עד כמה זה נורא חוק הפונדקאות?בארמים

עד כמה נורא חוק הפונדקאות?

אם במילא יש פונדקאות בחו"ל, אז זה עדיין כזה נורא?

ועוד שאלה - איך לא אכפת ל-2 גברים שיגיע ילד לעולם בלי אמא (או ההפך במקרה של 2 נשים)? הם באמת

ובתמים לא מבינים שילד שגדל בלי אמא זה ילד עם חסכים רציניים ואולי אפילו דברים יותר חמורים?

אלו לא אנשים טיפשים או חסרי מודעות, איך הם לא רואים כזה דבר שהוא,

לפחות בשבילי, ברור כשמש? הרי הילד מקבל מהאבא דברים ומהאמא דברים, ואלו לא אותם

דברים. זה ברור ופשוט. איך אפשר להתעלם מזה?

הרי נניח שמדענים היו מחליטים שלשם המדע עושים ניסויים ומביאים גורי בעלי חיים לגדול

אצל 2 הורים מאותו המין - אז היו מזדעקים נגד זה ושזה אכזרי וכו'. אז איך אצל בני אדם

זה כביכול בסדר?

הוא נותן גושפנקה רשמית להכרה בזוגות חד-מינייםshaulreznik

מבלי שמישהו יעז לערוך מחקר מעמיק בנושא ולעמוד על גורלם של ילדים הגדלים במשפחות אלה. במישור הרוחני זה עוד צעד להתחסלותה של המדינה היהודית. 

דווקא יש לא מעט מחקרים, לפיהם הילדים האלה גדלים בצורה תקינהפשוט אני..
מצטער על הקלישאה,
אבל ילד צריך הורים שאוהבים אותו. הורים שיודעים לחנך, ללמד, להיות סבלניים.

כל השאר הרבה פחות חשוב מבחינת הילד.

סיפור אמיתי:

בתקופה הקצרה שגרתי בתל אביב, התארחתי לסעודת שבת במשפחה של 2 אימהות ו-2 ילדים. זאת הייתה הפעם הראשונה בחיי שראיתי במציאות משפחה כזאת.

שאלתי את הילדה, שהייתה אז בערך בת 10, איך זה לגדול עם 2 אימהות. היא ענתה לי ''זה ממש מרגיז, תמר* כל הזמן רוצה שהחדר שלי יהיה מסודר''.

חייכתי לעצמי. מה שמרגיז אותה בשתי אימהות זה מה שמרגיז כל ילד בן גילה, ומבחינתה זאת המציאות היחידה שהיא מכירה ולכן היא לא מרגישה שום הבדל.

*שם בדוי

נ ב.:
אנחנו מתירים לאסירים להתרבות, איפה הצעקה של כל שוחרי זכויות הילד להיוולד למשפחה מושלמת?
מה הסיפור שהבאת אומר?רקלתשוהנ

היא הרי לא היתה אומרת - חסר לי מאד דמות אב. זאת ילדה, היא תתלונן על מה שמציק לה באותו רגע, לא על עקרונות לבניית משפחה.

אולי 30 שנה אחרי אפשר להסתכל על הדרך שלה בחיים ועל הזוגיות שלה ולשאול אותה אז.

וגם אז זה בספק כי זה סך הכל המציאות שהיא גדלה אליה.

זאת בדיוק הנקודהפשוט אני..
שלא חסר לה, זה מה שהיא מכירה
זה שזה מה שהיא מכירה לא אומר שבגיל 30תיתיל

לא תחסר לה דמות אם, היא ילדה בת 10 היא עדיין לא דוגמה לשום דבר...

הבאת את זה כחלק מאמירהרקלתשוהנ
שהעיקר זה הורים סבלניים וכו, והיה נראה שהסיפור זה הוכחה למה שאמרת, ולכן כתבתי שהוא לא מוכיח כלום.

שום "מחקרים"... זה חלק משטיפת המח.ד.

כל התופעה הזו, שבכלל מישהו יעלה בדעתו לקחת ילדים ולגדל אותם כך, היא דבר חדש.

לא משהו שכבר אפשר לעשות עליו "לא מעט מחקרים".

אבל ה"כאילו מדע" מגויס לזה.

זו אוירה עולמית באקדמיות למדעי החברה.

כעת כבר איזו ביטאון מלומד של פסיכו אנליזה באיזשהו מקום, הביא מאמר על "המחלה חסוכת המרפא של הלבניוּת של הלבנים שמתבטאת באכילת האנשים מהצבעים האחרים"....   דווקא לתופעה הזו, של פסאודו-מדענות כזו, יש הרבה דוגמאות.

כל בעל שכל ישר מינימלי, מבין שזה דבר מחריד. להכניס ילד קטן, שלא אשם בכלום, לתוך מציאות כזו. דבר מזעזע. ההיפך מהטבע הנורמלי. להרגיל אותו להכי עקום. כמעט לשלו לו את הבחירה להיות פעם נורמלי.

אני זוכרת שעשו סוג של סרט אחרי שעברי לידר הביא את ה"ילד שלו"חבובוש

לעולם, והדבר שהוא כל הזמן בכה, למה הוא צריך להיות בכל התהליך הזה בלי אמא שלו, למה אמא שלו לא רואה את הילד, איזה עוול מדינת ישראל עושה לו...

ולי היה בא לתלוש אותו מהמסך ולהגיד לו י'אדיוט תראה איזה חיים גזרת על הבן שלך, שכל החיים יגדל בלי אמא.

ועכשיו בלי להתריס, אותי הכי מעניין למה התחתנת עם אישה, אם כל הדרך שלהם וכל המהות של החיים שלהם מקובלת בעיינך?

הבדל עצוםפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ג' באב תשפ"א 07:35
בין אדם שהייתה לו אמא והוא איבד אותה, לבין מי שנולד מראש למשפחה בלי אמא.

ובקשר לשאלה שלך - הדרך שלהם רחוקה ממני כמרחק מזרח ממערב.
אני מאמין שצריך לחיות בצורה מסוימת, בדיוק כמו שאת מאמינה בזה. ההבדל הוא שאני לא מנסה לכפות על אחרים לחיות כך, ושאני לא מנסה לגייס את המדע בשביל האמונה שלי.

כמו שאני מאמין שאשה צריכה ללכת למקווה, אבל אני בז לאלה שמנסים לשכנע נשים לטבול ''כי זה מונע מחלות מין וסרטן''.

אם אני אומר שילד במשפחה חד מינית לא יהיה פחות מאושר מכל ילד אחר, זה לא אומר שאני בעד לעשות את זה. שימי לב שלא כתבתי מעולם שאני בעד חיים כאלה, או שאני חושב שהם מותרים וכו'.
אם הייתי חושב שאין עם זה בעיה, כנראה לא הייתי פוגע בעצמי בניסיון להשתנות.
אם רק היית יודעת מה עבר עלי במשך כמעט עשור, בגלל שדרך החיים הזאת כל כך לא מקובלת עלי... איזו שנאה הייתה לי כלפי עצמי...
אני לא הייתי סומכת על מחקריםרוממה
אני לא חושבת שיש מספיק ילדים כאלה בעשרות שנים האחרונות כדי לחקור השפעות לטווח ארוך.

רק עכשיו מבצבצים מחקרים על משפחות יחידניות והשפעתן.

דרוש הרבה אומץ כדי לעשות מחקר שהתוצאות שלו יכולות להעמיד חזית לתפיסות הליברליות הפוגות בקרבנו.
לא נותנים היום לאף אחד לעשות מחקר אמיתי בתחום הזהshaulreznik
המחקר על ילדים למשפחות אברכים מרובותMonica Geller
שחיות מתחת לקו העוני הסתיים כבר?

אני מכבדת את הדעה שלא תומכת בחוק כי אלוקים אסר. ( וזו גם דעתי)

אבל למצוא תירוצים ׳הגיונים׳ או ׳מרחמים׳ לא קשור בעייני,

כמו שלאחרים אין זכות להגיד שילדי אברכים זאת התעללות…
מה הבעיה עם ילדי האברכים?shaulreznik
יש להם אבא, אימא וטריליון קרובים שמעבירים בגדים וצעצועים. אה, וגם גמ"חים וקהילה תומכת.

זאת לעומת שני הומוסקסואלים שאחד מהם הוא לא אבא ביולוגי. אגב, האם שני גברים מסוגלים לטפל בתינוק? לקום אליו באמצע הלילה וכל זה?
וואו אתה באמת חושב ככה?Monica Geller
שגבר לא יכול לקום בלילה ולטפל בילד?
מאיזה שנה קמת?
גבר יכול לקום, אבל לאישה יש קשר אחר לגמרי עם התינוקshaulreznik

בשנות ה-50 הקיבוצניקים הפרוגרסיביים חשבו שילדים לא צריכים הורים, אלא צוות מחנכים מקצועי שיטפל בהם, ע"ע לינה משותפת. התוצאה: טראומות נפשיות להורים ולילדים גם יחד. 

https://www.haaretz.co.il/literature/study/.premium-REVIEW-1.8553580

אני חותם לך שעוד חמישים שנה יתחילו להופיע מחקרים על הצלקות שהותירו זוגות חד-מיניים על הילדים.

עזבי את הגבריהודה224
... הרי את אחת מהפמיניסטיות הכבדות כאן...
מה עם הנשים האלו הרי הן הרו על ידי ivf בתהליך מלא סבל
נשאו עובר ברחמן הרגישו תנועות בועות מכות תזוזות
אכלו שוקולד והוא זז בהנאה
ופתאום לידה "בום" לוקחים ממנה את הילד כאילו לא היה כלום נראה לך הגיוני??? את היית יכולה לנשוא נפשית דבר כזה בתור אישה???
באמת אני לא יכולהMonica Geller
אבל יש כאלה שכן
ולכן אמרתי שצריך איזשהו פיקוח.
אין כאלה שכן...יהודה224
בודדות אלטרואיסטיות מאד ואני מאמין שהם יהיו חייבות לשמור על קשר כל שהוא.
אבל זה יביא לניצול הזוי של הממסד הזה את מצבן של נשים רבות.
אתם עוד תבכו על זה אני בטוח
בטח. חלום חיי היה להיות פונדקאית!חלונות
זה עצום!
כנראה שאסתפק בתרומת כליה
הפונדקאית לא עוברת IVFפשוט אני..
יותר נכון,
היא עוברת רק את השלב האחרון והקל ביותר, הכנסת העובר לרחם.

אין כאב, אין זריקה, אין הרדמה. חצי דקה וזהו. זה החלק הכי קל בתהליך...
אתה מכיר ילדים שהתייתמו בגיל צעיר?רינת 23
זה עצוב נורא אבל בסוף הם יוצאים בסדר…
ברור שיוצאים בסדר (מאמינה שחלק יוצאים שרוטים מזה)תיתיל

בכל מני צורות.. אבל זה בדיעבד, ולא לכתחילה. וגם מציאות שחסר הורה היא לא מציאות שיש הורה מאותו מין שהוא כביכול אמור לספק את תפקיד ההורה (לצורך העניין הוא לא אבא במקום אמא, הוא פשוט עוד אבא. כשלילד יתום יש דמות אם כלשהי גם כשהיא מתה) 

אני שרוט ואני בסדר גמורדי שרוט
אתה די שרוטתיתיל

לא שרוט שרוט, וכל אחד ישאר במקום נסיונו. 

אני מכירה. יוצאים בסדררקלתשוהנ
עבר עריכה על ידי רקלתשוהנ בתאריך ג' באב תשפ"א 00:32
אבל זה לא אומר שאין חלק מהותי בנפש של דמות אב או דמות אם שחסרים.
וכמו שתיתיל כתבה, אפילו ליתום מלידה ח"ו יש דמות אב או אם כלשהי.

אנשים מתמודדים עם קשיים אמיתיים, זה לא סיבה לייצר עולם כזה מראש.
לא כולם יוצאים בסדר וגם לא כל ילדי הגרושיםחבובוש

אבל בכל אופן אני מאמינה שליתומים ה' נותן כוחות ומתנות אחרים כדי לצלוח את הניסיון איך אומרים אבי היתומים, מה שאין אין אומרים אבי ילדי ההומואים המסכנים...

ההשוואה לא נכונהפשוט אני..
להיוולד מראש למציאות מסוימת שבה אין אבא ואמא, זה לא דומה למצב של לאבד אחד מהם.
אני לא חושבת שזה נוראחופשיה לנפשי
הדבר היחיד שמפריע לי בזה זהתיתיל

שזה קצת מוזיל את הזוגות שנזקקים באת לפונדקאית. השוק הזה במילא לא ענק בארץ, ויש זוגות שמבחינה פיזית לא יכולים להביא ילדים ונמצאים בצער גדול וזקוקים לדרך הזו כדי להביא ילד לעולם, מבחינה רפואית. ולא כי הם חיים נגד הטבע (טכנית, הם יכולים להביא ילדים באופן טבעי הם פשוט לא רוצים\ מסוגלים\ ווטאבר יו קול איט. הם יכולים לעשות את זה בכל מני דרכים אם כלכך קשה להם האקט עצמו) 

מעבר לזה, זה במילא נושא כזה פרוץ שלא יודעת אם יש קשר ללגיטימציה..

הפתרון פשוטפשוט אני..
למחוק את החוק המטומטם והאכזרי שקובע שכר מקסימלי לאמהות פונדקאיות.
לפתוח את השוק, ומהר מאוד אנשים יפסיקו לחזר על הפתחים ולפרסם סרטוני יוטיוב קורעי לב על כך שהם לא מוצאים פונדקאית.
ומצד שני יתפתח שוק השכרת רחמיםמישהו כל שהוא
שברור שאוכלסיות חלשות ילכו אליו.
צריך איזון ...
בנושא הזה טוב שיש רגולציה אבל גם לא טוב יותר מידי ....
הו לא, נשים במצב סוציואקונומי נמוך יוכלו לשפר את מצבןפשוט אני..
סליחה על הסרקזם, אבל באמת לא ברור מה רע בזה. Win-Win קלאסי. זוג אחד זוכה לילד, זוג שני זוכה להרבה כסף. שניהם נכנסים לזה מרצון ובעיניים פקוחות, כולם מרוצים.
זוג שני זוכה להרבה כסף+ טראומה לכל החייםתיתיל

לא יודעת מה דעתי בעניין, אבל להציג את זה בכזו תמימות זה גם לא נכון... 

רואים שלא ילדת....

גם זונות משפרות את מצבן הסוציו אקונומי על ידי עבודה בזנותיהודה224
למה זה נאסר בחוק?
לפני שאתה קובע שכולם מרוציםיהודה224
תבדוק כמה נשים זרוקות בצד הדרך נשארות בהליך הזה
למרות שרובן ככולן גויות אבל ורחמיו על כל מעשיו...
מרגיש לי לפעמים שאתה ממש העו"ד של הלהטבים בפורומים פה...
כאילו אין גבול שאסור לחצות אין דברים שאסור לעשות??
יש דברים שאסור לגעת בהם זה לא ברור לך???
מבין את האמירות של כככה הם נולדו אבל למה לעזאזל בשם חופש האהבה הנורא הזה ניתן לנצל מצב סוציו אקונומי של נשים כדי להרוויח על גבם מה שאתה לא יכול לעשות שמבחירה הזוגיות שלך היא חד מינית...
בחרת לחיות בזוגיות חד מינית תישא בתוצאות הבחירה שלך אנשים לא צריכים לסבול מזה
צריך באמת לפקחMonica Geller
שלא יגרום לניצול.
בתור אמא קשה לי להבין איך אישה מוכנה לעשות את זה, אבל יש כאלה.
אפילו כאלה שחולמות על זה ומרגישות שליחות
אין מה לפקח...יהודה224
על זונות גם אין פיקוח
את חושב ככה גם על זוג סטרייטים שלא יכולים ללדת?Monica Geller
או שזה זנות או שלא.
אי אפשר להשוות
זנות לא מותרת גם במקרים חריגים.
תשמעי בעיקרון זה פתרוןתיתיל

אבל באמת אי אפשר לסמוך על האישה האחת שרואים בכתבה שאומרת שזאת השליחות שלה... תכלס זה סחר ברחם...

לצערי כן...יהודה224
אין הבדל..
אלא אם זה בא ממקום אידיאליסטי
ובעיקר שמשאיר את הפונדקאית בתוך התמונה כאם שניה ולא מוחק אותה לחלוטין
המשמעות של נשים ממצב סוציואקונומי נמוךרוממה
היא דפוסי חיים שלא תרצה שהנשים האלה ישאו את הילד שלך ברחמן.

החל מתזונה לקויה וכלה באלכוהול וסמים בהריון.
נורא ביותריהודה224
רחם להשכיר.
זה מה שהולך להיות
שבר ענק להמון פונדקאיות..
יש חיים שלמים שנהרסו בעקבות פונדקאות לנשים שסחבו את החיים האלה ברחמן 9 חודשים והילד נלקח מהן אפילו בלי לראות
שוק בשר!!! עוד יבוא יום שנראה גם את הפמיניזם החזירי שקיים במדינת ישראל שיזעק על העוול הזה עד לשמיים
לא ראיתי אותך צועק על הפונדקאות לפני החוק הזהMonica Geller
מדינת ישראל יכולה לשלוט על מה שנמצא בתוך תחומייהודה224
השליטה שלה וכן זה גרוע.
שמדינה יהודית מאשרת דבר נורא כזה
לא מכריחים אף אחת לעשות את זהפשוט אני..
לפי דבריך אפשר לחשוב שזאת עבודת כפייה, ועכשיו עם הגידול בביקוש הממשלה גם תדאג לגידול בהיצע
זו לא עבודת כפיהיהודה224
בא תהיה יותר חכם ותבדוק מחקרית איזה נשים נכנסות לסרט הזה
אל תנסה להיות דמוקרט טמבל...
תבדוק בבקשה את הנתונים מאיזה רקע סוציו אקונומי מגיעות הרחמים הללו, תהיה בטוח שלא מדובר בהייטקיסטיות אלא בנשים משכבה חברתית נמוכה מאד שחלקן נשארות נכות נפשית לצמיתות.
למה זנות אסורה???
גם זה אף אחד לא מכריח???
נו, אז נשים עושות את זה בשביל כסףפשוט אני..
בעולם שאני מכיר, עדיין מותר לאנשים לרצות להרוויח כסף, בתמורה לכך שהם עוזרים למישהו אחר.
גם בעולם שאני מכיר...יהודה224
אז למה לעזאזל סגרו את בתי הבושת בתל אביב???? למה אתה יודע כמה נשים היו עושות שם בוכטות של כסף מרצון חופשי???? למה?
איזה עולם מעוות לומר למישהי שנפלה לזנות שזה לא לגיטימי כי היא בטח לא מבינה מה היא עושה
אבל זאת שנכנסת להריון בשביל מישהו/י אחר זה סבבה כי היא מודעת למה היא נכנסת...
אז אמרתי לך לך תקרא נתונים ותבין כמה גדול השבר הזה לך תבדוק כמה נשים נשברו נפשית מהדבר הזה
יש פה טירוף מעריכות מוחלט.
הדאגה שלך לאימהות פונדקאיות מחממת את הלבפשוט אני..
אבל אז אני נזכר שלא כתבת על כך כלום עד אתמול, למרות שזה קיים כבר שנים רבות.

בנוסף, אימהות פונדקאיות נבחרות בפינצטה. הן צריכות לעבור אבחונים פסיכולוגיים, רפואיים, סוציאליים וכו', יש להן ליווי רפואי ופסיכולוגי לאורך כל התהליך, והמטרה -הבאת ילד לעולם - קצת יותר חשובה מאשר לספק צרכים מיניים של אנשים מזדמנים.
מה אתה אומר???יהודה224
אם היו שואלים לפני כן הייתי טוען את זה בהחלט...
הדאגה שלך לעולם הלהטבי מדאיגה את הלב...
ובכלל שאתה נהנה לצייר את עצמך כאחד שיצא משם...
תקרא את זה
הבעיות הלא מדוברות של הנשים הפונדקאיות
אני מבטיח לך שזה עוד כלום והמצב גרוע מזה פי מליון
לא הבנתי את הטיעוןפשוט אני..
אם ''יצאתי משם'', זה אומר שאני צריך לכפות על אנשים דברים?

אולי לא הבנת:
אני לא בעד שאנשים יחיו בזוגיות חד מינית, לא בעד שהם יתחתנו, לא בעד שהם יגדלו ילדים.

אני גם לא בעד שאנשים יסעו בשבת ויאכלו במסעדות בליל תשעה באב.

ההבדל בינינו הוא שאני לא רוצה לכפות שום דבר על אף אחד. הגלגל הוא עגול, ויום אחד הכפייה יכולה לבוא נגדנו (האמת היא שזה כבר התחיל, כמו האיסור לעשות הופעות נפרדות והאיסור לעשות כפרות על תרנגולות ביישובים מסוימים - וגם על זה כתבתי דברים חריפים).
לא כופה כלום על אף אחדיהודה224
רק בשם האנושיות מבקש מאנשים שיש להם כסף לא לפגוע בנשים שאין להם גרוש וכל זה בשם האהבה.. עיוות שאין דוגמתו!
יש סטטוס קוו שצריך להשאר
גם לא מכריחים אף אחד לתרום כליה תמורת כסף,ד.

ובכל זאת זה אסור חוקית.

אז כנראה שלא רק מה ש"לא מכריחים" אסור, כשמנצלים מצוקה כלכלית של אנשים.

בלי להתייחס כרגע לעצם השאלה של הפונדקאות.

אכן איסור נוראי שגורם לאנשים למותפשוט אני..
זה מבטד.

מאד משונה לדעתי.

עצם תרומת כליה מאדם חי למישהו אחר, הוא דבר שדנו בו הפוסקים, בגלל הסיכון למי שתורם. וגם לדעת אלה שמותר, או אפילו מידת חסידות גדולה, עושים בדיקות מדוקדקות ולא מאשרים לכולם.

כך שלומר ש"גורמים לאנשים למות", בכך שלא מוציאים כליה מאדם חי, זה דבר שאינו שייך לחלוטין. דבר כזה, שאינו נדרש מאף אחד - וכולו בא מתוך התנדבות לב טהורה - הוא מידת חסידות לגמרי. 

ואם ינצלו מצוקה כספית של בני אדם, או יהפכו את הענין ל"מסחר", שאדם שלא היה תורם בלי זה (מי שרוצה לתרום, כלל אינו צריך ואינו מעונין ב"כסף" תמורת זה. מקטין מאד את הענין), כעת יתרום מאבריו - זו זילות החיים של האדם. אברים תמורת כסף. מוריד את החברה האנושית לשפל. 

לא כל דבר הוא לפי מבט נקודתי, אלא גם מה זה עושה לכללות החברה, המוסר שלה וכד'. האם זה בסופו של דבר מוזיל את ערך החיים או מעלה אותו.

וגם בנידון העקרוני שהוזכר, לגבי "פונדקאות" בכללי (ללא קשר ל"ואריאציה" שהוזכרה) - אמנם מצד אחד זה לא כריתת אבר, אבל לאידך תהליך מאד משמעותי בגופה של אשה. תהליך של התפתחות חיים - שמצד עומק הטבע האנושי אמור גם להיות מלא חמלה והתייחסות רגשית עמוקה של האם לעובר שמתפתח ברחמה (ועל כן גם נראה די פשוט שמי שמתייחסת לעובר שבמעיה כמו מוצר בחנות שהיא אמורה אח"כ למכור, זה משפיע גם עליו. שמצבי רוחה והשלכותיהם הפיזיות משפיעות גם עליו). אז להפוך דבר כזה למסחר, כי מישהו אחר מעונין ומשלם (גם בלי להתייחס כעת לשאלה ההלכתית למי הוא מיוחס) - יש בכך מלבד המימד הפרטי, סכנה של הדרדרות עמוקה למין האנושי. הפיכת אחד הדברים הכי עמוקים שיש, הריון ולידה, למשהו של "מסחרה"..

הייתי מסביר את דעתי, אבל כבר עשו זאת טוב ממניפשוט אני..
זה לא משנה. זה ש"מישהו אחר" כותב, לא עושה את זה יותר טוב..ד.

אני מכיר את הנושא מקרוב, בעצמי ניסיתי לתרום כליה - וממש כמעט הצלחתי, בסוף המליצו שלא בגלל איזה חשש שקרישת הדם לא תהיה מספיק טובה בניתוח (כתבתי, שמא זה ישפיע על מישהו שממש מתאים לו ורוצה.. אז יהיה לי איזשהו חלק בענין...).

עיינתי בנושא, דיברתי עם הרב ליאור שליט"א ועוד.

מה שכתבתי - זה בדיוק כך. אנשים יכולים להתפלפל עד מחר בלילה.

היום, במדינת ישראל, תרומת כליה אינה "לעשירים בלבד" כמובן, כי יש תרומות אלטרואיסטיות. עדיין יש חסר.

ראיתי חלק ממה שכתב מי שהבאת, דברים עקומים ממש (לא קראתי הכל. ארוך..):

למשל, הוא שואל למה לסחור באברים זה יותר "זילות בחיי אדם" מאשר אם נותנים בהתנדבות. לא התקררה דעתו עד שהסביר ש"אדרבה", כך לפחות יש תמורה, כאילו מראה שזה "שווה"..  אדם שלא מבין שברגע שמקבלים כסף עבור איבר, כבר הופכים אותו ממשהו בעל ערך אין-סופי למשהו "מדיד" - יש לו בעיה.

כמו כן, צייר איזו אידיליה של מישהו מסכן באיזו יבשת רחוקה, שרק רוצה להרוויח וכך לשקם את עצמו ומשפחות - והנה הוא תורם למישהו שחייו הרוסים בגלל דיאליזה. טוב ויפה. ואכן יכולה לפעמים להיות מציאות של מישהו כזה אי שם שמבין מצד אחד שעושה דבר חשוב, וצריך קריטית כסף, ומצד שני מי שמשלם - ולא קרה כלום...  בד"כ זה לא כך. מי ש"מוכר", רואה בכך דבר נוראי, או שאיבד תחושות אנוש; ועושה את זה או כי אין לו ברירה, או כי כל מושגיו כבר זולים. בדיוק איבוד ערך חיי אדם שעליו מדובר.

וה"ראָיה" שהוא מביא ממישהו שקיבל כליה תמורת כסף - כמובן אינה ראיה. רק מראה עוד יותר על עיוות המבט..  הרי ברור שאדם שמציל כך את חייו, יעשה הכל. אז משם מביאים "הוכחה"?  הרי על זה דובר, שמא בגלל המצוקה של אנשים מסויימים, יגרמו לאחרים ולמין האנושי בכללו מצוקה נוראית לא פחות.

גם כמה מעוות,  מה שהוא משווה לכך, את זה שמישהו רוצה לתורם לקרובו ואינו יכול, אז תורם לאחר שקרובו תורם לקרובו. רק מראה כמה כשרוצים להציג "אג'נדה", מוכנים לעוות נתונים. הרי במציאות כזו, מדובר על שני אנשים שבעצמם רצו לתרום. אלא שעושים שילוב כדי שכל אחד יתרום למי שיש הכי הרבה סיכוי.

ואגב, מענין אותי, כותב המאמר ההוא - שכל כך הסביר כמה תרומת כליה היא קריטית ושצריך לאפשר מסחר בזה - תרם כליה בעצמו (אינני יודע. לא מכיר)? אם לא, ואם היה יכול, זה נראה מאד בעייתי.. כל כך חשוב? אז לפני שאתה רץ להציע לסחור באברי אדם, תתרום בהתנדבות (או שאולי - "נאמן לשיטתו" - זה לא נראה לו מספיק עם ערך מודגש אם לא יקבל כסף...)

אולי באמת נכון לאפשר תשלום משמעותי עבור כליה?כלכלן

אני מצטרף בכל ליבי לכאב על פסיקת ביהמ"ש בעניין הפונדקאות לזוגות חד מיניים. עוד אבן שמושלכת על המשפחה היהודית, וכן, ילדים לדעתי צריכים להיוולד למשפחה עם אבא ואמא. כמובן אוהבים. זה אסון כשאין אחד מהם או שניהם או שחלילה מישהו מהם לא יאהב אותם. אבל ב"ה בדרך כלל הורים אוהבים את ילדיהם.

לגבי עניין התשלום לתרומת כליה, לדעתי זו סוגיה כבדה וחשובה. בהיכרות קרובה עם תורמי כליה אלטרואיסטיים (דרך מתנת חיים) אני מכיר את הנושא. 

הנתונים שאני מכיר- למרות תרומות מדהימות של צדיקים אמיתיים שתורמים לשם שמיים ומאהבת ישראל, ומקבלים עבור זה בקושי החזר הוצאות, עדיין חסרות תרומות ואנשים מתים כל שנה כי לא קיבלו תרומת כליה. לא יודע כמה בדיוק, נראה שכמה מאות כליות חסרות בשנה. ונגרם סבל עצום לזקוקים לכליה שלא קיבלו תרומה מטיפולי הדיאליזה.

אני מעריך מאוד את התגובות הטובות, עמוקות ומאירות שלך ומחפש אותם. בעניין הזה חשבתי להעיר בכל זאת.

בגדול-  אני נוטה לחשוב שלפחות ראוי להגדיל את התמריצים לתרומה באופן משמעותי, כך שבמקום לקבל שבוע חופשה יקבלו חודש, שיקבלו ביטוח חיים לכל החיים, יקבלו נקודות זיכוי ממס לכל החיים, החזר הוצאות פי חמש ממה שהיום. פיצוי על ימי אישפוז/בדיקות פי חמש וכו'. זה עדיין לא מכירת איברים, אבל יכול קצת לעודד מי שחושב על כך באופן אלטרואיסטי (אני מודע לכך שזה יכול להיראות כדבר והיפוכו- אבל זה לא. יש הרבה ערך בתרומה, אבל רוצים לא להפסיד בגינה. כמו אדם שהולך להיות מורה מתוך אידיאל, אך עדיין רוצה לקבל שכרו המלא)

לגבי מכירה ממש של כליה- זו כבר שאלה גדולה יותר. אני חושב שיש מקום לדון בזה. רק למי שיעבור בחינה מעמיקה שתבחן שהכל מרצון חופשי, מצב בריאותי תקין, בריאות נפשית ועוד בדיקות, אז אם אחד יכול להציל את עתידה הכלכלי של משפחתו, לספק לילדיו אוכל,ביגוד מגורים וחינוך. ואחר יקבל חיים כפשוטו במקום לסבול ולמות. אז למה להתערב ולמנוע זאת? אולי אפשר להסכים על כך שהמדינה היא זו שמשלמת ולא החולה? המדינה שמשלמת על טיפול נניח 2 מליון, תשלם לתורם חצי מיליון, ובכך יהיו תורמים מספיקים לכל רשימת ההמתנה? 

אני יודע שזה לא דומה, אבל גם אדם עני, שיוצא לעבודת כפיים בקור ובחום בשתי משרות כדי לפרנס את משפחתו, לפעמים פוגע בבריאותו לצורך כך (בגב, בחוסר שינה, ובעוד דברים שיכולים להיות)

בקיצור, אני חושב שראוי לדון בשאלה בכובד ראש, גם גדולי הרבנים ובכלל. ואני לא חושב שדעה כזו ראוי לדחות מיד בקריאה "סחר איברים" כאילו זה ברור שזה רע עד כדי כך שאין מקום לדיון עמוק.

תקשיב זה סופר עבודת כפייה, רואים שלא היית אישה אף פעםחבובוש

והמחשבה הזאת לגדל ילד בבטנך 9 חודשים ואחרי זה לוקחים לך אותו, גם אם היא מבחירה, זה דבר נוראי בעייני.

אז אל תבחרי לעשות את זה 😏פשוט אני..
לגבי החלק השני - זה נורא ואיוםד.

וזה לא "כביכול בסדר".

אכזריות קשה כלפי ילדים, לגדל אותם אל מציאות לא נורמלית כזאת.

לכפות עליהם מראש לגדול עקום. נגד הטבע האנושי הבסיסי. לא רק עם חסרים, אלא גם עם ההיפך.

כאילו ילדים זה איזשהו משחק.

זה חלק מאוירה מופרעת. משהו עולמי, להפוך את הלא-נורמלי והמטורף ל"למה לא"... כמובן במכבסת "שיוויו זכויות" וכד'.

לייבא ילדים, לשווק, לעשות בהם ניסויים. דברים שבאופן נורמלי מזעזעים כל בן אנוש, הופכים במכבסה הכאילו-משפטנית וכאילו-נרואה, לדברים של "קידמה"..

ה' יצילינו.

דיברת פעם עם ילד כזה, והוא אמר לך שהוא היה מעדיף לא להיוולד?פשוט אני..

ילדים רבים נולדים למציאות מורכבת. בדרך כלל אנחנו לא אומרים להורים שעדיף לילדיהם שהם לא היו נולדים, מרוב שחייהם אכזריים.

למה הפעם זה שונה?

איזו תשובה היא זו?..ד.

מה הקשר שאדם אחרי שהוא כבר בעולם, יאמר אם "היה רוצה להיוולד" או לא. 

גם אדם עם נכות קשה מאד, אם הוא עם בריאות נפשית בסיסית, לא יאמר שלא היה רוצה להיוולד. אדם חי רוצה לחיות. אז זה מתיר מראש לתכנן לידת ילדים עם נכות כזו? כאן זה לא פחות גרוע. זה חמור מאד שמעוותים את המציאות הכי בסיסית, בשביל "לתרץ" משהו.

וזה אכן "שונה" לחלוטין. מה נהיה כאן?ילדים זה משחק של מישהו? מישהו רוצה, אז יאללה... תגדלו למציאות מטורפת, כי הוא רוצה.

מציאות של עיוות המושגים הכי בסיסיים. לפעמים זה הרבה יותר מבעיות פיזיות או "מורכבויות" אחרות. שלילה מראש של האופציה לילד לחיות במציאות בסיסית של משפחה - ולהכניס אותו למציאות הפוכה, שכולה עיקום - אכזריות שאין לתאר. שום מכבסה לא תוכל לכבס את זה - גם אם הוא עצמו, מרוב שאין לו בחירה, לא יבין אפילו מה עשו לו.

מה שמפריע *לי* באופן אישיעוד סתם אחד
זה התנהלותו של בג"צ בשבתו כמחוקק. חבר כנסת אמר ש'אין היתכנות פוליטית' לחקיקה בכנסת (שם אמורות להידון סוגיות ערכיות, על פי הכרעת הבוחר), אז שופטי העליון ירום הודם נחלצו להציל את הציבור המטומטם והמוסת מעצמו ולהורות להם את הדרך אל האור שמפיץ האדם הסביר (=אהרן ברק).

אם החוק היה מתקבל בכנסת זה סימן שזה מה שחושבת החברה הישראלית, שזה עצוב מאד אבל לא הרבה יותר מאשר חילול שבת המוני וכו' - דברים שאמורים לעבוד עליהם בשדות אחרים. אבל זה אפילו לא התקבל בכנסת.זה התקבל בבג"צ בידיעה ברורה שזה נגד מה שהיה מתקבל בכנסת. *זה* ביזוי בית המשפט.
^^^ כל מילה, פשוט כל מילה!!!נגמרו לי השמות
לבגץ כבר הורגלנו...יהודה224
הבעיה היא אמיתית מה הציבור לא יודע על סיטונאות הרחם הזו...
אנשים נשארים נכים כל החיים ובית המשפט העקום הזה מאפשר בידיעה שבשתיקה לרצוח נפשות כדי למלאות רצון של ציבור מסויים כאילו טירוף הדעת בהתגלמותו
אני מדבר ככלליהודה224
בודדות הפונדקאיות האלו.
רוב הפודנקאיות הן ממדינות עולם שלישי...
אני מהמר שאין יותר מ10 פונדקאיות אלטרואיסטיות כאלו במדינת ישראל.
הפונדקאות העכשוית מנצלת חולוש של נשים
אתה מדבר על נושאים שאתה לא מבין בהםפרש בודד
רוב הפונדקאיות בארץ לא מגיעות לזה בקטע כלכלי. (זה לא משתלם בכלל בארץ)
בחו"ל זו אכן בעיה.

בנוסף. רוב הנשים לא נקשרות לתינוק שגדל בתוכן כי הוא פשוט לא שלה והיא מודעת לזה מהרגע הראשון.
ועם זאת עדיין פונדקאית בארץ זכאית לטיפול פסיכולוגי בתוך התהליך ועד חצי שנה אחריו. (גם הבן זוג והילדים שלה)

זה בסדר להתנגד פונדקאות להומאיים אבל זה לא בגלל הפונדקאיות ה"מסכנות". אפשר להיות שמרן בלי להיות מגן החלש והנדכא.
רוב הפונדקאות לא בארץ אם בכלליהודה224
הכל בחול למעט בודדים...
ואווו ארבע מתוך מאות איך מצאת????תיתיל

בקיצור, שטויות. בטח לבחורות צעירות שחיות במדינות עוני וצריכות גם לחוות אובדן של תינוק בנוסף לכל החיים הקשים שלהן..

דיברתי על מדינת ישראל, לא על אוקראינהפשוט אני..

ולא "מצאתי 4", אלא הבאתי כתבות על נשים שעשיו את זה והן שמחות בבחירתן.

בוודאי שלא חיפשתי לעומק, כמו שאת יודעת.

האמת היא שאני מאוד מתלבט בעניין הזהפשוט אני..

מצד אחד אני לגמרי נגד התערבות של בגץ בעבודת המחוקקים, ונועם סולברג הוא המנטור שלי בהרבה תחומים.

מצד שני, אם יש הצדקה כלשהי בעולם לקיומו של בגץ, זה בדיוק מקרים כאלה: להגן על זכויות של אנשים פרטיים מפני אפליה או פגיעה ממוסדת.

אם למשל הכנסת תקבע בחוק שיוצאי פולין וצאצאיהם יצטרכו לשלם יותר מיסים, אז ברור שבגץ יהיה חייב להתערב - לשם כך הוא נוצר.

אם הממשלה תחליט לסלול כביש חדש ולשם כך היא תפקיע אדמות פרטיות של אנשים בלי לפצות אותם, בגץ יהיה חייב לעצור את זה כדי להצדיק את קיומו.

ולמה אני מתלבט?

כי בסופו של דבר, להבדיל משתי הדוגמאות לעיל, כן יש כאן עניין של מדיניות ואופי המדינה, וזו לא סתם אפליה אקראית בין אנשים שונים או התעמרות חסרת בסיס של המדינה. לכן הייתי מצפה ששינוי כזה כן יעבור רק דרך בית המחוקקים, ולא דרך בגץ.

מאידך, בסופו של דבר יש כאן אזרחים שהחוק הקיים פוגע בהם באופן אישי (ולא כמו בשאלות כלליות כמו "האם ראש ממשלה יכול לכהן תחת כתב אישום" - עתירה שבגץ היה צריך לדחות על הסף והוא לא עשה זאת), ולכן בוודאי עומדת להם זכות העמידה.

בקיצור,

אני לא שלם עם אף אחת מהדעות.

אני חושב שאין מה להתלבטהלב כמה למלך

בהקשר של פסיקת בג"ץ. הכנסת מעולם לא הסמיכה את בג"ץ לבקר חקיקה ראשית ועל כן הוא לא יכול לעשות זאת, והייתי אומר זאת גם אם היה קובע שהסכמי אוסלו אינם חוקיים וכל חוק שנוגד את התורה דינו להפסל.

מניח שאתה מכיר, אבל אם לא - מוזמן לגגל "החלטת הררי".

בוודאי שהכנסת הסמיכה את בגץ, בחוק יסוד השפיטהפשוט אני..
''בית המשפט העליון ישב גם כבית משפט גבוה לצדק; בשבתו כאמור ידון בעניינים אשר הוא רואה צורך לתת בהם סעד למען הצדק ואשר אינם בסמכותו של בית משפט או של בית דין אחר.''

בהסכמי אוסלו אין כל עניין בסעד, זה פשוט לא שייך. בתוכנית ההתנתקות זה כן היה רלוונטי אך דווקא שם בגץ באופן לא מפתיע סירב להתערב.

יש הבדל בין ממשלה שמתעמרת באזרחים פרטיים על ידי חוקים שנכנסים לחייהם הפרטיים לבין ממשלה שמקיימת מדיניות מאקרו כמו משא ומתן עם אויבים.

בגץ הוקם *בדיוק* בשביל לטפל בסוג הראשון.
אז לא ראית פשרת הרריהלב כמה למלך

http://fs.knesset.gov.il/1/Plenum/1_ptm_250235.pdf#page=21

הכנסת מעולם לא הודיעה שהיא סיימה לחוקק את חוקי היסוד ועל כן אף לא אחד מן החוקים מהווה חוקה.

אפילו אהרון ברק לא תולה את המהפכה החוקתית בחוק יסוד השפיטה, אלא בחוק יסוד כבוד האדם וחירות וחופש העיסוק.

לכולם היה ברור שאין בסמכות בג"ץ לבקר חוקים גם אחרי שחוקקו את חוק יסוד השפיטה, ובג"ץ מעולם לא ביקר חוק לפני המהפכה המשפטית של אהרון ברק (שכאמור התבססה על כבוד האדם וחופש העיסוק). החוק היחיד שנפסל לפני המהפכה לא נומק בסתירה לחוקי יסוד אלא שבחוק היה כתוב שכל שינוי בחוק יהיה רק ברוב מיוחס והוא לא היה, ראה בג"ץ ברגמן. ביקורת שיפוטית – ויקיפדיה

כל חוק שאינו אחיד לכולם מפלה מישהומישהו כל שהוא
מדרגות מס זה אפליה
לסלול כביש לתל אביב ולא לאריאל - אפליה
סל התרופות זה כבר ממש מוגזם
ועוד לא דברנו על חוק השבות
מה נשאר לממשלה להחליט

לפחות מזל שהם הרשו היום ללמד באקדמיה נפרדת לחרדים .

נכון הדוגמאות שהבאתי הן הגזמה .
העניין הוא שאין באמת הבדל מהותי עקרוני אלא כל בגץ שעובר הוא עוד תקדים להתערבות הבאה.

לא רק לרשות השופטת מותר לשבור את הכלים - פורום קהלת<

https://kohelet.org.il/publication/%d7%94%d7%90%d7%99%d7%99%d7%9c%d7%aa-%d7%95%d7%94%d7%97%d7%a8%d7%91
זה ברור לחלוטין..ד.

החוצפה הזו, של כמה אנשים שיושבים שם, להחליט על סדר הערכים, היא משהו נוראי, אין מילים לגנות את זה.

מי הם שיחליטו שככה זה "שיוויון". אולי גם יוציאו צע"ת נגד הקב"ה על "הפרת שיוויון" בכך שגברים לא יכולים ללדת?....

מי הם שיחליטו מה מזיק והורס לילדים ולחברה האנושית?..

וכמו שאמר השופט צבי טל ז"ל, שנפטר לפני זמן קצר, הם לא מבינים בזה כלום יותר מכל אדם אחר.

ואוו רוצה לכתוב כ"כ הרבה בנושאנגמרו לי השמות
מקווה ממש שאצליח היום
זה נורא מבחינה תרבותית, תודעתיתבת 30
זו דריסת רגל נוראית של תרבות הפוסט מודרניזם והפוליטקלי קורקט.
מבחינת הילדים עצמם, נראה לי שדווקא ההורים שלהם דווקא מאוד משקיעים בהם ולכן לא בטוח שיש חסך עמוק, למרות שקשה לדמיין איך ילד בלי אמא יוצא לגמרי נורמלי.
מאחר ומוסד המשפחה גוסס ממילארוממה
הנזק העיקרי הוא, לדעתי, כמה ההחלטה הזאת תשחק הצידה משפחות עם בעיות פוריות

בסוף פונדקאיות זה משאב מוגבל. והפסיקה יוצרת מצב שכל זוג להטבי יכול להתחרות על המשאב כאשר, בהחלט יש, לו פתרון אחר בדמות האות משותפת.

אגב, לא מבינה למה הסבר כזה לא עומד בפסיקת בגצ. המשאב מוגבל וזה התעדוף.
האם היית אומרתבוריס
לאמא עם ילדים קטנים שבעלה מת במלחמה לכי תתחתני כדי שלילדים יהיה אבא? או ההפך

ילדים יכולים לגדול טוב עם הורה אחד או עם שני הורים בני אותו המין.
ולהפך ילדים יכולים לגדול שרוטים עם שני הורים.

לא נכנס לשאלת החוק לא מבין בזה מספיק
בשביל זה עושים מחקרים ללא משוא פניםshaulreznik
מה שלא יכול לקרות היום עם להט"ב שעושים את המוות למי שיגיע למסקנה ולפיה לילדים שגרים אצל שני "אבות", יש יותר בעיות

Kids of gay parents fare worse, study finds, but research draws fire from experts
כותבת מדם ליבי ממש...נגמרו לי השמות

בס"ד

וואו, אז מאיפה מתחילים?

אולי בכמה הקדמות *מאוד* חשובות:

1. חשוב מאוד מאוד לעשות הפרדה בין *האדם* לבין *המעשה* - כל מה שאכתוב מתייחס *למעשים*

2. הרצון לדבר/להאיר/להעיר/לדון בכל עניין שהוא – בא הרבה פעמים, וכמובן גם בפעם הזו, *מאהבה* ולא משינאה כמו שאפשר לטעות ולחשוב.
    ההיפך מאהבה זה אדישות. כאשר מדברים על משהו, כי הוא בוער בך, כי אתה רוצה שיהיה טוב, ויותר טוב – זה כי *אכפת* לך, כי אתה אוהב, כי אתה רוצה טוב, לכולם.
    והטעות שמתייחסת להכל בשחור ולבן – ואומרת שאם מישהו אומר משהו לא כדעתי זה כי הוא שונא אותי / שונא דתיים / שונא חרדים / שונא להטבים / שונא כל דבר אחר – בעצם גם לא מאפםשר לדון וגם לא מאפשר להביע את האכפתיות הזו ולהתקדם...

אם נזכר רגע באסון שקרה במירון – ששם היו הרבה אנשים טובים ויקרים שרצו לומר משהו על *התנהלות* מסוימת שיש בה לפגם, משמע – על *מעשה מסוים* - ואנשים אחרים פירשו את כוונתם כ"שנאת חרדים" או "שנאת האדם" או "אנטישמיות" – גם שם זה פספס את המטרה – מטרה שבאה כי *אכפת*, כי *אוהבים*, כי זה בוער וחשוב חיים של אנשים אחרים – חיים גם בפן המילולי של המילה, וחיים גם באיכות שלהם.

ועל ה"איכות" הזו, על המהות הזו של החיים, אני רוצה לכתוב היום. ביחס לנושא הזה כמובן של הפונדקאות ללהטב"ים...

3. אני יודעת שאני כותבת ארוך, מאוד, ממש לא חובה לקרוא ואין שום "מבחן" בסוף על הדברים – רק בקשה שאם מישהו רוצה להגיב לדברים – שכן יקרא הכל בבקשה, כי אני מנסה להעביר כאן משהו שלם, וקריאה של חלקים / ריפרוף לא יוצרת אצל הקורא את כל ההבנה שלי את הדברים כפי שאני מנסה להביא כאן.

אז חשבתי הרבה אם לכתוב ואיך לכתוב, ולפעמים נראה שזה לא האדם בוחר האם ואיך לכתוב – אלא הוא פשוט מוכרח, כך לפחות אנימרגישה כרגע, משהו שבוער בבטן ומוכרח לצאת...

מקווה שהרוב כבר מכירים ויודעים שאין לי כוונה חלילה לא לפגוע באף אחד, ובטח שלא "לחפור" ולהשקיע מהזמן רק כדי "לעשות רע" או "להשחיר" מישהו אחר חלילה.
הדבר שאישית הכי בוער לי בעולם הזה – זה כל מה שקשור בשלמות המשפחה.
רק המילה הזו "משפחה" – כשהיא בשלמות הנכונה שלה – עושה לי נחת רוח גדולה מאוד.
וכל מה שמקרב בעיניי לשלמות הזו של המשפחה, בין איש לאשתו, בבלעדיות הנישואין, בקדושה של המשפחה היהודית – הוא מבורך, נצרך, חשוב, קדוש, הכרחי
וכל מה שמרחיק מהשלמות הזו, מהבלעדיות הזו של המשפחה, בים איש לאשתו, בקדושה של המשפחה היהודית – פשוט עושה לי רע בלב, גורם לי לצער עמוק וגם לכאב פיזי בגוף.

ומתוך הנקודה הזו אני רוצה להתחיל לכתוב את הכל.

כל ההסתכלות הזו בכלל על כל התופעה שנקראית "להט"ביזם", מן היסוד שלה, יש פה כבר בעיה.

לא בעיה כי האנשים לא בסדר,

לא בעיה כי האנשים רעים ורשעים וצריך לשרוף אותם חס ושלום

בעיה כי היא פוגעת עמוק עמוק במהות של המשפחה היהודית.

במהות של דבר ה'.

של התורה.

ואם הקב"ה והתורה כיוונה אותנו למה נכון ומה לא נכון,

מה אסור ומה מותר –

משמע הקב"ה, שהוא בורא העולם וברא גם אותנו – יודע *באמת* הכי טוב מה נכון לנו, לאדם שהוא ברא (רגע, כבר אתייחס לשאלה "אז למה הוא ברא אנשים ככה?!" - בעיקר בפירוט כללי על העניין בהמשך, וכמובן גם בידיעה שהקב"ה ברא אותנו בני האדם לא מושלמים - וכל אחד וההתמודדות שלו בעולם. אנו נדרשים לעשות עבודה עצמית תמידית כדי להתקדם עוד ועוד. כמובן שאי אפשר לשפוט אדם שהוא כזה וזהו, כמובן שצריך לאהוב אותו ולקרב אותו וחלילה חלילה לא לפגוע בו - אבל שוב - מדברת על המעשה עצמו, על המהות, וממש לא על האדם.

וגם אם אותו אדם בחר לחיות כך - זו בחירה שלו. אני יכולה לכאוב את הבחירה עצמה, אך אני לעולם לא אפגע בו ולא אשפיל אותו חלילה. הוא מתמודד עם דברים קשים מנשוא, והרבה פעמים האדם עשה כל מה שביכולתו ועדיין הנטייה נשארה כך. אותם אנשים שמתמודדים ומצליחים עם כזה ניסיון עצום, בטוחה שהם קרובים לקב"ה ומי אני הקטנה לידם... יש להם זכויות עצומות והם לא פחות מגיבורים בעיניי!!!)

מתוך כך, אם הקב"ה אמר שכל מה שלא במסגרת הקדושה בין איש לאשתו – הוא אסור –

אז כל מי מאיתנו שיעשה *מעשים* שמרחיקים איש מאשתו או מקדושת המשפחה – בעצם יחטא.

יחטא למטרה – יפספס את המטרה, הוא לא בכיוון.

חטא במשמעות של החטאה, זו לא הדרך הנכונה.

וכמו שאם אני אראה / אצפה / אשמע על איש שבוגד באשתו, או אישה שבוגדת בבעלה והדבר יחלחל, יזעזע, יגעיל (שוב *המעשה*! לא האדם!)

וכמו שאם אצפה בסרט פורנוגרפי אגעל ואזדעזע

וכמו שאם אראה "תופעה" ששמה פוליאמורה שזה איש עם כמה נשים או אישה עם כמה גברים

וכמו שאראה אישה עם אישה או גבר עם גבר במעשה של קירבה מינית –

כל הדברים הללו יפריעו לי אישית – לא כי האדם מקולקל או רשע, אלא כי המעשים הללו חוטאים למטרה.

הם מבטאים ריחוק משלמות וקדושה המשפחה היהודית.

אז מהמעשה עצמו, בהחלט שאפשר להירתע. בהחלט.

כן, זה מרתיע אותי לחשוב על גבר עם גבר או אישה עם אישה, בדיוק בדיוק כמו שמרתיע אותי לצפות באישה שבוגדת בבעלה או איש שבוגד באשתו או בפוליאמורה או בפורנוגרפיה או בכל דבר שאינו יחסים בקדושה ובבלעדיות בין איש לאשתו!

עכשיו התשובה לשאלה המתבקשת – אבל זה לא אותו דבר,

אבל הם לא פוגעים באף אחד ולא בוגדים,

אבל זה מרצון והסכמה של שני בגירים –

הכל נכון, אבל זו לא הנקודה עליה אני מדברת.

אני בכלל לא מדברת על הסכמה או לא הסכמה – אלא על המהות הזו.

מהות שמנתקת את הבלעדיות בקדושת ושלמות המשפחה היהודית.

מהות ש"חוטאת" למטרה, שלא בדרך הנכונה של התורה.

גם איש או אישה שבוחרים להיות יחד ביחסי מין עם עוד פרטנרים, ואפילו קוראים לזה "ריבוי אהבות", והכל בהסכמה, בגירים, מרצון וכו' – מזעזע בעיניי עד עמקי הנשמה. ממש כך.

עכשיו, למרות שאמרתי זאת כבר מההתחלה – אומרת זאת שוב –

האדם עצמו יכול להיות יקר וטוב ואהוב,

אבל המעשה הזה הספציפי לא.

ועל המעשה הזה אני מדברת.

ועל המעשה עצמו אני נרתעת.

וכמה כמה שההבחנה הזו חשובה.

גם באופן אישי, שלצערי בעלי היקר דתל"ש, וכאשר הוא עושה מעשה שסוטה מדרך התורה – למשל בכשרות נניח – זה כואב לי, זה לא טוב בעיניי. כמה שהוא האדם שאני הכי אוהבת בעולם – המעשה עצמו עדיין כואב ולא נכון בעיניי.

כך שאם אתה אוהב מישהו, אפילו מאוד,

ואפילו מעריך את האדם כולו והכי רוצה בטובתו –

זה *לא* סותר את זה שאתה יכול לא להיות מרוצה ממעשים מסוימים או לא להירתע ממעשים מסוימים.

זה פשוט שני דברים שונים לגמרי.

לגבי הפונדקאות עצמה –

אז מעבר לבעיה היסודית והשורשית שיש בכך העצמה ומתן לגיטימציה למשפחה שלמה שהיא לא לפי התורה והיהדות – משמע לא לפי דרכו של הקב"ה, משמע שזה פוגע בשלמות וקדושת המשפחה היהודית –

יש כאן עוד כמה וכמה עניינים.

עניין הילדים עצמם – שנשללת מהם הזהות הבסיסית של מי זאת אמא שלי / מי זה אבא שלי בכלל (ארחיב על כך בהמשך ההודעה ב"ה),

עניין הפונדקאית עצמה – שגם כך כל השוק הזה כזה כואב, ואישה שצריכה לעבור את זה בשביל כסף זה לא אידיאלי בלשון המעטה, יש בכך הרבה מאוד בעיות (על קצה המזלג: נשים שבשביל להתפרנס מקריבות את גופן באין ברירה אחרת, סחר ב"רחם" להשכרה, ניצול מעמד נמוך של נשים לצורך כך, פגיעה גופנית-נפשית בפונדקאית שלא ידעה עד הסוף למה היא נכנסת וזה השפיע עליה לרעה הרבה שנים אחרי וכן הלאה...) – וכדי להצליח ולענות ולפתור את כולן דרושה הרבה מאוד מחשבה ומאמץ,

וכבר עכשיו כל העניין מסובך אפילו לזוגות מאותגרי פוריות – ולגיטימציה לפונדקאות גם ללהטבים, שיכולים פיזית וטכנית להביא ילדים, בין אם זה בהפרייה או בדרך אחרת – אלא שהם בוחרים שלא – ומעצם כך שוללים את הזכות של זוגות מאותגרי פוריות שפשוט לא יכולים אחרת, והכמות של הצורך בכך רבה הרבה יותר מההיצע – כך שבוודאות זה פוגע גם בהם ישירות. וזה על חשבונם ישירות. וזה שוב מוסר כפול שקובע שאפשר לפגוע במישהו אחר על הדרך כל עוד אני משיג את מטרתי תהא אשר תהא...

וקצת להרחיב על כל התופעה עצמה:

מדברים הרבה על ההפסדים והחסרונות של מה יקרה אם *לא* כולם יכילו בכזו פתיחות והכלה את התופעה הלהטבי"ת

אני רוצה להתייחס קודם כל למה יהיו החסרונות וההפסדים אם דבר שכזה *כן* יקרה.

מה אנחנו עלולים להפסיד אם באמת תופעת הנטיות ההפוכות, הלגיטימציה, ההכרה, ההכלה והאובר-בעד התופעה של זוגות חד מיניים תהיה רווחת ומשוחררת תחת כל עץ רענן:

א.עיקרון הרצף:

כידוע, רוב בני האדם באשר הם מצויים על הרצף שבין משיכה מוחלטת אך ורק למין השני לבין משיכה מוחלטת אך ורק לאותו המין – הם נעים ברצף הזה ואחוז הנמצאים בקצה שלו הוא בהתאם.

לו יצויר שתופעה זו של קבלה הכלה והערצת הנטיות ההפוכות אכן תקבל במה אבסולוטית – הרבה מהאנשים שנמצאים על הרצף, ולא בקצהו, ירגישו/יחשבו שהם יכולים, ואולי אפילו "צריכים" בעצם להיות עם אותו המין שלהם,

זה עלול ליצור מצב של מעין "לחץ חברתי" או "נורמה חברתית מקובלת" או "זה מה שנחשב" / "זה מה ש"אין"(א עם חיריק) – ודבר זה עלול לגרום ליותר ויותר אנשים וזוגות חד מיניים.

אז מה רע בזה? יש כאלה שישאלו,

הרע בזה הוא שפשוט יותר ויותר מאוכלוסיית העולם תהיה לא טבעית.

הטבע הוא מוחלט.

יש איש, יש אישה.

יש זכר, יש נקבה.

הקב"ה ברא אותנו ככה,

שונים פיזית, שונים ביולוגית, שונים פסיכולוגית,

ההתרבות האנושית היא תוצאה ישירה של טבע פשוט זה

מהביצית של האישה ומהזרע של האיש נוצר דור ההמשך

וכך העולם מתקיים.

כבר אלפי שנים.

אי אפשר לקבול על הטבע הפשוט הזה, העולם לא יוכל להתקיים אחרת, ההמשכיות של העולם פשוט לא תוכל לקרות באופן בו היא צריכה לקרות.

ב. גיל ההתבגרות, הנוער של העולם כולו:

כידוע, בגיל ההתבגרות הילד או הילדה עוברים שינויים רבים וקיצוניים בתקופת זמן קצרה.

הם מוצפים ברגשות, בהורמונים, בשינויים פיזיים בגוף,

ואחד מהדברים בהם זה בא לידי ביטוי, הוא הזהות המינית שלהם.

הזהות המינית של בני האדם בגיל ההתבגרות עדיין לא מגובשת דיה.

היא עדיין בהתהוות, בתהליך גיבוש, היא עדיין לא חתומה וברורה.

ולו יצוייר שתופעת הקבלה האבסולוטית של הלהט"ב אכן תתרחש – בני נוער רבים רבים יהיו אפילו עוד יותר מבולבלים.

הם יוכלו לטעות ולחשוב שאם נערה חשה איזשהו רגש של משיכה לחברתה – היא כנראה לסבית, בעצם לא כנראה, זה בוודאות! היא לסבית!

ואם נער יחוש איזשהו רגש של משיכה אפילו הכי קטנה לבן מינו הוא יחשוב ויהיה בטוח שהנה, הוא הומו!

ובגלל כל האידיאליזציה שיש סביבו והקבלה האבסולוטית הזו הוא אפילו לא יטרח לחשוב אחרת,

לחכות,

לראות איך זהותו המינית תתגבש,

הוא פשוט ישים על עצמו תווית של "אני הומו. נקודה!"

ומה רע גם בזה? יהיו עוד כאלה שישאלו.

אז הרע בזה שאחוזים נכבדים מאותם בני נוער מבולבלים ועדיין לא מגובשים מינית פשוט יטעו.

הם יטעו לחשוב, ימהרו להגדיר, את עצמם ואת חבריהם.

הם יוכלו לחיות חיים שלמים במחשבה ו"ידיעה" שהם בטוח הומואים/לסביות, כי ככה הם הרגישו אי שם בשנות העשרה.

וזה הרסני.

לא פחות.

זה הרסני כי כמות הנוער היא עצומה,

הבילבול הוא עצום

כל המכבש הענקי והמשומן היטב הזה מכל הבחינות רק לוחץ להם עוד יותר על המוח, על הלב, על הרגשות.

כל נער אחד כזה וכל נערה אחת כזו, זה עוד בית שלם.

זה עוד דור שלם של ילדים שיגדלו בלי אמא, או בלי אבא.

זה עוד דור שלם של ילדים שיגדלו עם זהות חצויה, כן כן, רק חצי מהזהות האישית שלהם יהיה ידוע להם (וגם זה במקרה  הטוב) ואילו החצי השני – מלכתחילה יהיה מחוק!

פשוט כך! מחוק!

לא תהיה להם *שום* דרך לדעת מניין באו, מה הזהות שלהם, מי הם בכלל בעולם הזה למען השם?!

מה המטען הגנטי שלהם?

מי היה אבא שלהם?

מי הייתה אמא שלהם?

הבעיות הפסיכולוגיות שיווצרו מכך הן עצומות.

הבעיות והתסבוכים הרגשיים-נפשיים שיווצרו מכך הן עצומות.

הבעיות של הזהות הפנימית והאישית שיווצרו מכך יהיו עצומות.

אז כן,

לקבל קבלה אבסולוטית את התופעה בלי להניד עפעף,

זה לדון טונות על טונות של ילדים וילדות, נערים ונערות – לחיים שכאלה.

זה לא מוסרי. לא פחות מהמילה הזו לדעתי –

זה ל א  מ ו ס ר י!

מי שמנו שופטים לגרום את כל זה אפילו לנער אחד? למען השם, מי?

ויהיה מדובר במספרים פשוט מפחידים.

משפחות שלמות של הרס וחוסר זהות וחוסר ממרכיבים כל כך משמעותיים

כל כך בסיסיים באדם באשר הוא אדם.

צריך לתת לנוער להתבגר בשקט.

לגבש זהות מינית בשקט.

לדעת שגם אם הם מרגישים כל מיני תחושות זה לא וודאי, זה לא הכרחי, זה יכול להיות הפיך, הם אולי יכולים להימשך לבני המין השני בהמשך החיים, ולחיות חיים מלאים בעונג סיפוק אהבה ותשוקה. למה לקחת זאת מהם?

(מצרפת כאן כמה מילים שנכתבו בנושא בעבר ע"י אישה מדהימה שעובדת בהתמודדות בהתמכרויות, היא הייתה מאוד פעילה באתר כיפה והניק שלה היה MILLIB:

"הלחץ החברתי והתקשורתי להגדיר את הנטיה החד מינית כמולדת או גנטית, לא הופכת אותה בהכרח לכזאת.

הייתה כתבה על זוג תאומים זהים שאחד מהם הגדיר את עצמו כהומוסקסואל ואילו השני הגדיר את עצמו כסטרייט.

זוג תאומים זהים נושאים כידוע את אותו המטען הגנטי, שהו יחדיו באותו הרחם עם אותה סביבה הורמונאלית והיו מחוברים לאותה השיליה.

בגדול, אני סבורה שאכן מעט מן המעט שבין המגדירים את עצמם הומוסקסואלים הם אכן כאלה מלידה.

האחוזים שלהם ביחס לסטרייטים אמורים להיות דומים לאחוזי כל טעות או מוטציה אחרת של הטבע.

אבל הפלא ופלא - האחוזים גבוהים בהרבה עד כמעט שהסטרייטים הופכים להיות אוכלוסיית מיעוט נכחדת.

הטבע לא עד כדי כך טיפש שמוטציה שמונעת ריבוי טבעי תהיה נפוצה כל כך.

מה כן?

שוב אני נדרשת למחלת ההתמכרות.

יש כאלה שעברו טראומות כאלה ואחרות שגורמות להם לחפש ריגושים במחוזות אסורים. יש כאלה שקשיים בקשר עם ההורים דוחף אותם "להעניש" את ההורים באמצעות המעשה שהכי יזעזע את ההורים. יש כאלה שבאמת מחפשים את עצמם והחיבוק המזמין של הקהילה הלהט"בית מושך אותם לשם עד שקיעה מוחלטת.

תראה, ממש כמו בחברה נרקומנית שבה התעודה היחידה שאדם  צריך להציג כדי להיות חבר בה היא תעודת לידה, לא צריך להתאמץ ולהציג השגים אקדמאיים או כלכליים או ערכיים, כך גם בקהילת הלהט"בים. מספיק שאזהה את עצמי כלהט"ב, ואחובק בחיבוק חם. זה נורא מושך ומלטף אגו פצוע. לא פלא אם כן, שרבים נמשכים להצטרף לקהילות הללו .

צריך להבין שכולנו נמצאים על רצף של משיכה מינית.

חוץ מהקצוות הברורים, כולנו יכולים להתרגל ולהמשך לכל אחד מהמינים.

אז האם יש בזה אלמנט של בחירה? - כנראה שברוב המקרים כן.

בת של חברתי הכריזה בהיותה בת 20 שהיא לסבית ואף חיתה עם בחורה אחרת.

כעבור כמה שנים באוניברסיטה הכירה את מי שהיום הוא בעלה ואבי שני ילדיה."

עד כאן דבריה של אותה אישה.)

וממשיכה את דבריי:

ושוב ההבהרה החשובה גם כאן -

שאני לא מדברת על כל אותם אנשים ונשים שהם בוודאות כן הומואים/לסביות,

והם בוודאות גם בגיל 30 נמשכים אך ורק לבני מינם.

עליהם אני לא מדברת כי ככה הם וזהו.

צריך  להתייחס אליהם באהבה רבה, בכבוד, בטוב.

אבל את המעשה עצמו, את התופעה עצמה צריך להוקיע,

צריך לומר – עד כאן! לזה אני לא מסכים

זה לא נכון בעיניי.

וכן, מותר שזה לא יהיה נכון בעיניי.

אם קרובת משפחה או קרוב משפחה הם לסבית והומו – אז אני אוהב אותם עד אין קץ, אכבד אותם, אחיה כרגיל איתם, אבל הם ידעו בוודאות שאני לא מסכימה עם המעשה עצמו, אני לא אשמח לשמוע וגם לא אסכים לשמוע מה הם עושים בחדרי המיטות שלהם (שבלי קשר גם זוג הטרוסקסואל לא אמור לשתף, אז בגדול אין פה שוני בכלל),  והם ידעו שדעתי כדעת התורה וכדעת הקב"ה – שהמעשה עצמו אסור, אסור ולא נכון, אסור ולא נכון ולא טוב.

בפועל בחיי היומיום לא אפגע בהם לעולם, לא אשפיל, לא אכאיב ולא שום דבר רע.

ג. הילדים

זה קצת אבסורדי, כי בעולם שלנו בכלל ובארץ שלנו בפרט הילדים הם קודש הקודשים, הם המקום היחידי שעליו יש קונצנזוס שלם שהם יקרים מפז, שבהם אסור לפגוע ולו פגיעה הכי קטנה, שהם בבת עיננו, העולם שלנו והחיים שלנו.

ודווקא בהם, בילדים, התופעה הזו של הקבלה האבסולוטית של הלהטביז"ם הכי פוגעת.

הכי הכי פוגעת.

וכל כך למה?

כי כמו שהזכרתי חלקית בסעיף ב, ילדים משחר היווצרותם צריכים שהצרכים הפיזיים, הפסיכולוגיים והרגשיים שלהם ימולאו.

וכאן גוזרים על דורות שלמים של ילדים שיחיו מלכתחילה עם צרכים לא ממומשים,

מונעים מהם את הזכות הבסיסית לגדול עם אמא

מונעים מהם את הזכות הבסיסית של ילד לחיות עם אבא

מונעים מהם את הזכות הבסיסית לדעת מהי הזהות של אמא? מי היא?

מונעים מהם את הזכות הבסיסית לדעת מהי הזהות של אבא? מי הוא בכלל?

מונעים מהם את הזכות הבסיסית לדעת מי הם? מה הזהות שלהם עצמם?

מאיזה מטען גנטי, סביבתי ורגשי הם הגיעו?

מה אבא אהב לעשות? מהן התכונות שלו? מה היה לו קשה בחיים? איך הוא התגבר?

מה היה הריח של אמא? איזה תבשילים היא הכינה? מה אמא שלה לימדה אותה? מה היא למדה בחיים האלה?

אז כן, אמא ואמא יאהבו את הילד הזה וינסו להעניק לו כל מה שהן יכולות.

אבל מה לעשות שכל מה ש*הן* יכולות זה לא מספיק?

זה לא מספיק כי כבר גדולי הפסיכולוגים אמרו שילד צריך אבא ואמא.

לא רק אבא.

לא רק אמא.

לא אבא ואבא.

לא אמא ואמא.

אבא ואמא!

את שניהם!

את התכונות של שניהם,

את הזהות של שניהם

את הביטחון הזהותי-פסיכולוגי-רגשי שרק שניהם, אבא ואמא יכולים לתת.

וכמה שאבא ואבא

ואמא ואמא

יאהבו את הילד –

זה אף פעם לא יהיה מספיק

כי זה קורא תיגר על הזהות הבסיסית של הילד

ועל המבנה הפסיכולוגי הבסיסי של הילד.

אז יש אבא ואבא שאוהבים,

או יש אמא ואמא שאוהבים –

אבל הילד ***אפילו לא יודע*** מיהי אימו הביולגית?!

מיהו אביו הביולוגי?!

מהם הזורשים שלו?

הזהות שלו?

המטען הגנטי שלו?

השייכות שלו?

זה מרכיב כה בסיסי, שכל נער ונערה וכל ילד וילדה נצרכים אליו ושואבים ממנו את מי שהם – הזהות.

וכאשר יש ביצית כלשהי או זרע כלשהו והילד מנותק מהזהות ולא יודע בכלל מיהם חצי שלם מהוריו – יש בכך פגיעה אנושה בילד עצמו!

וזה שונה לגמרי מיתומים וכדומה – כי הם *יודעים* מי היו אמם/אביהם הביולוגי, יש להם מורשת שלמה, יש להם שם, זהות, שורש, ידע, מהות – מה שאין כן לכל אותם הילדים שבאים באופן הזה של חד מיניות.

אז כל אותם הורים מוכנים לקחת זאת על עצמם?

כי למה?

הם, ההורים, יודעים מי אבא שלהם? ומי אמא שלהם?

יודעים מאיפה באו?

יודעים מי הם?

אז למה לגזול זכות בסיסית זו מילדם שלהם?

אני חוששת שבעוד 20 שנה,

כל הילדים שגדלו בלי אמא/אבא פשוט יקימו קול מחאה גדולה

וזה פשוט יבוא *מהם* – מהפנים של הבפנים

והם יצעקו את מה שהם לא יכולים ל צעוק עכשיו כי  הם קטנים או כי הם עדיין לא נוצרו-

הם יצעקו – מה עשיתם לנו?

למה? למה אני לא יודע מי אני? מי זה אבא שלי? מי זאת אמא שלי?

יש בי כל כך הרבה חסר בגלל זה, בכל כך הרבה מובנים בחיים.

אולי הם אלה שיעצרו את הגל המטורף הזה.

ואז לאף אחד לא יהיה מה להגיד.

כי הם הילדים שלנו.

מה יש לענות ולומר לילד ששבור כי אין לו אמא או אבא? לילד שלא יודע מהי הזהות הבסיסית שלו?

שכל חייו חשב מי הם?

חלם וקם מזיע באמצע הלילה ממחשבות מטריפות מוח של מי יכול  להיות אבא ואמא שלי?

שניסה לחפש עד כלות במשך שנים קשר ביולוגי כלשהו?

אז אומר שוב,

ילדים שכבר כאן, בעולם,

והורים חד מיניים שכבר הביאו לעולם – עליהם אני לא מדברת. כי הם כבר כאן.

אז הם יתנו את האהבה הכי גדולה לילדים האלה, ואני בטוחה שיש להם המון המון אהבה.

והם גם יקטפו את הירח בשביל הילדים האלה כי הם כל כך אוהבים אותם וינסו לתת  להם כמה שאפשר.

אבל למה להמשיך את התופעה הזו במימדים מפלצתיים?

לדעת נכוחה שמתן לגיטימציה אבסולוטית  לתופעה הנ"ל יגרום לעוד מיליוני ילדים כאלה?

צריך שקולם של הילדים העתידיים האלה ישמע. ולצערי הוא פשוט לא נשמע בשיח.

ד. התורה

מעבר לכל הפילפולים וההסברים שמתיימרים להיות יותר מוסריים או פחות מוסריים, ניצבת התורה.

התורה המוחלטת. היציבה. הקדושה.

האלוקית.

ובתורה כתוב שזה אסור.

ובתורה השם אומר לנו בפירוש שזה לא טוב ושזה אסור.

אז למה לא לתת לגיטימציה?

כי כך השם ציווה.

זהו. בלי כלום.

רק כי כך השם ציווה.

ובתור יהודים מאמינים, שהעולם הזה נברא מהבורא,

שהתורה היא אלוקית וניתנה במעמד הר סיני בפני עם שלם,

אנחנו עושים מה שצווינו ע"י הבורא.

אז כן,

נגיד שזה אסור.

נגיד שזה לא טוב.

כי כך אמר ה'.

ה.

שמעתי טיעונים מטיעונים שונים שאומרים "אם את תשללי את הלגיטימציה אז נער בגיל 15 שנמשך לחבר שלו יחתוך לעצמו את הורידים ויתאבד" –

אז אני עונה

קודם כל לעצמי

אח"כ לעצמי שעונה זאת לילדיי שלי, שהרי כל מה שאני מאמינה בו ומסבירה לבת שלי ולשני הבנים שלי – הוא הכי ברור ונהיר לי, ולכן זו אינדיקציה בשבילי לדעת האם באמת הנושא הזה יושב אצלי בלב ובראש בצורה שלמה ואחידה אם לאו.

ואז עונה למי שטען מה שטען:

"אני" לא שוללת, זה הקב"ה ששולל ומכך גם אני הקטנה, זו התורה הקדושה ומכך גם אנוכי הקטנה.

ואם הוא יתאבד ח"ו?

אז זו כבר בחירה שלו. לגמרי.

כי אפשר לטעון זאת על הכל, פשוט הכל.

אני  יכולה לטעון שלפני אי אילו שנים שהייתי ילדה-נערה אנורקסית וחשבתי להתאבד, זה בגלל שכל העולם המערבי שהייתי חשופה אליו בסרטים, פרסומות, שלטי חוצות וכו' האדירו את אידיאל הרזון – אז אסור שתהיה טלווזיה בכלל, ואסור שיהיה שום תוכן עם נשים רזות בכלל ואסור לי גם לראות נשים רזות ברחוב בכלל – כי אז אני עלולה ח"ו להתאבד.

וזה לא נכון.

אם אני בוחרת להתאבד זה כי יש *אצלי* בעיה, זה כי הייתי חולה, הנפש שלי הייתה חולה במחלת האנורקסיה נרבוזה.

אז אני לא יכולה להאשים אחרים, אני צריכה לטפל בעצמי, לצאת מזה, להיות עם נפש בריאה ואז כל מה שיקרה לי בחיים (וקרה הרבה...) לא ישבור אותי ולא יעלה על בדל שפתיי ומחשבתי ליטול את חיי לעולם. ולא משנה מה אעבור.

גם כאן, נער שנמשך לבני מינו ובגלל הכרה או אי הכרה כזו או אחרת מתאבד – זה שלו. לגמרי.

זה כי הנפש שלו הייתה איפשהוא חולה, לא חזקה מספיק.

זו לא אחריותי כלל וכלל.

הורים שילד שלהם באמת בעל נטיות הפוכות, צריכים לחזק אותו שהוא אדם אהוב ולא משנה מה,

שיש לו עוד מיליון צדדים אחרים באישיות ובתרומה שלו לעולם מלבד רק עם מי הוא שוכב או ישכב,

ושהוא חשוב ויקר להם, לקב"ה, ולעולם כולו.

הוא צריך להיות עם חסינות נפשית ולא לרצות להתאבד כי החבר צחק עליו,

בדיוק כמו שנער שמן לא יחשוב להתאבד כי החברה צחקה עליו שהוא שמן.

ו. אכן, גם אני מרגישה שהשיח בנושא הזה נהיה מוטה.

נהיה קצת מפחיד, או בעצם הרבה מפחיד לומר מה אתה באמת חושב.

אנשים ישר מקטלגים אותך, חושבים שאתה חשוך,

ולא משנה שבכל החיים העשירים והמגוונים שלך הם מכירים אותך כמישהו טוב, נבון, ערכי – כל עוד אמרת את המילה המפורשת, את ה-דבר-שאין-לנקוט-בשמו- שהוא – אני נגד תופעת הלהטביז"ם!

אם אמרת זאת – אתה מחוק.

מחוק!

גם בעיני חברים,

גם בעיני משפחה,

גם בעיני המדינה,

גם בעיני החברה.

ולא רק שאתה מחוק,

יש כאלה שיגדילו לעשות ואף יפגעו בך בפרנסה,

אף יעודדו לשים אותך בכלא (!) על כי חשבת אחרת,

לשלול ממך את הרשיון לעבודה,

ובכללי, להדיר ולגרש אותך מהציבור,

שלא יהיה מישהו חשוך שכזה שיעז ויאמר את דעתו.

אז נכון שלא כולם ככה, אבל זו בהחלט הרוח שלפחות אני אישית מרגישה.

וזה עצוב, וכואב. מאוד.

ואני הקטנה מרגישה שפשוט אין ברירה,

שאם פשו והתרחבו עד-כדי כך הקולות האלה, אז הקולות הנגדיים חייבים להיאמר!

חייבים להישמע!

זה כמו צו השעה לע"ד

שיקומו אנשים שחושבים אחרת ויגידו!

ולא יפחדו!

כי זו פשוט חובה.

אי אפשר ככה יותר עם סתימת הפיות הזו.

ואם אני הולכת לפי פוסקים שסוברים שיהרג ובל יעבור כולל את זה,

אז אני אהרג ולא אעבור!

אז אני אושפל ואחשב כחשוכה ונוראית ולא אעבור לסדר היום בלי לדבר ובלי לומר את דעתי!

כי זה חשוב לי!

כי זה בוער בי!

כי אני בעד אנשים

כי אני בעד ילדים

כי אני בעד בריאות נפשית לילדים

כי  אני בעד המשפחה

כי אני בעד הטבע שמחזיק כבר אלפי שנים

כי אני בעד התורה

כי אני בעד הקב"ה

כי אני בעד האנושות כולה.

אז אני יודעת שיהיו כאלה שיקראו את דבריי ויזעמו עליי,

כי לא כ"כ משנה מה האדם שאומר או כותב משהו מתכוון – בסוף מי ששומע/קורא את הדברים יכול לפרש אותם באלף ואחד פרשנויות.

לפי כל החוויות, הזיכרונות, הרגשות והמכלול שלו עצמו – וגם אם התכוונתי לטוב יכולים דבריי להתפרש אצל אי אילו אנשים כרע.

אז אני אומרת כאן בכל זאת – התכוונתי לטוב.

הרגשתי חייבת לכתוב.

לעולם לא אקרא לפגוע באנשים,

לעולם לא אשפיל אנשים ולא אתייחס אליהם בגועל,

אני אוהבת גם מי שעם נטיות הפוכות, בתור האדם שהוא, ואתייחס אליו תמיד בכבוד הראוי לאדם.

אבל את התופעה של הלגיטימציה האבסולטית הזו,

את התופעה של סתימת הפיות החד צדדית,

את התופעה של האדרת הנטיות ההפוכות והפיכתם לנורמה ולאידיאל,

את התופעה של מצעדי גאווה בראש חוצות על עצם המעשה שהוא אסור ולא נכון בעיני הקב"ה והתורה, ומתוקף כך גם בעיני הקטנה,

את התופעה ששמה את המעשה בגאון ובראש חוצות בכל הסרטים, הסדרות, בתי הספר, הצבא וכל מקום שבו נמצאים ילדים וילדות רכים ובני נוער שעדיין לא מגובשים ומבלבלת אותם כזה בילבול נורא,

את התופעה שבמקום שמי שבלית ברירה כזה או כזו – ובצנעה עושה או לא עושה מה שהוא עושה בחדרי חדרים – צועק זאת בגרון ניחר ומראה לעולם כולו בגאווה כאילו יש במה להתגאות,

את התופעה שגם מי שחוטא מסתיר את חטאו, לפעמים מתבייש בו, ובטח שלא מתגאה בו – שנהפכה להיות שכל מי שחוטא לא מסתיר אלא מקצין, לא מתבייש אלא גאה, לא שומר זאת בינו לבין עצמו וקונו- אלא דורש (דורש!) שכ-ו-ל-ם יקבלו את המעשה הזה שהוא עושה, ימחאו לו כפיים ויתנו לו שכוייח גדול על מה שהוא עשה!

את התופעה שהופכת אנשים טובים וערכיים שרק רוצים להיטיב ואוהבים את האדם עצמו אבל לא את המעשה – וקוראים להם אנשים דוחים, מגעילים, חשוכים, שונאי אדם, הומופובים ועוד שלל מחמאות-

את כל התופעות הללו- לא. אני לא אוהבת אותן.

בתקווה שדברים היוצאים מן הלב יכנסו אל הלב – במהות שלהם, בכוונה האמיתית של האהבה שבהם, אהבת האדם עצמו, האכפתיות ולא האדישות, וכמובן שלילה בכל מכל של פגיעה או יחס לא מכבד לאדם עצמו חלילה, בכל שלב שהוא.

את פשוט מדהימה, היכולות שלך לפרוס ולנתח דברים, אבל מהחבובוש

שאני הכי מסכימה, זה סעיף ב', פשוט גונבים לילדים את הזהות המינית  שלהם או איך שאת הגדרת את זה יותר טוב ממני.

מכניסים להם את זה לראש לפני שהם יודעים מי הם.

זה הזוי לשמוע בתקשורת ולראות איך מיום ליום, הנערים והנערות שיוצאים מהארון.

את מדהימה שאין דברים כאלה!א/א
את מדהימה!!! הכתיבה שלך ממש מתנה מה'חצילוש
קראתי בשקיקה. תודה לך. לגזור ולשמור! חשוב כל כך
ואוו איזה ניתוח מעמיקיהודה224
אין דברים כאלה.
אלופה!!! נפגשתי עם זה אישית ,מחכה עד מאוד
שאמרתי מה שאני חושבת על הנושא......
סתמו לי את הפה ואמרו לי שאת חשוכה
והם משפחה מושלמת לכל דבר!
על מכרה שנשואה לחברתה...
ובכז זאת אותה מכרה שלא ידעתי למי היא נשואה...לפני שאמרו לי
והייתה לנו שיחה על משפחה וילדים
התביישה להודות שהיא כזו!
ברור לי שאחרי מספר דו ספרתי של נישואים
היא יודעת שזה ממש לא מושלם
וכל השיחה הייתה סחור סחור...
כמובן, זה לא "נשואה"..ד.

למילה נשואה יש רק משמעת אחת. איש ואשתו.

יכולה להמציא איזו מילה שהיא רוצה לדבר הזה. נישואין זה לא.

זה מתחת לִבדיחה, שלוקחים מילים שיש להם משמעות אחת ולא יכולה להיות אחרת - ופשוט מנסים בכח להלביש אותן על משהו אחר.

מזכיר - אם כי שם זה ברמה פחות בוטה אולי בגסותה, אבל משמעות חמורה לא פחות - את ההמצאה על "גיור" רפורמי וכד'.

גיור הוא מושג הלכתי, יש לו הגדרות מאד ברורות. מושג שאין דוגמתו באף אומה אחרת. ויש לו הליך מאד ברור. 

באים אנשים שהחליטו ש"גם הם רוצים", מקבלים כמה דולרים, ומחליטים שהם עשו "גיור".. 

לפי קצב "חידושי הבגץ", מחר יבוא אחמד טיבי, "יתגייר" ב"גיור רפורמי". אח"כ, כ"יהודי כשר", יחליט שהוא ממציא הליך גיור חדש - למה רק לרפורמים מותר - שכדי לגלות את החמלה היהודית אפשר "להתגייר" בפני טיבי ובית דינו, בהצהרה על קבלת זכות השיבה לערבים, הילידים...

מה גרעה ההמצאה שלו מהמצאות רפורמיות. הוא מייסד זרם חדש ביהדות שכך נכנסים בו לעם היהודי. אפשר לשלם אפילו בשקלים ישראליים. נו, בגץ.. שיוויון.

ממש אל תיתן רעיונות. אפשר יהיה כך לממש את זכות השיבהכלכלן

אם ירצו להתגייר גיור רפורמי ולקבל אזרחות...

נראה אבל שהגאווה שלהם לשמור על זהותם הפלסטינית לא תאפשר זאת..

אכן...ד.

מזמן חשבתי על זה.

זה ממש ממחיש את האבסורד.

זה לא רק "להתגייר גיור רפורמי ולקבל אזרחות", אלא לייצר תעשיה מכוונת של "מגיירים" חדשים שעברו "גיור" בדיוק למטרה הזו.

במקום להתאמץ על מסתננים ושבחי"ם ומלחמה בחוק אזרחות - יכולים להיכנס בדרך המלך, ולקבל מהמדינה מענק של עולים חדשים...

ויתכן שיש ערבים כמו שכתבת.. אבל על המסתננים מאריתריאה וכו', ממש מתפלא למה לא מצוא איזה "רבאי" לעשות איתו עיסקה... 

מקוה שהם לא קוראים כאן........

לגבי סעיף ה שכתבתינגמרו לי השמות
רוצה להוסיף שאני חושבת שטעיתי בהשוואה בין נערים להטבים לאנורקסיות (לא התכוונתי להשוות בצורה אבסולוטית, אלא להעביר עיקרון מסוים בסעיף זה,
אך עדיין הדרך בה כתבתי בסעיף הזה יכולה להעביר את הדברים לא נכון כלל...):

אצל הראשונים יכולים להיות (כמובן שגם יכולים שלא) מהסביבה הקרובה והמורחבת דחייה ושלילה של עצם הזהות וכדומה, דבר שמוסיף קושי ופגיעה חמורים לנער/ה ועוד התמודדות לא פשוטה בכלל, מה שכמובן משפיע וישפיע,
מה שאין כן בסביבה של נערה או נער אנורקסיים (ששם ההתמודדות היא עם עצם המחלה אבל פחות מהסביבה, שלרוב היא תומכת וכמובן שלא נגדם...)

ואולי מה שמאוד חסר זה לכל אותם נערים ונערות מבולבלים - זה בעיקר *מה כן* ניתן לעשות, ולמי כן אפשר לפנות,
כיוון שמשני הצדדים יכולים להיות מקומות רעים ולא פשוטים, והם צריכים כתובת.
כתובת נכונה,
של אהבה, ללא תנאים,
של קירבה, של קבלה, של מקום לדעת איך ולאן ממשיכים מכאן.

אז עצם הבלבול או הלגיטימציה וכו' זה משהו אחד, שיכול כאמור גם להשפיע על מי שלא שם או לא שם בוודאות או לא שם עדיין,
ועצם המחשבה איך מתמודדים ופונים לכל אותם אלו שכן שם בוודאות או רוצים כתובת טובה - זה משהו שצריך לשים עליו את הדעת והמחשבה בפני עצמו וכמובן לחשוב על מה *כן* - איך ניתן לסייע להם שירגישו אהובים וטובים ולקבל מענה נכון וטוב להתמודדות שלהם כולה ולמי שהם בכללותם, לאדם השלם שהם...
את מדהימה ומהממת. מעריכה את הלב הנקיות ואהבה שלךגליאור
שמורגשים בכל מילה.
גם כמה שאת מחוברת ליהדות ולרבונו של עולם באופן כל כך עמוק שלם וגדול. לא מתוך קטנות . אלא מתוך גדלות גדולה ומאירה.
אני התרגשתי ממש לקרוא.
תודה לך על זה!
וואו תודה רבה רבה על מילותייך החמותנגמרו לי השמותאחרונה
ריגשת ושימחת אותי מאוד 🙏❤️
אחריות הורית לוקה בחסרלביטה

מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?

אסביר,

הוא איש טוב ואבא טוב.

לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.

מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.

כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.

הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.

הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.

חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.  

כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.

מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.

הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.

עד שהוא נכנס הביתה.

הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.

על הכל הוא מוותר.

מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.

עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.

פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.

אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.

ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.

מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.

ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.

עדיין הכל נותר על כנו.

מה כן אפשר לעשות? 

לא סתם הקב"ה ברא לילד 2 הוריםאורי8

זה בריא ומייצר גמישות נפשית ומחשבתית שאבא ואמא שונים. ושעם כל הורה מתנהלים אחרת. את נותנת להם צד חשוב מאוד באישיות . אבל נם יכולים כם להתרם ממה שקורה אצלו. שם הם קצת מתפרקים ומרשים לעצמם להשתולל ולהיות פחות בתוך הגבולות,  מי אמר שזה רע? אני חושבת שזה בריא לנפש שיש גם מקום להשתולל, לפרוק ואפילו להתחצף קצת. זה לא באמת מזיק להם. מבינה ממש שזה קשה לך, גם לי קשה להגיע לבית הפוך... ואני יכולה להתחרפן מזה, רק שב"ה יש ביני לבין בעלי יחסים טובים, ועל כל פשעים תכסה אהבה... וממה שאני מבינה אתם במצב אחר. במצב זוגי לא טוב יש נטיה לשחור לבן, וככה את מתארת את המצב אצלך יש קסם, ואצלו כאוס. טובת הילדים שלך שתתני לילדים שלך לחוות את 2 ההורים שלהם . מניחה שרוב הזמן את איתם ואת נותנת גבולות וסדר , אז מידי פעם עם אבא יש בלאגן, זה לא יפגע בהם, הפוך הם יגדלו להיות ילדים יותר בריאים בנפשם( הסדר נותן רוגע ושגרה  , קצת בלאגן מייצר ילדים יותר יצירתיים, ועם יותר אומץ ותעוזה , חשוב מאוד בחיים ). לכן, אני מציעה, שחררי, תני להם להנות עם אבא שלהם, זה האבא שהם קיבלו מהקב"ה ואת לא המחנכת שלו , הוא באמת לא הילד'שלך, תני לו להיות אבא בדרכו. לא תארת פה שום דבר מסכן חיים( זה הדבר היחיד שאני רבה עם בעלי עליו בענין , כשהוא מרשה דברים שמסוכנים בעיני , לראות מסך בשעה מאוחרת לא מסכן חיים...)

יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרום
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

כל הטעויות הלא פרקטיות התחילו ממטרה פרקטיתשוקו.
פרקטית מי שרוצה לשמור על עצמו על ביתו ועל הזוגיות יתרחק מאוד מאוד

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום

לק"י

לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.

ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.

אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.

בעיניי אם הכרחימאמינה-בטוב

עדיף ללמוד בזום ביחד ולא פיזית ועוד יותר עדיף ללמוד עם גבר..

זה די פשוט ובסיסי

אפשרתהילה 3>

שיפריע לך

כדאי לשתף בזה❤️

אפשר להזמין ללמוד אצלכם אם אין אופציה טובה יותר עם מי להשלים..  או שילמדו בזום.

החשש מובןנפשי תערוג

יחד עם זאת, ראוי לסמוך עליו

ואם ממש קשה (לאו דווקא קשה לסמוך אלא קשה הסיטואציה)

אפשר להזמין אותה ללמוד אצלכם

אני לא אוהב להגיב לדברים כאלו מהסיבההמצפה לישועה

שצריל זהירות גדולה ב"לתת עצות" שחלילה לא יפגע בצורה כלשהי בשלום והאהבה בין איש לאישתו.

אז כל המטרה היא רק לתיקון ולכוונה טובה.

גמו שכתבו זה חייב להיות ברור שהגבולות ההלכתיים חייבים להישאר אחרת אין לזה שום היצר בלי קשר לנישואין בכלל.

והדבר השני והקריטי זו לא הנהגה טובה אני מאמין שהוא עושה את זה בתום לב וגם אותה סטודנטית שעוזרת לו.

אבל זה לא מומלץ כלל וכלל גם כשאין  שום ייחוד ומבחינת הלכתית יבשה הכל נעשה לפי ההלכה.

מהסיבה שזה יוצר קירבה בטח אם משובר במשהו של כמה פעמים.אי אפשר להיות לא אנושיים אי אפשר לשבת עם אדם ולא קצת לצחוק איתו להביע נחמדות וזה לא דבר רע אבל בהקשר הזה זה עלול חלילה להגיע למקומות שליילים ואיני מדבר מדמיונות אלא מסיםורים ששמעתי ומתלמידי חכמים מאוד מתונים ומחוברים לחיים שגם הם אומרים את הדברים הללו.

זה מעבר להרגשה האישית זו הנהגה לא נכונה...

העולם היום הפך להיות מכיל וכל דבר כמו מה שכתבתי נשמע שמפגש בים איש לאישה הוא מלא ביצרים ותאוות.

אבל זו בכלל לא הכוונה שלי.

אנחנו בני אדם בריאים עם רגשות וכל פגישה מסוג כזו היא סוג של חוויה וחוויה היא דבר מקרב.

וזה לא משנה עבודה לימודעם וכד' צריל שיהיו גבולות ברורים

בסגנון הדיבור והתוכן.גם במקום של עבודה זה לא דבר נכון שאיש או אישה ידברו על אה ועל דא או יצחקו אחד עם השני...

זו האמת וזו דרכה של תורה

ברור לי שהרבה מאיתנו לא עושים את זה ממקום רע פשוט העולם הפך להיות מכיל כביכול ונותן לגיטמציה לערבוב הזה.

*אני ממש לא חושב שצריך שלא יהיה שום מפגש בין נשים לגברים.

אבל אני כן מתנגד שבתוך המפגשים האלו יכנסו ערכים,אמונות,תחביבים, חווית וכד' בין גברים לנשים(אא"כ המטרה שלהם להכיר ולהתחתן).

ודרך אגב אני בטוח שהוא ממש צדיק וטוב וממש אוהב את אשתו ובכלל לא חושב על הנ"ל.

אבל כמו שכתבתי זה לא דבר טוב ונכון.

הדרך הכי טובה לדעת אם זה תקיןמישהי נשואהאחרונה

לשאול אותו

אם הפוך הוא היה מסכים שתשבי עם סטודנט

אשכרה עברו 5 שנים מאז? לא יאומן. עברנו מגפה עולמיתדי שרוט

ומלחמת קיום מאז. יש צורך בעוד אחד כזה? פעם הייתי מצחיק.

יאללה בואו נצחק קצת על עצמנו. מקווה שאצליח להעלות חיוך - נשואים טריים

עוד אחד דחוף ממשלאחדשה
אמאל'ה הזמן טסססספשוט אני..אחרונה

וכן, פעם היית מאוד מצחיק 😝

אבל גם היום ❤️

איני יודעת מה לעשות?אורית יעל

ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.

בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.

הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.

הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.

הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל

בישלתי , גם בשביל אותו אדם.

בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.

עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.

התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.

אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.

חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי

ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".

היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים

אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.

היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.

ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.

אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.

אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת

אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה

אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...

כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.

מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה

ולגבי שם של  גרושה עדיף

אבל לחיות בנחת ובשלווה .

נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.

אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו 

הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה

יש פה כמה דבריםכל היופי

א. העזרה של בעלך לאדם בודד

ב. חוסר בגבולות בעזרה

ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה

ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו

אתחיל מההתחלה.

בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.

גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.

הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.

כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.

ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.

השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?

למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?

האם את מרגישה שאכפת לו ממך?

האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?

ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?

האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?

תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.

להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.

שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.

למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.

מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.

יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.

מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.

בהצלחה יקרה!

וואו, כואבהסטורי
יותר מהכל, כואב שאינכם מצליחים לתקשר. בבסיס נשמע שבעלך אדם טוב עם רצון טוב, אבל בלי פרופורציות נכונות.

מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.

ממש בשולי הדבריםפשוט אני..

לוקח כסף על הבישול כי... חשמל ומים?

אלה שני הרכיבים הכי זולים בבישול.

החלקים העיקריים זה זמן עבודה וחומרי גלם. 

ממש לא הדבר היחיד שמוזר בשרשור...לאחדשה
לא נשמע שזה רק חסדנעמי28

או שהוא מצא חבר שהוא נהנה איתו והוא יכול להתנהג כמו רווק

או ללכת למחוזות רחוקים יותר כמו קשר של ניצול.

הקשר עם המשפחה שלך לא רלוונטי למקרה הספציפי אבל רלוונטי לתקשורת ביניכם, גם איתך אין תקשורת?

לחזור כל הזמן ב3-4 זה לא תקין.

נשמע מוזר קיצונילביטה
נשמעתהילה 3>

שיש כל מיני מורכבויות,

מה שלי בלט זה שאת מדברת עם הרבה אנשים אבל ביניכם שיח כן וקרוב שראוי לבני זוג.

ממליצה לך מאד לא להסתפק בעצה של המקובל, כבודו במקומו מונח. (גם כי יש כל מיני שרלטנים,

וגם כי לא מבינה איך המידע הזה מקדם את המצב)

אלא ללכת לקבל עזרה אמיתית: ללכת יחד שניכם לטיפול זוגי, או לחילופין אם זה לא מצליח ללכת בעצמך לטיפול ולקבל מענה מה לעשות ואיך.

קורה שיש מצבים מורכבים או קשרים בתקשורת.

יש דברים בסיפור שתיארת שיכולים להתפרש בכל מיני אופנים.

בשורה התחתונה לא ניתן להבין דרך הודעה את המצב לאשורו, וודאי שכדאי לנסות לתקן מה שאפשר

(בזוגיות או אצל כל אחד מכם בפני עצמו, זה אף פעם לא רק "הצד השני").

מאחלת לכם שתמצאו שליחים טובים.

לבעלך יש לב רגיש זה טוב בשבילךאדם פרו+

ברור שהוא אמור להפנות אותו אלייך

ובפרט כשאת בהריון

תעצרי אותו לשיחה

ותגיד לו שאת רוצה שהוא יהיה איתך.

בצורה ברורה.

אולי אפילו כדאי לדבר עם רב סביר

לא מקובל וכאלה

רב הלכתי, רב שכונה או מי שיכול להשפיע

ולא לדפדף את המקרה

כי ברור שהסדר עדיפויות הנכון

הוא להיות עם האשה שלו, ובפרט כשהיא בהריון.

זו טעות שיכולה לקרות להרבה, ובפרט כשמגיע אדם

מבוגר, אולי אפילו חולה, ומצווה ענקית לעזור לו.

הכל טוב ואושר לעזור לבן אדם,

ולהאכיל אותו זה מצוה רצינית וטוב שעשית

לפעמים האנשים האלה סבירים

יודעים לא להפריע.

ולפעמים הם חסרי גבולות וטקט או לא מודעים לנזק שהם גורמים, כי נותנים להם את התחושה שבכיף והכל סבבה.

ואולי זה מה שהולך מרגיש שזה דיי בכיף מבחינתי

תפקידך להבהיר לבעלך, שאת מעוניינת ביחס שלו עכשיו, ושיתעדף אותך ביחס ובזמן.

אפשר לעזור לו, אבל מהצד כזה בלי לתת לו

נתח מהזמן, שישים לב.

רפרוף קצר על כל ההודעות שלך כאן...השתדלות !

בכולן את כותבת שאת לא יודעת מה לעשות, את רוצה להתגרש. עוד לפני שהתחתנת איתו! ורגע אחרי החתונה! ושנה אחרי, ושנה וחצי אחרי!

למה את עדיין איתו בכלל? אני שואלת באמת, זה לא שאלה רטורית. לא מכירה אותך.

את יודעת מה את רוצה בחיים? זה נכון הילד וכו'... אבל עדיף ילד שגדל עם הורים שטוב להם בנפרד מאשר ילד שנמצא בבית אחד מפורק ורואה ריבים ותסכולים כל הזמן, ואמא שלא פנויה אליו רגשית כי היא מתעסקת בזה שלא טוב לה בזוגיות.

תעצרי שנייה את הכול. תחשבי על עצמך- טוב לך עכשיו? יהיה לך טוב בשנה הבאה ובעוד כמה שנים? מה יעשה לך טוב? מה את יכולה לעשות שיעשה לך טוב? לא לצפות שאחרים יעשו דברים שאולי ישפיעו עלייך. תשני דברים בעצמך.

אשכרה לכל שרשור פה צריך "בפרקים הקודמים"נעמי28
כל החיים שלנו זהמתלבט34
מה היה בפרקים הקודמים... 
רק רוצה להאירעוד מעט פסחאחרונה

שיכול להיות שהבעיה היא לאו דווקא באדם הספציפי, אלא שזה דפוס מסוים של הפותחת, חוסר יכולת להתחייב ולהשלים עם הבחירה שלה.

כך שייתכן שהפתרון הוא מציאת בן זוג אחר, אבל ייתכן גם שהפתרון הוא בשינוי פנימי אצלה (לא קראתי את הפרקים הקודמים, רק מה שכתבת כאן).

נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות

נר איש וביתו

דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,

מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים

דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.

שנר איש וביתו.

"ואישתו היא ביתו"

איש ואישתו.

בבית.

פנימה.

כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו

רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.

נתרכז בביתנו פנימה.

נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם, 

נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.

גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,

גם במחיר אחר.

כמה שנצטרך.

עד שנרגיש שאנו מלאים.

וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.

נר ה' נשמת אדם

ה', הקב"ה -

אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו

שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו

ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.

נשמת אדם -

נשמה שנתת בי טהורה היא.

ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.

ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.

טהורים הם.

כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.

כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.

וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן

כוונותיהם טהורות.

וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.

נלמד גם אנחנו יחד.

נלבן. נברר. נתקרב.

נגדל מזה. נתעצם.

נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,

בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".

והרוב טוב.

ולא צריך לחפש את ה"כל".

נדבק ברוב. ברוב הטוב.

נגדיל אותו.

נמשיך ללמוד אחד את השנייה.

נמשיך ללמוד את עצמינו.

"מוסיף והולך"

נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד

עוד תובנה,

עוד קירבה,

עוד אהבה,

עוד כלים,

עוד תקשורת,

עוד גדילה זוגית ואישית.

8 נרות 

8 - מעל הטבע.

נס.

ימים של ניסים, הלל והודיה.

*מעל* הטבע.

וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו

וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.

נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו

מה היה שם?

היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?

ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?

מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?

מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?

"לא טוב היות האדם לבדו" -

לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב

"אעשה לו עזר כנגדו" -

כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.

מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

המבט על הזה,

מעל,

יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.

מעל הטבע האנושי שלנו.

להתגבר.

להתגדל.

להרחיב את כוחות הנפש שלנו.

לעלות מעלה מעלה.

להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.

ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו, 

לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.

ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)

לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?

ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -

מ-קץ

עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -

וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.

ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור. 

בלב שלנו.

בלב של החצי השני שלנו.

נראה גם את האור שבו/בה.

את כל הטוב שבו/בה.

נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,

מה הוביל לכך,

מה אני הכי הייתי צריך שם?

מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?

לכן נזכור -

כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.

כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.

גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.

כשאנחנו נמצאים במשבר - 
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.

קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.

כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.

אבל אפשר גם אחרת.

אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.

נר החיים

הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",

והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.

"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.

ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.

אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

הטומאה היא היעדר החיים.

וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"

איתה, ורק איתה אני אראה חיים.

איתו, ורק איתו אני אראה חיים.

ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר. 

כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.

נתחזק בחיים.

בשלמות.

בשלום.

בבלעדיות.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים

רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*

רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.

רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.

תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.

לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.

לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.

להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.

להסתכל *לה* בעיניים

לשמח *אותה*

להצחיק אותה

לפלרטט איתה

לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום

לשלוח לה אימוג'ים אוהבים

לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?

לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

-----------

"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך

והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.

תהיי האישה שלו, ורק שלו.

שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.

ראי חיים ואהבה יחד איתו

כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.

השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.

להביט בו בעיניים

לשמח אותו

לצחוק איתו

להעריך ולתמוך בו

לאהוב אותו.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת פשוט אני..

הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.

עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.

(GPT)

יש את הגרסה של די שרוטדי שרוט
נר איש וביתו - תדליקו אחד את השני.
תודהנפשי תערוגאחרונה
לצערי אני לא מצליח לקרוא את הגרסה הארוכה
תודה על הגירסה המקוצרתהעני ממעש
(התודה לפשוט אני ולצ'אט גיפיטו😅)נגמרו לי השמות
נשואים טרייםנשואה127

היי

מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...

תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה? 

בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויק

ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.

לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.

ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.

קודם כל מזל טוב גדול לחתונההסטורי
שנית - להחליט באמת שכל ההרחקות המופיעות בהלכה, הן קו אדום חד משמעי. לא מעבירים חפצים, שמים בינכם סימן כשאתם יושבים לאכול לבד וכו'. כשמקפידים על זה, המגע כבר אינו אופציה.

שלישית - ללמוד ביחד, לחזור ביחד על ההלכות הללו, שהן חדשות לכם ואולי לא מספיק במודעות ובכלל - ללמוד משהו ביחד מחזק את היחס המשותף שלכם לתורה.

בהצלחה רבה וברכה גדולה בביתכם

בעיה מוכרת ומבורכתשלג דאשתקד

אתם רוצים קשר טוב ומגע וחיבה, וזה מדהים.

מה שצריך לשים לב, זה לשני דברים שפחות קל לראות מהמקום שלכם:

1. ככל שיש יותר מגע אסור ונקיפות מצפון, אתם תחוו את המגע כמשהו שמוביל לתחושות אשם, או שצד א מעיר לצד ב ומנסה למנוע אותו מהחטא. התוצאה היא כמובן בעייתית (ואפילו הרסנית, בטווח הארוך).

2. ככל שיש יותר שמירה, ככה ימי הטהרה הרבה יותר מרגשים ועוצמתיים. שוב, זה מתחיל בקטן אבל ככל שחולף הזמן זה מקבע את ליל הטבילה ובכלל את תקופת הטהרה כזמן של קשר מאוד מרגש ועוצמתי.

עצה פשוטה שלי: זמן הנדה הוא הזמן העי חשוב באמת לבניית הזוגיות, ואם מנהלים אותו נכון, מרוויחים בגדול. תקופת הטהרה, בעיקר כזוג צעיר, גולשת כמעט במישרין למגע וחיבור פיזי וזה מדהים. אבל אם מנהלים נכון את זמן הנדה, בונים את הרובד של קשר בשיחה משותפת, דיבור וסיפור על עצמי. זה מאוד מאוד חשוב, כי תוך כמה שנים שני התחומים האלה יהיו פחות לחוצים לכם, וככל ששניהם ייבנו טוב (מגע נעים מתוך קרבה ולא מתוך תחושות אשם, לצד שיחה נעימה ומקרבת) - צלחתם את החלק הכי בסיסי בזוגיות, ואתם במועדון הטוב של אלו שבונים את עצמם.

כדי ליישם את זה, תפנימו ביחד כמה חשוב גם זמן בלי מגע פיזי ואיך כדאי לנהל אותו בחכמה. תחשבו להעמיס על ימי הנדה שלכם מפגשים של שיח וקרבה שמצד שני לא מאפשרים ככ מגע. יותר יציאות בערב להליכה משותפת, לרכז אז נסיעות להורים ולאירועים וכדו'.

אני חושב שאתם נמצאים בשלב מרגש ויש לכם את הכלים לפתח זוגיות מהממת. מכיר הרבה אנשים שהיו שמחים לחזור לתקופה הזו ולעשות את זה שוב, בצורה נבונה ובונה.

מלא הצלחה יקרים!

ומזל טוב 🍷

תגידו כל בוקר תודה על המקום שלכםמשה

פתרונות טכניים כבר כתבו לפניי טוב ממני.

המון מזל טוב וברכה בע"ה!לאחדשה

קודם כל הכל תקין אצלכם ואתם לגמרי נורמליים ומצויינים ברוך השם.
זו מתנה וברכה גדולה, המשיכה הבלתי ניתנת למעצור הזו...
מבחינת עזרה טכנית- צעדי תינוק.
כל פעם להחליט על משהו קטן, לא ישר הכל או כלום כי זה קשה.
כל פעם שאתם מצליחים לשמור על הריחוק- לשמוח בזה.

אולי לעזור לעצמכם, לא להיות יחד המון זמן במצב של קרבה,
לצאת יחד למקומות ציבוריים אולי אפילו ליד אנשים אם ממש ממש קשה,
וכמובן להתפלל על זה להשם...
לשים לעצכם גבולוצ קטנים יותר- מה אתם בטוח לא עושים. צעדים קטנים. זה לא המקום לפרט אם באלך בפרטי בשמחה רבה...

מרגש לשמוע את זה,באמת.. מתיקות

רק אומרת שמפעם לפעם זה נהיה יותר קלאמונה :)

הפעמים הראשונות היו לנו סיוט ממש

אבל באמת מפעם לפעם זה נהיה יותר טוב ב"ה

ושנה-שנה וחצי אחרי החתונה זה היה לנו הבדל של שמיים וארץ מהחודשים הראשונים...

שולחת חיבוק, בע"ה שה' ישלח לכם כוחות לניסיון הזה, ואם זה מעודד- בע"ה זה ילך וישתפר...;)

זה עניין של החלטהרקלתשוהנ

ברור שקשה מאד מאד. ברוווור.

אבל זה עניין של החלטה, שרק אתם יכולים לקבל לעצמכם. יחד.

מה שהקל עלינו זה לצאת מהבית יחד כמה שיותר. 

לדעתי צריך לסייגשלג דאשתקד
עבר עריכה על ידי שלג דאשתקד בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 17:49

שאין הכוונה שכל היום תשהו בחברת אנשים, כמו להתארח הרבה אצל ההורים וכדו. זה יהרוס לכם את הכיף של הביחד.

אני הייתי ממליץ לטייל ברחוב או בקניון וכדו, שיש אנשים אז המגע תמיד עדין (או לא קיים - עניין של הנורמות שלכם), או לנסוע למקומות ואירועים אבל יש לכם את הביחד של הדרך לשם ברכב וכדו.

מאוד חשוב להתרגל להנות מלשבת לפטפט ולספר על עצמינו ולשתף ביחד, בלי אנשים נוספים ובלי יותר מדי מגע. זה הרגל מאוד כדאי להמשך הזוגיות (יש גם רובד של להעמיק את השיח המשותף, אבל זה לא נשאל כאן ולא כאן המקום לדבר על זה).

מציע לדייקהסטוריאחרונה

באמת יכול להועיל חלק מהזמן לצאת מהבית, מסכים שזו עצה טובה לחלק מהזמן או אפילו להרבה זמן, למי שבאמת לא מסוגל.

אבל, חשוב מאוד באופן כללי לשלוט בעצמנו וחשוב באופן ספציפי שתהיה זוגיות עמוקה ואוהבת גם בלי המגע. לא אומר בהכרח שהייתי מנדב לזה בלי שהתרה חייבה, אבל אחרי שיש את המצווה והאיסור - כדאי לקחת זאת כהזדמנות להעמקה.

הזדמנות לברר שהקשר שלנו הוא קודם כל קשר של נשמות, מתוך כך קשר של אנשים שיש להם ערכים משותפים ועולם ידע משמעותי ועשיר. מתוך כל הקומות הללו ועל גביהן מגיעה, בזמנים המתאימים, גם הקומה החשובה של המגע- שהיא מאוד מיוחד ונעימה ומביאה את היחד שלנו לקומות מדהימות. אבל היחד קיים הרבה לפני המגע.

כמדומני שאצלינו כזוג צעיר (אי אז...), הרבה מהשיחות הארוכות שביססו את היחד התודעתי שלנו - היו דווקא בשבתות שהיינו לבד בבית ואסורים.

מחזקים ומתחזקים יחד במהות מצוות טהרת המשפחהנגמרו לי השמות

ובמהות שמירת התורה והמצוות כולה.

ובפן הפרקטי, אכן מנסים קודם כל להיות בזה *יחד* מתוך הבנה שזה מה שאנו בוחרים וכי זה מה שחשוב לנו,

ומתוך החיזוק הזה כל אחד לעצמו וגם לשני/ה לעשות בפועל דברים שיעזרו - כגון דיני ההרחקות שבאים בדיוק כדי לשים את הגדרות הללו.

כתבו עוד על הפן הפרקטי ומצטרפת לכל דברי החוכמה שנאמרו כאן,

ורוצה גם להוסיף על הפן הרעיוני וההבנתי של הדברים בהרחבה:

בהחלט הזמנים השונים במעגלי החיים (כדוגמת הזמן שאסורים) מזמנים לנו הזדמנות מופלאה ללמוד ולהעמיק בכך יחד, ולגדול בתור הזוג שאנחנו לעוד ועוד רבדים עמוקים.

זו ממש עבודת חיים. 

בהחלט אפשרות של עבודה על רמת קירבה נפשית-רגשית בעוצמה גבוהה בזמנים אלו יכולה לתרום,

גם התכנסות והתמקדות אישית חשובים בפני עצמם

ולשניהם יש מקום, הכל תלוי באיזון העדין והנכון לכם כיחידים וכזוג.

ויש גם נקודה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים בתקופה הזו, שהיא נקודת הרגשת הבדידות בזמנים אלו שאסורים. כתבתי עליה בהרחבה בעבר ומצרפת את הדברים גם כאן:

לפעמים עולה אצל האישה, ואולי גם אצל האיש, מן תחושה של "בדידות" כאשר אסורים.

וזו אכן נקודה מאוד עמוקה שלדעתי יושבת איפשהו שם-בנבכי הנפש של הרבה מאוד נשים (וגם גברים) בזמן שאסורים.

וזה ממש לא סתם.

הרי יש שפה שלמה של אהבה (בין היתר, יש 8 שפות של אהבה) שהיא שפת המגע -

שבעצם מי ש"מדבר" בה - אומר ע"י כל סוג של מגע - חיבוק, נשיקה, ליטוף, יחסי אישות וכו' - אומר ע"י כך "אני אוהב/ת אותך"

וגם מרגיש אהוב/ה ע"י מגע שנותנים לו/לה.

עכשיו,

בתקופה שאסורים,

ועוד אחרי החיבור הגדול שהיה שמותרים,

ועוד אחרי הרבה זמן שהייתם מותרים -

פתאום נלקחה מכם השפה הזו!

משניכם!

אז גם בעלך - זה קשה לו

כי הוא אוהב אותך

ורוצה להגיד את זה

להגיד את זה גם במגע

והוא לא יכול!!!

ואת, אוהבת אותו כל כך

ורוצה להיות קרובה אליו

אבל לא יכולה לומר לו זאת בשפת המגע!

ואז מה קורה?

למי שממש קשה, כי הוא ממש "ספץ'"- ממש מדבר חזק ורהוט בשפה הזו של האהבה - הוא לגמרי מרגיש כמו נכה חלילה שלקחו לו את הקביים והוא לא יכול ללכת... כאילו איבר ממשי מתוכו חסר...

ואז מתוך קושי הוא ממש מרגיש חסר אונים!

ומהחוסר אונים הזה באמת לפעמים נוצר ריחוק גם ברגש/בנפש -

*כי* כל כך אוהבים

*כי* כל כך קשה בלי המגע

ולעיתים אפילו מעדיפים "להתרחק" לגמרי כדי שלא יהיה קשה מדי עד בלתי אפשרי

וגם כדי לא ליפול.

השורש החיובי של זה כמובן מראה עד כמה אהבה ענקית וקירבה ענקית *כן* יש ביניכם!

שעד כדי כך אתם מפחדים לא ליפול מרוב שהתשוקה והאהבה ביניכם חזקה!

שעד כדי כך אתם מרגישים חסרי אונים בלי יכולת המגע הזו

שעד כדי כך לפעמים הנפש ומנגנוני ההגנה מעדיפים להתרחק כי פשוט לא יכולים ככה בלי המגע!

אם מבינים את השורש של זה,

את המקום ממנו הכל קורה -

זה מאוד יכול להרגיע את הנפש.

כי דווקא כאשר אסורים יכול לעלות רצון יותר חזק לקירבה נפשית ומילולית

אך לעיתים מרגישים, כמו שפירטתי קודם, בדיוק להיפך

ואז התסכול גדול שבעתיים

גם אין שפת המגע

וגם אין את שפת המילים

אז כאילו מה? אז מה כן יש?

מה? כל מה שאנחנו זה רק מגע?

מה, למה אנחנו כ"כ רחוקים?

מה, הוא כבר לא אוהב אותי?

מה, הוא רק רוצה אותי כשמותר לגעת? ואני אותו?

מה יש לנו?!

אז על כל השאלות האלה לענות - ממש ממש לא!

יש ביניכם קשר שלם!

אהבה שלמה ואמיתית

אתם פשוט אנושיים!

פשוט לקחו לכם שפה! קביים, איבר, פה, יכולת התבטאות!

והריחוק הוא לא אמיתי אלא רק כמו מסכה לתסכול וחוסר האונים שהנפש מרגישה *כי* היא רוצה להיות כל כך קרובה!

עכשיו זה חשוב חשוב חשוב

אני כותבת את זה לך, לעצמי, לכולן

וכ"כ למה?

כי דווקא בימים האלו,

הימים שאיש ואישתו אסורים,

הם ימים שחלילה "מועדים לפורענות".

הכוונה שחלילה חלילה בגלל אותה הרגשה בנפש

אותו איש

או אותה אישה

יכולים "להאמין" ו"ללכת שבי" אחרי הרגש המתעתע והשקרי הזה של ה"ריחוק" לכאורה

ולחשוב שהאישה שלהם/האיש שלהן רחוק מהם

ואז זה כר פורה לחלילה ריחוק אמיתי

ע"י קשרים אסורים ל"ע

או מריבות

ויכוחים

צעקות

חוסר הבנה

רצון למלא את ה"חלל" הזה בהתכתבויות או דיבור עם גבר אחר חלילה,

או לצחוק ממישהו אחר חלילה,

או כל דבר שמכניס גורם זר בקשר המקודש בינינו

וכל דבר שהוא לא מקרב בינינו אלא מרחיק

כיוון שאין ואקום בעולם.

איפה שלא נכניס את הטוב - ישר יש בור פעור לרע.

וישר צריך למלא אותו!

כמו שכתוב בתורה "הבור ריק"

ומפרש רש"י מים אין בו

אבל נחשים ועקרבים יש בו!

ז"א, אם אין את הקירבה

אז חלילה הפוטנציאל לרע ולריחוק עוד יותר גדול!

וצריך להיזהר שבעתיים!

צריך ל"סור מרע" שבעתיים!

ואז "לעשות טוב" שבעתיים

לא לדבר עם מישהו שאסור (תמיד כמובן!)

לא לריב מריבות מכוערות

להמשיך להבין אחד את השני

כן להסתכל בעיניים (אם מתאים לכם, אני חושבת שזה חשוב)

כן לצאת יחד דווקא כשאסורים לבילוי רק בלי מגע

כן ליצור זמן ומרחב לזוגיות - זמן, פניות ומקום לזוגיות,

כן לדבר על הדברים

כן לומר במילים "אני אוהבת אותך"

או בפתקים

או מחוות

או חיוך

כן להתמלא במה שכן יש

במה שכן היה

להיזכר בזה

לזכור את זה

להפנים את זה

להסניף את זה עמוק לתוכנו

ובשאר הזמן?

בשאר הזמן להבין את המקום בנפש של זה.

ולשחרר.

להרפות.

ככה זה.

אי אפשר תמיד מושלם.

אז להכניס גם דברים טובים *אחרים* אבל שיהיו *טובים*

זמן למרחב *האישי* של כל אחת ואחד מאיתנו

זמן יותר לפיתוח תחביבים

זמן יותר ליציאות עם אחות/חברה/אמא/אחר

זמן יותר לפתח דברים בעצמך ובעולם האישי שלי ולהשקיע בזה יותר

זמן יותר לבקר הורים ומשפחה

זמן יותר לישון

זמן יותר לראות סדרות אולי, או כל דברים שאוהבים וזה דורש רק אחד ולא זוג

וכמובן גם אישך אותו דבר - יקדיש את הזמן להתמלא ב*אני* שלו

זמן יותר לעצמו

לעבודה/לימוד תורה

לחברים

ליציאות עם משפחה וחברים

לפיתוח עצמו ותחביבים שלו ויצירתיות שלו

ואז

כאשר המקום של זה בנפש קצת נרגע

אפשר לאט לאט לראות גם את הברכה בזה -

שזה באמת באמת מאםפשר גם זמן לגדול בתור יחידם ולא רק בתור זוג,

ואז אותם שני היחידים האלה יגיעו לטבילה ולמפגש המחודש עוד יותר מלאים

עוד יותר שמחים

עוד יותר *הם*

ומתוך המקום האישי השלם הזה - גם הזוגיות תהיה שלמה יותר

כי כאשר כל אחד מרגיש *עם עצמו* ועם *עצמה* טוב ושלם - הזוגיות היא הראשונה להרוויח מכך! (וגם להיפך כמובן!)

ואז יש גם את הגעגוע

והציפייה

והכמיהה

והתשוקה

ואת החיבור המחודש שהוא ממש יכול להיות עם פרפרים בבטן ממש כמו ואפילו עוד יותר מיום החופה!

ולהכניס עוד עומק וגיוון וטוב שלם בתוך המרחב הזוגי שלכם בתחום האישות ובכל התחומים.

אני קוראת לזה (לתקופה שאסורים) "שעת האפס"

שכאילו אנחנו, הנפש שלנו, כמו שעון,

שצריך מדי פעם להתאפס

לאפס אותו.

כי אם לא הוא משתגע ולא מראה את השעה הנכונה

אבל כאשר מאפסים אותו

ונותנים לו את היחס הראוי לו - הוא ימשיך להתאפס על עצמו ולהרואת את השעה הנכונה

ממש "אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ" -

שיש כמו שטח אפור כזה שהוא הזמן שאסורים בו, תקופת הריחוק בנידה,

שמה שיכול לתרום ולעזור לאפס אותו זה מה שכתבתי קודם - להכניס טוב ולא רע,

למשל סרט, שיר שכותבים או שרים עליכם עם תמונות שלכם מכל הזמנים, ממש להקדיש באופן *אקטיבי* זמן ב"להעיר ולעורר" את האהבה עד שתחפץ בזמן הזה שזה דורש יותר אנרגיה,

אז כן, לעשות קליפ מכל הסרטונים והתמונות שלכם,

לדבר על הילדים החמודים

להקדיש יותר זמן לילדים החמודים

לשמוע שירים שמקרבים ומחזקים

לרקוד

לראות סרט שיכול לקרב (לאו דווקא ביחד, הכוונה לקרבב את הלב שלכן בנפרד לשני ולתחושת הקירבה)

בילוי יזום יחד

שיחה טובה

מבט בעיניים א ר ו ך

ממש להעיר את הקירבה הזו

כמו שעון מעורר

ואז,

במקום ללכת ולהיות בשטח האפור - שיכול לזמן את כל הרע והריחוק והדברים הרעים חלילה שפירטתי למעלה -

ללכת לשטח הלבן, או הורוד - ששם הכל טוב, ומקרב, ונכון, ואמיתי ולא מזויף, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.

למשל להוסיף עוד פגישה עם אחות

עם חברה

לצאת לאוויר עם מוזיקה

לישון

להסניף את הילדים

להתפלל על זה ולהתפלל בכלל

להתחזק

לראות סרט טוב

לראות תמונה שלכם יחד

ליצור משהו

לעזור למישהו - בטוב

ממש להתכוונן לזה!

לדבר את זה.

לשהות לבקש מהשם את זה.

במילים פשוטות.

כל יום.

ואם קשה אז יותר חזק לבקש.

ותמיד תמיד לחשוב

מהי מטרת העל שלי? למשל זוגיות טובה לנצח ובית שלם ושמח לנצח -

אז מה מקרב אותי למטרת העל הזו שלי?

ומה מרחיק אותי ממטרת העל הזו שלי?

וכ-ל מה שמקרב אותי למטרה - לעשות!

וכ-ל מה שמרחיק אותי מהמטרה - להתרחק!

ב"הצלחה רבה, מאחלת לכם שתזכו לצמוח ולמצוא המון מתנות דווקא בתוך התקופות שאסורים, ומתוכן להעמיק ולשמוח עוד יותר גם בתקופות שמותרים 🙏🌹

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
אנשים לא אוהבים, בצדק, שניק חדש מתחיל לאסוף פרטים על ניקים.

מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.

טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר

מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?

מה היקף העבודה?

על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטורי

מנסה להשיג.

המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.

מזל שלא שאלתעוד מעט פסחאחרונה

גם מה גובה המשכורת וכמה יש להם ביו''ש.

המטרה שלך לא ברורה, (ואם כבר נראית כחשודה) ולכן אין רצון לעזור לך.

אתה שוקל ללכת לטיפול? אתה שוקל ללמוד טיפול? או שאתה סתם רוצה להסביר שהכל חארטה?

תסביר מה אתה צריך, תקבל תשובות למה שאתה צריך.

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

למה שלא תלמד לבשל בעצמך?shaulreznik

זה מעניין, לא גוזל יותר מדי זמן אם מכינים תבשילי קדרה, אורז עם ירקות, פשטידות וכיו"ב. בנוסף תזכה להמון מחמאות מאשתך וחמותך. 

אולי יעניין אותך