לא בטוחה שהבנתי מה הסיפור.
א. למה העובדה שיש תכונות מסוימות שנחשבות נשיות/גבריות היא בעיה?
אם אתה מדבר על דברים חיצוניים יותר- סבבה. באמת יש עניין לברר את הנושא, ויש מה להגיד בנושא (נראה לי שכבר יצא לי לכתוב על זה כאן).
אבל בדברים שהם פנימיים יותר- חלקם מגובים ע"י התורה וע"י חכמים, ובחלקם גם יש עניין והיגיון.
ב. לא נראה לי שיש כאן תגובות שטענו שתכונות מסוימות לנשים/גברים זה לא אידיאלי, כמו שיש כאן תגובות שאמרו בפשטות שיש עניין באיזונים- הן ברמה האישית, הן ברמה הזוגית.
חוצמזה, שב"ה יש מכלול של תכונות שנחשבות נשיות, ומכלול של תכונות שנחשבות גבריות.. תכונה אחת לכאן או לשם היא לא מה שיהפוך אישה לגברית או גבר לנשי.
ג. לגבי עניין ההליכה על ביצים-
(אם כבר מתייחסים לרגישות כאל תכונה יותר נשית, אז בגדול כנראה שגברים מרגישים יותר כאילו הם צריכים ללכת על ביצים)
יצא לי להיות במקום הזה- משני הצדדים, וזה לא נעים. גם לאנשים שלא מגדירים את עצמם 'דיקטים' זה לא קל להתנהל בצורה כזאת, וזה בכלל לא משנה אם מדובר בגבר או באישה.
כן משנה שיכול להיות שזה משהו שדורש עבודה-
•גם בויסות של זה (אני יודעת שאני יותר רגישה אז אני עובדת על אופן ההסתכלות שלי על דברים, על התגובות שלי לדברים, חיזוק החיובי בתכונה ומיתון הדברים שעשויים לעכב אותי ביומיום).
•גם בתיווך של זה (בגדול- ללמוד לדבר. בקטן זה גם לדעת מתי לתפוס מרחק ולהתכנס בעצמי).
•גם בבירור ובהבנה מה מתאים ונכון לי לחפש בבן/בת הזוג בהתאם לתכונות הנפש שקיימות בי (יש כאלו שיחפשו בדיוק אותו דבר, יש כאלו שיחפשו את ההפך המוחלט, ויש שיחפשו את האמצע- הכל לגיטימי..)
ועבודה על דברים שיש בנו ממש לא אומרת שאנחנו לא מקבלים את האופן בו רבש"ע ברא אותנו..