מועדים לשמחהלב אוהב

נחמד לחזור לכאן

אז חוזרים לנושא הרגיל- הצעות.

אני רוצה לפתוח כאן שוב את הנושא הזה. הוא עדיין כואב. מציק. אולי אפילו מדאיג טיפה.

אני מדברת על עצמי אבל גם בשם חברות שלי.

התחושה היא שיש מספר גבוה של בנות שהן טובות, רוחניות, עמוקות, חכמות, רק שמישהו ימצא אותן כבר.

ובצד השני- מדבר ושממה.

וזה לא בת אחת או שתיים. זה הרבה הרבה בנות שכשאנחנו מדברות על הנושא התחושה היא אותה תחושה.  

כמעט ואין הצעות. לא בגלל משהו חריג או בעייתי, אפילו לא בעיה של גיל. 

סתם פשוט אין הצעות.

אתרי היכרויות- לא רלוונטיים. מדובר בכמות מצומצמת מאוד של בחורים שהם תורניים. 

השדכנים- לא מציעים

החברות/חברים- אם מציעים אז הרבה פעמים זה את אותם בחורים שבאתרים.

אני לא מאמינה שבעמ"י יש 30 בחורים בסה"כ.

אם זה המצב אז בסדר שנדע לפרוש מראש מהמירוץ הזה.

פשוט קשה לי להאמין...

החיצוניות לא משנה. עדה לא משנה.  

מה כן משנה?

חיבור לנפש, עומק. תורניות

זהו. זה הכל. באמת שזה הכל.

עד כדי כך קשה?

אשמח שתשלחי לי שםadvfb

ושם האמא ואתפלל!!

חשוב שכולם ישמשיכו להתפלל ולהתפלל..

ולגבי ההשתדלות - דעתי היא שצריך לעבור קהילה קהילה בלי בושה ולשאול אם מישהו יכול לעזור בתחום.

זה ממש לא מובן מאליו להתגבר על הבושה אבל אני חושב שזה ממש עוזר שמדלגים מעל המחסום הזה.

לא לפחד להראות נואש/ת או להתפדח. אין לנו את הפריוילגיה הזאת.

כל מספר שמוציאים של מישהו שיכול להכיר משהו - להתקשר.וגם אם מחליטים לא להתגבר על הבושה לדעת שזה שם ואולי יקח זמן קצת וזה אז לפרוץ את המחסום הזה. לא לאט לאט.

לעבור שדכנית שדכנית, וגם אם יביאו 100 הצעות לא קשורות והצעה אחת קשורה - להודות על כך בלב שלם.

לא כל השדכניות אותו דבר ולכן לא כל נסיון רע עם שדכנית יכול להעיד על שדכנית אחרת.

מיזמים - להרשם לכולם! (וכנ"ל לגבי הצעות לא קשורות מהם, אותה גישה)

כאשר מנסים הרבה גורמים שכל אחד מהם הוא 'חסר סיכוי' אז שכולם מצטרפים ביחד זה יוצר סיכוי! כן ממש ככה!

אי אפשר לדעת מהיכן יבוא השפע ולכן הכי יעיל זה לירות לכל הכיוונים.

בטוח יש עוד דברים שלא rשמתי ונראה לי שאת זוכרת את הראש שלי לגבי העניין ;)

נ.ב בדיוק ראיתי חבר שאלגו שלח לו הצעות ממש לפי מה שהוא מחפש.

גם אני ראיתי אצל חברהאיכה
שהאלגו עבד יפה ממש, עד התמונות
מה שיפהadvfb

שהוא מאפשר גם לא לראות תמונה

תודה על התגובהלב אוהב

זה לא בושה האמת

זה פשוט חוסר כוחות, חוסר בסבלנות לעשות ים של השתדלויות....

יש איזה ציפייה שבתחום הזה שהוא כל כך חשוב, אני לא אצטרך להשתדל כל כך 

שפשוט הצעות יגיעו אליי ולחברות שלי... 

וחבל שאנחנו צריכים לבוא אל השדכן, אל המיזמים. כל כך הרבה טרחה וכלום תוצאות.

משהו צריך להשתנות בעניין כבר

זכור לי שבעבר בדיון הזה בינינו היה לך את הטיעון הזהadvfb

ואני בחיים לא הבנתי אותו אז אני מתנצל (אני בטוח שעומד מאחריו רגש משמעותי!)

לפי ההגיון שלי זה בדיוק הפוך - בגלל שהנושא הוא כ"כ קריטי וחשוב עבורי אז "אם אין אני לי מי לי"...

כבר מההתחלה לא היה לי יותר מדי הצעות והתחלתי לפנות ועד היום אני פועל בראש הזה

כשמגיעה הצעה מחבר או בת דודה אז אני ממש מופתע ושמח שפירגנו לי אבל ממש לא רואה את כביררת מחדל.

ואת צודקת ממש שזה שואב כוחות!!!!!

עדיף להשקיע כמות מסויימת של כוחות מאשר להתייאש ולא להשקיע בכלל

כן, דנו בזה...לב אוהב

לא יודעת מה להגיד 

אין מה יותר מדי לומרadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ' בתשרי תשפ"ב 15:17

שהעניין של הנושא הוא הרגש שעומד מאחוריו ופחות הטיעונים כשלעצמם..

ממש חשוב לא לבטל את הרגש.

אבל העניין של הטיעונים הוא עניין אחר.

לבנים יש הרבה הצעות..עלמת חן
זה שונה מבנות..
אני לא מכחישadvfb

ותודה על ההארה.

נכנסתי לעוד פרטים בדיון איתה

מזדההלגיטימי?

(הדגשים שלי קצת שונים משלך, אבל מזדהה עם רוח הדברים)

ומוסיפה לרשימה גם את המיזמים השונים...

הלוואי שהיה לי פתרון, מקום להפנות אליו, אבל טרם מצאתי...

גם הזדהות זה נחמד תודהלב אוהב

מועדים לשמחה לב אוהבנוגע, לא נוגע
זה "אין הצעות" או "אין הצעות מתאימות"?

מה הכוונה "כמות מצומצמת של בחורים שהם תורניים"? מה ההגדרה של תורני (לפי השיוך שהוא מסמן באתר, לפי פרמטרים מעשיים מסויימים, לפי מה שהוא כותב על עצמו, לפי שיחה איתו והתרשמות)?
כרגע תקופה ארוכה שאין הצעות בכלל... אולי אחדלב אוהב

תורני- אדם שמקפיד על ההלכה. שומר את עצמו מהשפעות לא טובות כמו סרטים סדרות ושירים לא לעניין. חשוב לו ההתקדמות בעבודת ה'.

אז הגיוני שאדם כזה גם לא יהיה ככ באתריםנוגע, לא נוגע

וואי, ככ.מיס פטל
בדיוק דיברתי על זה עם חברות שבסיטואציה הזו.
אני ממש מזדהה. גם עלי, גם על מכרות מכל המעגלים.
אין יותר מתסכל מלנסות, בככ הרבה כיוונים, כשהרבה פעמים זה דורש לצאת מעצמך ודורש משאבים נפשיים שלא תמיד יש. אבל את אומרת, בסדר, אני אתאמץ, אני אנסה בכיוונים שלא חשבתי, רק כדי שיהיו עוד הצעות. ועדיין, כמעט כלום.
ובאמת קצת מרגיש שמדובר בתופעה.. אני באמת מכירה הרבה מידי שבמצב הזה. ובאמת יודעת על השתדלויות בהמון דרכים.

מה שאני מזכירה לעצמי תמיד, זה שאני לא צריכה המון הצעות. רק אחת. והיא תגיע..
חשוב מה שאת כותבת... תודהלב אוהב

כמו שאמרנו לך בעברultracrepidam

החיבור הנפשי של גברים הוא שונה

ואתן צריכות להיות מודעות לזה

סיכוי טוב שזה יפתור לכן חלק מהבעיה

ואחרי זה - כנראה הבעיה תהיה דומה לבעיה שיש גם לגברים, למצוא התאמה טובה

למה אתה מתכוון? נשמע מענייןadvfb

הסבירו לך החברים האחריםultracrepidam

אני רוצה להגיב בצורה מסודרת גם לך וגם לנשמה כללית...לב אוהב

אם יש לך זמן הגבתי כאן-לב אוהב
זה לא רק "עד כדי כך קשה" אלא "עד כדי כך לא קיים".הָיוֹ הָיָה

כן כן, פשוט לא קיים.

מה שאת מצפה מגברים - לא קיים אצלם, לא היה קיים אצלם, ולא יהיה קיים אצלם, וטוב שכך.

ה"חיבור לנפש" קיים גם קיים. אבל ה"חיבור לנפש" שאת מדברת עליו - הוא חיבור נשי. וב"ה שלכל מין יש את טבעו שלו, אפיו שלו, ותפקידו שלו בבריאה.

רק הפנמה של זה יכולה לעזור...

וכמ"ש @ultracrepidam

גילוי נאות: חשבתי להימנע מהתגובה הזו. זה עורר לא מעט אמוציות בעבר, ואמרתי לעצמי - פשוט חבל. עזוב. למה.. ועוד אמצע החג, וזה ממילא היה נקודה צדדית בתוך ההודעה שלך. למה להכנס שוב לויכוח?

אבל אז חזרתי בי. פשוט כי אכפת לי, כי כואב לי. כן כן, לא בשביל הויכוח והניצוח, אלא כי כואב לי עלייך, ועל חברותייך, שמחפשות דבר שלא קיים ושוברות את הלב שוב ושוב. זה ממש מצער. ולכן החלטתי כן לכתוב, לא כדי לפתוח ויכוח, אלא כדי שאולי עוד דפיקה של המים האלו - תחלחל ותשפיע, וזה יהיה צעד בכיוון טוב...

חג שמח, והמון ישועה, באמת.

^ אני מסכימה במידה מסוימתברוקולי
שקררב שמואל
זו הוצאת לעז על כל הגברים.

דבר שנעשה על ידי גבר טיפש ללא אישיות.
מה זה מבחינתךים שיבולים

חיבור לנפש?
אני מנסה להבין למה כשהיא מדברת על חיבור לנפש אתה מניח שהיא מחפשת חיבור נשי.

אני מניחה שהיא הרי מודעת לעובדה שיש הבדלים בין גברים לנשים גם בעניין הזה. 

ואני שואלת כי אני חושבת שבאמת יעזור לי להבין, אני רואה שאלו תגובות שחוזרות על עצמן פה.

אה, פשוטהָיוֹ הָיָה

אני אומר את זה על סמך שרשורים קודמים, ארוכים כאורך הגלות, לא שאני מניח סתם שאם מישהי אומרת חיבור לנפש היא מתכוונת לחיבור נשי.

אני מבינה שזה על סמך שירשורים קודמיםים שיבולים

ובכל זאת אני לא הבנתי את זה כמוך. לכן כתבתי שאשמח להסבר.

אבל אם זה מטריח אז לא קריטי. מניחה שאבין בהמשך בע"ה

תראינוגע, לא נוגע
עבר עריכה על ידי נוגע, לא נוגע בתאריך כ' בתשרי תשפ"ב 22:11
מטבע הדברים ככל שגדלים הופכים ליותר מודעים ויותר חושבים ופחות מחוברים לטבע הפשוט.
בנוסף לזה, כשלאדם אין משהו מסויים חושים אחרים אצלו מתחדדים. לנו כדתיים אין מגע (וב"ה כי כשיש מגע לא נכון זה הרבה יותר שורט) והחסרון במגע ובתחושות שהוא יוצר גורם לחיים עם בסיס אחר ולפיתוח כוחות אחרים בנפש (ויתכן שרק אחרי כמה זמן מבינים כמה חוסר המגע ותחושת הנאהבות שהוא יותר השפיע עלינו)

ככה נוצר מצב (בעיקר אצל בנות) של מודעות עצמית גבוהה מאוד (מרגישה כל פיפס של תנודה נפשית ומנתחת מאיפה הוא מגיע ולמה הוא נגרם ומה עושים איתו) ואינטיליגנציה רגשית סופר מפותחת (דואגת לאנשים ומרגישה קשיים וצרכים רגשיים שלהם מקילומטרים) ואז היא נפגשת עם בן ומרגישה שבתחום הזה שהיא המרכזי בחייה- הפער ביניהם גדול.
לשם ההשוואה- אם ניקח בן ששקע לתוך עולם של שכל ויש לו חשיבה מאוד מופשטת ויכולת לנתח דברים בצורה קרה ומאוד מדוייקת- יהיה לו קשה עם בחורה (או עם חבר) שלא קרוב אליו (רק שגם אצל בנים כאלה יש פחות בעיה עם זה כי החיבור העיקרי שלהם לבחורה זה דרך החוויה והשדר).

זו לא מלחמה בין המינים כמובן. צריכים לראות איך הולכים זה לקראת זו. להבין שהחיים לא נמצאים לא בשכל המופשט ולא בדקויות הרגש.
צריך לפתח חיבור דרך החוויה, הצחוק, המראה, השדר של טוב הלב ושל שמחה, של הבטחון והעוצמה.
בנוסף לזה צריך להרגיש שיש צורך במגע אוהב (כמו חיבוק) ושזה ממש חסר לנו. לא להדחיק את זה. לא לזלזל במקום הנפשי הבסיסי והלא שכלי שמפרש מגע כאהבה וצמא אליו. ניתוק מרובדי הנפש הבסיסיים, גם אם זה מתוך הדחקה מהעבר בגלל הקושי, מקשה להתחבר ומצריך חיבור חזק יותר ברבדים הגבוהים יותר של הנפש מה שבד"כ פחות קיים.
אצל הבנים המנגנון עובד אחרת. החיבור הוא טבעי בגלל שבנות באופן טבעי מושכות יותר נפשית בגלל שהן משדרות חיוניות, רגש, יופי, הכלה ואמהות (וזה גם בלי העניין של היצר)

אפשר להאריך בעוד דוגמאות לכלל הזה

נקודה נוספת- גם אם הבן לא מבין את הבחורה עד הסוף ולא קורא אותה הוא יכול ממש לאהוב אותה. ממש ממש.
תודה על התגובהים שיבולים

הדברים שאתה כותב ברורים ומוכרים לי, ואין פה שום מלחמה, זה טבע ההתפתחות והכל בסדר
אבל עדיין לא ברור לי מהיכן נובעת ההנחה שכאשר לב אוהב מדברת על חיבור נפשי, ההסקה שהכוונה לחיבור נשי. 

כי ידוע ששם הבעיה. הרי חיבור נפשי רגילנוגע, לא נוגע
לא באמת קשה למצוא (חוץ מזה שברור שאי אפשר לנתק בין השניים באמת)

וגם מהעבר כמו שכתב לך נשמ"כ

והדברים האלה לא כ"כ ברורים בד"כ לצערנו.. אולי בשכל (ופה הפער בין השכל לתחושה גדול)
אני מבינהים שיבולים

אבל העניין הוא שאני לא חושבת שמדובר על חיבור נפשי רגיל
רק שהעובדה שלא מדובר על משהו רגיל, לא אומרת שבהכרח מדובר על חיבור נשי

זה לא שתי האופציות היחידות. ואני חושבת שפה הטעות שלכם, ושאתם מסיקים משהו לא נכון.

אני כן מסכימה שיש צורך לחדד את המקום של הצד השני, אולי השימוש בהגדרות הוא לא מדויק - אבל זה לא הופך את מה שהיא מחפשת לחיבור נשי. 

האמת שאני פחות נכנס להגדרה הזאתנוגע, לא נוגע
מבחינתי יש חיבור נפשי ורגשי אחד והשאלה היא מה רמת העומק שמחפשים בו (ההודעה הארוכה) ושם ה"בעיה". זה לא סוגים שונים אלא רמה שונה על הסקאלה

והנקודה פה היא לא מה לב אוהב מחפשת.. היא פשוט ציינה שזה משהו כללי של הרבה בנות אז אני מניח שזה כן יושב על העניין לעיל
בדיוק, אני מסכימה איתךים שיבולים

ופה אתה אומר משהו אחר לגמרי, זה עניין של מיקום בסקאלה. זה לא הופך את זה לנשי. זה הכל.

ואכן זאת לא הנקודה, את לב אוהב אני מכירה באופן אישי כך שהדיון הוא לא עליה אלא נטו בגלל שהוסקה פה הנחה שגויה ואותה גם משליכים על שאר הבנות שהיא ציינה.

זה לא משהו אחר לגמרי לדעתינוגע, לא נוגע
כי לא משנה איך נגדיר את זה- האם זה חיבור נשי או רק מיקום שונה בסקאלה- בסופו של דבר זו ציפיה שברוב המקרים אינה ברת מימוש ומעכבת.
בעיניי זה כן משנהים שיבולים

כי חיבור נשי הוא לא מציאותי, וחיבור נפשי עמוק הוא כן. 

אבל השאלה היא מעשיתנוגע, לא נוגע
כמה בנים כאלה יש?
ממה שהיא כתבה משמע שמעט. ואז מה עושים?
מנסים לחשוף אצלם את המקום הזה תוך כדי הפגישות? זה יצליח? וכמה מאמץ זה מצריך?
בעיניי יש משמעותים שיבולים

לאיך שתופסים את הדברים, קל וחומר אם השאלה מעשית או מובילה להשלכה מעשית בפועל..

ויש לי מה לכתוב על זה, פשוט לב אוהב מכירה את דעתי וגם קצת מאוחר.

תודה על ההסברים בתגובות. 

אני מתכוון שלא משנה איך נגדיר את זהנוגע, לא נוגע
ואיך נתפוס את זה- בסופו של דבר השאלה היא מה עושים עם זה. נניח שנגדיר את זה כמוך- איך זה יעזור בפועל? הבחורה תדבר על זה עם הבחור בדייט ותנסה "לשנות" את הגישה שלו או לפתוח את עולמו הפנימי יותר?
אם כן השאלה האם זה יצליח והאם זה שווה את זה.
ואם לא אז גם אם תיאורטית זה נכון אין מה לעשות עם זה ולא ככה הבעיה תיפתר.

אז אני לא חושב שמכאן תבוא הישועה. מספיק לדעתי לזהות פוטנציאל סביר בעניין אצל מישהו שיש חיבור פשוט טוב איתו ומשיכה ואחרי החתונה לפתח את זה.

יישר כח ובהצלחה לכולם
כןים שיבולים

אני מבינה מה אתה אומר, ואם הייתי עירנית הייתי מסבירה לך למה אני חושבת שיש להבדלים האלו משמעות מעשית, אבל זה ממש להיכנס לחפירה רצינית עכשיו.. וזה לא עד כדי כך קריטי לדעתי.

תגובה ממש יפה ומחכימה! קראתי כמה פעמים. תודה!כבר לא ישיבישער

👍🏻נוגע, לא נוגע
תודה
תגובה יפהענווה1

האמת לקח לי כמה פעמים לקרוא עד שהצלחתי להבין עד הסוף את כל הנקודות שכתבת חח. הכול ממש מדויק ונכון. 

חח תודהנוגע, לא נוגע
יש לי אהבה לסוגריים..
אגיב על הפסקה האחרונהלב אוהב

שאני ממש מעריכה שהיא נכתבה 

בעיניי היה שווה לכתוב את התגובה הזאת אפילו רק בשביל הגילוי נאות הזה.

תודה  

התייחסתי למה שנכתב כאןלב אוהב

בתגובה כאן

עונה 

מסכימה..100
שמעתי שיעור של הרב קשתיאל על הנושא הזה..
חשוב! (הוא מתייחס גם לקשר לחיוב במצוות אבל המרכז זה המקום הנפשי)

העניין זה לזכור את זה ולהיות בעמדה הזו בקשר עצמו..
להרגיע את הביקורת שלנו ואת הצפייה למשהו מאד מסויים שתואם את הפרשנות שלנו.
מפריעה לי הגישה שלוultracrepidam

הוא אומר יפה שזה טוב לאשה להיות אשה ולאיש להיות איש,

אבל מפריעה לי הגישה שלו, כאילו אדם שמטבעו נוטה להיות כמו הצד השני (גבר נשי או אשה גברית) הם בעייתיים (פגומים, חסרים, תמצאו אתם את הניסוח). אין חובה "להיות גברי" או "להיות נשית". בטח שלא מוסרית, אבל בעיני גם לא בשום היבט אחר. האם זה מומלץ? אפשר לומר שכן. אבל להגיד כאילו כל בעיות הדור הן רק בגלל מישהו שטיפה "נשי" באישיות שלו זה מוגזם. חוץ מזה, מי ישפוט מה גברי ומה נשי? אין לנו תורה בנושא.

--- ---רב שמואל
לך אין תורה בשום נושא.

אתם משוכנעים ש"תורה" זה "לייצר איזון".

אתם משוכנעים ש"תורה" מבוססת על חוסר אמון באיזון שלא נתת לו הגדרה אישית שלך. הגדרה שמבוססת על אמון או אמונה, היא בעיניך לא הגדרה. לכל היותר, אתה מוכן להוכיח שהיה מעמד הר סיני, ואז להגיד, שלכן הגדרה זו וזו היא הנכונה לאחר שרשרת הוכחות שתחילתה במעמד הר סיני. אתה מסרב, ותסרב לקבל כל הסברה בעלת ערך, כל רעיון בעל הבנה אנושית, כל התייחסות שכלית אפילו, אם היא לא מתאימה לשרשרת ההוכחות שלך, שאתה באופן עקרוני ועקבי, תסרב לשים אותה מול, או ליד, כל דעה אחרת שלא מסתדרת לך מאיזו שהיא סיבה. אתה תשנא, ןתמשיך לשנוא, כל אופציה לבדיקה. אתה תשמח, ןתמשיך לשמוח, להמציא הגדרות משלך לצדק, אהבה, אחווה, מוסריות, וכל מה שתרצה, ובלבד שלא תצטרך לבדוק אותה מול איזה קריטריונים של 'אמת'. הקריטריונים של 'אמת' שלך, כמו אצל חבורת החרדים הרשעים שקמו עליי לרודפני למוות, זה קריטריונים שמבחינתך - כמו מבחינתם - נועדו להסדיר חברה. לא להבין כלום. כי מבחינתכם אין משמעות לשום דבר, חוץ מה'למדנות' של עצמכם.
..100
ביחס למצוות הוא כן הסביר שאם טוב לאישה לנהוג אחרת למשל ללמוד באופן אינטנסיבי ותכניים יותר עינויים היא יכולה- כי אולי לה ספציפית זה מתאים. אבל לא להפוך את זה לזרם מרכזי ציבורי- כאילו זה האידיאל וזה הרף לנשים. כי זה לא. לרוב הנשים זה פחות מתאים לנפש ועבודת הנפש שלהן.. וחשוב לא ליצור לחץ לא טבעי למקום הזה.
חושבת שזה נכון גם לתחום הכללי הנפשי.

מקווה שהצלחתי להסביר
זאת לא רוח הדברים שלוultracrepidam

ואני לא מתכוון דווקא לענייני מצוות

רוח הדברים המאד מודגשת היא -

1 אשה שמתנהגת כמו גבר, לא יכולה להיות טובה לא לעצמה ולא לגבר שאיתה

2 יש התנהגויות מאד ברורות של גבר ושל אישה, אנחנו בסך הכל צריכים לזהות מה הן וחובתנו לנהוג לפיהן

מי שמכין כלים גדוליםא/א
יכול להכיל יותר אור..

מכירה בנות מדהימות לכל הדעות שבסוף התחתנו עם בחורים שמבחוץ מדהימים קצת פחות..
זה כמובן יכול לקרות גם באגף של הבנים, פשוט פחות מכירה באופן אישי(יותר נכון לא מכירה עדיין..).

כנראה חלק צריכים להפתח ליותר אפשרויות ממה שהם החליטו שהם רוצים,להגדיל ראש כזה.

חלק מהאנשים נראים מדהימים בגלוי וחלק בפוטנציאל(בעינינו)..
לפעמים ההתאמה היא בין נגלה לפוטנציאל.לפעמים.
תגובה מאוד חשובהנוגע, לא נוגע
בפרט שהיא נאמרת מפי בת

בעיניי, מה שתיארת זה בדיוק מה שעושה את הבנות האלה לבאמת מדהימות.
היכולת להגדיל ראש מצד אחד, להיות עם תבונה ועין טובה, לראות מעבר למה שעל פני השטח, ומצד שני להתחבר לצורך נפשי כזה או אחר כדי להצליח גם לקבל מבנים כאלה שהם "פחות" מהן ולרצות אותם.

ויתכן מאוד שהבנים האלה הם גם לא פחות ולא פוטנציאל לא ממומש. הם פשוט טובים בדברים שלא בולטים. כמו לדעת להיות חזקים ולא להישבר כי צריכים אותם ועוד.

בנוסף לכל זה, ומבלי להאריך, קשה לבן ממוצע להתמסר לעולם פנימי ולעבודת ה' וכו' כשהיצר שלו לא רגוע. כשיש לו אהבה ויצר בקדושה הוא יכול לחולל מהפך עם עצמו. זה כמובן לא מחייב וכו' אבל חשוב לדעת שאצל בנים יש קושי שבנות כנראה לעולם לא יבינו במידה מספקת והקושי גדל ומתסכל כשיודעים עד כמה זה כח טוב במקורו שרק בגלל שאין לו את המקום המתאים להתבטא ולתת הוא מחפש מקומות לא טובים.
מכיר אוליא/א
זוגות כאלה רק הפוך..?
אני לא מכיר מקרוב הרבה זוגותנוגע, לא נוגע
ברוב המקרים הרושם שלי שמצא מין את מינו..
...אור וחיים

"מכירה בנות מדהימות לכל הדעות שבסוף התחתנו עם בחורים שמבחוץ מדהימים קצת פחות" - מה את רוצה לומר בזה? שצריך להתחתן עם מישהו שלא מעריכים כל כך?

אני חושב שאם הן החליטו להתחתן איתם, כנראה שבעיניהן הם הכי מדהימים בעולם. גם אם בעינייך זה לא ככה, כנראה שאת בוחנת על פי פרמטרים אחרים ממה שהן חיפשו. 

מכירהא/א
בנות לא רחפניות בכלל שלא היו מאוהבות או משהו כזה..ראיתי את זה..
אבל מאוד איכותיות שמכירות בערך עצמן,שמחות, רגישות שחיות באמת 'לשם שמים' ,נשמות גבוהות כאלה שגורמות לכל מי שלידן להרגיש בנוח וטוב.לא מכיר אנשים כאלה?..
אם לצד אחד יש מידות נאצלות אבל ממש,לב רחב
הצד החברתי קרוב לשלמות,יראות שמים,מפרנסות יותר מהבעל..
הבעל לעומת זאת לא חברותי כ"כ, זאב בודד ,לא גאון במיוחד,טיפוס מסתגר וכו'..
אחד שבמבט חיצוני לא עושה רושם מי יודע מה לפי הפרמטרים הרגילים שבהם אנחנו בד"כ בוחנים בנ"א- האישה מאוד מוצלחת ואיכותית הבעל פחות.
במקרים שאני מדברת עליהם בתחילת הנישואין הן היו משותפות אותי גם בדברים שלא צריך..ראית פער בכ"כ הרבה מובנים.. מה חיבר? לא יודעת, אולי צורך רגשי כלשהו שהתמלא או חיבור פנימי עמוק והכרה בפוטנציאל שלהן וידיעה שהן יצליחו לרומם ולהתרומם או פשוט הקב"ה כי הם שייכים זה לזו.
עברו כמה שנים והבעלים באמת במקום טוב יותר גם כלפי חוץ..(לא ברמה שלהן עדיין,אני מכירה אותן לעומק ולא אותם..)
אבל שוב,זה מבט חיצוני אנושי.
גם ממבט חיצוני אנושינוגע, לא נוגע
עבר עריכה על ידי נוגע, לא נוגע בתאריך כ' בתשרי תשפ"ב 20:32
אפשר די להבין למה זה ככה אם מסתכלים על אופי טבעי של בנות וצרכים שלהן.
אין לי ראש להיכנס להגדרות ולדיונים אז מתנצל על הקיצור
בכללי- יש דברים עמוקים בטבע הנשי שלא ישתנו וכן בטבע הגברי ומקורם באדם וחווה לפני ואחרי החטא. וגם אם הקללות שנמצאות עמוק בפסיכולוגיה האנושית יתוקנו עדיין יש טבע של זאת הפעם עצם מעצמי וכו' ושל היא הייתה אם כל חי ושל עזר כנגדו
מה שניסיתי לומראור וחיים

שאלו פרמטרים שאת בוחנת על פיהם בני אדם, ולכן בעינייך הן נראות לך מוצלחות יותר. אבל לא כולם שופטים בני אדם לפי הפרמטרים שלך. 

ואם אין לך היכרות עמוקה עם הבעלים שלהן, אז את בכלל לא מכירה אותם לעומק, ואין לך מושג על העולם הפנימי שלהם. אז על סמך מה את אומרת שהם פחות, רק על סמך פרמטרים חיצוניים? 

וברור שיהיו פערים, כמו כל זוג בעולם שיש להם פערים שצריך לגשר. הם רואים דברים בצורה שונה, לא מבינים אחד את השני. לאט לאט לומדים לחיות ביחד. 

זה לא הפרמטרים שלי..א/א
עבר עריכה על ידי א/א בתאריך כ"א בתשרי תשפ"ב 11:45
טוב לב,הארת פנים,עין טובה,רגישות ושאר מידות טובות כלל אינן חיצוניות..
אני אומרת לך שלא כולן מתאהבות והופכות להיות עיוורות..ממש לא.הייתי שותפה למחשבות,התלבטויות חששות לאורך הדרך..
יש אנשים שבוחרים להתחתן עם מישהו מתוך ישוב דעת גמור בלי אורות ובלי נעליים
אצל 2 מהחברות שלי זה היה ברור כאור השמש,
ראיתי בבירור שהיא רואה מעולה את החסרונות שלו..היא פשוט כיסתה חורים כל הזמן עם המון אנטיליגנציה ורגישות.. צריך לראות כדי להבין.
לדעתי הן היו מצליחות להתחתן ולהתחתן טוב כמעט עם כל אחד..
רוב בני האדם לא מסוגלים לזה ולכן הם צריכים לבחור בן זוג מתאים להם לפי מה שהם חושבים שצריך להיות בו כדי שהם ישמחו בו.
תודה על התגובה שלך, קודם כללב אוהב

דבר נוסף- אני לא כל כך מוצאת את עצמי מתחברת לזה. מסכימה שככל שאדם גדל יותר הוא רואה דברים לעומק יותר.

רואה יותר את האור של השני. אבל בהקשר הזוגי העניין הוא לא רק לראות לעומק יותר אור של האחר שאולי נחבא מעט.

זה עניין של התאמה וצרכים נפשיים... 

ואם אין התאמה אז אין פשוט לאן להתקדם.

מבינה אותך לגמרי.א/א
הקלישאה שהטובים(אלה שעונים על הרצונות שלך למשל..) נחטפים מהר לדעתי מאוד מציאותית..
ככל שעולה הגיל המציאות לדעתי די מכריחה את הרווקות להתרחב ולהכיל יותר..
ברור שיש פה ושם בחורים מתאימים
אבל זה הופך יותר ויותר קשה למצוא מישהו שעונה על הרבה מהרצונות בגלל המציאות..
הם גם יוצאים מהבועה התורנית ואז יותר מאתגר לשמור על רמה רוחנית גבוהה..
וגם הם יכולים לצאת עם בנות בגילאים צעירים יותר
אז נוצרת מציאות מעט מעוותת.וצריך לפעמים לנחות ולעבוד איתה .

לא יודעת, זה פחות מעסיק אותילב אוהב

עברתי את התהליך שלי, הוא היה חשוב.

בגיל 18 לא הייתי במקום שלי היום, ולא הייתי רוצה להתחתן בגיל כזה.

אם כי, אם ה' היה מחליט שזה יהיה המסלול שלי לא הייתי מתנגדת 

ובטוח שגם שם הייתי לומדת הרבה דברים. 

ואני לא אתחתן בכח ובכל מחיר. 

אם יהיה משהו מתאים- מצוין מתחתנים.

לא יהיה- לא מתחתנים.

פשוט מאוד.

אין לי עניין להתחתן נטו כדי להביא ילדים ולהכיל מישהו שפחות מתאים לי שבטוח גם לא הכי יהנה מהמצב בלשון המעטה.

אולי בעתיד הדעה שלי תשתנה. 

כרגע זה המצב 

מועדים לשמחהכבר לא ישיבישער
כואב לקרוא.

אם יורשה לי - ואני כותב באמת מתוך כאב ודאגה - לדעתי זאת תופעה שלא קיימת כל כך במגזר החרדי (אי אפשר להיות בטוח. אבל בתוך עמי אני יושב ורואה את המצב וזה לא מרגיש כך..).
ולכאורה יכולים להיות לדבר 2 הסברים שונים:
או שבחורי הישיבה החרדיים הם יותר עמוקים, רוחניים ומחוברים לנפש.
או שהבנות החרדיות פחות מחפשות את החיבור לנפש והדבר הזה שאת מדברת עליו.
די ברור שהאפשרות השניה היא הנכונה..
במילים אחרות, אני רוצה לחזק את דברי @ultracrepidam ו @נשמה כללית, גם אם יתכן שאינני מבין עד הסוף את כוונתם.

(ושוב, מבקש מחילה אם תגובתי אינה רגישה מספיק)
אם יורשה לי:הָיוֹ הָיָה

האופציה השניה שלך היא הנכונה..

|עגבניות, כן, עכשיו! כולם ביחד, לא לדחוף, יש מספיק לכולם|

שנת שמיטה ויש מספיק עגבניות לכולם?..🧐כבר לא ישיבישער
זה של היתר מכירה זה....הָיוֹ הָיָה

לכן זורקים רק עלי ולא עליך, תראה מזה...

איי איי המזרוחניקים האלה

תגובה צפויה😅.. כל הכבוד.כבר לא ישיבישער
😌הָיוֹ הָיָה

איז זאגסט דו, איך בין נישט קיין א כאזה שארפער

(איך עושים "כאזה" ביידיש? 🤔)

״א זא שארפער״כבר לא ישיבישער
שכויעח!

ודי, ניצלשנו מספיק
אה, נכון 🤦‍♂️הָיוֹ הָיָה

אקרא אני בפי, לפי ששכחתי אף על פי שלמדתי..

בכיף, לא מפריע לי... לב אוהב

אגב:הָיוֹ הָיָה

הא בהא תליא כמובן, כן?

זה שהשניה נכונה וזה שהראשונה לא - שלובות זו בזו..

צריך לעשות חילופי סטונדטיות לזמן מה..נוגע, לא נוגע
יאללה. גם חילופי ישיבעבוחרים לא יזיק (ל2 הצדדים?..) 🙂כבר לא ישיבישער

יאללה?הָיוֹ הָיָה

נתחיל ממפגש?

העגבניות לא יספיקו...כבר לא ישיבישער

אתה תאכל מצ'וקמקות, ואנחנו נתענג...🤭הָיוֹ הָיָה

אבל נו, לא חובה לאכול עגבניות..

אפשר גם שנוגע, לא נוגע
את בנותינו ניתן לכם ואת בנותיכם ניקח לנו

והבן..
חחחחחחחכבר לא ישיבישער

@סרדיוט, אתה עוזר לקיום שמחת חגבוכה/צוחק

רגע רגענוגע, לא נוגע
היה לי ברור שתשייך לפסוק

עם ה"והבן" התכוונתי למשהו אחר- שהבנות שלנו לא יפסלו אותכם (כי מחרדים יש פחות ציפיה לעומק מטבע הדברים. סליחה) ושלכם יתלהבו מזה שכן יש לנו עומק יחסית למרות שזה לא קריטי מבחינתן
טוב, באמת לא הבנתי את זהכבר לא ישיבישער

רק בא תנסה לראות אם פותחת השרשור וחברותיה אכן לא יפסלו את החרדים... ספוילר: זה לא יקרה.🙂

וגם ההלתהבות של החרדיות לא ודאית - הן לא באמת יבינו מה הן מקבלות😅

(וואי, "מחרדים יש פחות ציפיה לעומק" זה המשפט הכי פוגע שיש.... אני בסדר, אבל אם יש פה חרדים נוספים אני מתנצל בפניכם בשם @נוגע לא נוגע)

חח ברור ברור..נוגע, לא נוגע
זה היה די בצחוק..

לגבי הסוגריים- אבל זה הגיוני..
חרדים לומדים פחות בכמות ופחות לעומק ענייני מחשבה ועבודת הנפש וגם יש אצלם פחות עצמאות מחשבתית כערך (שיש בזה גם נזקים לא קטנים כמובן אצלנו)
כמובן שיש גם אופי ונטיה נפשית וכו' אני מדבר על הממוצע. אצלנו יש פשוט יותר מימוש של הפוטנציאל בקטע הזה.
אין ממה להיפגע לדעתי אבל סליחה בכל אופן. יש תחומים שבהם יש לנו הרבה ללמוד מכם
אני מסכים עם הדברים שלך וזה באמת הגיוני.כבר לא ישיבישער

פשוט לשמוע את זה ממישהו מבחוץ יכול להרגיש קצת כמו אצבע בעין.

(אני יכול להעיד על עצמי שבתחילת ימי בערוץ הייתי נפגע קצת מדברים שנכתבו פה, עד שבטחוני העצמי התחזק מספיק כדי לא לקחת ללב 😅 )

אבל זה בסדר, ה"היעלבות" גם היתה קצת בצחוק.

מבין אותך. צודקנוגע, לא נוגע
חשבתי על זה עוד ובאמת היה עדיף שלא הייתי כותב את זה גם אם זה נכון וכו' כי לא הייתה בזה שום תועלת
התופעה הזאת באמת פחות אם בכלל קיימת בציבור החרדי...לב אוהב

ויש לזה סיבות. היה על זה שרשור כאן נראלי בעבר

אני חושב שגם בציבור החרדי זה קיים בווריאציה שונהאש לבנה

בנות בוגרות רבות שחולמות עם בעל אברך, אבל מעט בחורים בגיל הזה שעדיין שקועים בלימוד

הדרך היא פשוט לדעת לאן לפנותעברי אנכי

תפני לשדכנים של ישיבות

זאת ה-דרך.

|מצרף בתקווה שאולי יעזור במשהו|

https://a7.org/?file=20210521093105.pdf

מתיש. מחילה...ותודה על התגובהלב אוהב
עבר עריכה על ידי לב אוהב בתאריך כ"א בתשרי תשפ"ב 03:47

--- ---רב שמואל
הבעיה שלך היא הבעיה של כולם.

אתם לא נוח לכם לקבל את העובדה הפשוטה - שאומר נפשי זה דבר שיש בו לימוד. גם אצל גבר וגם אצל אישה.

"לימוד", פירושו "הרגל". ההבדל הוא, ש"הרגל", זה דבר חיצוני, כמו "אלוף נעוריה", שזה גם לשון כמו בארמית יליף=לומד, ו"לימוד" זה כמו "אימון"="התאמנות", הרגל זה במעשים, "אלוף" זה בפנימיות, אימון זה בהתייחסות, לימוד זה בפנימיות.

נוח לכם, מכל מיני סיבות - גם סיבות שקשורות להטעיה, מה שכתוב בתנ"ך "בנותיכם אל תיתנו לבניהם ובנותיכם לא תישאו לבניכם... למען תחזרו ואכלתם את טוב הארץ"

"ביתך לא תיתן לבנו וביתו לא תיקח לבנך, כי יסיר את בנך מאחרי ועבדו אלוהים אחרים וחברה אף ה' בכם ןהשמידך מהר",

וזה נכון בנישואין, ונכון בלימודי דעות, לימודי דעות, התורה נמשלה לאישה, מי שחושב שהוא יכול לקבל דעה של כל אחד - הוא צריך לדעת לפעמים הוא יכול ולפעמים לא, אצל היהודים התורה קבעה שזה דבר קריטי, זה נכון בנישואין - ונכון גם בדעות - גם בזה התורה קבעה שהדבר קריטי.

מי שזו הסיבה לעיכוב שלו - יכול לשמוח, שהוא מתעכב בשביל אותה סיבה שבכל הדורות יהודים מסרו את הנפש עליה. מי שתופס דרך שלא לזוז ממה שלימדו אותו, כדי שלא להתעכב - כי גם זה על פי התורה - זה גם טוב.

אחד העושה כך ואחד העושה כך, ובלבד שמכווין ליבו לשמיים.

אבל, כשאתם חושבים שהבעיה שלכם ש"אין"? לא ולא. התורה אמרה שכל אחד ואחד מישראל עתיד למצוא את הקדוש ברוך הוא מהמקום שיהיה בו כמו אברהם בשעתו. אם את לא מוצאת את האחר - זה בגלל שגם הוא עסוק בחכמת אברהם כרגע.
--- ---רב שמואל
ואתם צריכים לדעת

שהיום הזה, לפני השקיעה.

נסתיימה ההטעייה שגרמתם לעצמכם לטעות בגלל שכגון זה.

ולא יחזור לכם, עד שלא תשיבו עצמכם אל הדעת ואל האמת.

כראוי, וכבני אנוש. הפניו תישאון, אם לאל תפנו. הטוב כי יחקור אתכם, אם כהתל באנוש תהתלו בו. כי מה תקוות חנף כי יבצע, כי ישל אלוה נפשו. הצעקות ישמע אל כי תבוא עליו צרה. אם על אל יתענג, יקרא אלוה בכל עת.

איוב פרק י"ג.
איוב פרק כ"ז עד פסוק י"א. ועד הפרקים הבאים.
--- ---רב שמואל
כך או כך,

אתם צריכים לדעת שלפני שלושה ימים קיבעתם את המצב הזה שלכם. שבו אתם טועים.

ושהיום קיבעתם את ההתמוטטות שלכם תחת הטמטום של עצמכם.
-- ---רב שמואל
תהילים צ"ד, ז'-י'
--- ---רב שמואל
היהודים שעלו לארץ,
לפני 100 שנה ויותר. לא עלו, עד שהכירו בערכה של הארץ, והיללו אותה, ומי שעלה ולא הילל אותה - היה חוזר, מי שעלה - ידע שהוא מקבל מקום עם יתושים - וזה לא היה משנה. מי שרצה את הארץ - היה צריך לראות בה מטרה.

מי שרוצה אירגון דעת יהודי - צריך לראות בכך מטרה. צריך לדעת להכיר, להלל, לא להגיד שאין הבדל בין זה לזה. צריך להגיד: אני יהודי, כך וכך אני מאמין, כך וכך אני הולך, כך וכך דרך טובה למי שאני, היהודי שאני. מי שלא יעשה את זה - לא ימצא את עצמו עם זהות יהודית שיש בה ארגון טוב מספיק וראוי, מתאים ונבון ונכון יציב מקדם ומקיים ומתרומם.
מישהו פעם אמר לי,ביניש לנצח
שחוסר בהצעות היא התחושה קשה, יותר מדייטים שלא הולכים..
לא יודע אם הוא צודק, אבל בהחלט, זה קשה..

אני רוצה לציין את הנוהג הזה שמציעים קודם לבחור, זה נותן תחושה של שפע בצד הגברי וחוסר בצד הנשי. שתיהים לא לגמרי אמיתיות ממש לא מועילות. לשנות את הנוהג, הייתי שמח, אבל אני מיואש מראש.

(התלבטתי אם לכתוב את הסוף הזה.. בתור בחור שלכאורה עומד בהגדרות שנתת, אני לא תמיד מרגיש את ההשתקפות של מה שאת מתארת, כאילו, לכאורה, לפי התאור שלך, הייתי אמור להיות מפוצץ בהצעות ודייטים, לא תמיד זה המצב.. לא יודע.)
אבל לא תמיד מציעים קודם לבחור...לב אוהב

לגבי הסוף...

באמת מעניין. לכאורה אמור להיות לך הרבה מאוד הצעות... 

הלוואי, כמעט תמיד.ביניש לנצח

גיליתי שכמות הצעות תלויה לא רק באישיות, אלא גם בהרבה מרכיבים אחרים..
2 תגובותדג כחול

תגובה עניינית.
תוכלי לפרט לציבור מה זה בדיוק בשבילך ובשביל חברותייך
תורני עמוק ומחובר/קשוב לנפש?
אני שואל ברצינות.
מה זה למשל מדויט שהוא תורני ומחובר לנפש אבל לא עמוק? או תורני ועמוק אבל לא מחובר לנפש? אולי נוכל להבין טוב יותר את מה שאת מתארת..
אולי אתן צריכות לחשוב שוב על המושגים האלה שהגדרתן לעצמכן אולי אתן חוסמות את עצמכן לעוד "פירושים" וסגנונות של מחובר לנפש. עמוק..
אני מוסיף שהגיוני שלמשהי מאוד תורנית יהיה קשה למצוא גבר שמתאים לה בדיוק.
נראלכם שלאשתו של הרב אליהו היו יכולים להיות הרבה בחורים מתאימים?
או אשתו של הרב דרוקמן?
אולי הגיוני שבאמת יש מס' מצומצם של מתאימים לבנות הללו..

תגובה לא עניינית
אני חושב שאם ניקית לא מוכרת או להפך גבר היה כותב
פה משפט כמו יש בנים חכמים עמוקים צדיקים ובצד השני שממה ... היו רואים את זה בעין הרבה פחות חיובית.

אני לא נמצא במקום שלך.
לא חוייתי פרידות. הצעות לא קשורות.. תחושת בדיות כמו שאת חווה..
די ברור לי שאני לא תורני ועמוק כמוך
אבל יש בעם ישראל ככ הרבה בחורים ונאמרו פה מילים קשות מאוד מתוך הכאב הזה..

את יוצרת פה רושם מאוד קשה.. שבכלל לא בטוח שאת צודקת..

לא יודע כמה זה אמין לכתוב תגובה כזו בסוף אבל - בע"ה כל הישועות.. שתזכי לבעל שראוי לך את וחברותייך..

לא מופקע בעייני אם השרשור ינעל..
עונהלב אוהב

הרושם הוא שבהצעות הם לא מגיעים.

לא אמרתי שבעמ"י אין בחורים עמוקים, רוחניים, תורניים וכו'

אני בטוחה שיש. 

אני רק שואלת איפה הם למען ה'?!

בטח שראיתי כמה כאלה, אבל מעט מאוד. היו כאלו שגם הייתי שמחה אם זה היה מתאים ביננו, אבל לא התאים.

לא אמרתי שאין בכלל.

כואב לי שיש לי כל כך הרבה מה להגיד, לפעמים אני מתבאסת שאי אפשר להקליט את כל המחשבות שלי בעניין.

כי על הכתב זה לא מספיק לפעמים וגם אני קצרה בזמן...

בגדול בחור שמחובר לעולם הנפש, זה אומר בחור עם מודעות גבוהה לתהליכים שעוברים עליו

לדברים שהוא צריך לעבוד עליהם, לשפר, למה שמתחולל בנפשו, מה הוא מרגיש, איך הוא חווה דברים.

אפשר לקחת את זה לכל מיני מקומות, לא כל מה שכתבתי בשתי השורות למעלה הם בהכרח מה שזה אומר. זה רק כיוון מסוים.

בגדול אצלי לדוג' העבודה בנפש התחילה דרך עבודת ה', דרך העבודה על המידות. הבנתי שכדי לשפר את המידות שלי אני צריכה להכיר את מבנה הנפש שלי. וככה נכנסים פנימה לעומק יותר ויותר. 

לא יודעת איך אנשים אחרים מצליחים לעבוד על המידות בלי לגעת בנפש.

יש מידות בנפש כמו כעס וגאווה שיושבות על חוויות מהילדות, יחסים שלנו עם דמויות משמעותיות שאם לא ניגע בזה לא נצליח באמת לתקן את המקומות שם.

לכן תמוה לי שאומרים לי כאן שלהיות מחובר לנפש זה משהו נשי. זה הזוי בעיניי.

להיות מחובר לנפש זה בעיניי הדרך לעבודה על המידות. הדרך להתקרב אל ה'.

אי אפשר לנתק את הנפש מעבודת ה'.

נולדנו עם גוף, נפש רוח ונשמה. אי אפשר להגיד שנפש זה נשי. זה פוגעני אפילו להגיד את זה.

החיפוש הוא לא אחר דמות להערצה, דמות מעוררת כבוד ויראה, דמות מלאכית נדירה. ממש לא.

אין עניין להביא דוג' מרבנים. אני לא מחפשת רב (לא מתנגדת אומנם חח) ובטח גם לא חברות שלי.

מחפשות את החיבור הפשוט הזה של האדם לעצמו, למי שהוא, למקומות שלו בנפש וברוח

ולא סתם מתוך חפירות ושעמום. מתוך הרצון לעבוד את ה'! כי שוב- דרך הנפש אפשר לתקן את המידות.

לא מצליחה לתייג.

בגדול רציתי לתייג את 

@נשמה כללית

@ultracrepidam

@נוגע, לא נוגע

כתבת יפה, באמת!הָיוֹ הָיָה

והסברת את עצמך מיוחד.

ובאמת, כפי שתיארת את זה - זה אכן לא נשי בכלל, וזה אכן דבר נצרך ונפלא.

הרי לשם כך כתב הרמב"ם את השמונה פרקים, כפי שהוא כותב בהקדמתו. והרי הוא לא היה נשי ולא כתב את הספר לנשים...

(והנה התיוגים שרצית: @ultracrepidam@נוגע, לא נוגע)

אבל, עדיין, מתוך שלל התיאורים שלך לאורך הדיונים בפורום, עולה שאת מה שתיארת כאן - את רוצה בצורה מסויימת.

כלומר: מוסכם שאדם צריך להכיר את נפשו ולהרגיש אותה - הן מצד המעלה האובייקטיבית שבכך והן כדי שיוכל לעבוד על עצמו, להשתפר ולהתעלות. מוסכם שהרבה ממה שעובר עלינו נעוץ במשקעים בנפש שלנו, שאנחנו צריכים להכיר אותם ולעיין בהם, כדי להעלותם מן השורש. מוסכם שצריך מודעות, מוסכם שצריך חיבור. אמת לאמיתה והיטבת להמחיש זאת.

השאלה היא מה הוא אותו "חיבור" עלום שאותו אנו רוצים בשביל שיקויימו הדרישות הנ"ל. איך עושים את זה. איך זה נראה. וזו הנקודה שפחות חידדת כאן, והיא הנקודה שעומדת, לענ"ד, בעוכרייך, כשאת מדמיינת את ה"בחור המחובר לעצמו".

חלילה וחלילה לומר שחיבור זה משהו נשי. לא זה מה שנטען כאן. למעשה כבר בתגובתי הראשונה כתבתי נחרצות: "ה"חיבור לנפש" קיים גם קיים. אבל ה"חיבור לנפש" שאת מדברת עליו - הוא חיבור נשי." דומה שאין ברור מזה. החיבור אינו נשי, אבל הצורה שאת תופסת אותו - היא הצורה הנשית.

(למען האמת, קשה לי ששלחת אותי ואת אולטרא לתגובה הזו במענה לדברים שכתבנו... הרי במפורש עמדתי על זה בדיוק, שאני לא אומר שחיבור הוא נשי, אלא שאת מעוניינת בצורתו הנשית... לשלוח אותנו לכאן במחשבה שכאן ענית לנו - זה קצת נשמע ש"ריפרפת" על הדברים שלנו וישר תייקת אותם בתיקיה של "אלו שחושבים שחיבור הוא נשי.." תנסי רגע לעצור, לנשום, לקרוא היטב מה שאנו כותבים ולנסות לזהות אם יש בזה אמת... אל תתייקי מראש, את מונעת מעצמך את הליבון של הדברים...)

ואולי ניתן לומר שזה כולל שני חלקים: א. את מדמיינת חיבור בצורתו הנשית, ולא מכילה או מבינה צורה שונה של חיבור. כלומר - דברים שאצלך הם באמת חלק מהחיבור לנפש, כי כך צורת החיבור לנפש של אשה, אבל אינם חלק מהחיבור לנפש של גבר. ב. זה שאת אשה, וכוללת בתוכך מאפיינים נפשיים מסויימים, מטעה אותך לזהות כחלק מה"חיבור" גם מאפיינים שהם בכלל לא מאפיינים של חיבור (אפילו לא זה הנשי) אלא פשוט של נשיות. וכיוון שהדברים קרובים זה לזה - מיטשטש לך ההבדל ביניהם.

מהם בדיוק ההבדלים? קשה מאוד להגדיר... הלוואי שהייתי יכול לעשות זאת היטב, זה כנראה היה גם מעיד על עוצמות של בהירות וחיבור שיש אצלי, אך כיוון שאינן אצלי - אכן איני יכול לעשות זאת. זה לא אומר שאני לא רואה את השוני בוהק מול העיניים, שאני לא מזהה אותו מריח אותו ממאה ק"מ. גם אם עוד לא כתבתי עבורו דוקטורט מוגדר ומתוחם.

אבל ככלל, באמת, אם תעקבי אחרי הפוסטים השונים שלך בנושא, והתגובות אליהם, יהיה אפשר לקבל איזו צורה כללית, סקיצה, בקווים גסים, של הסגנון הגברי מול הנשי. ואולי יש כאן כאלו שגם ייטיבו להגדיר ולהסביר ממני.

אפשר רק לציין את הנושא של ה"רוחניקיות" וכדו', שהוא משמעותי בהבדלים האלו. וגם את המקום המתבונן מול המקום החווה, בכיוון שתיאר ידידי כאן: תראי - לקראת נישואין וזוגיות

אבל זה אכן עדיין לא הכל...

תודה על התגובה לב אוהב
עבר עריכה על ידי לב אוהב בתאריך כ"ג בתשרי תשפ"ב 10:44
עבר עריכה על ידי לב אוהב בתאריך כ"ג בתשרי תשפ"ב 10:43

זה באמת לוקח הרבה זמן לשבת ולקרוא כל מה שכתבו

ואח"כ גם להגיב לעומק. מודה, לא תמיד מגיעה לזה. לכן אולי זה נראה שאני עונה בצורה שרואים שרק רפרפתי על ההודעה.

והאמת שאולטרא יותר הדגיש את הנק' שזה נשי. סליחה שתייקתי אתכם ביחד. אני מבינה שאתם לא חושבים אותו דבר.

התגובה שלי היא לשניכם אבל- 

החיבור הזה לנפש. אדם שיש לו מודעות. אדם שעובר תהליכים עם עצמו. זה אותו רעיון בניסוחים שונים.

איך מזהים את זה? שומעים שאדם מודע למה שהוא עבר בחיים שלו, שומעים שהוא מתבונן, חושב, ורוצה להתקדם למקום טוב יותר. 

שומעים שהשיח הוא לא טכני נטו. הייתי שם, עשיתי שם, למדתי שם. אני רוצה בעתיד לעשות כך וכך.

עוד דוג'?

שאדם לדוג' מספר על משהו שהוא עבר, הוא יספר גם איך הוא הרגיש שם. או נגיד מה הוא למד מזה. 

זה נקרא התבוננות. ולא רק סתם סיפור. 

או לדוג' בהקשר של עבודת ה'- זה אדם שיש לו מחשבות על המקום שלו בעבודת ה'. על ההתקדמות שלו. לא רק כמה הוא למד תורה ואם הוא לומד מספיק. יש לו מחשבות על המידות שלו, על מצוות שהוא עושה וכאלה שצריך יותר חיזוק, על החיבור שלו עם ה'. יש לו שיח שלם שם עם עצמו. 

"את מדמיינת חיבור בצורתו הנשים"- אני חושבת שצריך להכיר אותי קצת יותר כדי לקבוע משהו נחרץ כזה.

בעיניי, זאת אמירה לא נכונה. 

אני לא מחפשת חיבור של אדם לעצמו כמו שאישה מחוברת לעצמה,

אני מחפשת מאפיינים של שיח של בחור שבסה"כ מצביעים על כך שיש לו עולם פנימי עשיר של מודעות והתבוננות והתקדמות. (ויש כאלו, הכרתי כאלו)

אני לא נכנסת להבדלים כי זה לא מעניין. יש הבדלים בין כל אדם לאדם, קל וחומר בין גברים לנשים. 

אבל יש מאפיינים זהים למי שמחובר לעצמו/נפש/נשמה שלו בין גבר בין אישה.

תגובה לultra ואש לבנה- 

יש כאן ניקים שהם כאלו. יש שלושה רבנים שאני מכירה שהם כאלו. נפגשתי עם שלוש בחורים כאלו לפחות או יותר. 

יש לי דמויות בראש שהן כאלה ברור. 

מה מאפיין אותם?

יש להם שיח מאוד פנימי. מאוד כנים עם המקום שלהם. מתבוננים. חושבים לעומק. נותנים הרבה מקום לפנימיות. רואים את החיים כמשהו שאפשר ללמוד ממנו כל הזמן. נהנים משיח עמוק ומחשבתי... וכו' 

אני מבין מה את אומרתנוגע, לא נוגע
אבל צריך לדעת שיש גם עבודת ה' בה השכל הוא המוביל ולא הנפש וזה מתבטא גם בצורה שונה של עבודת המידות.
מה שאת מתארת זו עבודה של אתהפכא. יש גם עבודה של אתכפיא. לדוגמא לומדים תורה וככה חיים בעולם גבוה יותר ומתנתקים מעולם של מידות רעות. וכמובן יש גם השפעה סגולית, פסיכולוגית וטבעית של התורה שגורמת לתיקון המידות באופן עקיף (כמובן שיש גם עבודה נפשית של מידות. השאלה היכן המוקד. ולא מדובר על אנשים מושחתים שחייבים תיקון מידות דחוף אלא על אנשים נורמלים).
הרי בן מחוייב בלימוד תורה. ואם יעבוד הרבה על המידות ועולם הנפש וכו' זה יקשה על החיבור לעניין (ושוב אני מדבר על אנשים נורמלים לא על אנשים עם בעיה ברורה של מידות רעות).

בנוסף לזה, לפעמים הדרך שמתאימה יותר לבן זה לא סור מרע אלא עשה טוב. להשפיע טוב וככה לא לתת למידות הרעות ביטוי (גם מבחינה יצרית זה הרי ככה). זה דוגמא ללמה צריך ללמוד את מבנה הנפש הגברית, להבין למה יש הבדלים ומה טוב בהם.
וגם אפשר פשוט להתגבר ("גבר") על מידה רעה. לא חייב לתקן אותה מהשורש שזה יותר קשה.

ואל תחשבי שאם בן שקוע בעיקר בעולם של שכל אין לו עולם עשיר של הרגשות. בוודאי שיש לו. הוא פשוט פחות מגדיר את זה ומנתח את זה מסודר אלא חווה את זה בצורה פשוטה (ואולי גם די גולמית. נכון). היו לי חברים מאוד שכלתנים שגם אני הופתעתי מעולם הרגש העמוק שלהם כשיצא לנו לדבר על זה.

בנוסף לזה, אצל חלק מהבנים העולם הרגשי והנפשי יותר סגור עד שיש להם אישה כי הם צריכים מושא שעל ידו הרגש והנפש יתעוררו (אצל בנות לדוגמא יש הרבה פעמים דמיון חזק שמעורר את הרגש גם בלי מושא ממשי)

אני לא אומר שאת צריכה מישהו הפוך ממך (ואני יודע שיש כאלה) אלא שצריך איזון. לא לצפות יותר מדי. לנסות להתחבר לעבודת ה בדרך שלו, להרגיש *בלב* הערכה חזקה ומשם לגשת לקשר. אדם שלדוגמא למד תורה שלוש שעות ברצף- יש נטיה בלב לא להרגיש ככ הערכה אליו כי הוא לא עסק בעצמו ובעולמו הנפשי באותו זמן אלא במשהו "חיצוני" לו. אבל הרי ברור וידוע לנו שזה לא ככה.

נגיד את זה ככה- ראשי מדרשה ורמים במדרשות הם לא הבנים הקלאסיים ולא צריך לקחת מהם דוגמא בקטע של עולם הנפש (אני לא אומר את זה כדי לפגוע אני פשוט חושב שכן רואים אותם כמעין מודל).

וגם לדוגמא בעל התניא והרב קוק שהיו ענקים בעולם הנפש- מעבר לזה שהיו גם ת"ח גדולים מאוד עולם הנפש שלהם לא בא לידי ביטוי רק בהרגשות טבעיות פשוטות אלא בהרגשות רוחניות (המדד להרגשה רוחנית או טבעית זה האם יש באותו זמן ביטול או ישות או שיש גם וגם והשאלה מה היחס).

לענ"ד במקרה שלכן עדיף לחפש בן עם עולם רגשי נורמלי, מחובר לתורה וללימוד תורה, חכם וחושב לעומק על דברים, בעל מודעות עצמית ופנימית סבירה, מידות טובות כמובן, ומשם להתקדם (הבעיה שממה שאת אומרת אני מבין שגם את זה את לא מצליחה למצוא איפה שאת מחפשת. אבל אם נלך על זה שהזיווג משמיים- כשנהיה מכוונים ומוכנים אליו הוא כבר יגיע בדרך כזו או אחרת. הפתרון לא יבוא רק על ידי השתדלות אלא גם על ידי שינוי פנימי ומבט חדש אם זה מה שנצרך. להתפלל שנצליח להביט על הדברים כמו שה' "מביט". צריך יראה גדולה, בפרט בעניין הגדול הזה של זיווג והשלמת הנשמה, מ-לא לעשות את רצון ה' בגלל רצונות אישיים חזקים ככל שיהיו וכמובן הרגשת הפחד הטבעי שנישאר לבד לעוד הרבה שנים ומה עושים כדי שזה לא יקרה ולא לומר שאם חיכיתי עד עכשיו לפחות שאקבל בול מה שמתאים לדעתי. חשבונות שמיים אנחנו לא יודעים אבל אני מניח שכולם רואים שהרבה פעמים העיכוב הוא מסיבות ארציות).

*אלו דברים חשובים ועמוקים והשתדלתי לכתוב אותם כמה שיותר בבהירות ומתוך מחשבה למרות שזה לא קל. מי שרוצה להגיב או שסתם רוצה להפיק מהם את המירב, שיקרא שוב ולאט (ולא יכניס אותי בבקשה לתבנית או מגירה כי אני לא עוגה ולא סכו"ם)
תודה על התגובהלב אוהב

אני לא יודעת איך פשוט לומדים תורה ועולים למקום גבוה וכל המידות הרעות מתנקות.

ככה פשוט נעלמות, נטו מעצם לימוד התורה. נשמע לי קצת חלומי ומנותק, לא?

מעניין אותי אם מישהו השיג ככה מידות טובות, בלי עבודה בפועל נטו מעצם הלימוד.

נשמע שהסקת שלקחתי דוג' מרמים ומרבני מדרשה. 

בכל אופן, לא מהם קיבלתי השראה. לא צריך להיות רב או אדם של ציבור כדי להיות מחובר לנפש/לעצמך.

לפעמים דווקא יש רבנים שמרצים תורה ואין להם חיבור לעצמם ולנשמה שלהם והתורה שלהם מאוד חיצונית.

לגבי הפסקה האחרונה- זה בדיוק החיפוש. למה זה נשמע כאילו אני מחפשת משהו מעבר למה שציינת? 

וכרגע אין לי פחד להישאר לבד ב"ה. 

איכשהו זה מצחיק אותי שמי שנשמע שקצת נפגע מהדברים שלי, זה ניקים מכאן שהם בעצמם כן דווקא מחוברים לנפש והתגובות שלכם בהתאם (סליחה שמכניסה אותך לאותה קטגוריה.. אבל זה המצב) ברמה הזאת.

אני לא מדברת עליכם. אז אני לא חושבת שיש צורך להוכיח לי שכן יש בחורים שמחוברים לעצמם ולנפש שלהם והסיבה שאני לא מוצאת אותם היא כזאת וכזאת.

ברור לי שיש כאלו, וגם הכאב הוא שיש לדעתי הרבה יותר כאלו ממה שזה נראה, פשוט הם עדיין לא התחברו למקום הזה אצלם. והרבה פעמים באמת כשמתחתנים נפתחים יותר למקום הזה.

אבל למה לחכות עד החתונה שאפשר לעשות את זה עוד קודם

קראתי את מה שכתבת. אולי לא מספיק לאט, אז אולי לא הבנתי הכל עד הסוף.

אבל תודה על הדברים. 

שומעים שיש הרבה מחשבה מאחורי המילים.

אבל כתבתי במפורש שכמובן שיש גם עבודהנוגע, לא נוגע
בפועל על מידות..

אם הרבנים הנ"ל הם לא הדוגמא שלך - אז יש לא מעט כאלה (אני התכוונתי במובן של רבנים שהם רגשיים כאלה וחיים ב"עולם של רגש" ואני חושב שככה גם השאר פה הבינו אותך). אני לא מבין למה זה ככ קשה למצוא (אאכ יש פשוט מחסור בהצעות שאז זה לא קשור לזה דווקא)

ממש לא נפגעתי
פשוט זה נושא חשוב שיתכן שגורם להרבה להתעכב לכן אולי אני מגיב קצת יותר מהלב

ולמה לחכות לחתונה?
פשוט כי צריך טריגר
אבל לא פה הנקודה. כאלו שזה לא חלק יותר טבעי בהם באמת לא יתאימו לך.

לגבי סוג הבחור שתיארתי- אז כנראה כל השרשור הזה הוא אי הבנה אחת גדולה.. את לא מחפשת משהו שונה במהות ממה שאנחנו מדברים עליו.
אבל גם אחרי זה יתכן שזה עניין של מיקום על הסקאלה. אולי את מחפשת את מה שאנחנו מתארים אבל ברמה מאוד גבוהה (אולי אפשר לראות את זה מההבדל בין מה שתיארתי ואמרת שזה מה שאת מחפשת למה שאת תיארת בסוף התגובה לנשמה כללית- "יש להם שיח מאוד פנימי, מאוד כנים עם המקום שלהם").
ולכן אני חושב שהתגובה הקודמת רלוונטית. צריך למצוא את האיזון בין מה שהבחור בפועל לבין הפוטנציאל שלו.
ויתכן כמובן ואני טועה וזה רק עניין של תפילות והשקעה כדי להוריד משהו גבוה..
בכל אופן בהצלחה!
אני מצטרף לתגובות מעלי...ultracrepidam

ואני רוצה להציע דיון, בהשראת שורה אחת של @נוגע, לא נוגע

האם תוכלי לציין בנים שהם כאלה? לצורך העניין, נניח שהם נשואים, או שזה ר"מ שלך, או שזה הרב קוק או מי שלא יהיה.

אבל כדי למצוא משהו, קודם כדאי להבין איך הוא נראה. אז אני מציע לך אתגר - תתארי לנו כמה וכמה בחורים כאלה.

אם את לא פגשת כזה בחור מימייך, ולא ראית כזה גבר מימייך, אולי יש לזה סיבה. ואם יש וראית, תסבירי לנו לא מה את מצפה שיהיה, אלא מה ראית. מה מאפיין את אותם בחורים.

האמת לא כ"כ הבנתי את ההגדרה שלךאש לבנה

תוכלי לתת שני משפטים\דוג' מתוך שיחה (אפשר תאורטית) עם בחור, שאחרי שתשמעי אותן תגידי "איזה יופי הוא מחובר לנפש"!

למה לא לפנותהפי
ישירות לראש הישיבה?
לשדכן יש קושי אז לראש הישיבה? חחלב אוהב

לצערי זה באמת קשה למצוא את מה שאת מבקשתאוויל מחריש
רוב הבחורים התורניים נמצאים בישיבות מסויימות, מתוך אותן ישיבות לא מעט הן מפעלי ייצור, מה שפוגע להרבה בחורים בעומק.
מלבד זאת שכל התרבות בנויה על תופעות שונות שגורמות לניתוק באדם, בסוף זה חודר גם לחממות... (מלבד מה שאמרו שייתכן ואנשים כן מחוברים רק זה לא מתגלה בפגישות אצל גברים)

אבל בואי נתחיל ממשהו מעשי יותר, איך היית מציעה לבחור שעומד בדרישות שלך להגיע אלייך? בהנחה שבחורים התורניים לא משתמשים באתרי היכרות ובונים על הצעות ממכרים.
שיפסיקו לבנות על הצעות ממכרים, אני מתחננת!!לב אוהב

כי אין לנו איך להגיע ל"מכרים" האלו...

אז אוקי אתרי היכרויות לא

אבל יש היום מיזמים? יש שדכנים?

שיפנו אליהם!

איזה מיזמים ושדכנים?אוויל מחריש
תביני, מבחינת הבחור זה לא ממש ברור מה המיזמים ומי הז השדכנים של בנות תורניות, אז מבחינתו הכי שימושי לפנות למכרים/ שדכן של הישיבה, מה שמשאיר אותו פאסיבי...
תתקשרי לשדכנים של ישיבותראשיתך
ברוכה השבההיום הוא היום
יש עוד שדכנים.

יש את שגרירים בלב ו252 שיש בהם תורניים.

ברור לי שאפשר למצוא עוד דרכים להשיג הצעות.
אוקי, תודה רבה לב אוהב

כשאין הצעות מייצרים כאלהלצורך כך
להיכנס למיזמים, להיות פעילה. לא לחכות שייפלו הצעות מהשמיים
אני כן מחכה שהוא ייפול מהשמיים בדרך ניסית ולא סותר שאפשרלב אוהב

גם לעשות השתדלות תוך כדי 

יתכן שבנים ובנות מגדירים אחרת תורניותארץ השוקולד
וממילא, כל צד מחפש סגנון שפחות רלוונטי לצד האחר.

הנקו' היא לא רק תורניות. תורניות אפשר לזהות פוטנציאללב אוהב

כמו גם עומק ורוחניות

בהצלחהארץ השוקולד
רק העליתי שאלה, לא ידעתי אם היא שאלה טובה
תיפתחי לגרושים \ קטנים ממך \ גדולים ממך בלא קצת שניםסוג'וקאחרונה

לפני שגם כאלו יגמרו

זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפיאחרונה

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולדאחרונה
אתה מרגיש שזה מיידי?
הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandyאחרונה

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.
מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע

מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..

והרהרתי בשאלה  האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!

כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.

לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!! 

שזה הבסיס.מוקי_2020

-דעתי-.

המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.

ניקח את שוק הרכב.

אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,

אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.

עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.

אבל קודם הבסיס.

ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.

במה הוא עובד ? 
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ? 

כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)

בהצלחה.

..שפלות רוח

אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"

חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥

זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה
להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולדאחרונה

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

סוף סוף הרגשתי שהפורום נתן לי משהו.מוקי_2020

נסעתי באוטובוס ציבורי,
ואוטובוס טיולים חסם את כל התנועה כי הבנות, המון בנות, המון המון בנות פרקו מלא דברים, חוץ ממקרר, הוציא מתוכו הכל. 
זה היה נראה כמו מופע קסמים.

ואז נהג האוטובוס אמר משהו, "עוד פעם החרדים האלה...אבל למה ככה לחסום את התנועה ? אני לא מבין את זה..."
עכשיו בעיקרון, אני בדברים כאלה לא מתערב, אבל כאן לא יכלתי לשתוק.

אמרתי לו ברוגע, בנחת , "אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)".

שבת שלום 

מי יתן, שאחרי השבת הזו יחל השינוי הגדול שכל אחד מצפה לו.
עכשיו ברור לכם, שכאשר קורה שינוי גדול בחיים,  לפניו יש שבת אולי מיוחדת אולי שגרתית, שפשוט מבחינת זמנים מגיע לפני אותו שינוי.
אני מאחל לכולם, לכל אחת ואחד בפורום הטהור הזהו, שהשבת הזו היא השבת לפני השינוי הגדול.

..שפלות רוח

"אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)"....ואם הן היו חרדיות אז? היה אסור להן לעצור שניה ולהוריד את הדברים?

ואני לא מתפלא שזה מה שלקחת מהפורום הנ"ל..זה אומר המון על משתתפיו.

הוא צוחקאני:)))))
למה לקחת כל דבר רע?
אני לא יודעת מה מוזרהפיאחרונה

שקראתי את זה  

בפורום הטרור הזה

אולי עכשיו היא כבר החזירה תשובה?חרמון

עדיין לא.

טוב מן הסתם היא עסוקה, 

בטח בערב היא תברר ותחזיר תשובה.

מבאס, אבל עדיין היא לא החזירה. 

בטח מחר.

משום מה גם מחר היא לא החזירה.

'תגיד, יצרו איתך קשר לברר עלי',

אני שואל את החבר שלי אחרי שלושה ימים.

'האמת שלא..'.

התסריט הזה חזר אצלי לא פעם ולא פעמיים, לצערי זה חזר שוב ושוב. כל פעם מחדש אני אומר לעצמי 'אולי הפעם היא תחזיר תשובה מהר. אולי יקרה נס, והיא תחזיר תשובה אפילו היום..'. אני לא יודע מאיפה זה מגיע, אולי אין מספיק מודעות שיש מישהו שמחכה בצד השני. 

אז בנות, כשאתן מקבלות הצעה שימו לב שיש מישהו שיושב ומחכה בצפייה ממש לתשובה שלכן. יתכן מאוד שזה מעסיק לו את המחשבה כל היום, וכל כמה דקות הוא מציץ בטלפון בתקוה שהיא כבר החזירה תשובה. זה אלף בית של בין אדם לחברו. 

אני מרגיש ככה עם השכינה הקדושה.חסדי הים

אני רוצה "בחלום אדבר בו". תשובות לכל השאלות העמוקות שלי.

אני מתפלל על זה וכלום בחלום. אני שואל את ה' שהדוד רבא שלי הרב פנחס מפרנקפורט בעל ההפלאה יתגלה אלי וכלום. אין תשובות.

אבל אז כשאני קם, אגב העיון הרגיל שלי בתורה בסדרים הרגילים, אני מגיע ל'הפלאה' ו'לפנים יפות' ומבול של תשובות והדרכות לחיים העכשוויים שלי.

כן. זאת התגלות השכינה דרך ספרי הצדיקים.

תשובות. תשובות. תשובות.

"קול דודי דופק פתחי לי אחותי רעיתי". כמו ששמעתי בילדותי מר' אברום שפירא זצ"ל, הספר דופק לפתוח אותו ועם זה השכינה הקדושה.

אל תחכה למשהו מבחוץ, בחורה שלא רודפת אחריך תעזוב אותה. זה לא שווה את הזמן שלך. תתרכז בלהתענג על ה' וימלא משאלות לבך. תנדב את לבך ל-ה' ולעם ישראל. תתן תתן תתן, אל תצפה לקבל כלום. בסוף, הכל יסתדר. "יִרְוְיֻן מִדֶּשֶׁן בֵּיתֶךָ וְנַחַל עֲדָנֶיךָ תַשְׁקֵם. כִּי עִמְּךָ מְקוֹר חַיִּים בְּאוֹרְךָ נִרְאֶה אוֹר. מְשֹׁךְ חַסְדְּךָ לְיֹדְעֶיךָ וְצִדְקָתְךָ לְיִשְׁרֵי לֵב."

...advfb

מאוד מזדהה עם מה שאתה כותב.

הצפייה תלויה לפי תקופות בחיים. תקופות שונות בכל התקופה המתמשכת של הדייט וגם איך קמתי היום..

לגמרי רגישות צריכה להיות בנושא הזה. מסכים מאוד מאוד וליבי איתך.

עם זאת, בלי קשר לצד השני שצריך להיות רגיש - חשוב לשמור על איזון. 

אם כל דבר קטן מטלטל אותי, כדאי להתבונן למה זה קורה.

מה דפוסי המחשבה שמניעים אותי?

מה החששות, פחדים, דחפים, רצונות שקיימים בתוכי והאם אני מנהל אותם או שהם מנהלים אותי. ואם אני מנהל אותם - איך אני בוחר לעשות את זה.

וזה מפחיד גם לשאול את השאלות האלה, כי זה לא כיף לגלות שאני במקום שלא רציתי להיות בו, אך בד בבד, זה אנושי וזה קורה. אפילו אפשר לומר שאין אפשרות שזה לא יקרה.

ומאזן את מה שאני כתבתי הרגע - זה בסדר להיות לחוץ. בסדר גמור. רק כדאי לשים לב לזה.

האמת לדעתי מי שמציע צריך להיות על זהתפוחית 1

ולא לתת להצעה להתמרח ככה

גם, לא רקadvfb
....אילת השחר

חושבת שזה נכון בכללי לכל מי שאומר כן להצעה, וכשאני אומרת 'אומר כן להצעה' הכוונה ששמעו שיש הצעה, קיבלו מספר לבירורים ויודעים שיש מישהו בצד השני שמחכה.

ולא משנה אם מי שמחכה זה מי ששידך או המשודך.

ברשותך, פונה לצד השני:

דרך ארץ בסיסית...

גם אם עסוקים כל כך ברמה שאין זמן לברר תהיו הגונים ותגידו.

''אין לי פניות לברר'', ותשלחו מישהו שסומכים עליו שיעשה את זה.

''אין פניות ברמה שאין זמן לנשום, אז לברר?", סליחה ששואלת... אבל איפה תכניסו גם פגישות? אם יש זמן לפגישות יש זמן לברר, במיוחד אם זה ימשיך או יקרה בהמשך, זה הרושם שאתם משאירים.

לא עונים לכם בצד שמבררים איתו? תעדכנו בהקדם את מי ששידך שיוכל לעדכן את הצד הממתין. וגם לברר מה קורה שם... יכול להיות שהתקשרו ולא ענה החבר, או שמשהו בקליטה לא עבד או כל סיבה שהיא.

התחרטתם מכל סיבה שהיא? זכותכם... רק תודיעו.

ולך שמחכה -

תברר עם המשדכים, בפרק זמן שמרגיש שזה מספיק זמן לבירור, מה קורה עם הצד השני.

הלוואי ודברים יתוקנו בשורשם ונהיה טובים.

^^צעאחרונה
בין אדם לחברו זה בהחלט חשובלגיטימי?

ובאמת מבאס כשקורה רצף כזה.

אבל לא יפה להוציא שם רע על כל הבנות..

[וקרה לי גם הפוך - מישהו פנה אלי באתר, ביקש לברר, ולקח לו כמה ימים. שאלתי את החברה שלי אם הוא דיבר איתה, ואמרה שלא. שאלתי מה קורה, ועדיין לקח לו כמה ימים..]

אני רוצה להגיד שבאופן אישי - 

לפעמים הבירורים לוקחים זמן. שולחים הודעה לחבר, הוא לא זמין, מחפשים אולי מישהו אחר שמכיר, והוא בדיוק במילואים וכו וכו'.

מעדיפה לקחת עוד יום בבירורים מאשר לצאת עם מישהו ולהתבאס שזה יכל להיות ברור מהטלפון שלא שייך.

אבל אם זה מתעכב - נראה לי נימוסי להגיד משהו כמו - אני בתקופה עמוסה, צריכה עוד זמן, סליחה.

ועוד משהו קטן - כמעט תמיד, אם קיבלתי הצעה ביום מסוים, וכבר באותו יום ביררתי - לא נתתי תשובה באותו היום. רציתי לישון על זה לילה.

אולי יעניין אותך