בקרוב עוברים דירה!יוקטנה
התלבטתי באיזה פורום מתאים לכתוב, ונראה לי שכאן זה בכל זאת הכי שייך.
לפני פסח נעבור סוף כל סוף דירה, לאחר חיפושים ולבטים מאוווווד ארוכים (ואני מתכוונת מאוווווווווווווווד ארוכים).
מזה שבע שנים שאנחנו מתגוררים בקרוואן קטן, מצטופפים יותר ויותר עם כל ילד שנוסף, על גבעה שמשקיפה על נוף מקסים (במיוחד עכשיו, בחורף). המאחז מעורב, דתיים-חילונים. אנחנו חילונים, ובמקום עוד כמה משפחות דתיות (בחלקן האבא חילוני). מעולם לא נתקלנו בבעיה על הרקע הזה, של דת.
אנחנו עוברים ליישוב מעורב בשם "תלם", שנמצא 10 דקות מקרית ארבע ו-30 דקות מקרית גת. הולכים רחוק מאוד! מעט חוששים, הרבה מתרגשים!
היישוב היה חילוני, ולפני כמה שנים הגיע גרעין דתי מקרית ארבע. כרגע 15 משפחות דתיות ו-25 חילוניות (אני מקווה שאני זוכרת נכון). ספעמים הספורות שהיינו, הרגשנו חיבור טבעי יותר גדול לדתיים שפגשנו, מאשר לחילונים. מבחינה אישית, אני מתכוונת, ולא מבחינה דתית. יותר "קליק", אם לדבר בסלנג.
הבית הפנוי היחיד לשכירה ביישוב (5 חדרי שינה!!! אנחנו לא מסוגלים לחלכות!!!) נמצא ברחוב שמיושב כולו במשפחות מהגרעין - דתיות. אמנם, הגרעין הגיע במודע ובבחירה ליישוב מעורב, ובכל זאת, אני חשה מעט אי נוחות להיכנס ממש למרכז "שכונה דתית" שנוצרה אמנם לא בכוונה, אבל במציאות היא כזו כבר 7 שנים. אני גם מניחה שלפני 7 שנים היו פחות ילדים בשכונה. אולי אנשים ירגישו בכל זאת לא בנח עם המציאות החדשה שאנחנו מביאים איתנו?
ושלא תצטייר תמונה לא נכונה - אנחנו חילונים די משעממים. עובדה שבשבע השנים האחרונות חיינו בשלום מוחלט עם כך וכך שכנים דתיים (ואפילו יותר, כי חלק מהם התחלפו, כך שבפועל לא עיצבנו יותר משפחות מאלה שחיות בשכנות אלינו כיום). לא נדליק מוסיקה בקולי קולות בשבת, אין לנו טלוויזיה ענקית בסלון, או משהו כזה. אבל אנחנו כן נוסעים וחוזרים בשבת, ואנחנו אולי כן נרצה לנצל את החצר הגדולה בשביל לארח את החברים שלנו לאיזה מנגל בשבת, פה ושם. כל זה כשבחצר המאוד סמוכה אלינו, חיה משפחה דתית שעד היום חיה ליד משפחה דתית אחרת, או ליד בית שעמד ריק.
מה דעתכם? אנא הרגישו חופשיים לכתוב הכל. אני לא מבטיחה לאמץ הכל, אבל אני מבטיחה לקבל ולהבין הכל
אהלןאלעד
מזל טוב!
שתזכו לישוב טוב ולשכנים נחמדים ומתחשבים.

באופן כללי נחמדות של אנשים לא מותנית בגודל הכיפה או החצאית- ואת זה את יודעת היטב.
לי נראה שדתיים שבחרו במודע לחיות במקום בו הם יהיו מיעוט מודעים למורכבויות שהעלית ומגיעים עםן הרבה נכונות וראיה חיובית, ככה שבאופן כללי אם שומרים על סטטוס קוו מתחשב אין מצב שיהיו בעיות.
מצד שני הם באו מתוך מטרה להשפיע ואולי אפילו להחזיר בתשובה כמה שיותר "נשמות טועות"- אם הם מגיעים אלייך עם כל מיני רעיונות עצתי לך לקבלם באהבה או להסתייג בהסבר מניח את הדעת. לא להתעצבן ולא להלחם.
מי שמחפש בלאגן ימצא אותו אבל כפי שהתרשמתי ממך אני לא צופה צרות
אני התרשמתייוקטנה
שהם הגיעו ליישוב בשביל לצאת מה"עיר" (קרית ארבע) אבל להישאר קרוב להורים. אני חושבת שזה לא המקרה של הגרעין שבא לתרום למקום עם בעיות חברתיות ו/או כלכליות, סטייל שדרות.
נוכח התיאור ההיסטורי, היית שם מנגל בשבת בקטגוריית ה"סטטוס קוו מתחשב"?
תודה על הברכות והחיזוקים!
ערב טוב.אנונימי (פותח)
יש מצב לשאול למה החלטתם כן לעבור<? כי אנחנו עברנו לפני 3 חודשים ואני עדין בטראומה...
ועברנו ליד ההורים.
דיייי אל תגידי לי את זה עכשיו : )יוקטנה
אנחנו חייבים לעבור! אנחנו שבע נפשות בקרוואן 48 מטר רבוע!!!
יוקטנה היקרה, את מבינה שבעצם את הולכת להכנסיהודית פוגל
לחיים עם מגבלות. כל הזמן תרדוף אותך התחושה והצורך שלא לפגוע בשכנים הדתיים. הייתי פעם עדה למישהוא שראה אישה דתית שוטפת רצפה ביום העצמאות, הוא תקף אותה נוראות על חילול החג. היא אמרה עכשיו אתה מבין כמה זה כואב לנו כשאתם מחללים שבת?? הוא שתק, בקש סליחה והלך. אני מבינה שהליכי ההשכרה של הבית וכו' סגורים וכבר בלתי הפיכים, אבל לדעתי תרגישו מאוד מוגבלים בעוד ששכניכם הדתיים ירגישו המון כאב. הייתי חושבת שוב.
אישית, לא היה מפריע לינווה מדבר
ת'אמת, בפנים בפנים הייתי מעדיפה שלא תמנגלו בשבת ,כי לדעתי זו האמת...

אבל עכשיו ברצינות , אם משפחה עוברת ליישוב מעורב ,הם מן הסתם יודעים לקבל כל אחד באשר הוא! וכל משפחה באשר היא! ולאהוב כל אחד כמו שהוא!  כי אחרת אם כ"כ מפריע לך אז תעבור ליישוב שכולם "דוסים כמוך".

אנחנו גרים בעיר מעורבת, עם שכנים "חילונים מוצהרים" (סליחה על הקיטלוגים...זה רק כדי להסביר) , וגם אנחנו וגם הילדים אוהבים אותם באמת מכל הלב כמו שהם!!
הילדים מבינים שיש דברים שהם עושים ואנחנו לא.
ויש הרבה דברים שהם עושים ואנחנו יכולים רק ללמוד מהם.

חוץ מזה כמו שכתבת, צריך כמובן להשתדל עד כמה שניתן להתחשב אחד בשני.

והכי חשוב, שיהיה מעבר קל ויישוב טוב!

מסכימה לגמרי עם נווה מדבר!!!veredd
קודם כל, את כזאת מקסימה יוקטנה- מי לא ירצה להיות שכן שלך?????
אם הם מתלוננים, תתני להם קצת סלק לקינוח... 
סתם, עכשיו ברצינות. האמת שחוץ ממנגל בשבת (הבטחת שאנחנו חייבים להגיד הכל) באמת שלא היו מפריעים לי שכנים חילוניים. וגם יש לי כמה כאלה (גרה בבית שמש). וגם המנגל לא היה מזיז לי מי יודע מה. כאילו, את לא ביישוב דתי, אלא מעורב, ודווקא הרבה דתיים (חוץ מאלו שבאו להחזיר בתשובה את ככולם- אבל להם גם יפריע שאת לא מכסה את הראש ועוד ככאלה, אז הם לא נחשבים) אוהבים שהילדים שלה נחשפים לכל השכבות בארץ, ולא רק השכבה שלהם. 
בקיצור, מקווה שתיהנו!!!! נשמע אחלה של בית, מקווה שתזכו שם רק לנחת, שמחה, ועוד כמה קטנטנים!!!!
מסכימה עם קודמותיmp4
שיהיה משנה מקום - לטובה ולברכה
כאחת שגרה במקום מעורב עם שכנים צמודים לא דתיים בכלל (בעבר ובהווה)
אין שום בעיה, חוץ מהמנגל בשבת.....
המון הצלחות
כיף לעבור דירה בערב פסח, תתארגני כך שלא יהיה לך יותר מידי בלאגן, ולא תצטרכי לנקות לפני החג

מזל טוב

תלםנחשונית
היינו בתלם לשבת לפני יותר משנה וזה באמת ישוב מתוק ומקסים. לדעתי זה לא יהיה כ"כ משונה שתגורו בשכונה הדתית כי יש לכם דבר משותף: גם אתם כמו כל המשפחות שם, משפחה צעירה עם ילדים קטנים. וזה מאוד מחבר ומאחד. לעומת השכונה החילונית שם כולם ותיקים והרבה כבר סבים וסבתות או לפחות הורים לבני נוער. מקסימים אגב. גם לי היה מפריע מנגל בשבת יותר מאוטו נוסע, כי זה נגמר אבל הריח נמשך שעות...   מצד שני, מנגל זה אוכל, אז זה כאילו יותר הגיוני. למרות שבלב כל חילול שבת כואב... יצא לי גם לירי וגם חרוז...   בשלושה רגלים גם שומרי מצוות עושים מנגל, כי מותר. שיהיה בהצלחה ובשמחה.
ריח מנגל יכול להיות מיטרד גם ביום חולכלנית1
אני הייתי שמחה עם שכנים כמוכם, שדואגים לא להפר את האיזון.
באשר למנגל, חשבתי שחינוך ביתי וכו' הולכים עם צמחונות... וברצינות: למה אי אפשר להשתמש במנגל חשמלי, או לשים אותו בקצה של החצר שלא יגיע עשן וריח לשכנים?ואולי לשים מחיצה מסביב רק לשבתות ולחגים, כדי שלא יהיה בפומבי. יש לנו מאחורי הבית שכן שהחליט להקים ישיבה קטנטונת באמצע העיר. כל ערב ראש חודש הוא עושה מנגל ובין ראש חודש אחד לשני מופיעים ארועים כך שלפעמים יש מנגל פעמיים בשבוע. לי זה מפריע. קודם כל, אני אוכלת בשר רק בשביל הבריאות (שבת +עוד פעם כי הגוף שלי צריך) ושנית אני שונאת להריח את הריח של המנגל בכביסה שלי ובחדר השינה. נסינו להסביר לו שיש מבוגרים ותינוקות ושיתקין ארובה לכיוון השני והוא בנה ארובה (מכוערת כמו צינור פילטה של מייבש כביסה) ומאז שהוא חיזק את הבסיס העשן נכנס ישר לבית שלנו, לסלון ולחדר השינה ולכביסה.
באשר לנסיעות: היו לנו שכנים שכאשר נסעו בשבת התחילו בנסיעה איטית ושקטה וכשהתרחקו מהבניין נסעו יותר מהר. כך לא כל אחד שמע את הרעש (בשכונה/ישוב דתי שומעים בשבת כל רעש בגלל השקט - יש לזה יתרון שיום בשבוע לא יהיה זיהום אויר ואפשר יהיה לשמוע את הטבע...)
תהנו מהמקום ומהשכנים!

הייתי ממליצה לך פשוט לשאול את השכניםאמא לשניים
לפי היכרותי (הקצרה) אותך, השכנים מאוד יאהבו אותך.

אישית- היה משמח אותי מאוד אם השכנים החדשים היו באים להיכרות לבבית, ושואלים שאלות כמו- "יפריע לכם...", "אכפת לכם" ועל זה הדרך.  זה מראה על אכפתיות והתחשבות שלא תמיד אנשים מפגינים כלפי זולתם...

באשר לשכונה דתית בלבד- מאז החתונה גרנו בעיר. בהתחלה זה היה בשכונה דתית ואח"כ בשכונה "חילונית".
כמובן שהיה לי כיף כשהשכנות דתיות, אבל היו קטעים לא נעימים שקורים לפעמים בחברה דתית הומוגנית: עין צרה, רכילויות וכו.
דווקא בשכונה החילונית הרגשתי קרבה גדולה לשכנים וירדתי יותר לפטפט עם השכנות... בגלל שהיינו כ"כ שונות ניסינו למצוא מכנה משותף וזה היה מרתק!

וכן, היה מנגל בשבת, היתה מוזיקה רועשת (ניסינו להתגבר עליה עם זמירות שבת בשיתוף הילדים...) והיו נסיעות בשבת. (טוב, זאת עיר בכל זאת.)

אני סומכת על האישיות החמה שלך שתכבוש את ליבם במהרה
יש בזה משהוveredd
אנחנו הרבה דתיים בבניין, ולפעמים יש "תחרות צדיקות"- מכירות את זה? אני ש-ו-נ-א-ת את זה. אני כאילו מחוץ לחבורה של הדוסיות, כי אני לובשת חצאיות קצרות (תמיד תמיד אחרי הברך- כן? אבל כנראה זה לא מספיק להן) ובכלל מתלבשת יפה ומטופחת, ואילו אצל ה"לייט" אני נחשבת לדוסה, כי אני מכסה את כל השיער והולכת רק אחרי המרפק ואחרי הברך. קיצר, לא כ"כ נעים לי פה... נראה לי שיישוב מעורב זה פשוט אאחלה.
מכירה את זהנחשונית
גם לי יש הרבה פעמים הרגשה שלעומת החרדלי"ם אני פושרת ולעומת הדתיים לייט אני מזה דוסית. לא נעים.
היי יוקטנהאמא ל-5
הכל סבבא, חוץ מהמנגל בשבת.
שיהיה בהצלחה
יווו איזה התרגשות כל הכבוד על האומץ.בילי
גם אנחנו כל הזמן שוקלים לעבור, אך לא מעיזים.

תראי אנחנו גרים בשכנות למשפחות חילוניות בלבד.

מאז שהגענו (ממש לא נעים לנו...) הם ממש משתדלים (למרות שכמובן לא אמרנו מילה).
הם שומעים מוזיקה, אבל ממש לא בקולי קולות כמו ביום חול. הם ממנגלים. אבל משתדלים לא לעבוד בגינה עם
כלים רועשים.

ה"בעיה" אצלכם זה, שאלו אנשים שהתרגלו לחיות רק ליד דתיים (הכוונה לשכנים הצמודים), ופתאום ככה מגיעה משפחה שממנגלת בשבת וכו/ וזה לא נעים.

מה שאני מנסה להגיד זה שאם מלכתחילה הדתיים שם היו גרים ליד חילונים אז סבבה. אבל בעצם כבר 7 שנים הם היו רגילים לשכונה דתית לכן זה עלול להיות שינוי מבאס בעבורם.

מצד שני, הם קיבלו אתכם לא? הם ידעו "עד כמה" אתם חילונים? אז הם כנראה לקחו את זה בחשבון.

אני יכולה להגיד לך על עצמי- הגענו מלכתחילה למקום כזה והיה לנו ברור שכך יהיה. אבל אם הייתי מגיעה לשכונה דתית ואחרי כמה שנים היו מגיעים חילונים שממנגלים ונוסעים בשבת אני חושבת שהיינו מתבאסים. 

בכל אופן בהצלחה! 
תודה לכולם! מאחלת לעצמי שכנים כמוכם בדיוק!!!יוקטנה
אולי ככה אני גם אבלה קצת פחות ליד המחשב, ויותר בין בני אדם אמיתיים ;) 
אז אני מבינה שהכל טוב, חוץ ממנגל, שלפעמים גם ביום חול עדיף שלא ;) 
באמת היו לנו כאן שנים נפלאות. הכרנו כאן משפחות מכל סוגי הדתיים, כמעט, לדעתי. ברסלבים, חרדלים, כיפה סרוגה, מטפחת, כובע מעוצב, בלי כיסוי ראש בכלל, כיפה כזו, אחרת, ובלי כיפה (דתי), ובלי כיפה (חילוניים, נשואים לדתיות).... ובאמת שלא נתקלנו אף פעם על הרקע הזה של הדת. הייתי רוצה להאמין שזה ככה בכל המקומות המעורבים, וממה שאני שומעת, אכן זה כך! איזה יופי! כל ישראל אחים (ויהודים). 

נשמע שכולם אומרים- סבבה והכל- רק בלי מנגלמאמע צאדיקה
 (זה<< לגבי המנגל...)

תהנו לכם ממש במעבר למקום החדש.
תזרקי כמה שיותר זבל שהצטבר בבית.
תתחדשי לך על איזה עיצוב-בית נחמד.
אל תתחרפני יותר מידי.
תעשי הכנות מראש כמו לברר על מוסדות חינוך, המכולת, הסביבה... דברים שיעזרו לך להתאקלם מהר בסביבה החדשה....
וכמו שמישי עם מוח דוסי האירה- ככה תחסכי לך בניקיונות לפסח

ושיהיה במזל

הם לא רוצים מוסדות חינוך, הם בחינוך ביתינחשונית
כן אבל צריך לברר על החוגים...יוקטנה
צריך הרבה אומץ לחינוך בייתי ורצוי חברים בסגנוןכלנית1
האמת שכל הזמן קיוויתי שזה ייצא בפסח בגלל זה! D:יוקטנה
מצטערתאנונימי (פותח)
אני ממש מצטערת לקלקל לך את השמחה,אבל נראה לי שאין לך מושג לתוך איזה בוץ את מכניסה את עצמך!
במקומך,היתי מנסה קצת להכיר את השכנים הקרובים לפני שהיתי עושה צעד כזה למשפחה שלי.יש לי קרוב משפחה שגר ברחוב הזה של הדתיים,ואם אומר שהוא קנאי וקיצוני זו תיהיה ה"אנדרסטייטמנת"של השנה!
והבנתי מאשתו שהוא ממש לא לבד שם...
בהצלחה!!רצון הרצונות
וכמה הערות...

בגוש קטיף היו לנו חברים שגרו בשכנות לזוג חילוני למרות שהיישוב היה דתי.
לחברים שלנו לדוג' מאוד הפריע שהאישה הייתה יושבת בחצר (רק גדר מפרידה) עם גופיות, ושהם היו מעשנים בשבת.
רוב הבעיות נפתרו כשהם שמו יוטה אטומה...
באמת!
לפעמים טוב שאף אחד לא רואה מה אתם עושים...

לדעתי מאוד קריטי כאן איך המפגש הראשון עם השכנים.
אצלנו בשכונה באו דיירים חדשים והם עשו כמה דברים שמאוד הפריעו לדיירים אחרים.
בינתיים החדשים לא דיברו על זה עם אותה משפחה ויש איזו טינה מתחת לפני השטח, וכ"כ חבל!
אני מציעה לעבור בבתים הצמודים ולהציג את עצמכם, להסביר שאתם לא דתיים ושאתם נוהגים לנסוע בשבת, ואתם מקוים שזה לא יפריע. חשוב לדבר על זה בהתחלה, לעשות מן תאום ציפיות.

בהצלחה!
תודה! טוב שיש לי מספיק זמן לתכנן הכליוקטנה
לא כ"כ קשור..אנונימי (פותח)
אבל מאד חשוב לארוז בצורה יעילה - זה חוסך חצי מהזמןתחפשי חומר באינטרנט איך לארוז בצורה חכמה.
הרעיון הכי טוב שחברה שלי עשתה זה לתלות על כל חדר בבית החדש מס' ולכתוב את המס' על הארגזים ששיכים לאותו חדר. לדוג' חדר ילדים חדר מס' 1 כל הארגזים שכתוב עליהם מס' 1 נכנסים לחדר הזה. אל תנסי למספר את הארגזים ואז לכתוב לך בפתק איזה מס' לכל חדר מנסיון בזמן של הפריקה אין לאף אחד זמן לחכות עד שתמצאי את המס' בדף. אבל תכתבי לך על כל ארגז בקטן מה יש בו - באיזשהי פינה קבועה - ימין למעלה מכל הכיוונים.
מה זה בהצלחה ותהנו.אני פשוט מה זה כבדה סשינויים לכן עדין קשה לי להתרגל..
בהצלחהלילך זוארץ
מאיך שאני מכירה אותך מהפורומים ואת הקהילה פה באיזור קרית ארבע נראה לי שתסתדרו מצויין , בתור חוזרים בתשובה שהגיעו לקרית ארבע חילונים לחלוטין ( לא ידענו אפילו שצריך לנטול ידיים לפני לחם )
הקהילה פה קיבלה אותנו בזרועות פתוחות הם כיבדו אותנו ואנחנו אותם ! וזה הכי חשוב לפי דעתי !
הגרעין התורני של תלם הוא מקסים והם לא סתם עברו לשם הישוב הוא מעורב , זה המקום ואני בטוחה שצליחו לחיות שם בהרמוניה עם כולם .
כל מה שאת צריכה יש בקרית ארבע ולכן מגיעים לחינוך בריאות וכו ... וגם כאן היישוב מעורב ובקרית ארבע בטוח לא תרגישי חריגה יש כאן את כל הטיפוסים והכל מתקבל - עיר מקלט .....

בקיצור שהיה בהצלחה ובקלות !
יוקטנהאם6
לילך אמרה כל מה שחשבתי-הקהילה בתלם מקסימה ממש-אני מכירה שם כמה וכמה אנשים שמאד תהני להכיר! .ובקרית 4 יש ה-כ-ל מבחינה טכנית (אפילו סקירת מערכות...),וגם אנשים נפלאים ופתוחים.
היי,אולי ניפגש בסופר..
כך שמעתי!יוקטנה
מסקרן אותי איך דברים יתגלגלו מהבחינה הזו של קניות ורופאים וסידורים! כלומר, אם ייצא לי יותר קרית גת או יותר  קרית ארבע 
מארק טווין אמר:יוקטנה
"כלב זקן לא ילמד תעלולים חדשים" - זה עלי  לעולם לא אומר "לעולם לא", אבל אני חוששת שאסיים את חיי חילונית! 
אוי רעיון מצויין תודה!יוקטנה
גם אני נורא כבדה! בגלל זה החיים שלי נראים כמו שהם נראים (חמישה ילדים בקרוואן)... 
בהצלחה רבה!אודי-ה
אופססס קפץ...אודי-ה
ההורים שלי גרים בקריה וגדלתי שם. עכשיו אני רחוק רחוק בשומרון...
אני חושבת שזה ממש ההתנחלות לדתיים וחילוניים ובמיוחד האידיאולוגים (ממש אובייקטיבית...)
תהנו!!!
ודרך אגב חברה שלי גרה בקראוון עם 7 ילדים!!! וזה קראוון לא מורחב!...
איפה הם ישנים? בתוך המכונת כביסה?נחשונית
תשמעייוקטנה
אני הגעתי לגמרי לגמרי לגמרי לקצה גבול היכולת שלי! אני לא מסוגלת לדמיין את עצמי דוחסת כאן עוד ילד אחד, שלא לדבר על שניים! חברתך ממש אישה גדולה (מבפנים - מבחוץ היא בטח די קטנה אחרת לא היה לה מקום)!
יוקטנה...אפשר לתקן
תלם זה ישוב מעורב! (כמו שאת יודעת..)

את לא הראשונה שם שחילוניה...

אין לך כל סיבה לדאגה!
זה ישוב מקסים..
(אני די מכירה אותו טוב- הייתי מדריכה שם, וחברה שלי גרה שם..)
תודה רבה על העידוד!יוקטנה
כמו שאמרתי, החשש שלי הוא מזה שאנחנו באים להתיישב להם ממש באמצע שכונה שבמקרה יצא שהיתה לגמרי דתית במשך שנים ארוכות. כולכם מאוד עודדתם אותי ואני ממש אופטימית ומתרגשת! תודה! 
וואי איך אני שמחה בשבילךךךךךדבי חיה
תצליחו!
(אבל מה יהיה? כשאני רוצה להתלנון על הצפיפות אני תמיד נזכרת בך ושותקת. ועוד את עם הילדים כל היום בבית. ) עכשיו מה נעשה?
אגב, אל תשכחי לקחת איתך את זרעי הסלק....
בהצלחה!!! איזה כיף לכם!אנונימי (פותח)
אנחנו עוברים עכשיו (בדיוק בגודל שלכם) מדירה של 72 מ"ר ואני כבר נחנקתי פה עד הקצה. איך את שרדת???
אז שיהיה בהמון כיף והזדמנויות חדשות ומאירות!
מההההה?!אמאקנגורו
זהו? מאחז אלמתן קולט משפחות ואת עוזבת?!
סתם, חמודה, שיהיה לך רק טוב איפה שתבחרי, ובטוח תסתדרי עם השכנים הדוסים,
את הרי עושה את זה יופי גם היום.
ועל המנגל כבר כתבו מספיק...

וואו, איזה שינוי בחיים!
לא מעכלת את שרואות עיני...
אני לא יודעת אם הייתי מסוגלת אפילו לחשוב על מעבר כ"כ רחוק...
וחייבת קצת הרהורים אנטיפטיים, לא מתחשבים אבל שמדגדגים לי במוח ברגעים אלו...
אז מה קורה? הותיקים מתחילים לשאוף למרחבים תוך ביתיים, ע"ח המרחבים שבחוץ?
ומה גיסתי והבנות יעשו בלעדיכם? 
איך הם יסתדרו בלי משפ' יוקטנה וסדר היום הטבעי-טבעוני-בריא-אורגני-חינוכי שלכם?
או במילים אחרות- מה יהא על החינוך הביתי באלמתן...?

זה בטח היה קשה מאוד וממושך, להחליט לעזוב ולהתחיל דרך חדשה, אז קודם כל גאה בך על הבחירה במה שכנראה טוב ונכון לכם
מקוה שיהיה לך נפלא וחלומי, ובית גדול ומפנק עם מקום בכיף לכולם 
שיהיה המקום הנכון בשבילכם, ושתוכלו לחנות שם בנחת
ושיהיו רק בשורות טובות

וספרי איך שם בדרום...כשתגיעי

...יוקטנה
וואו כמה עשית לי טוב על הלב וחיוך ענקי על הפרצוף 
אנחנו מאוד עצובים להתרחק כל כך , אבל חיפשנו כאן המון זמן ולא מצאנו שום דבר מתאים  (זה ירוק של דולרים, על שם שכר הדירה הגבוה באזור). 
אני בטוחה שעוד נתראה בשמחות כאלה ואחרות על אמת, ולא רק כאן 
ליוקטנה אני ראה שאת לא מכירה את תלם(תושב תלם)אנונימי (פותח)אחרונה
מס' פרטים מהשטח ע"מ שתכירו את המקום לפני שתגיעו:
א. בישוב יש 20 משפחות דתיות ו17 חילוניות.
ב.השכונה התחתונה היא בעיקרה חרדלית מאוד.
ג.התושבים הגיעו למקום מתוך אידיאולוגיה של חיזוק הישוב שלא קלט משפחות כלל ועמד שנים ארוכות על 17 משפחות.
ד.מטרות נוספות : 1. הקמת הישיבה ע"ש דרור וינברג וקשר של האברכים לישיבה. 2.חיזוק ציר 35 ע"פ בקשתו של ראש המועצה צביקי בר חי.
ה.קיים חשש כבד בקרב משפחות מהשכונה למטה בנוגע להגעתכם לישוב.
ו.יש לציין 2 דברים נוספים לגבי הישוב החילוני הותיק.א. המשפחות הותיקות מכבדות מאוד את הרגשות  של הציבור הדתי כך שבשנים קודמות אפילו הרבש"ץ נמנע מלהכנס לרחוב בשבת עם רכב הבטחון.
ב. המשפחות הוותיקות הם מבוגרות יותר כך שאנחנו כמעט ולא נתקלנו בהגעת חברים לישוב בשבת וגם אם כן לא נחשפנו לזה שכן זה היה ברחובות האחרים רחוק מאיתנו.
ז. אני גר בישוב הרבה שנים ואני לא מצליח לזכור מקרה שבו משפחה חילונית עשתה מנגל בשבת.

לסיכום: אני מסכים שדברי נשמעים חדים וקיצוניים אבל ראיתי שאינך בקיאה בפרטים ונצרכתי לכותבם.
אני יודע שבאנו לישוב מעורב אבל בישובנו יש דגש על התחשבות ברגשותיו של האחר ואין ספק שנסיעה בשבת ברחוב שבו לא נסעו 7 שנים בשבת ומנגל או חוסר צניעות בחצר זהו דבר שיפגע מאוד ברגש חלק מתושבי הרחוב שמונה 12 משפחות.
אנחנו רוצים מאוד לקלוט אתכם אבל בתקווה שתדעו להתחשב ברגשותינו.
יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך