ניקח לדוגמה אנשים שמרביצים לערבים סתם.
מה אתה אמור לעשות בנושא - בהנחה שאתה לא יודע מי עושה את זה? רוב האנשים לא עושים כלום
או אדם שמרביץ לאשתו. אם אתה לא יודע מי זה, וברור שאתה לא מעודד את זה, אז אתה לא בהכרח צריך לעשות משהו.
לדעתי זה דומה - מעורבות יתר יכולה להביא לפעמים יותר נזק מתועלת. למה אי אפשר להתייחס לאדם כאדם ולהתעלם מהיצר הרע שלו? מה אכפת לך לאן היצר מנסה למשוך אותו?
נכון, יש נטיה של אנשים בציבור להתייחס לכל הנושא במבט רגשי ולא רציונלי. והתורה קצת מעודדת את זה בכינוי "תועבה". אז אולי בקטע הזה פשוט להנמיך להבות ולהתייחס לסיפור במבט קר יותר, שזה בעצם אומר לא להתייחס. הנושא לא חשוב, אין הבדל בין אדם עם נטיה לחטא מסוים לבין אדם עם נטיה לחטא אחר.
ואם בן אדם צריך עזרה, אז לעזור. יש המון אנשים שסובלים מכל מיני סיבות. צריךך לעזור לכל מי שצריך
יש נושא אחר, והוא "להטב" כאיגוד, שזה נושא פוליטי, שבנוי על התאגדות למען אנשים שונים בעלי צרכים שונים לגמרי אבל מאוחדים בשאיפה פוליטי מסוימת. וכאיגוד למטרות פוליטיות, צריך לברר לגבי כל סניף של האיגוד הזה מה היעד שלו, ולהחליט אם ואיך לעזור.
---חשוב להדגיש---
אני רק מציע פה משהו שנראה לי הגיוני, כמו שאני עושה בכל מה שאני כותב. במקרה הזה אין לי אפילו מקרה אחד שבו אני יכול להעיד שזה עבד. אז זאת תיאוריה, אם מישהו יוכיח שצדקתי אשמח, ואם מישהו רוצה לנסות בעצמו - על אחריותו