אבל אני חושבת שאת צריכה ניעור רציני...
בעייני זה ממש חוסר אחריות לא לקחת הבשלת ריאות!
הפער ההישרדותי בין פג שנולד אחרי זריקה לבין כזה שלא הוא גדול. ראיתי את זה בעיניים שלי.
זאת זריקה מצילת חיים!
אין שום סכנה בזריקה הזאת. וגם אם לוקחים אותה ״סתם״ זה לא נורא (אפשר לקחת רק שני קורסים שלצזריקות בהפרש של שלושה שבועות במהלך ההריון, ומשבוע 34 זה כבר פחות נצרך.. לכן לפעמים מנסים למשוך בלי הזאיקה בשבועות 23-26. אבל אתכבר אחרי זה. אז רוצי לקבל את הזריקה!!!).
זה נכון שהעוברים אח״כ מנומנמים יותר, אבל זה לא משפיע על הדופק שלהם בשום צורה שהיא.
את כותבת שאת לא מוכנה להתכונן ללידה. אז למה כן?
לאבד את אחד העוברים את כן מוכנה?
לא אישפזו אותך לכיף..אשפזו אותך כי יש חשש לשלומם של הילדים שלך.
צוואר ארוך וסגור וזה שאין צירים זה נהדר, אבל זה לא מעיד על המצב הבריאותי של העוברים שבפנים.
ירידה בדופק יכולה לקרות ברגע, בלי שום הכנה מוקדמת, ולהוביל חו״ח למוות תוך רחמי. אני בטוחה שאת לא רוצה להגיע לשם.
הבשלת ריאות נועדה כדי להגן על הילדים שלך מהצורך ביילוד מוקדם בעקבות מצוקה עוברית.
לוותר על הזריקה הזאת זה כמו לוותר על חגורת בטיחות ברכב בגלל שהיא לא נוחה.
ולגבי הערכות המשקל, כבר כתבתי לך בשבוע שעבר שאני חושבת שהמשקלים לכשעצמם הם סבירים יחסית. אבל אני לא רופאה ומניחה שהם רואים תמונה כוללת יותר ומודעים ליותר פרטים, ואם החליטו לאשפז כנראה שיש לזה סיבה טובה.
ובכל מקרה, הערכת משקל היא רק הערכה. יכולה להיות סטיה לשני הכיוונים (אצלי אגב, הקטן נולד משמעותית פחות מהערכת המשקל האחרונה... אני לא אשכח לנצח את השוק כששמעתי את משקל הלידה שלו...).
מקרה כמו שלך הוא לא נדיר, והרופאים יודעים מה הם עושים. אני הייתי סומכת עליהם.