מוזמנות להוסיף את הסיפורים שלכן

שרשור סיפורים הזויים/מצחיקים שקרו באשפוז לפני/אחריכבתחילה

🤭

פשיטא
לא מחוברת
למה לא שמים בחדרים שונים??
יפה ההגדרהיעל מהדרום
זמני לשליש1
וזהו, מאז לא אכלתי שם... בעלי ואמא שלי הביאו לי אוכל מהבית...
לפחות עזר לי עכשיו להסתכל קצת על הצד המשעשע שבזה...אם לא אכפת לך לשתף
במאיר חפרו לי על זה המון שזה אסור... שיגעו אותי
מתואמתעד שגילינו את זה הייתה כבר שבת ולא היה אפשר להביא לי נעליים אחרות מהבית.
ביום ראשון לא ביקרו אותי עד אחה"צ וככה שהיתי לי ללא נעליים סביבות היומיים כולל ללכת לחדר האוכל של המחלקה יחפה וכו וכו'
מביך ביותר
בלידה השניה - היו תחבושות בלי מדבקה למטה והן כל הזמן זזו. דודה שלי באה לבקר אותי וטיילנו במסדרון ופתאום משום מקום- התחבושת מחליקה מתוך התחתון על הרצפה. עד היום אני לא מבינה איך היא הצליחה לברוח...
בלידה הרביעית - הילדים ביקרו ופתאום הבת שלי (הייתה אז בת 6) צועקת: אמא, יש לך דם על החלוק!!! (כל החלוק מאחורה התמלא בדם - הייתי רק 6 שעות אחרי לידה...)
כשהייתי מאושפזת בשמירה - עשו מוניטור כל בוקר בסביבות 6. בשבת, האחות עשתה מוניטור ואחרי חצי שעה לא הייתה מרוצה, אז אמרה שצריך להמשיך. בעלי הלך ב7 לתפילה בבית כנסת של הבית חולים. חיכיתי שהאחות תקרא לי אבל... היא פשוט לא הגיעה!! לא יכולתי לצפצף כי היה שבת, ופשוט חיכיתי יפה בסבלנות עד שבעלי חזר מהתפילה בסביבות 9 וקרא לאחות. בקושי יכולתי לזוז אחר כך בגלל שבערך 3 שעות שכבתי על צד שמאל בלי לזוז..
בלידה השלישית הגעתי ללידה בשבוע מוקדם ועשו קיסרי חירום. בגלל המהירות - הורידו הכל בחדר לידה והחליפו לי בגדים לניתוח. אחרי הקיסרי (שהיה בשעות הערב), בעלי בא לחדר קבלה ואסף משם את כל הבגדים וכשהלך הביתה בלילה מאוחר לקח איתו את כל השקית. בקיצור, השאיר אותי כל הלילה בלי כלום!!! בלי כפכפים, בלי מטפחת, בלי כלום!!!
לקח לו זמן בבוקר להגיע כי דאג ל2 הגדולים שהיו בבית.... חיכיתי לו יפה! (גם ככה לא יכולתי לזוז..)

יעל מהדרום
הנורמלית האחרונה

.

החסידות שם ניראות כאילו הן בפנסיון מלא... וואו כמה אנחנו צוחקים על זה
אני מתה להשתחרר והן יושבות להן בחדר האוכל כאילו אין מחר צוחקות מפטפטות
תוך כדי מניקות את התינוק כאילו כבר שנה הוא יונק מרוב שהן אלופות
ואחכ כל הלילה הן בטלפון עם החברות שלהן

גדולפעם אחתבהריון הראשון שלי בא.ס היה נקודה אקוגנית...סטטיסטית זה מעלה את הסיכון לתסמונת דאון ב50% (משהו כזה)
קיצור הכנסתי את בעלי לסרטים שיש לנו ת.ד ואחרי כמה ימים נרגעתי כי חוץ מזה הכל היה תקין
קיצור אני בלידה בשיא הרוגע שלי שכחתי בכלל שיש לי ממה לחשוש
התינוק יוצא ובעלי רץ בהיסטריה למיילדת "הוא תסמונת דאון"? והמילדת מסתכלת עליו בתדהמה "ממש לא יש לכם תינוק חמוד"
קיצור הוא אומר לה "אז מה הוא פיגור"? ושוב היא אומרת לו הכל בסדר יש לכם תינוק בריא
אז הוא אומר לה "טוב בטח הוא אוטיסט"
וואו כמה צחקנו אח"כ
כנראה מקבוצה חרדית חסידית סגורה כלשהו, שעוברות בין החדרים במחלקת יולדות ומסבירות לכווווווווולן על טהרת המשפחה ועל זוגיות, ומחלקות עדים. בלידה הראשונה שלי היתה איתי בחדר מישהי לא צעירה שילדה ילד לבד מתרומת זרע, והיא גם היתה באופי שלה ישירה כזאת ולא פוליטקלי קורקט. הן הגיעו אליה והתחילו לדבר בקול החינוכי והשקט הזה ואמרו כמה מילים על הקשר בין האשה לבעל, ואז היא קטעה אותן ואמרה להן שאין לה בעל. הן לא ידעו איפה לקבור את עצמן ומלמלו לה כמה איחולים וברחו משם...
בלידה השניה שלי עשיתי את הטעות של להיות נחמדה ולתת להן לדבר. ואז הן פתחו בהרצאה של עשר דקות בטרימינולוגיה מהסוג שמזעזע אותי (אם לבעלך יהיה סטייק בבית הוא לא יחפש שוקולד בחוץ, כאלה) והייתי מנומסת/המומה/ביישנית מכדי לעצור אותן. בסוף ההרצאה המלבבת הן ביקשו שאני אכתוב להן את השם שלי ואת מספר הטלפון כדי שיראו שהן דיברו איתי. אמרתי להן שאני לא מעוניינת להתחיל לקבל טלפונים ממי שזה לא יהיה, אז הן אמרו לי שאם אני לא כותבת להן הן לא יקבלו כסף (!!!) הבנתי לליבן ואמרתי שאני מוכנה לכתוב רק שם בלי טלפון, והן הסבירו לי שזה לא ייחשב להן והיו מבואסות ממש. בקיצור היו 10 דקות מיותרות ולא רצויות לשני הצדדים... והתופעה הזאת עושה לי רע.
יעל מהדרום
יעל מהדרום
נועה נועה

מתואמת
טוב שיש אבא שעובד בבית חוליםיעל מהדרום
זה מזכיר לי - כשהלכנו אחרי הלידה של התאומים לקנות להםמתואמת

מתואמת
במהלך הריון יקר שהיה בסיכון גבוה
בוקר אחד ניגשת אלי רופאה מלטפת אותי ומדברת בקול רך
אומרת שהיא כל כך מצטערת אבל היא רוצה לשאול איפה אני רוצה לקבור אותו
הסתכלתי עליה בהלם לא הבנתי על מה היא מדברת
כל הגוף שלי רעד
חשבתי שאולי הרדימו אותי ולכן אני לא זוכרת מה קרה
אמרתי לה מבוהלת שאני לא מבינה במה מדובר
היא הסתכלה שוב על הדפים שהיו לה, על מספר החדר
וקלטה שהיא טעתה
היא כל כך התנצלה, מסכנה.
פגשתי אותה עוד פעמים רבות במהלך ההריון הזה
אבל לא הצלחתי לשכוח

)
יעל מהדרום
לתאומות שלי שמו. זה היה קורע!אמהלהזה היה לפני שנה וחצי!!!!!!
אחרי הלידה הראשונה , באשפוז, היתתי במיטה, מיניקה. (ועש שהסתדרתי, ותפרים וכו') והיולדת מעבר לוילון התחילה לצעוק "מה? למה יש לילד שלי צמיד אחר עם שם אחר..." ואז היא אומרת רת השם משפחה שלי....
היא אומרת לי "שכנה, זה השם שלך? בואי איתי לאחיות" לא הבנתי מה הקשר שלי, אבל קמתי במאמצים מרובים.
מה מסתבר?- שמו לבן שלה צמיד על היד עם השם שלי! (בכלל ילדתי בת), כלומר שיכולתי לבוא ולקחת לה את הילד.... ממש מחדל!
ולבת שלי לא היה חסר שום צמיד...
לידה שניה- ילדתי בשבת, שמו אותי במסדרון עד מוצ"ש, וכשרציתי לקום לשירותים, לא ממש יכולתי בגלל כמות הגברים שהסתובבה במסדרונות... חיכיתי להבדלה ואז ביקשתי מאחות ליווי
לידה שלישית- ב"ה שרק עברה, היה לידה לא קלה... אבל הכי הרגשתי מחוברת לה'.
לידה רביעית- ילדתי בקבלה. ולא יכולתי לסבול את הרעש של המוניטורים. ביקשתי שינמיכו, אז האחות במוניטור ליד אומרת- "מי מבקשת? היולדת שצועקת? שתהיה בשקט בעצמה" הזויה.... אמא ישר קמה עליה...
הסיפור האחרוןיעל מהדרום
יעל מהדרום
ברמה שסיימתי חבילת טישיו בתוך פחות מיום.
חמותי באה לבקר אותי ושאלה מה להביא לי, אמרתי לה טישיו...
היא חשבה שאני צוחקת עליה.

יעל מהדרוםגם אצלי בקיסרי היה מרדים עם פרצוף של רובוט
התעצבן שלא נתנו לי במחלקה לשתות וממש פחדתי ממנו
אבל אחכ היו לי כמו רפלקסים קשים של הקאה בגלל החומר הוא הרגיע אותי ממש
התיישב מאחורי כל הזמן בדק שאני מרגישה בסדר ואם לא כואב לי,
רק מראה כמה שאסור לשפוט אנשים לפי מראה חיצוני,
וגם האחות שהייתה איתו הייתה ערביה מתוקה חיבקה אותי כשהוא נתן את הזריקה.
בקיצר, לא לשפוט ככ מהר חברים

היה נראנ לו לנכון לפנות אלי ב3 לפנות בוקר כשאני שעות ספורות אחרי לידה!!!! מדבר איתי כאחלו אנחנו ברחוב.
אוי לא....יעל מהדרום
יעל מהדרוםאולי פשוט אכתוב את סיפור הלידה כולו וזהו?

אחרי הלידה ההזויה שכתבתי באשכול נפרד,
באשפוז היו כמה הזיות-
אשפזו אותי בחדר זוגי חמוד למדי, המיטה לידי מלאה במתנות עד אפס מקום, היולדת לא שם ואני מקנאה בכל המתנות השוות ואומרת מעניין מי המפונקת...
אחרי שעה מגיעה היולדת- מוסלמית אדוקה עם רעלה סגורה על כל הפנים!! רק חריץ לעיניים!!!

בבוקר שלמחרת הלידה אני מתעוררת בשעה 5 וחצי לפנות בוקר ממואזין בקולי קולות שנשמע מתוך הטלפון של השכנה שלי! והיא מתפללת בדבקות ובקול!! עוד לא נרגעתי מההלם ולתפילת "מנחה" כבר הצטרפו אליה כמה בני משפחה ופתחו מיני מסגד בחדר שלי! כל הרצפה שטיחונים ואנשים ונשים משתחווים להם

פה כבר לא עמדתי בזה, וסליחה שאני יוצאת גזענית.. הלכתי לאחות וביקשתי לעבור חדר. בכל זאת לא מתאים לי מסגד בחדר....
בערב העבירו אותי חדר ואמרו לי שזה חדר של אישה דתיה, ועכשיו הכל בסדר. כמה דקות אח"כ נכנסת חרדית חסידית חמודה למדי, היא בלידה שישית והיא בגילי!! (ואני צעירה...)
אני כבר יותר רגועה, לפחות לא עוד מוסלמית. מנסה לישון ומתעוררת מנחירות אדירות של השכנה........
על זה נאמר מן הפח אל הפחת

כמעט שבוע בבית חולים בגלל צהבת ושאר מרעין בישין, והיולדת הנורמלית היחידה שהיתה איתי נחרה ממש... ולתינוק שלי היתה שינה קלה יחסית![]()
ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.
זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?
הורים ו4 ילדים.
אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.
(אני מפה בניק אחר)
יואו חיכינו איתך
איזה מרגש
של @בכינוי אחר (תודה לך)
שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -
כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,
לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.
מאיפה מתחילים?
אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.
הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?
לא באלי לחיות ככה.
לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.
אבל אולי אין מנוס.
תודה!!
מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות
ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים
לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.
בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.
בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)
יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)
וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.
יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…
אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.
ובהצלחה רבה!
מה תעשו?
סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה
בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת
אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯
אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??
סגנון דתי לאומי דוס
(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)
אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76
יש לנו סיכוי?? 🥴
ועכשיו שוב,
לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..
ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...
לא לנקות🤭
דווקא קניתי פעם מגב מגנטי כזה לחלונות, אבל אפילו לא ניסיתי להשתמש בו...
אז אולי לכן אני לא רצה לנקות את החלונות🤭
(אבל האמת שהם רוב הזמן פתוחים, אני לא אוהבת חלונות סגורים...)
הוא ממש חמוד
לא ניקוי מושלם הוא קצת משאיר סימנים
אבל ממש אחלה
אין לי אותו אבל לחברה טובה שלי יש.. זה שהוא כמו 2 עיגולים כזה.
לבת שלי כנראה יש תולעים...
לא רואים אותם
אבל היא ישנה ממש ממש לא רגוע
וכששמתי לה כמה לילות וזלין בפי הטבעת היא נרגעה
מה אני אמורה לעשות עכשיו?
זה יכול לעבור גם בלי ורמוקס, כי אם קוטעים את מעגל ההדבקה זה פשוט נגמר.
פשוט אצל ילדים זה יותר קשה כי הם מגרדים וגם יש פחות הגיינה בשירותים וכו ובורמוקס בד"כ את גומרת את הכל במכה - עד הפעם הבאה 🙈
דבר ראשון זה לוודא שאין הדבקה חוזרת- על הבוקר לנקות טוב עם מגבון, לשטוף ידיים עם סבון כל פעם אחרי שהולכים לשירותים ונוגעים באיזור, לגזור ציפורניים
אני כמה פעמים שמתי את השמנים אתריים והמשחת החתלה שכתבתי לך פעם וזה עזר
לאכול גרעיני דלעת טחונים גם עוזר
אם תראי שעובר שבוע נניח ןניסית הכל ולא משתפר- תפני לוורמוקס (כדאי לבקש מרשם מראש ומקסימום לא להוציא אותו...)