איך לבחור את בן/בת הזוג?תורם דם
תחנה מרכזית אשקלון.. חודש שבט, גשום.
אני עם חצאית ג'ינס סקיני קצת אחרי הברך סריג ורוד וג'קט..
רואה מולי בחור עם דגמ"ח, נעלי הרים, מעיל וצעיף..
"היי..אתה עזריה?"
חיוך ענק "כן.. נועה?"
מחייכת בחזרה.. עוד לא הספקתי להגיד עוד משהו.. והבחור שמולי לא שותק..
"שומעת רגע? לפני שנתחיל הכל וזה.. רק שתדעי שאני מגדל פיאות.. אז אם זה לא מתאים לך תגידי מעכשיו..כדי שיהיה ברור..למה אם זה יפריע לך בהמשך אני לא מתכוון לוותר עליהם.."
אני קצת בהלם.. "תנשום.. אני בסדר עם הפיאות שלך.."
התחלנו ללכת לכיון הים גשם חלש מטפטף עלינו.. מידי פעם מפסיק.
ראינו ספסל רצינו לשבת אבל הוא היה רטוב.. אז עזריה פשוט הוריד את הצעיף וניגב את הספסל.. (כן כן..)
בדרך חזור הוא אמר לי "אני לא מבין למה נשים שמות עליהם את המשחה הזאת על הפנים.."
"אתה מתכוון למייקאפ?"
"כן כן.. זה.. אני קורא לזה שפכטל צבע..מה הקטע של זה בכלל..?"
"אתה יודע שגם אני מאופרת, כן?"
מסתכל עליי לרגע בלי טיפה של מבוכה:"וואלה? לא רואים.."
אחרי כמעט 6 שעות הדייט הראשון שלנו נגמר.
בלילה קבלתי הודעה שהיה לו ממש כיף והוא ישמח להמשיך..
חייכתי. והלכתי לישון בלי לענות.. שיחכה קצת. למרות שגם לי היה ממש כיף.

עזריה ואני ממש שונים.
הוא מתנחל אני עירוניסטית לגמרי.
הוא מפוזר מחשבתית אני יותר ממוקדת.
הוא דוס פיצוצים אני פחות.
חברות שלי חולקות עליי. אבל במגזר הדתי לאומי יש הרבה מנעדים.. והוא היה הרבה יותר דוס.
הוא לא אכל אבקת חלב נוכרי אבל תמיד קנה לי קינדר בואנו שבקשתי ממנו..
שרציתי שיעשה איתי סיבוב בקניון הוא אמר לי שאכנס לפניו ואבדוק אם יש תמונות פחות צנועות ורק אז הוא יכנס איתי.
אני אוהבת מזרחית חוטאת קצת בלועזית הוא אוהב בעיקר פיוטים.
הייתי חניכה ומדריכה בבני עקיבא בסניף מעורב ובכלל חלמתי להתגייס לצבא.
הוא לא היה מדריך בבני עקיבא גם בגלל ערבוביה של בנים בנות..
שרציתי שיבוא איתי לסרט הפכנו עולמות בשביל לוודא שהכל שם צנוע.. אז הלכנו רק לסרטים מצויירים..

היה לנו את כל הסיבות שבעולם לא להתאים.. לחתוך את זה בשלב מסויים. עוד בדייט הראשון שלנו אפשר לספור 3 תירוצים שיספיקו לי להגיד לו "לא".
אבל.. לא חפשתי מישהו שיהיה דוס. שיראה איתי סרטים בקולנוע.. הוא לא חיפש מישהי עם חצאיות שמטאטאות את הרצפה או שאוכלת מהדרין..
שנינו חפשנו משהו אחד-
את החבר/ה הכי טוב/ה שלי.

יום האהבה היה אתמול.. מלא תמונות של זוגות ישתבח שמו.
ומנגד גם רווקים ורווקות שמחפשים בית. אהבה. זוגיות.
יצא לי להתעסק קצת בשידוכים.. לחפש לאנשים סביבי והנה אני אומרת את זה:
העולם משוגע לגמרי.
הדרישות היום הזויות. הפוקוס על הדברים הכי פחות חשובים.
השבוע דברתי עם בחור בן 22 שרציתי להציע לו מישהי שפסל אותה כי "יצאתי עם ספרדיה פעם ונכוונתי ממנה..אני מעדיף אשכנזיה"
אני רואה כרטיסים של רווקים ורווקות.. ואני בהלם.
"מחפש בוגרת מדרשה"
"מחפש מישהי עם חצאית ארוכה עד הרצפה"
"עדיפות לדרומית.."
"מחפש נקייה ומסודרת.."
שיא השיאים ששמעתי שבוע שעבר מישהי יצאה ל3 פגישות עם בחור.. בפגישה השלישית הם דיברו אם לשלוח את הילדים לבני עקיבא או אריאל.. או לשלוח למסגרת של פנימייה או לא.. זה אשכרה (!!) מעסיק אותם. כי מה זה לעזאזל משנה? תהרגו אותי אני לא מבינה.. זה מה שיעשה אותך מאושר/ת? ואם הילד שלך ירצה ללכת? אני ועזריה לא הספקנו להתווכח לאיזה בית ספר לרשום את טוהר רחל. ואשכרה על זה הוא חתך איתה והם לא המשיכו להפגש יותר.. כי זה לא "הסגנון".

כאילו ריבונו של העולם. למה הדברים האלו קריטיים? זה מה שיעשה אותך מאושר? זה מראה שהיא תהייה אמא ואישה טובה?
ובכלל ככה אמורה להראות החברה הכי טובה שלך?
ברגע שזוגיות מתחילה מהנקודה שאתם קודם כל החברים הכי טובים.. אתם לא תוותרו בקלות על החיים המשתופים כי תהיו מוכנים לעשות הכל אחד בשביל השני.
תמיד בעמדה של "מה יעשה לו/לה טוב?"

עזריה ואני עברנו דברים שזוג רגיל לא עובר.. מבטיחה לכם.. מי שיודע תמיד הלסת שלו נופלת בהתחלה. הקב"ה אהוב ליבי הפיל עלינו ניסיונות מהחלל החיצון.. מאיזה תא מיוחד שיש לו בשמיים. אשקר אם אגיד שלא היה רגעים שרציתי לעזוב.
אבל הוא החבר הכי טוב שלי.. ואיך אפשר לעזוב? איך נוכל כל אחד להתמודד לבד?

כל שני וחמישי אני משתפת פוסט של רווקה בת 28-30, מחפשת את החצי שלה.. והלב שלי יוצא אליה. אל כל אחת..
תעזבו קצת סטראוטיפים.
תשתחררו מדעות קדומות..
מדרישות שלא משנות כלום. היום היא במדרשה עוד שנתיים תוכל למצוא אותה באיזה מסיבת טבע.
תסתכלו על אדם וכאדם.. מישהו שיש לו רצון ולב טוב. מישהו שיש לו מציאת חן. וזה מספיק בשביל לצמוח..
במקום לבוא עם רשימת קניות תבואו עם רצון לחפש את החבר הכי טוב שלך. עם ראייה פשוטה ולא מסובכת.

אחרי האירוסין שלנו אמרתי לעזריה משפט אחד "אני מבטיחה לך שכל עוד זה תלוי בי.. אני אעשה אותך מאושר."
ראיתי את ההבטחה שלי מול העיניים כל הזמן.
אני יודעת שנלחמתי על החיים המשותפים שלנו. כל מלחמה רק חיברה אותנו יותר.
ועד היום האחרון שלו הייתי החברה הכי טובה שלו.
ועד היום הוא החבר הכי טוב שיכלתי לבקש. שאהב אותי בכל מצב. וזה בדיוק מה שצריך לחפש.

בע"ה שירבו שמחות בישראל.
מאחלת ששנה הבאה אראה הרבה יותר תמונות של זוגות ביום האהבה.

בתמונה: כוס שעזריה עשה לי ביום האהבה שהיינו מאורסים בהמשך כתוב "לחברה הכי טובה בעולם."
וזה מספיק.

**עריכה-תתייגו רווקים/רווקות! שלחו להם את זה!
ובחיי אם מישהו רוצה להתייעץ איתי או לשמוע קצת יותר. דברו אליי. תרגישו הכי חופשי, הכי בנוח. וזה לגמרי נשאר אצלי ולא עובר הלאה.

כתבה: נועה בן זקן.
חסר כאן פרט חשוב בפוסט..אנונימי בלנ"ו
שהוא לא סודי בכלל.
עזריה נהרג בתאונה לפני שנה שנתיים, לא זוכר בדיוק..
הכרתי אותו טיפה והוא היה יהודי ממש חמוד😌
וואו עצוב ממשultracrepidam

בדיוקאילת השחר
באתי לכתוב על זה. זה היה לפני קצת יותר משנה.
היא אחת הבחורות המיוחדות שהכרתי בחיי.
בדיוק באתי לשאולאיכה
''ועד היום האחרון שלו הייתי החברה הכי טובה שלו"
פשוט עצוב.לב אוהב

לא ידעתי את זה, והתלהבתי מהפוסט ממש

ואז כשהלכתי לבדוק על הזוג החמוד ראיתי שהוא בכלל נהרג

מזעזע

ואו ממש עצובהפי
זה רמוז בפוסט.תורם דם
אוי איזה עצובאושפיזין מהירח
זכרו לברכה
עצוב מה שקרה. מכעיס מה שנכתב.בייניש נח
אותם אנשים שהיא מבקרת הם הרבה יותר בריאים ממנה. האנשים שהיא בקרה הם קיצונים וזה לא טוב. אבל הדרך שהיא בחרה גרוע יותר.
מעצבן אותי פוסט שכולו קיצ'יות ורגשנות ועל ידיהם הוא מנחיל דעות מקולקלות.

הדעות המקולקלות: היא לא מחפשת להקים בית נאמן בישראל ולהנחיל לעולם חסד אידיאולוגיה וערכים. היא מחפשת להתאהב ולהנות עם חבר טוב. הערכים לא מעניינים. החינוך לא מעניין.
אני מקווה שהחבר הבא שלה לא יהיה חילוני או גוי.

שוב. מה שקרה הוא עצוב מאוד. אבל האם דרך החיים שלה נכונה? חד משמעית לא!
(עד כאן דעתי. מוזמנים לחלוק. לא מוזמנים לרדת למקומות נמוכים כמו שקורה לפעמים כשהאמת שאני חושב לא נעימה לאחרים באוזן)
תגובה מקוממת מאוד.תורם דם
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך י"ז באב תשפ"א 17:16
אז למה התייחסת?בייניש נח
פשוט אל תגיב או תכתוב שאתה לא מסכים.
בדיוק התגובה המזלזלת שכתבתי עליה בסוגרים למטה
אגב לא אמרת שאתה עוזב את הפורום?🤔תורם דם
אתה מקצין לכיוון השנייעל מהדרום
לק"י

נישואין אמורים לכלול גם זוגיות טובה ובריאה וחברות, וגם ערכים.

אני גם לא מסכימה עם כל מה שהיא כתבה, לא לכולם מתאים לגשר על פערים כאלה, אבל יש כאלה שכן, וכל עוד לא מדובר על פערים גדולים (חילוני ודתי נניח)- זה גם יכול להיות בסדר.
חייב לציין שאני מכיר לא מעט זוגות דתילונים מקסימים.תורם דם
לא לכולם זה מתאים, וזה חתיכת אתגר.
אבל קצת צורם לי הפסילה על הסף...🤷‍♂️
מקסימים זה יפה.בעיני זה משהו שמיותר מאוד להכנס אליו מלכתחילהיעל מהדרום
לק"י

גם בלי פערים משמעותיים יש מספיק על מה לגשר בחיי הנישואין. וחינוך ילדים במצב כזה זה גם לא פשוט.

מה שכן, לא התכוונתי להכנס לזה, אלה להסביר שבפערים קטנים יותר כנראה שהנישואים יצליחו.
בפערים גדולים יש יותר עבודה.

מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי.
מה יש באיקסים בכותרת? זה מה שמופיע אצלי (ומסכימה)יעל מהדרום
אצבע למטהחופשיה לנפשי
אבל לפי התגובה בפנים את מסכימה איתי, לא?יעל מהדרום
לא אגודל אצבע, יעני כמו^^ רק באימוג'יחופשיה לנפשי
מסכיםבייניש נח
אבל צריך לדעת מה עיקר ומה טפל. החברות היא טובה ומצויינת אבל כשיש מטרה בעולם לחברות הזאת וכשהוא לא באה על חשבון נתישת ערכים.
במקרה שלהם ברור לי שהעזריה נתש את הערכים שלו במידה מסויימת.
כתבת יפה ומחכים.הָיוֹ הָיָה

כמובן שיש מי שבעיניהם זה יהיה "חרחור ריב", כי לעולם לא יבינו את "האיוולת" שבהעדפת התורה על פני הכיף המערבי. 

אבל דברי אמת ניכרים.

מסכימה איתך..מיס פטל
הרבה זמן אמרתי שאני מחפשת מישהו שיהיה החבר הכי טוב שלי.

אבל זה לא בהכרח נכון בעיני. חברות טובה זה אחלה בסיס כדי לבנות בית, אבל לא מטרה בפני עצמה..
מחזקת את האמירה שלך שזה לא רק העיקרברוקולי

מסכים עם האמירהultracrepidam

פחות מזדהה עם חלק מהפרטים בסגנון הכתיבה

ונקודה אחת שלא ברורה לי ולכן אתנסח בזהירות - אתה כותב שדרך החיים שלה לא נכונה:

אתה מתכוון שדרך החיים שהיא מציעה היא לא נכונה? אם כן, אני די מזדהה, על אף שלא אהיה נחרץ כל כך. יש אנשים שזה באופי שלהם להיות כאלה

אתה מתכוון שהיא בחרה בשביל עצמה בדרך חיים לא נכונה? מבין אבל לא מזדהה. בסך הכל טוב לה עם זה. הרי מדובר באנשים קיימים, ואז השאלה אם טוב להם להתחתן - ויש אנשים שמלכתחילה, גם אם לא היה פער דתי בין בני הזוג, החינוך שלהם היה פתוח להכל והסגנון של הבית היה "דתי במקרה". ונשמע שזה מה שהיא מתארת, אז בשבילה זה בסדר גמור.

נכון, אני לא מסכים עם הביקורת שלה, אבל כן מסכים שיש מקום לצד שהיא מייצגת ויש אנשים שבשבילם זאת בחירה נכונה

@נשמה כללית, לחרחר ריב הכוונה לחרחר ריב. אפשר להיות בעל דעה נחרצת בלי לחפש לריב עם האנשים שמחזיקים בדעות לא נכונות

כן, אני מסכים לגמרי עם השורות האחרונות שלך.הָיוֹ הָיָה

הנקודה שמציקה היא בדיוק העובדה שיש כאלו שלא ממש מסכימים איתן

חבל באמת

מסכים לגמרי👍 תודה רבה על הדיוקבייניש נח
"פחות מזדהה עם חלק מהפרטים בסגנון הכתיבה" לקחתי לתשומת ליבי
אני מבין את מה שאתה רוצה לומרמישהו איתי
אבל לדעתי הלכת רחוק.
היא מדברת באופן כללי על הבדלים, שים לב שהיא מזכירה הבדלים דוסיים אבל גם הרבה שלא..
עירוניסט/מתנחל, מפוזר/ממוקד, דרום/צפון, עדה וכו

להבנתי היא באה להעביר כאן נקודה, שלא כדאי להתמקד בהבדלים קטנים, ושבסוף חברות טובה היא בסיס לזוגיות יציבה

אז לא חושב שנכון לבקר אותה ולומר שהיא מנחילה דעות מקולקלות

עכשיו בוא נעזוב את הכותבת ברשותך, ונדבר על התוכן עצמו, על ההבדלים ברמה הערכית נקרא לזה (שוב, היא דיברה בכללי, אבל נתמקד בזה).

לדעתי ברור שצריך בסיס ערכי משותף, ופערים גדולים לא נכונים ולא טובים.
ואת זה צריך לבדוק בעיקר בהתחלה (בירורים ופגישות ראשונות).
משם העיקר זה היכולת לתקשר טוב כזוג, להיות חברים.
וזה נכון לעוד דברים לדעתי.
אם אני מקים מוסד לימודים עם מישהו, אז בהתחלה נדון הרבה ונבדוק שאנחנו באותו ראש וכיוון חינוכי, ואח"כ המיקוד עובר לתקשורת שלנו.
לפחות זה מקבל מקום מאוד מאוד משמעותי.
והוא הדין לזוגיות..

ואם אני לוקח את הדוגמאות שהיא הביאה, הפערים לא כאלה גדולים (רובם המכריע לפחות).
אני מכיר כמה וכמה זוגות שיש ביניהם הבדלים כמו אלה שהיא תיארה (גם אם לא אותן דוגמאות בדיוק, אבל אותו פער), וזה נראלי סביר לגמרי.

בנע/אריאל, חלב נוכרי, שירים?
פערים לגיטימיים לגמרי..
(חוץ מזה שמה אני אמור לעשות אם אני לא סגור על בנע/אריאל,כל פעם נוטה לכיוון אחר, להישאר רווק??)

מה אומר?
(אולי בכלל התכוונת לאיזה שדר כללי מהפוסט.
גם על זה אני לא מסכים אבל זו כבר נק אחרת)

הסוגרים שלך נכונות (שכתבת בסוף)בייניש נח
וכתבתי את זה בפרוש.
הביקורת שהוא הביאה נכונה. במקרים שהיא הביאה זה באמת הבדלים מינורים וזה לא נכון לפסול על זה.
בדיוק בגלל זה הפוסת עיצבן אותי. היא השתמשה בנקודת קיצון לא בריא ולא טובה כדי להגיד שמה שהיא עשתה הוא הדבר הנכון.
אם היא סתם הייתה כותבת את הביקורת זה היה מצויין ונכון. הביקורת מצד עצמה נכונה. אבל על ידי הסיפור האישי שלה היא לא רק אמרה מה לא נכון לעשות אלא גם אמרה מה נכון לעשות. אנשים משתמשים הרבה פעמים ברע שבקיצון השני כדי להצדיק את מעשיהם וזה מה שהיא עשת וזה מה שעיצבן אותי.
רק רציתי להדגיש שהבחירות שלה שאותם היא הצדיקה במסווה הם בחירות שגויות ששמות את האהבה ההוליוודית במרכז ואת הערכים בצד.

אתה צודק. מה שהיא כתבה בפוסת הוא נכון. אבל מה שהיא העבירה לקורא הוא לא נכון. והיא עשת את זה במודע או לא עלי ידי טריקים זולים של פוליטיקיים (רגשנות ואמת)

השקר הכי גדול הוא זה שמגיע עם מעטפת של 99% אמת
מחילה אבל אני לא מבין למה אתה רואה כאן בחירות שגויותמישהו איתי
ששמות את הערכים בצד.
המקרים שהיא הביאה, חלקם מחייה האישיים, והם הבדלים לגיטימיים (לא שחובה שהם יהיו, אם למישהו זה לא מתאים אז סבבה. אני חושב שהם מצויים והכל בסדר)

או שלא קרת מה שכתבתי או שלא הבנתהבייניש נח
אתה שוב מתייחס למה שהיא כתבה ולא למה שהיא אמרה. האמירה של הפוסט בהחלט הייתה לשים ערכים בצד

אני גם ממש מסכים עם @מדרשיסטית20- כתבת דברים שלא חשבתי ולא שמתי לב אליהם. תודה רבה!
אם יורשה לי להתערב🤭מדרשיסטית20
לי נראה שהיא מדברת על הרבה מעבר להבדלים מינורים.
עקרונית אני מסכימה איתך שאחרי שבודקים בסיס ערכי משותף אז הדגש הוא על החברות והתקשורת, אבל משהו בשילוב של הסיפור שלה (שהוא נורא חמוד וקליל ורומנטי) בשילוב הביקורת הקשה שמגיעה אחר כך נראה כאילו היא משליכה הצידה כל שיקול אחר שהוא לא "חברות".

דוגמא לזה זה הזלזול בזוג שהתווכחו על אריאל ובני עקיבא (שבעיני זה הכי ויכוח אידיאולוגי לגיטימי שיכול בהחלט להעיד על פערים חשובים בתפיסה) והאמירה אחר כך-
"כאילו ריבונו של העולם. למה הדברים האלו קריטיים? זה מה שיעשה אותך מאושר? זה מראה שהיא תהייה אמא ואישה טובה?
ובכלל ככה אמורה להראות החברה הכי טובה שלך?".

נראה שהיא זורקת הצידה שיקולים שלא בהכרח נכון לזרוק אותם הצידה. היא רואה את הדברים האלו כנקודתיים ומינוריים, אבל לא בטוח שהם באמת כאלה לכולם. וזה מוביל אותי לנקודה הבאה:

חלק ממה שלי היה קשה בפוסט הזה זה הזלזול ברווקים ו"בדרישות" המוגזמות שלהם לכאורה.
דווקא הדוגמאות שהיא הביאה כדרישות מוגזמות הן ממש ממש לא מוגזמות בעיני, ומעידות על המון דברים בעומק.
אלו דברים שיכולים להיות שוליים לאנשים מסוימים ומהותיים לאנשים אחרים.
אני אתן דוגמא שטחית יחסית-
נניח שמישהו מרגיש שהוא צריך שלאשתו יהיה ידע תורני מסוים כי בלי זה הוא מרגיש שהוא לא מעריך את דעתה ולכן לא סומך על דעתה. במקרה שלו הפרט שהבחורה למדה במדרשה הוא *קריטי*, כאשר אצל מישהו אחר זה יהיה שולי. (זה בלי להיכנס לזה שבעיני עצם הבחירה ללכת למדרשה מעידה *המון* על בת ויכולה בהחלט להתחבר לנקודה שקריטית לבחור). נתתי דוגמא שהיה הכי קל לי לתת, אבל זה נכון בעיני לגבי רוב ה"דרישות" ברשימה, ואני חושבת שזה קצת לא פייר לזלזל ב"דרישות" האלו ולהגיד שזאת הסיבה שאנשים לא מתחתנים.

(ההתנגדות שלי היא לא אישית מולה. אלא מול הגישה הזאת, שלגמרי קיימת בחברה היום.)
טוב אני מודה שקראתי את הדברים אחרתמישהו איתי
ואני מבין שכמה ניקים כאן הבינו את הדברים בתורה שונה.
נראלי שזה תלוי במקום האישי שממנו אנחנו באים לקרוא משהו מסוים.

אני ממש לא מעביר ביקורת או חושב שהקריאה שלכם לא נכונה.
אני באמת חושב שכל אחד מאיתנו מגיע עם חוויות ומחשבות, שיכולות להשתנות כל הזמן.
יוצא לי לקרוא דברים בשני זמנים שונים והיחס שלי אליהם אחר.
משהו שבהתחלה יכול לעצבן אותי, בקריאה שניה בא לי בטוב (או לפחות אני מבין את המקום שממנו הוא נכתב)

בעיניי היא הדגישה דברים טובים, ובעיניכם הדגש הזה לא טוב, ואולי צריך להדגיש את ההפך.

יצאה לי ממש קריאה פוסטמודרנית של הטקסט😅, עמכם הסליחה

העיקרון הזה תמיד נכון(:מדרשיסטית20

אבל עובדים עם מה שיש🤷‍♀️

נדמה לי שדווקא בגלל שהכל סובייקטיבי תמיד יהיה מישהו שיראה לך את הצד השני, כך שביחד התמונה תהיה שלימה יותר ומדויקת יותר.

האמת מורכבת מידי בשביל שהיא תימצא אצל מישהו אחד.

(יש בפרק הראשון באורות הקודש א' מהלך יפיפה ומופלא ביותר על העניין הזה. במידה וטרם נתקלת בזה-מומלץ בחום לוהט!)

אממ נכוןמישהו איתי
כתבתי את מה שכתבתי כי הרגשתי שאין כאן מה להתווכח.

כל אחד ומה שהוא קלט מהפוסט, ומיניה ומיניה יתקלס עילאה

ואסתכל באוה"ק, לא זוכר אם נתקלתי בזה🤷‍♂️.
תודה.
תודה לך על הצגת הקצה השניאדמך
אציין שדעות מתוקנות זה לא בריאות.
וחבל להתעצבן בגלל פוסט, כמה מעוות שיהיה.
בעיקר כשמדובר בפוסט כל כך נקי וישר שמציג את האמת המרה בפרצוף, וכל אחד יכול ללמוד מהפוסט הזה דבר או שניים.
לא בגלל שזה כואב. בגלל שזה אנושי.
קשה לי בטירוףהפי
שאתם מתווכחים על מה שהיא כתבה לאחר שהוא נפטר , אין פה מקום בכלל לוויכוח . זה מה שהיא חושבת שצריך ללמוד .
רוצים לקבל תקבלו לא רוצים ? אל. אבל למה גם פה להכניס מריבות
את צודקתמישהו איתי
הייתי שמח לנהל דיון על מה שהיא אמרה בלי קשר אליה אבל אני רואה שאני לא מצליח, זה מסובך מדי.
אם מישהו רוצה לפתוח שרשור נפרד על פערים, בכבוד (אין לי כח כרגע)
..הָיוֹ הָיָה

צריך להעיר על עיוות ערכים, גם כשהם יוצאים מפיה של אלמנה צעירה. עם כל הכאב על מצבה.

(אכן: ערך האמת ביחס לערך הנעימות, אולי קצת מש"ל.)

לא מסכימה זה לא המקוםהפי
..הָיוֹ הָיָה

בעינייך לגיטמי לקבל עולם משובש ערכים, נטול אמת ומעוות-יושר, כל עוד מי שיבצע את זוועת סילוף הצדק הזו יהיה אדם שראוי לרחמים. בעינייך עדיף סירוס המשפט ועיקור הערכיות, אם ייעשו בידי אדם מסכן, על פני ההתמודדות עם מעשיו.

בעיני לא.

אכן מש"ל.

אני לא יפול לויכוחים שלך ובטח לא שתגיד לי מה בעייניהפי
תמשיך להוציא את הקשר הדברים
תסבירי מה הוצאתי מהקשר.הָיוֹ הָיָה

אני טענתי שאסור לתת לערכים להשתבש, גם אם מי שמשבשת אותם היא אלמנה צעירה.

את טענת שלא, וכיוון שמדובר בסיפור כואב אז אין לדון על תוכן הדברים, ולא משנה אם יוחדרו כך ערכים משובשים.

היכן ההוצאה מההקשר?

ואם זו הוצאה מהקשר, ואת מסכימה ששיבוש ערכים זה דבר שצריך למנוע גם כאשר הוא מתבצע על ידי אדם שראוי לרחמים. אז למה את חושבת שלא צריך להגיב לדבריה? ולמה הגבת להודעתי זו: .. - לקראת נישואין וזוגיות בקביעה: "לא מסכימה"?

בעיני זה לא המקום לדון על זההפי
ומעבר לכך תוהה לעצמי איפה שאר הניקים
אם לכם היה אובדן היה נעים לכם שככה מדברים?
טיפה רגישות
צודקת, מסכימה איתך ממש. גם לי הפריע, ושמחתי שכתבת את זהלב אוהב

אז שוב-הָיוֹ הָיָה

את מוכנה שהעיוותים יחדרו, העיקר "להיות רגישים"

אז בפעם הבאה אל תאמרי שאני מוציא מההקשר/מכניס לך לפה/המצאה אחרת מסוג זה.

אם עמדתך היא שאסור להפריע לעיוותים לחדור, בגלל שאומר אותם מי שחווה אובדן - אל תתחמקי כשמעמתים אותך עם זה.

אגב:הָיוֹ הָיָה
עבר עריכה על ידי נשמה כללית בתאריך י"ח באב תשפ"א 15:49

אם אדם שחווה אובדן היה כותב שנשים צריכות ללכת למטבח ואסור להן ללמוד תורה ובית נורמלי הוא בית שהבעל רודה באשתו, גם אז היית אומרת שאסור לומר שהוא לא צודק, כי "הוא חווה אובדן וצריך רגישות"?

נדמה לי שדעתך הייתה משתנית...

הוצאת הדברים מההקשרהפי
זה להטיח באדם שמולך מה הוא חושב במקום לשאול אותו או לשקף . או לנסות להבין .
כלומר עין רעה במכוון .
בטח לא לכתוב לי או לאדם אחר דברים מחפירים : "בעינייך ראוי לקבל עולם נטול יושר/ נטול ערך/ נטול מוסר" .
ועוד מתוך קביעה .

צר לי אני לא מסכימה לזה
זה באמת הזוי בעיני
את יכולה לכתוב מילון חדשהָיוֹ הָיָה

עם פרשנויות משלך לביטויים.

מכל מקום - אני כתבתי שאסור לתת לעיוות לחדור, ואת כתבת "לא מסכימה", אז תהיי גיבורה ותעמדי מאחורי המילים שלך, במקום להתקפל ולהטיח במי שמתווכח איתך שהוא "מוציא מההקשר" בשעה שהוא אמר בדיוק מה שאמרת.

זה לא עין רעה, זה עין פקוחה, יחי ההבדלון.

אני מסכים שהדברים הם מחפירים, ולכן עצוב שאת תומכת בגישה כזו.

מי אמר לך שאני מסכימה או לאהפי
איתך אני לא מסכימה וזהו
מי אמר לי??!! 🤣 ***את*** אמרת ליהָיוֹ הָיָה

ואפילו בתוכן הודעתך כאן חזרת על זה שוב.

קיצור, תעמדי מאחורי דברייך וחפשי לך שעיר לעזאזל אחר להאשים אותו בהוצאת דברים מהקשרם. תודה ויום טוב.

ולמקרה שבאמת יש לך אומץ, את מוזמנת עדיין לענות על זה: אגב: - לקראת נישואין וזוגיות

איזה חי בסרטהפי
זה לא שעיר לעזאזל . אל תגזים
רוצה לדון על ערכים פתח מקום אחר לא כאן .
לא משנה אם אני מסכימה איתה או לא אני מכבדת אותה .
ולכן זה נראה לי לא שייך.
לדעתך בלבד...הָיוֹ הָיָהאחרונה

מלקרוא אותך אפשר לחשוב שסתם תפסנו מישהי להתעלק עליה בשביל הערכים שלנו.

אז בואי נזכיר: היא כתבה דברים שמעוותים ערכים, אז צריך לכתוב שמה שהיא כתבה לא נכון. זה הכל

פשוט וקל. זה באמת לא עמוק מידי...

ואם במקום להתייחס עניינית את רק חוזרת שוב ושוב על השמצה, זה בהחלט מזכיר שעיר לעזאזל.

וזו עדיין ממתינה לך: אגב: - לקראת נישואין וזוגיות

באמת שאני לא מבין איך הגעת לזהמישהו איתי
היא דיברה על כמה סוגי הבדלים, לא רק ערכיים (שגם בהם אני לא חושב שהיא מטשטשת יותר מדי).
גם אם אתה חושב שהיא טועה או נותנת דגש לא מדוייק, זה ממש לא קרוב לביקורת הקשה שלך
לא קשה בכללהָיוֹ הָיָה

היא ביקרה את כל הביקורת שנאמרה כאן לגבי הטקסט.

ואם אתה אומר שאני טועה בהבנתה והיא לא התכוונה לבקר באופן גורף - אז הצד הזה נשלל אחרי שכשאני כתבתי ש"צריך להעיר על עיוות ערכים" @הפי ענתה "לא מסכימה". כלומר: היא אמרה בצורה הכי ברורה וחדה שלדעתה לא צריך להעיר על עיוות ערכים ברגע שמדובר ב"טקסט שנכתב אחרי שהוא נפטר". יותר מפורש מזה - אין.

אה התכוונתי לכותבת הפוסט, לא להפימישהו איתי
אה,הָיוֹ הָיָה

אתה צודק, זה היה תיאור מוקצן. הרעיון הוא שבדבריה יש עיוות מסויים וחמור, ולא קביל לומר שאנחנו מוכנים שהעיוות הזה יחדור רק בגלל שמי שאמר אותו היתה "אשה מסכנה". 

ובאמת מה שהקפיץ אותי היתה יותר הקביעה של הפי של "זו דעתה וזהו", ומחיקת הזכות לדון בבגרות, רק כי "הוא נפטר".

זה ממש לא רקהפי
סיימתי להסביר את עצמי
את רק ממשיכה להוכיח שאני צודק.הָיוֹ הָיָה

ואת לא יכולה לסיים דבר שלא התחלת, לא חושבת?

את צודקתבייניש נח
ובכל זאת הרגשתי צורך להכניס את זה לפה כי לדעתי מה שהיא כתבה יכול להכניס לאנשים הרבה דעות מקולקלות מהדלת האחורית בלי שהם שמים לב
אני לא יודע אם היא עשת את זה בטעות או בכוונה אבל היא השתמשה במוות שלו כדי להכניס דעות מקולקלות שאם אתה לא שם עליהם את האצבע הם יכנסו בלי שתשים לב (זה מה שעצבן אותי). זה הסכנה הגדולה גם בסרטים וספרים ובכללי בתרבות ותקשורת- שנכנסים לך דעות ותוכן תוך כדי עקיפת ההגנות של השכל

וככה זה התחיל. בהפרדה בין שכל לרגש. המקרה עצוב והפוסט מעצבן. אם השתמשו במקרה עצוב כדי להגיד שקר אז צריך לשים את הדברים על השולחן- יש פה שקר

מקווה שהובנתי. את לא חייבת להסכים אבל אני באמת חושב שפעלתי כמו שצריך
מדהים. הלוואי עליי להצליח לחיות ככה-מחפש-

יפה ממשהודעה
איך לא להתייאש מהחיפוש?ארץזיתשמןודבש
כולם מסביבי מתחתנים ואני מרגישה שאני בלוף מעצבן של דייטים שלא נגמר!
יאוש זה אתגר להמון נושאים בחייםזיויק
והדבר החשוב הוא שהראש יהיה ב'מוד' של ניהול, ושהרגשות לא ינהלו אותנו
להבין שזה התהליך והדרך שלךאני:)))))
ובסוף זה יגמר וכשזה יגמר זה כבר לא משנה מה היה.
לפרוק אצל חברות טובותadvfb

להבין שזה מובן ממש שיהיה זה יהיה קשה ולא כיף.

ולהמשיך הלאה..

להפסיק לחפש ולשנות את החשיבהintuscrepidam
מה הכוונה לשנות חשיבה?ארץזיתשמןודבש
למקד למעט דברים קריטיים ולבוא לפגישות מתוך נכונותintuscrepidam
להתגבר על הפערים בשאר התחומים ולהתמקד בעיקר וכו'
קודם כל- לא להילחץ ממנו 😃נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך כ"ח באדר תשפ"ו 18:31

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך כ"ח באדר תשפ"ו 18:30

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך כ"ח באדר תשפ"ו 18:27

דבר שני- לגשת לזה כאל משהו שאת מנהלת

שהעניין הזה לא ינהל אותך ולא ישפיע על המצב רוח הכללי

ועל הדימוי העצמי שלך

דבר שלישי- הידיעה עצמה שיש מישהו שכבר "מוכן לי"    בעיניי , מוריד הרבה מתח.

כל מה שנשאר זה להשתדל לעבור את התהליך של הבירורים וכו ברוח טובה כמה שאפשר

* לבדוק איך אפשר להתנהל יותר נכון (נגיד- מי מוביל בשיחת טלפון? איך את היית עושה אותה? כמה מקום את נותנת לצד השני וכמה את מציגה את עצמך במאה אחוז? אם/ מה היית משנה, ולעשות את זה בדייט הבא)

* לדייק לעצמך מה באמת חשוב לך לאורך שנים (נגיד- קובע עיתים/ עובד/ קצין בצבא/ תלמיד ישיבה, אישיות טובה  וכו) מבחינה *מהותית* ולא שטחית ( עיניים ורודות ושיער צהוב מתולתל ולא שיער שחור חלק עם עיניים ירוק דשא)

* לוודא שאת מחפשת או שמציעים לך ממקומות שקרובים אלייך ומתאימים לך, שאת "באותו ראש" עם הסגנון.

דבר כמעט אחרון

להתפלל 

* אני אישית כיוונתי בתפילת הדרך וגם בערבית של שבת "ותקננו בעיצה טובה מלפניך" 

* כל הזמן (ובעיקר לפני דייטים) 

את המילים של הרב מרדכי אליהו זצ"ל

"רבונו של עולם

את הטוב - תקרב

את הרע - תרחיק

והטוב בעיניך- עשה"

תצליחי

שתתבשרי ותבשרי רק טוב!

מאיפה את שואבת את הידיעהמחפשת עצה...

שהטוב מוכן לי?

שואלת ברצינות, הרבה אומרים את זה, מה המקורות לזה?

ארבעים יום קודם יצירת הולד וכו וכוזיויק
קודם כל כמו שזיויק אמרנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך כ"ח באדר תשפ"ו 23:41

ודבר שני

את בטח מכירה את הכלל בהלכות כשרות 

" היוצא מן הטמא- טמא" 

וכנגדו

"היוצא מן הטהור-טהור"

הקב"ה הוא המקור לכל. 

המקור לטוב, אור, ברכה, קודש, טהרה וכו'

וממנו הכל.

ממילא הכל ממנו

ובהכרח - כל מה שנפעל ומופיע בעולם-  טוב.

אז אם ניקח את כלל א שאומרים חז" ל שארבעים יום לפני יצירת הוולד כבר הקב"ה מזווג לו את בת זוגו

ונצרף את כלל ב שאומר שהקב" ה כולו טוב וממילא מה שנפעל ממנו הוא רק טוב

אפשר להבין את זה 

וגם 

יש אנשים שפתאם מקבלים מכמה כיוונים שונים את אותה הצעה 

כשאותם אנשים, מציעים את השידוך באופן אקראי בלי תיאום ביניהם

ולפעמים גם בהבדל של שנים 

מכירה סיפורים מאומתים -

אחד על הצעת שידוך שהיום הם סבא וסבתא רבא- הציעו אחד את השני מכמה אנשים שונים

וגם עוד סיפור- מכירה זוג שנפגשו- נפרדו-נפגשו-נפרדו- נפגשו- התארסו והתחתנו.

ועוד סיפור- סוג שנפגשו ונפרדו.  10 שנים מאוחר יותר הציעו להם שוב בלי לדעת שהם נפגשו קודם!

וכתוצאה מזה נפגשו והתחתנו.

ומכירה את עצמי חחח

אצלי זה היה קצת שונה אבל בהחלט ריקמה מעניינת של רוקם העלילות הראשי יתברך.

מה האלטרנטיבה?לגיטימי?

אנחנו לא יכולים לשנות את המציאות. 

אין לנו שליטה על זה.

יש לנו שליטה על איך אנחנו מפרשים את המציאות.

במסע הזה אני מתמקדת במסע *שלי*. זה שמישהו אחר מתחתן, לא אומר שום דבר עליי, על מתי אני אתחתן, או איך יהיה הדייט הבא.

אני שמחה שאנשים אחרים מגיעים לתחנה הזאת במסע שלהם.

זה לא אומר שהכל אצלי הולך חלק. 

אבל מה אעשה? להכריז שנמאס לי, השיטה לא עובדת לי, ופשוט לחכות שמישהו יבוא וידפוק לי על הדלת ויגיד שהוא מעוניין דווקא איתי להקים בית ומשפחה?

זה לא ריאלי בעיניי. ולכן -

אני מציעה לקחת פסק זמן (ואולי המצב כרגע אפילו מקל על העניין) - שבו תתני לעצמך להיטען. לאגור כוחות. לטעת תקווה ואמונה - שזה יכול להיות הדייט הבא שלך. להאמין שזה באמת יכול לקרות. להביא את עצמך למקום שבו את מוכנה לפתוח את הלב שלך, ולהפוך את הדייט הבא לשותף לחיים שלך.

הלחץ החברתי לא מסייעלאחדשהאחרונה

אבל זו אחת ההחלטות הקריטיות בחיים

הגיוני שלוקח לאיש שלך גם זמן להגיע.

אבל הכי חשוב לזכור, שבכל תחום יש המתנה. הנסיון הזה הוא לא נקודתי.

ועדיין לרכוש כלים שיסייעו עם ההתמודדות הזו באופן כללי.

אוףלא יודעתת
מי חשב שזה יהיה כזה מסובך
וואי זה ממש מסובךadvfb

לצערי אני חשבתי כך גם בהתחלה.

מסובך זה לפעמים משובחזיויק
ועוד משהולא יודעתת
איך מפסיקים להפוך את החיפוש הזה למרדף? 
נכוןלא יודעתת

אבל בסוף דווקא בגלל שאני נותנת לראש לנהל אני מתחילה לרדוף אחרי זה..

נגיד כשיש כמה הצעות במקביל אז מתחילה לחשב וכו' ואז מרגישה את המרדף הזה..

תודה!

יש תופעה כזאתזיויק

של אובר ניהול.

וצריך לדעת להרפות ולתת קצב נכון לפרויקט.

הבחורות מסבכות את הכלintuscrepidam
אבל זה מה' יתברך 
יגעת ומצאת..לגיטימי?אחרונה
מזל טוב ל…ברוקולי

@אוי טאטע! שהתארס בשעה טובה

מזל טוב מכולנו 

איזה יופי, מזל טוב!!נוגע, לא נוגע
בנין עדי עד
איזה יופי! הרבה שמחה ונחת!נפש חיה.
מזל טוב!!!אני:)))))
🥳🥳🎉פתית שלג
מזל טוב 🥳🥳אני🙂
מזל טוב!!advfb
מזל טוב!זיויק
מזל טוב גדול 🥳נגמרו לי השמותאחרונה

בניין עדי עד ב"ה באושר גדול🌹🌟

שאלה קלאסית - מניח שכבר היה, אבל לא מוצאמשווה שלקצת זמן

אני בעז"ה עוד כמה שבועות משתחרר מצה"ל, ומתחיל לחשוב על היום שאחרי, וגם (או בעיקר), על להתחיל להפגש.

אשמח לשמוע מהם 4-5 (סתם כדי לא להכביד, כמובן שמוזמנים יותר) הדברים שהכי חשוב לדעתכם להקפיד בדייטים?

וגם - איך לדעתכם מעמיקים את הקשר? מניח שבשלושה - ארבעה דייטים הראשונים לא אמורים להכנס לדיונים עמוקים, אבל איך בהמשך כן נכנסים לזה, מתוך כוונה?

בונוס - על מה להקפיד בכרטיס?

אשריכם ישראלל

אנסה קצתברגע קטן עזבתיך

קודם כל שיהיה במזל טוב ובהצלחה. שינוי משמעותי מאוד להשתחרר.

לא לפי סדר חשיבות או סדר כל שהוא.

- ריבונו של עולם מוביל אותך בתהליך הזה. אני מאמין שכשעושים את כל המאמצים שאנחנו יכולים, אפילו דברים שמאוד לא טריוויאליים עבורנו- זה נותן מקום לשפע. השורה התחתונה והמאוד מאתגרת ליישום בשמחה- זה יבוא בזמן הכי מדויק. ותגיע האישה הכי מדויקת (לא מושלמת, אבל מדהימה והכי מדויקת לך בעולם!). תקופה לתרגל ביטחון והשתדלות ולסמוך.

- התקופה הזאת, לרוב האנשים, היא תהליך. לוקח זמן להבין מה בדיוק אתה מחפש ולדייק את החיפוש שלך. צריך לזה גם הרבה הקשבה ופתיחות למציאות וגם ניסיון אקטיבי לדייק וללמוד ולהשתפר.

- לבוא להיפגש ממקום שאמנם מודע לפוטנציאל של חתונה, אבל ממקום פשוט פשוט. לזכור שלא משנה מה יקרה אתה מכיר מישהי נחמדה וטובה, והטבעיות הזאת מכניסה הרבה טוב לתהליך.

- לנסות להיות רגיש לדברים שיותר משמעותיים לנשים- שנפגשים במקום שהיא מרגישה בנח, שלא קר/חם מידי, שיש איפה לעשות שירותים נורמלי. (לא כמו בצה"ל אח

- לגבי המדרג של בניית הקשר. יש הרבה שמסבירים איך תהליך בריא של קשר נבנה, כמובן באופן כללי. יש סרטון של מיכל וולשטיין שמסביר על זה ולדעתי עושה שכל.

אבל בכל מקרה- בסוף כשמכירים בת זוג זה אותה צורת עבודה כמו שמכירים כל אדם אחר. מתחילים מדברים יחסית חיצוניים, נתונים כמו כמה אחים יש לך, איך גדלת וכו. כדאי שאם זה דבר שלא בא לך טבעי שתחשוב מראש או תעשה לעצמך /תחפש רשימה של דברים לשאול בדייטים. (בזרימה! ובנחת! אין בזה חוקים וכל קשר וכל דינמיקה בין אנשים שונים היא שונה בהגדרתה).

אבל בקיצור מתחילים מהדברים האלה, ולאט לאט כשמרגישים בנח, השיח באופן טבעי מעמיק. אםשר לגרום לשיח להיות יותר עמוק ע"י שאילת שאלות/העלאת נושאי דיון יותר מעמיקים. כמובן שלא לשאול בדייט ראשון אם בא לך להתחתן איתי זה נחשב מדרג סביר.

-טיפ קטן להביא איתך משהו טעים קטן לאכול/לשתות לדייט ראשון לפחות.

- להשתדל בהתחלה להגיע אליה לאן שנח לה. לוודא שהיא הגיעה הביתה. לא לחכות אם העבירו לך מספר! זה הרבה פעמים משהו שהצד השני מחכה שכבר תיצור קשר.

לשלוח הודעה יום אחרי איך היה. ולא למרוח. אם אתה רוצה לסיים- ביעילות ובנעימות. לציין את הדברים הטובים ובו זמנית להגיד בצורה בהירה שאתה חושב ש*עבורך* זה פחות מתאים. ולהדגיש תמיד (לא בצורה חיצונית חייב להאמין בזה) שזה לא בגלל שמשהו בה לא בסדר אלא שאתה מחפש/צריך משהו אחר.

יש עוד מלא מלא

לפני ואחרי הכל- רק תפילות אחי. אין שום דבר אחר. חוץ מזה הכל מסביב

אל תצא מיד אחרי השחרורארץ השוקולד

קודם תתאפס על עצמך, מה שתרצה לעשות, תתחיל את זה ואז תתחיל לצאת.

לדעתי חשוב לצאת ממקום יציב ולא ממקום שעדיין מחפש אחיזה ועוגן במציאות.

כל הכבוד על הרצינות!advfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ז באדר תשפ"ו 16:12

בעיקר להרגיש את הרגשות שלך. זה לא מובן מאליו שאדם מבחין במה שהוא מרגיש באופן כללי וברגע מסויים. זה דורש התבוננות, ולפעמים זה קורה בצורה תהליכית.

חלק מהחיבור לעצמי קשור גם לסקרנות. בדייטים הראשונים שעדיין לא פותחים דברים מסויימים נוצרת בצורה טבעית סקרנות. סקרנות זה הדבר שהכי חשוב לשים אליו ביחס לדייטים, אי אפשר להתקדם בדייטים (לא משנה איזה שלב) בלי סקרנות. 

לא הכל צריך להכניס לכרטיס. כולנו ממוצעים בהרבה דברים לא שקטים מדי לא רעשנים מדי לא פזרנים לא קמצנים. תכתוב את התכונות שהם יותר ייחודיות בך שאתה רוצה שיראו בך וליצור דרכם עניין משותף.

בהצלחה, אשריך!

לבוא לפגישה כדי להתחבר, ואידך זיל גמורintuscrepidam
תודה רבה לכולםמשווה שלקצת זמן

שיהיה לכולנו בשורות טובות!

בהצלחהלגיטימי?אחרונה

דייטים זה בעיניי להיות במוד של בן אדם לחברו.

לצאת קצת מעצמך, ולחשוב על האחר ועל האנחנו.

הדבר הכי חשוב בעיניי בדייטים - זה לנסות לנהל תקשורת תקינה עם הצד השני. תקשורת כזאת היא הבסיס לזוגיות טובה. לתאם ציפיות. לדבר על דברים. פעם ראשונה שאתה יוצא לדייט? תגיד לה את זה. מאחר ברבע שעה? תעדכן.

דווקא שמעתי לא מעט שהמליצו כן להיכנס לשיתופים עמוקים בדייטים ראשונים. לשתף בדברים אישיים ופנימיים. ברור שיש שלבי היכרות - בעיני זה לראות בהתחלה שיש לנו שפה משותפת, שיש לנו על מה לדבר בכלל (ונניח, כמה אחים יש לו זה לא ממש רלוונטי בעיניי לשיח הזה, אז לא אשאל), ומשם להתקדם. יש גם כל מיני משחקים זוגיים שאפשר להיעזר בהם, אבל יכול להיות שזה מתאים רק אחרי שיחת "יחסינו לאן" הראשונה.

הכרטיס לדעתי צריך לשקף מי אתה, ומה אתה מחפש. פחות סיסמאות, ויותר לפרט את המשמעות - כי אנשים שונים מפרשים את אותן הכותרות בדרכים אחרות לחלוטין. הייתי מראה את הכרטיס ל2-3 אנשים שקרובים אליך ומכירים אותך כדי לקבל מהם פידבק. לא להאריך יותר מידי, אבל גם לא לקצר יותר מידי.

נושא רגיש במיוחד...מחפש אהבה

בתור אנשים שמחפשים את החצי השני שלנו, יוצא לי לפעמים לחשוב על הנושא של דרך ההיכרות. ברוך ה' אני חשוף לשתי המגזרים הרלוונטים במדינה - הדת"ל והחרדי, ובתור אדם שדוגל בלקיחת הטוב שיש בכל מגזר אני מנסה לחשוב מהי הדרך הנכונה בכל הנושא של היכרות דייטים וכו'.

אז למי שחושב/ת שבציבור החרדי כולם אותו דבר או כולם מאה שערים אני מציע ללכת לסיור קצר בירושלים ולהבין שזה ממש לא ככה. וגם אלו שלא נפגשים בחוץ יש בזה המון רמות ומנהגים.

החיסרון הגורף: חוסר היכרות. אתה מכיר את אישתך/בעלך רק אחרי החתונה... אומרים גם שלפעמים אתה קולט שהתחתנת בכלל עם מישהי אחרת...

בציבור הדת"ל (ת'אמת אני פחות מכיר, מאמין שיש הרבה סגנונות) אבל משום מה מרגיש לי שהפתיחות הזו מביאה לפעמים לדברים לא טובים...

מצד שני כן מרגיש לי שיש פה משהו בריא יותר [אבל אולי קצת מסוכן], מה אתם אומרים.ות.

מודע מראש שיתכן שיאכלו אותי בלי מלח, אבל בכנות: לא הגיע הזמן לברר את זה כמו שצריך?

אולי צד אחד טועה? אולי שתיהם? 

אשמח לשמוע תגובות מכל הסגנונות ומכל רמות הפתיחות

גם החרדים משתניםמחפש אהבה

רק רוצה לציין שהציבור החרדי הולך ונפתח במובנים האלו [לא מדבר על הקבוצות הסגורות...], ואשמח לשמוע את דעתכן על השינוי הזה האם הוא מבורך או לא...

להמון דברים יש חסרון, יתרון וסיכון.מוקי_2020

זה כמו שבמגזר החילוני-מסורתי,

מתחתנים בממוצע אחרי שנתיים (?).

גם לזה יש חסרון ויתרון.

חסרון - אתה יכול להיות עם הצד השני במשך שנתיים, מכל הבחינות וכו' ובסוף מתברר שהוא לא באמת באמת רוצה להתחתן. שנתיים נשרפו.

יתרון - אם אתה עושה את זה חכם ( הבהרה - כמובן שזה לא על פי ההלכה, כי זה במגזר החילוני-מסורתי), אז תגיע לחתונה בלב שלם מאוד

כשאתה יודע מי הבן אדם שאיתו תבלה את רוב חייך. מינימום הפתעות (לעומת האפשרויות האחרות).

אין לזה סוף.

בסופו של דבר, צריך ביטחון, אמונה ושכל ישר. כשיש את זה, גם 3 חודשים מספיקים לפני חתונה. אני מאמין בזה בלב שלם.

החיים מורכביםadvfb

ברור שבשיטה של החרדים יש מעלות ויש חסרונות.

ברור שבשיטה של הדתיים לאומיים יש מעלות ויש חסרונות.

השאלה מה אנחנו רוצים להרוויח ועל מה אנחנו מוכנים לשלם מחיר.

מה הסיכונים והסיכויים אותם אנחנו בוחרים בצורה מושכלת.

גם בדתי לאומי יש טווח מאוד גדול של גישות מבחינת דייטים, כמו שציינת שיש אצל החרדים.

אין מודל של מגזר "מושלם" שהוא חף מבעיות.

כל מגזר בוחר על מה הוא לא מתפשר ועל מה מוכן לשלם את המחיר ומכך הוא גוזר דפוסי התנהגות.

מהצד הדתי לאומי אני יכול להגיד לך שסיכון זה עניין שלוקחים בחשבון. בגלל שנוצרת הכירות יותר משמעותית לפני החתונה צריך סופר דופר לשמור על גבולות של הקשר בצורה קנאית. אכן כן.

מהצד החרדי אני יכול להגיד לך שגם אצל דתיים לאומיים לא יודעים הכל לפני החתונה.

נ.ב

לכן אני אומר - אתה עצמך פרט בודד ואתה לא קבוצה. תנצל את היתרון הזה. 

יש לך חופש לחשוב איפה אתה "דתי לאומי" ואיפה אתה "חרדי"

אין שום סיבה שבעולם שתקח מודל חברתי כלשהו ותקבל אותו כקודש קודשים.

את ההלכה תקבל כקודש קודשים לפי מי שאתה הולך אחרי הפסיקה שלו.

אבל נורמה חברתית - תנסה להבין את ההגיון ולחשב את הסיכונים והסיכויים בעצמך. אין שום דבר שמונע ממך את זה.

המוקד של השאלה שלך מתעסק על מגזר כזה או מגזר אחר - אבל בסוף ההתמודדות האישית של כל אחד מאיתנו היא אישית וצריך לקחת את זה בחשבון.

תודה, תשובה מאלפת!!!מחפש אהבה
advfbאחרונה
דיהפי

שיגעתם אותי

ה' תביא לי כוחות וסבלנות

אבאאאאאאadvfbאחרונה
פרסום שראיתי, ואולי יסייע כאן למישהולגיטימי?

- אין לי שום מידע מעבר למה שכתוב.

לא חושבת שזה מתאים לכל אחד ואחת, אבל אולי יש כאן כאלו שמחפשים דווקא משהו כזה -

להרחיב מעגלים, להחליף אווירה.

מאור פנים

מעניין.. ישר כוח!advfbאחרונה
איזו התמודדות יפה.אני:)))))

רואים שיש לו נפש בריאה ושכל ישר.

נכוןהרמוניהאחרונה

אולי יעניין אותך