א. חוצפה כלפי ענקי התורה היא פגם עצום במעשים. ומי שלא מבין זאת לא דרך על מפתן היהדות ויראת השמיים.
מגוחך ואירוני שבשם ההגנה על "כבוד ת"ח" אתם מכשירים ביזיון עצום של ת"ח. כדי לעצום עינים ולא להסתבך עם "כבוד הרב קלנר" מחקתם את "כבוד הרב סולובייצ'יק" שלא ספק לא ראה אותו ממטר בכלל.
כדי להגן על ת"ח מליגה ח' שפתח את פיו בחוצפה נוראה על תלמידי חכמים היושבים ראשונה במלכות.
אצטט שוב את עצמי:
"הנזיר היפסטר? סבבה
הגרי"ד אין בו לא תורה ולא יהדות? על הכיפאק.
הרב קלנר שאומר את זה חצוף? געווואלד!!! איך אני מדבר..."
מה שמעיד, שלא באמת כבוד ת"ח בוער בכם. אלא אהבת איזור הנוחות. פחד מלהתעמת. פחד מלומר בעוז: "כן! זה אסור! זה נורא! זו חוצפההההההה!!" לזעוק חמס! הזדעזעי ארץ! נבלה נעשתה בישראל!
יש רב עם זקן לבן? שיגיד מה שיגיד, למה אנחנו צריכים להתחיל לחשוב אם זה בסדר ולהסתבך..
בגישה שלכם, אתם אשכרה מכשירים ומאשרים דיבורים כאלה לבוא בקהל. רף כבוד הת"ח שלכם יורד לאפס. אתם מוכנים להיות סבבה גם עם מי שייקח ענקי תורה, יפשיטם מראשם עד רגליהם, יתחוב שפוד של רימון מתוך פיהם עד בית נקובתם ויגררם כסחבה ברחובות עיר. אין לכם קו אדום.
מפחיד אותם לבקר אדם עם זקן לבן, ולכן אתם מאפשרים לכל בעל זקן לבן לרמוס ולדרוך ולרסק כל שארית של כבוד תורה אצל אנשים שהיו ללא ספק מענקי הדורות, כמו הגרי"ד.
מי יאמר זיכיתי ליבי. מי מתקרב לעמל תורתו הכביר, לשקדנותו שלא ידעה שבעה, להקיפו בכל מכמני התורה כולה, לעמקותו שהעפילה שמיים וחדרה תהומות, ליראתו הנוראה שנסוכה היתה על פניו שעה שעה, לגדלותו האדירה מי ישווה.
וזורם לכם להשפיל אותו כאילו היה אחרון תלמידי מכינת עלי שהרב קלנר סונט בו.
בושה.
אבדן ערכים מוחלט.
וכל זה בשם "כבוד ת"ח" של הרב קלנר.... כמה אירוני. אם לא הייתי בוכה הייתי מתפקע מצחוק לועג.
ב. ידועים דברי חז"ל שמי שמבזה בפרהסיא תשובתו היא רק ע"י תיקון הביזוי בפרהסיא.
אממה, חז"ל האלו פחות נוחות לאוזניים שמעדיפות לטמון את הראש בחול. נכון?
בעיה. אבל בדת שלי נהוג לקבל את כל דברי חז"ל. אופס.