ידוע לכן אם מקבלים דמי לידה רק אם עובדים **רצוף** עד הלידה?באת אליי פתאום
אם אני מתפטרת חודש לפני הלידה, לא אקבל דמי לידה?
את צריכה1234אנונימי
לעבוד מספר מסויים של חודשים

נגיד לעבוד 14 חודשים מתוך ה20 שקדמו ללידה, ואז את זכאית. לא זוכרת מה המספרים המדויקים
השאלה היא אם יהיה חודש של הפסקה מהעבודה, עדיין אהיהבאת אליי פתאום
זכאית?
הרי התפטרתי לפני...
אני חושבתאני10
שתהיי זכאית אבל זה עלול לפגוע בגובה דמי הלידה בגלל שהם מחושבים לפי ממוצע של משכורת בכמה חודשים אחרונים שקדמו ללידה ואם באחד מהם לא קיבלת משכורת זה בטח מוריד את הממוצע.
ממליצה לך לכתוב פניה באתר של ביטוח לאומי כדי לוודא
כן את יכולהרעותוש10
מקבלים ממוצע 3 החודשים האחרונים שעבדת.

אם אין לך סיבה דווקא "להתפטר" ואת סתם עוזבת את יכולה לצאת לחופשת לידה מוקדמת, אפשר מתחילת תשיעי
מקבלים ממוצע 3 חודשים אחרונים או ממוצע 6 חודשים אחרוניםהריון_ראשון
הגבוה מביניהם
ואם לוקחים חופשת מחלה בחודש לפני, זה גם מוריד אתבאת אליי פתאום
הממוצע, לא?
אם הממוצע יורד בעקבות מחלהoo
ביטוח לאומי מחשב את המשכורת כאילו היא הייתה מלאה.
אצלי בחודש האחרון קיבלתי חצי משכורת, כי לא היה לי מספיק ימי מחלה. שלחתי לביטוח לאומי, בתביעה לדמי לידה, גם את אישור המחלה, והם חשבו לי כאילו קיבלתי משכורת מלאה.
כן. את תהיי זכאית אם עבדת מספיק חודשים לפניפה לקצת
כאן יש פירוט של החודשים תחת הכותרת 'תקופות אכשרה'

דמי לידה (זכות) – כל-זכות
כן בדומה למקרה שליlizi
מה שכן אני התקשרתי לפני התפטרות לוודא אצל ביטוח לאומי
ממליצה לך גם
כן תקבליבתאל1
מחשבים ממוצע של 6 חודשים אחרונים
את יכולה גםבתאל1
לכתוב להם אם התפטרת בגלל ההריון או משהו לנסות שלא יחשיבו את החודש הזה ויעשו ממוצע של חודשים אחרים. תנסי מקסימום לא יקבלו
את יכולה לצאת לחופשת לידה מוקדמתעלה למעלה
ואז אני צריכה לחזור מוקדם יותר?באת אליי פתאום
כן אבל את יכולה להאריך לחלתאני10
אם אין לך עבודה אז לאן את חוזרת ? הרי רצית להתפטר ?רעותוש10
ובכל מקרה 26 שבועות אישה יכולה לקחת חופשת לידה,
שמתוכם 15 שבועות בתשלום
אסביר את עצמי:באת אליי פתאום
אני לא רוצה לעזוב את העבודה, פשוט קשה לי לנסוע לפני הלידה מרחק גדול באוטובוס לכן אני רוצה לא להגיע לעבודה חודש לפני הלידה.
כרגע לא מוכנים להעביר אותי סניף ולכן חשבתי פשוט להתפטר ואז לחזור אחרי הלידה.
את בטוחה שזה יעבוד?רקלתשוהנ
כלומר, אם התפטרת - למה שיחכו לך ולא יעסיקו מישהו אחר?
את צודקת, אין לי אלא לסמוך על הקב"ה שיהיה בסדר...באת אליי פתאום
אין אפשרות לדבר איתם?רקלתשוהנ
אולי תוכלי לעבוד חלק מבית ורק חלק מהימים להגיע? אולי אם ידעו שאת ממש שוקלת להתפטר יבואו יותר לקראתך...
אולי באמת לקחת ימי מחלה כמו שכתבו לך?
מהבית לא רלוונטי לאופי העבודה. אני פשוט לא ממש רוצהבאת אליי פתאום
לאיים וכו', מחפשת איך לעשות את זה בצורה הכי עדינה ואלגנטית.
לדעתי חופשת מחלה זה פתרון רק בתיאום עם המעסיקאני10
לא בטוח שזה שאת רואה בזה צעד עדין ואלגנטי אומר שככה הבוס שלך יתפוס את זה ואולי דווקא התנהלות כזו תגרום לו לחשוב על לפטר אותך ברגע שיוכל אחרי שתחזרי.
הייתי מנסה לדבר איתו שוב ולראות מה האופציות מבחינתו, וכן, גם מעלה את האופציה של ימי מחלה אם זה בסדר מבחינתך.
אם לא אז הייתי עושה (כמובן שוב, בתיאום עם המעסיק) מה ש @באר מרים הציעה - לקחת חופשת לידה מחודש תשיעי (אם תרצי, תאריכי לחלת קצת, אבל זה לא חייב להיות משהו לדון בו כבר מעכשיו).

מנסיון מר, לפעמים אנחנו עושים משהו ומניחים שהבוס יבין שהתכוונו לטוב, אבל לפעמים נקודת המבט שלו על הדברים היא שונה ועדיף לפתור את זה בשיח מראש.
אבל לקחת ימי מחלהoo
בזמן שאת לא חשה מספיק בטוב כדי להגיע לעבודה, לא צריך להיות בתאום עם המעסיק.
צריך רק להודיע.
זה נראלי מאד מובן שאישה בהריון סמוך ללידה, לא חשה מספיק בטוב כדי לעבוד.
ברור, התכוונתי אם מתכוונים לקחת 3 שבועות ברצףאני10
לפני הלידה או משהו כזה.. לא יומיים שלושה כשחייבים מנוחה
גם שלקחתי 3 שבועותoo
הודעתי לבוסית שלא אגיע יותר עד הלידה. לא שאלתי אותה אם זה בסדר מבחינתה.
שמחה בשבילך שזה היה בסדר..אני10
בסיטואציה אחרת לחלוטין לקחתי כמה ימי מחלה והבוס שלי כל כך כעס שמאד אם אני יודעת שאני צריכה משהו כזה (ואפילו קטן בהרבה) אני ממש מתאמת מראש ובודקת שזה בסדר.

אני גם חושבת שכשזה בא באופן פתאומי רואים את זה (לא בהכרח בצדק) אחרת וכיותר חיוני מאשר אם את מנסה להגיע להבנה לגבי לא לעבוד ואז אחרי שלא הצלחת במקרה את בדיוק לא מרגישה טוב בימים שביקשת מראש לא לעבוד בהם.

מקווה שלפותחת זה יעבוד יותר כמו אצלך
אם לקחת ימי מחלהoo
ולא הרגש טוב בהם, והבוס שלך כעס, אז הוא ממש לא בסדר, וזה בניגוד לחוק, ללחוץ על עובד להגיע לעבודה שהוא לא חש בטוב.
אם זה משהו שיודעים עליו מראש, כמו פרוצדורה רפואית, אז אפשר להודיע מראש, ושוב אין מה לבקש רשות, אלא רק להודיע מראש.
אבל במקרה של הפותחת, עכשיו אין לה כבר כוח להגיע לעבודה, אז אין פה מה לתאם, ואין פה זכות לבוס לכעוס, כי היא לא חשה בטוב, וימי מחלה זו זכות ולא נתון להחלטת המעסיק.
נכון הוא היה לא בסדראני10
אבל לא תמיד הבוס הוא בסדר, ולא תמיד יש אפשרויות אחרות.
בה אני לא עובדת שם יותר אבל מהפותחת לא היה נשמע שיש לה המון אפשרויות, אז רק אומרת שכדאי לה לשים לב להתנהלות
את חושבת שלקחת חופשת מחלה זה פחות טובבאת אליי פתאום
מלצאת לחופשת לידה מוקדמת?
בכל מקרה אני לא מגיעה...
לא אומרת את זהאני10
אני חושבת שימי מחלה לפני הלידה הם פתרון מצוין.
אבל שלעשות דברים בלי תיאום עם הבוס זה לא כדאי.
לא שאת צריכה ממנו אישור לכל דבר (וגם יש דברים שזכותך לעשות ואסור לו להגיד לך לא), אבל רק שתשימי לב שאם את מתנהלת בצורה מסוימת בשביל שלא יצא עימות אז שזה גם איך שהוא יתפוס את זה.

לא יודעת למה לא הסכימו להעביר אותך לסניף קרוב יותר והאם דיברת איתם על אפשרויות אחרות, אין לי מושג מה היחסים שלך עם המנהלים, אם כבר מצאו לך מחליפה לחלד ועוד ועוד..
כל הדברים האלה משמעותיים.
יכול להיות שאתם בדיבור פתוח והוא סבבה איתך, והענין של לעבור סניף לא רלוונטי מסיבות טכניות, אבל אם תדברי איתו ותגידי לו תראה אני יודעת איך אני מרגישה בהריון ואני לא חושבת שאצליח לתפקד כמו שצריך עם הנסיעות בתשיעי, אז הברירה שלי תהיה להוציא ימי מחלה - יכול להיות שהוא יהי ממש סבבה עם זה.
גם יכול להיות שלא.. אין לי מושג

אני פשוט חושבת שאם הייתי במקומך והבוס שלי היה בנאדם סביר, הייתי חושבת עם עצמי מה האופציות שלי, מה העדיפויות שלי ובאה אליו עם אופציה אחת או שתיים שאני הכי מעדיפה ואומרת לו בכנות תראה אלה המגבלות שלי, אני לא מסוגלת עם הנסיעות, כבד לי קשה לי, אני מבינה שזה בעיה אבל אני אהיה חייבת לקחת ימי מחלה לפני הלידה כדי לא להגיע ללידה עם הלשון בחוץ.

**אבהיר שאני ממש לא חושבת שאת צריכה אישור ממנו כדי לא להגיע לעבודה בתשיעי.
רק את יודעת אם את מסוגלת לזה או לא, ואם את צריכה לנוח - תנוחי!
אני חושבת שזה משהו שאת צריכה להבהיר לו באופן חד משמעי - אין לך יכולת לעבוד בחודש הזה.
אחרי שהבהרת את זה אפשר לחשוב מה האופציה הכי מועדפת מבחינתך ומבחינתו - ימי מחלה, ימי חופשה, חופשת לידה מוקדמת, יותר שעות לפני ופחות שעות אחרי..
אין אלף פתרונות, אבל יש כמה טובים (וחד משמעית ימי מחלה הם לדעתי הפתרון הכי טוב) וצריך לבחור מביניהם.

כל מה שניסיתי לומר בהתחלה היה שאם אני אבוא לבוס שלי ואבקש שנסדר דרך שלא אעבוד בתשיעי ואז הוא לא יסכים ואדע שהוא צריך אותי ובונה עליי ואקח 3 שבועות מחלה אני אבין למה זה יכול לעצבן אותו.
זה לא מוצדק, זה לא בסדר וזה לא חוקי. אבל לא כל הבוסים מושלמים.. לא יודעת איך שלך.
תנסי לחשוב על כל הנתונים..

סליחה על החפירה ובהצלחה ממש! שיהיה בקלות, בנחת ובבריאות
חופשת מחלה זה על חשבון הבוסתמיד להודות
וחופשת לידה זה על חשבונך אז חופשת לישה זו אופציה יותר טובה מבחינת המעסיק.

בנוסף, תחשבי האם זה בסדר מבחינה הלכתית ואתית לקחת חודש חופש על חשבון המעסיק (אם את לא מרגישה טוב ולא מסוגלת לעבוד זה כמובן זכותך השאלה אם זה המצב או שרק קשה ואז לא בטוח שזה בסדר)
נכוןoo
וגם אם הבוס לא בסדר, והוא כועס על ימי מחלה, אפשר בנימוס ובאסרטיביות, להסביר שאת לא חשה בטוב ולא יכולה להגיע יותר.
גם הבוס שכועס, יודע שהצדק אצלך, ובדר״כ זה לא יפגע בך. ואם הוא כן פועל לרעתך בגלל ימי מחלה, מאד לא כדאי להמשיך לעבוד תחתיו.
הבנתירקלתשוהנ
ממש לא התכוונתי במובן של איום
יותר במובן של - זאת הסיטואציה, לפי הכוחות שלי אני צריכה להתפטר וחבל לי על זה מאד. יש לכם דרך יצירתית או איזה רעיון אולי לעשות את זה בדרך אחרת?

למשל - אולי להכניס את מי שיחליף אותך לחלק המשרה שלך עכשיו וככה ירדו לך ימים?
או לעשות ימים יותר ארוכים במקום חלק מהימים?
סתם אני זורקת. יש הרבה דרכים להתגמש ולאנשים עם ניסיון ורצון טוב יכול להיות רעיון שיתאים לך ולא תצטרכי להפסיד את הכל
אל!מקרמה
בדוגרי?
מי ירצה לקבל בחזרה עובדת שהתפטרה כי לא הגיעו להסכמה איתה???

אם את לא מגיעה חהסכמה מולם יש לך כמה אופציות.

1. לצאת לחופשת לידה מוקדמת.
מזכירה לל שחאחר החופשת לידה את יכולה לקחת חל"ת עד שנה והן מחויבים לקבל אותך בחזרה.
אז את החודש עכשיו שתכננת ללא משכורת תדחי לאחר תון החוםשת לידה בתשלום.

2. לנצל ימי חופש וימי מחלה כד הלידה
תקחי חודש מחלהoo
אני לקחתי 3 שבועות מחלה לפני הלידה
הרופאה הסכימה לתת לך?באת אליי פתאום
האמת שלא שאלתי אותה, אבל חשבתי שזה בלתי אפשרי
ברורoo
כתבתי לרופא באפליקציה שאני בתשיעי, לא שאל שום דבר, נתן ישר אישור מחלה
אפשר לכתוב לרופא נשים באפליקציה?באת אליי פתאום
את בכללית במקרה?
כתבתי לרופא משפחהoo
את לא צריכה רופא נשים. אני לא בכללית.
מראה לי שידיף חי להתחיל לחופשת לידה מוקדמת מעכשיובאר מרים
ואם תרצי אחרי הלידה תאריכי חח"ת..

אין לך מה להפסיד מזה, הרי גם ככה התכוונת לקחת עכשיו חודש ללא תשלום, אז זה יהיה חודש אחרי החופשת לידה, וככה לא יחשב לך שאת התפטרת ולא תפסידי זכויות..
זה לא חכםבונים מגדל
את עלולה להפסיד לגמרי את העבודה ואז לא יהיה לך לאן לחזור
ולמצוא עבודה חדשה כשיש לך תינוק קטן זה יותר מסובך מלפני
שלא לדבר על זכויות שקשורות לוותק.

כדאי לבחון אפשרויות נוספות. רצוי בתיאום עם המעסיק.
ממש ביקשתי ממנו להעביר אותי סניף, אבל הוא אומרבאת אליי פתאום
שאין לו אפשרות למצוא לי מחליף כרגע.
אני חייבת לדאוג לעצמי, למרות שאני באמת אוהבת את העבודה שלי...
אני לא חושבת שיוכלו להחזיר אותךבתאל1
לעבודה אחרי התפטרות. תבררי.
במקום עבודה שלי שהתפטרתי לא יכלו להעסיק אותי במשך 6 חודשים. (המשכורת לא היתה עוברת...)
אז תבררי את זה
וואו, תודה שאמרת את זה!באת אליי פתאום
אז נשאר או לקוות שיתנו עוד ימי מחלה או להתחיל חופשת לידה מוקדמת...
לדעתי אחרי שבוע תבקשיבתאל1אחרונה
עוד ימי מחלה לשבוע וככה הלאה.
מקסימום אם לא יתנו אז תקדימי חופשת לידה בחצי חודש...
עוד רעיוןעוד תשובה
מתי את צריכה ללדת?

מבחינת החישוב של ביטוח לאומי, הוא מחשב משכורת של חודשים מלאים, כך שאם ילדת ב15 לחודש אוגוסט ועבדת עד אז, (חצי חודש) את מקבלת דמי לידה לפי חישוב החודשים עד יולי, ואוגוסט לא נחשב בחשבון, כי הוא לא חודש מלא.

אם כבר מאד קשה לך לעבוד, אולי את יכולה לקחת ימי מחלה לחודש ולצאת לחופשת לידה לפני סוף החודש, גם אם עוד לא הגיעה הלידה, כדי שאוגוסט לא יחושב לחופשת החידה.

מקווה שכתבתי מובן. בהצלחה
אז הרופאה לא אישרה לי חודש של חופש...באת אליי פתאום
אמרה שהיא לא יכולה לאשר את זה רק בגלל שאני בחודש מתקדם עם אנמיה ומקבלת עירויי ברזל.
ממש ממש קשה לי...

לא יודעת מה לעשות ופשוט לא מסוגלת לנסוע בשניים או שלושה אוטובוסים כל יום, מרחק של שעה וחצי, בוקר וערב.

מה הייתן עושות?
היא לא נתנה לך בכלל ימי מחלה?oo
את לא מרגישה טוב, היא חייבת לתת לך ימי מחלה. לי רופא נתן בלי לשאול שום שאלה, תנסי להשיג רופא אחר, יכול להיות שווה אפילו פרטי.
נתנה לי שבוע וגם זה אחרי הרבה תחנונים ואפילו בכי.באת אליי פתאום
איך אני מגיעה לרופא אחר?
היא היתה הרופאה שלי כל ההריון...
תשלחי לרופא משפחה באפליקציהoo
לא צריך רופא נשים. רופא משפחה נראלי נותן בקלות. הם רגילים לתת כל הזמן.
האמת שפניתי קודם לרופאת משפחה באפליקציהבאת אליי פתאום
והיא כתבה לי לפנות לרופא נשים 😑😑
אוף ממש קשים איתךoo
הייתי מתלוננת עליהם. זה חוצפה שהם מסרבים לתת ימי מחלה למי שלא מרגישה טוב.
את יכולה לכתוב שוב לרופאה שנתנו לך רק שבוע, ואת לא יכולה לעבוד במצבך, ושתתן לך את השאר.
והרופאת נשים לא נותנת?עלה למעלה
אפילו שאת בתשיעי! מוזר
יכול להיות שלא הסכימה לתת חודש מראשתמיד להודות
אבל כשיעבור השבוע תסכים לעוד שבוע וכו?

אף פעם לא שמעתי על התנהלות כזו אבל יכולה לדמיין רופאה קפדנית שחושבת שלא ניתן לדעת מראש שחודש לא תרגישי טוב...
אני חושבת שאפשר לבקר אצל 2 רופאי נשים בכל רבעוןמישי' מאפושו'

אם לא היית אצל אחר את יכולה לקבוע תור לרופא נשים אחר שייתן לך.

בלאומית אפשר לקבוע לרופא שהוא לא הרופא שלך רק דרך המוקד ולא באפליקציה.

הרופאת נשים או רופאת משפחה?בתאל1
נשמע לא הגיוני... כאילו אנמיה ועירוי ברזל ותשיעי...חברות שלי קיבלו חופשת מחלה גם בלי כל זה...
תתקשרי לבט"ל44444
בעקרון מקבלים דמי לידה גם על אבטלה.
בכל מקרה לוקחים את החודשים הכי גבוהים בתוך חצי שנה (אאל"ט).
לא זוכרת מתי הייתי ככה טעונה (טהרה)אנונימית בהו"ל

אני נשואה מעל 5 שנים.

נדיר (או שאולי בכלל לא קרה) שיצא לי להיטהר בלי ללכת לבודקת.

יום לפני החתונה(!!!) הייתי אצל בודקת.

זה מכעיס אותי כל כך כל כך.

אני עכשיו מנסה להיטהר ולא מוכנה ללכת שוב לבודקת בינתיים.

אז הרב פסל את הכתמים ואמר שאם אני רוצה ללכת לבודקת והיא תראה פצעים יהיה אפשר להתיר (ואז גם להמעיט בדיקות).

אז עשיתי הפסק חדש.

ואם זה שוב פצעים אז זה לחינם כי שוב יהיו לי כתמים ושוב הרב יפסול.

וביקשתי בפעם הקודמת להמעיט בדיקות והרב אמר שאי אפשר לדעת אם גם עכשיו יהיה פצעים אז בינתיים לא ואם יהיה אז להמעיט.

אבל למה לעזאזל לחכות שיהיה??? למה לא למנוע מראש את הסאגה הזאת??

מחר שוב אתקשר להגיד שאני רוצה להוריד בדיקות, נראה מה יגיד הפעם.

אין לי כח למצווה הזאת.

נמאס לי לספר לאנשים מה קורה לי בתחתונים.

מה עשו פעם בלי בודקת? נשים נשארו טמאות לתקופות שלמות?

כל פעם שאני הולכת לבודקת היא אומרת את אותו דבר, איזור רגיש, יש הרבה נקודות שיכולות לדמם במגע.

אין התחשבות בסיטואציה כזאת בהלכה?

אמרתי לבעלי שמבחינתי אני אמשיך לעשות הפסק עד שיגיע המחזור או עד שנחליט שרוצים היריון ואז אלך לבודקת.

אבל זה פוגע רק בי ובו.

ומרגישה צורך ללכת לבודקת רק בשביל בעלי אבל לא באלי אז לא הולכת וזה לגמרי מובן לו.

אבל מרגישה מפגרת כי אם שוב יהיו כתמים ושוב הרב יפסול אז כן אלך.

בפעם האחרונה הלכתי לבודקת ואמרתי לה שתבדוק בצד ימין, שם הרגשתי שנגעתי בנקודה בעייתית וצדקתי.

והיא כל פעם מחדש מתעצבנת ששולחים אותי אליה כשידוע שיש לי רגישות.

ופעם אחרונה היא אמרה לי שבפעם הבאה לא אבוא אלא להתקשר אליה והיא תדבר עם הרב אבל לא באלי.

מרגיש לי מטומטם שאני אגיד לה והיא תתקשר לרב, ילדותי קצת.

ונס שזאת לא אופציה מבחינתנו ליפול במצווה הזאת.

וחבל כי אני כל כך רוצה חיבוק.

וזהו. מקווה שלפחות הכתיבה כאן תוריד מעוצמת הזעם שיש לי על המצווה הזאת ועל הרבנים (שאלתי כמה. ואל תמליצו לי על רבנים מקלים כי חשוב לי לשאול רבנים מהזרם שלנו)

מתארת לעצמי שחלק יזהו, לא מפריע לי. רק שלא ישמר בכרטיס.

ממליצה ממש ממש מכון פועהשמעונה
קודם כל יעשו לך סדר, מה מותר ומה אסור. אולי גם יסבירו לך על ההיתר של ראשון, שלישי, שביעי, בלי קשר להראות להם עד. יש להם כתפיים רחבות מאוג והם אפילו ידועים כמחמירים, וכבר שנים התירו לי ראשון, שביעי ולא אמרו לי מעולםללכת לבודקת. גם דברו איתי בעניין כתמים והתירו
העמסת סוכר מאההבוקר יעלה

תמיד שוכחת את ההנחיות. יש צום לפני, ואחרי צריך לאכול משהו מתוק נכון?

ואם אני שותה את התמיסה המוכנה.. אפשר לימון?

כי האחיות אומרות שלא והרופא אומר שכן 🙊

אשמח לטיפים.. כל פעם מחדש שוכחת..

אה וגם האם צריך להוריד בתזונה באותו שבוע? אני חושדת שהריון שעבר היה לי סכרת כי ערב לפני יצאתי למסעדה.. 

לא מניסיוןהשקט הזה

אבל יודעת שצריך להיות בצום לפני כי הבדיקה הראשונה היא לסוכר בצום.

לגבי לאכול אחרי- לא יודעת, אבל בטח יתנו לך הנחיות בבדיקה.

אם שמים לך אבקה בכוס ומוהלים במים, אפשר לימון אם זה בא מוכן מראש אז אני חושבת שיש קצת לימון בפנים, אבל לא בטוחה.

אין קשר בין התזונה לסכרת. צריך להמשיך לאכול כרגיל. 

יש תמיסה בטעם הדרים ויש בטעם אפרסקיעל מהדרום
תשובהPandi99

לא אוכלים משהו מתוק אחרי אם מרגישים רגיל. אין סיבה. אם את מרגישה נפילת סוכר, אפשר. אבל זו ממש לא הנחייה ואחרי העמסה של ככ הרבה סוכר לא מומלץ עוד…

לאכול רגיל לפני. יציאה למסעדה ממש לא קשורה להאם יש סכרת. לא הייתי אוכלת מלא ממתקים ערב לפני כי זה יכול קצת להשפיע על הבדיקה בצום.

לתמיסה המוכנה לא מוסיפים כלום. 

מגיעים בצוםיראת גאולהאחרונה

אחרי הבדיקה צריך לאכול אוכל, כי את אמורה להיות מורעבת, לא?

לא משהו מתוק, אלא ארוחת בוקר נורמלית, עדיף עם חלבונים ושומנים כדי שפחות תושפעי מהנפילת סוכר.

מה שאכלת ערב קודם לא קשור. הבדיקות בודקות את ההתמודדות של הגוף שלך עם הסוכר ששתית. (סוכר בצום כן קשור למה שאכלת אתמול בערב, אבל כנראה לא זו הייתה הבעיה) אבל אם את חוששת, אל תאכלי שום דבר מוגזם בערב קודם.

לי ידוע שלתמיסה המוכנה אסור להוסיף כלום. (היא מדויקת. הלימון שמוסיפים בעצם מוסיף גם סוכר לבדיקה, ואז זה מוריד מהמהימנות שלה)

אני רוצה לשאול שאלה שמעניינת אותי לגבי משפחותפרח חדש

מרובות ילדים, שאלה לנשים שמגדלות כאלו משפחות,

מה מניע אתכן ללדת עוד ועוד ילדים?

הרי לגדל ילדים זאת מבחינתי המשימה הכי חשובה ומורכבת שיש בחיים

ב"ה יש לי כבר חמישה ואני רוצה עוד

אבל לא שואפת למספרים דו ספרתיים..

אז מה גורם לכן לעשות את זה כפול 10 +?

זה לא מלחיץ אותכן האתגר והאחריות?

יש בסביבה שלי המון משפחות כאלו ואני מוצאת עצמי חושבת על זה הרבה

לא נעים לשאול אותם ישירות

אז שואלת פה

אגב יכולות לענות גם כאלו עם 8-9-10 ילדים.. זה גם הרבה 😃

אני חושבתעוד מעט פסח

שה'הורות הליקופטר' שתיארת היא לא תוצאה של משפחות קטנות.

היא עוד תופעה שנפוצה באותו המגזר שמביא מעט ילדים.

או שמי שמאוד חרד על הילדים יביא פחות כי הוא מפחד שלא יצליח לשמור ולפקח מספיק על יותר ילדים.

אבל זה ממש לא סיבה ואת ותוצאה. ואני לגמרי יכולה לדמיין את המקורית מגדלת ילדים לתפארת גם בשלב של גיל ההתבגרות.

וגם, מהצד השני, יכולה להגיד לך שלי אישית היה ממש קשה השלב של מתבגרים + תינוק בבית. הרגשתי שאני לא מספיק סבלנית למתבגרים כי לא ישנתי טוב בלילה. או שלא הצלחתי להיות ערה בשעות שבהן הם מסתובבים בבית, כי קרסתי לישון מוקדם. והתקשיתי להיות פנויה לסיפורים שלהם, לבוא להופעות, טקסים וכו'. כל בחירה בה יש יתרונות וחסרונות.

אני שמחה בבחירה שלי (6 ילדים ב''ה, מרווחים על פני 16 שנה).

בעיני חלק מהאנשים זה מעט (במיוחד כי התחתנתי צעירה). בעיני אחרים זה המון ובלתי נתפס.

מה שחשוב שאני ובעלי נהיה שלמים בזה. ונהיה ההורים הכי טובים שאנחנו מצליחים בהתאם לנסיבות.

כל השאר- שיהיו בריאים ולא ידחפו את האף, תודה.

מישהי ילדה לאחרונה בבלינסון?שיפור

שמעתי ששיפרו את האשפוז שם ויש חדרים פרטיים לכל היולדות עם מיטב גם לבעל, זה נכון?

ומבחינת הצוות המקצועי והיחס, ממליצות?

הבנתי שרק בביות מלא ועל בסיס מקום פנוי..nik
לא נכון, לא רק לביות מלאPandi99
חברה שילדה כך אמרה לי, טעות משמחת🙂nik
אני הייתי בחדר פרטי, היה מעולה. צוות מדהיםPandi99

ביות חלקי

החיסרון מבחינתי שאין תינוקיה מתי שאת בוחרת. רק בלילה עד 6 בבוקר

ובצהריים איזה שעתיים

את לא יכולה לשים שם את התינוק מתי שאת רוצה

אין מיטה לבעל אלא כורסה נפתחת שהופכת למיטהPandi99
אני ילדתי שםמולהבולה

לפני 8 חודשים

יש חדרים פרטיים על בסיס מקום פנוי ,אפשרי לחכות לחדר פנוי

אבל חדרים ממש יפים

הצוות, תלוי מחלקה

חברה שלי היתה. החדרים חלום והיתה מרוצה גם בכלליאורוש3
ואיך היחס שם ללידה טבעית ?הלוואייי
והעומס?הלוואייי
וכמה נשים בחדר ?  רוצה תינוקיה רק לקצת אבל שתהיה
מידע מלפני 3 שניםמתיכון ועד מעון

ממש תלוי על מי את נופלת

ילדתי שם לפני 15 שנה בלידה טבעית לחלוטין (וגם לפני 10 ו3 שנים) והגעתי פעם אחת לפני 7 שנים והיה עומס ולא הייתה אף מיילדת שיודעת ליילד באופן טבעי וזה היה באסה ממש

רק קחי בחשבון שהאשפוז ממש קצרממשיכה לחלוםאחרונה
ויש נשים שזה חשוב להן
לנשים בלבד: מניעה לא מבחירהחושבת בקופסא

אנחנו נשואים כמעט שנתיים ונמצאים בטיפולים. בקיצור רב, עכשיו הכיוון הוא IVF עם בררת עוברים בגלל עניין גנטי שעוד מבררים במשפחה. ובגלל שבעלי עשה תיקון יש סיכוי להריון טבעי, אז הרופאה רשמה לי מניעה גלולות זואלי.

חוץ מזה שזה הדבר האחרון שבא לי עכשיו, מפחידות אותי תופעות הלוואי. הרופאה טענה שהגלולה הזו עם הכי פחות תופעות, וכשלקחתי פרי מולונט נור סביב החתונה לא היו לי תופעות חריגות (חוץ מזה שהוא בקושי החזיק לשבוע) אז אני אמורה להיות בסדר.

עדיין מפחיד אותי דימומים לא סדירים, חוסר חשק, מצב רוח דכאוני, ובעיקר לבלגן את המערכת שגם ככה לא קלטה עד עכשיו הריון למרות שלכאורה הכל תקין.

גם יש עניין חיבור החפיסות. אנחנו רוצים לצאת לחופשה סביב החודש הבא בזמן שאני אמורה לקבל. הרופאה אמרה שאני יכולה לדלג על הכדורים הצהובים ולקחת לבנים מחפיסה חדשה, ואז כשמסתייימת החופשה לחזור לצהובים ולקבל מחזור. בעיקרון היא לא ממליצה לחבר חפיסות על הפעם הראשונה, אבל זה אפשרי אם אני רוצה.

ממש אשמח לטיפים ועצות איך להתנהל עם זה.

כמה מהר חוזרים לפוריות? מה תופעות הלוואי? איך מחברים חפיסות והאם זה לא גורם לאיזה נזק? הרופאה אמרה שאם אני אקבע תור מחר בבוקר למעבדות IVF כנראה שתור הפנוי יהיה באוקטובר. וזה רק פתיחת תיק ולא התחלת הטיפולים. זה המון זמן! 

אני ממש מבינה אותך לגבי החששות מלקיחתפרח חדשאחרונה

גלולות הורמונליות

תדעי אבל שזה לא פוגע בפוריות

זה נכון שלפעמים אחרי שמפסיקים יתכנו שיבושים

אבל זה לא מחייב בכלל

אחרי שבת מאתגרת, מתייעצת בקשר לבן שליאנונימית בהו"ל

הוא בן 6,

ילד מאוד שמח וגם מאוד אנרגטי.

אנחנו חושבים לקחת אותו לאיבחון אבל לא יודעים אם לקשב וריכוז, היפראקטיביות או אוטיזם.

הוא פחות נראה לי עם אוטיזם כי יש לו אחות עם אוטיזם וההתנהגות שלה ממש אחרת.

אצלו זה בעיקר מתבטא בתיסכול,

כשהוא ממש מתוסכל והיום זה קרה הוא התחיל לבכות והיה על הרצפה ולא נרגע,יכול להיות גם שזה היה בגלל שהסתובב בחוץ הרבה והיה לו חם.

הוא הרבה מציק לאחים שלו, כולל התינוקת שלפעמים הוא יושב עליה, היום כמעט הפיל את העגלה כשהיא היתה בה.

הוא מבקש דברים עכשו וקשה לו לחכות בסבלנות,

הוא לפעמים גם עושה דברים לא צנועים, כמו מוריד את הבגדים ונשאר עם תחתונים או אפילו ערום לגמרי וכשאני אומרת לו שזה לא צנוע, הוא צוחק.

אבל מצד שני יש בו גם תכונות מאוד טובות,

היום אמרתי לבעלי שהוא חזר מאוד שמח מהלימוד איתו בבית כנסת וזה הכניס בו מרץ,

ביקשתי ממנו לאסוף משחקים והוא סידר את כל הסלון שהיה ממש מבולגן לגמרי לבד וממש החמאתי לו על זה.

הוא שמר לאחותו שלא היתה בבית בשבת ממתקים שהוא קיבל,

הוא הלך עם אחות אחרת לשחק מחוץ לבית ולא הפריע לנו לישון בצהריים, בערך שעתיים..

אז מה אומרות יש לכן כיוון מה זה?

מצד אחד הוא יכול להיות מאוד שובב ועם המון אנרגיה שזה מתיש אותנו מצד שני הוא ילד טוב.

רעיון לכיווןמתיכון ועד מעוןאחרונה

אם אתם לא סגורים על הכיוון אפשר לפנות לרופא התפתחותי, אם יאשרו בקופה כי הגיל שלו גבולי, ולפעמים אחרי גיל 6 כבר לא מאשרים. אם לא פסיכאטר ילדים יכול לסייע לחשוב מה הכיוון של האבחון

מה הסוד לחימום סלמון על הפלטה?רוני 1234

אם אני שמה בשכבה התחתונה הוא מתייבש

שכבה שנייה הוא לא מספיק מתחמם

שכבה שניה כשהתבנית מכוסה?יעל מהדרום
לפי הדעה שאנחנו הולכיםאבןישראל
אפשר להניח את הסלמון לא מוכן על הפלטה לפני הדלקת נרות והדג מוכן לסעודה בערב..זה מה שאנחנו עושים..
מכינה אותו קרוב ממש לשבתרקאני

ואז שמה שכבה שניה עטוף טוב

אם הוא לא עם רוטבהשקט הזה

אז שימי אותה שכבה ראשונה, בערך רבע שעה- עשריפ דקות לפני שאוכלים. הוא לא צריך להיות על הפלטה כל הזמן.

או שתשימי שכבה שניה ותורידי אותו קרוב לאכילה 

להכין סלמון עם הרבה רוטבאורי8אחרונה
כמובן להניח על הפלטה לפני כניסת שבת. בזכות הרוטב לא מתיבש בכלל
הזרעה על בסיס ביוץ טבעיליבא2

יעזור לי ממש לשמוע ממי שיודעת

מתי מתחילים מעקב?

אני יודעת לזהות את היום של הביוץ לפי הפרשות (תמיד אני צודקת כי שבועיים בדיןק אחרי מגיע המחזור)

השאלה אם להתחיל כשמתחילות הפרשות או ביום ה11 למחזור? הרופא לא כל כך הסביר לי.

תודה!

ממה שאני יודעתפצלושון

מעקב זקיקים מתחילים מיום 2-3 הרבה פעמים, לפעמים גם יותר מאוחר 5-6, תלוי בגישה של הרופא..

יש לך איך לשאול אותו או אחות פוריות?

קודם כל בהצלחהעוזרת

רופא שעושה הזרעה חייב לתת הנחיות מדויקות ולהיות איתך בקשר עד ליום ההזרעה

זה חלק גדול מההצלחה במעקב הצמוד 

אם את יודעת מתי הביוץ פחות או יותרפרח חדש

תתחילי מכשבוע- חמישה ימים לפני

אין מה להתחיל קודם.. מיותר

תודה רבה לכן! עונהליבא2

הרופא פריון רק נתן לי מעקב זקיקים

אני עושה הזרעה דרך בית חולים, אז רק צריכה לעדכן אותם

אני יכולה ללכת לכל מרכז בריאות האישה לעשות מעקב? (בקופה שלי)

התחילו לי קצת הפרשות, זה אןמר שאבוד החודש או שיכולה להתחיל מחר?

שוב תודה רבה!!

לא אבוד בכללפרח חדש
ההפרשות מתחילות כמה ימים לפני

בהצלחה

כן הרופא אמור להגיד לך מתי להתחיל מעקבחושבת בקופסאאחרונה

יש שעות מיוחדות בבוקר ששמורות למטופלות פוריות. בדרך כלל ב7-8 כזה ואז הכניסה היא בלי תור.

אמורים להתחיל סביבות השבוע לפני הביוץ בדרך כלל.

במכבי יש מייל של אחיות ששולחים אליו את התוצאות ושואלים  שאלות ואחיות קוראות את זה ומעבירות לרופא ומסבירות את התשובה.  (אני שונאת את המייל הזה בטירוף. הן עונות רק פעם ביום, וצריך לדבר איתן ברחל בתך הקטנה כי הן לא מבינות כלום ממה ששואלים אותן וצריך לחכות עוד יום שלם לתשובה)

איך את אמורה לייצור קשר עם הרופא שלך?

אולי יעניין אותך