ב"ה
שלום לכולם,
מקווה שזה מקום מתאים לשאול, אני נשואה לחוזר בתשובה כבר שנים רבות, בן אדם צדיק ממש (ב"ה) חזר בתשובה כשהיה בחור ממש, קובע עיתים, לומד לסירוגין בכולל וגם עובד. זוגיות טובה וילדים מתוקים מאוד, תודה לאל.
לצערי, לפני מספר שנים הרב שהיה מלמד אותו (שיעור שבועי בקבוצה עם בחורים נוספים) הפסיק ללמד אותו, עברנו גם בית לאזור הדרום ואין לו כל דרך לגשת אליו. מאז הוא היה במאות שיעורי תורה וחברותות, למד עם המון המון סוגים שונים של אנשים מקהילות שונות ועם הנהגות שונות ולא מצא את הדרך שהיתה לו באהבת השם. הוא אומר שכבר אין לו "אש" בלימוד כבעבר.
העניין הוא שהוא מאוד אהב את עבודת השם שלו כשלמד אצל הרב שהיה לו בעבר אך היום כשהדבר לא מתאפשר הוא ממש "כבוי", זה בא לידי ביטוי בכך שהוא לא מתקדם בדברים חדשים (הנהגות חדשות או חידושי תורה שפעם ממש היו חלק מהיומיום שלו והיום כמעט ולא קיימים).
הוא שיתף אותי בעניין הזה היום וכמה שזה חסר לו ואני מאוד רוצה לעזור לו למצוא חברותא או שיעור כלשהו שיכול להדליק לו את האש הזו בחזרה, אולי אתם תדעו להמליץ לי מהידע שלכם? הסגנון הוא יותר חרדי לאומי, למרות שאני מאוד נגד תבניות והכללות של ציבור. הוא משתדל ללכת לפי פסקי הרב עובדיה ולקחת הנהגות מהבן איש חי והאר"י הקדוש. אני חושבת שמה שהוא מחפש זה מישהו שמתלהב מהתורה עצמה כמוהו (פחות מלימודי הלכה או עיון מעמיק) מאוד מתחבר למדרשים ומוסר.
אני מקווה שהצלחתי להעביר את הדברים בצורה נכונה ואם יש לכם איזור הכוונה טובה בשבילי, אשמח לשמוע,
תודה רבה