שאלת החיים. מי שמצליחה בזה אני פשוט מצדיעה לה!!מזלטוב
;)
איך
אתן
משכנעות
את
הילדים
לאסוף
אחריהם
המשחקים

אני פה עכשיו רבוצה על הספה וכל הבלאגן של המשחקים על הרצפה
יאללה עצות!!
אגב יש לי קטנים.. 4, וכמעט 3.. אם זה משנה
אני כרגע מצטרפת לייאוש אפילו שהם דוקא ממש סידרורקלרגעכאן
אבל הם פשוט עשו פה פוגרוםםם
כל החדרים פשוט מוחרבים

והכל משעה וחצי שהלכתי לנוח ובעלי בישל לשבת
והם שיחקו מהמםםם יחד
אז אבא שלהם פינה להם את השטח ובישל..

והם באמת סידרו!
אבל עדיין זה כמעט לא ניכר לעין מרוב מה שהיה

וזה לא שהם מוציאים משחק ומשחקים ואוספים
זה הכל משחקי דמיון משותפים של כולם( 5 קטנטנים מגיל שנה וחצי עד 7) ובמשחקים הם משתמשים בכל מיני חפצים מפה ומשם..ודי קשה לפקח על זה

אבל הם כן סידרו..ולא יכלתי לדרוש מהם יותר מזה כי הם כבר היו עיחפים ומורעבים והשעה מאוחרת

מה שעוזר לי אבל
זה הרגלים קבועים
'כל יום ברור להם שנגיד לפני ארוחת ערב אוספים
הארוחה היא גם סוג של תמריץ
לשים שיר קבוע מיוחד לסדר ומי שמסיים יכל לרקוד
לתת לכל אחד משימה מוגדרת
לשבת איתם לאסוף יחד
להשתדל שהמשחקים המתפזרים יהיו פחות בהישג יד ויותר בפיקוח

וואי בול. תודה על ההזדהות.מזלטוב
גם אצלי זה משחקי דמיון משותפים של שלושתם (גיל 3 זה תאומות)
שיהיו בריאים.

האמת שאני בשטח אני כל הזמן מנסה להיות בשליטה אבל בצהריים ישנתי ובעלי היה איתם וזאת התוצאה.. ;)

תודה על הטיפ בסוף של ההרגל הקבוע בסוף יום, ננסה אותו..
כי ניסיתי לעשות הרגל שאחרי כל משחק אוספים אבל זה א.מתיש ב.משחקי דמיון עשויים מכ-ל המשחקים (ולא רק משחקים..) שבבית ג.כשבעלי איתם זה לא עובד..

תודה! והצלחה לך בשיקום הבית🤗
זה באמת ככה גם אצלי- אני יותר מפקחת ובעלי פחותרקלרגעכאן
אבל מה אגיד לפחות הוא בישל..אז מה אני יכולה להתלונן ..
האמת שאצלייוקי
מגיל קטן אני מלמדת אותם לאסוף
הקטן שלי בן שנה וחצי ועוזר לנו לאסוף
לא מתפתה לסדר את הבלאגן בעצמי גם כשאני רוצה לתקתק. אלא אומרת לילד לאסוף. אם הוא לא בעניין מנסה לעשות מזה משחק (אתה אוסף את הירוקים ואני את הצהובים) ותחרות זה בכלל מפעיל אותו. אבל האמת שאין לי המון משחקים בצהריים מוציאים 2 ואם הם רוצים עוד אז קודם צריך לאסוף אחד אחר
יפה. תכלס צריך עקביות.. זה באמת הסודמזלטוב
לא מסדרים??בשורות משמחות
אין משחקים!
אני מעלה את כל המשחקים למקום גבוה, ואם הם רוצים מהמשחקים עם הרבה חלקים אז נותנת להם 2-3 (לפעמים משלבים במשחק חלקים מכמה משחקים), אוספים 'כי הבית שלנו צריך להיות נקי ומסודר' ולחזור על המנטרה הזו עד שזה מחלחל.
אבל עכשיו הם יותר משתעממים אז הם עושים לי בלאגן לא במשחקים
מגיעים למטבח מוציאים כלים ועוד'
נייר טואלט, מגבונים..
קיצור.. הסיבה שפשוט לפעמים אין לי כוח או רעיון להעסיק אותם
תודה!מזלטוב
חמודים..
בגדולאורוש3
זמן קבוע זה הרגל טוב. לאסוף איתם ממש ביחד, ולדרבן. לתת משימות קטנות. כי להם לסדר הכל זה הר. נגיד- טליה תאספי את החיות, ינון- את התחפושות, שירה- את הטושים.
יש כאלה שמגבילות במשחקים. וכל היום מוציאים אוספים מוציאים אוספים. זה גם דרך. אני אישית פחות אוהבת את זה באופן כללי. אוהבת שיש הרבה שמחה ומשחק זורם בלי להיקטע.

וכל מה שכתבתי נחמד ויפה. אבל דורש אנרגיות שלנו. אז אם לדבר מהמציאות. כרגע אין איפה לדרוך פה פשוטו כמשמעו. עובדת מחר, שבת בהכחשה והקטן לא מרגיש טוב ולא נותן לזוז. אז בהצלחה לנו.
אהבתי את איך שכתבת חחחאביול
חח חמודה. תודה.מזלטוב
האמת ננסה את הקטע של זמן קבוע

הקטע של משימות קטנות לא הולך לי.. ניסיתי נגיד את המגנטים לחלק ביניהם לפי צבעים או כל מיני...

לא יודעת אולי יש לי בעיה בסמכות הורית אפילו שזה לא מתבטא בדברים אחרים

בהצלחה גם לך!!
אולי משחק אחר?מישי' מאפושו'
במקום לחלק לפי צבעים או קטגוריות במשחק אפשר לאסוף לפי מספרים.

הם יכולים לבחור מילה ותחשבי להם את הגימטריה (אפשר גימטריה קטנה אם זאת מילה ארוכה) וצריך לאסוף מספר פריטים בהתאם.
צריך להחליט מה נחשב פריט (מגנט 1 זה לא פריט כי אין לדבר סוף, אבל נגיד 5 זה כן..)

או לבחור מישהו מהמשפחה המורחבת ולאסוף לפי הגיל שלו (שוב - לצמצם שיהיה מספר סביר.. אם סבא בן 65 אז 6+5 זה 11 פריטים)

בעצם כל דבר עם מספרים (איברים בחדר (יש 5 ראשים, 10 עיניים..) / קווי אוטובוס / מספר נפשות במשפחה וכו' וכו')

או לפי אותיות.
דברים שמתחילים ב-א', דברים שמתחילים ב-מ'.

וכמובן יש את השיטה של הגן - מנגינה או שיר קבוע שמשמיעים ואז אוספים.
יפה! תודה!מזלטוב
הם קטנים מידי בשביל זה.. אבל נשמור בתאי המח לכשיגדלו קצת
לא הייתי מחלקת לצבעיםאורוש3
זה קצת מאתגר. ואם את לא ממש איתם אולי זה מקשה. יותר סוג של משחק לכל ילד. אם אין לך בעיה במקומות אחרים בסמכות אז לא הייתי הולכת לשם. לאסוף זה באמת מעצבן. אהבתי שכתבו פה להדגיש איזה נעים לכולם כשהבית מסודר. לא חושבת שכל כך מהר מגיעים לשקט ולנחלה בתחום הזה. זה חלק מההתמודדות עם הגידול של הילדים. כשאני יותר עם אנרגיה זה עובד יותר וכשפחות פחות. ולפעמים אני משחררת את זה בחצי מודעות. כי זה רק בלאגן. לא לכלוך. לא כלים או כביסה. גם אופציה.
צודקת. צריך גם לשחררמזלטוב
אבל בכל אופן בא לי איזה ספר טוב על סמכות הורית.. לפתוח שרשור חדש?;)
איך לדבר כך שהילדים יקשיבו ולהקשיב כך שהילדים ידברואורוש3
^^^לפניו ברננה!
ממליצה ממש
אל תחלקי בינהם לפי צבעים,רק טוב!
כי אז זו משימה שלך שהם צריכים לבצע, והם בכלל מעדיפים את הצבע האחר...
תני להם לבחור איזה צבע הם אוספים. נראה מי יגמור יותר מהר לאסוף את הצבע שלו. הי יש לך כאן עוד אחד... ועוד אחד מתחת לשולחן...
תנסי ממש לעשות את זה במשחק.לפניו ברננה!
עכשיו המשאית מובילה חומרי בניין לאתר בניה - את מתחילה להעמיס מגנטים על העגלה של המגנטים. כל החיות עושות שורה והולכות הביתה. (או נוסעות במשאית הנ"ל...)
מסדרים חנייה/כל המכוניות נכנסות למוסך...
וכו'
הבן שלי ממש אוהב את זה!
בגיל צעיר אפשר גם: אני אוספת חמש - אתה אוסף חמש.
עכשיו (בן 4) אני נותנת לו לבחור כמה הוא אוסף. גמר - מפרגנת. עכשיו עוד 7!
כשאני אומרת לו לאסוף את כל ה.. גם אם בחרתי משחק מסויים או אפילו צבע מסויים, אני רואה שזה ממש מציף אותו ונראה לו הר גבוה שאי אפשר לעבור...
גם - אם רוצים לצאת לגינה - אנחנו רוצים לחזור לבית נקי ומסודר ולכן נאסוף עכשיו הכל מהר מהר. נותן מוטיבציה ממש טובה!
כמובן שגם אני באותו סרט... 😏 ההתמדה בזה קשה, וההקפדה על אותו זמן ביום ממש מסובכת.
אני לא נותנת להם משחק אחר עד שאוספים את הראשון.רויטל.

והם יודעים שאין משחק עד שאוספים ומחזרים למקום.

תודה!מזלטוב
מנסה קצת לעזור..M-P-4
כל מיני דברים שאצלי עוזרים.

* לסדר איתם תמיד נותן להם מוטיבציה.

* אם אין כוח (המצב צבירה הכמעט רגיל שלי🤦) אני אוהבת למקד אותם בסידור: × אתה אחראי על כל הלגו, y את אחראית על כל הבובות. וכל אחד שמסיים את התפקיד שלו מקבל תפקיד חדש.

* פעם אחת החדר משחקים היה כ"כ כ"כ בלאגן, אחרי ניסיונות רבים לסדר אותו, פשוט הודעתי להם שהחדר ננעל עד שהם מסדרים אותו. היו כמה ימים של שיעמום (ובית מסודר🤩🤩🤩) אבל זה עזר לתקופה טובה!

* כשהם היו יותר קטנים, לא הרשאתי להוציא יותר ממשחק אחד לכל אחד. סיימת-החזרת! ואז אפשר אחר. לאחרונה קצת יותר קשה לי לאכוף את זה🤭

* והכי טוב שלי! אין ארוחת ערב עד שלא כל הבית מסודר!!!!! והחבר'ה שלי אוהבים לאכול כגודל הבלאגן כך אני מתחילה יותר מוקדם את זמן הסידור. ואז גם אם רק אחד מסדר, הוא כבר יכול לשבת לאכול, ותאמיני לי, זה ממריץ את השאר😅

אם ייעלו לי עוד רעיונות אוסיף, בהצלחה!!
לפעמים במקום להגדיר משחק לכל אחד אני מגדירהחלושי
צבע. אתה אוסף את כל המשחקים הצהובים אתה את הכחולים וכו' זה הופך את האיסוף לסוג של משחק.
תודה!!מזלטוב
בקשר לטיפ אחד לפני האחרון .

זה לא מתיש אותך העניין של לא להרשות להוציא משחק אחד לפני שאספו את השני?
זה ממש להיות כל הזמן סביבם..
זה כן, כתבתי שאני כבר לא כ"כ מצליחה לאכוף את זה😕M-P-4
את המשחקי קופסא והרכבה אני כן מצליחה לאכוף, הם גם רגילים שלא מוציאים משחק לפני שמחזיקים את הישן...

אבל הרבה מהמשחקים שלהם זה משחק סוציודרמטי משותף, שמוציאים בו הרבה דברים (בובות, תיקים, כלי מטבח, מכוניות וכו'... והכל איכשהו קשור) ואז הבלאגן חוגג🙄
נכון! אבל זה מהמם ובריא ומפתח!!אורוש3
לגמרי! ואני גם ממש מאפשרת את זה⁦❤️⁩M-P-4
לפעמים אני גם איזה דמות במשחק😎

מזכיר לי שבסגר השלישי, הייתי בדיוק בתחילת ההריון והייתי על-הפנים במלוא מובן המילה!!
ובאחת הפעמים שהם רצו שאני אשחק איתם, אמרתי שאני אהיה הסבתא, אבל בגלל שיש סגר אסור לבקר את סבתא🤷 אז אני נשארתי בבית של הסבתא (החדר שלנו) והם בבית שלהם (הסלון) ומידי פעם רק דיברנו "בטלפון"...

ממש התחברתי לדמות הזו🤭🤭🤭
חחחח את מהממתאורוש3
מתוקה!! קיבלתי ממך גם בתגובה הזאת..מזלטוב
חחחח גאונייוקי
חחחמאוהבת בילדי

הבנות שלי קמו בוקר אחד ולא הפסיקו לדבר על זה שהם ילדו, ויש להם תינוקת, והם מאכילים אתה וטיטול...( גיסתי ילדה ליליה קודם), אז בעלי אמר להם שילכו לבית החלמה, כי אישה אחרי לידה צריכה לנוח...

היה לנו שקט כמה דקות...

חחחח קורעת!!מיואשת******
🤣🤣🤣לפניו ברננה!
גאונה!!!
בדיוק!!מזלטוב
אז אצלימאוהבת בילדי

בד"כ הם אוספים כשהם רוצים משחק אחר- פשוט כי הם יודעים שלא מוציאים משחק חדש כשיש משחקים על הרצפה.

אבל! לפעמים כל אחד רוצה משחק אחר (פאזל, לגו וחיות) אז אני תוחמת בערך כל ילד ואומרת לו שהוא אחראי על המשחק שהוא בחר, גם אם ילד אחר שיחק בו...

ועוד משהו- בכלי בית הם הכי אוהבים לעשות שהסלסלה זה הכיור וכל הכלים הולכים ל"כיור" וכל האוכל הולך ל"מקרר" (סלסלה שניה)

ואצלי ארוחת ערב לא מזיז להם, אז אם אני מתכננת לצאת, או לקלח אותם אחרי האיסוף- זה התנאי. לא משאירים בית הפוך.

וכשהבית מסודר- אני דואגת להגיד להם איך נעים להיות פה, זה עושה לי חשק לפנק אתכם...

כל הכבוד ממש מעולה.רויטל.

יפה! אהבתי!מזלטוב
טוב אצלי הכל בלאגן אבל יש לי טיפ קטןאביול
הגדול שלי בן שלוש וחצי אוהב טרקטורים. אז הרבה פעמים אנחנו אוספים עם הכף של הטרקטור או על המשאית משחקים
חחחח גדול!😄😄😄אם_שמחה_הללויה
חח חמודמזלטוב
אז מה שאמרו..אם_שמחה_הללויה
להוציא כל פעם משחק אחר..
אני נועלת את הדלת של החדר שלהן לפעמים ..
אבל לפעמים אני חוטפת ג'ננה לוקחת יאה ומטטה וצועקת " מץאני הולכת לזרוק כל מה שעל הרצפה👿" ואז הגדולה בד"כ מתחחלה להציל את המשחקים שלה
תודה!מזלטוב
גם אצלי לפעמים עוזר האיום.מאוהבת בילדי

אני אומרת שמה שעל הרצפה, סימן שלא צריך ואפשר לזרוק לפח... בד"כ זה עוזר

חח בול מה שאני אומרת!אם_שמחה_הללויה
אולי זה חא חינוכי אבל לפעמים חייייבבבבבותתת
גם אני!!בת 30
פעם אפילו שמתי סנדלים בפח ואז הם קלטו שאני רצינית😁
להוציא גג 2 ולעמוד בזה.פעם שנייה2
אנחנו גם זורקים..עם כל הכאב.
לא אספת את המגנטים? מעיפים 1 או 2 לפח..זה מדרבן אותם מאוד מהר.

אני לא אוספת איתם תמיד מעבירה מסר שזה המשחק והאחריות שלהם.

לא בצעקות..לא בכעס..הם יודעים שמה שנשאר על הרצפה לא יהיה יותר בבוקר.
תודה!מזלטוב
האמת שלי נראה לי קטנים מידי בשביל זה.. לא?
(הגדול 4)
הגדול שלי גם בן 4 וחצי..פעם שנייה2
והקטנה כבר אוספת והיא בת שנה וחצי 😁
מאמינה שהתחלתי איתו סביב גיל שנתיים..
והיא כבר הצטרפה מוקדם כי למדה ממנו.

כל הכבוד לך מזלטובאחרונה
חבל.. אמא שלי הייתה אומרת שמה שלא אספנו היא אוספת לשקית זבללפניו ברננה!
שומרת עד שהיא מחליטה...
אחרי שהיא עשתה את זה פעם אחת או פעמיים למשך שבוע או יותר הבנו את המסר גם בלי שהיא תזרוק משחקים טובים לפח.
שתי מיליםבת 30
שוקולד צ'יפס.

ובשבע עשרה מילים: ''חמודים, מי שאוסף לפי מה שאני אומרת לו, מקבל חמש שוקולד צ'יפס. מי שאוסף בשמחה, מקבל שבע''.

ומעבר לזה: לפעמים ילדים צריכים א. שילמדו אותם טכנית איך להתמודד עם בלגן גדול. איך לפרק את זה לחלקים קטנים יותר. נניח: שרה את אוספת את הלגו, רבקה את הקפלה, רחלי את הקוביות ולאה מטאטאת אחרי כולם. '' או : דוד אתה אוסף קפלות בצבע שחור, יונתן אתה קפלות בצבע צהוב, שאול אוסף קפלות ירוקות ושמואל אוסף כחולות''.
ב. ילדים צריכים שיעוררו להם את הרצון. אז שוקולד צ'יפס זו דרך טובה...אבל לא באופן קבוע. אבל מדבקות, יציאה נחמדה, סרט קצר או אפילו שני סיפורים במקום אחד לפני השינה- יעוררו להם מוטיבציה לענין.
בהצלחה!!
איזה מפרגנת את🤭M-P-4
אצלי בימים של עייפות מטורפת ובלאגן חוגג, זה שוקולד צ'יפס אחד למי שאוסף 10 משחקים🙈🙈
אצלינו יש אינפלציה גבוההבת 30
שוקולד צ'יפס אחד זה רק פתח למשא ומתן.
אז אם מראש אני נותנת חמש, הם מבינים שאין על מה להתמקח.
ולפני שבת, חלוקת משימות, כל משימה מוערכת לפי מס' השוקולד צ'יפס. נגיד, לסדר את הנרות זה ארבע. לשטוף רצפת סלון- מטבח זה שבע.
כנראה זה צמוד למדד
חח הצחקת אותימזלטוב
לא פתחתי את ההודעה שלך וניסיתי לנחש מה יהיו ה2 מילים..
תכלס. נכון. צריכה להזכיר לעצמי.. פעם שמתי שבתם מפחדים מדרבון עם תמורה חיובית .. רק שכמובן לא להעלות את הרף (טיסה בשמי הארץ למי שיאסוף את הקליקסים😅) אז שוקולד צ'יפס זה מעולה
שעון חולצבעי התכלת
כולנו עושים תחרות עם השעון חול של 3 דקות
וכיף לנצח אותו

אגב יש לי שעוני חול של 2 דקות ו5 דקות
ואני מתאימה לסיטואציה
למשל להיות מוכנים למקלחת זה שעון חול של 2 דקות...
יאוו אהבתי!! תודהמזלטוב
לי השעון חול עוזר בהסתדרות בבוקרמאוהבת בילדי

המצאה גאונה!

נכון!!לפניו ברננה!
אפשר גם לעשות תחרות עם השיר (האמת שזה גם מעורר בי מוטיבציה כשאני מסדרת בערב...)
מפעילים שיר (באורך מתאים לרמת הבלאגן...) ושואלים את הילדים אם נראה להם שהצליח לגמור לאסוף עד סוף השיר.
אהבתי!! איפה קנית?דפני11
לי יש של 2 דקותמאוהבת בילדי

מהסופר פארם, של הצחצוח שיניים....

אחד חתיך באיקאהצבעי התכלת
והאחרים מצאתי בחנויות צעצועים ויש גם שעוני עצר בחנויות של כלי בית
אין לי פתרון בדיוק באותו מצב רק. .מושית
רק ממש משמח אותי לדעת
שלא רק הילדים שלי משחקים משחקי דמיון
שכוללים את כל סוג המשחקים והאביזרים בבית
מרגישה נורמלית
חח זה ה- משחק האהוב עליהםמזלטוב
בלת"ק. כמה ממה שעובד אצלנו. מה שזכרתי. בהצלחה!רק טוב!
כמה דברים (אולי חלקם מתאימים לילדים קצת יותר גדולים(:
1. לסדר איתם ביחד ולהראות לה דוגמה. עם הזמן אולי יפנימו.
2. לסדר איתם ולהגיד (בהתלהבות) שאת אוספת הכל ולא משאירה להם מה לאסוף. מתאים לגילאים הקטנים.
3. לתת להם לאסוף כחלק ממשחק. בן ה5 שלי נהנה לסדר משחקים עם הרבה חלקים (בד"כ). הןא מביא את המשאיות/טרקטור צעצוע שלו, אוסף לתוכם, ואז מסיע את המשאית לסלסלה, מרוקן את תכולת המשאית וחוזר להביא מטען נוסף....
4. מכריזה על כמות פריטים שכל ילד צריך לסדר לפי מצב הבלאגן. זה יכןל להיות פריטים בודדים ויכול להיות כמות משחקים. לפעמים אחרי שכולם אספו, נשאר עוד קצת בלאגן, אז שוב נותנים כמות- כל אחד מרים עכשיו 5 פריטים למקום. הכלל בזה שחשוב להגיד לילדים: כל הקודם זוכה. כי תמיד יש את הדברים שיותר קל לסדר ויש את הדברים המעצבנים שהם חסרי הגדרה ומקום, אז מי שתופס ראשון את מה שקל לו, זוכה. (מתאים לילדים שיודעים לספור או לפחות מבינים בכמויות, ד"א: עובד מעולה גם בכיתות חט"ב בביה"ס כשיש מלא לכלוך בכיתה).
5. אם רק אחד עזר, אז בלי הודעה מראש או הבטחות, מצ'פרת אותו במשהו קטן. לא חייב שהאחר יראה, אבל אפשר. תלוי במערכת היחסים בינהם. זה יכןל להיות מדבקה לילד קטן, ויכול להיות הפתעה מהשקל משקית הפתעות למקרה הצורך. ויכול להיות קוביה/מטבע שוקולד.
6. להציב את הסידור כתנאי לשלב הבא: ארוחת ערב, יציאה לגינה.
7. להגיד שאם יש זמן אחרי הסידור אפשר לבחור משחק או סיפור לשחק/לקרוא יחד עם אמא או אבא.
8. לשים סטופר עם זמן מוגדר ולנסות לנצח אותו לפני שהוא מצלצל. עם ילדים גדולים אפשר לקבוע יחד איתם כמה זמן הם מעריכים שצריך (חשוב שזה יהיה קצר. משהו כמו 10 דקות מקסימום כדי שלא יהיה מייאש)
9. לסדר לפי צבעים: אחד אוסף את כל החלקים הירוקים, השני את הצהובים וכו' שיבחרו לבד את הצבע.
10. לתת בחירה בין שינה לבין לסדר. מתאים ליום שישי בצהריים, אנחנו אומרים שמי שישן זה נחשב שעזר (לא מפריע, יהיה פחות עייף ועצבני בערב שבת...). מתאים גם לילדים בני 3 שישנים במעון ולא עייפים בערב, אז נותנת להם אפשרות להישאר ולסדר. או לילדים שרוצים להרגיש גדולים שהם הולכים לישון יותר מאוחר, אז אני אומרת שאפשר להישאר רק אם הם מסדרים. בזמנים האלה יש להם יותר כוח ומרץ פתאום לסדר במקום ללכת לישון... ואז הם מתעייפים והןלכים לישון.
וואי תודה, את מעולהמזלטוב
רק שלא תחשבי שעם כל הטיפים האלהרק טוב!
הבית שלי כל הזמן מסודר. הלוואי. אצלנו זה גם בעיית מקום. הבית צפוך וחסר מקומות אחסון אז חיים באווירת בלאגן... אבל בכללי כמו שלנו המבוגרים יש ימים שפחות יש לנו כוח, כך גם לילדים, וצריך גם להכיל את זה לפעמים. יש משפחות שלא ילכו לישון אם יש בלאגן ויש כאלה (כמונו) שהבלאגן מארוחת ערב יחכה יפה יפה למוטיבציה שתיהיה בבוקר אחרי השינה ואז נארגן את הבית ליום חדש, נסדר, נטאטא, נשטוף כלים וכו'...
טיפים מעולים! מוסיפה עוד אחד-בארץ אהבתי
לפעמים, כשהבלגן ברמה שהילדים מסוגלים להתמודד איתו יחסית לבד, אני אומרת להם שאני עוצמת עיניים וסופרת עד 50, ונראה איזה הפתעה הם יצליחו לעשות עד שאני פוקחת את העיניים. לפעמים הם מבקשים הארכה (תספרי עוד, עוד לא סיימנו...). והרבה פעמים זה ממש מגייס אותם לעבוד בזריזות. (אולי גם מתאים לגיל קצת יותר גדול)

ועוד נקודה - מבחינתי חלק מהחינוך לסדר זה שהילדים יתרגלו לראות שחשוב לנו סדר.
אז לפעמים אנחנו מגייסים אותם לסדר איתנו. ולפעמים לא מסיימים איתם הכל, או שלנו אין כוח להתכווח איתם על זה, אבל אנחנו כן נסדר לפני השינה. כי לנו חשוב שהבית יהיה מסודר, לא כי אנחנו מתעקשים עליהם שהם יסדרו אבל בעצם לנו זה לא כזה עקרוני.
לא חושבת שזה חובה לפעול ככה. בהחלט אפשר גם להשאיר את הבלגן. אבל החלטה כזו היא עם השלכה שאומרת לילדים - כדאי לסדר אחרי שמשחקים, אבל הבית יכול להישאר גם מבולגן, זה לא עקרוני לנו.
(אני גדלתי בבית מהסוג השני - היה אפשר בכיף ללכת לישון עם בית מבולגן. לא חושבת שזה רע, אבל בהחלט לא היה לי חשוב לסדר את הבית, כי מבחינתי היה תקין לראות אותו מבולגן.
היום לבעלי מאוד חשוב הסדר, אז גם אם הילדים לא עזרו לנו, אין מצב שנלך לישון עם בית מבולגן. והילדים קולטים את זה - גם אם לא יוזמים מעצמם לסדר, אני רואה שחשוב להם סדר. מפריע להם כשהארון מתבלגן, כשיש בלגן בחדר וכו'.)
רעיון דומה שאני משתמשת קוראת לו גמדים.דיליה
אני סופרת עד 10 או בעצימת עיניים או תוך כדי הכנת ארוחת ערב...
כשאני אומרת 10 הם צריכים לשבת כאילו לא עשו כלום ואז אני חושבת שבאו גמדים לסדר...
כשהבית כבר כמעט מסודר אני באה עוד לפני ה10 ותופסת את הגמדים החמודים ומביאה להם חיבוק או ממתק קטן כמו איגלו
איזה חמוד זה 🙂לפניו ברננה!
לא טיפים אלא כיוון כלליהתמסרות
נתנו לך עצות נהדרות אז אני רק אחדד רגע כיוון אחר.

כמו כל דבר בחיים ברגע שמשהו חשוב לנו ואנחנו מבינים למה זה יותר קל.

בעיני סדר זה עניין של גבולות וממש מתנה לחיים בשביל הילדים.
אז קודם אני מבינה שהם בכלל לא מסכנים שמסדרים, זה חלק ממשחק, וזה השדר שאני מעבירה.
זה גם לא נתון לוויכוח, כמו שמתקלחים ומצחצים שיניים זה ממש חלק מסדר היום הכללי.

למה אני אומרת את זה כי במקומות ברורים זה עובר לילדים,
אני מודיעה להם עוד מעט מסיימים ומסדרים.
אחרי כמה דקות אני מודיעה שעכשיו מסדרים.
מכאן אני רק מזכירה שוב חשוב בסבלנות רבה, עכשיו מסדרים.
זהו בשתי מילים, בלי איומים ובלי פרסים.

עכשיו לילדים קטנים חשוב שיהיה קל גם לאסוף ובפעמים הראשונות ללוות איתם את התהליך.

מה זה אומר:
קופסאות ומקום מוגדר לכל משחק!
אוספים לפי סדר, לכל ילד את אומרת מה הוא אוסף עכשיו.
חשוב להקפיד על יום לעשות סדר בסוף היום בחדר.

זה נשמע קשוח אבל אחרי תקופה זה יקל עלייך מאוד ויהיה מתנה בשביל הילדים.

בהצלחה
אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

ברור שתלוי כשרות, אבל רמי לוי כן יותר זולמרגול

גם במוצרים שהם לא המותג הפרטי שלו

רוב מה שאנחנו קונים שם זה לא מהמותג הפרטי, אלא ממותגים גנריים שיש בכל מכולת בגדול. ובהחלט יותר זול ובפער

לפחות מהמכולת השכונתית שלנו.. (ויש כמה)

אבל היא גם באמת יקרה

ודווקא בשר ועופות וכו אנחנו לרוב לא קונים שם

מתנה ללידה ילד שישי/ שביעיתהילנה

מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?

מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן

(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)

מנסיון של אמא שלי שתמיד אוהבת לשאולסטודנטית אלופה
הרוב המוחלט מעדיף משחק לילדים הגדולים
תודה רבה!תהילנה
אני דווקא שמחתי גם בבגדיםמתיכון ועד מעון

לחדש לקטן

שאלה טובה🤔חזקה בעורף

אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.

(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)

אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽‍♀️

אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.

תודה רבה!תהילנה
אני הבאתי לאחותי משו בשבילהחמדמדה

בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור

פעם פיגמה שווה

כי לתינוק יש הכל…

רעיון יפהתהילנה

מדובר על גיסות

הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי

גיסתי הביאה לי ללידה שנייה בקבוק שווה וחלוק מגבתחמדמדה

והיה לי ממש כיף😂

לדעתי זה לא תלוי קירבה

פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃

האמת שאני קניתי לגיסתי פיג'מה מפנקת עם כפתוריםסטודנטית אלופה

וחלוק פרוותי והיא עפה על זה

אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב

תלוי בגילאי הילדים.מוריה
וברווחים בניהם.
לא מספיק בקיאהתהילנה
הגדולות בנות 11 נראה לי. ילדים צפופים...
אז תעסוקה חדשהמוריה
לילדים הקרובים בגיל, זה יכול להיות יעיל.

אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.

אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.

אותי בגד לתינוק כי מאוהבת בבגדי תינוקותנחת-רוח

ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים

אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה

אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם

אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר

תודה רבה!תהילנה
בכל מקרה חשבתי להשקיע עם משהו בקרטרס או בסגנון ונראה לי שיש מצב שהן דומות לך מהבחינה הזאת שלא יפרגנו לעצמן בגד חדש בשלב הזה...
האמת בקטנה שלי ממש פירגנתינחת-רוח

אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה

אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות

תכלס מאז ומתמיד

כמה ספורות ממש

אין לנו משפחות בסגנון

הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה

וזה הנורמה

אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש

אז לא קניתי הכל כמובן

אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי

בעיקר לשבת

אז אני היתי שמחה בבגדים

אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר

היתי שמחה גם במשהו לעצמי

פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק

לדעתי משחק לילדיםמתואמת

בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."

נהניתי מהמחשבה

והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)

אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...

אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו... 

לפעמים דווקא אחרי כמה ילדיםאמאשוניאחרונה

כן כיף להתחדש במשהו לבייבי

דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.

ארוחה אפשר להזמין בוולט.

מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאני

יואו חיכינו איתך

איזה מרגש

איזה מרגש זה שכולן מגיבות לייייי באיחולים חחשושנושי
חח לפחות עד שהיא תגיב ירושלמית במקור
מזל טוב!שמ"פ

זוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון

מרגש מאוד !

הרבה נחת להתאוששות קלה 

וואי מזלטוב! לגמרי מחכות לסיפור!ירושלמית במקור
מזל טוב!!!❤️❤️פצלושון
מזל טוב!! שתרוו ממנו המון נחת❤️יעל מהדרום
וואי מזל טוב סופסוףףףף!❤️Doughnutאחרונה
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

להגיד לא זה באמת לא כיף,משתדלתלהיותאני

להגיד לעצמך לא זה באמת לא כיף,

צריך להתחיל מהחלום שבגללו רוצים לחסוך, להיות בתפיסה שאת מרוויחה מזה

בעיני הכי עוזר לזה זה להדגיר תקציב להוצאות שאת לא סגורה עליהן, ואז בתוך התקציב הכי בכיף בעולם, הגדרת לעצמך 300 בחודש ליצירות? לבני ואל תתבאסי על זה שאתם חוסכים פחות, ומעבר לזה ממש להכניס לעצמך שזה לא בתקציב, כי אתם בוחרים בחלומות אחרים וזה לא משרת אותך ההוצאה הזאת

כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

ראיתי עכשיו פרסום של משהו שיכול להתאים נראה ליהשקט הזה

אם ירושלים רלוונטית

פרסום הנס! (או פרסום הטימטום שלנו, תבחרו חחח)חמדמדה

יצאנו לנסיעה דיי ארוכה עם כמה עצירות, האחרונה היתה אמורה להיות לתדלק, ושכחנו (שיואו כמה שזה לא אופייני לבעלי!! זה ההפך!)

באמתע כביש שש רואים שנשאר חמש קמ

התחנה הכי קרובה 15 קמ מאיתנו

מזמור לתודה

דברי תורה

חסדי ה' הגענו לתחנהה

זהו אמרתי שאפרסם 😂

תודה לה'

שבת שלום❤️❤️

חחחחח ב"השירה_11
חחחח ב"האפרסקה
מזכיר לי שאמא שלי אמרה לי פעם בביטחון שיש עוד כמה קילומטרים אחרי ה-0, לא יודעת כמה ניסויים היא עשתה כדי להיות מומחית בזה 😂
ברוך השםאבןישראלאחרונה
אנחנו גם השבוע נסענו על 0 כמה ק"מ כי שכחנו לתדלק ולא היתה תחנה בדרךך
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמת
מתי עברו? ואין טיפול?מעיין34
לא ניסיתי יותר מדי לטפל... עבר אחרי שלושה-ארבעהמתואמתאחרונה
שבועות בערך (אם אני זוכרת נכון). לפעמים הופיע שוב במהלך ההיריון, אבל לא ברמה יומיומית.

אולי יעניין אותך