אני נמצאת במצב דומה, תינוק קטן בן 11 חודשים, שלפני כמה שבועות חלה בוירוס ומאז לא אוכל. גם מטרנה מסרב לשתות בקושי רב.
אבל אני כן בלחץ. מאוד בלחץ. מאוד.
ואני כל היום סביב האוכל שלו. מחכה כמה שעות בין ארוחה לארוחה, שיהיה רעב. נותנת לו לאכול ואז כשהוא סוגר את הפה אחרי כמה ביסים אני מביאה לו משחק ועוד משחק ועוד משחק ורק תוך כדי הוא פותח את הפה. ואחכ מורידה אותו לריצפה ותוך כדי שהוא משחק וזוחל אני רודפת אחריו ברחבי הבית נותנת לו עוד ביסים. ככה מאכילה אותו במשך שעה וחצי כל פעם. אני יודעת שזה לא טוב, שאני הורסת לו את המנגנון הטבעי של שובע ורעב, וכשילד רעב הוא צריך לדעת שאוכלים בשולחן ולא תוך כדי משחקים והסחות דעת...
התברר לי בלי קשר שאני סובלת מחרדה אחרי לידה, ואני נמצאת כעת בטיפול פסיכולוגי, וכנראה אחד המצבים בהם אני הכי חרדה, זה בכל הנוגע לאוכל שלו. ופשוט לא מצליחה לשלוט בזה.
אני לא יודעת מה לעשות עם האוכל שלו. בחרדה אני מטפלת. אבל באוכל שלו אני אובדת עצות. הוא יכול בארוחת בוקר לאכול רק 50 מל מטרנה ועוד חצי פנקייק קטן, ובארוחה אחכ אחרי כמה שעות טובות הוא יכול לאכול רק שלושת רבעי קציצת בשר ולסגור את הפה. ואם לא אדחוף לו בכח תוך כדי המשחקים עוד אוכל הוא פשוט לא יאכל... ובטח אחרי שעה הוא יהיה רעב שוב וככה יצא שכל היום אני סביב האוכל שלו שזה גם לא טוב...
אני עשיתי לו היום בדיקות דם ומחר אלך לרופאה, אבל רוצה להגיע אליה קצת יותר חכמה כי אני באמת לא יודעת איך לנהוג. ברור לי שאני צריכה לשחרר, להוריד לחץ, להקשיב למנגנון הטבעי שלו של הרעב והשובע, ולא לדחוף לו אוכל. מצד שני, אני לא רוצה שיהיה רעב ויתחיל לרדת במשקל או שיאכל כל שעה. ( מאמינה שעד כה לא ירד במשקל כי אני כמו שכתבתי פשוט מאכילה אותו יותרתוך כדי ההסחות דעת)
אשמח לתובנות שלכן ולעצתכן...