גיל שבו הילד מבין שהוא אישות נפרדת, ונלחם על עצמאותו. גיל שבו מילים "לא רוצה" ו"לא" שגורים בפיו. וזה נורמלי. זה טוב. זה אפילו טוב מאוד. כי אם לא ילחם על עצמאותו, אם לא יעשה דברים לבד, אם לא יטעה, איך יהיה עצמאי ויגדל?
טיפים:
1) לבחור מלחמות.
להחליט מראש באיזה מקומות את מרפה (וכדאי לך שיהיו לך הרבה מקומות כאלה, בשביל הבריאות הנפשית שלך🤭) ואיפה זה בל יעבור ותתעקשי עם הפעוט.
עוד דרך, זה מראש לא להכנס למצב של עימות. הקטנים מחנכים אותנו ההורים להיות דיפלומטיים, בכלל בלימוד הורות יש המון ממנהיגות. אז לעניינינו, מראש לתת בחירה בלבוש, באוכל."איזה חולצה את בוחרת זאת או זאת?"מה את רוצה היום גבינה או אבקודו?" "את רוצה קודם לאכול ואח"כ להתקלח?" וכו'. כך, הפעוט מרגיש שהוא זה שמחליט ולרוב זורם איתך.
דבר נוסף, למזער נזקים.
הילדים בגילאים האלה נקראים גם "חבלנים" 😅, כי הם פשוט עושים המון המון בלאגן ומחבלים בכל דבר שפוגשים בדרכם. כדאי מראש להגדיר להם "טריטוריה" 🙅♀️🙅♀️🙅♀️בטוחה למעשי קונדס שלהם, לסגור ארונות (יש סוגרים מיוחדים, בדיוק הזמנתי ויכולה לשלוח קישור בתגובות), חדרים שלא רוצים שיכנסו בהם, מקרר (אם לא רוצים שהוא יתרוקן
) את כל מה ששביר/ יקר לעלות למדף עליון.מה כן?
💥לתת להם להשתחרר. לייחד חדר או מקום בו אתם מרשים מדי פעם לעשות בלאגן. מי שיש לה גינה, בכלל זכתה!
💥לצאת הרבה החוצה, ובחוץ להרשות להם לחקור את הסביבה, להרשות להם לגעת במה שלא מסכן אותם. לא יקרה שום דבר מזה שקצת יתלכלכו, מנערים אותם ויש מכונת כביסה.
ובעיקר להבין שבגיל הזה לפעוט יש הרבה תסכול, ההתפתחות השכלית שלו לפעמים גדולה מהתפתחות המילולית, הוא עוד לא יודע לבטא את עצמו.
תחשבי שאת בארץ זרה ואף אחד לא מצליח להבין אותך, או תזכרי בעצמך כילדה.
אולי את גיל שנתיים שלך את לא זוכרת, אבל תזכרי בגיל ההתבגרות שלך (זה לא היה כזה מזמן) איך רצית עצמאות, להחליט בעצמך על דברים.
תזכרי בעצמך כילדה ותפסיקי כבר להיות כל כך רצינית.

