אז מה הילדים שלכם אוכלים בארוחת עשר?נחשונית
עם הגדול בן 5 זה עוד הולך די בסדר, הוא לא כזה בררן. אבל עם הקטן בן 3 זה על הפנים. עד היום ניסינו:
כריכים עם גבינות לבנות וזה מחמיץ מהר ומרטיב את הלחם, חמאה - לא בריא, גבנ"צ - הוא שולף אותה מהכריך ואוכל רק אותה, חמאת בוטנים, חומוס, טחינה, סלט כרוב אדום, ועוד.
ירקות ופירות - רק זיתים הולך. בננה תפוח ואבוקדו בכריך - משחירים.
וכמובן המתוקים - ממרח חרובים, חלבה, ריבה, דבש - שהולך יותר טוב, אבל אני לא מוכנה למרוח לו מתוק כל יום. פעמיים בשבוע זה סביר.
יוגורט, מעדן, דגנים, פירות יבשים - שומרים לר"ח.
הוא לא מוכן לאכול כ"כ הרבה דברים! גם בבית. אבל בבית לפחות יש לי אפשרות לנסות ולנסות עד שאמצא משהו שהוא כן יאכל באותה ארוחה. ובארוחה הבאה אני שוב צריכה לשבור את הראש. אבל בארוחת 10 לגן זה לא ככה, מה שאשים לו בתיק, זה מה יש. והרבה פעמים הוא חוזר עם הסנדביץ שלם או אחרי שנתן ביס אחד וזהו. ולא נוגע בפרי או בירק. והוא כן רעב, בצהריים כשאני באה לקחת אותו הוא כבר ממש רעב מאוד! ניסינו כבר כ"כ הרבה ממרחים, והוא לא רוצה כלום, חוץ משוקולד כמובן. זה אומנם שוקולד חרובים אבל בכל זאת, גם את זה אני לא רוצה למרוח לו כל יום. חשוב לי לגוון לו, שיכיר ויאכל אוכל יותר מגוון ומזין ולא רק מתוק כל הזמן. ביום שישי יצא לנו להיות בגן של הגדול בזמן ארוחת 10 וראינו המון כריכי לחם לבן עם שוקולד. אנחנו קונים כמעט רק רק לחם מלא. והילדים אוכלים את זה ב"ה! אבל מה למרוח מה?! ומה להוסיף לזה?
אצלנו עבד עם רובם:נווה מדבר
טונה+קטשופ (גם הטונה לא נופלת מהכריך וגם מוסיף טעם)

אבוקדו- לא משחיר אם מערבבים איתו מיץ לימון.

טחינה גולמית +סילאן  - עם חלק מהתוניסאים הקטנים    אצלנו עבד ועם חלק לא...

וחוץ מזה- עמך אנוכי בצרה!
לחם קפואיעלת-חן
אנחנו מוציאים את הלחם הפרוס מהפריזר ומורחים גבינה. לוקח זמן עד שזה מפשיר ולכן הגבינה לא כל כך מהר מרטיבה את הלחם.
לגבי החמאה מול הגבינה....אנונימי (פותח)
חמאה זה בסדר ואף נחוץ מדי פעם מאחר וקיימים בה שומנים הנחוצים לבריאותנו (אומגה 3 ואומגה 6). מה שגרוע הוא הגבינה הלבנה (ומוצרי החלב באופן כללי) המזיקים ביותר לבריאות האדם ולילדים רכים ותמימים בפרט....
אם אמהות רבות יותר יבינו את נזקי חלב הפרה לבריאות, ימנעו מחלות רבות ומיותרות.
האם זה כוללנחשונית
מוצרי חלב "מוחמצים" כאלה שעברו תהליך החמצה, כמו קוטג', גבינות לא רכות, יוגורטים? שמעתי כי אלה בסדר יחסית. מה ידוע לך?
הי נחשוניתאנונימי (פותח)
לצערי, כן.
אמנם מוצרי חלב אלו קלים יותר לעיכול אך אין זה אומר שהגוף מחוסן מהשפעותיהם. בחלב הפרה קיים הורמון שנקרא- IGF 1 (insulin like growth factor). הורמון זה הנו הורמון גדילה המיועד לעגלים צעירים ולא לבני אדם והשפעתו מזיקה מאוד (כיום חוקרים בכיוון של סוגי סרטן למינהו, סוכרת נעורים וכו' אבל אני לא רוצה להפחיד יותר מדי....). בחלב הפרה ישנו זרחן המפריע לספיגת הסידן (המועט) הנמצא בו, אנטיביוטיקה והורמונים חיצוניים אותם מקבלות הפרות. ובנוסף, תנאי המחיה שלהם אינם מזהירים במיוחד (היזכרי במראה וניחוחות הרפת מהטיול השנתי ותביני למה אני מתכוונת) למי שדואגת לסידן- רק לשם השוואה: בכפית טחינה יש יותר סידן מגביע שלם של קוטג' כך שלא יהיו לך יסורי מצפון. את הסידן ניתן ועדיף להשיג ממקורות רבים אחרים- שקדים, אגוזים, קטניות ופירות וירקות בשפע.
לגבי הפרוסה.... אם קשה לוותר על הגבינה- עדיף גבינת עזים. מוצרי סויה זה נהדר אבל זה לא טוב לקטנטנים (קשור להתפתחות הורמונלית מואצת, לא נעים). אני הייתי מציעה משהו חדשני יותר- אולי לקנות כמה חותכנים בצורות וכך לגרום לקטנטן לרצות לאכול בכיף... אפשר גם לחתוך את הירקות בצורות נחמדות, מעט השקעה אבל שווה את זה. והכי חשוב- לא לעשות מזה עניין ולבדוק אם הילד משתמש בזה כדרך לשליטה ואז לא יעזרו שום חותכנים....
בהצלחה רבה!
תפסיקו להשמיץ את החלביהודיה מא"י
חלב ומוצריו מספקים ערכים תזונתיים חשובים מאוד שקשה מאוד לקבל בדרך אחרת.
העובדה שיש אנשים שסובלים מרגישות לחלב לא עושה אותו לדבר רע לכלל האוכלוסיה.
מספיק עם השטויות
מצד אחד אני מרגישה כמוך... יהודיהאני ירושלמית
ומצד שני אבי שיחי' כל הזמן מצטט את הספר 'שוטי החלב'.. וטוען שחלב גרוע מאד לבריאות. אגב בהריון דוקא הוא כן המליץ לי על מוצרי חלב בטענה שמכיון שהעובר גדל בקצב מדהים אז יש יתרון לחלב... התשובה היא ????????????????????
מצד אחד ברור שתעשיית החלב היא עסק רווחי מאד ולכן המדינה/ות מעונינת לפתח אותה, ומצד שני מאז ומתמיד חלב ומוצריו נחשבו מזון מרוכז ומחזק.... ושוב התשובה היא?????????????????????????
מנסה לעזור...veredd
הרעיון של החותכנים נשמע אחלה רעיון!!! אני זוכרת שעשיתי סחל"ב בגן, ואמא שם הביאה צלחת עם חביתה, לחם מלא, וירקות בצד- והילד אכל בשקיקה. זה לא חייב להיות חם, וחביתה מאוד טעימה גם כשהיא פושרת. את יכולה לקחת קלחי תירס, ולחתוך את הגרעינים כך שיש כמו "צ'יפסים" תירס- אוכלים בקלות,דה הכנה וזה טעים. את יכולה להשים לו בתוך הפרוסה גבינת עיזים, ולהשים חתיכות של תמרים או צימוקים רכים (תשפכי קצת מים רותחים לפני שאת שמה) ואז יש הפתעות מתוקות ובריאות בכריך (תמר בריא בטירוף...) וסתם ככה, תשלחי איתו הרבה ירקות ופירות, זה בריא, משביע ומזין, ובבית תתמקדי בפחמימות וחלבונים. ככה תהיי רגועה שהוא אוכל ירקות ופירות מצד אחד, ושהוא לא הולך לישון רעב מצד שני.
בקשר לחלב- שמעתי פעם את דוד קפאחאמא לשניים
-מומחה לתזונה בריאה (לא יודעת איך קוראים לזה בדיוק...) שאמר שהבריאות של החלב היא מזערית ביחס למה שמשווקים עליו. (מועצת החלב עושה הרבה כסף מזה: "איי לאב חלב, שלושה ביום!"  , "שתיתי חלב, אכלתי יוגורט, מה חסר? אהההה! גבינה!...")

הוא אמר שצריך לאכול חלב אבל בכמות הרבה יותר קטנה ליום, אם בכלל. באופן עקרוני ניתן לקבל סידן ודברים נוספים ממזונות אחרים, ובצורה יעילה יותר.

בקשר להריון- אין לי מושג... אשמח לדעת!
לא על הסנדוויץ' לבדו יחיה האדם, כי אם על הפיתהכלנית1
עד לפני שנה הבן שלי אכל יום יום לחם עם חמאת אגוזים או חמאת אגוזים וחרובים (ללא סוכר, עם ממתיק טבעי - מלטיליטול). השנה הוא התחיל עם חמאת בוטנים ומאחר ואנחנו נאבקים על כל קילו וכל סנטימטר, ויתרתי. בהמשך עברנו לחומוס. בראש חודש עושים סעודה משותפת בגן ואוכלי םלחם עם גבינה או שוקולד והוא לא אוהב גבינה ולא רוצה שוקולד (מתוק מדי), אז בראש חודש אני שולחת פיתה (הוא לא אוהב לחם מלא, אבל אוכל פיתה מלאה) עם חומוס, עגבניה מלפפון והכי חשוב - מלפפון חמוץ.
נסיתי להכין חומוס בייתי והוא לא אהב. נסיתי חומוס אורגני (ללא חומר משמר) והוא הרגיש בהבדל ואמר שהוא לא אוהב חומוס שעושים בבית!
באשר לפירות: למה שלא תנסי תותים (בקופסא, כמובן כדי שיגיעו בשלום לפה של הקטן), עכשיו העונה!
אם זה מנחם אותך, אז אצלנו המצב עוד פחות 'משביע'אני ירושלמית
רצון... הבן הראשון שלי לא נוגע בעוף/בשר/קציצות/שניצל בייתי... לפעמים הוא מוכן לאכול שניצל מוכן קנוי... ואני מותרת לו על ה'טובה' הזאת עם כל החומרים שהם מוסיפים לשניצל... אבל ב"ה ירקות ופירות הוא אוהב ואוכל יפה. ביצה שוב בררנות, רק קשה וגם זה לא תמיד...ובלחם לארוחת עשר אז בבקשה ממש ממש לא מלא! ורק עם ממרח מתוק כלשהוא- אמנם ממרח המתקרא 'בריאותי' אבל בכ"ז...מכיוון שהוא אוהב פירות אני מציידת אותו במגוון (תפוז, תפוח, בננה, תמרים וכו'...)
השני לא אוהב את כל הנ"ל מלבד סלט ירקות שהוא מועיל בטובו לאכול בארוחת הערב... גם בארוחת העשר בבקשה רק לחם אחיד ובבקשה בלי כלום  כך שאני שולחת לגן שתי פרוסות לחם יבשות... כ"כ עלוב...אני מצרפת גם פרי שתמיד חוזר הביתה בצהרים...
אבל אני מזכירה לעצמי כל הזמן מה שרופא ילדים ידוע אומר: ילדים דואגים לעצמם לתזונה בריאה אם רק אין בסביבה ממתקים בצורה חופשית... ובאמת ה' עוזר ושמר עליהם ועל כולנו
נווה מדבר תודה רבה!!קוינטה
גם אצלינו הסנדביץ מעורר בעיות...
ניסיתי אתמול רסק עגבניות עם טונה ו.....
התיק חזר ריק!!!
בע"ה שישרוד...
הילד היה המום מהרעיון של טונה וקטשופ ואמר: לא תודהכלנית1
כנראה שזה יותר טעים ממה שזה נשמע..גם אני הרמתי גבהאמא לשניים
ליהודיה מא"י ואני ירושלמיתאנונימי (פותח)
יהודיה יקרה, אני לא מופתעת שאת חושבת שחלב זה בריא וזו גם אינה אשמתך מכיוון שגדלת, כמו כולנו, בחברה שטיפטפה ומטפטפת זאת כל הזמן. חברת החלב הגדולה ביותר (שכולנו יודעים מי היא) מוכרת מוצרי חלב בסכום של שישה מיליארד ש"ח כל שנה. ז"א שאם רק אחוז אחד מהקונים יבינו את נזקיו העצומים של החלב, תפסיד מחלבה זו שישים מיליון ש"ח ממכירותיה. ואל תתפלאו- שלושה ביום של מועצת החלב בעצם ממומן ע"י החברות המשווקות מוצרי חלב.
אני ירושלמית, דוקא בתקופה שהעובר כל כך פגיע, לא כדאי לצרוך מוצרי חלב (זה גם רשום ב"שוטי החלב") דוד קאפח רשם לא מזמן ב"טבעי" טור בשם- "חולבים סוכרת" שם הוא דיבר על תרומת החלב למחלת המאה ה-20 ממנה סובלים רבים ללא הצדקה. אם בכל זאת נותנים מוצרי חלב, עדיף שזה יהיה בכמות המזערית ביותר ורק אחרי גיל שנתיים.
לסיכום, לגבי החלב- רב הנזק העצום על התועלת המזערית! ניתן לחיות חיים בריאים מאוד ללא מוצרי חלב. אפשר לראות זאת אצל הסינים, היפנים ובארצות מזרחיות אחרות.
בהצלחה.
לא הייתי מאמינה בצורה עיוורת שכזאתיהודיה מא"י
לכל מה שאיזה טבעוני אומר.
ההיכרות שלי עם שיטות הטבעוניות היא של קיצוניות, חוסר פרופורציות, הסתמכות על מידע לא מבוסס ואמונות טפלות. לעיתים קרובות הראיות שמביאים הטבעונים לדבריהם קלושות כ"כ עד שאני לא מבינה איך אנשים בכלל מאמינים להם.
אז נכון שה"רפואה הקובנציונלית" נגועה בהרבה פוליטקה והון-שלטון, אבל תעשיית המזון הטבעי מגלגלת כ"כ הרבה כסף בעצמה, למה בדיוק נראה לך ששם זה שונה.
אין כאן כוונה לתמוך במזון טבעי זה או אחראנונימי (פותח)
אלא רק להזהיר מפני נזקים שאנו עשויים לגרום לילדינו בלא מודע.
בנוסף, אני לא הייתי סומכת על כל מה שהרפואה הקונבנציונלית טוענת מאחר שלעיתים רבות היא גורמת לחולי נוסף (כמו במקרים בהם ממהרים לתת אנטיביוטיקה לילדים עם דלקת אזניים כאשר היום ברור לכולם שזה רק מגביר את סבילות החיידק והילד יסבול עוד). יכול להיות שיש לך היכרות לא טובה עם שיטות טבעיות ואת לא חייבת לפנות אליהם. אבל כמו שכתב הרמב"ם- הכי טוב שהאדם יהיה הרופא של עצמו וידע מה טוב לא ומה לא וכפי שיודעים שבורקס, פיצה והמבורגר זה לא טוב כך צריך גם להזהיר אנשים מפני החלב. אני אישית אינני פונה לרופאים. לא לרפואה הקונבנציונלית ולא לרפואה הטבעית. אני קוראת ומיישמת בעצמי ולכן אין לי מושג מה הולך שם אבל ברור ששום רווח לא יצא להם מזה שאנשים לא יצרכו מוצרי חלב. להיפך- הם יהיו יותר בריאים ולא תהיה להם עבודה..........
טרייסישירק
למה לדעתך הרפואה הקונבנציונלית משקרת וכל תעשיית המזון הטבעי תמה וחפה מכל אינטרס?
איך לדעתך מנסים באסיה להתפטר מכל עודפי הסויה שלהם אם לא להמציא כל מיני תאוריות הזויות שאנשים כמוך  
לטרייסי- בקשר לסויהאנונימי (פותח)
אני גם מודעת לנזקי החלב,ולכן אני נותנת לבני בן השנתיים וחצי בוקר וערב בקבוק עם חלב סויה(טרי) בתוספת מים חמים, כי בעבר שתה חלב והוא לא מוכן לוותר על בקבוקי.

למה גם הסויה לא בריאה?
סויהנחשונית
גורמת להתפתחות מינית פיזית הורמונלית מוקדמת.
כדאי לחכות קצת עם הסויה.אנונימי (פותח)
מדי פעם מותר. גם הקטנה שלי אוכלת מידי פעם טופו (או כפי שהיא קוראת לזה- עופו...) אבל הסיבה היא בדיוק מה שנחשונית אמרה. למבוגרים לעומת זאת, כדאי ואף רצוי לצרוך מוצרי סויה.
אז איזה תחליף יש?אנונימי (פותח)
גם חלב לא וגם סויה א,אז מה אני אתן לו?אנונימי (פותח)
אם יש כח אפשר להכין חלב אגוזים בבלנדרחילזון 123
או חלב שומשום.
אני גם מערבבת טחינה מלאה עם מים וסוכר חום לקטנה שלא אוכלת חלב.
חלב עיזיםveredd
אני חסידה נלהבת. הבן שלי ממש ממש אוהב. מה גם שהוא יותר מתוק וטעים ושמן מחלב פרה, וגם בריא יותר. ממליצה בחום!!!
חבלנחשונית
כשהייתי ביסודי, פרצה מהפכת הטבעול. אמא שלי קנתה את זה ושתינו התאהבנו. אכלנו את זה מלא. אמי עבדה במשרה מלאה, וידעה שאפשר להשאיר לי במקפיא קציצת טבעול לחימום בטוסטר אובן ויחד עם מלפפון יש לי ארוחת צהריים. זה היה כ"כ טעים! אחרי כמה שנים הם שינו את המתכון משום מה, הקציצה המסוימת הזאת נעלמה מהשוק, ושאר המוצרים שלהם ממש לא טעימים לי, כילדה וכאמא. דווקא היום שכדאי ומותר לי, כדברייך טרייסי, הקציצה הטעימה נעלמה. מישהו זוכר ויודע על מה אני מדברת? ולילדי אני משתדלת לתת סויה כמה שפחות.
יהודיה - אני ממש חולקת עלייךאודי-ה
ולא רק בגלל ששמעתי דעות שאומרות שחלב פרה לא בריא... אלא גם מנסיון אישי.
קודם כל בקשר לדוד קאפח- הוא לא כזה ראש בקיר ששולל רפואה קונבנציונלית.
דבר שני מנסיון אישי שלי - רוב האנשים שאני מכירה - חלב עושה להם כאבי בטן.
לא חייבים להתנפח, לקבל פריחה ולהתאשפז בשביל להבין שרגישים לחלב... (וזה המדד של קופ"ח...)
הרבה אמהות שמניקות מגלות שהתינוק שלהן רגיש לחלב ובעצם הוא לא בכה מגזים אלא מרגישות לחלב...
והמזון הטבעי מגלגל המון כסף מכמה סיבות : א - פחות אנשים קונים אותו. ב- יותר קשה ויקר לייצר אותו (ניסית להכין לחם מקמח מלא שיחזיק מעמד הרבה זמן? לגדל פירות אורגניים?)
וחוצמזה מי אמר שמה שזול הוא בריא?
ועוד---- אני מכירה אנשים שבעיית ההשמנה שלהם נובעת ממאכלים שהם רגישים להם, וברגע שהם הפסיקו לאכול אותם זה עבר, אבל בגלל שלא מצוי (לא בגלל המחיר...) אוכל בריא חלק מהם חזרו לאוכל הלא בריא והשמינו בחזרה(ואני לא מדברת על חטיפים אלא על חלב, לחם לבן, סוכר לבן וכו...)
היום הוא ביקש-רסק, טונה ומעל.....פטריות!קוינטה
פתח לו פתח ליצירתיות...
העיקר שהוא אוכל!!!
חמוד...נווה מדבר
עוד מעט הוא יכנס לכאן להמליץ לאמהות מה להכין לילדים לארוחת 10... 

מה רע בלחם יבש?!מאמע צאדיקה
לפחות אם זה לחם מלא...
ואם הוא לא אוהב פרי- תחפשי פרי אחר שהוא כן אוהב....
או ירק?

ילד שאוהב משו-ישמח לאכול אותו כמעט כל יום...
כריך עם טונה וביצה קשהנקדש את שמך..
אפשר גם למרוח מזולה בכריך (אפשר להוסיף מיונז? לא יודעת, לא אוהבת מיונז...)

אפשרויות נוספות:

כריך עם סלט ביצים ( = ביצים קשות <לחתוך דק..>, מיונז ומלח..)

כריך טונה וחומוס / טונה ומיונז....

יש אפשרות קצת פחות חביבה: להכין טוסט בבית ולשלוח אותו מוכן. (קצת מעוך, לא חם, אבל גם אופציה...)
יכול להיות שאם תהיי פחות לחוצה תגלי שהוא אוכל יותראנונימי (פותח)
נשמע נחמד שאמא כל הזמן רודפת אחריו שיעשה טובה ויאכל משהו, בהחלט שווה להשקיע ולא לאכול בשביל לקבל כל כך הרבה יחס
תתנחמי...דבי חיה
הבן שלי לוקחת 2 פרוסות ריקות ולא מוכן למרוח אפילו שוקולד חרובים, כי אחת העוזרות בשנים עברו אמרה ששוקולד לא בריא לשינים. יצרה לו טראומה.
לחם יבש זה כן בריא?
ומי יודע מה חושב המלמד על האמא הזאת...
מה יחשוב המלמדאלי6
זה הכי חשוב..
לא נורא אם הבן שלי יאכל מה שהוא לא אוהב, העיקר מה יחשבו עלי..
שווה ערך לחםלימורשרה
לדעתי- לא הולך עם לחם? תחליפי בשווה ערך! למשל פסטה בכלי עם שקית קטשופ קטנה בצד, פסטה עם תירס וטונה, תוסיפי מלפפון אם זה יתקבל אצל הבררן הקטן, פסטה מסוגים שונים, פתיתים , תפוחי אדמה (בפרוסות עם קצת שמןזית טוב ומלח) וכו'.
אני מלמדת בבי"ס יסודי שמסיים מאוחר, וילדים מביאים לארוחת צהרים יופי של סלטים כאלה, עם ירקות חתוכים בקופסא קטנה בצד!
מה לגבי פירות יבשים אורגניים (את הלא-אורגניים טובלים באיזה חומר נגד עובש...)
ועוד- האם שאלת את הקטן מה הוא רוצה למרוח בכריך? תתחילי לדבר איתו כל הזמן במוןנחים של בריא- לא בריא. בסוף זה יחלחל.
ודבר אחרון- תשתפי ותתייעצי עם הסייעת בגן- היא הדומיננטית בקטע של האוכל בגן שלכם?
בהצלחה!
תרגעי ודחוףאנונימי (פותח)
גם בבית וגם בגן, ככל שתהיי לחוצה יותר מזה שהוא לא אוכל - כך הוא ימשיך לא לאהוב עוד ועוד דברים.
זו בחירה שלו מה לאכול ומה לא, מתוך מה שאת מציעה לו. תציעי לו ששה דברים, שמהם הוא יכול לבחור מה לקחת בכל יום. אולי זה שהוא יהיה שותף לעשיית הרשימה יעשה לו חשק. אם לא - בעיה שלו. אם הוא מחזיר את הלחם כנראה הוא לא רעב (אולי הוא אוכל הרבה לפני שהוא יוצא?) או סיבה אחרת.
גם בבית - את מכינה ארוחת ערב, מה שהוא אוכל מתוכה - זטו בחירה שלו. אל תחפשי מה לתת לו, כי זה ימשיך ויקצין.
ככלל - לא לעשות ענין מאוכל של ילדים.

בהצלחה
לחמניות ביתיות עם זעתרמישמיש
פעם בכמה ימים אפשר להכין לכל השבוע לחמניות מקמח מלא ולמרוח עליהם במקום או מעל הביצה שמן זית וזעתר, רסק עגבניות וגבינה צהובה או מלוחה, בצל מטוגן, שום וכל רעיון אחר ואז אפשר לשלוח יחד עם ירקות בצד הולך טוב...
אני אשמח להרגע, אבל על בסיס מה?נחשונית
לא רק אני עושה עניין, אלא הסייעת המודאגת. היא אמרה לנו שהוא פשוט לא אוכל. הדאגה שלה ושלי לא לקוחה מהאויר. מילא אם זה היה קורה לעיתים רחוקות. אבל זה קורה הרבה, משהו כמו יום כן יום לא. לא נראה לך שווה התייחסות? אני אמא, התפקיד שלי זה לדאוג. בשביל זה אני פה בעולם.  
מסכימה עם הרעיון של סתם 1אמא מסורה
אבל לא צריך להפסיק לדאוג.

לחץ- הילד קולט את זה ומבין שככה הוא יכול לקבל תשומת לב. גם תשומת לב שלילית זה תשומת לב מבחינתם.

את צריכה לדאוג כאמא לזה שהילד יאכל על מנת לגדול, אבל שזה לא יכנס לפן האישי של מריבות/ מחשבות, כן יאכל היום לא יאכל היום, כי אז זה יכול לגרום למאבקים, גם אם לא מאבקי כח המאבקים יכולים להיות ע"י מעשים- שהוא לא אוכל.

כשמסתכלים על המצב מהצד- רואים ילד שלא אוכל וזו המציאות וא"א להתכחש אליה.
מה עושים- צריך לחשוב איך גורמים לו לרצות לאכול, מבלי להכנס איתו למאבקים או שיחזיר את הפרוסה שלמה ובדרך זו הוא משדר "אני מחליט על הגוף שלי ואת לא תגידי לי מה לעשות או מה לאכול".
אין לי רעיונות איך בדיוק לעשות את זה, את אמא שלו ובטוח את יודעת איך להגיע ללב של הבן שלך ולגרום לו לרצות מעצמו לאכול. אולי יעזור לשתף אותו בהכנת האוכל/ בבחירה של מה שהוא יאכל וכו' ולתת לו קצת אפשרות לשלוט מה הוא יאכל.
מנסה להרגיע נחשונית veredd
שתדעי, שאני בתור ילדה- לא אכלתי כ-ל-ו-ם. הלוואי שהייתי מגזימה.פשוט לא הייתי רעבה אף פעם. אמא שלי ניסתה מליון ואחת טריקים- וכלום לא עזר.זה דבר שנמשך שנים... מגיל שנתיים בערך עד גיל 10-11. שום דבר לא עזר, פשוט לא היה לי תיאבון. האמת, שגם הבן שלי הראה את אותם הסימנים, אבל ב"ה הוא יוצא מזה. 
בגיל 11-12 התחלתי לאכוכל- ומאז לא הפסקתי... אז מקווה שניחם אאותך קצת (לא חלילה שהמקרה גרוע כמו שאני הייתי, אלא שאם אני גדלתי- כולם יכולים לגדול). 
וקצת טיפים:
יש ילדים שסובלים מחוסר תיאבון בגלל חוסר ברזל. ואז נהיה מעגל קסמים- חוסר ברזל שמוביל לחוסר תיאבון שמוביל לעוד חוסר ברזל וחוזר חלילה- קחי אותו לבדיקת דם פשוטה כדי לשלול את זה. 
זה דבר אחד. חוץ מזה, יש דברים ש"ידועים" כפותחי תיאבון (אולי בגלל כמות הברזל שבהם) והם- שקדיה (מצוין למרוח שכבה מתחת לשוקולד חרובים- הוא לא ידע בכלל מזה, אני שמתי לו במטרנה לפני השינה), קוואקר (יש מתכון נפלא של עוגיות- אם את רוצה), טחינה כמו שאמרו לפני, ואפשר לתת גם חלווה, פירות יבשים טעימים- צימוקים וכו'.
מאחלת לך בהצלחה... אני יודעת עד כמה זה מתסכל... תחזיקי מעמד!
שווה ערך לחםקיפי.
אולי קרקרים? יש המוני סוגים שאפשר לנסות
ביגלה? ביסקוויטים?
טוסט (עם קוטג' במקום גבינ"צ, ועם זיתים כמובן- אם הוא אוהב זה אולי יפתה אותו..) לא הולך כשהוא קר?
את יכולה להשקיע ולהכין פיצה (שוב, עם קוטג' מלמעלה. נמס יפה כמו גבינ"צ), שזה מספיק טעים גם קר (רוצה מתכון?)
ולגבי הבננה שמשחירה- תשלחי שלמה שהגננת תעזור לו לקלף ולאכול..
היום הצלחתי עם פיצה בייתית. השקית חזרה ריקה!כלנית1
קיפי, ממתי קוטג' בריא יותר מגבינה צהובה ?אלי6
נחשונית, תעשי לי טובהאלי6
מה הבעיה לתת לילד לאכול מה שהוא רוצה ?? את קונה לו לחם בריא, וממרח חרובים ולא ח"ו שוקולד.. אז מה הבעיה ?
אם הוא רוצה לחם עם ממרח חרובים, כנראה שזה מה שבריא לגוף שלו לאכול עכשיו (הגוף יודע מה הוא צריך, כשמדובר באוכל טיביע ולא בהמצאות מעובדות ומעוותות).
מילא אם היית אומרת שאת חסה על שיניו, אבל לא היא, ואם כך- תני לילד מה שהוא רוצה !!!! תפסיקי להיות אמא לא לא - מה שהילד רוצה סימן שזה לא טוב לו, אני אתן לו מה שאני רוצה כי אני יודעת מה טוב לו ...
יאללה ,להירגע..
ושימי לב גם בדברים אחרים לא לשגע אותו לעשות מה שאימא יודעת שטוב לו..
אני לא צריכה להתייחס לתגובה כזאת, נכון?נחשונית
גם לדעתי, תגובה מתנשאת משהו?!נווה מדבראחרונה
אצלנו אוכליםלילך זוארץ
אצלנו אוכלים בבית אוכל בריא אורגני ולא מעובד אבל זה לא אומר שאני לא נותנת לילדים סוכר ושומנים הם זקוקים לסוכר זמין יותר מאתנו המבוגרים הם מוציאים כל כך הרבה אנרגיה שלתת לחם מלא עם שוקולד חרובים ממרח שקדים חמאה ודבש או ממרחי אגוזים אחרים חלבה וכו .... נראה לי מצויין במיוחד לאור העובדה שאחר כך הם מקבלים ארוחה חמה ומזינה בבית ( הכוונה לא לספגטי וטבעול - אלא לאוכל מזין כמו מרק קטניות דגים קינואה וירקות...)

לפי דעתי את צריכה לצאת מהראש הזה של מתוק זה לא בסדר כל עוד את נותנת להם סוכר טבעי ולא מעובד - למשל ממרח חלווה עם סילאן או דבש שאת יכולה להכין בבית .
לפעמים אני שולחת עם הילדים רק לחמניה שאפינו בבית מקמח מלא עם צימוקים ושאר הפתעות בלחם וכולם מרוצים !

רק בשביל להבהיר את העניין גם בבוקר לפני הגן הילדים שלי אוכלים מעט מתוק של פירות או קואקר או פירות יבשים גרנולה ביתית ועוד זה לא דורש הכנה וזמן ומחזיק עד ארוחת 10 בגן .

בהצלה
להזהר מתחליפים ללחם...קוינטה
לי קצת קשה עם זה ששולחים תחליפים ללחם שמוציאים לילדים האחרים את העיניים.
אני יודעת שבעיית האוכל היא בעיה גדולה אבל זה לא הוגן לשלוח ילד עם פיצה להפסקת עשר ולשגע לכל הכיתה את העיניים... (בבי"ס שבו עבדתי כך היה... כל ילד פתח בסטה עם מעדן משובח יותר מקודמו)
גם קופסאות עם ספגטי ( בארוחת 10) זה בעיני לא הוגן כ"כ מבחינה חברתית. אי אפשר להפטר מהבעיה שלנו ולהכניס את כולם מסביב לבעיה.
יש נורמה של סנדביץ. ובתוך זה אפשר לנוע- לחמניות ,פיתות וממרחים שונים.
הילד שלי חוזר ואומר לי מה כולם קיבלו היום. אז ברור שאני אומרת לו שכל משפחה והכללים שלה ואם יש דברים שמתאימים לנו - נאמץ אותם.
אבל התחשבות גם בשאר הילדים שיוצאות להם העיניים!
רעיון לפריחילזון 123
שלי אוהב פומלה (מקולפת כמובן)
וגם גרעיני רימון

שאר הפרות גם לא כ"כ מדברים אליו.
לפעמים מסכים עגבניות שרי.
יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך