הייתם עוזרים לערבי?חסרת טאקט

בהמשך לשרשור הלז-הייתם מעלים טרמפיסט ערבי?🚗 - צעירים מעל עשרים 

הייתם עוזרים לערבי לקנות כרטיס לרכבת\ מחייכים לתינוק ערבי ברכבת?

חח הדוגמאות מהרכבת סתם כי יצא לי לעשות את הדברים הנ"ל וחברות שלי התעצבנו עלי...

מה אתם אומרים?

לאאישראלית2❤🇮🇱
ובחיים לא
וגם אין מצב
|מבט|אני ועצמי:)
לא סיכמנו על זה?🥱
טויב אז תזכירי לי ב**אני ועצמי:)
נראה לי שכןאוריה (בדוי)

לחייך אז סבבה, כי הוא בסך הכל תינוק....

לעזור לאנשים זה תמיד טוב, ואם הוא כאן סימן שהוא לא מחבל ולא בדרך לפיגוע או משהו

סך הכל, הבן אדם שלידך - כולה נולד לאמא אחרת...

ואל תתעצבנו עלי כי ככה אני חושבת- תציצו בחתימה שלי ותבינו................

בקשר להפניה לחתימה, לא יכלתי להתאפק:הָיוֹ הָיָה

"אתם קרויים אדם והם אינם קרויים אדם"

...רחל יהודייה בדם
כן.
להיות בן אדם. זה שעומד מולך זה בן אדם, כל עוד לא הוכח אחרת.
כבדהו וחשדהו.
תינוק עברי בלי שכל ושנאה- למה לא?שפרינצא בוזגלו

וואלה בשכלהכול לטובה!

אני אומרת מה בעייה בשכל!!

בלב קשה לי לעשות מעשים כאלה....

כול דבר!!!

כן, ואני חושבת שאולי אפילו באמת עשיתי את זהחושבת בקופסא

לא היה לי מה לענות על השרשור של הטרמפים כי אני גרה בעיר ורק הרעיון לקפוץ למכונית של זר, לא משנה מאיזה מוצא, ממש לא באה בחשבון בשבילי.

אבל למה לא לעזור לבן אדם או לחייך לתינוק? אני לא חושבת שזה מסוכן כי כנראה מקרים כאלה יקרו במקום ציבורי.

באמת יש סיכוי שעשיתי דברים כאלה פעם, לא זכור לי מקרה ספציפי, אבל אני לא ממש בודקת לאום לפני שאני עוזרת למישהו או מחייכת לתינוק.

עוזרים לערבי - כן בודאי, למה לא. מחייכים לתינוק - נראלי שכן,The Lion
אבל לא סביר שאעשה את זה.
כמובן שזה רקרקרק אם הוא התנהג כמו בנאדם, טיפה מעבר לזה - אני מסיק את המסקנות ועוזב אותו לנפשו, על כרטיסו וילדיו. ואת כל זה אני אומר כמי שמכיר ערבים די מקרוב (ברשותכם לא אפרט)..
..חסרת טאקט

וואלה הוא היה עצבני הזה והוא הפחיד אותי... ובדיוק הגיע לי הרכבת אז פשוט ברחתי...

וואלה? קצת פוחד מהםמח"פ

ברור, הם בני אדם בדיוק כמונואחד הגברים!!!
הם אויבים...הכול לטובה!

צריך להיזהר

כן, יעשו פיגוע ויחתכו אותך עם הנייר של הכרטיסחושבת בקופסא

ברור שלא צריך ללכת לשופינג בכפר הקרוב לביתכם, אבל בני אדם רגילים בסיטואציות רגילות לא מסוכנות- למה לא לעזור?

את צודקת!!הכול לטובה!

אבל נפשית קשה לי לעוזר להם....

בשכל אני מבינה ואומרת כן כול אחד הוא בנאדם וכו...

נפשית בלב , לא יכולה , באמת!

אני אתן דוגמא.. אם היה לי חברה שהייתה מיצקה לי מלא לי אישית היה לי קשה נפשית לעוזר לה!!!! קשה!!! מאוד!!1

אבל מבינה בשכל שצריך לעשות!!

באמת לא יודעת מה הייתי עושה קשה לי לחושב על זה ברמה נפשית!

לאאאאאחד הגברים!!!
יש להם פוטנציאל להיות אוייבים
סיפור קטן, השבוע ההיתי בירדנית וראתי משפחה שטה בקיאקים, שרה שירים ונהנת, כמו כול משפחה רגילה, הם היו ערבים; וזה הצמונה שאני רוצה שישאר לי בראוש שאנחנו מדברים על "ערבים" משפחה שנהנת בקיאקים! לא איזה פסיכופט שדוקר אנשים
הלוואי שזה היה התמונה....הכול לטובה!

ערבים הם אויבים...

הרע הסברתי שלאאחד הגברים!!!
למה את לא יכולה שזה תהיה התמונה???
משפחה ששטה בקאייקים יכולה אחרי הקאייק לשלוף סכין...הָיוֹ הָיָה

ובוא, זו לא ספקולציה שלי...

אז זה אולי נשמע נורא רומנטי ש"זו תהיה התמונה", אבל זה בעיקר תמונה שנובעת מאשליה אופטית...

ולאויב אני לא יכול לקנות כרטיס לרכבת????אחד הגברים!!!
אני לא אומרת שלא!!הכול לטובה!

אני אומרת שסבבה...

אבל אני לא יכולה לעשות את זה...

למה לא? מה רע בזה?אחד הגברים!!!
צריך בשביל זה להיות מאוד מוזר...הָיוֹ הָיָה

לעזור לאויב? לאן הגענו?

להיטלר הייתה גם קונה ככה גלידה טובה בטעם פיסטוק עם דובדבן מלמעלה?

יש הבדל בין אוייב ודאי לאוייב פונטנציאלי..כלשהי
ואני חושבת שלא נכון להשוות את היטלר לילד ערבי בן 5, לא שזה מפריע לי ברמות ואני מנסה להגן עליו או משו, אבל סתם אומרת שזה לא אותו דבר..
לי זה מפריע ברמותאחד הגברים!!!
מה נסגר תראו מצאיות, זה בודדים!!!
וכן אני נחוש להגן על כול בנאדם שנעשה לו אוול!!!
עצוב שלך לא אכפט מהם
אוקי שמע באמת כל הכבוד לך..כלשהי
לי אישית אין עצבים לנסות לתקן דברים שגם ככה לא ממש מועילים, כילו זה סתם לא כזה בוער לי .. לא אומרת שזה טוב או אידיאלי..
שתי נקודות:הָיוֹ הָיָה

א. הוא כתב על אויב ממש

ב. מה ההבדל בין "ממש" ל"פוטנציאלי" לדעתך? הבה ונתחיל מלברר מהי הגדרת "אויב" בעיניך..

מי שמאיים על הקיום שלי או של העם שלי.כלשהי
אני חושבת שהעם הערבי בכללותו הוא אויב, אבל לא כל אחד. בתור עם הם מהווים איום אבל לא כל ילד בן 5.
בכל מיקרה, אין לי ממש כח סתם לדון על זה כי כבר טחנו כאן את הנושא הזה מליון פעם מכל הכיוונים ולא באמת הולך להיתחדש כאן כרגע איזה משו חדש כניראה
אם העם אויב - אז כל מי שהוא מהעם הוא אויבהָיוֹ הָיָה

ואם מי שמהעם לא אויב, איך העם יהיה אויב?

אני מציע פשוט לבדוק למי התורה קוראת אויב, ואיך היא מצווה להתייחס אליו.

ואחרי זה, לעבוד קצת על ענווה בפני מלך מלכי המלכים, ולזכור שהוא יותר מוסרי וחכם מכולנו.

עצה טובה, מכל הלב.

לא מחייב.כלשהי
בתור עם הם אוייבים שלנו, וגם בתור אנשים רובם אויבים שלנו. אבל עדיין יש יוצאים מין הכלל
נניח שיש יוצאים מן הכללהָיוֹ הָיָה

מה מלמדת אותנו התורה כשיש ספק על משהו לאיזו קבוצה הוא משתייך?

לוידעת.. מה?כלשהי
ומה עם פעמים שאין ספק? סתם ערבי שיודעים שהוא עוזר ליהודים..?
"רוב".הָיוֹ הָיָה

מניחים שהוא מהרוב.

ומעבר לזה, בנושא של אוייב ספציפית, התורה בפירוש מתייחסת לעם כמקשה אחת, ללא הבדל.

..כלשהי
אז איך זה שאחרי השואה לדוג נתנו אותות של חסידי אומות העולם לבודדים שעזרו לנו אם לפי מה שאתה טוען הם שייכים למקשה אחת של 'רוב'??
..הָיוֹ הָיָה

מי שפועל אקטיבית נגד האומה שלו - מוציא עצמו מכללה. כמו אדם שירגל למענינו וכדו'.

אוקיכלשהי
ויש גם ערבים כאלה, אולי קצת, אבל הם קיימים. ומעצבן אותי שלפעמים שוכחים את זה
אוקייהָיוֹ הָיָה

ערבי שירגל למען עמ"י (וכדומה) מאידיאל - אכן מוחרג מהקביעה שלי

ובהנחה שאת יודעת עליו ספציפית בוודאות שהוא כזה, כמובן, כי אחרת שוב יש "רוב".

בן סורר ומורהתות"ח!

כבר מגיל קטן צריך להרוג אותו כי יודעים שכשהוא יגדל הוא יעמוד בצמתים וילסטם את הבריות...

מהבחינה הזאת בהחלט אפשר להסתכל כך על ערבי קטן...

אבל זה סוגייה קשה בחז"ל ודי בלתי אפשרי שיהיה בן סורר ומורה...

אז כמובן, לא להרוג אותו, אבל לפחות לא לתת לו דברים ולא לעזור לו זה נראה לי בסיסי...

יכול להיות שברגע זה אתה מאכיל את מי שירצח מישהו מהעם שלך...

עכשיו, כתוב על שבעת העממים שאפילו צריך להרוג את כולם, "לא תחייה כל נשמה", כולל הנשים והטף...

וכן עמלק...

אז אמנם אי אפשר לדעת אם הם עמלק או שבעת העממים, אבל כל עם שנמצא בארץ וטוען ללאום אחר ורוצה לזרוק אותך לים, וכולם תומכים ומעריצים אנשים רוצחים כמו יאסר עראפת ימח שמו וזכרו ועוד כל מיני רוצחים שהם מעריצים ולא רק זה אלא גם לא מונעים אף אחד ולא יוצאים בפומבי נגד הרצח והפרעות שהיו בלוד ורמלה וכו'...ומבחינתנו כל עוד ערבי מבוגר לא יוצא כנגד זה הוא פושע בעצמו...

בקיצור, אין הרבה חסידי אומות העולם כמו שאוהבים לייצג, וגם אותם ערבים שחיו בשכנות עם יהודים וילדיהם שיחקו עם ילדינו, ביום אידם הם קמו ורצחו את אותם שכנים שישבו איתם לקפה נפש ללא היסוס.

אז אם את רוצה לתת עזרה לאחד שיכול להיות כזה, ולומד קוראן ששם כתוב דברים לא בדיוק הכי טובים על היהודים, ושצריך להרוג אותנו ואנחנו כלבים ועוד דברים נוראיים...(הם דת החרב, אגב...ככה הם מגדירים את עצמם, רק שתבינו...), תיהני לך...

בדר"כ כשבן אדם מביא עזרה למישהו כזה זה יכול לגרום לקלקול מוסרי גדול, בבחינת: "כל המרחם על אכזרים סופו להתאכזר לרחמנים"...

עכשיו, בנוגע לילדים קטנים יש מקום להגיד שכן להביא להם, אבל רק אם אותו אדם בדרגה מוסרית גבוהה בשביל זה ומבין שרק בגלל הסיבה שלהלן אפשר לתת לו עזרה.

כתוב כך: "וישמע א-לוקים את קול הנער באשר הוא שם", אחרי שהגר זרקה את בנה ישמעאל תחת אחד השיחים ובכתה והתפללה, הקב"ה נענה, פקח את עיניה, היא ראתה באר והשקתה את ישמעאל וכך הוא שרד.

אך כתוב שלא בגלל תפילתה של הגר אלא בגלל תפילתו של ישמעאל...

ודורשים חז"ל שאמנם ישמעאל יעשה צרות רבות לעם ישראל ולא היה ראוי לשמוע לתפילתו, אך כיוון שעכשיו הוא כביכול "תמים" ולא עשה כלום, הקב"ה דן אותו על פי המצב שלו עכשיו ולכן שעה לתפילתו...

רק שתבינו, ישמעאל שממנו יצא האסלאם, כבר בגיל קטן עשה דברים נוראיים ויצחק והוא לא יכלו לדור באותו בית מרוב הקלקולים הנוראיים שהוא עשה, אך בתור תינוק באמת אין כ"כ דברים שהוא יכול לעשות, ואפילו לא לחשוב סרה נגד עם ישראל, ולכן אפשר לענות לתפילתו...

אם ורק אם מהסיבה הזאת אתם רוצים לעזור לילד קטן ערבי, אפשר, רק שתבינו שזה רק בגלל זה ושלא חלילה ישנה לכם את המאזן המוסרי שבו ערבי לא שווה יהודי, לא משנה מה, וערבי סטנדרטי מבוגר לא ראוי לעזרתינו, ובכלל לא כדאי שיהיה בארץ. (ושוב, חסידי אומות העולם שישארו, וכן כל הגויים שנחשבים כ"גרים תושבים" יכולים להישאר, אני  בעד להקים מוסד של זה, וכל האלו שמגנים בכל תוקף את הפרעות ולא עויינים לנו, יש מקום להגיד שישארו ולא יסתלקו, אך כל השאר להעיף זריז מהארץ....).

ושוב, זה רק צד, כי בסוגיית בן סורר ומורה רואים הפוך, אינני יודע בדיוק מה היישוב של הסתירה הזאת, אולי ניתן לומר שבאמת סורר ומורה זה לא אמיתי וכמו שאמרה הגמרא שבן סורר ומורה לא היה ולא נברא. (אמנם יש דעה בגמרא שכן יש, אך גם אם יש זה מאוד נדיר וכנראה לא דוגמא מצוייה שאפשר להגיד אותה על ערבי מצוי...).

חבל לי מאוד שגם אחרי הפרעות עדיין אנשים לא קולטים שהערבים הם האוייבים שלנו, אני תוהה לעצמי מה עוד הקב"ה צריך לעשות כדי לגרום לנו להתעורר...(הדברים לא מכוונים אישית...).

שמע, ברור לי שאתה צודק וברור לי שהערבים כעם הם אויבים שלנוכלשהי
ורק רוצים לראות אותנו מתים.
פשוט קצת קשה לי נפשית עם הקטע הגישה של "לא לעזור להם ולא משנה מה" כי בסופו של דבר גם אותם אלוקים ברא וגם אןתם הוא אוהב (לא מדברת על אלו שפוגעים בנו או לא מוחים על פגיעה בנו, אלא לדוג ילד בן 5 שלא עשה כלום) ובסופו של דבר באמת אומנם ישמצב שאפילו הרוב רעים אבל עדיין יש את הבודדים שלא.. אסור לעזור להם? אסור להתייחס אליהם כבני אדם?
אני באמת שואלת, כי באמת אני רוצה לדעת תשובות. כי קצת קשה לי עם הגישה הזאת, אבל אם באמת זה ההלכה ומה שצריך אז אני אקבל אתזה לגמריי....
אלוקים ברא גם עמלקים.הָיוֹ הָיָה

אני בטוח שלא התכוונת לזה, אלא את פשוט חזורת על מה ששמעת, אבל המשפט הזה הוא בסה"כ סיסמא נבובה של אנשים שלא חשבו לרגע על מה שהם אומרים.

אז מה אם הוא ברא אותם? מה הראיה בכך? הוא ברא גם את השטן..  הרי כל הרוע בעולם הוא יציר כפי הקב"ה.

דווקא אני כן באמת התכוונתי לזהכלשהי
בקשר לעמלקים הוא ציווה אותנו להרוג אותם.
אם תשים לב- בסוף התגובה שלי שאלתי מה אלוקים ציווה בקשר לערבים, האם באמת ההלכה אומרת לא לעזור לסתם ערבי שאני יודעת בוודאות שהוא לא מזיק?
ומה לומדים מזה שהוא ציווה?הָיוֹ הָיָה

ש"הוא ברא" זה לא סיסמא שאפשר לענות איתה לטענות אחרות. כי הבריאה לא מחייבת כלום בנושא.

לגבי אויב - כתבתי הרגע למעלה.

לא אמרתי שמחייבכלשהי
שמע, אתה נראלי לא ממש הבנת אותי..
אני אמרתי שנפשית קשה לי עם זה, אמרתי שאני לא לגמרי יודעת מה ההלכה מחייבת בנושא הזה, ולכן שאלתי מה היא אומרת כי אם היא אומרת לא לעזור בכל מיקרה אז אני אתגבר על הקושי הנפשי שמוביל אותי לעזור... בסך הכל ניסיתי לברר האם באמת זה מה שההלכה אומרת והסברתי את המקום הנפשי שלי, לא אמרתי שככה צריך לעשות...
מבין אותךהָיוֹ הָיָה

זה שנפשית קשה לך זה מעולה, אם נפשית לא קשה זה אומר שאנחנו משוחתים

ככה בדיוק צריך: שיהיה קשה נפשית, אבל אז להבין מה שהתורה אומרת.

ולגבי המשפט ההוא, אני פשוט רוצה שתביני ש"אלוקים ברא אותם" זה לא שיקול לכלום.

זה לא שיקולכלשהי
רק ניסתי להסביר את הקושי הנפשי..
אבל עזוב, שכח מהמשפט הזה
אני אנסה קצת לבאר את העניין...תות"ח!

בהחלט הם בני אדם ויצירי כפיו של הקב"ה...

אבל, ככה...

הגויים הם בבחינת "חול" ואנחנו בבחינת "קודש"...

אנחנו בניו של הקב"ה, כל העם בפוטנציאל של דרגת נבואה, בבחינת "ומי יתן כל עם ה' נביאים וכו'...".

לעומת זאת, הגויים הם בנויים נפשית והכל אחרת מאיתנו, אמנם בגוף הם נראים דומים, אך נשמתינו שונות זו מזו כרחוק מזרח ממערב, והכוזרי אומר שעם ישראל הוא דרגה בפני עצמה בבריאה...

הגויים אינם ראויים לנבואה כעם, אין להם את הכוח הסגולי הכללי של עם ישראל, רק פרטים מהם ראויים לנבואה, יחידי סגולה, אך כל השאר ממש לא...

הגויים יכולים להיות כחלק מהתעלות העולם רק כאשר הם מחוברים אל הקודש, אל עם ישראל, וכפופים לו, או בעזרת החרב, שפשוט עם ישראל יהיה הממלכה הכי חזקה וישלוט בעולם, או, במצב היותר אידיאלי ועתידי, שכל הגויים ישמחו לשרת את עם ישראל, כמו שהטבע עצמו שש לשרת את הצדיקים, ולכן הם, תפקידם יהיה בחול, לעשות את כל הצרכים של החול כגון לעבוד את האדמה, שזה יהיה הרבה יותר קל, אגב, וכל הצרכים, ועם ישראל יתפנה כולו לקודש, ללמוד תורה ולהעלות את העולם בדרגתו הרוחנית.

כשעשיו ושאר האומות אינם תחתינו, הם משולחי רסן, הטבע אכזרי, ולכן הם אינם מוסריים מטבעם, כשהם אינם תחת היהודים, ואפילו כשנותנים צדקה זה מאינטרס, כמבואר בגמרא, דהיינו כל הסדר במדינה שאת רואה זה לא כי הם באמת מתורבתים ומסודרים אלא כי הם אינם רוצים שיהיה בלאגן ואיש את רעהו חיים בלעו, אך בזמן האמת הם יכולים להתנהג כמו חיות, לעומת היהודים שאפילו במצבים הכי הזויים שמרו על מוסריות ועל אמונה והיו נאורים ומתורבתים.

נפשם של הגויים אינה כמו נפש ישראל, אנחנו ביישנים רחמנים וגומלי חסדים, הם בדם עושים הכל רק למען האינטרס שלהם, לפעמים גם האינטרס מסתדר לטובה עם המציאות ואפילו מקדם את העולם, אך הכל נובע מאינטרס ונועד לשרת את האדם הפרטי, אין אצלם מושג של "כלל" באמת.

לכן, צריך להבין קודם כל שישראל הוא מעל גוי, לא משנה מה, זו בריאה בפני עצמה, הגוי הוא אינו כיהודי.

לכן גם אסור להתחתן איתם, ואסור להתקרב אליהם כדי לא ללמוד ממעשיהם הרעים, ולכן יש הרחקות של חז"ל לגבי יין נסך וכו'....

ולדעת שחיי יהודי, לא משנה מה, חשובים יותר מחיי ערבי...

אחרי שאנחנו יודעים את כל זה, אפשר לומר שהערבים הם גם בני אדם...

אבל, שוב, הם אינם כמונו, דיבורים לא עוזרים איתם, ולכן שפתם היא שפת החרב, הם מבינים רק בידיים, ולכן כאשר אנו רוצים להוריד אותם ושיהיה שלום ולא תהיה מלחמה, האפשרות היחידה שלנו היא להילחם איתם...

אך באמת, לפי זה, לילדים קטנים אפשר להתייחס ולהם אפשר להתייחס כבני אדם...

מה זה אומר כבני אדם...?

כי בני אדם שמצרים לישראל ועושים להם צרות אסור לחוס עליהם וצריך להילחם בהם...

אך בהחלט בלב לא לשנוא אותם, ולהצטער על כך שהם מתים...

עכשיו, זה רק בדרגה מוסרית גבוהה, אך כאשר הגבולות הנ"ל לא ברורים מספיק לאותו אדם והוא חושב שזה יבלבל ויטשטש את הגבולות, שלא ינהג כך אלא ישאר ברמה היותר נמוכה...

בימינו, פוליטית בהחלט לא אומרים משפטים כאלו של "לא לשנוא ערבים", כיוון שלא ברור לכולם לצערינו את מה שאמרתי, ולכן לא אומרים את זה, אך למי שזה כן מובן והוא בדרגה מספיק גבוהה שלא יגיע לכך של: "כל המרחם על אכזרים סופו להתאכזר לרחמנים", שסולם הערכים והמוסר שלו לא מתבלבל מזה, אפשר ורצוי לנהוג כך.

בהחלט מבין את האנשים הנורמלים והרגילים ששונאים ערבים, זה לגיטימי בעיניי, ובדר"כ כשאני שומע דיבורים של "לא לשנוא ערבים" זה בדר"כ מעיד גם על עיוות מוסרי וסולם ערכים ומוסר עקומים, אך מי שכן נוהג כדרך האמת והגיע לרמה מוסרית גבוהה, בבחינת "אברהם אבינו" (שאירח מלאכים שהיו נראים כערביים...מכיוון שרצה שיחזרו בתשובה ויש בהם צלם א-לוקים, אירח אותם ולימד אותם להודות לה'...אך זה רק אברהם אבינו שהוא בדרגה מוסרית גבוהה, שיכול להיות מעבר אחד וכל העולם מעבר השני, שיודע וברור לו בדיוק מהו המוסר ומה הקב"ה חפץ, ושומר מצוותיו, ויוצא למלחמות ושונא את הרוע, אך הוא גם בדרגה מספיק גבוהה שאכפת לו מזה שיצירי כפיו של הקב"ה מתים, ולכן הוא מתפלל על סדום וכו'...), אשריו ואשרי חלקו.

תבחני את עצמך אם כך או לא....

ואווכלשהי
תודה רבה על התשובה, בהחלט עשה לי סדר בראש.
כילו את רוב הדברים ידעתי, אני מגיעה מבית שזה פחות או יותר הגישה, אבל עדיין מאוד סידר לי את הדברים בראש.
תות"ח!

כבר כתבתי על זה בהרחבה על הנושא הזה נראה לי, את מוזמנת לחפש ולדפדף הרבה אחורה בכ"א ולראות, שמחתי לעזור...

חח איך ישלך כח להקליד כל כך הרבה??כלשהי
אני רק חושבת עלזה וניהיה לי כאב ראש
שאלה טובה...תות"ח!

בקטע הזה כל הבנות בפורום מקנאות וחשות מאויימות שאני כותב כ"כ הרבה...

ב"ה ה' חנן אותי בכישרון כתיבה ואני אוהב מאוד להתבטא בכתיבה, אז ב"ה אני גם אוהב לקרוא מגילות וגם אוהב לכתוב אותן...

יש מפה חברי הפורומים שהם בדרגות גבוהות ויכולים לכתוב הרבה רעיונות והרבה תוכן בתמצות ובקצת מילים, אני לא הגעתי לרמה שלהם, אני לא מסוגל, ועל כן אני חייב להרחיב ולכתוב הרבה...

ויש לי גם מהירות הקלדה טובה, ב"ה...

אני מקליד כמעט עיוור...

אני מקליד עיוור, אבל עדיין לא חלק לגמרי, לפעמים לוקח לי קצת זמן למצוא את האות המתאימה ולכתוב בטעות אות אחרת, זה קצת מאט לי את מהירות ההקלדה אם אני לא לפעמים מסתכל על המקלדת, אבל היכולת די גבוהה, ב"ה...

חח וואי יפהכלשהי
אני גם בעיקרון אוהבת לקרוא ולכתוב, אבל בדרך כלל אין לי סבלנות לזה, כילו אני על קוצים בצורה קבועה, אז אם אני רוצה אני צריכה להושיב את עצמי בכח ואז אני נהנת מזה, אבל זה דורש ממני להדביק את עצמי לכיסא עם מסמרים בערך
תודה...תות"ח!

בהחלט תכונה חביבה ונהדרת שאני ממש שמח בה ואוהב אותה...

הבנתי...

כן, בעיית קשב וריכוז קלאסית...

יפה מאוד שקראת את כל מה שכתבתי...

נ.ב. מזכיר לי מקלחת כשהייתי קטן, עשיתי מלחמות חרמה כדי לא ללכת להתקלח, ואז בסוף נהניתי ולא רציתי לצאת מהמקלחת...

..כלשהי
איזה יופי. כיף שיש משו שכיף לעשות😎

נראלי פחות קשב וריכוז, אני יכולה להיתרכז.. יותר היפרית, בקושי מסוגלת לשבת..

חח רק כשהיית קטן? במקלחות זה בעייה ידועה, קשה להיכנס קשה לצאת.. כנל על שינה
אכן...תות"ח!

אה, הבנתי...

כן, סוג של בעיית קשב, לא בדיוק קלאסית...

כן, צודקת, גם עכשיו...

אבל עכשיו אני יותר בוגר ומבין שזה חשוב להתקלח כל יום...

וואו, שינה זו באמת בעיה, רק שזה בדיוק ההיפך, כשהייתי קטן הייתי הולך לישון מוקדם בקלות, ועכשיו הרבה יותר קשה ללכת לישון בזמן...

..כלשהי
חח אני מגיל קטן הייתי עושה להורים שלי טרור בהשכבות.. עכשיו זה תלוי בתקופה אבל לרוב מאוחר..
..הָיוֹ הָיָה
עבר עריכה על ידי נשמה כללית בתאריך ט"ז באב תשפ"א 04:16

געוואלד שבת אומרת את זה, זה שמור לביינישים

@תות"ח! - שלושה דברים שביינישים לא מסוגלים להתחיל ולא מסוגלים לסיים: מקלחת, מיטה, וסוגיה.

ביינישים וילדים קטנים...שפרינצא בוזגלו

או שביינישים הם ילדים קטנים במהותם

האפשרות הראשונה...תות"ח!

ביינישים הם יצורים בפני עצמם, בריה בפני עצמם...

היי, אני מוחה בתוקף....תות"ח!

שתיקח את הקרדיט מצידי....

דווקא ההיפך, בתור בייניש אני בהחלט מתכוון לסיים את כל שלושת הדברים האלו בישיבה הגבוהה....

וואו שאלה ממש טובהקוואלה
תאמת שאין לי מושג איך להתייחס לנושא הזה..
לדרוזים נגיד אין לי בעיה להייחס יפה כי זה הדגי והם מקבלים את הנוכחות שלנו כאן אבל רוב הערבים לא ממש. אז תכלס לא
כול הכבוד שעשית את זה!!!אחד הגברים!!!
מי שמכיר יש את הערבייה ברכבת הקלה, ליד גבעת התחמושתאחד הגברים!!!
יצא לי לתרום לה כמה פעמים ןאיזה פעם זקנה אחת העירה לי על זה,
היא יותר דיברה על כיוון של לתרום כסף למישו שאולי ישתמש בזה לסמים, ונראלי שפתחתי על זה שירשור פעם,

אבל בקטע שהיא ערביה וואלה אין שום הצדקב לא לתת לה, היא בן אדם!!
לא עדיף לעזור ליהודי?חסרת טאקט

או לתרום לעמותה שתעזור ממש לאנשים?

שיהיודי יבקש בכיף אני יתרוםאחד הגברים!!!
אבל זה לא סותר, אצלי זה גם וגם
במקרה של או או אני חושב שעדיף יהודי
ותכלס אתה חושב שצריך לתרום לכל האנשים שיושבים ברחובחסרת טאקט

ומקבצים נדבות?

אתה לא חושב שעדיף שהם ירשמו לאיזה עמותת צדקה\ יפסיקו לבזבז את הכסף שלהם על דברים שהם מכורים אליהם?

אני פשוט תורם כי לא אכפט לי להוציא כמה שקלים כדי לשמח בנאדםאחד הגברים!!!
סבבי. צודק.חסרת טאקט

אבל הכסף הזה רק פוגע בהםחושבת בקופסא

אני חושבת שצריך לתרום רק לעמותות, שנותנות לאנשים שבאמת צריכים את הכסף בוודאות.

קבצנים ברחוב יכולים להיות נרקומנים או רמאים ואי אפשר לדעת.

בהחלטקורא ממעמקים

נראה לי שבאמת הדבר הכי מעולה זה להמליץ לאותו אדם על עמותת חסד מוכרת וטובה

...חסרת טאקט

רק שלרוב זה מפחיד להתקרב אליו\ הוא חולה נפש\ הוא פשוט יקשיב לך.(זה ציני.)

אבל יש מספיק יהודים נזקקיםישראלית2❤🇮🇱
לא מיוזמתינראה.לאחרונה
אם הוא מבקש יפה אני אחפש תירוצים.

במובן התורני - לא יודע.היום יהיה שמח
במובן המוסרי - בהחלט כן.
משתדל שלא, אבל חשוב לא להכניס את זה לנפשפיקאר

עדיף לעזור לערבי כדי לא לפתח תכונות לא טובות

בעיקרון בעיה של לא תחונם

וואלה תשובה אחתישראלית2❤🇮🇱
(שקראתי לפחות..) שהתחברתי לסיבה למה *כן* ..
אני אישית ממש נגד אבל אהבתי ממש את הרעיון שח לפתח תכונות וכו🙃
אני בדרך כלל אומר תודה רבה לנהג כשאני יורד מאוטובוספיקאר

גם אם הוא ערבי, אבל חשוב לא לשכוח את מה שהם עשו לנו בפרעות, הם אויבים שלנו, מאידך לא להתרגל להיות אנשים עם מידות מקולקלות (אכזריות, כפיות טובה)

אני אומר לנהג ערבי בערבית והוא חוטף שוק... חחח זה פשוט כיף!יוני קדוש

זה כלוםנראה.לאחרונה
אני פעם אחת עזרתי לנהג הסעות ערבי עם הוויז שלו (שהיה בערבית) אמרתי לו: "יפה, תלחץ עכשין על 'רַחְלַה גְ'דידַה', עכשיו על 'נַעַם'... הוא היה בשוק שאני יודע לקרוא בערבית.
בתור לתיאוריה דברתי עם ערבי זקן בערביתיוני קדוש

(הוא מאוד התלהב)
דברתי אליו באדיבות ובחמימות ואח"כ חשבתי שאני לא בטוח שזה היה נכון ואני לא בטוח שאעשה את זה עוד פעם כי זה נותן לגיטימציה לדו-קיום.

כןאני לכאורה
לעזור לו ברור, וגם לי עזרו מלא. אם הם הורסים את המוסריות שלהם ולא מתנהגים כבני אדם מה הקשר אלי, לי יש חובה מוסרית לעזור.
"עם עקש תתעקש". אתה לא לנהוג ברחמים עם אכזריים.הָיוֹ הָיָה

זה היפך המוסר.

תינוק ערבי הוא אכזרי מבחינתך?היום יהיה שמח
זו מלחמת לאום בלאום.הָיוֹ הָיָה

כשיהושע כבש את הארץ הוא השאיר תינוקות?

כשדוד נלחם הוא השאיר תינוקות?

(אין לי בעיה לחייך לתינוק. אבל לא אעזור לאמא שלו להעלות אותו לרכבת)

אני לא יודע מה איתך אני לא מאמין בלאום כישות עצמאיתהיום יהיה שמח
לאום הוא אוסף של פרטים מאוגדים.
אני אבין אם תאמר שבסופו של דבר המעשה של העזרה לאותו תינוק יגרום ליותר סבל ורוע בעולם ולכן אתה לא עושה אותו. הרי גם אני לא הייתי משאיר את היטלר למשל חי גם אם הייתי פוגש אותו בעודו תינוק.
אבל אני לא אבין אם תגיד שלא תעזור לערבי רק מעצם היותו ערבי.
טוב אז הדיון מתחיל הרבה לפניהָיוֹ הָיָה

אם הנחות תורניות בסיסיות לא מוסכמות עליך, באמת אין טעם להתדיין מהאמצע.

אכןהיום יהיה שמח
רק אני בהחלט בספק האם תפיסת הלאום כישות עצמאית היא הנחה תורנית בסיסית.
איאייי, לא למדת את יותר מידי מספרי הראי"ה...שפרינצא בוזגלו

למדתי קצתהיום יהיה שמח
השאלה היא עם התפיסה של הראי"ה היא הנחה תורנית בסיסית או אולי פשוט עוד שיטה ביהדות.
זו באמת בעיה.הָיוֹ הָיָה

ולא צריך בשביל זה את הרב זצ"ל, צריך לקרוא "א ביסאלע חומיש"

מעניין מה שאתה אומרהיום יהיה שמח
כשלמדתי בת"ת "אביסלע חומש" לא זכור לי דבר כזה, אולי תאיר את עיני. אני לא בא בדעה סגורה מראש כי הידע התורני שלי באמת מוגבל.
תעשה חיפוש בבר אילן על הזכרת הלאום בתורההָיוֹ הָיָה

ועל דרכי הנהגת המלחמות בין הלאומים.

לא הבנתי מה הקשר לשאלה האם הלאום הוא ישות עצמאיתהיום יהיה שמח
קשר ברורהָיוֹ הָיָה

תעשה חיפוש, מצא את האיזכורים, וראה את היחס לנושא.

אולי במקום להגיד לי מה לעשותהיום יהיה שמח
תגיד לי את ההקשרים הללו...
מה לתת?הָיוֹ הָיָה

זה פשוט לראות שהלאומים נתפסים כישות. כבעלי יחס עצמי.

בתנ"ך, בחז"ל, בכל מקום.. במהר"ל וברמח"ל, ברב זצ"ל והרב סולובייצ'יק, הרב כהנא וב..

פשוט בכל מקום.

נגיד פסוק שבו רואים את זה?היום יהיה שמח
"ולאום מלאום יאמץ"תות"ח!

"שני לאומים ממעייך יפרדו"

"הֵן עֵד לְאוּמִּים נְתַתִּיו נָגִיד וּמְצַוֵּה לְאֻמִּים." (ישעיהו נ"ה ד')

טוב לך...?

לא הבנתי איך זה קשור בדיוקהיום יהיה שמח
דיברנו על המשמעות של המילה לאום ואתה מביא לי פסוקים שכתוב בהם את המילה לאום? תביא פסוק שמובן ממנו שמשמעות מסוימת ללאום היא נכונה ולא אחרת...
זה מובן מאליוהָיוֹ הָיָה

היחס הוא ללאום - הלאום הוא זה שיאמץ, הלאומים הם אלו שיריבו זה בזה, התפקיד של ע"מי ומעלתו הוא בלאומיותו, וכו'.

אם אני אומר ש"הפקק ארוך"היום יהיה שמח
או ש"הפקק משתחרר" זה אומר שהפקק הוא יישות עצמאית?
ברור שלא, אני פשוט מתייחס לאוסף של פרטים (במקרה הזה מכוניות) כמשהו אחד למען הנוחות...
אבל לא זה מה שנאמר שם.הָיוֹ הָיָה

כשאומרים שהלאום הוא מצווה לאומים - פירושו שיש יחס ללאום כישות, ולא לכל פרט ופרט.

כשמצווים על מלחמה בלאום - בה יש דין אחד לכל אזרחיו ללא הבדל - פירושו שהיחס הוא ללאום.

כמו שאמרתיהיום יהיה שמח
זה שהיחס ללאום הוא כישות עצמאית לא אומר שזה באמת כך. זו פשוט דרך נוחה יותר לדבר.
כמו שאני יאמר "צריך להלחם בארגון בצלם" נגיד. בוודאי שאני לא מייחס ל"בצלם" ישות עצמאית. זאת פשוט דרך ביטוי מסוימת.
לא זה לא. התנ"ך זה לא אתה.הָיוֹ הָיָה

התורה מייחסת ישות ללאומים, תוך השלכת תוצאות מעשיות (כפיי שהדגמתי, בדבר שהוא בעצם מקור הדיון שלנו כאן: יחס לכל פרטי הלאום ללא הבדל) זה כנראה יותר מאשר חוסר סבלנות של הקב"ה לדייק

גם אם היחס לכל פרטי הלאוםהיום יהיה שמח
הוא ללא הבדל זה לא מצביע על ישות לאומית.
אם אני אתייחס לכל אחד בארגון "בצלם" ללא כל הבדל זה הופך אותו ליישות עצמאית?
טובהָיוֹ הָיָהאחרונה

דיון עקר

עם עבריטייטש? או שנוותר לו?שפרינצא בוזגלו

יש כאלה שערים עכשיו?אהבה 18
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

אולי יעניין אותך