גם אני מוסיפה -
בקריאה אחרי שכתבתי כל הרעיונות שלי הם מסוג הרעיונות ה"מושקעים" יותר ש
@בארץ אהבתי כתבה, וזה מהסיבה שאולי הסטנדרטים שלנו שונים - (למלא בריכה לא דורש ממני מאמץ, ואז אני רק יושבת ומשגיחה..) אבל גם בגלל שאני דוגלת בזה שההשקעה שלי בחשיבה ובמאמץ לעשות איתם משהו מיוחד תחסוך לי אחר כך הרבה מריבות, וחוסר שיתוף פעולה.
ממש ממש מסכימה איתך
@אם_שמחה_הללויה לגבי ההנאה של האמא מהפעילות. אל. תעשו דברים שאתן לא אוהבות, גם אם השכנה עושה את זה כל יום...
א. ספונטניות גם במובן של גמישות.
אז תכננתי פעילות ממש שווה וכיפית והילד לא מעוניין, אלא מעוניין במשהו אחר. אם אתעקש על מה שתכננתי הוא יעשה בלי חשק. אם אני אזרום איתו ואשדרג - יהיה נפלא! (דוגמה - רציתי לעשות איתם בריכה בחוץ. הבן שלי החליט שהוא רוצה להתחפש למלך. אנחנו לא רגילים להוציא תחפושות לא בפורים..לא ברור מאיפה הגיע הרעיון 😅. אמרתי לו - אולי נעשה הצגה ואתה תהיה המלך? בחרתי סיפור על שלמה המלך, סיפרתי לו והמחזתי אותו והיה ממש כיף 🙃)
ב. תוכן. ילדים אוהבים להחכים.. ויש כל כך הרבה דברים שאפשר להעשיר אותם בהם, בין אם זה סיפורים מהתורה/נביא/מדרש, ניסויים מדעיים כולל הסבר- שלרוב הם פעילות בפני עצמה, הכרת צמחיה וכו'.. (גם אם האמא לומדת במיוחד בשביל זה - או תוך כדי, מה טוב!). יש באתר של מכון דוידסון מגוון ניסויים של "מדע בבית"
ג. בהמשך לתוכן - אם הילדים שואלים שאלה מעניינת שאת לא יודעת? בואו נשאל את סבתא/הדוד שזה המקצוע שלו/וכו' כיד הדמיון (כמובן אפשר גם את גוגל

אבל מבחינתי זה מוצא אחרון כי ללמוד מאנשים זה הרבה יותר משמעותי)
ד. מסגרת - במיוחד מי שבבית עם הילדים עכשיו או באוגוסט, לתת משהו שיעזור לחשוב על רעיונות. "קייטנת סיפורים" "קייטנת אותיות" וכו'..
(אותיות - אפשר לעוף על זה ממש. בכל יום לעשות יצירה, פעילות מרכזית, מאכל, דמות שכולם מתחילים באות. כמובן שגם לא חייבים הכל ואפשר כל יום דברים אחרים)
ה. לזכור שזו עבודה.. לא לצפות להספיק מליון דברים.
ו. להשאיר את הטלפון בצד!
ז. לעשות דברים של הבית עם הילדים - כמובן במסגרת הנינוחה והמאפשרת והזורמת- רוצים שנשטוף עכשיו כלים ביחד/את הרצפה? אמנם זה יקח יותר זמן ממה שהיה קורה אם הייתי עושה את זה לבד, אבל הי - זה פעילות לשעה, וגם נותן להם תחושה של אחריות ובגרות, וגם בסוף חוסך לי עבודה בסוף היום.
ח. רעיונות לפעילויות (לא מכניסה את מה שכתבתי למעלה ומה שראיתי שבארץ אהבתי כתבה...) -
🌻 לפתוח אוהל בסלון/בחצר
🌻 יום בלונים - אפשר לעשות איתם כל מיני יצירות (מרגמיש, פרצופים בעזרת הדבקת אביזרים, צביעה בגואש באמצעות הבלון ועוד..) מגוון של משחקים - אסור לגעת ברצפה, בלון עובר, פתקים בתוך בלונים עם משימות, בלוני מים ועוד.. (בטוח פספסתי חלק מהרעיונות שהיו לי..) שימו לב לזרוק מיד בלול שמתפוצץ כי זו סכנת נפשות!!!
🌻אם יש גינה - לעבוד בה יחד
🌻 יש סידורים שהילדים ממש נהנים לבוא לעשות עם ההורים, לדוגמה נסיעה למוסך...
אם אתן מעוניינות שאכתוב עוד תגידו, בטוח יהיו לי עוד רעיונות בימים הקרובים