איך מחליטים שזה הזמן הנכון להביא ילד?הללויה~
אנחנו נשואים כמעט שנה ב"ה, עברנו הרבה בשנה הזו.. בעיקר נפשית, התמודדתי עם חרדות.. וברוך ה' סוף סוף נמצאים בנקודה שאפשר להגדיר כיציבה
מאוד רוצים ילד, אבל אני מפחדת מהריון, לידה ואחכ גם תינוק קטן שאני אהיה אמא שלו
ובעיקר מפחדת שהחרדות שהיו (כלליות, כל הזמן, בכל רגע נתון.. ולא רק התקפים) יחזרו
ומצד שני מרגישה שכל כך רוצה! ומוכנה!

החרדות אצלי היו בעקבות טראומה, אני עדיין מתמודדת אבל זה שונה ורחוק ממה שהיה.
מפחיד אותי גם שיש בתהליך הזה כל כך הרבה סימני שאלה, כל כך הרבה נסתר ולא ידוע
אם אקלט במהירות או שיהיו חלילה בעיות? אם ההריון יעבור חלק או עם רעלת/סכרת/סיכון כלשהו אחר וכו וכו... איך תעבור הלידה? אני לא רוצה טראומה נוספת לאוסף, עוד לא התאוששתי מהקודמת, האם יהיה ילד בריא או שחלילה לא..
קצת קשה לי לשחרר את כל השאלות הללו ופשוט לסמוך על ה'..
השאלות הללו לא בוערות בי, אבל קיימות, כמו מן חשש מעט בתוכי

איך מחליטים?!....
אני אגיד לך מה עזר לי להחליטLana423
הרגשתי שאני רוצה, אבל לא עכשיו.
וחשבתי לעצמי איך ארגיש עוד שנה מאותו רגע, אם לקחתי את ההחלטה של לחכות עם זה.
במקרה שלי (בגלל הגיל שלי, בת 30 ורוצה בעזרת השם הרבה ילדים) - הרגשתי שאם לא אתחיל עכשיו, אתחרט על זה בעתיד - כי אין לדעת מה יהיה.. מאוד פחדתי מלהקלט בנסיון הראשון - וזה קרה. אבל בסוף - שום דבר לא החלטה שלנו בעולם הזה ועברתי הפלה בהריון ההוא.
בקיצור מה שאני מנסה להגיד - לדעתי, תחשבי מה את תחשבי עוד שנה מהיום אם תעשי את ההחלטה של לא להביא ילדים עדיין.
בהצלחה!
יקרהאני10
אני חושבת שקודם כל חשוב לדעת שבמהלך ההריון, ובטח אחרי הלידה, יהיו דאגות וחששות. זה טבעי ונורמלי, מדובר בתהליך מדהים ומרגש אבל גם מפחיד, עם המון ציפיה ותקווה ותפילה לטוב, ודאגות. הרבה דאגות. לפעמים יש סיבוכים, יש הרבה חוסר ודאות.. זה לא תהליך שמשהו מובטח בו.
במובן מסוים אני חושבת שכולם קצת "קופצים למים" בשלב כזה או אחר עם ההחלטה להכנס להריון.

אני מאמינה גם שכשזה יהיה הזמן הנכון (אולי עכשיו גם) - בעומק הלב, מתחת לכל החששות, את תדעי לומר את זה בעצמך.

ועדיין זה לא מבטל את החששות או חרדה אפשרית.
ולכן הייתי ממליצה לך ללכת לטיפול שיעזור לך לעבד את מה שאת מרגישה, להבין מה נכון לך..
ולא פחות חשוב - להמשיך בטיפול במהלך ההריון אם את מרגישה צורך. זה כל כך יכול להקל.. מנסיון.
פתרון של הריון + ליווי טיפולי צמוד שיהווה תמיכהאמונה בטוב.

(חוץ מתמיכת הבעל והמשפחה) זה אפשרי?

אולי כדאי לחשוב על כך

..הללויה~
בעקרון אפשרי. כרגע אני בחיפוש אחר מטפלת שארגיש איתה מספיק בנוח
עברתי כמה מטפלים ועוד לא מצאתי אחד שאוכל להיות פתוחה ולסמוך עליו באמת. זה נקודה שמאוד קשה לי, לסמוך על אנשים זרים....

כך שאם לא אמצא זה יהיה בעיה...
אז הייתי מחכה עד שמוצאת מישהירינת 23
את מטופלת תרופתית?
..הללויה~
לא
(לא לוקחים תרופות בלי ליווי צמוד. במקרה שלי בחרתי שלא לקחת תרופות בכלל... ורק ה' יודע איך צלחתי זאת, לי אין מושג)
שיהיה המון בהצלחה!רינת 23
מסכימהטארקו
ובהתאם למה שכתבת בהודעה הבאה- לא הייתי שוללת טיפול תרופתי לחלוטין. השינויים ההורמונאליים בהריון ואחרי לידה עלולים להצריך משהו כזה.
..הללויה~
הייתי במצב קשה מאוד ולא לקחתי... מאמינה שלא אחזור לנקודה ההיא. הפחד הוא מחזרה אחורה אומנם אבל לא כל כך אחורה

טיפול תרופתי מתאים בעיניי בסיטואציות מאוד מסויימות, ואך ורק עם ליווי של מטפלת צמודה, כשהייתי בנקודה שהייתי צריכה טיפול תרופתי בחרתי שלא וה' עזר לי, מאוד. אני בתפילה שלא אחזור לנקודה ההיא כי זה היה נקודת קיצון מסויימת

אבל כן חשוב לי למצוא מטפלת שתתאים לי ואהיה בליווי שלה בכל התהליך הזה (ובכלל אני מחפשת גם בלי קשר להריון ולידה)
חיבוק. אני גם התמודדתי עם זהDove
והייתי בספק בכלל אם אני רוצה ילדים.
בשלב מסוים לצד הפחדים והחרדות הרגשתי גם רצון מידי פעם ונכונות לנסות, והבנתי שאני לעולם לא באמת אהיה מוכנה לזה במאה אחוז אז הפיתרון הוא כנראה לקפוץ למים.
ב"ה רוב הפחדים שלי לא התממשו, כמובן שיש חששות ולחצים, אבל מצליחה להכניס אותם לפרופורציה.
מה שמאוד עזר לי ועוזר זה התמיכה של בעלי וזה שהוא לא לחץ עליי בשום שלב וזה בא ממני
וגם קראתי ולמדתי המון ועדיין לומדת על כל התהליך של הריון, לידה, הנקה, הורות וכו', זה עוזר לי להרגיש קצת יותר ביטחון לקראת מה אני הולכת.
הרבה פעמים דברים מאיימים יותר כשהם רחוקים ועדיין לא חווים אותם, ובסוף כשמגיעים אליהם זה הרבה פחות מלחיץ. לדוגמא פחדתי מאוד גם מנישואים, חתונה ומחויבות וב"ה אני מרוצה מחיי הנישואים שלי והרבה מהחששות שהיו לפני פשוט נעלמו והפכו ללא רלוונטיים.
אני לא אומרת שהכל תמיד כל כך פשוט, אבל בדיעבד שרפתי די הרבה אנרגיה על פחד ומחשבות של 'מה יקרה אם' סתם.
בכל מקרה בהצלחה!
דברי עםעשב לימון

@פשיטא היקרה.

תודה נשמה על התיוג!פשיטא
יש לי הרבה מה לכתוב אבל אין לי פניות נפשית לזה עכשיו, אכתוב בעז"ה כשאצליח..

ולפותחת-שולחת בינתיים חיבוק גדול על ההתמודדות..
..הללויה~
תודה אהובה!
בתור אחת שגם התחתנה במצב נפשי לא יציבעוגת שוקולד
והרגשתי מוכנה לילד רק 4 שנים אחרי החתונה...
ההמלצה הכי הכי חשובה בשבילך היא להכנס לתהליך עם ליווי מלא שימנע ממך ליפול שוב למצב הקודם. אני לא יודעת מה היו הקשיים ואיך טיפלת בהם, אבל אם מדובר במשהו מתמשך אז רוב הסיכוים שזה לא נעלם כלא היה אלא עלול להגיע שוב
לכן ממש מומלץ להיות במעקב ובטיפול.
ותחליטו מראש מה העזרה שאת צריכה אחרי לידה כדי שלא תכנסי שוב למצב נפשי לא טוב
בהצלחה❤❤❤
..הללויה~
עד עכשיו לא מצאתי מטפלת שארגיש בנוח לפתוח את כל הדברים על השולחן
אני מאוד מודעת לעצמי ויודעת גם מה הבעיות רק שלא יודעת איך מטפלים בהן... וגם לא מוצאת מישהי שארגיש בטוחה לחשוף את הלב שלי, זה משהו שמאוד קשה לי... לסמוך על אנשים שלא קרובים אליי מאוד
מבינה ממש את המקום הזה!קמה ש.
עבר עריכה על ידי קמה ש. בתאריך י"ז באב תשפ"א 22:16
עבר עריכה על ידי קמה ש. בתאריך י"ז באב תשפ"א 22:15

בס''ד

הי יקרה!

לפני הכל, חיבוק על התקופה הלא פשוטה שעברת, ועל חווית הטראומה העומדת בבסיסה נשיקה

אני מהתחום השכן - דיכאון 🙂 (שהיה מטובל בלא מעט התקפי חרדה, אבל זה היה יחסית משני ביחס לדיכאון). אני אשתף אותך במה שהיה אצלנו, אולי זה יאיר לך נקודות מסוימות...

אחרי הדיכאון שהיה לי (זה קרה בתחילת נישואינו), כשכבר הרגשתי טוב והגעתי למקום שאני רוצה, מצאתי את עצמי במקום מאד דומה לשלך. מצד אחד רצון להמשיך את החיים ולהגשים חלומות (כמו להביא ילד לעולם). ומצד שני, המון שאלות וחששות.

האם אני מספיק חזקה?

האם זה עלול להחזיר אותי לדיכאון חס ושלום?

האם אעבור דברים שיישארו אצלי כחוויות טראומטיות חלילה?

האמת היא שזאת שאלה שסוג של חוזרת גם בין ההריונות. האם עכשיו חכם להפסיק למנוע? האם אני מספיק חזקה כדי להכינס להריון, לחוות לידה ולהרחיב את המשפחה (כשכל סעיף הוא למעשה עולם ומלואו של אי וודאויות, אתגרים ולפעמים גם קשיים)?

אני לא יכולה לייעץ *לך* שום דבר כמובן, כי אלו החיים שלך ושל בעלך. אבל אני יכולה לספר לך שקרה לנו כמה פעמים שבסופו של דבר, מה שהכריע את הכף היתה תפיסה של ''ובחרת בחיים''. לאו דווקא ''ובחרת בחיים'' במובן ההלכתי או התורני. הכוונה שמתישהו הרגשנו שלחיות, זה להסכים להתקדם קדימה, למרות כל החששות והפחדים.

כל עוד המצב לא יציב, כל עוד אנחנו מרגישים שאנחנו לא מספיק חזקים, אין לנו אפשרות סבירה אחרת חוץ מלמנוע. זה הדבר הנכון והאחראי לעשות.

אבל כשכבר מרגישים טוב, ויש רצון, ומרגישים שיש כוחות -- אז אנחנו (=בעלי ואני) אמרנו כמה פעמים שאנחנו רוצים לבחור בחיים, ולהמשיך הלאה. במקום לתת לשאלות המפחידות לנהל את הכל. אנחנו מתבססים על נתונים שהם בסך הכל סבירים לגמרי - ולגבי הסיכונים שקיימים, פועלים לפי איך שפועלים בשאר תחומי החיים: השתדלות מעשית, תפילות ואמונה.

*

כמו שאחרות כבר כתבו, אחד הדברים שעשיתי הוא שדאגתי שתהיה לי רשת ביטחון מבחינה טיפולית. אצלי זה היה קל, כי כבר הייתה לי כתובת טובה, פשוט דאגתי לשמור על הקשר לאורך ההריון, כדי לחזק אצלי את התחושה שאם אצטרך, יהיה לי לאן לחזור. 

אני מבינה שאצלך זה שונה, כי אין לך עדיין כתובת כזאת. אני חושבת שזה מעולה שאת ממשיכה לחפש. האם לחכות עד שתמצאי כתובת כזאת כדי להיכנס להריון? אני לא יודעת. מצד אחד, ברור שזה יהיה יתרון ענק מבחינת הבטיחות הנפשית שלך. מצד שני, אי אפשר לדעת מתי תמצי מטפלת כזאת. גם אם תהיי ממש אקטיבית בחיפוש שלך, זה יכול לקחת חודש כמו שזה יכול לקחת חצי שנה ואפילו שנים, עד שמגיעים למקום מתאים. 

את כותבת שעכשיו (1) את מרגישה במקום שאפשר להגדיר כיציב ב''ה, (2) את מרגישה מוכנה ו-(3) את ממש רוצה. אם היית כותבת שהיציבות שלך עדיין לא משהו, או שאת מרגישה שאת צריכה עוד זמן, או שאת רוצה בשכל אבל לא ממש בלב -- הייתי אומרת לך לחכות שהדברים האלה יסתדרו. אבל מכיוון שאת מרגישה יציבה, מוכנה ורוצה, יכול להיות שאפשר לנסות להניע את שני התהליכים במקביל. להמשיך לחפש כתובת טיפולית טובה בשבילך. ולהפסיק את המניעה... כשאי אפשר לדעת כמה זמן יקח עד שכל תהליך כזה ''יניב פירות''.

*

לגבי חשש מטראומה נוספת ח''ו - כמו שכתבתי לך, אני ממש הרגשתי כמוך בקטע הזה. יש דברים שהבנתי שאין לי עליהם שום שליטה, ואותם השתדלתי מאד לשחרר, להתפלל שהכל יהיה טוב וזהו, לא לחשוב עליהם יותר. לגבי הדברים שעליהם כן יש לי יותר שליטה, עשיתי את המקסימום שיכולתי לפני ותוך כדי - כדי למזער את הסיכונים שזה יקרה (זה אגב משהו שחזרתי עליו גם לקראת הלידות הבאות):

* אם זה לסייר בבתי חולים שונים כדי לגבש דעה איפה נראה לי שיהיה לי הכי מתאים ללדת.

* אם זה להיפגש עם כמה דולות עד שמצאתי משהי שהרגשתי איתה בנוח.

* אם זה ללכת על אופציות שהן פחות קונבציונליות כי אני הרגשתי ש*לי* ולאור הדברים שעברתי זה יותר נכון.

* אם זה לעבוד על תאום ציפיות צמוד עם בעלי לגבי הדברים שחשובים לי ממש במהלך הלידה ואחרי הלידה.

* אם זה ליווי הלכתי עם רב ששיתפתי אותו לגבי הסיפור שלי ושנתן לנו הדרכה מותאמת לצרכים המיוחדים שלנו.

* אם זה להשמיע את הקול שלי במהלך הלידות לגבי דברים מסוימים שהרגשתי או שחשבתי, כשחשתי צורך להגן על עצמי ועל הנפש שלי.

* וכו'

*

ועוד משהו. הרבה פעמים נשארות איזשהן ''שאריות'' של כל מיני התמודדויות נפשיות שעברנו - דיכאון, חרדה, טראומה ותגובות פוסט טראומטיות וכו'. אני חושבת שהחכמה הגדולה היא להכיר בזה, שזאת אני, ובסל החוזקות והנקודות החלשות יותר שלי, יש לי את A,B C וגם את X, Y, Z.

אלו הנתונים שלי / שלנו. ואיתם ננצח בעזרת ה'. 

במישור הפרקטי, זה אומר להסתכל אל המציאות בעיניים פקוחות ולהעז לבחור בחירות ולקבל החלטות שמתאימות לי ולנו, למרות שיש המון אנשים שמתנהלים בצורה שונה ומסתדרים לגמרי. *לי* יש צרכים שמיוחדים לי. הם קשורים לאופי שהקב''ה העניק לי ולחוויות שהוא רצה שאני אעבור. אלו הקלפים שלי.

אצלנו, ההסתכלות הזאת באה לידי ביטוי בהמון תחומים וגורמת לכך שסדרי העדיפויות שלנו לא פעם שונים משל הסביבה שלנו. אבל ראינו הרבה מאד פעמים כמה ההקשבה הכנה לצרכים המיוחדים לי ולנו מביאה ברכה בסופו של דבר. 

אני חושבת שבסופו של דבר, אם יש עצה אחת שהייתי רוצה לתת לך, זאת העצה הזאת. לגשת לכל העניין הזה של כניסה להריון / הריון / לידה / אחרי לידה / הורות עם הקשבה למי שאת ולמה את זקוקה.

אתן דוגמה אחת כדי להמחיש את זה. אם את מרגישה אחרי הלידה שאת זקוקה שבעלך יישאר 3 שבועות בבית ('חופשת אבאות', או איך שלא קוראים לזה, היא אם אני לא טועה כשבוע), אז לבדוק איך אתם יכולים להעניק לך את הדבר הזה. זה נכון שאחותך, שכנתך והחברות שלך לא היו זקוקות לזה ואצל כולן הבעל חזר לעבודה אחרי כמה ימים. אבל את זו את, ואם זה מה שיעזור לך להיכנס לעולם הזה של ההורות בצורה כמה שיותר חלקה וטובה זה זה, אם זה מה שישמור עלייך ועל בריאות נפשך, אז חשוב להבין את הצורך ולנסות למלא אותו, כמה שניתן כמובן.

מאחלת לכם החלטות טובות, מתוך בהירות ושמחה. שה' יתן לכם חכמה, בינה ודעת, וישים בדרככם רק שליחים טובים!!! ❤

..הללויה~
ואוו! תודה לך על זה. כתבת כל כך מסודר וברור♡

ואני משתדלת תמיד להיות קשובה לנפש שלי, לרצונות שלי וכו~ כך שבזה אני לא דואגת, אבל כן יש דאגה שהמעטפת של המשפחה ושל בעלי לא תספיק לי (נכון לעכשיו אין לי חברות קרובות שאני בקשר איתן)

ממש תודה לך!
בשמחה 🤍! לגבי המעטפת...קמה ש.
בס״ד

את מצליחה לרדת יותר לפרטים?
לאיזה סוג של תמיכה את חושבת שתזדקקי?
לאיזה סוג של עזרה?
ובאלו שלבים לפי דעתך?

אם תשתפי אותנו, אולי נוכל להעלות על מיני רעיונות שאולי יוכלו לעזור לך 🥰
..הללויה~
לא יודעת מה אצטרך בהריון,
מה שכן מאוד חסר לי חברות בקטע של דיבור קרוב... יש לי את בעלי! והוא מדהים וקשוב!
אבל חסר לי דיבור עם חברה, מישהי שתוציא אותי לפעמים או שתבוא אליי כשאני לא יכולה לצאת...
וכשאהיה בהריון אז פשוט חברה שאוכל לשתף בחוויה, באתגרים... בהכל. זה כלכך חסר לי....
אני מבינה...קמה ש.
עבר עריכה על ידי קמה ש. בתאריך י"ט באב תשפ"א 19:20
עבר עריכה על ידי קמה ש. בתאריך י"ט באב תשפ"א 19:03

בס''ד

כתבת לפשיטא שאין לך כרגע חברות בכלל. זה בטח ממש ממש חסר...💔

האם זה ככה תקופה מאד ארוכה (שנים)? או שזה זה תהליך שקרה בעקבות החתונה (כתבת על התירוץ של ''לא להפריע בשנה הראשונה'')? 

את כותבת על משהי שתוציא אותך לפעמים או שתבוא אלייך כשלא תוכלי לצאת...

אני מניחה שאת מתכוונת לשבועות שאחרי הלידה, נכון? 

* אם כן, אני יודעת שיש עמותות עם מתנדבות שבאות לעזור וללוות ליולדות. אני זוכרת שראיתי כמה וכמה פעמים בטיפת חלב פלייר על עמותה כזאת שנקראת ''אם לאם''. מדובר באימהות מנוסות (מניחה שאצל רובן ככולן הילדים כבר גדולים) שבאות בהתנדבות לעזור או סתם לבלות זמן עם היולדת.

* יש גם קבוצות וואצאפ איזוריות בשם ''את בסדר''. מדובר בקבוצות שבהן נשים מתייעצות, מייעצות ותומכות בנשים אחרות (כמו כאן חיוך). יש שם גם נשים שמבקשות או מציעות בהתנדבות עזרה מעשית. אני מניחה שעיקרון דומה קיים גם ברשתות החברתיות, אולי משהי מהפורום מכירה ותוכל להמליץ על משהו.

* עוד משהו, שמן הסתם אי אפשר לבנות עליו מראש, אבל שקורה יחסית הרבה - אם את גרה בסביבה צעירה יחסית, יש סיכוי טוב שעוד נשים תלדו סביב הזמן שאת תלדי (שכנות לדוגמה). ואז באופן טבעי וכייפי אפשר ללכת אחת אצל השנייה ולבלות ביחד. ממה שראיתי, זה קורה הכי הרבה כשאצל כל אמא זה התינוק הראשון.

* עוד משהו שאי אפשר לבנות עליו מראש אבל שיכול לקרות - לפעמים יש לנו נשים בסביבה שלא הכי קרובות לנו אבל שאיכשהו מתקרבות אחרי שאנחנו יולדות או שמציעות עזרה, למרות שממש לא ציפינו לזה. לי זה קרה לי כמה פעמים. נגיד נשים מהשכונה ששמעו שילדתי והציעו לבשל לנו. או נשים ששלחו הודעת ''מזל טוב! מה שלומך? איך את מרגישה? אל תהססי אם את צריכה משהו''. ומפה לשם נוצר קשר יותר מעמיק (או התחדש קשר מהעבר שעד עכשיו קצת דהה). 

* אפשר גם באופן יזום לפנות למכרות ולהזמין אותן לבוא לבקר. יש לי חברות שביום יום אנחנו לא נפגשות. אבל אחרי הלידה האחרונה, שאלתי אם הן רוצות לבקר אותי, והן הגיעו 🙂. אבל זה גם קרה לי עם ״סתם שכנה״ ששאלה אותי מה נשמע אחרי הלידה ואני שאלתי אותה אם היא תסכים לצאת איתה לבית הקפה שמתחת לבית. זה היה כ-3 שבועות אחרי לידה אחרת והרגשתי ממש מוצפת, רגשית. בזמנו לה היו ילדים יותר גדולים משלי אז החזקתי אותה כיותר מנוסה וכמי שיכולה להרגיע ולעודד. ובאמת שכך היה. זאת הייתה יציאה חד פעמית, שעזרה לי מאד באותו הרגע. לא התפתחה ממנה איזושהי חברות נפש אבל באותו הרגע זה היה מעולה.

* לגבי כל הקטע של שיתוף החוויות והאתגרים, יש כמובן את הפורום... אמנם זה שונה מחברה טובה בחיים האמתיים אבל זה יכול לספק המון עידוד, פרספקטיבה, אהבה וכו'.

מה שאני רוצה להגיד, זה שלפעמים אנחנו מדמיינות שאת התמיכה שאנחנו זקוקים לה, נוכל לקבל רק בצורה מסויימת (נגדי מחברות טובות). אבל בעצם, את התמיכה הזאת אפשר לקבל מעוד מגוון דרכים. והעיקר היא שאנחנו מקבלות בפועל את הנוכחות, את התמיכה, את העזרה ואת ההרגשה של שותפות האלה. גם אם זה קורה באמצעות אנשים שונים ממה שהיינו חושבים לכתחילה. מה גם שזאת יכולה להיות הזדמנות ליצירת קשרי חברות חדשים וטובים...

מקווה שזה עוזר איכשהו... החלטות טובות וברכה והצלחה בכל נשמה יקרה ❤❤

וכמובן מאחלת לך שתעשי ותמצאי המון חברות!!! 💗

..הללויה~
אני מדברת בכללי, גם עכשיו, גם כשאהיה בהריון וגם אחכ
כשיש חרדות לא תמיד אפשרי לצאת מהבית, הייתה תקופה של כמה חודשים שכל יציאה הייתה התקף אחד גדול... וזה קשה. או תקופה שרציתי לצאת אבל לא יכולתי לבד! הייתי חייבת ליווי לכל מקום (ויש ימים ומקומות שזה עדיין ככה) מפחדת שבהריון זה יחזור למרןת שעכשיו זה ממש לא המצב ב"ה

וזה ככה מאז האירוע שבגללו יש לי טראומה וחרדות (שנה וחצי), אחרי החתונה גם הקרובות לאט לאט נעלמו
בכללי הייתי מאוד עצמאית ומאוד מסתובבת לבד וכו עד האירוע ההוא, כך שלחברות היה קשה להבין מה קרה לי ועם הזמן הקשרים פשוט התרופפו

ותודה אהובה...♡
אני רק חיבוק🤗אישהואימא
ריגשת אותי ממש... בין השורות נשמע שכמה עברת ואיזה גיבורה את!!
וואי ❤️קמה ש.
עבר עריכה על ידי קמה ש. בתאריך כ' באב תשפ"א 04:42
בס״ד

יקרה ואהובה!

עכשיו אני מבינה את הדברים ברבדים ממש אחרים. דבר ראשון, לבי ממש יוצא אלייך -

על זה שעברת את האירוע הזה,
על כמה הוא שיבש לך את החיים,
על אובדן העצמאות שהייתה,
על כל הפעמים שזה כלא אותך בלי יכולת לצאת לבד
ועל כל הקשרים שלא החזיקו מעמד לאור כל הטלטלה הזאת.

ההודעה שלך פתאום הקפיצה אותי חזרה למקומות מאד לא פשוטים שהיו לי. כשאיבדתי גם אני במידה רבה את העצמאות שהייתה לי. וגם אני עברתי התקפים שהיו יכולים לתפוס אותי בכל מיני מקומות, כולל ברחוב לעיני כל. ויש עוד דברים בהודעה שלך שתפסו אותי חזק והחזירו אותי לשם.

הללויה~ יקרה,

יש לך עוצמות מטורפות שהצלחת למרות הכל להמשיך עם החיים ו... להתחתן!!! את! שכל-כך קשה לך להיפתח לאנשים ולסמוך עליהם!

ועכשיו, את כבר חושבת על השלב הבא, על הבאת ילדים לעולם. זה כל-כך לא מובן מאליו! בין אם תגיעי למסקנה שכבר אפשר ״לקפוץ למים״ ובין אם תחליטי שאת צריכה יותר זמן כדי לבנות עוד את היציבות שלך ולגבש סביבך רשת תומכת טובה — עצם העובדה שזה מה שמעסיק אותך הוא *ניצחון ענק*!!!

ובכלל, זה שבתוך ההתמודדות עם הפוסט טראומה והחרדות עשית דרך כזאת משמעותית,
זה שניסית כמה טיפולים
וזה שאת לומדת לקבל את החרדות
וזה שהגעת למקום כל-כך הרבה יותר יציב
וזה שלרוב היום את כן מצליחה לצאת לבד -
זה *ניצחון אדיר-אדיר*!!!

ממש חשוב לי להגיד לך:

את ענקית!
את גיבורה!
את מלאת כוחות!!!
אפילו הניק שבחרת מעיד על כך.

לגבי החברות...

גם אני איבדתי חברות מהצירוף של חתונה + דיכאון.
הסביבה באמת לא מעלה על דעתה דברים כאלה. וכשלפעמים היא כן קצת יודעת, עדיין קשה לה מאד להכיל את הדבר הזה... במרחק השנים, חלק מהן חזרו להיות חברות ב״ה. עם חלק היה איזשהו צורך בליבון הדברים. עם אחרות, החיים פשוט גרמו לנו שוב להתקרב.

מה שמאד שימח אותי בהודעה שלך, זה שהיו לך חברות בעבר. שזה אומר שב״ה יש בך את היכולת הזאת ליצור, לפתח ולתחזק חברויות. (זה ממש לא מובן מאליו, יש אנשים שזה משהו שמחוץ לתחום היכולת שלהם). רק ש... עברת את הצונמי שטרף את כל הקלפים, כך שהיום המצב שונה ממה שהכרת. אבל יש לך את הכישורים ואת המיומנויות להיות משהי שיש לך חברות! ולכן אני מאמינה שבע״ה בעתיד שוב תזכי לחברות. אולי באופן שונה ממה שהכרת, כי את כבר נשואה, כי עברת דברים גדולים, כי אולי היום את מחפשת משהו שונה — אבל בע״ה עוד יהיו לך. הטראומה והחרדות בוודאי השפיעו ומשפיעות, אבל את הרבה יותר מהן. את מכלול הרבה יותר גדול ממה שזה שיבש והרס. אני ממש מאמינה בזה!!! את ענקית 💗

אז זהו, זה אולי פחות עונה לשאלה המקורית שלך על ההריון, אבל רציתי מאד לשלוח לך את החיזוקים האלה, כי נכנסת לי ללב עם ההודעה הזאת. וכי את ממש-ממש-ממש גדולה מהחיים 💗💗💗

..הללויה~
ואוו.... את לא מבינה איך שימחת וחיזקת אותי! ממש!
תודה לך♡♡
וואו ב״ה! תודה שאת אומרת, זה ממש משמח לקרוא 💕קמה ש.אחרונה
בס״ד

בהצלחה בכל נשמה!!! 💕💕💕
וואי, איזה אלופה! איזה אומץ ככה להזמין מישהי לצאת!אולי בקרוב
ועוד להפתח בפניה! נשמע רעיון ממש טוב! אבל.. וואו! איזה אומץ זה דורש! הלוואי עלי..
תודה נשמה ❤️❤️קמה ש.
אז יומיים אני חושבת מה לכתוב לךפשיטא
ובינתיים רואה שכתבו לך דברים מדהימים.
אז אני אכתוב מה שיש לי להוסיף מהחוויה שלי.. למרות שהיא קצת שונה..
(רקע- שנים אני סובלת מחרדות ממש בקטנה לעיתים נדירות. בהריון האחרון הן התפרצו בצורה קיצונית ממש. ילדתי ב"ה לא מזמן ואני לא מתכננת הריון בקרוב אז אני לא ממש במקום שלך כמובן.)

קודם כל אקדים ואומר לך שאת אלופה על המודעות שלך, אם אני לא טועה כתבת פה בעבר הודעה דומה, או בפורום אחר..

בזמן הטיפול שלי בחרדות למדתי שאחת הדרכים להתמודד איתן, היא הקבלה וה'הסכמה' לחוות אותן.
זה מורכב לי להאריך בזה אבל נראה לי שכל אחת שהייתה בטיפול בחרדות מבינה על מה אני מדברת.

כשאת מדברת על תכנון הריון במצב כזה הדבר הראשון שעולה לי בהקשר- הוא החוסר יציבות וחוסר וודאות שקיימים בהריון ולידה ובעז"ה אחריה..
חוסר יציבות פיזית
חוסר יציבות נפשית
וחוסר יציבות מבחינת ידע מה הולך לקרות, מה שלום העובר, מה התינוק צריך, מה הוא מרגיש..
במצב רגיל זה לא נעים החוסר יציבות הזה, אבל לרוב אפשר לעבור אותו בטוב.
במצב של נטיה לחרדות, מצבים כאלו עלולים להיות טריגר נוראי. ואם כבר חווית טראומה, אז כל תחושה של חוסר יציבות יכולה להפוך לטראומה.

ולכן, אם יש משהו שהייתי עובדת עליו מבחינה נפשית (לא כתחליף לטיפול בחרדות עצמן כמובן) הוא היכולת להסכים לקבל את המצב,
להסכים לקבל חולשה פיזית,
להסכים לא להרגיש טוב לפעמים.
להסכים לקבל תנודות לעיתים קיצוניות, בנפש.
להסכים לא לדעת הכל,
להסכים ולסמוך על הגוף שיעשה את תפקידו,
להסכים ולסמוך על ה' שיהיה שם כל הזמן..

ובעיקר להסכים לקבל תמיכה, טיפול.
לא לעבור את התקופה הזאת לבד בשום אופן.
לדאוג למעטפת בטוחה ובוטחת.
לדאוג לאנשים שיעצימו, שיחזקו, שיחזיקו..

ולהבין שבכל אי וודאות, יש משהו אחד שתמיד תמיד הכי יציב בעולם, וזאת הנשמה שלנו..

ימימה מלמדת שיש דרך להסתכל על תקופות קשות ולהצליח לעבור אותן, והיא לדמיין שדה שיבולים ברוח חזקה.
שיבולת שיש לה גבעול דקיק והיא לא מחוברת עמוק באדמה- תעוף ברוח הזאת.
שיבולת שיש לה גבעול חזק, והיא נטועה עמוק באדמה- תתכופף, תוריד את הראש קצת, וכשהרוח תעבור היא תחזור לעמוד זקופה.

להבין, שזאת תקופה, שאם יש משברים וטריגרים- את חזקה, וזה הזמן להתכופף, לשאוב את כל העזרה שאת צריכה כדי לעבור את הסערה הזאת בשלום.
זה יתכן, זה אפשרי.. עם תמיכה של האנשים הנכונים והרבה סיעתא דשמיא..❤❤

שולחת לך חיבוק וחיזוק.
..הללויה~
ואוו! קודם כל תודה לך אהובה♡♡
__

יציבות זה אחד הדברים שהכי חסרים לי מאז שאני ילדה (עד גיל 18 עברתי 12 דירות!) ולא מעט בתי ספר ושינויים בכללי.. ב"ה..
החרדות כמובן גם היו מהנקודה הזו בין היתר... אבל בעיקר בעקבות אירוע ספציפי (וחוויות עבר שלקחו טרמפ עליו)

בקשר למעטפת יש לי את בעלי, והוא מדהים! ומשפחה תומכת אך לא תמיד מבינה את נושא החרדות או התמיכה ה"מוגזמת" שאני צריכה..
ואין חברות נכון לעכשיו, בכלל
וגם לא מטפלת מתאימה.. בדיוק בשלב שמחפשת אחת חדשה אחרי מהלך שעשיתי בקבוצה
כך שזה הדבר שתמיד מדגישים כחשוב- ואני לא בטוחה שיהיה לי את זה במידה מספקת (בעלי תומך במקסימום שלו, אבל הוא לא יכול להתבטל לגמריי... הוא צריך שעוד מישהו יעזור ויתמוך בי... )
זה בכללי בכל התקופה מאז האירוע נושא רגיש, שיש את בעלי והמשפחה אבל אין שום תמיכה מעבר וזה קשה ככה.. פתאום כשקורה לך משהו ואתה צריך עזרה כולם נעלמים, וגם יש להם תירוץ 'שנה ראשונה... לא רוצים להפריע' וכו וכו..

הנקודה של הלהסכים לחוות זו נקודה שאני עובדת עליה כבר תקופה, ברגע שהתחלתי להסכים לחוות את החרדות, להסכים להיות קשובה באמת לחרדות ולא ל'את נכנעת' 'תתקדמי' וכו, הם גם התחילו ללכת ב"ה. ברגע שחוויתי את החרדה, את ההתקף, הבהלה, הפחד הכה מוחשי אז התחיל תהליך של ריפוי ב"ה
זה נורא קשה לי להסכים לקבל מציאות שונה כי יש לי דמיון בראש של משהו מסויים, ומאוד קשה לי לקבל שדברים לעיתים רבות נראים לא כמו שאני בוחרת...

בכל אופן, ממש תודה לך על התגובה המושקעת! ה' יברך אותך♡♡
נשמה אתפשיטא
חיבוק על מה שעברת, נשמע ממש לא פשוט..

דווקא בעקבות החוסר תמיכה, הייתי מציעה לך להיכנס לתהליך רק כשכן יש לך מטפלת טובה שאת מרגישה בנוח איתה..זה חשוב ממש!

מציעה, אולי תנסי להתייעץ עם ארגון ניצה ולהסביר להן את המצב ואת הרקע? יש להן נסיון רב בתמיכה סביב הריון ולידה..
..הללויה~
יש תמיכה, מבעלי
פשוט מפחדת שזה לא יספיק לי

ולגבי מטפלת זה קצת בעייתי... אני כבר הרבה זמן מחפשת ולא מוצאת מישהי מתאימה, אני מאוד סגורה וקשה לי לסמוך על אנשים.. בפרט כשמדובר בנושאים כל כך רגישים

מה זה הארגון הזה?
זה ארגון שעוזר לנשים במצב של דיכאון וכו'פשיטא
סביב לידה.. לפני או אחרי..

ותמיכה מבעלך זה מדהים!! אבל את חייבת תמיכה מקצועית, מישהי שתיתן לך כלים להתמודד עם התחושות האלו..
..הללויה~
יש לי כלים, צריכה בעיקר ליווי...

וחרדות ודיכאון זה מעט שונה, במיוחד שאני באמת בנקודה טובה כרגע ב"ה
אני יודעת שזה שונה,פשיטא
הם גם בתחום החרדות..
יש להם מגוון מטפלון בכל מיני תחומים.
מומחיות למצבים סביב הריון ולידה,
בכל מקרה- מה שאת מרגישה...
..הללויה~
נשמע מעניין, תודה לך! ממש!
בהצלחה יקרה❤❤פשיטא
מאיזה אזור את?אישהואימא
אם את מאזור המרכז, יכולה להמליץ לך על מטפלת מעולה
..הללויה~
לא מהמרכז
את מוכרת עם נכות בביטוח לאומי?עוגת שוקולד
כי אם כן יש לך אפשרות לקבל סל שיקום שיכול ממש ממש לעזור לך. יגיעו אלייך הביתה, יצאו איתך לטייל, ידאגו שהבית יתפקד ובכללי יתאימו לך מעטפת רחבה.
אם את לא מוכרת, אז אולי הגיע הזמן לעשות את זה. אם היית במצב שלא מסוגלת לצאת מהבית במשך כמה חודשים... יש לך בהחלט סיבה טובה לבקש הכרה בנכות.
את יכולה לפנות אלי בנושא אם זה רלוונטי
..הללויה~
אני עוד לא מוכרת אפילו כנפגעת פעולות איבה (כי לא נפצעתי פיזית) וכנל לגבי ביטוח לאומי
לא היה לי כוחות להתמודד מול המערכת הזו כשהיה קשה, ועכשיו אני רוב הזמן בסדר ב"ה ומאוד רוצה להתמקד בלהמשיך♡ (לא רוצה שזה ישאב אותי כל הבירוקרטיה הזו)
יקרה, אני רק חיבוק.. מה עם לפנות למרכז חוסן?שייק פירות
אני מכירה מישהי מקרוב מאוד שבעקבות פניה לחוסן אובחנה עם פוסט טראומה על רקע בטחוני (בלי פגיעה פיזית, רק נפשית). זה היה כמה שנים אחרי האירוע שעברה, והיא קיבלה טיפול נפשי חינם ממטפלת מצויינת, מומחית לתחום הזה, שקידם אותה מאוד (למרות שמבחוץ, כחברה טובה לא הייתי יודעת שהיא סובלת, תמיד ראינו אותה כמישהי חזקה ומתפקדת ובחיים לא היינו מעלות בדעתינו שהיא חווה התקפי חרדה ועוד דברים שעברה).
מאחלת לך את כל הטוב שבעולם ואת כל כוחות הנפש שאת צריכה! גיבורה שאת קמה!
..הללויה~
לצערי אין חוסן באזור שאני גרה כרגע
אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

ואו זה ממש ממש זול!Seven

אתם אוכלים בשרי?

עושים שבתות בבית?

בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

קיים אצלנו גם,אונמר
אבל עדיין קשה לי. לא כייף לי להגיד לעצמי לא, לא מצד לשקף את זה החוצה...
כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

וואו טובה! תודה רבה!!רבותבנות
תכלס איך מתגברים על קנאה או רצון חזק מאוד למשהובקרוב ממש

יש לי נושא שיש לי בו חולשה מסוימת.

הייתי מאוד רוצה משהו מסוים

עד כדי כך שזה גורם לי ממש לקנאה

ואני מרגישה שזה משתלט עלי ויוצר לי תחושה לא נעימה של קנאה וחוסר פרגון

יש לי מצב רוח לא טוב

ויותר ממה שהנושא מציק לי

מציק לי שככה אני מקנאה.

איך אפשר לעבוד על עצמי כדי לא להגיע לקנאה ?

זה בזמנים מסוימים יכול ממש להשתלט עלי

לוקח לי חודש חודשיים להרגע מהמצב הזה .

וכל פעם שאני מרגישה שזה הולך להגיע אני נכנסת לחרדה ולחץ מהמצב.

בבקשה תעזרו לי 

תלוי מה הנושאכל היופי

והאם הוא בשליטתך או לא.

קנאה לרוב מגיעה כשחסר לנו משהו, וזה מאוד תלוי מה העניין כדי לדעת איך להתמודד, להתמקד ביש או לרפא את הפצע הרגשי שמפעיל אותך ככה.

נניח אם את מקנאה שבמי שיש לה תמיכה מההורים ולך אין, אבל ההורים שלך בסך הכול נורמטיביים ואוהבים אותך (או היו ואינם בחיים) אפשר להתמקד שוב ושוב ביש, במה שכן היה, בטוב שהם הביאו לך.

אם ההורים לא נורמטיביים או אוהבים, וטיפסת החוצה לבנות את עצמך לבד אבל זה עדיין משהו שממש קשוח לך ומלווה אותך (מן הסתם, נושא משמעותי מאוד) כדאי ללכת לטיפול רגשי לעבד את האין שלך.

אותו דבר בכסף, אם יש לך עבודה והכנסות אבל בדוחק ומסביב יש שפע, או אם הגעת ממשפחה ענייה והכסף גורם לך למצוקה.

או נניח ילדים (נניח אם יש לך שלושה וחלמת על משפחה מרובת ילדים, או אם אין לך ילדים - מן הסתם מצב קצת אחר ודורש התמודדות אחרת) 

חושבתאיזמרגד1

נראה לי פשוט לקבל את זה שאת מקנאה. זה בסדר שאת רוצה מה שאת רוצה.

ובמקביל- להפריד בין הרצון שלך לחוסר פרגון, כי אם זה משהו טוב אז זה משמח שיש אותו לכל מיני אנשים אחרים, וזה שיש להם לא מוריד ממך או מהרצון שלך...

ולגבי החוסר האובייקטבי- אם זה משהו שיש לך מה לעשות ואיך לקדם אותו, ממש לשבת ולחשוב על זה איך את מקדמת ומה. יותר קל כשאת יכולה לעשות משהו קונקרטי לגבי זה.

ואם אין מה לעשות אז פשוט לנסות לקבל את זה (אולי בטיפול. זה נשמע משהו שממש משמעותי בחיים שלך ואולי יהיה קל יותר עם עזרה חיצונית.) לקבל את זה שזה לא יקרה, אולי אף פעם לא. וזה בסדר לכאוב את זה שחסר לך.

ניסחת טוב ממניכל היופי
להשתמש בזה להנעה לפעולהנעמי28

ולא להתבחבש האם הרגש הזה טוב או לא.

קנאה היא אנושית ולגיטימית ויכולה לעזור לנו בחיים להבין באלה נקודות בחיים שלנו אנחנו רוצות להשתפר.

האשמה על הרגש וההלקאה רק עושים ממנה יותר אישיו ממה שהיא.

תקבלי את זה שאת מקנאה.

(אם זה בגלל רשתות חברתיות, אז לסגור, הדבר הכי טוב שעשיתי לעצמי)

ושתי פעולות טכניות שעוזרות

1- להפריד בין האדם שמקנאים בו לבין הדבר שמקנאים בו - אני לא מקנאה ב"רחלי" אני מקנאה בזוגיות טובה ומפרגנת.

2- להחמיא ולפרגן לאותו אדם למרות הקנאה

אני רואה בקנאהoo

דבר טוב

זו מראה למשהו שאני ממש רוצה ואין לי

זה רגע של מודעות טהורה

כי הגוף לא משקר

אני מאמינה שאפשר להשיג כל דבר אם באמת רוצים

לכן אם מגיע רגש כזה

אני מחדדת לעצמי מה אני רוצה להשיג

ומתכננת את הדרך לעשות את זה

גם אם זו דרך ארוכה 

אני מגיבה לכולןבקרוב ממש

הקנאה נובעת מחוסר שיש לי משהו שהוא יותר פיזי/כלכלי

כמו בית יותר גדול (יש לנו דירה משלנו בה מסודרת ויש בה מספיק חדרים לכולם אבל עדיין נניח אני מרגישה ובצדק שהסלון קטן לי ואם אחד מבני המשפחה יעבור דירה זה יהיה לי ניסיון ממש קשה. או נניח חופשות משפחתיות יש הרבה מסביבי שנוסעים לחול לדוגמא. יש לי יכולת כלכלית *אולי* לסוע לחול אבל אני לא נוסעת מסיבות אישיות שמונעות ממני וזה מפריע לי וקשה לי. או נניח שאני רוצה לסוע לחול רק עם בעלי אבל הוא פחות בקטע לעזוב את הילדים לבד לבד ולסוע (ילדים גדולים בלי קשר נראה לי מוגזם לעזוב לכמה ימים את הבית)

יש לי בה המון יש

ולא ברור לי למה ככה קשה לי עם האין

וזה כל הזמן מסביבי ולפעמים בתקופות מסוימות זה ביתר שאת

נניח בחופש שהרבה מסביב נוסעים לחול ואנחנו לא.

אני לא מצליחה להכניס לראש

הכל בסדר יש לך משפחה בריאה וילדים מהממים ובריאין בה תגידי אלף פעם תודה תתמקדי בחופש פה וגמרנו

* זה לא תמיד דברים כאלו לא ברי השגה. אבל אני לא הפקטור היחיד בתמונה יש עוד שיקולים ומרגיש לי כאילו יש לי בעיה עם עצמי ואני לא שמחה אפעם במה שיש לי ומי מבטיח לי שאחרי שהחליט שלמרות הכל נניח נוסעים לחול אז אני ירגע (במחשבה שלי כן אבל במציאות אולי יהיה לי דברים אחרים להתלונן עליהם)

* אני לא משתפת אפחד ברצונות שלי. בעלי יודע שהייתי רוצה אבל הוא לא מתרגש כי יודע שזה המצב ומקבל אותו בצורה פרקטית וגם זה טוב לו כי בגדול נניח שוב לנושא חול הוא היה מעדיף מראש שלא להתחיל עם זה בכלל.

* באתי מבית עם מושגים הרבה יותר גדולים. חייתי בבית גדול וכל היכולות הכלכליות ורמת החיים היתה הרבה יותר גבוה משל בעלי. אני כבר שניים לא חיה ככה אני לא נשואה לא שנה וגם לא 10 שנים אלא הרבה הרבה יותר. כל השנים ויתרתי והיה לי קשה. אבל אני מרגישה שהכל שעובר הזמן העומס מצטבר ואני לא מצליחה להתמודד איתו

* אני מפרגנת בה לכולם סביבי (ככה אני מרגישה) הקושי שלי הוא מול עצמי

ולדעתי גם הילדים מרגישים את זה וזה משפיע גם עליהם.

* אני לא מצליחה לקבל את זה שזה המצב

* מותר להתפלל על זה ? שיהיה לי כל מה שאני רוצה ? זה נשמע לי ככ ריקני

קנאהoo

על רקע כלכלי

בעיניי היא הכי פשוטה לפתרון

כי לעשות כסף

לשים מטרה כזו בסדר עדיפות גבוה

זה לא מאד קשה

ואז יש מספיק כסף למה שרוצים

לנסוע לחו"ל אפשר עם חברה/ משפחה לא חייבים באופן זוגי

לפעמים צריך להבין את שורש הרצון והקנאה ולתת לשורש פתרון 

לגבי הסוף , מותר להתפלל על הכל לפני ה'!נפש חיה.

דבר שני , אני חושבת שדווקא השינוי מגמה שאת חווה- הגישה של "בית גדול, מושגים גדולים" לעומת הגישה העכשווית של מה שקיים לך במציאות היום, זה גורם לך לחדד את ההבנה של מה את רוצה באמת/מה היית רוצה באמת.

אני חושבת שקנאה (לפחות מעצמי אני יודעת לומר) זה לא דבר רע. הקנאה יכולה לדרבן אתנו לשינוי כדי ליצור את מה שאנחנו רוצים. וככה כל אחד מתפתח מהזווית שלו וממילא יש מצב של           "קנאת סופרים תרבה חכמה"

הקנאה הופכת להיות רעה כשהיא משפיעה עלינו רע- מלמדת אתנו להיות נרגנים/לא מקבלים את עצמנו/ לא מרוצים מעצמינו או מחלקנו בעולם/ צרי עין כלפי אחרים והצלחותיהם.

וזה אולי גם מה שגורם לרדוף אחרי עצמינו בנסיון להצליח כמו/ להשיג את ... כמוהו/ להוציא את העיניים לשני כדי להראות ש"גם לנו יש", וחוסר נוחות כללי עם עצמינו/ העולם.

אני כותבת פה על עצמי, את מוזמנת לקחת לך מה שיועיל לך.  

מה שעוזר לי - זה להתמקד קודם כל במה שיש לי כרגע (לא מה שטוב וברור לי שקיים טכנית, התמקדות בחוזקות ואיכויות שקיימות בי תמיד ולא תלויות בשום מצב גשמי) ולנסות לראות איך אני מתקדמת לאט לאט  בעזרת אותן איכויות ליעד שאני רוצה.

דבר נוסף שעוזר לי

זה פשוט להתפלל, לדבר על זה עם ה' ולפרט לו- תודה על מה שיש עד עכשיו, ואחרכך ממש לפרט לו מה אני רוצה שיהיה לי ולמה. ולומר לו "אתה מכיר אותי. אתה יודע שאני לא מבקשת סתם . תעזור לי עם המידה הזאת שקשה לי, תתן לי כוח ויכולת, זה לא רק בשביל הבניין הפרטי שלי, זה למען כבוד שמיים! "  

וגם לצייר במחשבה את החזון של הדבר שאני רוצה מאוד. זה גם עוזר לי ואני רואה מזה התקדמויות.  

תנסי לעשות ברור יותר ממוקדנעמי28

מה בדיוק חסר לך.

החופשה בחו"ל שחזרת עליה - כתבת אפילו שאולי זה כן מתאפשר אבל בעלך מתנגד להשאיר את הילדים.

אולי שם הנקודה?

אולי מה שמפריע לך זה החלטות בחיים שמישהו מחליט בשבילך ואת לא לגמרי שלמה איתן או החלטות שמנוהלות יותר מדי ע"י רגשות שליליים כמו אשמה, ויש לך חוסר השלמה איתן.

אולי את פשוט רוצה זמן וחופשה לבד עם בעלך?

אולי חופשה בארץ תספיק? (לפעמים בארץ יקר יותר מחו"ל)

אז דבר ראשוןאיזמרגד1

לקבל את הקנאה. מותר לרצות הכל גם אם זה לא הגיוני או לא מסתדר וגם אם יש לך המון דברים אחרים שכן קיימים.

ודבר שני- לנסות לבחור

זה נשמע שיש הרבה בחירות שאת מתבאסת עליהם. אז לנסות לפתוח עם עצמך את ההחלטות שוב ולראות- יש איך לשנות את ההחלטות? אם לא, מה הסיבות שהחלטת אותם?

כאילו מבחינתי יש הרבה דברים שאני מרגישה שאני חייבת לעשות, ואז כשאני חושבת על זה אני מבינה שזה בחירה- נניח בחירה לכבד את הרצון של בעלי, או לחיות יותר בנחת אבל עם יותר לחץ כלכלי, או סתם שקט כשאני מרשה לילדים ממתק כדי שלא יבכו עכשיו חצי שעה😅 כאלה החלטות. ואז כשאני מבינה שאני לא חייבת אלא בוחרת בזה, יותר קל לי להשלים עם ההחלטות. וכמובן יש דברים שאפשר לשנות. אולי שווה לך לנסות את זה.

אני אגיד מה עוזר ליכל היופי

לא בטוח שזה רלוונטי לך אבל זה הכי חזק מבחינתי.

לפני כן אני אגיד, שאני ךא טסתי לחו"ל מעולם וסביבי אנשים טסים כל הזמן, פשוט אין לי מספיק וזה מבחינתי יעד לא ריאלי אז אני לא מתכננת שום דבר כזה.

כנ"ל בעוד אספקטים, אם אני קונה לילדים בגדים זה בגלל שהתרווח קצת החודש או שממש כבר חייבים כי הבגדים מרופטים.

בניגוד ל@00 אני לא חושבת שהכי קל בעולם לעשות כסף ולכל אחד יש את הנסיבות שלו.

אבל זו לא הנקודה.

אני מתנדבת תקופה ארוכה אצל מישהי שהחיים שלה קשים מכל אספקט, הבית שלה נראה נורא, הבריאות שלה על הפנים, המשפחה שלה קטנה ולא ממש בקשר וכו'.

אני נהנית ממהתנדבות, כי אני באמת עוזרת לה במה שהיא צריכה.

אבל בעיקר חוזרת הביתה ומרגישה עשירה מופלגת.

זה יותר טוב מכל שינון שאשנן לעצמי.

החוויה, ולא השכל, עוזרים לי לשמוח בדירה המאוד ממוצעת עד קטנה שיש לי, אז מה אם המטבח מתפרק והבית מבולגן, יחסית למה שיש אצלה הבית שלי הוא ארמון.

אני כמובן שואפת שגם לה יהיה ארמון ועוזרת במה שאפשר (לא בכסף כי אין לי, אם תרציי אסביר קצת יותר בפרטי) ועדיין ההמחשה הזו מול העיניים כמה יש לי, עוזרת כמו חיסון כשהקולגות שלי טסים פעם אחר פעם לכל מיני חופשות בחו"ל, ובוכים שאירועים משפחתיים קטנים עולים להם הון כי אי אפשר לוותר על כלום (וכמובן אני חוגגת הרבה יותר צנוע כי פשוט אין)...

אשמח לשמוע יותר בפירוטבקרוב ממש
איזו גישה מדהימה.ממתקית
לגבי נקודה אחרונה- אולי להתפלל על כך שלא תקנאי?ממתקית

במקום להתפלל על שיהיה לך כל מה שאת רוצה.
ממש מבינה אותך ממקום של קנאה, אני למשל ממש מקנאה בנשים עם בתים גדולים ומעוצבים. תמיד זה צובט אותי וקשה לי.
דווקא בטסים לחו"ל אני ממש לא מקנאה.
כל אחת והקנאה שלה.
עם הזמן אני פחות מקנאה בבתים גדולים משלי, רואה, מקנאה וזה עובר לי מהר מאשר פעם.
לא יודעת איך... אבל כבר כמה אפשר לקנא?
גם חולמת לשפץ את הבית אז זה מנחם אותי כשאני נזכרת בכך.
אולי תדמייני לך טיול חלומות בחו"ל שכשיתאפשר לך יום אחד תבצעי אותו
וכל פעם כשמישהו יטוס והקנאה תגיעי, תחשבחי לך על הטיול השווה שאת הולכת לעשות ביום מן הימים. זה מרגיע את הנפש, את הקנאה כי אז המוח עסוק בלחזור לדמיין את טיול החלומות שלך ופחות לקנא בטיול החלומות של השכנה שטסה מחאר לחו"ל.

תבררי לעצמך את הרצוןשוקולד פרה.

נשמע שאת לא יודעת בדיוק מה את רוצה, ולכן כשמישהו אחר מגשים את הרצון, פתאום קופצת לה קנאה, שאולי הוא עושה את מה שאת חולמת בסתר.

עשי לך רשימת חלומות משלך.

חלומות קרובים יותר וחלומות יותר רחוקים.

מה נותן לך תקווה ביחס לחלומות האלו.

מה מרחיק אותך וגורם לך לייאוש.

מה הכלים שלך להתמודד עם הייאוש.

וכולי וכולי.

ככל שתבררי לעצמך בתוך עולמך הפנימי- מה את רוצה באמת, רצון נקי שלך מבפנים בלי השפעות מהסביבה

ומה יכול לעזור לך להגשים

את מכאן תמיד תוכלי להתפרסם ולחזור לעצמך

בלי להתפזר מכל מיני מראית עין של אחרים.

לפני כמה זמן היינו באיזה אירוע המוני, ותפסתי שאני מקנאה בנשים יפות יוצר ממני. היה נראה לי דהחיים שלהן דבש מדבש.

ואז הבנתי, שכשאני עסוקה מלהסתכל על אחרות,

הבעיה היא לא הקנאה.

הבעיה היא שאני לא נהנית מהיופי שלי.

כדי להינות מהיופי שלי, אני צריכה. לעשות עבודה. עבודה פנימית של להפסיק להסתכל החוצה.

וזה קל. כי אני רק צריכה להגיד לעצמי משפט אחד

"אני לא מודדת עכשיו מי ייתר ממי כדי שאוכל להינות מהיופי שלי".

כלומר האינטרס שלי הוא לא להסתכל.

ולכן זה קל יותר מאשר איזו שאיפה אידיליה של לשמוח בחלקי.

ככל שתסתכלי החוצה ככה לא תהני ממה שיש לך.

לא תגידי לעצמך איזה כיף שלי יש... שה' ברא אותי עם...

אלא- בטח אצלה יותר שלם, בטח להם יותר טוב

וככה הנאת החיים שלך נפגמת.

אי אפשר להינות מהשפע ככה.

אני מאמינה שהבעיה היא לא החוסר בטיסההמקוריתאחרונה

או בבית גדול יותר, אלא עמוקה יותר

את מרגישה שוויתרת כל השנים. על מה ויתרת? לטובת מה? איזה תועלת חשבת שזה יביא? מה היה קורה לדעתך אם היית מרשה לעצמך לא לוותר?

האם זה נחשב ויתור, או שבחרת בזה?

האם יש דרך לשנות?

הקנאה מציקה לך כנראה כי אנשים אחרים מרגישים חופשיים לעשות דברים לעומתך, שאת מוותרת, והוויתור הזה שאת מרגישה יושב עלייך ובא לידי ביטוי בקנאה אבל בעצם הוא עמוק יותר והיא רק הסימפטום. לדעתי.

ולכן - עוד טיסה או בית גדול יותר לא יפתרו לך את זה לדעתי. כי חופש פנימי להיות מי שאת ולהתנהל בחופשיות (בלי קשר לכסף, זה גם מה אומרים, מה "מותר" לי להרגיש, מה אני רוצה, תקרות זכוכית כאלה וגבולות שאנחנו שמים לנו בראש)  זה דבר שלא קונים בכסף. זה האומץ להביט למציאות בעיניים ולתת לעצמך רשות להביע רצונות ולתפוס מקום.

כמובן שאם דיברתי שטויות - זרקי לפח, הכל טוב

חיבוק♥️

נכון בעיקרון אין דבר העומד בפני הרצוןבקרוב ממש

וכמו שאמרתי

לא תמיד זה שאין לי זה בגלל שאין לי יכולת כלכלית

לפעמים יש דברים אחרים שמונעין (אולי אצל מישהו אחר זה לא היה מונע אבל אצלנו זה כן מונע)

ואני תמיד מתלבטת בין להגיד אני רוצה ואני חייבת ויהי מה

לבין קצת לעבוד על המידות שלי.

אגב לא כל יעד כלכלי הוא תמיד מושג

פרנסה זה אחד המפתחות של הקבה

אני מאמינה שחובה לעשות השתדלות

אבל גם חובה לדעת שזה לא בשליטתנו והכל מתנת שמיים

אני חושבתoo

שמודעות היא מידה טובה

לחדד מה רוצים ולנסות להגיע ליעד הזה

זה טוב

קנאה שמביאה כעס/ צרות עין/ דברים אחרים שליליים

זה בעייתי

הדרך הנכונה לעבוד על המידה הזו

היא המודעות

המראה לנפש

לגבי הפרנסה

יש לאדם בחירה מספיקה כדי להרוויח מספיק

גם בהתחשב שלא הכל בידו

בעיניי לפחות

בדיוק אתמול שמעתי שיעור של הרב שניאור אשכנזימתואמת

שמדבר על כוחה של הקנאה (בעקבות קנאת קרח במשה ואהרן).

ממליצה לשמוע, יש שם תובנות מיוחדות!

סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקיתאחרונה

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

פניני ילדים?shiran30005
שאלתי את.בן ה 3 וחצי- לחמם לך אוכל? שאל אותי "מה עשית"? שאלתי שוב, מה? אמר לי " חודם (קודם) מה עשית אבל?" ... כמה צחקנו, מה הוא מבין מה עשית? בטח למד מהאחים הגדולים חחחח

שאלתי אותו בחזור מהגן מי עשה לך שריטה ביד? אמר "יסק" ,שאלתי שוב, אמר עוד הפעם "יסק" , לקח מלא זמן עד שהבנו שהוא מתכוון ליצחק 😂... מסכן לא הבנו אותו

חחחחחח איזה טעות חמודהשירה_11
הבת שלי אמרה שהיא לא יכולה לעלות לישון כי אין לה כח היא עייפה 🤣🤣🤣🤣🤣
אני כל הזמן עייפה מידי בשביל לעלות למיטה לישון 🤭אולי בקרוב
בן ארבעפילה

הביא מהגן חטיף . התברר שהוא לא אוהב אותו , חילק לאחים תוך כדי אמירה- אל תשכחו לומר לי תודה!

בבוקר יצאנו לגן . בספסל ישבה שכנה מבוגרת , לידה כלב רחוב . הוא - נתפלל שהכלב שלא יאכל אותה!

בתחילת שנה לקח לו כמה שבועות להתרגל לגן. אז הוא סיפר לי שגננת טרפה ילד . שאלתי - רק ילד אחד?

הוא ענה - רק אחד , כל השאר הלכו הביתה מהר.

חחחחחחח קורע 😂אפרסקה
חחח צחקתי בקול... איזה מתוק!!אמא טובה---דיה!
הבן שלי אמר לי בפעם הראשונה שנשאר בצהרוןאוהבת את השבת
כשהוא חזר הוא אומר לי בסוף הגננות לא לקחו אותי לבית לשהם כי אבא בא.. היה בטוח (או חשש) שהמשך הלוז זה שיקחו אותו איתם לבית שלהם...🥲
וואי איזה כוכב D-:רקלתשוהנ
רציתי לקנח לבן שלי את האףהשם שלי

אני שואלת אותו "איפה האף שלך?"

הוא עונה לי "במטבח".

(הטישו היה במטבח).

לפעמים באמבטיה הוא מתחיל לשאול אותי על השמפו והסבון "מה זה?", למרות שהוא יודע את התשובה.

אז פעם בצחוק עניתי לו דברים לא קשורים.

מאז הוא בעצמו שואל ועונה דברים לא קשורים.

בן 3.5קדם
שאלתי אותו אם כל הילדים בגן הגיעו לטיול עם כובע, והוא ענה: כן. חוץ ממי שלא היה לו...

וגם- כל לילה כשאני שרה לו 'המלאך הגואל אותי מכל רע' הוא אומר אל תגידי מכל רע, רק מכל טוב! (אחרי כל ההסברים שניסיתי

הבן שלי בן כמעט 3 מסתובב בביתאמיץ(ה)

ושואל שוב ושוב בטון עולה ומתעצבן "איפה החריף שלי!?"

לקח לי כמה דקות טובות להבין שהוא מחפש את החטיף שקיבל מהגן.

איזה הורסתוהה לעצמי
אני מדמיינת את הסיטואציה😅
מתוקיייניק חדש2

גם אצלנו בן ה4 מברבר כל מיני פנינים.

באחת הפעמים אבא שלו שם אותו מהר מהר בחדר לישון אז הוא אומר לו- אבא אבל למה אתה לוקח אותי בהילוך מהיר?😂😂

איזה מתוק 😂אפרסקה
בן ה4 קם ביום שלישי - מה?? הולכים לגן???רבותבנות

היה בטוח שהתחיל החופש

אמרנו לו שכן

הוא: מה? לא! (בטון של מורה שאומרת 'אין על מה לדבר') 😂

כולם מתוקים - לאכול אותםפילה
טרי מהבוקר 😉אולי בקרוב

אני מעירה אותה ואז היא שואלת: אמא איזה יום היום? אמרתי לה חמישי אז היא: למה?

מה זאת אומרת למה 🤣 אמרתי לה כי אתמול היה יום רביעי 😅 חמודה, בת 3 וחצי.. גם לי יהיה סלט ממרח הימים השבוע 🫣

חייבת! טרי מהיום!פצלשהריוןאחרונה

לקחתי אותו לרופא כי חשדתי שהאדום שיש לו בישבן זה פטריה. ובדרך הסברתי לו קצת לאן הולכים וקצת על מוגנות.

בזמן שמחכים לרופא הוא מצהיר בקולי קולות: תכף אני מיכנס לרופא כי יש לי אדום בטיטול. לא שורף. שורף קסת. (קצת). טוב שלא פירט יותר בהרחבה!! 🤭

אח''כ הוא התחיל לתאר כל אחד שהיה שם ומה הוא עושה: "יש שם איש. יש לו סיכה. מה הוא עושה (כולו בדרמטיןת)? הוא מספר בטלפון!!

ואז היתה שם מישהי שצלעה: הוא: היא הולכת ככה ( ומחקה אותה)!!! 😅פדיחותת

ואתמול אמר לי: קפצנו במיים!

אז שאלתי אותו: מי? אתה או איקסית?

הוא: "שתיכם!" 

נעלי צעד ראשוןרקאני

איפה קונים?

כמה משלמים?

מה צריך לבדוק?

ואיפה קונים נעליים חגיגיות במידה פיצית?

אני יודעת שהכי חשוב לבדוק שהסולייה גמישה. תנסי לקפאביגיל ##

לקפל את הנעל וכך תוכלי לדעת אם הסוליה גמישה מספיק

אני אוהבת את הנעליים של פאפיה

אני קניתי בפאפאיהאיזמרגד1

במבצע באתר ב75 שח

אם את צריכה מידה 19 שזה קטן כנראה יהיה לך מגוון גדול יחסית של נעליים שנשארו מהם מידות

תודה!רקאני
אפ את מחפשת נעליים חגיגיות שאמורות לשמשהשקט הזה

כמה פעמים בודדות ולא ממש להליכה, אז תחפשי בחנויות ילדים כמו שילב, גולף קידס כזה..

אני מתכוונת למשהו כזה-

סניקרס בגוון חאקי

אני צריכה גם וגםרקאני

היא התחילה ללכת לפני כמה שבועות

אז היא צריכה כבר נעליים טובות

ויש לנו חתונה אז היא צריכה גם חגיגיות...

אם כבר אז שיהיו טובות לשבת

אני חושבת שנעלי שבתהשקט הזה
קשה למצוא במידות קטנות. אז הייתי קונה משהו פושט לחתונה, ונעלי צעד ראשון טובות לשאר הזמן, גפ לשבתות. אני חושבת שהתחלתי למצוא נעלי בובה לבנות שלי רק ממידה 21 כזה..

ובעיקרון לא צריך נעליים שדווקא מוגדרות כצעד ראשון, צריך שיהיו מספיק תומכות לרגל, ועם סוליה רכה אבל מניסיוני במידות פיצקיות קשה למצוא משהו שהוא לא צעד ראשון.

אם את צריכה יותר קטן ממידה 19 אז אני מצאתי רק בנמרוד מידה 18 של אלפנטן.

תודהרקאני

אני לא יודעת איזה מידה היא

נלך לחנות ונמדוד מקווה ש19 יהיה טוב

קניתי בנמרוד נעליים חגיגיות אבל יותר לבניםמעיין34
צבע חום לבן, ולא כמו כל הצעד ראשון שהן צבעוניות כאלה
יש לפאפיהעלמא22

הפיזיותרפיסטית של הבת שלי המליצה לנו על הנעליים של פאפיה ונמרוד.

חשוב שהנעל תחזיק טוב את הרגל, בעיקר מאחורה.

לפאפיה יש חגיגיות יפות שהן צעד ראשון. גם אנחנו מתכננים לקנות לה כאלה לאירוע שיש לנו

תודה רבה!רקאני

לפאפיה יש חנות? או שחנויות מוכרות נעליים שלהם?

יש חנותיעל מהדרום
גם וגםעלמא22
את יכולה להתחיל בלהציץ באתר שלהם, זה כבר יתן לך כיוון 
רעיון טוברקאני

תודה!

חגיגיות אני הזמנתי מתוקות ממש משיין, טמותוהה לעצמי

או עלי אקספרס

איכות פח, רק לזמנים שרוצים שתהיה חגיגית ויפה. עולה גרושים.

מאוחר מידירקאני

זה לא יגיע לי עד האירוע

אפשר בטוגו, אני קניתי לבת שלי נעלי בובה מתוקותטארקו

עכשיו קצת יקר שם עדיין לטעמי

אבל אם זה חשוב לאירוע הייתי קונה

אני מחכה לסוף עונה

מאיזה אזור את?Doughnut

בבני ברק יש כמה חנויות שיש גם נעליים אלגנטיות לשבת ואירוע במידה 19.

אם רלוונטי לך בשמחה אתן לך שמות וכיוון (כמה רמות מחיר...)

מבנימיןרקאני

בני ברק רחוק לי

תודה

אגב יש בנקסט במידה הזו דברים ממש מתוקיםDoughnut
אם יש לך שבועיים לחכות הייתי מנסה
לשים לב שהנעל עם סוליה גמישה! זה ממש חשוב!ד' הוא האלוקים

זה מקבע להם את ההליכה, 

וכשהסוליה קשה זה ממש לא טוב, ולא נוח...

תודה!רקאני
יש לי נעל לבנה חגיגית בצבע לבן מידה 19שושנושי

אם רלוונטי לך, אנסה למצוא דרך להעביר לך.

הן עלו 400 שקל, הילד נעל אותן אולי 4 פעמים.

אעביר לך בשמחה, רק תגידי איפה את גרה אני בשבוע הקרוב צפויה להגיע למרכז בכל מקרה. 

קוראת שאת מבנימין, באסה. כותבת לך בפרטישושנושי
ולי יש תכלת לקDoughnut
גם במצב מצוין ממש ויקרות מעור, גם במידה 19. אם מעניין אותך יכולה לשלוח לך תמונה שתראי.
אם היו במידה 20-21 הייתי לוקחת. נשמע מתוק!!!שושנושיאחרונה
איך הייתן משתמשות ב 550 ש"ח למתנה לשלוש מורות?קופצת רגע

יצא שאני אחראית על כספי וועד הורים, יש לי כרגע 550 ש"ח לשלוש נשות צוות למתנת סוף שנה. מה לתת בזה? דרים קארד של 150 ש"ח( 450 ש"ח ביחד) ומשהו קנוי קטן כמו עציץ ב 33 ש"ח?

לנסות לאסוף עוד 50 ורק לתת ברכה ודרים קארד של 200?

הייתי הולכת על האפשרות הראשונהדרקונית ירוקה
השניה.. שונאת עציצים🫣ו200 יותר מפנקנחת-רוח
מציעה ספל עם שוקולדים במקום עציץרק רגע קט
הסמליות של עציץ נחמדה, אבל הרבה מורות לא יתחברו, ומי שאוהבת עציצים וצמחים, מן הסתם כבר יש לה.
אפשר גם שוקולדים בלי ספל😅יעל מהדרום
מסכימה😅השקט הזה
הראשונהחילזון 123

זה סכום יפה גם ככה

ולא חייב עציץ אפשר גם משהו מתכלה כמו שוקולדים

אגב כדאי שובר שאפשר לקנות במבצעים

ושיש לו אופציה דיגיטלית

איזה שובר למשל מומלץ?קופצת רגע
אני אוהבת ביי מי אבל חשבתי עכשיו דווקא לנסות לקנות כרטיס פיזי של דרים קארד 
עדיף ביימי מדרים קארד לדעתיואני שר

דרים קארד יותר ספציפי לחנויות

וכרטיס פיזי זה עוד יותר מגביל כי צריך שהוא גם יהיה עלי ברגע הנכון

נכון גם אני אוהבת ביי מי אבל אין להן סמארטפוןקופצת רגע

רק טלפון כשר, ונראה לי פחות נחמד להדפיס בבית דף עם השובר.

כאילו, עשיתי את זה בעבר אבל עכשיו חשבתי אולי שיותר חגיגי לתת כרטיס פיזי. 

אה זה אחרת באמת...ואני שר
יש אפשרות לכרטיס ביימי פיזימרגול

יודעת כי קיבלנו

העברנו את הקוד לסמארטפון

אבל אפשר להשתמש בכרטיס הפיזי…

גם לי היה פעם נראה לי. אבל לא יודעת איפה קוניםקופצת רגע

ולעומת זאת דרים קארד יש לי איפה לקנות קרוב לבית.

מעניין איפה קונים ביי מי באמת

בטוח אפשר למצוא מידע באתר שלהםהשקט הזה
ביימי את מזמינה באתר רגילguest

תדפיסי את הכרטיס שנוצר, ואפשר להשתמש בו כך.

יש את כל הפרטים שצריך.

שלום לך! שנים....😅יעל מהדרום
כן, אני מכירה וכך גם עשיתי בעברקופצת רגע
פשוט חשבתי שיותר נחמד לקבל כרטיס פיזי 
swish נחמדחילזון 123
העיקר שיהיו הרבה חנויות וכולל מבצעים
גם דרים קארד של 150 ש"ח זה נחמדדיאט ספרייט

רציתי רק להוסיף שלפעמים נשאר איזה עודף שלא יודעים מה לעשות איתו ומי שאוסף "נתקע".

כמובן שעדיף להשתמש בכל הסכום, אבל אם לא יוצא לדעתי לגמרי אפשר לקנות משהו קטן שלא יוצא בול בסכום, נניח שוקולד, ועם היתרה אפשר לקנות משהו קטן לילדים כמו שלוקים תוך שמעדכנים את ההורים..

לא הייתי אוספת שוב כסף מההוריםהשקט הזה
דרים קארד ומשהו קנוי נשמע לי מצויין
תודה לכולן! אני גם יכול אולי לתת למורה 200 ולשתיקופצת רגע

סייעות 175, ואז זה בדיוק 550. אבל מתלבטת כי נראה לי שהסייעות בתכל'ס עובדות בדיוק כמו המורה אז זה לא יפה.

או בעצם פשוט אולי 175 לכולן ו 25 באמת לתרום למשהו/ לקנות שלוקים לילדים

בדר''כ כן נותנים למורה מהשו קצת יותר הז כן הגיונינחת-רוח

הן לא עובדות אותו הדבר המורה מתכננת בבית אחראית על הכל וכו

אבל

היתי נותנת בסכומים שלמים

170 או 180

רק מוסיפה דבר קטןכורסא ירוקה

לפעמים יש הנחות על כרטיסי מתנה, ואז אפשר למצוא אפילו כרטיס במחיר טיפה גבוה יותר באותו סכום.

לא הייתי אוספת עוד כסף.

גם מתנה פיזית אם את מוסיפה - יש קופונים ומבצעים ואז יש קצת יותר אפשרויות באותו הסכום 

בדיוק עכשיו חשבתי שאולי אוכל לקנות להן כרטיסקופצת רגע
של דרים קארד בפוקס ולשלם עם בהצדעה, ואז יש הנחה אז אוכל לקנות שובר קצת גדול יותר ( אמנם ככה זה 'יבזבז' לנו את ההנחה ולא אוכל לקנות שם בגדים בשבילנו אז צריכה עוד לחשוב על זה)
לא הייתי משתמשתכורסא ירוקה

בהנחה שהיא על חשבונך האישי.

יש כל מיני מבצעים בחנויות וקודי קופון שלא מוגבלים לשימוש אחד לפי תז או משהו כזה

הנה למשלכורסא ירוקה
תו קנייה DREAM CARD-GIFT CARD במחיר מיוחד לחברי המועדון | שופרסל

אמנם אפשר לרכוש עד 5 תווים כאלה, אבל אם זו ממילא לא הנחה שהיית משתמשת בשביל עצמך אז זה לא על חשבונך. מניחה שגם אם לך אין מועדון בטח תוכלי למצוא מישהו עם מועדון שלא משתמש בהטבה הזאת

נחמד מאוד תודה!!קופצת רגע
עדיףבשורות משמחות

כרטיס דרים קארד של 180₪

ולהוסיף צרור ברכות מהתלמידים וההורים אפשר להוסיף שוקולד מיוחד ולאסוף עוד כמה שקלים ממהורים בשביל זה לצרף הכל יחד

לנסות לאסוף עוד 50שושנושיאחרונה

וללכת על שובר עם שוקולד קטן עטוף בצלופן.

אם אין סמרטפון לדעתי עדיף שובר של חנויות חרדיות כמו כארד שופ, בסט שי וכו'

אולי יעניין אותך