סיפור הלידה שלימאמינה בנסים

טוב, אז עברה כמט שנה מהלידה. והחלטתי שהגיע הזמן לכתוב את הסיפור.

אזהרה: אורך חריג ביותר..

הריון ראשון. עובר חלק בסכ"ה. חודש תשיעי מגיע. אני ענקיתתת. חם בחוץ בטירוף, כולם בחופשת בין הזמנים ואני סוחבת בעבודה. מדי פעם מגיעים צירונים מציקים, שבאים והולכים. זה מעצבן אבל לידה לא נראית באופק. אני בטוחה שאלד בשבוע 42 עם זירוז.. כמו אמא שלי. מתחילה שבוע 39, הלידה נראית לי רחוקה מאד מאד. יום חמישי, אני לבד בעבודה עם עוד אחת מהצוות. קורונה, רוב העובדים בבידוד או עם הילדים בבית. מתחילים לי כאבי גב תחתון ממש  מציקים. הקולגה צוחקת עלי שאין סיכוי שאני יולדת בקרוב. לידה ראשונה בכל אופן.. הכאבים הולכים ומתגברים. לקראת הערב זה נהיה מציק ממש אבל אני לא מצליחה לתזמן. לא ישנה טוב בלילה. אנחנו מחליטים לעשות שבת בבית ואת הסעודות לאכול אצל גיסתי שגרה באזור. אני קמה באנרגיות. מבשלת, מנקה. תוך כדי הכאבי גב הולכים ומתגברים, הולכים ומתגברים. אני פותחת את החוברת על הקורס הכנה ללידה. כתוב שם שציר "אמיתי" הוא כמו כאב שמקרין מהגב לבטן. לא דומה למה שאני מרגישה. בטוחה שזה שוב צירים מדומים.. בערב שבת בעלי מתקשר לאמא שלי ומעדכן אותה על המצב. היא רוצה להגיע אלינו לשבת אבל אני לא מסכימה. נראה לי הגזמה מיותרת. בתחושה שלי אין סיכוי שזה באמת יקרה בקרוב. שבת נכנסת, אני מאד כאובה. מתארגנים לצאת לגיסתי לסעודת ליל שבת. אף נעל לא עולה עלי. בסוף הולכת עם קרוקסים מגוחכות בצבע תכלת זורח. קצת מתפדחת אבל זה מה יש. הדרך מלאה במייני חצרות (קורונה...). כאב חד תוקף אותי כשאני מנסה לחצות בשקט את אחד המיניינים. אני מתחילה להתפתל וכולם בוהים בי. הכאב כ"כ גדול שאני אפילו לא מבינה את הסיטואציה. הדרך אורכת הרבה זמן ואנחנו מגיעים סוף סוף. בעלי יוצא לערבית ואני מתיישבת על הספה. פתאום מגיע גל כאב ענקק ואני מתחילה לבכות. גיסתי נבהלת ומוציאה את הילדים מהסלון. היא מבטיחה לי שזה לא צירים אמיתיים. "כשיגיעו הצירים באמת, אז תביני". זה ממש לא מעודד אותי.. בנתיים הגברים חוזרים מהתפילה ומתחילים בסעודה. אני כבר מבינה שכנראה זה צירים,. אבל בטוחה שזה יעבור עוד מעט. מנסה ליישם את מה שלמדתי בקורס. נושמת, מתנוענעת, דוחפת משקוף. זה עוזר מאד ואני מרגישה גיבורה. לא נעים לי לעשות את כל זה ליד הילדים של גיסתי. אז ברגע שמתחיל להגיע גל אני רצה למרפסת. מהר מאד בעלי קלט את העניין ומייד יצא ביחד איתי. אני עמדתי עם הפנים לקיר ודחפתי בכח והוא עיסה לי את הגב. לא הרגשתי שאני דוחפת בעוצמה, אבל הוא עף אחורה כמה פעמים.. והוא לא בחור שדוף במיוחד.. ככה עוברת לה הסעודה. כל 5 דקות אנחנו רצים למרפסת למשך דקה. בין לבין בעלי אוכל ואני שקועה בעולם פנימי משל עצמי.. רציתי לחתוך אבל ריחמתי על בעלי, שלא אכל כל היום. לקראת סוף הארוחה כבר לא החזקתי מעמד. הצירים הצטופפו ונהיו ארוכים וכואבים יותר. גיסי וגיסתי לחצו עלינו לנסוע לבי"ח, אבל אני לא הרגשתי שהגיע הזמן. החלטתי ללכת לישון והייתי בטוחה ששינה טובה תעצור את הצירים. חזרנו הביתה, השעה 11.00 בלילה. רק ב-12.00 מצליחה להירדם. ב-01.00 אני מתעוררת מכאב אדיר, חד ומשתק. בעלי קולט מתוך שינה שמתחיל ציר, אנחנו קופצים ביחד מהמיטה. אני מתחילה לזוז ולדחוף והוא נותן לי קונטרה. אני אמורה להיות עייפה. גם לילה קודם כמעט ולא ישנתי. אבל הכאב מעורר אותי. אני מרגישה טוב, בשליטה. הכאב לא מחסל אותי ואני מצליחה לנהל אותו. הזמן עובר ואני מתזמנת ציר כל 3-4 דקות. השעה 2.30, אני מתחילה להתעייף. הבית סוגר עלי מכל הכיוונים ואני חייבת אוויר. בעלי רוצה שנסע לבי"ח. הערת שוליים, מתחילת ההריון היתה לו הרגשה שהלידה תהיה בשבת. הוא קנה ספר על הנושא והשתדלנו כל שבת לקרוא בו. אני כמובן הייתי אאוט לגמרי אבל טוב שאחד מאיתנו ידע את ההלכות. אני לא הסכמתי לנסוע, היה לי הזוי לחלל שבת. פחדתי שנגיע למיון וישלחו אותי הביתה בבושת פנים. בעלי ניסה לשכנע אותי, אבל אני שקעתי במין קהות חושים, התמקדתי רק בלעבור את הציר ולהתכונן לזה הבא. הוא לא חיכה לאישור שלי והזמין מונית עם נהג גוי. השעה 3.30 לפנות בוקר. הנהג אומר שיגיע עוד חצי שעה בערך. אני לא מסוגלת להישאר בבית ואנחנו יורדים למטה. בערב בשבת כבר הכנו תיק אז הכל היה מוכן. אנחנו מחכים, ליל שבת. שקט מוחלט ברחוב. רק הרעש של הגנרטור נשמע בקול. אני מפחדת שנפספס את המונית. בעלי מנסה להסביר לי שהרחוב פתוח וריק ואין סיכוי שלא נראה אותו. לכו תנסו לדבר בהגיון עם אישה בסוף תשיעי.. הרעש של הגנרטור נשמע לי כמו מנוע של מוכנית מתקרבת, אני חוצה את הכביש מצד אחד לצד שני, שואלת את בעלי שוב ושוב שוב אם לקח ת"ז וכל מה שצריך. הפרטים הקטנים נותנים לי קצת שליטה על המצב. הצירים בנתיים עולים שלב ומרגישים קצת אלימים. אני מבולבלת, כאובה אבל עדיים מרגישה שהמצב בקונטרול. המונית מגיעה ואנחנו עולים. הדרך לוקחת דקות ספורות. כ"כ מוזר לנסוע בשבת.  אנחנו מגיעים לקבלה. בעלי נרשם ומנהל דיונים עם המזכירה לגבי הרישום, הוא לא רוצה שיעשו בשבת מלאכות כתיבה שלא לצורך. בנתיים תוקף אותי ציר כואבב, אני הולכת הצידה, נשענת על הקיר ומתחילה לבכות. מעצבן אותי שבעלי הולך להתווכח עם המזכירה במקום לעזור לי לעבור את הציר. אחות מכניסה אותי למיון יולדות, הכל ריק. השעה 4.30 לפנות בוקר ואני היחידה בכל האזור. מחדר לידה שומעים צעקות ואני קצת נבהלת. מעלים אותי למיטה ואני מרגישה לחוצה כמו לפני טסט. האם כל הכאבים היו אמיתיים או שיצחקו עלי וישלחו אותי הביתה?! האחות מנסה לבדוק אבל ציר מגיע ואני מזדקפת ומתחילה לזוז. התנועה כבר מגיעה לי באוטומט, אני לא יכולה לשכב בזמן שהכאב תוקף אותי מכל כיוון. היא מחכה שהגל יעבור ובודקת פתיחה. המגע שלה כואב לי כ"כ ואני מתכווצת וצועקת. היא לא ממש מתייחסת. חושבת שניה ומודיעה: פתיחה 2.5, מחיקה מלאה. אני שואלת אם זה אומר שהתקבלתי ללידה. משום מה זה ממש מצחיק אותה... היא מודיעה לי חגיגית שהתקבלתי ושעם כאלה צירים אינטנסיביים היא לא חושבת שהלידה תיקח הרבה זמן. ואז מעדכנת בדרך אגב שהיא רואה דם. אנחנו אסורים מזה הרגע. אני מתבאסת אבל אין לי זמן להתעסק בזה. הצירים מגיעים ממש כל 2 דקות. אני שמחה שבעלי עזר לי לעבור את הלילה הקשה ותמך בי כ"כ עד עכשיו. הוא באמת היה מדהים!

המשך יבוא. 

יאאאאפלאי 1234
אני במתחחחח
ואי איך כתבת יפהבתנועה מתמדת
מחכה להמשך!
מה עזבת אותנו במתח??חדשה ישנה
יואו, הרגת אותי איך את לא הפסקת להתעקש שזו לא לידה...חחחח... לא בעבודה, לא בבית, לא אצל הגיסה... מתה מכאבים ועדיין בטוחה שזה לא זה.
חל איסור על הפסקה באמצע חחח. לא ידעת? סתםאורוש3

מגיבה כדי לקרוא בהמשךמק"ר
המשך הסיפורמאמינה בנסים

ממשיכה.. 

אני מבקשת חוקן, כמו שהמדריכה בקרוס המליצה, אבל לא מסכימים לתת לי.  טוענים זה רק יעשה לי רע. אני נכנסת למקלחת. השעה 5.00 לפנות בוקר. בעלי מודיע לי שמותר לי לעשות הכל כי להקל על עצמי ואני חייבת להפסיק להרגיש אשמה ששבת היום. אני יולדת ומותר לחלל עלי שבת. המים עושים לי טוב. אני מתיישבת על כדור פיזיו ומכוונת את הזרם של המים ישירות על הנקודות הכואבות. זה לא מרגישה שום תחושת זמן, אבל לאט לאט היעילות של המקלחת הולכת ופוחתת. נהיה לי כואב מאד מאד. אני מרגישה בחילה, עייפות ותשישות. אין לי כח. מחליטה לסגור את המים ואז קולטת שאני יושבת במרכז שלולית ענקית. כל החדר מוצף מים. אני נזהרת לא להחליק ןפתאום קולטת ששמתי את הכדור על הפתח ניקוז. למים לא היתה נקודת יציאה והם הציפו את כל האזור. כל המסדרון גם הוצף והאחות מתרגזת על בעלי.. אני יוצאת ומביאים לי חלוק ורוד ענק ומוזר ללבוש. אני מסתבכת והאחות עוזרת לי ללבוש אותו. השעה 06.30 בבוקר. אני מבקשת אפידורל ומסכימים בלי בעיה. בודקים פתיחה- 3. אני מתאכזבת. צירים כ"כ כואבים וצפופים ורק זה מה שהתקדם? מחכים למרדימה. המיילדת מסבירה לי איך לשבת בזמן שמזריקים את האפידורל. אני לא אוהבת את הצורה שהיא מדברת אלי, לא מתחברת אליה בכלל. מזריקים לי זריקה בגב. הכאב ממש נסבל. בנתיים הגיעה השעה שבע בבוקר- החלפת משמרות. נכנסת מיילדת צעירה, אנרגטית ומהממת. אני מתחברת אליה ממבט ראשון. האפידורל גם מתחיל להשפיע ואני מרגישה איך כל הגוף של נרפה ומשתחרר. מבינה כמה כאבו לי הצירים. בנתיים אמא שלי מגיעה. בעלי התקשר אליה כשנכנסנו לחדר לידה. היא גרה מחוץ לעיר והצליחה להגיע עם מונית של נהג ערבי, במהירות שיא! אמא שלי היא אלופה אמיתית, ידעתי שאפשר לסמוך עליה. מחשיכים את החדר ואני מנסה לישון. מתקשה להאמין שלא כואב לי, זה כ"כ כיף. השעה 8.00 בבוקר. המיילדת נכנסת לבדוק אותי- פתיחה 4. היא שואלת אם היא יכולה לפקוע את הקרומים. אני מאשרת. לא הרגשתי כלום אבל פתאום שטף אותי זרם מים חמימים. אני מבינה שירדו המים. אמא שלי מנסה להצחיק אותי ולשיר לי שירים מטופשים. זה עושה לי מצב רוח טוב. בעלי שואל אם יכול לצאת לשחרית. אני מסכימה, לא נראה שמשהו עומד לזוז בשעות הקרובות. כזכור, קורונה. אין בתי כנסת פתוחים. הוא הולך לחפש מניין. אחרי חיפושים ארוכים הוא מוצא אבל שם לב שלא לקחת את הכובע והחליפה. הוא מחליט לחזור ומגיע בדיוק ברגע הנכון.. אני חוזרת קצת אחורה. קצת אחרי שהוא הלך אני מתחילה להרגיש כאב גב מטורף. לוחץ לי. אני צריכה לשירותים. אני מנסה להגביר את הקצב של האפידורל אבל זה לא משפיע. הכאב מתגבר ונהיה צפוץ והיסטרי. אני מתחילה לצעוק. אמא שלי מנסה להרגיע אבל קולטת שקורה משהו. היא קוראת למיילדת אבל זו עסוקה בלידה אחרת. האחיות לא מבינות מה דחוף. לידה ראשונה, לפני שעה היתה פתיחה ארבע. כואב לה? שתתמודד. אמא שלי הלביאה מכריחה את אחת המיילדות להגיע. היא בודקת ואומרת- פתיחה 9. הלם! איך כ"כ מהר? כואב לי כמו שלא כאב לי בחיים. אני מרגישה לחץ מטורף ואין לי מושג מה לעשות. בשומעת את המיילדת שבדקה אותי קוראת למיילדת שלי. היא נכנסת ובודקת. פתיחה 10. היא מתסכלת לי בעיניים ואומרת: הגיע הזמן. את יולדת. בדיוק בעלי חוזר לקחת את החליפה, אב הוא מבין ששחרית הוא כבר לא יתפלל עכשיו.. אני בהיסטריה. לא מעניין אותי כלום, אני רוצה שיפסיק לכאוב לי עכשיו! מתחילה תכונה בחדר, מכניסים משקל תינוקות, קערות עם מים חמימים, שמן שקדים. אני מרגישה צורך מטורף ללחוץ, הכל בוער ושורף לי. אני צועקת, אפילו לא שומעת מה אומרים לי. המיילדת מנסה לדבר איתי אבל אני לא שם. איבדתי את זה לחלוטין. אני צועקת וצועקת, מרגישה שאני הולכת למות. הכל כואב, שורף, לוחץ. הגלים תוקפים אותי מכל כיוון ואין לי לאן לברוח. אני מתחננת לניתוח. לא יכולה לשרוד את זה עוד אפילו עוד שניה אחת. המיילדת תופסת אותי ומתסכלת לי בעיניים. היא אומרת לי "את חייבת להירגע ולהקשיב לי. את תעברי את זה כמו גדולה". משהו בטון שלה תופס אותי ואני מנסה להתרכז בהוראות שלה. ללחוץ חזק ולשחרר. ללחוץ ושוב. אמא שלי לידי, הנוכחות שלה מצילה אותי. המיילדת מעדכנת שהיא עומדת לעשות חתך מבוקר. אני לא מבינה כלום, שתעשה מה שהיא רוצה, העיקר שייגמר הסיוט הזה. מחזיקים לי את הרגליים משני הצדדים, המיילדת מעדכנת היא רואה את הראש!! אני לא מאמינה. היא שואלת אותי אם אני רוצה מראה, שתעזור לי בלחיצות. אני לא רוצה כלום. רק שייגמר הכאב הנוראי הזה. קשה לי נשום. המסכה סותמת לי את נתיבי האויר. ופתאום אני מרגישה לחץ אדיר והכל נגמר. 9.25 בבוקר. הוא בחוץ. קריאות מזל טוב, שמחה. אני שומעת הכל כמו מבעד לאקווריום. לא מרגישה שמחה. רק הקלה שזהו, לא כואב לי. עייפות מטורפת משתלטת עלי. אני רק רוצה ללכת הביתה. התינוק נראה לי מוזר, מכוער. כולם שמחים אבל אני מנותקת מהסיטואציה. שמים אותו עלי לכמה שניות. אני לא מבינה מה הקשר שלי ליצור הזה. איפה החיבור שכולם הבטיחו? אין לי כח להחזיק אותו. אין לי כח לכלום. נותנים אותו לבעלי המאושר. לחדר נכנס רופא. רופא עם לוק של עבריין משכונת פשע... גבוה, כובע מצחיה הפוך, שרירים מלאים קעקועים. הוא מודיע שהוא מתחיל לתפור. לא הבנתי מה קורה. רק סיימתי ללדת, מה רוצים ממני? אני לא מקבלת יותר מדי הסברים. הוא מתחיל להתעסק במקום. רק נוגע ואני מזנקת אחורה בכוחות לא לי. המגע שורף ונוראי. הוא מנסה שוב אבל אני לא מסוגלת. אוף, קשה לי להמשיך לכתוב. מרגיש לי כאילו אני עוברת את שוב.. אני אתאושש קצת ואמשיך. 

וואו, כתבת את זה כ"כ חי ואמיתי~מרמלדה
ממש גיבורה!
מחכות בסבלנות להמשך♥️
וואי גיבורהפשיטא
התחושות שלך בסוף ככ מוכרות לי גם מהלידה הראשונה...
הניתוק הזה וההלם..
אלופה שעברת את כל זה!
וואי אני במתחמאוהבת בילדי

איזה אלופה.

אני יושבת וקוראת ומתחילה להתכווץ מכאב...

קראתי הכל, אלופה! מחכה להמשךמק"ר
יואוווו אלופההה. איזה מרגשש... מעלה לי נשכחות מהלידה הראשונהמותק 27
אהובה מחכה בסבלנות להמשך❤סיפור_של_הלב
ואו קראתי הכל ובכל התיאור שלך על הלידה עצמה, אני פשוט מוצאת את עצמי בוכה... מה שאנחנו עוברות בשביל להביא חיים לעולם זה לא הגיוני, זה לא נתפס, זה ככ מעורר השראה!!!
וואו את מדהימה ואת מזכירה לי את הלידה שלימחכה להריון

לידה מתישה

לקחתי אפידורל בפתיחה 4 ובפתיחה 9 הרגשתי הכל ממש כמו שאת מתארת כאבים איומים!

וגם אחרי הלידה לא התחברתי כלכך לתינוק

מההלם מהכאב את כלכך רוצה שהכל יגמר ורק לנוח..

את מדהימה נהנתי מאוד לקרוא אותך ומזל טוב

ואי איך את מצליחה לכתוב הכל לפרטי פרטים כאילו קרה רק אתמולבתנועה מתמדת
ועברה כבר שנה!
איזה כיף שאמא הספיקה לבוא והייתה איתך!! את אלופה..
וואו. איך כתבת את זה חי כל כך..חדשה ישנה
אני ממש מרגישה את החוויה שלך...
אני עם דמעות, צוחקת, בוכה, מתכווצת...
מחכה להמשך... את גיבורה אמיתית.
(מעניין איזה בית חולים ילדת)
ואו אני בהלםהאושר שבחלום
אני עוד מעט חןדש שמיני, הריון ראשון.
מחכה לזה כלכך, אבל רועדת מפחד מהלידה!!!

תופרים אותי כשאני ערה??? בלי הרדמה??
אמאלהההה!!!
איזה גיבורה את!!!!
1. אפידורל. 2. לא בטוח שתצטרכי תפריםכבתחילה
לי עשו תפריםקפה הפוך

בהרדמה מקומית בזריקה, לא הרגשתי כלום (רק שמתעסקים לך שם)..

וגם לא בטוח שתצטרכי...

לא כל כך מרגישים את התפירות...חדשה ישנה
אבל זו חוויה לא נעימה שמתעסקים לך שם.. ואחרי שילדת את בכלל רק רוצה שיעזבו אותך לנפשך (ולגופך... )
בלי אפידורל מרגישים ועוד איךואילו פינו
סליחה אם אני מלחיצה.. התפירה כאבה לי יותר מהלידה עצמה..

ונתנו כמה זריקות הרדמה. זה לא עזר.
נשמע נורא. לרוב זה לא אמור להיות כך..חדשה ישנה
2 לידותואילו פינו
וזה הסיוט שלי.
הלידה ברוך ה' עוברת מצוין. התפירה זה סיוט. כאבי תופת..
ילדתי בלי אפידורל ובשתי הלידות אמרו לי 'זה החיסרון של מי שלא לוקחת אפידורל.. ' מרגישה את החוט עובר בתוכי..
וואי נשמע סיוטציפור מתוקה
בעז"ה שבלידה הבאה לא תצטרכי תפרים..
מוזר אני הייתי עם אפדיורל ועשו לי הרדמה מקומית בזריקהקפה הפוך

נתנו שתי זריקות ולא עזר בכלל...ואילו פינו
וואייי נוראי איזה באסה קפה הפוך

היתה לי פעם אחת כזאתאמא יקרה לי*

של תפירה מזעזעת. בעצת אחות בלידה הבאה ביקשתי זריקות הרדמה

עד שהמקום רדום לגמרי ולא מרגישים.

פשוט להתעקש שאם לא רדום היטב- לא ממשיכים.

זה מה שרציתי לעשות בלידה השנייהואילו פינו
והרופאה כל כך זילזלה בי שפשוט לא הצלחתי לעמוד על זה שתחכה להרדמה.

בעלי אמר שלידה הבאה הוא ממש יהיה על זה ולא יתן להם בלי שאני מסכימה שיגעו. בתקווה שלא נצטרך תפרים.. בעזרת ה'
הסוף הכי חשוב. אמן!אמא יקרה לי*

גם עם אפידורל תבקדי הרדמה מקומיתאנייי88
אני צעקתי על הרופא שהוכ לא נוגע בי אם אני מרגישה.
לא לא לאאמא ל6 מקסימים
אותך לא תופרים! את תלדי בלי חתכים ובלי קרעים! אל תדאגי!
בטח שעם הרדמהרק שאלה לי
אבל לא תמיד זה עוזר.
אני הייתי עם אפידורל וגם נתנו לי זריקת הרדמה, אבל עדיין הרגשתי:/
גיבורה. מחכה להמשךאורוש3
את מזכירה לי ממש את עצמי. חיבוק ענק של הבנה❤באת אליי פתאום
הרגת אותי שביקשת ניתוחביבוש

בוכה/צוחק

יואו איך הצחקת אותי עם הכדור שסתם את הניקוזציפור מתוקה
מחכה להמשךך
קרה גם לי....דיליה
בלידה הראשונה סתמצי את החור של הניקוז...
זה היה עדיין בחדר קבלה, ועד שהעבירו אותי לחדר לידה הם כינו אותי ההיא מההצפה...
המשך הסיפור (חלק אחרון)מאמינה בנסים

המגע שורף ונוראי. הוא מנסה שוב אבל אני לא מסוגלת. כאב שאי אפשר לשאת. אמא שלי מנסה לעודד, לומר לי שעוד מעט מסיימים. אבל הרופא אומר שלא נכון, יקח הרבה זמן לסיים. אני כ"כ מותשת. קר לי, אני עייפה והמח שלי כמו במסך עשן. העסק תקוע. הרופא מתחיל להתעצבן. הוא מעדכן אותי שלא יכול להיות שכואב לי, כי אני מקבלת אפידורל. אין לי מושג איך להתמודד עם הטענה הזו. מה אתה חושב, שאני ממציאה את הכאב? ??הוא מנסה שוב ושוב וזה לא הולך. אני לא מסוגלת שלא לזוז. כואב לי!!! הוא מאיים עלי שיקח אותי לחדר ניתוח. אני כ"כ לא רוצה. מרגישה אשמה שלא החזקתי את הבן שלי אחרי הלידה. אני לא רוצה להיות מושבתת ל-24 שעות בגלל הרדמה.. אמא שלי משתגעת מהיחס המחפיר של הרופא, היא מנסה להתערב אבל זה לא הולך.. באיזה שהוא שלב נכנסה רופאה נוספת, בכירה יותר. היא מציעה לי לנסות שוב תפירה בחדר לידה ואם לא- נעלה לחדר ניתוח. היא אומרת שאין סיבה שתהיה לי טראומה מכל העניין. כמובן, הניסיון לא מצליח. מעבירים אותי למיטה אחרת ומתגלגלים החוצה. אני מנותקת לחלוטין. רועדת בכל הגוף. בהמשך הבנתי שאיבדתי הרבה דם. נכנסים לחדר ניתוח, אמא שלי ובעלי נשארים בחוץ. אני כ"כ פוחדת להיות שם לבד. קר מאד בפנים. שמים אותי במרכז החדר, הכל מואר. האור חודר ואני עוצמת עיניים. רק רוצה הביתה. ממקמים אותי גבוה מאד, שיהיה נוח לרופא הגבוה לעבוד. מצמידים כל רגל שלי לצד המיטה שלא אוכל לזוז. אני מרגישה כמו תרנגול שמובל לשחיטה... מוסיפים לי עוד מינון של אפידורל. סוף סוף הכל מוכן. אני מנסה לגייס את עצמי, לא לזוז. מבינה שחייבת לשתף פעולה בשביל לסיים. האחות שואלת אותי איך קוראים לי. אין לי מושג מה לענות לה. זכור לי שכנראה יש לי שם, אבל לא מצליחה להיזכר מה הוא. היא מתעצבנת למה אני לא עונה לה. האוירה מצד הצוות מנוכרת ולא נעימה. אני מתכנסת בתוך עצמי. קר לי מאד. מבקשת מהרופא שיעדכן אותי לפני כל נגיעה, שאוכל להתכונן. הוא לא מתייחס ופשוט מתחיל. שוב הכאב מכה בי. אני לא מסוגלת לשאת את המגע. מזנקת אחורה, למרות הקיבוע והכל, אני מצליחה לזוז. הוא כועס עלי. מודיע לי שבקצב הזה נישאר פה עד הערב... הוא אומר שנקרעתי בצורה מאד קשה, גם חיצונית וגם פנימית. ואני לא נותנת לו לעשות את העבודה שלו. מרגישה חוסר אונים מטורף. אנחנו כבר בחדר ניתוח, קבלתי את המינון המקסימלי של האפידורל מה לא בסדר בי? למה אני לא מצליחה לשכב בלי לזוז? ההרופא מתעקש שלא יכול להיות שכואב לי. האזור רדום. הדיבורים האלה מייאשים אותי ופוגעים בי מאד. אני מרגישה מדומיינת, אבל הכאב חד, חותך ואמיתי ואני לא מצליחה שלא לזוז. בקשתי מהאחת האחיות שתיתן לי יד בזמן שהרופא תופר. היא נאנחת ומסכימה בקושי. הוא שוב נוגע ואני לוחצת לה את היד חזק, מנסה לקבל תמיכה. היא, בתגובה, מעיפה את היד שלה וצועקת: "דיי, את מכאיבה לי.. ". באותו רגע הרגשתי שהיאוש משתלט עלי. כולם שם נגדי. אף אחד לא רוצה לעזור לי, לא מאמין לי שכואב. חשבתי שלא אצא משם בחיים. החוסר אונים היה עצום, לא הצליחו לתפור. אני מאבדת דם. מנסים שוב ושוב וזה לא הולך. אני מרגישה שזה כבר לא מעניין אותי. מבחינתי למות על המיטה הזו ודי. בשלב הזה מתערב המרדים (הערבי יש לציין) שעמד עד אז בצד. הוא אומר לרופא שהוא רוצה לשים לי מסכה עם טשטוש (לא זוכרת את המונח הרפואי). הרופא מתנגד. הוא אומר, אתה לא רואה שיש לה בעיה? אנחנו צריכים לעבור להרדמה כללית ולסיים סיפור. המרדים מתעקש. הוא שם לי מסכה ואני מרגישה שאני מתנתקת. זו תחושה נעימה מאד. הוא מחזיק לי את היד ואומר לי: חמודה, אני איתך עכשיו. תחזיקי לי את היד, עוד מעט גומרים..". הוא מסביר ומתווך לי את הפעולות של הרופא. אני נרגעת, מרגישה שיש מישהו בצד שלי. מצליחה להרפות את הגוף ולא לזוז. בכל תפר אני לוחצת לו את היד חזק מאד ומשהו בזה נותן לי ביטחון. אין לי מושג כמה זמן עבר, אבל בסוף זה נגמר. במאמר מוסגר, אחרי זה התביישתי בעצמי, אישה נשואה שמחזיקה יד לגבר ערבי...  בקיצור, מגלגלים אותי החוצה. בעלי ואמא שלי עומדים שם, מתוחים מאד. הייתי בפנים למעלה משעתיים. הם מדברים איתי ואני לא מצליחה להבין מה הם אומרים. מרגישה שאני מרחפת בחלל החיצון.  מחזירים אותי לחדר לידה להתאושש קצרה. המיילדת מביאה לי תה מתוק, מבחיל אבל מרענן. כל הגוף כואב והמורל ברצפה. המיילדת מבחינה במצב הרוח הירוד שלי ומתחילה לדבר איתי. היא מסבירה לי איזו גיבורה הייתי, איך התמודדתי לאורך כל הדרך. אומרת שלחצתי מעולה והקרעים ממש לא קשורים לזה. היא בעצמה נקרעת כל לידה מחדש.. היא עוברת איתי על המהלך של הלידה ומסבירה לי שהייתי פשוט מעולה. רק בהמשך אני מבינה כמה זה היה חשוב לשמוע את זה. תודה למיילדת המקסימה שהכניסה לי טוב טוב לראש ששום דבר לא קרה באשמתי.. חסכת לי הרבה פגישות פסיכולוגיות.

בקצרה אני אומר שהמשך לא היה קל.. קבלתי מינון מוגבר של אפידורל שהרדים את שלפוחית השתן. הייתי עם קטטר 10 ימים ושלושה חודשים סבלת מעצירות קשה מאד. הבייבי המתוק נולד עם צרכים מיוחדים. עברתי (כמעט) שנה מאד לא פשוטה. אשפוזים ארוכים, טיפול נמרץ, החייאות, פחד והרבה חוסר אונים סביב המצב הרפואי הנדיר של הילד. סבלתי מדיכאון אחרי לידה, שאני עדיין סוחבת שאריות שלו. אבל היום אני יכולה להסתכל אחורה ולהודות על כל מה שלא מובן מאליו. אני בריאה, הילד שלי חי. אני אוהבת אותו ומחוברת אליו בכל נימי נפשי. יש לי תפקיד ושליחות לקדם אותו ולמצות את הפוטנציאל המדהים שלו. הדרך קשה אבל אני בטוחה שאלוקים, אבא שלי האוהב, הולך איתי יד ביד והוא יעזור לי לצלוח את כל האתגרים.

וואו. מוטטת אותיבת מלך!!!!
הרבה כוחות ורק שמחה♥️
אימלהה כולי דמעותציפור מתוקה
את גיבורה גיבורה גיבורה!!!
💞💞💞💞💞💞
וואי אני ממש בוכה פה ❤❤❤❤❤באת אליי פתאום
חיבוק ענק לך אהובה!
איזו גיבורה ולביאה את, אמא אלופה!!!!
ואיזו אמונה יש לך! מה זה????

מדהימה,
מאחלת לך רק רק רק טוב.
ברכת השם בכל התחומים ומלאאא נחת.
איזה גיבורה את! ממש !ואילו פינו
יואוווו את מדהימה ממש!!בתנועה מתמדת
מה שעברת... איזה חוויה מטלטלת...
חיבוק ענקי על היחס של הצוות, נשמע נורא
אמאאאאאאאאאהבתחינם
מה עברת,!!!!!!!! הלם על כל הסבל שעברת הלם אחד גדול!!!!
ואו את גיבורה ואלוםה ומדהימה והילד שלך כלכך זכה בך!!
ואוו איזה גיבורה את!אם הבנים12
עברת טראומה רצינית, טוב שכתבת את הדברים את פשוט גיבורה אמיתית!
בנך זכה באמא לביאה שתעשה הכל בשבילו!
איזו אמונה חזקה, מדהימה!

רוב אושר, נחת ובריאות איתנה♡♡
אמאאאאאאאפשיטא
יוואו. הרגת אותי...
אין לי מה להגיד לך,
רק חיבוק ענק, תכלס זה מה שאת צריכה...
כמה עברת, וואו. גיבירה!
וואו איזו אמא לביאה!מצטרפת למועדון
איזה ספור מרגש! יש לך יכולת מטורפת לכתוב את המציאות בצורה מוחשית ולהעביר את התחושות.
חייבת לאמר שהסוף הפתיע ממש. לא ציפיתי לזה. רק גורם להעריך אותך עוד יותר!!
אני עם דמעות. איזה אשה מיוחדת אתאחתפלוס
אני מרגישה ממש כעס על האחות והצוות.
אוף. היה לי ממש קשה לקרוא את זה. לא מבינה איך עברת את זה
אין לי מילים!באר מרים
איזה סיפור, וכתבת כל כך בצורה חיה כאילו זה קרה הרגע..
ומה שעברת אח"כ וכל ההתמודדות בשנה האחרונה..

איזו נחישות! ואמונה! ובחירה בטוב!

חיבוק ענק והמון כוחות הלאה..

אני עדיין נפעמת!
אמאלה אמאלה אמאלה!!!!דרך ארוכה
את לא אמיתית! את גיבורת על❤️
איזה יחס מזעזע מסכנה שכמותך
שולחת לך חיבוק ומלא כוחות את אלופה
הבן שלך זכה בך
וואו.. אישה ואמא גבורהאנייי88
אין לי מילים..

סיפור כ"כ עוצמתי לא שמעתי...
שהקב"ה יחזיר לך טוב בכפל כפליים.

בכל מקרה היחס המזעזע הזה לאשה במצב הכי רגיש שלה שהגוף שלה הפקר נשמע לי משהו שלא צריך ךקרות. אני הייתי רושמת מכתב עם שם הרופא. ושולחת אותו בהעתקים גם למשרד הבריאות.
אותי זה היה מרגיע.

כי לידה זו נקודת חולשה של אישה . בטח אחרי שהיא נקרעת ומסוממת. הייתי גם מזכירה את המיילדת כמה שהיא הייתה קרן אור.
והכי חשוב שלהבא תדעי לעמוד על שלך. ותהיי בטוחה שמה שאת מרגישה זה נכון.
הגוף הוא שלך. ורק מה שאת מרגישה זה נכון.
ובאמת זה סיפור על גבורה של אמא!
מלא אמונה.רק להעריך אותך!
ואאו!דיליה
כמה כוחות...
דמעות בעיניים אטן מילים-
מאחלת לך הרבה הצלחה בהמשך ובריאות איתנה....
איזו מדהימה וגיבורה את!!!בעזרתו יהיה טוב
מרגשת ממש!!
המון כוחות!! את ממש לביאההה.....
חיבוקקק! שיהיה לכם הכי קל בעולם!!
וואוציפאלקס
יקרה, את גיבורה לאלופה ברמות אחרות.
מה שקרה בעניין התפרים, הוא לא פחות ממזעזע... ממש. זוועת עולם. רשלנות רפואית. התנהגות לא ראויה, לא מכבדת ולא מקצועית.
תודה לאל שהיה שם האח הערבי. ואל תתבאסי שנעזת בו, הוא נשלח מהשמיים כדי לעזור לך ברגעים הקשים, וטוב שנעזרת בו. כוחות החיים שבך ידעו מה את צריכה כדי להצליח.
את מדהימה, שהתאוששת מזה. מדהימה שככה מקבלת את הבן שלך באהבה פשוטה. פשוט מדהימה ומעוררת הערכה.
אני מאוד ממליצה לכתוב תלונה לבית חולים על מה שקרה סביב התפרים. זה באמת לא מגיעה לאף אישה לעבור דבר כזה. אני שלחתי תלונה במקרה אחר סביב לידה טקיבלתי מענה מיידי ומכבד, אם תרצי עזרה בזה, בשמחה רבה. שולחת לך חיבוק גדול על הכל. החוויה הלא פשוטה, האתגרים בתחומים השונים.
את גדולה מהחיים.
יאוווו אמא אמא איזה סיפור קשה. בכי.אורוש3
את גיבורת על חלל!!! והם הזויים ברמות (ושום בושה על מי שהחזקת לו את היד. זה בערך היה זה או למות).
לידה קשה בטירוף. וגם אחר כך.
מקווה שעזר לך טיפה לשחרר לנו את הסיפור. תודה על השיתוף.
מאחלת לך בריאות פיזית ונפשית. נחת ואור. ולילד החמוד התקדמות טובה, מיצוי, בריאות ושמחה!
חיבוקים. מליון.
אני ממש בדמעותרקלתשוהנ

פשוט מזעזע מה שעברת שם. מזעזע. יחס נורא וגועלי של רופאים ששכחו שהם מטפלים בבני אדם, ועוד יולדת.

פשוט נורא אין לי מילים

והמרדים הערבי נשלח לך משמיים להחזיק לך את היד ולתמוך בך, ממש משמיים, ואת עשית את הדבר הנכון וקיבלת ממנו את כל התמיכה שיכלת כדי להישאר שפויה וכדי שיהיה לך קרן אור אחת בתוך החדר ניתוח הזה.

זה לא יאומן - המיילדת והמרדים הערבי בצד אחד, וכל שאר הצוות הרפואי בצד השני, כמה סבל וכמה כוח יכול בן אדם לתת או לגרום לבן אדם אחר שמוולו.

אין לי מילים להגיד על מה שעברת

אישה גיבורה

מהממת!מאוהבת בילדי

איזה גיבורה, הרגשתי איתך...

שיהיה לך רק טוב!

טוב בכיתיהרקולסית
הסיפור כולו ממש מרגש ❤️❤️❤️❤️❤️
החלק של החדר ניתוח קורע לב. איך שלא הקשיבו לך ולא היו איתך
ממש שמחה שהיה לך את המרדים שיכל להיות לצידך ולעזור לך! מקווה שתוכלי לשחרר את הרגשות אשם
יקרה, אהובה, תכנסי רגעמק"ר
שניה לפני שאני עושה עליך "הספד"
תקראי ותכניסי לך טוב טוב לראש שההתנהלות המחפיר והמבישה של הצוות התופר ובחדר ניתוח היא הבעייתית!!! לא את! ואני הייתי הולכת ומתלוננת על זה גם עכשיו!
ואת? את היית גיבורה, מהממת,אישה שרק ילדה לפני כמה דקות! נראה את הרופא הזה איך היה מתפקד...

והסיפור שלך כנראה יחרט לי בזיכרון לתמיד!
איזה אישה! איזה השראה, קודם כל כל ההתמודדות שלך במהלך הלידה, כמה את מחוברת לעצמך, כמה רוגע
ואחכ כל אחרי, היכולת שלך לגייס את עצמך, להתגבר, לראות את הטוב! לקבל רצון שמים באהבה!
להסתכל למציאות הלא ורודה בעיניים (דיכאון, ילד מיוחד, החלמה לא פשוטה ) ולבחור בכל זאת לראות את הורוד! למצוא אותו בכוח

הלוואי ואלוקים יתן לי מעט מעט ממה שאת, לזכות גם כן להיות ככה מודה על הטוב, בוחרת בו.

תודה על הסיפור המדהים!
שיהיה לכן נחת, שמחה והרבה בריאות מהקטן ותזכו בע"ה לעוד ילדים בריאים וצדיקים, שיגיעו בקלות, בהריונות קלים ולידות קלות ורק בריאות תמיד!
חיכתי מאתמול במתח להמשך!!!נוניש
לפני הכל חייבת לומר שיש לך כישרון כתיבה מדהים! הרגשתי איתך ביחד כל ציר וכל תחושה!

את מדהימה, הלוואי שהכתיבה כאן קצת הקלה מעלייך שהקב"ה ישלח לך שפע של טוב!
חיבוק ענק ענק!!!
אימאלה אני רועדתחגהבגה
איזו אשה
מדהימה שאת!!!YNZS
אני חסרת מילים. קטונתי
את ממש גיבורה!אן אליוט
נשמע נוראי מה שעברת, ויחס מחפיר מהצוות. ואין לך בכלל מה להתבייש שהחזקת את היד למרדים. ה' שלח לך את השליח המתאים בזמן המתאים, וזה עניין רפואי לכל דבר.
הרבה בריאות והצלחה עם התינוק שלך
ואו איזה מזל שראיתי הכל בבת אחתלפניו ברננה!
לא הייתי שורדת לחכות בין חלק לחלק...
איזה חצופים הצוות הרפואי שלא לקח אותך ברצינות!
נשמע שלא הייתה שום אמפתיה שם..
שום בושה בלהיתמך באדם היחיד שהסכים לשים לב להרגשה שלך ולעזור לך!
שולחת מלא חיבוקים על ההתמודדות שעברת ושאת עוברת ❤️❤️
כתבת מהמם ומרגש!!!
ואמונה חזקה שממלאת בהשתאות ❤️❤️❤️
וואו, אני פשוט בוכההילושש

את פשוט גיבורה! ועוד מדברת על אמונה.. פשוט חזקה וגיבורה, לא כולן היו מצליחות. כל הכבוד לך. תגדלי אותו בנחת, בשמחה, ובבריאות בע"ה. 

וגם.. סליחה על השאלההילושש

איפה ילדת?

אני פשוט בהריון ראשון, מתה מפחד מזריקו, או בדיקות דם.. אני לאיודעת איך אעבור לידה.. 

מעניין אותי איפה ילדת, איפה יש יחס מזעזע כ"כ

הילוש יקרה,חדשה ישנה
אל תבהלי, זה באמת סיפור יוצא דופן ולא רגיל בכלל.
בכל מקום שתלדי צריך להתפלל לשליחים טובים, לצערינו בכל מקום אפשר ליפול על אנשים נוראיים.
הרגת אותי. אבל ממשחדשה ישנה
נשארתי עם פה פעור כל הקריאה,
אין מילים...
התיאורים שלך אחרי הלידה קרעו לי את הלב,
כל כך רציתי להיות שם לעודד אותך... תחושות קשות קשות שאין מילים... איזה צוות נוראי שה' ירחם!!! בכיתי איתך כל כך 💕💕 חוץ מהמיילדת שבאמת עשתה חסד, זה כל כך משמעותי החוויה הנפשית שאנו חוות בלידות!! מתסכל שיש כאלה אנשי צוות נוראיים! פשוט נורא. האחות הזאת!! 🤬
ואת לא צריכה להרגיש לא נעים עם הערבי, זה מה שהיה לך ואת היית חייבת את זה. בא לי לחבק אותך חזק. את גיבורה ומדהימה ברמות לא נתפסות! הקב''ה העניק לך ילד מיוחד כי את עם כוחות על טבעיים וכל מה שעברת מראה על כך.
מגיע לך מדליה מזהב! 🏆
תודה יקרות ואהובותמאמינה בנסים

אתמול שיגרתי את הסוף של הסיפור ולא נכנסתי עד עכשיו.. הייתי בטוחה שאף אחת לא תשרוד על הסוף והייתי בהלם מהכמות של התגובות. איזה כיף שקראתן!! ממש התרגשתי מהחיזוקים והעידודים. לא מספיקה להגיב לכל אחת באופן אישי, אבל קראתי כל תגובה ותגובה ואני מעריכה מאד אין עליכן. 

תוספת קטנה לסיפורמאמינה בנסים

כנראה נפתח לי איזה מחסום עם הכתיבה ופתאום בא לי לשתף בעוד חוויה מהאשפוז.

כזכור ילדתי בשיא הקורונה וההיסטריה בבית חולים סביב המסכות היתה מאד גבוהה. ובצדק, נדבקו הרבה צוותים רפואיים והיתה חובה להקפיד מאד מאד. ההקמה הזו חשובה להמשך..

יומיים אחרי הלידה חמותי הגיעה לבקר אותי. ישבנו עם מסכות, מרחק והכל. הייתי מותשת ברמות ולא היה לי טיפה של כח לדבר, בוודאי שלא לצעוק מבעד למסכה. אבל  הרגשתי לא נעים שלא להתייחס אליה. הביקור היה ארוך ואימץ אותי מאד. ניסיתי לשחק אותה אמא שמחה ומאושרת, מצב רחוק מאד מהמציאות. בסוף היא הלכה ואני הרגשתי צניחת אנרגיה מטורפת.   באותו יום גם לא אכלתי כמעט כלום כי דאגתי לתינוק, אז התחילו לראות שמשהו לא בסדר איתו. החלטתי ללכת לשבת עם הבייבי במקום שקט במחלקה ולהירגע קצת. ושם התעלפתי. איתו. בידיים. נס שמישהי בדיוק עברה שם, תפסה את התינוק שלא יפול והזעיקה את האחות. האחות מייד קראה לרופא והוא אמר שאני מיובשת (וגם צעק עלי איזה חסרת אחריות אני שהחזקתי את התינוק בכזה מצב). ניסה להכניס לי עירוי נוזלים ולא הצליח למצוא שום וריד. הוא דקר ודקר ודקר, עד שהצליח להחדיר את המחט בשורש כף היד, ממש קרוב לפרקי האצבעות. זה כאב, אבל לא היתה ברירה. הלכתי לישון וב-01.00 בלילה התעוררתי מכאבים. זזתי בתנועה פתאומית וכנראה המחט נשלפה. התחיל שטף דם מלחיץ מהיד.  נבהלתי, צלצלתי לאחות בפעמון אבל אף אחד לא הגיע. הרגשתי כ"כ חלשה, לא היה לי טיפה של כח לקום מהמיטה ולהזעיק עזרה. אבל הדם המשיך לזרום בכמויות ואני גררתי את עצמי לתחנת אחיות. הגעתי לשם בקושי, הדם עדיין מתיז לכל עבר. האחות רואה אותי ואומרת: "אני לא מדברת איתך בלי מסכה, לכי לשים ותחזרי.. ". באותו רגע ראיתי חושך בעיניים. על מה בדיוק היא מדברת? בקושי הצלחתי להגיע לתחנה, איך היא מצפה שאני אחזור את כל הדרך לחדר? בקשתי ממנה שתביא לי מסכה והיא אמרה שאין לה. היא הושיטה לי תחבושת לעצור את הדם ואז פשוט הסתובבה והתחילה לדבר בטלפון. באותו רגע  הרגשתי כזה יאוש, שאין לתאר במילים. התיישבתי על הרצפה והתחלתי לבכות בהיסטריה. אפילו לא היה לי כח לעצור לעצמי את הדם. תכננתי למות ליד הדלפק ולגמור סיפור. כשהאחות ראתה שזה המצב היא הסכימה בטובה לעזור לי. עצרה את הדם בתנועות עצבניות ולא נעימות, לקחה אותי עד הכניסה לחדר ומשם לא הסכימה לעזור לי, שוב, כי אני בלי מסיכה. בקשתי ממנה שתחכה, אני אלבש מסכה ושתעזור לי לעלות למיטה. היא לא הסכימה, יש לה עומס במחלקה ואין לה אפשרות לחכות. ניסיתי לטפס לבד למיטה אבל לא היה בי גרם של כח. פשוט התיישבתי על הכורסא וישנתי שם את שארית הלילה. בבוקר נכנסה אלי אחות אחראית ואמרה לי שהיא באה לדבר איתי על המצב הנפשי שלי, כי הגבתי אתמול בצורה מאד קיצונית לזה שהאחות ביקשה ממני לשים מסכה... בחרתי שלא להגיב. 

הייתי מאושפזת שם שבוע וצברתי עוד כמה חוויות מפוקפקות, אולי אשתף בהמשך..

תודה למי שקראה עד כאן, הכתיבה ממש עוזרת לי לעבד את מה שהיה. 

אמא איזה כפרת עוונות את עברתדרך ארוכה
מה זה הצוות הזה??!! צריך להתלונן עליהם שלפחות לא יאמללו עוד יולדת
אבל את פשוט גיבורה ברמות אחרות
מעריצה אותך💪
חיבוק ענק על החוויות המזעזעות האלה
דרך אגב, את מוכשרת ממש. איזה כתיבה!
אמאלה אהובה קראתי הכל!!! איזו חוויה לאהשלך על ה' יהבך
פשוטה ואיזו מדהימה את אני פשוט מעריצה אותך!!!! אין ספק שהילד שלך זכה באמא מדהימה, נשמע ממש שנלחמת לאורך כל הדרך שם!!! ומאחלת לך שבלידות הבאות השם ישלח לך שליחים טובים אמןןןןן וכמובן לידות קלות!!! חיבוק ענק לביאה אחת ❤️❤️❤️❤️
די אני לא יכולה!!! זה פשוט מתסיס אותי...מצטרפת למועדון
מזה היחס הזה?????
למה אנשים כל כך חסרי רגישות הולכים לעבוד בכזה מקצוע...?
גם אני הרגשתי אטימות של הצוות במחלקה בזמן הקורונה. כאילו תפסו טרמפ על המצב וניסו להוריד מעצמם כמה שיותר אחריות. לא עזרו לי בכלום והתיחסו מגעיל .. הביאו לי את התינוקת לכל היום ולא הסכימו שהיא תהיה בתינוקיה חוץ מהלילה גם ששוועתי לישון. לא עזרו לי להחליף לה למרות שהתחננתי, בקושי הדרכה בהנקה קבלתי.. אבל עדין לא מתקרב לחוויות ההזויות שלך..
זה מטורף. ממש מעצבן. טוב שבכית בהיסטריהאחתפלוס
נראה לי זה מה שאני הייתי עושה.
אוף. אני כ''כ מזועזעת.
זה בית חולים פה בארץ???
אמל'ה. איזה הזיה הבית חולים הזה!חדשה ישנה
וואו, מה שאת עברת... פשוט גהינום עלי אדמות. ה'!! הצילו!
תקשיבי את פשוט מדהימה וגיבורה!!קוקיז
איזה סיפור! שולחת לך הרבה כוחות ומלא נחת ושמחה!
בבקשה בבקשה תתלונני על החוויה שלך כדי שאף אחת לא תחווה את מה שחווית. את יכולה לפנות לארגון "יולדות", הן עוזרות בזה.
אויאמא ל6 מקסימים
נראה לי שאני מזהה את בית החולים הזה,
אני גם עברתי חויות דומות באחת הלידות שלי.
לא עד כדי כך ברוך ה', ואני לא בטראומה או משהו, אבל הסגנון ממש דומה
די די די מה זה?????????מרגרינה
אני בהלםםם!!!!!!!!!
אמאלה מה עברת???!!!!!
אוי, אוי ואבוי ואבוי ריבוזוםאחרונה
וואו... נורא
ברור שתהיי במצב נפשי קשה! ממש לא מפתיע או חריג בהתייחס לנסיבות. אבל בתי חולים סתומים לפעמים. יש להם פרוטוקולים, הם צריכים להיצמד אליהם... ולא רואים את הנסיבות...
חיבוק גדול גדול, כואב כל-כך לשמוע כל מה שעברת!
אני בוכה. את פשוט מדהימה. וגיבורה, מה עברתהאור שבלב
וממני שולחת חיבוק גדול גדול!!!
ה' ישמח אתכם!!!!
💗💗💗💗
אמאלה אני לא מפסיקה לבכות!!!!!מרגרינה
כתבת כ"כ חי ומוחשי שממש הצלחתי להרגיש את התחושות איתך. אני כואבת איתך כ"כ!!!

את מלכהה!!! אישה ואמא לביאה!!!!

איך את עכשיו נפשית? נשמעת חוויה לא פשוטה בכלל!
טוב שהמיילדת היתה טובה! וטוב שהמרדים התגייס למענך, ממש מלאך!

רק טוב ונחת 💜💜
ב"ה בעלי "הכריח" אותי ללכת לטיפול פסיכולוגימאמינה בנסים

זה ממש הציל אותי. לפני זה הייתי מתעוררת בלילה מסיוטים. בכללי לא הייתי בתפקוד נורמלי. בטיפול עשיתי עיבוד יסודי לטראומה וזה ממש החזיר לי את השפיות. 

ב"ה!!!! את גיבורה אמיתית!!!!!!!!!!!!מרגרינה
וכמה חשוב שיש בעל מדרבן ותומך💜
חיבוק ענק ❤❤❤❤❤באת אליי פתאום
וואו, וואו, וואוריבוזום
לקרוא ולבכות יחד אתך.

עצוב כל-כך איך רופאים יכולים לאבד את זה, לטפל בחלקי גוף במקום בבני אדם ואיזו מיילדת טובה שבאה לדבר אתך.
מי המציא את החג הזזזזזההההה??רוני 1234
איף
פותחת שרשור קיטורים לכבוד ערב פסחמתיכון ועד מעון

אז מה היה מעפן? מה לא הלך?

קטרו בהנאה...

פה היה ויכוח מעצבן בערב שהוציא לי את הרוח מהמפרשים למרות שהיה יום די מוצלח

ועוד משהוהשם שלי

הקטן שלי רגיל לישון צהריים במעון.

עכשיו לרוב הוא לא ישן, ואז הולך לישון מוקדם בערב.

הבעיה שהוא גם קם מוקדם.

מחר בבוקר אני ארצה לישון עד מאוחר. (השעה 2:15 ועוד לא סיימתי עם המטבח).

אבל כשהוא יקום, אני אצטרך לקום איתו ולתת לו משהו לאכול, כדי שהוא לא יפזר את כל החמץ שריכזנו בארגז, ולא יתחיל לפתוח מגירות שנקיות לפסח בשביל לחפש משהו לאכול.

מה מאכילים בפסחרקאני

תינוקת מפונקת ובררנית שאוהבת מאוד לחם???

ופסטות וקוסקוס ואורז

ואת כל החמץ היא אוהבת🤦‍♀️

וואי . גם אני בדילמהאחת כמוני
עם פעוט בן שנתיים שלא נוגע בפירות ובירקות גם
עוקבתאור.י
גם שלי הדיפולט שלה זה לחם עם גבינה 
אני גם בחששות האלה...מתואמת

הקטנה שלי אוהבת בעיקר לחם ופיתה וכמובן ממתקים🙈 לפעמים אוכלת גם פריכיות. בירקות מבושלים היא אוכלת רק תפו"א בצורת צ'יפס.

אנחנו ננסה לתת לה מהמצות, אבל אם היא לא תסכים - אז נקנה פיתות ולחמניות מקמח תפו"א (הן לא בהכשר לפסח שאנחנו אוכלים, אבל לא תהיה ברירה).

והיא תזלול הרבה במבה (מזל שאנחנו ספרדים...)

גם קניידלך יש סיכוי שהיא תאהב, אני מקווה. (היא אוהבת פלאפל וכדורי פירה)

מקווה שהילדים הבררניים של כולנו לא ירעבו🤷‍♀️

מצברייטרוני 1234
אולי אפשר להקל ולתת לה אורז אם היא תינוקת?
לחמיות מקמח מצה? אנחנו ששנה שעברה הכנו ויצא ממשואילו פינו
טעים ומוצלח
איזה מתכון עשיתם? אולי אנסה גם, אם לא מסובך מדי...מתואמת
אני אחפש את המתכון בהמשך היוםואילו פינו
אשמח למתכוןרקאני

בחג עצמו אנחנו מתארחים

מקווה שיהיה שם דברים לאלתר לה

אין לי תנור של פסח...

אשמח ממש גם למתכוןפייגא
יעזור לי
המתכוןואילו פינו

מערבבים הכל על הגז עד לאיחוד

על נייר אפייה ליצור עיגולים ללחמניות

ולאפות על 180 עד שמזהיב קצת לצערי לא זוכרת כמה זמן.. 

אפשר גם להוסיף אבקת אפייה שיהיו פחות דחוסותואילו פינו
תודה רבה!מתואמת
אולי תנסי מצה פיצה? מצה לזניה? זה מרכך את המצהשיפור
שניצלים וקציצות היא לא אוהבת?
לא כל כךרקאני

כשאני רוצה שתאכל בשרי אני מערבבת לה טוב באורז או בקוסקוס וגם אז לפעמים היא מסננת את זה

אם היא ממש לא תאכל כלוםמתואמת
אולי כדאי לשאול רב אם מותר לה לאכול קטניות?... (אם את גרה קרוב אליי בשמחה אכין לך סיר אורז בשבילה)
תמיד אני בלחץ לפני פסח עם התינוק התורןבאתי מפעם

אבל הם בסוף מסתדרים!!

אגב,

אפשר להשרות חתיכות קטנות של מצה במים כמה דק' ואז לסנן ולהכין עם זה מצה ברייט עם קצת חלב, זה מרקמית מאוד מזכיר פתיתים.

גם קניידלך זה אחלה. 

תפו"א קניידלך וביצה/ חביתהoo
פירה אולי? חביתה היא אוכלת?טארקו

קינואה אתם אוכלים?

במקרה שממש לא מוצאת הייתי מתייעצת עם רב אם אפשר להקדיש סיר לבישולים שלה ולהכין לה פסטה קטניות ואורז..

אפשר לנסות גם אטריות מבלינצס, ניוקי..טארקו
אצלנו מכינים לביבות מקמח מצהתוהה לעצמי
שנקראת כרמזלך.. הם רכות וזהנראהלי יכול להיות תחליף טעים ללחם לא רק לתינוקות.. יש גם פסטות כשרות לפסח. ואולי פירה יעבור?
בת כמה היא?חנוקה

עד גיל שנתיים בוודאי התירו לי לתת קטניות

פנקיקים16210

אפשר גם מקמח מצה וגם מקמח תפוחי אדמה

מצה מפוררת עם חלב וסוכר או שוקו אחרי כמה זמן קצת מתרכך

מצה טוסט במחבת

אפשר גם לשים חתיכות מצה16210
מתחת עוף זה גם דומה לפתיתים
באותה בעיה עם ילד בן 4זוית חדשה

אני מכינה אותו מראש לעניין, ברמה ששאלתי אותו "אתה זוכר מה זה ליל הסדר?" והוא ענה: "כן, החג שאין בו פסטה." 😂

לא שאני חושבת שההכנב הזו תעזור...

מזל שהילדים הבררנים שליהשם שליאחרונה
אוהבים מצות ותפוחי אדמה.
אוף בן חצי שנה נפל לי מהמיטהפה לקצת

אין לי מושג מה קרה

הנקתי בישיבה ב1 ועכשיו צרח וגיליתי אותו על הרצפה על הגב.

כנראה נרדמתי

מה עכשיו?

אוישכורסא ירוקה
תסתכלי שהאישונים שלו בסדר ולא מורחבים ושהוא מגיב בסדר, ובבוקר הייתי מתקשרת לרופא
הרופאה בטוח תשלח למיון, לא?פה לקצת
ולא יודעת איך יודעים אם האישוניםמורחבים
האישונים נראים לך בסדר, רגילים?כורסא ירוקה

התגובות שלו נורמליות, לא אפאאי, מגיב כמו שהוא בדכ?

אם כן אני חושבת שזה מסםיק.

לא בטוח שהיא תשלח אחרי ככ הרבה שעות, תלוי רופאה אני חושבת.

הוא נראה לי כרגילפה לקצת

ועכשיו הוא נרדם

מותר לישון אחרי שנפל?

אוף אני לא מאמינה שזה קרה לי

אמור להישאר ער חצי שעה מהנפילנכורסא ירוקה

מכיוון שכנראה זה קרה מזמן נשמע לי הגיוני שזה בסדר שירדם. מצד שני אני לא רופאה..

מבינה אותך, העייפות הזאת בלתי בלתי נסבלת...

במצב דומה לשלך הצמדתי את המיטה שלי לקיר כדי שזה לא יקרה, ופעם אחת כשהשתמשתי במתחברת ולא יכלתי, שמתי אחרי המתחברת שידה קטנה כמעט בגובה המיטה עם מזרן קטן עליה שאם יתגלגל לא יפול חזק אלא יפול לשם

שעה זה נחשב מזמן?פה לקצת

כנראה שעכשיו הלול גם בלם את הנפילה

הלול צמוד למיטה שלי וכשהוא נפל הלול התרחק מהמיטה

והוא נשאר ער כמעט שעה מהנפילהפה לקצת
ו5 דקות אחרי הנפילה הוא אכל, מותר להאכיל אחרי נפילה?
נראה לי שכןכורסא ירוקה
אם הוא אכל ולא הקיא אני חושבת שזה אומר שאין זעזוע מוח. זה טוב, ת ררי עם הרופאה בבוקר.

ותבדקי אם יש אפשרות לנעול את הרגליים של הלול או להצמיד לקיר בין המיטה שלך לקיר כדי שלא יהיה ללול לאן לזוז. אפשר גם מתחברת ואז הוא יתגלגל פנימה אליה

תודה לך שאת מגיבה!פה לקצת
צריך להשאיר אותו ער חצי שעה לזכרוננבוקר אור
נרגע מהר? איך הוא עכשיו?
נרגע מהר אבל אין לי מושג מה קרה ואיך נפלפה לקצת

ואולי נפל לפני שבכה ולא מיד בכה?

אןף

אני מכניסה את עצמי לסרטים, אני אלופה בזה

פה לקצת- בגיל כזה מתייעצים עם רופאמולהבולה
המרפס פתוח וזה לא ילד גדול שמגיב יודע לומר מה מרגיש
לא יודעת אם קשור למרפספה לקצת

כנראה לא שם קיבל מכה

אני מתלבטת אם ללכת לרופא או להתקשר

ותוהה לעצמי אם יש סיכוי שתגיד משהו אחר חוץ מללכת למיון

אני לא רוצה לכתוב דברים מפחידיםמולהבולה

כי אני נמצאת המון בבתי חולים עם אחד מילדי

שומעת המון דברים

אבל כדאי שרופא יראה אותו, כנראה שהכל בסדר! מלא ילדים נופלים מהמיטה

וזה מלחיץ אבל ברוב הפעמים הכל בסדר

אז אולי אני הצד הלא נחמד עכשיו

לגבי אישונים מורחבים- קחי פנס של פלאפון ותכווני לעין אם את רואה שהאישון מתקטן לגודל קטנטנן זה סימן מעולה 

פעם כתבו באחד הפורומים שלא להאיר לעין עם פנסיעל מהדרום

לק"י

רגיל. לרופא יש פנס אחר.

@פה לקצת קרה לנו גם פעם באמצע הלילה עם תינוקת בת כמה חודשים.

נסענו למיון, ושם בדקו ושחררו עם סימני אזהרה למה לשים לב. עכשיו בבוקר אפשר ללכת לרופא.

בגדול, הסכנה היא מנפילה מגובה של פי 2 או 3 מהגובה של התינוק.

וחיבוק, זה באמת מלחיץ.

כשאני פעם התייעצתי עם רופאה לגבי תינוק שנפל ליבארץ אהבתי

היא לא שלחה למיון. שאלה כמה שאלות לגבי ההתנהגות שלו, ואמרה שאם אני לא רואה משהו חריג אז אפשר להישאר בבית.

אותי זה מרגיע להתייעץ עם גורם רפואי...

וחיבוק, זה בטח היה ממש מלחיץ❤️

גם אצלי פעמיים לא שלחו למיון, על נפילה מהמיטה.טארקו
תודה לכולכן על התגובות, ההבנה וההרגעה!פה לקצת

עכשיו חזרנו מהרופאה, היא אמרה שב"ה הכל נראה בסדר ורק להמשיך לעקוב.

ואני מנסה לחשוב מה אני עושה שפעם הבאה זה לא יקרה וגם אם חלילה ארדם הוא לא יפול.

המיטה שלי צמודה לקיר ומהצד השני הלול של התינוק.

ברוך ה'! איזה כיף שעדכנת כורסא ירוקה
לגבי המיטות - תנסי להפוך את הסדר - שהלול יהיה בין הקיר למיטה שלך, ככה הוא לא יוכל לזוז. 
ואז מה?פה לקצת

אני לא אניק בלי להישען כי זה גם מסוכן, אז במקום להשען על הקיר אשען על הלול.

או שלא הבנתי נכון?

אפשר להשען על הלול אבל גם על הקיר שמאחורי המיטהכורסא ירוקה
אם את מניקה בישיבה. אם בשכיבה אז באמת על הלול
אולי יש מעצור לגלגלים של הלול? (הוא עם גלגלים?)יעל מהדרום

לק"י

את יודעת להניק בשכיבה?

אני מניקה בשכיבה, והתינוק ישן בין הקיר לביני. אבל אנחנו ישנים ביחד.

אצלי הנקה בשכיבה הצילה אותיחרות

בישיבה הייתי נרדמת...

(כם בשכיבה אני נרדמת אבל התינוק לא יכול ליפול)

חיבוק על החוויה המפחידהאיזמרגד1
אני מניקה בשכיבה והתינוק ביני לבין הקיר, ואז זה מרגיש לי בטיחותי 
לגבי ההנקה בשכיבהפה לקצת

עשיתי את זה עם הגדולים אבל זה גורם שכל הלילה הם ינקו כי כל פעם היינו נרדמים

אבל באמת רעיון לנסות איתו, שכחתי מזה

מעדיפה להניק כל הלילה מאשר שיפול שוב

אולי איכשהו לקבע את הלול למיטה?טארקו
עם קליבות או משו כזה..
אפשר לנסות לקשור את הלול למיטה כדי שלא יוכל לזוזהשקט הזה
אולי לפרוס שמיכה על הרצפה?שמש בשמיים

שאם הוא יפול שוב זה יהיה למקום רך

מפחידה אותי המחשבה שזה עלול לקרות שובפה לקצת

התמונה שלו זרוק על הרצפה לא יוצאת לי מהראש

תודה לה' שזה עבר בשלום!

תודה לכן יקרות!פה לקצתאחרונה

יש טיפים להנקה בשכיבה כדי שלא נרדם לפני שמסיים לאכול?

או שאצל כולן זה ככה? כשאני מניקה בשכיבה מרגיש לי שאני מניקה כל הלילה כי הוא נרדם כשמתנתק ואז מתעורר אחרי כמה זמן להמשיך ככה כל הלילה.

מה חייבים לפסח?רוני 1234

פסח ראשון שאנחנו בבית מאז הקורונה וחסרים לי הרבה מאד דברים. כבר קנינו המון ציוד ויש כמה דברים שאני תוהה אם חייבים:

מגבות מטבח (או שמספיק לכבס את המגבות הרגילות?)

תחתיות לסירים (יש לכן רעיונות לאלתור זול?)

נטלה במטבח (אולי פשוט נשתמש בכוס?)

אוףףףף איזה חג מעצבן!

מגבותהשם שלי

אני משתמשת ברגילות מכובסות.

תחתיות לסירים- האמת יש לי מלא, אז חלק משמשים לפסח.

אפשר לשים מגבת.

נטלה- יש לנו פשוטה מפלסטיק.

אם זה מפלסטיק, אני חושבת שאפשר לנקות טוב ולהשתמש ברגילה.

אולי גם אם זה מחומר אחר. סך הכל משתמשים בזה רק למים קרים.

במגבות- לבדוק שאין עליהן לכלוכים לכבס ולהשתמש ובנפש חיה.

תחתיות אישית אני קונה את הפושטיות עם החורים

אני לא בטוחה שצריך חדש, ממליצה לך לשאול בטתר ישיבה או משהו (חכולה לשאול בשבילך אם תאצי)

נטלה לא חושבת שיש בעיה

פשוט מנקים אותה הייטב ( אם זה זכוכית טולי צריך עירוי? אינלי מושג ויכולנ לשאול בשבילך) 

נטלה הייתי קונה פשוטה מפלסטיק. או מגעילה את הקיימתטארקו

אם היא ממתכת, בעירוי מים רותחים עם חומר מפגל.

מגבות אנחנו מכבסים ומשתמשים בשל כל השנה

תחתיות לסירים-אפשר לשים מגבת, אפשר קרטון ביצים.

תשובות הרב יצחק בן יוסף שליט"אנפש חיה.

תחתית לסירים - מזכוכית/ מעץ -

ניקיון ועירוי מים רותחים,

מגבות-לכבס,

נטלה - לנקות

בהצלחה! 

נטלה אני מנקה רגיל עם סקוטש וסבוןהמקורית

מגבות אני אוהבת להתחדש אבל משתמשת גם בישנות

תחתיות לסירים - אני לא משתמשת בשלי של ימות השנה ונראה לי שאין לי גם כי חידשתי לפסח הקודם והעברתי לימות השנה

הכי הרבה על מגבת אבל תכלס אפשר לשטוף טוב עם סבון ולשפוך מים רותחים

תחתיות לסיריםתוהה לעצמי
יש בסטוקים הרבה פעמים עיגולי עץ או שעם שעושים את העבודה מצוין 
תחתיות לסיריםעבריה*
אפשר גם לגזור מהקופסה של המצות
רעיון טוב! תודה לך ולכולןרוני 1234
רק לגבי הנטלה והתחתיותניגון של הלב

חשוב מאוד לבדוק מאיזה חומר הם. נטלה מניחה שפחות קריטי כי זה לרוב רק עם מים קרים, אבל תחתיות סירים ששמים עליהם סירים רותחים חשוב לבדוק אם זה חומר שצריך להכשיר 

עוד שאלה-רוני 1234
תודה לכל מי שענתה בנתיים…

אם יש מכשירי "חמץ" כמו טוסטר וכדו' האם מספיק להצניע אותם או שצריך למכור אותם?

נראה לי לנקות טוב ולצרף למכירה, כדאי לבררנפש חיה.
במילא לא מוכרים את המכשירמקרמה

אם כבר מוכרים את החמץ שעל המכשיר

וזה כבר תחת מכירת חמץ שבלוע בהית

או תחת ביטול חמץ

אז מה השורה התחתונה תכלס?רוני 1234
צריכה לדעת אם להניח את זה בארון של המכירת חמץ…
אני ניקיתי את הטוסטר ומניחה בארון של המכירתחמץנפש חיה.
זה שאלה שצריך לשאול את הרב שלכם כי יש בזה ממשטארקו

פערים הלכתיים

בין כן צריך למכור

לבין אם מוכרים צריך להטביל שוב כי זה נקנה מגוי..

לבין אפשר

וכו..

אנחנו מנקיםרקאני

ומצניעים

לא מוכרים כלום לגוי

מנקים בקטנה ומצניעים. לא מוכריםמנגואית
לנקות ולהצניעהשקט הזה
לנו אמרו לכבסרקאני

את המגבות ב60 מעלות לפחות

סירים אפשר להניח על מגבות או על כמה מפיות

וליטול ידיים אפשר גם מקופסא חד פעמית של חצי ליטר

יש נטלות זולות ופשוטות אבל אם את לא מגיעה לחנות זה מה שהייתי עושה

מגבות אני מכירה שצריך על הרתחהבאתי מפעם
רק לגבי מגבותאחת כמוני

אני שמתי לב שיש מגבות שהתפחתי איתן בצק והוא נדבק ולא יורד ממש טוב הכל בכביסה.

אז יש לי אחרות לפסח

טיפהמקוריתאחרונה

מוכרים כמו כובעי מקלחת כאלה, רק לאוכל😅 זה מגיע בגודל אוניברסלי, ממש כמה שקלים במקס וכד וזה מיועד לזה בדיוק

ממליצה להשתמש. מעליו שימי מגבת 

אולי זה המקום להתייעץ. ארוך. תודה ממש למי שתקרא.דפני11

בעל מתוק

חמוד. צדיק. לב זהב. בעל מדהים. בבסיס שלו לא אופי של דיבורים.

בזנן האחרון משהו עובר ואני לא מצליחה לשים את האצבע.. אולי תעזרו לי להבין אותו? או לאסוף יותר אמפתיה או כוחות עד יעבור זעם?

אז משהו עובר...

מרגישה שיותר מידי פעמים הוא הופך זבוב לפיל... חוסר סבלנות ל"פדיחות" או טעויות למינהם.

מאז ומעולם הוא כעס כשלא הובן כמו שצריך או שלא זכרתי דברים מסויימים שהיו לו חשובים. או סתם כשמשהו לא הלך לו, או תקופה עמוסה- היה גורם לו להיות לחוץ, כועס, ממהר כזה...

אבל ברמה שהיתה סבירה. וגם היה קורה פעם ב...

לפיסכולוגיה בגרוש שלי, תמיד הרגשתי שזה קשור לבית שבו גדל- הורים שעטפו ילדים בצמר גפן, כמעט ולא היו להם התמודדויות, וכשבנאדם גדל וצריך להתמודד-בטח אם יש כמה דברים בו זמנית, ובטח אם משהו לא תמיד הולך כמו שרציתי- זה שובר אותו ומבאס ברמות. לא ברמה שזה גורם לשיתוק אבל דרמות פנימיות כאלה... של חוסר כח ועצבים ולחץ...

אני רואה את זה גם אצל האחים שלו האחרים (רווקים) וגם באיך אמא שלו עד היום חיה... מנסה לרפד לילדים שלה את הכל. ואם יש קושי אפילו קטן זה די סוף העולם.

כלפי חוץ אף אחד לא ירגיש, אבל בבית הכל יוצא. עצבנות, כעס.. כזה. לא מצליחה ככ להסביר.

אני למשל- חיה עם זה יותר בשלום. מבינה שהחיים לא מושלמים, מנסים, טועים, מצליחים או שלא מצליחים, תקופות עמוסות, מוותרים על דברים.. כזה. יותר שלוות נפש בקטע הזה.

לא עושה דרמה כמשהו לא מצליח לי- וגם אם כן- לרוב הדרמה חולפת מאוד מאוד מהר (ברמת הדקות).

אבל בזמן האחרון... זה קצת בלתי נסבל מבחינתי...

גם כי לפעמים מרגישה שזה יוצא בכעס עלי או בביקורת עלי- וזה ממששש לא מתאים לי.

סתם לדוגמא. קצת קיצונית אבל היא קרתה לא מזמן וזכורה לי.

קניתי לפסח טפט כזה להדביק על השיש.

הוא שטף את הבית וראה את הטפט- שאל אותי- את קנית? אמרתי כן. חשבתי לעצמי שיחמיא לי, איזה אלופה שזכרת... אבל לא החמיא (לא חריג, אמרתי, לא איש של מילים) אבל ככה חשבתי שאמר בליבו וככה פירגנתי לעצמי ושלום.

אחכ כשהכשיר את המטבח (הייתי בעבודה) כתב לי כמה הוא שונא את הטפט הזה, וכמה סיוט להסתדר איתו ושלח תמונה שיצא מכוער ממש למרות כך המאמצים. באמת היה מכוער.

התבאסתי איתו שבאמת יצא מכוער ואיזה באסה שככה... וזהו. בלב שלי: באסה, אין מה לעשות, כולה שבוע, נהיה חזקים, העיקר השיש כשר

חזרתי הביתה, הבנאדם כולו עצבנייייי.... איך כל שנה אני קונה את הטפט.. כל שנה הוא מסתבך איתו... שונא אותו.. לא מסתדר איתו.. והכי הרגשתי שהוא כועס עלי ש"כבר אמר לי את זה שנה שעברה ולמה קניתי שוב"... אז התנצלתי ואמרתי שבאמת לא זכרתי שהוא ביקש שלא נקנה.... שאלתי אותו- מה עדיף? נייר כסף? אז הוא ענה שלא כי זה שורט..

אז שאלתי מה הוא מציע..

הוא שוב חזר על זה שאיך לא זכרתי... וכאילו התעקש שאני אחראית לכל הסבל שלו כי אני לא זכרתי וקניתי שוב ובגללי...

עכשיו אני הכיייי לא טיפוס של "בגללי בגללך". הכי לא.

מאמינה שכולנו עושים הכי טוב שיכולים. בטח בין בני זוג.

חוץ מזה- בלב שלי- תגיד תודה שבכלל חשבתי על זה וקניתי... אתה לא עשית שום קניות לחג...

וגם. (ואת זה אמרתי לו ברגע ששיקפתי לו שאני מרגישה שהוא מאשים אותי בזה ואכן הוא הסכים איתי שהוא מאשים-) שאם כבר, האחריות שלו היא בדיוק כמו שלי- ברגע שראה את הטפט, היה יכול להתכבד , ללכת לסופר ולקנות משהו אחר שיותר טוב לו.....

לא מתאים לי האשמה שלי במשהו שהוא היה יכול גם לשנות.

אבל הכייייי מפריע לי..זה שהרגשתי שהוא מוציא מפרופורציה את כל עניין הטפט.....

כאילו. אוקיי.

נגיד שנעשתה פה טעות. נגיד שאני אחראית בלעדית על הטעות. מה נסגר עם הכעס הלא פרופורציונאלי על זה?

מבינה שהתעסקת עם זה שעות. מבינה שלא כיף. אבל הייי כולנו מתעסקים לפעמין גם בדברים שלא כיף לנו. מה נסגר עם להתפוצץ ככה?

עכשיו זאת דוגמא קצת קיצונית

אבל אני מרגישה שזה קורה לו קצת יותר מהרגיל, בטח יחסית אליו. שבדכ הוא טיפוס נעים ונח. גם אם ברגעים של כישלון הוא דרמטי יותר ממני..... מרגישה שהכעסים האלה על "טעויות" ממש מוציאים אותו מדעתו. הוא מתייחס אליהם כאילו הם סוף העולם. וגם בכלל בהקשרים חברתיים אם לדוג יש לנו חברים שקצת נפגעו מחברים אחרים, הוא לוקח את זה קשה... או למשל עכשיו לקראת פסח יש כל מיני שכנים שמבקשים עזרה בבניין בכל מיני דברים- בקבוצה הכללית! לא בפרטי. אז הוא אומר לי, דפנה איזה מזל שאני במילואים שאני לא מתרוצץ כל היום בעזרה פה עזרה שם... וזה לא נאמר בטון צוחק או רגוע.. זה נאמר באמיתיות. כאילו זה ממש מטריד אותו הבקשות האלה. ואני לא מבינה... מה הדרמה? מישהי ביקש עזרה, הכל טוב אל תעזור.... למה לקחת את זה ככ קשה?

למה זה גורם לך להרגיש ככ עומס בלב מבקשה תמימה של אנשים? אתה באמתתתת לא חייב לעזור והכל טוב...

מרגישה שהוא עובר משהו.

ומרגישה גם שאני לא רואה איך זה ישתפר בקרוב. כי ב"ה כמה ילדים, עבודה עמוסה, עומס החיים, בעיות החיים (הלגמרי רגילות ב"ה!!) ככה זה. רק ילך ויגדל הפערים בחוסר שלמות, וגם בכשלונות.

איך חיים ככה?

יודעת שלא יכולה לשנות אותו

מצד שני גם לא ככ יודעת מה החלק שלי

ומודה שאני מופעלת כשמרגישה אשמה כלפי. יש לי לזה ממש אלרגיה. לא מתאים לי כשזורקים עלי אשמה, באופן כללי, ובטח לא מהאיש שלי. זה לא בלקסיקון שלי אשמה. וזה מטריף אותי.

בקיצור

דברו אלי חכמות

ואשמח בלי האשמות כלפיו- ברור לי שהוא איש זהב. וטוב. ומתוק.

וגם בלי הפניות ליעוץ זוגי, זה לא האירוע כרגע

יכולה לומר שהזדהיתי איתו, אני מוצאת את עצמי ככהעכבר בלוטוס

כרגע

במצב של החודש האחרון, שיש עומס של החיים בצורה די קיצונית, הכל ביחד

פלוס זה שאני אדם רגיש

מוציא ממני משהו מאוד דומה למה שאת מתארת

משהו כמו הקש ששבר את גב הגמל רק בצורה יומיומית

דברים קטנים שמהם נשברים אבל בגלל שהעומס הכללי הוא ענק

אני אסביר

בתור אדם רגיש מאוד,  כל דבר שסביבי הולך איתי.

בקשת העזרה של השכן

הילד שחורק עם הכסא

אם אני צריכה לגעת בדברים שאני לא מסוגלת לגעת בהם או להרגיש את המגע שלהם 

כמות העומס שעלי מורגשת והולכת איתי

ואז כל דבר קטן, יכול להיות הצעקת 'די אני כבר לא יכולה יותר'

וזה יכול לבוא לידי ביטוי ב'איזה טפט גרוע' וב 'אוף על איקס ואי זד'

לחיות כבנאדם רגיש זה דורש עבודה ולימוד

מאוד קשה להיות הבת זוג/בן זוג של אדם שקשה לו להכיל את המציאות. שמורכב לו. אני מודה...

מעריכה ממש את בעלי וגם הוא משתגע מזה לפעמים

אני יודעת שכשאני מעל המים מבחינת שינה, אוכל, זמן לעצמי, זמן זוגי- אני לא לוקחת קשה..

וגם אני גם מנסה להכיר במתנות שיש ברגישות הזאת, כמו יכולת הזדהות, הבנה עמוקה של דברים ועוד

זה מה שיש לי לכתוב

ממש כל הכבוד לך, אני באמת מעריכה את הצד השני של אנשים כמונו

ובתור אני מנסה ללמוד להקליל, להבין שהחיים מורכבים ולא הכל חייב להיות במאה אחוז דיוק

זה קשה (ממש)

וגם לעבוד על לבקש את הצורך שלי כדי לקבל אותו

ושלא יתבטא בעצבנות כללית כזאת כי אף אחד לא מבין מזה שיש כאן צורך שלא מולא

תודה על זהדפני11

אבל זה הקטע

אנחנו חיים במקום בלי אזעקות כמעט

אומנם הילדים בבית ואני עובדת כרגיל אבל הוא במילואים! דווקא במילואים אצלו יותר נחת מהעבודה ( בדכ עובד מאוד קשה)

אז למה הפתיל הקצר הזה?

ובכל אופן, מה לדעתך החלק שלי בסיפור?

אני לא ככ יודעת איך להתייחס לזה..

מצד אחד צריך פה הכלה כנראה

מצד שני לא מוכנה לקבל האשמות

זה יכול להיות השינוי מהשגרהעכבר בלוטוס

הצורך ללמוד מקום חדש

או ליצור קשרים חברתיים חזקים חדשים במילואים

או אדם שלא מסתדרים איתו במילואים

או הנסיעות 

או כל דבר שאת חווה כמשהו קטן ומעצבן ולאדם רגיש מאוד ולא מספיק בטוח בעצמו יכול להשפיע מאוד על מצב הרוח

החלק שלך

קודם כל לדעת ש'את' לא הסיפור פה... לא מאשימים אותך, אלא את המציאות ואת הקושי

ולשקף שזה מאוד לא נעים

אם הוא באמת אדם רגיש מאוד הוא יתנצל ויקח לתשומת ליבו

אחכ לנסות לדייק מה הצורך שלא ממומש אצלו או מה יושב עליו

אלופה ממש!

תודה ממש. הלוואי.. ננסה..אנונימית בהו"ל
מאוד מעריכה❤️
בטעות עברתי לאנונימידפני11

כי חיפשתי ל@טוט את השרשור על המקווה 😅 אגב לא מצאתי.. באסה.

זאת אני אל דאגה❤️

מותקקקק איזה אישה מדהימה את!!!!אוהבת את השבת

כמה הוא זכה בך!!

ואיזה כיף למשוע שגם את בו!!

כותבת בקצרה כי אני ביום מעוך אז הראש לא עובד..

יכול להיות שיש לו "פוסט טראומה " קלה מהמילואים?

זה ממש הגיוני .. ולפעמים מגיע באופן קל..

אבל בסוף השנתיים וחצי האחרונות מטורפות לגמרי...

מקווה שזה בסדר לכתוב...

בכל מקרה חיבוק ענק

ובע"ה שתהיה לכם מלא סיעתא דשמיא להיחלץ ולהתעלות מהכל!!

תודה יא מהממתאנונימית בהו"ל

על פניו לא נראה לי...

מצד שני גם אם כן- אין לי ככ מה לעשות עם זה... הוא טיפוס שלא מוכן ללכת לשום טיפול, בטח אם אין טריגר מסויים שהוא מרגיש אותו... מה שאני באה לומר זה שבאן כללי הוא לא ילך לשום טיפול בלי שהוא ירגיש צורך. וגם אז זה רק כשזה יבוא לגמרי ממנו...

כרגע הוא לא מרגישככ בעיה לדעתי למרות שניסיתי קצת לשקף לו (גם בזהירות. כי איזה לא כיף זה לשמוע יותר מידי שאתה עצבני כל הזמן...)

כנל❤️דפני11אחרונה
נשמע שהוא "אדם רגיש מאד". תגגלי את המושגזוית חדשה
רק להגיד שאת נשמעת אישה זהב לא פחות רחלי:)
יש לי מה להרחיב מקווה בעזרת השם מחר 
מה אמורים לאכול מחר?והרי החדשה

מצב ביניים מעצבן כזה

המטבח נקי לגמרי אבל עוד לא מוכשר. אני רוצה להכשיר מחר לפני בדיקת חמץ עם השטיפה של כל הבית

הילדים שלי לא בשלה שאפשר לבקש מהם לאכול באיזו פינה

אז מה בדיוק הם יאכלו מחר?

לבשל כבר לא יכולה

בבוקר יאכלו קורנפלס עם חלב ופיתה עם גבינה צהובה בחוץ

מה בצהריים?

מה בערב?

מרגישה במלכודת עם כל הכשר לא כשר הזה

שונאת את היומיים שלפני פסח

כל הלחץ תמיד מתרכז לשם

ועברנו ממש טוב את כל הניקיון

אבל עכשיו כשהכל נקי ולא כשר מתחיל הסטרס

אנחנו בדרך כלל קונים אוכליעל מהדרום

לק"י

אפשר גם לצאת לפיצה או משהו כזה.

(במצב הנוכחי אני אוותר).

אפשר לאכול בחוץ.

אצלנובוקר אור

פיתות בבוקר, צהרים וערב

לעצמי השארתי יוגורט עם גרנולה לאכול בעבודה בבוקר 

אולי פיתה עם פסטרמהרק טוב!

או לבשל על גזיה במרפסת? משהו פשוט כמו פסטה ונקניקיות.

אפשר בערב טוסטים אם הטוסטר עוד לא מוכשר.

חביתות וסלט/ירקות שהוכנו בכלים של פסח ואוכלים בחדפ.

תכשירי כבר ותעברי לבישולי פסחלראות את האור
גם אני חושבתהשם שלי
צהריים קונים אוכל מוכןכחל

בוקר וערב פיתה עם משהו קליל- גבינה כלשהי או ממרח אחר שאוהבים

ביום ביעור חמץמחכה להריון
בבוקר באמת פיתה עם משהו בצהריים קבוע מזמינים פיצה ויושבים באיזה פארק או בפיצריה 
כרגע יש לי רק תינוקראשונית

אבל ההורים שלי היו קונים פיצות ואבא שלי היה יורד איתנו לגן שעשועים

זכור לי כחוויה וגם כפרס על הניקיונות

כדאי רק להיות בגינה בסמוך למקלט

אני מכינה עכשיואפרסקה
סיר של אורז ועוף לצהריים, ופנקייקים לבוקר סתם כי נשאר לי קמח, ובעז"ה לערב נזמין פיצה
אני קניתי מנות חמותשקדי מרק

ונאכל ארוחה אחת בחוץ פיצה/פלאפל

יש גם שאריות מארחות אחרות שנוכל לחמם במיקרוגל

האמתאפרסקה
מנות חמות נשמע רעיון מעולה! מקווה לזכור לשנה הבאה
וואי רעיון מצוייןשואלת12
אם יש לכם לך תנורבאתי מפעם
שאת לא מכשירה לפסח אבל כן ניקית את יכולה להכניס לשם תבנית עם תפוחי אדמה בטטה עוף או משהו כשר לפסח..
אוכלים בחוץ?המקוריתאחרונה
למה לא להכשיר היום בעצם? חבל על עוד יום בלחץ
מה אוכלים בערב פסח?רוני 1234

ברור שנאכל ארוחת צהריים בשרית ומזינה ברביעי בצהריים

אבל מה אוכלים ברביעי בבוקר?

ומה אוכלים בין הארוחת צהריים ל "שולחן עורך" בשעת לילה מאוחרת?

ביצים קשות/ תפוחי אדמה/ מצה עשירה / פירות/נפש חיה.

ולבוקר אפשר חביתות עם גבינה וירקות

בלחמניות כשרות לפסח 

יש שנוהגים לא לאכול מצה/קמח מצה בערב פסח...אמהלה

לפותחת- בבוקר אוכלים פיתות עד סוף זמן אכילת חמץ

לצהריים מכינה מרק ירקות מרוסק וסיר עוף עם תפוח"א

אחה"צ קרקרים מקמח מתפוח"א, פירות, עוגות וכד'

התכוונתי לחמניות מקמח תפוחי אדמה (יש קנויות)נפש חיה.
מצה עשירה נחשבת כמעין חמץ לאשכנזים וגםקנמון

לפי הרב אליהו אסור גם לספרדים לאכול אותה. 

מצ"ב הסבר באתר כושרות

עוגיות מצה עשירה | כושרות - ייעוץ והכוונה בכשרות

באמת? לא ידעתינפש חיה.
לפי הרב מרדכי אליהו הן חמץ גם לספרדים-קנמון

מעתיקה מאתר כושרות:

"מחמת הטענות הללו התריע הגאון הרב מרדכי אליהו שעוגיות אלו נחשבות לחמץ גמור בין לאשכנזים ובין לספרדים, חובה לבער אותם מן הבית לפני פסח, ולא לרוכשם גם לאחר הפסח שכן הן 'חמץ שעבר עליו הפסח'.."

מדובר על עוגיות מצה עשירה..

יודעת שיש הרבה שלא יודעים

מה שאנחנו עושים - קונים אותן לפני פסחווטר מלון

ואז מוכרים אותן בפסח לגוי..

וככה אחרי פסח הן לא 'חמץ שעבר על הפסח',

ואני יכולה להתפרע עליהן בכיף

רק אני לא אהבתי אותו אף פעם?😅המקורית
עוגיות בוטנים מבחינתי זה ה- דבר
עוגיות בוטנים מבחינתי זה כמו ופלה לימון😄יהלומה..
אני לא סובלת וופל. לא לימון ולא בכללהמקוריתאחרונה

אבל עוגיות בוטנים זה פסגת האושר שלי בפסח🤭

בואי נגיד אבל שלא גדלתי בבית שנהוג להכין בו עוגות בפסח אז כל אחד והגרסא דינקותא שלו חח

גם אני לא!!השקט הזה

ואחים שלי היו מחכים כל שנה לימים לפני פסח כדי לאכול אותם.

בכל מקרהמדברה כעדן.
מספיק שיש ציבור שעבורם זה לא חמץ וזה בטח לא חמץ שעבר עליו הפסח לשיטתם... 
בב7קר אצלנו פיתות עם ממרחיםבוקר אור
ואם נשאר עוד חמץ..
אולי נכין פנקייקים מקמח תפו"איעל מהדרום
לק"י

או קרקרים מקמח תפו"א (קנויים) עם גבינה, ירקות וכדומה.

ועד הלילה בטח נאכל שטויות. יש עוגיות קנויות מקמח תפו"א. לא הכי טעים, אבל נשנוש.

בבוקר אנחנו בדרך כלל אוכלים פיתות עם ממרחים בחוץשיפור

מקווה שיתאפשר מבחינת מזג האוויר.

דווקא עם ארוחת צהריים אני תמיד מסתבכת

למה מסתבכת עם הצהריים?יעל מהדרום
כי אני עסוקה באריזות ועוד לא סידרתי את המטבח כשלפשיפור
הבנתייעל מהדרום

לק"י

אני מוציאה כלים מהארון של פסח לפי הצורך.

ואז אפשר לבשל בלי לארגן מטבח שלם.

בוקר עוד אפשר חמץהשקט הזה

או קורנפלקס עם חלב (אפשר גם כשלפ)

לפני החג אפשר שאריות מהצהריים

נקניקיות וציפס

מרק ירקות

מרק כתום

פירה

יש קרקרים כאלה שנראים כמו מצה אבל מקמח תפו"א, אפשר אותם עם ממרחים.

עוגות "שהכל"

אפשר דברים מקטניותאמאשוני

נגיד קרונפלקסים וכזה קטניות אם אין לך כח להתעסק עם חמץ.

אפשר גם לוותר לגמרי עת חמץ בבוקר, להוריד כלי פסח מוקדם בבוקר ולהכין שקשוקה ולהגיש אותה עם פרכיות אורז נגיד.

ואז ארוחת צהריים קצת יותר מאוחרת.

לילדים אני אורזת מנה מהצהריים בקופסה פשוטה.

אורז עם קציצות וקוביות תפו"א ברוטב עגבניות.

עם ביצה קשה בצד. אפשר גם שעועית ירוקה.

אולי יש מי שלא מבשל קטניות בכלי פסח- אנחנו כן.

מה שאוכלים- אוכלים, מה שלא זורקת.

אחרי כניסת החג כבר מביאה מהמרק וכד'.

לעצמי נהנית מעוגיות בוטנים 😁

לגדולים יותר קצת פרכיות אורז עם סלט ביצים ו/ או אבוקדו.

אפשר גם תמר עם שקדים/ אגוזים אם מתחשק מתוק.

ככל הידוע לי אשכנזיםלפניו ברננה!
לא אוכלים קטניות מסוף זמן אכילת חמץ
יש כאלה שכן. אבל לא כולםיעל מהדרום
לא מתיימרת להבין בכל המנהגיםאמאשוני

מן הסתם שיש מלא דעות על כל דבר בפסח.

מי ששואלת על אוכל צריכה לקחת את זה בחשבון.

(אנחנו אוכלים, וגם בשבת שצמודה לשביעי של פסח שחל ביום שישי)

וגם לא בטוח שהפותחת אשכנזיה🤭יעל מהדרום
כיף לכם 😉לפניו ברננה!

אנחנו גם אוכלים בשבת שאחרי שביעי של פסח

אבל לפני פסח לא..

בבוקר ארוחת חמציתמדברה כעדן.
פיתה עם ביצה קשה, קוטג', ירקות, שימורי זיתים וכד'

צהריים מרק עוף עם ירקות

לפני ליל הסדר לילדים- כל השנים דאגתי לשניצלים... השנה יוצא שגיסה אחרת דואגת למשהו בסגנון

רעיונותראשונית

חביתת בצל

פשטידת ירקות

סלט ירקות עשיר

בלינצ'ס עם פירה

שקשוקה

לביבות

מוזלי (יוגורט עם פירות ושקדים)

אני רק שואלתמולהבולה

נשאר לכן כוחות לבשל אחרי החודש המשוגע הזה?

אני רק חושבת מה הכי קל ומבשלת או שלא

והרבה רעבה ....

כןהמקורית

קודם כל חייב לאכול משו😅

ובבחג אני מבשלת דברים שבדרך אני לא מכינה

וגם, למרות הכל, האוכל עושה אוירה של חג למרות שאין ככ

חשוב לי לשמח את הילדים שלי ושיראו אותי מתפקדת כרגיל כי מאוד קשה להם עם המצב הזה, אז במה שאפשר אני משאירה כרגיל

מבחינתי אין בעיה בפיצה 😅מולהבולה
פלאפל וציפס 
גם פה אוכלים פיצה המקורית
אני גם בשגרה מכינה בעיקר דברים פשוטיםשיפור
אז ממשיכה די כרגיל... חוץ מהתכנון של סיום החמץ. להיות רעבה זאת לא אופציה מבחינתי. כשאני רעבה אני עצבנית ועייפה.
אצלנומתיכון ועד מעון

ארוחת בוקר סיום כל החמץ

באמצע ניתן לאכול פירות ואת החטיף הלאומי תפוצ'יפס

ארוחת צהריים מפוצצת בשרית

ואח"כ יש פירות, יש עוגות שהכל, לפני הסדר אבשל תפוחי אדמה לרעבים שינשנשו לפני הדלקת נרות

רק לציין יש פה 4 מתבגרים שלי + ועוד 2 טרום ועוד 2 קטנים ועוד אורחים מתבגרים אז בהחלט אתגבר נשנושים

אולי יעניין אותך