בהריון עם תאומים - הפתעה וחששות...בדרך לתאומים

הי לכולן,

צריכה תמיכה...

בהלם עדיין (שבוע 15) שאני עם תאומים בבטן.

לא זהים. 2 שקים 2 שליות.

לא מכירה מקרוב אף אחד כזה.

היינו בהלם מוחלט! ממש לא ציפינו...

כרגע גם החלטנו לא לספר אפילו להורים.

מאד רוצים לחוות את אפקט ההפתעה.

ככה שאין אפילו למי להשתפך 

אני מרגישה רע מאד (אולי גם אחרי קורונה שעברתי 3 חודשים לפני ההריון) הרבה יותר מהריונות קודמים וזה לא נגמר...

גם הבטן כבר ענקית. כבר מזמן אנשים רואים עלי. כמה אפשר להסתיר שזה תאומים? (רגילה לעוברים גדולים מאד בהריונות הקודמים וזה התירוץ כרגע. אבל למשפחה זה מתחיל להיות מוזר)

ולשאלות:

1. האם כדאי לעשות מעקב אצל רופא פרטי? (בינתיים הייתי רק ביקור אחד שבו טרם ידענו על ההפתעה הגדולה...)

2. כנ"ל לגבי הלידה? רופא פרטי? אם זה ניתוח ואם זאת לידה ספונטנית רגילה?

3. מאד מאד פוחדת מהאפידורל ומההתאוששות שלו . (הוא גם לא משפיע עלי לגמרי, ככה שבלחיצות עצמם וביציאת הראש אין השפעה בכלל) בלידה האחרונה ילדתי בלי, למרות הגודל והתפרים וכו'... וידענו מיד שבפעם הבאה אין אפידורל. הלידה וההתאוששות אחריה הם בלי השוואה... אבל מצד שני אני ריאלית. מבינה שלידת תאומים היא משהו אחר. ראיתי תגובות רבות של נשים שילדו בלי אפידורל. אבל מנסה לחשוב האם החשש (הלא הגיוני סה"כ) מצדיק את ההימנעות? כמה זה משמעותי לעומת לידה יחידנית אם יש פה מילדת בפורום אשמח לשמוע את דעתה.

4. לגבי שמירה, מצד אחד מאד רוצה לצאת לשמירה. להגיע בנחת ללידה. מצד שני גובה תקרת השכר של שמירת הריון נראה לי אינו מגיע למשכורת שלי. ז"א, כמה חודשים להתרגל לפחות הכנסה ומצד שני צריך הרבה כסף ללידה כזו. יש למישהי נסיון עם זה? ואיך מחושבים אח"כ דמי הלידה? אילו חודשים הם לוקחים להשוואה בבט"ל?

5. איפה הכי כדאי ללדת תאומים באזור ירושלים? עד היום ילדתי בעין כרם ובשערי צדק.

6. המצפון... מרחמת על הגדולים שכבר חדשיים וחצי אין להם אמא נורמלית. ולא נראה שיש לזה סוף. הקושי כ"כ גדול. אין לי רגע שאני מרגישה טוב. והחשש מסיבוכים... והלידה הלא מוכרת... והגידול שלהם. והעזרה שמן הסתם אצטרך מבעלי וככה שנינו מקצצים הכנסות.  מנסה כל הזמן להתעודד ולשמוח במתנה המיוחדת והלא מוכרת. ולחשוב חיובי ! על מתנות אומרים תודה... אבל בכל זאת 

אשמח מאד לתגובות ממנוסות.

לגבי האפידוראל- שמעתי שיש מקומות שמורידים אותו בצירי הלחץיעל מהדרום
לק"י

אז אולי זה מה שהיה אצלך. שווה בירור.

אישית, ילדתי עם ובלי אפידוראל- לא זוכרת הבדל משמעותי בהתאוששות.

שיהיה הריון קל ובריא ובידיים מלאות בעז"ה!!
לא נראה לי שהורידובדרך לתאומים

אישית פוחדת מאד מהזריקה. מהזרם הזה בגב. וגם הלחץ דם שלי יורד...

ואחרי הלידה אני סובלת מכאבי ראש וצמרמורות שהסבירו לי שזה בגלל זה.

בלידה האחרונה באמת היה בלי זה.

מתפללת שבעז"ה הכל יעבור בשלום ובידיים מלאות 

בשעה טובה!!אנונימי (2)
אני לא לקחתי רופא פרטי אלא הייתי במעקב הריון בסיכון בקופה. לגבי שמירה, הרופאים ממליצים בדרך כלל החל מחודש שישי,
גם אצלי זה היה פחות מהמשכורת אבל מצד שני לא עבדתי בחודשים האלה...
דמי לידה חושבו לפי המשכורות לפני השמירה.
שיהיה בהצלחה ובקלות וידיים מלאות בעז"ה
לא סתם נותנים שמירה, רק אם יש צורך. אני לא הייתי בשמירה.רק שאלה לי
תודה אמן ואמן!בדרך לתאומים

מנסה לענותרק שאלה לי
קודם כל, אני שומעת את הלחץ שלך עולה ממה שאת כותבת. זו סיטואציה באמת מאוד מורכבת! מלאת חששות, פחדים, התרגשות, הידיעה שבסוף זה ברכה, גם אם כרגע אנחנו לא מרגישים ככה. אז קודם קבלי חיבוק גדול! בעז"ה תצלחי את התקופה הזאת בשלום, בידיים מלאות ומשמחות, ובמקום גדול יותר מעכשיו.
ולשאלותייך...:
תסתירי כל עוד את מרגישה שזה נכון לכם ושזה לא לוקח ממך יותר מדי אנרגיות. אם את כל הזמן רק תתעסקי בלהסתיר ולא בלקבל עזרה אם וכשתצטרכי, זה לא שווה את אפקט ההפתעה שבסוף. את יכולה לספר רק לכמה אנשים מסוימים (הורים, אחים) כדי שיוכלו לעזור לך במהלך ההריון, ולשאר זאת תהיה הפתעה.
1. גם לי היו 2 שקים ו2 שיליות. אולי ירגיע אותך אם אומר שזה ההיריון תאומים הכי פחות בסיכון. אם אין משהו מיוחד בהיריון לא הייתי הולכת לרופא פרטי. צריך ללכת למעקב במרפאה להיריון בסיכון, וזה מספיק למצבים רגילים.
2. אני ילדתי בניתוח במפתיע, ככה שלא הייתה לי אופציה להתכונן אליו. גם פה לדעתי אם אין איזשהו סיבוך מיוחד לא הייתי לוקחת מנתח פרטי. זה עולה המון ולדעתי חבל על הכסף (ובטוחה שיהיו פה כאלה שיחלקו עלי). בלידה רגילה בד"כ מביאים ללידת תאומים את הצוות הכי טוב שיש במחלקה...
3. אני לא יכולה להעיד כי ילדתי בניתוח, אבל שמעתי כבר המון סיפורים (פה מהפורום וגם מהחיים) שדווקא בלידת תאומים הלידה עצמה קלה הרבה יותר מלידה של תינוק אחד! יש בזה משהו הגיוני, כי יש לחץ יותר גדול אז העניינים זזים יותר מהר...
4. לא יודעת להגיד כי לא הייתי בשמירה.
5. על הלידה עצמה אני לא יודעת להגיד לך. אני ילדתי בהר הצופים והצוות חדרי לידה מהמם ברמות! אבל גם עין כרם ושע"צ מניחה שטובים... שמעתי שבהר הצופים יותר מזרזים לניתוח אבל לא יודעת עד כמה זה נכון. מה שכן, אם הלידה עלולה להיות מוקדמת כדאי לחשוב גם על פגיה - מבחינת מקצועיות ומבחינת נוחות שלכם להגיע לשם. הפגיה בהר הצופים נחשבת לאחת הטובות בארץ (לא יודעת איך האחרות בירושלים, יודעת רק על הר הצופים. ילדתי שם במקרה ורק בדיעבד גילינו שזאת פגייה נחשבת). אתם צריכים לחשוב גם לאיזה בי"ח יהיה לכם נוח לנסוע כל יום.
6. שאלת השאלות. אמא שלי החכמה עזרה לי הרבה בקטע הזה. אנחנו צריכין להאמין באמונה שלמה שאם זה מה שהקב"ה הביא לי ולילדים שלי אז זה מה שנכון לנו עכשיו. אם הקב"ה שם לך תאומים בבטן, עם הריון קשה וחוסר יכולת לתפקד, אז זאת האמא הכי טובה שיכולה להיות עכשיו לילדים שלך. הם לא מסכנים, את מביאה להם מתנה עצומה! קשה לך לשחק איתם בצהריים? שבי או תשכבי על הספה ושהם יגשו אלייך עם מה שהם צריכים. אם את תאמיני באמונה שלמה שהמצב הזה עכשיו הוא מה שהכי נכון לכל הנוגעים בדבר, פשוט כי זה מה שהקב"ה הביא לנו והוא יודע הכי טוב מה נכון לנו, אז זה יעבור לילדים שלך בצורה טוטאלית. וגם אם בהתחלה יהיה להם קשה שאמא לא מתפקדת כמו שתיפקדה עד עכשיו, אחר כך הם יצליחו להתרגל למצב ולהיות שלמים איתו. הכל תלוי במה ובאיך אנחנו משדרים לילדים שלנו. תהיי שלמה עם עצמך ועם המצב שלך והילדים שלך יקלטו את זה.

וואו, הכתיבה הזאת מחזירה אותי אחורה... זאת סיטואציה באמת מורכבת ומטלטלת. הלוואי שכבר בקרוב ההלם יעבור ותצליחי גם לשמוח ולהנות מההריון, למרות הקושי הפיזי הגדול.
בהצלחה!!
את מחזקת אותיבדרך לתאומים

תודה על התשובה המפורטת והכיפית

מכניס לי אנרגיות טובות וחשק שיבוא בעז"ה

שתדעו שכל תגובה של כל אחת ממש מעודדת.

ממש קבוצת תמיכה!

גם אמא שלי תמיד אומרת ששני דברים מונעים מאיתנו להתקדם ולא נכונים במיוחד בגידול הילדים, נקיפות מצפון ורחמיים עצמיים...

וזה נכון לגמרי צריך להאמין שכל המכלול וגם טובת הילדים הכל מאיתו יתברך.

ואגב ההסתכלות על הפגייה באמת נכונהבדרך לתאומים

אקח כשיקול בעז"ה , יודעת שהפגייה שם מעולה ומעבירים לשם גם מעין כרם.

מקווה שלא נצטרך חלילה ואצליח לסחוב עד הסוף, אבל בכל זאת...

אני בנאדם שאוהב להתכונן בראש לפחות.

אני הייתי בפגייה בשערי צדק, היה מעולה ונוח.כתר הרימון
היינו בתקופת החגים, אז להיות בבית חולים דתי היה בונוס רציני...
תחשבי גם על הדרך שיש לכם מהבית לבי''ח...
קודם כל מזל טוב!!!אנונימי (3)
אני עכשיו בהריון תאומים פעם שניה... ( שבוע 25)
התאומים הראשונים שלי בני 11, ובאמצע יש עוד כמה ב"ה!!!!
אז ככה-
לגבי הלספר או לא, אם יש לך מצב לקבל עזרה , אז תספרי בלי לחשוב אפילו. כל שניה של עזרה שווה, ותחשבי שאם עכשיו את מרגישה בקושי/ כבדות זה רק הולך ומחמיר...
אני בגלל שזה פעם שניה אמרתי הפעם אני עןשה הפתעה ולא מספרת. מבטיחה לך שהתאמצתי והחזקתי מעמד רק עד שבוע 15 בערך. אז כבר סיפרתי למי שידעתי שזה יעזור לי. וגם לילדים הגדולים סיפרתי ( 12 ומטה) כן, הם ראו אמא זרוקה, אמא שלא מתפקדת בכלל ( גם אני אחרי קורונה) , וצריך יותר עזרה עם הקטנים.
בעבודה באמת לא סיפרתי הפעם, רק הסברתי את הגודל בזה שיש לי סוכר וגם מרגישה שמהריון להריון אני יותר גדלה...
1. אני מטופלת כרגע גם אצל רופא פרטי וגם אצל רופא מהקופה.
רופא פרטי יעלה לך הון. כי החזרים יש רק על 3 בשנה, והריון תאומים מצריך מעקב צמוד הרבה יותר.
אני אישית בגלל שרגילה לרופא הפרטי שלי( היה רופא מהקופה בעבר ועזב בגלל זה התרגלתי אצלו והמשכתי פרטי), המשכתי אצלו, אבל במקביל אני גם אצל רופאה להריון בסיכון מהקופה.
ובינינו, אין הבדל. חבל על הכסף...
2.לידה- בהריון תאומים קודם שהרופא שלי עדיין היה מהקופה, העוברים היו ראש ועכוז אז סיכמתי איתו על לידה פרטית בגלל הלחץ והפחד שלי מניתוח ומאפידורל, בזמן מעשה, כשהגעתי לחדר לידה המילדת אמרה לי חבל על הכסף אני אכניס לך את הרופא הכי טוב.
ב"ה אלף פעמים היה לידה מהירה, קלה, בלי אפידורל, הוציא את השני מהרגליים. - מתפללת שגם הפעם הלידה תיהיה ככה
( יותר פרטים, בפרטי)
4.שמירה- בהריון תאומים ביטוח לאומי מאשר אוטומטי משבוע 24 גם אם הכל תקין.
בהריון קודם יצאתי גם בשבוע 24 בגלל אשפוז של צוואר מקוצר וצירים..
הרופאים המטפלים בי- כבר אמרו לי לצאת לשמירה , אני כבדה, עם כאבים חזקים, כנראה גם סכרת.
הישיבה 8 שעות בעבודה גומרת עלי, גם הלחץ הנפשי...

זהו, העיקר שיעבור בקלות ומהר.... הילדים, אין מה לעשות יתמודדו.. תיהי רגועה, הכל יהיה בסדר.
והכי חשוב , תשמרי על עצמך והתינוקים שלך כמה שיותר, כל יום בבטן שווה כמו שבוע לפחות בחוץ.
תזכרי את זה ותחזיקי מעמד!!

ברצינות על השמירה??רק שאלה לי
אני בהלם שמאשרים אוטומטית. אם הייתי יודעת הייתי מנצלת את זה. איזה תקופה סיוטית זאת הייתה...
אכן. בדקתי את זה מול ביטוח לאומיאנונימי (3)
שוב לא רוצה להתחייב כי לפעמים נופלים על איזה פקיד/ה שכנראה פשוט לא מבינים מה זה הריון תאומים....
וואלה! מידע חשוב!רק שאלה לי
לא שאני מאחלת לעצמי עוד הריון תאומים😆🥴 אבל אם יהיה בהחלט אשתמש בזה.
ברור, סתם יש רופאים קמצנים, כאילו שזה יוצא מהכיס שלהםתאומים

לא ידוע לי. הרופאה ממש לא רצתה לתת לי שמירה ב24הכל בנחת
היא אמרה שלא יתנו לי. רק שהתאשפזתי נתנו. תודה באמת
אח''כ גם הלכתי לרופא אחר שגם לא הסכים לחתום...
קיצר זה לא אוטומטית
אולי בביטוח לאומי זה אוטומטירק שאלה לי
אבל צריך למצוא קודם רופא שיחתום...
הרופא אמר לי השבוע שמשבוע 26 מוציאים לשמירה את מי שרוצהבדרך לתאומים

לא שאל אותי אפילו, אם אני רוצה.

רק אמר לי להביא לו טפסים לחתימה...

הא, וסליחה שאני מאנונימי... פשוט לא עדכנתי אצל החברותאנונימי (3)
בקבוצות האחרות שאני עם תאומים
וואו! איזה יופי שיהיה בשעה טובה!!בדרך לתאומים

נראה לי מרגש לחוות פעם שנייה ואת כבר מנוסה

אולי שכנעתם אותי לספר...

לפחות לאמא שלי ולחמותי שיבואו לעזור.

למרות שהבכורה שלי יד ימיני (14) עוזרת המון!

אבל מרגישה שהיא מתעייפת כבר לפעמים...

באמת שאנרגיות של להסתיר, לא מתאימות לי ולאופי שלי בעקרון. 

נחשוב על זה ברצינות.

ותודה על העידוד!

לגבי רופא פרטי , יש לי ביטוח פרטי, אפילו לא יודעת מה הוא מכסה האמת...

אבל אם יהיה בסיכון, אולי נבדוק אופציה. רק בשביל השקט הנפשי שאני יודעת שאני באה ללידה וברור לי מי נמצא שם.

מאחלת לך שבעז"ה יעבור לך ההריון (וגם לי... ) גם הפעם כך בקלות ובלי ניתוחים וסיבוכים.

נמשיך להתפלל..

ושוב תודה על התגובה!

מציעה לך לספר, לפחות לביתך הבכורה.אנונימי (4)

אני סיפרתי לילדים הגדולים שלי שהיו בגיל 9-12, כי הרגשתי שאני עצמי הייתי צריכה את חודשי ההריון כדי לעכל את הבשורה. לא רוצה לחשוב על סיטואציה שלא היה אולטרסאונד ורק בלידה את מגלה שיש לך תאומים...

והרגשתי שגם לילדים שלי מגיע את הזמן הזה לעכל, הרי גם להם זה הולך לשנות את החיים. בייחוד אם הגדולה שלך עוזרת לך הרבה, ככל הנראה היא תישא גם בעומס ומגיע לה הכנה נפשית.

בשלב מסוים מאוחר יותר, סיפרתי גם להורים שלי ושל בעלי. לא בגלל שהרגשתי צורך, אלא רק כי ידעתי שהם ממש ייעלבו אם הם יגלו את זה יחד עם כל העולם רק אחרי שאלד.

כל השאר לא ידעו. היו שחשדו וניחשו. אבל אני מוכרחה לציין שלא כל כך נהניתי מאפקט ההפתעה על הדודים/החברים וכו', כי בתכלס לא זכיתי לראות ולשמוע את רוב המופתעים, הרי בשעות שאחרי הלידה עסוקים בדברים אחרים... קחי בחשבון שבסוף את לא זאת שמודיעה לכולם אישית, חלקם זה בעלך, בטלפון, אבל הרוב יישמעו לא מכם ישירות... 

אז דוקא עם ההורים שסיפרתי להם אישית פנים אל פנים, נהניתי לראות את ההלם שלהם

חושבת באמת לספר לה בהמשך לקראת הלידה בעז"הבדרך לתאומים

בכל מצב יש סיכוי שתעלה על זה כפי שאני מכירה אותה.

לקטנים יותר כפי שאני מכירה, יהיה קשה מאד לשמור סוד.

ותודה על כל העצות! מחכים לגמרי...

אגב,

נראה לכן הגיוני להרגיש לחץ פנימי לכיוון מטה (כמו שמרגישים בשמיני/ תשיעי בדר"כ) כבר בשלב כזה או שזה שווה בדיקה?

זה בא והולך... לא משהו קבוע.

אבל קשה לי בהליכה ממושכת או אחרי יום שישי עמוס בעמידה על הרגליים.

וזה לא ורידים.

יודעת להבדיל בכאב ביניהם.

לא זכור לי משהו כזהרק שאלה לי
באופן כללי הלחץ למטה גדול יותר מבהריון רגיל, אבל אם משהו מחשיד אותך לכי להיבדק.
אז אני הייתי מספרת לפני שהיא עולה על זה לבדאנונימי (4)

לבכורה שלי סיפרתי לפני שסיפרתי לכל השאר, אפילו קצת לפני ההורים שלי.

אני חושבת שזה ממש נתן לה הרגשה טובה, שאני מעריכה אותה וסומכת עליה שתשמור סוד

ושאני רואה בה שותפה ושהעזרה שלה משמעותית לי.

זאת הזדמנות שלך להראות לה שאת מעריכה אותה כבוגרת ובאמת רואה בה "יד ימינך"

זה מאד חשוב לבת בגיל הזה.

וגם לך לשמור על אוירת השותפות ;)

(גיל ההתבגרות מלא תהפוכות,  לכי תדעי מה יהיה המצב עד הלידה, אם עדיין יתחשק לה לעזור לך כל כך הרבה...

ואחרי הלידה בע"ה תצטרכי את עזרתה אף יותר מבהריון)

לגמרי צודקת. אולי נספר לה, נראה מה דעתו של בעלי על העניין...בדרך לתאומים
עבר עריכה על ידי בדרך לתאומים בתאריך י' בתמוז תשפ"א 14:58

בדר"כ אנחנו רגילים לשתף אותה בהרבה דברים שנותנים לה באמת את התחושה שסומכים עליה

והיא באמת בוגרת ונבונה במיוחד ב"ה.

אני אוהבת גם ליצור לה את השיח הפתוח וגלוי הלב שאני משתפת אותה (כמובן במה שמתאים לי

זה תורם לתקשורת בריאה. כך בעיני (גם עם האחרים בהתאם לגילם כמובן)

כמובן שעל ההריון סיפרתי לה די מהר, כי לא יכולתי להסתיר ולא ראיתי עניין...

אבל זה אולי נחכה לראות איך מתפתח ומה ההמשך. (בעלי פחות רוצה לספר לה עכשיו אלא אם כן נצטרך מסיבות שעדיף שלא יהיו ואולי הכל יעבור כרגיל ולא שונה מהאחרים)

שיעבור בעז"ה מהר ובקלות ובידיים מלאות!

במקרה הגעתי לפה, לא מבינה בתאומיםפשיטא
ילדתי עם אפידורל 2 לידות ובשתיהן התאוששות מעולה ללא זכר לכאבי ראש/גב/תופעות אחרות..
ברוכה הבאה ובשעה טובה!! 🤗זהות כפולה
הריון תאומים זה הלם. לגמרי.
התאומים שלי אוטוטו בני 3 ואני עדיין מידי פעם תוהה אם זה אמיתי 😅

אני כן אוהבת להסתיר דברים כאלה, אבל גם חושבת שצריך לראות שזה לא גוזל יותר מידי כוחות.
אנחנו סיפרנו מההתחלה להורים, ותיכננו לשמור את זה בסוד מכל השאר עד הלידה.
בפועל כשההריון התחיל להסתבך (סיבוכי תאומים זהים) והייתי לקראת אשפוז סיפרנו גם לאחים שלנו, כי הרגשנו שהתפילות יועילו יותר וההסתרה גזלה מאיתנו אנרגיות מיותרות. כל שאר העולם היה מופתע מאוד, וזה לגמרי הספיק.. (לא בטוחה ממה יותר - מעצם התאומים או משבוע ומשקלי הלידה 😏).
לילדים שלנו לא סיפרנו (הגדול היה אז בן 5). גם כי חששנו שזה ידלוף ממנו החוצה, וגם ממש לא היה ברור שנסיים את ההריון הזה בידיים מלאות....
יכול להיות שאם הם היו יותר גדולים היינו משתפים.

לשאלותייך -
1) אם ההריון תקין, אני לא רואה סיבה ללכת לרופא פרטי. יש בקופות רופאים טובים מאוד. כדאי לברר קודם על רופא מומלץ, אבל לא צריך להשתגע על פרטי...
כמובן שאם יש סיכון מיוחד כלשהו זה כבר משהו אחר. אבל בהריון תאומים לרוב יפנו על סיבוכים למעקב בבי״ח, ששם גם ככה יטפלו בך הרופאים הבכירים ביותר.
2) גם פה - בלידת תאומים יצוותו לך את הרופאים היותר מנוסים. כמובן שתמיד אפשר ליפול על זמנים מורכבים מבחינת התורנויות...
אם יש לך ביטוח שמכסה את זה שווה לשקול לקחת פרטי. אבל לדעתי בלי החזר ובלי איזו סיבה מיוחדת רפואית ממש לא חובה פרטי. ובכל מקרה זה אפעוד מאוד מוקדם בשביל לדעת מה יהיה... הרבה לידות תאומים זה בניתוח אלקטיבי עם רופאים בכירים גם ככה.
3) אני פחות מבינה בזה, אבל גם כאן לדעתי זה עוד קצת מוקדם... חכי תראי לאן הדברים מתפתחים ואם את בכלל מגיעה ללידה רגילה (אבל אני מבינה לגמרי שזה מעסיק אותך כבר עכשיו... תנסי להרפות).
4) קשה לענות על זה בלי להכיר בקרוב את הנתונים הכלכליים שלכם. אני חושבת שיש ייתרון מאוד מאוד מאוד גדול להגיע ללידה בכלל, וללידת תאומים בפרט, אחרי מנוחה. יצא לי ככה בטעות בלידה השניה (הייתי חולה בקטנה בחודש תשיעי וביקשתי מהרופא משפחה אישור מחלה, אז הוא אמר שלדעתו איזה בחודש תשיעי לא צריכה בכלל לעבוד, ונתן לי אישור מחלה עד הלידה 😅 יצא שהייתי שבועיים בבית ו-וואלה! זה היה מדהים! הגעתי ללידה ממקום אחר לגמרי מאשר בלידה הראשונה שבה הגעתי עם הלשון בחוץ, נשארו דברים פתוחים שחיכו לי וכו׳...).
אני לא הגעתי לסוף ההריון (ילדתי בשבוע 29), ולא הייתה לי באמת בחירה אם לצאת לשמירה או לא (הייתה ליום אחד 😅 אפילו התייעצתי על זה כאן בפורום בזמנו... אבל למחרת כבר גילו בעיה בזרימות והיה ברור שאני חייבת שמירה והולכת להתאשפז), ועדיין, השבועות האחרונים בעבודה היו קשים! זה ממש פלא בעייני נשים שמצליחות לסחוב עד שבועות מתקדמים בהריון כזה...
לעניין החישוב - אני חושבת שזה כמו בחל״ד. לוקחים את 3 החודשים עם השכר הגבוה מתוך חצי השנה האחרונה. דמי לידה תקבלי לפי חודשי העבודה, לא לפי השמירה.
5) אני לא מכירה כל-כך את בתי החולים בירושלים, אבל כמו שכתבו לך כדאי לברר לגבי הפגיות והקרבה שלכם אליהן.
לי הייתה תכנית של לידה במועד בבי״ח אחד, ולידה מוקדמת בבי״ח אחר.
6) אפשר לרחם עליהם, והם עוברים ועוד יעברו תקופה לא קלה. אבל תאומים סאת מתנה מופלאה לכל המשפחה, לא רק להורים.
אצלי גם הריונות יחידים עוברים קשה והילדים סובלים מזה מאוד.. אז מה? הם מקבלים במתנה אח חדש. זה משהו שלטווח הארוך הם רק ירוויחו ממנו.

שיהיה בהצלחה, בקלות ובידיים מלאות!
איזו חמודה את!בדרך לתאומים

תודה על השיתוף והעצות הנבונות...

אני באמת אבדוק מה נותן הביטוח הפרטי.

אתמול קצת חפרנו שוב בעניין השמירה והמשמעויות שלה בשבילנו

ולאור העובדה של איך שאני מרגישה עכשיו, חשבנו שכן 

אני אצא לשמירת הריון כדי להגיע ברוגע נפשי ללידה

אפילו שאולי יאפשרו לי עבודה מלאה מהבית.

כי בכל זאת זה הרבה שעות ודורש יקיצה מוקדמת בבוקר ולחץ של עבודה.

והבית ב"ה מלא ב5 ילדים שלא ישעממו אותי כנראה

אני ילדתי בלי אפידרול.. אז זה אפשריתאומים

לגבי השאלה על ניתוחזהיםאחרונה
מקוה שלא תצטרכי, אבל אם כן, יש ניתוח קיסרי צרפתי וכדאי לקרוא על זה. ניתוח שפחות חותך שרירים וההחלמה ממנו קלה הרבה יותר. מתבצע בכמה בתי חולים. באסף הרופא זה ציבורי נראה לי
הריון תאומים זהיםנענענע

אני בשבוע 17, כבר מרגישה אותם זזים

ראו שיש פער בגודל בינהם שמוגדר כ SIUGR

היינו בבית החולים ואמרו לנו,

שאם המצב לא יחמיר

אז יאשפזו אותי סביב 27 ויילדו מוקדם סביב 32

כמובן יהיו פגים עם כל ההשלכות - שאין לי מושג מה הם...

אם המצב יחמיר חלילה,

אז או שנאבד את הקטן או ששניהם יפגעו ח"ו

בקיצור אני חרדה מאז😒

לא יודעת מה יהיה ודואגת מאוד😔

מישהי עברה משהו דומה?

הסבר מה זה ההשלכות של פגות?

חיבוק ובשורות טובותמתואמת

מתייגת לך את @זהות כפולה שעברה את זה, ב"ה עם שני תינוקות בריאים בעיקרון. (זה לא הניק העיקרי שלה, אז מקווה שהיא תראה את התיוג)

אולי היא כתבה את הסיפור שלה בשרשור הנעוץ, תחפשי❤️

תודה, אחפשנענענעאחרונה
התייעצות-לידת תאומים בחירת בית יולדותAvigailh1

היי

אני מתלבטת ואשמח לשמוע מנסיונכן

דווקא על לידת תאומים - התלבטות בין

בלינסון /

תל השומר

המלצות/דיס וחווית קבלה,לידה,אשפוז וכו' מלונית שיבא בייבי וכו' מה שעולה לכן .

שאלה לגבי תל השומר- האם זה נכון שיש תחושה של עומס מטורף ולפעמים יש מחסור במקום בחדרי לידה ויולדות ממתינות במסדרונות?

תודה מראש לעונות!!!!  

לא מכירה את בתי החולים הללו. מציעה לך לשאול גםמתואמתאחרונה
בפורום הריון ולידה...
שאלה לגבי לידת תאומים לא זהיםAvigailh1

היוש,

שבוע 34+1 תאומים לא זהים

השאלה היא כזו, אם לידה לא מתרחשת באופן ספונטני עד שבוע 37, צריך ללכת לביקורת בבית חולים? בקהילה? איך זה עובד מניסיונכן ?

בגדול הרופאת נשים הנחתה אותי לבצע כל שבוע אולטרסאונד מעקב גדילה+אורך צוואר ומוניטור ובינתיים הכל בסדר ב"ה, אבל מעבר לזה לא שאלתי מה באמת קורה עד השבוע הזה

והאמת קצת בלחץ להגיע לשבוע מאוחר ושהסיכונים יהיו גדולים יותר, מעדיפה להגיע ל36 ושיגדלו בחוץ מאשר לחיות בלחץ התמידי הזה של האם הם בסדר...הם במשקלים טובים בדיוק לפי הספר ב"ה.

תודה לעונות

מציעה לך לפרסם גם בפורום הריון ולידהיעל מהדרום

לק"י

או לשים שם קישור לשרשור הזה. שם פעיל יותר.

מתייגת בשבילך 2 אמהות לתאומים:

@אמהלה

@מתואמת

תודה רבה!!Avigailh1אחרונה
המלצה לעגלת תאומיםהורים לתאומים

שלום,

אשמח להמלצה לעגלת תאומים מניסיונכם...

ראיתי שרשורים דומים אבל לפני שנים ומן הסתם הדגמים התחדשו....

מחפשת עגלה לתאומים שבעיקר חשוב לי שתכנס בתא מטען של רכב מזדה 5 בלי לקפל את המושבים.

יש עוד ילדים לפניהם ב"ה וכל המושבים חייבים להיות פתוחים...

כמובן אחת שנכנסת בדלת של הבית.

עדיף זולה, ושתשרוד ירידה של מדרגות - מדרגה אחרי מדרגה עם התינוקות בפנים..

תודה מראש!

ואם אתן יודעות איפה יש עגלות תאומים לתצוגה- יעזור!הורים לתאומים
התאומים שלי כבר בני 13מתואמתאחרונה

אז לא יודעת אם העגלה שקנינו אז עדיין קיימת, ואני גם לא זוכרת את שמה. רק זוכרת שהיא התקפלה גם באמצע (כלומר שני המושבים התקפלו זה על זה), וזה חסך מקום.

מציעה פשוט ללכת לחנות מוצרי תינוקות, ולבקש עגלה לפי הצרכים שלכם... (זה מה שאנחנו עשינו בזמנו)

מולטי ויטמין-הריון תאומיםAvigailh1

היי,

רציתי לשאול אם יש המלצה על מולטי ויטמין שתומך יותר בהריון תאומים או משהו שמספק ועושה את העבודה

בדרך כלל הברזל שלי לא הכי גבוה ובהריונות הוא יורד כולל המוגלובין . מלחיץ אותי שהריון תאומים אני אגיע לא מוכנה חס וחלילה ואני רוצה לשמוע אם יש משהו או מספר דברים מומלצים שיש לקחת כדי לבוא עם כמה שיותר כוח ?

תודה מראש והריון קל ומשעמם לכולן

לא נראה לי שיש הבדל...מתואמת

לוקחים ברזל לפי רמת הצורך, לפי מה שרואים בבדיקת דם. במולטי ויטמין גם ככה אין מספיק ברזל למי שממש חסר...

אם זה מעודד אותך - דווקא בהיריון התאומים היה לי ברזל גבוה בהיריונות אחרים היה לי חסר ברזל, לפעמים הרבה מאוד...

👌👌Avigailh1אחרונה
תןדה
תאומים בנים מתוקים(!!!) ולא זהים באותו גן.בדרך לתאומים

הי

רוצה להתייעץ עם בעלות נסיון ממני

יש לי תאומים מתוקים דבש בני שלוש וקצת...

מספר 6, 7 שלי בלי עין הרע!

(נעזרתי בפורום הרבה כתמיכה רגשית כשגיליתי שאני בהריון תאומים...

לא סיפרתי את סיפור הלידה שלהם, אולי אעלה בהמשך את הנס הזה)

כרגע אשמח לשמוע דעתכן על הגן.

האם לשים אותם באותו גן (טרום חובה, גן שני) או שכדאי להפריד?

כרגע הם באותו גן, לא רואה שמפריע להם. שונים מאד באופי.

הגננת גם לא רואה משהו בולט אבל גם לא רוצה מידי להביע דעתה כגורם מכריע

והאמת בשביל להפריד,

זה אומר שאחד מהם יהיה רחוק מהבית, חברים ומהאחים שלומדים יחד (הגן הוא בתוך התלמוד תורה)

מה דעתכן? בעלות נסיון ממני...

אצלנו נאלצנו להפריד אותם, והיה לי קשה עם זהמתואמת

היה להם עיכוב בדיבור, וההמלצה של גורמי המקצוע הייתה חד משמעית להפריד אותם בגן (בגנון הם היו ביחד).

תאומים אחרים שראיתי סביבי היו ביחד בגן, אולי רק בגן חובה הופרדו. לדעתי בגיל קטן התאומות שלהם נותנת להם כוח כשהם ביחד.

בכל אופן, התאומים שלנו כאמור היו בנפרד בגן. בשנה הראשונה שניהם היו בגן שפה - באותו מתחם אבל גנים נפרדים. בשנתיים אח"כ אחד מהם נכנס לגן רגיל ליד הבית והשני נשאר בגן שפה, וכמעט לא היו לו שם חברים מהשכונה. אבל למרות זאת יחסית הוא הסתדר חברתית, וגם כששניהם נכנסו לכיתה א' בבית הספר ליד הבית הוא השתלב מהר מאוד גם מהבחינה החברתית.

אבל מלכתחילה לא הייתי בוחרת לעשות כך ולבחור במודע שאחד מהם יהיה רחוק מהסביבה החברתית הטבעית שלנו...

החלטות טובות!

(וסליחה שרק עכשיו עונה - מזמן לא נכנסתי לפורום הזה...)

תודה על השיתוףבדרך לתאומים

נותנת לי הרגשה טובה להשאיר כרגע יחד

שזה מה הלב שלי אומר נכון לעכשיו...

אנחנו לא הפרדנונשימה עמוקה
עד כיתה א'.

גם אצלנו הם שונים אחד מהשני, תחומי עניין שונים, הגננות גם לא ראו שאחד עולה על השני במשהו וזה לא פוגע בהם הביחד. הם כן נראים זהים אבל ילדי הגן למדו מהר מאד מי זה מי.. הציק לי לפעמים שהצוות התייחס אליהם כאל "התאומים", אבל לא נראה שזה פגע בהם.

את מכירה אותם לדעת אם אחד עולה על השני במשהו, או שאחד מהם חוסה בצל של אחיו באיזה שהוא תחום.

מעבר למרחק מהבית תוסיפי שיקולים של אירועים נפרדים בשני הגנים שצריך לנכוח בהם, פעילויות שונות שעלולות לעורר קנאה בינהם. 

צודקת , לא חשבתי על זה אפילובדרך לתאומים
בקיצור, מחזקות אותי בינתיים לא להפריד
כרגע הם ביחדתודה לך ה' 🙏

גם אצלי תאומים בנים  מס 6,7 , הם בני עוד מעט 4

הם כרגע בגן שפה ביחד

שונים מאוד אחד מהשני גם באופי גם ביופי.

הגננת לטענתה לא מפריע להתפתחות שלהם שהם ביחד.

שנה הבאה בעז"ה הם אמורים לעבור לתלמוד תורה

אם יהיה 2 כיתות אני אפריד אבל רק בגלל הצוות שמעדיף...

יש לי גם תאומות גדולות יותר, הפרדתי בגן חובה כדי שלא יהיה להם משבר קשה בכיתה א ( אצלנו בבית ספר חד משמעית לא שמים תאומות באותה כיתה) , וצהרון השארתי יחד שיהיה להם בהדרגה זה היה חכם מאוד

הם מאוד שונות אחת מהשניה וכן חושבת שזה טוב שהם לא יחד.

אבל בנות זה מאוד מאוד שונה מבנים...

מנוסה ממש תודה על השיתוףבדרך לתאומיםאחרונה
Hcc גבוהשאלת תאומים

בשבוע 4, 1700 לעומת 270 בהריון קודם

זה אומר תאומים?

מקפיצה, לא יודעת לענותאנונימית כרגע.
לאפשוט אני..

נכון שבהריון עם תאומים יש hcg גבוה יותר, אבל זה לכשעצמו לא מהווה אינדיקציה להריון עם תאומים.

אגב, ההבדל בין ההריון הקודם לנוכחי הוא בסך הכל של 5 ימים בערך, בהנחת הכפלה כל יומיים. כלומר באותו השבוע שתי התוצאות האלה בכלל לא מהוות גידול...

גןבה הבטא לא בהכרח מעיד על תאומיםטרמפולינהאחרונה
הפורום לא פעיל??טרמפולינה

אולי יעניין אותך