מי ער?קפיץ
גזרתי חוגר היום!
סה"כ היה כיף, אבל משמח ממש שנגמר

מה שלומכם? איך היה היום?
תספרו לנו משהו מעניין על עצמכם?
מזללל טובבבחצילים
אבל כבר פתחתי מי ער יאח!
עשית שנתיים ושמונה?
לא ראיתי שכבר פתחתקפיץ
אבל תן לי להתלהב קצת
ולא. עשיתי שנתיים (ועוד קצת, שלא נחשב)...

או שעשיתי שנה וחצי תלוי איך אתה סופר את זה
חחחחח יאח!חצילים
תתלהב זה אחלה!
אז היה לך שנ''מ?
חחחחח אוי טעות שלי🤦חצילים
לא משנה
מזל טוב ממש!
ב"הנשמה-כללית

היה היום נהדר, שמעתי על מישהי שפרשה מעבירה...

העברה החמורה של לפעול-לפי-החוק-במדינה-שבה-היא-חיה?קפיץ
לא חושבת שהפסקתי איתה
החוק מחייב רק שנתיים...
א' זה לא החוק, ב' חוקי התורה כנודע קודמים לחוקי המדינהנשמה-כללית

ג' ברגע שהשתחררת ניתקת עצמך מהעבירה

עזיבת החטא כבר יש, נשאר ג' עיקרי התשובה..

על איזה לאו עוברים?advfb

על איזה לאו עובר מי שלא נטל אתרוג?נשמה-כללית

זה ביטול עשה של מצוות נטילת ארבעת המיניםadvfb

אה, אז לא הכל זה רק לאווים, טוב לדעת...נשמה-כללית

אם זה עבירה זה עבירהadvfb

אם לא - אז לא.

כן, רק שעבירה זה לא רק לאווים. כמובהר לעילנשמה-כללית

לא נכון, עבירה זה רק לאוים וביטול עשהadvfb

אז כן נכון, כי ביטול עשה זה כידוע לא לאוונשמה-כללית

אתה אומר "לא נכון" ואז אומר משפט שמוכיח את צדקתי.

הגיון משונה יש לך היום.

אבל פרשת מהדיון, אז לא חשוב

איזה ביטול עשה יש כאן?advfb

רק עכשיו השאלה נהייתה עניינית בכלל...נשמה-כללית
גם אם רב אומר לך "אל תעשה כך וכך"advfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ה בתשרי תשפ"ב 10:54

זה עדיין לא אומר שזה נכלל בגדר ביטול עשה.

ביטול עשה זה על אחד מרמ"ח מצוות עשה.

אפילו נביא לא רשאי לחדש מצווה לדורות.

ומי שלא נביא גם לא יכול לחדש מצווה לשעתה.

אני עושה כמיטב יכולתי כדי לשאול שאלות ענייניות.

אני לא אמרתי שזה ביטול עשה 🤷‍♂️נשמה-כללית

אני רק מראה שהשאלות שלך לא מדוייקות.

למעשה - אם כל הרבנים אומרים שאסור, רק בעל שיגעון גדלות יחשוב שמותר. חבל שהגענו למצב שדברים שכאלו לא ברורים מאליהם לכל חובש כיפה.

לא הבנתי מה אתה רוצהadvfb

קראת לזה עבירה

עובדה - זה לא עבירה.

כי עבירה פירושו לעבור על מצווה בתורה או מצווה דרבנן.

יש תרי"ג מצוות עשה ולא תעשה וזה  לא אחד מהם, זה גם לא מצווה דרבנן.

לכן לא משנה עד כמה גדול מי שיגיד שאסור - זה לא עבירה. חד משמעית. נקודה. סוף.

וגם אם רבנים יגידו שמצווה להצביע למפלגה פלונית או אלמונית - זה לא יהפוך למצווה.

מוזרנשמה-כללית

זה כן עבירה. אסור=עבירה.

לא רואה עניין להתייחס מעבר לזה.

אתה יכול לומר שבגלל שלא מסתדר לך אתה אומר שכולם טועים, אבל אז שבה לעוצמתה התגובה הקודמת שלי.

סליחה, מישהו היום יכול לחדש מצווה דרבנן??? מוזר, לא ידעתיadvfb

לא. אבל הרבה מישהו'אים יכולים לומר שהם מבינים יותר ממך.נשמה-כללית

דוגמה אחת, מה שכתבת לי באישי - לפי לא מעט פוסקים זה לאו דאורייתא.

אייי, לא ידעת את זה? בדיוק בגלל זה כדאי להפחית בשיגעון גדלות ולהתחיל להבין שכנראה הרבנים לא כאלה מטומטמים כמו שכנראה נח לחשוב.

שמחתי לעזור.

הרב יעקב אריאל ועוד רבנים שאני מכירים מכבדים גם את הדעהadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ז בתשרי תשפ"ב 00:20

שתומכת בגיוס נשים.

אשריי שאני במחציתם

אני לא יודע מה זה "מכבדים" ומה "אשריך". אני יודע שהוא אוסרנשמה-כללית

הרב אריאל הוא דוגמה נהדרת לאדם שאומר שגיוס בנות לצבא זה איסור.

אבל כנראה בגלל שיש לו מגלומניה והוא חושב שהוא יכול להמציא מצוות...

רבונו של עולם, מה לא ימציאו כדי להתחמק מנאמנות פשוטה להלכה גם כשזה לא נאור.

תראה לי ציטוט של הרב יעקב אריאל שכותב אסור ואז אאמין לךadvfb

..נשמה-כללית

דוגמיות: 

https://www.makorrishon.co.il/nrg/online/11/ART2/529/391.html (בין הפנינים: "נשק הוא אפוא לבוש גברי ואישה הנושאת נשק עוברת על איסור 'לא יהיה כלי גבר על אישה". צריך משהו יותר מובהק?)

"מוסכם על כל רבני ישראל ששירות משותף ביחידה קרבית אסור לכל הדעות מהקצה הימני לשמאלי ואסור לשרת ביחידה כזאת וכן דעת רוב רבני ישראל שגם ביחידות אחרות מעורבות זה אסור. אנחנו באופן עקרוני נגד תערובת בנים ובנות בצבא" - "שמים בנות ובנים יחד, איך מצפים שאישה תקים משפחה?" | ישראל היום

וכאן: https://www.yeshiva.org.il/ask/22611 ישנה תשובה שאמנם הוא לא אומר בה "אסור", אבל דבריו בה חשובים עוד יותר, הן לדיון הזה והן לדיונים אחרים בינינו: "איני מכיר רב פוסק בר סמכא המעודד בנות להתגייס לצבא".

אחחחח כמה שזה חשוב

לגבי הרב יעקב אריאל מאמין לךadvfb

ולגבי הכתובת האחרונה שהבאת זה היה בשנת תשסז.

ובאמת מאז הרב ת"ח השתנו בקטע הזה (מכיר מקרוב)

ויש עוד רבנים חוץ מהרב יעקב אריאל אז מותר לי להתסמך על אחרים ולא לומר שהוא לא יחיד. תודה לך

מעולהנשמה-כלליתאחרונה

שינוי טקטי...

ולא סתם הבאתי את הציטוט האחרון...

"מצווה בו יותר מבשלוחו"advfb

יש מי שלמד מהמשפט הזה שיש אשכרה מצווה לקדש אישה.

אבל מי שלא למד כך אומר שהביטוי הוא אומר 'שיש עניין'..

אז ככה גם אם מישהו יגיד אסור זה לא בדיוק אסור 

אסור זה רק מה שדרבנן או דאורייתא.

בקיצר, במקום לשמוע לרבנים אתה מפלפל פלפולים עם ראיות בלי קשרנשמה-כללית

אין לתארראשיתך
מה?advfb

הנפנוף המזלזלראשיתך
אתה מעליב וזה לא מוסיף לך יר"שadvfb

אני מציין עובדה.נשמה-כללית

עומדים רבנים וזועקים במר נפשם "אסור".

מגיע advfb ואומר "טוב נו, גם כתוב מצוה ולא הכוונה מצווה, אז גם כאן אסור לא הכוונה אסור"..

אני לא יודע מה מוסיף ומה לא מוסיף, אני יודע שהגישה שלך לא מעידה על יראת שמיים..

אבל אני נאיבי וחושב שיש עוד רבנים שחושבים אחרתadvfb

וגם אני חושב שאתה מציג את זה בצורה קיצונית ויש סקאלה רחבה של "אסור" ושל "מותר" לא כולם צועקים גוועלד בצורה הכי חזקה שיש על זה.

יש רמות של התנגדות והסתייגות וגם של תמיכה בכך.

אני נאיבי!!!!

אבל מפה ועד לא לכבד רבנים או לזלזל זה לא הרצון שלי.

אז בבקשה תקרא לי באפשרות הפחות מעליבה

אבל הרבנים שחושבים ככה - חושבים ככה.נשמה-כללית

כשאתה אומר שגם כשרב אומר אסור הוא לא מתכוון למה שהוא אומר ויש לך "ראיה" מ "מצוה בו יותר מבשלוחו" אליבא דחלק מהראשונים. זו לא נאיביות. זה תירוץ שאני לא מצליח להיאזר במספיק נאיביות משלי כדי להאמין שאתה מאמין בו.

לא הבנת את דבריadvfb

רק רציתי לומר שהמילה אסור היא לא בהכרח מציינת עבירה מוגדרת כמו שרצית לומר

כשאינספור רבנים חוזרים ואומרים "אסור" - הם מתכוונים לזה.נשמה-כללית

אבל לא כולם מסתייגים מכך באותה מידהadvfb

בפרטי הוספתי לך על כך.

אבל אל תאמר שמי שאומר אסור לא מתכוון לכך.נשמה-כללית

ולגבי אחרים - איי איי כמה חשוב הציטוט האחרון שהבאתי כאן: .. - צעירים מעל עשרים

כל דבר שאסור צריך להשאל "מנלן"advfb

דיברתי על לעשות צבא... אם אתה אומר שזה עבירהadvfb

לבנות, על איזה לאו עוברים? מה העבירה?

גם אני דיברתי על לעשות צבאנשמה-כללית

אתה יכול להפנות את השאלה לכל רב שתמצא (אה כן, לא כולל הרב אוהד טהרלב וכאלה)

פרשתי מהדיוןadvfb

ערמישהו איתי
אחלה יום, עיסוקים-מנוחה-חברים
ערadvfb

מנצלש שרשורים כדרכי ;)

בהצלחה באתגרים החדשים!

תודה!קפיץ
בשעה טובההרמוניה

וואי אם תבואי אליי ותחשבי שאני שיכורה אז לא. זה המצב הטבעי שלי
את לא מבינה את הבעיהרב שמואל
הבעיה שיש פה בן אדם, שגםאת מידת הפרישות הוא מחשיב לסוג של שיכרות, ככל שיעלה בדעתו. מבחינתו, כל מעשה או מנטליות שלא קיבלה אישור מיוחד ממנו, היא נחשבת מבחינה רשמית שיכרות, ואם הוא בדק וגילה שהיא גם סותרת את דעתו באופן כללי או באופן מקומי שמתחשק לו להחשיב את זה לבעיה בגלל איזה סוד כמוס לחמור ולסוס שהוא מסתיר כמו שבלעם הסתיר את אתונו, אז הוא בהבל פיו, בהנף שאותו, יקבע שמדובר בשיכרות, וינמק את זה בטעמים כלליים, שקשורים לאיזו סיבה עקרונית - באופן כללי, כמעט כל סוג של התנהגות ניתן להכליל תחת איזה סוג של מידה מסויימת טובה, וגם תחת סוג של מידה מסויימת רעה, ומי שמספיק מוכשר, "חכם להרע", יוכל למצוא בקלות גם את הנימוקים החזקים להתאים את זה ספיציפית למצב.
--- ---רב שמואל
באוזניים, למשל, הוא גינה הרבה מאוד פעמים את מידת הפרישות 'צולניק' בלשונו (=צ'דיק ו'רע ל'ו). הוא הסביר גם (כשהוא היה בחור צעיר בן 23, וכבר היה גאוותן וחשב שהוא מבין יותר מכולם), הוא הסביר לי שיש אדמו"רים שיש להם בעיות נפשיות והם משפיעים מהבעיות האלה על החסידים, והוא הסביר לי שיש אדמו"רים ומשגיחים רוחניים בישיבות, שהיחס שלהם לנושאים מיניים גורם בעיות נפשיות קשות לתלמידיהם. הוא גם הסביר לי שהגאון מוילנא 'היו לו כל מיני בעיות' ו'כל מיני דברים מוזרים' כי הוא ישב כל היום ולמד, ולא קיים את מה שהוא למד עם השור וחמור בחוץ. שהרי אם התורה כותבת על שור וחמור, אז ככה מקיימים את התורה, ולא בחדר לימוד כמו הגר"א.

והבן אדם הזה, אפילו כתב (או לפחות טען שהוא כתב) סיפור של 'פרוזה' בענייני החיים החרדיים, במטרה 'להשפיע על דעת הקהל' כדי שלא יהיו 'כל כך סגורים', (למען האמת. אפשר להאמין לו. הוא גם כתב ספר פסיכולוגיה כשהוא היה בן 26, במקביל לכך שהן הסביר לי שהוא נפגש עם איזה ראש חוג לפסיכולוגיה באחת האוניברסיטאות הגדולות, כלומר מישהו בעל מעמד רם וסמכות רצינית בנושא, והבחור הזה, שכופר בעולם, אמר לי שהוא דיבר איתו קצת, אבל הוא המומחה האקדמאים, בכלל לא מבין כלום. זו הייתה מבחינתו דוגמא נוספת, לכמה שכולם רק חושבים את עצמם, ובעצם אין להם שום הבנה בשום נושא, ולכן הדרך הנכונה היא להיות אנרכיסט, או כמו שהגדיר את זה שתול של השב"כ 'הנביאים היו אופוזיציה מתמדת'. על כל פנים הבחור הכופר הזה, כתב ספר פסיכולוגיה על דעת עצמו, וגם הדפיס, ואפילו שלח להוצאת ידיעות אחרונות, והוא נעלב שהם לא הוציאו את זה בשבילו. אז אפשר גם להאמין שהוא באמת כתב סיפור פרוזה על החיים החרדים, רק הרצינות של זה מבחינת משמעות של סיפור פרוזה, מן הסתם בהתאם לאמור הנ"ל). בכל אופן, נחזור לענייננו, שהוא בא אליי, כשאני אצלו, ומסביר לי כל מיני דברים שהוא כתב, ומתאר לי, אולי מראה לי בכתב, איך שהוא כתב שם 'כדוגמא', שהוא החליט לעבוד כממלא מקום של הבלנית במקווה, ואז איזה מישהו 'גילה' אותו וגער בו, או יותר נכון, בגירסא שלו, הביע את דעתו המנוגדת להחלטה לעבוד כאילו הוא בלנית (הרי אצלו הכל עובד לפי שיקולים שכליים 'מוח שליט על ה'לב'. חלילה לערבב שיקולים 'זרים', שנוגעים ליחס אישי ולזהות האדם. שיקול שקשור לזהות האדם, זה בעיניו שיקול 'זר'(הזי"ן בקמ"ץ)).

ואני אמרתי לו שזה נראה לי מוגזם התיאור הזה (אני בשש שנים קטן ממנו), ואז הוא רץ לאשתו (לפחות ככה הוא אמר, כלומר ראיתי אותו נע במהירות וחוזר, ואשתו הייתה בחדר השני (אשתו המסכנה שהוא התעלל בה והיום היא כבר ברחה מחסותו), והוא הלך אליה, ולדבריו הוא נעזר בעצה שלי ואמר לאשתו שכך יעצתי, וכך הם תיקנו את הדבר שיהיה יותר טוב).

זה דוגמא, ויש עוד הרבה סיפורים מוזרים, או יותר נכון מעוותים ומתועבים, אבל זה באופן כללי, ואי אפשר לכתוב כאן הכל.
--- ---רב שמואל
וזה חוץ מזה שהוא גם הטריל אותי שנים ארוכות בפורום שאחרי שלוש שנים של היכרות ביננו, הוא הזמין אותי לכתוב בו, אבל הטריל אותי בכל מיני תגובות מוזרות ושאלות ותשובות לא רלוונטיות, וכל מיני דרכים מעוותות, משהו כמו פה, אבל לאו דווקא, אצל אנרכיסטים כאלה הכלל הוא 'כל דבר לפי עניינו', אין להם חוקים ולכן הם 'מסתדרים בכל מקום', וככה הוא הטריל אותי בערך במשך עשר שנים שלמות, ואני אפילו לא יכולתי לדעת, אבל הוא השתמש בכל העיוותים שלו, כדי לטעון שאני הגבתי לדברים שהוא תחב בכוונה כאשר התחיבה שלו שהוא תחב הטרלות באופן מתמיד, הייתה בצורה לא ראויה, אסורה, מגונה, פוגענית, מכוונת באופן אישי על סמך דברים שהוא ידע מההיכרות בינו,אבל כביכול 'הבליג באצילות רוח', ובעצם, בסתר, ברגע שהוא נכנס בניקים סודיים להטריל אותי (ולהכפיש את שמי בעיני החברים שלו, שהוא דאג שהם יהיו החברה היחידה שלי, כי רק הם אנשים "בעלי שכל", שכופרים מספיק בתורה, ובממסד, ובאמונה הדבקה במידות הפרישות והדקדקנות הדתית וכולי, ובמקביל הכפיש אותי בעיניהם בלי שיכולתי לדעת שאני מוכפש בעיניהם על ידו,) וכך הוא השתמש בכל זה בצורות מגוונות, רמאות גדולה, אפשר אפילו להגדיר את זה כ'רמאות מקצועית', שבה הוא השתמש כדי לנסות לפגוע בכל מה שאני מציג, ולהכפיש את שמי בעיני כולם - כאשר במקביל הוא מבטיח לי עזרה בכל נושא, כולל לעזור לי מבחינה ייצוגית, שהוא יהיה נציג עבורי, כיוון שהוא הסביר לי בנימוקים שונים, שזה יהיה טוב מאוד עבורי, ושהוא שמח לעשות את זה כי הוא אוהב אותי ואוהב לעשות חסד, וגם אוהב לעזור לי ולקדם את השיטה הטובה שאני מציג בגלל שאני חכם, 'וגם בעל הופעה מתאימה' ש'עושה רושם על אנשים', ולכן אני אוכל לדעתו להיות רב שאנשים ישמעו לו, וכיוון ש'אני מבין את החשיבות של ה'חכמה', ו'בעל כישרון' שגם מבין, כפי שהוכח לו באופן ברור על ידי המבחנים שלו שהוא עשה לי, והשיחות הממושכת שלו איתי בענייני פילוסופיה, והוכח לו שאני אדם חכם מאוד, ולכן הוא רוצה וישמח לשתף איתי פעולה ולעזור לי כדי לקדם כל דבר שצריך. בגלוי דרך אחת, בסתר דרך הפוכה. כפי שאמרתי אנרכיסט שמתיר לעצמו הכל, באופן גורף.
--- ---רב שמואל
ואני אתן דוגמא נוספת, שלפני כמה זמן אני נפגשתי עם איזה מנטור, והוא אמר לי - לא קשור לשיחה, אבל תוך כדי הגענו מאיזו סיבה הוא החליט לדבר על זה - הוא הסביר איזה משהו שקשור לשואה, ואמר משהו שהוא חושב על זה. הוא גם שלח לי הקלטה של השיחה באותו יום. וכבר ביום או באותו יום או למחרת, פתאום הופיעה הודעה בפורום ההוא שבו הוא נהג להטריל אותי עשר שנים, הודעה שבה הוא מסביר משהו על סמך הדברים שהמנטור אמר - אלא שהוא המטריל - הכופר הנ"ל - הסביר שבעצם הנאצים 'לא באמת אשמים', וההתנהלות שלהם רק הייתה משהו כמו 'כור גרעיני למטרות שלום'. (אני יודע מכמה סיבות, שהאדם הזה פורץ לי לטלפון, ולכן הוא יכל להשיג את השיחה. אני מאמין, שאדם כמוהו - עשוי לפרוץ גם לטלפון או למחשבים של המנטור וכדומה)

גם בפעם אחרת, כשכאן בפורום אני כתבתי משהו שקשור לזה, הוא התערב בשיחה, התערב בדיון, ויצר מצב שבו נראה כאילו מה שכתבתי מוביל שוב לאותה טענה הנ"ל שהוא כתב אז באותו יום שחזרתי מהמנטור. אני - שכבר מותש משנים ארוכות של הטרלות - באיזשהוא שלב הבנתי שאין טעם להסביר יותר את הצד שלי, ועזבתי את הדיון למרות שהבנתי שכרגע כולם יחשבו שאני כתבתי את מה שהוא בעצם ניסה להגיד וגם משך לשם את הדיון בכוונה.

חוץ מהרשע האישי, שהוא גורם להפיל עליי אשמה שאין בי אפילו חלק קטן ממנה, חוץ מזה הוא גם עושה רעה גדולה בזה שהוא מתיר לעצמו באופן חופשי להציג דעות רעות ומרושעות כאלה.

באופן כללי, הוא מנצל כל מצב שבו מתאפשר לו להציג את דעותיו באופן שדעותיו יקבלו את מקסימום הכבוד של דעה "חכמה", כשבדרך הוא עושה המוני דברים שאמורים להציג את הדעה של השני כבלתי סבירה או בלתי טובה, גם כשבעצם הוא יודע שהדבר שהוא אומר הרבה פחות ראוי,

הוא,וגם אחרים, מנצלים כל מיני מצבים - שחג יודע דבר והשני לא, וכדומה, כדי ליצור הטעיות, או להשתמש בהטעיות קיימות, הם משתמשים בזה במידה רבה ככל האפשר כדי להשיג את מטרותיהם האישיות (או הציבוריות, במידה שהם מינו את עצמם ל'מבינים' באינטרס של הציבור, כמו שתיארתי בהודעות לעיל, על מנהגו האנרכיסטי לראות את כל אנשי הממסד - כאנשים 'לא מספיק רציניים', כיוון שהם עוסקים בשלטון ובדרך שהיא קבועה ולכן לדעתו בהכרח 'מקובעת', ולכן לדעתו בהכרח 'מגונה' מכל בחינה שהיא, כלומר בכך שהיא בראש ובראשונה כופרת ה'אמת' האלוהית שמחייבת התעלמות מכל ממסד אנושי, אלא אמונה בדרך הטרנסצנדנטיים השלמה, והתעלמות וכפירה בכל דעת אנושית שמרבית את עצמה בדברים קבועים ומסודרים בעולם הזה, וכמובן, כמו תמיד, להאשים שהאחרים הם אלה שלא מבינים גורמים בלבול ובלגן ואי יציבות, וכיוון שהכל נעשה בדרכי הסתר, בדרכי מרמה ושקרנות, אז אי אפשר לבדוק את הדברים ישירות על פני השטח, אלא אם כן יש מודעות לנושאים שרלוונטיים בהקשר של מה שקורה גם מתחת לפני השטח)
--- ---רב שמואל
נ.ב.

אני יודע שהוא היה המטריל, כיוון שהרבה דברים טענות לא רגילות שאנשים לא נוהגים לטעון, ושכן אופייניות לדרך הטיעונים שלו. וגם שהיו בהם הרבה רמיזות אישיות, שאז לא הבנתי, כיוון שלא היה לי מספיק הבנה בעניינים של רמזים חברתיים, והוא גם כיסה כל 'רמז' כזה על ידי שקרים שגרמו לי להבין פחות את הרמזים, כיוון שהוא בעצם לימד אותי תמיד פירוש הפוך לכל סוגי הרמזים שהוא השתמש בהם להטרלה, כיוון שאם הייתי מבין את הרמזים הללו הייתי יכול להבין שהוא המטריל. ולכן הוא עשה הרבה מאמצים להעלים ממני את כל זה, ורק אחרי הרבה זמן - כאשר אני לבד למדתי בדרכים אחרות ובאופן אישי על ידי מאמצים שלי את הנושא - אז יכולתי להבין למפרע את כל הנ"ל.

וזה אומנם תואם לדרך ההתנהלות של האדם הזה, כיוון שאני זוכר בפירוש, שכשעני הייתי בערך בן עשרים, לאורך אולי שנה או שנתיים, הוא נהג להראות לי קטעים קצרים - או יותר ארוכים - לפעמים גם להשאיר אותי לבד לצפות בסרט שהוא ממליץ לי לראות. כאשר לפי ההקשר, לפי טיב היחסים הכלליים ביננו, שבהם הוא שימש כעין 'מדריך' אישי לכל נושא חשוב, במה שקשור לתורניות, או למידות, או לחברה, או לכל מיני דברים שיש בהם צורך, והשפעה כללית לחיים, כולל 'הכנה לחיים', וגם אז, הקטעים הסרטים הללו - הקצרים או הארוכים - שהוא נהג להראות לי - פעמים רבות כללו קטעים בעלי תוכן מיני מפורש - כלומר "חזותי" ולא רק "בשמיעה", והשיחה הקצרה שהוא נהג לנהל סביב זה - לא שיחה שמדברת ועוזרת להבין, אלא שיחה קצרה של כמה משפטים, הרבה פעמים בסגנון של 'סתלבט' שבהם הוא מציג את 'דעתו' על הדבר הזה, וכל זה היה לפי ההקשר לכאורה 'פעולה', שאני, כמי שלא הכרתי אז לעומק התייחסות לנושאים חברתיים, כאמור, לא ידעתי לפרש לבד את כל המשמעויות שהוא התכוון אליהם, וגם כי כבר כמה זמן שהייתי רגיל להסברים שלו, שבין השאר ניסו 'לנתק' בין המחשבה 'האמיתית' לבין החברה, בגלל שזאת הייתה השיטה שבה הוא האמין, ולכן כאמור ידעתי עוד פחות לפרש נכון את ההקשר, וכמו לעיל בנושא של 'הרמזים' שבהטרלות, שאת הכל הוא התאמץ לפרש הפוך (כשדיברתי איתו הוא לא היה נראה מתאמץ - הוא היה נראה קליל, כאילו בדרך אגב - כיוון שהוא היה צריך לשכנע אותי שזה 'באמת' הפירוש של הרמזים, ולא משהו שהוא עובד כדי להמציא פירוש מיוחד בשבילו), וגם כאן, הוא פירש לי את הדבר הזה של הקטעים סרטים הנ"ל, הקצרים או הארוכים, באופן שלפי העניין אני הבנתי שהוא מראה לי אותם למטרות חינוכיות,וכיוון שלא היה מי שמסביר לי את הנושא - הוא ניצל את זה כדי 'לשלוט' כביכול בתחום הלימוד החינוכי בנושא מבחינת אפשרות ונגישות של ידע או לימוד עבורי
--- ---רב שמואל
יש לי ידיעות דומות - בהקשר של התנהלות החברה החרדית - מול המשפחה שלי באופן כללי - ומולי בפרט - (הם גם כן פעלו כנראה לא מעט נגד המשפחה שלי כולה, גם אז וגם היום, באופן שמכוון לפגוע ולהרוס)

וכך גם ידיעות דומות - בהקשר של 'בעל העצות המצריות' (אדם בעל תפקידי מפתח שהיה אחראי ביחס לכמה דברים של נושאי לימוד ותרבות ביחס אליי, 'לימוד ותרבות' אם נקרא לזה ככה, זה קשור, אם כי כמובן צריך לפרט בצורה מעשית יותר, במקום שהגדרה מדוייקת היא דבר הכרחי),

כך יש לי - מול שני הנ"ל - ידיעות דומות כמו שכתבתי על המטריל שכתבתי עליו בהודעות הקודמות - אם כי ביחס לחברה החרדית וביחס ל'בעל העצות המצריות', לא מדובר באותה חומרה כמו המטריל ההוא, אם כי בהקשר של החברה החרדית, מדובר בחומרה שהיא עדיין גדולה, כיוון שזה ציבור שלם שהרשה לעצמו להתנהג בצורה פסולה - וגם מוכח מתוך הדברים - שנעשו מאמצים לטווח ארוך לעשות דברים שלא היו בצורה כשרה, ולא למטרה כשרה (גם למטרות שנוגדות את המטרות החרדיות, כאשר הם קיוו שזה יגרום בציבור או בסביבה הקרובה והרחוקה, ליצירת אפקט כמו 'פסיעחלוגיה הפוכה' או כל מיני דברים שהם ניסו להשיג) וכל המטרות הלא כשרות, כולל מטרות אנטי-חרדיות, הם עשו לא באופן שתורם ויוצר ריבוי טוב, או ריבוי קדושה, או ריבוי תורה, או ריבוי אמונה, שום מטרה כשרה, אלא לדשן את גאוותם כלפיי, כלפי מה שאני מייצג בעיניהם, כלפי מה שהציבור הדתי לאומי מייצג בעיניהם - שהם ניסו לקחת אותי, ולמעשה כבר מגיל צעיר - להפוך אותי להיות משועבד כמומר שיהיה מחוייב לשרת את דעותיהם והאינטרסים שלהם. (וגם - לאורך הזמן - לאורך הרבה שנים - להסתיר את האמת לגבי ההתנהגות וההתנהלות האמיתית שלהם, ובתקופה האחרונה בפרט - בודאי בשנה האחרונה - הרבה מאוד כדי למנוע מהאמת להישמע, למנוע מהאמת להגיע לאוזניהם של בני אדם שאינם תומכים בנכלולים הרעים והמרושעים שהם מארגנים בצורה ממוסדת לצורכיהם האישיים הגאים והגאוותניים)

החבר'ה כמו @alex tzeitlin, התנהלו כמו חבורת עובדי אלילים פרימיטיבית, שגילו איזה קורבן אדם מעניין שאפשר ללמוד ממנו כל מיני עניינים לימודיים חשובים ועמוקים לצורכי פולחן אמיתי וטוב, והחליטו לעשות סביב זה איזה 'סיפורים מסביב למדורה', מדורת התופת של גי בן הינום, בתקווה שהם ילמדו לעבוד את אליליהם ולרצות אותם בצורה המוצלחת ביותר, ולהתקדם בפולחנם האישי והציבורי והאינטלקטואלי (ו'המוסרי')

החרדים התנהלו, כמו חבורת עובדי אלילים פרימיטיבית, שקיוו להכריח על ידי גילוי קורבן האדם הנ"ל, קיוו על ידי זה 'להכריח' את האלים לתת להם את כל הטובה הגדולה שהאלים לא הסכימו לתת להם עד עכשיו, והם חשבו, שהינה נפל בידיהם עכשיו קורבן האדם הנעלה ביותר, שעל ידי זה הם ישיגו את כל מה שהאלים לא נתנו להם עד היום.
--- ---רב שמואל
במקרה של 'בעל העצות המצריות', לא מדובר בבן אדם רשע, אלא בבן אדם שהתכוון למטרה טובה, ושחשב שהוא עושה דברים מועילים, אבל שיטות הפעולה שלו כללו כל מיני אלמנטים שמתאימים ודומים יותר לשיטות - בוא נאמר - היום אומרים 'חוקר פרטי', אבל מבחינה אישית, פשוט מדובר בשיטות של התנהגות של נוכלים - אני לא מדבר דווקא על ה'חוקרים הפרטיים', כי יכול להיות שיש 'חוקרים פרטיים שהם יחסית משתדלים להיות בסדר, אבל אני מדבר באופן כללי מבחינת חדירה לרשות הפרט והטעיות שונות. (בלי קשר כרגע לשאלה, האם המסקנות של בעל העצות המצריות', האם המסקנות שהוא הסיק מההתנהגות הנ"ל היו מסקנות 'נכונות' - אני מדבר כרגע על עצם העובדה שזה היה מה שהוא ניסה לעשות. אני עדיין, היום, כמו בעבר - סבור שחלק מהמסקנות שלו לא נכונות - וזה עניין אחר, אבל זה לא רלוונטי לכאן. והרי הוא לא פעל בדרך שמאפשרת בירור ישיר, על ידי דו-שיח שבו ברור כיצד הוא החליט על המסקנות האלו - והרבה מזה היה בדרכים של חדירה לפרטיות, שהוא כמובן לא דיבר איתי עליהם - ולכן גם לא יכל לשמוע ממני את ההסברים הנכונים לדעתי, כלומר לא יכל לשמוע ממני את ההסברים, אותם חלקים של ההסבר שהיה משלים את מה שהוא לא ידע לבד)
עשיתם אקזיט של 100 מיליון דולרזיויק

מה הלאה בחיים?

תנסו להרוויח יותר?

תשבו במנוחה על התורה ועל העבודה?

תשקיעו במשהו טוב לעם ישראל?

אמתין עד סוף התוארבין הבור למים

בעו"ס, היינו לימוד תורה.

עד אז אגבש דעה עם בעלי, בטח נשקיע בלחיות היטב בכדי למות היטב

חשוב לא להתרגש

למה לך תואר?זיויק
נוח להיות בתוך מסגרתבין הבור למים

כשמאה מיליון דולר נופלים אל כיסי.

בנוסף לא מצאתי עדיין מי שילמד אותי את הדברים מפיו, ועליי ללמוד לפני שאצא לשדה.

קודם כלנקדימון
קרן מלגות לתחומים בהם אני רוצה יותר בוגרי ישיבות רציניים - שישבו ברצינות והתאברכו ואז החליטו ללכת לעולם המעשה - כדי שישפיעו במדינה. הייתי רוצה לסנות קרן שתהיה מסוגלת לספק להם תמיכה משמעותית כדי שילכו דווקא ללמוד תואר בלי (כמעט) דרגות פרנסה.
מסקרןזיויק
מה היית רוצה שילמדו לעשות? או להיות?
להשקיעמשה

הרבה יותר חשוב להרים מיזמים שיעשו את העבודה ויכניסו כסף אחר כך

מלתרום אותו ובעצם לאבד אותו.

בכללי אני מעדיף לתת דגים ולא חכות.

חכה מועילה בטווח הרחוק לאדם עצמו יותר מדגנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ה' בשבט תשפ"ו 8:43

לא? 

ברורמשה

היה לי פעם סיפור עם עבודה משרדית קטנה שהייתה לי וחברה במצב כלכלי לא פשוט. בקיצור נתתי לה את זה נטו כצדקה וגם שילמתי קצת קדימה על עוד חודש כדי לעזור עם חוב ספציפי.

מפה לשם.

בחודש הראשון היה מעצבן והיא עשתה את זה לא כל כך טוב. בחודש השני עשתה את זה טוב. בחודש השלישי עשתה מעולה ממש.

החוב נגמר מזמן. היא עבדה שם עוד שנה והייתי מרוצה מהעבודה שלה. התבאסתי ושמחתי כשהיא עזבה.

התכוונת: לתת חכות ולא דגיםזיויק
נכון. טעות.משהאחרונה
כולם צדיקים פה?צאט
או שמישהו ראה הכוכב הבא?
הטלויזיה דלקה ברקע. ראיתי בערך חצי מהגמרפ.א.אחרונה
לא אהבתי את הביצועים 
עזרה!צאט

היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂‍↔️

ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)

כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..

קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?

או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂

עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.אחרונה

גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,

די דעך.

הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים.  כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.   

אםרועישםטוב

אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?

לתת השתחוויה קטנהצדיק יסוד עלום
במובן סמלי מסורתי
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולד

הערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה

🤭טיפות של אוראחרונה

'באתי עדיך - האם הכרתני? הנני היהודי, ריב לנו לעולמים...'

לא זוכר. אבל לזכרוני גם אםקעלעברימבאר
גוי פוגם פגימה קטנה בפסל כדי לבטא שהוא לא מאמין בע"ז הזאת, אז הוא כבר יצא מכדי ע"ז ומותר בהנאה ליהודי.

חוץ מזה מי אמר שמותר לנפץ ע"ז שאינה שלך, ואולי לפי דינא דמלכותא כל ממצא שייך למדינה. וגם מי אמר שהוא ע"ז? והאם הולכים בזה לפי חזקה או לפי סימנים או לפי מה שאומר הארכאולוג?

ברור שמותר לנפץ עבודה זרה שהיא לא שלךאדם פרו+

"כי את מזבחותם תתצון, ואת מצבותם תשברון

ואת אשריהם תכרותון."

יהודי כלל לא רשאי להחזיק בפסלים

מבחינה ממונית הפסל לא שווה כלום

ונחשוב כאפר, כי צריך לשרוף אותו.

אתה מערבב שני נושאיםשלג דאשתקד

מותר להחזיק דברים שלא שווים כלום.

ולא בטוח שאיסורי הנאה אכן לא שווים כלום.

ובכל זאת אסור להחזיק פסל

שאלה מעניינתנקדימון

תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.

כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.

צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.

לא כדאי ללמוד הלכה מפורומיםטיפות של אור

אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:

הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

אולי הישראל לא השתמש לפולחן?!נקדימון

זו אמירה מאוד מוזרה.

לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.

השאלה אם אתה קובע לפי חזקה או סברה.קעלעברימבאר
השאלה אם סתם פסל שנמצא מה חזקתו.

אם חזקת רוב פסלים שהם לנוי. אז בשביל להוציא מחזקה יש כללים הלכתיים ביורה דעה

הוא כותב שהחוקרים אומריםטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך ב' בשבט תשפ"ו 18:14

שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים

(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)

השאלה אם בהלכה הולכים לפיקעלעברימבאר
המחקר. והשאלה איך נקבעת חזקה.

אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?

למשל בתכלת, למרות הממצאים המחקריים, רוב הפוסקים לא פסקו שזה התכלת

את השאלות אנחנו יודעיםנקדימון
אם אתה רוצה להוסיף משהו לדיון, תביא תשובות
אולי בבית שנינקדימון
אבל ממצאים בבית ראשון בוודאי יהיו עבודה זרה גמורה.

אבל מעניין, אחפש לקרוא בתחומין

בכל זאת מצינו פסלים לנוי בבית ראשון, למשלקעלעברימבאר

התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.

או האריות בכסא שלמה.

גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות

הדיבור שם (של החוקרים) הוא גם על בית ראשוןטיפות של אור

(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)

וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍

נדמה לי שיש סיפור כזה בגמראשלג דאשתקד
על רבן גמליאל, שגרם לכך שהפסל יהיה של גוי והכריח אותו לבטל אותו.
יום המחרת שלכם - ראש חודש שבטזיויק

תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?

מה עושה את ההבדל?

אה.. וחודש טוב! 😊

בא לי לקנות ראש דשאהרמוניה

אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער

נעשה לו קוקיות, שיהיה בת

איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉

ראשת? נשמע המצאהזיויק
סתם אני אומרת בגלל כל הדיוניםהרמוניה

"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?" 

"ראש עיר או ראשת עיר?"

כן ראשת זה חארטה..

אפשר לומר ראשת. מלשון ראשה. כמו אבן הראשהקעלעברימבאר
לא שמעתי על זההרמוניה
נראלי המצאה של שמאלנים ממשזיויק
ראש מדשאהקעלעברימבאר
אניoo

מחבבת שגרה

היא לא חייבת להיות משעממת

בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה

שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי

לא שזכרתי את זה

אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום 

מרגשזיויקאחרונה
הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
תיאורטית לאנוגע, לא נוגע

אבל למעשה בד"כ הדרך הכי טובה להשתנות זה ע"י ייסורים, הם הכי פותחים את הנפש והכי מפתחים אצלנו עומק רגשי ואמוני.

אבל יש דרך נוספת. ללמוד להקשיב ולהרגיש את העולם. להרגיש שאתה חלק ממשהו ענק-חלק מהבריאה של ה', וגם חלק מעל ישראל, ואז יוצאים מהאגו ואין כ"כ צורך בייסורים.

"לא הן ולא שכרן" לענ"ד זה לא רק בגלל הקושי שבייסורים, אלא גם בגלל האמת שהם מכסים-שראוי שהעולם של ה' יהיה מושלם, בפרט כלפי אנשים שמחוברים אליו.

חשבתי השבוע שזו הנקודה של שבט בנימין- נס בשביל הטבע, בשביל שהטבע יהיה שלם כי ראוי שהבריאה של ה' תהיה שלמה. וזה סוג של חיבור בין קדושת הטבע (נס בתוך הטבע) לקדושה שמעל הטבע (נס ששובר את הטבע). וזו מעלתה השלמה של א"י שהתבטאה בניסי כיבוש נחלת שבט בנימין ובמקדש ובפרט בקודש הקדשים. וזה שייך כמובן רק למי שמחובר לכלל באופן מהותי, ולמי שמפריעים לו הייסורים בעיקר בגלל האמת שהם מסתירים ולא בגלל הסבל שלו.

מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
זה ברכהפצל🤫

יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי )

יפה ממשזיויק
תודה רבהנחלת

שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!

חודש טוב!

השאלה שלךנחלת

לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה  אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.

אה פספסתי טיפהזיויקאחרונה
חח

אולי יעניין אותך