פריקהLove the world
”הי את! מה את נישענת על הכותל? אסור!” איזה אחת קראה לי בזעזעוע
הרמתי את הראש, הנהנתי וזזתי מעט שחלילה לא אשען על הקיר הקדוש.
ופתאום דמעות עלו לי בעיניים, למה אסור לי להישען על הכותל? למה אסור לי להישען על הקדושה? למה אסור לי להישען חזק יותר, ממש להיצמד ולנסות להרגיש את הקדושה, שתיהיה קרובה אלי יותר? למה???
אסור לי לבקש להיות קרובה לאלוקים? אסור לי לדמיין שעוד כמה רגעים ספורים הקיר הזה שאני ניצמדת אליו בחוזקה יהיה חלק מהמקדש?
אולי נכון, אני לא כמוך שמדברת עם אלוקים עם סידור ומילים מקודשות שנכתבו ע”י צדיקים.
נכון, אני בכלל לא מדברת פיזית, רק הלב שלי צועק, זועק, מנסה לזעזע את יסודות העולם.
את צודקת. זה לא קלאסי. ואת גם לא היית אמורה להבין שההישענות הזו היא שאיבת הכוחות שלי לזמן הקרוב. באמת את לא אמורה להבין. והכול בסדר ולפי הספר מבחינתך ואני סבבה עם זה. בערך
בספרים הקדושים לא כתוב שאסור להישען על הכותלThe Lion
לא רוצה להיות כזה, אבל
לא חושב שאסור להישען על הכותל. היו מלא רבנים ענקים שהיו נותנים הכל למען שבריר שנייה של הישענות על הכותל המערבי.
עצוב לקרוא את זה
מלבד זאת,נערה ארצישראלית

לכותל יש קדושה של בית כנסת רגיל, כך שלא נראה לי שתהיה בעיה להישען עליו, כמו שאין בעיה להישען על קירות בית הכנסת..

לכותל אין קדוּשה של בית כנסת רגיל...תות"ח!

חלילה לומר זאת...

אבל כן, על אותו עיקרון, שאם בבית כנסת רגיל מותר אז בכותל יהיה מותר...

וכן, אני יודע שהכותל זה לא מה שחז"ל כתבו עליו שלא זזה משם שכינה לעולם וכו'...אבל עדיין זו לא קדוּשה של בית כנסת רגיל, שהרי אחת הקדוּשות שיותר קדושה מבית כנסת רגיל זה בית כנסת שנמצא בירושלים, ועוד קדושה אחת זה בין החומות, יש שם קדושה יתירה, אז זה ממש לא כמו בית כנסת רגיל. (זה אולי כמו בית כנסת שנמצא בין החומות, שהוא גם לא כמו בית כנסת רגיל, הוא יותר קדוש...).

אחי בלי פלסופיםמאן דאמראחרונה
הכותלצהוא כמו בית כנסת כמובן מקודש יותר המקום המרכזי שאנו עלולים לפספס הוא הר הסית שהוא המקום המקודש (ומה לעשות שהכותל לא הגבול של הר הבית)
אין בעיה להשען על הכותל יש בעיה להפוך את הכותל למרכזי במקום הר הבית מקום המקדש
..זית שמן ודבש

הם לא רוצים שתדעו: שאת תאיר- בני נער רצחו.

..זית שמן ודבש

ילדים יכולים להיות אכזריים

..זית שמן ודבש

מה אני צריך את כל השריטות האלה?

איפה את @ענבל

ממש פה, איזה שריטות?ענבל

..זית שמן ודבשאחרונה

פורום שריטות ליליות.

אני לא צריך צרות של אנשים אחרים על הראש שלי.

שבוע לפני ר"הזית שמן ודבש

האשכנזים מצטרפים לספרדים ואומרים סליחות החל ממוצ"ש.

אולי יעניין אותך