פיפי למד לעשות בשירותים ממש תוך כמה ימים, ב"ה.
קקי בהתחלה רק פספס. כרגע הגענו למצב שהוא יודע לזהות שהוא צריך לעשות אבל מפחד ולא מצליח לעשות בשירותים. אחרי ניסיונות רבים (בסיר, בישבנון, עם סיפורים, נשיפת בועות סבון וכו') הצעתי לו לעשות בטיטול, וכבר כמה שבועות כל יום הוא אומר לי כשהוא צריך לעשות, מבקש שאני אשים לו טיטול, עושה בפנים ואז אני מנקה אותו והוא חוזר לתחתונים.
[כמה אנקדוטות מתוקות בעניין-
בזמן שהוא עושה, הוא עושה תוך כדי קולות - קחחחח פשששש… (לא יודעת מאיפה זה בא לו, הוא התחיל עם זה רק מאז הגמילה ונהיה מודע יותר ליציאות, מסביר לי שזה עוזר לו לעשות עוד ועוד).
לפעמים אחרי שהוא מסיים לעשות, אין לו כוח שאני מיד אנקה אותו והוא מתחיל להסתובב בחדר. פעם שאלתי אותו אם הוא סיים ואפשר לנקות אותו, אז הוא ברח ממני תוך כדי 'קחח פשש קחח פשש' כדי לשכנע אותי כאילו הוא עדיין עושה…
ובשבת כששמתי לו את הטיטול, ראיתי שהוא כבר עושה, אבל הוא היה לגמרי שקט. אחרי כמה רגעים הוא שאל אותי - 'אמא, מותר לעשות קחחח פששש בשבת?'. אחרי שאישרתי לו שמותר הוא המשיך לעשות עם קולות…]
בכל מקרה, השאלה שלי היא - איך מצליחים לעזור לו לעבור לעשות בשירותים?
אני מרגישה שעיקר הקושי שלו הוא השינוי של התנוחה. הוא רגיל לעשות בעמידה, ולא מצליח לעשול בישיבה. ניסיתי פעם להגיד לו לשבת עם הטיטול על הישבנון ולעשות, והוא ממש לא הצליח (ישבנו שם כמה זמן, עם סיפור, נשיפות בועות סבון, כלום לא עזר). מאז הוא לא מוכן לנסות שוב, ומבקש בצורה מאוד ברורה - 'אמא, אני צריך לעשות קקי בטיטול כשאני עומד לידך'.
מי עברה את זה ויכולה לייעץ מניסיון?
או למי יש רעיון טוב, גם בלי ניסיון בעניין?

תודה על התגובה!