יוזמה בקשריםאנונימי בלנ"ו

שלום!
נעים להכיר.
אני בחור לא כל כך יוזמתי. זאת אומרת, כן, יש לי דעות ואישיות וערך עצמי והכל,

אבל באופי שלי אני לא זה שמנהיג את כולם וקורא בקול 'אחרי!' (בבקשה אל תנסו לשכנע אותי שאני כן...).

כשהתחלתי לצאת חשבתי שיש כמה סוגים של קשרים וכל אחד בוחר לעצמו את מה שטוב לו,

יכול להיות דגם של זוגיות בה הגבר הוא המוביל, ההחלטי, הנחוש וכן הלאה,
ויכולה להיות גם זוגיות בה כל אחד מוביל בתחומים אחרים, ובאמת אין ציפיה דוקא מהגבר להיות המוביל.

אבל בעקבות הפגישות ושיחות עם אנשים נוכחתי לראות שזה לא נוהג ככה בדייטים.

והגעתי להבנה שזה לא טוב. שזה פוגע בהתקדמות שלי. שאיכשהו יש מלא בחורות שמצפות ממני להיות יוזם,

ואם אני לא כזה אז אני פחות מתאים לרצונות שלהן (לא תמיד הן מאוד יוזמתיות... לפעמים הם בעצמם כאלה ולכן זה חשוב להם ולפעמים הן ממש לא ואז לכן זה חשוב להן...), של רבות מהן. יותר מדי רבות.

ואתן דוגמה קטנה, שכשהבחורה בשיחה הראשונה אומרת לי שאין לה ההעדפה למקום מסוים בכנות רבה אני באותו מצב כמוה.

וגם אם היא שואלת לאיפה נלך או מה נעשה עכשיו.

ההבדל הוא רק שאני מודע לכך שזה מצופה ממני כגבר ולכן כבר מראש אם אני יודע באיזה אזור נפגשים אני אבדוק מקומות,
אבל גם אז אני בדיוק כמוה, לא אדע להכריע איזה מקום עדיף. באמת שכשיש מקומות דומים (פארק, עם מקומות ישיבה, וקרוב) - אני לא יודע להחליט מה עדיף. לא משנה לי.
וגם לא טוב בלהחליט עבור אנשים אחרים מה לעשות,
וכן. במידה רבה בתור גבר אני לא כמו בחורה שתמיד תמיד יודעת מה היא רוצה לעשות לאכול איפה לשבת וכן על זו הדרך.

כרגע אני די תקוע בגלל זה.

אז בשורה התחתונה אשמח להצעות קטנות או גדולות
איך מתקדמים
איך נהיים יותר יוזמתיים
ודוגמאות במה מתבטאת היוזמה בקשר.

חשוב לי לראות במה אני יכול להתקדם ובמה לא כדי לדייק את עצמי
וכדי להצליח יותר בשידוכים
תודה לכם

,,אני זמנית כאן

שלום,

כל הכבוד על המודעות העצמית! כתוב בצורה טובה.

לפני שעונה,

רק מנסה להבין:

יצאת עם הרבה בחורות וזה נחתך על הנק' הזאת?

"של רבות מהן. יותר מדי רבות"

אני לא בטוח שתמיד זה קשור אבל הרבה פעמים זה כןאנונימי בלנ"ו

....אילת השחר

יוזמה יכולה לבוא בהרבה דרכים, והיא בדר''כ מגיעה כדבר שלא מתוכן או צפוי. מה שהצגת נשמע יותר כמו דוגמאות והזדמנויות ללמידה איך מתקשרים ומתחילים לפתוח פתח לתקשורת פתוחה ובריאה. כזו שבה מדברים גם על תיאום ציפיות, מי אני ומה האיכויות שבאות איתי לקשר, שהן מעולות בפני עצמן גם אם להיות יזם זה לא הצד החזק שלך. אלו דברים שלומדים ומתאזנים עם הזמן, כשבתוך המערכת הזוגית עצמה כל אחד תופס את המקומות שבהם הוא יותר משפיע/מקבל. כי כמו שהעלית בכל מערכת זה יכול להיות שונה, והמטרה למצוא את המערכת המתאימה והנכונה לנו.
מה שהצגת בדוגמא, מפגיש בין הצורך להיות החלטי ביחס לעצמך ליכולת להתגמש גם לפי הרצון של השני, ולחשוב יחד מה יתאים לשנינו. כי גם אם אין העדפה ברורה, יש משהו שכרגע נכון ומתאים יותר כי אנחנו שניים, וזה בדיוק העניין - לברר ולתקשר אחד עם השני מה מתאים לשנינו, גם אם לא היתה לנו בעיה עם כל אפשרות אחרת. זו גם סוג של יוזמה, אמנם לא בבחירה המעשית של מה לעשות ולאן ללכת (כי באמת אנחנו לא אמורים להחליט בשביל אנשים), אבל כן בהחלטה להוביל את השיח למקום של בירור ולמידה משותפת של איך אנחנו לומדים לתקשר אחד עם השני את הרצונות שלנו ומה שטוב לנו, ולפעול בהתאם.

את הטיפים בפועל ובמעשה החברים פה יתנו לך, מה שאני יכולה להאיר עליו זה שתנסה לראות איך ביום יום שלך, גם בלי קשר לפגישות ודייטים, בא לידי ביטוי הצד היוזם שבך. כי הוא שם, פשוט צריך לגלות איך הוא נראה בעולם שלך, ובלי קשר לסקאלות חיצוניות שעל פיהן אולי אתה חושב שאתה רחוק מלהיות אחד כזה.

אגב, יוזמה לא מתאפיינת בהכרח בקריאות נרעשות של 'אחרי!', זה כבר שייך לתחום ההנהגה וההובלה, שגם להם יש מקום בזוגיות אבל זה שטח אחר. לדוגמא, יוזמה יכולה להתבטא גם ברגעים שקטים, שאדם בוחר להניח כוס שתייה חמה עם משהו מתוק ליד (בלי שהיא ביקשה) ולהגיד "תנוחי ותשחררי, את צריכה את זה. אני אקח על זה אחריות עכשיו" או "אני יודע שהיה לך יום עמוס היום, אני אגיע אלייך".

בגדול, בעיניי, להיות יוזם זה להיות עם יכולת לראות תמונה רחבה הרבה יותר, ועם גישה רגישה לפרטים שבה.
יש עוד המון בחורים כמוךadvfb

שהם לא הטיפוס ה'מצ'ואיסטי' וזה בסדר וזה לא פחות 'גברי'.

מה כן - בכל אופן כללי בחיים יוזמה זה דבר מבורך.

כל אחד לפום דרגיה דיליה.

וזה יותר הפוזות ('משחק', איך שלא תקרא לזה) של הפגישות הראשונות.

בעזרת ה' כשאשתך תרצה לדבר איתך היא לא תתבייש חח

ובכל זאת גם בשביל המשחק - אם אתה רואה צורך - תקבע בצורה שרירותית דברים.

גם לך וגם לה לא אכפת איפה יושבים? - מעולה. אז יושבים במקום X. לא כזה קשה.

אבל אתה מפספס את העניןאנונימי בלנ"ו
אני לא צריך שתשכנע אותי שאני לא פחות גברי
זה פשוט קיים ככה אצל הרבה בנות

וגם שכתבת בסוף אז פשוט לקבוע X זה בדיוק מה שאני מסתבך איתו. לך זה פשוט? אוקי
לי זה לא פשוט להגיע מהר להחלטות.
הגעתי להבנה שאני צריך להיות יוזמתי יותר כדי שבחורות יוכלו להכיר את מי שאני (שזה בהחלט לא החלק היוזמתי)
ממש מבינה...בת שמיא

אבל זה באמת פשוט להחליט.. לא משנה לשנינו, אז יאללה מה את אומרת שנלך לשבת בספסל הזה? בד"כ היא פשוט תזרום על זה אם באמת לא איכפת לה
ולא מסכימה עם מה שכתבת "אני לא כמו בחורה שתמיד תמיד יודעת מה היא רוצה לעשות לאכול איפה לשבת וכן על זו הדרך" בד"כ דווקא בנות לא בדיוק יודעות מה הן רוצותמסמיק-מוציא-לשון

רק להאיר,והוא ישמיענו
נראה לי שהוא מתכוון שבנות בד''כ כן יודעות מה הן רוצות, אבל יש להן הרבה צדדים של התלבטות (כחלק מהבינה היתירה שחוננו בה).
היא תשאל את עצמה מה היא רוצה ויעלו הרבה אפשרויות,
אבל אלו דברים שפשוט לא כל כך מעסיקים את הבנים.. לפחות לא את כולם ולא באותה הרמה
אני מביןadvfb

על איזו נקודה יושב הקושי שלך להחליט החלטה שירורתית בנושא שהוא לא כל כך חשוב? פחד? לקיחת אחריות?

אתה יכול לתאר (בעיקר לעצמך) את התחושות שעולות בך המחשבה להחליט איפה להפגש? (כדוגמא ליוזמה) 

לא מצליח להבין אותך אחיאנונימי בלנ"ו
אתה יכול לפרט את התחושות שעוברות לך בלבadvfb

מתי שאתה נדרש ליזום משהו ואתה נמנע מליזום אותו בסופו של דבר? 

הכי אופייני זה שיש חסימה רגשית כלשהי, ומתי שמגלים מה היא יכולים לצוף הפתרונות מאליהם.

אולי זה קשור למקרה שלך אולי לא.

זה לא נראלי קשור לרגשותאנונימי בלנ"ו
לא בגלל כעס או פחד אני לא מסוגל לפעול
זה תכונה שפחות נוכחת אצלי
אני רוצה להשתפר בה ובשביל זה אני צריך לדעת במה נדרשת יוזמה בקשר כדי שתהיה לי מעין מפה שאוכל לדעת אוקיי את זה אני יכול לשפר, את זה לא.
אם זה לא קושי רגישי אז זה קושי שכלי?advfb

אתה לא יודע במה צריך ליזום?

במידה ותהיה לך רשימה מסודרת של כל הדברים שבהם אתה צריך ליזום אז זה יפתור לך את הקושי?

זה יעזור לי לבחון מול עצמי איפה אני כן יכול להתקדםאנונימי בלנ"ו
וליישם.
ברור שזה גם קושי נפשי שאני פשוט לא כזה
ואיך תתקדם במה שתדע שאתה צריך?advfb

אמרתי לך תחליט בצורה שרירותית בנושא מסויים ואמרת שאתה מבין שזה מה שצריך לעשות אבל זה קשה לך. למה זה קשה לך?

אני קודם רוצה לראות במה אפשר להתקדםאנונימי בלנ"ו
יש פה שתי בעיות
שאני לא יודע במה בדיוק מתבטאת יוזמה בקשרים (הדוגמאות הכי הכי קטנות יעזרו לי להבין)
והבעיה שאני פחות יוזם.
א יפתור לי קצת את ב
הבנתי, כרגע ב' פחות מעסיקה אותךadvfb

בהצלחה בשניהם!

אני חושב שהדרך לפתור את ב' היא ע"י שאילת שאלות מנחות ועל ידי התשובות להבין במה מדובר. אם לא מדובר במשהו רגשי במה כן? זה נשמע לי טיפה מוזר.

זה חייב להיות כרונולוגי?advfb

אולי אפשר לעבוד על א' וב' במקביל?

זה באמת במקביל. את שניהם ביקשתי בתגובה הפותחתאנונימי בלנ"ו
אז אולי כדאי לחשוב על השאלהadvfb

למה קשה ליזום מתי שנצטרך?

זה בגלל רגש מסויים? אם כן - איזה רגש?

אם לא - אז בגלל מה?

לא כל כך קראתי תגובות קודמותחדשכאן
אולי חוזר על דברים..

קודם כל, מובן לגמרי. הרבה יכולים להרגיש כזה דבר (ואני בתוכם. ממש מזדהה). בעיני זה לא קשור ליוזמה. אתה בחור גמיש ופחות קריטי לך כל מיני דברים. אגב, אצל הבנות הרבה פעמים זה בגלל שהן עם 7000 חשבונות על כל צד ולא כי לא איכפת להן. יש להן עדיפות. צריך לדעת לחשוף אותה בלי שהיא תרגיש לא בנוח עם זה
בכל אופן, אני חושב שדי הגעת בעצמך למסקנה הנכונה. לנסות להרגיל את עצמך לבחור במשהו מסויים גם אם זה לא קריטי. את הבחירה עצמה תעשה עם קשב ותשאל מה היא חושבת, גם לפני וגם אחרי. בעצם תעשה החלטות (שחלקן שרירותיות, העיקר תקבל החלטה) ותשתף אותה בתהליך: "יש לך רעיון לאיפה נלך?" לא. אתה מציע. "מה את אומרת? נשמע לך?". כמובן גם להיות רגיש ולשים לב אם זה בסדר בשבילה (וכן, אתה לא מלאך ולפעמים לא תדע. היא צריכה לקחת אחריות על מה שאומרת לך.), וגם אחרי שעשיתם מה שהחלטת לשים לב אם זו באמת היתה החלטה טובה.

שורה תחתונה, בעיני זה לא קשור לחוסר יוזמה. לדעתי זה פשוט גמישות וזה מעולה! לקבל החלטות, ולהציע אותן שתוכל להביע את דעתה עליהן. לתת לה את הביטחון לבחור מה שהיא רוצה בידיעה שאתה ממש בסדר עם זה. זה מאוד יוכל לעזור לה להיות שותפה בהחלטות בלי חשש.

בהצלחה יאח יקר!!
נכון, זו גמישותאנונימי בלנ"ו
משיחות עם חברים ומהתבוננות הבנתי שהרבה פעמים בנות מסתכלות על גמישות כעל חוסר רצון, חוסר אישיות אדישות ועוד. בין היתר חבר נשוי שאשתו אמרה לו שהפריע לה הגמישות שלו
יש לי אישיות, יש לי רצונות,
אני בנאדם כמותן.
רק קיים קושי ביוזמה (מלעשות לא כולם שלמים בהכל)
הבנתי שכדי להצליח אני צריך להשתנות להיות אדם אחר. אבל בסדר בשביל חתונה מתישו עושים הכל
התחלת עם גמישותחדשכאן
עוברת ליוזמה.
אני באמת חושב שזה לא קשור.
אתה צריך לעשות את ההחלטה גם אם זה לא קריטי לך. צודק, קח יוזמה לקבל החלטות גם כשזה לא קריטי לך.
וזה לא קשור לבנות או לבנים. כשכל הזמן מישהו אומר לך לא יודע, לא איכפת לי, לא משנה, זה מעלה באופן טבעי תהיה.
אני חושב שאתה תהיה בסדר.
ניסית לקבל החלטות אפילו שזה לא קריטי בשבילך?
אבל בחורות באופן קבוע אומרות שהן לא יודעות ולא אכפת להן...אנונימי בלנ"ו
וממני נדרש לא להיות כזה.
השאלה שלי היא איך?
הרי אני באמת גמיש בעניינים האלה. כן הם פחות מעסיקים אותי מבנות ולכן קשה לי ליזום בהם וגם כי זה אמור להיות החלטה משותפת לא?

אתה אומר קח יוזמה. אבל זה בדיוק מה שקשה לי לעשות (כמו להגיד לבעל ADHD פשוט תתרכז... מבין?), במיוחד שאני צריך דוגמאות במה יכולה להתבטא היוזמה כדי לראות מה אפשר להתקדם ומה אני מוותר מראש
מבין אותךחדשכאן
חושב שאמרתי משהו שונה. אמרתי קח החלטה. כלשהי. אפילו שזה לא משנה לך.
"איזו גלידה אתה רוצה? שוקולד או וניל?" "שוקולד". גם אם זה ממש לא משנה לך. לך על משהו.
אלא אם כן אתה חושב שיש לך בעיה לקבל החלטות וזה משהו אחר.
בקיצור, מה שאני אומר שאתה לא צריך להיות מלא ביוזמה וגם לא צריך להיות סופרמן. קבל החלטות גם אם הן לא חושבות לך.

ולגבי מה שהן אומרות, התייחסתי כבר בתגובה הראשונה. יש להן רצונות, הן לא יודעות (או לא נעים להן) להחליט..
אתה לא משתנה! וממש לא הופך לאדם אחר!בייניש נח
אתה משתפר. אתה לומד להשתמש בכלים נוספים שלא השתמשת בהם עד כו.
אישתך תרצה אותך רק אם תהיה מי שאתה ולא כאדם בתחפושת שעושה דברים שבנות אוהבות.
אתה צריך להיות אתה רק טוב יותר וזה אומר הרבה פעמים לצאת מאזור הנוחות המוכר ולגלות כוחות חדשים.

סליחה המשפט הזה ממש צרם לי
אבל יש יציאה מאיזור הנוחות שזה כבר לא אניאנונימי בלנ"ו
אני כל הזמן יוצא מאיזור הנוחות אבל זה לא מתקדם בגלל הצד היוזמתי שפחות שייך אליי אבל הרבה מאוד בנות מחפשות
התילת השיפור של האדםבייניש נח
מתחילה במעשים חיצוניים שמשפיעים על הפנים. ולמרות שהם לא אתה כרגע (כי הם לא באים מבפנים) הם משפיעים על מה שיש בפנים ומעוררים את החלק הזה בך עד שהוא הופך להיות חלק ממך (זו המעלה של לימוד שלא לשמה)

והתכוונתי שתצא מאזור הנוחות בקטע שתתחיל ליזום למרות שאתה מרגיש שזה לא אתה. לאט לאט זה יהפוך להיות חלק ממך
אסביראנונימי בלנ"ו
אני חושב שהשיפור מתחיל מהאזור הקרוב, בדרך כזאת שאעשה מעשים חיצוניים אבל כאלה שקשורים אלי באיזו שהיא דרך.
הכרעה ויוזמה זה צד שרחוק ממני. אני לא אתחיל ממנו ויקח לי מלא זמן להגיע לשם. הקפיצה המיידית לשם היא לא אני
אפשר להסתכל על מה שאתה קורה יוזמה כאתגראדמך
לא להתרגש מזה שצריך להחליט, פשוט להבין שיש אתגר לקבוע מקום, אתגר להתענין בשלומה, אתגר לקבוע מה לאכול. אם לא אכפת לך ואתה לא מזהה מה היא מעדיפה, אז פשוט לבחליט אחד מהם בלי לחפש סיבה. האתגר שלך זה לקבוע. אז תקבע בלי חשבון
תודהאנונימי בלנ"ו
דווקא התעניינות בשלומה יש. תמיד
האתגר יותר בדברים הטכניים של הדייט
יוזמה זה חשובוירושלים של זהב
כי זה מראה שאתה בעניין, שיש לך משלך, שיש עם מי להפגש, שאתה לא נגרר... אוקיי, אתה לא צריך להיות בחור יוזם, אבל כן תיזום - מה שאתה כן רוצה. אם אתה רוצה לשמח את המדוייטת - תיזום שימוח. אם אתה רוצה שיהיה נעים בדייט - תחשוב על משהו שיוסיף נעימות (אולי משהו טעים? אולי לשבת במקום עם מיזוג...) אם אתה רוצה שתהייה פתיחות בקשר - תפתח ותגיד מעצמך. תעלה נושאים שמעניינים אותך. תיזום שיחה של מה היה עושה לך טוב, לאן מכאן היית רוצה להמשיך, מה את חושבת יקדם ויוסיף לפגישות וכו וכו.
אין צורך ליזום בדברים שלא חשובים לך (להיות גמיש זה מעולה) אבל כן לחשוב מה כן חשוב לך ולתת את חלקך לקשר. בסוף קשר בנוי משני אנשים שתורמים ומניעים את הקשר קדימה. גם אם אתה לא אדם יוזם - תהייה אמיץ ותיזום - במה שכן חשוב לך. ואני בטוחה שיש.
אבל יכול להיות שיש לי משליאנונימי בלנ"ו
ואני פחות טוב ביוזמה.
מה שאת אמרת זה סבבה אם היה מדובר בדרישה מכולם אבל תכלס זה דרישה של הרבה בנות כלפי הרבה בנים

יש לך גם עצות?
מה שכתבתי זה משהו שחשוב ששני בני הזוג יהיו בווירושלים של זהב
שכל אחד יביא את עצמו.
לא שאתה כל הזמן תיזום ולא שהיא כל הזמן תיזום אלא שיהיה משחק כזה ביניכם...
היוזמה מראה על רצון ולכן רווח שהגבר הוא זה שמחזר, שמראה שהוא רוצה ומנסה לשכנע את האישה שתרצה גם היא בקשר. אבל כשהמצב הוא דייט של שידוך שאף אחד לא התחיל עם אף אחד ולא רצה אף אחד לפני השני אז אני חושבת שהיוזמה צריכה להיות של שניהם, אם יש להם רצון.
לאט לאט יוזמים יותר. בהתחלה הרצון הוא שיהיה נעים (לדוג) אחכ כבר לשמח את השני, להביא פתיחות, לחוות חוויות יחד וכו וכו

עצות?
לפני ואחרי פגישה תכתוב מה היית רוצה שיהיה בקשר, איך המפגש ייראה, מה עושה לך טוב ומה ראית שטוב לשנייה.
בדייטים ובטלפונים עצמם, תתקשר את הרצון שלך ותשאל מה הרצון שלה. (לפעמים בכלל יכול להיות שתראה שאין לך רצון לעוד מפגש, וזה הזמן להפרד)

בסוף אתה צריך אישה אחת, לא הרבה, גם זה כדאי לזכור;)
לפי דעתי.. (לא לוקחת אחריות על כל הבנות בעולם )בת שמיא

קודם כל בהחלט יש קשרים שבהן כל אחד מוביל בתחום שלו, ולדעתי זה גם אמור להיות ככה

לגבי הציפיה מהגבר שיוביל:
אני ממש יכולה להבין את הציפיה הזאת, אני חושבת שאני גם ככה (אולי יותר בתחילת הקשר) אבל זה לא מגיע מתוך מקום של "אני עכשיו בודקת אותך אם אתה בוחר את הבחירה הנכונה" אלא פשוט להיות בתחושה כזאת של יש לי על מי לסמוך, תחושה שהבחור מעניק לי ביטחון בכך שאם תהיה התלבטות במהלך החיים על איזה מטבח לקנות (לדוגמאמסמיק-מוציא-לשון) הוא יתן את הדעה שלו ולא יגיד רק "מה שאת חושבת/ אוהבת/ מחליטה"...
ואני לא חושבת שצריך להיות מאוד יוזמתי בשביל זה. אני לא צריכה שהוא ינהל את כל מערכת הדייטים שלנו ברשימות לאן הולכים ומה מחליטים, יש מקום גם לי לבחור מה נעשה אבל גם כן קיים הרצון להרגיש שיש פה מישהו שיודע להחליט (וזה באמת לא משנה אם תחליט לשבת על הספסל הזה או במקום אחר, עצם ההחלטה היא החשובה ותכלס, היא יכולה להיות שרירותית לגמרי כמו שכתבו פה לפניי וזאת גם העצה איך להתקדם לדעתיחצי חיוך)

עם זאתת, גם אם היא אומרת שלא משנה לה ואתה רוצה לבחור משהו, זה יהיה ממש נחמד אם תשאל אותה מה דעתה על הבחירה (חשבתי ש/ אפשר ש.. מה דעתך?)... בד"כ היא תזרום על זה

בהצלווחהה!!! ואל תדאג.. יהיה טוב!! גם גברים שהם בכלל לא יוזמתיים מתחתנים

תודה רבהאנונימי בלנ"ו
אוף זה ממש מבאס אותי
אבל אני מעדיף לא לכתוב פה למה
אויש.. לא התכוונתי, מבאס שהתבאסת...בת שמיא

ובלי נדר מחר אנסה לדייק, אולי יש משהו שהגזמתי/ הכללתי מידיי..

ושוב.. הכל מנקודת המבט שלי, בטוח בטוח שתגיע לך מי שנכונה לך!

יש לי קרוב לאפס ניסיון בנושא אבלמושיקו_משה

בס"ד

נכנסתי מהדף הראשי, אז תיקח בערבון מוגבל...

אבל למה שלא תאמר פשוט שמבחינתך אתה לא רואה עדיפות לאף צד, אבל בו ננסה פה/שם בצורה שרירותית אא"כ את מעדיפה אחרת? (או שתשחקו זוג או פרט או משהו לכל אופציה, זה נשמע לי חמוד).

האמת נראלי שזה קשור קצת לחמורו של בורידאן. חופר

כנראה אני לא טוב בקבלת החלטותאנונימי בלנ"ו
אז?... נניח יש לך שני אפשרויות שקולותמושיקו_משה

תחליט:

שאפשרות א' תקבל את הערכים 1,2,3 בקוביה.

ואפשרות ב' תקבל את הערכים 4,5,6 בקוביה.

תטיל קוביה ותבחר

(קח את הרעיון בערבון מוגבל, אבל אשמח שתתיחס היכן הקושי)

אבלאנונימי בלנ"ו
אני מחליט פה על מישהי

יש בזה גם משהו לא הוגן כל כך ומתסכל שבחורות לא אומרות מה הם מעדיפות, אפילו לא את הצדדים השונים של ההתלבטות ואני צריך לדעת מה יהיה טוב לשנינו...
הבחור שמחליט תמיד על חשבון אחרים (אולי גם בזוגיות שלהם בהמשך...( יהיה יותר טוב בזה מאשר הבחור שיותר נותן מקום או מתלבט
לא לגמרי הבנתי אשמח שתדייק שוב:מושיקו_משה

אתה אומר ששני ההחלטות שקולות נכון?

למשל האפשרות לשבת על ספסל א' אקויולנטית מבחינת הנתונים הגלויים לך על פני האפשרות לשבת על ספסל ב'.

ואתה בחרת בעקבות כך לשבת על א' בצורה שרירותית. האם זה החלטה סבירה? אני חושב שכן...

זה שאתה "מחליט" על הבחורה, אמממ היא גם מחליטה שהיא מסכימה להיות איתך, כנראה המפגש הזה שווה לה. למיטב ידעתי אתה לא מצמיד לה כדור לרקה....

יכול להיות שהן לא אומרות מה הן מעדיפות כי הן לא יודעות בידיוק כמוך... כי באמת אין הבדל וזוהי החלטה זניחה ושולית היכן לשבת האם בספסל או בקפה או משהו. העיקר זה אתה והיא, כל הסביבה פחות קריטי.

(אבל טרם נפגשתי אז תקח בערבון מוגבל).

אני עורך:

תזכור שאתה תמיד לפני ההחלטה הסופית יכול לשאול אותה אם "יש התנגדות?" "את מעדיפה משהו אחר??"

רק לא צריך לעשות את זה באובססיביות, אלא בנחמדות וכנות, אני חושב שזה ממש רגיש ונחמד והכל.

אבל אני גבר וטרם יצאתי.

טוב תיקנתי^^מושיקו_משה

זהו הענין הואאנונימי בלנ"ו
שאם המקרים שווים לגמרי ברור שאין התלבטות ספסל מול ספסל זה אותו דבר וזה פחות בעיה לבחור.
אבל זה לא ממש ככה במציאות אז אם אני לא בוחר משהו מסוים כי לא משנה לי ואין לזה הרבה משמעות בעיני בעיני הבחורה זה חוסר רצון.
אבל גם היא באותו מצב בדיוק! מבין?
אין לה רצון מסוים או לפחות היא לא אומרת.

אז אם אין לה רצון למה אני צריך שיהיה לי
ואם יש לה רצון למה היא לא אומרת אותו?
זה מה שאני לא מצליח להבין.
אבל אם נעזוב את זה בשורה התחתונה אני צריך ליזום. כי להרבה בנות לא בא טוב בעין שאני הגבר לא יוזם. וסך הכל בא לי להתחתן מתישהוא
מז"א "אז אם אין לה רצון למה אני צריך שיהיה לי"?advfb

זה שלה אין או יש רצון זה קשור לרצון שלך?

כן. כי לא הייתי רוצה לשנות את זה אם בנות לא היו מחפשות את זהאנונימי בלנ"ו
אני לא חושב שזו השליחות שלי בעולם
שזה אני
שזה מאפיין אותי.
אנירוצה לשנות את זה מתוך הבנה שזה תוקע אותי
זה נשמע לי ריצויadvfb

וזה לא דבר חיובי בקשרים...

מה הקשר ריצוי?אנונימי בלנ"ו
להוביל כדי שזה יעזור לי בפגישות זה לרצות בחורה?
ונניח שזה ריצוי
מה אני יכול לעשות?
זה לא אני
אני חושב שזה לא רק לפגישות זה לכל החיים כפי שאמרה @בתשמיאמושיקו_משה

כן, כי מצידך זה מיותר לגמריadvfb

המון גברים שיוזמים בקשרים הם רוצים את זה כי זה עושה להם טוב.

ברגע שאדם משנה את הרצון שלו לטובת בת הזוג בצורה מוחלטת נוסף לקשר מימד לא הדדי.

ואולי גם היא משנה משהו אחר וזה יתקזז ?מושיקו_משה

זה לא עניין של אגוadvfb

זה עניין דיבור על קשים והתחשבות בחולשות

אז יש לי חולשה בזה.אנונימי בלנ"ו
איזה התחשבות יש כלפי זה?
יכול להיות שאם מצפים לכך ברגע הראשוןמושיקו_משה

אז יהיה יותר קשה שתצליח לגרום להתחשבות. כי מראש יהיה קשה לך להתחיל לדבר עם מישהי (סתם העלתי השערה לא יודע באמת מה).

אבל אולי בהמשך הקשר תשתף. לאחר שאתה תתחיל, כך גם לשיטתו זה לא נראלי ריצוי כי זה זמני

אני מתכוון ואחרי זה היא תתחשב בך.

כרגע נמצא לך משפט בראשadvfb

רוב/כל הבנות לא מוכנות ללכת לקראתי בתחום.

זה בא לך ממקום רציונאלי.

האם אולי יש לך אפשרות לצאת עם בנות שכן מוכנות להתחשב בצורה כזאת או אחרת בתחום?

רובנו מסתפקים באישה אחת ויש בינינו אנשים ייחודיים שמתאים להם משהו מאוד ספציפי. רק מיעוט הבנות יתאימו להם. בסופו של דבר - כל אחד מתחתן עם מישהי אחת. האם אפשר למצוא אותה גם אם ה קשה?

כלו כל הקיצין?

מה עדיף להיות - עבד לאדם שלא מתחשב בך בכלל? זאת האלטרנטיבה?

מעניין הגישה לא חשבתי עליהמושיקו_משה

כן. אני מחפש בחורות שלא מחפשות את זהאנונימי בלנ"ו
מסנן על זה
בקושי מוצא וכשמוצא אז מתברר בקשר שגם הם מחפשות את זה

אז לא כלו כל הקיצין פשוט כדי להתחתן אני צריך להיות אדם אחר ממי שאני כיום
אז אולי השאלה היאadvfb

איפה אפשר לחפש בנות כאלו?

איך אפשר לודא דבר כזה כשמגיעה הצעה?

יכול להיות?

אבל לפני רגע אמרת שאתה מחפש בחורות כאלהadvfb

אז למה שתצטרך לשנות את זה?

או שאתה לא מחפש ואז אתה כן צריך לשנות את העניין הזה

כי הגעתי למסקנה שהחיפוש לא יעיל. תקרא מה שכתבתיאנונימי בלנ"ו
אז אתה לא מחפש בחורות כאלה. התייאשת. אני צודק?advfb

במידה רבהאנונימי בלנ"ו
ממליץ לך לבדוק עוד אופציות בכיוון אבל אין לי דרךadvfb

להתמודד עם היאוש שלך

סליחה שטרם נפגשתימושיקו_משה

אבל האם כל דבר שאדם לא רוצה לשנות והוא משנה בעקבות הדברים זהו ריצוי שלילי? לא יכול להיות ריצוי חיובי?

למשל ניתן לחשוב על אדם מלנכולי שממש לא רוצה שיגידו לו שלום ובוקר טוב אבל רוצה להתחתן, והחברה שלו אומרת לו:

הייי אנחנו ממש מתאימים והכל אבל בתנאי שאתה תשתנה, ותתחיל לשלוח לי בוקר טוב.

אז אולי יש בזה "ריצוי" אבל זה ממש לא ריצוי מהסוג הבעייתי נראלי.

מה אתה חושב על הדברים? אני חושב שיש ריצוי טוב, וזה שיפור ושאיפה לשיפור (בהינתן למידות "המושלמות", כל עוד זה לא פוגע באישיות שלך ברמות נניח, שאז אולי זה משהו אחר וישל"ע)  ויש ריצוי רע, מה זה לא יודע, אבל לא זה.

אתייחס לדוגמא שהבאתadvfb

במידה והוא שולח בוקר טוב, מתרגל לזה וכיף לו - סבבה.

במידה והוא רואה בזה מעמסה, משהו מיותר, דבר שקשה לו לעשות ואין לזה כל התחשבות מה הצד השני - זהו ריצוי שאיננו מחזק את הקשר.

ואולי למרות אותו ריצוי קטן ומעמסה הוא מקבל משהו הרבה יותרמושיקו_משה

גדול מאשר "מעמסה" כזאת או אחרת?

משהו שזה שווה לו.

הבעיה היא שאין דיבור על זהadvfb

ברגע שיש דיבור הכלה הבנה והזדהות עם המורכבויות שיש לכל אחד - מעולה. אפשר להגיע לפשרות.

ברגע שיש דרישה חד צדדית. זה לא פשרה משותפת - זה ריצוי שלילי

אוקיי ו.... למשל ייתכן וזה דרישה ממש קטנה?מושיקו_משה

שעבורה זה קו אדום ומבחינתך רק חוסר רצון.

חוסר רצון להקשבהadvfb

זה קו אדום. למה לא להקשיב?

כי "היא לא יכולה לחיות עם זה" שהבעל לא יגיד לה בוקר טובמושיקו_משה

או שלא מנקים את הרצפה והכל מלא לכלוך ואבק וזיהום וטינופת.

היא רוצה בית נקי שאפשר לדרוך בו ולא ללכלך את כל הכף רגל, בעוד שלבעל זה הכי לא חשוב בעולם. וסתם נעקצי ומצקי כזה.

אבל מבחינתה זה או הפרורים או היא!!!!!

והיא תנצח!פטיש

אפשר לדבר על הכל, ההחלטה צריכה להיות משותפת. זה העיקר.advfb

נראלי זה מילה מכובסת לריצוי. אשמח לחידודמושיקו_משה

מה אתה רוצה שאחדדadvfb

הבאת דוגמא למקרה בו לאישה יש מצוקה ומתבקש שהבעל יעזור לה בכך וילך לקראתה.

זה לא סותר את זה שהם צריכים להבין שההחלטה היא משותפת בסופו של דבר. לא משנה אצל מי החולשה

אם אתה קורא להחלטה מפורשת זה שהבעל יכנע במאה אחוז במקרה הזהמושיקו_משה

אז מה זה ריצוי שההחלטה לא משותפת ובכל זאת הבעל נכנע?

בקיצור נפק"מ לדיבור. ברגע שיש דיבור זה יצא מגדרי ריצוי להחלטה משותפת?

הבעל לא 'נכנע', הבעל מחליט ללכת לקראתadvfb

אין צד מנצח וצד מפסיד שני הצדדים מנצחים גם אם אחד מוותר לטובת השני

לגבי שני השאלות שלך - אז כן וכן

אוקיי, האמת לדבר על קשיים זה רעיון טובמושיקו_משה

מאשר לשתוק במלחמות עולם.

מעולה, זה בדיוק קשר.advfb

עדיף הריצוי ושאני ארוויח קשר טובאנונימי בלנ"ו
לפחות
כמו שמושיקו אמר
ריצוי זה לא קשר, קשר זה דבר הדדיadvfb

ריצוי זה דבר חד צדדי

הדרישה מהגבר הדדית?אנונימי בלנ"ו
איזו דרישה?advfb

להחליט... את הכל בערךאנונימי בלנ"ו
גם לה יש תפקיד אחר בקשר והסטטוס קוו הזה לא קדושadvfb

לא אמרתי אחרתאנונימי בלנ"ו
אבל בפועל אתה רוצה להשתנות וזה לא עולה בקנה אחדadvfb

עם חוסר קידוש הסטטוס קוו

אני מקדש את הסטטוס קוואנונימי בלנ"ו
כי חתונה זה דבר קדוש
הבנתי שאין לי דרך אחרת
אבל הסטטוס קוו הזה לא מתאים לך, לפי דעתךadvfb

אז אני רוצה להשתנות לפחות במה שאפשראנונימי בלנ"ו
כי לא כל תכונה קיימת בכל אחדאנונימי בלנ"ו
"אני כזה"advfb

זאת לא גישה שתוביל אותך לשינוי כל שהוא

זאת גם לא תשובה הגיונית, הרי לפני רגע חשבת שאתה יכול לשנות את זה, הרי אם לא היית חושב כך לא היית שואל שום דבר.

כמו ש @מושיקו_משה כתב אתה צריך לחזק את האמון שלך בעצמך לשינויים ליוזמה.

אני עדיין חושב שאני יכול לשנותאנונימי בלנ"ו
אבל בקצב אחר ברמה אחרת. אני לא מחר הולך להיות הכי החלטי שבעולם
בכלל לא כל כך מאמין שאשתנה למקום שיהיה מאה אחוז אבל לפחות אתקדם לעבר היעד
בסדדדרררadvfb

אני מבין את כל ההסתייגויות ביחס לשינוי אבל עדיין לא ענית על השאלה בכלל

אז אולי כדאי לחשוב על השאלה - לקראת נישואין וזוגיות

זה בדיוק מה שעניתי לך לפני 2 תגובותאנונימי בלנ"ו
"כי לא כל תכונה קיימת בכל אחד"advfb

איך זה עונה על האפשרות לך לשינוי?

חח בידיוק כתבתי על כך למטה לגברת הנולדת מן שמייםמושיקו_משה

חחחחחחח אני? ענקבת שמיא

יש לנו כזה אבא אוהב ברקיע השביעיייייי.. חולה עליואוהב

תזכור שניתן גם לנסות להתחיל עם מישהי זמנית בסגנון המקובלמושיקו_משה

ואחרי זה לקבל החלטה שאתם משנים את הסטוס קוו.

אבל באמת נראלי שכדאי לנסות את האופציה הנוספת שהעלתי.

תיקח את דעתי בערבון מוגבל אבל אני כאן חושב יתירה מכךמושיקו_משה

מבחינתך להחליט כשממש ברור לך מה טוב זה בכלל לא קושי.

וגם  להחליט בצורה שרירותית זה לא הקושי הרי תמיד תוכל להוציא קוביה או לשחק איתה זוג או פרד על האופציות. במקרה הכי גרוע, אם לא להפיל עליה החלטה מלמעלה עם אפשרות לשינוי מבחינתה (אבל הברירת מחדל ללא התנגדות הוא שלך)

אלא להבנתי עיקר הקושי זה לכפות את הרצון שלך על חוסר הדיבור שלה כי אתה מפרש אותו כחוסר רצון.

אבל אני לא בטוח שזה פרשנות נכונה. ובפרט שהיא רוצה. ובכל אופן זה התפרשות די קלה מבחינתך ומראה על מלא רגישות פרח

אבל לא באמת יודע סתם תחושה שלי מדברים שכתבת.

זה גם וגם כזה. חוץ מהראשון שאתה צודקאנונימי בלנ"ו
אמממ לתחושתי אבל בבקשה אל תבין אותי לא נכוןמושיקו_משה

לתחושתי במצב שלך, יש בו איזשהוא מימד מעבר לטיעון השכלי או הרגשי שנמצא במישור של הקושי מקבלת החלטה.

די ברור לי בהינתן לכך שהצלחת עד היום לחיות שאתה מסוגל לבצע החלטות ואני מאמין מתוך הכתיבה השקולה של דבריך שאתה חושב מספיק טוב כדי לבצע החלטה שרירותית.

אני חושב שזה פשוט יותר נכון בשבילך כרגע זה להראות לעצמך שאתה מסוגל לכך, ואם אתה לא מסוגל לכך לפנות לעזרה לפסיכולוג או למשהו.

אני מקווה שאל תקח את זה לא טוב או משהו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

באמת זה נראלי הדבר הראוי.

לגמרי לגמרי!!!בת שמיא
ממש מסכימה עם כל מילה!
ממש נשמע שאתה רוצה שהיא תגיד מה היא רוצה בשביל שאתה תוכל לשמח אותה על הצד הטוב ביותר (שזה רגיש ומתוק בטירוף!)
כן הוא לא מעריך את הרגישות שבומושיקו_משה

נשיקה

היי אני מעריךאנונימי בלנ"ו
אבל הפגישות מלמדות אותי שזה לא טוב שזה מוקצן (דמיינו שאני מובך).
זה לא הנושא אבל
אני רק רוצה לדעת איך ליזום יותר
תודה רבה
יש שיגידו שמובך זה גם חמוד לא? שאלה לבת שמיים.מושיקו_משה

מאווודדדבת שמיא

חחח אבל אני לא דוגמא, אני בד"כ חושבת על אנשים שהם חמודים.. רק שאם אני אומרת את זה- זה מתקבל לא טוב- "מה חמוד/ה? מה אני כלב?" (לא בדייט.. באופן כללי)

כך גם נשים חושבת או רק גברים? לגבר זה באמת לא רגילמושיקו_משה

לומר מהסביבה שאני נמצא בה לפחות. עד כמה שאני שם לב למען האמת.

כןאנונימי בלנ"ו
אבל זה נתפס מאוד לא טוב.
אוף. באסה רצינית
אתה מסוגל לכך (נקודה סימן קריאה)מושיקו_משה

ואם אתה חושב שלא, (כי אתה קיים נכון לעכשיו זה מראה שבחרת כנראה אינספור החלטות עד שהגעת לגיל הנוכחי, גם באיזה רגע לקום מהמיטה זה החלטה ואיזה חולצה ללבוש זה החלטה ואיזה רגל להניח על הרצפה בבוקר זה החלטה לצורך העניין, למעשה חלק זה הלכות (ושם ניתן לדבר על רצון בחירי אולי יותר ואכמ"ל) וחלק זה יותר שרירותי וחלק זה הרגל אבל ועוד אבל לא רלוונטי).

ואני ממש חושב שאתה מסוגל ואם קשה לך באמת הכי  נראלי כדאי שתפנה לעזרה. כי אתה באמת נראלי מסוגל.

לילה טוב! סומכים עליך ;)

תודה! חיזקתם אותיאנונימי בלנ"ו
אין בעד מה לילה טוב גבר!@מושיקו_משה

אני כמעט לחלוטין לחלוטין לחלוטין בטוח שאתה יכול , גם אם אתה לא מרגיש ככה.

ואם אתה מרגיש שאתה לא מצליח אז כדאי שתפנה. זה תחושתי מהמקום הכי לא נגד בעולם או משהו.

אלא בגלל שכל כך בטוח לי שאתה יכול אז אני חושב שאולי אתה צריך רק להתוודע לכך.

זה התחושה הברורה שלי מעצם זה שאתה קיים עד היום ושואל. זה ממש ברור.

אתה נשמע מבואס מידיי בת שמיא
ולא חושבת שזה נתפס לא טוב..
בלי נדר מחר אהיה יותר מפוקסת לדייק אבל זה באמת לא נתפס כ"כ נורא לדעתי
אז אין לי הסבר אחר לחוסר ההצלחהאנונימי בלנ"ו
וזה אחרי בירור רציני האמת עם עצמי ואחרים
לתחושתי גם אם לשיטתו זה נתפס לא טובמושיקו_משה

את עדיין צודקת אפילו לשיטתו כל עוד זה לא נמצא אצלו באקסטרים לשיטתו.

אלא נניח אם יש לו 20% פחות את המידה הזאת אז זה רק יעזור לו. הוא לא צריך עכשיו להיות הגבר הכי מחוספס בעולם שלא ישים על בנות.

אלא רק טיפה "לשפר" ולעדן את "התכונה" הנוכחית הזאת של תחושה של חוסר החלטיות וזה כבר לא יהווה בכלל רף אצל בנות מהסוג שהוא מחפש אלא להפך.

ולכן אפשרות של ללכת למישהו נשמעת לי ממש הגיונית אם הוא לא מצליח לבד. כי ברור שהוא מסוגל וכבר עכשיו הוא עושה זאת. זה תחושתי

אולי אותם ההבדלים הקטנים , הם לא משמעותיים וזניחים? גם עבורהמושיקו_משה

אני חושב שהסיבה המקורית שאתה יוזם כי אתם רוצים להיפגש.

בהינתן לכך שסוף סוף אתם צריכים איכשהוא להיפגש, אז צריך איכשהוא לקחת שני אנשים מתוך הבית ולשים אותו במיקום גאוגרפי כזה או אחר. לכן אתה מציע את ההנחה (שאינני יודע אם נכונה או לא, אבל נניח שכן שהגבר מציע ראשון, כפי שבמחשבים באותו קו לא כולם ידברו ביחד אז יש להם מנגון רנדומלי של דיבור. ככה גם פה יש "עדיפות" שהגבר "יחליט" היכן להיות.

המיקום עצמו (אני לא הייתי בדייטים) נראלי החלק הפחות קריטי כל עוד הוא סביר. אלא אם כן קיימת לבחורה רצון למשהו אחר או ספציפי, ואז יורדת החזקה ממיקום סתמי למקום אחר.

זה שאפשרויות לא שוות במאת האחוזים לא אומר הרבה, גם במשל החמור יש את ההבדל בין שתיה למזון. העניין בגדול שמבחינתך ומבחינת סט השיקולים הכולל ההבדל זניח. דומני שזה מספיק כדי לא להתייחס לכך בפנ"ע אלא כהחלטה שרירותית, ונחזור א"כ למשל הקוביה.

--------------------

אם כן, זה שלבחורה אין אמירה לא אומר שאין רצון, הרי היא רוצה לפגוש אותך..

רק אתה מפרש את השתיקה כחוסר רצון, אבל זה בגלל שגם לשיטתך היא נוקטת בגישה "הגבר ידבר ראשון".

כשם שבמחשבים יש גישה שעל אותו קו כל מחשב מדבר בצורה אקראית ואם הקו תפוס מחכה זמן שרירותי ומחדש כולם מנסים לדבר כמדומני.

מה אתה חושב על הדברים?

רוצה לחזק אותך בעניין הזה..בת שמיא

גם אם בנות לא יגידו מה הן רוצות כשזה לא באמת משנה להן, אם אתה תחליט משהו שהוא לא נכון להן הם כנראה יגידו (ואם לא זאת כבר בעיה אחרת שהיא לא שלך, אתה עדיין לא המשיח שיודע מה נכון לכל אחד ולא נראלי שמישהי מצפה שתקלוט מה היא רוצה אחרי כמה פגישות)
ואני לא חושבת שבנות מתות על אחד כזה שמחליט תמיד.. כי בסוף נראלי שרובנו כן רוצות גם להיות במקום שנותן את דעתנו ותורם לקשר.
ולגבי המשך החיים, תמיד טוב לדעת איך לקבל החלטות אבל יש גם אנשים שלא משהו בזה (וגם אני בתוכםמסמיק-מוציא-לשון) וזה בסדר להתייעץ ולשאול לדעה של השני, פשוט גם לדעת לצאת מזה איכשהו ולא להיתקע בלופ של "אני לא יודע מה עושים עכשיו"

אגב... קטע ענקבוכה/צוחק 

תודהאנונימי בלנ"ו
מתסכל שאני פשוט לא טוב בזה
אבל אין לי ברירה.
מבינה?
לך יש ברירה, זכית
אני חושב שאתה צריך להפרידמושיקו_משה

א. אם ההחלטה היית תלויה רק בך , אז אתה אומר להבנתי שאתה יותר מסוגל להחליט , רק הקושי הוא שההחלטה נוגעת למישהו אחר.

אבל אם כן, אני לא בטוח שאתה לא טוב בזה...

תחשוב שלה ממה לא אכפת איפה העיקר שאתה "תחליט" בצורה שרירותית.

האם זה היה קל לך לביצוע?

אני גם הייתי לא יוזםבייניש נח
פשוט מתישהו הבנתי שכל הכוח נמצא אצל היוזם והוא היחיד שיכול להוציא את עולמו הפנימי לעולם המעשה. אז פשוט התחלתי ליזום. ליזום בסיגנון שלי. אני אארגן טיול ופשוט אחלק תפקידים לכולם. אני פשוט אגיד מה עושים גם אם לא משנה לי באמת מה נעשה ואז אשאל אם מישהו חושב או מעדיף אחרת (בדרך כלל אם לי לא משנה אז גם לחבר/ה לא אכפת).
היוזם בונה את הבסיס עליו דנים. אם לא שמים דעה מסויימת על השולחן אי אפשר להתווכח איתה. אתה אחראי רק לשים דברים על השולחן. לאו דווקא עם הרבה חשיבה מאחורה. ואם הצד השני לא יסכים תחליטו משהו אחר.
כל יום אתה עושה המון בחירות שלא כזה אחפת לך באמת מה לבחור. תעשה את זה גם בזוג- בא לך שנלך לפארק ×?
אני מקווה שהייתי מובן. מוזמן לשאול שאלות אם לא הבנת משהו.
בהצלחה
נשמע שהיתה לך תכונה של יוזמה פשוט לא יזמת. אני צודק?אנונימי בלנ"ו
יכול להיותבייניש נח
וזה נכון גם לגבך. שאתה יוזמתי פשוט אף פעם לא ניסית.
אני ואתה התחלנו מאותה נקודה. פשוט אני גיליתי את הייתרונות שביוזמה וזה גרם לי לרצות להיות יוזם אז לקחתי על עצמי יוזמות (גם שלא קשורות לדייטים)
גם גיליתי שבנות אוהבות שהגבר מוביל ומביעה עמדה למרות שלא באמת אכפת לו מה נעשה. אני לא מבין למה זה עובד ככה. @בת שמיא טיפה הסבירה. אבל מה אכפת לי. אם זה מה שעושה לה נעים ומקדם את הקשר אז במקום להביא לה אופציות לבחור אני בוחר באן דן דינו ושואל אותה אם זה נח לה
אני לא מצליח להבין את זה. אבל תודה רבהאנונימי בלנ"ו
במקום לתת לה אופציות לבחורבייניש נח
תבחר ותשאל אם זה בסדר. זה הכל.
בשביל ליזום אתה צריך להיות מחובר לרצון שלךענווה1

אני מאוד מזדהה אתך, גם בשבילי זה אתגר. כל מה שאני כותב לך זה מניסיון ולימוד אישי שלי. 

בשביל להוביל קשר זוגי בצורה מיטבית צריך:
1) להיות מחובר לרצון שלך, להיות מודע אליו, ולדעת לבטא אותו. (בסיטואציות אחרות זה לדעת מה אתה חושב ולבטא את זה).

2) לדעת לראות את מי שעומדת מולך, לראות את הרצון שלה, ולהתחשב בה.

3) לדעת לדבר, לשתף, לשמוע, ולהתלבט ביחד. 

4) לדעת להכריע ולבחור, על פי כל השיקולים, מתוך התחשבות בשניכם, בדרך הכי טובה לקשר שלכם. 

נשתמש בדוגמא שהבאת - שצריך לקבוע מקום להיפגש (אף על פי שזו דוגמא מאוד פשוטה וקטנה, ממנה אפשר גם ללמוד לדברים הרבה יותר גדולים וחשובים):

דבר ראשון תשאל את עצמך איפה אתה רוצה להיפגש. לאחר מכן תחשוב האם אותו מקום יהיה נוח ונעים לבחורה. לאחר מכן תשתף אותה ותאמר לה מה הרעיון שלך, ותשאל אותה מה העדפה שלה. אפשר קצת להתלבט ביחד. ובסוף תכריע איפה נפגשים. 

השלב הראשון הוא השלב שיכריע אם אתה תוביל ותיזום או לא. כי יוזמה והובלה נובעים מתוך רצון. בעוד שאר השלבים הם בשביל לעשות את זה באופן קשוב לצד השני, באופן שיטיב עם הזוגיות. 

בשביל להוביל וליזום אתה צריך להיות מחובר לרצון שלך. הרצון הוא מה שנותן לך כיוון, והוא מה שמניע אותך לפעול. אם אין לך רצון, אז אין לך מטרה, ואין לך כיוון, ואתה תקוע ולא יודע מה לעשות ולאן ללכת. 

מי שמחובר לרצון שלו, ישר יגיע לראש שלו רעיון. כי הרצון שלו חי בו, אז הוא מתבטא ומניע אותו באופן אוטומטי. למשל הוא אוהב מקומות פתוחים, אז הוא ירצה להיפגש בפארק. הוא לא יצטרך לחשוב יותר מידי מה הוא רוצה, זה פשוט יצא מתוכו באופן אוטומטי. אך מי שלא יודע מה הרצון שלו, יכול להיתקע ולא לדעת איפה להיפגש. לכן הוא צריך לשאול את עצמו יותר בפירוט איפה אני ארגיש הכי בנוח, איפה יהיה לי הכי קל להביא את עצמי, איזה מקום זמין לי להגיע בלי מאמץ גדול מידי שיתיש אותי עד שלא יהיה לי אנרגיה בדייט עצמו וכו'... 

הרבה פעמים אתה לא יודע מה אתה רוצה במשהו מסוים, כי לא באמת נתת לרצון שלך להתבטא באותו דבר ללא מעצורים. אתה מראש מגביל וחוסם את הרצון, ולא נותן לו להתבטא. לכן תיתן לעצמך חופש לבטא את הרצון שלך בלי שום דבר שיגביל אותו, ככה הוא יוכל להשתחרר ולהתבטא, ויהיה לך הרבה רעיונות. 

למשל בשלב הזה עדיין אל תחשוב על הבחורה. אל תגביל את הרצון שלך לפי מה שמתאים לבחורה, אלא תיתן לעצמך חופש לבטא את כל הרצונות שלך ללא שום גבול שיגביל אותם. רק לאחר שאתה יודע מה הרצונות שלך, תחשוב על הבחורה, ותסנן את הרצונות לפי מה שמתאים גם לבחורה. 

אם מתוך טוב לב אמתי, אתה ישר תחשוב איפה היא רוצה להיפגש, איפה יהיה לה הכי נוח, מבלי שאתה יודע מה אתה רוצה, זה ההפך הגמור מליזום ולהוביל. 

דבר ראשון, אתה לא תגיע בכך לשום תשובה. שהרי אתה לא יודע איפה היא רוצה להיפגש, אתה לא יודע איפה הכי נוח לה, כי אתה לא היא. ואתה תישאר תקוע בלי שום רעיון (ובכללי אין שום סיבה הגיונית שתחשוב במקומה מה היא רוצה, ולרוב גם אם תנסה, אתה תגיע לתשובה לא נכונה, ותחשוב שאתה יודע מה היא רוצה, בעוד שהיא לא רוצה בזה). 

דבר שני, בכך אתה לא פועל ממקום של הובלה. כי אי אפשר להוביל וליזום מתוך הרצון של השני, אלא יוזמים מתוך הרצון שלך. אם אתה חושב ישר על הצד השני, מבלי להיות מודע לרצון שלך, אתה ישר חוסם את הרצון שלך מלהתבטא, ואתה פועל מתוך מקום מנותק מהרצון שלך. צורת התנהלות כזאת, עלולה להכניס אותך לתוך מקום של ריצוי, כי אתה פועל בגלל שזה מה שהיא רוצה, ולא בגלל שזה מה שאתה רוצה. ובכך אתה לא תביא את הרצון שלך לקשר, אתה לא תביא את עצמך לתוך הקשר, ואתה תישאר עומד מבחוץ, אף על פי שאתה כאילו נמצא בתוך הקשר.

[ברור שאם הרצון שלך זה להיפגש במקום שהיא הכי אוהבת לשהות, במקום שיעלה לה חיוך על הפנים. זה לא ריצוי, כי זה הרצון שלך. הרצון שלך יכול להיות לשמח את הבחורה. ריצוי זה שאתה עושה משהו כי זה מה הצד השני רוצה. ורצון זה לעשות משהו כי זה מה שאתה רוצה. וגם שאתה רוצה לעשות טוב לבחורה, זה כי אתה רוצה לעשות לה טוב, ולא כי היא רוצה שתעשה לה טוב. ואתה יכול לומר לה שאתה רוצה להיפגש במקום שיעשה לה טוב, ותשאל אותה איפה ישמח אותה להיפגש. וברור שזה נקרא להוביל וליזום, כי אתה מניע את התנועה הזאת.]

יכול להיות שבדברים גדולים אתה יודע מה אתה רוצה. אך בדברים קטנים כמו איפה להיפגש בדייט, זה נראה בעיניך חסר חשיבות, חסר משמעות, ואין לך רצון באותו דבר. ובאמת לא משנה לך איפה תיפגשו.

לדעתי בכל זאת כדאי לך להתבונן באותו דבר, ולנסות לברר את הרצון שלך גם באותו דבר קטן. לפעמים אתה תגלה שגם בדברים קטנים שחשבת שלא אכפת לך מהם, פתאום תגלה שדווקא כן אכפת לך. למשל חשבת שלא משנה לך האם להיפגש בפארק או בבית קפה. אך בפועל כשניסית את שתי האופציות, ראית שבפארק אתה מרגיש יותר משוחרר, ובבית קפה יותר קשה לך להתבטא באופן חופשי. 

אך גם אם באמת אין לך שום רצון באותו דבר, ושאלת את הבחורה וגם לה אין רצון באותו דבר. אז פשוט תבחר מה שעולה לראש. אפילו תיקח פתקים ותכתוב את כל האופציות, תשים בתוך קופסה, תערבב, ותראה מה יוצא. הרי אם לשניכם לא משנה איפה נפגשים, אז פשוט נפגשים בכל מקום שעולה לראש. 

דבר נוסף אתה יכול גם לרצות שהיא תקבע מקום להיפגש. העובדה שאתה מנהיג את הקשר, לא אומר שאתה צריך לדעת הכול ולעשות הכול וליזום תמיד. אתה יכול "להאציל סמכויות", ולתת לבחורה להוביל באותו דבר ספציפי. גם מי שמנהיג מדינה, לא עושה הכול בעצמו, והוא יודע במה הוא פחות טוב, ובמה הוא צריך לתת לשר אחר להוביל. וכך גם בקשר זוגי, אף על פי שאתה הגבר ואתה מוביל את הקשר, לפעמים יש דברים שאתה יודע שהבחורה תעשה יותר טוב ממך, או שאתה לא יכול לעשות בעצמך, אז תבקש ממנה להוביל באותו דבר.

לאחר שאתה יודע מה הרצון שלך, שזה השלב הראשון שכתבתי בהתחלה. השלב השני דורש לצאת מתוך עצמך, לראות את הבחורה שמולך באמת. השלב השלישי דורש דיבור כנה והקשבה מתוך ענווה. והשלב האחרון דורש ממך לסמוך על שיקול הדעת של עצמך, ולדעת להכריע לפי מה שאתה חושב. 

הדוגמא הזאת של קביעת מקום להיפגש, נוגעת באירוע מאוד נקודתי וספציפי. אך העקרונות נכונים גם להובלה באופן כללי.

לדעת מה הרצון שלי מהקשר, לאן אני רוצה להניע אותו, לראות את הרצון של הבחורה מהקשר, לדבר איתה על זה, לשמוע אותה, לחשוב ולהחליט איך לפעול לאותה מטרה משותפת. 

דבר נוסף בשביל להוביל אתה צריך לבוא לקשר מתוך תודעה כזאת, מתוך מקום נפשי של השפעה. זה נושא שדורש הרחבה בפני עצמו. אך בקצרה נאמר שכדי להיות במצב נפשי של השפעה, זה דורש לצאת מתוך הראש שלך, לראות את מה שמסביבך, ולהבין איך לעצב את הסיטואציה ולפעול עליה באופן שתניע אותה לעבר המטרה שלך. לא להיות נפעל מהסיטואציה, אלא להיות פועל עליה, מעצב אותה, ומניע אותה אל המטרה. למשל איש נשוי שחוזר מהעבודה לביתו, רגע לפני שהוא נכנס הביתה, הוא שואל את עצמו - מה המטרה שלי, מה אני רוצה להביא לבית, איך אני משפיע על האישה שלי, איך אני משמח אותה, איך אני פועל על המרחב הבייתי והזוגי לעצב אותו ולהניע אותו לעבר המטרה.

בסוף חשוב שתרגיש טוב בתוך הקשר הזוגי, ויהיה לך נוח בו. ואם לא מתאים לך להיות במקום של הובלה, וזה מעיק עליך. אז אל תעשה את זה. כל מה שכתבתי זה בתנאי שאתה באמת רוצה להיות במקום הזה. 

תודה רבה על הכל.השקעת הרבה מחשבה וזמןאנונימי בלנ"ו
שתי הארות:
אני באמת לא מרצה אלא רוצה לעשות משהו שטוב לי אבל גם לה. אני כל כך לא במקום של להחליט על אחרים. ברצינות קשה לי... מאוד

והדבר הנוסף שרציתי לכתוב שבאמת בדברים הקטנים זה כל כך חסר חשיבות בעיני אם בפארק הזה או האחר שאני באמת מסתבך בקבלת החלטה.
ואני נעזר בקצה חוט בדרך כלל אבל כאן אין שום קצה חוט. הבחורה לא נותנת אותו... היא אומרת "לא משנה לי". גם לי לא משנה,
אבל אני יודע שזה ככל הנראה כן משנה לה. היא מסיבה כלשהיא לא אומרת לי מה חשוב לה.
אז אני מסתבך.

בדברים הגדולים אין לי בעיה להכריע.
בדברים הקטנים פשוט מעולם לא נדרשתי להכריע.
וגם הקטע שזה להחליט גם עליה. אף פעם לא עשיתי את זה בעבר
יש לי כמה דברים להגיד על מה שכתבתבייניש נח
"אבל אני יודע שזה ככל הנראה כן משנה לה. היא מסיבה כלשהיא לא אומרת לי מה חשוב לה.
אז אני מסתבך."- אולי פה נמצאת הבעיה... אני חושב שבאמת לא אכפת לה. כמו שלך לא. כי זה לא באמת משנה

"בדברים הקטנים פשוט מעולם לא נדרשתי להכריע."- אתה כן נדרש להכריע בכל רגע נתון פשוט זה כל כך בקטנה שאתה לא שם לב.

"וגם הקטע שזה להחליט גם עליה. אף פעם לא עשיתי את זה בעבר"- נראה לי שזה הקושי העיקרי אצלך. הבעיה היא לא יזמות אלא קבלת אחריות על האחר. כשרק אתה יכול "להדפק" מהבחירות שלך אז לא קשה לך לבחור. אבל כשזה יכול לדפוק גם את האחר שעליו אתה מחליט אתה מפחד. [זה תאוריה שלי. אשמח אם תחשוב עליה]
אם זה המצב אז תבין שזה לא שאתה מחליט עליה. יש לה דעה ואישיות והיא תדע להעיר ולחלוק אם צריך. אתה רק שם את הדברים על השולחן ומציע. אם היא זורמת זו כבר אחריות שלה. זה לא שאתה מחליט עליה. זו החלטה זוגית. אתה פשוט זה שמציע ראשון
אז הענין הזה שאני הראשון זה הקשה. למה היאאנונימי בלנ"ו

לא יכולה להיות ראשונה?

מה ההיגיון בחלוקה הזאת?

במיוחד שלשנינו לא אכפת אז האמירה שמישהו צריך לקחת יוזמה נכונה גם לגביה

במחילה, אני טרם נפגשתי אבל מה אתה חושבמושיקו_משה

על הרעיון שתכין ביחד עם חברי הפורום הנחמדים *מראש* את התנהלותה שיחה והמקומות לשניים שלושה פגישות ראשונות.

ובמהלך הפגישה השלישית (או השנייה או הראשונה אני לא באמת יודע היכן הזמן הרגיל והמיטבי להעלות רצונות אישיים בסגנון זה וכו').

תסביר לה שיש לך קצת קושי בלקבל החלטה עבורה במעמד צד אחד כשהצד השני שותק. ושלעיתים אתה מפרש את השתיקה כחוסר רצון, ובכלל אשמח יותר לשיתוף פעולה וגם שאת יותר תובילי וכד'.

גם על המילים תוכל לעבוד עם חברי הפורום.

מקווה שיעזרו לך טוטו"ד.

נ.ב

חשבתי על כך שייתכן ואם היא ממש מובילה באקסטרים, והיא אומרת לך משהו שלא מוצא כן בעיניך מה תעשה? האם תשתוק או שתאמר לה?

מבינה את התחושה אך לא מסכימהמאמינה-בטוב
אני אישית כן רואה את עצמי בחורה שיודעת גם ליזום ולסחוף אחריי אך לגבי החלטות בחיים אפילו יחסית קטנות, כגון - לאיפה ללכת, מה להזמין לאכול, איזה בגד לקנות וכו', קשה לי לפעמים להכריע.
אבל,
אני יודעת שכמו שלי יש את התכונה הזו, בטח שיש גם גברים איתה.
אני לא יוצאת מנקודת הנחה שבהכרח הגבר יחליט עבורי ויעזור לי לבחור.
כאשר יצא לי לנסות לקבוע עם מישהו מקום בו נשב שנינו חיפשנו ביחד, ושנינו התלבטנו ביחד, וזרמנו, כי זה באמת לא כל כך משנה.
וזה ממש לא בעייתי כמו שאתה מציג את זה, בעיניי.
יכול להיות שיש בחורות שזה מפריע להן אך אני חושבת שיש גם הרבה שזה לא מאוד עקרוני.
בנוסף, אם אתה נפתח ומדבר על כך, אני בטוחה שיבינו...
הרבה בהצלחה !
אני חושב שזה מאוד קיים ודוקא מה שתיארתאנונימי בלנ"ו
על עצמך בקושי קיים...
להסביר את זה בקשר זה לקחת סיכון גדול
ולקחתי אותו בעבר. אני לא חושב שזה הועיל מאוד לקשר שנגמר ממש אחרי
נדיר שבהתחלה גם הבחורה תיזום כי היא מצפה שהבחור יראה שהוא אחראי ובוגר וכו'
את מכירה יותר טוב את המניעים כנראה
אולי התפיסה שלי היא השונהמאמינה-בטוב
אבל אני לא מצפה מהבחור ליזום בהכרח כמו שאתה מתאר.
אולי ציפייה להתעניינות ולהתקשר וכו' אבל לא בלקיחת סתם החלטות.
בעיניי, כמו שאמרתי, גם הבחורה יכולה וזה קשור לאופי ולרצון.
יכול להיות שהגישה שלי ייחודית אבל קשה להאמין שלא תהיה אף אחת שתהיה עם גישה דומה..
ואולי זה משהו שאתה יכול לעבוד עליו עם עצמך,
בחיים שלך, על עצמך, אתה לוקח החלטות בקלות?
חזרתי לדייק בת שמיא

מקווה שיהיה מועיל איכשהו.. ואימלה על האורךהמום
@אנונימי בלנ"ו

אני לא חוזרת בי ממה שכתבתי פה: לפי דעתי.. (לא לוקחת אחריות על כל הבנות בעולם ) - לקראת נישואין וזוגיות
אני יכולה להגיד על עצמי שאני כן מחפשת בגבר ביטחון ושיוביל באיזשהי צורה ואני חושבת שגם הרבה מהבנות שאני מכירה מחפשות את התחושה הזאת של הביטחון,
אבל חד משמעית שזה לא אומר שהגבר הוא זה שצריך להחליט ולהוביל את כל הדייטים, יש פה תהליך של בניית קשר וכל אחד נותן במה שהוא יותר חזק בו (ולא, זה לא דווקא שנשים יהיו אחראיות על X וגברים על Y)
וגם אם הרצון לביטחון הוא באמת משותף לבנות, לא כולן יחפשו את זה בצורה של דווקא שהגבר יקבל את ההחלטות, זה פשוט יכול להתבטא בכל כך הרבה דרכים אחרות ואני בטוחה שיש בך הרבה טוב שמתאים ומדוייק לאישה שלך.

וזה מתקשר לזה שאתה לא רוצה לבחור בשבילה (וזה באמת ממש מתוק ורגיש!!!),
אני לא חושבת שאתה צריך להחליט מה נכון לה.. פשוט אם יש משהו שבאמת לא משנה לשניכם והוא לא מאוד מהותי- אז בוחרים משהו וזורמים על זה...
אם בחרת משהו והיא לא רוצה את זה או רוצה משהו אחר, זה תפקיד שלה להגיד מה היא רוצה
ובתוך זה בוודאי שיש עניין להיות רגיש ולשאול לדעתה, אבל אם היא מסכימה, ונראה שהיא סבבה עם זה, אין סיבה שתחשוב "אולי היא רצתה משהו אחר.."
אם נראה שהיא לא סבבה עם זה- אפשר לשאול "את מעדיפה שנלך למקום אחר?"
פשוט לשים לב ולהיות ברגישות.. בנות צריכות להגיד מה הן רוצות אבל גם לי לא ברור למה אנחנו לפעמים לא ישר אומרותמבולבל

לגבי זה זהו הענין הוא - לקראת נישואין וזוגיות
אני לא חושבת שבעיני הבחורה זה חוסר רצון אם אתה לא יודע מה לבחור... יש המווווןן אנשים שקשה להם לקבל החלטות וזה משהו שדורש עבודה כשמרגישים שהתכונה הזאת תוקעת, אבל לא בצורה שאתה צריך להפוך להיות מישהו אחר, זה אתה רק קצת יותר החלטי (ואולי בכלל מזומנת לך אישה כל כך יודעת מה היא רוצה וכל כך צריכה את הגמישות שלך שתאזן..)

מסכימה עם @בייניש נח על זה: אתה לא משתנה! וממש לא הופך לאדם אחר! - לקראת נישואין וזוגיות
בסוף הכי הכי חשוב בקשר זה שכל אחד יהיה מי שהוא.. אם אתה בקשר ואתה מתאמץ להיות משהו שאתה לא- חבל עליך, כמובן שיש מקום לעבודת המידות ואם מרגישים שצריכים להשתפר במשהו אז לעבוד על זה אבל ממש לא להשתנות.

על זה: תודה - לקראת נישואין וזוגיות
זכיתי זה ברורננה-בננה אבל בגלל שאני בת אני לא צריכה להחליט? כי אני לא מסכימה עם זה..
היה לי קשר עם מישהו שנורא רצה שאני גם אחליט מה נעשה ושאני גם אתקשר וזה היה נראה ממש לגיטימי, לא ציפיתי שרק הוא יזום ויתקשר/ יקבע מה נעשה.
שוב, לכל אחד יש מקום לקבל החלטות בקשר, לפעמים יש צד שיותר עושה את זה אבל זה לא חושבת שזה אמור להיות קיצוני ומוחלט מראש מי אחראי על מה

י"ר שתמצא את מי שנכונה לך בע"ה בקלות ושמחהה! וחד משמעית שהיא תזכה י'אנונימי

המון המון תודה. עשית לי סדראנונימי בלנ"ו

תודה על השכל הישר

היה לי משמעותי לקרוא

ב"ה, בשמחה!בת שמיא
עבר עריכה על ידי בת שמיא בתאריך כ' בתמוז תשפ"א 22:37

מקווה שמשמעותי בצורה מעודדתחיוך גדול
בשורות טובות בע"ה!!

יפה מאוד!advfb

יפה מאוד.מושיקו_משה

תודה!בת שמיאאחרונה

משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?אחרונה

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפיאחרונה
המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

מסכים לגמרי עם דברי לגיטימיארץ השוקולדאחרונה
אם חשוב לך דמיון בעולם הדתי עם אשתך, כדאי להגדיר מי אתה
לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.
מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע

מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..

והרהרתי בשאלה  האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!

כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.

לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!! 

שזה הבסיס.מוקי_2020

-דעתי-.

המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.

ניקח את שוק הרכב.

אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,

אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.

עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.

אבל קודם הבסיס.

ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.

במה הוא עובד ? 
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ? 

כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)

בהצלחה.

..שפלות רוח

אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"

חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥

זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה
אוקי חברים לא חשבתי שאי פם אשתף את זה כאןכְּקֶדֶם

~אני אוהב מזרחית~

ספק אשכנתוז שתמיד עלתה לו בחילה מהשירים האלה ותמיד שמע בעיקר לועזי ולא ירד לפשוטי העם

פתאום חולה על מזרחית. נו טוב כנראה אחרי מי יודע כמה פרידות ולב שרוף שרוט ושבור לחתיכות, ימים ולילות במ'חנה עשו את שלהם

@צדיק יסוד עולם

סלח לי, אנא

זה המחנההרמוניה

השפעה חיובית;)

כתבת בפורום הנכון?

את חושבת? כע גמלי נראה שזה בעיקר זהכְּקֶדֶם
כל פורום שאני נמצא בו הןא הפורןם הנכון
מבולבלת מאדדדד
בהצלחה רבה!

אל תתייאש. בע"ה שלך תבוא כמה שיותר מהר🙏

פפפפפכְּקֶדֶם
לפעמים אצ מדיי מבוגרת
ימח שם עראפת
כמה חפרת לי ברחוב יפו, שאיזו חנות שם הפעילה מזרחית, שאתה לא מסוגל לשמוע מזרחית, שזה משגע אותך
נ.ב. סליחה על חוסר הטאקט🙈ימח שם עראפת
חחחחחחחח אכןכְּקֶדֶם
איך נפלו גיבורים אייי

אוח ישע למתולתל ואני יש דודא אליך 

חחחחח, הגיע הזמן שתבואו לבקרימח שם עראפת
אתה? חחח אוקי. אצלי זה דווקא הפוך לאחרונה.בנות רבות עלי

סליחה @הרמוניה 

לטובת מההרמוניה

בגדת ככה בשירי נשמה? (כן, ככה אני קוראת למזרחית😛) 

אהה אליסיה משהו מה שמה

כן?

חח כן לטובת אליסיהבנות רבות עלי

נהייתי קצת אובססיבי לשירים שלה ולאחרונה התחלתי לשמוע את כל האלבומים שלה מהעבר, אפילו נרשמתי לTIDAL רק בשבילה.

היא ממש מיוחדת. למען האמת זה בעיקר בגלל הפרסונה... יש לה לב טוב והפרסום לא גרם לה לאבד את זה.

האמת שמאז הנערות לא שמעתי מזרחית קלאסית רק מזרח חסידי חח .. האייל גולן זה היה יותר נוסטלגיה בשבילי אז שמעתי תקופה מסוימת.

מה שאני שומע עכשיו זה בעיקר את אליסיה וחסידי קלאסי. (חח רק אני מסוגל לעשות את השילובים האלה 🤣🤣)

מה זה TIDAL?הרמוניה

לבריאות

למה, זה הגיוני. אתה גם: יהודי, גם ישראלי, גם מזרחי, גם בן אדם בעולם, גם ילד לשעבר, גם .... הרבה זהויות.

בואי.. אין לי כל כך הרבה פצלשים..בנות רבות עלי

TIDAL זה כמו ספוטייפי רק באיכות גבוהה יותר ...HiFi .. אני משלם רק 20 ומשהו שקל בחודש..

חחח וואלה תודה לא הכרתיהרמוניה
אני אוהבת את פאר טסיהפי
וזה מוזר כי רוב השירים שלי זה של ארץ ישראל של פעם
בסדר נוכְּקֶדֶם
מביך....צדיק יסוד עלום

אשכול פריקה חושפני ופוטוגני לא יעזור לך לשחזר את הכבוד האבוד שלך. יש דברים שקשה מאוד לתקן. אפילו הייתי אומר ביזיון...

אני אחזור לי למוזיקה החביבה עלי ואתענג על החברה שאני מארח לעצמי

אפ ששהרמוניה

יום אחד גם אתה תחזור בתשובה

כְּקֶדֶם
מקווה שאתה מתמוגג לך בתענוגים
ברבורים ושליו ודגיםצדיק יסוד עלום
אתה מתכוון לשירי עגבים?אני:)))))
ואי ואי ואי....בנות רבות עלי

🍿

..הרמוניה

זה לא יפה אם את אומרת שמזרחית= שירי עגבים...

יש הרבה שירי עגבים וגם סתם שירים מטומטמים שהם לא מזרחיים

לא אמרתי את זהאני:)))))
שאלתי ספציפית אותו 
השיר הראשון לא מוגדר עקרונית כמזרחית לדעתינוגע, לא נוגע

ולצערנו רוב המוזיקה היום (בין הפופ הרגיל ובין הפופ המזרחי) היא מטומטמת. בזכותה אתה מעריך יותר מוזיקה איכותית ונהנה ממנה...

השוני שיש בין הפופ המזרחי של היום לבין ימי תחילת ואמצע הז'אנר הזה- לפני עשרים שלושים שנה, בולט מאוד. כבר אין זכר היום למוזיקה שהיו עושים אז.

אבל גם היום מדי פעם יש הבלחות, אפילו מדהימות.

נניח פאר טסי הוא מאוד מוכשר, ומי שיסתכל מהצד לא יכול להבין איך מי שכתב והלחין את "מה יהיה מחר" מבזבז את הכשרון שלו על שירים טיפשיים.

אבל שמה הדור נמצא. תרבות רדודה ואנשים שנמצאים בבוץ רגשי, שצמאים לצאת משם ולהגיע לעומקים רגשיים ולקשר אמיתי, אבל הרבה פעמים לא באמת יודעים מה זה כי הם לא חוו את זה או לא מאמינים שיגיעו לזה.

..הרמוניה

השיר הראשון חסום לי🤭 והשני לא

נכון

חחנוגע, לא נוגעאחרונה
לא הפסדת הרבה

אולי יעניין אותך