היי קוראת כאן בנות ולא מאמינהDynamite
שאשכרה עברנו את זה .
אז תנחומיי לכל מתמודדות בגבורה או בחוסר ברירה 😅

ועידוד זה עובר לקראת גיל שלוש כזה.
בהנחה שאין לכן עוד ילד אחרי התאומים.
ואז אתן בבעיה רצינית 😅

זה באמת לא יאומן...זהות כפולה
כוחות על. באמת.

יחד עם זאת, לא אהבתי את ה״בעיה הרצינית״ בילד נוסף.
ילדים זאת ברכה, שמחה ושפע. לא הייתי רוצה לקרןא להם ״בעיה״.
נכון, גידול ילדים זה לא קל, אבל זאת זכות גדולה ומספקת.
לא אהבת את הניסוח כנראה.Dynamite
אבל זו האמת . כמה שתייפי אותה .
לא קל עד בלתי נסבל לגדל תאומים .

ברור שיש רגעים שהם חמודים והכל .
אבל זה קשה . קשה מאוד .
וכל מי שעושה את זה פשוט אלופה. גם אם היא נותת 15% מתוך 100 .

לא פשוט להיות אמא של תאומים .
ואז להביא עוד ילד צפוף?!?
זה נראה בעיני לאבד צלם אנוש .

אני דיי בטוחה שתסכימי איתי בליבך.
אני לא יודעת למה את קוראת ילד צפוףזהות כפולה
אבל כל אחת ומה שמתאים לה.
ובכל מקרה קשה לי עם המקום הנפשי שמתייחס לילד כ״בעיה״.

גידול תאומים זה קשה, אין ספק.
אבל יש בזה צדדים כל-כך מופלאים שזה שווה את זה.
עם כל הקשיים שעברנו ועודנו עוברים בגידול התאומים (שאצלינו לפחות הפגות הייתה הרבה יותר אישו מעצם התאומוּת), אני עדיין מרגישה שזכיתי בפיס, ובמקום נסתר בלב כנראה גם אשמח אם נזכה בזוג נוסף...
אני חושבת שאנחנחנו מסכימות שגידול תאומים הוא קשהDynamite
נכון ?
כתבת את זה בעצמך.

לגבי הילד הנוסף אני עודדתי פה בנות שהקושי בגידול עובר לקראת גיל מסויים .
אלא אם כן יש להן עוד ילד אחכ צפוץ . וזה אומר שעד גיל שנתיים של התאומים (ואני נדיבה. בגדול עדיף עד גיל שלוש אפילו) לא כדאי להביא עוד ילד. כי זה קשה. טכנית קשה.

ועוד היו אצלך פגים. מניחה שלא ליקקת דבש .

לי אישית קשה להתחבר לרעיון של בואו נגיד שזכינו בפיס בזמן שאנחנו סובלים את החיים .
אבל בסדר
ויכול להיות שאת לא סובלת כל כך ואת מקבלת הכל באהבה והבנה והכלה .
לא כולן כמוך . יש בנות שבסתר ליבן לא מבינות למה קיבלו את ה'עונש' הזה ..

ומה זה שווה אם מישהי תפרוק פה את הקושי שלה וכולן יגידו זן זכיה בפיס ...
קשה לה !

בקיצור . ניסיתי לעודד ונראה לי התפזרנו . אנחנו רואות את העולם בצורה שונה אולי הפוכה אפילו . כך שלא נפסיק לכתוס כל אחת את עמדתה.

שיהיה בהצלחה בגידול לכולם .
מה קורה בגיל 3?זהים
אני מניחה כי הם נהיים יותר עצמאיים ?
כמו ילד אחד?
אני מזדהה עם דינמיט
טוב לראות שיש עוד שקשה להן מאוד ולא הכל יפה
כן...Dynamite
הקושי הפיזי הזה עובר.
וגם הגוף שלך מתייצב . וראיתי שגם עברת ניתוח .אז בכלל...
אפיחו בדברים הקטנים .למשל שבגיל הזה את לא סוחבת עגלת תאומים לכל מקום כבר זו הקלה.
אני זוכרת את הימים הראשונים שהפסקתי להסתובב עם העגלה. פתאום הבנתי כמה החיים יפים כשהידיים משוחררות כשאפשר ללכת קצת עקום על המדרכה בלי לחשב סנטימטרים ומדרגות . באמת זוכרת שעברתי סטטוס מאמא לתאומים לאישה רגילה עם ילדים .

אני שמחה ולא שמחה שאת מתחברת גם למה שכתבתי . כי ממה שראיתי את עדיין בשלב האינטנסיבי אז את חווה את הקושי בלייב ולא מהזיכרון .
בהריון את במעקב די צמודזהים
ופתאום הכל נגמר. את לבד אין קשר בין מי שליווה את ההריון להמשך. הניתוק הזה נראה לי מוטעה. כדאי שהרופאים יידעו ויכירו מקרוב את ההשלכות שיש להחלטות שלהם לחיים של אנשים
זה הכל ביחד.Dynamite
אני לא הייתי במעקב אז לא ממש יודעת איך זה מרגיש .
אבל התחושה הזו שאת לבד האחראית פה . ואין לך דקה בלי שמישהו יבכה ברקע 😅 לא פשוט .
אני לא חושבת שיש פה אחת שהיה לה קלרק שאלה לי
גם לי, למרות שהם כבר בני שמה וחצי, עדיין קשה. רוב הנשים פה כבר עברו את השלב הקשה והאינטנסיבי של הגידול והן יכולות כבר להגיד בפה מלא כמה שזו ברכה עצומה ואושר גדול, לכן אולי נראה לך שלכולן קל. אבל אם תסתכלי בשרשורים קודמים או שתשאלי בעצמך על התקופה הראשונית , כולן יגידו לך שזה קשה קשה קשה.
אותי דווקא משמח לראות שהקושי עובר מתישהו. ולא רק שהוא עובר אלא שמרגישים שזה ברכה וזכות. ושוב, אני עדיין בשלב הקשה, עוד לא נהנית מזה שהם תאומים. עם כמה שאני מאוהבת בשניהם הייתי מעדיפה שיבואו אחד אחד. אני ממש מחכה לרגע הזה שאוכל להגיד בפה מלא שתאומים זו זכות.
לי הייתה תינוקת נוספת כשהתאומים היו בני שנתיים וארבעה חודשיםמתואמת
זה לא היה קל, כמובן, במיוחד שבדיוק אז התחלנו לקלוט שיש להם עיכוב שפתי משמעותי (במשך כחודשיים או שלושה הייתי נוסעת במונית לקלינאית תקשורת עם שלושה קטנים - תאומים בני שלוש ותינוקת בת כמה חודשים).
אבל בירכתי על התינוקת החדשה בכל לבי. גם כי היא באה אחרי הפלה (ובדיעבד - טוב שההיריון שנפל לא החזיק, כי אז היו לי שלושה מתחת לגיל שנתיים), וגם כי היה משהו מיוחד מאוד בגידול תינוקת יחידה פתאום, קשר מיוחד ובלעדי שכזה. והיא הייתה תינוקת רגועה בלי עין הרע... ממש קסם... במיוחד לאחר שני בנים שובבים ביותר...
אז אין ספק שזו הייתה תקופה מאתגרת (ובאמת מבחינתי הגידול שלהם בתור תאומים ולא בתור שני ילדים פסק רק כשהם היו בני ארבע - גם כי אז הקושי השפתי שלהם התאזן), אבל היה גם קסם בתקופה הזו...
אז אני לא רוצה עוד זוג תאומים, ולו רק כי אני אוהבת להתחבר לכל תינוק שלי בטוטאליות ובתאומים זה לא אפשרי (אבל בעיקר בגלל כל הסכנות הכרוכות בהיריון ובלידה כאלו) - אבל אני מודה על המתנה שזכיתי לה...
וואו מתואמתזהים
נשמע לא קל
גיבורה
ב"ה עברנו את זה כבר מזמן מתואמת
ראיתי את ההודעה הזאת כבר באותו יום שפורסמהרק שאלה לי
ובחרתי שלא להגיב. חשבתי שגם שאר חברות הפורום בחרו שלא להגיב להודעה שכזו, אבל כיוון שכבר הגיבו אכתוב גם.
מההודעה שלך אני לא שאבתי שום עידוד, בעיקר בגלל הניסוח שלה. את מתייחסת לילדים כאל בעיה. זה פורום דתי, אנחנו שואפים לקיים את המצוות, גם אם הן לא קלות לנו. אחת המצוות החשובות היא פרו ורבו. יש מצווה גדולה להביא ילדים לעולם! אז זה לא אומר להביא כל שנה עוד ילד, ובטח שאם יש תאומים אפשר קצת יותר לרווח כדי לגוף ולנשמה יותר זמן להתאושש.אבל להגדיר את זה שיש לנו עוד ילד כבעיה, מעציב אותי מאוד.
גידול של תאומים הוא קשה מאוד מאוד מאוד. אם הם פגים אז בכלל. יש פה אינסוף שרשורים של עידודים על הקושי הזה. אני הכי בעד בעולם לתת מקום לקושי, לפרוק אותו ולא לבטל אותו כלל וכלל. כשאני הייתי בתוך הקושי הגדול מאוד עזר לי לקרוא ולשמוע על נשים שאחרי כמה שנים מרגישות שהן זכו בתאומים, כי הבנתי שהקושי הזה עובר מתישהו, ולא רק שהוא עובר אלא שהוא מתחלף בתחושות של סיפוק ושמחה ונחת עצומים. וכן, גם של זכיה בפיס. זה ממש לא מנע ממני לשפוך ולפרוק את כל הקושי שלי בגידול של התאומים (שמבחינתי עדיין לא עבר, אני עדיין לא מרגישה שזכיתי ועוד לא רואה את המתיקות הגדולה שכולם מדברים עליה שיש בתאומים).
אני חושבת שזה תלוי גם כן אחת עם הלידהזהים
שהיתה לה, עם העזרה שיש לה
אנחנו היינו מאושפזים עם התאומים שבוע אחרי השחרור מהפגיה בגלל וירוס. זה היה סיוט.
גם ההריון הוא מורכב. אני חושבת שהלחץ שיש במעקב הריון כזה הוא משוגע ויכול להיות שגם מגזימים ביחס לזה.
אני חושבת שהלידה המוקדמת היא מאוד משמעותית.
לא דומה ללידה בזמן. אפילו אם הם לא פגים.
יש כאן דבר נוסף, הרבה מהתאומים נולדים לפני הזמן בלידה מתוכננת. אני חושבת שבמצבים כאלה חובה שהצוות המטפל יסביר להורים על המשמעות של זה. גם אם אין ברירה וגם אם יש. איתי אף אחד לא דיבר לפני הלידה על המשמעות של גידול פג. נראה שהרופאים עד הלידה ואחרי זה אין להם שום אחריות. מישהי אמרה לי העיקר ליילד אישה חיה ותינוק חי. אולי זה הגזמה אבל חושבת שזה נכון.
אחזור שוב - גידול תאומים זה קשה מאוד מאוד מאודרק שאלה לי
אתגר לא פשוט בכלל! כמו שאת כותבת - גם כל המסביב לא פשוט. אפילו ההריון יכול להיות נוראי (גם לי היה הריון זוועה). זה לא סותר את זה שתאומים זה ברכה.
במשפחה שלנו יש תאומים נוספיםזהים
זוג אחד כמעט בני 20 והקשר ביניהם מדהים. זה באמת מיוחד
מעניין שלא הסבירו לכם מה זה פגייה...מתואמת
אני ילדתי בשבוע 34 יחסית בפתאומיות (הכול היה תקין לגמרי עד שהייתה לי ירידת מים, ויממה אח"כ כבר הייתי אחרי הקיסרי...) - ועוד כשהייתי בהתאוששות מהניתוח הגיעה אליי ראשת הפגייה והסבירה לי ולבעלי מה מצפה לנו עכשיו באשפוז שלהם... (וב"ה זה לא היה הרבה, כי הם נולדו בשלב יחסית מפותח)
יפה מאודזהים
גם לנו הגיעה העובדת סוציאלית בפגייה והסבירה ונתנה הרבה מידעאמהלה

אפילו נתנה עצות איך לשתף את הילדים שבבית בחוויה ואיך לקשר אותם לתאומות על אף שהם לא יכולים להכנס לפגיה וכו'.

אני ב"ה עברתי הריון מאד לא פשוט, אבל מהרגע הראשון ברכנו והודנו על המתנה מופלאה שזכינו

ולא אומרת שהיה קל, החצי שנה הראשונה הייתה מאתגרת מאד, במיוחד שיש בבית עוד ילדים. אבל גם ברגעים הקשים לא הפסקתי להתרגש ולשמוח בהן.

אין ספק שכיום זה כבר הרבה יותר קל (בנות שנתיים וחצי בליעה"ר) בהחלט יש ימים מאד מאתגרים, במיוחד כשחולים וכד'

אבל האושר וההרגשה המדהימה לראות אותן כ"כ מחוברות אחת לשניה, מתחבקות ומתנשקות במתיקות אין סופית, דואגות אחות לרעותה ומתפתחות ב"ה נפלא, זה אושר עצום ועילאי

ובהחלט בהחלט מייחלת לעוד זוג תאומים

בבריאות שלמה ובידיים מלאות

מאחלת לכולן גידול קל, מהנה והרבה נחת ובריאות עמו"ש

ושנזכה כולנו, כל חברות המועדון המופלא הזה, לראות רק את הטוב והשמח במתנה מופלאה שזכינו לה

בעקבות השירשור הזה . עלתה בי מחשבהDynamite
אתן חושבות שתאומים זו ברכה מיוחדת יותר מילד בודד ?

אני לא רואה את זה ככה. האמת .
נשמע שאתן חשות ברכה וזכות מסויימת שאני לא מבינה למה ?

בוודאי שזו ברכה ומתנה עצומה!!!!! כל ילד וילד זה אוצר, אבל זהאמהלה

מבחינתי לא ניתן להשוואה

זו תופעה מופלאה

והנחת כפולה ומכופלת

נכון, גם העבודה

אבל ב"ה זה הזכות שלנו שהקב"ה זיכה אותנו ובחר בנו להיות הורים שלהן

ולהנות ולחוות את הגידול המאתגר והמבורך של תאומות זהות ומטריפות

תודה לה'

תודה תודה ושוב תודה

צר לי מאד שאת לא רואה ומרגישה את זה, מאחלת לך שבקרוב גם לך יגיעו הרגשות הללו

את יודעת מה . אני קוראת את ההודעהDynamite
והדבר היחיד שתפס אותי זה הנחת כפוחה ומכופלת .
כולם משתמשים בביטוי הזה .
נחת כפול זה ברור . כי מדובר בשני ילדים.
אבל ה'מכופלת' הזה שמוסיפים . מרגיש לי עכשיו שעל תאומים מסתכלים גם כשני ילדים בנפרד . וגם כאישיות מחוברת.
ואולי זה הנחת המיוחד.

תודה .
*חוץ מזה לא התחברתי לשום מילה ממה שכתבת.
זה באמת ככה..זהות כפולה
כל ילד מביא נחת, ומשהו בחיבור המיוחד הזה של תרומים יוצר נחת ייחודית נוספת, מעבר למעלות של כל ילד בפני עצמו.
👍😊Dynamite
והנה דוגמא טריה מהרגעזהות כפולה
התאומים שלי בעוד חודש בני 3.
לכל ילד בגיל הזה יש פנינים ודיבור מתוק ומצחיק, אבל רק אצל תאומים זוכים שיהיו גם שיחות ביניהם, שזה משהו אחר וחמוד ברמות מטריפות!!
זה לא משהו שקיים בין אחים בשלבי התפתחות שונים.

הם אומרים איזה משהו עם שגיאה, ומתווכחים ביניהם איך אומרים את זה נכון (כל אחד טועה בצורה מתוקה אחרת, כן? 😅)
חמודים .Dynamite
איזה מתוקים! אין, זה באמת מיוחד, לגדל תאומים...מתואמת
זה גם קשה - אבל אם כבר גידול קשה, אז שיהיה תאומים, ולא חלילה ילד מיוחד... (שגם הם מיוחדים ומביאים סיפוק בדרכם שלהם!)
אצלנו בגיל שלוש הם היו כאילו מתווכחים למי יש גננת טובה יותר (רק שהדיבור שלהם לא היה מפותח, אז זה היה נשמע ככה: "אני סיפי!" "אני אלאלה!" לגננות קראו ציפי ולאהל'ה...)

אולי באמת כדאי שנעשה כאן שרשור פניני תאומים, כדי להעלות את מצב הרוח
ממש מתוקיםזהים
מחכה כבר להגיע לשלב הזה
האמת - אני תמיד אמרתי (עוד לפני היריון התאומים שלי)מתואמת
שתאומים זו ברכה - ברכה גדולה מדי.
אין ספק שזו ברכה! כל ילד הוא ברכה, וכשהם באים בכפולות זו ברכה כפולה! אבל זו ברכה קשה, ואת הנחת בעיקר קוצרים אחר-כך, כשהם גדולים.
ןבכל אופן, ברגע שיש לי תאומים - אני משתדלת לבחור להסתכל רק על הברכה שבכך. כמה זה חמוד שיש שני תינוקות עם התפתחות מקבילה, כמה זה מגניב ללכת עם עגלה כפולה ושאנשים נעצרים ברחוב כדי להסתכל ולהתפעל, כמה זה מיוחד כשהם זהים ואחרים (אפילו האחים הקטנים שלהם ) מתבלבלים ביניהם, כמה זה מעניין לראות איך למרות שהם זהים חיצונית יש ביניהם הבדלים באופי...
והאמת - אחרי ההיריון של התאומים היה לי היריון שנפל. ומאז, בכל היריון חדש, כשעולים בי החששות לקראת האולטראסאונד הראשון, אני אומרת לעצמי שאם כבר תהיה הפתעה לא רצויה באולטראסאונד - אז שאלה יהיו תאומים, ולא חלילה היריון שלא מתפתח...
כל מה שתארת זה חמוד . מגניב מיוחד.Dynamite
זה לא נקרא ברכה.
סתם תאורים שגם אני רואה אותם ככה . זה מתוק לראות שני תינוקים באותו גודל וצורה משחקים. זה כיף לראות אנשים שמתבלבלים.

זו ברכה, פשוט כי כל ילד זו ברכה.מתואמת
הרי אפשר להסתכל על כל ילד כעל עול, נכון? הוא בוכה הרבה, צריך להחליף לו, צריך להאכיל אותו, צריך לקלח אותו, צריך לדאוג לו בכל הפרטים הקטנים מהרגע שהוא נולד ועד שהוא גדול מספיק.
וגם כשהוא יכול לעשות את כל אלה בעצמו, עדיין צריך לדאוג לו ולחנך אותו ולקנות לו דברים...
ובכל-זאת, אף שילד זה עול קשה, אנחנו מסתכלים עליו כעל ברכה.
ולכן תאומים זו ברכה כפולה...
^^^ כל מילה. אבל לא נראה לי שנצליח לשכנע אותה. היא פשוטאמהלה

רואה את זה כעול וקושי נוראי.

חבל שכך

יכולת להנות מהחוויה ולהרוויח כפליים

קצת ילדותי להגיד שאת מנסה לשכנע אותיDynamite
חשבתי שהתבגרנו .
כל אחד מביע דעה.
לומד ולוקח מה שהוא רוצה.
זורק את השאר .

אבל את רוצה לשכנע אותי בדעתך . זה חמוד
גם בעלי לא ממש רואה בזה ברכהים...

אני חושבת שכרגע כשאנחנו עדין בקושי הגדול של לגדל שני תינוקות/ ילדים קטנים יותר קשה לראות את הברכה.

זו אכן ברכה, ב"ה הגיעו לנו שני ילדים. אבל זה גם קושי גדול ועיקר הסיבה שאנחנו מחכים עם ההריון הבא (שבעלי בכלל היה מעדיף שלא להביא עוד ילדים בגלל זה, גם בכלל וגם מהפחד שיהיו עוד פעם תאומים)

אני חושבת שהדבר הכי טוב שיצא מזה, זה חופשת לידה אחת. מהבחינה שזה איפשר לי יותר את ההתקדמות המיקצועית שלי. במקום שהיה נקטע פעמיים עבור שני הריונות.

מצד שני חסר לי הזמן עם הילדים ואני מתגעגעת אליהם במשך היום. וכשאני איתם די מהר זה מתיש אותי. מרגישה שאני כל היום בריצות ובדברים לעשות ואין לי זמן פשוט לנוח. ואני באמת תוהה אם יהיה לי כוח לעבור הכל שוב.

הילדים מקסימים ולראות אותם משחקים ביחד מחמם לי את הלב. 

זה לא פשוט .Dynamite
ואם אתם בשלב ההתחלה .
אז בכלל בככל לא פשוט.

בהצלחה. שיעבור מהר שישארו לכם חוויות טובות להיזכר בהן .

לא ממש בהתחלה, כבר בני שנתייםים...

יש דברים שיותר קלים עכשיו ויש שפחות

למשל הבכיות שלהם, היום לא רצו לשים נעלים, ואז אחד ראה מכונית כחולה בכניסה למעון אז התחיל לבכות כי הוא רוצה לראות את המכונית הכחולה ולא להיכנס למעון.

ואז השני שנכנס רוצה לצאת כי רואה אותי ובוכה נורא. וכל כך קשה לי להשאיר אותם בוכים ככה וללכת.

יצאנו מהבית ב 7:40 ורק ב 8:10 עליתי לאוטובוס לעבודה

יהיה בסדר

אומרים שמגיל 3 זה כבר יותר קל

הם התחילו לדבר הרבה יותר בזמן האחרון שזה מדהים

אבל היום הם אמרו, לא רוצה נעליים, לא רוצה עגלה

בעלי עשה לו פסיכולוגיה הפוכה עד שהסכים לשים נעליים היום

וואו. נשמע עמוס מאודזהים
אני רק אומרת - שכמה שקשה עם תאומים, הנחת היא פי 10!!!אנונימי (2)
מנסיון....
👆 זו אני. האנונימי בטעות...תודה לך ה' 🙏
רוצה לשתףשניים או שתיים
כשאני הייתי קוראת כאן בשנתיים הראשונות, לא האמנתי שיום יבוא שאני אומר שתאומים זו ברכה.

היה לי קשה. ממש. ממש.
הרגשתי שזה קצת "עונש". התביישתי להגיד את זה אבל זו הייתה החווייה.
ידעתי בשכל שזו ברכה, ואמרתי הרבה הרבה תודה לה' שהקושי הגדול הזה בא משני מתוקים בריאים אבל זה היה בשכל בלבד.

הלב הרגיש בעומס הגדול ובקושי.

הייתי חולמת סיוטים בלילה שאני הולכת לאולטרסאונד ואומרים לי שיש לי תאומים, ושיא הסיוטים היה שאמרו לי שיש לי שלישיה.
על החלומות השכל לא הצליח להשתלט. רק הלב.

ו.... ההפתעה הגדולה...
בשבילי זה באמת מפתיע,
היום, הם כמעט בני שלוש, מתוקים, מופלאים,
ואני בלב שלם אומרת שתאומים זו ברכה, זו נחת עצומה, זו מתיקות שאיאפשר להכיל, ואפילו שהמאמץ היה שווה. ועוד יותר אפילו בסתר ליבי אני אשמח ואתרגש אם אזכה ללכת לאולטרסאונד ואגלה שיש תאומים.

זה מן פלא שהקב"ה עושה לנו שמשכיח את הקשיים הגדולים (זוכרים אותם בשכל, אבל לא בלב, לא בחווייה). כך אנו זוכות ללדת עוד ילדים למרות קשיי ההריון והלידה, וכך אנו חיים בטוב ובשמחה בע"ה.

תודה על הבמה לכתוב. מקווה שלא הארכתי מידי.

ושנזכה כולנו להרבה הרבה נחת מכל ילדינו!
תודה לך!רק שאלה לי
למרות שאני יודעת שהקושי עובר ומחכה מאוד להרגיש את הברכה, אני ממש עדיין לא שם. והם כבר בני שנה וחצי. ועדיין כשמסביבי אומרים לי כמה שזה מדהים שיש לי תאומים אני מחייכת בסלחנות... הצהריים שלנו עדיין נראים כמו מרוץ. רק ממש לאחרונה אני יכולה לפעמים לשטוף כלים כשהם איתי, וואו...

וממש התחברתי לקטע של הסיוטים בלילה... אומנם אני לא חולמת על זה בפועל, אבל לבעלי יש קטע כזה להגיד בצחוק "כשתהיה לנו שלישיה" וכדו', וזה ממש לא מצחיק אותי, אפילו מכעיס שהוא מביא את המחשבה הזאת לידי אמירה.

אז תודה לך על הכנות!
מישהי אמרה לי יאללה הבא שלישיהזהים
כמעט מתי
לי יש סיוטים אחרים
אבל הרגע שהרופאה אמרה שיש תאומים זה וואו. ראיתי על המסך שניים ועד שהיא לא אמרה כאילו לא ראיתי. וואו איזה רגע צרחתי מהתרגשות כל הדרך הביתה ולצערי בעלי לא היה איתי. מה שעבר לי בראש הם לא יצטרכו אותי. יהיה להם אחד את השני ולא יהיו לי רגשות אשם שאני לא מספיק מתייחסת. ובכן רגשות אשם יש גם יש;)
הצחקת אותי עם הצרחה מתואמת
גם אני הייתי לבד בא"ס הראשון כשהטכנאית הראתה לי שיש שני שקים. הייתי די בהלם, ושאלתי רק כמה שאלות טכניות.
ואז שלחתי הודעה לבעלי: "תנחש מה? יש שניים בבטן." ואיך הוא הגיב? "יופי, ברוך ה'." כאילו שבכל יום קורית לנו הפתעה כזו...
וכן, גם אצלי מתבדחים על שלישייה, אחים שלי, הילדים... מבחינתי זה לגמרי לא תודה, ולו רק כי זה אומר שבטוח חייבים ניתוח...
גיל שנה וחצי זה עוד ממש בתוך הקושי.שניים או שתיים
ממש עמוק בפנים.
אני זוכרת שכשהם היו בני שנה וחצי, אמרתי ךעצמי שזהו, אני מתפנקת,וכנראה ככה הולכים להראות כל החיים וזהו. התקשרתי למשהי פה מהקהילה שאחראית על הבישולים ליולדות ורציתי לבשל למשהי שילדה. כי אמרתי שאני חייבת לצאת קצת מעצמי ולחזור למעגל הנתינה.

ואז המהממת הזאת שאלה אותי: בני כמה התאומים? וכשאמרתי לה שנה וחצי היא אמרה לי בכזו נעימות: לא... עדיין לא... אמהות לתאומים לא מבשלות לאחרים לפחות עד גיל שנתיים. ויש אומרים אפילו שנתיים וחצי. יש לך המשימה שלך ןהשליחות שלך.

וזה כל כך נתן לי כוח. לדעת שזה לא שאני מדמיינית, שנה וחצי אצל תאומים זה ממש עדיין שיא הטירוף.

ובאמת שהטירוף הזה עובר אחר כך.
אמאלהרק שאלה לי
ריגשת אותי ממש, לא יודעת להסביר למה...
אולי כי אני פתאום מבינה (שוב) כמה באמת קשה לי וכמה שזה באמת שליחות גדולה.
שמחה כל כך שזה נגע בך.שניים או שתיים
כשהיא אמרה לי אתזה זהגם ממש ממש ריגש אותי.
כאילו קיבלתי אשור כזה שזה בסדר שכל כך קשה לי.
ואני כל כך זוכרת את הפלא הזה שפתאוםשניים או שתיים
יכלתי לשטוף כלים כשהם עומדים על שרפרף לידי. לאט לאט מצטרפים עוד ועוד רגע שפיות כאלה.
ועוד רגע ועוד רגע ועוד רגע, עד שפתאום את מסתכלת על עצמך רגע ואומרת - וואוו! אני אחרי השלב הקשה!
זה פלא!
יפה מה שאמרה לךזהים
אני בשאיפה להעמיס מדיח
חח אני גם זוכרת שהיה לי רגע כזהDynamite
הכנתי עוגה .

שנה שלימה לא הכנתי עוגה (כמו שכתבת חוסר זמן ושפיות )

זוכרת את זה ממש עד היום .
רק להגיד שאני קוראת את השרשור הזה בהריון -אנונימי (3)
תאומים, ואפשר לומר שהכנסתן אותי לחרדה מטורפת.
אז תודה באמת חחח
אלוקיםם מה מחכה לי...
השרשור הזה האמת מפחידרק שאלה לי
ולכן לא אהבתי אותו מלכתחילה...
ממליצה ממש לקרוא שרשורים קודמים על ההתמודדות עם הגידול הראשוני, הם יותר מעודדים...
אני שמחה שאת קראת אותוDynamite
שלא תחיי בחלומות .
את הולכת לעבוד קשה. ממש.
שלא תהי מופתעת .
שיהיה במזל טוב ובידיים מלאות .

ואם אחרי כל מה שכתבנו תגלי שזה קטן עליך . אז את קסם .
זה קשהים...

במיוחד אם אין לך עזרה, כדאי כבר עכשיו להתארגן על עזרה!!

דווקא לדעתי ההתחלה ברגע שמבינים איך לטפל בתינוק היא יותר קלה

ויש לך שניים שזה באמת מדהים 

אני זוכרת שכמה שהיה קשה ומתיש, פתאום חיוך שלהם והייתי חושבת שזה שווה הכל

התקופה הקשה תעבור אבל תתכונני שזה יקח זמן. אני גם ציפיתי שזה יהיה כמה חודשים קשים והתיש אותי שהחודשים הקשים לא נגמרים. אז מראש לדעת שזו הולכת להיות תקופה ארוכה וקשה, זה טוב. כי עדיף לדעת למה לצפות.

ב״ה ילדתי תינוק נוסף כשהתאומים היו בני שנה וחציאנונימי (4)

אני יודעת שזה הזוי,

גם אנחנו היינו בהלם,

אבל אני מרגישה שאני חייבת להגיב פה, בשרשור היאוש הזה,

ילדתי ב״ה לפני חודשיים, כשהתאומים היו בני שנה וחצי.

זה קשה ומאתגר, אני יגיד את האמת

אבל -

זה שווה ויותר מזה -

העולם לא התהפך,

אני יוצאת איתם לטיולים, לקניות (כן, כן עגלת שכיבה + עגלת תאומים מוציא לשון )

לא חושבת פעמים אם לצאת או לא (ואם אני יוצאת איתם לבד, אני יוצאת עם עגלה תאומים בלבד)

וכיף לנו!!

וטוב לנו ולילדים.

האושר שלהם עם התינוק,

כל בוקר הם רצים לראות אותו, להגיד לו בוקר טוב

כל ממתק שאני מחלקת להם, הם רצים לחלק איתו (פחדדד, אני צריכה מאתיים עיינים)

בקיצור,

בנות -

לא להתייאש!!

תאומים, זה עבודה, זה אתגר,

אבל -

לא יותר מזה!

העולם לא נגמר ולא נעצר,

אפשר להמשיך הלאה, ומומלץ להמשיך הלאה.

תהנו מכל רגע שאפשר וברכת הצלחה לכולכן חיוך

נשמע שאת בעלת כוחות עלזהים
ממש .Dynamite
מקסימה! ממש נהניתי לקרוא את התיאורים שלך!מתואמת
מזדהה לחלוטין. זה אפשרי ונשארים בחיים 😉תודה לך ה' 🙏
אומנם לי שנה וחצי אחרי עוד אחד.. ההפרש בין התאומות לבא אחכ זה 3.5 שנים אבל בין הגדול לתאומות יש לי שנתיים.
וזה אפשרי וזה כיף
שמחה בשבילך. האמת מבחינה טכנית לא כל כך מבינהזהים
איך זה אפשרי. נועלים את הילדים בעגלה? ואיך נותנים להם לאכול? ומי סוחב את הקניות? נראה לי לא מציאותי לפחות בעיניים שלי.
מסכימה שזו ברכה עצומה. ואת זה אני אומרת אפילו שכרגע מאוד קשה לי.
לא כדאי לייפות את המציאות כדי לא ליצור ציפיות. זה כן קצב אחר ולכל ילד יש הצרכים שלו, וזה תלוי בהרבה דברים
למה ככה?אנונימי (4)

לא נועלים את הילדים בעגלה, חס וחלילה,

נותנים להם את מלוא הצרכים שלהם (בעלי ואני ביחד)

כשאני יוצאת לבד, אני שמה את התאומים באותו מקום בעגלה, אחד אחרי השני,

ואת התינוק לבד בצד השני.

זה ברכה עצומה, והמציאות לא צריכה התייפות, כי היא יפה בתור עצמה.

ילדים זה ברכה.

וזה קושי.

אבל אני מאחלת לעצמי ולכל מי שרוצה שאלו יהיו הקשיים שלה בחיים כאילו מוציא לשון.

את יודעת משהוDynamite
לפעמים את מרגישה חזקה בקטע של הישרדות .
אם תיפלי חלילה הכל יצא משליטה.

אני מקווה שזה לא המקרה שלך.
אבל יש פעמים שאת בקדחת הזו ופועלת על אוטומט . זזה קמה לוקחת סוחבת מאכילה מחליפה . ואז כשמפלב הלחץ יורד הכל נופל עליך . את מבינה מה עברת . את מרגישה את הקושי שחווית להרבה זמן אחרי הוא נעלם .

באמת קשה לי להאמין שיש נשים נינג'ות כאלה. אני לא רואה שום הנאה בלסחוב עגלת תאומים עם שלושה ילדים .
יש לה שלושה תינוקות, וזו עובדהמתואמת
והיא פשוט בוחרת לראות את הטוב ואת ההנאה שבזה. זה לא עדיף מאשר להתעצב ולהתמרמר על המצב?
במיוחד שזו באמת ברכה. שוב, לא מדובר בילד חולה או מוגבל חלילה, שגם בזה יש אנשים שבוחרים להסתכל על הטוב - אבל זו בהחלט דרגה גבוהה. בסופו של דבר יש לה שפע של ילדים בריאים, והיא בוחרת להכיל אותו בשמחה ובהנאה...
היא אמרה שלא קשה להDynamite
ציירה את הכל כיפי ודבש .

כולנו יודעים שעם כל הכבוד לחשיבה הורודה חיובית הזו .
האמא היקרה הזו עובדת קשה בלי לנשום .

אין בעיה לחייך תוך כדי.
אבל הקושי קיים .
להגיד אני מסתדרת והכל פאן ובקלות זה לא אמיתי.
לא נכון, היא כתבה שקשה להרק שאלה לי
אבל שזה עדיין שווה את זה.
גם הגיוני שהיא תצבע את המציאות כרגע יותר בורוד, רק לשם השרשור פה, כדי לתת קונטרה למרירות שיוצאת פה על גידול תאומים.
האמת מיציתי את הדיון .Dynamite
אני כן שמחה שיש בנות שאמרו בפה מלא שקשה להן .
בעיני,זה נכון להכיר בקושי ולא לטאטא אותו .

בהצלחה לכולן .
מי שצריכה להתלונן מוזמנת באישי בשמחה 😅
אני יודעת לעודד כשצריך.
ולא במילים של בעזרת השם ברוח השם תודי על הקושי ואיזה ברכה זה.
אלא במילים אמיתיות של הבנת הקושי ולא טיטוא שלו עם הבטחות לאיזה ברכה שמימית .

בקיצור שבת שלווה ורגועה

אני יודעת שמיצית, אבל חייבת להגיב---אמהלה

בעזרת ה' וברוך ה' זה מאתגר מאד!!!! יש רגעים קשים מאד!!!

גם בלידה של ילד אחד יש כאלו רגעים קשים.

אבל גם הקשיים והאתגרים וגם- הרגעים המדהימים, החוויות הייחודיות והמרגשות שיש רק בגידול של תאומים

הכל בעזרתו של הקב"ה ובאהבתו אלינו!!!!!

שוב מודה לקב"ה על הזכות והמתנה המיוחדת שקבלתי

ומבקשת שישפיע עלינו עוד ברכה בכפל כפליים

בהצלחה לך יקרה, מאחלת לך ולכל חברות המועדון המיוחד שלנו

הרבה נחת,בריאות, שלווה ושמחה

ושנגדל אותם בקלות ובהרבה אהבה

שבת שלום לכולן

😘Dynamite
תעריכי . אני לא שולחת נשיקות לכל אחת 😅
יקירתי, את מתעקשת להסתכל על החלק בו אנחנו לא מסכימותאנונימי (5)
ולהפוך את הכל לשנוי במחלוקת...
אין פה אחת שלא אמרה שלא קשה לה, אין פה שרשור אחד בו לא מדברים על הקושי הגדול מאוד מאוד בגידול של תאומים. לכולם זה קשה. כולנו פה מסכימות שגידול של תאומים, במיוחד בהתחלה הוא מעין "סיוט".

אנחנו רק לא מסכימות על העניין של מקור הכל, אם עצם הדבר הוא ברכה או לא. ומתוך זה עצם ההסתכלות על המציאות משתנה (מה שלא משנה ולא מבטל כלל וכלל את הקושי). זה הכל...

בהריון של התאומים כל מיני הורים לתאומים הכינו אותנו לקושי הזה, ובעלי לא אהב את זה, הוא אמר שזה להסתכל על הרע. לא הסכמתי איתו, אני כן חושבת שצריך להכין גם לקשיים, אפילו רק כדי שמי שיהיה לו קשה יבין שהוא לא לבד בסירה ויוכל להתלונן.
אבל יש הבדל בין להסתכל רק על הקשיים לבין להסתכל גם על הקשיים וגם על היופי.
גידול ילדים זה תמיד קשהמתואמת
אבל זה גם כיף. והיא רוצה שאחרים יראו את הכיף ולא את הקושי, ולכן מציירת את זה כך.

(יש לי ב"ה שבעה ילדים. יש לי קרובי משפחה שמרחמים עליי וחושבים שאני מסכנה ושקשה לי נורא כל הזמן ואיך בכלל אני שורדת עם כמות ילדים כזאת.
אז נכון, בהחלט יש קשיים. אבל זה גם ובעיקר כיף! וזו ברכה עצומה! והלוואי שקרובי המשפחה שלי היו רואים את הברכה שיש לי, ולא היו חושבים שאני מסכנה...)
זה שאת לא רואה בזה שום הנאהאנונימי (5)
לא אומר שאין נשים כאלה שכן נהנות מזה, שכן מרגישות אושר מלראות 3 ילדים שלהם, שלמים ובריאים, יושבים יחד בעגלה.
כמו שלך הגידול של התאומים הוא סיוט לא נורמלי, ככה לה הגידול שלהם קשה אבל גם מהנה. לך קשה להבין אותה ולה קשה להבין אותך, אבל זה לא אומר שהרגשות של שתיכן לא הגיוניים.

יצא לי לבקר לפני כמה ימים חברה שילדה תאומים לפני שנה ועוד ילד לפני חודש בערך. כל אלו הגיעו אחרי כמה שנים של ציפייה והמתנה לילדים. אמרתי משהו בסגנון "זה קשה להיות עם כולם יחד, ממש שלוש תינוקות...". אז היא הסתכלה עלי בחיוך מאושר ואמרה "נכון, ב"ה!". כל אחד מדבר מהמקום שלו, מהחוויה שלו, ומהשקפת העולם שלו. אם לי היה נולד תינוק שנה אחרי התאומים הייתי משתגעת... אבל בשבילה זאת הייתה המתנה הכי טובה שיכולה להיות. וגם, בואו לא נשכח שבסוף חוויית הגידול, של כל ילד, תלויה מאוד במזג שלו... אין מה להשוות בין תאומים קפצניים ו(סליחה, אבל) "עצבנים" ובכיינים, לעומת תאומים רגועים שישנין בכל רגע פנוי, בוכים פעמיים ביום ואוכלים יפה.

אז אין עניין לבטל רגשות ואמירות של מישהי אחרת, גם אם נראה לך הכי לא הגיוני בעולם מה שהיא כותבת.
גם אני ילדתי כשהתאומים היו בני שנה וקצת יותר מוחצי......אנונימי (6)אחרונה
משתפת..
התאומים נולדו אחרי מטיפולים אחרי שחיכינו חמש שנים לילד נוסף (היו לנו ילדים גדולים ואז הפסקה)
כשגילינו שנקלטו תאומים שמחנו כל כך והרגשנו שזו ברכה עצומה (אגב, המילה ברכה בפשטות משמעותה ריבוי, אולי לכן זה נשמע הרבה בהקשר הזה של תאומים), מתנה כפולה ויותר מזה. מתוך המבט הזה כל הקשיים האובייקטיבים קטנו קצת. נכון, טכנית היה צריך ללמוד להתנהל, הנקות, לילות וכו' הייתה (ועדיין) בהחלט תקופה אינטנסיבית אבל בשום אופן לא 'עונש' ההפך, הרגשתי שזכיתי. ממש.
וזה רק עשה לי חשק ורצון לעוד..
וככה מצאתי את עצמי, כשהתאומים כמעט היו בני שנה, חוזרת לטיפול נוסף (מודה שלא ציפיתי שיצליח מיד..) וזוכה למתנה נוספת.
שמעתי מסביבי לפני הלידה כל כך הרבה הפחדות ובאמת חששתי אבל בסוף זה כזה אושר הם כאלה מתוקים שלושתם ולמדנו להתנהל בצורה הטובה ומשמחת אותנו ואני באמת חושבת שנקודת המבט היא מאוד משמעותית בחוויה הזו.
אני לא עם כוחות על, אני מרשה לעצמי להתלונן, להיעזר, להרפות ולעשות דברים לא על המקסימום כמו שאני אוהבת.
אני חושבת שחשוב לתת לגיטימציה לקושי ולעומס אבל צריך גם לזכור שהזמנים העמוסים האלה עוברים, משתנים ואנחנו גדלות ומתפתחות מהם ובסופו של דבר זכינו בעוד נשמה שגדלה אצלנו וזה זכות ושמחה עצומה
בע"ה למרות כל ההפחדות יהיה לך גידול טוב וממלא סיפוקמתואמת
גם אותנו הלחיצו כשהתאומים נולדו. הגדיל לעשות ידיד של בעלי, אב לתאומים, שכאשר בעלי סיפר לו על הולדתם הוא הגיב כמו שמגיבים למישהו שמספר על פטירת קרובו, חלילה.
וב"ה למרות זאת, ולמרות שאמרו לנו שלא נישן בלילה, השנה הראשונה של התאומים עברה עלינו יחסית בנחת ובבריאות.
הקשיים התחילו אחר-כך, כשהם התקרבו לגיל שנתיים, אבל זה כבר היה אחרת לגמרי - לפחות כבר לא הייתי סמוכה ללידה שלהם... (הייתי סמוכה ללידה הבאה - אבל היא לפחות הייתה בזמנה ולא קיסרית...)
ובאמת שזה שווה את זה. זו מתיקות מופלאה וקסם צרוף, ויש משהו כיף בזה שעוצרים אותך ברחוב עם התאומים ומתפעלים ומעריצים...
שתהיה לידה טובה ובריאה, עם בריאות לך ולקטנטנים!
תודה על העידודים!אנונימי (3)
מאמינה ומקוה שיהיה בסדר בעז"ה.
מחכה לך הרבה הרבה הרבה טובשניים או שתיים
וגם הרבה הרבה הרבה עבודה.

מתיקות אין סופית, עם אינטסיביות גדולה.

זה פלא עצום שלא יאמן בכלל בכלל שמלווה בעמל יומיומי מתיש ומשמח כאחד.

עבודה, אינטנסיביות ועמל זה לא רע. זה מאתגר, זה ממלא את היום כולו,
ולפעמים לפעמים אם האינטנסיביות היא לאורך תקופה ארוכה מידי זה עלול לגרום לנו לשכוח את כל הטוב, המתיקות יהפלא, או לפחות לשכוח להתמקד בו זה עלול לגרום לנט ולהרגיש שמשהו לא בסדר שהעמל האינטנסיבי הזה ממשיך וממשיך ולא מסתיים,ואלי זה יהיה כך לנצח.

ואז השרשור הזה בא לעודד ולומר שזה כך לכולן, ולתת כוח ולהזכיר שבהמשך יש זמן שהעמל נהיה פחות אינטנסיבי ויש קצת יותר זמן להנות מהמתיקות ולרוות נחת.

אני חושבת שלמי שנמצאת בשיא האינטנסיביות השרשור הזה קצת עזר והרגיע.

בע"ה לך ולהריוניות אחרות זה הגידול והטיפול יהיו נינוחים ובכלל לא תצטרכנה את השרשור הזה (אני מכירה משהי כזאת).
אבל אם לא יהיה כך תזכרו בירכתי המוח שהשרשור הזה קיים ותבואו לקרוא ולהתעודד.

היום כשהם בני שלוש אני אומרת בפה מלא מה שלא האמנתי שאומר:
תאומים זה כיף, זה אושר, זה מתיקות! 😍
הריון תאומים זהיםנענענע

אני בשבוע 17, כבר מרגישה אותם זזים

ראו שיש פער בגודל בינהם שמוגדר כ SIUGR

היינו בבית החולים ואמרו לנו,

שאם המצב לא יחמיר

אז יאשפזו אותי סביב 27 ויילדו מוקדם סביב 32

כמובן יהיו פגים עם כל ההשלכות - שאין לי מושג מה הם...

אם המצב יחמיר חלילה,

אז או שנאבד את הקטן או ששניהם יפגעו ח"ו

בקיצור אני חרדה מאז😒

לא יודעת מה יהיה ודואגת מאוד😔

מישהי עברה משהו דומה?

הסבר מה זה ההשלכות של פגות?

חיבוק ובשורות טובותמתואמת

מתייגת לך את @זהות כפולה שעברה את זה, ב"ה עם שני תינוקות בריאים בעיקרון. (זה לא הניק העיקרי שלה, אז מקווה שהיא תראה את התיוג)

אולי היא כתבה את הסיפור שלה בשרשור הנעוץ, תחפשי❤️

תודה, אחפשנענענעאחרונה
התייעצות-לידת תאומים בחירת בית יולדותAvigailh1

היי

אני מתלבטת ואשמח לשמוע מנסיונכן

דווקא על לידת תאומים - התלבטות בין

בלינסון /

תל השומר

המלצות/דיס וחווית קבלה,לידה,אשפוז וכו' מלונית שיבא בייבי וכו' מה שעולה לכן .

שאלה לגבי תל השומר- האם זה נכון שיש תחושה של עומס מטורף ולפעמים יש מחסור במקום בחדרי לידה ויולדות ממתינות במסדרונות?

תודה מראש לעונות!!!!  

לא מכירה את בתי החולים הללו. מציעה לך לשאול גםמתואמתאחרונה
בפורום הריון ולידה...
שאלה לגבי לידת תאומים לא זהיםAvigailh1

היוש,

שבוע 34+1 תאומים לא זהים

השאלה היא כזו, אם לידה לא מתרחשת באופן ספונטני עד שבוע 37, צריך ללכת לביקורת בבית חולים? בקהילה? איך זה עובד מניסיונכן ?

בגדול הרופאת נשים הנחתה אותי לבצע כל שבוע אולטרסאונד מעקב גדילה+אורך צוואר ומוניטור ובינתיים הכל בסדר ב"ה, אבל מעבר לזה לא שאלתי מה באמת קורה עד השבוע הזה

והאמת קצת בלחץ להגיע לשבוע מאוחר ושהסיכונים יהיו גדולים יותר, מעדיפה להגיע ל36 ושיגדלו בחוץ מאשר לחיות בלחץ התמידי הזה של האם הם בסדר...הם במשקלים טובים בדיוק לפי הספר ב"ה.

תודה לעונות

מציעה לך לפרסם גם בפורום הריון ולידהיעל מהדרום

לק"י

או לשים שם קישור לשרשור הזה. שם פעיל יותר.

מתייגת בשבילך 2 אמהות לתאומים:

@אמהלה

@מתואמת

תודה רבה!!Avigailh1אחרונה
המלצה לעגלת תאומיםהורים לתאומים

שלום,

אשמח להמלצה לעגלת תאומים מניסיונכם...

ראיתי שרשורים דומים אבל לפני שנים ומן הסתם הדגמים התחדשו....

מחפשת עגלה לתאומים שבעיקר חשוב לי שתכנס בתא מטען של רכב מזדה 5 בלי לקפל את המושבים.

יש עוד ילדים לפניהם ב"ה וכל המושבים חייבים להיות פתוחים...

כמובן אחת שנכנסת בדלת של הבית.

עדיף זולה, ושתשרוד ירידה של מדרגות - מדרגה אחרי מדרגה עם התינוקות בפנים..

תודה מראש!

ואם אתן יודעות איפה יש עגלות תאומים לתצוגה- יעזור!הורים לתאומים
התאומים שלי כבר בני 13מתואמתאחרונה

אז לא יודעת אם העגלה שקנינו אז עדיין קיימת, ואני גם לא זוכרת את שמה. רק זוכרת שהיא התקפלה גם באמצע (כלומר שני המושבים התקפלו זה על זה), וזה חסך מקום.

מציעה פשוט ללכת לחנות מוצרי תינוקות, ולבקש עגלה לפי הצרכים שלכם... (זה מה שאנחנו עשינו בזמנו)

מולטי ויטמין-הריון תאומיםAvigailh1

היי,

רציתי לשאול אם יש המלצה על מולטי ויטמין שתומך יותר בהריון תאומים או משהו שמספק ועושה את העבודה

בדרך כלל הברזל שלי לא הכי גבוה ובהריונות הוא יורד כולל המוגלובין . מלחיץ אותי שהריון תאומים אני אגיע לא מוכנה חס וחלילה ואני רוצה לשמוע אם יש משהו או מספר דברים מומלצים שיש לקחת כדי לבוא עם כמה שיותר כוח ?

תודה מראש והריון קל ומשעמם לכולן

לא נראה לי שיש הבדל...מתואמת

לוקחים ברזל לפי רמת הצורך, לפי מה שרואים בבדיקת דם. במולטי ויטמין גם ככה אין מספיק ברזל למי שממש חסר...

אם זה מעודד אותך - דווקא בהיריון התאומים היה לי ברזל גבוה בהיריונות אחרים היה לי חסר ברזל, לפעמים הרבה מאוד...

👌👌Avigailh1אחרונה
תןדה
תאומים בנים מתוקים(!!!) ולא זהים באותו גן.בדרך לתאומים

הי

רוצה להתייעץ עם בעלות נסיון ממני

יש לי תאומים מתוקים דבש בני שלוש וקצת...

מספר 6, 7 שלי בלי עין הרע!

(נעזרתי בפורום הרבה כתמיכה רגשית כשגיליתי שאני בהריון תאומים...

לא סיפרתי את סיפור הלידה שלהם, אולי אעלה בהמשך את הנס הזה)

כרגע אשמח לשמוע דעתכן על הגן.

האם לשים אותם באותו גן (טרום חובה, גן שני) או שכדאי להפריד?

כרגע הם באותו גן, לא רואה שמפריע להם. שונים מאד באופי.

הגננת גם לא רואה משהו בולט אבל גם לא רוצה מידי להביע דעתה כגורם מכריע

והאמת בשביל להפריד,

זה אומר שאחד מהם יהיה רחוק מהבית, חברים ומהאחים שלומדים יחד (הגן הוא בתוך התלמוד תורה)

מה דעתכן? בעלות נסיון ממני...

אצלנו נאלצנו להפריד אותם, והיה לי קשה עם זהמתואמת

היה להם עיכוב בדיבור, וההמלצה של גורמי המקצוע הייתה חד משמעית להפריד אותם בגן (בגנון הם היו ביחד).

תאומים אחרים שראיתי סביבי היו ביחד בגן, אולי רק בגן חובה הופרדו. לדעתי בגיל קטן התאומות שלהם נותנת להם כוח כשהם ביחד.

בכל אופן, התאומים שלנו כאמור היו בנפרד בגן. בשנה הראשונה שניהם היו בגן שפה - באותו מתחם אבל גנים נפרדים. בשנתיים אח"כ אחד מהם נכנס לגן רגיל ליד הבית והשני נשאר בגן שפה, וכמעט לא היו לו שם חברים מהשכונה. אבל למרות זאת יחסית הוא הסתדר חברתית, וגם כששניהם נכנסו לכיתה א' בבית הספר ליד הבית הוא השתלב מהר מאוד גם מהבחינה החברתית.

אבל מלכתחילה לא הייתי בוחרת לעשות כך ולבחור במודע שאחד מהם יהיה רחוק מהסביבה החברתית הטבעית שלנו...

החלטות טובות!

(וסליחה שרק עכשיו עונה - מזמן לא נכנסתי לפורום הזה...)

תודה על השיתוףבדרך לתאומים

נותנת לי הרגשה טובה להשאיר כרגע יחד

שזה מה הלב שלי אומר נכון לעכשיו...

אנחנו לא הפרדנונשימה עמוקה
עד כיתה א'.

גם אצלנו הם שונים אחד מהשני, תחומי עניין שונים, הגננות גם לא ראו שאחד עולה על השני במשהו וזה לא פוגע בהם הביחד. הם כן נראים זהים אבל ילדי הגן למדו מהר מאד מי זה מי.. הציק לי לפעמים שהצוות התייחס אליהם כאל "התאומים", אבל לא נראה שזה פגע בהם.

את מכירה אותם לדעת אם אחד עולה על השני במשהו, או שאחד מהם חוסה בצל של אחיו באיזה שהוא תחום.

מעבר למרחק מהבית תוסיפי שיקולים של אירועים נפרדים בשני הגנים שצריך לנכוח בהם, פעילויות שונות שעלולות לעורר קנאה בינהם. 

צודקת , לא חשבתי על זה אפילובדרך לתאומים
בקיצור, מחזקות אותי בינתיים לא להפריד
כרגע הם ביחדתודה לך ה' 🙏

גם אצלי תאומים בנים  מס 6,7 , הם בני עוד מעט 4

הם כרגע בגן שפה ביחד

שונים מאוד אחד מהשני גם באופי גם ביופי.

הגננת לטענתה לא מפריע להתפתחות שלהם שהם ביחד.

שנה הבאה בעז"ה הם אמורים לעבור לתלמוד תורה

אם יהיה 2 כיתות אני אפריד אבל רק בגלל הצוות שמעדיף...

יש לי גם תאומות גדולות יותר, הפרדתי בגן חובה כדי שלא יהיה להם משבר קשה בכיתה א ( אצלנו בבית ספר חד משמעית לא שמים תאומות באותה כיתה) , וצהרון השארתי יחד שיהיה להם בהדרגה זה היה חכם מאוד

הם מאוד שונות אחת מהשניה וכן חושבת שזה טוב שהם לא יחד.

אבל בנות זה מאוד מאוד שונה מבנים...

מנוסה ממש תודה על השיתוףבדרך לתאומיםאחרונה
Hcc גבוהשאלת תאומים

בשבוע 4, 1700 לעומת 270 בהריון קודם

זה אומר תאומים?

מקפיצה, לא יודעת לענותאנונימית כרגע.
לאפשוט אני..

נכון שבהריון עם תאומים יש hcg גבוה יותר, אבל זה לכשעצמו לא מהווה אינדיקציה להריון עם תאומים.

אגב, ההבדל בין ההריון הקודם לנוכחי הוא בסך הכל של 5 ימים בערך, בהנחת הכפלה כל יומיים. כלומר באותו השבוע שתי התוצאות האלה בכלל לא מהוות גידול...

גןבה הבטא לא בהכרח מעיד על תאומיםטרמפולינהאחרונה
הפורום לא פעיל??טרמפולינה

אולי יעניין אותך