הסבירו לי בכנות: מדוע זו לא עבודה זרה?נעם הנשמות
כאשר אומרים כי ישנם שני מקורות סמכות:
מדינת ישראל והקב"ה.
כאשר יש עימות ביניהם - מצב אמנם לא אידאלי לשיטתם - אך הוא קורה, ואז: הסמכות העליונה היא מדינת ישראל.

לאמר: צו וחוק של אהוד ברק - גוברים על צוי הנצח של אלקי ישראל.

ה' אומר דבר אחד, ומפקד בצבא אומר דבר סותר - יש לשמוע למפקד, ולא לה' ולתורתו.

האם - וענו נא בכנות - זו איננה 'עבודה זרה בשיתוף'?

ככל שאני הופך והופך במחשבתי, ודש בנושא מכל צדדיו, טרם מצאתי נימוק משכנע לטעון שאין בכך ע"ז ומרד ברבש"ע .

נכון שזה לכאורה מרחיק לכת לראות ב'ראשי ישיבה' עובדי בעלים ואלילים - אך, האם זו לא המציאות העגומה שבה אנו שרויים?

אשמח לתשובותיכם.
הנה הטעות שלךחלב ודבש
אף אחד לא טוען שהמדינה היא מקור הסמכות העליון, הטענה היא כי הסמכות לתת פקודות לחיילים היא של מפקדיהם ולא של אף אדם אחר.
הטענה כי המפקדים נותנים פקודות הנוגדות את  "צווי הנצח של אלקי ישראל" היא טענת שקר מוטרפת.
בסך הכל מדובר כאן בויכוח פוליטי ולא בשאלת קיום מצוות.
ארץ ישראל זה לא פוליטיקה....יהודי מרמ"ג
"אין בור ירא חטא"
לומר "לקדש פקודה" - זה במילים אחרות לטהר את האנונימי (פותח)
בס"ד

אי אפשר להפוך משהו רע למשהו טוב!!!

לומר: "אני מקדש את הפקודה"

זה בעצם להחזיק חזיר, ולומר: אני אוכל את זה לשם שמים!!!!!

הפקודה היחידה היא מאת ה'.

וידועים דברי הרמב"ם שאין צורך לומר שאם מלך אומר לעבור על דברי תורה אין שומעים לו.

נמאס כבר מהתירוצים!!!! פקודת גירוש היא בלתי מוסרית בעליל, והיא סותרת את פקודות בורא עולם!!!!
כי השאלה היא כזו -ii
האם כרגע גובר הצו של ה' על שמיעה למפקד, או הצו של ה' על יישוב הארץ.
ואולי תסביר לי אתה בכנות: מדוע החלטת שזו השאלה?עוזיה
אין ראש ישיבה שאומר שהמדינה קודמת לקב"ה. א-י-ן-! לא היה, לא יהיה ואין.
כל ראש ישיבה שהוא, מסכים שהקב"ה קודם למדינה, ואני לפחות לא מכיר אף אחד שלא חושב שזו כפירה*.
אלא מאי: כל המחלוקת היא הלכתית, ועומדת על כמה וכמה שאלות, שלא בהכרח קשורות אחת לשניה. כמו למשל האם זו עבירה דאורייתא למסור שטחים במצבים מסויימים, או שישנם מצבים בהם יש לוותר. האם גם במצבים שאנחנו חושבים שזה אסור האם יש לסרב פקודה וכדו', מי מכריע בשאלות הללו, מה קורה כשזה מתנגש עם מצוות או ערכים אחרים וכו' וכו'.

סופו של דבר, המחלוקת היא הלכתית, ולכל צד יש מספיק יסודות הלכתיים להשען עליהם. זו הסיבה האחת והיחידה שאיגוד ישיבות ההסדר לא הוציא קול קורא בעד או נגד סירוב פקודה, אלא אך ורק על ההפגנות (שזה לא עניין הלכתי, אלא אידיאולוגי ופרקטי) - משום שאין שום תמימות דעים באיגוד ביחס לסירוב פקודה (במצבים של פינוי, כמובן. יהיו מצבים בהם כולם יהיו תמימי דעים שחובה לסרב).

זהו, על זו המחלוקת. וכל ניסיון להציג את המחלוקת כאילו ישנם ראשי ישיבה שעבורם המדינה קודמת לקב"ה, הוא שקר, הוצאת שם רע וחוסר יושר. לא כך מתנהל ויכוח הלכתי. (איני מאשים אותך בכך, אלא אחדים ממנהלי הדיון/פולמוס הזה, שהם אחראים לרוב הרעש ולהטעיית הציבור. לו כל אחד היה קורא את דברי שני הצדדים לעומק, היה רואה שאין כאן אלא מחלוקת הלכתית**). דיון הלכתי מתקיים מתוך בירור מעמיק של שני הצדדים, והכרעה. לא מתוך סיסמאות והאשמות שאינן נכונות. קל מאוד להמציא דעה פסולה, לומר שהיריב חושב כך ואז לתקוף אותו. אלא שבמקרים כמו זה, כל העולה מכך הוא רק חילול ה' וביזוי תלמידי חכמים.

הנקודות העומדות לדיון:
האם כשאין סמכות של מלך הסמכות עוברת לעם, האם דינא דמלכותא דינא, האם זו עבירה להרוס יישובים בכל מצב, האם העבירה היא על החייל, מה דרגת העבירה (דאורייתא, דרבנן), מה השיקולים שעומדים נגד וכו'.

*(יכולה להיות דעה כזאת מבחינה תיאורטית, אבל זה ויכוח הלכתי הזוי ומאוד ביינישי, שאני לא מכיר אף אחד שמצדד בדעה ההיא).

** שאמנם אחדים משורשיה נעוצים בהשקפות עולם המכונות 'ממלכתיות' ו'לא ממלכתיות', אבל על כל הפנים שתי הגישות מגובות ביסודות הלכתיים רבים.
סלט פירות, במחילה.עוזיה
נתחיל מסעיף ג' - הבל הבלים הכל הבל. תראה לי רב שאומר את זה, ובשם זה הוא יחלל שבת לא במקום צורך.
סעיף ב - פגיעה באחדות העם זה לא חטא במובן בתיאולוגי של המילה, זה כן ערך שיש לו משקל הלכתי, ולו מההיבט הפרקטי.
סעיף א - אני מודה שאת הטיעון הזה אני לא מכיר. הוא נשמע מתאים לרבני הר המור, אבל גם אם הם אכן אמרו זאת אני מניח שיש להם גבולות ומגבלות לשימוש בטיעון הזה. מה גם שהוא לא שייך כאן, כי לא מדובר ביחידים אלא בציבור.

זה לא קשור למה קל להבין ומה לא, אלא מה מותר מבחינה הלכתית ומה לא.
אפשר לדון האם האידיאולוגיה נכונה, אפשר לצעוק פאשיסטים עד מחר. אי אפשר לעשות דבר אחד: לטעון שזו עבודה זרה וזה אסור הלכתית. תאמין לי שכל הרבנים הללו מכירים את מצוות ארץ ישראל, כולם (לא בטוח בזה באופן אישי, אבל רובם הגדול) פוסקים שזו מצוה מדאורייתא כמו שהרמב"ן כתב - ואף על פי כן הם חושבים שאל לו לחייל לסרב פקודה במידה ודחפו אותו לפינה.

ובאשר לדעת הרב ליכטנשטיין למשל - אף הוא סובר שזה מדאורייתא, אלא שיש מצבים בהם אותה מצווה דאורייתא נדחית. וסתם בשביל הדוגמה - הרב עובדיה יוסף אמר את אותם דברים. לטענתו של הרב עובדיה, במקרה של פיקוח נפש (לא רק מקומי, אלא לאומי וכלל אזורי) מותר למסור שטחים לגויים. מומחי הביטחון הם שיכריעו האם יש צורך במסירת השטחים או לא (מן הראוי לציין, שכאשר נודע לרב עובדיה שמומחי הביטחון חולקים על עמדת הממשלה, הוא הורה לסיעתו להימנע או להתנגד).
אולי כדאי פשוט לעיין בדברי הרבנים הללו. אין צורך להסכים איתם, אבל לפחות לדעת מה הם באמת טוענים, בלי סילופים ועיוותים שנוצרים על ידי תקשורת או זורקי סיסמאות לאויר.

ומשהו אחרון לסיום:
במחילה מכבוד כולכם, מאחר ואני מכיר באופן אישי חלק מן הרבנים שעליהם מדובר, אני מרשה לעצמי לומר בריש גלי כי מה שאמרתי הוא מה שהם אמרו, וכל ניסיון לטעון שהם אמרו משהו אחר יהיה פשוט המצאה אחת גדולה.

אתה זה שמתפלפל.עוזיה

[אתה דוחה אותי במשפטי קש חסרי בסיס "לא כל דעה שמוצגת כדעה יהודית והלכתית היא אכן כזו". אני יכול לומר את אותו הדבר עליך.]

זה לא שלא שמעתי משפטים שאני מתחלחל מהם (לדוג': אחד מרבני ישיבות הקו, שטען שעלינו לקום כאשר אחמד טיבי נכנס לחדר, מדין חבר בכנסת ישראל), אבל הם לא היו באיצטלא של הלכה (כמו הדוגמה שהבאתי).

אבל בוא נחזור לדיון הספציפי הזה; תביא לי רב (בדגש על רב, לא איזה קצין עם כיפה שטוען שמהדינה היא א-לוהים)  שטוען שמשהו בעולם הוא מעל לקב"ה. איני יודע על אלו ציטוטים אתה מדבר, או אלו פקודות שמעו אותם רבנים. אבל לפחות על אחד מהם, אני יודע ממקור ראשון שסרב פקודה לחלל שבת כאשר לא היה צורך בכך, למרות שהפקודה ניתנה על ידי מפקד בצבא ההגנה לישראל שיונק את כוחו מהאור האלוקי וכו'
כך שעד שלא תוכיח שיש רב שאמר את זה, אתה סתם מפריח סיסמאות.
מי אמר שזה לא עבודה זרה??אנונימי (פותח)
מי שאצלו הצבא הקדוש שמגרש יהודים בארץ ישראל מעל הכל

הוא באמת ע"ז,

אם כבר, אז כבר-אחת מהשומרון
בס"ד
למה לקרוא למלך ישראל "אדוני", ולהשתחוות אליו זו לא עבודה זרה?

יש מחלוקות בהלכה בין רבנים, וגם ביחסם למדינת ישראל. אין היתר להגיד על רבנים שחושבים מה שהם חושבים מתוך תורה, שהם כופרים. גם בית הלל ובית שמאי נחלקו מאוד, ובכל זאת- אהבו זה את זה אהבת נפש.

רק בסברות המתקבלות על השכל זה תקף.צחקן
ומהו השכל המקבל?עוזיה
השכל של כל אדם בכפוף למסורת.צחקן
בעז"ה

ע' רס"ג בעניין.
ל'אחת מהשומרון' - מה זה לא ? כי כך קב"ה ציווה וחלק לו מכבודו, וסנהדרין שותפים לזה גם. לעומת זאת,  לא ברור עד כמה דין זה הוא לגבי מדינת ישראל (אבל זו כבר מחלוקת שאין לי זמן להרחיב בה עכשיו)

בוא נסגור כמה דברים:עוזיה
אחאב היה רשע יותר כל ראש ממשלה שכיהן כאן מתישהו? אליהו בכל זאת רץ לפניו?
בוא לא נרוץ לקטול כאן כל דבר בבוז, גם אם הוא עושה מעשים איומים.

ואם לא עכשיו - אימתי? (אם כי גם אני לא הייתי דן בפורום זה מחשש סקילה, ועיין במשפט כהן לרב זצ"ל)
אליהו חשב שהוא חזר בתשובה!צחקן
לא, הוא עשה את זה כי ה' אמר לו.עוזיהאחרונה
רק כי השבת לאחת מהשומרון.
אני חושב שראוי ללמוד מהתנ"ך, אבל תמיד לזכור שהמציאות שונה (ולכן לא באמת באתי להשוות את אחאב לברק, ומעוד כמה סיבות טובות).
הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה