אני נראית דוסית
וקיצר יצא כמה וכמה פעמים שנים ברחוב שבנים התחילו איתי
מעניין אותי אם גם קורה לבנים דוסים שבנות מתחילות איתם?
אני נראית דוסית
וקיצר יצא כמה וכמה פעמים שנים ברחוב שבנים התחילו איתי
מעניין אותי אם גם קורה לבנים דוסים שבנות מתחילות איתם?
אללה זה מעצבן!!!
אבל פסדר..
יוכל להיות שבכול זאת קרה למשו כאן....
מסקרן...
כך מנהגו של עולם: "דרכו של איש לחזר על אשה ואין דרכה של אשה לחזר על איש, משל לאדם שאבדה לו אבידה – מי חוזר על מי? בעל האבידה מחזר על אבידתו."
יש כאלו שמתייחסים לבנות כאילו הן חייבות עזרה ראשונה לאחר שנפלו מגנעדן וזה דוחההה!
חששתי שכוונתי לא תובהר...
התכוונתי לעצם ההשוואה, מדוע יותר מצוי שבנים מתחילים עם בנות לעומת ההיפך, לא על "אופן" הפעולה...
בנים דוסים התחילו איתך?
גם וגם
חיצוני נראם דוסים יוכל להיות שפנימי זה לא באמת
דוס אמיתי לא היה מתחיל איתך, הוא היה נמנע ממך כמה שהוא יכול (לרוב מבושה). אז לא נראה לי שמי שהתחיל איתך באמת היה עד כדי ך דוס.
אגב *סוד של בנים דוסים* לרוב בנים דוסים חושבים שבנות דוסות יתלהבו מהם יותר אם הם יתעלמו מהם, ככה זה פשוט...
בנות ראות את זה...
אגב, איך בדיוק רואים את זה?
למרות שרואים איך הוא מסמיק...
שהוא מסתכל הצידה כזה... וגם יודע בכול זאת בנות רכלניות ברמה![]()
זה יודע פושט...
גם בנות חושבות כך לא להתייחס וכו...
אבל בשניה שאת מסתובבת, הוא ממשיך להסתכל ולעקוב.
אגב בנים ששומרים על עיניים זה באמת יותר נחשק.
ברור שאני רוצה בעל שלא ראה שטויות, זה לא סתם מאגניב, יש סיבה ועומק ללמה בנות נמשכות לשומרי עיניים.
ואווו שבנים עושים את זה מסתכלים שניה ואז שניה לא , זה גם לא ממש נעים...
אבל בכללי בנים קרא לכם שבנות התחלו אתכם?
אני אומר את זה בתור בן...
אוללה היא נראית לי דחויה מבחינה חברתית, אולי אוכל לעזור לה מבחינה פיננסית וחברתית?
לא, הוא חושב לעצמו ככה: אוללה היא נראית לי בחורה יפה, אולי נהיה בקשר ותאוותי תבוא על סיפוקה?
העולם שלנו אינטרסנט, למה נראלך שאהבה שוברת את החוקים? אף אחד לא קונה לבת מתנה כי הוא אוהב לבזבז כסף, הוא קונה אותה כי יש לו אינטרס...
לא חושבת שכול הבנים ככה יש גם בנים שהם אחלה
ולא כולם ככה
אם אני אגיד את זה אל כולם אז איך אני יכולה לסומך על בעלי? בעזרתו יתברך! אני אסמוך עליו!!!
אבל יש לו אינטרס כשהוא הולך לעבודה, כן או לא?
אינטרס זה לא שלילי, את פשוט צריכה לשים לב שאין ניגוד אינטרסים.
את יכולה לסמוך על בעלך כי הוא יהיה הבנאדם שהאינטרסים של שניכם ינגדו הכי פחות.
וגם כי האינטרס שלו יהיה לשמור עליך ולאהוב אותך.
סבבה!הכול לטובה!דברנו פה על מקרים שצד אחד מתחיל עם הצד השני לצורך קשר סתמי ותאוותני ולא לצורך נישואין.
ברור שכשמדובר על התחלה לצורך היכרות ולאחר מכן חתונה - זה בסדר גמור.
חמודה, זה גם אחלה שבנאדם רעב דואג לעצמו לאוכל... - נוער וגיל ההתבגרות
אינטרס מהווה את יכולת השרידות שלנו בעולם, אילולי הוא הינו פרייארים גוועים ברעב.
לא הופך את כל היקום לאינטרסנט
שפרינצא בוזגלורק אולי תפקח עיניים על עצמך ותחשוב אחרי כל דבר שאתה עושה- למה עשית אותו...
זה יכול להיות מעניין ומחכים.
כיאלו חצי קלאץ הבנתי... כאלה ראש של בנים זה אחר....?
אז אני יוכל אם כך לסומך ?אם אני יחושב שאצל בנים הכול אינטרס בחלק זה נכון בחלק לא!
גם בית הוא אינטרס
הכנת פעם אוכל לאחותך סתם כי היא אחותך?
עזרת למישהו לקום סתם כי הוא נפל?
את מכירה אנשים שהדריכו בתנועת נוער כי הם מאמינים בזה?
למדת תורה כי זה מה שה' ציווה?
קורה שאיש עוזר לאישתו כי אכפת לו ממנה?
לא הכל זה אינטרסים, יש ברגשות דבר שנקרא חסד למשל
זה לא אומר שהוא לא מתחיל עם בנות...

אני חושבת, שאין דבר כזה בן שיקראו לו דוס, והוא מתחיל עם בת.
וזה שהוא מתחיל עם בת, זה מאוד מוריד מהרושם עליו..
וכמו @ששפירנצא אמרה, הוא עושה את זה בשבילו, ולא בשביל הבת.
וגם הבנות שמתחילות עם בנים, זה ממש טיפשי,
אז יוצא שזה "מפגר" ו "מפגרת".. אם שתיהם זורמים.
וגם נשמה, יש בנות שעל כול מילה שנייה שבן אומר להם, אז הם חושבות שהוא התחיל איתם..
לא כול בן ששואל מישהיא "מה השעה" זה אומר שהוא מתחיל איתה, אז תשימו לב.
ואני חושבת שבת שלא זורמת עם הבן שמתחיל איתה, אז זה אפילו מרשים אותו.
כי הוא רואה כמה היא חזקה, ולא טיפשה..
והדבר העצוב זה באמת הבנות הסתומות שחושבות שכל גבר ששואל אותן מה השעה מתחיל איתן והן יכולות פתאום לקבל ג'ננה ולהתנהג בחוסר צניעות גדול בשביל שישים לב אליהן ואז הן ממש מחטיאות! לא סובלת את זה!
מישהוא שואל אותך "מה שעה" תעני יפה מה השעה, אם זה שאלה כמו "אפשר תמספר שלך" תעני לא יפה.
לא מסכים עם הכותרת.
מישהו שהוא דוס זה אומר שהוא צריך להיות עם מינימום מסויים של יראת שמיים ויראת חטא, ולחטוא ברחוב זה לא דבר לגיטימי. חדרי חדרים- שוין, כולם חוטאין בחדרי חדרים. ברחוב...? לא...זה כל ההבדל בין דוס ללא דוס, לא...?
לגבי המשך ההודעה ממש מסכים...
לא כל "מי שמתחיל" עושה את זה בשביל תאווה.
קורה גם שמישהו יחשוב שבאמת יש פוטנציאל.
אני לא אומר שאני חושב שככה צריך לעשות. אבל זה לא אומר שמי שחושב שזה כן לגיטימי בהכרח לא דוס ועוד "חושב על עצמו".
ממש הגזימו כאן, סורי.
הכול לטובה!באתי לשואל אם גם לבנים זה קורה?
ולא למה בנים עושים זאת?!
אני הייתי פעם בחתונה, ואיזה בחור אחד שאל את אשתו של חבר שלו אם אני פנויה.
והוא היה השיעור ב, אז האברכית הזאת ניגשה אלי, ושאלה אותי, מה שהוא אמר לה להגיד, ואמרתי לה שתגיד לבחור הזה, שזה שהוא הסתכל על מישהיא, זה ממש מוריד תרמה שלו, והרושם.
אז לא צריך להסתכל על מישהיא, וגם אם היא פונטאצילית, לא מסתכלים על נשים ברחוב.
הוא עושה את זה באמת במוקם יחסית עדין...
משהו באה אלי ישירות , "אפשר תמספר שלך"
וואלה לא ישר הייתי שוללות כי מה הוא מסתכל , את לא יודעת למה הוא הסתכל ויוכל להיות שמשהו אמר לו שים לב אליה אני חושב שזה מתאים או משהו כזה...
לא חושבת שכול בן שעןשה דבר כזה זה ישר ככה
אבל באמת זה ממש תלוי בחברה יש חברות שזה יותר מוקבל ויש שפוחת...את לא יודעת מאיזה חברה הוא קיצר
מה שבוטח הוא לא עשה את זה בגסות ולא נעים...
אבל בסך הכול בסופו של דבר את צודקות!
אני פחות אוהבת פשוט תגישה הזאת, עדיף להכיר בשידוך טוב, והכי בקדושה!
לי דווקא בא להכיר את בעלי בטרמפ
ולא באלי להיקבע רק אל שידוך, אבל באמת עדיף שידוך
וה' יחלט איך ומתי...
ואנחנו ממש דוסיות זה להכיר את הבעל בטרמפ או משהו כזה...
ברור שאני ישמע שידוכים והכל אבל הכי מגניב זה שיעלה אותך טרמפ ותהפכו לבעל ואישה
לא להכיר את הבעל אלה רוצות שככה יהיה...(מפנטזות)
את מוציאה אותו ממש רע כאילו הוא "ישב התבונן בך" כמו איזה רשע
קורה שהולכים ופתאום המבט נופל על מישהי, אלא אם כן הולכים עם האף בסנטר.
ואם המבט נופל ונדלק לו רעיון של התאמה, אז כל הכבוד לוש הוא בודק.
ואדרבה, תעריכי אותו שהוא עדין וצנוע ושלח לברר ואל ניגש בעצמו. אבל לבקר אותו על זה שהוא שם לב אלייך? זה מוגזם ולא יפה בכלל.
ואגב, איך את חשובת שעושים "שידוך"? מי שמשדך לא שם לב לבנות?
או שאת חושבת שיש בעולם רק שדכניות? 
אני כתבתי שהוא עשה את זה בצורה עדינה, ויחסית טובה, לכול האלה שמתחילים עם בנות היום.
אבל אני פחות מתחברת לגישה הזאת, זהו..
לא צריך לצאת עלי בחריפות..
וח"ו לא אמרתי שהוא רשע, ובאמת מעריכה אותו על האומץ!
פשוט זה לא הסגנון שאני מתחברת.
"לא מתחברת" - זכותך.
כמו שאת יכולה לא להתחבר לבחור גבוה, או נמוך, או ג'ינג'י או שאטני.
אבל זה לא מה שאמרת, אמרת שזה מוריד את הרמה שלו וכו'. וזה פשוט לא נכון ולא הוגן
ולא יצאתי עלייך, חלילה, רק מתווכח על דברייך 
זה תפיסה שונה משלך, זהו...
אני חושבת שלי זה מוריד רמה, זה שהוא התסכל על בחורה.
לא שומרים עינים, רק בדייטים, ולא סתם בחתונה, ולהתסכל עם בנות.
אפילו התורה חושבת שזה לא אנושי!
האיסור הוא להסתכל על בת למטרות הנאה, הסתכלות בעלמא מותרת למיטב ידיעתי.
נכון? @נשמה כללית
נכון
אם כי יש הידור גם להמנע ממבט בעלמא
אבל כמובן שאין סיכוי אף פעם לא להיתקל
האדם האחרון שאני יודע שהעידו עליו שמגיל 9 לא ראה אשה היה מרן הרב זצ"ל.
@באולפנה..., את רוצה להתחתן רק עם מרן הרב?
*רק*
אני חושבת שבחור באמת דוס רציני, לא התסכל על נשים ברחוב..
זהו..
הריני להודיע לך חגיגית, שמאז מרן הרב אין בחור שלא ראה מעולם אשה.
כמו שנתקלים בהרבה דברים בלי כוונה.
תפנימי מעכשיו, לפני שתצאי לדייטים.
אתה מנסה להוכיח לי, שבנים כן הסתכלו על נשים מתישהוא ברחוב? ולא כולם כמו מרן.
הבנתי את זה, וזה ברור לי. אם אני יחפש מישהוא שמעולם לא ראה נשים, אני לא ימצא נכון.
שקורה שהמבט נתקל בלי כוונה
שהוא הסתכל על מישהיא כמה דקות, ואז היא מצאת חן בעיניו, וביגלל היופי שלה והחיצוניות... הוא שאל עליה..
מי אמר שזה היה כמה דקות?
מי אמר שזה בגלל יופי חיצוני?
על סמך מה השפיטה הזו?
אני בת, ואני לא יכולה לדעת..
צודק.
לא פשוט להגיב ככה. מעריך.
אז אני דוס ויוצא רק עם תמונה - לקראת נישואין וזוגיות
אם הוא לא קשור אז תתעלמו...
אבל נתקלתי בבחורים, שהעינים שלהם ביכלל לא עלו למעלה אם היה בחורות.
לא אומרת שהם בחיים לא הסתכלו על בנות ונפלו, אבל בסגנון הזה.
ונגיד יש לחברה שלי בעל דוס רצח, ואני לא מדמיינת אותו מכיר את אשתו מזה שהוא הסתכל עליה ברחוב..
ושאל אם היא יוצאת.. אתם לוקחים את זה רחוק, עד למרן..
את ו@נשמה כללית צודקים...
את צודקת לגבי נוער, שלא לצורך חתונה ו@נשמה כללית צודק לגבי מישהו שמחפש שידוך, שאז אין מניעה ובעיה שמישהי שמצאה חן בעיניו יברר עליה...
נכון, ברור שיותר "נקי" ויותר "טהור" זה דרך שידוך רגיל, ובן שמחפש דרך הרחוב את השידוך שלו זה לא בסדר, אך הכוונה למשהו שלא היה מכוון, לא שהוא חיפש את שידוכו דרך הרחוב...
בכל מקרה, הלכתית אין בזה בעיה כיוון שמותר להסתכל לצורך שידוכים... (וכמו שיש כאלו שמבקשים תמונות לפני להסתכל, כך אותו דבר...)
האם עדיף שלא...?
ברור, אני אישית לא נראה לי שכך אמצא את שידוכי ואני מצפה מעצמי לקצת יותר, אך זה לא כ"כ נורא כמו שאת מתארת...
וכן, גם חתונה זה אינטרס ואגואיסטי, אבל זה לא אומר שזה שלילי.
הוציאו כאן כל בן שיתחיל עם בת כאילו הוא עושה את זה כי הוא מנסה להטריד אותה וכו. סליחה, אבל זה הרושם שלי מהשרשור.
חתונה זה לא אינטרס. אוי למי שמתחתן כדי למלאות את האינטרס שלו נטו.
חתונה היא טובת הזוג, שחפצים שניהם אחד בטובת השני.
לא צריך להיבהל מכול בן שמדבר עם משהיא, לענות לו בצניעות, וזהו.
רק אמרנו שבן בגיל 16 נגיד, יתחיל עם מישהיא, ביגלל עצמו..
ולצורך חתונה, זה לא כך, נכון.
אבל בגיל ההתבגרות, שבנים מתחילים עם בנות, זה לטובת עצמם והכיף שלהם..
חתונה זה באמת לטובת שתיהם.
"הוציאו כאן כל בן שיתחיל עם בת כאילו הוא עושה את זה כי הוא מנסה לאנוס אותה"
כתבת את זה קצת גס, זה פשוט תמימות כזאת של בנות ופחד מבנים, וזה טבעי והגיוני.
והיית מתקן ל "כי הוא מנסה להטריד אותה".. זה יותר הגיוני.
אם מישהו דוס עושה את זה, זה כנראה לצורך חתונה. וכנראה הוא חשוב שהנערה הלא כ"כ קטנה או משהו כזה.
ואת צודקת בהערה שלך, ערכתי.
את יכולה גם לערוך ולהוריד מאצלך את האיזכור של זה. (אפשר למרות שהגבתי, ברגעים הקרובים)
נכון, אבל אמרתי אני לא רוצה ככה להכיר את בעלי, מעדיפה בשידוך, וזהו..
ולא ממציאת חן ברחוב..
זכותך לבחור את את רוצה להכיר את בעלך. כמוש זכותך להעדיף צבע שער מסויים.
אין לזה שום משמעות מעבר
חתונה זה אינטרס, לתת לך דוגמא? חתונה היא הדרך היהודית היחידה להביא ילדים, חתונה זו הדרך היחידה לקשר זוגי עם אישה/גבר, חתונה היא הדרך היהודית היחידה להשלים את הנשמה, עוד?
אז אל תגיד לי שזה לא אינטרסים אאל"כ יש לך הסבר אחר למה שהצגתי כאינטרסים.
אבל שוין, אינלי כח להתווכח על זה עכשיו
כשאדם באה בגישה זה אינטרס של עצמי להתחתן וכו... רק בשביל שלי יהיה טוב , וואלה זה לא טוב תוך שניה לא הסתדר משו וזהו...
כן בנאדם צריך לבוא למטרה למשו נעלה כמו חותנה ממוקם שאני רוצה להתחתן ולהקים בית בישראל בשביל שהיו יותר אור בעולם היהודי העולם!!לא בשביל שלי יהיה טוב.
זה הבדל לדעתי
כי אדם שבאה רק בשביל שיהיה לעצמו טוב הוא ידפק... הוא צריך להבין שאני פו בעולם בשביל מטרה גודלה!!!
ולא סתם בשביל עצמי!
אינטרס אישי , או לא?
שזה אישי אז מאבד משומעת זה לא אימתי שאתה רוצה להביא עוד אור לעולם בכדי שעולם יהיה יותר טוב
אז זה כבר לא אישי,
ולדעתי זה כבר לא הגדרה , הגדרה אינטרס זה אדם שעושה מעשה רק בשביל עצמו זה הגדרה של רוב האנשים
יוכל להיות שהגדרתך זה משו אחר
אבל לא אכפת לי שעוד אנשים יהנו.
ככה שזה עדיין אישי.
אם כול הזמן תחושב באיך זה אישי ואללה זה אישי אני לא יעשה כולם בעולם וכולם כי באמת אני הכי רוצה לנוח ושכולם יעשו בשבילי הכול ,
זה אישי נוטו!!!
כול הדוגמאות שלך לאישי זה אישי אבל לא רק!!!!
אם זה היה רק אישי! זה לא היה זז...
שאני רוצה לקדש את שם ה' בעולם ועושה את מה שהוא מצווה...!
איזה אינטרס אישי יש פה...?
בסדר, נוגע בדבר קצת אינטרס אישי, ברור, כיוון שגם האדם עצמו מרוויח מזה, אך הנפק"מ היא שאם האדם יהיה טרוד ווואלה לא יהיה בא לו עכשיו להתחתן, מכיוון שהקב"ה ציווה אותו וזו מצווה אז הוא יתאמץ להתחתן למרות זאת ויקדים את זה בסדר עדיפויות שלו...
איננו כחסידים, כאנשים היותר שלמים, או כנביאים שבדרגה שעושים הכל לשם שמים ולשמו יתברך, אנחנו בני אנוש בסה"כ ולפעמים מעורבבים אצלנו גם אינטרסים אישיים, והכל בסדר, זה לא הופך אותנו חלילה לרשעים או משהו.
(בדיוק שמעתי על זה שיעור...
)
כתוב שאם יהודי אומר: "סלע זו לצדקה על מנת שבני יחיה הרי זה צדיק גמור"- למרות שמעורב פה אינטרס- הוא צדיק, הכל בסדר. אמנם הוא לא בדרגה היותר שלימה ונעלית, אבל הכל בסדר...גם אם בנו לא ירפא, הוא לא יכפור במציאותו יתברך, הוא לא יתהה על הראשונות והוא לא יתחרט על כך שנתן צדקה. אלא שהוא נותן גם לטובת המצווה וגם לטובה אישית, ואין פה אף עבירה, זה בסדר גמור להתנהג כך.
בקיצור, אין צורך להתמקד בנקודה של האינטרס, אפשר גם לראות שיש נקודה של רצון להיטיב עם העולם ולעשות רצונו של מקום.
וכתוב גם על חזקיה שראה שיצא ממנו בן רשע, ולכן לא התחתן. פה זו דווקא דוגמא כביכול לכך שהחתונה יוצא ממנה דברים רעים. אך הקב"ה בגלל זה לא הפך אותו למשיח, כיוון שלא היה לו להתחשבן, הוא היה צריך להתחתן למרות זאת. גם אם החתונה פחות מסתדרת ויותר נוח בלי, ולצערינו בימינו יש תפיסה רווחת כזאת בעולם המערבי, אנחנו מתחתנים כי הקב"ה ציווה אותנו וממשיכים להוליד ילדים ולהביא חיים לעולם.
לא יודע איך את רואה משפחה שממשיכה להביא ילדים למרות כל המאמץ, האנרגיה וכמובן, הכסף, שזה דורש, בתור אינטרס אישי, פשוט לא מצליח לראות את זה. יש זוגות בתל אביב שמאמצים כלב, מולידים איזה בן או שניים וזהו. זו מסירות נפש לגדל משפחה כה גדולה.
נראה לי שכחת, אנחנו לא בצמ"ע או בלנ"ו, אנחנו בנוג"ה, קח בחשבון...
כי עצם ראייה של מישהי ולחשוב עליה אולי היא מתאימה לי בלי שאתה יודע עליה כלום, זה אומר שהקשר בעצמו נוצר בקלות דעת ובלי מחשבה אמיתית על העתיד. ולקשר כזה, אין סיכוי.
סוף סוף, מישהוא הסכים עם מה שטענתי פה.
אפשר להבין מהסטייל היכן אדם ממוקם על הסקאלה הדתית רוחנית.
הן כמו שכתבה @שפרינצא בוזגלו והם מעוד בחינות.
אגב, ישנם תלמידי חכמים גדולים שכך הכירו את נשותיהם, כולל חרדים (אחד המפורסמים הוא ראש ישיבת "חברון", הגאון ר' משה מרדכי פרבשטיין שליט"א).
באו אלי אבל אתה מבהיר מהר מאוד שאתה לא בעניין ואין עוזבות
באמת אני לא מבין איך זה קורה...
לי אף פעם לא קרה, אני פשוט דוס ולא משנה מה מבינים על ההתחלה שאני דוס...(אלא אם כן לא רואים אותי וזה משיחת פלאפון...
)
נגיד הייתי באירוע ונשלחנו כמה חבר'ה מהישיבה למקום עבודה מסויים, ולאותו מקום נשלחו מישיבה אחרת שאני מכיר טוב, אבל פחות דוסים, והאירוע היה נפרד והכל, אחרת לא היינו שולחים, אבל נגיד כשהיו צריכים משהו אז בנות שאלו אותי רק כשהיו צריכות משהו ענייני ועניתי להן (הן לא חיפשו סיבה "להתחיל" כי הבינו שזה לא שייך ואני דוס וכו'...ולכן זה קרה רק פעם אחת מתוך שני ערבים שהייתי שם...). ונגיד לחבר'ה מהישיבה השנייה שהיו פחות דוסים...לא אפרט...
בקיצור, לא קרה לי...
המקסימום שקרה לי, אם אפשר לקרוא לזה ככה, שפעם אחת בכיתה ו' כשחזרתי מאיזה בית מדרש שלמדתי בו עם גמרא פורמט כיס כזאת של מהדורת וילנא נראה לי וזה היה יחסית מאוחר, אחרי עשר בערב נראה לי, הייתה שם איזו בת מתלהבת שעברה שם והתחילה לשבח אותי על כמה שאני צדיק ולומד גמרא וכו'...ואני מפודח של החיים...בהזדמנות הראשונה שיכולתי כשהיא עצרה לנשום לשנייה וסיימה משפט התחפפתי משם לבית...טוב, פורום אנונימי אז מי שמכיר אותי שלא יעביר הלאה...
יש גם עוד פרט בסיפור שאולי הייתי מספר, אבל יש פה אנשים שמכירים אותי אז אאלץ לוותר...
עם החברים ופתאום מגיעות הבנות אז אני הולך אבל הן יודעות על קיומי אז למשל קרה לי שבוע שעבר הלכתי על הטיילת לחבר ואותם חברה שיחקו עם הבנות במגרש מתחת ואז חברים של ראו אותי וקראו לי ואז אחת הבנות ראתה אותי יו אתה ***** ואי הייתי מתה להכיר אותך בא תרד וזה לא ירדתי אבל הן שומעות עלי ככה שיצא קצת
כאילו, עכשיו אני מבין איך זה יכול לקרות, אבל כמה חוסר טאקט מצד האחת הזאת...
היא מבינה שאתה לא מעוניין ולא רוצה, שתכבד, מה הקטע שלה...?
יצא לי להכיר כבר חילונים שכיבדו אותי, אז זה אבסורד שדתייה לא מכבדת דוס...
לא נתפס בעיניי...
ועכשיו כשאתה אומר את זה נזכרתי שגם לי קרה מקרה דומה, אבל לא משנה...
ואם מישהי מתנהגת בצורה כזו היא פשוט... מה אני אגיד לכם... פשוט לעקם עליה את האף עם כל הפרצוף...
מסכנה, וחסר לה דברים להתעסק בהם.
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...