קודם כל את מדוייקת ברמה מעוררת התפעלות, ממש יודעת מה את רוצה וצריכה 👏
מתייגת לך את
@נביעה שבטח יהיו לה דברים חכמים וטיפים לתת,
ומתייגת את
@קמה ש. להסבר על שפות האהבה.
(הוא מעריך אותך ומביע זאת בדרכו)
מהצד שלי יכולה להוסיף ולשקף שמי שנמצא כל היום בחוץ והראש שלו עסוק מעל ומעבר בכל הטרדות מול העולם הגדול, קשה לו באמת באמת להבין מה זה להיות בבית. קשה לו להבין מה קשה כל היום להיות סביב השגרה השוחקת.
אני בד"כ עובדת המון מחוץ לבית, משרה מלאה פלוס שעות נוספות וכו' אז מכירה את העולם הזה, אבל אחרי הלידות אני תקופה בבית (עכשיו שבעה חודשים) ולכן מכירה גם את הצד השני קצת..
מי שלא היה "שם" (בשני הצדדים) יתקשה מאוד מאוד להבין עד הסוף איך זה נראה.
אני אומרת את זה כדי לחזק אצלך שלא בעלך אשם במצב (לא שציינת זאת, אבל בכל זאת מחזקת) אלא באמת הפער ביניכם הוא מה שגורם למצב.
יכול להיות שבאמת בעלך חסר אכפתיות כלפייך והוא צריך לעבוד על זה, את מכירה מעבר לכל מה שכתבת פה,
אבל מתוך כל מה שכתבת לא ראיתי חוסר אכפתיות, ראיתי חוסר היכרות, הבנה בסיסית., שיתוף ושיקוף. את את שלו והוא את שלך.
כרגע קשה לי להרחיב על זה איך זה נראה מבעד לעיניים שלו (מניחה שיש מי שכתב על זה ברחבי האינטרנט)
בנוסף לבעיה המרכזית שהיא הזוגית, מציעה לחזק את התמיכה מסביב. ליצור מעגל של קשרים במקום המגורים, עם נשים בסגנון החיים שלך. את פוגשת אותן בוודאי בכל מקום- באוטובוס, בפארק, בתור לרופא שיניים, בפיזור ואיסוף מהמסגרות, באסיפת הורים בבית כנסת ובאירועי תרבות.
נסי למנף מפגשים אנושיים כאלו ליצירת קשרים. במיוחד אצל הורים שיש לכם ילדים משותפים במסגרות. היכרות מוקדמת זה נחמד, אבל בד"כ לא על בסיס זה נוצרים קשרים.
בנוסף, נסי לקבוע לך עוגנים במירוץ החיים. נקודות של התמלאות. רוחנית. לא בהכרח תורנית. אפשר גם כמובן, אבל אם כתיבה יוצרת עושה לך את זה- אז לכי על זה.
משהו שישנה לך את ההסתכלות על היומיום- שכשתסכלי על השבוע שחלף ותשאלי את עצמך במה הוא היה שונה מהשבוע שקדם לו, אז בתוך העיסוק בכביסות, בגידולים והכל שזה רוטינה שחוזרת על עצמה, יהיו לך עוגנים שירימו כל רוטינה כזאת למקום גבוה יותר.
טיפ נוסף: נסי להגדיר מטרות לטווח ארוך. מה היית רוצה להשיג בשנה הקרובה?
איך את של סוף תשפ"ב תהיי שונה מאת של תחילת תשפ"ב?
אחרי הגדרת מטרות, תנסי לחשוב איך אפשר להשיג את המטרה ולקבוע יעדים לביצוע.
שימי לך את המטרה מול העיניים, גם אם הדרך לשם תהיה מאתגרת זה ייתן לך מוטיבציה להתמיד.
כל זה כמובן לא במקום טיפול בבעיית השורש, אלא כמעטפת חשובה ואף הכרחית.
לגבי הבעיה הזוגית אפשר כמובן לגשת לייעוץ זוגי אבל אפשר גם לימוד זוגי משותף מותאם וכד'. לאט לאט נסו להתקרב, להעריך קצת זה את זה. למצוא כל יום דבר אחד לומר עליו תודה. לשתף באנדקוטה קטנה ממהלך היום. לא דברים בומבסטיים. הדברים החמודים הקטנים. מה ההוא אמר, מה את עשית..
נגיד אצלי שבוע שעבר הייתה בעיה ברכב אז נסעתי בתחב"צ והרב קו לא היה בתוקף והבטחתי לילדים נסיעה עם כל מיני אטרקציות והקטנה לא הבינה שהתוכנית השתנתה, אז אילתרתי פתרונות להכל.. אחד מהם היה שהבטחתי חיות אז הלכנו לפינת חי בביה"ס של הגדולה, הקטנה נכנסת בהתרגשות וצווחת בהתפעלות: אמא תראי הנה פרפר! איזו חיה יפה!!
אז נשפכתי מצחוק אחרי כל היום המתיש הזה פרפר זה מה שעשה לה את זה..
אז סיפרתי לבעלי, ככה הוא גם לומד להכיר את הרקע הבעיות וההתמודדות, וגם הפואנטה הייתה סיפור קטן ומצחיק ולא מעיק.
אם הייתי מספרת רק על הטרחה, זה היה כבד מדי בשביל יכולת ההכלה שלו אחרי יום מפרך משלו, אם הייתי מספרת רק את הקטע המצחיק, הוא היה צוחק אבל לא מבין כמה קשה היה...
מהצד השני הוא שיתף אותי באיזו בירוקרטיה קטנה שעוד לפני שהגיע לפואנטה דבר ראשון שעבר לי בראש איזה כיף שהוא הלך לשם לבד ולא הייתי צריכה להיות שם!!!
ככה אפשר בצעדים קטנטנים לבנות היכרות וממילא הערכה כלפי התפקיד אחד של השני.
בהצלחה!