שאלה אנונימית | פערי גובה לטובת האישהברוקולי

יצאתם פעם עם משהו כזה / דומה  ? עדיין נתתם צ'אנס? איך נתתם צ'אנס? עד מתי נתתם צ'אנס? האם זה השתלם?

[הוספה שלי להסבר: בהנחה שהקשר בשאר הפרמטרים טוב מאוד וקולע]

האנונימית מוסרת תודה ועוקבת אחרי התגובות.

יצאתי עם משהו דומה ונתתי צאנסמיונז
איך נתתי צאנס ומה בדיוק היה זה קצת אישי אז מעדיפה לא לפרט פה.

לגבי ההשתלם, השאלה מה ההגדרה של השתלם... אם התחתנו בסוף? לא
לא יצא לי אבלחצילים
בטוח שזה לא כזה יפריע לי.. לא מבין את הפחד מזה
הפחד הוא של האישההפי
לצאת עם בחור נמוך יש בנות שזה לא נותן להם ביטחון..
נכון זה לא אידאלי( לא חושבת שהן גאות בזה ..) אבל זה קורה.
כל הסיפור של הביטחון שלכם יצא מפרופורציותכלי פשוט
בחורות פוסלות כל הזמן בגלל איקס או ווי שמבטא אצלם חוסר ביטחון ומעולם הם לא טרחו או יטרחו לבדוק אם הבחור יכול לתת להם ביטחון באמת או לא
מי אמר שלא יבדקוהפי
המציאות. לבדוק אומר להמשיך את הקשר ולבדוק ברצינותכלי פשוט
תשאל אותה לפני שאתה חורץ פה גורלותהפי
מי זאת אותה? כמעט כולכם ככהכלי פשוט
נשים דעתן קלה (בכל הקשור לכפתור הסקת המסקנות המיידיות והלא מוכחות)
ואי אתה לא נורמליהפי
תפריכי ענייניתכלי פשוט
אני?הפי
אתה מכליל פה את כל הנשים ביחד איך אפשר להתייחס לזה בצורה עניינית .
רשמת שמה שהבחורה רשמה זה מעורר רחמים - אחרכ רשמת שהבחורה לא נתנה צ'אנס . אמרתי תבדוק עם הבחורה עצמה
במקום להכליל על כל העולם .
מכליל? איפה?כלי פשוט
ולפחות את מודה שאת לא מתייחסת ענינית.
וברור שזאת בת אין לי ספק
רק מלהכיר איך הראש שלכם עובד
דבר ראשוןהפי
כתוב בפתיחה של השירשור ברחל בתך הקטנה שזוהי בת אז לא היה צריך להסיק כאן שום מסקנה .

דבר שני
רשמת ברבים כלומר הכללת .

דבר שלישי
רשמת שהבחורה לא נתנה צ'אנס - אז רשמתי מאיפה אתה יודע שאותה בחורה לא נתנה צ'אנס ?

כמו שרשמת שתבדוק ותצא - מי אמר לך שלא בדקה ויצאה?

כתבתי בצורה מאוד עניינית כאשר אתה מסרב להתייחס לעובדות ... כל זאת שעדיין לא התייחסתי לשירשור אחר שהגבת עליו ורשמת בלשונך שבנות מפונקות ודברים יותר גרועים שכדי לחסוך לך לא אחזור עליהם ..

ועוד נשים דעתן קלה נו באמת
היא מתלבטת על הדבר הזה עד כדי כך... נו באמתכלי פשוט
זה השאלה שלה? האם לצאת איתו בגלל הפרשי גובה?
אבל כל כך חשוב לכם הבנות הביטחון שהגזמתם לגמרי. מטופש. לא אגיב לשאר הדברים וזה שלא אתייחס לא מלמד עלי כלום תהיי בטוחה (לא כדאי להסיק מסקנות על אנשים מהר כמו שכבר כתבתי שהרבה מכם עושות בקשרים...)
למה אתה כל-כך עצבני על בנות:/הפי
יש בנות שלא יצאת איתן והן מקסימות
חבל להכליל על כולן .

בהמשך ברוקלי רשמה " נסו להתייחס לגובה לא רק במובן של ס"מ

אלא לביטוי הריגשי מאחוריו "

לא כולם. הקפדתי לכתוב הרבה מאוד במקום להכליל כי באמת לא כולםכלי פשוט
מיעוט קטנטן שלא שעדיין לא מצאתי אותו
אז לא יש הרבה שמקסימותהפי
ובעז"ה תמצא אחת כזאת
תודהכלי פשוט
לדעתי האמירה לא מעוגנת במציאות
התגובה הזו לא נעימה, למה השיפוטיות הזו? ברוקולי

אני יודעת מי שאלה ואני יודעת כמה השאלה לא הגיעה בפגישות הראשונות אלא דווקא לאחר קשר ממושך

כמו שציינתי, הס"מ הם לא העיקר. 

ולהפך- השאלה נבעה מתוך רצון לקבל עזרה איך כן לתת צ'אנס לגשר על הפערים. 

הפי פתחה את הקטע של הביטחון. משום מה התייחסת אליכלי פשוט
ברור שהסמ זה לא העיקר, אלא הביטחון שהוא מבטא ובלה בלה

ואם זה ככה אז כל הכבוד לה. צדיקה אחת בסדום
נכון, התגובה וההסתעפות לאחריה לא נעימיםברוקולי

כתבתי שאם זה ככה אז היא צדיקה בסדום. ואשריה שזה ככהכלי פשוט
מכיר זוג שהאישה גבוהה מהבעל בסביבות 40 סמרואה אור
היא גבוהה בהגדרה והוא נמוך בהגדרה.
חיים פלוס 4-5
לא קרה לי, אבל רוצה לעודדultracrepidam

מכיר זוג אחד של גבוהה ונמוך, ונראה שטוב להם

מכיר זוג אחד של גבוהה ומאד גבוה, וטוב גם להם

(מכיר גם זוגות של נמוכים)

בהצלחה!

דודה שלי גבוהה מדוד שלי ב30 ס"מekselion

והם אחלה עם זה

מכיר שני זוגות עם פער גדול מאודנוגע, לא נוגע
ועוד כאלה עם פער קטן והם חיים מצויין יחד.

אבל מעבר לזה- עדיף שתשאלי יותר מוגדר (כלומר תכתבי מה מפריע לך) וככה התשובות יהיו ממוקדות יותר ויעזרו יותר
דיברנו על זה כמה חבר'העברי אנכי

אמ..

לא הבעתי דעה כי זה לא רלוונטי אליי. עדיין.

אבל יש לי חבר שהוא קצת יותר ממטר חמישים ואמר שהוא לא פוסל - לא כי זה לא מוזר לו אלא כי הוא מחוייב לזה

יש לי חבר 1.70 שאמר שהוא פוסל. כן. זה בהחלט מפריע לו.

והאמת? שזה נשמע לי די הגיוני בסוף..

האם אני אפסול?

לאיודע. אני מאוד גבוה.. 1.80 ומשהו (אני לא באמת יודע וכמה). זה לא מצוי ככ

זה כמו לשאול אם מכירים זוגות של אשכנזי ותימניהפשוט אני..

יש כאלה שרואים בכך יתרון,

יש כאלה שאדישים להבדל הזה,

ויש כאלה שזה יפריע להם.

לי למשל ממש ממש לא היה מפריע לצאת עם תימניה, אבל אני לא הייתי יוצא עם גבוהה ממני.

מה העניין לעשות על זה סקר? גם אם זה מפריע לאלף אנשים אבל לך זה לא מפריע, אז פשוט תתעלמי.

אנסה לדייק את השאלה שלהברוקולי

נסו להתייחס לגובה לא רק במובן של ס"מ 

אלא לביטוי הריגשי מאחוריו 

אני חושב שכל מי שענה כאן, לפסול או לחייבעברי אנכי

מבין שיש ביטוי רגשי מאחורי זה

זה ממש ברור

השאלה היא האם הביטוי הרגשי הזה מפריע לו/לה. או שלא.

אני גם חושב שכל מי שענה מודע לביטוי הרגשי מאחורי זהדג כחול
לענ"ד, זה תלוי בגובה של הגברshaulreznik
עבר עריכה על ידי shaulreznik בתאריך כ"ז בתשרי תשפ"ב 17:32

הגובה שלי הוא 156 ס"מ, יצאתי עם מישהי שהייתה גבוהה בחצי ראש. הייתה לי הרגשה שאנחנו נראים כמו אימא וילד מאידך, ייתכן שאם הגובה שלי היה קרוב לממוצע,  170 ס"מ, והבחורה הייתה מטר שמונים, הייתי מרגיש את עצמי פחות מגוחך. 

הנקודה החשובה בשאלה הזאת ובשאלות דומותכבר לא ישיבישער

היא האם זה מפריע *לך* בעצמך, או שזה רק בגלל הסתכלות האנשים והסביבה.

בדברים כאלו הרבה פעמים יש איזה רתיעה וחשש מפני מה האחרים יחשבו ויגידו. ולכן חשוב להתבונן ולהיות מודע האם זה באמת מפריע לי אישית ואני לא מרגיש נוח מזה, או לא. 

היה לי משהו דומה..בת שמיא
לדעתי השאלה היא מה המשמעות של הגובה?
אם זה תחושה של ביטחון שהגבר יותר גבוה/ גדול ממני- אז לשאול את עצמי האם יש בו משהו אחר שנותן לי את תחושת הביטחון?
מאמינה שזה משתנה מאדם לאדם וישמצב שאם היו מציעים לי מישהו נמוך ממני אז יותר הייתי מבררת על עניינים אחרים שנותנים לי תחושה של ביטחון ולפי זה מחליטה..

בהצלחה!!
לא היה משנה לי בכללארץ השוקולד
לא יצא לי, כי אני לא נמוך.
אבל זה לא היה שיקול אפילו
אני יצאתי עם מישהו נמוך ממניממלא כל עלמין

וזה באמת הזוי כי אני בפירוש לא גבוהה.. 

הקטע שבכלל לא שמתי לב לזה, רק אחרי שסיימנו מישהי דיברה על זה או משהו.. 

מבינה שפער כזה יכול להפריע לכל מיני אנשים, אצלי זה לא כלכך נקלט בעין. כן יכולה לומר שאצל ההורים שלי יש פער גובה לטובת אמא שלי ובינתיים הם הזוג הכי מתוק ומעורר השראה שאני מכירה

ז"א אם נראה למישהו שזה מפריע לו וחוסם אותו בקשר כלשהו- אולי כדאי בכל זאת למצוא פתרון מחשבתי ויתכן שתזכו בזוגיות זהב עם מישהו/י שיכולתם לפספס על סרגלים...

..מבשר שלום
לא יצא לי.

לא הייתי פוסל.

סתם נק' להארה - לא כל הזוגיות היא בעמידה - מה שבישיבה וכו' הגובה לא משנה.
מעולם לא שאלתי על הגובהלגיטימי?

אישית, זה לא מעניין אותי.

מבחינתי גובה זה לא אישיו.

מעניין אותי הרבה יותר האישיות שעומדת מאחוריו...

לא יצא לי לצאת עם מישהו קיצוני לאף כיוון - לא מאוד גבוה ולא מאוד נמוך.

מכירה זוגות בהם האישה מאוד גבוהה והגבר ממוצע, או אישה ממוצע + וגבר נמוך.

אז כן, יש אנשים שזה עובד להם.

נראה לי שבסופו של דבר זו ההרגשה הסובייקטיבית שלך, איך את מרגישה עם זה, וזה שאלות שאת צריכה לענות לעצמך...

ממה את חוששת? תנסי לתת שם לנקודות שמפריעות לך...

מאיך שניסחת את השאלה ("איך נתתם צ'אנס) נראה שבעינייך זה חסרון, משהו להתפשר עליו. למה זה רע? מי החליט שכך צריך להיראות זוגיות? האם מפריע לך להיות שונה ממה שמקובל?

האם את חוששת שינעצו בכם מבטים ברחוב? [האם יפריע לך שינעצו בך מבטים ברחוב?]

האם זה פוגע לך בתחושה של מקומה של הרעיה - שתפקיד הבעל הוא לגונן, לסוכך על האישה?

האם זה יפגע בדימוי העצמי שלך?

וכן הלאה.

אני סביב 160 ובאמת זה סינון רציני הסיפור הזהעדי - בן

הרבה בנות פסלו אותי עוד בשלב הטלפון כי עשיתי להם "גילוי נאות" לפני כן שלא סתם נגיע ונתאכזב.
יצאתי גם עם כמה (2-3) גבוהות ממני וזה קצת מוזר אבל לא מעבר (לא החזיק יותר מידי דייטים אז קשה לי לדעת לאורך זמן).

בסוף ברוך ה' מצאתי את אשתי היקרה. היא גבוהה ממני אומנם בכמה ס"מ בודדים אבל לאורך זמן לדעתי 
זה יותר עניין שהם מחפשות מישהו "גברי" וגובה מצטייר כחוזק גברי אבל אם תהיה עם בטחון עצמי ובטוח בעצמך השמיים הם הגבול
בהצלחה !

קשה להיות עם בטחון עצמי כשפוסלים אותך שוב ושוב על גובהכלי פשוט
או כל דבר דומה. אז לא מקבלים את מי שאתה ואז מצפים שתהיה עם ביטחון עצמי. טוב יפה
ברור לי, הייתי בדיוק באותה סירה וגם התחתנתי לקראת גיל 30עדי - בן

אבל בסוף מה שחשוב זה מה שאתה משדר. אם אתה משדר את הבעסה אתה מושך את הדימוי שלך להיות בן אדם שלא רוצים להיות בחברתו כי הוא נראה מדוכא כזה ומסכן.

(אחזור שוב) לא קל. עברתי הרבה דברים בחיים ואכזבות ראיתי את החברים שלי משופעים בהצעות ואני אפילו לא התקרבתי לשם (עד שבכלל היו הצעות חלק נפלו בשלב הטלפון ו90 אחוז בדייט 1 אם בגבורות 2) ואני ממש לא בררן נתתי צ'אנס כמעט לכל אחת שבכיון.

אחרי שאני נשוי אני יכול לומר לך שזה הכל ענין של גישה ומה אתה משדר. ודבר נוסף שאולי יכול להיות רלוונטי
קראתי פעם מאמר של הרב מלד בנושא של בנות קצת מלאות שהן צריכות להתחתן מוקדם כי כך פחות מסננים
לענ"ד זה קשור גם כאן ה"בעיה" בדייטים ושדכנים וכד' שזה שוק בשר ואם לא נשמע טוב משהו פוסלים מיד כי יש מלא הצעות

כשמכירים בגיל צעיר ובצורה יותר "טבעית" זה כנראה יעבור יותר בקלות (לא הייתי בבנ"ע ואני לא דוגל בבני עקיבא רק אומר שאולי כדאי 
לחשוב על דרך כזו שתוכל להיקל).
בהצלחה !

בהחלט שוק בשר. מה שמותיר הרבה סיכוייםכלי פשוט
למוצלחים יותר חיצונית מבנינו. ולאחרים קרוב לאפס סיכוי.
לדעתי השוק בשר הוא בגלל הגישה הרווחת הקיימת ולא בגלל כמות ההצעות
לא מדוייקעדי - בן

כשאתה נכנס לחנות שאין בה הרבה מותגים אתה קונה את המותג שהכי מתאים (שמן רמי לוי ושמן מילימור) אתה מלבט דקה ולוקח
כשיש יותר מותגים אתה מתלבט יותר (שמן עץ הזיץ עם חומציות בלי חומציות, שמן בריאות, שמן חרטא ברטא וכו) אתה מתחיל לבדוק רכיבים ועוד דברים ומתלבט 5 דקות 

כנ"ל יש יותר הצעות אתה לא דואג ולא חושב להתאים את עצמך אלא לחפש מה הכי טוב ומה התמורה הטובה ביותר שאתה יוכל להשיג.

אבל אם אתה חכם אתה מחליט לפי התוכן ולא לפי הטריקים השיווקייםכלי פשוט
רובא דעלמא כנראה לא חכמים (ואשתי כנראה כן )עדי - בן

בעזרת ה' גם אשתך תהיה כזו לראות מעבר לטריק השיווקי 

צודק. אמןכלי פשוט
נשמע לא פשוט בכללנוגע, לא נוגע
ברוך ה שאתה היום במקום טוב

גם בנות שנמוכות ממך פסלו אותך?

לפעמים אנשים שמתמודדים ומתגברים על קשיים כאלה הופכים להיות אנשים עם עוצמה פנימית מאוד חזקה
בדוק השואלת בת. מעורר רחמיםכלי פשוט
סליחה שאני לא מסוגל לתת אמפתיה. נראה לי כלכך הזיה שזה בכלל אישיו אבל אצל בנות כל דבר שולי ככל האפשר הופך לאישיו
זה לא משהו מגדרילגיטימי?

יש לי מספיק דוגמאות הפוכות של בנים שלא מוכנים לצאת עם בנות שיותר גבוהות מהם, או מתעקשים שהן לא ינעלו עקבים.

ובכלל המשפט "כל דבר שולי ככל האפשר הופך לאישיו" לא מבוסס בכלל. נראה לי שכל אחד מאיתנו לוקח דברים שוליים לפעמים והופך אותם לאישיו.

יצאתיחמדת66
קצת הפריע, אבל אני חושב שבעיקר בגלל צירוף של אי התאמה מובהקת בדברים אחרים. ככלל, אם זה המצב (הכל מתאים חוץ מגובה) אני ממליץ להפגש לפחות פעם אחת, ולראות אם מרגישים בנוח.
יצא לי כמה פעמיםkaparalay
בעוונותיי, מתברר שטעיתי בגובה שלי (זה מה שקורה כשבודקים אותו אצל הרופאה פעם ב2000 שנה) 😅😅

ההבדלים לא היו מאוד גדולים, אבל הם כן היו ניכרים (לענ"ד).
בגדול- לא הפריע לי.
פעם אחת אני חושבת שזה הפריע לבחור מאוד.

איך נתתי צ'אנס?
טיפה ארוך, אבל מקווה שיעזור..
אני חושבת שהרבה דברים 'חיצוניים' יותר שאנחנו מחפשים יושבים על דברים קצת יותר עמוקים.
(מטבע הדברים, העולם הנשי קרוב אליי יותר ולכן אדגים ממנו, אבל אני בטוחה שיש דברים כאלו גם אצל גברים..)
פעם חברה שהייתה בקשר סיפרה לי שהיא באיזו התלבטות כי לבחור אין רישיון ומשהו בזה מפריע לה.
ניסינו להבין יחד מה העניין..
בהתחלה היא אמרה שזה מרגיש לה שהוא פחות גברי.
אז ניסינו להבין יחד מה המשמעות של 'גבר'.
באיזשהו שלב ציירנו איזה תרחיש דמיוני שבו הבחור 'גבר שבגברים' (בעיניה)- לוחם, ספורטיבי, בעל 'ידי זהב' בקטע של בניה/תיקונים/שיפוצים וכו', עם קול בס, שכלתן, לומד תורה ועוד דברים טובים כיד הדמיון.. חוץ מדבר אחד- אין לו רישיון. זה עדיין יפריע לה?
בסופו של דבר היא הגיעה לאיזושהי הבנה שהיא מחפשת תחושה של בטחון, ושזה משהו שלא באמת תלוי בתמונה הדמיונית הזאת, אלא בתכונות של הבחור, בקשר שנבנה ביניהם ובאמון שהיא נותנת בו.
היא הצליחה לשחרר מזה וב"ה היום הם נשואים.. (:

אצלי הגובה ישב על משהו אחר, ואחרי תהליך מחשבה שעברתי עם עצמי, הבנתי שזה יושב על רצון שלי להרגיש נשית, ושבכלל התחושה הזאת צריכה להיות אצלי ושלי, ולא תלויה בבחור כזה או אחר..

השורה התחתונה היא שהרבה פעמים אנחנו מחפשים דברים עמוקים, אבל קשה לנו להגדיר אותם ולתת להם שם, אז אנחנו מסתפקים בכל מיני דברים שאמורים לייצג אותם, אבל הם לא עושים את זה בצורה הכי טובה.
(זאת לא השוואה 100, אבל אולי זה קצת כמו לקחת כדור כשכואב לי הראש.. הרי כנראה שיהיה יותר נכון להבין למה כואב לי הראש ולטפל בגורם ולא בסימפטום. גם כאן- יש לי איזה רצון/צורך משמעותי, ובמקום לחפש אותו ולמלא אותו, אני מתמקדת בסימפטום מייצג כלשהו ומקווה שהוא יפתור את את הכל)

ורק הערה (מחוייכת) -
הרבה חברות שלי היו נמוכות מהבעלים שלהן, עד שהן התחתנו והתחילו לשים כיסויי ראש שהוסיפו להן עוד כמה סנטימטרים טובים. אז מה זה משנה אם זה קורה לפני החתונה או אחריה? (;
וואו וואו נהניתי לקרואממלא כל עלמין

תגובה מהממת!! תודה גם באופן אישי דייקת לי נקודה מסויימת..

איזה כיף. ב"ה🙃kaparalay
תגובה יפה וחכמהנוגע, לא נוגע
המשחקי דמיון האלה שתיארת באמת עוזרים הרבה (רק שלפעמים העניין כבר חזק מדי בתוכנו..)

אם נלך רחוק רחוק אחורה- העניין של גבר גבוה וחזק היה אומר שהוא יכול לפרנס כראוי כלומר יכול לתת אוכל ותנאים כדי שהאישה תוכל לחיות סביר. עם השנים שהעולם התקדם זה הפך למשהו נפשי כלומר שהחוץ רק מסמל משהו פנימי ואין לו נפקא מינה מעשית.

ויש משהו שאני לא מבין- כשבנות אומרות בטחון מה הכוונה? ממה שאת כותבת הכוונה היא לא לבטחון פיזי ואם כן למה בכלל יש בכלל השלכה לדבר הזה מהגובה הפיזי והטיפוס הלוחם והספורטיבי וכו'? שאם הוא חזק בגוף זה אומר שהוא גם חזק בנפש והבחורה יכולה לסמוך עליו שיהיה שם לצידה ברגעי משבר?
פשוט. בנות שבויות בדמיונות ומערבבות ומטשטשות בין החוץ לפניםכלי פשוט
החוץ מלמד על הפנים, ודאי. אבל מכאן ועד להפוך אותו לשוה ערך לפנים הדרך עוד רחוקה ידידיי.
והסיפור שהיא הביאה מבטא בדיוק את חוסר ההיגיון שבזה ואת המציאות הלא הגיונית הקיימת
האמת שזה ממש הגיוניkaparalay
להבדיל, אבל זה קצת כמו שבעבר אנשים שמנים (מאוד) נחשבו ליפים בגלל מה שזה העיד עליהם (אם הוא שמן- סימן שיש לו הרבה אוכל- סימן שהוא עשיר), אבל דברים במציאות ובהבנה אותה השתנו היום וזה הפך ללא רלוונטי.

לגבי הפסקה השניה,
ההגדרה ככל הנראה תשתנה מאדם לאדם, כך שאין לי משהו חדמ"ש. אני משערת שבגדול הכוונה היא לתחושת יציבות, לידיעה שיש מישהו להישען עליו ולסמוך עליו- גם בהיבטים טכניים יותר (שאולי עשויים להיות קשורים לדברים החיצוניים יותר),אבל גם בהיבטים הנפשיים יותר.
לגבי ההשלכה, אתה צודק ממש. באמת אין קשר. אפשר לדבר בגדול מאוד ולהגיד זקיימת היום בעולם תרבות של 'יפים ונכונים', ואנשים טועים לחשוב שזה כמו איזה 'כלל מעבר' כזה, שאם בנאדם נראה x/עשה y, זה מעיד עליו שהוא בהכרח z.
נראה לי שגם רואים את התופעה הזאת בכל מיני מחקרים פסיכולוגיים וחברתיים, שאנשים מייחסים לאנשים יפים בפן החיצוני, גם יופי פנימי..
אבל, אני חושבת שיותר נכון להתייחס לזה כמו שכתבתי בתגובה הקודמת.. -
באמת- אנחנו רוצים עומק. אבל אנחנו מודדים אותו בטעות בכלים קצת חיצוניים יותר..
יישר כח. תודהנוגע, לא נוגע
אני לא כ''כ בטוח שאתה צודק...הָיוֹ הָיָה
עבר עריכה על ידי נשמה כללית בתאריך א' בחשון תשפ"ב 00:44
קצת רדוד בעיני לתלות את הצורך הזה בכך ש''פעם זה היה הערובה לפרנסה''. אני חושב שבוודאי יש כאן עניין אמיתי השייך למבנה הנפש וכו'. ההבדלים בין גברים לנשים והצרכים הנפשיים של כל אחד מהם הם לא הסללה וכל זה....

לגבי החלק השני, העלית באמת נקודה מעניינת, אבל נדמה לי שאנחנו רואים את זה בהרבה משטחי החיים. מעניין לעייןבשורש של זה ומהיכן בתפסיה שלנו זה נובע, אבל אנחנו רגילים לזהות לדברים לפי הרגשות כאלו, ולהשליך מהם גם על דברים שלוגית לא אמורים להיות תלויים בהם.
אפשר לראות דוגמה קרובה (אם כי לא זהה ומדוייקת) בפחד של ילדים מהחושך.
דוגמה אחרת, אולי טובה יותר, היא ההימשכות שלנו למאכלים לפי הצבע שלהם וכדומה
דוגמה נוספת אכתוב לך בפרטי.

וקיצרתי, לגבי שתי הנקודות...
לא התכוונתי שאין גם דברים שקשורים למבנה הנפשנוגע, לא נוגע
(הרי אחרי זה כתבתי שזה כן צורך נפשי)

התכוונתי שפעם, בזמן שהחיים היו די מלחמת הישרדות, לא התעסקו בענייני נפש יותר מדי ולכן זה בא לידי ביטוח בעיקר באופן הזה. עם השנים אנחנו מתקדמים ונעשים אנשים "נפשיים" יותר ויותר (גם בדור שלנו. ואלכ"ל (-יש מקום אבל אין לי כח להאריך)).

לגבי ההמשך- נכון. זה חלק מהעבודה שלנו בעולם- בירור כח המדמה, שכמובן בשורשו הוא בירור תת המודע והנפש הבהמית שלנו, כלומר הידמות לצלם אלוקים (ולא לעפר מן האדמה).
אוקיי... באמת לא היה סביר שתתכוון כךהָיוֹ הָיָה
שכוייח

לגבי ההמשך - אני לא בטוח שזה נכון לגבי כל דבר, אבל קשה לי לרדת לדקויות האלו בדיון כאן, אז נעצור כאן.
"היא הצליחה לשחרר מזה וב"ה היום הם נשואים.. "כלי פשוט
רק לדמיין כמה זוגות לא נשואים בדיוק בגלל דמיונות כאלה של בחורות שהם ממש לא משתחררים מהם כי הם סומכות על התחושות שלהם, ואין להם חברות כאלה בסביבה שיעבירו אותם את התהליך שאת עשית לחברה
כנראהkaparalay
שבדיוק אותו מספר הזוגות שלא נשואים היום בדיוק בגלל דמיונות כאלו של בחורים.

ואגב, גם קביעה שבנאדם הוא טיפש בגלל שהוא אנושי וטועה היא לא הגיונית במיוחד.
המטרה בסיפור שהבאתי הייתה להראות שיש עניין בעבודה, ובלנסות להכיר את הרצונות שלנו ואת מה שעומד מאחוריהם. אם אתה בוחר להשתמש בו כאמצעי להוכיח שכל הבנות איומות ונוראות- זה פספוס שלך בלבד..
אה מחקו לי תגובה, יפהכלי פשוט
המשפט הראשון שלך מצחיק בהחלט.
ושאר התגובה אמוציונלית ולכן לא מתכתבת בכלל עם מה שכתבתי
למה ככה שלילי?חצילוש
כי זה מה שקורהכלי פשוט
וואו איזו תגובה חכמה!הָיוֹ הָיָה
והאמת, שיותר משהתפעלתי מהתוכן, התפעלתי מהתיאור העובדתי. כי בסוף - להבין את זה זה מעולה, אבל זה אפילו לא חצי דרך, החכמה הגדולה היא היכולת לעבוד עם סה בשטח, להבין את המציאות, לנתח, להגדיר, לרדת לעומק ולשורש ולזהות. יכול מהממת וחשובה!
הלוואי עלי...😌

נשמע שיש לך ממש יכולת טובה בנושא. אולי תעשי עם זה משהו...
ואם לא,אז לפחות תעבירי לנו פה איזה קורס קטן...
חחחkaparalay
קודם כל, תודה.

דבר שני, לא הייתי חותמת לגבי היכולות בנושא..
כילו. בעיני זה היה סתם שיח עם חברה, ובדיעבד גיליתי שזה גם השפיע איזה משהו.
אבל בכ"מ, אותי ברמה האישית זה עדיין לא הביא לתוצאה מספקת מספיק בשביל שאשקול את עניין הקורס הפורומי

מה שכן, אני חושבת שלנחמה ביטקובר (ממכון עומק הקשר) יש איזושהי סדנה קצרה בנושא..
אם אני זוכרת נכון, זה בשיעור כלשהו שבו היא מדברת על איך למקד לעצמי מה אני מחפשת, אבל לדעתי היא מדברת שם גם הרבה על העומק שבמה שמחפשים..
תגובה מצוינתultracrepidam

יצאתי עם בחור שנמוך ממני.תמיד בבטחה

הפריע לי קצת בעין, אבל לא משהו באמת קריטי שהשפיע על ההחלטה שלי.

לא הלך בסוף, אבל מסיבות אחרות לגמרי.

יצאתי עם שלושהעוד.אחת
שההפרש בינינו היה עצום מבחינתי
אחרי הפעם הראשונה למדתי להתייחס למרכיב הגובה בבירורים כי הפער היה ממש גדול בולט מבחינתי,אני פחות ממטר 60 וכל השלושה היו נמוכים ממני ב10 ס"מ בערך, הרגשתי שאני מסתובבת עם ילד קטן עם זקנקן (במקרה הם גם היו נורא רזים..),הרגשתי פתאום ענקית לידם.עבדו עלי בבירורים פעמיים בלי למצמץ כאילו זה לא יתגלה בפגישה שזאת הזיה לדעתי..
היה אחד שראיתי שהוא מודע להפרשים ולאיך כנראה זה גורם לבנות להרגיש אז הוא שמר ממני מרחק בעמידה באופן עקבי,זה לא היה כיף,אבל משום מה הוא ממש רצה להמשיך.

אם הייתי מעל מטר 60 והבחורים היו נמוכים ממני בקצת לא היה מפריע לי כ"כ, במקרה שלי מדובר על גבהים נמוכים מאוד שכמעט לא רואים בחוץ.

מה שכן יש במשפחה שלי הפרשים עצומים של כ30 ס"מ בין הסבתות שלי לסבים..הסבתות סביב 1.80 הסבים 1.50..
הסבתות לא בחרו בסבים שלי אלא ההורים שלהם..
אין נמוכים מאוד בכל המשפחה המורחבת..

הכל תלוי אך ורק באיך את מרגישה.
אני זוכרת שמעבר למה שמפריע לי
קיוויתי כל זמן בפגישה עם הבחורים הנמוכים שאנשים שמכירים אותי לא יראו אותי איתם בדייט,באמת הובכתי ממה יגידו אבל זאת הרגשה שבאה מבפנים החוצה.
אם לא מביך אותך ובתוכך זה באמת לא כזה נורא-ממליצה לך בחום להמשיך.
לא יצא לי לצאת עם כאלה אבל מכירה בחורים נמוכים עם עוצמה פנימית שאת פשוט שוכחת שהם כאלה.
כן, יצאתי , נתתי צ'אנס לכמה פגישותruthi
אבל זה המשיך להציק לי אז הורדתי
ואני לא גבוהה, סביב ה160
אני מכיר זוג כזה, זוג ותיק מאדד.

זוג נפלא.

הבחור נמוך משמעותית מהבחורה. לא פוגע בכלום.

שמתי לב שבאופן טבעי, כשהיא הולכת לצידו, היא קצת מתכופפת לכיוונו...

לא מפריע לי, רק לא ארצה שיהיו פערים יותר מידי גדולים...תורם דםאחרונה

כי אז זה מאוד מתסכל.

דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

צדיק, כולנו איתך בלחץ, מחכים לשמוע שהיה טוב ב"ה😃יהודי שואף לטוב
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

לא חשדתי על החיצוניותintuscrepidam
עבר עריכה על ידי intuscrepidam בתאריך כ' בניסן תשפ"ו 18:13

אין לך חברות / קרובי משפחה שאת אוהבת למרות שהן לא הכי מוצלחות?

או בכיוון השני, בעזרת ה' כשיוולדו לך ילדים, כנראה שמאוד תאהבי אותם למרות שאין שום דבר להעריך בהם. חוץ מזה שלילדים אין מה למכור בכללי, הם יותר הצד של הקונים.

בכללי, לעניות דעתי מספיק מידה אחת או הרגל בעייתי אחד בשביל שיהיה לזוג מוקד משמעותי לחיכוך. מהרושם שאני קיבלתי זה מה שקורה בפועל כי בין היתר בשביל זה מתחתנים…

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

אולי יעניין אותך