שאלה להורים פה: הגננות בגן מידי פעם - בייחוד עכשיו בקיץאורח_לרגע

לוקחות את הילדים להליכה מחוץ לגן - אם כדי להראות להם איזה שטות (עלים נופלים, אתר בנייה, חנות וכו'), או סתם כדי לשחק בפארק סמוך (מגודר, של בית ספר) עכשיו בקייטנה מטעם הגן. 

ילדים בני 4. כולם מחזיקים חבל ושלוש גננות משגיחות. 

רק לי זה נראה לא תקין?? או שזה דבר מקובל?

כי אמרתי לאישתי שאין מצב שהבן שלנו יוצא מהתחום של הגן

זה גן בעיר גדולה. הם חוצים כביש. לך תדע. אני ממש לא מוצא סיבה אחת טובה למה לקחת את האחריות הכבדה הזאת ולהוציא ילדים בני ארבע מהתחום של הגן. 

אם פתאום אחד הילדים מחליט שבא לו לעזוב את החבל ולהתחיל לרוץ? נהג שיכור? לא יודע. 

אני צודק? טועה? מה מקובל? אני מבין מילא גן ביישוב. אבל פה מדובר בעיר גדולה. 

אשמח לשמוע

נראה לי שאתה צודקבת 30
ילדים בגיל הזה הם מאוד מאוד צעירים. אם היו מוציאים אותם לאיזו גינה נחמדה שצמודה לגן זה דבר אחד, אבל לחצות כביש זה אחרת.
ובפועל? צודק או לא צודק - מה קורה בגנים אחרים?אורח_לרגע

לכן פתחתי את השרשור - מעניין אותי מה קורה בגנים אחרים. אם זה דבר נפוץ או רק בגן שאנחנו שולחים

אצלינובת 30
ישוב שקט.
בקושי יוצאים. אבל כן יוצאים פעם ב..., לרוב בהקשר של מה שלומדים עליו, אבל לא ברמה של עלי שלכת, כי זה יש בחצר.
בעקרון אתה צודק. לפעמים מתברר שיש יוצאי דופן. ניתן להעירהעני ממעש
רק הערה- לראות עלים או בניה וכו' זה לא שטותחילזון 123
מניחה שאפשר ללמוד הרבה מהתבוננות בסביבה
^^^ אפשר ללמוד הרבה מהתבוננות סביבתיתנפש חיה.
והעיבוד בגן, בתיווך הגננת- נותן לזה אפקט ממושך יותר.
בוא נחזור לנושא המקורי של הדיון / שרשור - מה קורהאורח_לרגע

בגנים אחרים? 

אם יש לאנשים פה בפורום ילדים בגילאי 3-4 , מעניין אותי אם זה דבר נפוץ או רק בגן שאנחנו שולחים

אצלינו הולכים ובגן חובה בטוח גם חוצים כביש44444אחרונה
הרבה פעמים יש הורים מלווים.

ללכת לגן שעשועים- לא.
הם הולכים לאירועים קרובים וכן דברים הסביבת הגן שקשורים ללימודים בגן כמו למשל לראות עת זית בחנוכה וכד'....
אה חרטא. מניח שהילדים יוכלו בקלות לסיים טכניון גם אם לא יקחואורח_לרגע

אותם לראות עלים נופלים מעץ, אתר בנייה או חנות. נראה לי יש מצב הגננות משועממות ... 

ממש תגובה נעימה... מה יש להגיד...חילזון 123

ממליצה לך לתת לגננות קצת יותר הערכה ולתת להן לנהל את הגן בלי תלונות מיותרות
הגננות לא משועממותבת 30
הן מלמדות את הילדים חומר ברמה שלהם.
להזכירך, גם ניוטון הכיר בכוח המשיכה אחרי שתפוח נפל לו על האף.
כוח המשיכה היה ידוע הרבה לפני ניוטון...פשוט אני..

התפוח גרם לניוטון לחשוב על האפשרות לחשב את מסלול הירח לפי כוח הכבידה

העקרון מובןבת 30
יש ערך גדול להתבוננות בטבע.
ולא כתבתי שהוא גילה את כח המשיכה
לך להיות גננת ליום אחד... מחכה לשמוע איך היה.נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך כ"ז בתמוז תשפ"א 13:23
גננת היא ממש לא בייביסיטר.
גננת היא מורה לגיל הרך. היא מקנה מושגי יסוד ודרכים שונות להכיר את הסביבה/ הטבע/ מקצועות לימוד שונים ובתחומי ידע שונים.

מכן נובע החשיבות של למידה ישירה (- ללכת לראות עצים בשלכת למשל) והדפעתה על הטמעת החומר והבנתו.
איזה חוסר הבנה חינוכית. ממדרגה ראשונה.הָיוֹ הָיָה

עונהאברך שעובד

מודה שכששמעתי מהגדול שלי (5) שיצאו עם הרב לגינה, טיפה צרם לי אפילו שלא עברו כביש. מצד שני הפקדתי את הילד אצל הרב או הגננת, כמו שאני סומך עליהם שיתנו לו כל מה שהוא צריך מכל הבחינות - פדגוגית, חינוכית, רגשית, צרכים גשמיים, ואני לא הולך כל יום לראות אם הוא מקדם אותו בדיוק לפי התכנית הפדגוגית של המוסד, אני יכול לסמוך עליהם ביציאה לגינה או לאמירת ברכת האילנות. בדר"כ דואג לשאול אם שתו מים, אבל לא יותר מזה

אני חושב שיש הבדל גדול בין לסמוך מבחינה פדגוגית לביןאורח_לרגע

בטיחות. ברור שהנחת העבודה היא שהגננות ישמרו על בטיחות הילדים, אלא שבחירום, אני חושב שכל הורה יעשה הכל לגונן על הילד שלו, יותר מהגננת. 

כשהילדים נמצאים בתחומי הגן, יש פחות סבירות למקרי חירום מאשר כשנמצאים ברחוב. זה הכל. 

לכן אני חושב שעדיף להשאיר את הילדים בתחומי הגן במהלך היום, ורק אבא או אמא (או כל גורם מורשה אחר) רשאי להוציא את הילד מתחום הגן. 

עונה כגננת לגן גיל 4מצחיקות!

שלום!

אכן בגנים של משרד החינוך ההנחיה המסודרת על פי חוזר מנכ"ל היא שלא יוצאים מהגן ללא ליווי של מבוגר על כל חמישה ילדים.

לאחרונה, שחררו מעט את הנהלים, כמה שהבנתי, כשמדובר ביציאה קצרה בטווח של קילומטר, וגם אז מזהירים שהגננת תשקול ותתיעץ וכל מיני כאלה. המשרד מעודד מאוד, מצד שני, יציאות לטבע, במיוחד לדור הממוסך הזה...

הדאגה שלך מאוד מובנת! יש גננות יותר חששניות שלא יצאו אפילו לרחוב שצמוד לגן, יש אמיצות יותר. בד"כ גננת מכירה בטיב ובמרץ של הילדים שיש לה באותה שנה ואומדת את היכולת שלה לצאת איתם...

מותר לך כאבא לגשת, בכבוד ובנעימות, ולבקש מהגננת למעט / שלא לצאת עם הילדים כי אתה מאוד חושש, או אם אתה רוצה להיות עוד יותר נחמד ואפשרי מצדך, להציע ללוות בזמן שאתה יכול. אבל אני מסכימה עם אחת התגובות פה שהציעה לתת אמון בצוות גם בנושא הזה, כמו שנותנים אמון בכל שאר החינוך... ואפשר גם התעניין מה הראציונאל ומה המטרה שלה ביציאות האלו, אולי תשתכנע ואולי לא...

משערת שאם היא תדע שזה מלחיץ אתכם היא תחשוב שוב לפני הפעם הבאה.

בהצלחה!

תודה על התשובה. מעניין. לא ידעתי על ההנחיה. אז כן. אני חושבאורח_לרגע

שיש גננת על כל 5 ילדים, ועדיין דעתי אינה נוחה מכך. אני מעדיף את הילד בתחומי הגן. 

עקרונית הם כבר יודעות הגננות שאנחנו לא מסכימים. פשוט שלשום הם לקחו אותם החוצה ושאלו את אישתי (אני לא מדבר עם הגננות, זה הכל אישתי) אם הילד יכול להצטרף ואישתי שאלה אותי ואמרתי (כרגיל) שאין מצב. אישתי אמרה שאולי כדאי שנאשר כי כל פעם שהגננות לוקחות את הילדים להליכה הוא קצת מתבאס מזה שהוא נשאר עם הילדים הקטנים יותר, אבל אני מעדיף אותו בטוח ומבואס לחמש דקות מאשר לא בטוח בחוץ...

לכן שאלתי פה כי מעניין אותי מה קורה בגנים אחרים ואם אני היחיד שנלחץ מזה...

נשמע שאתה היחיד מהורי הגן?מצחיקות!

את ממש גננת נחמדה. ואתה אבא יקרתהילה 4
תשמע. הילד שלך מש לא צריך להיות אשם בגלל הפחדים שלך. לי זו נשמעת ממש היסטריה מיותרת. הילדים מחזיקים בחבל. יש מישהי שהולכת מאחוריהם ובודקת שאף אחד לא עוזב. ויש עוד אחת ספייר למקרה שמישהו בורח. כמו שכתבו ניתן לראות עם הילדים מתאימים לזה וזה באחריות הגננת. ולפי מה שאתה כותב הגן הזה יצא כברכמה פעמים ועבר את זה בשלום.
ובכ"ז אתה מתנגד ובינתיים אתה מטפח בילד שלך תסכול- בטוח . ועצבות בטוח. בגלל פחדים קמאיים על מה שאולי עלול לקרות למרות שיש איש צוות על כל חמישה ילדים.
נדמה לי שאתה צריך לעבוד על מידת השחרור שלך ועל מידת החרדה שלך ולא לנסות לשפץ את העולם שעם כל הכבוד מנוסה קצת יותר ממך. כי ברור שזה ילד ראשון שלך וברור גם שאתה לא ממש מבין בגידול ילדים לאור הדברים שכתבת וגם הניסוח המזלזל כלפי מה שקורה בגן.
עכשיו- אותי אתה לא מכיר אז אתה לא חייב לסמוך עליי אבל אני כן ממליצה לשאול אמא מנוסה, סבתא, או גננת שאתה מכיר. כל דתי מכיר גננת אחת או שתיים לפחות וללמוד מהן את הנושא. כולל השלכות לכך שהילד שלך נשאר לבד בגן.
תראה. עכשיו זה בקטנה אבל העצמאות של הילד הולכת וגדלה כדאי שתתאמן על לשחרר ולאפשר כבר עכשיו ולא לתקוע את הבן שלך. למענו.
^^^^^ כל מילה.בשבילך..
ממש לא תקין!!אור123456
אצלנו לכל יציאה אפילו לבית הכנסת ממול היה צריך אישור של ההורים
גם אצלנו צריך אישור הורים, ואין לו אישור. הגננת כל פעם שואלתאורח_לרגע

את אישתי לפני שהם יוצאים להליכה (ואנחנו תמיד אומרים לא). ניסיתי להבין מה קורה בגנים אחרים. 

לדעתי האישית, ילדים בני 4 צריכים להישאר בתחומי הגן. אני לא רואה שום סיבה טובה שבעולם שבגן בעיר גדולה ילדים בני ארבע יסתובבו בחוץ - גם אם יש גננת על כל 5 ילדים ...

פעם ב ..אני כן מאשרת אם זה היה על בסיס קבוע הייתי פותחת את האור123456
הנושאאור123456
הכנסת אותו לגן, תסמוך על הגננותשִׁירָה

אם זה יהיה גדול עליהן הן לא יעשו את זה שוב

לשאלתך, כן זה מקובל

יוצאים לגינות, הצגות, לראות טבע, ללמוד מהסביבה

נב גם בתוך הגן יכולים לקרות דברים לא נעימים אז תסמוך על הגננות שהן עושות את העבודה שלהן

ותתחיל להעריך את מי שמחנך את הילד שלך

מסכימהפרצוף כרית
אי אפשר לעשות פיל מכל זבוב
ילדים בגן - מרביצים , אוכלים דברים מהרצפה וכו'-
זה לא עולם סטרילי....
רק בדברים שהם סכנת נפשות ממש - ישלה אחריות ...על כל השאר - היא לא באמת יכולה לשלוט על השלווה בכל רגע נתון....ילדים רבים הרבה, מלכלכים, וכו'
וכן הוא הדין בנוגע ליציאות - אם נדמה לה בטיחותי ואחראי - סומכים עליה
כילד היו עושים לנו את זהנפשי תערוג
לבת שלי מעולם לא עשו את זה
לא אענה על המקום שאני גרה, כי זה לא חכמהרק טוב!
כאן יוצאים המון המון ובלי שום חבל.

אבל פעם כשהיתי בת"א ליד הירקון ראיתי גן שיצא עם חבל עם ידיות. כל ילד מחזיק ידית בחבל (תדמיין טבעות לאורך החבל).
ככה גם עברו כביש.
תלוי גםהעני ממעש
בענייני ביטוח ושות'

לא פעם, הנהלים מתחדדים לאחר אירוע, שבהרבה מקרים שולח לאבטלה/ לכלא, ולפחות לצרות, אנשים מוערכים שפעלו 'כמו כולם, ועל דעת כולם, ... וכו'
זה די מקובלאביול
ונראה לי גם הגיוני. ילדים צריכים גם את הגיוון הזה וזה נחמד. ולגבי לעזוב את החבל- בשביל זה יש גננות שמשגיחות...
רק תעבור כביש זה באמת קצת בעייתי
אצלינו בגן במהלך השנה זה מקובל.44444
גרה בעיר.
אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מועדון מאמא דילmama273

🌸 מאמא דיל – דילים שאמא באמת צריכה! 🌸

כאמא ל5 ילדים בגילאים מגוונים, אני יודעת כמה אנחנו מחפשות לחסוך – בלי להתפשר על מה שחשוב באמת לילדים ולבית.
בדיוק בשביל זה פתחתי את מועדון מאמא דיל 💕

ערוץ שבו אני משתפת כל יום דילים שווים – כאלה שאני גם קונה בעצמי 👶🛍️

✔️ מוצרים שימושיים לבית ולילדים
✔️ מחירים משתלמים באמת
✔️ חוסך זמן וכאב ראש
✔️ רק דברים שעושים חיים קלים יותר

📲 להצטרפות לערוץ הטלגרם

📩 לא בטלגרם? אין בעיה!

אפשר להירשם ולקבל סיכום דילים מרוכז למייל (כפעם בשבוע):

👉 להרשמה במייל

מאמא אחת לשנייה – בואי לחסוך חכם 💕

מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך