ברוריהנקדימון
הממשלה הזו מטריפה לי את הדעת, התחושות השגרתיות הופכות להיות חוסר אונים ותסכול. הגענו כבר הכי למטה או שעוד יש לאן לרדת? כאילו קשרו לנו משקולת וזרקו אותנו לים.. אז חשבתי על זה ויצא לי לכתוב לעצמי פריקה ובעיקר לימוד מחדש של ברוריה, שאין להאמין איך היא הייתה מסוגלת לחיות ברמה שהיא הציבה. מטורף בעיניי. איזו גדלות של אנשים.

ברוריה צדקה; כך השתכנע רבי מאיר. אבל הרף שהיא הציבה, הסטנדרט החדש הזה, הוא כל כך גבוה עד שלפעמים נראה בלתי נסבל. בראשונה, בתור לימוד, זה נראה הכי נכון והכי יפה לומר שאין להתפלל על הרשעים שימותו. זה ממש רומנטי להתמלא בתחושה של צדיק גמור כדי שלא יתמו חוטאים אלא חטאים. אם לא יהיה חטא אז גם הרשע לא יהיה רשע. מחשבה מתוקה שכזו.
אבל כשהמציאות מתהווה מולך עם אנשים רעים ורשעים, אנשי זדון, אז הזעם רק מתגבר. הפיתרון שאתה מבקש הוא לראות אותם מתים, כן ממש ככה, להתפלל שהקב"ה יקח אותם מכאן. אתה רוצה את זה קצר; בלי להסתבך. מוכן אפילו להתפשר על מוות מהיר, והעיקר שלא יהיו פה.
ואז, בנקודה הזו צף ועולה הזיכרון של הלימוד הזה. הדברים של ברוריה נאמרים שוב, והפעם בתוך הקשר אמיתי. ואפשר להשתגע מזה, "איך את מסוגלת לומר דבר כזה, ברוריה? השכנים הרשעים האלה הם גם שלך, וזה מה שיש לך לומר: להתפלל שיחזרו בתשובה?!". צריך עצבים של ברזל בשביל זה. התביעה של ברוריה היא של גבורה עליונה, זה סופרלטיב שאי אפשר להתחמק ממנו. היכולת להתאפק, להמתין לטווח הארוך. היכולת להאמין.
בתוך הסערה הגדולה של הלב, כשהרגשות מתפרצים כמו ברקים מכל עבר, באה ברוריה ונעמדת במרכז, "כיוון דיתמו חטאים ורשעים עוד אינם", היא אומרת. עליך ברוריה, אני מוכן לומר שיש בך אהבת אדם. אם ימות הרשע אז ימות איתו גם הצדיק שיכל להיות, אבל אם יחזור בתשובה אז לא רק ניקינו אלא הוספנו טוב. מאיפה זה בא לך?
הרב קוק כותב על התפיסה שלה שהיא "ההשקפה החודרת על רוממות ערך נפש האדם שעשאה אלהים ישרה וטובה, ואי אפשר שהאדם ישנה צורתה וטבעה הטוב". ואת זה הורישו לנו כמסורת מצווה; וכל המילים ניטלות ממני. הרב ממשיך להסביר את כוונתה ואומר ש"אי אפשר שהאדם ישנה צורתה וטבעה הטוב. ע"כ יתכן לבקש רחמים על אומללים כאלה, כעל כל החולים שאינם יכולים לעזור לעצמם עם כל חפצם להעזר".
ברוריה צדקה; כך רבי מאיר השתכנע. השתכנע כל כך עד שהלך והתפלל לטובתם שיחזרו בתשובה. וה׳ שמע לתפילתו.
אבל אני, קטן שבקטנים שאינם נמנים אפילו עם הקטנים שבחבורת התלמידים, איך אפשר להגיע עד לגובה שהציבה ברוריה?
ומצאתי את עצמי בדומיה; הלימוד גבר עלי. דבריה פרצו מההיסטוריה ולימדו אותי גם היום. אולי האמונה שלה היא גם האמונה בי, שאף אם לא אצליח להתפלל לתשובה הרי שאתלה ארץ על בלימה - על אותם שבולמים עצמם בשעת מריבה. אם אלוהים מאמין באנשים, וכי מותר לנו אחרת?
בסוף התפללתי, שתפילתו של רבי מאיר תועיל גם לדור שלי.
חח‍ ‍בנות לא לריב
בדיוק היום קראתי על ברוריא בגמרא ..
וואו⭐הרמוניה
יפהekselion

אגב למי שמתעצבן מהממשלה הנוכחית מציע לו לעבור שוב על ספר מלכים

ולהבין באיזה מצב נוראי הייתה המלוכה במשך רוב ימי התנ"ך

אז נכון בנט הוא לא מה שרצינו ויש הרבה דברים לתקן 

אבל בכללי ב"ה המדינה שלנו מצויינת

צריך תמיד לזכור את זה

מסכיםנקדימון
בהחלט טוב יותר מדינת ישראל מאשר כל גטו שבעולם, וברור שטוב שלטוננו עלינו משלטון זרים, וטוב לשבת ארצנו מלשבת באדמת נכר, וטוב עולם התורה כפי שלא היה כנראה מעולם, הכל נכון ואני לא אפסיק לומר הלל בגלל שיש רגעים היסטורים נמוכים מאחרים. יחד עם זאת, התסכול לא הולך לשום מקום.

והאמת, שהטריגר שלי הוא בעיקר ח"כית ספציפית. שאר הממשלה אמנם צוררת את הקיום העצמי שלנו אבל רק אחת מצחיחה להתבטא בצורה כזו שמבעירה לי את הכאבים.. ולמרות הכל, ואף על פי כן, ברוריה עומדת ומחייבת אותנו. וזה קשה. מאוד.
יפה מאודadvfb

להתקדם לעבר המדרגה של ברוריה זה דבר גדול ונראה לי שההתקדמות עצמה נמצאת היא פסגת השאיפה.

אתה לא מבין איזו מהפכה קופרניקאית זה בעיניינקדימוןאחרונה

רק ברגע שהרגשתי שהייתי שמח שהקב"ה יקח מכאן מישהו, הבנתי מה ברוריה אמרה.

אין אדם עומד על דברי תורה אלא אם כן נכשל בהם. התביעה שלה היא מהפכה של ממש.

שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

תמיד שומעים פה זמזוםרקאניאחרונה

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

אולי יעניין אותך