לא טוב לי עם ההתנהלות היומיומית בביתאמאשוני
כבר זמן מה אני מסתובבת עם תחושה של מחנק בבית.
קשה. לא כיף, מתיש. זה רק חלק מהתחושות.
אוקי, ארבעה חודשים אחרי לידה זה עדיין מצב רגיש וחדש לכולם.
ועדיין משהו מרגיש לי לא נכון ושאפשר אחרת.
אם כל יום אני רק מחכה לסוף היום אז משהו קצת משובש.
אנסה לפרק את סדר היום והמועקות
והלוואי ותעזרו לי למצוא פתרונות איך להפוך את הגלגל.
אני ממש רוצה שהתקופה הזאת תיזכר כתקופה יפה. למצות ממנה את המיטב.
אמא בבית לא עובדת פינוקים כיף וקרבה. מה יותר חלומי מזה?

אז נתחיל בבעיות:
1. כושר פיזי לקוי. קשה לי בעיקר להרים דברים, אין לי סבלנות בחום. מתעייפת מהר, לא שורדת בלי בקבוק מים בחוץ.

2. מסורבלות בהתארגנות לבחוץ עם מגמת שיפור

3. תינוק צורח בנסיעות. אז גם אם יצאנו להתאוורר הנסיעות חונקות אותי ואני נכנסת הביתה עם כאבי ראש ונטולת כוחות

4. ילדה בת 3.5 מלאכית רוב שעות היום. אם היא בבית מהבוקר אז יש לה משבר סביב השעה 11-12 ובכל מקרה בכל מצב יש לה משבר רציני ביותר בין 16:00-17:30 היא פשוט (סליחה על הביטוי) בלתי נסבלת. כבר לא מצליחה לעזור לה או לכאוב את כאבה מרוב שהיא מתסכלת אותי. היא צורחת (וזה עושה לי כאבי ראש פיצוצים) שום דבר לא מרגיע אותה. היא מבקשת בקשות בצרורות. כל דבר כואב לה.
מרוב קביעות איך שזה מתחיל אני בעצמי כבר בהיסטריה מהעומד לבוא.
בהתחלה חשבתי בגלל שהיא עייפה מהגן. התחלתי להוציא אותה מוקדם לתת לה תשומת לב לבד שעתיים לפני שאחים שלה הגדולים מגיעים וזה לא עוזר.
גם בימי שישי שבת גם אתמול היא הייתה איתי יום שלם. גם כשמצליחים להרדים אותה צהריים. שום דבר לא עוזר. סרט רע. נגמלה ממוצץ לפני שלושה חודשים בערך.
עוברת שעת התסכול- כמו פלא כאילו לחצו על כפתור חוזרת להיות ילדה מלאך. יודעת להתמודד, לבקש, להיות מסופקת ממשהו. לחייך. ממש ילדה אחרת.

5. בעלי חוזר מהעבודה סביב 18:00. לפעמים מצליח להקדים ל17:30 אז זה לא באמת עוזר כי הוא בא כבר ממש לקראת סוף הגל או אחרי סיומו כשסוףסוף מושג שקט ורוגע. וזה עוד יותר מעצבן אותי כי אז גם אין לי את הכיף להירגע ו"לאסוף" את התחושות של כל המשפחה. הוא מגיע ומיד מתחיל לעשות שינויים שלא תמיד לרוחי. זה מרגיז ואני מספיק עצבנית כדי לא להצליח להעביר לו את המסר בצורה חיובית.
(למשל מציע לקחת את התינוק קצת החוצה שיהיה לי יותר קל וזה לא לרוחי כי סוף סוף אני יכולה לכרבל ולהניק אותו בנחת תוך כדי סיפור לילדה וצחוקים עם הבכור נגיד ולרפא את מה שחווינו קודם)

6. שני ילדים בני 7, 10 לדעתי אני מצפה מהם ליותר ממה שהם מסוגלים בעקבות המצב בבית עם אחותם.
למשל אתמול שיחקו מלחמת כריות בסלון וממש התעצבנתי עליהם כי לא יכולתי לשאת עוד צעקה אחת בסלון (צעקת התלהבות אבל בכל זאת)
והם לא אשמים וגם הם סה"כ רגישים אחרי לידה. אז נגיד אני שולחת אותם כל אחד לחדר שלו ולא מרשה לצאת לזמן מה עד שמושגת שליטה כלשהי במצב. הם מוצאים תעסוקה וסה"כ בסדר עם זה אבל אני מרגישה ממש לא נכון שהם כאילו ב"עונש" בגלל שאני לא משתלטת על הבית אז מנטרלת את רעשי הרקע שזה הם.
לדוגמה, בתוך כל הבליל בכי של אחותם, הצלחתי למצוא שתי דקות של שקט יחסי להניק את התינוק ובאותם שתי דקות הם נכנסים לשירותים וטורקים את הדלתות. התינוק מפסיק לינוק ואז האשמה המופנית אליהם הרבה יותר גדולה מאשר מצב של טריקת דלת כשיש רוגע כללי בבית.
(התקנו מנגנון מונע טריקת דלת אבל עדיין צריך גם סגירה עדינה של הדלת)
הם ממש מקסימים ומהממים ועוזרים מלא! ומבינים וסופגים את המצב, אבל אני לא רוצה שזה יהיה ככה.
זה לא אמור להיות ככה. בא לי שיהיה להם כיף הביחד המשפחתי.

7. לילה- חושך- אבד איפשהו. היום ארוך מדי יחסית ליממה. סוחט את כל הכוחות. הבנות הולכות לישון ב20-20:30 רק כשמחשיך יש מה לדבר על שינה (לפעמים עד 21:00 אנחנו עדיין בשיירי הרדמות) והבוקר מתחיל ב5:30. אני קמה סופית ב6:00 אחרי שעברו את שעת הבוקר הרגועה ואחרי שהצלחתי להתעלם מהג'ונגל והצחוקים והכל.

אני עייפה ומותשת. אבל פחות עייפות פיזית כמו עייפות נפשית. כל יום זה אתגר נינג'ה בשבילי. ואפילו אין סיפוק. כי זה לא שהיה כיף ומתיש. היה מתיש ולא כיף.

ויש לי חלום לשגרה אחרת. לימים אחרים. לחופש פצצה. לימים שעוד נתרפק עליהם בתענוג. איך מגיעים לשם??

(חופשת לידה קודמת הייתה ככה עם שני ילדים בני 5 ,3 ותינוקת. רק שאז הייתי כמעט שנה בבית. היה מושלם)
וואו באמת נשמע מאתגרעלה למעלה
אולי לגבי הבת שלך אז שתנסו לחשוב למה זה קורה לה, לפיתרון זמני או שתנסי לצאת עם כולם החוצה או שתנסי להביא ילדה שתהיה מרוכזת רק בה ותקח אותה לגן שעשועים או תשחק איתה בבית
ואז יהיה יותר רגוע לכולם
לגבי בעלך- אולי לצאת איזה ערב ולדבר ולהסביר לו מה באמת יכול לעזור לך, אולי שהוא יקום בבוקר עם כולם וייתן לך עוד קצת זמן לישון?
תודהאמאשוני
אני באמת מנסה לחשוב למה זה קורה ולא מצליחה להבין מה גורם לה לגל הזה
וגם במקביל מנסה לחשוב איך לקבל את הגל ולתת לו לעבור בלי לנסות להתנגד לו ולבזבז על זה כוחות לריק.
בשביל זה כתבתי פה

אולי אנסה באמת להביא לה בייביסיטר או למצוא חוג או משהו לפני שההיסטוריה מתחילה. מקווה מאוד שזה לא יגרום לפורקן הזה רק להידחות.

בעלי רגיל בערב להיות עם הילדים גם ככה חסר לו הזמן הזה הוא פחות משתף פעולה עם מטלות אחרות
ובבוקר הוא יוצא מוקדם לעבודה. הוא שאל אם ככה עדיף לי או שהוא יצא מאוחר ויחזור מאוחר. תכלס אולי זה כן עדיף לפחות לחלק מהימים.

תודה רבה על העזרה בחשיבה!
קודם כל חיבוקאישהואימא
בין השורות נשמע לי ש*את* צריכה את השינוי. שאת זקוקה לאוויר, להתאוררות.
קראתי את מה שכתבת והרגשתי תחושת מחנק. הזדקקות לשקט.

מה אם לחפש לעצמך איזה משהו שיתן לך יותר כוחות, יותר שקט פנימי? נניח איזה חוג שיתן לך קצת זמן לשקט לעצמך, להתכנסות? לדוגמא משהו של אומנות.
אמרת שאת מרגישה כושר פיזי לקוי. אז אולי שחייה או פילאטיס?
לי הייתה תקופה שהרגשתי מאד עייפה ועצבנית והתחלתי ללכת לפילאטיס וזה ממש עזר לי. אחר כך הייתי חוזרת הביתה ומרגישה הרבה יותר כוח וסבלנות לילדים.
ובכלל גיליתי על עצמי שהילדים הם מראה של עצמי, הרבה פעמים שאני לא רגועה ועצבנית אז הם נהיים גם כאלה, אבל אולי זה רק אצלי... אני לא יודעת.
ושוב🤗 כל כך מבינה אותך. אני גם לפעמים מרגישה את התחושות של הפער בין מה שהייתי רוצה שיהיה לי עם הילדים למה שנהיה בפועל.
וכל הכבוד על המודעות והרגישות, זה כבר 50 אחוז מהדרך לפיתרון.
ועוד משהו שעלה ליאישהואימא
שמתי לב שהשעה הקשה של הבת שלך מתחילה פחות או יותר שעה וחצי לפני שבעלך חוזר ומסתיימת ממש לפני שהוא חוזר...
אולי בתת מודע שלה היא מרגישה שאת כבר עייפה ומחכה לעזרה של בעלך(אפילו אם הוא לא עושה כלום כשהוא חוזר, עצם הידיעה שהוא שם , כבר מורידה כובד ממך.. יש עם מי להתחלק) ואז לפני שבעלך חוזר את כבר רגועה יותר כי את יודעת שהוא מגיע. ואז גם היא נרגעת.
זאת סתם השערה שלי, ויכול להיות שאין לזה שום קשר למציאות, אבל סתם זרקתי כיוון מחשבה (לפחות אצלי זה הרבה פעמים ככה... כשאני יודעת שבעלי חוזר בקרוב הביתה אני נהיית יותר רגועה ואז מרגישה שהילדים רגועים)
גמני חושבתoo
שצריך להתאוורר כשחשים מחנק. ויציאה לפעילות גופנית זה 1+1, גם לגוף וגם לנפש.
המחנק גם גורם לכל בעיה להיות גדולה יותר, לכן כדאי קודם כל לטפל בו.
אני יוצאת לספורטאמאשוני
עבר עריכה על ידי אמאשוני בתאריך י"ח בתמוז תשפ"א 11:56
מתעמלת גם בבקרים וגם בערב הליכות בלי ויתורים וזה מאוד עוזר בקטע הפיזי
אבל דווקא עוד יותר מתסכל מבחינה נפשית כי למה זה לא עובד בשעות המעטות שיש לי עם הילדים??
לאחרונה הגדלתי את השעות עם הילדים לפחות שיהיו שעות של כיף וזה באמת מאזן ומוכיח שזה אפשרי אבל לא תורם לשעת המשבר (לא מונע/ מפחית אותה)
ותודה רבה על התגובה!
לגבי הילדה וההתפרצויותoo
יש לי ילד שהיו לו התפרצויות, לפעמים היה להם טריגר ולפעמים לא.
מה שהכי הפריע לי היה הווליום ומשך הזמן של הבכי שלו. אז היינו מתאמנים ביחד, להפחית ווליום, ולקצר את משך הזמן של הבכי. בסוף, כם אם היה לו התפרצות היא הייתה פורפורציונאלית, ופחות הציקה באוזן.
תודה רבהאמאשוני
אני מאווררת רוב שעות היום. אני רוצה בזמן שהילדים בבית להיות איתם. אבל שיהיה כיף.
פחות מחפשת את הלבד אלא יותר את השליטה על המצב שנהנה מהעסק...
חיבוק, קראתי הכל, לא מספיק שנים אמא בדביל לתת עצותמק"ר
אבל מנסה 2 דברים שעלו לי:
1. אולי בת ה3.5 רעבה? או שצריכה תעסוקה?
2. אולי יציאה לגינת שעשועים רבע שעה לפני בוא הגל?

בהצלחה!
תודה רבהאמאשוני
רעבה- וואי ממש יכול להיות! אנסה להכין ארוחת ביניים עשירה יותר
תעסוקה- לא העניין לצערי. ניסיתי המון בכיוון הזה 😵 משחקים, ספרים, יצירות, ניסויים, עזרה בבית, תחרות.. מה לא..
יציאה לפני- יכול לעזור. צריכה לחשוב לאן אפשר לצאת לפני 16:00 בלי להינמס בחוץ...

תודה רבה על העזרה בחשיבה!
משחקייה זה רעיון טובמק"ר
אצלנו זה פתרון נהדר לימים החמים
וגם הספרייה, מבלים שם פעם בשבוע בערך
אני נותנת נשנוש בשעה הזונשימה עמוקה
אחרת הם ממש משתוללים. היה זמן שעשינו שעת תה, נשנשו בסקיוויטים ותה או פרי חתוך בקערה ובמקביל הקראתי להם ספרים בשולחן. זה ממש עזר.

עוד רעיון לגבי המתוקה שלך, לשים אותה באמבטיה עם משחקים לפני שמגיע הגל, אפשר לשים קצף אמבטיה לכיף. אולי גם לה חם והיא כבר עצבנית בשעה הזו וזה יעזור לה להתרענן? במקביל את יכולה לתת לגדולים איזה תעסוקה, את תצליחי לנוח לידה ולהיות עם הקטן אם הוא ער ויהיה לך יותר כח להתמודד עם הגדולים כשתצאי. על הדרך חוסך לך את המקלחת שלה בהמשך.
יש לי רק ממש כמה נקודותתיתיל

לגבי השעות של הילדה- אולי להוציא אותה דווקא בשעות הקשות? אולי אם היא תהיה עסוקה בגינה או במשהו זה יעזור? 

לגבי החושך- אנחנו באמת בימים הכי ארוכים בשנה. זה רק עניין של זמן וזה יעבור..

ובאופן כללי, הכל עניין של זמן... זה הולך ונהיה יותר טוב.. 

אין לי הרבה מה להגיד- חיבוקחיבוק

תודה רבהאמאשוני
כן זה רעיון להוציא לפני השעה הקשה בתקווה שתהיה עסוקה וזה יעבור לה.
בגינה חם עדיין. אנסה לחפש משחקייה נעימה ומזמינה.
השבוע קבעתי עם ההורים שלי אחר"צ אצלם. יש חצר וקצת גיוון מקווה שיעזור.
קודם כל-מאוהבת בילדי

את אמא מהממת! שרומה בטובת ילדיה ובטובת עצמה. כל הכבוד!

וגם- זה נשמע מעייף ומתיש. גם לי מפריע בכי וצעקות ואם הבנות בוכות סתם (לא כי משהו קרה, אלא התבכיינות) אני אומרת להם לבכות בחדר, כי זה עושה אותי עצבנית ואז אני לא יכולה להיות איתם בכיף.

רוב הזמן זה עוזר.

אולי הבת מקנאה בבייבי? אולי תתני לה לטפל בו? (לעזור להחליף טיטול, לנדנד את העגלה, אפילו סתם לשבת על הספה ולהחזיק אותו, ליידך כמובן)

בקשר לבנים- פשוט תסבירי להם שאת רוצה להנות איתם, וההשתוללות שלהם מציקה לך, אולי הם ישימו לב יותר להתנהגות שלהם.

ובקשר לביחד המשפחתי- תני להם לארגן משחק (חבילה עוברת, עוגיות מזל- להכין את הפתקים, להכין ציור לאבא) ואז הזמן של ההכנה הוא גם בילוי משפחתי.

ותנסי להניק את התינוק לפני האיסוף מהגנים, שהילדים יבואו לאמא "שלהם" ולא רק של התינוק...

מקווה שעזרתי במשהו- לעצמי בטוח, עשית לי סדר בראש.

בהצלחה!

גם לי ילד בן שלושביבוש

חוזר עצבני ומלא בקשות שרק למלא אותן לוקח שעה...

מה שאני עושה:

מכינה לו בקבוק חם -חלב, תה, שוקו-מה שאוהב,

מביאה לו שמיכה לסלון, כרית שלו, וכך על הספה הוא שותה ונרגע.

לא יודעת אם שייך...כל ילד משהו אחר

מקפיצה לי להמשךאורוש3
יקרה, אין לי עצות זהב. מקפיצה לךחדשה ישנה
ורק מזדהה ממש עם ההתפרצויות של הילדה שמצמיחות לי קרניים מסולסלות ובגלל שהפתיל שלי קצרצר מהרעש האטומי שהיא עושה אני מתפרצת על מי שמסביב 😬 או עליה ישירות... וגם ככה לא תמיד יש לי יכולת להכיל את עצמי בגלל החום וההריון הכבד..
אז חיבוק גדול!
אם יש לך איזו עצת קסם על הילדה החמודה , אני אשמח גם לשמוע.
וואי זה ממש הרבה , אנסה מה שעולה לי כרגעמיואשת******
תינוק צורח בנסיעות הכי תפס אוצי גם שלי היתה ככה הה סיוט
חייבים להרדים אותם קודם. מתי שאת יודעת שהוא ישן טוב רק אז מכוונים את שעת הנסיעה לשם.
לפעמים היינו עומרים באמצע הדרך בתחנת דלק, כולם היו מקבלים קרטיבים ואני ישבתי באוטו והנקתי אותה ואז עשיתי סיבובים מסביב למשאבות עם העגלה עד שהיא נרדמה. לפעמים זה לקח חצי שעה. העיקר רק כשהיא נרדמה נסענו אחרת סכנת נפשות מרב לחץ מהבכי שלה הייתי עלולה לדרוס משאית. 🙈🙈🙈🙈

לגדולים- תנסי לתת להם שעה ביום להוציא רעש לטרוק דלתות מה שבא. תגידי עכשיו שעת רעש. יאללה בלאגן. ואחר כל שאר היום חייבים לרדת לשקט סביר.

עם הבעל לדבר מראש , להגדיר חמש דברים שעוזרים לך ושיבחר מה לקחת.

ומה את יוצאת החוצה??? רק למקומות ממוזגים! רק לקניונים עם גימבורי ועם חדר הנקה נורמלי.
ותסלחי לעצמך קצת יותר.❤️❤️❤️
אין לי1234אנונימי
מספיק ניסיון כאמא.

רק לגבי ההתפרצויות, הגדול שלי גם בן 3+. עוזר שיש לו סדר קבוע מהשלב שהוא חוזר מהמעון.
הוא חוזר מהמעון, מבקש לשמוע משהו (נגיד פרפר נחמד), אני לא מרשה לראות, רק להקשיב. ככה הוא נח במיטה עם מוצץ ושמיכה, אוכל תפוח ומקשיב

זה קבוע

לי זה נותן קצת זמן להתאפס, לו זה נותן זמן להירגע ויציבות.
אחרי זה משתדלת לשחק איתו / לספר סיפור /לבשל ביחד
לא תמיד מצליח.
ומשתדלת מאוד להראות לו שאני מבינה, נגיד הוא צורח ומתעצבן על משהו (קרה יחסית הרבה לאחרונה) אז אומרת לו "אני מבינה שזה מאוד מכעיס אותך, אבל קשה לי לעזור לך כשאתה בוכה אז בא תנסה להירגע ונחשוב ביחד על פתרון". בהתחלה הוא היה ממשיך לצרוח ולבכות, אבל אחרי כמה פעמים כאלו, כשהוא הבין שבאמת אני באה לטובתו, הוא נרגע. עכשיו הוא ממש משתדל לדבר במקום לבכות וגם אם בוכה, ברגע שאני אומרת לו משפט שמבין אותו במקום לכעוס עליו, זה ממש עוזר.

ומצטרפת למה שכתבו כאן לגבי רעב וחום, כשהוא רעב, הוא לא תמיד יודע להגיד אצלי אבל זה הופך אותו לגמרי
חיבוק אמאשוני...בת 30
אני מזדהה עם חלק מהדברים.
רק שאצלי הגדולה עוד מסתובבת פה בעשר בלילה וזה מעצבן.
אני אחשוב קצת על הדברים.
אולי אוכל לחשוב על משהו מועיל, גם לך וגם לי...
אני יוצאת מהבית אחרי שעת ההשכבהאמאשוני
יוצאת להליכות. משאירה לבעלי לארגן קצת את הבית ולסיים את היום עם הגדול אז לא מרגישה את הצורך שהגדול ילך כבר לישון.
לפעמים בעלי מצטרף אלי ואז הגדול ישן במיטה שלי צמוד לתינוק במתחברת ואמור להתקשר אלינו עם התינוק מתעורר ולהרים אותו קצת. (אנחנו עושים הליכות בשכונה, בעלי יכול תוך שתי דקות להיות בבית, בפועל עוד לא קרה שהתינוק התעורר)
אם התינוק עדיין לא נכנס לשנת לילה משום מה אז לוקחים אותו בעגלה. אז ההליכה יותר איטית מהרגיל, לא נורא..
זה ממש משחרר אותנו. ככה סיום היום מבחינתי לא תלוי בגדול או במצב הכללי שהשארתי את הבית. כלים עושה למחרת.
תראי אם יכול להיות רלוונטי גם לך.
דווקא כשיש גדולים מבחינתי לנצל את זה כמה שאפשר לפני הגיל שיהיו להם תוכניות עם חברים.
חיבוק גדול גדול קודם כלאני זה א
אני לא יודעת אם יש לי הרבה עיצות אבל כמה דברים תפסו אותי בתיאור שלך
א היום שלכם מתחיל ממש מוקדם ויחסית מסתיים מאוחר
ב נשמע שההתפרצויות של הבת שלך מאימות עליך
ובנוסף יש את כל המסביב הקושי של החום ותינוק הוכה בנסיעות וסתם ככה 4 ילדים קטנים( כן 10 זה עדין קטן) זו מציאות לא קלה..
לגבי הילדה אני חושבת שאפשר לדבר איתה בזמן רגוע על זה שלא נעים לאמא שהיא צועקת ואת מאוד תשמחי בזמן הזה לשבת ולשחק איתה במשהו.. ואולי גם לעשות איזה מבצע התגברות כזה שכל פעם שממש בא לה לצרוח והיא מתגברת אז מקבלת שלוק או משהו ממש,קטן אחר ואם כמה ימים התגברה תעשו משהו כייף יחד.
דבר נוסף אולי איזה אתנחתא שלך באמצע היום.נכון שאת רוצה להיות איתם ולנצל כל רגע אבל אולי האינטנסיביות הזו לא אפשרית כרגע ועדיף נגיד שתקחי חצי שעה בצהרים ותשימי להם סרט או משהו אחר רגוע ותנוחי קצת כדי להתמלא באנרגיות להמשך היום.
לגהי בעלך אולי להגיד לו מראש מה כן יעזור לך למשל אם הוא מגיע בחמש וחצי אז למה שלא יצא איתם הוא נגיד לגינה ואת תשארי עם התינוק להתכרבל ולנוח?
ואז גם חסכת לעצמך יציאה בחום שקשה לך גם הרווחת שהוא מרגיש שעוזר והכי חשוב הילדים נהנים וגם אפשר להקדיש את הזמן שלפני לגייס אותם להתארגן לגינה וזה גם תעסוקה וגם יש להם סןג של אינטרס להתנהג ברוגע..
אני המון פעמים אומרת לילדים שלי שאם הם יתנו לי לנוח נוכל ללכת אחכ לגינה..
ודבר אחרון נראה לי שאת מצפה מעצמך להרבה מאוד הלוואי והייתי עושה חצי ממה שאת עושה עם הילדים
עוד כוון..הרקולסית
אולי בת השלוש עיפה?
אם הבנתי אותך נכון היא ישנה משמונה וחצי או תשע עד חמש וחצי?
אצלי בגיל הזה ישנים 11-12 שעות בלילה. ושמעתי מיועצת שנה שקימה בחמש וחצי יכולה להעיד על עייפות יתר.
למרות שאמרת שלפעמים היא ישנה צהריים, נראה לי ששנת צהריים בודדה לא משלימה פערים גדולים.
בהצלחה ממש. וכל הכבוד על החיפוש. ומצטרפת למיואשת שממליצה לך לסלוח לעצמך יותר
עשית בדיקות דם לאחרונה?בת 30
כלומר, ברור שאת עייפה כי מן הסתם הלילות לא רצופים ואת אחרי לידה, אבל בכל זאת- בדקת ברזל, B12, בלוטת התריס?
אלו דברים שממש משפיעים על העייפות הפיזית וממילא גם על הנפשית.

עוד דבר, באמת נשמע שאתם עדיין בתוך ענן האבק של הלידה...שבו כל אחד מעורבב עם עצמו ועם האחרים, עד שלאט לאט האבק שוקע וכל אחד מוצא את מקומו.
אם ינחם אותך...הרי שלי גדול רק במעט משלך, ורק בשבוע שעבר פתאום הרגשתי שהאבק מתחיל לשקוע...

לגבי בת השלוש. קשה. יכול להיות שהיא פשוט עייפה אחה''צ? אולי לחשוב על פעילות שאחד האחים שלה ישמח לעשות איתה , משהו מענין שיסיח את דעתה עד שהיא ממילא תעבור את גל העייפות. אולי הכנת עוגיות בבצק חום ובצק לבן, אולי יצירה שווה, אולי גזירות והדבקות של חומרים כיפים.

והאמת, נראה לי שאת חייבת הפוגה בתוך כל הלו''ז העמוס הזה. לישון חצי שעה, שעה בחדר סגור. שהבנים יקחו אחריות על הילדה והתינוק ישן איתך.
ככה תקומי רעננה יותר לקראת שעות הערב המתישות
קראתי הכלאורוש3
מאתגררר ברור.
לדעתי קודם כל קצת באמת פופורציות. אצלי חל''ד זה ממש לאאאאא זמן חלום. זה השרדות. ברור שיותר כיף אחרת. אבל סך הכל הטרלול שאת מתארת די תואם מצב.
אבל כמובן עדיף לשפר עד כמה שניתן. לא קראתי אחרות. זורקת נקודות:
אולי חצי שעה יוטיוב לבת השלוש וחצי בזמן המשבר? לא נורא בעיני. אולי היא רעבה? לתת לה בארבע לפני שהיא בגל לאכול יוגורט וקרקר או פריכית. שווה ניסיון לכמה ימים.
הגדולים נשמעים מהממים באמת. תנסי לדבר את התחושות שלך. שרית את אוהבת שכיף להם יחד אבל פשוט רועש מדי. אז אם אפשר ללכת לחדר (ביחד) עם הרעש. ברור שלא אשמתם. אבל את בן אדם.
את- כושר לקוי. ממוש הרגע ילדת. תתאוששי מהכל ואולי בספטמבר תתחילי קצת הליכות וכד'. יש גם כלמיני דברים ביוטיוב שמותאמים לשלב. וואלה לא ניסיתי.
הקטן- חיבוקים ענקיים והזדהותי הכנה. שלי גם צווח את חייו באוטו עד סביבות גיל שנה. סיוט סיוט סיוט. ניסינו הכל ולא עזר. פשוט היינו עוצרים המון וכל נסיעה הפכה לסיוט ולי זה פשוט טראומה. אם את בעיר תצאי להתאוורר במרחק עגלה. או לשבת שלמה אם יש לאן. נסיעות יומיות פשוט לא שוות את זה.
המון המון בהצלחה עם הכל. קצת להנמיך ציפיות מעצמך לדעתי ולנסות להסתדר הכי טוב עם המציאות כפי שהיא ברגע נתון.
קודם על חיבוק גדול על כל מה שאת עוברתתוהה לי
כאחת עם רגישות לרעש זה ממש ממש מצמרר אותי לחשוב על מה שאת עוברת.
מה שעלה לי זה בשביל השפיות שלך להחזיר לבת שלך בת 3.5 את המוצץ.. זה יעזור להרגיע אותה בשעות הנפיצות? יש לה קשיים תחושתיים כלשהם?
לילדה אולי מקלחת בשעה הזאתבתאל1
תרגיע אותה... אבל רק אם לא יעשה עצבים.
או אמבטיה עם משחקים ואת משגיחה ליד... מים זה מרגיע...
אמבטיית קצף לילדה בשעות הקשותרינת 23
מצטרפת לזאת שמעליי שהוציאה לי את המילים מהפה
בלת"ק חלקימתואמת
בקשר לקטנה - לי זה נשמע שהיא פשוט עייפה... זה גיל גבולי כזה, שלא אמורים לישון צהריים אבל הגן לפעמים מעייף אותם מאוד.
מציעה לאפשר לה לשכב על הספה או אפילו בחדר עוד לפני השעה העצבנית, עם איזו בובה אהובה או אפילו ספר (בשביל פעילות מרגיעה) ולראות אם היא נרדמת. ולבקש מהגדולים בזמן הזה לעסוק גם בפעולות רגועות. את יכולה גם לשבת לידה ולהיניק בזמן הזה - זה גם ייתן לה רוגע וביטחון להירדם.
ונכון שאז הלילה אפילו יתאחר יותר, אבל תוכלי להגיע אליו יותר ברוגע.
וברגע שהרעש הבלתי נסבל שלה ינוטרל - תוכלי להתעסק יותר בנחת עם השאר וקצת לפנק אותה. היא תקבל את הפינוק אחר-כך, כשתקום...
לחלופין, אם היא לא מסוגלת להירדם, אפשר להציע לגדול (אם מתאים אצלכם) לצאת איתה קצת החוצה לזמן קצר, כדי לאוורר אותה ולאוורר אותך. גם לו זה יכול להיות כיף, האחריות הזו... (אני נותנת לבני התשע שלי לרדת לרחבה של הבניין שלנו עם בת השנתיים וחצי. היא פחדנית, אז לא תברח להם לחניה ולכביש, והם יחסית אחראיים. כמובן, רק לזמן קצר, כשהקטנה צריכה התאווררות שאני או שני הגדולים האחרים לא יכולים להעניק לה)

וזהו, אין ספק שאחרי לידה (עד חצי שנה ולפעמים אפילו שנה) זו תקופה מאתגרת ממש, ולוקח זמן עד שהעניינים מתאזנים וכל אחד מוצא את מקומו החדש.
בקשר לחופש הגדול - מציעה לתכנן לוח חופש מדויק, גם של סדר יום קבוע וגם של פעילויות אפשריות. הכי טוב לעשות את זה במעין ישיבה משפחתית, שבה כל אחד יכול לזרוק את הרעיונות שעולים על רוחו, ובסוף ממפים את הרעיונות ההגיוניים. במקרה שלכם חשוב שגם הקטנה תשתתף - זה אולי יעזור לה להיכנס למצב של בגרות, שגם ישפיע על ה"קריזות" שלה לטובה...
חיבוק על מה שאת עוברת!!אם_שמחה_הללויה
כל כך הזדהיתי בחלק מהנקודות! הנסיעות עם הקטנה שהופכות לכאב ראש (ועד בעלי זה שנוהג), הבת 3 עם רוח מרד , ההרדמות הארוכות.
ועוד אין לי גדולים על הראש.
כגודל הנסיון כך גודל השכר! ו״הזורעים בדמעה ברינה יקצורו״.
גם עוברת תקופה מטורללת, ימים אחרונים היו קשים.
מה אני עושה?
מנסה להוריד מעצמי כמה שיותר,
עושה לי גיחה למקלחת באמצע היום, זה ממש מחזיר לי כוחות
עשיתי שיעור יוגה ומתיחות בלי למאת מהבית עם מישהי תותחית ומרגיעה (זה בזום יכולה לשלוח לך קישור)בדעות הערב.
יותר חושבת איך לשמור על עצמי, איך למלא את עצמי, פחות זמינה עכשיו לטלפונים..
ובעיקר הרבה חמלה עצמית. לא לשפוט את עצמך קשה מדי.
כל לילה לפני השינה תזכרי בדברים טובים, ברצונות טובים שהיו לך היום.
ה׳ יתן לך כח אהובה!!

וואו תודה רבה יקרות!אמאשוני
אין מילים בפי להודות לכן! עלו רעיונות מעולים ב"ה.
אתמול כבר התחלנו ליישם חלק.
נתתי לה לישון לידי 45 דקות ב"ה קמה יפה.
הוספתי לה בארוחת ביניים תה ופרכיות עם ממרח בנוסף לפרי.
וגם הישיבה סביב השולחן עשתה את שלה,
וגם נכנסה להתקלח יחסית מוקדם.
וב"ה עבר בשלום!!
וגם היא הרגישה תחושת ניצחון שהצליחה.
לא הכל היה מושלם, בערב הגדול עשה את הקונצים שלו, הוא לגמרי יודע למדוד את העצבים
אבל נתנו לזה לעבור לידינו

ובעלי עשה עם הבנות שיחה רצינית על זה שהן לא קמות בבוקר בלי רשות ולא פותחות את החלון ומדליקות את האור.
לא יודעת מתי בדיוק קמו אבל ב6:30 היה עוד שקט יחסי
והן העירו את התינוק רק ב7:00 שזה מעולה בשבילו
עכשיו חזר לשנת בוקר.
ועלה לי רעיון לבקש מאחת הנערות בשכונה לעשות לילדה חוג פעם בשבוע (אפילו שתיקח כמה ילדות) ותעשה בבית שלה יצירות כלשהן.
ככה היא גם תרגיש גדולה (היא כל השנה מבקשת שגם רוצה ללכת לחוג), גם זה יתן לי פתרון לבייביסיטר פעם בשבוע וגם זה יהיה במקום ממוזג שהוא לא אצלי בבית. מקווה שיעבוד.

שני דברים שעלו מתוך התשובות שממש כיוונו אותי:

1. לשים פוקוס בחשיבה ובהתנהלות הכללית להתאמת השגרה לגיל שלה (הייתי יותר מוכוונת יסודי, כלומר לסיים ש"ב, לפזר לחוגים, להזמין או לקחת לחברות, להשלים קניות בסופר והיא נגררת איתי לכל מקום שאני הולכת) אז אתמול עשיתי הפוך. השגרה הייתה סביבה וסביב הצרכים של הגיל שלה והגדולים התאימו את עצמם.
בקטע הזה דווקא מי שילדים השלוש שלה הם הגדולים ממש עזרה לי לראות את זה אחרת. אז זה מדהים כמה עזרה אפשר לקבל פה ולא רק מבעלות הוותק רב השנים.

2. להקדים תרופה למכה. הרי אני יודעת שזה הולך להגיע. אז להתחיל את הפעולה שאמורה להרגיע לפני שהיא תתחיל להתלונן על משהו. אחרת היא לא תסכים להיכנס לפעולה עצמה גם כשהיא לטובתה.

ועוד משהו שלקחתי על עצמי להתחזק בו זה להיות מאורגנת על ארוחת ערב מראש. מסתבר שזה ממש לא פשוט כשזה יום אחרי יום ויש ריפיון מסויים וכשצריך גם לבשל צהריים וכל אחד חוזר בשעה אחרת אחרי הזנה אחרת,
אז אני צריכה יותר אפשרויות במקרר חוץ מהארוחה המבושלת העיקרית וזה עושה הבדל גדול.

בהצלחה לנו 💪
וואו, את מדהימה! איך מיד לקחת את כל העצות והתחלת ליישם!מתואמת
ועוד הוספת עליהן מחכמתך הרבה
מקסים! בהחלט נראה שאתם עולים על דרך המלך. בע"ה שימשיך כך, ושכולנו נלמד ממך!
איזה ניתוח יפה!!דפני11
אהבתי ממש לקרוא
וכמובן גם את כל העצות המכולות שקיבלת!
אין עליכם בנות

ובהצלחה לך אמשוני יקרה🧡
וואו כל הכבוד לךהרקולסית
ממש מעורר השראה.. הקשב שלך, והניסוי וטעיה.
אגב בזכותך התבוננתי יותר בבת שלי אתמול
איזה מקסימה את!מאוהבת בילדיאחרונה

את ממש השראה!!!

אמא טובה שרוצה בטוב ילדיה, מיישמת ואכפתית.

כתבת כ"כ יפה, סיכמת בצורה מסודרת, שאפילו אחרי שקראתי הכל, למדתי עוד משהו...

הרבה נחת והרבה כח!

רק לי הפורום תקוע לגמרי על לפני יומייםאמא לאוצר❤

ומסרב להתעדכן לא משנה כמה פותחת וסוגרת מרעננת וכו?

פתאום חושבת על זה שאם זה לא רק אני אז אף אחת בכלל לא תוכל לענות על השרשור הזה כי אף אחת לא תראה אותו 😅😅

מעניין אם הוא בכלל ישלח 🤷

חחחח בדיוק מה שחשבתיוואלה באלה

זה קרה אתמול בערב מתישהו

לא להאמין כמה אני מכורה😂

קרה לי הבוקר אבל הסתדר תוךדקות בודדות..לפניו ברננה!
משהו השתנה בריפרושoo

אצלי מתעדכן רק בכניסה ויציאה מהפורום ולא מריפרוש הדפדפן

@משה

כלומרoo
אם אני מרפרשת את הדפדפן הוא מביא את התוכן כמו שהיה לפני יומיים 
גם אצלידיאן ד.

רציתי לכתוב מה קרה שהפורום כל כך שקט

עד שהבנתי שיש מלא שרשורים שהוא מסרב להראות לי אותם

חחח היה לי את אותו מחשבההתלבטות טובה
היה לי מוזר ששקט ואין שרשורים חדשים בהנקות של הלילה 
אצלי לא.. אולי זה משתנה מחשב/טלפון?טארקו
גם אצלי ככהתודה לה''
גם ליזוית חדשה
פתחתי שרשור במשוב
גם אני ככהכורסא ירוקה
חח חשבתי שזה רק אצלי😂איזמרגד1
נראה שזה טופלoo
חח שמחה לראות שזה לא רק אניאמא לאוצר❤אחרונה

ושהצלחתן לענות

ושהצלחתי לראות🤣

הוצאת התקן מירנהכמהה ליותר

אני אמורה להוציא היום התקן מירנה, אחרי 3 שנים.
יכולות לשתף מינסיון, אם אחרי הוצאה של ההתקן היה לכם דימום שאוסר?
אני פתאום מתלבטת, כי אם בדרך כלל כן יש דימום שאוסר,  אז אולי אדחה את ההוצאה לאחרי חנוכה.

בהצלחה!השקט הזה
מקפיצה לך..

תודה! ❤️❤️כמהה ליותר
אצל כל אחת זה שונהיוקי

לי היה אחרי שבועיים בערך דימום כמו מחזור שאסר

רק אחרי שבועיים?כמהה ליותר

כלאמר ההוצאה עצמה והימים הבאים אחריה, לא היה כלום?

כןיוקי

אבל הרופאה אמרה לי שזה יכול גם להיות באותו היום

בשעה טובה יקרה! שילך בקלות!!תודה לה''
אני עוד לא הוצאתי התקן הורמונאלי אבל עצם ההוצאהאמהלה

אוסרת אצלנו כך שהשאלה מתייתרת אצלי....

הגיוני שאחרי שבועיים יהיה דימום כי הרירית נבנית ואז מתחילה להתפרק

זה מאוד תלוי לפי איזה פסיקה את הולכתסתם אחת
יש דימום, לפי חלק מהשיטות הוא אוסר ולפי חלק לא.
הכי טוב לשאול את הרב שלכם כי יש לזה פסיקות שונותפרח חדשאחרונה
הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!
וואו! איזה כיף זה!שמש בשמיים

יש משהו ממש פותח את הראש כשהגלישה היא לא אפשרות בכלל.

איך היה לך הבוקר?

האמת שיש לו גלישה בפלאפוןלפניו ברננה!

אבל כשאני בנסיעה זה פחות גלישה.. אבל נהניתי שהיה שקט מצד כל הווטסאפים וההתרעות..

(במחשבה שניה נגיד לפורום אולי כן הייתי נכנסת פה ושם בתור בחנות או משהו כזה.. או כשחיכיתי במרפאה.. וזה שזה לא בקיצורים ולא מחובר למשתמש שלי בהחלט הפחית גם שם..)

הבוקר בשעה שלקחתי ישנתי. היה נפלא. ואז גם הפעלתי שיעור ורק הקשבתי לשיעור כשעשיתי דברים, בלי לעצור לפתוח דפדפן ווטסאפ.

גם עם הילדים לקחתי קצת זמן פה ושם וגם היה מעולה ב"ה!

מהמם! איזה יוזמה יפה!שמש בשמיים

אני חשבתי קצת לשנות קונספט, עד עכשיו לקחתי הרבה בזמן שאני עם הילדים ואז בלילה מצאתי את עצמי שקועה במסך. אז ברור שלא כדאי להיות שקועה במסך בזמן עם הילדים אבל אני רוצה לנסות את הגמילה בשביל עצמי יותר, חושבת להחליט על שעה שממנה אין אינטרנט עד הבוקר, אולי תשע וחצי?

כמובן שגם בצהריים אני אשתדל להיות יותר פנויה לילדים, אבל היום אני בעזרת ה' מכבה את האינטרנט מתשע וחצי בלילה עד הבוקר

בהצלחה! האמת אני גם עשיתי ככה תקופה אבל משעהלפניו ברננה!

מאוחרת יותר. בהנקה זה דווקא קשה לי כי כשהוא ישן עלי נוח לי להיות בפלאפון כשזה בגבולות הטעם הטוב..

לי עלתה מחשבה שבמקום להגדיר מתי לא אנסה להגדיר מתי כן.. אנסה להפוך בדעתי אם ואיך לעשות את זה.

תודה לך! מצטרפתבארץ אהבתי
מעכשיו לשעתיים בלנ"ד
אוף, עשיתי כמה דברים שהייתי צריכה בפלאפוןבארץ אהבתי

ולגמרי שכחתי מהזמן רנה, ונגררחי ועוד דברים לא נצרכים...

מנסה שוב, מעכשיו עד 16:00 בלנ"ד.

בהצלחה!שמש בשמיים
איך היה? ❤️לפניו ברננה!
מצטרפתחשבתי שאני חזקה

תודה שוב על הרמת הכפפה!

רוב הזמן מאז הדלקת נרות הייתי בלי הפלאפון,

ומעכשיו עד שכל הילדים ישנים, כולל המתבגרים..

הצטרפתי! לקחתי לשעתיים אחרי הדלקת נרותבוקר אור
והיה מעולה
הצטרפתישומשומוניתאחרונה

הייתי כמעט 3 שעות ללא...

שיחקתי עם הילדים בסביבונים, סיפרנו גברת קרש ומר מערוך עם דמויות והצגה, הכנו לביבות תפוא והיה ממש זמן איכותי.

תיק לידהלומדת כעת

1. יש מה לקחת משאבת הנקה בתיק לידה?

2. נשים עם ילדים שהיו אחרי הלידה אצל ההורים

אתן מכינות מראש גם תיקים לילדים?

אני לא מבינה איך אני אמורה להתכונן לתיק ללידה וגם בנוסף לשהות בבית שלא שלי. בוחרת בזה בלב שלם אבל זה מאתגר.

מנסה לחשוב מה הכי הגיוני

נראה לי הכי הגיוני להביא מראש את כל הציוד של הבייבי להורים לארון מסודר שם ורק הדברים של הילד הגדול (חח בן שנה וחצי וכבר גדול) יישארו כרגיל בבית פה. אחרי הלידה בעלי פשוט יקח איזה 5/6 בגדים של הילד ושלו ויביא להורים...

נשמע הגיוני? אשמח לשמוע מנסיון של נשים שעשו את זה

כמה זמן מתכננים להיות אצל ההורים?ים...

מה המרחק מהבית? 

אני חשבתי להיות כמה ימים אצל אמא שלי עם התאומים, בסוף ברחנו אחרי לילה אחד הביתה

היה צפוף ולא נוח, והמזגן לא הגיע לחדר, היה חם נורא

מתכננים שבועיים, מקווה שאפשרי...לומדת כעת

גרים רחוק. אזור השעה נסיעה... 

לא יודעת אם החוסר סדר אצל הגדול יהיה שווה את העזרה של אמא...

אם לא יסתדר אז נחזור לפני, אבל אז זה אומר שאני מוותרת על העזרה מאמא.

לגבי 1השקט הזה
ביומיים שבהם נמצאיפ בבי"ח עוד אין חלב, זה רק קולוסטרום אז אין מה לקחת משאבה. אם מאיזשהי סיבה תצטרכי לשהות יותר בבי"ח, תוכלי לדאוג שיביאו לך מהבית/ להשתמש במשאבות של בית החולים.

לגבי 2, הכנתי תיקים לילדים אבל ליומיים שאני בבי"ח. אחכ חזרתי הביתה

כמה זמן את מתכננת להיות אצל ההורים? זה משמעותי להחלטה בעיני

תודה...לומדת כעת
מקווה שבועיים
שאלה גם של מרחקחנוקה

וגם של התנהלות

למשל, חמותי מעדיפה שיביאו לה 2 בגדים של הילדים ובערב היא פוט משה במכונה במייבש ומלביהש למחרת. עדיף לה מאשר לנסות להתאים חולצה למכנס וכו...

אני הולכת לביח עם כלום פחות או יותר כי אין לי כמעט בגדים בסוף ההריון ולא מתאים לי שישבו בתיק לידה, אבל גרים ממש קרוב, ובעלי עם רכב, ובכיף יוצא אחרי הלידה להביא לי מה צריך, 40 דקות גג הוא אצלי חזור.

הז סתם אני אישית אבל כוונתי לומר שיש כל מיני פרמטרים טכניים שמשפיעים על הענין.

עוד נקודות

כמה מקום יש אצל ההורים וכמה נח לאחסן שם חפצים

האם יש שם ואצלכם מייבש

מי עוד חוץ ממך מתמצא בפריטים האלו )בעלי בלידה ראשונה לא ידע להוציא מהארון שלי גרב. אחותי באה לארוז לי בגדי החלפה למחלקה...(

הבנתי, אוקי תודה רבהלומדת כעת

אנחנו גרים רחוק אבל יש הרבה מקום אצל ההורים, גם מייבש וגם אני די סומכת על בעלי שיבין איזה בגדים להביא לילד (במקסימום הוא מביא הרבה מדי, שזה עמוס אבל לא נורא)

לגבי 1שלומית2

תלוי מה היה לך הנסיון בלידה קודמת

אני באחת הלידות כן שאבתי כבר בבית חולים

הייתי מכינה מראש גם לגדוליעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אלא אם כן בעלך ממש בעניינים, ויודע מה להביא.

איך אתן מתמודדות עם קנאה?אנונימית בהו"ל
אבל בצורה חיובית ולא בדרך של לחפש מה רע אצלו/לו
שני דבריםאפרסקה
1. להבין שמה ששלה שלה, וזה לא משפיע עליי וזה שלה יש לא אומר שבגללה לי יהיה פחות

2. מנסה להרבות אהבה ולהרגיש שהיא קרובה אלי. הרי אם אחותי תזכה עכשיו במיליון דולר בטוטו, לא אשמח בשבילה? כי שמחתה זו שמחתי ואין מה לקנא. אז גם אם יש משהו לחברה ומקנאים, להתחבר יותר ולאהוב יותר, ומתוך כך שמחתה זו שמחתי!

לא נלחמת בזהרק רגע קט

נותנת לעצמי להרגיש הכל, מגיעה עד לתהומות העצב. גם אם זה כולל לחשוב מחשבות רעות על מי שאני מקנאת בו.

ואחרי זמן מה הדברים נרגעים ואני מצליחה לראות את המצב טוב יותר ולהרגיש יותר טוב.

פשוט מקנאתכורסא ירוקה
מתאווררת בדיבור על זה עם מישהו קרוב לי שיכול להכיל, ובודקת אם הנקודה שהקנאה יושבת עליה היא בידיי לשנות
מנסה להזכיר לעצמי את כל הדברים שזכיתי בנםתודה לה''
ולהודות עליהם לה'
התמודדות לא קלה. ומוכרתזברה ירוקה

קוראת דברי אמונה. מה ששלי שלי

ומתפללת להצלחתו

להפריד בין הקנאה לרצוןאיזמרגד1

פשוט להגיד אני ממש רוצה ש... ולהכיר בזה שיש משהו שאת מאוד רוצה וכואב לך שאין לך אותו. זה לא קשור לזה שלאחרים כן יש, ואם יש משהו שאני רוצה אני מפרגנת אותו גם לאחרים, שיהיה להם, למה לא🤷🏻‍♀️ זה לא לוקח ממני. זה רק מציף לי את הכאב וזה בסדר.

ואם זה רלוונטי לנושא שאני מקנאה בו- להזכיר לעצמי שבחרתי בבחירות מסוימות ולמה בחרתי בהם, גם אם הם מבאסות אותי.

חיפוש פנימיהמקורית

למה אני רוצה מה שיש לו/ לה?

זה בר השגה? אם כן, יוצאת לדרך

אם לא, אז אמונה. מה ששלי שלי ומה שלא אז לא.

זה דורש כנות פנימית. האם מדובר בחסמים שלי או באמת המציאות היא כזו שאין באפשרותי לשנותה או שבחרתי דרך מסוימת שיש לה מחירים כאלה ואחרים

אניooאחרונה

רואה בקנאה רגש מצוין להעלאת המודעות

מה חסר/ כואב לי

ולמצוא דרך לענות על הצורך/ לטפל בכאב

אולי יהיה לכן פיתרון בשבילי כי אני מיואשתסיפור_של_הלב

ב"ה 3 חודשים אחרי לידה

הנקה מלאה

טבלתי 5 שבועות אחרי הלידה, דווקא הלך בקלות הייתי יכולה אפילו לפני לטבול.

אבל כשבוע אחרי התחילו כתמים ודימומים קטנים. חשבתי שזה מחזור אבל זה לא התפתח לשם, לצערי נאסרנו (בטעות).

אחרי כמה ימים עשיתי הפסק וביום של הטבילה (😪) אני קמה בבוקר ושוב כתמים ודימום, שמנענו ממני לטבול ורק אחרי כמה ימים הצלחתי לעשות שוב הפסק ולטבול.

היום, אחרי שבוע וקצת מהטבילה, אני שוב רואה כתמים, דימום קטן. למה?? אני לא מונעת. מה קורה? למה כל הזמן יש לי דימומים וכתמים?

אני לא יודעת אולי הפעם כן יתפתח למחזור אבל אני לא יכולה כבר לדמיין את עצמי שוב פעם אסורה. אולי יש לכן עצה בשבילי איך לעזור לגוף שלי לא להתחרפן הורמונלית ולהפסיק את הדימום הזה?

בלידה אמרו שהוציאו את כל השליה...

כדאי לבדוק אם אין שאריות שילייההשם שלי

גם אם בלידה נראה שיצא הכל, יכול להיות שנשארו שאריות שגורמות לדימומים.

נבדקת אחרי הלידה?

כן נבדקתי הרופא לא אמר כלום..סיפור_של_הלב
איזה לידה זה?חנוקה

מכירה אישה שיש לה דימומים וכתמים בתקופת ההנקה )קבוע( לא יודעת את ההסבר במדויק אבל בעצם בהנקה רירית הרחם לא מתעבה תקופה ממושכת וכנראה שאצלה הרירית ככ דקה שיוצר כתמים.

מטפלת בזה ברפואה אלטרנטיבית אבל זה לא עוזר 100%

לידה שלישית, פעם ראשונה ככה..סיפור_של_הלב
וכשהייתי אצל הרופא 6 שבועות אחרי לידה אמר שדןוקא הרירית עבה יחסית לנשים מניקות
ממש כדאי ללכת לרופאת נשיםיראת גאולה

גם כדי לבדוק שאין שאריות ברחם

וגם אם הרחם נקיה - שתבדוק ממה זה - מה מצב רירית הרחם, מה המצב ההורמונלי ואם יש לה עוד רעיונות ממה זה יכול להיות.

גם אם אין לזה משמעות רפואית, דימום לא מוסבר במשך 3 חודשים אחרי הלידה, זה בהחלט מצריך יחס ופתרון רפואי היות שזה מפריע.

אני אלך אם זה יתחזקסיפור_של_הלב
בינתים כשזה כתמים ואני עדין מותרת אני לא רוצה ללכת לרופאה כי זה בטח יגרום לי להיות אסורה הבדיקה..
לא מחייב שיאסור.לפניו ברננה!
תבקשי הדרכה הלכתית כדי לדעת איך להיבדק באופן שלא יאסור.
אגב בלילות הבייבי פותח לי מרווחים בהנקה יחסית גדולסיפור_של_הלב
הוא יכול לישון 5-6 שעות רצוף, ייתכן וזה גורם לדימומים ההנקה הלא רציפה?
זה קורה לפעמים בהנקה, אבל קודם כל צריך לבדוק שאיןאמהלה

שאריות שליה.

חשוב ללכת שוב לאולטרה סאונד ואם לא רואים מספיק טוב אז להיסטרוסקופיה

איך היה בהנקות הקודמות?

הגיוני שהרופא לא ראה כלום בבדיקה של אחרי לידהסיפור_של_הלב
ובכל זאת יש?
כן. לפעמים רואים רק לאחר זמן.אמהלה
כן יכול להיותהשקט הזה
אצלי פספסו שארית גדולה. תלכי להבדק שוב, וגם אפ לא רואים שווה לבקש הפנייה להיסטרוסקופיה
יכול להיות מפצע בצוואר הרחםתוהה לעצמי
ממליצה להתייעץ עם בודקת טהרה מומחית
מצטרפת לנמלצה ללכת לבודקת טהרהממתקית

בפרט אם זה קורה לאחרכ שאתם ביחד...ולפני לא היה.
אם היא מוצאת פצע- אתם מותרים וזה מקל עלייך,כי אז יודעים שיש לך פצע בצוואר הרחם וזה מקור הדימום.
אם אין פצע- זה אוסר אתכם, (כמובן היא גם מתקשרת לרב ומסבירה והוא אומר את דעתו ההלכתית) וכדאי ללכת לרופאה כי יאז מקור הדימום הוא מהרחם, או הורמונאלי מהנקה...

הייתי אצל בודקת כשהיו עףכתמים ביום הטבילהסיפור_של_הלב
לצערי זה מהרחם
כמה דבריםצמאה

תשאלי קודם כל את מכון פועה תתקשרי אליהם

הם טובים ומקצועיים.

דבר שני

יש לפעמים הפרשות דמיות בהנקה

צריך להיות כל הזמן עם תחתון שחור

אפשר לשים תחתונית שחורה

ולא להסתכל בניגוב

ראיתי גם שיש נייר לניגוב שחור ואז זה גם מגניב כי את לא רואה את.ההפרשות האלו

דבר נוסף כמו שאמרו ממש תבקשי אולטרסאונד לראות שהכל נקי בבטן

אולטרסאונד בטני זה מספיק? או שצריך וגינאלי?סיפור_של_הלב
אצלי גם היה כשלא הכל יצאפלפלונת

והיתה פעם שלא היו כתמים אך כן נשארה שארית והרופאה פספסה, כדאי לוודא.

זה מרגיז שנאסרים בטעות גם לי קרה, זה באמת קשה לא לדעת בדיוק מה קורה. אל תעשי לך מצפון..

אולי זה מובן מאליוהשקט הזהאחרונה
אבל יש רב שמלווה אתכם? לפעמים אנחנו מחמירות על עצמנו סתם.. (למשל גפ אם יש כתמים, לפעמים אפשר להצליח בכ"ז לטבול בהכוונה הלכתית)
מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

וואו איזה קטע שזו התפיסהאמונה :)

כמורה- מרגישה שזה ממש לא המצב

מחנכות כן מקבלות פרגונים, אבל כמורה מקצועית- וואו אף אחד לא רואה אותךך

אם מתקשרים זה רק כדי להתלונן;)

לצורך העניין, היום יום המורה וההתייחסות היחידה הייתה שוקולד בקערה בחדר צוות- מבית הספר! לא מההורים/תלמידים...

כנראה צריך לגעת איפה לעבוד

נכון זה חלק מהעניןחנוקה

גננות מקבלות גם יותר מסיעות

למרות שסיעות לא פחות משמעותיות בחויה של הילד

ועובדות קשה ומתוגמלות פחות.

כנל מורה לא מחנכת יכןלה להעביר שנה בלי לקבל פתקון אבל מחנכת מוצפת ברמה שגיסתי ספרה לי שהיא שונאת ימים כאלו כי אין לה איך לחזור הביתה עם מליון שקיות קטנות...

אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

גם חושבת ורוצה אבל לא תמיד מגיעה לזהצמאה

בחנוכה זה חג החינוך

זה אותם מילים

אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה

והם מתרגשות מאוד משוקולד

או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה

ממש סמלי

ופתק

זה מהמם

מגש ספינגיםמצפה להריון.
טעים ומחמם את הלב
אם זה לא משהו ארוז- חשוב שהכשרות תהיה ברורהיעל מהדרום
לק"י

וגם אז הייתי מביאה, רק אם הייתי בטוחה שיסמכו על זה.

ספינג זה לא בעיהמצפה להריון.
אם הקמח מנופה, זה לא שוקולד או בשר
לא נכון. גם כלים זו בעיהיעל מהדרום
לק"י

וגם הכשרות של שאר המצרכים.

מאוד תלוי באיזו חברה נמצאיםטארקו

(בהכללה) בישובים או בקהילות סגורות שכולם מכירים את כולם ואותה אוכלוסיה פחות או יותר, זו באמת לא בעיה

בעיר שהגן מורכב מכל מיני סוגי משפחות, זה בהחלט כן..

נכון. לזה התכוונתייעל מהדרום
לק"י

אני עובדת במקום לא דתי, ולא אוכלת מכל אחת, גם אם היא מצהירה שהיא שומרת כשרות (כי אין לי מושג מה זה כשרות מבחינתה....).

מצטרפת לגמרי להשקעה בברכההשקט הזה
בסוף זה מה שעושה את זה בעיני.

ואמזה כיף לשמעע שהילדים נהנים ומרוצים, זוכרת ששנה שעברה היו קשיים מול הילדים עם צוות הצהרון

אם הביאו משהו מכל ההורים ממש אין צורך לשלוח עודואילו פינו

משהו בנוסף.

אם לא הביאו ואת באמת רוצה לתת אז חבילה של שוקולד כמו עד חצות עם פתק לכל הצוות שיהיה בגן

ממש לא צריך להשתגע..

בגן שלי הועד הורים הביא לכולם וזה ממש לא ברור מאליו ומאוד מוערך, אבל באמת שאין צורך..

מארז מתוקים של חנוכהאמ פי 5אחרונה

הזמינו אז סופגניות מעוצבות באריזה

כמה זמן הגודש שאחרי הלידה?תודה לה''

לא מצליחה לישון מרוב כאבים... 😞

עבר 36 שעות מאז שהתחיל 

כל פעם שיש הקלה בעקבות ריקון , כמובן רק עד הקלה, לא מרוקנת יותר מזה.. מיד מתמלא שוב ממש ונהיה כואבבבבב

אצליDoughnut
בשלב הזה הייתי שואבת ושומרת לי מנות במקפיא לשעת הצורך. לא גרם לי לבעיות וסתימות אח"כ, התאזן למרות השאיבות ונהניתי אח"כ מהמנות השאובות. רק כששאבתי ממש היתה לי הקלה.
תודה! אני לא אוהבת להתעסק עם שאיבות...תודה לה''
וגם, זה כרגע יוצא רק בהרבה מאמץ ועיסויים ולא זורם בכלל...
הבנתיDoughnut

אז זה ממש שונה כי אצלי בגודש אני ממש מטפטפת...

בהצלחה יקירה!

תודה!!!תודה לה''
וואי סיוטט הגודש שאחרי לידהתלמיםאחרונה

תקפיאי מגבות עם מים שסחטת או פדים רטובים

)אני לקחתי מהבית חולים כמה פדים קפואים כאלה וכלפעם שהתחמם עלי הקפאתי שוב)

ושימי על עצמך איפה שגדוש וכואב

אצלי ממש עזר 

אולי יעניין אותך