אם קיבלתי על עצמי משהוא, ואני מתחרטת עליו.
אני כאילו צריכה לעשות התרת נדרים?
רק קיבלתי על עצמי משהוא, אבל לכול החיים.
אם קיבלתי על עצמי משהוא, ואני מתחרטת עליו.
אני כאילו צריכה לעשות התרת נדרים?
רק קיבלתי על עצמי משהוא, אבל לכול החיים.
שאלות לרב מפנים לרב,
לא לבני ובנות נוער באינטרנט.
זה לא מקום לשאלות הלכתיות, בואי.
אני פתחתי, נראה מה יגיבו..
לא קרה כלום..
באמת כדאי שתעשי שאלת רב, הכי טוב.
באופן כללי זה תלוי אם אמרת בפה או לא.
אם לא אמרת בפה אין צורך לעשות התרת נדרים כלל.
אם אמרת, תלוי באיזו לשון.
סתם מעניין אותי...
אם את אמרת את זה בפה ובלשון ברורה את כן צריכה התרת נדרים
אם לא אז את בכלל לא צריכה
וכמובן שאם אמרת בלי נדר\בע"ה אז בכלל לא צריך
(אבא שלי לא אני...)
(באופן כללי עוד פחות משבוע רח חודש אלול אז יש כל יום בערך 800 התרות נדרים אחרי סליחות)
אמרת בפירוש שאת מקבלת אותו רק לתקופה מוגבלת?
אם לא - צריך התרת נדרים. ולא רק אם אמרת "אני מקבלת על עצמי" אלא אפילו אם נהגת את זה שלוש פעמים בלי לומר במפורש "בלי נדר" (או לכל הפחות לחשוב במפורש שזה לא נועד להיות קבוע - במקרה כזה צריך לדבר עם רב שיבין בדיוק)
לתשומת ליבכם @לראות בטוב, @תות"ח!, @ילדה998
אוקי, הבנתי.
תודה רבה לכול התגובות! 
גם אם לא אמרת בפה שאת מקבלת את זה על עצמך
אם עשית משהו טוב שלוש פעמים זה כבר נקרא שקיבלת את זה על עצמך בנדר ואת חייבת להמשיך את לעשות את הדבר הטוב הזה.
לעשות שלוש פעמים יש לזה דין כמו של קבלה בנדר
ולכן תמיד תמיד תמיד צריך להרגיל את עצמנו להגיד בלי נדר.
לגבי מה שאמרו לך על ההתרת נדרים שלפני ר"ה,
א. מנהג הספרדים לעשות גם 40 יום לפני ר"ה, ו40 יום לפני יום כיפור
ב. ההתרה הזאת לא תועיל לך סתם ככה. את תצטרכי להגיד למי שמתיר את הנדר "קיבלתי על עצמי ככה וככה, ואני רוצה שזה לא יהיה עלי נדר" ואז עושים את ההתרת נדרים. זה מה שנקרא "לפרט את הנדר"
עכשיו אני קורא את התשובה שלך
וזה כן כתוב
ואין את האדום הזה של העריכה 

או שפשוט לא שמת לב, גם אפשרות...
כנראה פספס, לא נורא
עברי אנכיבעיקרון אם עשית אותו שלוש פעמים ולא אמרת בלי נדר (כלומר, לא אמרת "אני מקבלת על עצמי" ולא אמרת "אני אעשה בלי נדר, "אלא סתם אני אעשה, זה נקרא) חזקה. וצריך לעשות על זה התרת נדרים.
ואם קיבלת על עצמך משהו ואמרת "אני מקבלת על עצמי" וגם עשית אותו למעלה משלוש פעמים, אני די בטוחה לגמרי שאת צריכה.
קיבלתי על עצמי לקום לנץ כל החודש ועשיתי את זה שלוש פעמים בזמנו, ואז הייתי חולה... הייתי צריכה התרת נדרים, כן.
שלוש פעמים בלי לומר "אני אעשה" מספיקות גם.
ואמירה "אני מקבלת על עצמי" מספיקה גם בלי עשייה של שלוש פעמים.
בשני המקרים האלו צריך התרה.
כמו שכתבתי פה: ... - נוער וגיל ההתבגרות
בנוגע לאני מקבלת על עצמי, לא הייתי בטוחה, אז נחמד שעדכנת.
בקיצור, נראלי @באולפנה צריכה התרת נדרים.
זה לא נחשב אונס ו"אונס רחמנא פטרי"...
?
זה בס"ה קשה יותר, ואז היא יכולה להשתמש בזה כפתח, לכאו'
אגב, פטריה, לא פטרי
אם היא כן, רק שזה היה מאוד קשה, אז אתה צודק.
ונכון, בכל אופן זה יכול לשמש כפתח להתרת נדרים.
וואו, מזכיר לי סיפור על עצמי, אבל לא אספר אותו כי זה יהיה מה זה "גאווה"...(במבטא ליטאי כבד...)

מה הרווחנו?
וכל עוד לא אמרתי זה לא "גאווה"...
כשר' יהונתן היה ילד, הביא חבר מהחיידר הבייתה. שאל אותו אביו: מי מכם תלמיד יותר טוב? ענה לו יונתן הקטן: אבא, אם אגיד שהוא - זה יהיה שקר, ואם אגיד שאני - זה יהיה גאווה.... אמר לו האב: עכשיו, גם שיקרת וגם התגאית....
וי"א שזה מעשה היה בגר"ח מבריסק ואביו הבית הלוי.
ומעשה אחר, בגדול שראה בביתו מנורת כסף טהור, ונזעק: שחצנות! אמרו לו, תנוח דעתו של רבנו, זה רק ציפוי.... ענה להם: אה, גם שחצנות וגם שקר?

!!תות"ח!טוב, נו...
|נכנע🏳|
למרות שעדיין אני חושב שכל עוד לא אמרתי זה "גאווה", כי לעומת הסיפור, פה אין לך אף פרט לגבי מה "הגאווה" שלי, ואילו בסיפור ברור מאליו מה "הגאווה" המדוברת, אבל בסדר...
פעם אחת הייתי מה זה חולה, לא הרגשתי טוב והיה לי חום, זה היה כשהייתי בדיוק אצל סבתא שלי מצד אמא בירושלים, ופתאום הרגשתי כמו שאומרים שמי שחולה יותר קרוב לה', כי הקב"ה מייסר אותו הוא מרגיש קרבה גדולה, ככה בדיוק הרגשתי, הרגשתי קרבת ה' עצומה, ממש, ואז כאילו רציתי ממש ללכת למנחה בבית כנסת, והמשפחה שלי לא נתנה לי ללכת כי חם בחוץ וזה מסוכן כי אני חולה עם חום, אז בסוף התפללתי בתוך הבית...
אבל ההרגשה הזאת הייתה מרוממת ברמות, עד היום אני זוכר אותה...
ואחרי זה ממש התגעגתי להיות חולה...
ולא, לא בגלל התרופה הורודה הטעימה הזאת...😋
ולא אומר בלי נדר, נחשב כמו נדר וצריך התרת נדרים, לא?
לא יודעת האם בעזרת ה' גם תופס כמו בלי נדר ואם שברור שאתה אומר משהו בציניות או בצחוק אז זה גם נדר
גם לי יש כמה דברים שזה חשש נדר שמזה הסתבכתי איתם, לא יודעת....זה סיוט
מתברר שכל נדרי לא בדיוק ממש תופס, לא הבנתי מה בעצם המשמעות של 'כל נדרי'
אם אומר שמחר אלבש מכנס כחול זה לא נדר.
להגיד בעזרת ה' לא עוזר. ולא כדאי לסמוך על "ברור שזה ציניות" בגלל בעיות של "דברים שבלב".
וזה לא כזה סיוט, פשוט לומר בלי נדר, ואם לא - להתיר. זה לא קשה.
מה העניין התורני לידור הנאה מחבירו...?
וברור שזה נדר...
א. שם הוא מתפיס בדבר שיהא אסור עליו כהקדש (קונם שלא אהנה)
ב. לומר במפורש לשון נדר כמובן מהווה נדר, השאלה באומר סתם. להגיד "מחר אלבש מכנס ירוק" זה לא נדר
(למעשה, גם אם היה עניין בזה, "לידור שילבש" לא חל כי לא התפיס, אבל קח את העיקרון)
כן, כן, צודק...
יש אישהו משהו שאין בו "עניין תורני" שאני אמרתי לתומי שאני לא אעשה ולא אמרתי בלי נדר ואז חשבתי שעכשיו אסור לי לעשות את זה (סורי אב מעדיפה לא לפרט)
ראיתי באישהו מקום שאפילו אם אתה אומר "אני לא אוכל שוקולד" זה תופס כנדר
וגם למה עוזר ה'כל נדרי' בעצם?
זה סיוט. ולהתיר זה לא כזה פשוט... וזה מביך קצת גם... מאיפה אשיג עכשיו את זה? בתור בן זה יותר קל
אם מדובר על מעשה מסויים - תשאלי אבא שלך או רב ואל תסמכי על מה שאני כותב. בהלכה יש הרבה פרטי פרטים.
כל נדרי זה באמת סיפור מוזר, אבל התמיהה שלך מתבקשת יותר על ההתרה של ערב ר"ה. (כמובן שהשאלה אינה על ההתרה עצמה, אלא על ה"מודעה" שמוסרים שמכאן ואילך הכל לא יהיה כנדר, ולמרות זאת אנו נוהגים כאילו זה כן נדר)
צודק...
באמת סיפור מוזר
אני לא הלכתי להתרות נדרים בערב ר"ה, אבל אבא אמר שהוא כמו שליח בשבילנו
זה מוזר מאוד.
את מעל בת מצווה?
וכן
אבל מפליא אותי שמועילה שליחות.
הפוסקים מביאים את זה.
לא התעמקתי
אתה תמצא את זה גם לגבי ההלכות של שבת זכור שהיא תצטרך לעשות התרת נדרים או לשלוח את בעלה ולבקש ממנו שיפרט שיש לה נדר לשמוע את פרשת זכור וכו'
אני יודע שהפוסקים מדברים לגבי אשתו מפני אשתו כגופו, אתה בטוח שמוזכר גם שליחות במי שאינה אשתו?
איך זה הולך? מביאים שלושה גברים לעזר"נ לשבת להתיר?
אני מניח שכולכן אמרתן את הנוסח יחד, ולא אחת אחת, נכון?
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...
למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?
אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?
אתה לא חבר בתנועת נוער?
זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)
א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך?
מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?
תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.
ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...