אני לא יכולה יותראנונימית בהו"ל
לא יכולה יותר.

הכל התחיל היום בבוקר, היה לי תור לבדיקת דם ב8:45. בדיקת דם שהייתי אמורה לעשות אחרי הלידה, היום הקטן כבר בן חצי שנה, אבל לא מצאתי זמן.

אני עם הקטן בבית + לומדת
הגדול במעון (3)

הערתי את הגדול "מוקדם" כדי שאספיק להתארגן ולקחת אותו למעון.
הוא החליט שהוא רוצה שאבוא לשבת לידו בזמן שהוא אוכל,
אמרתי לו שאגיע אחרי שאסיים להתארגן. (ככה זה כל בוקר)
דווקא היום הוא התחיל לצרוח, לא מצא חן בעיניו. הוא. רוצה. עכשיו.

התעצבנתי עליו (לא בסדר מצידי, אבל הייתי לחוצה), מה שרק החמיר את העניין. סצנות בכי נוראיות. לא הייתה לי סבלנות וכוח להתמודד.
עד שבעלי היקר קם, הוא התעצבן שאני מעוצבנת כועסת.
יופי, אחלה המשך יום.

מפה לשם, הבנתי שלבדיקת דם אני לא אספיק. התבאסתי על הצום, אבל שיחררתי.
התחלתי את הבוקר מחדש עם הגדול, נתתי לו לשמוע שירים וקצת להירגע. הבאתי לו לאכול, החליט שהוא לא שבע, ועוד לא שבע. ואז החליט שהוא גם לא רוצה ללכת למעון (אני בלי רכב)
בינתיים הקטן נרדם במיטה סוף סוף. עכשיו אני אוציא אותו למעון ואעיר אותו??

בסוף בסוף מצאתי מישהו שישמור על הקטן, לקחתי את הגדול למעון בחום.
ב10:00 נגמר החלק הראשון של היום.

ממשיכים לקטן, הוא כל הזמן אוכל! מניקה מלא, זה לא מספיק לו. אז כל שעה וחצי הוא רוצה לאכול, מנסה להניק, כשנגמר לי הכוח כבר אז מביאה מטרנה. זו לא קפיצת גדילה, זה כבר בערך חודש ככה.
ניסינו להתחיל מוצקים, לעת עתה הוא לא זורם מספיק כדי שזו תהיה ארוחה.
אני מותשת מכל העניין סביב האוכל הזה. נגמר לי הכוח.

בעלי חוזר מהעבודה רק בסביבות 18:00, אז אני גם מחזירה את הגדול ברגל מהמעון (רבע שעה הליכה)

חפרתי ממש, אבל הייתי צריכה לסדר כל מה שמפריע לי.
אני אמורה ללמוד, ולא מצליחה.
נגמר לי הכוח
אני חסרת סבלנות
מרגישה שהגדול מנהל לי את החיים, הוא מקובע מאוד ואני לא מצליחה מספיק להתמודד עם זה.
פשוט אין לי כוחות לשמוע אותם יותר בוכים
אין לי כוח עוד פעם להניק, עוד פעם להכין בקבוק
עוד פעם לשמוע את הגדול מתלונן על משהו
אומר שהוא רעב אבל לא רוצה שום דבר

ולקינוח, הזמנו מישהי לאכול אצלנו היום ארוחת ערב.
ביקשתי מבעלי שיקנה משהו, אבל רק אם הוא יצליח לחזור עד 17:30. מפה לשם, מסתבר שהוא עדיין בסופר.
איך אספיק להכין? אין לי מושג.

אין לי כוח יותר לכל העומס הזה
אין. לי. כוח
חיבוק. את גיבורה ממש.Dove
אני לא בשלב הזה אז אין לי כל כך איך לייעץ, אבל זה נשמע באמת לא פשוט.
אולי את צריכה להתאוורר קצת לבד בלי הילדים? לקחת בייביסיטר ולצאת לאנשהו?
בכל מקרה שולחת לך הרבה כוחות!
תודה!!אנונימית בהו"ל
אני צריכה, אני יודעת שצריכה.
פשוט בכל העומס של תקופת מבחנים אני לא מצליחה
קודם כל חיבוקאביול
דבר שני- יש סיבה שהקטן איתך ולא במעון?
אולי שווה לשים אותו אצל מטפלת, אפילו חצי יום או יום בשבוע, בשביל הרוגע הנפשי שלך.
ולגבי האוכל הייתי מציעה לך להתייעץ עם טיפת חלב או מישהי אחרת שמבינה בתחום... זה לא נשמע תקין
תודה רבהאנונימית בהו"ל
כן, עד עכשיו לא היו כאן מטפלות (כן, כן, בכלל לא היו).
הוא יתחיל ממחר סוף סוף עד שאסיים ללמוד

ולגבי האוכל, התייעצתי.
הם באמת אמרו שזה לא אמור להיות ואמרו לתגבר יותר מוצקים. לקח לנו קצת זמן כי הוא קצת בעיכוב מוטורי, אז עד שהוא הצליח להחזיק את עצמו רק אז יכולנו להתחיל טעימות
למה את מביאה לו לאכול לפני המעון?עלה למעלה
במעון אוכלים א. בוקר ב8:30
זה לא מספיקאנונימית בהו"ל
לו

הוא אוכל כל בוקר כשהוא קם קורנפלקס עם חלב
גם אני נותנת לפני המעוןאביול
אבל לא מתאבדת על זה. מקסימום נותנת קורנפלקס בשקית לדרך ..
אני לאאנונימית בהו"ל
מתאבדת על זה.
בגדול

אין לי בעיה קורנפלקס עם חלב בבוקר, אני קמה ביחד איתו
אז בזמן שאני מתלבשת הוא אוכל
לרוב זה בסדר גמור
בימים האחרונים הוא תמיד רוצה עוד משהו אחרי זה, וזה כבר נהיה סיוט
למה להתאבד על זה?עלה למעלה
הם לא אוכלים ממש מאוחר כמו בגן
נותנת לה בד"כ איזה פרי בדרך
אם הוא קם ממש מוקדם אז זה סביררות כ1
אבל אם קם מ 7 והלאה
לא נראה שחייב את זה
לשיקולך
אבל אני בבוקר מעדיפה לא להתעסק עם זה
משהו בשקית או בסקוויט ביד לדרך וזהו
ממש לא נותנת להם לאכול בבית בבוקר
שוב אלא אם כן קמו מוקדם ממש
אני אחשובאנונימית בהו"ל
על זה שוב.

הוא פשוט מקובע ברמות
לשנות את זה עכשיו יהיה קשה
את האמא, את הקובעתואילו פינו
לשנות הרגלים זה קשה אבל זה כמה ימים קשים והם יחסית מהר מתרגלים.
אם את גם מדברת איתו על זה. הרבה חיזוקים שהוא גדול ויכול, והרבה נוכחות שלך למרות שאת לא צמודה לבד.
אתה ילד גדול,אתה יושב לבד.אמא תביא לך חיבוק ותלך להתארגן ועוד מעט אני אחזור להביא לך עוד חיבוק.בנתיים אתה יושב יפה ואוכל.. לדוגמא.
סליחה על השאלה, בעדינותשחרית*

למה בעלך קם רק כשהסצנה הגיעה לשיאים?

למה, אם הקטן עקשן ועושה עניינים, הוא לא קם לארגן אותו יחד איתך מתחילת הבוקר? במיוחד אם יש לך בדיקת דם שאת צריכה להספיק?

נשמע ממש לא קל. גם הגדול ב"גיל ההתבגרות" (סופר אופייני לגילו), גם הקטן עם הנקות שלא מספקות, וגם לימודים. הצילו!!

אני מציעה לך להקל על עצמך כמה שאפשר.

אם ההנקה לוקחת ממך כל כך הרבה כוחות, אז לעבור לבקבוק.

אם את עמוסה ומותשת, אז לא מזמינים מישהי לארוחת ערב.

אם הבוקר לחוץ, אז אין ארוחת בוקר ויש ביסקוויט לדרך (במעון הם אוכלים ממש ממש מוקדם).

הגדול נשמע שצריך גבולות, הוא לא יכול להכתיב לכם. אין דבר כזה "לא רוצה ללכת למעון".

את צריכה להגיד לו את הגבולות שלך בצורה ברורה ורגועה (למשל- היום ניקח ביסקוויט לדרך ולא נאכל קורנפלקס עם חלב). ולא להתרגש מצעקות או בכיות או השתטחויות על הרצפה. אם תיכנעי, הוא יבין שככה הוא משיג את מבוקשו.

כמובן שאני לא אומרת ללכת ראש בראש איתו על כל דבר, תבחרי לך גבולות שאת רוצה להציב (למשל- הליכה למעון בזמן שבו את מוכנה והוא מוכן לצאת). כשהוא יבין שאת עקבית, הוא יבין שאין מקום למשחקים של הבכי.

אני ממש ממש מזדהה עם התחושה שלך של חוסר הסבלנות וחוסר היכולת לשאת את הבכי והבקשות.

אז- עשי טובה, לטובת ילדיך שצריכים אותך רגועה ועם כוחות- קחי לך פסקי זמן.

אם זה בערב, שתשאירי אותם לבעלך שחוזר מהעבודה ותיכנסי לחצי שעה לחדר.

אחה"צ- קחי בייביסיטר שתטייל איתם חצי שעה-שעה ואת תהיי בשקט- גם לך וגם להם יהיה טוב יותר.

ותזכרי שזו תקופה שעוברת. הם גדלים, הלימודים יהיו מאחורייך.

תנשמי עמוק ותעברי את זה.

בהצלחה!

הרבה חיבוקים.

באמת לא קל אבל...רויטל.

למה שהילד בן שלוש יתנהג כך,זה שהוא בוכה הוא רק מנצל את החולשה שלך,

את לא צריכה לבוא לידו בגלל פינוק שלו, והכי חשוב בחינוך שאבא ואמא יחד

ממש יחד יד אחת,הכמובן כן לתת חום ואהבה אבל לא להתרגש מבכי או פינוק,

והלוואי שמעכשיו שיהיה הכי קל בעולם, בהצלחה רבה רבה לך.

מזדהה כלכך...אהבתחינם
נשמע ליאורוש3
שאת בקצה. מכירה ממש את התחושה.
שבי לשיחה רצינית עם בעלך.
יש פה כמה עניינים שצריך לפרק. קודם כל תקופת מבחנים זה זבל. שחייבים לעבור איכשהו. מה עם לשלם לנערה לקחת ולהחזיר מהמעון? בעגלה אפילו. מסכימה עם מי שכתבו שלא קריטי ארוחה אם הוא לא קם בשש. אוכלים מאוד מוקדם במעון. אז רק מה שזורם. בסקויט או קרקר או פרי ביד. אם הבעל בבית למה שלא יקום? למה שלא ייקח את הילד למעון? תיאום ציפיות. את צריכה לעבור את המבחנים. שייקח פיקוד. ופעם הבאה לא מזמינים לארוחת ערב בתקופה כזו... מתפקדים מה שחייב. לומדים. מסיימים עם זה. מניסיון.
חוץ מזה, אחרי המבחנים-
נשמע שצריך הדרכה מול הגדול. או הדרכת הורים. או ספר (ממליצה על איך לדבר כך שהילדים יקשיבו ולהקשיב כך שהילדים ידברו. הוא אומנם צעיר אבל בטוחה שחלק מהדברים יועילו בהדרגה. יש מצב שראיתי שיש גם גרסת פעוטות. שווה בדיקה). או משהו שייתן לך כלים כדי להרגיע את ההתנהלות.
חוץ מזה זועק שאת צריכה משהו לעצמך לנפש. אם הבעל מגיע בשש אז ממש הגיוני שתצאי פעם בשבוע. חוג. חברה. הליכה. תתחילי מזה. זה ימלא אותך בע''ה וייתן לך יותר כח.
אמא מוטענת משפיעה על כל הבית! זה לטובתם!
לא פרטת לגבי הבעל. הוא תומך? שותף? אם לא אז גם בנושא הזה צריך התבוננות ועבודה...
לגבי הקטן נשמע שצריך מזון מוצק. לאט לאט בהדרגה ובע''ה ישתפר. ואני ממש אוהבת ובעד הנקה אבל הכל יחד נשמע די טרפת. אז אם את לא מסוגלת ומטרנה יותר משביע לו אז תשקלי את זה. או לפחות חלקית.
חיבוק וכח.
תודה אהובות לכל מי שהגיבהאנונימית בהו"ל
עוד קצת מבולבלת עם עצמי.
היום בהחלט הייתה נקודת שבירה.

לגבי בן השלוש - כן, צריך לחשוב איך אנחנו מתנהלים מולו בצורה חכמה. הוא ילד מתוק מאוד, ילד ממש טוב
אבל גם מקובע מאוד (התרגל לאכול בבוקר רק עם כפית אדומה, אם לא, מתחיל לצרוח. התרגל שאני מגיעה להגיד לו בוקר טוב עם פיג'מה, אבל אם לא, מתחיל לצרוח) אני כמובן לא נענית לכל דבר כזה, אבל עצם ההתמודדות עם זה היא מאתגרת.

לגבי ההנקה - כל הזמן אומרת לעצמי שאני צריכה להפסיק, אבל לא יודעת איך להתחיל בכלל, כי אני איתו כל היום אז מאיפה מתחילים? וגם בלילה זה כל כך נוח שלא צריך להתחיל להכין בקבוק. אבל באמת זה כבר נהיה ממש מעיק.

לגבי זמן לעצמי - חייבת לקחת את זה לתשומת ליבי. אני באמת לא נושמת. בכלל.

לגבי בעלי - הוא מקסים. הוא תומך ושותף, אבל ממש קשה לו לקום. הוא כל פעם אומר לי להעיר אותו אם אני צריכה עזרה אבל בפועל גם כשאני מעירה הוא כל כך עייף שזה לא מספיק. ננסה לדבר עוד הפעם, נראה מה אפשר לעשות.

תודה רבה לכל מי שהגיבה
אני בעצמי גם קצת מקובעת, אז אתם עוזרות לי לחשוב על עוד כיוונים. למשל אפילו לא חשבתי לוותר על ארוחת בוקר, ככה תמיד היה בבית של הורים שלי, ככה התרגלתי..
אולי נחשוב אחרת
וואו יקרה ממש הצפה!אמאשוני
זה השלב הכי קשה אבר,
בא לי לבכות רק מלהיזכר איך זה עם תינוק פיצי ואח גדול שדורש בלי סוף.
את ממש חייבת זמן לעצמך לסדר קצת את המחשבות, לעשות סדר עדיפויות,
לראות איפה נקודות החוזק והחולשה אצלך ואצל בעלך ולראות איך מחלקים את העומס שלא תגיעי למצב שהגעת...
במישור הטכני כמו שכתבו פה וותרי על ארוחת הבוקר. כמה שיותר קצר והחוצה.
תנסי לא להתעכב בבוקר. בחוץ כדיוד נעים ולא חם ואמא רגועה, אולי יהיה יותר קל לקחת אותו.
איך את יוצאת איתו למעון? ברגל? בד"כ סבבה לו ככה?
אם לא אפשר לקחת אותו בטיולון ולבנתיים בעלך ישמור על התינוק,
בד"כ התינוקות בשעות האלו די קלים.
אחרי הנקה/ בקבוק בוקר הם מפטפטים להנאתם
ואם צריך ואת לא בבית אז בעלך יקום. לא ממש תהיה לו ברירה.
כבר יקל עלייך מאוד.

דבר שני אם את רוצה להפחית הנקה אפשר בבוקר לתת בקבוק.

כל זה כבר קצת יפתח לך את האפשרות לנשום.

לגבי בן השלוש שלך,
ההתנהגוץ שלא סופר נורמטיבית. זה בדיוק הגיל כשנולד להם אח זה מבלבל אותם.
אני בטוחה שהוא מקסים ושאת משקיעה בו המון, אבל יכול להיות שהתקשורת בינכם קצת מתפזרת.
הוא קטן ממש.
הוא לא יודע להגיד- אצא אני מרגיש שמשהו שונה הבוקר וזה משפיע עלי.
הןא יודע להגיד אמא שבח איתי בזמן שאני אוכל
כשאת כועסת עליו את אומרת לו: אין לי זמן וסבלנות אליך. ומזה הוא הכי חושש ולכן הוא עוד יותר במצוקה,
ועוד יותר מתעקש, ואת עוד יותר צריכה להתמודד עם גבולות ואז מגיעות ההתפרצויות והכוחות נגמרים.

אפשר לשנות את הגישה. לנסות להבין מה עומד מאחורי ההתעקשות. מאחורי הבקשות.
תנסי להקשיב ללב שלו.
תיעזרי בקריאת שפת גוף.
כשילד לחוץ ממשהו/ מביע מצוקה כלשהי, במילים הוא יבקש כל פעם משהו אחר ואף פעם לא יהיה מרוצה גם כשיקבל. "אומר שהוא רעב אבל לא רוצה שום דבר" זה בדיוק זה.
נסי לקרוא את שפת הגוף שלו. עמידה, תנועות ידיים, עיניים, האם עומד ממש מולך או קצת מסובב את הגוף?
זה יעזור לך להפריד בין המילים שהוא אומר "רעב" לבין הצורך האמיתי שלו. (קרבה, ביטחון, שלווה וכד')
כשאת מזהה מה הוא צריך תנסי להיות שם איתו.
זה קשה להתנתק ולעטוף את שניכם ברוך וסבלנות,
אבל זה ישתלם לך מהר מאוד.
תרדי לגובה שלו, תלטפח, תחייכי.
תעזרי לו לומר מה הוא מרגיש (מלחיץ אותך שאמא לא פנויה לשבת לידך?)
כשאת מרגישה שהוא מתחיל להיפתח אלייך את יכולה לבקש ממנו פתרון. מה נעשה כשאתה מאוד רוצה את אמא עכשיו אבל אמא צריכה חמש דקות להתארגן?
עצם הבעת האמפטיה כבר תעשה חצי עבודה. עוד קצת והוא יצא מהמשבר התורן.
ומהצד שלך נסי להראות יותר גמישות. הוא רוצה דווקא את הכפית האדומה? תגידי לו אני מבינה שאתה רוצה מאוד את הכפית האדומה, אבל אמא כבר קמה פעם אחת להביא כפית, ולא יצאה לה הכפית האדומה, מה נעשה?? בקול הכי אמפטי שאת מצליחה לגייס.
תראי שברגע שיקבל את האישור שאמא לא כועסת עליו, הוא כבר לבד ימצא פתרון. אולי ילך בעצמו להביא את הכפית, אולי יחליט שבעצם היום אפשר לאכול גם עם הירוקה.. תני לו להוביל את הפתרון.
העיקר לא לסתור את הצורך שלו ע"י התנגחות.
תזכקי שילד לא מתעקש סתם. תמיד יש צורך כלשהו מאחורי "השיגעון" התורן.
לא תמיד אפשר לאפשר לו את ההתעקשות.
אם הכפית האדומה בשרית אז אי אפשר לאכול איתה קרונפלקס עם חלב. אבל להזדהות עם הכאב והאכזבה שלו אפשר. וזה בתכלס מה שהוא הכי צריך.

ממליצה לך לקרוא באתר
הבית להורות מקרבת
הבית להורות מקרבת – תקשורת מקרבת – הדרכת הורים בגישת תקשורת מקרבת | הורות מקרבת – תקשורת מקרבת – הדרכת הורים – תקשורת לא-אלימה

בדיוק בשלב שאת מתארת הרגשתי שהגיעו מים עד נפש ואני רוצה לשנות משהו בהתנהלות בבית,
הרגשתח שהבן שלי צריך אותי, ואני אותו ואנחנו פשוט כל מסלול התנגשות
וככה הגעתי אליהם.
הייתי נורא סקפטית אם אצליח באמת לקחת משהו מהדרכה כזאת או שהם ידברו המון מילים יפות וטובות וגבוהות שאני מאוד אסכים איתם באידיאל,
אבך שזה לא באמת יעזור משהו בבית.
אבל הופתעתי מאוד לטובה. אחרי ההסבר של הרציונאל הם מביאים דוגמאות לגמרי מהיומיום וזה עובד. פשוט עובד.
למדתי רק מהתכנים החינמיים וזה עזר לי ממש.

וחיבוק על העומס!
את מדהימהאנונימית בהו"ל
תודה רבה על הפירוט והתשובה!

אני מנסה להבין אותו יותר, פשוט ברגעים של לחץ זה יותר קשה ליישם.
אבל אנסה לקרוא עוד ולהבין איך יותר נכון להתנהל.
היה ההתנהלות עכשיו כבר ממש קשה לשנינו
ברוראמאשוני
בזמן של לחץ הטייס האוטומטי עובד אצלנו.
לכן בזמנים רגועים (ואם אין כאלה חייבים לייצר אותם) צריך להתאמן ולהתרגל למה שאנחנו רוצים שיצא מאיתנו בזמן הלחץ.
תנסי קצת לקרוא באתר ולהתחיל ממש בקטנה בסיטואציות שנוחות לך.
למשל כשהקטן ישן ואת רק עם הגדול.
נסי לראות מה עובר עליו ולדברר אותו. גם לו יהיה יותר קל לקבל ממך את המסרים בסביבה רגועה יותר ומאפשרת.
מהקלינאית תקשורת שלנו למדתי שחמש דקות זה פרק הזמן המומלץ להשקיע בהטמעה. יותר מזה המוח מתפזר ומאבד את זה.
אז נסי למצוא לך חמש דקות כאלו שלוש- ארבע פעמים בשבוע בהם באופן אקטיבי את מנסה ליישם איתו את השיטה.
בשאר הזמן של הרוגע (ובטח אין המון רגעים כאלו)
תעסקי בהתבוננות. תסתכלי על הסיטואציה מהצד. כאילו את מצלמה. אח"כ תוכלי לחזור ולקרוא שוב בהדרכות ולדייק את עצמך בדיעבד מה היית רוצה שיקרה. בשביל לימוד נטו.
ככה לומדים כל פעם עוד קצת, ועוד דיוק, ומתחילים להתרגל לחשוב אחרת.
שינויים כאלו אי אפשר ליצור ביום.
אבל כל צעד הוא חשוב, וכל הצלחה עומדת בפני עצמה.
אצלי הרגשתי שעשיתי שינוי לגמרי רק בילדה השלישית.
(לא שאיתה אין התנגחויות ואיבוד סבלנות, אבל אלו היוצאי דופן)
אבל גם עם שני הראשונים לאורך השנים היו הצלחות לא מעטות. ודווקא הם הכי מספקים כי שם היה האתגר האמיתי. במיוחד עם הבכור.
אף פעם לא מאוחר להתחיל.

בנוסף, חצי שנה אחרי לידה שניה, זה עוד לא הזמן לתת לחיים לנהל אותך אלא את צריכה לנהל את החיים. כשהשגרה מתישה, כל חריגה נוספת יכולה למוטט. אל תחכי לראות אם קשה לך סדר בוקר עם תור לרופא,
תניחי שיהיה קשה ותבדקי אם ואיך ניתן להקל.
אולי להכין את הילד מראש שמחר מקבלים קורנפלקס בשקית לדרך
אותי לבקש מהבעל חד"פ שיקום לעזור. (עזרה של בוקר אחד ספציפי לא דומה לבקשה של עזרה כללית)
אולי לקום חצי שעה קודם למה שאת רגילה שתוכלי להתארגן ולטםל בתינוק בנחת וככה תהיי פנויה לארגן את הגדול.
אולי חד"פ להשיג מישהו שיקח את הילד לגן.

הרעיון כשהשגרה ממילא קשה, אז אם יש גורם שמפר את האיזון ומעלה את הקושי, חייבים בתמורה גורם שיפחית את הקושי.

אצלי למשל הקושי שנוסף למשוואה הוא חופש גדול עם קייטנות, הגורם המקל שמצאתי הוא בייביסיטר שתיקח את הילדים פעמיים ביום החוצה.
עוד מעט ייגמרו הקייטנות, אני כבר חושבת הלאה איך עוד להקל.

בהצלחה!
תודה לךאנונימית בהו"ל
היה באמת שבוע שניסיתי להיות בגישה הזו, ראיתי שבהתחלה הוא לא הבין מה אני רוצה. רק אחרי כמה פעמים נבנה סוג של אמון והוא הבין שאני באמת איתו, באמת רוצה להבין אותו...
מקווה שאצליח

ולגבי השגרה, אני באמת ממש משתדלת
פשוט לא משנה כמה אני מנסה להיערך מראש, בסוף יש עוד בלת"מ. אבל אנסה לתכנן יותר

תודה רבה!
אני בשלב כמו שלך לא חשבת לצאת עם הגדולה לגןשירה 2
זה תפקיד בלעדי של בעלי..
אם זו תהיה אחריות שלו הוא יהיה חייב לקום, אתם יכולים לסכם שאת מארגנת אותו ליציאה עד שעה מסוימת ומשם הוא אחראי לשים אותו במעון, הרי הוא גם ככה יוצא לעבודה באיזשהו שלב
הוא קםאנונימית בהו"ל
בערך רבע שעה לפני שהוא יוצא לעבודה.
הבעיה שאם מעירים את הגדול הוא הפוך לגמרי. אז אנחנו לא מעירים אותו ואז לא תמיד בעלי מספיק לקחת אותו
בקשר לקימה של הילדדפני11
גם אצלנו זה היה ככה
מצאתי שרעש לבן, כלומר שאת עושה רעש שגורם להעיר אותו אבל לא מכירה ישירות ממש ממש עוזר.
כי הוא מרגיש שקם מעצמו.. ובקצב שלו.

למשל הייתי עושה רעש מחוץ לחדר (פותחת מתלה כביסה , מתחילה לתלות.. מסדרת קצת את החדר.. פותחת את התריס, שמה מוזיקה חלשה בסלון... מדברת בקול עם בעלי מחוץ לחדר.. כל מיני כאלו)
תודהאנונימית בהו"ל
זה מה שעשיתי באמת בשביל להעיר אותו, היה מעולה
2 דבריםמחי
דבר ראשון חיבוק! תקופה סופר מאתגרת. את אמא מהממת ושומעים כמה שאת מסורה לילדים שלך.

דבר שני, לגבי הקביעה שלף שהילד מקובע. הוא לא מקובע, הוא מתנהג בהתאם לגיל שלו. ילדים בגיל הזה אוהבים כללים, אוהבים שגרה, אוהבים את המוכר והידוע. הם מנסים להבין את העולם, והוא מסתדר להם בראש לפי מה שהם רגילים. אם הילד רגיל לאכול בכפית האדומה, מבחינתו זה מה שנקרא בוקר. בבוקר אוכלים ארוחת בוקר בכפית האדומה, ככה הוא מבין את העולם. כשמסיבה מסויימת לא הבאת לו כפית אדומה היום, הוא נכנס להיסטריה. לא כי הוא מקובע על הכפית, אלא כי משהו השתנה, הוא לא מבין את העולם עכשיו, והוא צורח ומנסה להחזיר את המצב למוכר ולידוע, כדי להרגיש בשליטה ושהכל הולך כמו שצריך להיות. כשתביני מה עובר עליו בהתפרצויות וה"קיבעון" הזה, יהיה לך יותר קל לקבל את זה.
אני לא אומרת שצריך להיכנע לכל מה שהוא רוצה. נניח שהכפית מלוכלכת ואין לך כח לשטוף אותה עכשיו, זכותך. ובהחלט כדאי שהוא ילמד שמותר לאכול גם עם כפיות אחרות. אבל הדרך הכי טובה להנגיש לו את זה היא להבין את מה שעובר עליו ולהסביר לו את זה. "אתה הכי אוהב את הכפית האדומה, נכון? כל בוקר אתה אוכל עם הכפית האדומה ואתה כל כך עצוב עכשיו שהיא מלוכלכת. אמא מבינה שאתה עצוב ורוצה את הכפית האדומה. בלילה אמא תשטוף אותה ומחר בבוקר תהיה לך שוב כפית אדומה. אבל עכשיו יש רק כפית ירוקה או כתומה. איזו אתה מעדיף?" וזהו. לא להתרגש מהצרחות. הוא יכול לבחור כפית אחרת, והוא יכול לבחור שהוא לא רוצה לאכול בלי הכפית האדומה. אז הוא לא יאכל, זה בסדר. יקבל משהו לדרך. את לא תיכנעי, אבל תשדרי לו הרבה הבנה ותמיכה בקושי
תודה רבה!!אנונימית בהו"ל
תגובה מעולה

את האמת שתמיד "תייגתי" אותו כמקובע, אבל אם זה באמת הגיל אז זה גורם לי להסתכל על זה אחרת
הי קודם כל נשמע באמת לא פשוט ומאתגרהריון_ראשון
רק לגבי ההנקה, את בטוחה שהוא באמת רעב אחרי שעה וחצי כבר? גם אם שמח לאכול לא בטוח שבאמת צריך את זה, אולי הוא בוכה כי הוא עייף? גם לי היה ככה ואז כשהיא אמרה לי בטיפת חלב האחות לרווח לו גיליתי שהוא פשוט עייף ולא צריך להירדם עם הנקה אלא עם מוצץ.
לדעתי תנסי להביא לו כל שעתיים וחצי מינימום וזה הרבה יותר יקל עליך כי באמת כל שעה וחצי זה טירוף גם בשבילך וגם זה לא רעב לדעתי אם הוא שבע בהנקה.
זאת שאלהאנונימית בהו"ל
ממש טובה.
בגדול הוא נרדם לבד, ולא בהנקה.

מה שקורה זה שאני מאכילה אותו ואחרי שעה הוא נהיה עצבני. מנסה להשכיב לישון, לא רוצה לישון.
מנסה לשחק איתו קצת, לשים לא משחקים, הוא לא מוכן.
אז אחרי שאני מתבחבשת איתו מלא והתעייפתי וניסיתי הכל, אז נותנת לו עוד השלמה של מטרנה. הוא יכול לסיים גם בקבוק של 120 ורק אז מוכן להירדם

אז אני באמת כבר לא יודעת
הבנתי, אבל כשהוא אכל שעה קודם הוא שבע?הריון_ראשון
יש תינוקות שיונקים כל שעה וחצי-שעתייםמחי
לא יודעת איך זה עובד כשמשלבים הנקה ומטרנה
טוב עברתי קצת על התגובותאביול
אני במצב די דומה.
גם אני הייתי בדרך כלל לוקחת את הילדים ברגל למעון, ומתעכבת איתם מלא זמן בבוקר (הייתי מתחילה מאוחר בדרך כלל) . חשבתי שזה גזירת גורל וככה זה, עד שהגעתי לחודש תשיעי והחלטנו שמעכשיו זה התפקיד של בעלי.
בעלי יוצא מוקדם עם האוטו, אז אנחנו מעירים את הילדים ומאאגנים אותם מהר. בשבילי זה ממש שינוי, וקשה לי להעיר אותם (לרוב הם מעירים אותי אבל לפעמים הולכים לישון מאוחר אז לא קמים), אבל זה שדרג פלאים את הבקרים.
ממליצה לך לנסות גם, שהתםקיד של הבאה למעון יהיה של בעלך (או ההפך, מה שטוב לכם) ואז מישהו יישאר עם התינוק.
חלק באנונימית בהו"ל
אז דיברתי עם בעלי וסיכמנו שהוא קם לגדול ומארגן אותו.

והקטן התחיל ללכת למטפלת.
אז אתמול היה יום מעולה.

אבל הבוקר שוב, אני גם ככה הייתי ערה, אז קמתי כדי לארגן את הגדול. (הקטן כבר היה מאורגן אחרי אוכל).

ושוב, הוא רוצה שאני אשב לידו. אני אומרת לו שאני קודם אתארגן. בוכה בוכה בוכה, בסוף הוא החליט שגםצזה לא מספיק לו, והוא רוצה שאני אשב לידו כשאני מחזיקה את הקטן. לא הסכמתי, הקטן שכב ושיחק לידו.

הרגשתי שאני כבר על הקצה, באתי והערתי את בעלי. והוא בתגובה: מה אני קוסם? מה את רוצה שאני אעשה? והמשיך לישון.

כמובן שחמש דקות אחר כך כבר התעצבנתי יותר מידי, בעלי גם קם בעצבים שאני מעוצבנת.

אבל אוף! ביקשתי עזרה, ידעתי שזה יגיע, למה לא קמת?

אז עכשיו גם הילד הלך למעון בוכה בלי לאכול, גם רבנו ליד הילדים ובעלי כועס עלי.
איזה תסכול
יקרהחגהבגה
את חייבת לשים גבול ל'דרישות' של הגדול.
זה יתחיל מזה, ו ייגמר בדברים הרבה יותר משמעותיים...
ויפטור לך את הבעיה.
הוא כל הזמן דורש עוד דברים- וזה ברור שזה סתם.
הוא גדול ויכול לשמוע לא...
בהצלחה ❤
תודהאנונימית בהו"ל
אבל זה מה שניסיתי לעשות הבוקר.
הוא רצה שאשב לידו, אמרתי לו רק אחרי שאתארגן.
הוא בכה ובכה, ובכל אופן הלכתי להתארגן.
אחר כך הוא גם רצה שהקטן יצטרף, ואמרתי לו שאני לא מוכנה. והוא בכה.

זה לא שנכנעתי אליו ואמרתי לו טוב סבבה.
אמרתי לו לא, ובאמת עמדתי על זה.
אבל במשך עשרים דקות הוא פשוט לא הפסיק לבכות.

מנסה באמת להבין, מה הייתי אמורה לעשות?
ךהמשיך ככהחגהבגה
כמה ימים, בלי להתייאש והוא יבין.
הבכי שלו זה בכי של פינוק.
זה לא שכואב לו או שהוא לא מצליח לאכול לבד.
אז הוא משתמש בכלי של הבכי.
זה לא תינוק בן כמה שבועות/חודשים שכל בכי שלו מסמן על מצוקה כלשהי.
פשוט להתעלם
אני בטוחהאנונימית בהו"ל
לכן אני גם מתעקשת.
כי זה לא הגיוני שהוא יחליט מתי אני אתלבש ומתי אח שלו ישחק / יאכל.
ומעולפ גם לא נתתי לו להחליט.

אבל זה ממש מתיש
ומבאס להתחיל ככה את הבוקר
ממש מסכימהחגהבגה
זה מאוד מאוד קשה.
מש משפיע על כל היום, בדיוק איך שכתבת אתמול, ממש הזדהות איתך.
וזה קשה כי ברור שהיינו מעדיפות שהכל יילך על מי מנוחות...
לא להתרגש כל כך מהבכי שלוחפציבה12

לתת חיבוק ולומר ברוגע את מהשאת רוצה,

עוד פעם ועוד פעם, בסוף זה מחלחל להם, הם מבינים שבכי זה לא שיטה

קודם כל אמפטיהאמאשוני
אתה רוצה שאעשה לידך? אתה רוצה לחוש את אמא קרובה? זה מרגיע אותך?
קודם כל לתת קיום לרגשות שלו. לעזור לו לתמלל אותם. זה עושה סדר בתחושות. במקום ערפל וערבוב של תחושות לא נעימות, הוא מבין מה הוא רוצה, יש לזה התחלה וסוף.

דבר שני- לגלות גמישות. להעביר בראש את הצורך של כל אחד מכם.
הוא רוצה את קרבתך, את רוצה להתארגן.
האם אפשר למצוא איזון? לדוגמה להגיד לו עכשיו אני אשב לידך שתי דקות כי אתה ממש זקוק לזה, ואח"כ אקום להתארגן כי אמא צריכה את זה,
אם תרצה אוכל לחזור אליך אח"כ ולשבת לידך עוד.
ולמה לא לצרף את הקטן? סתם כי הוא ביקש אז על העיקרון לסרב?
אם הקטן ישן לדוגמה אז אפשר לומר אתה צריך להרגיש שהמשפחה איתך. אני מבינה. זה מאוד נעים להרגיש שכולם יכולים לבוא אליך.
אה, אבל בעצם יש בעיה קטנה, התינוק ישן. זה יהיה לו נעים שנעיר אותו?
אני אוהבת אותך מאוד ורוצה שיהיה לך נעים. ואם נעיר את התינוק זה יהיה לא נעים לתינוק. בעיה. בוא נחשוב מה אפשר לעשות?
רוצה לבוא איתי למטבח לאכול ארוחת בוקר ולבנתיים נחשוב על פתרון?
או-
רוצה לארגן איתי עכשיו את התיק ונחשוב על פתרון?
תאמיני לי ברגע שהוא ירגיש שרואים אותו ו"סופרים" את הבקשות שלו זה כבר יפתור לך 70% מהבעיה. ה30% הנוספים אפשר לפתור ביצירתיות. למשל להציע לו להתקרב הוא לתינוק בשקט בשקט ללטף ולצאת.
אפשר גם להתאמן פעם פעמיים לפני הכניסה האמיתית.
אולי הוא בעצמו יציע לחכות שהקטן יתעורר (או יסיים לינוק/ להחליף טיטול או דבר שיהיה)
הנקודה פה היא לא אם הוא צריך את התינוק אלא הוא צריך לחוש בטוח במקום שלו במשפחה. להרגיש שאוהבחם אותו. אחרי לידה בהכרח שכל אחד מהמשפחה מושפע והמקום שלו זז ככה או אחרת.
הילדון עדיין בשלבי חיפוש. עדיין לא ברור לו מה קורה.
והצעקות בין ההורים לא עוזרות לו. אני לא אומרת את זה כאשמה, אלא כדי לשקף כמה נורמלי מה שהוא מרגיש ואיך שהוא מתנהג.

לגבי בעלך, כל שינוי דורש הטמעה. לאט לאט ובסבלנות. אל תוותרי על ההסכם.
וגם תגידי לו בפירוש- מפריע לך שאני עצבנית וצועקת בבקרים, בבקשה תעזור לי לא להגיע לשם.
אנחנו יחד מול האתגר החדש. מספיק קשה גם ככה, אין צורך לאף אחד מכם לפתוח עוד חזית מול בן הזוג.

וטיפ קטן- להתארגן היא מילה כללית מדי עבור ילד בן 3, מה שברור לך לא ברור לו.
הוא לא יודע מה זה "להתארגן" הוא לא יודע כמה זמן זה יקח, מכאן הוא גם לא יודע אם יש לו מספיק חוסן נפשי להתמודד עם זה.
תפרטי לו יותר מה זה להתארגן.
אמא הולכת עכשיו ללבוש שמלה, לקשור מטפחת ולנעול נעליים. בזמן הזה אתה יכול לצחצח שיניים/ לבנות מגדל מלגו בגובה 10 קומות/ מה שנראה לך מתאים פחות או יותר לזמנים.
אפשר גם להוסיף בוא נראה מי מגיע ראשון למטבח אחרי שסיים את המשימות שלו.
ושוב לסכם במילים בודדות:
אמא- שמלה, מטפחת נעליים.
אתה- מגדל.
שלוש ארבע ו...

בגזרתך- מאוד עוזר אם יוצאים מהחדר כבר מאורגנים. במיוחד כשיש כמה ילדים. ככה שאר המשימות יותר קצרות ואת בשטח. זה מאוד עוזר לתקתק בקרים ופחות להתפזר ולאבד דקות יקרות.
תודה רבהאנונימית בהו"ל
גישה מהממת
ממש לא סתםאמאשוני
מזעזע לכתוב ככה.
יש לו צורך עמוק מאחורי הבקשות שלו.
לא כל דבר צריך לספק לו כאן ועכשיו,
אבל גם אי אפשר להתעלם מהצרכים שלו ולהגיד זה סתם.
זה יתחיל מהתעלמות בגיל כזה וייגמר בדברים הרבה יותר גרועים.
לספק לילד ביטחון, בטח אחרי כזה שינוי במשפחה כמו לידה, זה א ב בגידול ילדים
בגיל 3, ילד שבוכה כשאמא לא באה בדיוק בזמןחגהבגה
כשהוא רוצה, כשהוא מחליט- הוא בוכה כי פשוט הוא לא קיבל מה שרצה.
במעון/מטפלת אמא לא יושבת לידי והוא מסתדר
בבית הספר זה גם לא יהיה.
צריך לבדוק- פה זה לא נשמע קושי רגשי.
גם בואו מלא מגזין, באמת, לא כל דבר הוא ישר צורך נפשי רגשי שאם לא נמצא אותו נחרב את הילד.
ילדים בוכים לפעמים כי זה כלי בשבילם.
ילד בן שלוש יכול גם לדבר.
אני לאאנונימית בהו"ל
חושבת שזה סתם.

כשהוא אומר לי שהוא רוצה לשבת לידי - זה אומר שהוא רוצה שאמא תשים לב אליו
כשהוא מבקש שגם האח הקטן יצטרף - זה כי הוא אוהב אותו, הוא רוצה שאני אהיה פנויה אליו לגמרי. הוא רוצה להרגיש חלק מהמשפחה.

אני באמת באמת מבינה אותו.
זה מבאס לאכול לבד
זה קשה כשאמא שלך בתקופת מבחנים
זה קשה שיש לך אח קטן ואתה צריך להתרגל אליו

אבל גם קשהההה לי כאמא לספק תמיד את הצורך שלו.
לא כי אני לא מבינה את זה.
אלא כי יש גם עוד דברים לעשות
וכי אני לא מצליחה ביום אחד להפוך לגמרי את הגישה שלי וללמוד להתנהל כמו שכתבת.
אני מסכימה לגבי התחושות שלוחגהבגה
אבל הוא מנצל מקום תורפה
הוא החליט שדווקא בא. בוקר הוא חייב אותך.
אפשר לספק לו את הצורך הזה בצורה שונה
אחה"צ לשחק יחד

ועוד דבר- זה הפרשנות שלך שככה הוא מרגיש חלק.. למה שלא ירגיש חלק כשאת מסתובבת לידו והאח משחק על הרצפה?

לא. הוא החליט 'להרגיש חלק' ושוב- זה הגיוני, אבל פרשנות, בדרך אחת וזהו.
והוא משתמש בזה.
אפשר ללמד אותו מה כן אפשר לעשות ופשוט לשים קו גבול- שככה וככה אז לא. לתת חלופה מה כן.

ולא, אני לא אמא מתעלמת מצרכים, מכבה רגשות.
ממש לא.
פשוט אם נעשה כל הזמן רק מה שהילדים רוצים ואיך שהם רוצים, זה יהיה גרוע מאוד
אפשר לתווך, לכוון, אבל כשילד לא מקבל בול מה שהוא רוצה, אין לי בעיה לומר שהוא בוכה סתם, להתעלם מה בכי עצמו, ולהתייחס למשמעות שלו.
אניאנונימית בהו"ל
בעיקר רוצה להתחיל בוקר רגוע ולסיים כבר את בתקופת מבחנים הזו, כדי שאוכל לנשום ולחשוב איך נכון להתנהל.

ואני ממש לא חושבת שאת אמא שמתעלמת מצרכים. את נשמעת לי אמא מהממת

זה פשוט נראה לי גישות שונות ואני בטוחה שילדים יכולים לפרוח בסוגים שונים של הורות.

אני בעיקר מבולבלת, מנסה ללמוד ממנוסות יותר.
לומדת ממך, מאמאשוני... בסוף נמצא את הדרך שהכי מדוייקת לנו
בהצלחה רבה יקרהחגהבגה
שתמצאי את הדרך שהכי טובה לך והצליח בכל הרבדים ❤
אם זה עניין של תקופת מבחניםאמאשוני
אז תחפשי לבנתיים פתרון עוקף. דהרי היום שוב עם בעלך. תשקפי לו כל מה שכתבת.
תשאלי אותו בדוגרי בלי ללחוץ עליו- אתה מסוגל לעמוד בהתחייבות שלקחת על עצמך עד סוף תקופת המבחנים?
אם כן- יופי.
אם לא- תחפשי פתרון אחר.
בייביסיטר שתעזור לך להתארגן או שכנה שהיא אמא של חבר מהמעון שתוכל לקחת אותו.

לזמנים קצובים גם חיזוקים חיוביים מאוד יכולים לעזור.
כל בוקר אם אתה מסיים להתלבש בלי לבכות תקבל מדבקה צהובה,
תסיים א ב ג תקבל מדבקה ירוקה,
נצא מהבית יפה יפה, תקבל שלוק לדרך.
רקאנונימית בהו"ל
שעכשיו בטח בעלי לא ידבר איתי, בגלל העצבים של הבוקר.

עד שנדבר על זה, כבר נספיק להגיע למשבר חדש.

אוף, אני סתם ממשיכה לפרוק לכם כאן.
תרגישי חופשי גם לא להמשיך להגיב

מרגישה כמו ילדה קטנה
ממש לא ילדה קטנהאמאשוני
איפה את רואה ילדה קטנה פה בסיפור?
אני רואה אמא, די טרייה בסה"כ, שלא מפחדת מאתגרים (כמה בנות בגילך במגזר הכללי מתחתנות ויולדות שניים תוך כדי לימודים?)
שמנסה ללמוד ולדייק את עצמה בהורות, אחרי לידה,
עם קושי בנושא מול הבעל.

ולמרות הכל רוצה שיהיה הכי טוב לכולם.
יש יותר בגרות מזה?
הכי קל להאשים את כל העולם ולברוח מההתמודדות.

התקופה המאתגרת הזאת יום אחד תהיה מאחורייך, הכלים שתרכשי בה יישארו איתך הלאה.

בהצלחה!
אמרת להתייחס למשמעות שלואמאשוני
אמרת הכל.
משמעות זה הכי הפוך מסתם.
הילד רוצה להרגיש x ע"י y,
אפשר לבחון אם y מתאים או לא,
אבל אי אפשר להגיד שx זה סתם.
בדיוק כמו שאמרת- להציע חלופות.
למצוא איזון.
אבל קודם כל להביע אמפטיה. לא להתעלם לחלוטין.
זה אותו הדבר במילים אחרותחגהבגה
איך משמעות וסתם זה אותו דבראמאשוני
קטונתי מלהבין.
מסבירהחגהבגה
יש לו צורך.
הוא בוחר לבכות- הבכי הוא סתם, כי הוא יכול גם לבחור לדבר. ץ הוא בוחר בדרך הקלה.
מה בכי צריך להתעלם
לבקש למה שיש לו לומר
אין לי דרך להסביר את זה פשוט יותר
אני רוצה להתייחס לנושא של הבכי של ה'גדול'בארץ אהבתי
בכי של הילדים יכול מאוד להלחיץ אותנו. בתור אמא טרייה, כל פעם שהבת שלי בכתה הרגשתי שאני חייבת לעשות משהו כדי להפסיק את הבכי. הרגשתי שאם היא בוכה, זה סימן שלא טוב לה, ואם לא טוב לה - זו אחריות שלי לדאוג לשנות את המציאות כדי שהיא לא תצטרך לבכות.
אבל בהמשך למדתי שמשלב מסויים בהתפתחות, יש חשיבות מאוד גדולה לשלב של הבכי. וכשהבנתי כמה הוא חשוב, זה עזר לי יותר להכיל אותו ולהתייחס אליו באמפתיה.

הבן שלך עכשיו בתהליך של למידה מאוד חשוב. הוא לומד לדחות סיפוקים, והוא לומד שלא כל מה שהוא רוצה יכול להתקיים. הלימוד הזה הוא מאוד חשוב, ואם הוא לא ילמד את זה וימשיך לקבל מה שהוא רוצה מיד כשהוא רוצה - הוא יהיה הרבה יותר מסכן…
אבל זה הגיוני שהלימוד הזה ילווה בקושי. מותר לו שיהיה לו קשה וכואב. זה חלק מתהליך ההסתגלות שהוא צריך לעבור.
והתפקיד שלנו בזמן הזה של הבכי, הוא להיות באמפתיה - להבין שקשה לו, לתת מקום לקושי שלו, אבל בלי לשנות את המציאות בשבילו.
וכשמבינים שהבכי הזה הוא שלב חשוב, ומותר לו לבכות, וזה אפילו טוב בשבילו, זה יכול לעזור להכיל את הבכי יותר.

ממליצה לקרוא פה, קצת יותר בפירוט על העניין הזה - https://www.hasafa.co.il/futility

מה שכן, עד כמה שאפשר, כדאי לבחור את הזמנים שמתאים לנו להתמודד מול הבכי.
אם הבוקר לחוץ לך, ויש אפשרות שבעלך יעזור לך באופן שיפחית את הבכי, אז בהחלט אפשר לבחור בפתרון הזה שיותר נוח לאותו זמן, ולתת לו ללמוד לדחות סיפוקים בהזדמנויות אחרות.
אבל אם פתרונות אחרים לא הולכים, והמציאות שלכם כרגע מכריחה את זה שהוא ילמד הרגלים חדשים דווקא בבוקר. אז זה יכול לעזור לראות את זה בתור הזדמנות ללמד אותו משהו שיעזור לו בחיים, ולהבין את זה שההסתגלות שלו כרוכה בבכי בשלב ראשון.

עוד משהו שעוזר אצלי מאוד, סביב הגיל הזה בעיקר, בזמנים של בכי -
לספר לילד סיפור על מישהו שקרה לו בדיוק ככה (אצל הגדולה שלי סיפרנו על אורי שהיה בגיל שלה ותמי שהיתה בגיל של האח הקטן שלה - בהשראת 'סיפורים מתוך הלב של אורי', וכל פעם המצאתי סיפור לפי מה שקרה לנו בדיוק בבית. עם הקטנים יותר יצא שסיפרנו על משפחה של פילים, שלפילפילון קרו כל מיני דברים לפי מה שקורה אצלנו בבית).
למשל, אם הילד בוכה על זה שהוא רוצה שתשבי לידו, אפשר לספר לו - 'אתה יודע שלפילפילון קרה ממש אותו דבר פעם? פעם אחת פילפילון קם בבוקר, הוא התעורר, התלבש, והתיישב לאכול ליד השולחן. אמא פילה הכינה לו ארוחה טעימה והוא רצה לאכול, אבל פילפילון מאוד רצה שאמא תשב לידו, ואמא פילה אמרה שהיום היא לא יכולה. פילפילון היה מאוד עצוב, כל כך עצוב שהוא אפילו בכה. פילפילון מאוד אוהב שאמא שלו יושבת לידו, כל יום אמא יושבת לידו והוא כך כך שמח מזה, ופתאום היום היא לא יכולה! וכו'...'.
הסיפור הזה אצלנו מאוד עוזר, בדרך כלל מתישהו תוך כדי הסיפור הבכי מפסיק והילד מקשיב ואפילו עוזר לי עם הפרטים. לדעתי זה גם עוזר כי בתוך הסיפור אני מתארת מצד אחד את הרגשות של פילפילון (שמתארות בעצם את הרגשות שלו, והוא מבין שאני באמת מבינה אותו) ומצד שני אני גם מכניסה את הצד של האמא בסיפור (שרק רוצה לשמח את פילפילון אבל באמת לא יכולה עכשיו, וגם עצובה שפילפילון עצוב), וזה עוזר לו להרגיש שאני איתו ולא נגדו.
בסוף הסיפור (כשאני מגיעה לשלב שבו התחלתי בסיפור אצלנו), לפעמים אני מספרת שאמא פילה סיפרה לפילפילון איך פעם כל זה קרה לילד אחד שקוראים לו x (השם של הבן שלי) ואז זה מאוד מצחיק אותו. ולפעמים אני ממציאה המשך של פתרון שפילפילון מצא, ואז לפעמים זה באמת מה שהילד בוחר לעשות.

בכיוון אחר (די הפוך, אבל אני חושבת שבמקומות מסויימים זה גם נצרך) -
לפעמים יש ילדים שמשתמשים בבכי בתור כלי לנסות לשכנע אותנו. זה לא בכי אמיתי של כאב ועצב, אלא דרך שהילד בה בשביל לנסות לגרום לנו להישבר בסוף ולוותר. (זה עלול לקרות יותר אצל ילד שלפעמים הבכי באמת גרם להורים לוותר בסוף, אז הוא ינסה את הכלי הזה שוב ושוב).
אני ראיתי שלפעמים יש מצבים שצריך לעזור לילד להפסיק, על ידי זה שאני מבהירה לו שאם הוא ימשיך לבכות, הוא יפסיד יותר.
למשל - אם הילד שלי מבקש משהו שאני לא מרשה ובוכה בצורה שאני מרגישה שזה רק בשביל לנסות לשכנע אותי, לפעמים אני מבהירה לו שאם הוא ממשיך עם הבכי - הוא לא יוכל לקבל את מה שביקש גם בהמשך היום/ גם מחר.
לפעמים אני אומרת שהוא יכול לבכות בשקט אם הוא מאוד עצוב, אבל הבכי הזה בצעקות לא יועיל לו אלא רק יגרום לו להפסיד.
בגיל שלוש לדעתי זה עוד מוקדם. אני חושבת שזה נכון לפעמים בגילאים גדולים יותר.
תודה רבה רבהאנונימית בהו"ל
אהבתי את הרעיון של הסיפור.

אבא שלי היה עושה את זה מלא
ואת האמת שהוא גם מספר ככה לבן שלי

צריכה לזכור גם.

זה בסדר שאני לומדת?
מרגישה כאילו כולם מסביבי יודעות איך להיות אימהות, ורק אני לא יודעת..
מה פתאום יודעותאורוש3
הבכור שלי מעל שמונה ואנחנו כרגע בהדרכת הורים. קניתי שני ספרים לאחרונה. לומדת מלא פה בפורום. הייתי בעבר בקבוצת הדרכת הורים.
זה מעלה מאוד מאוד גדולה לדעת ללמוד. לדעת לחקור. לנסות. יש המון גישות ובסופו של דבר את תמצאי את הדרך שלך. ותעדכני אותה כל פעם מחדש בהתאם למציאות המשתנה. ותעשי טעויות. בטח שתעשי. כולנו עושות כל הזמן. ככה ה' כנראה ברא ורצה את זה.
ממש ככה...בארץ אהבתי
הדרכת הורים לא יצא לנו לעשות, אבל בהחלט אני משתדלת ללמוד כל הזמן - בקריאה (ספרים, באינטרנט, וגם לומדת המון מהפורום), בשמיעת שיעורים לפעמים, באימון שעשיתי ובחלק ממנו התמקדתי בנושא של הכעס מול הילדים ואיך לשנות את התגובות שלי מולם.
בעיני חלק ניכר מההורות זה הלימוד והבירור, כל הזמן ובכל שלב מחדש.
תודה❤️אנונימית בהו"לאחרונה
בשעה טובה קנינו נעליים לקטןשושנושי

נעליים מידה 18, תבינו את הגודל של הילד. ב''ה תודה לבורא עולם

בחנות הוא הלך יפה עם הנעליים, קניתי בחנות טובה של גרוסברג בירושלים למי שמכירה (בחנויות אחרות לא מצאתי במידה שלו).

אני לא מתכננת לשים בבית אלא יותר ליציאות, כרגע כדי שיתרגל כן שמה לו פה ושם

בבית משום מה כן יותר קשה לו ללכת איתן והוא עובר הרבה לזחילה. כלומר, הולך נופל וזוחל - לפעמים כן קם חזרה. זה ממש משתנה.

תקין לדעתכן?

כן, לוקח זמן להתרגלאוזן הפיל
כמה זמן עבר מאז שלמד ללכת?שלומית2
חודש בדיוק.שושנושי

בלי נעליים הוא רץ, בחנות הלך עם זה ממש יפה

נפל פה ושם אבל בסה''כ הלך.

רק בבית השינוי.

שמתי לו בינתיים 3 פעמים מאז הקנייה, כל פעם לחצי שעה, אולי קצת פחות. הוא כל הזמן נוגע בהן מאיו מנסה להוריד.  אני חוששת שזה לא נוח לו. למרות שקיבלתי הרבה מאוד המלצות על החנות הזאת קשה לי להאמין שעשו התאמה לא טובה 🤕

זה יחסית מעט זמןשלומית2

אז זה ממש הגיוני

לפי מה שאני יודעת אומרים לחכות יותר זמן בין תחילת ההליכה לנעילת נעליים

שההליכה יותר תתיצב.

אני מחכה חצי שעההאבל באמת נראה לי אני מגזימה

בכל אופן נראה לי זה פשוט ענין של הסתגלות.. ויעבור בעז'ה הנעל כבדה ולוקח זמן להתרגל למשקל שלה

לוקח להם זמן להתרגל לנעליים. הילדון שלי הלך 4 חוד'אמהלה

ורק עכשיו קניתי לו....

הוא ילד שב"ה לא מפסיק לרוץ

ועם הנעליים קשה לו יותר. אבל מלבישה ללבישה הוא מתרגל.

אני חושבת שזה נורמלי....

מלא נחת

זה נשמע הגיוניאמאשוני

אבל גם אם היה לו נוח עם נעליים לא כדאי לשים לו בבית.

אפשר גרביים נגד החלקה.

בבית אני מתכננת בלי, רוצה שיתרגל כדי שיוכל לנעולשושנושי
בחוץ... 
גם אנחנו קנינו נעליים לקטנה (הולכת כבר חודשיים)מתואמת
והיא ממש לא מסתדרת איתן... ייקח לה זמן, וזה הגיוני. גם ככה כרגע לא יוצאים כמעט מהבית...
מרגיע לשמוע שזה קורה גם אחרי חודשייםשושנושי

כבר חששתי שהלכו 400 שקל לפח.

אל תשאלי למה במחיר כזה, בשום מקום לא היה משהו יפה במידה שלו. כבר חששתי שהכסף לפח. 

האמת שאני קניתי לה אונליין בלידר🙈 60 ש"ח...מתואמת
אבל מתכננת לכשתסתיים המלחמה לקנותלה סנדלים ייעודיים לצעד ראשון בגלי. (מניחה שיעלה בסביבות 200 ש"ח)
תרגישי בנוחאפרסקה

אני מלבישה לקטנצ'יק כרגע נעליים ישנות של אחותו הגדולה כשהייתה בגילו 😅

אלה נעליים טובות מפפאיה ששמרתי, וגם ככה לא אכפת לו מהצבע בגיל הזה

ברור, גם אני עשיתי את זה לא מעט פעמיםמתואמת

אבל יש לי טראומה קלה - עשיתי את זה עם הילדונת פעם, סנדלים בצבע של בנים. ואז יום אחד המטפלת שלה אמרה לי שיש לה סנדלים (של בנות) מיותרים ואולי אני רוצה אותם בשבילה🙈 התפדחתי נורא שהיא חשבה שלא קניתי סנדלים חדשים בגלל קושי כלכלי או משהו...

בכל אופן, עכשיו כבר לא נשארו לי נעליים מהילדים הקודמים...

חחחח יואווווושושנושי

זה ממש נורמלי לשים לילד נעליים מהגדול

אני גם שמרתי נעלי צעד ראשון של הגדול, אבל זה במידה 21 - קטני רחוק משם 

בן כמה הוא, שזו המידה שלו?מתואמת
הוא נולד בכ''ג אב, בן שנה ושבע אם לא טועה בחישובשושנושי

הילד פשוט קטן

אה, אז הוא באמת "סתם" קטןמתואמתאחרונה
כמה זמן כבר הולך?ים...

עדיף בלי לפחות בחודש הראשון להליכה

הבן שלי כשהתחיל ללכת היה נופל הרבה ודווקא כששמנו לו נעליים זה נתן לו יציבות וביטחון

נערה שהשמינהרוני 1234

הבת שלי (בת 15) הפסיקה לקחת ריטלין אחרי תקופה ארוכה ומסתבר שזה גורם לתאבון מוגבר. אחרי כמה חודשים ה"בולמוס" קצת נרגע אבל לא מספיק.

בקיצור היא השמינה מאד בלי לשים לב. נראה שאין לה שום מודעות לעניין ובעלי לוחץ עלי לדבר איתה. העניין הוא שאני לא בטוחה האם ומה להגיד לה ואיך בכלל לגשת לנושא באופן יעיל ובלי לפגוע בה/ בדימוי העצמי שלה.

אשמח לרעיונות ועצות…

נראה ליDevora

לדבר איתה: זה סיכוי ענק לגרום נזק.

בדימוי העצמי שלה, ואף בנושא ההשמנה עצמו.

לדעתי: לכבד את הבחירות שלה, זכותה. יחד עם זאת שווה ללכת לבדיקות דם ליתר בטחון, וכן להוציא את השטויות מהבית.

ממש ממש ממשאנונימית בהו"ל

ממליצה לשמוע את הפודקאסט של מה בליבא עם רוני רמז

היא מדברת מדהים על עודף משקל

ממש גרמה לי לבכות איך גרמו לי לשנוא את עצמי ואת הגוף שלי...

בכללי, אין מה להגיד לה בעצמה.

אם היא תרצה ותפנה אליכם להתייעץ מה לעשות, אז תייעצי לה להוסיף פעילות גופנית , לשלב התזונה ירקות וכו'

בעיני אין סיכוי שהיא לא שמה לב או תשים בקרוב ממשירושלמית במקור
אז אם רק זה השיקול, ממש חבל לפתוח
מסכימהאיזמרגד1

די ברור שהיא כן שמה לב, וכרגע לא רוצה לעשות עם זה

כלום כי זה מלחיץ או אין לה כוח להתמודד עם זה או משהו בסגנון...

אני מאמינה שהנכון יהיה להתעלם, מקסימום לדאוג שהאוכל שמכינים בבית יהיה בריא יחסית...

אבל זה לא התפקיד שלנו כהורים?רוני 1234
לדאוג לבריאות שלה ולאיכות חיים שלה באופן כללי… גם אם כרגע זה לא מפריע לה או אין לה כח?

תעזרו לי לחדד את הנקודה… זה מה שבעלי טוען

בגדול אני חושבת שכןאיזמרגד1

אבל התפקיד של הורים זה גם לחשוב לטווח ארוך... אני חושבת שכל מה שיגידו לה יגרום לה א. לאנטי, ולהוריד את הסיכוי שהיא תתחיל לאכול בריא או לעשות ספורט כי זה יהפוך למשהו שהוא מולכם במקום למשהו שמול עצמה

ב. לחרדה או דימוי עצמי נמוך, כי אם אתם מדברים איתה על זה זה כנראה ממש גרוע. וחרדה אגב הרבה פעמים גורמת להגביר אכילה רגשית ולא להוריד.

אני חושבת שדברים כמו להוסיף סלט חי לכל ארוחה ודברים כאלה, שזה להוסיף אוכל בריא בכללי ולא לחץ מולה. ואם היא מבקשת עזרה או מתלוננת על המשקל שלה אז אפשר להציע עזרה בעדינות. אבל לא לבוא ולדבר איתה מלכתחילה.

אין מצבoo

שנערה בת 15 לא שמה לב שהיא השמינה

יכולת ההשפעה ההורית לגבי אורח חיים ותזונה נכונה היא ב

1. אוכל בריא זמין בבית

2. דוגמא אישית

3. חוסר שיפוטיות

4. השארת יכולת הבחירה בידי הילדה

בכל גיל

ובפרט בגיל 15

אני כן הייתי מדברת איתה,אמאחת

כי נערה בת 15 בטוח שמה לב שהשמינה ומן הסתם מתעסקת עם זה בלי סוף. אז בתור הורים נראה לי חשוב לפתוח ערוץ תקשורת דווקא סביב דברים לא מדוברים. למתבגרים יש נטיה להכנס לסרטים סביב דברים ולחפש תשובות ופתרונות במקומות שהם לאו דווקא חיוביים או מקדמים.

כמובן לשים לב טוב לתוכן השיחה. לזכור שבתור הורים אין לכם מטרה לגדל ילדה רזה, יש לכם מטרה לגדל ילדה בריאה שאוהבת את עצמה.

הייתי ממקדת את השיחה בנערה וברגשותיה - איך היא מרגישה עם עצמה? האם היא זקוקה מכם לעזרה כלשהי בנושא?

מדגישה אלף פעם שהיא אהובה בדיוק כפי שהיא. באופן כללי, לנסות להתפעל ממנה באופן יזום כמה שיותר. לאו דווקא מחלקים חיצוניים - מכשרונות, תהליכים יפים, חברויות יפות, כל מה שמסייע לנערה לפתח דיבור פנימי אוהב וחומל כלפיי עצמה. 

מה המטרה לדבר איתה?עוד מעט פסח

סליחה על הנחרצות, אבל שבעלך ילך לעבוד על עצמו לקבל אותה ולאהוב אותה כמו שהיא היום.

בלי זה, כל דיבור וכל פעולה רק יעשו נזק.

לעורר מודעות ולעצור או למתן את העליה המהירה במשקלרוני 1234אחרונה
אולי לעודד אותה לאכול יותר ירקות ופירות במקום פחמימות או לעשות ספורט למשל…

היום זה מאד אופנתי "לקבל את עצמי כמו שאני" אבל בואי לא ניתמם… גם אם נשתוק (כמו עד עכשיו) יש סיכוי גבוה שבשלב מסוים היא תבין שהיא שמנה מאד והיא כנראה לא תהיה מרוצה מזה.

אולי גם יש הבדל בין מישהי שמגיל צעיר היתה שמנמונת לבין מישהי שהשמינה מהר ובאופן פתאומי יחסית בעקבות הפסקת טיפול תרופתי.

ילדה מתוקה שהיא דבק דבק דבק!!shiran30005

מה עושים עם מתוקה, באמת.שהיא מתוקה ממש -בת שנתיים שממש דבק ברמות הזויות?? לרוב אני בבית אז היא נצמדת אלי, בשירותים, במיטה שאני זתם רוצה קצת שקט לעצמי, במטבח, בספה בהכל...מדדה אחרי לכל פינה לא משחררת לשנייה.

מקבלת מלא מלא נשיקות וחיבוקים אז לא חסר לה צומי, אבל כבר לא מסוגלת. שבעלי בבית אז היא נדבקת גם אליו אבל עדיין אני זאת שלרוב בבית וכבר לא מסוגלת עם זה

יש דרך לשחרר אותה קצת? אין לה משחק חופשי בבית לבד עם עצמה אולי אולי 2 דקות בלחץ 😅

מנסה לא להתעצבן עליה ולפעמים שמה אותה בספה ואומרת לה , די שבי פה ותשחררי אבל אז היא בוכה ואני מרגישה לא טוב עם זה.

עצות מהמנוסות? 

הגדולים לא יוכלו לתת לה קצת להדבק אליהם?יעל מהדרום

לק"י

לפחות עכשיו שהם בבית בחופש.

ואיזה קשוח זה🫂

אנחנו גם צריכות קצת שקט לעצמינן מידי פעם.

היא לא הולכת אליהם, שהם מנסיםshiran30005
לקחת אותה היא מתחילה לבכות ולצרוח שהיא רוצה רק אמא/אבא
קשוח...יעל מהדרום
לק"י

אולי לנסות בהדרגה- להיות איתה ועם אח גדול יחד, ולשחרר לאט לאט.

אני מזדהה עם חלקיק קטן, בזה שרוצים שרק אני אעשה בשבילם דברים, ולא בעלי. אז אם היו צמודים אלי כל היום, זה נראה לי בכלל חונק.

אין...בן ה 3 משחק לבדו ונהנה ממשחק חופשיshiran30005

ואצלה זה לא קיים. רודפת אחרי לכל מקום נצמדת ונדבקת , שאין גן עכשיו זה ממש מורגש וקשה לי כבר.

בעלי היום רק הזכים להודות ואמר "כן שמתי לב", תודה רבה באמת חחח

אולי מסתתר פה משהו רגשי /תחושתי וקבענו תור לרופא התפתחות אבל זה רק בנובמבר ובנתיים קשוח בים יום

את יושבת גם לשחק איתה?מקקה

היא יודעת מה עושים עם משחקים?

אולי אפשר להתחיל לה משחק ואז לנסות ללכת קצת

גם לי נשמע הכיוון הזהשיפור

להתחיל לשחק איתה וללכת לרגע ולחזור, ואז בהדרגה ללכת ליותר ויותר זמן.

אולי לנסות שזה יהיה משחק ביחד עם האח ולהשאיר את שניהם ביחד.

בטח שאני יושבת , אבל לא כל הזמן כמובןshiran30005

משחקים של 10 דק-רבע שעה כל פעם כי הם מאבדים סבלנות, אבל איך שאני קמה היא קמה יחד איתי

עם הגדול יותר היא לא משחקת אלה בעיקר מציקה ולוקחת לו דברים אז אי אפשר להשאיר אותם לבד גם בלי השגחה

כל כך מזדההאוזן הפיל

זה קשה ברמות, הבת שנתיים שלי גם מתעקשת שאני אשב לידה בארוחות, אחרי שהצלחתי להוריד אותה מלשבת עלי.

ועבדתי איתה על הפרדות, בהדרגה, ואז עברנו דירה ושחררתי, והמשכתי לעבוד, ואז פרצה מלחמה ושחררתי שוב.  עכשיו חזרנו לעבודה.

בעיקרון בוחרים משהו אחד קטן, שהיא מסוגלת, לדוגמה, אני עכשיו שוטפת כלים ואתפנה אליך רק כשאגמור

אז היא בוכה וכועסת ומושכת לי בחצאית, ואני מתעלמת, ואז היא נשכבת על הרצפה לידי. אחרי כמה ימים היא עדיין מוחה, אבל כבר מבינה שאני לא אתפנה אליה עד שאסיים.

וככה לאט לאט לאט מרחיבים את ההפרדות.

מאד לאט.

כמו שבונים שריר, רק שזה שריר חדש לגמרי והמח עדיין לא מפותח עד הסוף, אז זה אפשרי, אבל דורש התמדה וסבלנות.

תתחילי בהסברים הם מבינים המון בגיל הזהעל הנס

עכשיו אמא עסוקה,אמא עושה עושה x y כשאמא תסיים אמא תשב איתך,כשתסיימי תגידי לה אמא סיימה עכשיו אמא יכולה לחבק אותך.  בהתחלה היא תבכה ותתנגד אבל בהתמדה היא תבין.

מאוד מוכרDevora

מסקר קטנטן סביבי, שמתי לב שזה יחסית גורף לילדי הגיל הזה.

אני ממש חושבת שזה בגלל הסיטואציה שהם נמצאים בה מאז שהם נולדו.

כבר ההריון ועד היום: כל הזמן מלחמות, סטרס באוויר, חוסר שגרה.

ממש מאמינה שזה קשור.

האמת חשבתי שזה רק אצליאוזן הפילאחרונה

והיו לי מצפונים על כל הסטרס במהלך ההריון.

מעניין לבדוק אם זאת באמת תופעה רחבה יותר בשנתון הזה

אז מה מכינות לשבת?פיצקית24
שבת בלילה מתארחתשושנושי

שבת בבוקר עדיין מתלבטת לגבי העיקרית

עוקבת איתך 

לליל שבת מרק עוף עם קניידלך. יותר מזה לא נאכל בכללואילו פינו
לבוקר בשר עם ערמונים, שניצלים, פירה וירקות בתנור 
סוף סוף בביתבוקר אור
פה פשוט ומצומצם

ערב מרק עוף והמון ירקות עם קניידלך

בוקר עוף ותפוחי אדמה ברוטב תפוזים בתנור, אנטיפסטי

סדש קניידלך, ביצים קשות או חביתה,  אולי תפוחי אדמה מבושלים כמו כרפס

מצות

עוגה קנויה לילדים, פומלה ואננס, יש גם גלידה חלבית

סלט ירקות,  מטבוחה, אולי ממרח זיתים, מקלות גזר בתנור

עוגת בראוניז אגוזים, קוגל תפ"א, ביציםנפש חיה.

מרק עם קניידלך בלילה

וואיפצלשהריון

האמת לא מכינה לשבת כלום. אולי עוגות.

אבל הכנתי מלא לליל הסדר (אנחנו משפחה קטנה והכנתי לכל המשפחה של ההורים שלי 12 נפשות).

חלק נשאר וחלק אחרים יכינו.

הכנתי לערב חג (שלא יהיו רעבים):

חזה מתובל, שניצלים, פירה, סוג נוסף של פירה, ונקניקיות

לליל הסדר: עוף בדבש, תפוחי אדמה וגולאש בשר.

ליום- בשר מתוק עם בטטה ותפוא, והיה גם עוף בתנור.

וסלטים-

מטבוחה מרוקאית

כמה סוגים של חציל

סלק

פלפלים

בישלתי לפני החג עד 3 בלילה.

ומיציתי!!

היום לא רוצה לבשל!

אני הכנתי לזניית מצות, פשטידת בטטה ואורזמתואמתאחרונה

וגם לחמניות מקמח מצה וקמח תפו"א (אלתרתי קצת ויצא יחסית בסדר ב"ה. העיקר שהקטנה אהבה, ועכשיו יהיה לה מה לאכול... נראה לי שבפעם הבאה אכנסי גם קמח שקדים, שיהיה קצת בריא)

הבת שלי מכינה מרק וחמין, וגם תפו"א וסלט גזר מרוקאי.

איזה מזל שלא כל הבישולים עליי🤭

נכון שאני לא משוגעת?אנונימית בהו"ל
יש בבדיקה פס נכון?

אני לא רואהאחת פשוטה
אני רואה משהו ממש ממש עדין. תנסי עוד יום יומייםשושנושי
בשורות טובות 
אני לא רואההריון ולידה
אבל אם הבדיקה ישנה יכול להיות שהפס חלש בגלל זה.

לי היו בבדיקות ישנות פסים חלשים ממש גם שבוע אחרי האיחור, ובדיקה חדשה הראתה שני פסים בוהקים תוך שנייה.. 

הבדיקה חדשה.אנונימית בהו"ל

פשוט בדקתי ממש מוקדם. כמה ימים לפני האיחור.

מעניין. העליתי את התמונה לAI והיא טענה שיש פס חיובי מובהק.

פס חיובי מובהק חחחחשושנושי

אין על הבינה.

אני בכנות רואה משהו נורא עדין,

אני הכי בעולם מסכימה שקשה לחכות. לדעתי ראשון בוקר כבר יהיה יותר ברור. 

ואני גם מתלבטתאנונימית בהו"ל
כמה זה נורא ששתיתי יין מעורבב במיץ ענבים ב4 כוסות? במצטבר יצא כמות לא קטנה.
זה שתתחרטי לא ישנה את התמונה.שושנושי

תשתי הרבה מים, תאכלי טוב ותחשבי חיובי.

בשורות טובות 

עוד אין שיליה בכללמקקה

לא נראה לי שאמור להשפיע בשלב הזה

וטני רואה פס

בשעה טובה

התאמצתי ולא רואה כלוםפה משתמש/תאחרונה
איך היה ליל הסדר? גלויה

חשבתי שבטח כבר פתחו...

אז איך התחיל אצלכן החג?

איך היה ליל הסדר?

מוזמנות לכתוב

נקודות לשימור או לשיפור.

הממממגלויה

אני הייתי כנראה קצת יותר מדי שאננה...

(מצד שני מאוד שמחה שבלי חרדות ב"ה)

אנחנו אצל חמותי היקרה עד מוצאי שבת

וזו הקלה גדולה כי עוד לא עשינו שום קניות או ארגון של המטבח לחג....

בקיצור

התחלתי לנקות מאוחר

עבדנו עד מאוחר

באתי לסדר עייפה...

נרדמתי לפני הכוס הרביעית

מאוכזבת מעצמי...

החלק הטוב: פוצון ופוצונת נהנו

פוצון המתוק כבר בן 4 ב"ה!

שר מה נשתנה בחן וברגש

כולל להצביע על כל דבר (מצה, מרור...)

וזה היה ממש מתוק

ואפילו לימדנו אותו את הקושיה ששרים כשבית המקדש קיים והוא שר גם אותה.

("שבכל הלילות אנו אוכלים בשר צלי שלוק ומבושל, הלילה הזה כולו צלי")

עכשיו הולכת בעז"ה לטגן בלינצ'ס

שארגיש שאני עושה משהו...

מזכירה שמי שרוצה את קובץ השירים שלי לפסח

יכולה לבקש ממני.

ולא הכרתי את הקושיה הזאת...יעל מהדרום

לק"י

לי היה נחמד.

אני עדיין לא רגילה לליל הסדר של המשפחה של בעלי. פחות אוהבת, אבל הגיוני...

וגם יש להם מנהגים שמוזרים לי (כמו לאכול ממש קצת מצות, ואז אני אוכלת יותר, ולוקח לי זמן, ועוד).

שנזכה במהרה לשיר באמת!גלויה

אני זוכרת שלמדתי מתישהו

ובעלי תלמיד של הרב ישראל אריאל

ראש מכון המקדש

אז זה בתודעה ב"ה.

הכי חשוב שהילדים נהנו! הרי זו מהות ליל הסדרמתואמת
ליל הסדר היה ממש יפה ב"הבארץ אהבתי

הרגשתי שלמרות שהיה עם עוד בני משפחה, הצלחנו לשתף את הילדים יפה ולתת את האווירה שרצינו.

הבן שלי כתב לפני הסדר רשימת שאלות ממש חמודות ויפות על ההגדה ויציאת מצרים, ולא הצלחנו לענות על הכל תוך כדי הסדר, כי ראינו שזה כבר ארוך ולא מתאים לעכב את כולם. אבל אחר כך בבוקר עשינו השלמה וענינו לשאלות שנשארו, אז זה היה בסדר.

הקטן (בן שנה) ישן בתחילת הסדר עד כמעט סוף מגיד, אבל כשהוא התעורר לינוק הוא ראה את כולם ערים וחוגגים ולא רצה להפסיד, ונשאר ער עד סוף הסדר... אבל ב"ה הצלחתי להשתתף ביחד איתו, והוא היה חמוד ושימח את כולם בחיוכים מתוקים...

הלילה היה קצת מבאס.

בגלל שאין סעודה שלישית ולא אכלנו מסודר, במוצאי החג הילדים היו רעבים. אז אחרי הבדלה אמא שלי הכינה ארוחה טובה וזה היה מצוין, רק שכבר היה מאוחר והארוחה עיכבה אותנו, אז עד שהגענו הביתה היה כבר 11 בלילה, וכולם היו עייפים ועצבניים וזה היה מעצבן ולא נעים...

פעם הבאה נראה לי שגם אם אין חובת סעודה שלישית, עדיין כדאי לדאוג לארוחה טובה עוד לפני הבדלה.

תודה על ההתעניינותשושנושי
עבר עריכה על ידי שושנושי בתאריך ט"ז בניסן תשפ"ו 8:30

אנחנו עשינו בבית, היה ממש ממש כיף.

הבן שלי קם חג בבוקר וביקש שנעשה עוד פעם ליל הסדר, מבחינתי היה שווה הכל עם הבקשה הזאת (זה משמעותי לי כי אני אישית מעולם לא התחברתי ללילה הזה, אצל ההורים משני הצדדים הוא ארוךךךךך, מסיימים באיזה 4. הלילה הזה זכור לי בתור אחד שרק רוצים לישון ולאכול ואי אפשר. ההורים מדהימים שלא תטעו, פשוט לא מצאתי את עצמי בקונספט).

בקיצור, היה טוב.

סיימנו ב 12, שני הילדים נשארו ערים עד הסוף. ערב מלא בשירה וריקודים.

בעלי הכין הצגה הם בובות שמתלבשות על היד, אבל הילדים לא היו בעניין אז פשוט זרמנו עם השירים בהגדה. איםה שלא היה שיר, מלמלנו מהר כדי לא לאבד את הקשב שלהם.

קנינו טרמפולינה שבוע לפני פסח (קטנה, בלי רשת) - הנחנו בסלון ליד השולחן הגדול לא הפסיק לקפוץ כל הלילה (ברמת המוזר לדעתי - כאילו, כמה אפשר לקפוץ?????. הגדול החליט על מסלול - רוקדים במעגל עולים לטרמפו קפיצה בחישוקים, עוד כמה דברים ומהתחלה. הפכנו להיות קצת עמדת דיג'י)

בקיצור היה ממש כיף.

עדיין יש פינה בלב שלא מוכן להשלים עם הטוב הזה, אני ממש התרגלתי שזה ערב של דברי תורה ופתאום כזה - לא היה דבר תורה אחד. גם אם הייתי רוצה בעלי היקר פחות הטיפוס ואני גם ככה, אין לי קשב לזה. היה טוב ומצד שני לא יודעת, מנסה להתרגל.

העיקר הילדים ואנחנו נהננו.

ראיתי סרטון של הרב יגאל כהן שבסופו של דבר - שום דבר לא שווה בלי שמחה. אז ב''ה שמחה גדולה הייתה. הבן שלי מחכה לסדר הבא וזה ממש עושה לי את זה. 

וואו, כל הכבוד לכם!מתואמת

לעשות ליל הסדר לבד רק עם שני ילדים קטנים - זה אומץ!

באמת נשמע שזה היה מדויק בשבילכם❤️ איזה כיף שכולכם נהניתם כך! מן הסתם הילדים לא היו מצליחים ליהנות בליל סדר שכולו דברי תורה...

היינו אמורים לעשות בביתשומשומונית

פעם ראשונה (בעצם חוץ מהקורונה). אבל הוא סגר חג בצבא. אז בסוף נסעתי להורים.

היה בסדר, אבל הייתי צריכה לתזז בין הקטנים לגדולים ולהרדים. בקושי אמרתי משהו מהמגיד, וגם בהלל ונרצה הייתי עם הקטן שהתעורר. מקווה שלמגוייסות יש פתור בכל זאת..

ואני עם סוכרת- אז מאתגר עם האוכל, המצות ו4 הכוסות (קיבלתי הנחיות מהדיאטנית מה בדיוק לעשות), אבל זה גם לא השאיר לי הרבה מה לאכול...

עכשיו אנחנו בבית ב"ה, הוא אמור לחזור סמוך לשבת. 

דייייי איזה מתסכל זה שינוי ברגע האחרוןשושנושי

ועוד שינוי כזה. ממש קשה.

בעז''ה שתהיה לו נסיעה טובה הביתה ויחזור כמה שיותר מהר. 

היה מקסיםרוני 1234
היינו לבד בבית ונהננו מכל רגע. הילדים ממש שיתפו פעולה (קיבלו מרשמלו על כל שאלה יפה/ תשובה שענו) ולמרות שהיו להם ממש קוצים ונאלצנו לקצר מאד היה מקסים.

אשמח לשמוע מה אתן שותות בארבע כוסות. אני שותה תירוש וכל שנה כמעט מקיאה בכוס הרביעית מרוב גועל. מצד שני אני לא מסוגלת לשתות כוס שלמה של יין (לא בהריון ולא מניקה אבל פחות מתחברת לאלכוהול).

אני שותה מיץ ענבים של קדם, טעים לי ממששושנושי
מתחילת הסדר שותה בכוס שמכילה בדיוק את הכמות שצריך, טיפה לא יותר. 
השנה קנינו מיץ ענבים מזן רוזה, והוא היה עדין וטעיםמתואמת

יותר מהמיץ הכהה (לא זוכרת מה שם הזן).

גם לי קשה לשתות הרבה מיץ ענבים, וביין אין סיכוי שאגע...

אני מערבבתהשם שליאחרונה

רוב הכוס מיץ ענבים, מוסיפה גם יין.

ככה לא מרגישים את החריפות של היין, אבל זה קצת מאזן את המתיקות.

היה ממש נחמדשמ"פ

היינו אצל ההורים שלי ובגדול שלי כבר בגיל שמבין וזה היה ממש חמוד לראות איך אבא שלי מתלהב למספר לו את ההגדה ולשאול שאלות

הבן היה מבסוט, קיבל מתנות, שוקולד צ'יפס על כל דבר שענה ואמא שלי קנתה דברים לשולחן בשביל עשרת המכות והם שיחקו כאילו הם פרעה וכו'

הייתי גמורה ממש אבל היה חמוד לראות והבן ביקש שנעשה שוב שזה לדעתי הכי שווה.

אצל חמי וחמותי זה הרבה דברי תורה ואני מאבדת את זה לגמרי ( במיוחד אם יש ילדים ) 

ב"ה היה טובמתואמת

למרות שהייתי גמורה מעייפות (בהלל קצת התאוששתי).

ולמרות כל מיני תקלים קטנים שנוצרו עם הילדים...

בעלי ניהל את הסדר ביד רמה, הילדים הפציצו בשאלות, הבן הבררן שלנו הצליח לאכול קצת מרור (!), הילדונת שרה ארבע קושיות (בקול תינוקי כזה - הבינה שזה תפקיד של הקטנים בדרך כלל), ילדת כיתה א' קראה יפה מאוד קטע מההגדה וריגשה אותנו, התינוקת הקדימה את נרצה לזמן שולחן עורך והושכבה לישון (גם ככה לא אכלה יותר מדי) והילדונת נשארה ממש עד הסוף ונרדמה ברגע שהשכבתי אותה, שזה היה כיף. הבנים נשארו לומר שיר השירים אחר כך. שניים הלכו אחר כך לישון (כדי להתעורר מאזעקה שעתיים לאחר מכן🥴) ושניים אחרים נשארו ערים כמעט כל הלילה🤭 (והפסידו סעודת בוקר, שלאחד מהם זה לא בא בטוב, אבל בסוף הוא התגבר על זה...)

אני קצת מבואסת שהשנה לא הקראתי להם סיפור מלווה להגדה, בגלל העייפות שלי... אבל היה מספיק תוכן גם ככה.

והעיקר - לא היו אזעקות במהלך הסדר! זה הדבר שהכי הלחיץ אותנו... 

לא מרגישה מספיק תופעות...שינההה

אולי מצחיק לשאול אבל מרגישה שהמחשבות האלו ממלאות לי את הראש...

אני ב"ה בשבוע 6.

בהיסטוריה שלי 3 הריונות עם בחילות והקאות בלי הפסקה.

2 הריונות שכמעט לא הרגשתי כלום ונגמרו בהפלה מוקדמת

והריון אחד עם מעט בחילות וילד מתוק.

חוץ מהבחילות תמיד בתחילת הריון אני עייפה וחלשה והרבה דברים מגעילים אותי.

ועכשיו לא מרגישה כמעט כלום. ניקיתי לפסח כרגיל ואפילו שרדתי יפה סיבובי קניות מפרכים.

כאילו אמורה להגיד תןדה לה' אבל ה מלחיץ אותי!!

אפילו רגישות בשדיים בקושי מרגישה.

ממש חוששת להריון. מטריף אותי לא לדעת מה המצב ותור לרופאה יש לי עוד כחודש...

אני במקרים כאלה הולכת למוקדDoughnut
עושה שם אולטרסאונד כדי לראות דופק
שבוע 6 אין דופקדיאט ספרייט

וזה סתם ילחיץ אם לא תראה.

אפשר אולי שבוע וחצי- שבועיים לנסות לבדוק.

ולפותחת עד שבוע 6 הרבה נשים, ואני ביניהן, לא מרגישות כלום, זה לא אומר כלום.

להתפלל לה' ולקוות לטוב.

.

בשעה טובה!יעל מהדרוםאחרונה
לק"י

תבקשי הפניה לאולטרסאונד ראשון מרופא משפחה. זה מה שאני עושה כשהתורים לר.נשים מאוחרים מידי.

כמה שאלות על בונגסטהתותית11

ברוך ה' אני בהריון שני

בהריון הקודם סבלתי מאד מבחילות, בלי הקאות

הפעם הבחילות כבר הופיעו (שבוע 6) ויודעת שהרבה סביבי לוקחות בונגסטה

אז כמה שאלות

האם רופא משפחה יכןל לתת מרשם?

האם יש סיבה לא לקחת?

יש תופעות לוואי?

האם יש 'עוצמה' שממנה נותנים, או שנותנים לכל מי שמבקשת? 

רופא משפחה יכול לעשות מרשם.אנונימית בהו"ל

לפעמים זה עושה ת.ל של סחרחורות ועייפות  אצלי למשל זה עושה קצת סחרחורות אבל לא בטוחה שזה מפריע לתפקוד.

מה ש קראתי ובדקתי אין סיבה לא לקחת, להפך, בעיני זה תרופה שמצילה חיים ומעודדת ילודה🤣

הרופא ייתן לך בקלות, את לא צריכה להוכיח כמה את סובלת..

לי למשל באחד ההריונות לא הקאתי אבל הבחילות גמרו עלי.. עד שלקחתי כדור ביום וחיי השתנו..

בהריונות אחר כך לקחתי 2 כדורים ובאחרון אפילו המשכתי להקיא, ועדיין,  אין מה להשוות לבלי כדור.

(להיפראזיס, זה בד"כ קצת פחות עוזר..)

בשעה טובה!

תודה לך !תותית11
והיא באמת מאוד יקרה כמו שאומרים? 
כן, לי בלאומית זהב עולה 150 לקופסה (50 יח)סטודנטית אלופה

מספיק ל-25 יום

לפני כמה חודשים היה עולה 104..

בקופות האחרות זה יותר יקרשושנושי

לפחות חה שהיה אצלי בהריון. יש אצלנו בעיר קבוצה של מכירות יד 2 ויש ממש 'מסחרה' בין לאומית זהב להריוניות מקופות אחרות שמוכרות אחת לשנייה.

אני ממש ממליצה לקחת, הריון ראשון זה הציל אותי.

הריון שני לא היו בחילות ב''ה 

רופא משפחה נותן מרשםהריון ולידהאחרונה

לא נתקלתי בעוצמה שלא נותנים

בהיפראמזיס זה לא תמיד רלוונטי

אולי יעניין אותך