מעתיקה שאלה ששאלתי בהו"ל, אשמח לחוות דעתכם ואם יש עצותחשוב לי לדעת

בעלי לומד בכולל, והחברותא שלו מהבוקר עד הערב לא מפסיק לדבר עם בעלי על אשתו.

עכשיו אני שמה בצד את הדיבורים שלהם על חשבון הזמן לימוד, לא מעניין אותי, לא אחריות שלי, מבחינתי אני שלחתי אותו ללמוד והכל טוב, את את חלקי עשיתי.

אבל עצם הרעיון שחצי או יותר מהדיבורים שלו, זה דיווח מה אשתו של החברותא עשתה, טוב לה או רע לה, מה אוהבת לאכול מה אוהבת לעשות, מה אוהבת ללבוש, מה קנתה, מה עשתה, מתי עצבנה אותו (הוא גם הרבה מתלונן עליה) לא עושים לי טוב. (מאמינה שיש דברים אישיים יותר שמספר אך בעלי מבין שעדיף לא לספר לי (לדוגמא מתי היא במחזור, הוא מספר שהיא עצבנית בגלל זה, בעלי יודע את כל הסיפור לידה שלה, אמרתי לו אתה בקי בסיפור לידה שלו יותר מלידה שלי, אמיתי זה ככה), מסנן בקיצור)

אולי אני קנאית בצורה יתרה או הורגלתי לסגנון חיים אחר.

חייבת לציין שבעלי לא כזה, או בכלל לא כזה, הוא לא מספר עלי יותר מידי, בפני אנשים זרים שהוא לא מספר אני אוהבת את זה, זה באמת לא עניינם, אבל נגיד אפילו לאבא שלו או אפילו אמא שלו, נגיד אח שלו מספר כמה אשתו וכו' בעלי לא, הוא אומר שזה לא עניינו לא מתאים וזהו.

אני אומרת לבעלי שלא מתאים לי שהוא החברותא שלו, הוא בחור רדוד לטעמי (מעוד סיפורים שונים שהוא מספר) ולא אומרת לו את הסיבה האמתית שבעיקר אני לא אוהבת שכל הסיפורים שלו זה סביב אשתו), כי אני יודעת שהוא ימשיך לספר לו ובעלי פשוט לא יספר לי כלום, ככה לפחות אני יודעת.

בעלי טוען שאני אישה שתלטנית ואני מחליטה ואיך אני יכולה לקבוע לו כזה דבר וכו' וזה החברותא היחידה שמתאימה לו, ובמקום בו אנו גרים אין הרבה כוללים וכו'...

עוד משהו מוסיפה, בעלי שונא שאני בפורום כאן (הריון ולידה), אני רואה כאן קהילה נשית תומכת, מחבקת מהממת, מלמדת.

והוא רואה בזה, מקום שמדברים על דברים שהצניעות יפה להם, מה כל אחת צריכה לספר את כל הכאבי בטן שלה, לספר בחיים האישיים שלה.

אני אומרת לו, זה אנונימי אף אחד לא מכיר אף אחד, זה משהו אחר.

בקיצור, סליחה שהארכתי, אבל הנושא הזה ממש מעיב על חיי.

לא אוהבת שהוא לומד אתו.

לעבור כולל פשוט לא אופציה כרגע כי אין לאן.

מעניין...מופאסה
שהוא מעביר לך את ההשיחות עם החברותא.

אולי תקבעו ביחד לימוד יומי בהלכות לשוה''ר ורכילות וזה יתן לו אומץ להגיד לו ''בוא נלמד אחי''

אני חושב שאת צודקת שזה באמת דוחה...
תודה, סוף סוף קיבלתי קצת הבנה, אני לא באמת חושבת שיש לי זכותחשוב לי לדעת

לקבוע עם מי ללמוד ועל מה לדבר.

אבל המציאות הזו עושה לי רע, כי ה לא שהוא לומד ואני בחיי, אלא אני מתאמצת עבור זה מאד, אם מבחינת עבודה, אם מבחינת ויתורים בחיי היומיום שהוא לומד ואני פחות מפריעה לו ופחות יוצאים בבקרים שלא יפסיד כולל וכו'.

ולא אכפת לי שהוא מדבר, א"א ללמוד בלי הפסקה, אבל מכאן ועד לחלוק את כל מה שקורה עם אשתך עם בעלי זה מפריע.

הלוואי וה' יאיר את עייני מה לעשות עם זה.

כן אכפת לך שהוא מדבר, וזה בסדר גמור.סוסה אדומה
שידבר בהפסקות.
אם לא יכול ללמוד כל היום, שלא ילך לכולל.
בכולל לומדים כל היום. מדברים בהפסקות.

כן, זה קשה ללמוד בכולל. לא כל אחד יכול.
אבל עוד יותר קשה להיות אישה של גבר שלומד בכולל.
בעלי אחד יכול ללמוד יום שלם לבד בלי הפסקה ב"ה, יש לו יכולת לחשוב לי לדעת

לכך ולפני שהיה חברותא שלו אז הוא עשה את זה.

לא אכפת לי שהוא מדבר, ממש לא.

בהפסקה הוא מוציא את הילדה, מטפל בה עד שאני חוזרת.

ובערב הוא לא מוכן לבזבז את הזמן שלו עם אף אחד אחר חוץ ממני, כך שהוא לא באמת מדבר עם חברים מהלך היומיום ואני שמחה שהוא מדבר, אכפת לי על מי הוא מדבר. וגם אני במהלך העבודה מדברת זה טבע החיים לדבר.

אה, אוקיי, עכשיו מבינה יותר.סוסה אדומה
אז את נשמעת אישה מאוד מתחשבת ואוהבת. הכי רחוקה מלהיות שתלטנית.

וגם האיש שלך נשמע גבר טוב,
וזה שהוא משתף אותך במה שקורה עם החברותא, זו גם מעלה...
תודה על המילים הטובותחשוב לי לדעת

ובהקשר לזה שהוא משתף -  אני לא אומרת לו בפנים מפריע לי שאתה מדבר איתו כל היום על אשתו, כי בעלי לא אחד שמשתף יותר מידי מה קורה איתו, אופי יותר מופנם כנראה, אבל כאן הוא משתף אותי באופן יומיומי כנראה שזה יושב לו איפה שהוא, שזה יותר מסתם דיבור. ולא רוצה שיפסיק, כן רוצה להיות בעניינים עד איפה הוא מכניס את בעלי.

אני חושבת שאת נוהגת בחכמה.סוסה אדומה
חחחסוסה אדומה
לא יודעת, זה הצחיק אותי...
אני תמיד שמחמופאסה
להצחיק 🙂
תכלס . אני מבינה אותו ואותךDynamite
מבינה אותו כי הכי כיף לשמוע על חיים של אנשים אחרים.
רק תני לי להקשיב בלי סוף.
בייחוד אם החיים שלהם מעניינים .

מבינה אותך כי את מקנאה . מה בעלך צריך לשמוע כל היום על מישהי אחרת .

תגידי לו . לא מעוניינת לשמוע . ובטח אל תשאלי אותו מה החברותא סיפר לו היום.
מה שלא יודעים . לא כואב .
מאד מבין אותךזוזיק העכבר
לא יודע מה את יכולה לעשות.
בעיניי החבר שמדבר על אשתו פוגע במקום עמוק בקשר שלו איתה. כשאדם מחצין את כל החיים האישיים שלו הוא מאבד את היכולת לייצר פנימיות משמעותית וכנה. החוויות של הנפש הופכות להיות שטחיות וזרות
חברים זה דבר חשוב שמשפיע עלינו. אם בעלך יראה את ההשפעה של זה על עצמו אולי יראה צורך לקחת מרחק ממנו.

וואי נכון לגמריפרצוף כרית
ממש מבינה אותךפרצוף כרית
1. מעצבן שיש לבעל חברים מוזרים
זה בהחלט לא לעניין שהוא מספר לו, צודקת לגמרי

2. יש מצב שבעלך מתיחס אליו כמו אבא/רב/יועץ - בתור לעזור לו, שהוא קצת מסכן?
כי אם ככה, אז ככל הנראה לא יהיה מושפע ממנו, להיפך -הוא רואה אותו כדוגמא איך *לא* להיות, הלא כן?!

3. דבר נוסף, דברי עם בעלך שאת לא מוכנה שיספר דברים אישיים עליך לחברים, זו בקשה בהחלט לגיטימית שקשורה לפרטיות שלך ושלכם
4. עם כל הרצון הטוב, לצערי אנו כנשים לא יכולות להחליט לבעל למי להתחבר, אפשר לרמוז בעדינות....
אבל לצערי באמת..... זה משהו שקשור לחיים שלו ואין לנו כנשים זכות פלישה לשם.... מבאס אבל זוגיות לצערי זה לאו דווקא שיוויון בכל דבר ודבר ובדעות.... כואב כשקולטים את זה, אך אלו החיים וצריך להתרגל
5. שולחת לך חיבוק, חמודה
בהצלחה רבה
האיש שלך לומד בכוללסוסה אדומה
כלומר, את מפרנסת אותו? וגם אם לא, יש לזה השלכות על החיים שלך.

זכותך לומר לו שאת מוכנה להתמסר למשהו שאת מאמינה בו.
ושאת לא מאמינה בלימוד שחצי ממנו הוא פטפוטים ורכילויות.
ומכיוון שחבר שלו לא ישתנה, את מבקשת ממנו להחליף חברותא. אל תקבעי, תבקשי באסרטיביות כי זכותך המלאה.
אברכים שוכחים שידה של האישה שלהם על העליונה. המסירות היא שלה, לא שלהם. גם אם הם יבואו להתלונן פה "אוי כמה קשה להם"...
שורה תחתונה, את מוכנה להתמסר לדברים שאת מאמינה בהם, לא לשום דבר אחר. וגם שם, יש לך זכות בחירה להפסיק.

ואם יגיד לך שאת שתלטנית, אל תתרגשי.
הכי הרבה תגידי לו שזה ניצול.
ללכת לכולל, ובמקום ללמוד, לבזבז את הזמן.

ולדעתי את לא קנאית,
את צודקת שזה הזוי שיותר מחצי מהיום שלו הוא ישמע על אישה אחרת.
נראה שלחבר שלו יש פה גדול ואין לו גבולות.
והסיפור הזה לא שייך.

וזה שהוא מתלונן על הפורום,
זה מעניין.

הוא שומע על כאבי הבטן של אישתו של חבר שלו, אבל כשאת כאישה מתלוננת או שומעת לצורך על "כאבי בטן" זה מפריע לו...
כנראה שזו סיבה ותוצאה.
הוא לא אמור להתעסק בחיים של אישתו של חבר שלו קודם כל.
אח"כ תשוחחי איתו ותרדי איתו לשורש הסיבה שבגללה זה מפריע לו, אולי תוכלי להתחשב. אבל את לא חייבת כשזה לא על חשבונו.
תודה על התוגבה, מאד אוהבת את צורת החשיבה שלך בכלליחשוב לי לדעת

אבל חייבת להגיד שבחיים אני לא אגיד לו שהוא לומד זה בזבוז זמן, זה הדבר שאני מאמינה בו, מבחינתי זה שליחות ומה שצריך אני אעשה בשביל זה.

תודה העל ההבנה ונתת לי אומץ לפתוח את זה מולו.

חס וחלילה כשהוא לומדסוסה אדומה
זה ניצול הזמן הכי טוב שיש (אלא אם כן, הוא צריך לעשות מצווה שאף אחד אחר לא יכול לעשות - כמו להרדים את הילדים למשל כשאין סידור אחר).

את מוכנה להתמסר ללימוד תורה,
לא לבזבוז זמן ורכילויות, כל שכן רכילויות קבועות, וכל שכן על נשים.

הוא צריך להבין ולזכור שבכל זמן שהוא לומד בכולל, זה במקום לעשות מה שהוא צריך מלכתחילה - לפרנס ולהיות שותף מלא במחוייבויות שהחיים מזמנים.
אתם נשמעים זוג מדהיםמכבי יהודי
אז תשבי ותסבירי לו בצורה בוגרת על כוס קפה שאת ממש לא בקטע של שטלתנות פשוט מפריע לך שהוא מעורב כל כך בחיים של זוג אחר ושאת מאוד תשמחי שהוא יכבד את הרצון שלך .
תודה, ננסה, קשה לי להגיד בול בפנים כן אני מקנאה, זה מפריעחשוב לי לדעת

שאתה מדבר על נשים אחרות.

אבל קיבלתי כאן אומץ והבנה שצריך לעשות את זה.

את דווקא צודקת שאת לא מדברת איתו על זה.סוסה אדומה
בנושאי קנאה, תמיד עדיף לשתוק.
בלבלת אותי עכשיו, להמשיך להיאכל מבפנים?חשוב לי לדעת

את בטוחה שזה קנאה?מופאסה
יש כאלה רגשות שכנים לקנאה
למשל ההרגשה כזאת שלא כ''כ בריא העסק הזה.
זה משובש מכל הבחינות. מצד הבזבוז מצד הרכילות וגם בעובדה שזאת אשה אחרת.
גם ההקרבה ושליחות שלך שלא באים לידי ביטוי בהתמדה בלימוד, זאת לא הרגשה קלה. תחשבי היטב אם זאת באמת קנאה או שזו ההרגשת ה''לא תקין'' שאצלך בנפש זועקת לתיקון.
יש משהו מאוד כנה ותמים בנפש האשה מצד בריאתה שלא יכולה לסבול שיבושים כאלה.
גם אם לא , בעלי יגיד שזה קנאהחשוב לי לדעת

היה לנו מקרה שאח שלו התקשר לבעלי והתחיל לספר לו את כל מחושיה של אתו בהריון ופה ושם ומה לעשות עם זה וכו', אמרתי לו חלאס, כאילו מה בעלי מבין בהריון, אז הוא אמר שאני מקנאה.

למה זה מפריע לך כל כך...תנסי להבין מאיפה זה באאור123456
אני חושבת שאולי קשה לך לראות גבר שכך כך מבין ומספר על אישתו...תחשבי על זה..
אני יכולה להבין כיוון כזה..רק שהפתרון הוא אחר וחא להגיד לו לא לדבר...
אני יכולה להבין מה שאת אומרת, אני בתוכי בישנית לאחשוב לי לדעת

אוהבת שמדברים עלי.

ובעלי מדבר במעשים אני לא צריכה שידבר עלי. ואני יודעת שהוא מעריך מאד את מי שאני ומה אני עושה.

מה שכן, כמו שכתבתי בהתחלה, נגיד אנחנו יכולים לשבת לדבר וגיסי מספר כמה אשתו מכינה וכו' ואני יודעת שהיא לא מכינה אלפית ממני ובעלי לא מספר כלום עלי אפילו שאני לדוגמא באמת אישה מאד מאד משקענית בענייני אורחות . פעם הערתי לו על זה, כאילו מה אתה לא יכול לפרגן, הוא אמר אני לא רוצה שיצאו להם העיניים.

ממש לאסוסה אדומה
פשוט תגידי דברים מסביב, ולא שאת מקנאה או שזה מפריע לך העניין עם אישתו.
כי זה יהפוך את זה לנוכח ויבלבל את הפרופורציות האמיתיות של העניין.

תגידי דברים אחרים שדיברנו עליהם.
על ההתמסרות שלך,
ועל זה שחשוב לך להרגיש שההשקעה שלך משתלמת.

מה שמופאסה כתב למטה, בלי להזכיר ולתת לו תחושה שאת מקנאה.

אני לא חושבת שזו קנאה בכלל.
הייתי מגדירה את זה אחרת, אבל לא קנאה.
רק אומרת בזהירות ממשקפה הפוך

שאולי הוא מקנא? ולכן רואה בך קנאית?

לרוב קנאה בזוגיות לא נראית ככה... 

את לא נשמעת קנאית, זה ממש הגיוני

ובטוחה שאם זה היה בתחום בטעם הטוב זה גם לא היה מפריע לך

כנראה זה חריג,

ואולי אולי גם לו זה נראה חריג, אבל קשה לו להאשים את עצמו - אז קל להפיל על אחרים...
ולפעמים יש נקודה אצלינו שקשה לנו איתה ואנחנו פתאום רואים על אחרים ומשליכים עליהם מאשר על עצמנו.

אני לא מבינה יותר מדי, אבל בעיני צריך לדבר על זה, צריך לבדוק את השורש שזה מפריע לך ולמה הוא חושב שאת קנאית.

ולפתוח את הכל

לפתוח בכלל את הנושא אצליכם - כמה משתפים אחרים, כמה שומעים על זוגות אחרים (אוטומטית ששומעים על אחרים משווים, ואם שומעים כל כך הרבה ההשוואה היא גדולה, והשוואות בזוגיות זה הורג זוגיות וכו') , נושא האמון ביניכים - אם אני מספרת לך משהו אישי או אפילו סתם סיפור - האם אפשר לספר הלאה או לשמור? מה הגבול שלכם כזוג וכו' ומתוך הנושא הזה אצליכם זה יגיע גם על הנושא של החבר ולמצוא את המקום שלכם.

אם זה לא הכיוון, אז מתנצלת מראש

ועוד דברקפה הפוך

אם מפריע לנו משהו בבן זוג ואנחנו משתפים - זה לא שתלטנות.

המטרה היא לחיות ולהיות ביחד בשמחה ובאהבה, אז בדיונים זוגיים בעיני אין מקום להגיד כותרות.
."את שתלטנית" זה לא יוביל לשום מקום.

צריך לקבל את הבן זוג שלנו ולפעול כדי לשמח אותו, ולחשוב מה יקדם לשם ומה רק ישים מקלות בגלגלים בדרך 

אני לא חושבת שהוא קנאי בכללי, הוא כן מקנא שאני עובדת נגידחשוב לי לדעת

אם איזה גבר בעבודה באופן קבוע או צמוד לא יזה פרויקט, וזה לא מפריע לי...

ונגיד הייתה לי הזדמנות לעבור עבודה ולהקדם מאד מאד מכל הבחינות אבל זה הייתה עבודה צמודה עם גבר ממש כל היום והוא לא הסכים, ברור שזה היה מקנאות כי בעיה הלכתית לא הייתה, היו עוד אנשים במקום העבודה (בתכל'ס לא הלכתי כי באמת הרגשתי סוג של מאוימת מאותו בוס, הוא התלהב עלי בצורה קצת מגעילה והיה נראה לי איים לעבוד מולו כל יום)

את מה כתבת:

נושא האמון ביניכים - אם אני מספרת לך משהו אישי או אפילו סתם סיפור - האם אפשר לספר הלאה או לשמור? מה הגבול שלכם כזוג וכו' ומתוך הנושא הזה אצליכם זה יגיע גם על הנושא של החבר ולמצוא את המקום שלכם.

לא הצלחתי להבין, ברור לי שהוא לא מספר דברים שאני מבקשת שלא לספר.

לא דברתי בכלליקפה הפוך

אלא בנושא הזה ספציפי, כי בעיני זה שנראה לך מוגזם החברותא זה לגמרי הגיוני ולא חושבת שנובע מקנאות אז למה שיחשוב שאת קנאית? ניסיתי לחשוב וכתבתי איזה נקודה שחשבתי שיכולה להיות נכונה

יכול להיות שזה באמת לא הכיוון.

ולגבי האמון - הבאתי נושא לדיון זוגי, שקשור לנושא, אם ברור לך שהוא לא מספר דברים אז המצב מעולה.

בסוף הבאת כאן סיטואציה ספציפית  ואני לא יודעת מה מסביב אז ניסיתי להאיר האם גם מסביב יש דברים שמשיקים לזה...ואולי הפתרון גם משם

^^^^מסכים מאודק"ש
שאר העניינים - באמת אינם באחריותך וממילא אם את מנסה לשכנע אותו בהם, הוא מרגיש (בצדק, לאור הידוע לו) שאת שתלטנית. בכלל, ניכרים דברי אמת, כשאותך מטריד (בעיקר) משהו אחד אבל את מתרצת בכל מיני תירוצים - זה לא משכנע באמת.

לעומת זאת, מוצדק מאוד שמפריע לך שהראש שלו באשה אחרת ובעניניה הפרטיים.
ממילא אם תגידי את האמת - יש הרבה יותר סיכוי שדברייך ישמעו.
גם אם זה מוצדק מבחינתךסוסה אדומה
זה לא בהכרח משהו שיהיה מוצדק מבחינתו.

והחשש שלה, (כנראה שיש לו ביסוס) שהשינוי היחיד שיהיה, זה שהיא לא תדע על זה. אבל לא שהוא יחליף את החברותא.

מעבר לזה, בהרבה מקרים, קנאה מתפרשת כמשהו שלילי או משהו שבן הזוג צריך לעבוד עליו גם כשהיא במקום הנכון, ולפעמים הרבה מעבר לפרופורציות הנכונות. מה שעלול להזין דברים שלא היו קיימים לפני כן בלי לפתור את הבעיה.

ולכן, לפעמים אישה צריכה לנהוג באור עקיף כחכמתה.
ואז בעלה, בצדק, מרגיש שהיא שטלתניתק"ש
אם היא יכולה לגרום בעקיפין זה משהו אחד. בינתיים היא ניסתה בעקיפין והשיגה את ההיפך. אני מאוד מבין את בעלה, שחושב שבענייני התאמה לחברותא, הוא רלוונטי והיא לא רלוונטית. לעומת זאת, בענייני אלו נשים יש לו בראש - היא מאוד רלוונטית.

אף אחד לא יכול לנחש מה יקרה אח"כ. אני, כגבר וכאברך בעברי הרבה שנים, חושב שדווקא הסיבה האמיתית הרבה יותר רלוונטית והרבה יותר תתקבל.
עם הרגשות אני לא מתווכחתסוסה אדומה
אבל על הצדק בהחלט יש על מה.

כל אברך צריך לזכור כל יום כשהוא יוצא ללמוד שאישתו מוסרת את הנפש על התורה ולא בשביל שיבלה את הזמן עם חבר משועמם.
ולכן, גם אם היא משכנעת את עצמה שזה בסדר כי את השכר שלה היא מקבלת על עצם השליחה ללימוד תורה,
עדיין ברור שהוא חייב שלא למעול באמון שלה, מיוזמתו, וכל שכן כשהיא מבקשת.
זה לא הופך אותה לשתלטנית, זה הופך אותה ללא פראיירית.
בחירה שלו איך לפרש את זה... זה שלו. לא צריך להתרגש.
מעניין אם היית אומרת את זה גם על בן זוג שעובד מהביתDynamite
בזמן שהבן זוג השני מוסר נפשו עם הילדים מעבר לחדר.

וזה שעובד יושב בחדש נעול וגולש בפון ..

זה עדיין לא בסדר ? ממה שאני מבינה אותך הבן זוג ששומר על הילדים אמור לעמוד על המשמר לזה שעובד בחדר ולנדנד לו שיפסיק להתבזבז בפון..
העיקרון הואסוסה אדומה
ששני בני הזוג עובדים.
אם הוא מקבל כסף על הזמן הזה, זה עניין של יושרה של אותו עובד בינו לבין המעסיק שלו.
אבל אם הוא לא מקבל כזף על הזמן הזה, זה שלו מול מי שנושא בנטל במקומו.

כשמישהו נקרע, לא הגיוני שבן הזוג שלו יתבטל. זה מאוד פשוט.
1. שניהם עובדים - כולל זה כסף.Dynamite
ולפי מה שאני מבינה מדבריך:

@חשוב לי לדעת אין לך שום זכות להגיד לו מה לעשות בזמן שלו בכולל .
כולל זה כסף?סוסה אדומה
לא יודעת על מה את מדברת,
אבל ככל הידוע לי, זה יותר מתקרב לדמי כיס.

בכל אופן כשאישה נקרעת מעול בבית ומבחינתה האיש שלה לומד או עובד והוא עושה משהו אחר, זה לא בסדר משום בחינה.
זה אולי לא בסדר.Dynamite
אבל אין לה זכות להגיד לו כלום על איך שהוא מעביר שם את הזמן .

וברור שזה כסף. אנשים נוסעים בשני אוטובוסים בשביל כולל שמשלם יותר .
יש לה את מלוא הזכותסוסה אדומה
ברגע שהיא גוזרת על עצמה חיים של אברכות שזה אומר שהיא לוקחת הרבה עול שלא היה אמור להיות עליה על עצמה.
כמובן שהיא צריכה לעשות את זה בחכמה, אבל הוא מצד עצמו אין לו פתחון פה בכלל.

לא יודעת, עד כמה שידוע לי, כולל לא מתקרב לשכר עבודה.
וגם מאוד מקווה שמי שלומד בכולל לומד שם מהטעמים הנכונים.
בקיצור . יש לך משהו נגד כולל 😝Dynamite
אברך כולל הוא לא בובה שהאישה משתמשת בו למטרה ויכולה לשלוט בו מתי יאכל ,עם מי ידבר ומתי ישתין . רק מתוקף העובדה שהיא שלחה אותו לכולל .

זו דעתי.

*ולא . אין לי שום קטע או עניין באברכות .
** ואל תקווי בשביל אף אחד שהוא לומד תורה רק מכוונות טהורות . צאי מהדעות המיושנות האלו . גם למי שלומד תורה יש זכות לחשוב על כסף.
וגם מי שדתי יכול לשקר ולגנוב .

יש פה כל כך הרבה מסקנות שגויות, ואמירות שלא קשורות לדבריםסוסה אדומה
שאמרתי, שנראה כאילו קראת הודעה אחרת לחלוטין.

אני רק אומר בשביל מי שיכול להתבלבל בטעות בגלל התגובה שלך,
שהדבר היחיד שיש לי משהו נגדו,
זה גבר שאומר לאישתו שהוא הולך ללמוד, ובזמן שהיא נשברת תחת העול, הוא עושה דברים אחרים.
זו גניבת דעת.

וכן, ברור שלאישתו יש זכות להזכיר לו על מה היא מוכנה למסור את נפשה.
לא מבינה איך את מגיעה מפה לבובה שהאישה משתמשת בו ושולטת בו,
הקצנה הזויה. אם כבר, הגבר משתמש באישתו והופך אותה לסמרטוט פראייר.

ואני לגמרי מקווה שמי שהולך לכולל, לומד שם תורה ולא מבזבז שם את הזמן, מכל הבחינות שבעולם.
תקראי לזו דעה מיושנת, אני קוראת לזה אמינות כלפי מי שממן אותם, כלפי עצמו וכלפי אישתו.

טוב. זה נשמע שאת רק מחזקת את דברייDynamiteאחרונה
אבל אולי זה כמו שאמרת שאני לא קוראת נכון את ההודעה המאוד ברורה פשוטה וחד משמעית שלך.

אותי בכל אופן משמח שדיברנו על זה .
אתם פשוט חמודים על החיבוק והתמיכה, אתמול שדיברנו על זה ממשחשוב לי לדעת

כעסתי עליו והיה לי ממש מעוקה בלב.

אבל אפשר לומר שהיא הצטמצמה לחצי.

תודה מעומק לב!!!

כולל אמיתי- תגידי לראש כולל. כולל קפה- שינתק קשר.העני ממעש
אתה רציני???משמעת עצמית
שתלך לערב את ראש הכולל בעניינים של בעלה וחבר שלו???? מה הוא גננת?

איזה גבר היה מוכן לכזה צעד?
הרבה עושות את זה .Dynamite
יש הרבהמשמעת עצמית
מטומטמות.
לא בטוח מיש .Dynamite
לפעמים כשגבר מתנהג כמו ילד מתייחסים אליו בהתאם .

בחיים לא, גם לא יעזור וגם סתם יוציא את בעלי דפוקחשוב לי לדעת

חח . לא אני הצעתי את זה. רק ציינתי שמכירה את התופעהDynamite
בעיקרפרצוף כרית
מוציא את שניהם דפוק כזוג... כאילו מערבים את הראש כולל ב'מריבות' שלהם.... ילדותי מעט (להתיעץ/לשאול - זה משהו אחר)
למה לאאריק מהדרום
משלמים לו מילגה בשביל ללמוד תורה ולא בשביל לברבר על אשתו.
תגידו, אלימות מילולית ורגשית יכולה לבוא גם מצדשאלה קשה

האישה?

מה זה אומר באמת?

מישהו יכול לעשות קצת סדר?

נראלי זה מה שאני עובר, רוצה להיות בטוח

בוודאי שיכולאריק מהדרום

יש גם גברים שחווים אלימות.

יש אפשרות לפנות לעזרה.

בוודאי שזה אפשריפשוט אני..
כן, אבל למה חשובה לך ההגדרה הספציפית?שוקו.

ונניח שתדע שזה זה

מהם דרכי הפעולה שבשליטה שלך ואתה יכול לנקוט בהם כבר מעכשיו??

גברים ונשים אלימים בערך באותו אחוזמשה

ההבדל זה בעיקר בתוצאות.

מעניין שאתה סבור כךפינג פונג
היה מחקר שנעשה באוניברסיטת חיפה על זהנקדימון
שמעתי באיזה פודקאסט לפני כמה שנים.
זה ידוע כבר הרבה שניםמשה

ההבדל בין אלימות של גבר לאלימות של אישה זה בעיקר היכולת והתוצאות. לא הרצון.

(זה מעבר לזה שנשים הרבה פעמים משתמשות בגברים אחרים כדי לפגוע, כמו הרצח בנחלאות השבוע שהוזמן על ידי האקסית).

בהחלט כן, אבל -פינג פונג

לענ"ד הציפייה (המוסרית-הלכתית) לשתוק למרות החֲרָפוֹת ולהיות מהנעלבים ואינם עולבים, שומעים חרפתם ואינם משיבים שעליהם הכתוב אומר "וְאֹהֲבָיו כְּצֵאת הַשֶּׁמֶשׁ בִּגְבֻרָתוֹ" גבוהה יותר ביחס לגבר לעומת האשה.

גם בדינמיקה הזוגית זה הרבה פעמים ככה. יש דברים לא נעימים שהאשה יכולה לומר לאיש וזה לא ייחשב חמור במיוחד, אך אם האיש יאמר את אותם הדברים כלפי אשתו - זה יוליד משבר נורא.

אני חושב שזה טבעי, אם כי לא אידאלי, כמובן, ואוחי משקף משהו שורשי בהבדלים בין איש ואשה והקשר בינם.

זה נכון.משה

אבל 

1. יש גברים רגישים יותר שיקחו ללב. וגם אם הם לא יביעו את זה בפועל זה יובע בדרכים אחרות כמו ריחוק רגשי כדי להתגונן או אפילו חיפוש עצמם במקומות אחרים.

2. גם נשים צריכות לעשות עבודה רגשית לא להעליב. זה שהוא צריך להתגבר זה לא אומר שהיא בסדר. היא לא.

כל מילהפינג פונג
תודה לכולם. אשמח להתייחסות לחלק השני של השאלהשאלה קשה

מהי אלימות רגשית ומילולית

לא מסכימהנעמי28

בתור אחת שעבדה ועדיין עובדת על עצמה לשמור על הפה שלי כשאני כועסת.

זה פוגע מאוד לכל גבר

הוא לא צריך להיות "רגיש" בשביל זה

לנשים יש כוח במילים להפוך את הגבר שלהם לסמרטוט ואפס או להרים אותו.

וגבר ניזון מהערכה.

אין הקלות לא לגברים ולא לנשים

אין שום ציפייה מגבר לספוג

יש ציפייה מכל אחד לעבוד על עצמו.

מסכים. לנשים יש יותר כח במילים4ne1

הבעיה שזה הפך להיות בעיה של גברים. כי לרוב יש מודעות לזה

אבל נשים יכולות להיות הרבה יותר "אלימות" במילים מגברים, רק שאם זה קורה, מניחים שהיא עברה המון ובעלה הביא אותה לקצה לכן היא מתנהגת כך בשונה מאצל גבר

כןנפשי תערוג

אלימות רגשית ומילולית יותר נפוצה בקרב נשים כלפי גברים. כי הצד המילולי/רגשי יותר מפותח אצל נשים לכן קל להן יותר להשתמש בו

(בדומה לכך שהצד הפיזי יותר מפותח אצל גברים ולכן הם נוטים יותר להשתמש בו- אלימות פיזית)

ואיך תדע אם אתה חווה את זה?

אתה מורגש מושפל על ידה?

היא מקטינה אותך?

מזלזלת בך?

וכו'

יש אישה שאף פעם לא מזלזלת בבעלה?שאלה קשה

תמיד אני חושב שאצל כולם זה ככה

וזה בעיה שלי

ודאי. למה לזלזל באדם שמעריכים אותו?גפן36

איזו מין תקשורת תיבנה מזלזול?

גם אם יש חוסר הסכמה זלזול והקטנה הוא לא הדרך לפתור אותו.

אני לא אומרת שבחיים לא יצא לי לפגוע בבעלי (או לו בי) אבל זה אף פעם לא היה לגיטימי בעינינו, ותמיד מתנצלים ומתקנים מייד.

בסוף לשנינו יש מטרה משותפת שהבית הזה יהיה המקום הכי בטוח ונעים לשנינו ולילדים.

לזלזול /הקטנה אין מקום.. 

עצם זה שאתה חושב שהבעיה היא בךמתואמת

מצביע כנראה על כך שאתה עובר אלימות מסוג כלשהו...

אני חושבת שכדאי ללכת לטיפול אישי, גם כדי לאבחן במה מדובר וגם כדי לחזק את עצמך.

כשאתה עובר אלימות מצד אישה4ne1

זה לא נחשבת אלימות אולי יותר מצוקה שלה, כי היא אלימה בגלל חוסר יחס, זלזול מצידך וכו

כשגבר מזלזל זה הכי ברור שזה מצד האופי שלו 

אין אישה רעה יש אישה שרע להנפשי תערוג
🤣Seven
התגובות פה מורידות לי תאיי קיו
למה? זה דווקא הומור משובחנפשי תערוג

כזה שמעלה את האייקיו.

לא? 

זה בדיוק מה שאני חושבשאלה קשה

זה גם מה שהיא אומרת לי.

אבל אני פשוט לא מצליח להבין אותה.

מרגיש שהיא הלכה רחוק מידי.

זה בצחוק, נכון?פשוט אני..
אני מנסה לדון אותך לכף זכות... 
זה נשמע כמו ציניות חריפהנפשי תערוג
לא יודע אם כתבת בציניות או ברצינותמתוך סקרנותאחרונה
אבל להטיל את כל האחריות על צד אחד, כאילו אשה היא ילדה קטנה שלא אחראית למעשיה, מזלזל מאוד בנשים....
כן ישרקאני

אישה לא אמורה לזלזל בבעלה

אלא להעריך ולכבד אותו

ישיבה לנשואיםשאלה קשה

הולך הרבה זמן עם הרגשה שלא מספיק ניצלתי את הישיבה.

למדתי במקום נחשב מאוד, אבל היום אני מבין שלא באמת התקדמתי שם [גם מבחינת הקו של הישיבה היתה תחושה של להעביר את הזמן, לא איזה אסטרטגיה של צמיחה].

ממש רוצה לעשות את המסלול הזה שוב, והפעם במקום שבאמת מצמיח ומגדל אותך, אישיותית ותורנית, וגם קצת נפשית.

זה שייך?

אם כן, תנו המלצות על ישיבות

אתה מתכוון לכולל?אריק מהדרום
כן זה קיים, אם אשתך מוחלת לך על זה שהתחייבת בכתובה לזון אותה ומרשה לך ללמוד תורה אז זה שייך.
הוא מחפש ישיבה, לא משגיחנקדימון
וואואונמר
יש הרבה ישיבות (דת"ל) שיש בהן נשואים...מתואמת

לרוב אלה בחורים שלמדו בה והמשיכו ללמוד באותו מקום כשהתחתנו, אבל אף אחד (למיטב ידיעתי) לא יאמר לך לא להתחיל ללמוד שם כנשוי...

בישיבה של בעלי (מרכז הרב) היה לפחות מישהו אחד שהגיע כנשוי. מניחה שיש עוד.

כמובן, המעבר הזה (שאולי יכלול גם מעבר דירה) צריך להיעשות בשיתוף וברצון אשתך.

הרבה יותר מאחדהסטורי
קבע עיתים לתורה4ne1

אל תלך למסלול של ישיבה כל היום. עשה את זה בהדרגה בשיעור קבוע או עם חברותא. 

נסה ותראה ישועות

מה אישתך אומרת על העניין?נפשי תערוג
מה אכפת לך? זה שלו עם אישתונקדימון
הוא מחפש ישיבה, לא משגיח
יש רקע חרדי?משה
למה?שאלה קשה

אגב, מה עם תורת החיים?

בתורת החיים יש הרבה אברכים נשואיםSevenאחרונה
וודאי שיש דבר כזההסטורי
הכרתי גם כמה, שכבר 'יצאו' מעולם הישיבות ואחר כך חזרו.

אבל, כדי שלא תמצא את עצמך בעוד כמה שנים שוב עם אותה תחושה - כדאי שתדייק לעצמך מה אתה מחפש מבחינה מהותית ולפי זה תתמקד על המקום אותו אתה מחפש.

כשצריך ללכת לטיפול/ייעוץ ופשוט אין כסףחוזר תמיד לאשתי

מה עושים?

הולכים לעבוד?אריק מהדרום
העבודה זה בשביל שיהיה מה לאכולחוזר תמיד לאשתי

ולא נשאר כסף לטיפול

יש אפשרויות זולותפשוט אני..
כמו דרך קופת החולים, או מטפלים בהתמחות או חדשים וכו'
שה' ימלא חסרוניכםשוקו.
עבר עריכה על ידי שוקו. בתאריך ב' באב תשפ"ו 11:32

שניכם מעוניינים ללכת לטיפול יעוץ? 

באיזה הקשר?

האם יש אפשרויות אחרות מאשר יעוץ או טיפול פרונטלי

אולי לנסות לקרוא ספרים בנושאנקדימון

בהשאלה, או אפילו בקנייה - זה יהיה זול משמעותית כמובן.

אם יש ידע באנגלית אפשר לחפש לפעמים קורסים מלאים ביוטיוב בנושאים מגוונים, ואני מניח שגם בזה. האמת אולי כבר לא חייב אנגלית טובה כי הכתוביות של יוטיוב די טובות.

אני למשל מצאתי קורס מלא של cbt של תרפיסטית, כאשר כמובן יש לה נותני חסות כדי שהיא תוכל לספק בחינם. אני נוטה להאמין שגם בענייני זוגיות אפשר למצוא...

אלה לא דברחם כתחליף של ממש, אבל יכול להקל ולכוון קצת. לפתח מחשבות חדשות עד שירווח ויתאפשר לעשות מה שהכי יעזור

באיזה נושא אתה מאותגר?משה

יש ים של חומר באינטרנט. זה לא כמו מטפל שיודע לראות את נקודות העיוורון שלך אבל זה לא רע בכלל.

קח את הנושא שקשה לך, לך תקרא קצת או תצא להליכה עם פודקסט בנושא או הרצאה או משהו. תיקח עוד חצי שעה לבד לסדר את המחשבות שלך. אם אתה נוסע לעבודה וזה לוקח זמן אפשר לנצל את הזמן הזה. 

כל הכבודתודהלה'

לא כולם מסכימים ורוצים ללכת. זה דורש אחריות וענווה.

אם אתה אחרי מילואים אז יש החזרים. גם אם השתחררת מסדיר יכול להיות שאתה זכאי לתוכנית עמית, שיש 12 פגישות חינם.

יש כאלה זולים יותרנפשי תערוג

ולפעמים נכון יותר לוותר קצת על דברים כדי לטפל בפן הזוגי

עמותת חיים של טובהnik

מסבסדים טיפול אצל אנשי מקצוע (טובים!) שעובדים איתם.

שווה לפנות אליהם.

הולכים מטעם קופת חוליםנעמי28

מסובסד.

ואני רואה בטיפול השקעה לכל דבר.

כשאני ואנחנו בטוב אנחנו עושים הרבה יותר כסף.

זוכריםעוד מעט פסח
שלהתגרש עולה הרבה הרבה הרבה יותר.
תבדוק אם יש שר'פ בעירייה שלכםעל הנסאחרונה

לפעמים יש להם שיתופי פעולה זולים.

בעיר שאני נמצאת יש שיתוף פעולה כזה וטיפול עולה שם לשעה פחות ממאה שח.

והם ממש מעולים ומקצועים

חסכים של ילד שגדל בבית בלי הרבה כסףחוזר תמיד לאשתי

להורים שלי אף פעם לא היה יותר מידי כסף.

גם היום אנחנו לא מקבלים כמעט עזרה.

לא חשבתי שאני עדיין סוחב את זה.

לאחרונה כמה פה העלו את הנושא הזה וזה הציף בי הרבה כאב.

מה אומרים? שתפו

כואבהסטורי
למעשה - ללכת לטיפול אצל איש מקצוע 
אם יש נושא אחד שייעוץ ב-400 שח לשעה לא יכול לפתורפשוט אני..

זה בעיות כלכליות 😬

למרות שכאן לא מדברים על בעיות כלכליות ישירות אלא על קשיים נפשיים בעקבות בעיות כלכליות, אז אולי זה כן יתאים... 

דווקא יעוץ טוב יכול לעזור הרבה לבעיות כלכליותאריק מהדרום
ואפילו בהרבה יותר מ-400 שקל לשעה.
התכוונתי לטיפול נפשי, לא כלכליפשוט אני..

וממילא זה נכתב בחצי הומור...

הומור... קצת רגישות..חוזר תמיד לאשתי
סתם כאב? או נפק"מ?נקדימון
אם זה סתם כאב (בלי לזלזל חלילה) אז לדעתי חבל על הכסף לטיפול. אני מניח שיש לך כאבים וצער וחרטות נוספים בחיים אבל אתה חי איתם.

אם זה מייצר בעיות התנהגות, כעסים, מריבות בין בני הזוג, קמצנות מוגזמת על עצמך וכדומה, אז אולי כן שווה לשקול פניה לאיש מקצוע.

כסף זה אחד הנושאיםנעמי28

עם הכי הרבה משקעים, כמעט לכולנו, גם לאלה שגדלו עם הרבה כסף.

רוצה לשנות את זה, לך לטיפול.

זה יותר עניין של תפיסה והסתכלות מאשר של חומר.

יש כאלה שגדלו באושר עם מעט ויש כאלה שלהיפך.

האם חום ואהבה כן קיבלת?5+

המון אנשים לא מקבלים מההורים עזרה כלכלית. הרבה מהם בקשר מצויין עם ההורים כי הם מקבלים מהם דברים חשובים יותר מכסף. השאלה אם את הדברים החשובים לבניית אישיות טובה ומוסרית ושמחה כן קיבלת? כי אם ללכת לטיפול, הייתי הולכת על חסכים באהבה וקבלה, לא על חסכים בכסף. כדאי מאוד לחשוב בראש האם 'הורי לא נותנים לי כי לא אכפת להם ממני/לא אוהבים אותי, או ש- הורי היו רוצים לקנות לי כל מה שאני צריך. אבל לא יכולים.'

יש בתים שחוסר ממון יוצר בהם לחץ ודאגה רבה וזה עובר לילדים או שממש מחנכים אותם ללחץ הזה. ויש בתים שלמרות שאין כסף, זה לא משהו לדבר עליו. גודלים בהרגשה שיש לי כל מה שאני צריך. יש שמחה בבית.

אם גדלת בבית מהסוג הראשון צריך לעבוד על עצמך לא להעביר זאת לדור הבא. יש מקום לטיפול ויש מקום גם לעבודה עצמית, לבניית האמונה ולהשתדלות בצד המעשי.

ויש גם אנשים שירשו כסף אבל עכשיו אין להם הורים... אז מה עדיף?

וואו, תשובה מאלפת ממש.חוזר תמיד לאשתי

לא יכלתי לצפות לתשובה טובה מזו.

אפשר להתגבר על זהזיויק

היחס שלנו לכסף מאד חשוב בהרבה מאד מובנים,

ולכן צריך לבנות יחס נכון בעצמך וגם לחנך את הילדים שלך

הכאב שעלה הוא בגלל שיש מחסור ספציפישוקו.אחרונה

ואין יכולת תמיכה מהההורים.

או שעצם הרעיון שיש כאלה הורים שתומכים ואצלך לא, גרם לך להצפה.

עוד נקודה 

האם היה חסר לכם משו בסיסי בבית?

יש משפחות שיש להם כסף, אין מחסור,אבל ההתנהלות היא חסכנית

והדיבור בבית תמיד הוא על זה שאין ושהמדינה רשויות בסופר הכול יקר

איך זה היה אצלך?

היי ממש איכזבתםאדם פרו+

נכנסתי לפורום נשואים טריים

רציתי לקרוא איך אתם רבים

ואיזה כיף למי שהוא כמוני

גרוש

וככה להתעודד קצת.

ואני חייב לציין שממש איכזבתם

שום מריבה שום כלום

אתם לא צריכים להסתיר

זה לא רשת חברתית פה

תכתבו את האמת הקשה

נתמודד איתה

🤣🤣🤣פשוט אני..
תקרא את השרשור שמתחיל בHakuna.Matata
מפה לאן?
תודהאדם פרו+
החיית את נפשי

מים קרים על נפש עייפה ב"ה

משהאחרונה
מפה לאן?In development

נשואים כבר כמה שנים טובות

קשה לי מאוד

בעלי חתיכת עצלן ותינוק מגודל

ולי פשוט נמאס

בינתיים אנחנו חיים ממשכורת שלי ותמיכה של ההורים שלו.

ונמאס לי, התחתנתי עם בעלי! לא עם ההורים שלו!

אני רוצה להרגיש יציבות כלכלית מבעלי, לא מההורים שלו!!!

פשוט נמאס לי ולא יודעת מה לעשות

לא מצליחה לסמוך עליו

עיצות/ תובנות/ עזרה יתקבלו בברכה

יש כאן גם עניין של גישהנעמי28

ולא רק צודק או לא צודק

מה אם הוא היה מרוויח עשרות אלפי שקלים משעה של עבודה וההתנהלות שלו עדיין היתה דומה? קם מאוחר ועושה שום דבר?

כסף נכנס, ממנו/מההורים שלו.

אפילו דירה הם מוכנים לתת.

יש כאן הרבה יותר מצודק או לא צודק.

יש דינמיקה, לקיחת אחריות, שחרור אחריות וקבלה שאנחנו לא יכולים לשלוט על האחר על האופן שהאחריות הזאת תתבצע.

אני גם הייתי מתחרפנת  מהתנהגות כזאת.

אבל כדי שיתאפשר לחיות איכשהו ביחד צריך להבין ולהשלים עם זה שבדיוק בדיוק כמו שהיא מצפה וכמו שהיא רואה אחריות, לא יהיה.

כל אחד חווה את המשבר הזה בזוגיות בפן מסוים, חלק בפן הדתי, חלק בפן הרגשי, חלק בפן הכלכלי.

אני מניחה שאם הייתי בחוויה דומה הייתי משחררת אחריות ומכניסה את הכסף שאני מרוויחה להשקעה או חיסכון ולא להוצאות שוטפות ונותנת לו להתמודד.

אבל לא בריב, בשיחה עם קביעת עובדה.

שואל בזהירות: הפער בין הקבוצות לבית פנימהחוזר תמיד לאשתי

יש תחושה כזאת שבקבוצות פורומים וכו' יודעים יותר לפרגן ולתת את הלב מאשר בבית...

אתם מצליחים לזהות האם זה גורם לכם לאיזה תחושה כאילו שם יותר טוב מהבית?

בסוף כולנו מבינים שבחיים האמיתיים הכל הרבה יותר קשה.

האם הקבוצות גורמות לנו לאיזה שהוא יאוש מהבית?

ברגעים הקשים פתאום נזכרים בקבוצות?

משתדל ללמוד מכאן כדי להוסיף בבית בעז"הנפשי תערוג
מצליח?חוזר תמיד לאשתי

אני מדבר על האתגר הענק שיש פה

זה מחלחל עמוק לתת מודע בלי ששמים לב

יפה ששמת לברק מקווה
לא הבנתי את השאלהרקאני

מה הקשר בין הקבוצות לבית?

איזה אתגר?

אני חושב שפה יש פחות מוצפויותמשה

בין השאר בגלל שזה בכתב. ואין מפגש כל כך קיצוני עם האמוציות הרגשיות כמו שהוא קורה בבית.

מאוד קל להתבטא בבהירות. וגם אם מישהו מוצף ואחרי כמה הודעות פולט עוד עובדה שמשנה את כל הסיטואציה, עדיין אפשר לקרוא את זה ולעבד את  זה יותר "שכלי".

בבית, הבטן מופעלת.

ההסברים יפיםחוזר תמיד לאשתי

אני חיפשתי הזדהות. איזה כיוון מה לעשות איך פותרים את זה

ממש לא מבין את ההשוואההסטורי
לא יודע בדיוק לאלו קבוצות אתה מתייחס. אני רק כאן, משתדל לשתף מינימום מחיי הפרטיים. לומד מכאן לייחס לאשתי ולהבין יותר סיטואציות שמגיעות אלי כרב שעונה לאנשים.
אוו סוף סוף אני שומע שקשה לכםאדם פרו+

בחיים האמיתיים.

אני אסביר לך איך הכל מסתדר והכל אמת

ואין קושיה כלל.

כשהאדם שוכב על הגב או הספה

וגולש בפורום. הוא במוד שהוא רוצה

להרגיש טוב. נוח לו.

הוא לא בתוך מרוץ היומיום.

ואז הוא יכול לכתוב מהשאיפה הכמוסה (והאמיתית)

שלו לעשות טוב לכולם.

מקווה שיישבתי לך את הקושיה

בברכה

וואלהחוזר תמיד לאשתיאחרונה
טיפים להגעה להוצאות סבירות בחתונהארץ השוקולד

יהיו עלויות רבות בחתונה,

יש לכם רעיונות איך לגרום לכך שהעלויות לא יהיו הזויות בחתונה?

בוודאי שנעמוד בתקציב שיש לנוארץ השוקולד
ועדיין היינו רוצים להוציא פחות מהתקציב המלא כי מרגיש לנו שזה סכום עצום עבור ערב מרגש 1.

מכירים את סדר גודל התקציב שיש לנו וברוך ה' זה סכום שניתן להוציא ולא צריך לחרוג ממנו

אולי יעניין אותך