למה הם פירסומת?מחכה עד מאוד
אני יודעת שיש פה שיחלקו עליי כי זה לא פולטיקלי קורקט.
אבל
ממש מפריע לי שפה בערוץ 7 מי שמפרסם פירסומת(לא משנה התוכן)
זה הזןג אסי ואלברט
כאילו הם מושלמים....
אני מוחה ונגעלת
זה באמת לא לענייןשוחרת ידע

שהפרסומת הזו מצגת בערוץ 7...

@משה

יש לך מה לעשות בעניין?

החיים קצריםפרש בודד
מכדי לבזבז אותם במחשבות על האם ראוי שיהיה באתר הזה פרסומת כזו או אחרת..

ועדייןשוחרת ידע

בתור אתר שעושה הכל לקדם את המודעות לנושא המשפחה, ומתנגד במוצהר לזוגיות כזו, הייתי מצפה שלא יציג את הפרסומת.

אלא אם כן אין שליטה על הפרסומות שמוצגות

זה כמו שאתר דתי לא אמור להציג פרסומות עם נשים בלבוש חלקי במיוחד

אאלט, נושא הפרסומות בערוץ זאת החלטת הנהלה מודעת.אורה שחורה
למיטב ידיעתי, לכאורה, זה ככה.
אבל אסייג את דברי כי...
בדיוק..Lia

לא ראיתי שמישהו מוחה כשיש פרסומת שמוצגת ע"י אדם שמחלל שבת בפרהסיה.. 

אני חולה על אסי.די שרוט
מי דיבר על אסי ואלברט? דיברתי על נחל האסי.די שרוט
אסי ורותם סלע.. חולה עליהםLia

נכון? הם זוג מנצח בהגשה טלויזיוניתדי שרוט
ושהייתה פרסומת של חברת חשמלהגיבן מנוטרדהם
עם שקע ותקע זה לא הפריע?!
הפריע מאד!!!נחשון מהרחברון
יודע כמה היה המשכורת של סמנכלית פירסום של חברת החשמל (חברה ממשלתית שאנחנו מממנים) כ70,000 שח.
והוא, זה לא שבלי פרסומת אני יעבור לבטריות...
אין להם מתחרים! למה הם מבזבזים את הכסף שלי על פירסום?
נראה לי הכוונהסוס פרא חופשי
עבר עריכה על ידי סוס פרא חופשי בתאריך י"ט בתמוז תשפ"א 09:33
לנטייה המינית המוסתרת כביכול של תקע ושקע ושהם עם נטיות הפוכות.
אף פעם לא חשבתישוחרת ידע

שזה מה שעומד מאחורי הדמויות של שקע ותקע...

אתה חושב שזו באמת הכוונה מאחורי הבובות האלו?

כי פרסומות בכיכובן מופיעות גם על גבי העיתונות החרדית הכי שמרנית וכו'.

מעולם לא עשיתי את הקישור של שתי בובות של גברים וכו'.

זה הכל בראשפרש בודד
(למרות שהקהילה קפצה על המציאה כדי לנכס אותם)

בפירסום החרדי יש בשפע פרסומות עם זוגות גברים כדי שחס וחלילה לא נראה נשים על העיתון. ככה שתקע ושקע הם אידאל
היוצרים שלהם לא התכוונו לזהשוחרת ידע

או לפחות כך הם טוענים.

ציטוט מוויקיפדיה, מהערך "שקע ותקע":

כיוון ששקע ותקע הם זוג גברים, עלתה תהייה ביחס לנטייתם המינית[7][8] (תהייה דומה לזאת שכבר התקיימה ביחס לזוג הבובות אריק ובנץ). הפרסומאי גולן נוחיאן, מיוזמי הדמויות, סיפר: "לרגע לא חשבנו, יניב קציר הקופי ואני, שיש משהו הומואי בצמד הזה. לפחות לא עד שהתחילו הטוקבקים (בערך עם עלייתה לאוויר של הפרסומת השלישית)", אך הוסיף שלפי דרישת הלקוח נוספה באחת הפרסומות סצנה שבה שקע ותקע מתחילים עם בחורה.[1] סמנכ"ל הרגולציה בחברת החשמל, אורן הלמן, התייחס לסוגיה זו לאחר הולדת שטקר ואמר: "המדיניות שלנו דומה למדיניות הגרעין של מדינת ישראל - עמימות. כל אחד יכול לתת את הפרשנות שלו, זו דמוקרטיה. הפרשנות שלי היא שיש שני חברים טובים, שלאחד מהם נולד ילד".[4]

כמו שאמרתי- בראש של אנשים.פרש בודד
מסכים איתך לגמריסוס פרא חופשי
אותי אישית זה מצחיק הכיוון חשיבה היצירתי הזה
אני יודע שזה מה שהוא התכווןנחשון מהרחברון
אבל זה לחפש מתחת לשטיח מה לא בסדר.
מה שאני כתבתי בהחלט מפריע יותר
אגב - שוק החשמל נפתח עכשיו לתחרותשוחרת ידע

אמנם חברת החשמל תמשיך להחזיק בבלעדיות על ייצור החשמל,

אבל חברות נוספות חוץ ממנה יוכלו לשווק חשמל.

או לפחות ככה הבנתי.

עכשיו רקנחשון מהרחברון
וביום יהיה אפשר לייצר אבל הם ישלטו בהובלת החשמל
יש הבדל בין מוחה לנגעלתMonica Geller
צרם לי
אין לי בעיה עם חוסר הסכמה דתית
אבל נגעלת זה לגמרי הומופובי בלי קשר לכלום.
אני בטוחה שאת לא נגעלת מאנשים שעוברים עבירות אחרות..
מה אסור להיות הומופוב?יהודה224
מותר לי להיגעל רגש אנושי אי אפשר למחוק אותו בשם הנאורות...
נכון בהחלט.שוחרת ידע

הפלורליזם אמור לאפשר גם לדעות הומופוביות להישמע.

ביטול של דעה מסוימת, גם אם היא לא פרוגרסיבית ו"נאורה" כמו הומופוביה סותרת את ערך הפלורליזם

חוסר הבנה של מהו פלורליזםפשוט אני..
בוודאי שמותר לכל אדם להיגעל, אבל להגיד את זה בקול ועל ידי כך לפגוע באנשים - זה לא פלורליסטי.

אם אתה חושב שפלורליזם זה ''מותר לעשות הכל'', מצפה לך הפתעה...
מותר כמו שמותר להיות גזען,Monica Geller
ואם אתה מכוון טוב בתפילה בעצימת עיניים ומוכיח אנשים אחרים על מצוות שקשה להם אז בכלל מחול לך.
מותר להיגעל מגוף רופס ושמן, ובכל זאת רובנו לא נחשובפשוט אני..
שזה לגיטימי להגיד זאת בקול רם
רק חבל שהלגיטימציה שלךהגיבן מנוטרדהם
תמיד מעורבת אינטרסים אישיים
לא נתתי לגיטימציה לאף אחד לשום דברפשוט אני..

אגב, ממה בדיוק יש להיגעל? אין שום גילוי חיבה בפרסומתפשוט אני..
כשאתה רואה שני אנשים, וזה לא משנה אם הם הומואים או סטרייטים, אתה מיד מדמיין מה קורה בחדר המיטות שלהם?

נשמע חולני...
נו באמת,מספיקה הידיעה שאלו להטבים מוצהרים וידועיםחיה)
כדי שזה יציק לאדם שומר תו"מ.
דוחפים אותם לכל מקום למרות שיעורם הנמוך מאוד באוכ'.
הלוואי שפגועי נפש או כל קבוצה מודרת אמיתית אחרת היו מקבלים פרומיל מהכח שלהם בכל מוקדי הכח.
זאת הקבוצה הכי אלימה ,חזקה כוחנית במדינה
אבל תמיד משחקים ברגשות האנשים כאילו מדובר במסכנים, אי אפשר גם וגם.
מי שסובלים בגלל האלימות שלהם אלו הלא-מוצהרים. הכי טוב שהלא מוצהרים יצאו בגלוי נגד המוצהרים שגורמים להם נזק ולא לאוכ' שבסך הכל חושבת בריא למרות שיש מה לעדן חלק מצורות הביטוי של חלק מהאנשים.
כשאני רואה שני גברים ביחד זה מגעיל אותיהעמק_הירוק
מה לעשות, רגש טבעי..לא חושב שאני צריך להצטער על זה..
אבל לא שונא כמובן..
לא רואה על מה מדברים..בסדר גמור
רציתי להגיב, אבל הראל לב כבר עשה את זה כל כך יפה...פשוט אני..
וכך הוא כתב:

אמ;לק לקח לי קצת זמן, אבל אני חושב שהבנתי מה כל כך עצבן אותי בתגובות של ארגונים כמו "בוחרים במשפחה" על הפרסומת של אסי עזר ואלברט: זה פשוט תמצות הגישה של רבנים ודתיים מסוימים לכל הנושא הזה של להט"ב, גישה שלא מבדילה בין מאבק תרבותי-רוחני ובין מלחמה השוללת את עצם הקיום של האנשים "האחרים". גישה שמסגירה את דרך ההתמודדות היחידה של אותם רבנים ודתיים מסוימים עם להט"בים: לעצום עיניים ולקוות ש"כל השגעון הזה" יחלוף מעצמו מתישהו.

**

רגע, שנייה. קפצתי ישר למסקנות כשחלקכם אפילו לא יודעים על מה אני מדבר. אז בואו נתחיל מהתחלה כדי לעשות פה סדר: לפני כחודשיים בערך חברת AIG החלה בסדרת פרסומות חדשה בכיכובם של אסי עזר ובעלו אלברט אסקולה. הפרסומת הזאת היא, מסתבר, הפעם הראשונה בה חברה בישראל בוחרת בזוג פרזנטורים גאה בתור הפנים המייצגות שלה (להט"בים בודדים כבר היו פרזנטורים של מספר חברות, כולל אסי עזר עצמו). מלבד הזהות המינית של אסי ואלברט, אין שום דבר בפרסומת שקשור ישירות ללהט"ב - שום אזכור לנושא, שום בדיחה, שום הבעת חיבה פומבית בין שניהם.
בימים האחרונים הפרסומת הגיעה (באיחור אלגנטי קליל) לעיניהם של הארגונים החרד"לים "צו אחד" (שמנסה לפעול בפן היהודי-דתי בתוך צה"ל) ו"בוחרים במשפחה" (שפועל, ובכן, למען חיזוק "ערכי המשפחה היהודית"). שני הארגונים יצאו נגד תמונת הפרסומת שפורסמה בידי מועדון "בהצדעה" עבור כלל משרתי המילואים. הם תופסים את הפרסום הזה כנסיון "לחנך את הציבור" או לכפות עליהם ערכים שפוגעים בערכי היהדות בה הם מאמינים.
*לצורך הנוחות אשתמש בהמשך הפוסט במילה חרד"לים כדי לתאר את האנשים העומדים מאחורי הארגונים, אך אין הכוונה לכלל החרד"לים אלא לאותם רבנים ואותם אנשים שמחזיקים בדעות האלו.

ובכן, אפשר בנקודה הזאת להתחיל אינספור ויכוחים ודיונים עם הארגונים החרד"לים וכל מי שתומך בדבריהם לגבי כפייה, נראות ציבורית וכו'. אבל לי אין כח או חשק לריבים. אני בוחר ללכת הפוך. במקום לנסות להוכיח או לקבוע עבור החרד"לים מה כן פוגע בערכים שלהם ומה לא, אני בוחר פשוט לשאול אותם באופן ישיר את השאלה הבאה:

איך בעצם אתם *כן* מצפים או מזוגות ואנשים להט"בים להתנהל?
איך אתם מציעים להם לפעול בצורה שלא תכפה עליכם עמדות ואידאולוגיות המנוגדות לדעתכם?

את השאלות האלה, במגוון וריאציות, שאלתי כבר כמה וכמה פעמים אנשים חרד"לים שהתלוננו על טרור להטב"י או נסיון לחינוך מחודש, כולל את אנשי "בוחרים במשפחה" בתגובה לפוסט שלהם על הפרסומת הזאת ממש. זו שאלה פשוטה שנועדה להגיד "עזבו אתכם רגע מויכוחים של בדיעבד ופשוט שרטטו את המתווה בו הייתם רוצים מלכתחילה שאנחנו הלהט"בים נפעל בו".
מעולם לא קיבלתי תשובה לשאלה הזאת. יותר מזה - מעולם לא ניסו לענות לי על השאלה הזאת, אלא תמיד התחמקו ממנה.

והסיבה להתחמקות הזאת די ברורה: מענה לשאלה הזאת יחשוף את האמת אותה אותם חרד"לים מנסים להסתיר. את העובדה שהם לא מתנגדים רק להפצת וכפיית "אידאולוגיות להט"ביות" בניגוד לנסיון שלהם לחנך את ילדיהם אחרת, אלא שהם מתנגדים לעצם קיומנו ונוכחותנו הפומבית כלהט"בים.

נחזור לצורך העניין לפרסומת של אסי ואלברט, זאת שהואשמה ב"נסיון לחינוך מחדש". לחרד"לים אין בעיה עם תוכן הפרסומת עצמה, שכן היא נטולה כל אזכור להט"בי. המבצע של AIG, כמו גם כל הטקסט בפרסומת הזאת מיועד לכלל הציבור בלי תעדוף להט"בי כלשהו. גם התמונה של אסי ואלברט נטולה כל אזכור להט"בי. סתם שני גברים וכלב, לבושים בצנעה, לא מפגינים חיבה כלשהי אחד כלפי השני. אדם שלא מכיר מראש את אסי ואלברט ולא יודע שהם זוג - לא היה מבין למה דווקא הפרסומת נתפסת ככזאת שמקדמת להט"בים, ובהתאם לכך - מה במודעה פשוטה על 40% הנחה פוגע באופן כל כך קשה ב"ערכי המשפחה היהודית".

אם ניקח את השאלה שלי ונלביש על המקרה הזה, ונשאל את "בוחרים במשפחה" או "צו אחד" מה הם היו מצפיה מאסי ואלברט לעשות, הם יהיו במלכוד. הרי כל הבעייתיות הגדולה בפרסומת היא כאמור לא הפרסומת עצמה, אלא הזהות המינית של הזוג והעובדה שפרסומת בכיכובם, לא משנה לאיזו חברה או באיזה בהקשר, תהיה "פריצת הגבול", הפעם הראשונה בה זוג גאה יפרסם משהו כפרזנטורים.
ועניין ה"ראשוניות" הזה תוקע את תשובת החרד"לים. אילו המצב היה כזה בו החברה הישראלית לא היתה רואה חידוש או משהו יוצא דופן בכך שזוג גאה יפרסם מוצר, הרי שלא היה לחרד"לים שום טיעון נגד ההשתתפות של אסי ואלברט בפרסומת. סביר להניח שהם אפילו לא היו שמים לב לפרסומת כזאת. אבל התרחיש הזה, בו הזהות המינית של אדם לא מהווה חריגות, הוא תרחיש הבלהות והאימים מבחינת אותם חרד"לים. הוא הדבר נגדו הם נלחמים בכל כוחם. הם ינסו בכל כוחם לשמר את "הסטטוס קוו" בו אין אף זוג גאה שמפרסם מוצר כלשהו (נסיון שבאופן אירוני מעצים כל פרסומת זניחה כזאת עם זוג גאה וגורמת לה להראות כ"מאבק" או "הישג").
בתכל'ס התשובה האמיתית היחידה אותה הארגונים היו נותנים לאסי ואלברט היא כזאת: אנחנו מצפים מכם לא להשתתף בשום פרסומת, לא משנה מה טיבה. אנחנו מצפים מכם, בפשטות, לא לנכוח. לא להתקיים כלל במרחב הציבורי. רק ככה, כשאתם לא קיימים, אנחנו לא נתלונן על כך שאתם מנסים לחנך אותנו מחדש.

וזאת תשובה רעה. אכזרית. הורגת. תשובה שלא מאפשרת לחרד"לים להצדטק בכך שהם בסך הכל מנסים להלחם על הבית שלהם ולמנוע מהילדים הקטנים שלהם להחשף לערכים הסותרים את אמונתם. הרי המשחק בכלל לא מתקיים במחצית המגרש של החרד"לים אלא עמוק עמוק בתוך הרחבה שלנו הלהט"בים. אף אחד מהלהט"בים לא מתיימר לבקש או לערער על עצם קיומם ונוכחותם הפומבית של החרד"לים ומשפחותיהם. אף אחד לא טוען שדי בפרסומת מודפסת עם דמות חרד"ל כדי לפגוע קשות בו וברגשותיו. לעומת זאת, אנחנו אלה שהנוכחות הכי בסיסית שלנו במרחב נתפסת כ"מאבק", כדבר שאפשר לדון בו במסווה של "דיון אידאולוגי".

והדברים קשים הרבה יותר ככל שמתקרבים יותר לסביבה החרד"לית, בקהילה של הלהט"בים הדתיים או הדתל"שים שחיים ופועלים במגזר הדתי. בניגוד ללהט"בים חילונים כמו אסי ואלברט, כאן המאבק של החרד"לים הוא לא רק על נראות ציבורית, אלא על כל צעד וצעד בחיים האישיים של הלהט"בים. את אסי ואלברט החרד"לים יכולים לשלוח "להיות גייז רק בבית שלהם, לא בפומבי". אבל אותנו הלהטבים הדתיים והדתלשים אי אפשר לשלוח להיות גייז "רק בבית הפרטי שלנו", משום שמבחינת החרד"לים הבית הזה הוא גם הבית שלהם.

זאת הסיבה בגללה חרד"לים לא אוהבים לדבר ישירות על הומואים דתיים. במקום זאת הם יוצאים נגד "התופעה". מין מילה שמיימית ומנותקת שמאפשרת להם לדבר באופן הכי בוטה ופוגעני. עוזרת להם לשכוח שלכל תופעה יש ביטויים בפועל. יש פנים, יש אנשים בשר ודם. אנשים שנגדם, נגדנו, הם "נלחמים".
אם ננסה להוריד את השיח לפרקטיות ולשאול את החרד"לים, באופן הכי פשוט שיש "מה בעצם *כן* מצופה ממני, כהומו דתי מחוץ לארון, לעשות?" לא נשמע כל תשובה. שכן מבחינת החרד"לים לא יכולה להיות אף תשובה מעשית לשאלה כזו.

הרי באמת קשה למצוא מעשים, אפילו מעשי היום-יום הכי פשוטים, שיכול הומו מחוץ לארון מהמגזר הדתי לבצע מבלי שאותם הרבנים שמדברים "על התופעה" יחשיבו זאת כחלק מבעית הנטיות ההפוכות ההיא:
להצטרף למניין, להגיע לשבת מחזור במקום בו למדת, להתחיל בכלל ללמוד בישיבה כזאת, להשאר לגור בקיבוץ בו גדלת כבן משק בדיוק כמו החברים שלך (כרווק, כן? על מגורים במקום הולדתך יחד עם בן זוג אין אפילו מה לחלום), לעלות לתורה, לעבוד כמורה או בכל תחום הקשור לחינוך של ילדים דתיים, ופאק איט, אפילו "סתם" להשאר לגור אצל ההורים בזמן שיש בבית עוד אחים קטנים "שעשויים להתקלקל" - כל אלה צעדים ומעשים שגרתיים עבור להט"ב דתי, לא משהו פורץ דרך, ובכל זאת אני לבדי מכיר אינספור מלחמות וקשיים שהערימו בכל אחד ואחד מהתרחישים האמיתיים האלה כלפי להט"בים דתיים. מלחמות וקשיים שנוצרו בידי אנשים שלא היה להם משהו "אישי" נגד הומואים, אלא פשוט "לא רצו לאפשר את התקדים המסוכן של התופעה הזאת".
ככה זה כשכל פסיעה של הומו במגזר הדתי מתרגמת על ידי רבנים ל"דריסת רגל להטבית" שצריך להלחם בה. כשקיום הופך למאבק.

אז מה התשובה האמיתית של אותם רבנים וחרד"לים לשאלה מה הציפיה שלהם מהומו דתי מחוץ לארון? ובכן, זה מאוד פשוט - לא להיות הומו דתי מחוץ לארון. לבחור. או שאתה הומו אבל מתנתק לגמרי מהשיוך הדתי, דת ומגזר כאחד, כדי שנוכל לסגור את הגדר מאחוריך. או שתהיה הומו דתי, אבל בארון. בלי פרצוף גלוי. בלי נוכחות שמפריעה לנו לדבר על "התופעה" כאילו היתה דבר תאורטי בלבד. בלי משהו שיפריע לנו לעצום עיניים ולקוות שאתה לא באמת קיים. שאם לא נתייחס לקיומך אז הוא איכשהו "יחלוף".

*

התפיסה הזאת שמובילים החרד"לים, חוסר ההפרדה בין החיים האישיים של להט"בים ובין "מאבק ערכי/טרור להט"בי" היא סכנת נפשות. שפיכות דמים. באופן הכי מילולי שיש. כאשר אתה כנער הומו דתי צעיר מתרגל למשוואה שלהם כאילו כל אספקט הכי בסיסי בחיים שלך הוא בעצם מאבק נגד הערכים בהם גם אתה מאמין - אתה מתחיל לפקפק בצורך שלך לחיות. ביכולת שלך לחיות. זה עד כדי כך פשוט, לצערי, ויש יותר מדי נפשות שאבדו בשל כך. ואכמ"ל.

אבל התפיסה הזאת לא יכולה להחזיק לאורך זמן. מעצם טיבה. כשהחרד"לים החליטו לקשור בין מעשי יום יום ושגרת החיים של להט"ב ובין "טרור להטבי שנועד לחנך מחדש" הם במו ידיהם הכריעו את "הקרב" הזה. ולשמחתי הם הכריעו אותו לכיוון הנכון, לכיוון החיים.
הרי יש גבול לכמות הזמן וההיקף בו יכולים לעצור את החיים. יש גבול למשך הזמן בו אפשר לנסות ולהחזיק את כל הלהט"בים מחוץ לרחוב הפומבי בתוך הבתים שלהם, בתוך הארונות, ולצפות שאף אחד לא יחיה באופן פומבי. כן, שילמנו מחיר דמים כבד על הקבורה שלנו בתוך אותם ארונות. יותר מדי אנשים ישארו קבורים לעד. אבל בסוף החיים חזקים מהכל. הלהט"בים יוצאים אל הציבור, הולכים בפנים גלויות לישיבות תורניות, מתחזנים במניינים, משתתפים בפרסומת חופרת לAIG. ואנחנו לא עושים את זה כחלק ממאבק, לא עושים "דווקא" לחרד"לים ואפילו לא מנסים לחנך אותם. למעשה אנחנו אפילו לא חושבים עליהם יותר מדי. אלא פשוט כי אלה החיים הפשוטים שלנו, מה שאנחנו מכירים. ואין אופציה אמיתית מלבד לחיות.
וההתמודדות הקשה בהמשך לא תהיה של הלהט"בים אלא של החרד"לים. אלה שהגדירו את היכולת של להט"בים לחיות כדבר שפוגע בכל הערכים הבסיסיים שלהם, ויצטרכו פתאום להתרגל למציאות בה להט"בים פשוט חיים את חייהם באופן שלו ופשוט (כשבניגוד לפרנויות החרד"ליות, הם אפילו לא מנסים לערער או להתייחס לחרד"לים, כאילו להכעיס). מציאות שתזמן אינספור שאלות פנימיות של החרד"לים על מהו בעצם שווים של הערכים הבסיסים שלהם. ערכים שהם טענו בעבר שלא יוכלו להתקיים בעולם בו להט"בים חיים ונושמים באופן פומבי. ואני מקווה שלפחות לעצמם יהיו להם תשובות.
אני מצפה שכמו שמצפים ממני להיגעל בשקטיהודה224
וזה מה שרוב הנגעלים עושים
אצפה מזוגות של הומואים לא ליחצן את היותם הומואים כלפי כל העולם ובעלו..
אלא להיות בבית שלהם ולחיות את חייהם בשקט ללא הכרזה על העדפות המיניות שלהם
דעתך הנאורה נשמעה לא אחת פה
אבל היא נובעת מסיפור חיים קשה ולא ממה שבאמת אמור להיות..
אני לא בעד להעניש הומואים או לאסור ממלכתית (כי זה לא יעזור) אני בעד לאסור פרסום וחומר שמכניס לראש שזה לגיטימי... שיהיה לגיטימי לכל אחד ב4 אמותיו ובביתו ולא על גבי המרקעים ובתכניות הלימוד..
כלומר אתה מצפה מהם למותפשוט אני..
הרי מבחינתך אין דרך שבה הם יכולים לא ליחצן את זה, אם לשיטתך אפילו צילום ביחד שלא כולל שום מגע הוא החצנה. כלומר בעצם זה שזה מי שהם יש החצנה...
לא.. ממש לא!!! מצפה שיחיו אצ חייהם בשקט בדיוק כמונייהודה224
כמו שאני לא משוויץ שאני נשוי לאישה שלא ישוויץ שהוא נשוי לגבר
הוא בתור אינדוידואל יכול להיות מעניין אבל מה לעזאזל הוא צריך לרמוז לי על מעשיו בבאד רום שלו..
סליחה לא מעניין!!
אתה לא משוויץ שאתה נשוי לאשה?!פשוט אני..
כמה אורחים היו בחתונה שלך?
כמה תמונות משותפות יש לכם ביחד?
כמה אנשים ראו אתכם מחזיקים ידיים, או מגלים חיבה בדרך כלשהי? אולי לא הרבה בגלל שאתה חרדי, אבל בוודאי שאצל זוגות מסוימים הזוגיות מאוד מאוד מוחצנת, וזה לא מפריע לך כל עוד זו זוגיות סטרייטית.

אני לא אומר שאין הבדל בין המקרים, אבל אתה זה שדיבר על כך שצריך להיות שוויון - אבל השיוויון הזה פשוט לא קיים.

אדוני היקריהודה224
אני לא בעד שום החצנה של שום זוגיות בלי שום קשר
אפחד לא ראה אותי ואת אשתי מחזיקים ידיים ולא שום גלויי חיבה
עם תמונות משותפות אין לי בעיה שיהיה גם להומו תמונות משותפות ממש לא מעניין
שגם ההומו יעשה חתונה עם אלפי אורחים מצידי
העניין הוא שאני ואשתי לא מופיעים לך כל ערב בטלויזיה
אני ואשתי לא מפיצים חומר על איך שלדעתינו זוגיות אמורה להראות אני ואשתי חיים בחיים שי פשוטים וממש לא מוחצנים.
שגם אדון ואדון הומו, בעל ובעלו... לא יוציאו פרוספקטים ולא ינסו לדחוף לילד שלי בגן אבא ואבא של שבת...
כאילו מה אתה באמת לא מזהה שום הבדל??
עכשיו אני מביןפשוט אני..
הוא יכול להיות נשוי לגבר, אבל אסור לו להיות שחקן... הוא צריך להתחבא, שחלילה אנשים לא יידעו על קיומו.

אגב, אסי עזר היה שחקן מפורסם עוד לפני שיצא מהארון, אז לפי דעתך היו צריכים לפטר אותו כאשר עשה זאת?

למה את הדרישה הזאת אתה לא מציף אל מול מחללי שבת למשל?
למה אתה חושב שאם מישהו עושה חטא, בעולם שבו אנחנו חיים (עולם לא אידיאלי עם רוב חילוני) הוא צריך להיעלם?
המטרה שלהם לתת לזה לגיטמציה, מה שעומד מאחורי זה פחותחבובוש

תמים ממה שזה נראה.

היה להם אני חושבת פרסומת לספרינג ושם אסי אומר או צועק איפה בעלי...

נכון או לפרסם את זה אני לא יודעת אבל ברור שיש סיבה למה בחרו אותם.

הסיבה הפוכה ממה שאת חושבתפשוט אני..
משרד הפרסום לא בחר בהם בשביל להראות כמה הם נאורים, אלא כדי שהחרדים והחרדלניקים יתקפו אותם, זה ייצור באז, הבאז יוביל את כולם לדבר על הפרסומת הזאת וכו'.

אחד העובדים במשרד כתב את זה בפייסבוק, זה לא ניחוש פרוע שלי...
מותר לו להיות שחקןיהודה224
אבל אסור לו ליחצן את הזוגיות שלו בכל פרסומת שניה ביוטיוב כדי שהנוער שצופה בו יבין שכך צריך להראות ולהיות
אם אדם חרדי מופיע על המסך, זה כדי ליחצן את אורח החיים החרדי?פשוט אני..
אפילו אם הוא לא אומר או עושה שום דבר דתי, אלא פשוט מופיע על הלבוש החרדי שלו?
בדיוק מהסיבה הזו לוקחים כמה שפחות דתיים לתוכניות ריאלטיחבובוש

וגורמים להם ליפול כמה שיותר מהר.

ואת כל ההומואים, לא יודעת איך להגיד יותר מחבקים יותר נותנים להם מקום ויש להם עניין לתת להם להצליח, לספר את הסיפור שלהם לדבר, לי ככה זה מרגיש מהתוכניות השונות. זה ברור שבשנים האחרונות יש לזה יותר לגיטימציה.

ההפךפשוט אני..

אני בטוח שאם חרדי ינסה להתקבל לתכניות ריאליטי, ההפקה תעוף על זה. הם מחפשים כל דבר שמוסיף עניין וגיוון. אם הם יצליחו ללהק שוחט ביחד עם טבעוני, הרייטינג יצמח. 

חרדים לא מגיעים לתכניות האלה כי זה לא מתאים לאמונות שלהם ולאורח חייהם, לא בגלל שלא ירצו אותם שם.

לא כל נטיה מינית צריך לממשמחכה עד מאוד
אני מקווה שמוסכם על כולם פה שפדופיל לא צריך.
לפי הערכים של התורה משכב זכור אסור. אין שום לגיטימציה לדבר הזה. לא צריך לתת לזה במה בכלל. גם לחילול שבת. למרבה הצער לחילול שבת התרגלנו. וכן זה מגעיל! באופן טבעי. אני מחצינה את הגועל כי זה עוזר לי להלחם בטירוף שהולך פה. מהומו דתי מצופה להתגבר. כמו שמפדופיל דתי או חילוני מצופה להתגבר. אם הוא לא מצליח יש תורה גם לנופלים. התורה הזו לא כוללת השלמה עם הרע.
השוואה של הומו לפדופיל היא מקוממת וחסרת בסיסדי שרוט
פדופיל פוגע בילד פגיעה פיזית. לילד אין בחירה מושכלת כדי להבין מה זה מיניות בכלל.

הומו לא פוגע בהומו אחר כשהוא מקיים יחסים מיניים איתו כשסה מתוך בחירה והסכמה.
פדופיל מנצל וצולק ילד בלי שום נקיפות מצפון על הפגיעה שהילד חווה.
בתורה ישנם ערכים נוספיםמחכה עד מאוד
מלבד פגיעה באחר. וההקבלה מדויקת מצד המניע למעשה. באמת מצדדים אחרים זה לא דומה אבל ההקבלה חשובה מאד מצד היכולת לתת דוגמא בסט הערכים החילוני לחסימה ברוטלית של נטיה מינית
לא הבנתידי שרוט
"ההקבלה חשובה מאד מצד היכולת לתת דוגמא בסט הערכים החילוני לחסימה ברוטלית של נטיה מינית"

מה זה אומר? לא הצלחתי להבין את התחביר של המשפט הזה.
כאילו, אתה מתכוון שכמו שמצופה מפדופיל לא לממשדי שרוט
את היצר שלו כך מצופה מהומו לא לממש את היצר שלו?

הבנתי נכון?
^^הָיוֹ הָיָה

דברי טעם.

מלבד שיש למחות על ההגיון המעוות שטוען שלפגוע בילדים אסור אבל לפגוע באלוקים מותר.

אולי מעוות, אבל זה ההיגיון של הנביאים...פשוט אני..
הנביאים הזהירו שההתנהגות שלנו אחד כלפי השני תגרום לחורבן הבית, ואף הדגישו ש-ה' לא רוצה שנעבוד אותו אם אנחנו פוגעים אחד בשני.

כלומר לפחות לפי הנביאים, ברור מה יותר חמור.

רק השבת קראנו בהפטרה את דבריו של הנביא מיכה:

בַּמָּה אֲקַדֵּם יְהוָה אִכַּף לֵאלֹהֵי מָרוֹם הַאֲקַדְּמֶנּוּ בְעוֹלוֹת בַּעֲגָלִים בְּנֵי שָׁנָה.

הֲיִרְצֶה יְהוָה בְּאַלְפֵי אֵילִים בְּרִבְבוֹת נַחֲלֵי שָׁמֶן הַאֶתֵּן בְּכוֹרִי פִּשְׁעִי פְּרִי בִטְנִי חַטַּאת נַפְשִׁי.

הִגִּיד לְךָ אָדָם מַה טּוֹב וּמָה יְהוָה דּוֹרֵשׁ מִמְּךָ כִּי אִם עֲשׂוֹת מִשְׁפָּט וְאַהֲבַת חֶסֶד וְהַצְנֵעַ לֶכֶת עִם אֱלֹהֶיךָ.

ובעוד שבועיים וחצי נקרא על הנביא ישעיהו:

יא לָמָּה-לִּי רֹב-זִבְחֵיכֶם יֹאמַר יְהוָה, שָׂבַעְתִּי עֹלוֹת אֵילִים וְחֵלֶב מְרִיאִים; וְדַם פָּרִים וּכְבָשִׂים וְעַתּוּדִים, לֹא חָפָצְתִּי. יב כִּי תָבֹאוּ, לֵרָאוֹת פָּנָי--מִי-בִקֵּשׁ זֹאת מִיֶּדְכֶם, רְמֹס חֲצֵרָי. יג לֹא תוֹסִיפוּ, הָבִיא מִנְחַת-שָׁוְא--קְטֹרֶת תּוֹעֵבָה הִיא, לִי; חֹדֶשׁ וְשַׁבָּת קְרֹא מִקְרָא, לֹא-אוּכַל אָוֶן וַעֲצָרָה. יד חָדְשֵׁיכֶם וּמוֹעֲדֵיכֶם שָׂנְאָה נַפְשִׁי, הָיוּ עָלַי לָטֹרַח; נִלְאֵיתִי, נְשֹׂא. טו וּבְפָרִשְׂכֶם כַּפֵּיכֶם, אַעְלִים עֵינַי מִכֶּם--גַּם כִּי-תַרְבּוּ תְפִלָּה, אֵינֶנִּי שֹׁמֵעַ: יְדֵיכֶם, דָּמִים מָלֵאוּ. טז רַחֲצוּ, הִזַּכּוּ--הָסִירוּ רֹעַ מַעַלְלֵיכֶם, מִנֶּגֶד עֵינָי: חִדְלוּ, הָרֵעַ. יז לִמְדוּ הֵיטֵב דִּרְשׁוּ מִשְׁפָּט, אַשְּׁרוּ חָמוֹץ; שִׁפְטוּ יָתוֹם, רִיבוּ אַלְמָנָה. {ס}

ובהפטרה הכי נקראת בשנה, הפטרת שבת ראש חודש (נקראת 2-3 פעמים בשנה), הנביא ישעיה שב ומדגיש ש-ה' לא צריך בית מקדש ולא צריך קרבנות, הוא צריך שנהיה בני אדם:

כֹּה אָמַר יְהוָה הַשָּׁמַיִם כִּסְאִי וְהָאָרֶץ הֲדֹם רַגְלָי אֵי זֶה בַיִת אֲשֶׁר תִּבְנוּ לִי וְאֵי זֶה מָקוֹם מְנוּחָתִי.

וְאֶת כָּל אֵלֶּה יָדִי עָשָׂתָה וַיִּהְיוּ כָל אֵלֶּה נְאֻם יְהוָה וְאֶל זֶה אַבִּיט אֶל עָנִי וּנְכֵה רוּחַ וְחָרֵד עַל דְּבָרִי.

שׁוֹחֵט הַשּׁוֹר מַכֵּה אִישׁ זוֹבֵחַ הַשֶּׂה עֹרֵף כֶּלֶב מַעֲלֵה מִנְחָה דַּם חֲזִיר מַזְכִּיר לְבֹנָה מְבָרֵךְ אָוֶן גַּם הֵמָּה בָּחֲרוּ בְּדַרְכֵיהֶם וּבְשִׁקּוּצֵיהֶם נַפְשָׁם חָפֵצָה.

גַּם אֲנִי אֶבְחַר בְּתַעֲלֻלֵיהֶם וּמְגוּרֹתָם אָבִיא לָהֶם יַעַן קָרָאתִי וְאֵין עוֹנֶה דִּבַּרְתִּי וְלֹא שָׁמֵעוּ וַיַּעֲשׂוּ הָרַע בְּעֵינַי וּבַאֲשֶׁר לֹא חָפַצְתִּי בָּחָרוּ

אני לא אומר חלילה שמותר לעשות עבירות שבין אדם למקום. אבל בדור שלנו שבו רבו האנשים שכלל לא מאמינים ב-ה', הדבר היחיד שעוד מחזיק אותנו כאן זה שלפחות אחד כלפי השני אנחנו בני אדם, אנחנו מקיימים חברה שבה שופטים אנשים שפוגעים ומענישים אותם.

אם נגיד ''הוא מחלל שבת אז מה משנה אם הוא גם ירצח או יאנוס'', לא נשרוד כאן בארץ הזאת. לא אני אומר את זה, אלא הנביאים...

כשאתה כותב שלהציג את אסי עזר (הומו שלא פגע באיש, עד כמה שאנחנו יודעים) זה כמו להציג למשל את בני סלע (אנס סדרתי מורשע), אתה מפספס את הנקודה החשובה הזאת.
לא לא לא.הָיוֹ הָיָה

א. מלחמת ציטוטים זה דבר חסר טעם כידוע. דברי תורה עניים במקום אחד ועשירים במקום אחר ואני יכול להביא לך פי שלוש ציטוטים הפוכים. (ואגב, גם בתוך הפסוקים שבעצמך הבאת יש כמה כאלו..)

ב. אני חלילה לא אומר "הוא מחלל שבת אז מה משנה אם הוא גם ירצח או יאנוס", ולו בגלל שזו עבירה נוספת גם כלפי הקב"ה (כמובן, לא שרק זה השיקול, זה רק בתור הוכחה לכך שאין להסיק מדברי משפטים כאלו, עיקר הנקודה בסעיף הבא)

ג. אני בפירוש לא אומר שהיינו הך, ואפילו מבחינת החישוב המתמטי - הרי ככה זהלפגוע גם בקב"ה וגם באנשים. הנקודה שבאתי להתווכח היא הסלחנות. לא יתכן שאומרים "טוב, בפדופילים נלחם עד חרמה כי הם פוגעים בילדים, אבל פגיעה בקב"ה זה לא העסק שלנו". כי זה כן העסק שלנו, והמחשבה שזה לא - נובעת מתוך ריחוק וחוסר אכפתיות כלפי ה'...(בדיוק מה שהבאת בתור נימוק, שכך זה הדור שלנו...)

דבר נוסףפשוט אני..
אני בטוח שבפועל, אתה עצמך לא חי לפי מה שכתבת עכשיו.

אם תלך לרופא טוב, לא יפריע לך שהוא מחלל שבת. מבחינתך הוא איש מקצוע ולא מורה דרך, ולכן זה פשוט לא משנה. אבל אם תדע שהוא עבריין מין, אתה לא תרצה שהוא יטפל בך (אפילו אם נניח שהוא פוגע בנשים ולכן אתה עצמך לא בסכנה).
אתה מעוות את התורה ואת דברי הנביאים כי זה מה שמתאים לך עכשיויהודה224
אני לא עושה לאף אחד הפגנות מתחת לבית ולא צועק על אף אדם גם אם הוא ישכב עם בהמות... לא מעניין אותי מה הוא עושה עם עצמו בחדרי חדרים זה לא עניני.
אבל בנאדם שדוחף את נטייתו המינית בכל הזדמנות שניה או שהמערכת הפרוגרסיבית בתקשורת מספרת לי כל הזמן שהוא חי עם בעלו בזוגיות מופלאה ושהיה בינהם קליק ו.... כל הגועל נפש הזה אני מבקש שלא ידחפו לי את זה לסלולארי ולרדיו ולטלוויזה ולשלטי חוצות.
דוגמא טובה להומואיות נורמלי השר אמיר אוחנה שלא שם את הזוגיות שלו בפרונט אלא חי את חייו המעותים בשקט....
אתה חוזר על אותה נקודהפשוט אני..

מבחינתך, בעצם זה שהוא מופיע בתקשורת הוא "דוחף את המינית שלו". זאת דעה שאני פשוט לא מסכים איתה.

ו...איפה עיוותתי את דברי הנביאים?

לא.יהודה224
עצם זה שהוא מופיע בתקשורת כזוג עם אלברט זאת הבעיה אין לי בעיה עם זה שהוא מנחה תכניות
יש לי בעיה קשה שבכל פרסומת של אי אי גי אני צריך להבין שיש לי הומו על המסך
ואם זה פדופיל שהולך לילדה שאוהבת מבוגרים עם שער לבןיהודה224
והיא ממש רוצה מותר לו?
כאילו פדופיל אבל שלא כופה כלל רק מרצון חופשי יהיה מותר?
אשכרה חזרנו לטיעונים משנות השישים...פשוט אני..
הנה דוגמא לדחיפת החר***א הזהיהודה224

מישהו מכריח אותך להוריד ערכה כזאת?פשוט אני..

מייקרסופט לא רואה את עצמה מחויבת להלכה כפי שאתה מחויב אליה, והם לא חולקים את הערכים שאתה קיבלת מהמשפחה ומהישיבה שלך. אתה מופתע מזה?

יש שיגידו שדווקא אתה, כשאתה חושב שחברה מסחרית צריכה להתיישר לפי הערכים שלך, נדחף לחייהם של אחרים...

לא מבקש שתתישר לפי הערכים שלייהודה224
בתור אדם פרטי לא אמורה לקפוץ לי הודעה על ערכות נושא כאלה
אם יש ומבחירה מישו שם שיהנה אבל לא אמורים לדחוף לי את זה בפוש
אתה מיתמם או שאתה חלק מהסחלע הזה אחד מהשניים
עזוב אותוחיה)
צריך להיות מאוד לא ישר כדי להתמם ולא להבין מה הבעיה שקבוצה פיצית וחריגה במדינה מטילה אימה על הרוב הגדול ,לא מאפשרת לומר אמיתות פשוטות. כאן ובכל העולם.
צריך מאוד לא ישר כדי לא להודות ,להתמם כאילו מדובר בעוד פרסומת תמימה וחמודה,שזה חלק ממלחמה כוללת ,דורסנית שמשתיקה ותוקפת כל מי שמעיז לחשוב ולהתבטא אחרת מהם.
הרגישות כמובן מופנית רק כלפי עצמם וכלפי מי שמתיישר לפי רצונם. בכל השאר אפשר וצריך לפרוע, להפנות עוד ועוד משאבים כדי להנדס את תודעתו.

טרוריסטים אלימים.
תחלקי עלי חופשי, אבל יש דרך.פשוט אני..
אתה מרגיש שזה ישר לצייר את זה כאילוחיה)
מדובר בעוד פרסומת תמימה,או מודעה שקפצה במקרה
בעידן שאנחנו נמצאים בו היום?
אין ניסיון דורסני להנדס את תודעת הציבור?אתה באמת לא רואה את ההקשר הכולל?
אם לדעתך זאת מלחמה צודקת זה עניין אחר
אבל גם אז אפשר להודות באמת.
אם אתה לא מודה בזה אתה מאוד לא ישר בעיני.מצטערת.
אחזור על שאלה שכבר שאלתי כאןפשוט אני..
אם יש אדם חרדי על המסך, זה כדי לשכנע חילונים לחזור בתשובה? כדי להגיד להם שזה לגיטימי לחיות באורח חיים חרדי?

למה מותר להראות על המסך חרדי, או חילוני מחלל שבת, או שחקן שיש לו אמא יהודיה ואבא מוסלמי (הפרסומות של אלונית למשל), וכולם מבינים שאלה בסך הכל שחקנים ואת מי זה מעניין מה הם עושים או לא עושים בשאר הזמן, אבל פתאום כשזה שחקן הומו אז אמאל'ה איזה פחד משתלטים לי על המוח?

אסי עזר הוא שחקן מפורסם, והוא היה כזה עוד לפני שיצא מהארון. שחקנים מפורסמים לוקחים חלק בפרסומות עוד לפני שהייתה לנו מדינה. אם 99% מהפרסומות נעשות עם שחקנים סטרייטים ויש פרסומת אחת ויחידה עם הומו, זה אומר שמישהו מנסה להשתלט על המוח ולהשליט סדר עולמי חדש?
ההבדל הואיהודה224
שאת הפרסומות הוא עושה עם הזוגיות הזו, ולא כאדם פרטי!!!
להופיע על המרקע כאסי עזר סבבה...
להופיע בבית עם אלברט על המרקע זה עולם אחר!!!
מה ההתממות הזו לכל הרוחות??
על זה אמר סטיבן בחזרה לעתיד
?Nk nk hello Anybody home
כי זה מה שהם עושים-חיה)
משקיעים כל משאב אפשרי כדי להנדס תודעה, לסתום פיות לבעלי דעות אחרות.ויש להם את כל המשאבים בעולם- בתקשורת, מערכות המשפט והמשטרה.
מה שאי אפשר לומר על חרדים, מוסלמים,מחללי שבת וכו' (תיקון: יש כח גם לכל מי שהם חפצים ביקרו כמו מוסלמים, ערבים וכו',הם קובעים את הטון,הקומץ הזה).
הדורסנות הזאת מובלת ע"י הארגונים הלהטבים ותומכיהם.
כשתוקפים באלימות אדם שערכיו חשובים לו הוא מרגיש צורך בריא להתגונן. למה את המתגוננים אתה לא מבין? הם אלה שעוברים טרור תודעתי .
קל להציג אירועים שנראים פרטניים כאירועים פרטניים בלבד ולנתק אותם מההקשר הכללי, ככה כובשים עוד ועוד יעדים
על אף שאני מסכים שיש סתימת פיות וכו'פשוט אני..

ויש דעות שהיום "אסור להגיד" כי הן לא לגיטימיות בעייני החברה הכללית (וזה דבר נורא), אני חושב שאת מגזימה מאוד.

מה להנדס מה??Lia
מי שהוא סטרייט לא משנה כמה ישמע ויראה הומואים זה לא יגרום לו להשתנות. וכמה שתצרחו את הסיסמאות שלכם שזה אסור, זה גם לא ישנה אף אחד

אי אפשר להפוך אדם להומו וההפך. כל ההתלהמות נובעת נטו משנאה ומחשבה מיסיונרית שכולם צריכים לקיים את ההלכה. לא כולם רוצים, נקודה. תקבלו את העובדה הזו כבר. צאו לאנשים מהחיים. אתם יותר גרועים מהיהודים המשיחיים בעניין הזה.

זה כמו שכל הדתיים ישר אומרים איכס על חזיר. אז ניוז פלאש: זה ממש טעים. מליונים שאוכלים אומרים את זה. אנחנו בתודעה שלנו זה אסור אז ישר אומרים מגעיל. כנ''ל בשר וחלב- צ'יזבורגר ממש טעים, רק שאנחנו כל כך מורגלים לחשוב כמה זה אסור אז ישר נבהלים... תירגעו.
👍 בווולחולת שוקולד
את כל כך רחוקה מהנקודה של הנושא, זה הזוי.הָיוֹ הָיָה

אין שום קשר בין מה שכתבתי לתגובה שלך.חיה)אחרונה
העיקר להצטדק ולצאת הומאנית ונחמדה על חשבון אחרים?

לא כתבתי מילה אחת על איך להתייחס לאדם המתמודד באופן פרטי.
דבר שמדהים אותי בכל פעם מחדשפשוט אני..
דתיים שמרנים מאשימים אותי שאני יותר מדי מבין את ההומואים,
הומואים מאשימים אותי שאני עושה להם נזק (בכך שאני התחתנתי עם אשה וכו', ואני עוזר למי שאפשר לעשות כן).
מה גם שכבר כמה פעמים כתבתי כמה ארגונים כמו איגי פגעו בי בעבר, עם האמת האחת והיחידה שלהם שגרמה לי להרבה סבל.

בקיצור, כל צד מאשים אותי...

והאמת היא כזאת:

יש לי ביקורת רבה על שני הצדדים, ולדעתי שניהם צריכים לעשות כמה צעדים האחד לכיוון השני.

הצד הדתי לא יכול להגיד שאפילו בלי שום רמיזה מינית אסור להומו להופיע על המסך. זה מעיד בעייני על כך שהבעיה היא לא רק דתית, אלא באמת שנאה אישית כלפי אנשים.

הצד הלהטבי לא צריך להשתיק סיפורים כמו שלי, ולא צריך לעסוק בשכנוע אנשים (ובמיוחד נערים) שאין שום אפשרות להשתנות בשום מצב.

והאמת והשלום אהבו.
אני לא אמרתי שאסור לראות הומואים על המסך?יהודה224
אמרתי תהיה על המסך ותהיה ברדיו אבל תעשה לי טובה אל תדחוף לי את החיי מין שלך מול הפנים ואל תראה לי את בן הזוג שלך כי הוא לא מעניין אותי
לצורך העניין לדוגמא קח את ערן סיקוראל שהוא הומו מוצהר הוא לא דוחף את הבנזוג שלו למסך איתו ביחד, אסי כן
גם אמיר אוחנה לא דוחף את בהזוגו למסך
אז לא מתערב למרות שאיני מסכים
אבל שאני פותח את המחשב בעבודה ומקבל פוש ממיקרוסופט על ערכות נושא גיאות זה כפיה וגועל.
וזה בדיוק מה שהיו אומרים חילונים מוצהרים אם הם היו פותחים את המחשב ומקבלים פוש של שמע ישראל ה אלוקינו ה אחד נכון???
זה חברות מנסות לעשות כסף מגימיקMonica Geller
של מצעד הגאווה.
ראיתי המון להטבים שיצאו נגד זה.
נראה לך שאכפת להם מזכויות הלהטבים? או שמנסים לנרמל את זה?
בסך הכל גימיק.
היום להטבים מחר משהו אחר
אין דבר כזה "ילדה שרוצה"די שרוט
לילדה אין באמת בחירה בזה.

ילדה שרוצה לחצות כביש סואן יכולה? היא רוצה הרי.

לילדים אין את הכלים לבחור בנושאים כאלה.
די... חסר סיפורים??יהודה224
כמה ילדים עד גיל 9 במערכת החינוך הישראלית התנסו בקיום יחסים??
ויש גם צעירים יותר...
ילדים עד גיל 9? חסר סיפוריםדי שרוט
יש מקרים נקודתיים אבל אפילו כשזה קורה זה ממש לא אומר שלילדים בגילאים האלה הייתה את הבחירה באמת. הם לא מודעים למעשים שלהם בכלל.

יש גם סיפורים על ילדים בגילאים כאלה שירו בהורים שלהם עם הנשק של האבא, אז מה? לא מכניסים אותם לכלא כי הם לא באמת ברי שפיטה.

היו גם מקרים בבתי כנסת ותלמודי תורה של ילדים בגילאים האלה שהטרידו מינית ילדים אחרים אבל שוב, הם לא ברי שפיטה. כי הם לא מודעים למעשים שלהם.
אני ממש לא בטוח בזה בכלליהודה224
מי אנחנו שנקבע אם הם ברי שפיטה?? .
אולי גם הומו עם פוסט טראומה בעקבות פגיעה מינית הוא לא בר שפיטה??
אולי הוא מונע פסיכולוגית בעקבות הפוסט טראומה?
מה זה מי אנחנו? אנחנו זה פסיכולוגיםדי שרוט
קלינאים, פסיכיאטרים, אנשי חינוך, מחקר של שנים רבות וידע מצטבר על יכולת קבלת החלטות של ילדים.

אתה צריך הוכחה שילד בן 9 הוא לא בר שפיטה? באמת? אפשר להבין את זה לבד לגמרי.

יחד בן 4 ש"מתעסק" עם אחותו זה נראה לך מתוך בחירה מושכלת?

הרי ילדים עד גיל 12 לא נשפטים במשפט פלילי בכלל.

וגם בהלכה חרש שוטה וקטן פטור ממצוות התורה וזה מובן.
ההגדרה הפלילית של קטיןיהודה224
לא מסתדרת עם הפלילית כך שפדופיל יחשב גם עם ילד/ה
עד גיל 18..
כך שיש גיל שיש בו יכולת שפיטה ודאית
ברור שגיל 17 ו 364 ימים זה לא נכנס להגדרה הזאתדי שרוט
אבל לחוק אין אפשרות לכסות כל מקרה לגופו אז קבעו גיל של בגירות וגגיל של קטינות כמשהו גורף לכולם.
הדוגמא שהניק השני נתן של השוואת הומו לפדופיל שמנצל ילד או ילדה בגיל 9 או בגיל 8 או בגיל 7 היא פשוט לא סימטרית.

אפילו על גיל יותר מתקדם לא הייתי נותן להם הגדרה של ברי שפיטה.

אבל הרעיון הכללי הוא, פדופיל פוגע בחסר ישע, הומו לא פוגע בחסר ישע.
השוואה מגוכחת, לכל הדעות.Monica Geller
מה שמעניין שכולכם נורא מודאגים מעבירות של אחרים.
אבל אהבת ישראל שלכם, אלוקים יודע איפה היא.
ואל תגיד שזה הוכחה מאהבה, התבטאות כמו ׳אני נגעל׳ ו׳מותר לי׳ לא נובעת מאהבה.

תעשו חשבון נפש ואחכ כך תתעסקו בעבירות של אחרים.

בעצם, אל תתעסקו אף פעם, יש דיין אחד למעלה וזה התפקיד שלו, כשהוא ימנה אותך לתפקיד, תעדכן אותנו.

מה גם שהגישה הזאת רק מרחיקה אנשים מהדת והיא הסיבה שעושים עוד מצעדי גאווה.

אני לא מנסה לנרמל את זה, אני לא מנסה להגיד שזה טוב או רע, אלוקים אסר את זה.

אבל היא אפשר להתעלם מההומופוביה בחסות הדת שיש פה.

זה בעייני הנסיון הכי גדול שיש. אוסרים עליך את הדבר הכי טהור. אהבה.
תאר לך שהיו מכריחים אותך להתחתן עם גבר..

למה אתה מצפה שאנשים שלא מאמינים יצליחו להתגבר על זה?
כשאתה ואני, אנשים מאמינים בוודאות לא מצליחים להתגבר על נסיונות הרבה יותר קטנים..

צודקת!Lia
האשמת הקורבן קלאסיתיהודה224
אנחנו אשמים שעושים מצעדי גאווה
אנחנו אשמים שמתרחקים מהדת
בכלל הדת הזו אשמה שיש לה מערכת חוקים כזו נוקשה
ולא נותנת לכל אחד לעשות מה שהוא רוצה..
אבל מה לעשות אני מחזיר לא נגעל בכלל
אבל ממעשה ההומואים כן
מה לעשות אני הומופוב גאה. לא מפחד להיות כזה
זה לא אומר שאעשה שום דבר לאף הומו בעולם אבל כמו שאת מכילה את תופעת ההומואים תכילי אנשים כמותי שנגעלים מהמחשבה על זה.
ובלי קומפלימנטים
זהו שאתה מתיימר לקרוא לעצמך דתMonica Geller
שלמעשה אתה חוטא בחוסר אהבת ישראל באותו משפט.
לא אמרתי לשנות את התורה, אמרתי לאהוב לא משנה מה.
כי זה תורה
התורה אוסרת מצד אחד ומחייבת אותנו לאהוב מצד שני.

הגועל והשנאה שנשפכים לך מהשורות לא קשורים לדת אלא סותרים אותה.
ה׳קנאה הדתית׳ שלך היא פשוט הומופוביה שגם אם היית סיני היא היתה קיימת, הדת היא פשוט סיפור כיסוי.
תגידי מי לימד אותך הבנת הנקרא?יהודה224
הקשבת בשיעורים??
איפה קראתי לעצמי דת?
אני שמי יהודה ולא קוראים לי דת..
ואכן נגעל בלי קשר לדת...
אני הומופוב מוצהר ולא רואה צורך להתבייש.
לא כתבתי על אף יהודי שאני שונא אותו אני ממש לא שונא אף יהודי הומו אני נגעל מעצם המחשבה על מעשה האהבה שלו. ומותר לי ממש לשנוא את המעשה הזה ואת ההפגנתיות בו מנופפים באהבה הזו כולל הליכה עם (או בלי תחתונים ברחובות)
אל תשפכי לי שנאה על אנשים מהפה בבקשה אנשים אני לא שונא מעשים בהחלט
להיגעל בקול רם = חוסר באהבת ישראלMonica Geller
לך תעשה חשבון נפש במקום להוכיח פה את כולם שירשור אחרי שירשור.

מכיבוד הורים ועד מקווה.צדיק גדול.
חחח בהחלט מותר להיגעל וגם למחותיהודה224
גם זה שאת נגעלת ממני ומוכיחה אותי בקול זה גם חוסר באהבת ישראל... אולי תחשבי קצת לפני שאת מקישה על המקלדת
ואני ממש לא צדיק ולא גדול והרבה פעמים גם חוטא.
אבל מכאן ועד לסלף את התורה להתיר את האסור ולאסור את המותר המרחק גדול
אני לא אומר לאנשים מה לעשות אני רק אומר שכשעושים צריך להיות אמיתיים ולא לשכנע את עצמך שהאיסור שאתה עושה מותר... תעשה איסור רק אל תתכחש לזה שזה אסור.
סילוף של התורה?איפה?Monica Geller
אפשר לעמוד בתוקף על כל פיפס בתורה ויחד עם זאת לאהוב ולא לשפוט. זאת התורה.
שום דבר לא שווה אם דורכים על מישהו אחר בדרך.

לא אמרתי שזה מותר. אמרתי שצריך לאהוב ולכבד גם מי שבחר לעשות משהו שאסור.
וח״ו לא להגיד לו שזה מותר.

בכל מקרה שיהיה לך יום טוב.

דרכתי על מישהו?יהודה224
אמרתי שאני שונא הומואים?
האשמת הקורבן קלאסית - נשואים טריים
תקראי טוב מה כתבתי אני מאד משתדל לדייק בלשוני...
להיות דיין על עבירות של בן אדם לחבירו מינו אותך פעם?הָיוֹ הָיָה

למה זה מקפיץ אותך וזה לא?

אז בלי שום קשר לעצם הויכוח כלפי הומואים, אתם מוכיחים את הנקודה שעמדתי עליה: הבעיה נעוצה בזה שאלוקים פחות מטריד אותכם, כשאתם רואים עוול מוסרי או פגיעה באדם אתם מתקוממים, וזה מכאיב לכם, וכשכואב - צועקים. ואתם לא מסתכלים ימינה שמאלה לראות אם הקב"ה מינה אתכם לדיינים.

אבל כשזה פגיעה בקב"ה - כולם נהיו צדקנים, מורידים את הענינים בביישנות ואומרים "זה לא העסק שלי, בעיה של הקב"ה, שיטפל בה הוא", ומסתלקים מהר מהר...

אלרגיות למזון אצל ילדים - מה קורה בגינת משחקיםאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ג' בתמוז תשפ"ו 14:05

כשאין צורך לערוך אז אין צורך לערוךאריק מהדרוםאחרונה
הסרטון הזה טוב יותר בלי ספויילרים.
נופש לטיפול זוגי ורגשי משולבכי אני אני
מישהו מכיר מקום לנופש שנותן קבלה על טיפול זוגי או נפשי? רוצים מקום נחמד עם בריכה וכל השאר פחות משנה.. אם יש אופציה לבוא עם ילדים עדיף כי כרגע אין ביביסיטר..
למה ללכת עקום .העני ממעש
למה עקום? לא מסתירים את הרצון לנצל מימון שזכאיםפ.א.

אליו לטובת יציאה לחופשה משפחתית 

בדיוק כמו הכנסים השנתיים של לשכת רואי חשבון ולשכת עורכי הדין באילת, ועוד גופים מרכזיים במשק - נופש שנתי משפחתי, שממומן בחלקו כהוצאה מוכרת של השתלמות מקצועית מוכרת למס.  

לא עקום..כי אני אני
חלק מהטיפול שאנחנו צריכים כרגע לשיקום שלנו זה נופש ביחד ומאד זורם לנו מקום שנותן באותה חבילה גם איזשהו טיפול שגם הצבא מכיר בו כמו סדנא זוגית, ספא וכו ולכן נשמח לשמוע😀
אם כך אז חוזר ביהעני ממעשאחרונה
המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מומלץ ממש ממשכנפי נשרים

צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש

כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.

אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר

תודה רבהחושבת בקופסא

אפשר להגיע בתחב"צ?

מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?

אשמח לעוד תגובות

עוקבתרוני 1234
אני אשמח להמלצות גם למקומות שלא צריך תחב"צ, בכל רחבי הארץ.
לא מאוד בקי, אבל ברחבי יו"ש יש המוןהסטורי
אולי צימרבוס שומרון באלון מורה יכול להתאים.

(לא הייתי שם, רק ראיתי פרסומים)

נראה לי פחות הכיווןחושבת בקופסא

אנחנו כנראה יותר מידי עירוניים בשביל זה, אין ברכה פרטית, וגם לא נראה שיש אופציות מה לעשות באזור מסביב.

אבל תודה, אשמח לעוד תגובות. 

ממליצה בחום על צימרים נוף החאן בכפר אוריהנגמרו לי השמות

הנה הקישור: נוף החאן, צימר בכפר אוריה | Weekend

היינו אומנם עם שלושת הילדים ולא רק זוג, אבל גם לזוג זה שווה בהחלט לדעתי.

אני זוכרת שהמחיר היה נמוך יחסית למקומות אחרים ויכול להיות שדווקא כן יתקרב לתקציב (לא יודעת לגבי אוגוסט).

הבעלים של הצימר מקסימים.

יש שם בריכה שווה שפרטית בשעות מסוימות שאתם שם (בעל הצימר מסביר הכל כאשר מגיעים. בגדול כאשר זוג או משפחה רוצים להיות בבריכה ויש במתחם עוד זוגות אחרים אז או מחלקים מראש שעות ואז יש לכם שעות רק שלכם.

או נכנסים בלי לקבוע כאשר פנוי ואז סוגרים את הדלת של הבריכה עם הווילון וכך זה סימן לאחרים שתפוס ולא נכנסים )

יש גם ג'קוזי גדול בנוסף. גם בחלק מהצימרים בפנים וגם ליד הבריכה עם מפתח ודלת וכנ"ל כאשר זה מתחלק לזמנים שהם רק שלכם).

זה באיזור צרעה ואשתאול, נוף מדהים, הרבה מסלולים. יש גם סניף איקאה קרוב אם שייך

ומרכז של חנויות אוכל וכו' באיזור (לא בכפר אוריה עצמו אבל קרוב).

לא יודעת לגבי תחב"צ.

אנחנו נהנינו מאוד וממליצה

תהנו המון

איזה כיף ❤️

שמעתי על צימר הראל בשבי דרוםפצלושון

700 ללילה

נראה מאד יפה

טוב, אז וויתרנו על הבריכהחושבת בקופסאאחרונה

כרגע מחפשים צימר באזור באר שבע או דימונה בלי בריכה, במחיר של עד 1,200 לשני לילות.

(גילינו שאפשר להזמין ברכה פרטית בנפרד מהצימר באזור. זה חוסך המון כסף)

אשמח להמלצות בכיוון.

חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג

אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.

בגדול בעיה בהגדרה זה לאSeven

הרי זה לא אסור..

אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...

בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)

כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה

??חתול זמניאחרונה

אין בזה משהו אסור מבחינה הלכתית

גם מבחינה רגשית לא רואה את הבעיה בזה

איני יכול לדמיין לעצמי מצב שבו משהו כזה היה מפריע לי (או לכל מי שאני מכיר) לכן איני רואה מה יש לעדכן כאן

וחתונה אינה סיבה לחתוך את כל קשרייך החברתיים, בחורך היקר אינו תמנון עם יכולת למלא את כל עולמך וצרכייך הרגשיים (ואני מניח שגם הוא אינו רוצה בכך)

מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

יש עוד הטבה לניצול בעניין זיכוי מס רווחי הוןזמירות

בטופס 1301, בנספח שממלאים על השקעות בשוק ההון לפי טפסי 867, יש אפשרות לסמן שההכנסה היא מרכוש שהיה בבעלותך שנה לפני הנישואין - וזה כולל מניות או תיק השקעות.

ואז לייחס לבן הזוג חישוב בנפרד או לבת הזוג חישוב בנפרד על הרווחים בשוק ההון. 

כך שאם מי מבני הזוג נכנס לנישואים עם הון מסויים, ואפשר להוכיח את מקור ההון, אם פקיד השומה יבקש הוכחות - אפשר לנצל הטבת מס זו בפקודת מס הכנסה. 

מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
הוא נותן שירות בכל רחבי הארץ?רוני 1234
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב

בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

ליסינג זה דרך בעיקר לקנות את ההתחמקות מה"דרעק"משה

לכן עכשיו הלוביסטים של הליסינג נלחמים בתוכנית של מירי רכב (לא שגיאת כתיב) להפחית את כמות הטסטים למכוניות יחסית חדשות מפעם בשנה לפעם בשנתיים. בסוף ה"לחם והחלב" שלהם זה  אנשים ששונאי תחזוקה של מכונית.

אולי ישתלם לכם רק להשכיר רכב לטיולים ושבתותרוני 1234אחרונה
אני מניחה שזה רק פעם בכמה חודשים
מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה

אולי יעניין אותך