"למה כל כך קשה לקבל, שיש מי שישמח שהבחורה ששמעה עליו דברים רעים תהיה מוכנה לא לקבל את הלשון הרע הזה אלא לתת לו הזדמנות? (שניה, ראשונה, מה זה משנה?)"
לפי מה שהבנתי זה לא המקרה שהיא שאלה.
"אני לא אומר שכל בחור רוצה את זה
אני לא חושב שהבחורה צריכה להקריב את חייה כדי להוציא את זה לפועל"
לא את חייה, אבל חלק של זמן בלתי מבוטל וכוחות ויחס. זה לא משהו זניח בכלל.
"יש אנשים שמאמינים שאם יתנו להם הזדמנות הם יפתיעו לטובה
ולכן במקום שיש הצדקה לזה, אני מעודד את זה
כאן יש הצדקה, כי יש לה מחויבות מסוימת כלפי הבחור (היא פנתה אלינו בשאלה, נכון?)
ולכן אני חושב שראוי שהיא תאפשר לו לבקש פגישה בכל זאת
ולא שהיא תחליט בשבילו שעדיף שהיא לא תפגוש אותו מתוך רחמים
(משגע אותי הויתור העצמי שאנשים עושים לעצמם. תעבדו על המידות. לא רציתם לפגוש מישהו, יצא שאתם כן צריכים, אל תבואו עם פרצוף חמוץ ותתעללו בו. תשחררו, תפרגנו, תאפשרו לו ולעצמכם ליהנות)"
ההצדקה לדעתי לא נובעת המחוייבות אלא מסיכויי התאמה.
תמיד יש סיכוי אחד ממיליון. אני מדבר על סברה ישרה שרואה אם אין סיכוי אז אין סיכוי.
ויתור עצמי זה נושא עדין. לפעמים ויתור הוא בעצמו לקיחת אחריות. יש בחינה כזאת.
"לכן אני אומר שוב - אני באתי להציג את הטיעון שיש כאלה שהיו מעדיפים שלא יבטלו להם גם אם "אין כל כך הרבה סיכוי", וזה בשבילם עדיף מהעלבון של "אפילו פגישה לא שווה להשקיע בי".
ולכן כאשר כבר סיכמתם על פגישה, ראוי לכבד את זה."
מסכים. אך זה שיקול אחד מתוך מכלול. אני מזהה אבל גם לא מזהה עם התחושה "אפילו פגישה לא שווה להשקיע בי". מזדהה מצד אחד כי זה כיף שרוצים אותנו וזה לא כיף שלא רוצים אותנו. מצד שני - יש משהו מאוד אמיתי שמאזן את הרגש הזה (ולא מבטל אותו) שאומר שזה לא עניין של שווה או לא שווה, זה עניין של התאמה. וגם אני ניגש לבנאדם בהנחה שיש לו בטחון עצמי מסויים והוא יכול לקבל דחייה. בודאי שלא צריך לפגוע באנשים בגלל שיש להם בטחון עצמי.
"ברור, שיש דרגות שונות של מחויבות
אבל אני רוצה להשמיע את הקול הזה
ואתם מתעקשים להשתיק אותו, ולטעון שזה קול לא מוסרי, וזה משגע אותי
לא מדובר ברחמים על חתול רחוב. מדובר כאן באדם, שהבטיחו לו משהו על סמך הערכה מסוימת כלפיו, והולכים להפנות לו את הגב, והוא מבקש שיתנו לו יחס הוגן. למה לא מגיע לו?"
מסכים. יש מידה של מחוייבות שדורשת התייחסות.
נשמעים לי קיצוניים התיאורים שאתה מתאר. אני מזדהה איתם ברמה הבסיסית אבל לא ברמה שאתה משמיע אותם. להבנתי החוסר הסכמה בינינו למשמעות של הסיכום הראשוני לצאת לדייט. יכול להגיד לך שפעם יותר הזדהתי עם דבריך ובמהלך הזמן היחס שלי לסיכום הזה השתנה. חלילה לא ממעיט בערך של עמידה בדיבור אבל כן התברר לי שיש פה המון רגשות שמעורבים בקבלת ההחלטות. זה לא פשוט להחליט על פגישה ויש לי הבנה בסיסית כלפי מי שהרגש שלו גרם לו להחליט בצורה לא נכונה. כל הנושא הזה הוא טעון גם המהצד הזה. זה הדבר שאני רוצה להעביר, ביחד עם המסר החשוב שאתה רוצה להבהיר.