כריכים עם גבינות לבנות וזה מחמיץ מהר ומרטיב את הלחם, חמאה - לא בריא, גבנ"צ - הוא שולף אותה מהכריך ואוכל רק אותה, חמאת בוטנים, חומוס, טחינה, סלט כרוב אדום, ועוד.
ירקות ופירות - רק זיתים הולך. בננה תפוח ואבוקדו בכריך - משחירים.
וכמובן המתוקים - ממרח חרובים, חלבה, ריבה, דבש - שהולך יותר טוב, אבל אני לא מוכנה למרוח לו מתוק כל יום. פעמיים בשבוע זה סביר.
יוגורט, מעדן, דגנים, פירות יבשים - שומרים לר"ח.
הוא לא מוכן לאכול כ"כ הרבה דברים! גם בבית. אבל בבית לפחות יש לי אפשרות לנסות ולנסות עד שאמצא משהו שהוא כן יאכל באותה ארוחה. ובארוחה הבאה אני שוב צריכה לשבור את הראש. אבל בארוחת 10 לגן זה לא ככה, מה שאשים לו בתיק, זה מה יש. והרבה פעמים הוא חוזר עם הסנדביץ שלם או אחרי שנתן ביס אחד וזהו. ולא נוגע בפרי או בירק. והוא כן רעב, בצהריים כשאני באה לקחת אותו הוא כבר ממש רעב מאוד! ניסינו כבר כ"כ הרבה ממרחים, והוא לא רוצה כלום, חוץ משוקולד כמובן. זה אומנם שוקולד חרובים אבל בכל זאת, גם את זה אני לא רוצה למרוח לו כל יום. חשוב לי לגוון לו, שיכיר ויאכל אוכל יותר מגוון ומזין ולא רק מתוק כל הזמן. ביום שישי יצא לנו להיות בגן של הגדול בזמן ארוחת 10 וראינו המון כריכי לחם לבן עם שוקולד. אנחנו קונים כמעט רק רק לחם מלא. והילדים אוכלים את זה ב"ה! אבל מה למרוח מה?! ומה להוסיף לזה?
אצלנו עבד ועם חלק לא...
הבן הראשון שלי לא נוגע בעוף/בשר/קציצות/שניצל בייתי... לפעמים הוא מוכן לאכול שניצל מוכן קנוי... ואני מותרת לו על ה'טובה' הזאת עם כל החומרים שהם מוסיפים לשניצל... אבל ב"ה ירקות ופירות הוא אוהב ואוכל יפה. ביצה שוב בררנות, רק קשה וגם זה לא תמיד...ובלחם לארוחת עשר אז בבקשה ממש ממש לא מלא! ורק עם ממרח מתוק כלשהוא- אמנם ממרח המתקרא 'בריאותי' אבל בכ"ז...מכיוון שהוא אוהב פירות אני מציידת אותו במגוון (תפוז, תפוח, בננה, תמרים וכו'...)