יש לי שאלהאנונימי בלנ"ו

לצערי הרב בתקופה האחרונה קרה משהו טראגי שפירק את הבית.

לא מבחינת הקשר ביו הורים אלא- מבחינת פיזית אין לי אפשרות לשהות בו

יש לי חשש גדול מלבנות בית מתוך מקום של 'אין לי מקום אחר'

ולא ממקום של 'אני בוחרת לבנות משהו חדש על בסיס הקיים'...

זאת אומרת, חשש שזה לא יבוא ממקום של חוסר ברירה/בריחה אלא ממקום של בחירה.
יש לכם עצה בשבילי?

בשורות טובות בקרוב בעז"ה קודם כלנוגע, לא נוגע
ומה בדיוק החשש? שתמהרי לבחור ולא תבדקי טוב אם הבחור באמת מתאים לך?
אמן,תודהאנונימי בלנ"ו

לא זה לא החשש הזה.

כמה חששות בגלל שהמניע לא בריא והוא כדי למלא לי חוסר מסויים , לכן זה גם חשש שזו תהיה אהבה שתלויה בדבר

כי היא ממלאה לי את החוסר ולא תהיה אמתית.

וגם אם הרצון הזה לנישואין וזוגיות מגיע ממקום של בריחה אז אולי הוא לא אמתי ואני לא באמת בשלה עדיין ומוכנה לזה

בעקרון בכל אהבה יש חוסרים שהופכים אותה לתלויה בדבר לדעתינוגע, לא נוגע
לדוגמא- חוץ מאהבת נפש זוגית יש לנו גם סתם צורך אנושי בסיסי באהבה.
אז כמו שם ככה גם פה- זה תלוי בעוצמת החוסר ועד כמה הוא משבש את החשיבה הבריאה. מה שלא נראה לי שבאמת קורה.

לגבי החשש השני- השאלה אם הרצון הטבעי סביר, איך היית מרגישה ביחס לעניין אם הבית לא היה מתפרק.

וחוץ מזה חוסר זה לא בהכרח שלילי כי הוא דווקא ידחוף אותך להשקיע יותר כנשואה ולהתגבר יל חוסר הבשלות אם אכן ישנו
,,אני זמנית כאן

היי♥

לדעתי, 

זה שהחשש הזה קיים בך, זה אומר עליך הרבה טוב, שאת בוגרת ומודעת לעצמך, וגם להשלכות, חושבת קדימה.

מה שנראה לי נכון לעשות,

זה לחשוב בצורה רצינית:

למה אני רוצה לצאת עכשיו?

האם מבחינה אישיותית וטכנית אני במקום בריא שמודע מה זה אומר להקים בית? יש לי את היכולת?

מומלץ מאד שתתייעצי עם דמות מנוסה. 

ועוד משהו, את התהליך הזה, צריך לעבור עם כמה שיותר הקשבה לעצמך ונחת, מתוך אמונה שמגיע לך את הטוב ביותר. (כי יש קולות שיכולים להחליש שאם גדלתי במקום כזה, אז מגיע לי ככה וככה ח"ו, זה לא נכון. הכל תלוי בקב"ה ובך)

בהצלחה רבה לך.

תודה רבה על הדגשת החוזקותאנונימי בלנ"ו

ועל הצפת השאלות, ממש עזרת תבורכי!(:

דווקא מהשאלה-הָיוֹ הָיָה

נראה שאין חשש.

כי זה שאת שואלת אומר שאת מודעת, ואם כן - את בטח תוכלי לשבת עם עצמך ולבדוק אם הרצון להתחתן נובע מהצורך הזה או מצורך אמיתי של להקים בית. לא?

מממ. כןאנונימי בלנ"ו

לפעמים אנשים חושבים שהם במודעות והם לא באמת, אבל יתכן שכאן באמת אני כן תודה!

א. השאלה מעידה עלייך המון דברים טוביםנפש חיה.
ב. המודעות שלך היא כלי נהדר לעבוד איתו.
תמנפי אותה למי שאת רוצה להיות ואיך את רוצה להעביר את הרצון לידי מימוש.
כוחותברוקולי
עבר עריכה על ידי ברוקולי בתאריך י"ד בתמוז תשפ"א 20:38

כדאי להתבונן 
אם הרצון להתחתן

נובע מבחירה או בריחה

האם יודעים לבחון את בחירת הקשר בצורה נכונה?

האם קבלת החלטות מגיעה ממקום בריא? האם יש קבלת החלטות אימפולסיבית? 

כתבת שהבית שלך התפרק לאחרונה, אז קודם כל חיזוקים לתקופה החדשה, הלא קלה והמבלבלת 

פירוק של בית מכל סיבה שהיא מטלטלת את תחושת היציבות, קצת קורעת את השורשים ומטלטלת את האדמה.

תוסיפי לזה את תחושת ה'תלישות' בחיי הרווקות, 
הרבה רווקים רוצים להתחתן כדי להרגיש שיש להם בית, פינה משלהם ושייכות בעולם. 

את מכירה את עצמך (ואולי בעזרת אנשים טובים בדרך) תראי האם התחושה היא רק מקום למלא את החלל נובעת מצורך אובייקטיבי אולי אפילו טכני. 

או האם נוסף לו גם מקום שרוצה חיבור והשלמה ומוכנות לחתונה. 

בהצלחה פרח

תודה!!!❤❤אנונימי בלנ"ו

אם יורשה לי רק לשאולוהוא ישמיענו
כתבת ככה:
"כמה חששות בגלל שהמניע לא בריא והוא כדי למלא לי חוסר מסויים , לכן זה גם חשש שזו תהיה אהבה שתלויה בדבר
כי היא ממלאה לי את החוסר ולא תהיה אמתית."

למה המניע לא בריא? למלא חוסר זה לא בריא?
מי מאיתנו, בעצם, לא מתחתן כדי למלא חוסר?

אני אישית חושב שזה מאוד בריא.
מאוד בריא לרצות למלא חוסר, ומי שחווה חוסר -
עצם הרצון להשלים אותו מעיד על בריאות מאוד מאוד גדולה בעיני.

בשורה התחתונה, אני טוען שכולנו חסרים.
יש מי שיותר מודע לזה, ומתוך המודעות הוא רוצה יותר להקים בית ולהתחתן. ויש מי שפחות מודע לזה,
ויש לו תחושה שהוא מתחתן ממקום שלם. אבל זה לא ככה באמת. אם אתה שלם - אל תתחתן, אין בשביל מה. באמת
אבל כשיש חוסר גדולבייניש נח
אז הוא מסתיר את כל המציאות וחושבים שאם זה לא יהיה חסר אז לא חסר לי כלום. וכשהחוסר הזה יתגלה היא תראה את המציאות בצורה יותר נקיה ותבין שהיא התאהבה בו רק כי איתו היא יכלה להקים בית מהר אבל יכול להיות שהוא אדם מושחת מגעיל ולא מוסרי וכל החסרונות האלו היו בלתי נראים בגלל החוסר הגדול בבית
יפה. מסכים מאודוהוא ישמיענו
לכן צריך לטפל בהשפעה של החוסר על עצמי.
אבל החוסר לכשעצמו לא מהווה שום עילה למשפט מעין 'לא מתחתנים מתוך חוסר'.
משפט יפה, שלא תמיד מסתדר עם המציאות של כל אחד לצערנו..
אתה צודקאנונימי בלנ"ו

שיש חוסר שמתמלא בהקמת בית.
אבל, יש חסרים אחרים שצריך למלא ולעיתים אנחנו מדמיינים או מרגישים בתחילת קשר שהוא ממלא אותנו והבית שנקים ימלא לנו אותו ובסוף, כשאנחנו מקימים את הבית המצב נהיה הרבה יותר קשה כי מלבד זאת שהחוסר לא באמת התמלא עצם בניית הקשר והבית דורשת מלא כוחות. ולכן הצורך הזה, עדיף למלא או לטפל בו מוקדם יותר במגוון צורות אחרות, לכן שאלתי.

אבל בעיקרון לאור התשובות שנתנו לי וכמה התייעצויות, דיי הגעתי למסקנה שאל חשש. והרצון והצורך שלי כן מגיעים ממקום בריא...

מסכים עם מה שכתבת.והוא ישמיענו
יש חוסר אובייקטיבי ויש את ההשפעה שלו על האדם.
התייחסתי לחוסר עצמו.
לגבי ההשפעה שלו על האדם - ייתכן שאדם יצטרך לפנות לייעוץ/ טיפול. חשוב מאוד.

אבל אני כן חושב שאת צריכה לחפש בעל שישלים אצלך את החוסרים כמה שיותר. באופן מלא, הוא לא יוכל לעשות. אבל מבחינת תמיכה נפשית/ רגשית בע''ה
זאת באמת שאלה טובה מה הגבול בין חוסר טבעימישהו איתי
שמתמלא בזוגיות, לחוסר שדורש עבודה בפני עצמו
הגבול בין מה שתלוי בי ללא תלוי ביברוקולי
הענין הוא לזהות נכוןמישהו איתי
אם משהו תלוי בי ואני טועה לחשוב שמישהו מבחוץ יפתור אותו, זה לא בריא
נכון , אבל התכוונתי לחתך רחב יותרברוקולי

למשל חוסר אובייקטיבי
מול תחושה סובייקטיבית
לא בטוח שהבנתימישהו איתי
למשל הפותחת תיארה מציאותוהוא ישמיענו
אובייקטיבית.
זה לא דבר שביכולתה לשנות,
וביכולת הבעל להוות מעין השלמה רגשית מסוימת לחוסר שנוצר מתוך כך.

לעומת זאת, אם היה מדובר בתחושות סובייקטיביות - אפשר לשנות לפעמים את נקודת המבט ומתוך כך גם את התחושה. זה בידי האדם.

@ברוקולי הסברתי אותך נכון?
👍🤭ברוקולי

הסברת מעולה
ואחדד
למשל בדידות בעקבות מוות

לעומת תחושת בדידות סובייקטיבית בחברה עוטפת
זאת חלוקה יפה ומענינתכבר לא ישיבישער

אבל אני חושב שהיא לא מוחלטת.

הייתי אומר שיותר תלוי האם מדובר בחסר שהממלא שלו אמור להיות זוגיות או לא.

דהיינו, גם בחוסר אובייקטיבי לכאורה צריך לבדוק האם יש משהו אחר שיכול להשלים את החסר.

למשל אדם שטכנית אין לו בית לגור בו (לא בדיוק הבנתי מה המקרה של הפותחת) ומחפש להתחתן מהסיבה הזאת, אמנם החסר הוא אובייקטיבי אבל מלבד נישואין יש עוד הרבה פתרונות, ואם הנישואין יתבססו על החוסר הזה והחוסר הזה לא דורש את הפתרון הספציפי הזה (נישואין) - זה יכול להיות בעיה. 

ומצד שני, גם כשהחוסר הוא סובייקטיבי, אם אין לנו דרך לפתור את הבעיה (או שקשה לנו מאוד לפתור אותה) ומאידך אנו יודעים שהנישואין כן יסדרו את הנושא וישלימו את החסר, למה לא ללכת על זה?

למשל הדוגמא שהבאת: בדידות סובייקטיבית בחברה עוטפת, אם האדם מודע לתחושותיו ומבין שקשר אישי וקרוב עם בן זוג יסדר לו את הפינה הזאת, זה נשמע לי מצוין.

(או שלא הבנתי מספיק את ההבדל בין האובייקטיבי לסובייקטיבי?)

@והוא ישמיענו

אבל אדם שמרגיש בודד ורוצה זוגיותמישהו איתי
אובייקטיבית אין לו אשה, אבל הסובייקטיביות מעורבת כאן מאוד.
אז זה תלוי בי או לי?
הצד הסובייקטיביוהוא ישמיענו
בחלקו תלוי בי.
ובחלקו לא.

אתה צודק שאני צריך להכיר את עצמי, ולהתנסות, ולבחון מה כן בר שינוי ומה לא. וההבחנה דורשת העמקה ומאמץ.
אבל מה שהוא לא בר שינוי - לא צריך לשנות אותו, נקודה.

וברגע שטיפלתי בתוך המקום הסובייקטיבי שלי, בדברים שיכולתי ולכן הייתי צריך לתקן,
אני יכול עכשיו להתעלם לגמרי מהמקום שאין לי איך לשנות ולשפר (נכון לעכשיו.. אולי בעתיד כן אוכל),
זה לא אמור להפריע לשלימות שלי.
זה חלק ממני. יש חסרונות שהם חלק מהאופי והתפקיד שלנו בעולם, ואין סיבה לשנות אותם.

ומכיון שאין יכולת וסיבה לשנות אותם,
החסרונות שבחלק הזה (שאינו בר שינוי) מתחברים עם החסרונות האובייקטיים שלנו, כמו נתוני הפתיחה, שגם הם אינם ברי שינוי. ואין שום סיבה האמת לשנות אותם - שם העבודה היא להשלים איתם
אחלהמישהו איתי
ואם הבנתי נכון, החוסר שלא תלוי בי יכול להתמלא (נראלי שככה כותבים, שלא יקפצו עלי כל הלשונאים) בזוגיות?
במידה מסוימת. לא במידה מלאה.והוא ישמיענו
עד כמה?
תלוי בבן הזוג
כן ברור, התייחסתי לחלוקהמישהו איתי
שעשתה @ברוקולי

שכוייח וליל"ט!
בחלקו , בהחלטברוקולי
למשל ילד שלא פגש את אבא שלו שעזב את הבית או אמא שלו נפטרה או כל נתון פתיחה אובייקטיבי אחר
זה לא ממלא את החלל שלהם
אלא את חלל היציבות , הביחד, השייכות

@והוא ישמיענו תודה שדיבררת אותי
אז אני רואה כאןכבר לא ישיבישער

שאתה מסכים שיש בעיות סובייקטיביות שאינן ברות שינוי שלהם כן צריך למצוא את המשלים.

אז הערתי הקודמת נשארת רק לגבי החלקים האובייקטיבים, שאם יש להם משלים אחר (והגיוני יותר) - לא נכון ללכת לנישואין מהמקום הזה. 

ההערה שלך נכונה מאודברוקולי

והוא לא אמר משהו שונה 

אם אנחנו מסכימים אז מעולהכבר לא ישיבישעראחרונה

פשוט היה נשמע שיש כאן חלוקה דיכוטומית בין אובייקטיבי לסובייקטיבי.

ואגב, אני חושב שהדיון בנושא הזה ממש חשוב.

תגידי לי אם הבנתי אותך נכוןבייניש נח
בוחרים בעל על פי דברים שאין בך ובעלך ישלים אותך. בגלל שחוסר בבית זה חוסר שכל גבר שאיתו תתחתני ימלא ואת מפחדת שהרצון להקים בית יסתיר חוסרים אחרים, שיופיעו ויפריעו אחרי הקמת הבית. כמו בחורה שנמצאת במצוקה וחייבת להרגיש נאהבת שתתחתן אפילו עם ערבי שיעניק לה את זה.

אם זה המקרה אז דבר ראשון תהיי מודעת וערנית אליו.
דבר שתקבעי לעצמך מראש קריטריונים שאת מחפש ובלעדיהם את לא מתחתנת. כי יכול להיות שהרגש והרצון למלא את הבית החסר יסתיר דברים אחרים שמאוד חשובים לך. לכן תקבעי מראש מה חשוב לך ואל תתפשרי עליהם ואל תתחתני בלעדיהם

בהצלחה!
המקרה הוא קצת שונהאנונימי בלנ"ו

מגיבה גם על התגובה שלך למעלה וגם למטה.
ברוך ה' יש לי רשימה כזאת ואני כן יודעת מה אני רוצה ומה יהיה לי טוב.

וגם יש אנשים טובים ששומרים עלי ומאירים לי;)

החשש מקשר שממלא צורך אחר היה אחר כמו שכתבתי למעלה ל@והוא ישמיענו. מקווה שמספיק מובן...

בכל מקרה. תודה על התגובה שכתבת למעלה. זה ממש עשה טוב ללב האכפתיות והדאגה!

לא הבנתי בדיוק את הסיטואציהטינאייג'ר

אבל אומרים שילדים להורים גרושים בונים את הזוגיות שלהם טוב יותר.

בזוגיות לומדים טוב טוב מטעויות של אחרים, במיוחד אם הם קרובים אלינו

לא תמיד, והיא ציינה שזו לא הסיטואציה.ברוקולי
אולי תסביר לי את הסיטואציהטינאייג'ר

אם הבנת

תסבירי - נעים מאודברוקולי

לא רק גירושין מפרקים בית .
נעים מאודטינאייג'ר

מה עוד?

הורים בחול וילד שעשה עליה למשלברוקולי

וזה סוטה מהדיון . אז נעצור
אהה כזה סגנוןטינאייג'ר

אומרים שילדים להורים גרושיםבייניש נח
רוב הסיכויים שכם הילד יעבור גירושין.
לא לומדים מטעויות. כדי ללמוד מטעויות צריך לדעת מה טעות. אתה גם יכול לטעות בטעויות שההורים שלך לא טעו. כל עוד אין לך בראש דוגמא לאיך משפחה בריאה אמורה להתנהל לא תדע מה לעשות כדי שיהיה לך משפחה בריאה
זה נכון..ארץ ישראל היפה

דודה שלי התחתנה עם מישהו שהוריו גרושים ולפני משהו כמו ארבע שנים גם הם התגרשו...

זה לא גירושים, ברוקלי צודקתאנונימי בלנ"ו

ברוך ה', ההורים שלי עדיין אוהבים אחד את השני והקשר בינהם לא הישתנה, הסיפור הוא אחר.
מסיבות של אווטינג אני מעדיפה לעצור אתזה כאן

פעם ראשונה שאני אומר דבר כזהבייניש נח
אבל אל תקשיבי לאף תגובה שנכתבה כאן! (אולי חוץ משל ברוקולי)
הם לא מבינים את המקום שלך. ונראה שברוך ה' את כן מבינה. את במצב מאוד מסוכן ועדין. את ממש צריכה לחשוש מהמצב הזה ולהתייחס לזה בשיא הרצינות. חוסר כל כך גדול ועוצמתי יכול לגרום לך להיות עיוורת לכל דבר אחר. את צריכה להיות מאוד זהירה ולבדוק אם את בוחרת באדם הזה כי הוא מתאים לך או כי הוא יביא לך בית. אסור שתתני לחיסרון הזה להתערב בהחלטה שלך. תעזרי בחברות טובות ומשפחה שיגידו לך אם את מסונוורת או צודקת בבחירה שלך.

יש טונות של סיפורים על נשים עם חוסר גדול שבסוף גרם להם להתחתן עם ערבי דאחרי הנישואים התעלל בהן וניתק אותם מהמשפחה שלהן (תקראי ביפורים של הארגון להב"ה) וגם אם לא יקרה לך משהו כל כך קיצוני זה בהחלט יכול להתות לך את הכף ולהתחתן עם אדם לא טוב ולא מתאים רק כדי להקים בית.

תיזהרי. תעשי רשימה של מה שאת מחפשת ועל תתשפרי עליה.
בהצלחה!
אתה רגיש וצודק מאודברוקולי

אני יודעת בהתחלה כתבתי תגובה אבל כנראה שהיא לא019284
עבר עריכה על ידי 019284 בתאריך ט"ו בתמוז תשפ"א 08:39
עבר עריכה על ידי 019284 בתאריך ט"ו בתמוז תשפ"א 08:35

טובה כנראה שלא הבנתי על מה מדובר(העירו לי עליה...)

אז אני יכולה לאחל לך שתצליחי בכל מעשה ידיך -אמן-

להשקיע בעצמךultracrepidam

תשקיעי בעצמך בצורה כזאת שהכיוון העיקרי של ההשקעה שלך בבניין בית יהיה פנימה ולא כלפי בן זוג. ואז תגיעי לזוגיות בגישה של "בשביל מה שאני צריכה אני כבר יודעת מה לעשות. עכשיו אני עובדת בלהוסיף זוגיות לסיפור"

מרחק גיאוגרפיארץ חדשה

שלום חברים

הכרתי מישהי באחד האתרים, מדברים וכיף לנו.

בסופו של דבר כשרצינו לקבוע דייט עלה הנושא של המרחק- אני מאזור חיפה והיא מאשדוד.

מה דעתכם? האם נכון להכנס לקשר ככה?

אשמח לשמוע מחשבות, ועיצות מעשיות לגבי קשרים עם מרחק גיאוגרפי

יש רכבת …פ.א.

המרחק הזה לא חריג… נפגשים באמצע, נפגשים פעם פה ופעם שם.

ואם הקשר מצליח ומתקדם, המרחק כבר בכלל לא יהיה גורם בשיקולים…

מעניין לשמוע מה הבנות חושבות על מה שכתבתהפי

"תביאו לי את החתן עד הבית, אין לי כח להתאמץ כיחתול זמני

אני נקבית. מספיק אני מתאמצת בכך שאני מקבלת."

סתם

שזה הגיוני לגמריאנימהאחרונה

אם יש מרחק משמעותי והזמן יקר, זה די מתבקש להפגש באמצע ברוב הפעמים.

חיזור מצד הגבר יכול להתבצע באופנים נוספים וזה לא צריך להיות כל כך טוטאלי.

מסכימה.נחלת

אוקיהפי

אני מאמינה שיש יופי בדינמיקה שבה הגבר נמצא יותר באנרגיה הזכרית, יוזם, מחזר, מוביל ונותן, והאישה באנרגיה הנקבית, מקבלת, נענית, נוכחת ומאפשרת לו להעניק, תוך שהיא מעריכה את המאמץ.

זה לא נובע מחוסר יכולת של האישה, אלא מבחירה בדינמיקה שיוצרת בעיניי ביטחון, הערכה ומשיכה. לכן, באופן אישי, אני פחות מתחברת למצב שבו הגבר מצפה שהאישה תגיע אליו או שמתחילים לחשב תורות. זו פשוט תפיסת הזוגיות שאני מאמינה בה.

אני חושבת שלפעמים יש גברים שמפספסים את הנקודה הזו. לא כי האישה לא מסוגלת לנסוע, ברור שהיא יכולה, אלא כי עבור הרבה נשים, החיזור עצמו הוא שפה של אהבה. כשגבר אומר "הפעם תבואי את", הוא אולי מתכוון לחלוקה הוגנת, אבל יש נשים שחוות את זה כוויתור על המקום המחזר והיוזם שלו.

אני תמיד אומרת לגברים שמתייעצים איתי הבחורה שלכם היא האדם האחרון שכדאי להתחשבן איתו. תנו מכל הלב. אישה מרגישה היטב מתי גבר נותן מתוך רצון ואהבה, ומתי זו רק חלוקה טכנית או סימון וי. בעיניי, דווקא הנתינה החופשית היא זו שבונה ביטחון, הערכה ומשיכה לאורך זמן.

תבחר נכון או ..

מסכיםארץ חדשה

אבל החשש הזה לא בא ממני, אלא מהצד השני- הבחורה.

אז מה ענית לה?הפי

שלדעתיארץ חדשה

שלדעתי חבל לא לנסות אפילו, וצריך לראות אם בכלל יש בסיס

ואם צריך פתרונות אז נמצא בעתיד..

שורה תחתונה- ממנה הבנתי שזה יותר מרתיע אותה.

מקווה שזה לא היה נשמע אצלה נואש מידי, אבל הבנתי שגם ככה בנות אוהבות חיזור במידה מסויימת

יפההפי

פעם ופעמיים, ברור שהגבר הוא זה שמתאמץ להגיע אליהפ.א.

אח"כ רואים איך מתפתח הקשר והדינמיק, הזמינות של כל צד

אני רק טיפהפי

אל תתייחס לאישה כמו לחבר שלך

לפעמים גברים היו מצפים שאני אחזור ב11 בערב לבד זה לא נעים וברור שזה הוריד לי חשק

לא נעים לדעתי..

ברור שלא מתייחסים לאישה כמו לחברפ.א.

ועוד יותר ברור ומובן מאליו שבחורה לא חוזרת לבד הביתה בשעת לילה.

זה לא שאלה של התחשבנותultracrepidam

תחשבי שהגבר תמיד צריך להגיע לאיפה שהבחורה גרה. אם מדובר בחצי שעה נסיעה זה באמת לא נורא. אפילו שעה.

אבל לנסוע שעתיים כל כיוון כדי לפגוש מישהי זה לשלם מחיר מטורף על כל דייט. תלוי מי, תלוי בסיטואציה, אבל להרבה אנשים נסיעה שעתיים לכל כיוון זה קנס רציני.

וזה אומר שאם הקשר דורש סבלנות, לתת לה את הזמן שלה להבשיל בקשר, לתת לקשר עצמו להבשיל, לתת את עצמך - אז באיזשהו שלב, אם לא ממש ממש כיף לך בקשר, נמאס לך לשלם את המחיר. יכול להיות שתגיע לפגישות מותש, ולפחות התשובה לשאלה של "האם אני רוצה לפגוש אותה שוב" יהפוך להיות שוב ושוב "לא בטוח", או "היה יכול להיות נחמד אבל אני לא יכול לעמוד בזה". ואם יש ספקות - אז זה קשר הרבה יותר שביר, כי בשביל מישהי שאני גם ככה לא בטוח, כנראה המוטיבציה שלי להשקיע השקעה רצינית תהיה פחותה יותר

ונכון שחיזור הוא חשוב, וזאת בדיוק הסיבה שצריך למצוא דרך שהבחורה תבין שכאן זה כבר לא חיזור, זה הקרבה, וצריך למצוא דרך לשמור על החיזור ועדיין להקל קצת את העול הזה.

ואז אם צריך להחליט בין לא לפגוש מי שגרה במרחק כזה, לבין האפשרות לחלוק את העול של הנסיעות - אני חושב שהאפשרות של לחלוק היא קצת יותר טובה

מסכימה. אבל סבורה שזה הוגן כן להתחלק אחרינחלת

מספר פעמים.

מצד הבחורה לפחות.

תפגשושבורת,לב

אם היא תהיה חשובה לך, ומתאימה לך, ותתאהב בה,

אתה תרחף מחיפה עד אליה.

בסה"כ רצועת חוף קטנה בינכם.

יש שיר כזה- גם לי מגיע להיות מאושר, אל תשאיר אותי מאחור...תן לי מחסה מהקור.. עד שיקלו המים עד שנגיע אל החוף.

אם הנתונים האישיים נראים טובים, המרחק הוא רק נראהאלישבע999

רחוק. מה זה כמה שעות לנסיעות כדי לא לפספס את הזדמנות חייך?

אצלנו בקהילה יש הרבה אנגלוסקסיים. זוגות שהמרחקים בין הערים מהם באו פי כמה יותר רחוקים - לונדון ומנצ'סטר למשל, בוסטון וצפון ניו ג'רזי…

אם זה מרתיע אותה רד מזה היא לא עושה לך טובה.חתול זמני

באופן כללי מאוד אין סיבה שזה לא יעבוד. יש אנשים גמישים והתחבורה מפה לשם לא כזאת מטורפת אפשר גם להיפגש באמצע.

מי שממש רוצה להרגיש חיזור כאילו אנחנו לטאות בג'ונגל ושה"גבר" שלה יסע אחריה שעתיים אחרי העבודה ויחזור הביתה בשתיים בלילה אחרי כל פגישה, לבריאות.

אישית אני רואה בזה משהו קצת מטומטם כי למה שתחזר אחרי מישהי שאתה בכלל לא מכיר? לך תבין. אבל לא משנה.

תעשה מה שכיף וטוב לך. אם אתה מרגיש שסבבה לך לנסוע רחוק או אפילו לנסוע עד אליה ואתה רואה בזה משהו מגניב ורומנטי ומעניק אז אחלה. אם זה מתיש אותך ואתה קם למחרת הפוך והפגישות הופכות לחתיכת קאדר אז אין בזה שום טעם. לשניכם אמור להיות נחמד וכיף.

האמת יש מדרש רבה כזה – לכל המפקפקים והמפקפקות.

רַבִּי אַבָּהוּ פָּתַח: בַּיִת וָהוֹן נַחֲלַת אָבוֹת וּמֵה' אִשָּׁה מַשְׂכָּלֶת, רַבִּי פִּינְחָס בְּשֵׁם רַבִּי אַבָּהוּ, מָצִינוּ בַּתּוֹרָה בַּנְבִיאִים וּבַכְּתוּבִים שֶׁאֵין זִוּוּגוֹ שֶׁל אִישׁ אֶלָּא מִן הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא, בַּתּוֹרָה מִנַּיִן: וַיַּעַן לָבָן וּבְתוּאֵל וַיֹּאמְרוּ מֵה' יָצָא הַדָּבָר. בַּנְּבִיאִים: וְאָבִיו וְאִמּוֹ לֹא יָדְעוּ כִּי מֵה' הִיא. בַּכְּתוּבִים הַיְנוּ דִּכְתִיב: וּמֵה' אִשָּׁה מַשְׂכָּלֶת. יֵשׁ שֶׁהוּא הוֹלֵךְ אֵצֶל זִוּוּגוֹ וְיֵשׁ שֶׁזִּוּוּגוֹ בָּא אֶצְלוֹ, יִצְחָק זִוּוּגוֹ בָּא אֶצְלוֹ: וַיַּרְא וְהִנֵּה גְּמַלִּים בָּאִים. יַעֲקֹב הָלַךְ אֵצֶל זִוּוּגוֹ, דִּכְתִיב: וַיֵּצֵא יַעֲקֹב.

אנשים עוברים ארצותנעמי28

אחד בשביל השניה

קצת מוגזם להגביל גם אזור מגורים בתוך הארץ הקטנה.

מדובר בקשר למטרות חתונה ולא קשר אחר..

ובהתחלה כמחווה אני כן רואה את זה יפה לבוא יותר לאזור שלה, בהמשך אפשר להציע במרכז.

חברים טוביםעוד מעט פסח

הכירו בזמן שהוא למד בישיבה בדרום והיא למדה בתל חי. וגם בתי ההורים במרחק של מעל שעתיים נסיעה.

ובכל זאת- התאמצו, נפגשו, היום כבר עם חמישה ילדים.

תלוי בכםהמקורית

אני ובעלי מרחק שעה וחצי נסיעה

פעמיים ראשונות הוא בא, אחרי זה גמני נסעתי

זה לעניין הדייטים

בעלי הניח על השולחן מהרגע הראשון את העובדה שהוא רוצה להישאר לגור בעיר שלו, ועברתי לגור בעיר מגוריו. מתרגלים להכל ואני לא מצטערת על ההחלטה

כדאי לדבר על זה

ברור שנכון להכנס לקשר ולא צריך לחשובSeven

על פקטור של מרחק

אם תתחתנו תיהיו קרובים נכון? כלומר תגורו באותו בית

לתקופת הדייטים תיפגשו בנקודות אמצע ומניחה שגם לפעמים אתה תיסע אליה וההפך

חברה טובה שלי נשואה +8 ילדים בזוגיות מדהימה

היא מרחובות בעלה מרמת הגולן..

הוא סבבה והכלרקשאלה12

אבל פחות חכם ממני, 

אשמח לשמוע את המלצות החכמים אם להמשיך איתו או להיפרד.

בתור מישהי חכמהאשמח לעזרתכם

שיש לה היום דוקטורט במקצוע מאוד ריאלי ועובדת בזה, ובעלה סבבה אבל לא בקטע הריאלי בכלל... ואני גם מרוויחה יותר ממנו...

קודם כל- יצאתי עם כמה חכמים. אבל לא גאונים. דווקא להם יותר הפריע שאני חכמה יותר מהם. בעלי, שלא מתחרה איתי על זה בכלל, ראה בזה יתרון- וזה בעצמו כבר ענווה כלשעצמה.

היתה תקופה קצרה, בעיקר שנתיים-שלוש אחרי שהתחתנו- שזה הפריע לי יותר. שכן הסתכלתי קצת החוצה והשוותי. לא בטוחה שזה רק בגלל זה.. אבל עם הזמן- חושבת שמעריכה את בעלי יותר על המידות הטובות שלו, על זה שהוא עוגן כשאני שצריכה, על ההשקעה שלו בי ובילדים. והדברים שמעצבנים אותי זה גם דברים שקשורים להתנהלות, ולא לאם הוא חכם יותר ממני. גם לרוב מדברים על דברים יותר רגשיים ועל הילדים, גם על שאיפות ומטרות. פחות על מכניקת הקוונטים וגם לא על מה שאני עושה בעבודה.. אם כבר על מה שהרגשתי שם...

לגבי הילדים- כולם יצאו חכמים מאוד... זה גם גנטיקה אבל גם קשור לדעתי להשקעה של ההורים ושנינו מאוד אוהבים ללמד אותם. כל אחד את התחומים שלו.

אז הילדים שלי חכמים יותר ממני ומבינים גם בדברים שאני לא מבינה.. זה לא מוריד מהערכה שלהם- שלרוב היא על נתינה ומידות.

אבל הכל תלוי באמת מה חשוב לך ואיך את מתנהלת. אני אדם מאוד חכם אבל מתנהלת מאוד רגשית..אז היה חשוב לי מישהו שיכיל יותר את הרגשות שלי מאשר שיהיה חכם.

גיל בייחס לבשלות לזוגיותאחד האם שומע

הציעו לי מישהי בת 19, מסיימת שנה שנייה של שירות לאומי. אני בן 23, בשירות קרבי. יש בינינו פער של 3-4 שנים, 3 שנתונים. ומשהו בזה ממש מפחיד אותי. בסוף אני אדם בוגר מאוד, ומשהו בגילאים האלה נשמע לי ממש ממש ילדותי. עכשיו ברור שאי אפשר להכליל, ויש מקרים הפוכים לגמרי וכו וכו. השאלה שלי היא מה הבירורים שהייתם עושים לגביה וגם לגבי עצמכם כדי להבין האם היא בוגרת ברמה שמתאימה למה שאני מחפש? אני מדבר גם על בירורים לפני שיוצאים (שזה איפה שאני נמצא כעת) וגם על בירורים תוך כדי הפגישות במידה ומחליטים לצאת..

בנוסף גם יש את החשש הפרקטי, שהיא, בניגוד לבנות בגילי, עוד לא התחילה בכלל לימודים, ולא יודע אם היא סגורה על הכיוון שלה בשנים הקרובות (אפילו אם יש לה תכנון מסוים ללמוד משהו)

תודההההה

לדעתי תתקדםחוזר תמיד לאשתי

אם אתה מבין שהיא בוגרת ומבינה תתקדם.

מאוד יכול להיות שיש פה משהו

תתקן אותיהפי

מה שקפץ לי מהפוסט הוא שנראה שאתה קצת בודק אותה דרך רשימת נתונים חיצונית גיל לימודים תכנון קריירה

לפני שבדקת מי היא באמת(:

בסוף, מקצוע או העובדה שהיא כבר התחילה ללמוד לא מעידים בהכרח על בגרות. הייתי מנסה לברר קודם מי היא כאדם מה הערכים שלה מה היא אוהבת , איך היא חושבת ומתנהלת ורק אחר כך מחליטה אם הפער ביניכם באמת משמעותי..

ברוראחד האם שומע

אבל בסוף קשה לברר את כל זה בבירורים שלפני.. לפני אפשר לברר לרוב דברים יותר טכניים, שלפעמים מעידים על בגרות וכו'

או שאני טועה, מוזמנת להאיר את עיניי(:

הממממממממממממממ.חתול זמני

האם עובד גם הפוך?

לדעתי, אין באמת איך לברר מראשלגיטימי?

אפשר לדון על מה זה בגרות.

ואולי כדאי לפרק את המושג הזה - לדוגמה, האם אתה מדבר על מודעות כלכלית? על יכולת להכיל מורכבויות?

אם אתה יכול לפרק את המושג הזה, אפשר לנסות מראש לברר, וגם בפגישות לדבר על הנושאים האלה.

אבל -

קח בחשבון שבירורים לא בהכרח מציגים תמונה מלאה. כל אחד מכיר מישהו בפן מסוים שלו, ואולי לא מודע ולא מכיר צדדים אחרים.

לגבי פער השנים,

אני לא חושבת שהגיל הכרונולוגי בהכרח מעיד על משהו. לכל אחד מאיתנו יש מסע בחיים, ואנחנו עוברים בתחנות שונות, והאישיות שלנו משתנה בהתאם. יכול להיות מישהי בגיל 19 שעברה מבחינה נפשית הרבה יותר ממך - לא שזה תחרות, אלא שגם לה יש חיים מלאים.

תמיד תפסתי את עצמי כאדם בוגר יחסית לחברות שלי; זה לא מנע ממני לצאת עם אנשים שצעירים ממני בכמה וכמה שנים - וגם אם היה בינינו פער כמו שאתה מתאר, אבל הפוך, לגבי הלימודים. גם מזה לא נבהלתי, כי מה זה כמה שנים של לימודי מקצוע יחסית לחיים שלמים ביחד?

ואולי זה קצת אירוני, אני חושבת שמי שיצאתי איתו עם הפער הגי גדול מעליי - היה אחד המדוייטים הכי פחות בוגרים שלי (לפי ההגדרות שלי), ודווקא עם לא מעט שצעירים ממני ראיתי בגרות גדולה יותר. כמובן שלא כולם, היו גם כאלה שהיו צעירים ממני, וממש לא בוגרים בעיניי - כשהפער שכתבת, כשאני בלימודים והם עוד לא יצאו מהישיבה (כולל לא עשהו עדיין צבא), יחד עם איך שהתרשמתי בפגישה - ראיתי שזה מאוד לא רלוונטי מבחינתי.

בקיצור, לדעתי צריך לבדוק לגופו של אדם. אם שאר הפרטים נשמעים לך טוב, לדעתי כדאי לנסות -

אבל --

רק אם אתה מגיע עם ראש (ולב) פתוח.

אם אתה כבר ירית את החץ ורק רוצה לצייר מסביב את המטרה, עזוב. אתה לא צריך להוכיח שום דבר לאף אחד. רק אם אתה מוכן לתת הזדמנות אמיתית לבחורה להביא את עצמה, לך על זה. אם אתה לא שלם עם זה, אם כל הזמן יהיה לך ציפור בראש שתגיד לך - היא ילדותית, אינפניטילית וכו' - חבל על הזמן שלכם.

תודה רבה!אחד האם שומע

.

בתחילת הדרך היה לי קשר עם פער דומהadvfbאחרונה

ואני זוכר שגם היה לי חשש דומה וראיתי שהיא בוגרת והכל היה סבבה.

תחשוב על זה שהיא אחרי שנתיים שירות,

כמו שהשלב של הצבא מבגר אז ככה גם שירות לאומי, וממש לא פחות בדר"כ.

אתה יכול לשאול בבירורים איפה היא ביחס לרצון להתחתן, אם היא מתכננת ללמוד בקרוב, אם היא בכללי בחורה מקורקעת-מעשית שלוקחת אחריות על עצמה ועל הסביבה.

חוץ מזה, תזכור - יש בזה גם יתרון שהיא צעירה, זה משהו שאפשר מאוד להנות ממנו

סגנון על פי מקום לימודיםאביעד מילוא

כמה מקום הלימודים במהלך השנים לדעתכם משפיע על האישיות ,רמה התורנית, וההשתייכות החברתית בתוך הציבור כיום?

ואם כן אז האם ראוי לומר לשדכן שאני רוצה להכיר בחורה שלמדה במוסד הספציפי הזה או לפנות לאותו מוסד ולשאול על בוגרות שבאזור הגיל שלי פחות או יותר?

(לא רק מדרשות נכללות כאן אלא גם אולפנות)

ובכלל מה מגדיר סגנון של השקפה בציבור שלנו?

לדעתי כן,חתול זמני

(עד גבול מסוים)

אנשים מסגנון מסוים נמשכים לסגנון מסוים ולאו דווקא השקפתי שזה לדעתי החלק הפחות מעניין אלא מצד האופי

וכמובן המוסד מחזק את העניין

אלא שבחורי ישיבה אינם באמת חשופים לעולם המדרשות והאולפנות ולהיפך מלבד שמועות וקווים כלליים מאוד.

בגיל מסויים זה לא אומר הרבהיעל מהדרום

לק"י

והאמת שגם בסוף י"ב זה לא תמיד אומר משהו.

לצורך העניין אני למדתי באולפנא אזורית, שהיו בה כל מיני סגנונות. אני הייתי מההכי דתיות שם.

אם מישהו היה בוחן אותי לפי האולפנא, הוא כנראה היה חושב שאני משהו אחר.

כן ולאברוקולי

לא חושבת שאולפנא או ישיבה תיכונית אומרים הרבה

לא תמיד זה בבחירת הנער/ה ולפעמים השיקול הוא נוחות / לימודים / הקו של ההורים והבית.

גם אחרי תיכון צריך להיזהר עם ההכללות.

מה שכן-

זכותך להגיד סגנון X מעניין אותי ולפנות למוסד שאתה עלול למצוא בנות כאלה או לציין זאת בפני השדכן

(עדיף כמובן לתאר מה קנה אותך במקום הזה ולא רק להגיד מדרשה X מעניינת אותי או מכללה או אוניברסיטה כזו או אחרת)

מעניין אותי כי אני מחפש א' ב' ג'

ככה אתה נותן למי שמשדך אפשרות למצוא את מה שמעניין ומסקרן אותך גם במקומות אחרים שאולי לא היית חושב לחפש.

אני אדייקאביעד מילוא

אני מסכים עם מה שאמרתם אבל לא לגמרי. אני אחדד. אם ניקח כדוגמא את הציבור החרד"לי האם המוסדות שם מעידים על האופי והרמה התורנית או שהם רק מחזקים את זה?

כמובן שאשמח לתשובות כי זה יעזור לי להבין ולדעתאביעד מילוא

אני חושבת שלפעמים בנות משתנות מכיתה ט'יעל מהדרום

לק"י

עד לגיל 20+

הרבה בנים ובנות הולכים ללמוד בגלל שהחבריםפ.א.

הטובים הולכים ללמוד במקום מסויים, גם בגלל שיקולים שהאלטרנטיבות הרבה פחות טובות.

זה באמת לא מעיד על אורח החיים, הההשקפה, הכיוון הדתי, בגיל 20 ומעלה.

תלויאחד האם שומע

אני יכול להעיד על עצמי שלמדתי בישיבה שנחשבת ממש אשכנזית ואני בכלל בכלל לא כזה. לדעות קדומות בדרך כלל יש שורש באמת, אבל צריך לקחת אותן בערבון מוגבל ולבדוק כל מקרה לגופו.

שאלה יפההפי

אני אישית מרגישה שמקום לימודים יכול לתת כיוון מסוים אבל הוא לא באמת מגדיר את האדם.

פגשתי בוגרות של אותה אולפנה או מדרשה שהיו שונות מאוד אחת מהשנייה. בסוף האישיות הערכים וההשקפה נבנים מהרבה דברים לאורך החיים ולא רק מהמקום שבו למדו.

לכן הייתי פחות מתמקדת בשם המוסד ויותר במי שהבחורה היא היום.

למה זה לא נראה לי רלוונטילגיטימי?

לבדוק מוסד תיכוני:

א. מי בוחר את המוסד?

עד כמה זה החלטה שלי, ועד כמה זה החלטה של ההורים שלי?

ב. עד כמה בוגרים של מוסד דומים זה לזה? עד כמה אתה דומה לחבריך, ועד כמה אתם מקשה אחת?

ג. עד כמה הבחירה במוסד משקפת עמדה אידואלוגית, ולא נוחות\סיבה כלכלית\חברתית וכו'?

ד. עד כמה מה שהיה לפני "היציאה לעולם האמיתי" משקף את מי שאני היום? פתאופ כשאנשים יוצאים מהמסגרת, הם יכולים לבחור דרך קצת שונה ממה שהיה.

מדרשות זה אולי יותר פשוט, כי זה יותר מבטא בחירה אישית. אבל גם שם יש מגוון (בדיוק כמו שבישיבה יש מגוון...).

אבל בהחלט -

סטיגמות עוזרות לנו להתמודד עם העולם. לחלק אנשים לקופסאות. האם זה בהכרח נכון ויעיל? אפשר לדון על זה. אבל כדאי לדעתי להסתובב עם התודעה שזה לא בהכרח שמי שאתה מחפשה תהיה בוגרת אולפנה X ומדרשה Y, אלא שזה יכול לבוא מכל כיוון, גם אם אתה מחפש דווקא בוגרות של מוסדות מסוימים.

אני מסכים עם הנאמראביעד מילוא

יש הרבה קווים דקים פה שצריך לברר. ולכן אין כאן דבר מוחלט. צריך לדעת לברר טוב ונכון וגם לדעת איך להתייחס לסטיגמות

ואני אסייג בדברי משהואביעד מילואאחרונה

ברור לי שבחורה שלמדדה באולפנת ראשית תצא משם עם סל ערכים מסוים וזה לא בגלל הסטיגמות זה באמת בגלל שהיא בחרה לבדוק שם ולקבל מהאולפנה

מתנה ממני לחודש אבגלויה

שלום‭ ‬יקרה‭, ‬ברוכה‭ ‬הבאה‭. ‬

בגיל‭ ‬25‭ ‬הייתי‭ ‬גרושה‭ ‬בלי‭ ‬ילדים‭. ‬

עברתי‭ ‬מסע‭ ‬גדול‭ ‬

וה‮'‬‭ ‬נתן‭ ‬לי‭ ‬את‭ ‬כח‭ ‬הכתיבה‭.‬

בימים‭ ‬אלה‭ ‬של‭ ‬חודש‭ ‬אב

צער‭ ‬החורבן‭ ‬

הכללי‭ ‬והפרטי

ואחרי‭ ‬המהפך‭ ‬לט"ו‭ ‬באב

אני‭ ‬מזמינה‭ ‬אותך‭ ‬לקחת‭ ‬חלק

ולתת‭ ‬מילים‭ ‬לכאב‭ ‬ולתקווה‭.‬

‮"‬כל‭ ‬רודפיה‭ ‬השיגוה‭ ‬

בין‭ ‬המיצרים‮"‬‭ (‬מגילת‭ ‬איכה‭) ‬

חסידים‭ ‬מפרשים‭ - ‬‮"‬כל‭ ‬רודפי‭ ‬י‭-‬ה‮"‬‭ ‬

דווקא‭ ‬בשעת‭ ‬כאב‭ ‬ומצר

אפשר‭ ‬יותר‭ ‬להתקרב‭ ‬לקב"ה‭. ‬

אפשר‭ ‬באהבה‭ ‬רבה‭ ‬

להפיץ‭ ‬הלאה‭ ‬קובץ‭ ‬זה

לכל‭ ‬אישה‭ ‬שמחפשת‭ ‬אהבה‭, ‬משפחה‭ ‬וקרבת‭ ‬ה'.

20260721222259.pdf

(ללחוץ על הכותרת)

שמעתם על 4 שלבים ליצירת קשר של שירת מלאך?advfb

אם לא, ממליץ לכם לשאול את הצ'אט.. נשמע אחלה דבר.

ספר לנו אתההפיאחרונה

על שמירת נגיעה (כן, אני מניח שלחלקכם זה נדוש)מתוך סקרנות

אני, חרדי במקור, וכיום, ברוב הדברים נוטה יותר לכיוון הדתי/דתי תורני, דווקא כי בהרבה מובנים הדתיות שלהם נראית לי חזקה, אמתית ואותנטית יותר.

אבל אחד הנושאים המאתגרים, הוא נושא "שמירת הנגיעה", יכול להיות שלחלקכם זה נושא נדוש, אבל אותי מפתיע היחס הרווח ל"שמירת נגיעה", כאילו מדובר באיזו חומרה בסגנון של הקפדה על צאת השבת לפי ר"ת וכיוצא בזה.

הנה דוגמאות:

למיטב הבנתי, נגיעה של חיבה בנידה היא איסור דאורייתא, ואם אני זוכר נכון, לפי המשנ"ב זה יהרג ואל יעבור (יכול להיות שלא זוכר נכון).

אני מפספס פה משהו?

אני לא בא להוכיח, וגם אני בעצמי לא צדיק גדול, אבל עדיין הנושא מאתגר ומעסיק.

אז זהו, לגבי ליטוף חתולים...חתול זמני

מה עושים עם הלחץ שמשתלט לי על הגוףלחוצת חתונה

לפני דייט ראשון, כשהעניינים נהיים רציניים, וגם לפני רגעים גורליים אחרים בחיים

אני ממש בלחץ, לא חרדה, אלא מתח חזק מכובד ההחלטות, מהסיכונים והסיכויים.

והלחץ הזה משפיע על כל הגוף.

בעיקר כאבי בטן. חוסר תאבון רוב הזמן, אבל עדיין יש מידי פעם תחושת רעב שמכריחה אותי לאכול קצת ואז הבטן עוד יותר מתבלגנת.

תחושה של מתח פיזי ומופשט במרכז הגוף ולפעמים גם בידיים וברגליים.

קשה להרדם ממחשבות ומתח פנימי.

אני אוכלת פחות מהרגיל, מרגישה לא בטוב, וקשה לי מאוד להתרכז ברמה שזה פוגע לי בלימודים.

מה עושים עם זה? זה מוכר? יש דרכים להרגיע את הגוף?

בדרך כלל אני בן אדם מאוד הגיוני, בשליטה, אבל הגוף ככה מגיב ללחץ בלי לשאול אותי

נכון. אבל לא לפתח תלות בזה.נחלת

אולי יעניין אותך