שאלה מחבר חדש...אנונימי (פותח)
שלום לכולם! אני קורא נסתר קבוע בפורום וזאת הפעם הראשונה שאני מתגלה לעולם...
יש לי שאלה שמעסיקה אותי הרבה זמן והחלטתי להציג אותה בפורום ע"מ לשמוע מה יש לכם להגיד בענין.
אני בחור בן 21 לומד בישיבה גבוהה. עדיין לא התחלתי להיפגש ואני רוצה מאוד להתחיל אבל מנוע מהסיבות דלהלן.
יש לי בעיה (כבר מהילדות) של חוסר ביטחון עצמי. זה מתבטא בעיקר בלחץ בדיבור עם אנשים וקושי לקבל החלטות. אני יודע שבטח אתם תמהים:איך הבחור הזה בכלל חושב על חתונה , הבנות מחפשות בעל חזק שמנהיג את הבית וכו וכו' וזה נכון. אבל האמת שהמצב שתיארתי הוא בעיקר המצב שהיה מנת חלקי במשך שנות ילדותי והתבגרותי אבל בערך בחצי שנה האחרונה אני עושה השתדלות גדולה מאוד לצאת מהמצב הזה ובחסדי ה' אני מרגיש שבהחלט התקדמתי והמצב עכשיו הוא לא מה שהיה פעם. עכשיו השאלה: כמו שכתבתי אני מאוד רוצה להתחתן ובעקבות ההתקדמות הרצון הזה גובר שבעתיים כי אני מרגיש שהנה אני מסוגל.. אבל מצד שני המצב בכלל (ואני מפחד לכתוב רחוק) מלהיות מושלם ו"נורמלי".    
אז מה לעשות??? אשמח לשמוע את עיצותכם המחכימות. תודה ושבת שלום!!
אני לא מביןאליסף ט
כל אחד והאופי שלו,אם לך יש אופי מסוים אתה יכול למצוא מישהי שמתאימה ומחפשת מישהו עם אופי כמו שלך.
ניסוח יותר מדויק של השאלהאנונימי (פותח)
סליחה שלא הייתי מדויק בשאלה: השאלה שלי האם אני בכלל יכול להתחתן במצב שלי עכשיו?
בחוסר בטחון עצמי?אליסף ט
כן. למה כולם חייבים להיות מלאי בטחון עצמי תמיד? יש אנשים יותר הססנים,ביג דיל.
לפי דעתירחלי3
אני לא חושבת שניתן לקבוע עכשיו לפחות איך אתה תיהיה בהתנהלות כביכול של הקשר מוביל או לא

תתפלא, אבל מה שמדהים זה שאנשים לא מודעים איך הם מתפקדים בקשר עד שהם נכנסים אליו.
וכמו שאתה אומר שאין לך נסיון רב בתחום, ואם אתה מרגיש בפנים שאתה רוצה את זה ומוכן לזה
אז לא צריך להתברבר יותר מידי במסביב.
הקב"ה מכוון ועוזר בסופו של דבר איך לנווט את הדברים על הצורה הנכונה ביותר
עם הזמן אתה תלמד להכיר את המין הנשי ולראות שהוא לא כזה מפחיד, ומאיים, אמנם קצת קשה... אבל אפשר להתגבר עליו.
מי שתיהיה איתך, זה בזכות מי שאתה, והבטחון העצמי יתגבר לאט לאט עם הזמן והניסיון!

המון המון בהצלחה!!!
שבת שלום
אתה די אוכל מה שמאכילים אותך...מ.מ.
התפיסה הזאת שגבר צריך להיות עם ביטחון עצמי וכל העניין הזה זה טפטוף מתרבות המערב.
בנ"א צריך אופי- לדעת מה הכיוון שלו. אבל אף פעם לא שמעתי שיעקב אבינו התחתן בגלל הביטחון העצמי שלו לר' עקיבא אפילו בבירור לא היה ביטחון עצמי. אבל אז מה???
כל זה תרבות המערב שמטפטפת לנו מסרים לא נכונים לחיים.
חייך אחי! יהיה טוב! בסוף תקבל את מי שמתאימה לך...
די עם המנטרה הזאת - כל דבר זה "התרבות המערבית"עיצה
זה לא "התרבות המערבית" זה שכל ישר וטבע האדם.
אשה צריכה בטחון. נקודה.
הבעיה שלי היא לא שאני "לא מלא בביטחון עצמי"אנונימי (פותח)
הביטחון עצמי שלי הוא די בקנטים..
את מכניס ך בעיות לראשאנונימי (פותח)
לכל אחד רמת הבטחון שלו יש עם יותר ויש עם פחות. יש אנשים עם חסרון זה ויש עם אחר.

אין לי ספק שאתה יכול להתחתן....
בד"כרחלי3
אנשים שנראים כלפי חות עם בטחון עצמי גבוהה, אלה דווקא אנשים שיש להם בטחון עצמי נמוך

אף אחד לא מושלם ואני חושבת שכל אדם מודע לחסרונות שלו.
אבל במקום להיות מודעים רק לחסרונות שלנו צריך להיות גם מודעים לדברים הטובים שבנו וזה עוזר לבטחון העצמי. תנסה להתעמק יותר במה שיש בפננים בדברים הטובים זה יעזור לך וגם בלא טובים אני לא חושבת שזה דבר רע שאנחנו לא מושלמיםף דווקא מפה אנחנו לומדים לתקן את עצמנו.

ופשוט אל תפחד, תאמין בעצמך, תבקש מרב מהישיבה שלך שקצת יכוון אותך ויעזור ולאט לאט אתה תלמד!
הי לךשירק
מן הסתם שמת לב שעם אנשים מסויימים אתה נפתח יותר, בעז"ה תמצא לך אחת כזאת שתרגיש איתה בנוח. יכול להיות שאפילו תהיה מופתע מעצמך עד כמה שתרגיש בנוח. בכלל, קשר טוב אהבה ואמון תורמים הרבה לבטחון העצמי. לא שמתחתנים במטרה לפתור את הבעיות האישיות, אבל סתם ככה זה מעודד לדעת את זה.
בכל זאת - אתה צריך לבוא לבחורה עם הרגשה שמה שאתה זה מה שטוב, ולא לנסות להיות משהו אחר. אז כן צריך לבוא עם כמות מסויימת של בטחון עצמי. לכן אם אתה מרגיש שזה תוקע אותך, ממש כדאי ללכת לייעוץ. נכון שזה בעייה שיש אותה להמון אנשים, הרבה יותר ממה שנראה לך, והם חיים עם זה וזהו בלי טיפול, אבל זה ממש חשוב להרגיש טוב עם עצמך, זה איכות חיים ששווה הרבה יותר מכל דבר אחר שמשקיעים עליו כסף. הצלחות!
כאן זו לא הכתובתדני-יהונתן
יעקב היקר.
אם אני צודק, הפורום הזה, עם כל הכבוד, לא מיועד לפתור בעיות עם רקע עשיר כמו שלך.
הייתי ממליץ לך ללכת ליועץ וכדומה.
אם תגיד לי היכן אתה גר או לומד אולי אוכל לעזור יותר.
בברכה
דני

מקווה שלא נפגעת
אני דוקא חושב שזו כן הכתובתיהודיזההכי אחי
הנושא של הפורום הוא: "לקראת נישואין וזוגיות". זה כולל את כל הבעיות והאתגרים בהם נתקלים בדרך ל"נישואין וזוגיות".
ולגופו של ענין, דע לך, יעקב, שזו בעיה מאד נפוצה בדור שלנו. אני מכיר מקרוב את הבעיה, מחברים שלי וממני עצמי. גם לי היתה תקופה בילדות שהיה לי חוסר גדול מאד בביטחון עצמי. גם אני התמודדתי עם זה לאט לאט. גם לי היה קשה מאד להתחיל לצאת עם בנות, אבל חייבים "לקפוץ למים". וממש כמו קפיצת-ראש לבריכה, אח"כ, במבט לאחור, צוחקים על זה. דע לך שפגישות שידוכים זה ממש נחמד (כל עוד זה לא נמרח יותר מדי...)
הרבה בהצלחה!
חביבי הכל בראש!am42
בס"ד

אתה מרגיש מוכן?אז יאללה למה אתה מחכה?בנות הפורום ישמחו לקצת גיוון בבנים ולא יסבלו ממני...חחחחח
אני לא בטוחה שנכון ללכת על זה~א.ל
כאילו שום דבר לא קיים ולנסות.
נניח שנייה לבטחון העצמי. עצם זה שיש פה פחד משתק- זו בעיה.
אי אפשר הרי להכנס לקשר כשמרגישים כ"כ לא טוב עם עצמנו.

אין לי פתרונות קסם אבל יש שתי אופציות:
או לברר עם רב שאתה מעריך, או איש ירא שמיים אחר שאתה סומך עליו את עניין הבטחון
או לקבל את זה שאתה ככה, ולעבוד על ההשלמה עם המצב ברמה האישית. כי נראה שאתה לא שלם עם עצמך- וזו הבעיה. לא עצם זה שיש לך "חסרון". לכולנו יש כזה ואפילו יותר מאחד

בהצלחה גדולה!!
למה לא לתמוך?עיצה
הבן אדם רוצה להשתפר, צריך לעודד אותו, ולא לשנן לו את המנטרות הקבועות: זה יתאים לסוג מסוים של...בלה בלה

האמת היא שאתה צודק
זה מפריע
וכנראה הבעיה העיקרית היא שבמצב כזה כשתצא עם בחורות הם עלולות לדחות אותך אחת אחרי השניה
וחוץ מזה אשתך לעתיד תעריך אותך הרבה יותר אם תקרין איזשהו בטחון עצמי, ויהיה לך הרבה יותר טוב.

תתקדם, תשתפר, אל תהסס לקבל עזרה, אפילו מבעל מקצוע ושיהיה לך המון בהצלחה
ככה-... |חושב| |מנסה לא לחפור עמוק מידי|מאמע צאדיקה
בעיקרון נישואים אפשר לחלק שלני שלבים עיקריים-
להתחתן
ולהיות \להשאר נשוי

החלק הקל יותר זה להיות נשוי- היא מכירה אותך \אוהבת\מעריכה\מעודדת\תומכת\\\ ומשלימה את החלקים שיותר חסרים בך. (ולהפך- אתה משלים דברים שחסרים בה.)

החלק הקשה זה להתחתן- או אפילו קודם- להזרק פעם אחרי פעם ע"י עוד מדוייטת- וזה ממש כואב בלב והורס את הדימוי העצמי "מה אני כזה גרוע שאין אפילו אחת שרוצה אותי?! שמחזיקה איתי קשר יותר משתי פגישות?!" וכו'.

ככה שקושי לדבר עם אנשים יהיה מקשה כשזה מגיע לדייטים... וקושי להחליט יהיה מקשה כשזה יגיע לשלב של לחתוך או להמשיך...

מה אתה כן?
1.בוא נבחן את המציאות-
למשל- תחילת זמן אלול בישיבה. יש לך חברותא חדש- איך הדיבור שלך איתו? אתה מדבר איתו? חבר שלו? או שקשה לך לדבר -אפילו לדבר בלימוד? או אולי- שיעור א' חדשים- אתה מדבר איתך? יוצר קשר? או שממש לא ומתרחק ונחבא ומתבייש....
או למשל- איך החלטת איזו ישיבה לבחור? היה לך קשה? ידעת לפסול ישיבות שבדקת ולא התאימו לך?
נתתי לך שתי נק' מהחיים שלך שיעזרו לך לבחון אם באמת במציאות יש לך גיבוי למילים אתה אומר על עצמך...

2.יישר כוח שאתה עובד ומשתדל לצאת מהמצב הזה.
איזה דרך עבודה יש לך? יש לך חברותא? רב שמייעץ? או שאתה לבד-לבד בקטע הזה?

3.אני ממליצה ללמוד מידת הענוה- שתלמד את כל הדברים שהם כן מעלות שלך, את כל מה שטוב בך ואתה טוב בו, את כל הדברים ששם יש לך ביטחון וידיעה וכושר החלטה. (גם אם זה- אני יודע ללכת לישון בהחלטיות בלי למרוח עוד זמן בקישקושים... האמת שזו מידה חשובה. וכן על זה הדרך.)

4. "ותשוע ברב יועץ" כמו שאמרו קודמי.

אני חושבת שההרגשה שלך "מנוע מלהתחיל לצאת" נכונה במידה מסויימת- כל עוד אתה לא בשל אתה רק תיפגע ותיסרט מהנקסט-נקסט של עולם הדייטים.

5. יה"ר שתזכה לעוף מהר לפורום אחד למטה. (זו הברכה המסורתית פה...)
וברוך הבא

מצטרף עם שתי הערות בסיסיותמשה
1. ניתוח מציאות, ואני הייתי מוסיף שפה יש לך beta testing לא רע בכלל.
יש חבר'ה חדשים בישיבה - תנסה להתחבר אליהם, להכיר להם קצת מה הולך. זה יכול להיות דוגמא לא רעה למה שיעבור עליך בהכרות עם אדם חדש, במקרה הרצוי מדוייטת.

2. פורומים זה מקום נהדר. מאפשר ללטש את נושאי השיחה והדיבור ואולי על הדרך גם להכיר מישהי ראויה. הכותבת מעליי למשל היא אחת כזו, אבל יש פה עוד רבות אחרות שיכולות אולי להתאים לסגנון.

מצד שני - זה דורש סוג מסויים של קודי התנהגות. יש כאלה שזה פשוט לא מתאים להם!

3. גם אני ידעתי (מה שלא השתנה) שאני לא מי יודע מה, אבל תזכור - גם בנות הן לא מלאכיות. בסך הכל בנות אדם. בעז"ה עוד תזכה לאכול קש והרבה ממנו על כל מיני דברים שפתאום תגלה.

בהצלחה!

משה
ביישן חסר תקנה, שמתנהג כאילו הוא מי יודע מה כשהוא ליד מחשב ומקלדת. תקחו לו את זה, ותראו איך שהוא חוזר לראות הילדון שמסתתר בפינה בלי חברים.
אתה לא צריך טיפים, אולי פגישת ייעוץדני-יהונתן
יעקב היקר,
תראה, קשה להבין מהתיאור שלך בדיוק מה המצב שלך. גם אחרי שאתה אומר שאתה חש שיפור במצבך עוד לא ברור מה זה אומר.
בעיקרון, שום בעל לא מושלם ושום אישה אינה מושלמת אבל יש דברים שלא כדאי להיכנס איתם לקשר, ואת זה - רק יועץ או מאמן אישי יוכל לברר. צריך להבין מה השורשים של חוסר הבטחון שלך כדי לעזור לך. במה בדיוק זה מתבטא וכו' וכו'. אני לא מזלזל בחברי הפורום אבל חבל לקוות לתיקון במקום הזה!
בעיקרון, בפגישות, מה שיותר מביך זה לא הבעיות שכל אחד מביא איתו, אלא זה שמנסים להסתיר אותם אחד מהשני.
השיתוף של בן הזוג השני נותן תחושת הקלה. וזה אל"ף בי"ת של זוגיות בריאה.
אולי , אם תאמר לי איפה אתה גר/לומד, אוכל להמליץ לך על עזרה.
בהצלחה גדולה.
דני
גם שיתוףמאמע צאדיקה
לא תמיד נכון לשתף
לפעמים אתה מרגיש ש"שפכת" את כל החיים שלך על הבתאדם- ולא רק שעכשיו היא לא יודעת איפה לשים את עצמה עם המידע זה.... אלא שגם אתה מרגיש מוזר למסור דברים אישיים למישי שאולי תפרד ותמשיך הלאה...

אז קיצר- לא תמיד שיתוף מביא להקלה.
אבל אם אתה כן בתוך מצב של זוגיות בריאה (כלומר- נישואין- או בדרך לשם על בטוח) אז כן- זה הא'ב'

ולגבי הבחור יעקב-
לא צריך לשוח אותו לאיש מקצוע. את זה הרבנים שלו כבר עשו או יעשו.
 הוא צריך ממנו עיצה כחברים . (וזה גם ליגיטימי שחבר יגיד- גדול עלי!)

זה אמור להעליב??גלוק17
דווקא לא..אנונימי (פותח)
דווקא לא... מאיפה זה בא לך?
מה הסגנון דיבור שלי ואיך הוא דומה לתורת החיים?
 אתה באמת כצלה'?
(זה אני "יעקב ש" פשוט עשיתי "התנתק" ושכחתי את הסיסמא אז עשיתי ניק חדש...)
תודה לכל המגיביםאנונימי (פותח)
שלום ותודה לכל המגיבים והמגיבות!

אני קצת מבולבל מהתגובות הסותרות אבל בכ"ז שמחתי מאוד לקרוא מה אנשים חושבים על הנושא..
חלק מהתגובות באמת פתחו לי חלון לחשיבה אחרת ועזרו לי מאוד!

דני יהונתן- א. אני אכן הולך גם לייעוץ אישי.
              ב. אני בהחלט חושב שכאן זה כן המקום לשאול שאלה כזאת. לא ביקשתי ייעוץ איך יוצאים מהמצב הזה שאת זה אני עושה לבד (בעזרת ה' כמובן) ביחד עם ייעוץ אישי.  אלא האם במצב כזה אפשר להתחיל לדייט שזה בדיוק המקום שבו שואלים שאלות כאלו.

זה אני- "יעקב ש" פשוט שכחתי את הסיסמא אז עשיתי ניק חדש... שבוע ובוקר טוב!!
אז סתם עיצה-מאמע צאדיקה
מי ששוכח ניק יכול לפנות לADMIN המנהל והוא ימצא לך את הפיתרון...

שיכחת סיסמא זה אולי הבעיה הכי נפוצה בכל העולם המקוון....

אם כבר מדברים על דברים שלא קשורים לפורום...יהודיזההכי אחי
תרשה לי, ינקי, לעוץ לך עצה. אני בטוח שהיא תעזור לך עם הענין של הבטחון העצמי.
תחשוב לעצמך - איך אתה יכול להתקדם, באופן כללי. אם נתמקד יותר בנושא של עבודת ה' (אני מניח שאתה בענין...), אז תנסה לחשוב: "מה ה' יתברך הכי רוצה שאעשה כאן בעולם, עכשיו?. מה אני יכול לעשות שישמח את ה' יתברך הכי הרבה?". לא צריך לחשוב יותר מדי, רק סיעור מוחין קצר. תרשום לך, במחשב, במחברת, איפה שבא לך. רשמת? יופי!. עכשיו תוודא שזה לא גרנדיוזי מדי. אם למשל כתבת: "לסיים את הש"ס", או "להגיע למדרגת הבעש"ט", אז תניח לזה כרגע. תבחר משהו כמו: "לשמח את אמא", "ללמוד בכל יום דף גמרא/פרק תנ"ך/ספר מוסר..." מה שאתה רוצה, "לעזור לחבר", "להכין דבר תורה (קטן!) לכל סעודה" - מה שאתה טוב בו. בחרת משהו?. נהדר. עכשיו תתחיל לעשות את זה. ובכל יום, תסתכל כמה התקדמת.
יש עוד הרבה מה לכתוב בעניין עבודת המידות ועבודה בכלל (במובן התורני, כמובן), אך זה לא העניין. המסר שלי הוא לקחת את העניין של עבודה עצמית, ולמצוא בו מקור להערכה עצמית, חיובית.
חשוב לזכור גם להיות בו בזמן ענווים, כי בלי זה, מה שכתבתי למעלה הוא מתכון בטוח לדיכאון כרוני. תזכור שכל מה שאתה עושה, זה ה' יתברך זיכה אותך, נתן לך כוחות, ובלעדיו לא היית מצליח כלום. ולמה הוא עוזר לך? כי הוא אוהב אותך!.
עכשיו אני יכול רק לאחל לך בהצלחה, ואני בטוח שאיחוליי יתגשמו.
יש לי עצה קטנהשושנה1
זה לא מצחיק- עלי זה עובד ובגדול
גם אני ביישנית
תגיד לעצמך איזה 300 פעמים ביום-
"אני מעריך את עצמי"
המנטרה הזאת חודרת וזוקפת את הגב ואת הביטחון העצמי.
אל תזלזל, פשוט תנסה.
שלוםמיעקוב  טיפ לעזרהשני ו
שלום יעקוב
קודם כל ביישנות זה לא מידה רעה
יש הרבה בנות שרואות את זה לחיוב לענווה
אם אתה מרגיש שאתה מוכן לצאת לפגוש בנות ולבנות בית נאמן בישראל
אז קדימה תעבור את השלב ה-1 והכל בעז"ה  יהיה בסדר
חשוב לפי מה שכתבת שאתה ביישן וקשה לך לדבר (להנל שיחה עם בנות)
כדי לך שמי שמשדך לך יכיר אותך טוב וגם את הבחורה כך תאמר לו שאתה רוצה בחורה עדינה מבינה וסבלנית
כמו כן שהמשדך יאמר לבחורה שאתה בחור שקט אבל עם הזמן תאמין לי שתתחיל לדבר
שתדע בדר"כ בפגישות ראשונות מדברים על כמה אחים ואחיות יש מה אתה עושה עכשיו מה מקווה או רצה  בעתיד (בלי לחץ לא כולם יודעים מה רוצים בעתיד )השיחות די פרקטיות ואם ממשיכים להפגש זה אומר  2 דברים
א. נוח לך יותר לדבר עברת את "השלב"ה-1 בהיכרות (קפצת למים ושחיתה)
ב.כנראה שהיא גםמחבבת אותך ונותנת לך הזדמנות נוספת ואם מגיעים לפגישה 3 אז אחי עלית לדרך המלך
ואני מאחלת לך הצלחה רבה
וגם אם לא הולךאחרי הפגישות האלה 123 אל תחשוב שזה בגלל מה שכתבת תאמין לי יש הרבה בחורות שאוהבות בחורים שקטים
ואם הזמן והניסיון תראה שהדיבור מתחזק והבטחון מתגבר

לי אישית קשה לי לדבר בראיונות עבודה אני פשוט רועדת וקצת מגמגמת  (לכן אני מבינה אותך שאם בחורה שלא דיברת אף פעם שיחת חולין יהיה קשה לדבר ) אבל עם הזמן והנסיון זה עובר

לבסוף אם אתה מוכן לצאת למסע קדימה ולא נורם אם נופלים מידיי פעם עם אמונה רבה צריך לקום ולנסות עד שבעז"ה נשמע "קול ששון וקול שמחה..."

בהצלחה ומקווה שעזרתי קצת
שני
תוספת קטנה לדבריי הקודמיםשני ו
לגבי קבלת החלטות לפעמים הרבה יותר קל אם האישה להחליט ביחד
ובעל לא מנהיג לבד את הבית האישה עזר כנגדו ולפעמים רוב ההנהגה והחינוך  של הבית מוטלת על האישה 
משום שהבעל עובד או לומדאז ממש אין לך ממה לדאוג וכמו שאמרתי קודם אם הזמן ואם בחורה הנכונה הכל יסתדר
הבדל בין לצאת ל "להתחתן"אודי4
ליעקב ולמי שנמצאים במצב דומה,

יש הבדל בין להחליט לצאת לבין לצאת כדי להתחתן. האם אני יוצא כי כולם יוצאים? האם אני באמת רוצה להתחתן?
חתונה, ונישואין זה דבר גדול. וזה אכן דורש הובלה והנהגה של הבעל. להקים בית! אני לא בא להפחיד, אלא בשביל להבין לאן הולכים. וכמו כל דבר גדול - צריך הכנה. כמה? בד"כ אתה בעצמך יודע/מרגיש. ולכן, נקודה כזו כמו שהעלית "ביטחון עצמי" אתה צריך לשאול את עצמך: האם זה בא ממקום של פחד ואני מתגבר עליו, אבל בעצם אני מסוגל, או ממקום של פחד משתק, ושאני לא מאמין שאני באמת יכול - ושאז אכן - אני עדיין לא באמת רוצה להתחתן...

כתבת שבזמן האחרון המצב בהתקדמות - אז, אולי לא כדאי להיות פזיז מדי - קח קצת זמן לחשוב, תגדיר לעצמך כמה  זמן אתה צריך, ואיזה נקודות אתה צריך לשפר ושיהיה בהצלחה.
אודי, שלוםיהודיזההכי אחי
אני מבין מאיפה אתה בא, ולכן אני חושב שיש כאן שימוש במושגים שונים, הבאים מעולמות שונים. בשביל בחור בישיבה גבוהה, "רוצה לצאת" זה אותו דבר כמו "רוצה להתחתן". זה ברור מאליו שלא יוצאים סתם.
לגופו של ענין, אני דווקא חושב שכל עוד מדובר בבן-אדם מאופס על המציאות, עם כיווון בחיים, לא יזיק לו "לקפוץ למים". העניין של חוסר בביטחון עצמי זו בעיה קטנה שמנפחים אותה למימדים מפחידים.

אדם עם בעיות נפשיות קשות ואמיתיות, או אדם ללא כיוון, שעוד לא נסגר אם הוא דתי\דתילוני\חרדי ועוד לא יודע מה הוא הולך לעשות מחר - באמת שלא יתחתן עכשיו, אלא יפתור קודם את הבעיות שלו. מי שעוד לא סגור על המקצוע שלו, או שעוד אין לו תוכניות שחמש שנים הקרובות, או שעוד לא תיקן את כל המידות שלו, זה כבר ממש לא משנה.
יהודי (זה הכי) אחי, שלוםאודי4
א. לדעתי, גם לבחור ישיבה, יכול להיות עקב לחץ חברתי או אחר, הבדל בין לצאת/להפגש לבין להתחתן. יכול להיות שהוא עצמו לא ממש מודע כמה הוא לא באמת רוצה. למרות שהוא יאמר לכולם שהוא יוצא, ונפגש וכו'

ב. אכן, יפה אמרת, שחוסר ביטחון עצמי זו בעיה שלפעמים מנפחים אותה והפתרון יהיה פשוט לקפוץ למים. אך זה רלוונטי כאשר ירגיש מוכן וה"בעיה" תהיה ההתמודדות עם פחד בלבד.

ג.נכון, מי שהולך להתחתן לא אמור לדעת מה יעשה בדיוק עוד 5 שנים, אך צריך שיהיה לו כיוון כללי.

ד. אולי צריך להבין מה יעקב שאל:
 * אני מוכן ורוצה להתחתן אבל מי תרצה בחור בלי ביטחון עצמי? (תגידו לי שיש בנות כאלו...)
* האם כדאי להמתין עוד קצת, כדי לעבוד על עצמי, או שבעצם זה הרבה עבודה ואני רחוק מהשלמות (מה הכוונה שלמות/נורמליות במקרה זה?)?
* תעודדו אותי! (צרת רבים וכדו', בנות לא מפחידות...) תנו לי עצות לשפר את הביטחון העצמי.

ואין לנו אלא לשאול את יעקב למה התכוונת?
כמו כן, נשמח אם תשתף אותנו בתובנות שיהיו לך מהייעוץ.

יעקב,ברוךש
אם זו בעיה שחורגת מהנורמה, כדאי לשקול לפנות לגורם מקצועי, ולכל הפחות לשמוע דעה מקצועית.
אם זו פשוט השתפכות הנפש, וכנות שמפחידה את הקוראים, אז תחשוב עם עצמך, ואפשר אפילו להתנסות, בפגישות, ולראות איך זה הולך. 

וכמובן, דברי הכותבים האחרים, יפים הם.
שלום למגיבים האחרוניםאנונימי (פותח)
שלום לכל המגיבים האחרונים! תודה רבה על הטיפים ועל ההתיחסות הרצינית!

אודי, אענה על השאלות ששאלת ואבהיר בע"ה יותר את הענין:

לא הבנתי למה אתה מתכוון בהבדל בין להיפגש ללהתחתן.

א.ברור לי שהרצון שלי להתחתן הוא רצון אמיתי שבא מתוכי ולא מלחץ חברתי.
ב.הבעיה שלי היא בעיה אמיתית שמקשה לי ממש על החיים ובין השאר על הנושא הנ"ל. זה בכלל לא סותר את זה שהבעיה פתירה וכמו שכתבתי שבחסדי ה' עברתי כבר כברת דרך ואני כבר "בדרך החוצה". אין יאוש בעולם כלל! זה לא סיסמא זה אמת לאמיתה!!

- אבהיר את כונתי בשאלה:
התכונתי בעיקר לאפשרות האמצעית- האם במצב כזה אפשר להיפגש\ להתחתן או לחכות עד שאני אתקדם יותר בע"ה. וגם אולי קצת לאפשרות האחרונה. לא התכונתי לשאול האם בנות יסכימו להתחתן איתי... את זה כבר חשבתי כמו שכמה כתבו פה שבהחלט יש בנות שמעדיפות בחור יותר ביישן וכו'.

עד כאן דבריי להערב.. אני בע"ה נוסע לישיבה ולא נראה לי שתהיה לי גישה למחשב בימים הקרובים.
תודה רבה לכולם! אשמח מאוד לתגובות ולטיפים נוספים! אך תגובה עליהם תהיה כאמור רק בעוד כמה ימים...

כל טוב סלה!

אשריךילדה זיגזג
שאתה רוצה להתחתן, ולא רק זה אתה אפילו עובד על עצמך ומתכונן .
זה בסיס מצוין לבית!~!!!
מה שאתה מתאר קצת מזכיר לי את עצמי, ואני אפילו זוכרת את עצמי מתלבטת על זה בשלב לפני החתונה, ומחפשת איפה להתחזק וגם שואלת את עצמי האם יש לי "תו תקן" להתחתן.
היום ב"ה אני נשואה ושמחה כבר חמש וחצי שנים, עדיין יש לי את העבודה שלי על עצמי כי כנראה זה החלק שלי...
ולאט לאט עם הרבה עבודה ותפ]ילות וסיעתא דשמיא נבנה הביטחון.   
זה נכון שיש שלב מסוים של שלמות עם עצמי והכרות עצמית ואיך אני עובד עם עצמי בצורה הכי טובה, שכדאי לפני.
אבל זה משהו מאד בסיסי ורק אתה יכול לדעת (בעצם לא מדויק, כי גם אנשים חכמים עם ניסיון שמכירים אותך יכולים לעזור)
אבל בעקרון הכי חשוב זה הרצון, המודעות וזה שאתה עובד על עצמך.
חוץ מזה , מי קבע שכל אישה רוצה בעל חזק' ומנהיג?
אני מכירה הרבה שמחפשות דוקא בעל רגיש, מקשיב, מודע לעצמו ועובד על עצמו.
וזה נשמע שממש יש לך.
ועצה קצת יותר מעשית: כתוב לעצמך רשימת משפטים טובים שמגבירים את אמונתך בעצמך, נגיד: ה' נתן לי את הכוחות להיות בעל חזק ואוהב לאשתי בעז"ה, יש לי תכונות וכשרונות להיות אבא מבין ואוהב לילדי בעז"ה.
ותקרא בכל הזדמנות.
חוץ מזה תחשוב על תכונותיך הטובות (אולי עם חבר שאוהב אותך), תרשום אותן ותקרא .
שיהיה הרבה הצלחה ותזכה להקים בשימחה בית נאמן בישראל!! 
כך משהו מנסיוניאנונימי (פותח)
שלום יעקב,
לימודיי בישיבה הגבוהה הגיעו לגיל 24 ב"ה כן תזכה, 
ומנסיוני הצעיר אמנם כדי לך להתחיל 2 דברים:
א. להתאמן באומנות לחימה כן כן מה שזה אומר בטחון עצמי מצויין "ספרא וסייפא" יש מי שהקדים אותנו עיין בתנ"ך ותיווכח.
ב. להעביר שיעורי תורה לכל גיל וכל רמה (מגיל 3+ובוגרים ובנ"ע) מניסיון אתה לומד לדבר ולהאמין בעצמך ועוד דבר מרכזי זה לחייך כפשוטו! אפילו כשאתה פוגש את אימך/אביך שכן חבר תן חיוך! זו לא המלצה זה אוירה שונה, ובעקבות כך תתחיל להיפתח וזכור רת משפט חכמינו: מי מחפש אבידה? מי שאיבד! ז"א בעל האבידה! תרצה? תמצא!
בהצלחה.
ושיהיה במזל טוב בע"ה.
קח בדיחה קלה : אומרים האנשים חתן דומה למלך ואני אומר חתן דומה למלך רווק הוא מלך...חח
אוי ואבוי היה אם רק ה"נורמלים" היו מתחתנים...יהודית פוגל
מה שמאוד חשוב ורק זה חשוב שאתה במודעות ושאתה מתקדם!! אין אנשים צעירים שיש להם בטחון עצמי גמור ומסודר תמיד. לרובם ככולם אין בטחון עצמי, אז תתעודד, ולך קדימה עם כל התכניות שלך, והרבה הצלחה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
הבנות ב"סרוגים" באמת לא מתאימות לךנחשוניתאחרונה
לא מבחינת הגיל, השאיפות, הדרישות, הביטחון עצמי וכו'. אז גם אל תנסה כי טוב לא יצא מזה. אבל אתה לומד בישיבה גבוה, כך שזה לא הכיוון, נכון? אז אל תדאג, יש המון בנות עדינות, ביישניות, שרוצות לגדול יחד עם האיש שלהן ולא רוצות לקבל מוצר מוכן ומוגמר ולפעמים גם גמור. בקש מרבני הישיבה והחברים שיכירו לך מישהי כלבבך. ובינתיים תעשה סימולציות, תרגילים, מול המראה, עם אחות גדולה, דודה, וכו'. בהצלחה.  "פתחו לי פתח כחודו של מחט, ואני אפתח לכם פתח כפתחו של אולם" כך אומר הקדוש ברוך הוא.
אתר הבארבחור עצוב

מתברר שיש לו מתכנת זריז

טופלמשה

נפלאות תחילת השנה הלועזית ומשהו קשור.

ואו!בחור עצוב
תודה על המענה המהיר. ועוד ביום שישי. 
דווקא מיום שישי אני לא מתלהבתמבולבלת מאדדדד
צריך למצוא דרך להתחמק מהכנות לשבת😉
חחחחבחור עצוב
אני גבר. סה"כ מכין את השעון שבת ואת המיחם.. 
עדיין רואה שנה פחותבחור עצובאחרונה
מקום של תורהשירגול
שלום אני מתעניינת לשמוע על מקומות עם קהילה תורנית שמתאימה לזוג צעיר. מקום שיש בו נגיד כולל( במקום ישיבה).

לא מקומות גדולים כמו עיר.

אולי גבעת שמואל?תפוחית 1
לא יודעת אם את סרקסטיתפשוט אני..

אבל אם את רצינית,

אז רק תדעי לך ש**** ו****

וגם *******

סיננתי את עצמי כדי לא לעבור על לשון הרע.

וכן אני יודע שגם כך זה לשון הרע, אבל פחות חמור...

יש בית מדרש קהילתי בגבעת שמואל. ומסביבוקעלעברימבאר

קהילה דוסית (בסגנון די הר המורניקי נראה לי).

זה סוג של ישיבה גבוהה כזו

אני חושבת שאפשר להחשיב אתשלומית.אחרונה
גבעת שמואל כעיר 
אולי תשאלי פהadvfb
יש בעינבאביעד מילוא

ביישוב עינב יש כולל מאוד חמוד וגם קהילה גדולה ובנו עכשיו שכונה חדשה 

איזה סגנון? ב"ה בהרבה יישובים יש כוללפתית שלג
הר ברכה?ארץ השוקולד

עלי?

אלון שבות?

מה זה אומר לכם או לדעתכםיוני.ו.

שהפורום הזה הוא הפורום הכי פעיל?

התלבטתי רבות אם לדבר על הנושא הזה אבל..מוקי_2020

אין לי מה להפסיד. מקסימום מי שיקרא את זה בלי להתייעץ עם אחרים יפסיד. אז בקטנה.

ויותר ברצינות.

סיפור קצר. מקרה אמיתי.
כשהייתי בתיכון,  היה לנו תלמיד אחד שאבא שלו היה קבלן יחסית מבוסס לתקופה.
זה היה בגיל שהיה לנו רישיון נהיגה.
והיו לו 2 רכבים.
רכב אחד ששווה 500,000 שקל בשווי של היום. 
ורכב אחד ששווה 5,000 שקל בשווי של אז. 

כשהוא מגיע לדייט הראשון, הוא לוקח את הרכב הזול.
בלי שרשרת זהב לבן, בלי משהו שיכול לשדר שיש לו כסף. כלום. הכי פשוט שיש.

אם הבחורה המשיכה לדייט שני (וגם הוא כמובן),
הוא היה מגיע עם רכב של 500,000 שקל.

ועכשיו תוך כדי שאני מקליד אני נזכר בסיפור נוסף. הורים של חבר.
לפני שהתחתנו,
לבחור שהיה בזמנו בן 28 ?  משהו כזה..
כבר היתה דירה (משכנתא כמובן)
רק אחרי שהם התחתנו, הבחורה גילתה שיש לו דירה. לא דקה אחת לפני.

עכשיו לתובנות,
רוצה להדגיש שאני מסתכל על זה מנקודת מבט גברית.  אני באמת לא יודע מה הכי מתאים לבחורה. 
התחושה שלי שזה שונה. אבל אין לי מושג, כי אני לא בחורה. אני בחור.

עכשיו כמובן שאין כאן איזה נוסחא מדוייקת..
אבל אני באמת מאמין בזה, שזה חשוב מאוד לבוא לדייט הראשון הכי נקי שיש
ועדיף לעשות הכל כדי שהצד השני לא ידע כלום על דברים ממש ממש טובים. על נקודות חזקות במיוחד.

למה ?
למרות שזה כאילו מובן מאליו, אבל צריך להפנים את זה :
כי אם בחורה עדיין תרצה להפגש איתך למרות שהכל על פניו נשמע "פשוט", 
אז זה אומרת שאתה, מי שאתה -באמת-,  זה מה שהיא רוצה להמשיך להכיר.

בנוסף.
ברגע שאתה מציג את הצד הכי רגיל שלך, הכי פשוט שלך, בלי שום עטיפה, בלי שום הצגה..
אז מי שתגיד "אוקי, הבנתי שאין כאן שלמות, אני מעוניינת"
זה אומר שהיא רואה את מי שאתה באמת ומקבלת את זה.

היתרון הוא, שמכאן זה רק יכול לעלות ולהתשפר.
החסרון הוא שתפסיד חלק מהבחורות. אבל איזה בחורות תפסיד ? תענה בעצמך. לדעתי התשובה קלה וברורה.

שלב השאלות
שאלה : אוי לא..רק לא שלב השאלות
תשובה : מה הבעיה בשלב השאלות ?

שאלה : נו...
תשובה : מה נו , תשאלו

שאלה : זה לא עמוס מדי להציג בדייט ראשון את כל התמונה, גם חולשות ?
תשובה : תראה, אם זה חולשות שאתה יכול לשפר ואתה יודע שזה יכול להפריע לבת הזוג אז תשפר...אם לא, אז בכל מקרה היא תגלה את זה מתישהו.
נכון שיתכן שיהיה קליק ריגשי לפני שהיא תגלה ואז כאילו יהיה לה יותר קשה לשחרר, אבל הקליק הריגשי במהשך יכול להיות בדיוק בכיוון הפוך. המח זוכר הכל. תהיה בטוח.

שאלה : דוגמא ?
תשובה : נניח אתה בן אדם שמקשקש המון. זה מי שאתה. אתה מדבר פי 2 יותר מבן אדם ממוצע. או הפוך, אתה מדבר מעט מדי ביחס לבן אדם ממוצע.
אם זה מי שאתה, אם אתם שלם עם זה, אם אין לך מה לעשות בנושא הזה, אז תתנהג ככה בדייט הראשון. תהיה מי שאתה. לטוב "ולרע". תהיה אתה.

שאלה : אוקי, תחדד לי את זה.
תשובה : אתה נפגש עם חבר ותיק בפעם  ה 300. איך אתה מתנהג בגדול ? אותו דבר בדיוק. זה הדייט הראשון שלך.

שאלה : תסכם לי את זה.
תשובה : תבוא הכי פשוט שאפשר. תסתיר את כל היתרונות שלך (עבודה בשכר גבוה ,תהיה עבודה בשכר רגיל, תפקיד מיוחד יהיה תפקיד ממש רגיל ונפוץ, בצבא אם היית בסיירת ועשית מצבעים מעבר לקווי האויב תספר שהיית חייל פשוט וואל תכנס לנושא הזה יותר מדי).

שאלה : בטוח שיש בזה הגיון ?
תשובה : לא

שאלה : אז כל החפירה הזו ואתה לא בטוח שיש בזה היגיון ללכת בגישה הזו ?
תשובה : נכון. כי אולי זה לא מתאים לכל אחד. נתתי זוית מסויימת וכל אחד צריך לבדוק עם עצמי מה הוא לוקח מזה ומה לא. 

שאלה : לגבי..
תשובה : זהו, אין יותר שאלות. אני צריך להכין דגים.

שאלה : רגע, אם תפגש עם מישהי תגיד לה שאתה יודע לבשל ?
תשובה : ברור שלא . מקסימום חביתה. אבל לזה יש כמה סיבות. נדבר על זה בהמשך.

שאלה : אבל..
תשובה : שבתתתתת שלוםםםםםםםם.

הערה טכנית - הפוסט לא עבר בדיקה לפני שליחה, עמכם הסליחה. עייפות החומר.

מקומות "חוויתיים" בבית שאןאני הנני כאינני
מחפשים מה לעשות ברביעי בבית שאן, אטרקציה זוגית שווה/מעניינת וכדומה. עדיפות למקום סגור.

רעיונות?

חחחחחחחחחחחחחחחחח אין כאלה 😂צדיק יסוד עלום
בפרטי
חחחחח זה היה באינסטינקט שלי להגיב והתאפקתי פתית שלג
היה איתי בצבא מישהו מצחיק שגר שם אם זה עוזרנוגע, לא נוגע
יש לא רחוק משם את בית אלפאארץ השוקולד
באיחור, סליחה
השטלה מה מחפשיםשלג דאשתקדאחרונה

האזור מאוד יפה לטיול שקט ורומנטי.

הרבה מאוד מעיינות, חלקם לא מוכרים אז יתכן שתהיו בשקט שלכם. אפשר לנסוע לכוכב הירדן ולהנות מהשקט והנוף (אתם תהיו שם לבד, מובטח לכם שאף אחד מגיע לחור הזה...).

אטרקציות וכדו אני פחות מכיר.

מה מחבר אתכם?intuscrepidam

אשמח לשמוע מה גורם לכם להתחבר לצד השני?

וכנ"ל לגבי חברים / חברות.

פעילות משותפת, תחומים משותפיםארץ השוקולד
שיח טוב שזה הרבה פעמים תלוי
הקשבהadvfb

כשאני מקשיב למישהו ביחס לעולמו הפנימי, מה שמעניין ומעסיק אותו אני מרגיש שאני פותח צוהר לעולם שלו.

וכן, להיפך, שמישהו מקשיב לי וממוקד בי ובעולם שלי, אני מרגיש שהוא מתחבר אלי.

במקרים שתחומי העניין הם שונים אז העניין יותר בולט. כשאיש מקשיב לרעהו בצורה אקטיבית בנושא שאין לו בו יד ורגל, זה יכול לעורר חיבור גדול.

עין טובה ואהבת החייםהרמוניה
מצאתי מקור חדש לגביי דיון עתיק שלי פהאני הנני כאינני

והאחד שהשקעתי עליו הכי הרבה מאמץ...

מלאכיות או רגלים על הקרקע? - לקראת נישואין וזוגיות

מאיפה המקור?פצל"פ
הספר 'אהבה' של הרב גינזבורגאני הנני כאינני
יפה, במיוחד לאנשי פרק ב' כמונו שכבר "ריאליים"מתוך סקרנות

ו"לא מתלהבים משטויות"...

הכי טוב זו מלאכית עם רגליים על הקרקענוגע, לא נוגע
אני מעדיף איזה אוגית ירוקה כזאתelico
עם חמור או בלי חמור?נוגע, לא נוגע
נראה לי הוא יכול להביא את החמורארץ השוקולד
ולא צריך שהיא תביא אותו
תלוי כמה גמלים צריך להוסיף כדי שהעסקה תצא לפועל elico
זה שהגבר מביא חמור כזה או אחרנוגע, לא נוגעאחרונה

זה כבר בסטנדרט

"וצביאת מרת אוגיתא דא, והוית ליה לאינתו.

ודן נדוניא דהנעלת ליה: חד חמרא לובא מעליא, בריא, גמיר וסביר, דידע לבדוחי ליבייהו דאינשי"

אני לא אוהב את זה בכללמשה

כלומר, ברור שיש בזה אמת ולא קטנה בכלל, מצד אחד. אבל המשמעות של זה היא שאני עכשיו צריך להגיע לקשר כשאני "מושלם" (או לפחות עוטה מסכה של כזה). וזה לא נכון, כי החסרונות שלי והדפיקויות שלי יצופו בקשר כל עוד הוא קרוב מדי. למעשה, זה במידה רבה מבוא למערכות יחסים קצרות ומתחלפות כאשר עולה פגיעות או חיסרון.

זה בסדר לרצות להשתפר כדי להיות בן זוג ראוי יותר. אבל זה לא בסדר לצפות "למושלמות". אנחנו לא. לעולם לא נהיה. מלאכים יש בשמים ואמא שלי טוענת שאם בן הזוג טוב מדי אז אלוקים לוקח אותו.

זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

מעצבן ממשארץ השוקולד
פעם אחת קרה ליאביעד מילוא

התחיל איזה קשר והבחורה נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה

קרה גם הפוךבחור עצוב
דיברתי עם מישהי איזה שבוע ופתאום פשוט נעלמה מעל פני האדמה. לא הגיבה להודעות. כלום.

אחרי חודש פתאום שלחה הודעה משום מקום. הגבתי לה ביובש שתבין שלא מעוניין. 

תגיד לה ברחל ביתך הקטנההפי
ההתנהגות הזו של היבוש לפני חודש לא היתה לעניין
לא בא לחנך אותהבחור עצוב
רק חתכתי וזהו. 
הלוואי עליadvfb
אם אחרי כל הבירורים זה מה שהתגלהintuscrepidam

אזי צריך להודות לה' יתברך ששמר את נפשך.

היה כנראה צריך את הבירור בשביל שני הצדדים, אך ברוב חסדיו ה' חסך לך את כל הפגישות והסבל מהבחור.

ואני לא אומר את זה רק מהצד של הכל לטובה וכו', אלא פה באמת רואים את ההצלה עצמה ישר.

לדעתי החלק שקשה זה שבסיטואציה כזו אפשר לומר לעצמך למה אני שוב פעם בסרט של להתבאס מקשר שהיה רלוונטי והתברר שלא…

התופעה שנקראת "גוסטינג"משה

נפוצה הרבה יותר משנדמה לך. ולתחושתי נשים מעיזות להתנהג ככה יותר מאשר גברים. אבל זה בסדר לטעון גם הפוך.

נשים תמיד צודקות, גברים תמיד טיפשיםצדיק יסוד עלום
בעולם המודרני? כןמשה

בעולם הקלאסי זה היה הפוך.

יחי הפמיניזםצדיק יסוד עלום
אף אחד לא דיבר דווקא על שגברים עושים את זהמבולבלת מאדדדד

הפי כתבה בלשון שנוח לה לכתוב, כי בזה היא נתקלה.

וכנראה בגלל ההערות המעצבנות של כולם פה בפורום (לא דווקא אתה) היא גם כתבה בסוף במפורש שזה מיועד לשני המינים.

תפסיקו להיות מעצבנים ולצאת מנקודת הנחה שהבנות תמיד נגד הבנים. זה ילדותי ברמות. 

נשים עושות את זה גם וזה ילדותי ברמותהפי
זה אכן מזעזע, אבל תשמחו שלא התחתנתם/ן אתו/המתוך סקרנות

מי שלא מסוגל להיות רציני ולעמוד מאחורי מה שבוחר לעשות, לכאורה גם בנישואין יתנהג כך (גם בנישואין יש הרבה דרכים לעשות גוסטינג וד"ל).

" מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי."מוקי_2020

איך שלא מסובבים את זה,

זה אומר שהן עושות משהו לא נכון ( שזה -שונה- ממשהו שבאשמתן).

עכשיו אם אחרי שירגעו ויתאפסו, יעשו בדק בית ויגידו "אוקי, איך נמנעים מהקרקס הזה שאני מתפרקת בגלל בחור שאני בכלל לא מכירה" ויבצעו צעדים 1,2,3 שקרקס כזה לא יקרה יותר - מעולה. זה נקרא החיים.  יש תקלות. משתפרים ומשתכללים לפעם הבאה.

אבל...אם הן יהיו עכשיו בחרדה או בהפסקה ויתנו כ"כ הרבה כח לצד השני...

אז ...אולי באמת עדיף שקודם יטפלו בעצמן יסודית כי בזוגיות אמיתית המצבים יהיו פי 8000 יותר מורכבים מזה.

אה עכשיו זה המשחקהפי
שנתפסים על מילים מוצאים אותם מההקשר? 
הוא לא התכוון בכוונהקעלעברימבאראחרונה

אולי יעניין אותך