בעקבות שרשורים קודמים על בדיקות ודרכי פסיקהעדיעד

בוקר טוב.

בעקבות דיונים בפורום על דרכי פסיקה , הקלות הלכתיות ועוד.

האם לא נוצר מצב בו הפסיקה אט אט נשכחת ומשנה פניה?

למשל:

בעקבות השרשורים כאן , המון נשים בכלל לא בודקות היום 7 בדיקות ב-7 נקיים. 

ראשון ושביעי ואולי עוד יום אחד באמצע

הרבה נשים (אשכנזיות)הולכות עם בגד תחתון צבעוני ב-7 נקיים.

עכשיו שואלת ברצינות,

אם הגישה היא שלהתיר אשה לבעלה זה הכי חשוב, ומאמינה בזה כמובן, אז את זה חז"ל לא ידעו פעם?

ההיתרים הם לפי חז''ל .גם פעם נהגו ככהרקלרגעכאן
וגם היום זה לא הוראה כללית לכולן
אלא פסיקה לפי צורך ספציפי

אף אחד לא ביטל את 7 נקיים טהבדירות בעל יום

רק שאיפה שיש צורך -לפי חז''ל מימים ימימה מותר להתיר מינימום בדיקות ויש דיונים איזה מהן כדאי..

אם יש בעיית הכתמות לדוגמא- אז כן מותר להתיר תחתון צבעוני
זה לא הלכה גמורה זה מנהג חשוב וראוי אבל כשצריך- מותר בהלכה לוותר עליו
זה לא קולא של בואו נוריד הלכות
זה ההלכה בעצמה- לפסוק לפי המצב

תכדירי פעם. הפסיקה להלכה- 2*7=14עדיעד

כמעט אף אחת מחברותי, הדוסיות למדיי, לא בודקת כל היום.

ואם הן לא, יכולה להניח מה קורה לגבי השאר.

גם יודעת  מבעלי שמתעסק בתחום.

כם אם לא ביטלו בפועל, זה מה שקורה...

ובשולחן ערוך וספרי ההלכה שאני למדתי מהם לא כתוב שאפשר להתיר צבעוני ב7 נקיים לאשכנזים,

אלא מה, זו פסיקה ספציפית לשואלות, אם כך, איך ייתכן שהמון אשכנזיות הולכות עם צבעוני היום בנקיים?

יודעת בוודאות שפעם זה לא היה.

מה התחדש?

פעם לא היה צריך להתיר אשה לבעלה?

גם פעם -גם לפני מאות שנים היו היתרים כאלהרקלרגעכאן
אולי פעם נשים לא סיפרו לשכנות שךהן מה הן לובשות בתחתונים

את למדת את הנושא?
כי כשלומדים אז רואים את זה שהכל כבר היה קיים

(אני מדריכת כלות)
בעלי רב ופוסק ואני למדתי אבל לא מדריכהעדיעד

בפועל כי אין לי סבלנות לחפירות

כשאני התחתנתי (לפני לא מעט שנים) לא הופיע בשום ספר הלכה ראשון ושביעי.

דיברו איתי על מצבים מקילים כי כל ה-7 זה בסופו של דבר החמראה של כל השיטות ביחד.

היום עם כל מי שאנ מדברת כמעט היא לא בודקת 7 ימם.

לא עולה מספרי הפסיקה , שזה היה המצב הנפוץ..

דיוק, הופיע ראשון ושביעי כמחלוקת לפני שנפסקה ההלכה ש 2*7עדיעד

והיא אמרה לי שבמצבי קיצון לשאול.

הים, כל הנשים  כמעט שאני מכירה הן במצבי קיצון.

וזה מוזר

אני לא בקיאה בתחום, אבל גם לא ממש מבינה את הדיון,מישי' מאפושו'
הרי אם יש היתר אז יש היתר. ואם יש הנחיה מרב אז יש הנחיה וכך נכון וראוי לנהוג.
למה זה משנה מה היה פעם?

מה גם שאנחנו יודעות על העבר בעיקר מהכתוב. והכתוב נוטה להחמיר ולא לפרוש לכולם את כל ההקלות וההיתרים האפשריים.

רק נקודה קטנה לגבי צבע הבגד, פעם לא היו תחתונים צבעוניים 🤷
לא סתם קוראים להלבשה תחתונה 'לבנים'.. אז הגיוני שזה נפוץ יותר היום. שיש את האפשרות בכלל לבחור.

כנ''ל לגבי דברים אחרים,
אנחנו מתארגנות לטבילה בחדרים מוארים ונקיים מאוד. ייתכן שסבות סבתותינו לא 'זכו' לתנאים כאלה ובעצם טבלו הרבה פחות 'מצוחצחות'?
זה לא אומר שפעם לא הקפידו על חפיפה ובדיקה וזה לא אומר שהיום מחמירים, זה פשוט מעיד על שינויים בתנאי החיים שמשפיעים על הדברים האלה.
תגובהעדיעד

1. השאלה הייתה (באמת בשביל להבין או לדון ) על הפסיקה.. איך יכול להיות שהיום הפסיקה כה מקילה בעניין אל מול פעם. אני זוכרת שכשבעלי התיר לי ראשון ושביעי אחרי שההתקן גמר אותנו ממש, דווקא לא הורמונלי, והייתי בטוחה שאני היחידה בעולם שקיבלה היתר כזה.. 

2. פעם לא היו תחתונים בכלל... וכן היה צבעוני.

3. לגבי הטבילה, לא צריך להיות מצוחצחת, צריך שלא יהיה חציצה. ודיני חציצה לא השתנו עד היום כהוא זה. 

השתנו דיני חציצה...דיליה
המון דברים שפעם לא נחשבו חציצה היום הם בהחלט כן.
למשל זבוב מת...
ושאר הדוגמאות מוטב שלא להטריד כאן אנשים ברמת הדחייה.
אבל בהחלט היום יש יותר הקפדה.וכן לגבי 7 נקיים דווקא אני לא שמעתי על הרבה שלא בודקות אלא ראשון ושביעי ובסביבתי כולן בוקות 2*7 אולי מוך דחוק באמתצכבר הרוב לא עושות.
דיני החציצה לא השתנו מה שהשתנה אולי זו ההגדרהעדיעד

על מה מקפידים ועל מה לא.

ההלכה לא השתנתה 

כנ’’ל לגבי בדיקות.דיליה
מעיקר ההלכה זה הפסק וראשון שביעי.
זה לא הורידו לאף אחת...
בשולחן ערוך נפסק 2*7עדיעד

חדש ליביבוש

ממש חדש לי שמתירים צבעוני ב7 נקיים

קחי בחשבון שרוב חברותייך עברו לידה לפחות 1 ואז המקום יותר רגיש

ויש יותר הקלות

תשובה-חגהבגה
קודם כל, יישר כח על השאלה, נראה שאת חותרת לאמת ולטוב.
לגבי שאלתך- זה שאת קוראת כאן על 'הרבה נשים', זה לא אומר שבפועל אחוז כל כל גדול מנשות ישראל לא הולך לפי הפסיקה ה'קלאסית'.
וגם אם כן הרבה מקבלות היתרים כאלו ואחרים, צריך לזכור שהגוף הנשי עבר שינויים עצומים במהלך הדורות, בגלל השינויים הקיצוניים שהעולם עבר. המהפכה התעשייתית, מעבר מארצות שונות, במיוחד נשים יהודיות שבמהלך הדורות עברו פוגרומים ל"ע וכו' וכו'. היום רוב הנשים עובדות קשה כדי לפרנס, ובכלל, לחץ החיים שונה. היום חלקי משתמשות באמצעים הורמונליים, ולאו דווקא למניעת הריון, גם לדחיית מחזור/ביוץ, אפילו לטיפול בתופעות כמו תסמונת השחלות הפוליציסטיות, וכו'.
כל השינויים האלו גורמים גם לאי סדירות בפעולות הפשוטות של מערכת הגוף, ולכן התעוררו הרבה הרבה שאלות חדשות, שדורשות מענה הלכתי סביר ומתאים.

דבר נוסף, שב דורות האחרונים הכל נפתח ויש מתירנות אינסופית, ערך הבית וחיי הנישואין ירד, וההלכה לוקחת בחשבון שצריך לעשות הכל על מנת לשמור על גרעין ביתי חזק ויציב.

כל מה שאני אומרת- אלו הגיגי מחשבותיי בלבד, לא שמעתי בשום מקום אז אולי זו ערימה של גיבורים שטותיים😅

אבל- ופה מגיע אבל גדול- אני כן חושבת שאשה צריכה לעשות את המקסימום כדי להצליח קודם כל לפי ההלכה הראשונית- אלא אם כן יש בעיה ידועה עוד מלפני הנישואין.
אם זה קשה לה מאוד מבחינה פיזית, טכנית, רגשית נשית, אז, לדעתי, יש לפנות לרב שפוזר על מנת שיפסיק לה באופן אישי, ולא שכל אחת תחליט לעצמה מתי היא מקילה ובאיזו הלכה כי שמעה או קראה כך איפשהו פעם...
אבל ברגע שיש התייעצות עם פוסק גדול, שמבין את עומק העניין, ומתאים לבני הזוג, 'ביטולה זהו קיומה'.

שכוייעח עצום
סביב החתונה שליאני10
דיברתי עם מישהו על כל ענין הלכות הנידה וכמה פרטים זה והוא אמר לי משהו מאד חכם.
להלכות שבת או כשרות יש אלפי פרטי פרטים, שרוב האנשים לא מכירים ולא יודעים. זה כתוב בספרים, כי פה ושם היה איזה רב שפסק לעשות ככה, אבל בסופו של דבר לכל קהילה ובית היו המנהגים שלהם ואנשים גדלו לכל המנהגים האלה. רובנו לא לומדים כל פרט שנפסק אי פעם בהלכות האלה, ולא מרגישים צורך בהכרח לדקדק בכל הלכה. אנחנו עושים בדכ את מה שההורים שלנן עשו ומקסימום מוסיפים כמה דברים בודדים שלמדנו בעצמנו.
הלכות נידה שונות בתכלית. אנחנו לא גדלים עליהן, כי זה דבר נסתר ומוצנע, אנחנו לומדים אותם בגיל מבוגר, מספרים ומאנשים זרים שחשוב להם מאד להעביר הכל. מה שיוצא זה שאנחנו לומדים פרטי פרטים ודקדוקים, שאם היינו גדלים אליהם ככל הנראה חלקנו היינו עושים פרטים כאלה וחלקנו פרטים אחרים, בדיוק כמו בשבת או כשרות, כי מדןבר במנהגים ולא בהלכות ממש.
הוא נתן לי כמה דןגמאות (בכוונה לא כותבת כאן כי לא בטוחה שזוכרת במדויק) מאיסורי הקרבה בנידה שהם ממש מנהגים לא הכי מרכזיים בפסיקה, ושבאותה מידה הם נפסקו להלכות צניעות הכלליות, אבל כמעט ואף אחד בעולם לא מקיים אותם בהלכות צניעות הכלליות וכמעט כולם מקיימים אותם בהלכות נידה. למה? כי בהלכות צניעות אנחנו עושים את מה שאנחנו רואים סביבנו ואת מה שחונכנו עליו, והלכות נידה הן הלכות שלומדים מספר (או שוב - ממדריכה שלמדה את זה מספר, ומנסה להעביר הכל בלי להחסיר פרט) ובצורה הזו אנחנו לא רואים את המדרג בין ההלכות השונות, לא מבינים כמה דבר כזה או אחר יותר חמור או יותר "הלכתי" (לעומת מנהגים).

אז לשאלתך אני חושבת שזה תהליך טבעי, שיש בסיס של הלכה שזה מה שצריך ואנשים מקיימים קודם כל אותו. כל המעבר - כל אחד לוקח לעצמו את מה שמתאים לו, וזה נהדר. בדיוק כמו בהלכות מכל תחום אחר
תרשי לי להעיר שאינני מסכימה להשוואהעדיעד

ההשוואה שהרב עשה לך הייתה רלוונטית אולי לפני שחובר השולחן ערוך (או רמב"ם..

)

אז ייתכן שכל רב עשה  בכל קהילה כראות עיניו וכמסורת ההלכתית אותה הכיר.

לאחר שהשולחן ערוך התקבל בכלל ישראל (ולאשכנזים - רמ"א), הייתה פסיקה די אחידה.

אחר כך הועלו שאלות שלא הופיעו בפסיקה וחוברו ספרי שאלות ותשובות למיניהם.

אבל הפסיקה הייתה די אחידה בליבת ההלכה. זה לא שכל קהילה עשתה מה שנראה לה.

ברור שיש פסיקה אחידה - על הבסיס!אני10
אבל הבסיס, כשמו כן הוא. אין כל כך הרבה פרטים בתוכו. מעבר לבסיס הזה יש הרבה מנהגים ותוספות שבהחלט לא כל אחד עשה.
אני יכולה לומר לך שבהקשר אחר שמעתי מרב אחר בדיוק את אותם הדברים על קיום הלכה באופן כללי בקרב יהדות אירופה. הוא טוען שבעבר למרות הפסיקה האחידה האשכנזית הבסיסית היו המון המון מנהגים שונים בכל קהילה שנשמרו מאב לבן ומרב לתלמיד וכל אחד עשה את מה שחונך אליו, ובשואה רבות מהמסורות האלה נחרבו מהיסוד, אז מה שקורה זה שבעשרות השנים האחרונות אנשים התחילו ללמוד מספרים ובאמת הפסיקה האשכנזית בארץ אחידה בהרבה ממה שהיתה לפני מאה שנה. לא כי כולנו פוסקים לפי הרמא אלא כי איבדנו את המסורת.

גם בזמן חזל לא היתה פסיקה אחידה וגם בזמן הרמבם, השוע (או הרמא) וגם אחריהם. נכון שהם נותנים איזשהו בסיס אחיד אבל לא כל פרט שהם מציינים הוא הלכה בסיסית הם מזכירים הרבה מנהגים, שחלקם התקבלו בקהילות מסוימות וחלקם לא.

הבעיה שכשלומדים מספרים הכל נראה באותה חומרה ולא מובן המדרג. כל מנהג קטן הופך להיות הלכה. בגלל זה נוצר מצב כזה יותר בהלכות נידה מכל נושא אחר.
יש הבדל בין מנהגים שוליים או ספרות הלכתית מאוחרת של שאלותעדיעד

ותשובות, לבין עיקר ההלכה שהוא לא משתנה.

לא כל רב עשה מה שבא לו בקהילה שלו

לא אמרתי שכל רב עשה מה שבא לואני10
אבל אם הבסיס הוא בדיקה ביום הראשון והשביעי אז מעבר לזה, כן, יש מקום לכל רב להפעיל שיקול דעת.
(וראיתי בתחומים אחרים פסיקות הרבה הרבה יותר מרחיקות לכת)
אני חושבת שאת פשוט מכניסה תחת המונח "בסיס ההלכה" הרבה יותר ממה שאני מכניסה תחתיו, ובעיקר - יותר ממה שרוב הרבנים הפוסקים מכניסים שם, אם לשפוט לפי הפסיקות שלהם.
עונהעדית הסינית
כן יש לי תחושה שכיום יותר נשים סובלות מהכתמות בין וסתיות ובעיות שמצריכות היתרים. אבל זאת תחושה.
מה שבטוח שגלולות כמו סרזט והתקני מירנה וכיו בזה גורמים בעיות.
קוראת את השרשרת ורוצה קצת להסתייג.:-)
קודם כל, באמת הטבעיים נשתנו (זה מוזכר בהקשרים שונים בהלכה) אנשים חלשים יותר מפעם, העולם השתנה ובטוחה שמורכבויות מגיעות לרבנים בתדירותהרבה יותר גבוה מבעבר (הגיוני שיש יותר מורכבויות אבל גם יותר מודעות וזה משפיע)
דבר שני, ואני מקווה שאוכל נכון ולא אתפרש כשיפוטית, כן אנחנו יותר יודעים היום ויותר "חכמים", מחפשים את ההקלות אם אפשר ופחות תמימים מבעבר וזה משפיע. אבל עדיין, הרבה נשים אמנם לא בודקות מסיבות כאלה ואחרות 7*2 אבל המון אחרות כן מקפידות על זה! ובמסירות נפש! ומקפידות על תחתון (וסדין!) לבן. שוב זה עניין של גישה ותלוי את מי את פוגשת, ועם התפשטות ה'קידמה' והחשיפה המוגברת של כולנו לפתיחתות אנשים יותר מחפשים להקל חלביות בסדר גמור, וזה מאז ומעולם היה. אולי בתפוצה נמוכה יותר אבל כן. יש אידיאל גדול מאד להתיר אישה לבעלה וגדולי ישראל בכל הדורות עסקו בזה הרבה...
אז ככהשירוש16
אפשר למסור את הנפש על מנהגים - אבל לא לשכוח שמדובר במנהג ולא בהלכה!

כשבאתי לאמא שלי וסיפרתי שסדין לבן זה מנהג ועוד מנהג בנות ירושלים היא הייתה בהלם. היא הייתה בטוחה שנים שזאת ההלכה. ההלכה היא שהבגדים הצמודים לגוף יהיו לבנים(פעם זה היה כותונת היום זה תחתון).
ומעבר לזה נשים קיבלו על עצמן כל מיני מנהגים אבל הם בפירוש לא ההלכה. אפשר להקפיד על מנהג אבל אין לבלבל זאת עם ההלכה עצמה.

אגב, יש נשים שבשבילן 2 בדיקות זה מעל ומעבר ומסירות נפש בפני עצמה. יש נשים שאשכרה לוקחות משככי כאבים לפני/אחרי הבדיקות.
חוזרת על מה שכתבתי - 7*2 זה הלכה בשו"ע . זה לא מנהגעדיעד

הלכה שניתן להקל בה , אבל לא מנהג.

את חוזרת על זה כל הזמן אבל אולי שווה להסתכל מכיוון אחראני10
את חושבת שאם זה היה ממש עיקר ההלכה פוסקים היו מתירים להפחית בבדיקות בכזו קלות?
כמו שכתבתי לך למעלה, השוע כותב הרבה דברים חלקם עיקר הדין וחלקם לא.
הפוסקים שמכירים את ההבדלים יודעים מה ניתן להתיר. אף אחד לא יתיר לדלג על עיקר הדין.
אבל זה שמשהו כתוב בשוע לא הופך אותו אוטומטית לעיקר הדיו
מה שנכתב בשו"ע להלכה זה עיקר הדין ולא מנהגעדיעד

מכיוון שהשו"ע החמיר, הפוסקים באופנים מסויימים התירו.

וזו בדיוק הטעות שאני מדברת עליה.

גם אני עושה 1 ו-7 אבל אני יודעת שיש לי היתר חריג ולא הופכת את ההלכה להמלצה בלבד.

זו גם בדיוק מטרת השרשור כדי להעלות ולדון במודעות לעניין

על סמך מה את קובעת את זה?אני10
עצם העובדה שאת משתמשת במונח החמיר, כבר אומר שזה לא עיקר הדין.
עיקר הדין זה לא לאכול בשר וחלב, לא להדליק אש בשבת, לא לקיים יחסים עם אישה נידה. זה עיקר הדין. זה דברים שאי אפשר להתיר.
חזל וחכמים קבעו במהלך הדורות מספר מסוים של בדיקות פנימיות. חלקן (לדוגמא הפסק ובדיקה 1 בראשון ושביעי) הן עיקר הדין והשאר לא. נכון, במידת האפשר אמורים לעשות אותם, אבל חשוב להבין את המדרג ביניהן לבין הבדיקות העיקריות.
זו הלכה ולא מנהג, אבל זה לא בסיס ההלכה כמו הבדיקות הקריטיות.

ולא חושבת שכל היתר הוא חריג. יש היתרים נפוצים מאד, ויש דברים שהם רצויים אבל לא חובה. יש מרחב תמרון גם בתוך ההלכה, בדיוק במקרים האלה - שהם לא עיקר הדין.
יש כללי פסיקה. כשכתוב משהוא בשולחן ערוךעדיעד

זו ההלכה.

זו לא המלצה.

אחרת אפשר להשליך את השו"ע לצד ולומר שהכל שם המלצות..

לדבריך, לא ניתן לדעת בשו"ע מה העיקר ומה לא.

הלכה שנכתבה כעובדה מוגמרת היא מחייבת.

אלא מה, הפסיקה הזו בעצמה היא מחברת כמה שיטות ביחד לחומרא.

ומזה הגיע שיש להקל בשעת הדחק כשצריך.

אבל אל תהפכי את זה למנהג בעלמא. זו הלכה.

ברור שניתן לדעת מה העיקר ומה לאאני10
פשוט צריך ללמוד. השולחן ערוך הוא בסך הכל ספר שבמהות ובמטרה שלו מקביל לקיצור שולחן ערוך - אוסף שורות תחתונות של פסיקת רבי יוסף קארו שכתב את הבית יוסף ורצה שיהיה לאנשים לא למדנים מקום למצוא בו את השורה התחתונה בפסיקה.
אם רוצים לדעת מה עיקר הדין ומה לא - צריך ללכת למקורות שעליהם הוא התבסס או לפחות לבית יוסף עצמו.
ללמוד את השוע ולחשוב שזו התורה ואין בלתה זה ממש רעיון משונה בעיניי.

לא מכירה שום רב, תנא או אמורא למעט משה רבינו שאנחנו מחוייבים לכל פסיקה ופסיקה שלו על כל נושא.
יש כללי פסיקה, וצריך להתבסס על דורות קודמים, ולא מקובל לפסוק בלי להתחשב בדעת הרמבם, הראש והשוע. כל זה נכון. אבל מפה ועד כל מה שכתוב בשוע מחייב אותי as is זה פשוט לא נכון.

אני באמת מנסה להבין - את חושבת שכולנו מחוייבים לכל פסיקה של רבי יוסף קארו (אלא אם מדובר במקרים ספציפיים שהרמא חלק עליו והשואל אשכנזי)?
קצת לא מדויק - סתם לידיעה על רבי יוסף קארורעותוש10
בבית יוסף הוא הביא שיטות וזה ספר עיון עם כמה דעות
בשולחן ערוך הוא פסק הלכה- לפי שלושה פוסקים שקדמו לו (רמב"ם רי"ף ורא"ש)
מה שמופיע בשולחן ערוך זה הלכה, זה עיקר הדין, זה אותו דבר.

יש דעות מקלות יותר ממנו ויש מחמירות יותר
באופן כללי שולחן ערוך ברוב הנושאים לא נחשב כמחמיר
)והרב עובדיה פוסק לשיטתו)
זה לא סותראני10
השולחן ערוך הוא סוג של קיצור של הבית יוסף, פשוט מביא רק את השורה התחתונה לדעת רבי יוסף קארו. הוא מבוסס על הדיונים בבית יוסף.
זה פסיקת ההלכה שלו, אבל יש שיטות אחרות.
אין שום דבר בשולחן ערוך (האדם, לא הספר) שהופך אותו ואת הפסיקות שלו ליותר מיוחדות וקריטיות מהרמבם, הריף או הראש.
זה חלק מהשתלשלות הפסיקה וכל פוסק צריך להכיר אותו ומן הסתם רואה בפסיקה שלו חשיבות גדולה, אבל לא כל דבר שהוא כתב הוא עיקר הדין.
בטח ובטח שלא כל דבר שהוא כתב בשולחן ערוך שזה ספר של שורה תחתונה. אם כבר, אז מסתמכים על הבית יוסף ועל הדיונים שלו שם.
ומוסיפהאני10
כתבת שהבית יוסף זה ספר עיון. לא בטוחה מה הכוונה שלך, אבל זה לא סתם ספר פלפול. זה ספר הלכה. בתור נשים מלמדים אותנו בעיקר הלכה פסוקה - שורה תחתונה של פסיקה, אם זה בקיצושע או בכל דבר אחר. וככה מרגילים אותנו לחשוב על ספרים מסויימים כסתם פלפול.
יש ספרים בארון שאין בהם נסיון להגיע לפסיקה, אבל הבית יוסף הוא לא כזה, העיון שלו נגיע במטרה לפסוק הלכה.
הסיבה היחידה שהשוע נכתב היא כדי לתמצת את הבית יוסף לאנשים שלא רוצים או לא יכולים ללמוד. זה לא נכתב במטרה למחוק כל דעה אחרת
את סותרת את עצמךשירוש16אחרונה
אם עיקר הדין היה 2 בדיקות 7 ימים לא הייתה אפשרות להתיר זאת.
בעיני יש כמה ענייניםשחרית*
קודם כל לא בטוח שפעם היו מקיימים את כל ההלכות האלו ככתבן וכלשונן.

אני לוקחת דוגמא מתמונות של נשים (גם נשות רבנים), שהלכו פעם עם שרוול מעל המרפק וכיסוי ראש חלקי. היום זה ממש פחות נפוץ.

הדרכות הכלות היו מאם לבת, ומה שהאם נהגה זה מה שהבת עשתה. לא היו מדריכות כלות שלמדו את כל ההלכות לפרטיהן. אני יודעת שאמא שלי בגיל מבוגר יחסית גילתה שצריך ללכת עם לבן ב7 נקיים.

ואם אני הולכת עוד אחורה בדורות- תפיסת הזוגיות היתה שונה לגמרי. השיח על מיניות והנאה ממין לא היו קיימים. נשים התחתנו וקיימו יחסים לרוב "כי צריך" וזה היה חלק מהתפקיד שלהן. גם נישואי אהבה היו פחות נפוצים וקשר בין בני זוג היה לרוב פשוט קשר שותפי.
אנשים עבדו פיזית קשה מאוד, עם הרבה פחות פנאי.
אני חושבת שפחות היה דחוף להם להיות מותרים, או שזה פחות היה בשיח ובמודעות.

עד כאן מחשבותי שלא מבוססות כמובן על שום דבר..
א. כן להתיר אישה לבעלה זה מצווה נעלה מאודפלא הבריאה
גדולת הייחוד בין בעל לאישתו היא אחד הדברים הנעלים והחשובים ביותר ביהדות. עד כדי כך שהרבה פעמים יפסקו לאישה דברים שהם בדיעבד. וזה רק מראה כמה זה חשוב!
שוב מצוות דאורייתא תמיד נשמרות. אך כל העניין של 7 נקיים זה מחז"ל ולכן במקום של קושי גדול, מקלים במצוות דרבנן. רק כמובן בפסיקת רב.
בכל הלכות יש חובה שהיא קו אדום, ויש דברים שניתן להקל בדיעבד אם אישה שכחה או לכתחילה בעקבות קושי גדול. אף רב לא יתיר לאישה לטבול בלי הפסק ובדיקה ביום השביעי. אבל הבדיקות שיש באמצע הם תוספת שנשים קיבלו על עצמן. אז אסור בכלל לזלזל או להקל ראש לבד.
היום המציאות בשונה מפעם מצב הבריאות הנשית שלנו שונה מפעם. אנחנו אוכלים וישנים בצורה לא מאוזנת ולכן יש עליה חדה בפטריות נרתקיות שיוצרות פצעים. ובעור רגיש במקום, בדימומים בין וסתיים ובכתמים.
אם לאישה יש פטריה בנרתיק והיא עושה 14 בדיקות יש המון סיכוי שהיא תפצע את עצמה ואז העד יוצא אדום. אבל אין עם זה שום בעיה. כי זה דם פצע ולא דימום מהרחם. רוב הרבנים (במחילה) היום לא יודעים לפסוק ולהבדיל בין דם מהרחם לדם פצע לפי צבעו. ולכן או ששולחים לבודקת טהרה. או חלקם מבינים שאם הם לא יורידו במספר הבדיקות האישה לא תוכל לטבול כי היא תפצע את עצמה שוב ושוב. ולכן נותנים הקלה ועושים רק את הבדיקות ההכרחיות ביותר.
ואותו דבר בכתמים אקראיים. יש גדר מאוד מוגדר מה אוסר מדאורייתא, ולכן כדי להתרחק ממנו ניתן להקל בדברים דרבנן.

בנימה אישית. ברוך ה' שאנחנו מקורבים לרב שיודע לפסוק לפי צבעים. (ובגלל זה גם לא פוסק לעשות רק 2 בדיקות אלא 7 מלאים) אבל לולי זה ספק אם הייתי מותרת לבעלי אי פעם מסך שנות נישואנו הלא מועטים. כי כמעט כל חודש יש לי בעיות....
אני מדייקת, התוספת של הבדיקות באמצע היא לא תוספת שנשים קיבלועדיעד

על עצמן.

זה נפסק להלכה בשולחן ערוך.

ומסכימה שהיום יש יותר דימומים מפעם גם בגלל החלשות הגופים

ההורמונים ועוד

למה את מסיקה שרוב הרבנים היום לא מבדילים בין דם פצע לדםיעל מהדרום
לק"י

מהרחם?
מניחה שלא עשית מחקר.....
דווקא רואה סביבי רבנים עם ידע מטורף:-)
יונים לזהות כ"כ הרבה דרך צבע הכתם...
אישית סבלתי המון מכתמים בגלל רגישות. אחוזים קטנטנים ממש אסרו.
ההלכהשירוש16
לאמיתה היא להתיר אישה לבעלה. לא לאסור.
ולכן רבנים גדולים מאוד עוסקים כל הזמן בשאלות כאלה
דוד המלך היה עוסק בזה! קו וחומר רבנים בדורנו תפקידם לנסות להתיר אישה לבעלה. זאת ההלכה.
אין מקום להחמיר - להפך.
שאלה מהממת. בעיני זו המהות המדהימה של תורה שבע"פתהילה 4
יש כללי פסיקה שנמסרים מדור לדור יש מסורת ויש דגשים ועולם ערכים ותרבות של כל דור שעם כל כללי הפסיקה חייבים להתייחס אליהם ולתת להם מענה מתוך עולם ההלכה. לכן עולם הפסיקה הוא עולם חי ודינמי שמחובר לחיים ולתרבות הקיימת. באמת, בעבר תפיסת הזוגיות הייתה יותר מוכוונת מעמד חברתי, הקמת משפחה וביטחון אישי וכלכלי. היום תפיסת הזוגיות היא יותר של אהבה וחיבור. וזה לא שזה לא היה קיים פעם אלא שהיום יש לרובד הזה יותר מקום ויותר דגש. זה בא לידי ביטוי גם בהדרכות זוגיות , בתפיסת עולם הזוגיות וברור שגם עולם ההלכה צריך לתת לזה מקום ולכן החשיבות של היותם של בני זוג מותרים כמה שיותר באה לידי ביטוי יותר משמעותי בדור שלנו.
אפשר גם לדבר על הניתוק מעולם החומר והגוף שהיה יותר בימי הגלות ובימינו חוזרים לקידוש החומר או יותר נכון גאולת החומר מתוך קדושה. למשל, בגלות היו מקומות בהם התפיסה הייתה שהחיבור הזה הוא הכרח אבל לאו דווקא חיובי. היום רואים כמה לא רק שזה חשוב לקשר בין איש ואשתי אלא יש מקומות בהם זה מוצג כקדושה ממש וכמשל לקודש הקודשים. בעולם כזה ברור שיחפשו יותר היתרים מתוך עולם ההלכה והמסורת כדי יותר לאפשר את החיבור בין איש לאישה.
לעצם הדינים, אני לא מספיק בקיאה אבל הרבה מההיתרים נסמכים על זה שהיו שנים בהם חז"ל וגם הנשים בעצמן קיבלו על עצמן הרבה חומרות. אז אי אפשר להתיר מה שהתקבל אבל כשיש גזירה על גבי גזירה והכל מדרבנן אז תלמידי חכמים שמכירים ויודעים את דרכי הפסיקה יכולים גם להקל. ובאמת יכול להיות שפעם היו משקיעים בזה פחות כי זה לא היה כ"כ קריטי והיום מבינים כמה שזה חשוב ומשקיעים בזה יותר.

קחי בחשבון שמהתורה רק אישה שמרגישה את יציאת דם המחזור נטמאת וגם זה מתחלק לנידה וזבה. היום כולנו מתנהלות על פי דיני זבה שהם חמורים יותר וזה מדרבנן. אז 7 נקיים זה רק כשאישה זבה וכולנו נוהגות כך. אבל אם לאישה יש כתמים שהם לא חלק מהמחזוריות הרגילה ולעיתים דם שיוצא מסיבה אחרת אז בימינו מעדיפים לחפש דרך להתיר ולא לטמא אישה לזמן ארוך כ"כ.
גם בודקות הטהרה הן המצאה חדשה של דורינו כשפעם נשים היו פשוט נאסרות והיום מצאו דרך לבדוק בדיקה נוספת לפני שאוסרים.
( גילוי נאות - לי ממש קשה עם העניין של בודקות טהרה אבל אני שמעתי מהרה מאד נשים על כמה שזה הציל אותן וזה פיתרון שלא היה פעם).

וואו. יצא לי ארוך...

ארוך אבל כתבת יפה מאדעדיעד

אהבתי את מה שכתבת. תודה!שחרית*

רק מדייקת..באר מרים
דווקא מציאות שרווחת בימינו של דימומים לא סדירים שאינם מחזור מתקרבת הרבה יותר למציאות ההלכתית של זבה ומצריכה זהירות יתר בפסיקה..
נכון מאד. צודקתתהילה 4
לא קראתי תגובותמובכת לשאול
אבל היה לי ממש עצוב לקרוא את השאלה....
(אולי זה לא בסדר שאני עונה בלי לקרוא את המשך השרשור, אולי בהמשך הסברת את עצמך... בכל זאת כותבת את אשר על ליבי)

אנ'לא מכירה אותך .. לא יודעת כמה זמן את 'בתוך' כל העניינים של הטהרה... אולי את כמוני של פעם ששנים ב'ה המצווה הזו הייתה בנחת וכמעט לא היו שאלות לרב ואולי את כמו כמוני של השנה האחרונה שכל חודש כמה וכמה וכמה ימים עוברת בשיח צמוד עם הרב על כתמים ודימומים ושאלות
ואולי את משהו אחר בכלל...

אז רק את יודעת איפה את עומדת
ויש מצב.. שאין לך מושג על מה את מדברת
ויש מצב שלא התנסת בניסיון המשוגע הזה של בלאגן עם הטהרה

עצוב לי נורא לקרוא אותך, כי שומעת איזו התנשאות כזו של 'הפסיקה שמשנה את פניה'
מה את אומרת..........
ושואלת 'מה חז'ל לא ידעו פעם את זה שהכי חשוב להתיר אישה לבעלה...'

כאילו אחותי בואיייייייי
נשבר לי הלב מכל ההקלות
ואני יודעת שככה נכון
ועושה עם עצמי עבודה להתחזק בזה
שזה מה שה רוצה ממני....
הכי קל ומפתה זה ליפול לזרועות היצר הרע
שאומר יאללה מה שווה הטהרה עם כל ההקלות האלה

אז ככה בלב צבט לי בלב
.
.
.
ודי נפלתי עלייך... סליחה על החריפות
ובע'ה שתהיי בריאה
ושה' ישלח לכולנו בריאות שמחה ואהבה לאורך ימים
סבתא מענישהאנונימית בהו"ל

משתפת באנונימי מחשש לאאוטינג

היינו אצל חמותי בסעודה אתמול והבת שלי בת השש הייתה עייפה ועצבנית

בגלל איזה ריב בין הבני דודים

אז היא צעקה ובכתה בעצבים ובעלי חיבק אותה והציע משהו לשתות ולאכול כדי להירגע

חמותי הביאה עוגיות והבת שלי בתגובה העיפה את זה על הרצפה בעצבים

חמותי התעצבנה ,תפסה אותה בשתי ידיים וממש גררה לחדר ונעלה עליה את הדלת.

והכריזה '5 דקות להירגע לא יזיקו לה' אני ובעלי המומים מהצד! מה נסגר?

אמרתי לה שאני לא אוהבת את זה והיא המשיכה להלל את מה שעשתה ולהסביר גם לבנות שלה כמה זה כדאי שאני מהצד

בעלי שתק כי הוא תמיד שותק הוציא אותה אחרי כמה שניות

אני בהלםםםםםם

כועסת כל כך

לא מצליחה לעכל את זה

מי את בכלל שתנעלי את הבת שלי

בחיים לא עשתה את זה לשום נכד!!!! מקסימום צעקה

היא אישה שמאוד קשה לה לראות אוכל נזרק, אני מבינה

אבל מפה עד לגרור ילדה לא שלך לחדר

ואמרתי את זה לבעלי במוצאי היג, הוא עונה לי השנה מצאתי עוד משהו להתלונן.... מה נראה לך ???

אם אמא שלירקאני

הייתה עושה כזה דבר

הייתי אומרת לה בברור שאני לא מוכנה שדבר כזה יקרה שוב

אם חמותי הייתה עושה את זה

הייתי דורשת מבעלי להבהיר את העניין

ב2 המקרים זה לא תקין

זה לא נכון שרק בגלל שזאת חמותה ולא אמא שלה ככה הגיבו לה

לי אישית יש הרבה יותר בעיות עם אמא שלי מאשר עם חמותי

בעקבות השרשור על הנערה שהשמינהמותקקק

למה ברור לנו ש"צריך" להיות רזים? (מעבר לעניין הבריאותי)

למה אף אחת לא מוטרדת מזה שהבת שלה רזה (רזה רגילה, לא קיצוני) מה ההבדל??

יש אנשים שאוהבים מראה רזה ויש אנשים שאוהבים מראה שמן, זה פשוט סוגים שונים של מראה, אין סוג יותר או פחות טוב, זה פשוט שונה וזה הכל

אולי את כבר מתכוונת לענייני שליטההמקורית
מה הקשר הסכם איתם????? למה עכשיו?אובדת חצות

אני בהלם

לשם מה ספגנו וספגנו חודש פלוס אם לא סיימנו את המלאכה. איך זה נקרא הסכם אם איראן לא מקבלת אותו? איך אנשים עוברים מ-0 ל100 בבת אחת לגבי מסגרות?

אני כבר רציתי להיות הראשונה שתגיע לגן אבל באמת, יום ראשון אחרי ככ הרבה זמן- איפה הרגישות של אנשים? להתחיל על הבוקר אחרי שחודש לא הם ולא אנחנו ישנו כרגיל???? יש לילדים חרדות, פחד משינויים, הם דור ממש מסכן שלא מכיר שגרה נורמלית שש שנים.

איך לא מתחילים מאוחר? איך לא מקצרים את היום?

אני מורה וגם אמא לילדים וזה מרגיש לי שמעבר לזה שלכולם נמאס, איפה האנושיות המידתיות וההדרגתיות אחרי חודש פלוס? לשלוח כאילו כלום? איך אפשר ללמוד יום מלא מהבוקר? איך זה הגיוני ועוד בעיר הכי מטווחת בארץ?

ואיפה הזהירות והבטחון של כולם שיהיה בטוח לשלוח?

באמת הזוי לחזור לשגרה כל כך מהרצפורה

לא לכולם זה מתאים.

מצד שני להרגשתי אנחנו לא חדשים פה... כבר שנתיים וחצי לומדים לנהל שגרת מלחמה כמה שאפשר יותר טוב

אז יש קצת יותר כישורים להתאפס יותר מהר כי מתורגלים באופן מסוים.

לנו האמת זרם לכל הילדים חזרה מלאה...

ובעלי במילואים אז זה לא שהכל פה שגרה..

וזה בסדר שלא לכולם זה מתאים.

אם היה נדמה לי שיש ילד שצריך עוד זמן להתארגן בבוקר או לאסוף מוקדם יותר בשמחה הייתי באה לקראתו. לא ציפיתי אבל זה היה בסדר יום רגיל לכולם.

פינקתי אחרי צהרים יותר בקלות במשהו מתוק וכן התעניינתי כמו היום הראשון לחזרה.

אבל בסה"כ ב"ה עבר בטוב.

גם ככה זה סופ"ש ושוב שבת אז זה לא שבוע מלא, גם זה עוזר לדעתי להתאוששות.

חיבוק ומלא כוחות..!

אמהות בדור הזה אלופות!

אז אצלי לא הכל ורודאנונימית בהו"ל

אני נמצאת באינסטגרם רואה הרבה נשים שמפרסמות שהן החזירו אתמול את כל כלי הפסח והפעילו מכונות כביסה ותיקתקו את הבית וניקו וסידרו וגם עשו מימונה ומרגישה רע עם עצמי שאני לא שם,

אתמול חזרנו מנסיעה מאוחר ורק היום בערב גמרנו להחזיר את כל כלי פסח לארונות והיום לי מלא כביסות ותיקים לסדר

ואני מרגישה גמורה.

ב"ה יש לנו ילדים ותינוקת

ועוד בישולים לשבת ושטיפה של הבית ועוד כביסות כמובן ואני במרדף אחרי הזמן,מרגישה שזה לא נגמר..

ומרגישה שהמלחמה פערה בי חור כזה שצריך לרפא וקשה לי החזרה לשגרה, למרות שאני רק בבית עם התינוקת.

וזהו עכשו מנסה להתנתק מהאינסטגרם כי זה סתם עושה לי לא טוב,

אבל לא יודעת אם זה נורמלי או שאני בסוג של דיכאון,

מרגישה הרבה עצובה וגם עם ערך עצמי נמוך וocd והכל ביחד ממש מפיל אותי, מרגישה שאני לא שווה ואין בי כוחות.

זהו

אשמח אם יהיו לכן רעיונות או משהו חכם להגיד..

אוי, הייתי צריכה לשלוח לך תמונה של הבית שלי ובטוחקופצת רגע

היית מרגישה יותר טוב,

הררים מבהילים של כביסות ובין לבין סלסאות אקראיות של כביסה נקייה לקיפול, ארונות מטבח שהכל בהם זז בגלל פסח ועדיין לא חזרו למקום וכן הלאה.

ואני לא נסעתי לחג ואין לי תינוקת ויש לי ממ"ד אז הייתה לנו מלחמה רגועה, ולילדים היו היום מסגרות.

אז במקום התמונה שולחת חיבוק גדול!

ויהיה בסדר גם יהיו ערמות כביסה והרצפה לי תהיה הכי נקייה.

וחוץ מזה, בדיוק היום קראתי כתבה איך ההסתגרות בבתים בגלל המלחמה עושה לא טוב, בפן הפיזי ממש וגם הרגשי. והדגישו את חשיבות החשיפה לאור כדי לשפר מצב פיזי ורגשי. ממש, אפילו לשבת ליד חלון פתוח.

אז מחר, רצוי איפשהו בשעות הבוקר או לפני הצהריים, צאי לך עם התינוקת לסיבוב רבע שעה באוויר ובשמש.

זה אולי לא יפתור את כל הבעיות אבל זה בהחלט יכול לשפר מצב רוח, לשפר את כמות ואיכות השינה בלילה, לתרום לבריאות מערכת החיסון ועוד ועוד. 

אצל מי הכל וורוד אחרי חודש בבית אחותי?המקורית

עולם השקר הזה האינסטגרם, מצלמים ובוכים. השעבוד לתוכן מרוקן לא פחות שלא תחשבי

ואם ינחם אותך - הבית שלי במצב זוועה כנל

לא הספתי לכבס, כלום לא מוכן לשבת וגם הילדים עוד ערים

לא שטיפה, לא קניות, לא כלום

הדבר היחיד שהספקתי זה להכין צהריים נורמלי לילדים חמצי ולהשאיר את הבלאגן מאחוריי אחרי יום עבודה נוסף מתיש מהבית עם הילדים ולצאת איתם לחוף כדי שלא נשתגע

אז הבית לא יהיה מסודר🤷

יצאנו ממלחמה אחות

ממלחמה

טילים עם ראש חצי טון חומר נפץ מתפצלים ומתעופפים מעל הראש

ילדים חודש בבית כולל פסח

מזמור לתודה שיצאנו ללא יודעת כמה זמן של שפיות, הבית שלם, לא נפגענו, ב"ה תסדרי מחר

לכי תנוחי, חוסר שינה יכול לדכא ממש (מנסיון) ותקופת מלחמה ארוכה בלי אופק כנל

ולדעתי תתנתקי מהזבל הזה

♥️

לא אמין בכללשירה_11

אין מישהי כזאת

ואם יש

אז יש לה מינוסים אחרים שלא הייתי רוצה לדעת

המינוסים בעיניבאתי מפעם

זה הצורך לפרסם את הדבר הכי פרטי שלך, הבית , הכביסה, הניקיון, המשפחה ....

טרנד הזיה

זה ברור כמובןשירה_11

זו תלות

חיים בשביל לצלם

היו לי חברות שהיו יוצאות כדי שיהיה מה להעלות

אובססיה

יכולה להגיד לךרקאני

שסיימתי לסדר בחזרה את הכלים

ועכשיו מסיימת עם הכביסות 

(אנחנו רק זוג עם תינוקת, אז אין ערימות הזויות)

ובכל זאת כל היום הזה הייתי עצבנית ובדיכאון ובלי מצב רוח

ומרגישה שלא בא לי בכלל לחזור לשגרה

ולא יודעת איך עושים את זה 

ויש לידה באופק שמלחיצה אותי

וכולי איכסה בפנים

בקיצור גם אם מהצד נראה שורוד לי

כי סיימתי לסדר את הבלגן

זה בכלל לא אומר שבאמת ורוד...

והכי נורמלי בעולם שיום אחרי החג מרגישים ככה

במיוחד חג שהגיע אחרי חופש ארוך ומתיש

זה קצת כמו נפילת סוכר

בבת אחת ליפול לשגרה ולהתאפס על החיים

עושה סחרחורת

הסוג של דיכאון והמחשבות שאת מתארתאיזמרגד1

זה עניין של כמה ימים או משהו מתמשך?

כי אם זה משהו שהוא עכשיו זה בסדר גמור, לוקח זמן לחזור לשגרה והכל בסדר

אבל אם זה משהו מתמשך שכבר תקופה לא עובר, ואת לא מרגישה שזאת תקופה שתעבור ואת בדרך החוצה משם- לגמרי הייתי בודקת דיכאון. כדאי להתחיל מרופא משפחה.

גם אותי מפיל לראות תמונות נוצצות של נשים אחרותדיאן ד.

אומנם אין לי אינטסטגרם אבל רואה בסטטוס בוואטספ 

נשים מצלמות שולחן שבת ערוך לתפארה ביום חמישי בערב

כשאצלי בלגןןן של החיים, עוד לא בישלנו כלום ומי מדבר על שטיפה.

או נשים שמעלות תמונות שלהן עושות כושר ב- 6 בבוקר או עושות ספורט 3 פעמים בשבוע

והלוואיייייי עליי. מאוד מאוד מנסה אבל זה ממש קשה לי..

וכל הזמן מזכירה לעצמי שזה עולם השקר.

יכולה מישהי לצלם שולחן נוצץ כשכל הבית מסביב בוקה ומבלוקה

או לצלם ילדים לבושים מותגים שנראה שיצאו מהקטלוג

אבל אולי היא במינוס ממש עמוק בבנק.

לפעמים כשבא לי אז אני גם מצלמת איזה משהו אינסטגרמי כזה

לדוגמא כוס קפה מושקעת ברקע השקיעה או כל מיני שטויות כאלו

כמובן שלא מעלה לשום מקום

אבל זה מזכיר לי שאם אני רוצה אני גם יכולה להפיק תמונות "שקר" כאלו.

אהבתי ממששירה_11
כתבו כאןתקומה

כל עולם השקר

וזה גם נכון

אבל לי התמונות האלו שעושות צביטה, גורמות לשאול מה חסר לי ומה אני רוצה.

כי להגיד שהכל זה שקר, זה קל לי. ניסיון לנחם את עצמי.

אבל לפעמים זה לא נכון

ויש אנשים שבאמת מאוד מוצלחים

ומאוד טובים

ואני לא אהיה הם

אבל אני כן יכולה לחשוב למה זה מפעיל אותי, ומה חסר לי

ואז אני מנסה לראות, איך, בקטן, אני יכולה לשנות קצת אצלי, כדי לענות על החוסר שזה מעורר בי

יש לי רעיון גאוני!אמאשוניאחרונה

תמחקי את האינסטגרם ובא לציון גואל.

אני פחות מתחברת לתגובות שזה שקר,

אולי באמת יש נשים שמצליחות להחזיק ככה את הבית.

יש אנשים שעושים מליונים. לא שקר. אמת לאמיתה.

אז מה?

אם יש לי מה ללמוד מהם, אחלה.

אם אין לי, למה לבזבז את הזמן לראות משהו שלא יקדם אותי בחיים בשום צורה?

זה כמו לעקוב אחרי מתכונים לא כשרים.

אולי זה טעים. מעולה שיבושם להם, זה פשוט לא קשור אלי אז חבל על הזמן ועל הפוקוס שלי.

והם? שיהיה להם לבריאות מכל הלב ❤️

ואת? חיה את חייך לפי הקצב והעדיפויות שלך בחיים.

וואי אולי תעזרו לי להחליטאנונימית בהו"ל

ממש מתלבטים מה לעשות עם שבת

אני בתחילת הריון, מבוחלת ברמות

וגם מותשת מכל דבר קטן

הבית הפוך

אני עובדת מחר עד מאוחר

חמי וחמותי ממש רוצים שנבוא אליהם

(היינו אצלם מלא בחג, אבל כמה אחים סגרו בחג בצבא ויצאו עכשיו..(

לא יודעת איך נבשל שבת

וממש רוצה להשאר בבית

אבל זה להפיל את כל העבודה על בעלי

כולל לשמור על הילדים במשך כל השבת (אצל ההורים זה הרבה יותר קל)

אה ואוטוטו מתחילים מילואים

שזה עוד סיבה להשאר בבית..

יציאה מהבית עושה לך טוב?יעל מהדרום
לק"י

לי זה היה עוזר לפעמים. 

לא.. בטח לא אחרי שבוע עמוס כזהאנונימית בהו"ל
אז אולי עדיף להשאר בבית. החלטה נעימה!!יעל מהדרום
יש לכם אפשרות לקנות אוכל מוכן?מתואמת

ואולי להזמין מישהו מהאחים אליכם יעזור להעסיק את הילדים?

נשמע שאת רוצה להיות בבית...

הייתי הולכת להורים לדעתיהמקורית
עזרה עם הילדים + בישולים קונה אותי במצבים של חוסר כח וזמן
ממש לא מרגישה אצלם בנוחאנונימית בהו"ל

הסעודות ארוכות לי

אין לי מה לעשות שם

בעלי עסוק עם אחים שלו..

מה מתאיםתקומה

לבעלך?

נראה לי זו השאלה הראשונה

אם זה מסתדר לו להיות בבית, אז נראה לי אין בכלל התלבטות.

אם הוא רוצה להקל עלייך וישמח להישאר בבית אבל חושש מהארגונים, תנסו לחשוב יחד על פתרונות שיקבלו על התארגנות - שבת מצומצמת, אוכל קנוי וכו'.

אם זה לא מתאים לו וזה יהיה לו יותר מידי, אז כן הייתי שוקלת לנסוע.

אבל תראי קודם מה הוא רוצה 

האמצעאנונימית בהו"ל
הוא גם רוצה להיות בבית

אבל לא יודעים איך לעשות את זה

וברור שמקל עליו להיות אצל ההורים

אבל הוא גם רוצה להקל עלי 

טוב ניסעאנונימית בהו"ל
בסוף שמעתי ממנו שהוא מעדיף לנסוע...

שה' יתן לי כוח

יודעים שאת בהריון?דיאן ד.אחרונה

אם כן אז תפרשי באמצע הסעודות ותלכי לנוח....

אם לא אולי שווה לשתף לפחות את חמותך.

יודעות לכוון אותי איפה יש חולצות מכופתרות לילדים?שיח סוד

בכל מיני צבעים,

שרוול ארוך ו100% נגיד 95% כותנה לילד האטופי שלי

ובארץ…

ילד לא נער

לידר, קיוויעם ישראל חי🇮🇱
צ'ילדרנס פלייסחנוקה

צבעוני יש להם יפה ממש!

נדמה לי שגם לבן.

ונעימות מאד.

אגב לא יודעת גיל אבל גם בפוקס יצא לי לקנות מכופרתות יפות במחירים טובים יותר.

אני גם ראיתי, אפשר לקנות אונליין בטרמינל Xשומשומ
תמנוןהמקורית
את מכירה את התלבושת האחידה שיש בתלמודי תורה?שושנושי

חולצה משבצות צבעונית,

יודעת שיש כמה סוגי ייצור - בערים חרדיות בטוח תמצאי סניפים שמוכרים

איזה סוג חומר את צריכה?

את מתכוונת לחולצות שיש בהן כפתורים לכל האורך?מתואמת

לא נראה לי שיש חולצות כאלה מכותנה...

יש חולצות טריקו עם צווארון ושלושה כפתורים שהבד שלהן נעים יותר, אבל גם לא יודעת אם מכותנה. אני מכירה בלידר.

למה לא? בטח שישהמקורית

בהדס מינילאב יש בטוח

לדעתי גם בתמנון

גם חולצות פולו

אולי אפילו באורבניקה

יכול להיות באמת שיש... זה פשוט נשמע לי לא מתאיםמתואמת
ל"קונספט"...
מה הקונספט מבחינתך? לא הבנתי האמתהמקורית
חולצות מכופתרות הן הרבה פעמים מכותנהקופצת רגע
הן עשויות מאריג, והאריג הוא הרבה פעמים מכותנה או תערובת כותנה.

יכול להיות שאת חושבת על בד סריג שעשוי מכותנה? כמו גופיות או חולצות טריקו? ג'רסי למשל זה סוג סריג שיכול להיות עשוי מכותנה.

זה באמת סוג בד שונה, אבל גם סריג וגם אריג יכולים להיות עשויים מכותנה בלבד או מתערובת כותנה. 

כנראה באמת שאני לא מבינה בזה...מתואמתאחרונה

אני מחלקת את העולם לבדים נעימים ולבדים לא נעימים. הבד של החולצות המכופתרות לא נעים מבחינתי, לכן הסקתי שהוא לא כותנה (שאמורה להיות נעימה).

אבל באמת אף פעם לא ממש התעמקתי ברכיבים של כל בד...

כותנה לא חייב להיות בד טריקו (שזה בד סריג)חילזון 123

יש גם כותנה שהיא בד אריג. כלומר בד לא נמתח.

תביעת חלת- מישהי הצליחה למלא??נועה לה

אני כבר אובדת עיצות

כל הביוקרטיה והטפסים האוטומטיים האלה מוציאים אותי מדעתי!

הם מבקשים אישור על נקודות זיכוי או פטור ממס

מאיפה אני מנפיקה את המסמך הזה??? לא מוצאת באתר של מס הכנה או ביטוח לאומי

פליז עזרה!!!

נראה ליהשם שלי
אמור להיות בתלוש/ טופס 106
תלוש שכר אחרון יש לך? / טופס 106?המקורית
אבל כבר העלתי תלושים במקום אחרנועה לה
יש מצב שצריך להעלות פעמיים? 
למי שיש אישור לנ"ז מפקיד שומה הסעיף הזההמקורית

רלוונטי, וחשוב מאוד, למי שלא - כנראה שהתלוש מספיק

אם זה סעיף חובה זה מה שהייתי עושה 

ואוו תודה רבה רבה!!נועה לה
את לא מבינה כמה אני מתוסכלת מול כל הביוקרטיה הזאת, כל הזמן מעלה את כל הטפסים עונה את כל הפרטים ואז צריכה לבדוק על איזה טופס והכל נמחק!!!  התגובה שלך עזרה לי לעשות המשך לדף הבא סוף סוף! 
ממש בשמחה יקרה המקוריתאחרונה
צריכה עצות.או שאולי זו פריקה וצריכה חיבוק.לא יודעתאנונימית בהו"ל

חצי שנה אחרי.

והזכרונות מפתיעים אותי כל פעם מחדש בזמנים שלא ציפיתי להם.

אם זה סתם רגע עם עצמי, או רגע עם בעלי

והמוח עובר למקום אחר

והמחשבות

והגוף מתנתק

וזה כואב כל פעם

ומעייף

אוף

❤️❤️❤️❤️❤️אפרסקה
מאחלת לך את כל הטוב שבעולם ושתמצאי שלווה
חיבוק גדול גדול.קמה ש.

בס"ד

לא פירטת אבל נשמע כואב מאד ❤️‍🩹

בגלל שביקשת עצות: שקלת טיפול כדי לעבד את מה שהיה? מהמעט שכתבת מזכיר קצת תגובות פוסט טראומטיות. המוח והגוף זוכרים את הטראומה ושולפים אותה בכל מיני הזדמנויות וכשזה קורה, זה גורם לכאב ולשיבושים של כל מיני הסיטואציות.

מצד אחד חצי שנה זה עדיין די טרי לחוויה קשה.

מצד שני נשמע שאת סובלת ושזה פוגע בך ביום יום 💔 וטיפול טוב יכול לעזור עם זה.

חיבוק גדול שוב!

בע"ה שמכאן תראי רק אור ומתוק תמיד!!!

תודה! (מוזכרת לידה שקטה)אנונימית בהו"ל
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ"ב בניסן תשפ"ו 21:21

לידה שקטה.

בעקבות הפסקת הריון.

ועכשיו צריכים טיפולים.

והמלחמה הזאת דחתה את כל התורים...

זה נחשב טראומה? לא יודעת

בעקרון קיבלתי 12 פגישות עם עו"סית. הרחיבו לי כי עברנו לטיפולים, אבל אין כמעט תורים.

אמן!!!

חיבוק גדולאחת כמוני

לגמרי טראומתי

וקשה גם לחשוב על העתיד ומה שתצטרכו לעבור

שולחת מלא כוחות

זה נשמע טראומטי ממשאיזמרגד1אחרונה

חיבוק על זה🩷

אולי אם את לא מקבלת מענה מספיק דרך הקופה, שווה לשקול ללכת לטיפול באופן פרטי כדי לעבד את זה.

ומצד שני כמובן שזה הגיוני לגמרי להמשיך להתאבל על זה. זה גם יכול להמשיך לכאוב עוד שנים, וזה בסדר שכואב🩷

חיבוק!!מכחול

אולי יעניין אותך