ויכוח עם חרדים בבריכה...
תקנאו...
ויכוח עם חרדים בבריכה...
תקנאו...
על מה התווכחתם?
צבא ופוליטיקה. (קואליציה עם ערבים וזה...).
אני בדעתי עם מו"ר הרב זלמן מלמד שליט"א בעניין הזה, אמרתי להם שזו מחלוקת בציבור הדת"ל אבל הבהרתי את עמדתי ודעתי....
תמיד קורה לי אחרי ויכוחים שכזה שנייה אחרי הויכוח עולות לך כל התשובות שהיית יכול להגיד ולצאת הרבה יותר טוב וזה...
וזה גם לא היה הוגן, התווכחתי עם שניים, שאחד מהם בגילי והשני כבר נשוי+2...

איזו קנאה בדיוק...?

ולא משנה מה לא נכנסים עם ערבים לקואליציה.
משום מה היה קשה להם לקבל את זה.
ואז הם אמרו משפטים כגון: "זו הגלות הכי גדולה" וכו'...
אבל מה שהיה מצחיק זה שלפני שהתכווחתי איתם, פשוט הייתי לידם והקשבתי לשיחה שלהם במשך איזה חצי שעה ואז שאלתי אותם איפה הם לומדים וזה התגלגל...
ומה שהיה מפליא בעיניי, זה איך כאב להם על כל יהודי שחזר בשאלה או הדרדר...
כן, נכון, אבל עדיין מבאס...
לא הסתכלתי ממש על כל הסרטונים והראיונות, אבל באופן כללי זה מה שהבנתי שדעתו בעניין...
הם אמרו שסמטוריץ' גרוע מבנט ולפיד, כי הוא התנגד להיכנס לממשלה עם מנסור עבס...
מבינה...?
ואם הוא היה נכנס עם מנסור עבס לממשלה, אז לא היו מקצצים את התקציבים....
אז מוכרים את האידיאלים בשביל תקציבים...
אמרתי להם שאני מוכן לשלם מחיר אישי, העיקר שהאידיאל של מדינת ישראל יסוד כסא ה' בעולם לא יפגם...
ואז הם אמרו שזו גלות ומי אמר שהקב"ה רוצה שתהיה מדינה יהודית בכלל וכו'...
וברור שבגישה גלותית כזו מה שיעניין אותנו זה התקציבים ולא הדברים החשובים יותר והאידיאלים שאנו צריכים בשביל לבנות את הקומה הרוחנית בעם...
ואחד מהחרדים הודה בעצמו שאם היה מדובר במדינה יהודית באמת, אז הוא גם היה אומר כמוני, אבל זו מדינה יהודית...? זו מדינה שמאלנית שרוצה להמיר את דתינו ולדפוק את החרדים בדיוק כמו היוונים וזו מלכות הרשעה ואיך שהם מכניסים חיילים לכלא על זה שהם הורגים מחבלים ומגנים על החיים שלהם וכו'...וכו'...והוא סיפר על איזו קריקטורה שהתפרסמה באיזה עיתון שרואים את ביבי יושב עם איזה מנהיג של אחת ממדינות ערב, לא זוכר בדיוק מי, ואומר לו על המדינה משהו, ואז הוא מגיע אליו עם שו"ע וכל מיני ספרי יהדות ואומר לו: "איפה בדיוק זה מתבטא שאתם מדינה יהודית?".
ברור שהדברים צורמים ודורשים תיקון, אך אנחנו לא מרימים ידיים...!!
עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה...!
הסברתי להם קצת על הניצוץ היהודי והסגולה שיש בכל יהודי, ולאו דווקא מתבטא רק בתורה ושמירה על ההלכה, ועל ההתעוררות והרצון של עם ישראל והכמיהה ליהדות וסיפרתי להם סיפור אישי גם, מקווה שקצת השפיע עליהם...
הם אמרו לי משפט: אתה צודק, אבל אתה לא חכם.
אם אני צודק למה אתה ממשיך להתווכח איתי...?
כאילו אתה מבין שאני יותר אידיאליסט ממך ואכפת לי מעם ישראל, ואתה חושב שכולם ברובד היחסית נמוך שלך, שנשאר ברמה החומרית ולימוד התורה המצומצם של ד' אמות של הלכה כמו בגלות, ולא עלה לרמה של ארץ ישראל, של לרומם את החול אל הקודש, ומה שהכי הזוי זה שכשהם שאלו אותי מה הייתי עושה אם הייתי אברך ואבא לעשרה ילדים האם עדיין הייתי בוחר באידיאל על פני התקציב ועניתי שכן והם זלזלו בי ואמרו שלא הייתי עושה את זה בחיים...
פשוט חרפן אותי הראייה הצרה הזאת...
תודה, בעז"ה אמן...
!
שהרב שטיימן אמר על לפיד ימח שמו וזכרו, ואמרו שהוא יצא מכלל עם ישראל ושאלו אותי אם לבן אדם כזה בעיניי יש תקווה...
אין לי בעיה שספציפית על לפיד יגידו כך, את זה אני יכול להבין, הבעיה היא שהם גם אמרו שזה לא רחוק מבנט ובנט הוא חילוני וכו' וכו'...
והיה אחד בסוף שלא בדיוק התווכחתי איתו, רק שאל אם אני אלך לצבא, ואז הוא אמר שלכל אחד יש את התפקיד שלו וכל אחד יעשה מה שמתאים לו, מה זה שמחתי בזכותו...
איזה גבר...!
מצד שני, היה אחד סתום שהתחיל להגיד שאסור ללכת לצבא וצבא הציונים והכופרים וכו'...וכו'...
פששש, אשרייך על הדברים הנפלאים...!!
יפה מאוד...
!
כן, לא חלילה התייאשתי מהם, אחרת לא בטוח בכלל שהייתי מתווכח איתם, בדיוק ההיפך, אני אוהב אותם כי הם יהודים וכואב לי שהם חושבים ככה...!
טוב, אני לא צדיק אמיתי ולפעמים יש נגיעות אישיות ולא תמיד זה לשם שמיים 100% ולפעמים זה כי אנחנו רוצים "להוכיח" את צדקתינו ולהתנצח, אבל באופן כללי לא זאת המטרה, אלא שלפעמים בטעות היא משתחלת לליבנו בלי שנשים לב...
ממש....!!
תקשיבי, היה שם איזה חרדי שהתחיל לדבר על הצבא, לא זוכר בדיוק איזה משפט הוא אמר, אבל שאלתי אותו כזה ליד כל החרדים שם: "אה, היית בצבא...? אז אולי תיתן לי טיפים ועצות להמשך הדרך, אם היית שם...". בקיצור, הוא יצא מה זה מטומטם...חבל שאני לא זוכר את המשפט המדוייק שהוא אמר...
נכון, וזה ממש תואם את זה שהלבוש שלהם והנוקיות שלהם "שחור-לבן"...
הייתי שם סמיילי צוחק, אבל זה עצוב...
נ.ב. שכוייח על השחזור, לא ברור מאליו...!
מזכיר לי שפעם אחת כתבתי מגילה ארוכה רצח של לפחות חצי שעה, ואז הכל נמחק לי, וב"ה ה' נסך בי כוחות וכתבתי הכל מהתחלה ושחזרתי, רק זו הייתה אחת הבאסות...
אבל מי אני שיתלונן, המקרה הזה גילה בי כוחות שלא נראו לפני כן, ב"ה...
מה שעושה ה'- הכל לטובה...
מפיך נמסרה תורה, אשרייך שהיית השליחה של הדבר הגדול הזה...!
אוף, עכשיו ביאסת אותי...
דווקא היה נשמע נחמד תגובה ארוכה על העניין הזה...
טוב, לפחות שחזרת לנו את התקציר...
אכן...
אמן...!
כן, ממש...
כמו תוכים...
זה נורא...
כאילו אין להם דעה אישית, אלא הם כמו רובוט או תוכי שחוזר אחרי הדברים שהוא שמע מהרב...
אה, לפעמים הוא מקצין את זה יותר ומוסיף פלפל...
וואו, מגניב...!!
וואו, איזה כיף...!
וואו, תשמעי, חיזקת אותי ברמות עם הסיפור הזה, באמת...!

!!תות"ח!כן, באסה...
, גם אני, כמוני כמוך...
לשני הדברים, גם אוהב לכתוב וגם אוהב לקורא...
תודה רבה, בקיצור...
תודה על התיקון...!!
נ.ב. אם כך איך הרב טאו אומר אחרת אם זו דעת הרצי"ה...?
אני הבנתי שאין התייחסות בדעת הרצי"ה לגבי העניין הזה או שהיא שנויה במחלוקת...
עוד לפני שקראתי את ה"נ.ב." באתי לכתוב את זה, ואז ראיתי שבכלל הרמת לי להנחתה
התשובה האמיתית היא כמובן שהרב טאו מזמן מזמן מצפצף על הרצי"ה והרב זצ"ל. הוא עושה מה שהוא רוצה. הפך ל"חרדי שלומד בכתבי הרב". לא יותר.
המסמר האחרון בארון קבורת הקשר שלו לרצי"ה, היה בהוראה הזו, שבגדה במורשת ובתורת הרצי"ה, בציפור נפשו.
זה אולי הנושא שיש לו הכי הרבה התייחסויות של הרצי"ה, יותר מכל נושא אחר. ובכולן הוא נחרץ וחד כתער. פוסק בסכינא חריפא.
שהיו חרדים לויכוח חופשי אם כי בעיקר בסביבות גיל 40-70
תות"ח!לא, מבוגרים אני מיואש מהם, הסיכוי היחיד להזיז אותם ולו במעט מדעתם ותפיסתם זה כשהם צעירים והמוח עוד גמיש, למרות הקיבעון והסגירות שהם מתאמצים כ"כ לייצר, יש עוד סיכוי, מבוגרים בחיים לא, וזה רק יזיק לך להתווכח איתם, אם ישנה משהו...
אם ככה, למה אתה מתווכח...?
ותכל'ס צודק, המדד הוא לא רק בשינוי הדרך ממש, אלא בהדברות, אבל אני אומר, שלמבוגרים אין כמעט הדברות ושיח, הם מאוד מרובעים וקשה בכלל להגיע לעמק השווה ולדברים המוסכמים והמשותפים עם מבוגרים חרדים לענ"ד, אבל אם לא כך, אז סבבה.
תות"ח!
תכל'ס זה באמת כיף...😅
אבל אני מנסה גם לשנות, אם אין תקווה לשינוי זה נראה לי חסר תכלית סתם להתווכח....
יכנעתי אחד מהם להצביע סמוטריץ'
איזה מספק זה אחרי ויכוח ששכנעת מישהו, וואו...!
היה ריב בין כמה ילדים חרדים לאיזה ילד דתי לאומי, המציל בא והפריד, ואז שמעתי שני דתיים לאומים שהיו שם מדברים, ואחד מהם אומר לשני: "הייתי מת להרביץ לו מכות"....
איזו שנאת חינם...!!
וכ"כ מעט זמן אחרי תשעה באב...!!
למה לשנוא את אחיך, רק מכיוון שהוא חרדי...?
כן, נכון...
איזה אחד כן הסכים ואמר לי שזה טוב שיש את סמוטריץ' והפועל מזרחי וכו'...שדואגים לארץ ישראל ולדברים הכלליים והחרדים שדואגים לתקציבים ללימוד התורה בעם ישראל ולשבת...
וואלה, מגניב...!!
רגע, מה...?!
חרדים...?
צניעות וזה, מה קרה....?
תעני על השאלה שנשאלה...
מה לא מובן...?
פושט היה ויכוח ... והם בואו והצטרפו או הופך...חח..
לפעמים מתווכחים עם אחים שלי ואני גם...
אבל בדר"כ פושט כשהייתי קטנה.. כזה גיל 12\ 13 הם התווכחו אותי ולא חשבתי שזה בעייתי...
ואז כשגדלתי זה נמשך...
ואז בגיל 16 קלטתי שזה מוזר...
ואז התחלתי פושט להיפסק...
קצת קשה..
כאלו בגלל איפה שאני גרה באים מלא חרדים ואז כזה שואלים איך מיגעים לשם...
אני עונה ואומרת כזה זהרו מזה..
ואז כזה מה נראלך אני לא נזהר וכו...
אבל תאמת לא קרה מלא זמן...
אני אחת כזאת שלא סותמת את הפה..
ברמה שהיה תקופה..( שהייתי טיפשה..)
אנשים התווכחו באוטובוס והייתי מתערבת... בדברם שאני מבינה...
זה שאני אומרת שבעיקר היה עם בנים זה אומר כזה ל3 חרדים שהתווכחתי היה 2 בנות...
ברמה יחסית יותר...
הבנתי, יפה שהפסקת, כל הכבוד...!
אוי ואבוי...😏🤦♂️
רגע, ומצד החרדים, איך הם קיבלו את זה...?
איך מבחינתם התווכחו עם בנות...?
אני לא מצליח לקלוט את הסיטואציה...
תאמת אחלה גברים...
לא סותר את היותם שבאבניקים...
יש הרבה אנשים גברים בעולם, לא בהכרח אומר שהם עושים רצון ה'...
יש טוענים שדווקא ההיפך, מי שהוא "בייניש" או "דוס" הוא לא אחלה גבר...
קורא ממעמקיםכל הזמן העליבו את הידע התורני שלי ושאלו אותי אם אני מכיר את הרב הזה והזה
פעם אחת חרדי שדיברתי איתו בטרמפיאדה שאל בשיא הרצינות אם אני מכיר את הרב קנייבסקי...
חטפתי שוק ופשוט התחלתי לצחוק...
איזה בן אדם הזוי...
ויש לי סיפור על סבא של חבר שלי, אבל לא אספר מחשש זיהוי...
רמת זלזול בלתי נסבלת ומתנשאת...
המורה בכיתה ח' הזכירה אותו... ואף אחד לא הכירה אותו...
איזה יום שלם היה לימוד על מי הוא...
תות"ח!ממהההה.....?!?
וואו, וואו, וואו...
אשכרה לא ידעו מי הוא...!!
אני בשוק....
גם אני!!
כיתה ח' בכול מקרה...
מה ידעתי...?
אבל באמת שיש דיבור עם חרדים קולטים כמה הם גם לא מכירים רבנים אצלנו זה הזיה!
מדובר על גדול דור, לא על איזה רב משנה או רב זניח...
נכון, ולצערינו אצלם הרבה פחות מכירים, פשוט כי גם מזלזלים ולא מכירים בכלל בגדולתם כמעט...
הציבור, לא הרבנים...
הרבנים העריכו וכיבדו את הרבנים הגדולים שלנו, משום מה הציבור החרדי החליט שהוא לא ברמה של הרבנים שלו והוא ברמתו לא מסוגל לכבד אותם...
הכריתי את כול הרבנים שלנו?
לא יודעת... יש משו במה שאתה אומר...
מה לעשות שבציבור שלנו יש פוחת ואוו הרב הזה אמר כך..
פוחת חיים את זה
את גודלת הרבנים..
חברה שלי חרדיה אמרה לי שלדתים אין מורא מרבנים ... יש בזה משו
כל הרבנים.
אין צורך שקודם כל תדעי את כל הרבנים שלנו, מהרבנים הגדולים, עובר ברבנים הראשיים (שלפעמים זה היה היינו הך...), וכלה בכל הרבנים הפחות מוכרים, כדי שתדעי גדולי תורה חרדים.
מדובר בגדול דור, לא סתם...!
נכון, את צודקת, זה מאוד מצער שכך אנשים חושבים...
נכון, ממש, בקטע הזה יש לנו המון ללמוד מהחרדים...!
מצד שני, אצל החרדים ההערצה לרבנים מוגזמת, הרב הוא לא אמור להחליף אותך ולקבל החלטות במקומך, הוא רק בא לעזור לך, לרומם אותך וכו'...לא לבטל אותך.
וזה באמת כואב על הדתיים האלו, פשוט קשה לי איך הם מדברים כך על רבנים, כאילו חברים שלהם מהשכונה...
ויש לנו בבית הערכה לרבנים מאוד!!!
ויש דיבור על רבנים...
מה שבוטח שהכרתי את הרב קניבסיקי בכיתה ח'
תות"ח!הכרת אותו בכיתה ח' או לא...?
לא הבנתי...
אגב, לא חשדתי לרגע שאין אצלכם הערכה לרבנים, אך עדיין, זה כואב שלא מכירים רבנים, הם אמורים להטוות את דרכינו ומהם אנחנו אמורים ללמוד ולשאוב השראה, לא מרשימת השחקנים ב-NBA או מאנשי תרבות וזמרים.
וחלילה לא מאשים אותך אישית, כמובן, רק אמרתי באופן כללי שזה כואב לראות ילדים זוכרים רשימות של שחקנים בע"פ, ופתאום בהבנה על היסתוריה פשוטה ביהדות, שושלת הדורות, הרבנים וכו'...הם לא יודעים כלום, בקושי את השם של הרב זצ"ל, הרב צבי יהודה ובמקרה הטוב הרב ניסים והרב נריה, הם מפמפמים מהפה בלי לדעת עליו הרבה מעבר לשם שלו.
חלילה לא בשיפוטיות, אלא בכאב לב וצער על אותם יהודים ועל המצב העגום הזה...
אפעם לא דקלמתי שמות של שחקנים וכאלה...
הכרתי את הרבנים שמדברים עליהם...
ועליו בבית שלי לא דיברו
סליחה שזה יצא ככה....
קפצתי מה שנקרא "מעניין לעניין באותו עניין", דהיינו דיברתי על אנשים שלא מכירים רבנים, אבל לא חלילה התכוונתי אלייך...
חחחח, אחלה...
יש שתי משמעויות למשפט "הכרתי בכיתה ח", אפשר להגיד את זה ולהתכוון שרק במקרה ההוא בכיתה ח קרתה פעולת ההכרות, ואפשר להגיד את זה ולהתכוון שבכיתה ח כבר הכירה גם לפני אותו מקרה
תות"ח!תודה...!
רק בכיתה ח' גילתי מי הוא
חח אני בכיתה ח' וברוך השם אני מכירה הרבה מהרבנים של הציבור הדת"ל וגם רבנים מרכזיים של הציבור החרדי
אני מקווה שאתם מבינים את ההבדל בין אנקדוטלי לסטטיסטי![]()
תות"ח!ואכן, גם אני בכיתה ח' הכרתי רבנים...
לא כמו שאני מכיר היום, ממש לא, אבל כן הכרתי את החשובים והעיקריים...
הרי כל כך הרבה חרדים לא יודעים כלום על גדולי תורה שהם לא ה"מנהיג הדור" שלהם. אז שהם ילדמו אותנו על רבנים?
זה מגוחך.
טוב, אני אחשוף את הסיפור, רק שתבינו את הרמה של ההתנשאות והחוצפה שלהם...
חבר שלי נסע עם סבא שלו, ראש ישיבת "מעלה אליהו", הרב גנץ, והרב גנץ, שנהג ברכב, העלה איזה חרדי טרמפ.
טוב, נוסעים, ואז החרדי שואל את הרב גנץ במהלך הנסיעה אם הוא מכיר את המסכת "בבא מציעא"...
עכשיו, שתבין, מדובר ברב גדול שהיה יכול להוכיח אותו ושיצא בבושת פנים אותו חרדי חצוף חסר בושה, אבל לצערי הרב גנץ לא התרגש ולא רצה להוכיח לו אז הוא רק אמר "קצת" ברפיון...
@מאן דאמר, תאמת את הסיפור, אני לא סגור לגבי כל הפרטים, אבל העיקרון מובן...

תות"ח!חשבתי שתכיר, מוזר...
בטח שמכירה את הרב גנץ!
רק בן כמה אתה שיש לו נכד בגיל שלך? הוא די צעיר....
ו-@נשמה כללית צודק, כמובן...

!!תות"ח!ונכון, זה באמת ממש עצוב...
באיזה קטע היו בנות שבזמן שהבנים היו בבריכה הסתובבו וראו אותנו...?
בסדר, גם אם הלכתית אין בזה בעיה, זה לא נעים שיכולות להסתכל עליך, אתה רוצה להרגיש בנוח בלי חולצה...
וזה שהגברים/אחים שלכם שמים חולצה לא אומר שאני רוצה לשים חולצה...
בכללי משגע אותי חוסר המודעות של החרדים במלא דברים, וגם בענייני צניעות ומרחב הפרט...
כאילו, אני עוד יכול לסבול את זה ולסלוח להם, אבל יש כאלו שרק מחפשים איך להכפיש את הציבור החרדי, וזה בשבילם אחלה דבר לצחוק על חרדים...
אז בשבילכם, תפסיקו, תתחילו להיות מודעים...
השובע הייתי בבריכה והסתובבו שם מלא בנים כי עשו שיפוצים או ביקורת ליודעת קיצר פתאום הגיע אחד הלך לעמוקים ונכנס
וואט????? הייתי בשוק יצאתי מהר ושמתי חצאית למזלי הייתי עם חולצה ארוכה..
עכשיו היו הרבה אימהות אבל הם היו די רחוק ולא נראה שהם ראו, בקיצור אחותי הלכה למציל והחילה להתווקח איתו שיצא, בסוף המנהל באה והוציא אותו..
טכאנית הוא צדק (האיש שנכנס) אבל מה אתה נכנס לבריכה מלא בנות?? מה דחוף לך?
יצאתי מזועזעת!!!
ואצלי זה יותר נורא כי זה אסור...
ממש נורא המצב הזה...
וואי, איזה הזוי...!!
אשכרה הוא נכנס...!
מסכים עם כל מילה...
אני כבר לא הולכת לבריכה.
כי יש פעצמים שהמציל גבר למרות שהשחיה נפרדת.
או יש בריכות שנכנסים המנקים.
ואני בבגד ים! זה ממש ממש לא נעים!
איזו באסה...
תתלונני על זה, תדברי עם מי שצריך שישנו את זה וידאגו שתמיד תהיה מצילה, זה לא סיפור...
אפילו תערבי את רב העיר או משהו כזה, שיעזרו לך ויטפלו בזה, או סתם אנשים דתיים מקושרים מהעיר, זה לא עסק ככה...
וכנ"ל לגבי המנקים, תדברי עם הנהלת הבריכה ואם צריך עם עוד גורמים שידברו עם הבריכה במקרה של חוסר היענות, שהמנקים יכנסו אחרי שהבנות יצאו מהבריכה ובינתיים אפשר לשלוח רק מנקות...
כשהייתי בבריכה לא מזמן היה משהו דומה...
כמה בנות רצו להיכנס לבריכה (בזמן של הגברים!), אז הן שאלו את המציל אם הן יכולות. הוא אמר להן שמבחינתו אין בעיה, אבל שתשאלנה את הגברים שבבריכה אם זה מפריע להם. הן כמובן לא שאלו אף אחד, ונכנסו ישר לבריכה...
מילא אם הן היו לבושות צנוע, אבל גם זה לא...
אבל זה היה פשוט מביך ומזעזע..
הגבת לא במקום הנכון. אבל לאנורא...
הגבת לא במקום הנכון. אבל לאנורא...
???
היה כאן סיפור שסיפרת את וסיפור שסיפר ניק בלי ראש
את סיפרת על בן שנכנס לבריכה של בנות - ושאלתי על זה כאן: גירשתן אותו? - נוער וגיל ההתבגרות
והוא סיפר על מציל שהרשה לבנות להכנס לבריכה של בנים, וכתבתי על זה כאן: הוא חצוף. אני מקווה שהצלחתן להעיף אותן משם. - נוער וגיל ההתבגרות
את ענית לשאלה שהופנתה אלייך, אבל שירשרת לתגובה שהופנתה לניק כמעט בלי ראש
אני פשוט בשוק....
!!
שאני אבין, מדובר בבנות חרדיות או בבנות חילוניות...?
והמציל, איזה חצוף....
הוא יודע שיש שעות נפרדות...
אני גם לא מצליח לקלוט ולהבין באיזה קטע בנות מגיעות בשעות של הגברים, זה לא נתפס...
לא יודע אם המציל גם קורא לעצמו דתי או שהוא חילוני, אבל בהחלט חצוף...
היה מותר לבנות להיות בבריכה של הילדים, כי יש הפרדה בינה לבין הבריכה הגדולה, אבל עם הזמן הן הגיעו גם אל הבריכה הגדולה. היינו בערך חמישה בבריכה, ולכן כנראה חשבו שזה לא יפריע לנו...
ממש הזוי...!
"חשבו שזה לא יפריע לכם"
לפחות המציל הבין שצריך לכבד את הבנים ולשאול אותם, אבל הבנות חצו גבול ולא חשבו אפילו לשאול, בושה וחרפה...!
אין, לאן הגיעו...?
הזוי, בלתי נתפס...
אני וחברות שלי היינו בפארק מים, והתחלנו לדבר איתם ועל הדרך עקפנו אותם בתור
בככלי להיתווכח עם חרדיות זה ממש מעניין ומסקרן, וכיף לשבור להם סטיגמות.
בעיקר יצא לי הכי הרבה, לדבר עם חסידות גור, וזה היה מרתק!
המדריכה שלי בעונג (תנועת נוער מתחרה לבתיה) הייתה חסידת גור, ובמפגש היכרות כל אחת הזדהתה.
אני הזדהתי כברסלבערית, אז היא שאלה אותי אם אבא של קופץ על הרכב, החזרתי לה: 'ההורים שלך ישנים בריש'? (חלק מחסידי גור מסדרים את המיטות שלהם בצורת ר' בגלל ה'צדקות' שלהם)
זהו, מאז לא הגעתי למפגשים.

תות"ח!איזה מזלזל ופוגע...!
הסטיגמות האלו פשוט נוראיות...

, יפה שהחזרת לה כהוגן...!
ובאמת חסידות גוּר מאוד מוזרים וקיצוניים במנהגים שלם...
זה קצת הרבה מעבר.
צודקת...
אני לא זוכר בדיוק, אבל יכול להיות שהעניין עם ה-ר' הוא מהאדמו"ר הבית ישראל, ואז זה ממש לא ראוי לזלזול של המרכאות....
בסדר, אבל עדיין אין בעיה להשתמש בזה בתור ירידה אחרי שהיא עקצה אותה, לא...?

זה הופך אותן לדרגות של צדיקות?
לא, זו סתם החמרה מיותרת שגובלת בעבירות.
מה זה "תקונעס"?
מישהו מוכן לעזור לאדם בוּר ולהסביר לו מושג...?
רשימת תקנות בענייני צניעות שבין איש לאשתו, בעיקר.
ומה זעזע את @שפרינצא בוזגלו שם...?
מה יש שם כבר ברשימה...?
מה, זו משמרת הצניעות של ברלנד, עד כדי כך...? (זה באמת אחד המזעזעים...)
וברלנד לא ייסד אף גדול דור, רק פושע ואנס שמקומו בכלא...(ואכן הוא היה בכלא....)
הרחקות איומות בין בעל לאשה. אבל זה לא לפירוט כאן.. אם אתה רוצה לשמוע בוא לפרטי.
זה קצת בלתי נתפס התקנות האלו...
כאילו החרדים שכחו שצריך ע"פ ההלכה שאשה תהיה נאה בפני בעלה...?
וגם לגבי הטבילה, כתוב שלא עשו גזירה לגזירה ולא גזרו על מיעוטו שאינו מקפיד, מי הם שיעשו חומרה שבמפורש בגמרא כתוב שלא עשו אותה...?!
לא יודע לגבי התקנות של גור, אבל משמרת הצניעות של ברלנד מזכירה לי נשים באיראן, פשוט בושה וחרפה.
נ.ב. בעיקר רואים את דברי חז"ל "חומרה דאתי לידי קולא" וכל האמרות שמי שמחמיר על עצמו הוא עבריין (נאמר לדוגמא על המשנה במסכת ברכות של מחלוקת בית שמאי ובית הלל לגבי "ובשכבך ובקומך", קריאת שמע בישיבה או בעמידה, ונקודת המחלוקת היא מה הכוונה לבשכבך, האם תיאור מציאות או תיאור זמן, ולכאורה היינו חושבים שמכיוון שבית הלל הקלו ונפסקה הלכה כמותם, אפשר להחמיר כדעת בית שמאי, אך כתוב שאסור ומי שמחמיר כדעת בית שמאי נחשב עבריין. אמנם, יכול להיות שזה כדעת הסוברים שזו לא בדיוק חומרה, כיוון שאם אתה עושה כדעת בית שמאי אתה בטוח לא עושה כדעת בית הלל, יש הסבר כזה ששמעתי, מי שרוצה שאפרט באישי, לא אפרט פה עד כדי כך...אבל בכל אופן זה עדיין תופס הקביעה, והמשנה מפורשת שרבי טרפון החמיר כדעת בית שמאי והסתכן בנפשו וחכמים אמרו לו שהיה מגיע לו על זה מוות, "כדאי היית לחוב בעצמך", מכיוון שפשע ונהג כחומרא הזאת...) שלא סתם מחמירים.
חומרת מניעת אשה מבעלה, זה מעשה חמור ביותר, אז לא חוכמה סתם לאסור, זה משהו שנתפס בעיני חז"ל שאם מחמירים יותר מדי זה לא טוב.
ולא רק זה, אלא שפשט ההלכה הוא כזה, ודווקא בגמרא שכתוב על "להודיעך כוחו של אותו תנא" זה דווקא במקרים שהוא הקל, וזה מראה על הכוח הגדול שלו, אז גם אם אותו אדמו"ר גדול, אין לו אף סמכות וכוח להחמיר למרות הפשט. (לדוגמא, כשהרב דוב ליאור מתיר לעלות להר הבית זה מראה על כוחו הגדול וכתפיו הרחבות בפסיקת ההלכה...).
(מי שרוצה את תגובתי המליאה שנערכה, באישי...בנות- במסרים-חד"פ).
ככה לנשים שלהם.
לא מעניין אותי מה הסיבה, זה גובל בעבירות חמורות.
קחי תקראי, אולי תקבלי קצת יראת שמים: ישראל אלתר – ויקיפדיה
אחפש יראת שמים מחוץ לוויקיפדיה.
לדוגמה, לשאול מישהו מי היה ה"בית ישראל".
את מתנהגת עכשיו בדיוק כמו החרדים שבזים לרב זצ"ל. את והם - דבר אחד.
ותאמין לי או לא זה מאד כאב.
את בזה לאדם שנמצא בשורה הראשונה בפנתיאון גדולי ישראל בדור שאחרי השואה. אדם שתלמידי חכמים עצומים חרדו מפניו, אדם שרבי עזרא עטיה הערית אותו וסירב לדבר עם מי שרמז שאולי הוא עצמו (הרב עטיה) גדול מהבית ישראל. אדם שנחשב בכל שלומי אמוני ישראל לקדוש ושרף נורא. יורשו של האמרי אמת.
בשם מה את לועגת אח"כ לחרדים שמבזים רבנים? את עושה בדיוק כמותם.
ובעוד הם "שוגגים" ו"תנוקות שנשבו", את במזיד, מתוך גאווה וזלזול בתורה.
לא להאמין איזו עזות פנים יש לך. להקיא.
אלא אם כן זה נצרך.
בקיצור, זה תלוי, לא תמיד זה בריא, הקביעה הזאת לא נכונה במאת האחוזים.
*זו דעתי, לא עובדה, לא נסמכתי על מחקר או משהו מקצועי או אפילו כתבה באינטרנט, כך מהיגיון אני אומר, על אותו משקל שלא תמיד שלשול זה בריא*
ברוב המקרים אולי, אבל לא מאה אחוז.
תות"ח!דמגוגיה מובהקת...
הפכתי את הצחוק שלה לדיון רציני בפני עצמו, אולי אפילו יפתח שרשור במיוחד על זה...
במחשה שניה (או שלישית) לא הייתי צריך להתבטא ככה.
אני כמובן לא חזור בי מהביקורת וחריפותה, זו בהחלט חוצפה ועיוות נורא.
אבל באמת זה היה חסר תועלת להגיב בתוקפנות במקום להסביר. מיותר ופוגע.
@שפרינצא בוזגלו, אני מתנצל. (בלי לחזור בי מכך שהדיבור שלך עליו חמור מאוד.)
שירבו כמותך בישראל...!
לא פשוט בכלל ליסוג ולחזור בנו מדברים שכתבנו, אשריך על כך...!
מעריך...
אבל קצת כבוד לגדולים, גם אם טעו בחשבון שלהם ואפילו טעו מאוד.
לא מדובר בסתם אדם...
תות"ח!מגניב...!
יפה מאוד...!
וממש כיף לראות את הפרצוף שלהם נשמט מתדהמה...😅
את לא יודעת איזה פרצוף הם דפקו לי כשאמרתי להם שיכול להיות שרב מהציונות הדתית (שאגב, בדיון הוא אמר מלא פעמים המזרוחניקים, ואחרי שתיקנתי אותו הוא אמר פעם אחת בדיוק "הציבור הדת"ל", אם בכלל, ואז חזר לומר מזרוחניקים, שיהיה בריא...🤦♂️) יגיד לי לא ללכת לצבא אלא להישאר בבית מדרש...

וואי, זה היה חזק....

!!
מישהו בשרשור פה הצליח לשכנע חרדי להצביע "סמוטריץ'", אתה קולט....?
ואני מאוד מאמין בדיבורים, כשיש שיח, גם אם כל אחד כביכול יוצא עם אותה דעה לפני כן, השיח יוצר עידון, יוצר איזון, יוצר הבנה של שני הצדדים ויותר מבין את הצד השני וגם יותר מתקרב אליו...
רק בתנאי שזה יהיה ברוח טובה ולא חלילה ברוח של "ניצוח" או משהו כזה, שיבואו על מנת לפתוח ולשוח, לא להתווכח ולהתנצח...
נכון...
לגבי לדוגמא הסאטמארים אתה מה זה צודק...
נכון...
חבל מאוד שזה ככה...
שחבדניקים הם לא נכללים ב'חרדים' שאתה כותב עליהם
(בעיניך.)
כי עברתי קצת על השרשור, ואין לי כח לפרט, אבל אין קשר בין דעותינו לדעותיהם בנושאים האלה..
לרגע לא חשבתי...
חב"דניקים הולכים לצבא, לדוגמא, ועוד הרבה דברים, ברור, ידוע...
אל תדאג...
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.