ילדתי סופסוף!Happy_mom
אחרי הריון מאתגר מכל בחינה אפשרית..
מלא במיונים ואשפוזים
סיימתי אותו מאושפזת בתל השומר עם iugr והאטות לעובר המקדים.
התכנון היה לשמור אותי עד 37
אבל פתאום, ללא כל סימן מקדים, ב36.2 באמצע הלילה התעוררתי מכאבי תופת. מסתבר שהראש כבר לחץ מאוד.
תוך פחות משעה, שניהם כבר היו עלי!!!
בלי אפידורל.. לא הספקתי לקבל.
לידה מהירה וקצת טראומטית אבל ככ כיף להיות אחרי!

אז עכשיו, שבועיים אחרי, חזרתי סופסוף הביתה,
איך למען ה נשארים שפויים???
אני לא מניקה, משלבת חלב שאוב עם מטרנות

בעלי קם איתי בלילות, ובימים ועדיין קשוח ממש.
תוך כדי אני מנסה לתת קצת יחס לגדולים, שגם ככה בקושי בבית(כל יום הולכים למישהו כדי שנוכל לנוח..)

ניסינו לתזמן את הארוחות אבל זה לא ממש עובד.
כי צריך להעיר אותם כל 3 שעות (הם פחות מ3 קילו)
והם לא אוכלים! ישנים באמצע וכל האכלה לוקחת שעתיים כמעט.

אני לא מצליחה לנשום בקושי.. והבית על גלגלים
שלא לדבר על כביסות וכו

איך צולחים את זה? ונכנסים כבר לשגרה?
מזל טוב!!!נירה22
ההתחלה אכן קשה. ממש זוכרת שגם אצלי להעיר היה סיוט, וכל ארוחה לקחה שעתיים. להעזר בכל מי שרק מציע את עזרתו. לאט לאט זה ישתפר.
וואוו! וואוו! איזו לידה! מזל טוב מזל טוב!שניים או שתיים
בית על גלגלים, זו ההגדרה.
אכן תקופה מיוחדת, הזויה אפילו.

אני גם שילבתי שאיבות והנקות, ולא הערתי אותם בלילות אפילו שהם היו םחות משלושה ק"ג.
לא אומרת שאני ממליצה כי כל אחד והמצב שלו, ומה שנכון לו,
אבל לי היה חשוב לשמור על השפיות.
אם התעוררו, וודאח שהאכלתי אותם ולא דחפתי מוצץ,
אבל אם לא התעוררו, לא הערתי.
וגם לא שאבתי באמצע הלילה.
השתדלתי לשמור על שמונה שאיבות ביום.

בהצלחה רבה יקרה!
שיהיה גידול קל!
שבועיים אחרי לידה זה זמן קשה גם בלידת יחיד, קל וחמר בלידת תאומים.
בע"ה לאט לאט תיכנס השגרה.
אמנם שגרה אינטסיבית מאוד מאוד, אבל בכל זאת שגרה כלשהי.
מזל טוב!!!רק שאלה לי
יקח עוד זמן עד שהעניינים ירגעו. אני לא אומרת את זה כדי להלחיץ אחא להיפך, כדי שתדעי שככה זה בתאומים, ושלא תחשבי שמשהו אצלכם לא בסדר. ההתחלה קשה מאוד, אחרי חודשיים בערך יש איזושהי הקלה.
ומצטרפת למה ש@שניים או שתיים כתבה, שלא להעיר בלילה. בעקבות ייעוצים חוזרים ונשנים עם אחות טיפת חלב מאוד מקצועית ונחשבת שהיא גם יועצת הנקה, היא אמרה שאם הילד עולה יפה, לא משנה כמה המשקל שלו, לא צריך להעיר אותו בלילה. השפיות שלכם יותר חשובה מהעוד כמה גרמים האלו.
בהצלחה!!!
בשעה טובה תגדלי אותם בנחתNoa85
קחי את המצב כסטטוס כרגע שנקרא לחוץ ....
נכון אין מה לעשות וזה יעבור
כמה המלצות ..יש לי תאומות בנות חצי שנה והזמן עובר מהר !!! אני לא מאמינה לפני שניה ילדתי br />עזרה :ביקשתי מאמא אחות אפילו שבעלי רק יקח את הילדים האחרים זה היה מאוד מרגיע את הבית שפחות יהיו לפחות בתקופה הראשונה ....היו עושים מקלחות אצל אמא ארוחת ערב בחוץ המגיעים הביתה כמובן מקריאה להם איזה סיפור או משהו נחמד וקצר לישון ...
כביסות ..תעשי מה דחוף ותנסי ככה לא להעלות מזה שיש הרבה מה לקפל מקסימום זה שוכב יפה אחד על השני לוקחים ...העיקר בגדים נקיים ולא כמויות של מלוכלכים..
אצלי תינוקת 1 נולדה פחות מ2 קילו ...אמרו לי להעיר וכל זה..לא עשיתי ראיתי שהיא עולה יפה במשקל אוכלת יפה ואם במקרה נרדמת לקצת יותר זמן אז הרווח הוא כולו שלנו וגם של הבייבי..שימי לב לשקילות ותעשי ואת האמא תרגישי כבר ..
דברים דחופים שבאמת לא הייתי מוותרת זה בקבוקים כל הזמן שיהיו נקיים ..בגדים וכמה שיותר להכניס יחס לילדים הגדולים.
זה תקופה מאתגרת ומבורכת ותמיד תסתכלי על זה בהודיה שאת בבית בריאה ושלמה ומסוגלת לטפל בילדים אני פשוט כל הזמן חזרתי על זה לעצמי וזה מה שנתן לי המון כוח להתמודד עם הכל !
מאחלת לך מזל טוב תגדלי אותם בנחת ובבריאות
אני ממש לא מסתדרת עם יחס לילדים הגדולים...זהים
מזל טוב!!!זהות כפולה
התקופה הראשונה ממש לא קלה, אבל היא עוברת...

גם שלי היו קטנטנים ממש וכל האכלה לקחה הרבה זמן, אבל משבוע לשבוע את תראי שיפור.
אני אישית מתנגדת לתזמון ארוחות. זה נראה לי לא נכון כלפיהם כבני אדם, שלכל אחד יש את הצרכים שלו והוא לא אשם שהתאום שלו רעב עכשיו...

זה בסדר שהבית על גלגלים. זה בסדר שיש בלאגן.
להוריד את הסטנדרטים למינימום ההכרחי, לקחת עזרה בתשלום אם מתאפשר, להיעזר במי שרק יכול לעזור...
זאת באמת
תקופה מאתגרת שחיים בה רק מכוח האין-ברירה 😏 אבל הם גדלים ומתפתחים וזה נהיה קל יותר.
וואו המון מזל טובזהים
ילדתי שלושה שבועות לפנייך וזה אכן מטורף. שמחה בשבילך שהחזקת עד 36. כל הכבוד לך ולרופאים שליוו אותך. מה היו המשקלים?
מזדהה מאוד עם הקושי
סתם מתוך סקרנותזהים
למה החליטו לחכות לשבוע 37?
מדובר בתאומים זהים או לא?
לידה בשבוע 36 עוד נחשבת לידה מוקדמתזהות כפולה
כלומר, הילדים נחשבים פגים.
לכן לא מיילדים לפני 37 בלי סיבה רפואית.
לכן שאלתי כי הבנתי שזהים לא מיילדים אחרי 36?זהים
Igur והאטות בדופק זה נחשב דבר צפוי בהריון תאומים? אצלי היה sIGUR ויילדו מוקדם
זה דבר מאוד נפוץ בתאומים זהיםזהות כפולה
אבל לא יודעת אם לקרוא לזה ״צפוי״.
בכל מקרה, לא כל IUGR מגיע להאטות בדופק. אבל כן חשוב להיות במעקב.
האטות נובעות מהחמרה בזרימות?זהים
לא כל ההאטות בדופק הן מהסיבה הזאתזהות כפולה
אבל זרימות לא תקינות בהחלט יכולות להוביל להאטות בדופק, כי בעצם העובר לא מקבלצאספקה של דם כמו שצריך...
לי היה משהו גבולי הזרימות של הגדולזהים
ומוניטור תקין לגמרי.
המוניטור יכול להיות תקין הרבה זמן עם זרימות בעייתיותזהות כפולה
ובאמת בשביל זה מאשפזים להשגחה וניטור תפוף כשיש בעיה משמעותית בזרימות.
מנסים למשוך את ההריון כל עוד אין האטות בדופק, אבל גם מנטרים פעמיים/שלוש ביום, כדי לא לפספס חלילה אם יש בעיה...
אז אצלי לא אשפזוזהים
עבר עריכה על ידי זהים בתאריך ב' באב תשפ"א 09:13
פשוט ניתחו. מרגישה שזה היה ממש לא בסדר.
בסופו של דבר נולדו שני ילדים ברוך ה' במשקל תקין אומנם עם פער. שמחה מאוד מאוד שהם בריאים. אבל חוששת. שבוע 33 זה לא מאוד מוקדם אבל זה מוקדם וזה מאוד מתסכל אותי שכנראה היו צריכים להיות עוד בפנים אולי אפילו שבועיים ומי יודע אולי גם היו מתהפך ולא היה צריך ניתוח. זה ממש מרתיח.
❤️זהות כפולה
אי אפשר לדעת מה היה קורה אילו...
עדיף להתרכז במה שיש ולא במה שהיה.
אבל באמת יש גישה בקרב הרופאים שעם בעיות זרימה עדיף ליילד מחלמשבוע 32.
כי גם אם אפשר למשוך את ההריון, יש נזק כלשהו שנגרם בעקבות הזרימות החלשות, ולכן עדיף ליילד.
אגב, עם בעיית זרימות הרבה פעמים מנתחים בכל מקרה, גם בשבוע מתקדם, כי זה מסוכן לעבור ככה לידה.
למה משבוע 32?זהים
מה קורה אחרי זה?
כי משבוע 32זהות כפולה
סיבוכי הפגות אפסיים.
לעומת נזקים שיכולים להיגרם לעובר שלא מקבל אספקת דם כמו שצריך ברחם.
מה חושבים שקורה ב32?זהים
הרי האיברים ממשיכים להבשיל מעבר לגדילה גם אחר כך
המערכת החיסונית של פגים שנולדו בשבועות כאלה עדיין חלשה וממה שקראתי וגם אנחנו חווינו מחלות בדרכי הנשימה נפוצות יותר מאשר אצל תינוקות שנולדו במועד
ברור שלידה בשבוע כזה היא מוקדמת ויש לה השלכותזהות כפולה
וברור שכשהכל בסדר הכי טוב למשוך את ההריון כמה שיותר.
אבל אלה איזונים דקים בין סכנות ההריון לבין סכנות הפגות.
עובר שלא מבל אבפקת דם כמע שצריך מהשיליה עלול להיםגע מזה גם ברמת התפתחות האיברים וגם מבחינה נוירולוגית, ולכן משלב כלשהו מעדיפים לתת לו לגדול בחוץ עם תמיכה של מה שצריך, מאשר בפנים, שאין כל-כך איך לעזור לו...

בשבוע 32 לרוב הפגים גדלים להיות ילדים רגילים, בלי השלכות מעבר לשנה-שנתיים הראשונות.
אני לא יודעת להסביר את זה מהפן המדעי, אבל אני רואה את זה על חברות שלי מהפגיה שילדו ברובן בשבועות 32+ לעומת הילדים שלי ושל אחרות שנולדו בשבועות מוקדמים יותר.

לא הרגשתי שהרופא שהחליט על ניתוחזהים
עבר עריכה על ידי זהים בתאריך ג' באב תשפ"א 14:39
לקח את האשפוז והמעקב בכלל כאופציה
יכול להיותזהות כפולה
שמצב הזרימות היה כזה שלא כדאי למשוך איתו את ההריון בשבוע 33
ההמלצה של הרופא מהאולטראסאונדזהים
היתה לחכות 3 ימים.
מזה שהרופא זרק במיון או ניתוח או הביתה אני מניחה שהוא התנגד לאשפוז. הוא רב יומיים קודם עם רופאה שרצתה להמשיך לאשפז אותי . תחושה שהיתה שם פוליטיקה
המערכת החיסונית חלשה יותר אולי רק בתחילת החייםרק שאלה לי
כמובן שדוגמה אות היא ממש לא הוכחה, אבל יכולה לספר לך על התאומים שלי שנולדו בשבוע 32 ועד היום, בני שנה וחצי, ב"ה ב"ה ב"ה כמעט ולא היו חולים.
שמחה לשמוע!!זהים
נראה שהעניין עדיין מאוד מעסיק אותךרק שאלה לי
אם את חושבת שהייתה פה רשלנות רפואית (למרות שבפועל כולם בריאים, אז לא יודעת איך להגדיר את זה) תבקשי להיפגש עם הרופא לשאול אותו מה היה השיקול שלו לנתח מיד. זה יכול להרגיע אותך. אולי תגלי דברים שלא אמרו לך, כדוגמת מה שזהות כפולה כתבה לך.
דיברתי עם אחד מהםזהים
בעיקרון הוא אמר שיש סטיה של 10 אחוז בהערכת משקל....
Siugr מוגדר כשיש פערזהים
של 25 אחוז ביניהם והקטן מתחת לאחןזון 10, אם יש טעות, אז זה כבר לא שם. אבל מקבלת שאולי לא הכל מובן ואי אפשר להיות חכם אחרי מעשה. ועדיין זה הרגשה פחות טובה. וחוץ מזה, לחכות כמה ימים היה אפשר זה היה ההמלצה של האולטרסאונד. אולי נכנסו שיקולים אחרים. בזמן אמת הייתי מאוד עייפה ובלחץ ולא שאלתי יותר מידי. חושבת שהייתי צריכה להתעקש להבין למה לנתח אם אפשר לחכות. חושבת שתמיד נכון לקבל חוות דעת נוספת כשלא מדובר החירום.
הזרימה היתה גבוליתזהים
משהו עם התנגודת של הגדול. לקטן הכל היה תקין
ויש קטע שלא בודקיםזהים
הערכת משקל פחות משבועיים
אני כמובן לא רופאה. אבל אם היו בודקים שוב אם משהו השתנה מבחינת הגדילה חושבת שהייתי מרגישה יותר טוב. הוא אמר שלא היו בודקים. כנראה זה משבש להם את ההחלטה
מזללל טובפולה555אחרונה
הריון תאומים זהיםנענענע

אני בשבוע 17, כבר מרגישה אותם זזים

ראו שיש פער בגודל בינהם שמוגדר כ SIUGR

היינו בבית החולים ואמרו לנו,

שאם המצב לא יחמיר

אז יאשפזו אותי סביב 27 ויילדו מוקדם סביב 32

כמובן יהיו פגים עם כל ההשלכות - שאין לי מושג מה הם...

אם המצב יחמיר חלילה,

אז או שנאבד את הקטן או ששניהם יפגעו ח"ו

בקיצור אני חרדה מאז😒

לא יודעת מה יהיה ודואגת מאוד😔

מישהי עברה משהו דומה?

הסבר מה זה ההשלכות של פגות?

חיבוק ובשורות טובותמתואמת

מתייגת לך את @זהות כפולה שעברה את זה, ב"ה עם שני תינוקות בריאים בעיקרון. (זה לא הניק העיקרי שלה, אז מקווה שהיא תראה את התיוג)

אולי היא כתבה את הסיפור שלה בשרשור הנעוץ, תחפשי❤️

תודה, אחפשנענענעאחרונה
התייעצות-לידת תאומים בחירת בית יולדותAvigailh1

היי

אני מתלבטת ואשמח לשמוע מנסיונכן

דווקא על לידת תאומים - התלבטות בין

בלינסון /

תל השומר

המלצות/דיס וחווית קבלה,לידה,אשפוז וכו' מלונית שיבא בייבי וכו' מה שעולה לכן .

שאלה לגבי תל השומר- האם זה נכון שיש תחושה של עומס מטורף ולפעמים יש מחסור במקום בחדרי לידה ויולדות ממתינות במסדרונות?

תודה מראש לעונות!!!!  

לא מכירה את בתי החולים הללו. מציעה לך לשאול גםמתואמתאחרונה
בפורום הריון ולידה...
שאלה לגבי לידת תאומים לא זהיםAvigailh1

היוש,

שבוע 34+1 תאומים לא זהים

השאלה היא כזו, אם לידה לא מתרחשת באופן ספונטני עד שבוע 37, צריך ללכת לביקורת בבית חולים? בקהילה? איך זה עובד מניסיונכן ?

בגדול הרופאת נשים הנחתה אותי לבצע כל שבוע אולטרסאונד מעקב גדילה+אורך צוואר ומוניטור ובינתיים הכל בסדר ב"ה, אבל מעבר לזה לא שאלתי מה באמת קורה עד השבוע הזה

והאמת קצת בלחץ להגיע לשבוע מאוחר ושהסיכונים יהיו גדולים יותר, מעדיפה להגיע ל36 ושיגדלו בחוץ מאשר לחיות בלחץ התמידי הזה של האם הם בסדר...הם במשקלים טובים בדיוק לפי הספר ב"ה.

תודה לעונות

מציעה לך לפרסם גם בפורום הריון ולידהיעל מהדרום

לק"י

או לשים שם קישור לשרשור הזה. שם פעיל יותר.

מתייגת בשבילך 2 אמהות לתאומים:

@אמהלה

@מתואמת

תודה רבה!!Avigailh1אחרונה
המלצה לעגלת תאומיםהורים לתאומים

שלום,

אשמח להמלצה לעגלת תאומים מניסיונכם...

ראיתי שרשורים דומים אבל לפני שנים ומן הסתם הדגמים התחדשו....

מחפשת עגלה לתאומים שבעיקר חשוב לי שתכנס בתא מטען של רכב מזדה 5 בלי לקפל את המושבים.

יש עוד ילדים לפניהם ב"ה וכל המושבים חייבים להיות פתוחים...

כמובן אחת שנכנסת בדלת של הבית.

עדיף זולה, ושתשרוד ירידה של מדרגות - מדרגה אחרי מדרגה עם התינוקות בפנים..

תודה מראש!

ואם אתן יודעות איפה יש עגלות תאומים לתצוגה- יעזור!הורים לתאומים
התאומים שלי כבר בני 13מתואמתאחרונה

אז לא יודעת אם העגלה שקנינו אז עדיין קיימת, ואני גם לא זוכרת את שמה. רק זוכרת שהיא התקפלה גם באמצע (כלומר שני המושבים התקפלו זה על זה), וזה חסך מקום.

מציעה פשוט ללכת לחנות מוצרי תינוקות, ולבקש עגלה לפי הצרכים שלכם... (זה מה שאנחנו עשינו בזמנו)

מולטי ויטמין-הריון תאומיםAvigailh1

היי,

רציתי לשאול אם יש המלצה על מולטי ויטמין שתומך יותר בהריון תאומים או משהו שמספק ועושה את העבודה

בדרך כלל הברזל שלי לא הכי גבוה ובהריונות הוא יורד כולל המוגלובין . מלחיץ אותי שהריון תאומים אני אגיע לא מוכנה חס וחלילה ואני רוצה לשמוע אם יש משהו או מספר דברים מומלצים שיש לקחת כדי לבוא עם כמה שיותר כוח ?

תודה מראש והריון קל ומשעמם לכולן

לא נראה לי שיש הבדל...מתואמת

לוקחים ברזל לפי רמת הצורך, לפי מה שרואים בבדיקת דם. במולטי ויטמין גם ככה אין מספיק ברזל למי שממש חסר...

אם זה מעודד אותך - דווקא בהיריון התאומים היה לי ברזל גבוה בהיריונות אחרים היה לי חסר ברזל, לפעמים הרבה מאוד...

👌👌Avigailh1אחרונה
תןדה
תאומים בנים מתוקים(!!!) ולא זהים באותו גן.בדרך לתאומים

הי

רוצה להתייעץ עם בעלות נסיון ממני

יש לי תאומים מתוקים דבש בני שלוש וקצת...

מספר 6, 7 שלי בלי עין הרע!

(נעזרתי בפורום הרבה כתמיכה רגשית כשגיליתי שאני בהריון תאומים...

לא סיפרתי את סיפור הלידה שלהם, אולי אעלה בהמשך את הנס הזה)

כרגע אשמח לשמוע דעתכן על הגן.

האם לשים אותם באותו גן (טרום חובה, גן שני) או שכדאי להפריד?

כרגע הם באותו גן, לא רואה שמפריע להם. שונים מאד באופי.

הגננת גם לא רואה משהו בולט אבל גם לא רוצה מידי להביע דעתה כגורם מכריע

והאמת בשביל להפריד,

זה אומר שאחד מהם יהיה רחוק מהבית, חברים ומהאחים שלומדים יחד (הגן הוא בתוך התלמוד תורה)

מה דעתכן? בעלות נסיון ממני...

אצלנו נאלצנו להפריד אותם, והיה לי קשה עם זהמתואמת

היה להם עיכוב בדיבור, וההמלצה של גורמי המקצוע הייתה חד משמעית להפריד אותם בגן (בגנון הם היו ביחד).

תאומים אחרים שראיתי סביבי היו ביחד בגן, אולי רק בגן חובה הופרדו. לדעתי בגיל קטן התאומות שלהם נותנת להם כוח כשהם ביחד.

בכל אופן, התאומים שלנו כאמור היו בנפרד בגן. בשנה הראשונה שניהם היו בגן שפה - באותו מתחם אבל גנים נפרדים. בשנתיים אח"כ אחד מהם נכנס לגן רגיל ליד הבית והשני נשאר בגן שפה, וכמעט לא היו לו שם חברים מהשכונה. אבל למרות זאת יחסית הוא הסתדר חברתית, וגם כששניהם נכנסו לכיתה א' בבית הספר ליד הבית הוא השתלב מהר מאוד גם מהבחינה החברתית.

אבל מלכתחילה לא הייתי בוחרת לעשות כך ולבחור במודע שאחד מהם יהיה רחוק מהסביבה החברתית הטבעית שלנו...

החלטות טובות!

(וסליחה שרק עכשיו עונה - מזמן לא נכנסתי לפורום הזה...)

תודה על השיתוףבדרך לתאומים

נותנת לי הרגשה טובה להשאיר כרגע יחד

שזה מה הלב שלי אומר נכון לעכשיו...

אנחנו לא הפרדנונשימה עמוקה
עד כיתה א'.

גם אצלנו הם שונים אחד מהשני, תחומי עניין שונים, הגננות גם לא ראו שאחד עולה על השני במשהו וזה לא פוגע בהם הביחד. הם כן נראים זהים אבל ילדי הגן למדו מהר מאד מי זה מי.. הציק לי לפעמים שהצוות התייחס אליהם כאל "התאומים", אבל לא נראה שזה פגע בהם.

את מכירה אותם לדעת אם אחד עולה על השני במשהו, או שאחד מהם חוסה בצל של אחיו באיזה שהוא תחום.

מעבר למרחק מהבית תוסיפי שיקולים של אירועים נפרדים בשני הגנים שצריך לנכוח בהם, פעילויות שונות שעלולות לעורר קנאה בינהם. 

צודקת , לא חשבתי על זה אפילובדרך לתאומים
בקיצור, מחזקות אותי בינתיים לא להפריד
כרגע הם ביחדתודה לך ה' 🙏

גם אצלי תאומים בנים  מס 6,7 , הם בני עוד מעט 4

הם כרגע בגן שפה ביחד

שונים מאוד אחד מהשני גם באופי גם ביופי.

הגננת לטענתה לא מפריע להתפתחות שלהם שהם ביחד.

שנה הבאה בעז"ה הם אמורים לעבור לתלמוד תורה

אם יהיה 2 כיתות אני אפריד אבל רק בגלל הצוות שמעדיף...

יש לי גם תאומות גדולות יותר, הפרדתי בגן חובה כדי שלא יהיה להם משבר קשה בכיתה א ( אצלנו בבית ספר חד משמעית לא שמים תאומות באותה כיתה) , וצהרון השארתי יחד שיהיה להם בהדרגה זה היה חכם מאוד

הם מאוד שונות אחת מהשניה וכן חושבת שזה טוב שהם לא יחד.

אבל בנות זה מאוד מאוד שונה מבנים...

מנוסה ממש תודה על השיתוףבדרך לתאומיםאחרונה
Hcc גבוהשאלת תאומים

בשבוע 4, 1700 לעומת 270 בהריון קודם

זה אומר תאומים?

מקפיצה, לא יודעת לענותאנונימית כרגע.
לאפשוט אני..

נכון שבהריון עם תאומים יש hcg גבוה יותר, אבל זה לכשעצמו לא מהווה אינדיקציה להריון עם תאומים.

אגב, ההבדל בין ההריון הקודם לנוכחי הוא בסך הכל של 5 ימים בערך, בהנחת הכפלה כל יומיים. כלומר באותו השבוע שתי התוצאות האלה בכלל לא מהוות גידול...

גןבה הבטא לא בהכרח מעיד על תאומיםטרמפולינהאחרונה
הפורום לא פעיל??טרמפולינה

אולי יעניין אותך