הי לכולן,
צריכה תמיכה...
בהלם עדיין (שבוע 15) שאני עם תאומים בבטן.
לא זהים. 2 שקים 2 שליות.
לא מכירה מקרוב אף אחד כזה.
היינו בהלם מוחלט! ממש לא ציפינו...
כרגע גם החלטנו לא לספר אפילו להורים.
מאד רוצים לחוות את אפקט ההפתעה.
ככה שאין אפילו למי להשתפך
אני מרגישה רע מאד (אולי גם אחרי קורונה שעברתי 3 חודשים לפני ההריון) הרבה יותר מהריונות קודמים וזה לא נגמר...
גם הבטן כבר ענקית. כבר מזמן אנשים רואים עלי. כמה אפשר להסתיר שזה תאומים? (רגילה לעוברים גדולים מאד בהריונות הקודמים וזה התירוץ כרגע. אבל למשפחה זה מתחיל להיות מוזר)
ולשאלות:
1. האם כדאי לעשות מעקב אצל רופא פרטי? (בינתיים הייתי רק ביקור אחד שבו טרם ידענו על ההפתעה הגדולה...)
2. כנ"ל לגבי הלידה? רופא פרטי? אם זה ניתוח ואם זאת לידה ספונטנית רגילה?
3. מאד מאד פוחדת מהאפידורל ומההתאוששות שלו . (הוא גם לא משפיע עלי לגמרי, ככה שבלחיצות עצמם וביציאת הראש אין השפעה בכלל) בלידה האחרונה ילדתי בלי, למרות הגודל והתפרים וכו'... וידענו מיד שבפעם הבאה אין אפידורל. הלידה וההתאוששות אחריה הם בלי השוואה... אבל מצד שני אני ריאלית. מבינה שלידת תאומים היא משהו אחר. ראיתי תגובות רבות של נשים שילדו בלי אפידורל. אבל מנסה לחשוב האם החשש (הלא הגיוני סה"כ) מצדיק את ההימנעות? כמה זה משמעותי לעומת לידה יחידנית אם יש פה מילדת בפורום אשמח לשמוע את דעתה.
4. לגבי שמירה, מצד אחד מאד רוצה לצאת לשמירה. להגיע בנחת ללידה. מצד שני גובה תקרת השכר של שמירת הריון נראה לי אינו מגיע למשכורת שלי. ז"א, כמה חודשים להתרגל לפחות הכנסה ומצד שני צריך הרבה כסף ללידה כזו. יש למישהי נסיון עם זה? ואיך מחושבים אח"כ דמי הלידה? אילו חודשים הם לוקחים להשוואה בבט"ל?
5. איפה הכי כדאי ללדת תאומים באזור ירושלים? עד היום ילדתי בעין כרם ובשערי צדק.
6. המצפון... מרחמת על הגדולים שכבר חדשיים וחצי אין להם אמא נורמלית. ולא נראה שיש לזה סוף. הקושי כ"כ גדול. אין לי רגע שאני מרגישה טוב. והחשש מסיבוכים... והלידה הלא מוכרת... והגידול שלהם. והעזרה שמן הסתם אצטרך מבעלי וככה שנינו מקצצים הכנסות. מנסה כל הזמן להתעודד ולשמוח במתנה המיוחדת והלא מוכרת. ולחשוב חיובי ! על מתנות אומרים תודה... אבל בכל זאת
אשמח מאד לתגובות ממנוסות.