אורי אורבך תוקף את החלטת בני עקיבא להחרים הצעדה לזאנונימי (פותח)
כר שיירת הל"ה בעקבות שירת בנות ועוד כמה דברים הנוגדים את רוח התנועה שהיא מן הבולטות בצעדה.
מה דעתכם?

הל"ה התבטל?לוקסוס
לא. נדחה לשבוע הבא בגלל המזג אוויר.נעמה*
סיפור מוזר..נעמה*
אם זה נכון- אשרינו.
פרטים נוספים על ההחלטה, כנסו:אנונימי (פותח)
עבר עריכה על ידי נעמה* בתאריך ו' שבט תש"ע 23:17
עריכה- הכנסת הכתבה להודעה
מזכ"ל בני עקיבא: "מה קדוש בשירת נשים"?

הרב בני נכטיילר תקף בשיחה עם ynet את החלטת משרד הביטחון לשלב להקה צבאית בטקס הזיכרון לשיירת הל"ה - שבגינה לא ישתתפו חניכי בני-עקיבא בטקס: "כפו עלינו לשמוע שירת חיילות". מנגד אומר ח"כ אורבך: "בני עקיבא לא צריכה להיגרר לפינות המעדיפות את הבדלנות על פני הקירוב"

קובי נחשוני

פורסם:  21.01.10, 21:05

אחרי המתנחלים וישיבות ההסדר – גם בני עקיבא נגד משרד הביטחון: מזכ"ל תנועת הנוער הדתית, הרב בני נכטיילר, תוקף בחריפות את ההחלטה לשלב הופעה ובה שירת נשים בטקס הזיכרון לשיירת הל"ה – מהלך שבגינו החליטה בני עקיבא להחרים את האירוע. "משרד הביטחון נהג כפיל בחנות חרסינה", אמר נכטיילר הערב (יום ה') ל-ynet, "למרות שהסברנו להם את הצורך שלנו להתאים את אירועיה למגוון סוגי החניכים והסניפים, הם החליטו לצפצף עלינו ולכפות עלינו שירת חיילות".

מזכ"ל בני עקיבא טוען כי חניכיו הם "רוב מוחלט של משתתפי העצרת", ולפיכך מצופה מהמארגנים להתחשב ברגשותיהם. "האם אני צריך להודיע למי שאינו שומע שירת נשים שאין לו מקום בתנועתי רק כי משרד הביטחון מסרב לגלות רגישות?", תהה, "מה ההתעקשות הגדולה של משרד הביטחון שחיילות ישירו? מה כל כך קדוש בזה? אתם רוצים מאיתנו לבוא כי אנחנו עושים לכם את האירוע אבל במקביל לא סופרים אותנו?".

על הטענות להקצנה דתית בבני עקיבא אמר הרב נכטיילר: "היא תנועה של עם. לא מתחרדת ולא מתחלנת. היא בבואה של ציבור הציונות הדתית הגדול והמגוון. בבני עקיבא יש מאות סניפים ועשרות אלפי חניכים. יש חניכים וסניפים ששומעים שירת נשים ויש שאינם שומעים, ואין לי כל כוונה לוותר על חניכים מכל סוג שהוא". 

ח"כ אורי אורבך, חבר מפלגת "הבית היהודי" תקף את החלטת בני עקיבא להחרים את האירוע בגוש עציון ואמר בתגובה ל-ynet: "חניך בני עקיבא המקפיד שלא לשמוע שירת נשים יקפיד על עצמו. הבעיה בהחרמת הטקס החשוב היא בהפיכת הנושא של שירת נשים לחזות הכל ולדגל מזוייף של הציונות הדתית".

על פי חבר-הכנסת אורבך, "בני עקיבא לא צריכה להיגרר לפינות המעדיפות את הבדלנות על פני הקירוב - שמבטא הטקס החשוב בגוש עציון".

תגובת בנ"ע-נעמה*
[מתוך האתר]

חברים יקרים ה' עמכם,

להלן מספר עובדות על מערך צעדת הל"ה:

1. עד לפני שנתיים צעדת הל"ה מנתה כ450 צועדים, במשך שנים פעלה מועצה אזורית גוש עציון לחבר את תנועות הנוער לצעדה ע"מ להגדילה .
  2. בשנה הראשונה להשתתפותנו גדלה הצעדה ל4000 חניכים מתוכם 2000 חניכי התנועה.
  3. שותפות זו לא באה לידי ביטוי במספר החניכים בלבד אלא, בכל המענה החינוכי – התנועה אחראית על תוכן הצעדה ולשם כך הפיקה 4 סרטים הפזורים במסלול, ואף הצד הארגוני כגון, סדרנים, גנרטורים ושתיה חמה, מבוסס ברובו המכריע על התנועה.
  4. בשנה הנוכחית נרשמו לצעדה 2800 חניכים + 1500 תלמידי מערכת חינוך (חלקם דתיים וחלקם שלא + 500 חיילים. (כלומר, רוב הצועדים הינם חניכי התנועה.)
  5. בבואנו לתכנן את הצעדה השנה נתקלנו במספר דרישות:

א.      הפרדה של המסלולים- מערכת של"ח רצתה לפצל את ההליכה באמירה "תלמידי בתי הספר לא רוצים להיפגש עם בני עקיבא".

ב.      בקשה להפרדה של הטקס בעקבות ההפרדה במסלול.

ג.        דרישה שמזכ"ל התנועה לא ידבר בטקס הסיום באמירה "שמזכ"ל התנועה הינו איש פוליטי ולכן זה יפגע ברגשות התלמידים אשר אינם בעלי דעה שכזאת" (יש לציין שגם לפני שנתיים נתקלנו בבקשה דומה והצלחנו לבטלה).

1. אנו הסכמנו לתכנן מסלול נוסף והתעקשנו שיהיה טקס משותף.
  2. ממניעים טכניים, (המסלול הנוסף גרם לכך שחניכי התנועה לא יוכלו ללכת את המקטע האחרון בלילה אלא רק באור ראשון), היה צורך שבתי הספר יתעכבו כשעה עד שהחניכים יוכלו לרדת מגבעת הקרב למקום הטקס ואפילו המלצנו שלחברי בתי הספר תיבנה תוכנית חינוכית אשר תתאים להם על מנת שיהיה טקס משותף. (אולי גם הופעה.)
  3. בכל ישיבות התיאום המשטרה, ובניית תוכנית הירידה והעלאת התלמידים, הייתה שותפה התנועה ולא שום גוף אחר .
  4. לשמחתנו לא אישרה המשטרה צעידה בשני מסלולים נפרדים. (שמחה זו נבעה ממניעים אידאולוגיים של שיתוף וחיבור, מבחינה ארגונית פשוט יותר לפעול לבד. )
  5. לצערנו עלתה דרישה שגם בעקבות השינוי, הצעידה תהיה בנפרד, תופיע להקה צבאית והמזכ"ל לא ידבר.
  6. יש לציין שהלהקה לא הייתה אמורה להופיע ב"שירי ארץ ישראל היפה", אלא ע"פ הגדרת אנשי מערכת הביטחון ושל"ח היא אמורה לשירי שירים עכשוויים (השיר לדוגמא שהוצג על ידם היה: "ריקדי ידך הניפי" – שירו של זוהר ארגוב. באופן אישי אני מאד אוהב את השירים אך זה לא קשור לאופי האירוע.) ולא שירי עצב וזיכרון. גם בעניין תוכן השירים, לא הסכימו לקבל את דעתנו שיש צורך למתנם לצורך אירוע זיכרון, ולא הופעה של "ליל חמישי". מכאן נבעה דאגה נוספת לא רק משירת נשים (גם לפני שנתיים בטקס הייתה שירת נשים ללא שהודיעו לנו ונושא זה לא הגיע לתקשורת,) אלא גם מריקודים והופעות שאינן עולות בקנה אחד עם הגדרות צניעות בסיסיות.
  7. לדעתי באירוע בו שותפים כל חברי התנועה יש לתת מענה לכולם כהגדרה של "תנועה של עם" ואם שירת נשים הינו נושא השנוי במחלוקת, יש להתחשב בו בבחירת התוכנית, ולא לחייב אחד מן הצדדים הנוגעים במחלוקת שלא להשתתף בצעדה. (יש לציין שגם המועצה האזורית גוש עציון הבינה כך ב"שיחות מסדרון" לקראת השנה הבאה.)
  8. אנו העלינו לפחות חלופה אחת של זמר אשר יכול לתת מענה לכלל הציבור המשתתף באירוע ואפילו היינו מוכנים להשקיע מכספי התנועה לצורך כך. (וזאת כאשר נטענה כלפינו הטענה כי אין תקציב להביא זמר אחר אלא רק להקה צבאית שהשתתפותה אינה כרוכה בתשלום.)
  9. המארגנים הציעו לקיים טקס משותף, בו כאמור לא ידבר המזכ"ל, ולאחריו יודיעו שחניכי בני עקיבא ממשיכים בצעדה ואז תופיע הלהקה .אנו חשנו שכך המחלוקת תובלט בעקבות הפומביות שתינתן לעניין.
  10. יש לציין ששקלנו לבטל את ההשתתפות ע"מ שלא להיקלע לעימותים מיותרים אך חשנו שערך הצעדה הינו גדול יותר.
  11. לאור זאת נאלצנו לוותר על הטקס המשותף ולשנות את לוחות הזמנים. עם זאת, עדיין הייתה דרישה מצד הגופים האחרים שלא לצעוד ביחד עם חברי התנועה. (למרות שלכלל הצעדה אנו נספק סדרנים / מלווים שתייה חמה תאורה.)
  12. למרות הקושי שיש לנו עם הסדר זה ההסדר התקבל אצל כלל הצדדים כלומר המארגנים משרד הבטחון ושל"ח.
  13. לדעתנו, כל אחד צריך לראות בין השורות מי מנסה להעלות את הנושא שוב לתודעה הציבורית ומדוע. את מי משרת אינטרס זה? וזאת לאחר שכל אחד מהצדדים  הסכים בכאב לפשרה.
  14. צריך להדגיש שהדיון בכללותו הוא דיון תיאורטי משום שכרגע, עקב דחיית הצעדה בעקבות מזג האויר, הלהקה הצבאית כרגע לא תוכל להופיע.
  15. הדברים נכתבים מתוך כאב, אך עם אמונה רבה בחובה ליזום פעילות המשותפת למספר גופים עם המחירים והמורכבויות העלולים לנבוע מכך.
  16. בני עקיבא ממשיכה בכל הכח להיות תמיד "תנועה של עם"!

בברכת חברים לתורה ולעבודה

ובברכת שבת שלום

הנהלת התנועה

כל הכבוד!אסתר400
ומסתומרת מתחרדת?..
זה הלכות צניעות בסיסיות...אשריכם!
ומה עם "ותשר דבורה וברק..."אנונימי (פותח)
איזה תותחייים!! איזה כיף לראות את זה!יורבית
[אז לא הכל שטויות בסוף..]
שניהם טועים-גם החרד"ל וגם ה"מחמד"Matanman
ה"מחמד" כאורבך ודומיו, יתרפסו בפני השמאל, ויחפשו את החיים הקלים של חוסר התמודדות כנה עם ההלכה.

החרד"ל לעומת זאת, יחרימו כל דבר שכזה, וכך גם יחלישו את כוח היצירה והאומנות של הנוער, וכראיה לכך-הרבה סניפי בני עקיבא ועזרא לאחרונה מפסיקים את המסורת של "פיזמונסניף"-אחת ההזדמנויות היקרות והיחידות שהנוער הדתי נחשף לעיסוק במוסיקה ויצירה דבר העשוי לפתח כשרונות מעולים בעתיד בתואנות של הלכה, ללא שילמדו את הסוגיה לעומק ובעיקר-ללא התמודדות אמיתית עם היחס המורכב לנושא.

בכדי ליצור מהפכה תרבותית במדינה, חייבים לשמור על עיקר הדין, ללא התפשרות, אך גם ללא חומרות וחומרי-חומרות המקשים ופוגעים ביצירה היהודית המתהווה במדינה
אמנם יש כבר דיון בנוג"ה,נעמה*
אבל בכל זאת-

לדעתכם-
הסיפור נופח יותר מדי?
או שהגיע הזמן שבנ"ע תעשה את הבירור הזה?

הרי ברור עכשיו שבתנועה יש שני זרמים.

נקרא להם זרם ה"לכתחילה" וזרם ה"בדיעבד"

זרם הלכתחילה- אלה שחושבים שבנ"ע צריכה להיות מעורבת מלכתחילה ומתוך כך נובעות כל הדעות שלהם בנושא.. לדוג'- ח"כ אורי אורבך, הקיבוץ הדתי, וכו'.

זרם הבדיעבד- אלה שחושבים שבנ"ע מעורבת רק בדיעבד וצריך לעשות כמה שיותר צעדים כדי להתקדם ולהפריד אותה. לא חסרות דוגמאות של אנשים שחושבים ככה..

השאלה היא-
אם לא יגיע באיזה שהוא שלב 'פיצוץ' בין שני הזרמים?
איך שומרים על עצמנו בתור תנועה של עם  [כן, גם כאלה שחושבים שצריך חברה מעורבת הם חלק מהעם, וכן, גם מהתנועה..] ומרצים את כולם?

לדעתי!דניאלה .ד.
קודם כל אני מהזרם של הבדיעבד.. כמובן שצריך תמיד להתקדם אך זה לא סותר את זה שלא נהיה תנועה של עם אם תהיה נגיד הפרדה בהמשך ואני יסביר!
אם עדיין נהיה שייכים לתנועה וזה יהיה בנפרד יהיה תפקיד לכל אדם איך לשמור על בנ"ע בתור תנועה של עם.
תנועה של עם היא לא בהכרח צריכה להיות מושפעת מהעם או להכניס את העם אליה אלא לתת משלה אל העם.
לעזור לעם לצמוח, וזה עם אמצעים המותרים לכך בלי לעבור על הלכה וכ'
הרי ידוע שעמ"י הם בעצם שרשרת וכל אדם מתוך העם הוא חוליה המקשרת בין השאר!
אם אדם אחד יעשה מעשה זה ימשוך אחריו עם.. אולי לא כ"כ מהר אבל זה יקרה.
כי לאדם יש השפעה רבה על החיים סביבו זה דבר ידוע ואכן הנ"ל אפשרי בהחלט ובס"ד.
הלוואי ונצליח!
אבל הבעי'ה,יורבית
שלא כולם מסכימים שהדרך הנכונה היא להפריד..
ומה שיוצא זה פילוג, ל"ע.

מה עושים עם זה?
זה בידיוק הבעיה.אנונימי (פותח)
זה בדיוק הבעיה.ההסתכלות הזאת של הציבור הדתי שלנו שאנחנו כאילו רוצים לתת לתת לתת.מתנשאים צעל כולם.חושבים שאנחנו יותר טובים,ורק מרחיקים ככה.וזה חבל וזה פספוס מטורף.
העיניין הוא להתחבר.באיזה דרך שרק רוצים.למצוא את הדברים המשותפים.לא רק לחשוב שאנחנו אלה שצריכם לתת.גם להם יש מה להוסיף לנו,והרבה.
אין בעה בשירת בנות.וחבל שאנחנו הולכים לכיוון הקיצוני.הם שרים היחד עם בנייים!!!

>>>>>>נעמה*
"ההסתכלות הזאת של הציבור הדתי שלנו שאנחנו כאילו רוצים לתת לתת לתת.מתנשאים צעל כולם.חושבים שאנחנו יותר טובים,ורק מרחיקים ככה.וזה חבל וזה פספוס מטורף."

לפי מה את קובעת שזאת ההסתכלות של הציבור הדתי?

"גם להם יש מה להוסיף לנו,והרבה."

נכון. מתישהוא אמרו שלא?

"אין בעה בשירת בנות.וחבל שאנחנו הולכים לכיוון הקיצוני.הם שרים היחד עם בנייים!!"

לשמור על מצוות התורה זה להיות קיצוני?!
נכון, יש רבנים שמתירים לשמוע שירת נשים- אבל הם מעטים.
ובנ"ע- בתור תנועה של עם- צריכה לגשר בין כל הקצוות- אלה ששומעים נשים, וכן, גם אלה שלא.
איפה הקיצוניות כאן?
חבל שאנחנו כ"כ מפחדים מהתקדמות דתית- וכל דבר ישר נראה כמו 'התחרדות'.
חבל שזה לא ברור שאפשר להיות דתי שמקפיד על שמירת מצוות, ובכל זאת נשאר דתי לאומי לחלוטין.
ובסופו של דבר-נעמה*

מסע הל"ה יערך בשיתוף בני עקיבא

בתום דיונים בין הגורמים השונים המארגנים את מסע הל"ה נמצא פיתרון אשר יאפשר את השתתפות חניכי בנ"ע בטקס הסיום של המסע.

פרסום ראשון: 25/01/10, 22:22
שלמה פיוטרקובסקי

תנועת בני עקיבא, המועצה האזורית גוש עציון, משרד הביטחון ותחום של"ח במשרד החינוך הגיעו הערב לסיכום משותף על אופיו של טקס הזיכרון שיערך בסוף השבוע הקרוב לגיבורי הל"ה.

על פי הסיכום, בסיום הצעדה המשותפת יתאספו כל המשתתפים, חניכי בני עקיבא, תלמידי בתי הספר, חיילים ובני נוער נוספים, יערך טקס זיכרון לציון גבורתם של לוחמי הל"ה. בסיום הטקס הרשמי תמשיך הצעדה לגבעת הקרב והמעוניינים יישארו למופע של להקת מפקדת זרועות היבשה.  

הרב בני נכטיילר, מזכ"ל התנועה, אומר כי "אנו גאים להיות תנועת  הנוער של כלל הציבור הדתי לאומי בישראל. המחלוקות הקיימות בתוך ציבור זה לא מונעות ולא ימנעו מאיתנו בעתיד להניף במשותף את דגל התנועה, דגל התורה והעבודה. ההפרדה בין הטקס להופעה תיתן מענה לכלל חניכי בני עקיבא המהווים את רובם של המשתתפים במסע. אנו מקווים שגם בשנים הבאות נמשיך לפעול עם המועצה האזורית גוש עציון העושה רבות להנצחת חללי הל"ה".

שאול גולדשטיין, ראש מועצת גוש-עציון, אמר כי "אני שמח שהצלחנו להגיע להבנות בין כלל המשתתפים ובכך להוביל להשגת שני היעדים אשר הצבנו לעצמינו : קיום אירוע המאחד בין כלל עם ישראל והנצחת מורשת לוחמי תש"ח. אין ספק שהסכמה זו הינה המשך ישיר וראוי למורשת לוחמי הל"ה".

דברייך לדעתי נכונים מאוד..דניאלה .ד.
יהודי שומר מצוות ירא שמיים זה עיקרו של דבר ולא הפחד מההגדרה של "חרדי"
כי זה כבר עיניין שתלוי בהשתדלות האדם בעבודת ה'.
הגדרה היא רק משקפת דרך לא יותר..
ברוך ד'!! זה קיוש שם שמיים גדול מאוד-קשקושה קטנה
בס"ד
לענ"ד זה שבנ"ע אומרת: "יש הלכה, יש שו"ע, ואנחנו לא מחפפים סתם- אלא הולכים לפי האמת!" יוצר אצל הציבור שאינו שומר תו"מ הערכה גדולה יותר מאשר אם בנ"ע תתנגד ל"שוביניזם הנורא הזה!!" אוי ויזמיר!! |ציני|

אגב, למה בכל הפרשייה הזאת אף אחד לא הזכיר אפילו קצת שהשירת נשים הזאת היא כפייה אנטי דתית ופוגעת ברגשותיו של אדם דתי?
עוד פעם ההתבטלות של הציבור הציוני- דתי [בכוונה לא "דתי- לאומי"].
רק חבל שהיא לא מוחלטת כלפי ד' יתברך.

מסקנות: יישר כח לרב בני נכטיילר, כל הכבוד לבנ"ע שעולה ומתקדמת בצעדי ענק לאחרונה, חבל שיש עוד כמה סניפים שלא כ"כ בראש הזה (ע"ע הקיבוץ הדתי), וכן, יש לנו מעט ללמוד מן הציבור החרדי

[אה, ואני אחת מהשומרון מהכינוי של אחותי.]
>>נעמה*אחרונה
 אני לא כ"כ מסכימה עם מה שאמרת בהתחלה. למרות שזו האמת וצריך ללכת בדרכה, לא נראה לי שכל הסיפור יצר איזה שהיא הערכה לבנ"ע בציבור החילוני בכלל, וכן. גם בחלקים מהציבור הדתי.
עצם זה שאנחנו, כתנועה שמגדירים את עצמנו [וב"ה גם משתדלים ומקיימים כמה שיותר] כתנועה של עם, הגענו למצב כזה של כמעט פילוג, ואם לא פילוג- אז לפתיחת פערים כ"כ גדולים ומשמעותיים בין 'מחנות' שנוצרו בתנועה, [ולא, הכוונה לא לסיירים]. זה עצוב וכואב.
אויל לפני שאנחנו הולכים להשפיע על העם [או תוך כדי] אנחנו צריכים לעשות בדיקה שבתוך עבודת הקודש שאנחנו עושים- אנחנו לא שוכחים אף חלק מהתנועה.
לא את ציבור ה"דוסים" - לא שומעים בנות, סניפים נפרדים וכו',
ולא את הציבור היותר 'פשרני'- שכן שומעים בנות ובעד תנועה מעורבת.
כולנו תנועה אחת- ואסור שנתפרק!
מה כן צריך לעשות? לנסות להשפיע. אנחנו מאמינים שהדרך שלנו- של התחזקות התנועה וההתקדמות שלה היא הנכונה?
בואו נראה נשפיע על אלה שחושבים שלא, על היותר מבוגרים שאולי לא מבינים מה אנחנו באים עם רעיונות כאלה פתאום, נראה להם שזו האמת.
רק צריך לעשות את זה בנועם, ולא להיות אנטי להם.

[ב. לעניות דעתי- הקטע עם הציבור ה"ציוני דתי"- שזה בכוונה ככה- לא נכון לעשות את זה. אבל זה כבר דיון אחר ]

עוד דבר. "רק חבל שההתבטלות לא מוחלטת לה' יתברך.." [בערך מה שאמרת.] שינווים ותהליכים לא באים בבום. הם באים קמעה-קמעה. ואין מה לעשות. אנחנו תנועה גדולה, ושוב, כוללים המון זרמים- ולכן התקדמות היא איטית יותר.
אסור לשכוח את המשפט "הצדיקים הטהורים אינם קובלים..". נכון. יש המון צדדים שמפריעים לנו בהתנהלות של הציבור שלנו.
אבל במקום להתקומם על זה צריך לעשות ולשנות. להוסיף צדק- ולא לקבול על הרשעה..

דבר אחרון.. בקשר למה שכתבת על סניפי הקיבוץ הדתי.
צריך לדעת שהקיבוץ הדתי- כמה שהם נראים הסניפים של הבנות עם המכנסיים וכו', הם אמנם ככה, ואמנם בראש שאני מניחה די שונה מהראש של שאר התנועה,
אבל בכל זאת- ם היו פעם המרכז של בנ"ע- כל בנ"ע הייתה מושתת עליהם. מאחורי הדברים שלהם עומדות אידיאולוגיות שלמות.
אז שוב- גם הם בע"ה יתקדמו, וישתנו.
מה שאנחנו צריכים זה פשוט להשפיע.

מקווה שהיה ברור, אני אשמח לתג'..

לפי דעתכם:שמיניסט באמ"ש
האם צריך להקים תנועת נוער בגרעין שנכנס לתוחמת הצפונית ב"רצועת עזה"?
הנחשון יוצא לטיולים עם כל הסניף?אנונימי (פותח)
תלוירעות שרהאחרונה

בנטיעות וכזה נראה לי שכן

במחנה יש משהו נפרד

אני צריכה פעולה פיגוזית על תפילהאחי אהוביה

יש למישו אולי?

קצת יותר פרטים, גברת תותחיתימח שם עראפת

לאיזה גיל, איזה חלק שקשור לתפילה?

אשמח גם..אנונימי (2)

כיתה ד..

על החשיבות של להתפלל מנחה בסניף..

אצלנו אחרי המפקד כל שבט מתפלל לבד והרבה חניכות לא ככ שותפות במקרה הטוב יושבות בשקט במקרה הרע גם מדברות ואז יוצא שמי שמתפללת כביכול מפסידה כי היא לא בענינים.

רוצה פעולה מפוצצת כזאתי על תפילה ולמה חשוב שיגרה אותם להתפלל..

לכיתה ואחי אהוביה

חלק ממערך בת מצוה

באמת להעביר להם את ההרגשה שתפילה זה לא עול, זה לא עוד משימה מעיקה שצריך לסמן עליה וי.. 

צ'אט ג'יפיטיזיויק

להלן מערך שיעור של חצי שעה בנושא תפילה, המיועד לנוער דתי בכיתה ו' ומחולק לשלושה חלקים של 10 דקות כל אחד. המערך מותאם לגיל ולרקע הדתי של התלמידים, תוך שימוש בשפה פשוטה ופעילויות קצרות וממוקדות:

חלק ראשון: פתיחה והיכרות עם הנושא (10 דקות)

מטרה: לעורר עניין ולחבר את התלמידים לנושא התפילה.  

דקה 1-2: שאלה פותחת  

שאל את התלמידים: "מה אתם מרגישים כשאתם מתפללים? משהו מיוחד או אולי משהו שקשה לכם בזה?"  

תן ל-2-3 תלמידים לשתף בקצרה (30 שניות לכל אחד).

דקה 3-5: סיפור קצר  

ספר סיפור קצר על חנה מהתנ"ך (שמואל א', פרק א'): "חנה התפללה בלב שלם לבקש בן, והתפילה שלה הייתה כל כך חזקה שהיא ממש דיברה עם ה' כמו עם חבר."  

שאל: "מה אתם חושבים שהפך את התפילה שלה למיוחדת?"

דקה 6-10: דיון קצר  

שאל: "למה לדעתכם חשוב להתפלל? מה זה נותן לנו?"  

עודד תשובות כמו: קשר עם ה', שקט בלב, תחושת תמיכה.

חלק שני: הבנת התפילה דרך פעילות (10 דקות)

מטרה: להמחיש את המשמעות של התפילה בצורה חווייתית.  

דקה 1-2: הסבר קצר  

אמור בצורה פשוטה: "תפילה היא כמו שיחה עם ה'. לפעמים אנחנו מבקשים, לפעמים מודים, ולפעמים סתם רוצים להרגיש קרובים."

דקה 3-8: פעילות קבוצתית  

חלק את הכיתה ל-3 קבוצות קטנות.  

תן לכל קבוצה משימה:  

קבוצה 1: כתבו 3 דברים שהייתם מבקשים בתפילה.  

קבוצה 2: כתבו 3 דברים שהייתם מודים עליהם.  

קבוצה 3: כתבו 3 דברים שמרגישים לכם קרובים ללב בתפילה (למשל: שיר, מילה או רגע).

כל קבוצה מקבלת דף ועט, ויש להם 5 דקות לעבוד יחד.

דקה 9-10: שיתוף מהיר  

נציג מכל קבוצה משתף בקצרה (30 שניות לקבוצה).

חלק שלישי: סיכום וחיבור אישי (10 דקות)

מטרה: לעזור לתלמידים לקחת את הנושא איתם ליום-יום.  

דקה 1-3: דבר תורה קצר  

אמור: "בתפילה אנחנו לא רק מדברים, אלא גם מקשיבים. כמו שכתוב בתהילים 'קרבת אלוקים לי טוב' – כשאנחנו מתפללים, אנחנו מתקרבים לה'."

דקה 4-7: פעילות אישית  

תן לכל תלמיד דף קטן וכתוב עליו: "כתבו משפט אחד שהייתם רוצים להגיד לה' בתפילה שלכם היום."  

תן להם 2-3 דקות לכתוב בשקט.

דקה 8-10: סיום מעודד  

אמור: "כל תפילה חשובה, גם אם היא קצרה או פשוטה. נסו השבוע להתפלל משהו קטן מהלב שלכם."  

סיים בשאלה: "מי רוצה לשתף את המשפט שלו?" (רשות, לא חובה).

הערות למנחה:

שמור על אווירה קלילה ומכבדת.  

התאם את הקצב לפי התגובות של התלמידים – אם חלק אחד מתארך, קצר את הבא.  

הבא דף ועטים לפעילויות.

אם זה בשבת קודש תעביר בעל פה.

בהצלחה!

חמוד אבלאנונימי (2)

מחפשת יותר פעולה עם משחקים שבסוף מתקשרים לענין התפילה פחות דיונים ושאלות

צריך משו עם נשמה 😉אחי אהוביה
כן ברור אבלאנונימי (2)

מנסיון כל הדיונים וכו לא ככ פועל הם צריכות לזוז חח

לאלא התגובה שכתבתי היתה לזו של @זיויקאחי אהוביה

אני ממש מסכימה איתך..

אה הבנתייאנונימי (2)
טוב אז אם את מוצאת משו אני אשמח שתעדכניאחי אהוביה
סגורראנונימי (2)
מה את מחפשת?אנונימי (2)

לאיזה כיתה?

לגמריזיויק
יש לי כמה חומריםאנוני-מי?
אז אני אשמחאחי אהוביהאחרונה
מכירים סניף בנע בירושלים שמחפש מדריכת חוץ?תורת חיים בעiז

חברה שלי מחפשת וכדאי גם סניף שהוא נורמלי ולא עכשיו ממש חילוני (סניף מעורב זה ממש אחלה)

מדשיותאנונימי (פותח)

טוב נושא קשוח אז ככה..

בתחילת ההדרכה היה לי ולמדשית שלי(נקרא לה א )בעיה עם עוד מדשית שלנו(נקרא לה ב) (אנחנו רביעיה). היה קשוח ממש. מלא אנשים התערבו בזה (הקומונרית, מהנוער ובכללי כל הצוות וכו)אומרת דוגרי הרבה מזה זה אני ומדשית א הגזמנו וחיפשנו אותה מלא ממש וכל דבר שעשתה הערנו לה ודווקא מדשית ב היתה בהקשבה וכיבדה ממש וממש השתדלה לשנות(מה שאני משה לב בדיעבד עכישו אז סתם הייתי חמה עליה ברמות לאיודעת להסביר למה). 

אחרי התערבות ודיבור הבעיה נפתרה(לפחות ככה אני ראיתי אתזה.) ביקשתי סליחה ושמנו את הדברים מאחורה.

עכשיו שמתי לב שמדשית א כל הזמן מעירה/ מחפשת את מדשית ב כאילו על סתם דברים היא איחרה טיפה כי אבא שלה במילואים ועזרה קצת בבית והיא עשתה פרצוף ואמרה לי אחכ שזה לא ניראה לה ובכללי על כל דבר היא מעירה מעקמת אף וכו.

עכשיו יש לי התלבטות אם להעיר לה ולהגיד לה כאילו היה מריבה את צודקת אבל שמנו תדברים מאחורינו תני לה קצת להוכיח את עצמה לא כל הזמן להסתכל בזכוכית מגדלת על מה שהיא עושה. או להתעלם ולראות מה יקרה ואולי להגיד לקומונרית

קיצור מקווה שיצא מובן מה אומרים?

תשחרר. לא בידיים שלךמשה
בכלל. אנרגיה של אנשים אחרים לא בשליטה שלך,סשום צורה. רק התגובות שלך.
כן אבלאנונימי (פותח)אחרונה

בסוף עכשיו לא כ"כ מרגישים את זה אבל אם זה ימשך זה יגיע למצב שהיה לפני כן שלא דיברנו המדריכות מלבד מי מכינה את הפעולה. מצב שבטוח לא רוצות להגיע אליו. אף אחת.

סיפור אהבה בסניף | עלילתי קצרElad Mukades

מצרף סרט קצר שעשינו, מסוקרן לשמוע תגובות ומחשבות שלכם עליו

במשפט - יוני המדריך, חותך את הקשר עם סיגל מבני עקיבא, בשם התחזקותו הרוחנית, אך מגלה שההתמודדות רק מתחילה. 

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש ארגון? לגבי צביעת קירות

צובעים על בדיםadvfb
אנחנו צבענו פעם על דיקטים, אפשר גם אולי במקלטהחנוניתאחרונה
קלסר הדרכה ונחשוןאוריהש

רעיונות לקטעים/משפטים לקלסר הדרכה?

וכמובן רעיונות למה להכניס לבפנים (חוץ מהכנת פעולה, רעיונות לערבים וכו)

ואשמח גם לקטעים ולמה להכניס לקלסר של נחשון (קטעים על עשיה וכו)

תודה רבה!

אולי יעניין אותך