הפינה הדו-יומית מתולדות חייו של מרן הרב זצ"ל. #5הָיוֹ הָיָה

הפרק הקודם בתולדות חייו -  הפינה הדו-יומית מתולדות חייו של מרן הרב זצ"ל. #4 - נוער וגיל ההתבגרות

כמנהגנו אצל ר' אברום, אני מצרף קישורים לערכים בויקיפדיה על אישים ומושגים חשובים, מומלץ מאוד למי שרוצה להעשיר את האינטלגנציה התורנית שלו לרפרף על הערכים המקושרים.

פרק חמישי:

עם הגעתו של הרב לזיימל, החל להשקיע כוחות רבים בקהילה - לאחד אותה ולהשרות שלום בין צדדים מפולגים שהיו בה, לייסד ולחזק בה ארגוני צדקה וחסד, לבצר את חומות הדת ובדקי ההלכה, ולהרביץ תורה, יראה ודעת. ההערכה אליו כה רבתה בקהילה, עד שאחד מחשוביה כתב מאמר הערכה נלהב בעיתון "המליץ" המפורסם, בו שיבח ופיאר את פועלו של הרב ותיאר את פירותיו הברוכים.

כמו בשאר ענייני תורה ועבודת ה', כך גם בענייני הנהגת הקהילה, ואולי אף במיוחד בהן באופן בולט, ניהל הרב קשר רציף עם חמיו האדר"ת, רבנו הרצי"ה כתב על ההתכתבות בנושאים אלו ביניהם: "במשך כעשרים שנה היתה ביניהם חליפת-מכתבים תמידית, רצוא ושוב, בדברי תורה ועבודת ד', בעניני הכלל והנהגת הרבנות, ויש לשער שהן, מלבד ערכן האיכותי הגדול, היו בכדי ספרים שלמים". 

במקביל, כחלק מחזונו הגדול של הרב להגדלת התורה ולהפרות את עולם ההלכה על ידי שיח לימודי משותף בין גדולי הדור. מה שאמור להביא ליצירת עולם הלכתי פורה, רחב, מוסכם ויציב, במעין "החזרת עטרה ליושנה". וכן במטרה לשלב את הכשרון הספרותי ומעלת סגנונו עם הלימדו העיוני התורני, יזם באותה תקופה את הוצאת הקובץ התורני "עיטור סופרים" (עיטור סופרים (קובץ תורני) – ויקיפדיה) אשר אליו שלחו גאוני ופוסקי הדור מאמרים ופסקים שכתבו בעניינים חמורים ואקטואליים שבהלכה. כשהרב עצמו הוא עורך הקובץ וחלק מכובד ממנו הוא פרי עיונו שלו. הגליון הראשון הודפס עם הסכמה חמה מאת רבו הנצי"ב ודברי שבח והלל ששפך עליו האדר"ת...

כל זאת, כשבנוסף לא פסק מלהמשיך להגות ולעיין ללא הרף בכל מרחבי התורה כולה, בנגלה ובנסתר. כשבלימוד הקבלה הוא אף משמש "תלמיד - חבר" לאחד מגדולי מקובלי הדור - הגאון בעל ה"לשם" (שלמה אלישיב – ויקיפדיה), סבו של הגרי"ש אלישיב זצ"ל. בין השאר הקדיש אז הרב זצ"ל עמל רב ללימוד הירושלמי, גם זה בהתאם לגישתו וחזונו על הלימוד בשני התלמודים והשוואתם, כחלק מתורת הגאולה והגדלת תורת ארץ ישראל.

**

לאחר זמן מה שוב ביקש החפץ חיים מהרב שיחזור לעסוק בקדשים, כעת כדי לעזור לח"ח עצמו (שכבר היה מזקני הדור וצדיקיו המפורסמים, מבוגר מהרב בעשרות שנים ורבן של ישראל....) בחיבור ספר על קדשים. שוב הזכיר הרב לח"ח שהוא לא יכול לעסוק בכל כך הרבה דברים יחדיו, ושוב 'ויתר' הח"ח על העיסוק בקדשים לשם כהונתו של הרב בהנהגה רבנית, בעודו מנמק: "בעל כשרון להנהגת רבנות בישראל לא מצאתי זולתך".

במהלך שנות כהונת הרב בזיימל, עבר האדר"ת לכהן כרבה של מיר, כדי לפייס את אנשי פוניבז' שהתרגזו - הציע להם שיקחו לרב את חתנו - הרב זצ"ל, תוך שהוא "מסביר" להם בענוותנותו העצומה שאע"פ שהוא ידוע לאיש קדוש, בכל זאת הוא מוכשר גם להנהגת הרבנות יותר ממה שאני הייתי ראוי לכך כשקבלתם אותי"(כאומר: הוא הרבה יותר נשגב ממני, אבל יש לו את הכישרון להנהיג, הקדושה לא באה על חשבון היותו מקורקע...)

**

בהערת אגב נוסיף, מפעים לראות, כיצד כל הבחינות הייחודיות והמופלאות שברב זצ"ל, בלטו ופעפעו בו כבר מצעירותו - איחוד התלמודים ותורת ארץ ישראל, הנהגת עם ישראל ביכולת נפלאה, לימוד הלכתי פורה ומפרה ויצירה תורנית עשירה וחדשנית, המשתמשת אף בכשרונות הזמן כמו ספרות וכדו', לימוד תורת הסוד בעמקות, יצירת אחדות ושלום בעין טובה, אוהבת ומאהיבה... ממש רואים את טביעות חותמו הייחודית והמקסימה של הרב לאורך כל חייו, ב'ניגון' המיוחד, הסודי, ההרמוני והקדוש שלו.... אי אפשר שלא להתפעל ולהיות מוקסמים!

תיוגין קדישין:

@ניק כמעט בלי ראש

@טאטע אוהב אותי!

@באולפנה...

@שירה????

@יוני קדוש

@אודה ה' בכל לבב

@Love the world

@דסדוסה 

@לראות בטוב

@עצמי החביבה

@תורין

@אפרת גלבוע1 

@תגל הארץ 

@סטגדיש

@הולך בטל 

@פצלשית~ 

@היי לכולםם  

@התפצלשתי???? 

@גוזמבה

@אליאור הדר 

@אייסקפה 

@תות"ח!

@שפרינצא בוזגלו

@נפש חיה.

@מתנחל בראבק

@אודך☺

@הכול לטובה!

@סוורוס סנייפ

@מתנחלת אמיתית

@ילדה998

@ברוקולי

@יתקאי

@מישהו איתי

@תתן אחרית לעמך!

@חושבת בקופסא

@בת סוד

@טונה(לא דג)

@The Lion

@ילדה של אבא

@125690

@אחי אהוביה

@אנמונימי

@מח"פ

@אני ועצמי

@-אני

לכל הפרקים: מקבץ - כל הפינות על תולדות חייו של מרן הרב זצ"ל. - נוער וגיל ההתבגרות

לסדרה על מרן ר' אברום זצ"ל: מקבץ- כל הפינות היומיות של הסיפורים ממרן ר' אברום שפירא זצ"ל - נוער וגיל ההתבגרות

...רחל יהודייה בדם
מעניין מאוד.

כל הכבוד לך.
כל הכבוד , מעניין לקרואברוקולי
חזק וברוך. אשריךThe Lion

מדהים... תודה רבה!לראות בטוב
וואו, איזה "גדוייל"...!!תות"ח!

אהבתי ממש את הסוגריים, שהקדושה לא באה על חשבון היותו מקורקע....

וואו, איזה רב עצום, שמצד אחד פועל למען ארץ ישראל ומכהן ברבנות ממשית ו"טכנית", ומצד שני גאון עולם, תלמיד חכם עצום, גם בקיאות עצומה בתלמוד ובכל הש"ס והפוסקים וספרי הקבלה והכל, וגם עומק ורוחניות מטורפת (אמונה צרופה, ספרים שלמים של אמונה עצומה וגם כותב שירים נפלאים...).

פשוט איש אשכולות...!

אבל איזה אשכול, ממש אשכול אשר כרתו משם בני ישראל, כגודל שחז"ל תיארו...! (פרשת הבר-מצווה שלי...)

והייתי ממליץ לעבור לקישורים למכלול, יותר שייך...

וואו! באמת מדהים ומרגש!!עצמי החביבהאחרונה

תודה!

יש כאלה שערים עכשיו?אהבה 18
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

אולי יעניין אותך