מכירים את זה שאדם שאתם כל כך אוהבים
פוגע בכם כל כך עמוק
ומכירים את זה שאפשר לסלוח באותו רגע
באמת להאמין לעצמנו שזה מאחורינו וזה בכלל כבר לא מפריע
ולספר את כל הסיפורים שאפשר כדי להבין אותו
ולהמשיך הלאה באמת.
ואז זה פשוט עולה וצף. וזה פוגע. פוגע עמוק.
אז אתה מר בחור שביקשתי מחברה שלי שתכתוב לך כי נפגעתי ממך
למה נפגעתי? כי כל פעם שבאתי לדבר השתקת אותי. אילמות פסיבית
מה לא עשיתי. הקלטתי. כתבתי מגילה כדי שבאמת נוכל לדבר על הדברים.
ופשוט לא נתת. לא רצית. ענית בצורה לקונית ויבשה שלא מתייחסת בכלל לתוכן של מה שכתבתי.
ולא רק זה, עצרת אותי באמצע כתיבה של דברים ופשוט סיימת את השיחה. הזלזול הזה...
וזה פגע. מאוד. אז אמרתי אם אני לא יכולה לדבר, אולי החברה תעזור שקצת מכירה את שנינו.
והיא באמת כתבה לו- שאני לא בטוב ושהיא דואגת לי. והיה על מה. באמת הייתי על הפנים.
ברמה שלא היה לי חשק לאכול.
ואז תוך כדי שהוא כביכול "דואג לי" ודואג להגיד שהוא ידבר איתי, כמובן לציין שהוא חושב שזה לגמרי שלי.
כמובן שהוא לא לקח אחריות, ולא הבין מה פוגע בהתנהגות שלו. אבל נגיד...
ואז, מה קורה, הוא פשוט מתחיל עם חברה שלי. שאני לידה כן? (לא שהוא ידע ועדיין)
ועוד כותב לה שלפחות איתה יותר נעים לדבר... כאילו איך אתה מעז בכלל... זאת חברה שהיא כמו אחות
כאילו זה היה כל כך לא לעניין. לא יכלת לשמור את הרצון הזה לעוד כמה ימים? אולי שתדע שבאמת אני בטוב?
הלב שלי פשוט נחת לרצפה. אתה שומע שאני לא בטוב. אתה יודע שאני אוהבת אותך ולכן פגועה כל כך.
וחברה שלי פונה אליך בשביל זה (לצורך העניין נפרדנו. זה לא היה ממקום של חוסר אמון חס ושלום)
ואתה מנצל את זה כדי להתחיל איתה?!?!...
זה היה כל כך מזלזל. כל כך משפיל. להתייחס אליי כמסכנה שצריכה אותי, אבל אני לגמרי הייתי בסדר היא זאת המגזימה. ועל הדרך ככה כמו שמנשנשים איזה גלידה להתחיל עם החברה שלי. כאילו עד לאיזה אטימות וניתוק אפשר להגיע?!..
ואני עם הלב הטוב שלי עוזרת לה לנסח לו הודעות כדי שלא ייפגע מזה שלדעתה זה פחות מתאים.
.וחייבת לציין שעד היום לא שמעתי התנצלות על איך שהתנהג ואיך שחסם אותי
אולי לא חסם בפועל. אבל יש דרכים אחרות פוגעות לא פחות שאפשר לחסום בן אדם מלדבר
ההרגשה הזאת שמשתיקים אותי, ששמים לי ברקס שקובעים את הטון של השיחה בצורה חותכת ולא נעימה
באמת שבמקום מסוים הרגשתי כמו הנשים המוכות האלו, סליחה על ההשוואה
שכאילו מתייחסים אליהן באלימות והן חוזרות ומפייסות, חוזרות ומעוניינות בקשר, ועדיין אוהבות.
אני כואבת על עצמי, כואבת שאהבתי מישהו שמתיימר להיות כל כך רגיש.
נשמה, אם אתה מציג את עצמך כאדם רגיש, תלמד תקשורת מקרבת, תלמד להביע אמפתיה והזדהות
תלמד לא לברוח, תלמד לתקשר גם כשזה לא כל כך קל ושכביכול איזה רווח יוצא לך מזה אם אנחנו לא בקשר
חשוב לסיים בטוב, תמיד. זה בכלל לא משנה אם החלטנו שנפרדות דרכינו.
ואני אהיה בטוב בעז"ה, יודעת שזה רק רגע של חולשה שיעבור. ועדיין הייתי צריכה לפרוק את זה