חייבת לפרוק.. מרגישה שאני עומדת להשתגע..הילושש

היי לכולן,

ב"ה נשואה כ 9 חודשים.. בהריון מתקדם.. תודה לה'.

יש דברים שנורא נורא נורא מרגיזים אותי, ואני לא מצליחה להרגיע את עצמי.. כבר הרבה זמן.. מרגישה חוסר רוגע ועומס וזה מצטבר ונורא משפיע על הזוגיות.. 

זה יצא ממש ארוך, אז אתן לא חייבות לקרוא עד הסוף.. סליחה על האורך.. הייתי חייבת להוציא ולשחרר.. תודה לקוראות!!

אתן קצת רקע- נשואה לאברך, אמנם לא התחתנתי בגיל ממש מאוחר אבל היה לחץ מאוד גדול מצידי ומצד ההורים, רציתי מישהו חזק רוחנית, והייתי מוכנה אפילו לאברך, וההורים שלי לא רצו אברך. בסוף.. ב"ה התחתנתי עם אברך, ההורים שלי בסה"כ שמחו בשבילי שהבחור הוא בחור טוב ואפילו יותר מזה, אבל בלב זה לא בדיוק מה שהם ייחלו בשבילי (לא מבחינת בחור, אלא מבחינת איכות חיים ורווח כלכלי).

לפני שפגשתי את בעלי, רק כשעלתה ההצעה אמא של בעלי ביקשה לדעת ממני האם אני מוכנה לחיי אברכות כי הם מבחינתם מאוד רוצים שהבן שלהם ישב ללמוד ויהיה גדול בתורה וכו'. הפריע לי באיזשהו מקום ולא רציתי להתחייב ולהיפגש אבל שכנעו אותי שלפחות אראה את הבחור ואם הוא שווה את זה אז למה לא? הרי את רוצה אברך בלי קשר. נכון, אבל 'ההתחייבות הזו' הפריעה לי. החלטתי שאתן לזה צ'אנס ולא אלחץ מההתחייבות הזו. ובאמת נפגשנו, הבחור היה נראה שווה את זה מאוד, הכל היה נראה מעולה, דיברנו גם על קשיים כלכליים והוא אמר בפה מלא כמה פעמים שהוא לא טיפוס שמעוניין לחיות בצמצום מידי ואם יהיה צורך בוודאי שיצא לעבוד או ירוויח מהצד. ממש נתן תחושה שאפשר לסמוך עליו. התחתנתי באושר.

עוד לפני החתונה היו קונפליקטים בין ההורים מבחינת אופי החתונה וההוצאות (למרות שהייתה חתונת קורונה). בדקה ה99 מצאנו מקום, והתשלום בהתאם. ההורים של בעלי בהתחלה הסכימו לשלם על חצי מהסכום על החתונה (הסכימו בקושי ממש) ואז בסוף החתונה הם לא קיימו מה שהבטיחו, שילמו רק לפי מה שהיה נראה להם וההורים שלי נאלצו לשלם את כל היתר, הרבה יותר מחצי, בלשון המעטה.   (ככה התברר לי רק לאחרונה, ההורים שלי דאגו לשמור את זה בסוד ממני כי לא רצו שאתאכזב מהצד של בעלי). ההורים שלי רצו לפרגן לנו שמיד אחרי החתונה אנחנו כזוג ניסע למלון (ככה היה אצל האחים שלי)- ההורים שלו לא רק שלא הסכימו להשתתף בתשלום אלא שאמרו שלא מקובל אצלם דבר כזה אלא רק בבית, וויתרנו. לפני כמה ימים התברר לי, במקרה ממש, שהבנות שלה הנשואות כן נסעו למלון אחרי החתונה (חמי וחמותי לא השתתפו בתשלום). 

לפני החתונה ההורים דיברו על עזרה לזוג בקניית בית (ההורים שלי חושבים שזה בזבוז כסף לשלם על שכירות כשאפשר בכסף הזה לשלם על המשכנתא), ההורים של בעלי אמרו שהם לא מתחייבים לשום דבר. בקיצור התנערו מכל אחריות. ההורים שלי לא לחצו ולא שאלו שאלות, הם חשבו שכנראה המצב הכלכלי אצלם פחות מאפשר. היום אני רואה את החיים של המשפחה שלו- אמא שלו בקושי עובדת, היא כל היום נמצאת בקניונים, קונה בגדים מותגים ולא מוכנה לשמוע על פחות מזה ורק בקולקציה החדשה כי בסוף עונה זה כבר לא שווה, כולם אוכלים על האש רגיל- כנפיים, נקניקיות וכו', היא קונה רק לעצמה בשר טלה, צלעות כבש, כל כמה חודשים יוצאים לנופש, בעלה לא אוהב לטוס לחו"ל, היא לא מוותרת- טסה עם חברות. בקיצור האישה חיה טוב! אבל לעזור לנו? מפתאום. העיקר שהבן יהיה אברך על חשבון הגב של אשתו.    בשבע ברכות- ההורים של בעלי לא לקחו על עצמם לארח אפילו יום אחד, רק הצד שלי אירח. לא אירחו את ההורים שלי אפילו לא פעם אחת מהרגע שהכירו עד היום, למרות שהיו אצלנו כמה פעמים. 

לעומתם- ההורים שלי  עובדים קשה מאוד! אמא שלי עובדת בכמה עבודות. אבא שלי עובד 12-14 שעות ביום כל יום, ההורים שלי קנו לאחי דירה ומאוד עוזרים לו במשכנתא בלי עזרה מהצד השני (כי ככה מקובל בחברה שלנו, שהחתן מביא דירה). אמא שלי בקושי יודעת מה זה קניונים, הולכת עם אותם בגדים כל הזמן, לא זוכרת מתי הם יצאו לנופש, ואם הם יצאו זה כי אנחנו הילדים אירגנו להם (זה לא קרה כבר הרבה זמן), וזהו. ככה החיים שלהם עוברים. 250% לילדים. הם עצמם לא קיימים. הם מאוד רוצים לעבור דירה אבל בגלל שהם חושבים שצריך לקנות לי דירה ו'לסדר' אותי- הם ויתרו על זה כי צריך לקנות לי דירה. (לא שאני מסכימה להם לעשות את זה, כן?)

תמיד כשאני שבתות אצל ההורים שלי- הם מציידים אותנו במוצרי מזון- ירקות פירות וכלללל מה שאפשר, מרוקנים את הבית בשבילנו. לא היה לנו רכב אז בימי שישי אבא שלי נוסע מרחק לא מבוטל בשביל לקחת וכנ"ל להחזיר אותנו במוצ"ש. כל פעם נותנים לנו סכום כסף גדול חודשי- של מינימום 1500 ש"ח. 

כמו שהקדמתי אני בהריון מתקדם, חודש 8, מתניידת באוטובוסים הלוך ושוב שעה וחצי כל צד. ההורים שלי הזדמן להם לתת לנו רכב במתנה, אמנם רכב קצת ישן, אבל וואו, מבחינתי עולם ומלואו. לנסוע להורים עם המזוודות ולחזור באוטובוסים- סיוט עולמי! אבל כשכמה פעמים ביקשנו רכב מההורים של בעלי- הם נתנו לנו אחרי מליון שאלות ומיליון הגבלות, נותנים את הרכב ואחרי שעה כבר מתקשרים- מתי אתם חוזרים. ולא רק, אלא מבקשים למלא דלק על חשבוננו!! 

אנחנו גרים יותר קרוב אליהם, מרחק 10 דק' נסיעה, ולעולם לא יבואו לקחת אותנו או להחזיר אותנו, סתם בשביל להקל, או בשביל ההרגשה הטובה. 

הדברים האלה פשוט מוציאים אותי מדעתי! ולא שאני מקבלת יחס הולם מצד חמתי.. (אם קראתן בשרשור שלי מלפני כמה זמן על היחסים עם חמותי.. ) 

אני יודעת, הם לא חייבים לי כלום! נכון. מסכימה. אבל עדיין זה מפריע לי מאוד מאוד, לא בגלל שהם לא נותנים אלא בגלל שמרגיש לי שזה פשוט מזלזול או מחוסר אכפתיות ש.. גם ככה הם (ההורים שלי) יתנו אז למה להם להתאמץ?! 

למשל לגבי עגלה וציוד לילד החדש בע"ה- יש מנהג שמקובל שההורים של היולדת יקנו את העגלה וכו'. אז אמרתי לבעלי בעקבות כל הנ"ל שאני לא מעוניינת לקבל משום צד שום דבר ושאני רוצה לקנות לבד, הוא כעס עליי שאני לא יודעת לקבל עזרה מההורים שככ רוצים לתת ולהעניק לי. (אבל הוא לא יודע ואני לא יודעת איך לומר לו את זה- שאין לי בעיה לקבל מההורים שלי כשגם ההורים שלו יתנו! לא מוכנה שרק הצד שלי יתן ויתן. והם יחיו חיים טובים ורק ישמרו שהבן שלהם יהיה אברך) ואז הוא אמר שברור להורים שלו שההורים שלי קונים עגלה וציוד כי ככה מקובל (ואני לא כולה להגיד לו- שבאותם מנהגים גם מקובל שהגבר מביא דירה! ומקובל שמשלמים חצי חצי על החתונה ולא עושים קומבינות ומקיימים הבטחות!  ההורים שלו לא מוכנים לעזור בזה! אז זה לפי האינטרס שלהם?! כשבא להם זה לפי המקובל וכשלא בא להם זה לא לפי המקובל. 

ההורים שלי מאוד רוצים שבשנה הבאה נכנס לבית משלנו והם יעזרו לנו לקנות, גם אנחנו רוצים. אבל אני לא מוכנה לקבל רק מצד אחד. אם ההורים של בעלי יתנו אין לי בעיה לקבל מהורים שלי. אם לא- שכירות! אין ברירה. והסברתי להורים שלי. והם לא מבינים. אני לא יכולה להגיד יותר מיד ולהתלונן על ההורים שלו להורים שלי. זה לא יפה. ולכן אני נמנעת מהסברים יותר מידי להורים שלי. רק קובעת עובדה. 

עכשיו עזבו את ההורים של בעלי, לא היה מפריע לי כ"כ אלולא בעלי היקר. שעכשיו אפרט.. אני מבינה שאנחנו מגיעים מבתים שונים מאוד מבחינת מנטליות ודרך חיים. אבל קשה קשה קשה לי!! לא מצליחה להפנים את זה. הוא באמת בעל מדהים, זריז חרוץ אוהב ועוד המון. אבל, יש בו דברים שאני ממש מתקשה להכיל. אני לא יודעת איך להכיל את זה! אני מרגישה שאני משתגעת ביני לבין עצמי. 

ההורים שלי ככ עוזרים לנו, פי 200 מההורים שלו. אני מצפה לאיזושהי הערכה ממנו להורים שלי. יחס בהתאם. ההורים שלי לא אומרים לי את זה אבל אני יודעת שגם להם זה מוזר. היחס ממנו הוא קר ומאוד טכני. אנחנו משפחה מאוד מחבקת, כל פעם שנפגשים מתחבקים ויודעים להגיד מילים טובות ולפרגן ואצלם אין את זה! אבא שלי בא לתת לו יד הוא מתעלם, אם מישהו מפרגן לו- הוא אף פעם לא יחזיר פרגון. ההורים שלי תמיד בשולחן שבת מזכירים את ההורים שלו- 'לחיי ההורים, תודה להם שגידלו כזה בן כל הכבוד' ותמיד אומרים לי- תמסרי דש לחמתך ולחמך וכו'. ובצד השני- אפעם לא!! ההורים שלי לא קיימים בשבילם. אמא שלי תמיד תתקשר לפני החגים לאמא שלו- הם לעולם לא מרימים טלפון. אני יודעת שהבעיה שלי זה שאני מצפה ליותר מידי. אבל זה הזוי לי, זה לא מובן לי. הם אנשים שלא יודעים לתקשר. חמתי ניתקה קשר עם המשפחה שלה לגמרי לגמרי!! לא ראיתי אף אחד מהצד שלה לעולם. אפילו לא את הסבתא(אמא שלה). היא לא מדברת עליהם ולאף אחד אין מושג מי הם. עם הצד של בעלה היא אומנם בקשר יחסית אבל אפעם לא הזמינו אף אחד הביתה. הפערים והשוני פשוט עצומים וקשה לי עם זה. 

האוטו שההורים שלי נתנו לנו הוא אוטו ישן, אבל אמא שלי שרדה איתו 7 שנים, התנהגה איתו בעדינות והשקיעה בו. עכשיו כשאנחנו קיבלנו את האוטו ההורים שלי אמרו לנו שבשביל שהוא יחזיק מעמד צריך להיזהר אתו ולהיות בעדינות. בעלי שיהיה בריא הוא אחד שלא מעריך דברים וחפצים, מבחינתו הכל ברור מאליו. טורק את הדלתות ממש חזק (הלב שלי יוצא כל פעם מחדש) נוסע בטיל, מרגיש כאילו זה אוטו חדש ואין שום בעיה. ניסיתי לדבר אתו כבר כמה פעמים, שזה האוטו שלנו לבינתיים. ואם אנחנו לא נשמור עליו אנחנו נשאר בלי, ויהיה לנו פי 10 יותר קשה אחרי שהרגשנו מזה עם אוטו ולחזור לאוטובוסים כשיהיה לנו ילד- זה מטורף. בבקשה בוא נשמור עליו. לא עוזר. ההורים שלי הביאו לנו את האוטו כשהמטרה היא שאני אנהג לעבודה ובחזרה, כדי להקל עליי בנסיעות באוטובוסים. מבחינת בעלי- אני לא יודעת לנהוג טוב. וכל עוד אני לא אלמד- אי אפשר שאסע עם האוטו. כי הוא מפחד. אני מבינה אותו. אז אני אומרת לו שכשאני אתו- שאני אנהג וככה אלמד. אבל כל פעם זה ויכוח. אתמול הוא אמר לי- 'הגבר צריך לנהוג והאישה יושבת ליד', לא הסכמתי. ישבתי לנהוג, ואני רואה שנדלקה נורת אזהרה באוטו, נבהלתי, ושאלתי אותו. הוא אומר לי- אהה זה כבר כמה זמן..( אז למה לא טיפלת?! למה לא אמרת?) לא אמרתי לו  כלום, רק שצריך לטפל בזה. הוא מבחינתו- לא אכפת לו. הוא קיבל את הרכב בחינם מתנה, והוא מתנהג לזה בחוסר הערכה. היום אני שאלתי אותו האם בירר לגבי זה, אהה.. לא.. נברר. טוב, אז נכנסתי אני לאינטרנט ובדקתי, ומסתבר שזו נורה מאוד חשובה. התקשרתי להודיע לו, רק אחרי שישבתי על העורק הראשי הוא הלך לטפל. ולא רק לאוטו, כל דבר, לא אכפת לו שישבר, שייזרק, מכפת לו? נקנה חדש. 

מדברת איתו על חסכון בכסף, נשואים כבר 9-10 חודשים ולא חסכנו שקל! 'מאיפה את רוצה שנחסוך?! מהאוכל שאנחנו אוכלים?' מצד אחד הוא צודק, אנחנו לא מבזבזים על מותרות, לא מסעדות וכו' אבל עדיין, 200-300 שח יכולנו לחסוך. 

אתמול חזרתי מהעבודה ועשינו דברים ביחד ולא יצא לנו לשבת לדבר ממש, כשאכלנו הוא ביקש לראות סרט וזרמתי.. ואז לפני השינה שתינו תה והוא היה במחשב, אז ביקשתי שיתפנה אליי כי אני רוצה לדבר הוא התפנה אחרי כמה דקות והתחיל לדבר על משהו, העביר נושא.. כשעלינו לישון פתאום המחשבות עולות והתחלתי לספר לו שאני ממש ממש מרגישה לחץ ועומס נפשי. כל מקום שאסתכל מלחיץ אותי, בין אם זה בעבודה- שאני אמורה לגשת עוד מעט למבחן מאוד חשוב בלימודים שלי ושאני צריכה לקחת חופש וגם ככה עוד מעט חופשת לידה, אז איך יראו את זה בעבודה. וגם מבחינת המענק לידה שזה תלוי בשכר בחודשים האחרונים, איך אקח חופש? בלימודים- בלחץ שאעבור את המבחן. בלחץ מהלידה. אצל ההורים שלי- לא תותים. המצב עם אחותי- גרוע (אם למישהי יצא לקרוא משרשורים קודמים שלי על אחותי) אצל אחי- משבר בזוגיות.. המצב הכלכלי- מלחיץ אותי. עוד 3 חודשים אמורים לסיים את השכירות ואמרתי לו שאני רוצה לעבור לאזור יותר קרוב להורים שלי כי כשיהיה ילד אנחנו נצטרך עזרה, וההורים שלו לא עוזרים עם הנכדים, הם מבחינתם עשו את שלהם (ככה הם אומרים לילדים האחרים שלהם). אז בהתחלה הוא אמר לי כן כן, עכשיו הוא אומר 'אין לי בעיה לעבור אם תמצאי דירה בשכירות נמוכה ויותר טוב מאיפה שאנחנו היום.' תמצאי- אני צריכה למצוא?!! זה יוצא הכל ביחד, גם הלידה, גם המעבר דירה, וגם המבחנים שלי. פשוט טירוף. במקום לשמוע אותי כשאני אומרת לו שאני בלחץ נפשי הוא אומר לי- 'דווקא עכשיו את מדברת איתי כשאנחנו הולכים לישון.?! אני נרדם.. ונרדם!! 

בבוקר קמתי עצבנית רצח. אמנם הוא פייס אותי בבוקר אבל מעצבן אותי החוסר אכפתיות, החוסר אחריות הזו על העתיד. ואמא שלו אומרת לי 'זה בנאדם שבחיים לא היה חולה, פתאום איך שהוא התחתן הוא כבר היה חולה פעמיים, זה סימן שהוא לחוץ.. אולי את מלחיצה אותו כלכלית..!!! 

פשוט להשתגע!! 

וואי לא פשוט..מותק 27
לא הבנתי למה אתם גרים ליד ההורים של בעלך? כתבת 10 דקות נסיעה, לא עדיף לגור ליד ההורים שלך?? לפי מה שאת מתארת פה..
כי עזרה אחרי לידה אם תצטרכי, תהיי יותר קרובה לאמא שלך... מאשר לחמתך שהצהירה כי היא לא הולכת לעזור לכם..

מבינה אותך ממש לגבי העזרה מצד המשפחות..
לא יפה לגבי המלון אחרי החתונה.. שעזרו רק לבנות ולכם לא..

ואם הם ככ רוצים שהילד שלהם יהיה אברך הם יכולים קצת לעזור, לא מדברת רק מהפן הכלכלי, מדברת בכלל על כל התייחסות שהיא..
כי כמו שכתבת זה נראה מזלזל, מסכימה איתך לחלוטין.
עכשיו מתפנה לכתוב ולהתייחס ליתר הדבריםמותק 27
בעלי אברך מאז שהתחתנו, נשואים כבר כ8 שנים ברוך ה'.
וגם לנו היה ברור שאם תהיה בעיה כלכלית אז בעלי ייצא לעבוד אבל ברוך ה', ה' עזר ועוזר.
אז אני זו שעובדת ועיקר הפרנסה זה עליי..
וגם אצלנו ההורים שלי הם אלו שמביאים ונותנים וקונים ולא נעים לי ממש אבל כאילו כל הבית שלנו, הרוב, מהם..
ומבינה אותך ממש, גם אבא שלי עובד 14 שעות ונקרע ממש בין כל העבודות..
ובאמת הם נותנים מלא..
ומהצד שלו אין כלום.. מתראים פעם בחיים וגם לא ככ עוזרים..
לא מצפה שיתנו אבל שיתייחסו לפחות.. לכן מבינה אותך מהמקום הזה שאת מרגישה זלזול מצידם..

גם אצלנו ההורים שלו רצו בחתונה הכל חצי חצי, ואני ידעתי שלהורים שלי לא יהיה מאיפה לשלם כי הם לא מאורגנים כלכלית. לא מסודרים מבחינת הכסף.. לכן לא הסכמתי לזה..
ובסופו של דבר הם התחלקו חצי חצי בקניית מספר מוצרים לבית ותשלום של שכירות לשנה לדירה , בסופו של דבר זה היה שנה וחצי, כי ההורים שלו הוסיפו עוד חצי שנה לשכירות על חשבונם כי שמעו שההורים שלי קונים לנו הכל לקראת הלידה של הבת הבכורה..

ומאז ועד היום אחרי כל לידה אנחנו מגיעים לשתי שבתות רצןף להורים שלי וגם שבתות לפני.. ולהורים שלו בכלל לא מוזמנים. ואין מצידם שום עזרה בכל הטיפול בילדים.

אבל, אני לא באה לשנות אנשים, זה מי שהם. וזה מה שהם בחרו.. הם בחרו את הבחירה שלהם וכך נראית התנהלותם..
מבינה שלפעמים זה מעצבן, מקומם, מרגיז וכל מיני תחושות...

אבל, אתם רק בתחילת דרככם, ולאט לאט תכירו יותר ותיבנו את עצמכם ואת המשפחה שלכם כפי שאתם רוצים שתהיה.
מאחלת המון בהצלחה לכם זוג יקר
ולך, לידה קלה ובהצלחה במבחניםם
תודה על התגובה.. ועונה..הילושש

למה גרים ליד ההורים שלו? 

רצינו מרחק שווה, ולא מצאנו. זה מה שמצאנו דקה 90. 

עכשיו, כשתסתיים בשכירות, אני מאוד רוצה לעבור לגור ליד ההורים שלי, אבל הוא לא מוכן לגור באותה עיר, לא בגלל ההורים שלי (ככה הוא מתאר) אלא בגלל שהוא ממש לא אוהב את העיר הזו. 

בדירה הנוכחית שלנו עכשיו- היא גדולה והשכירות נמוכה, הוא הסכים לעבור לעיר יותר קרובה להורים שלי אבל בתנאי שנמצא משהו כמו עכשיו- דירה גדולה ושכירות נמוכה. 

בלי שהוא אומר לי את זה- אני מתארת לעצמי שנוח לו להישאר איפה שאנחנו היום, קרוב להורים שלו, שכירות נמוכה ודירה גדולה יחסית. הוא לא מחפש ולא מעניין אותו גם לחפש כי נוח לו. ולי אין פנאי לחפש.. אני מאוד לא רוצה להישאר קרובה להורים שלו אבל בינתיים זה נראה שזה יישאר ככה...

את מספרת על ההורים של בעלך שהם לא עוזרים אבל לפחות אתם לא מתראים איתם ולא דורשים מכם.. אבל אצלנו, אנחנו מתראים והם דורשים את הכבוד שלהם כאילו הם מממנים לנו את החיים. כתבתי פעם על חמותי, שהיא לא עוזרת אבל דורשת, ואפילו היחס כלפיי לא הולם. שאלתי פה פעם איך להפחית ביקורים אצלה, אבל אני לא מצליחה לשנות את זה בפועל כי בעלי כן אוהב ומחובר למשפחה שלו. ולא מבין אותי ככ.. 

תודה על התגובה! 

ואי נשמה קשה!לא מחוברת
עוד יכתבו לך פה דברים מהמהממים וינסו לעזור לך לשנות תפיסה וכו.
אני רק- אני יודעת מזה להיות אישה של אברך. באמת זה קשה שכל העבודה וכל הלימודים יוצא עלייך ואז עוד בשיא חוצפתו הוא מעז לזלזל בחפצים יקרים **זה ממש לא כולם ככה, פשוט אנשים שלא עובדים על הכסף שלהם מעריכים פחות**
אז אני כן הייתי מציעה שיעבוד קצת רק לשם ההערכה, אלייך ולהורים שלך.
נשמע שברור לו שהכסף נופל מהעצים.
ולגבי חמיך וחמותך, באמת מרגיז ברמות . יכולה רק להבין אותך. אין לי ככ עצה פרקטית פשוט חיבוק ❤
תודה על התגובה..הילושש

אבל איך לגרום לו להעריך יותר? אני ככ מנסה לגרום לו לעסוק בעבודת קודש שהוא למד פעם.. אבל הוא כל פעם בטענה שהוא לא אוהב לעשות את זה וזה קשה לו.. אז כן מבחינתו הכסף גדל על העצים. 

ואמא שלו תמיד אמרה את זה עליו- שהוא לא לא יודע להעריך דברים וחפצים.. פשוט רק עכשיו אני רואה את זה.. 

לא יודעת איך לגרום לו להעריך.. אני כל הזמן אומרת שאם לא נעריך- לא יהיה לנו!! זה לא ככ עוזר.. 

ואי נשמה קצת קשוח..לא מחוברת
אני חושבת שיעבוד פשוט תציבי עובדה/ תחליטו ביחד מה שמתאים לך..
פשוט באמת שעבודים קשה על כל שקל. מבינים שחבל לעבוד כזה קשה במקום פשוט לשמור על הדברים..
מנסה לעזור איכשהוהמקורית
קודם כל ברור שאת עוברת תקופה מאוד לחוצה. הריון ראשון, שנה ראשונה של חלונה, מעבר דירה רחוק מההורים, לחץ ממבחנים.. אמאל’ה! קחי חיבוק.
ועוד אחד.

אתחיל ממה שנראה לי הכי חשוב: מה שסיפרת על הרכב ומה שבעלך אמר לך לגבי איך שאת נוהגת. אני אומרת את מה שעולה לי לראש עכשיו - יש מקומות וקהילות בהן באמת באמת לא נהוג שאישה נוהגת, אבל אם אצלכם זה לא כך - אז את צריכה לשים לב שאת לא מאפשרת לו להקטין אותך. וזה בלשון המעטה.
אם הרכב מיועד לך ולשימושך ובצדק כי את בסוף הריון ומתקשה וצריכה - יש לבעלך בעיה מסוימת בשיקול הדעת אם הוא לא נותן לך לנהוג בו. אין בעיה שגם הוא ישתמש בו כמובן, אבל שלא יהיה מצב שאת מורידה מעצמך ומהנוחות שלך כי רק הוא אמר. וצריך לפתח בשביל זה אסרטיביות.
אם קיבלת רשיון את מסוגלת לנהוג! הכי הרבה תתרגלי רצת, וממליצה לך בחום לא לעשות את זה איתו כי אם הוא יעיר לך את עלולה להאמין לו ולוותר מראש. תנסי עם אבא או אמא או משהו..
דבר שני, לגבי העניין של ההורים -
קודם כל אין עניין לעדות השוואות. נכון הם יצאו לא בסדר, נכון שאולי בעיניך וגם לפי איך שאת מתארת ההתנהלות שלהם בעייתית, אבל אני ממליצה לך לעצום עין למען השלום. בעלך עוד לא יצא מנטלית ממנהגי בית אביו לפי מה שאת אומרת (ניכר לגבי ההתנהלות עם רכוש וכסף) אז קודם כל אין מה לשתף אותו באמת כי הוא לא יתמוך הוא רק יחשוב שאת יוצאת נגדו ותוקפת אותו.
וגם, אין מה להשוות בין ההורים. זה לא מקדם אותך לאף מקום ובסוף תצאי נפסדת מכל העניין אם תמשיכי לגור בשכירות. זה כסף שיילך לפח, ומחירי הדיור רק הולכים ומאמירים. גם תכלס, מה תגידי לו? תחייב את ההורים שלך להשתתף כי הם הבטיחו? לא רואה שום מצב שפתאום הם יתרצו ויתחילו להוציא סכומים, אלא להיפך - את תמשכי אלייך אש כי הם ידעו שזה לא בא ממנו. ואז תישארי גם בלי הסכום וגם חלילה תכניסי מחלוקת לבית שלך.

אז מה כן??
קודם כל, לעבור לדירה שקרובה להורייך. נראה לי שיעשה לכם טוב להיות רחוקים מחמתך. וגם כמובן בגלל העזרה עם התינוק שיבוא בעז״ה.
גם אם זה אומר שתצטרכי לעבוד קצת קשה בחיפושים והכל - אם הוא מתרצה לעבור תנצלי את זה כמה שיותר ותארגנו על דירה במקום אחר, כי זו השקעה לטווח רחוק לנישואין שלך. לכי תדעי אולי במעמקי לבו הוא הציב לך את התנאי הזה שגם את צריכה לחפש, גם מחיר זול יותר, וגם יותר טוב - כי הוא לא באמת מעוניין לעבור, אז גם המעבר עלייך וגם החיפושים והכל בתנאים ספציפיים.. אולי הוא חושב שככה יוכל להישאר איפה שאתם היום.
לדעתי תהיי חכמה ולא צודקת למרות שזה קשה ותקחי את זה עלייך כי גם אם עכשיו קשה, לדעתי אם תישארי במקום שאתם נמצאים בו עכשיו - אחר כך יהיה יותר קשה.
תשובה חכמה ומעשית.שוקולד פרה.

שכוייח!

תודה כיף לקבל פידבק חיוביהמקורית
תודה על התגובה.. ועונה..הילושש

לעבור לגור ליד ההורים שלי- 

עוד מעט, כשתסתיים בשכירות, אני מאוד רוצה לעבור לגור ליד ההורים שלי, אבל הוא לא מוכן לגור באותה עיר, לא בגלל ההורים שלי (ככה הוא מתאר) אלא בגלל שהוא ממש לא אוהב את העיר הזו. 

בדירה הנוכחית שלנו עכשיו- היא דירה גדולה והשכירות נמוכה, וגם ממש השקענו בה מבחינת סדר ניקיון ונוחות,  הוא הסכים לעבור לעיר יותר קרובה להורים שלי אבל בתנאי שנמצא משהו כמו עכשיו- דירה גדולה ושכירות נמוכה. 

התחלתי לחפש פה ושם, בינתיים לא מצאתי כלום.. 

מה יהיה אם אני לא אמצא? 

באיזשהו מקום, גם לי זה נוח להישאר בדירה הנוכחית כי המעבר אמור להיות ממש אחרי הלידה, עם המבחנים והכל.. 

מלחיץ אותי ממש.. 

אז תפעלי במישור אחר שנקרא סבלנותהמקורית
המצב שלכם הוא לא גזירת גורל. רק התחנתם וזה ברור שעולים קשיים, רק שמה שחשוב להבין הוא שהקשיים לא נעלמים הם נשארים וגדלים אם לא מטפלים ומתחלפים לפי התקופות בחיים בעוצמתם.
והם גם מאוד לגיטימיים. נתנו לך פה עצות טובות מאוד, תנסי להשתיק אצלך את הקולות על ההשוואות בין ההורים, ותביני שאת בונה עכשיו בניין. למה קוראים לזה בניין עדי עד? כי צריך לעבוד קשה מאוד בשבילו כדי שיתקיים לטווח ארוך ביציבות וזה דורש מאיתנו להפעיל כוחות שאולי אנחנו לא יודעים שקיימים אצלנו, או שמוציאים אותנו ממקום מוכר ונח, ובעיקר דורש מאיתנו להתאמץ.
לא רלוונטי מה כל אחד נותן. תחיי את חייך כאילו אף אחד לא חייב לך כלום אבל באמת, כי זו המציאות גם אם זה שמקובל במגזר שלדעתי זה עושה עוול להמון זוגות צעירים, ותבני את הבית שלך מול בעלך בלבד. לא מול ההורים שלו. את והוא החלטתם להתחתן, מאי מנקודת הנחה מנטלית שאף אחד חוץ מכם לא אחראי לא לשמירה ועזרה עם הילדים, לא לחשבון הבנק שלכם ולא לעגלה לתינוק או דירה. כל מה שנותנים לך מעבר תגידי תודה ותנצלי לטובתכם בלי לפנקס. ההורים שלך לא טיפשים הם מבינים את הסיטואציה מעולה לדעתי ובכל זאת רוצים לקדם אותך. קחי את זה בשתי הידיים ותעצמי עיניים לעבר הצד השני. תכבדי אותם בדיבור מחשבה ומעשה ואל תסתכלי מה הם עושים אוכלים או שותים או נותנים לאחרים זה רק יעיב על הקשר שלך עם בעלך
צודקת.. תודה רבה!הילושש

אני צריכה לשחרר, פשוט ככה.. 

הלוואי שאצליח.. תודה רבה לך

שהשם יהיה בעזרך ותזכו לרוב נחתהמקורית
וואו, כמה יש עליך.. מנסה לעזורשחרית*
בעיני יש פה נקודה שדווקא לא קשורה מהותית לענין האברכות.
גם אני התחתנתי עם בעל אברך (לא בחברה החרדית אמנם, אבל אותו עיקרון. הייתי מפרנסת יחידה במשך 6 שנים), אז יודעת מה זה ועד כמה הענין הכלכלי הוא מעיק.
אבל- וזה אבל גדול- נשמע שיש פה ענין גדול של התנהלות כלכלית שונה בין שתי המשפחות שמשפיע גם על היחס של שניכם לכסף ולחיסכון כלכלי ויש פה גם ענין של הציפיה שלכם שיעזרו לכם והאכזבה וההשוואות מול מה שמתממש ומה שלא.

יכולה להזדהות עם הרבה דברים שכתבת, כולל איזה צד עוזר יותר וצד אחד שעוזר לדירה כשהצד השני לא ומי יתן את הרכב יותר בקלות וכו' וכו'. תצאי מנקודת הנחה שמשפחות המוצא של שניכם שונות ומתנהלות בצורה שונה. זה לא מתפקידך להחליט האם ההתנהלות מקובלת עליך או לא (אם זה בסדר שחמותך עם מותגים ולא מביאה כסף כשההורים שלך לא ומביאים). ככה הם בחרו לחיות וזהו. קבלי זאת כמצב נתון.

הענין הנוסף שמעיק עליך והוא משמעותי יותר זה ענין הציפיות שלך שיעזרו לכם כלכלית וגם טכנית וההשוואה הבלתי פוסקת מי עוזר יותר.
לדעתי, עזבי את זה. תפסיקי לצפות ותפסיקי להשוות.
תתחילו להסתדר לבד. התחתנתם? אתם אמורים להצליח להחזיק בית בעצמכם, בלי למלא מקרר אצל ההורים, בלי לקבל סכום כסף חודשי מההורים. זו אחריות שלכם. ההורים לא חייבים לכם כלום, גם אם בעלך החליט להיות אברך וגם אם ההורים שלו תומכים בזה. ברור שזכותם לתת אם הם מתעקשים מאוד וזכותכם גם לקבל, כי זה עוזר, אבל ההשוואות והציפיות האלו לא עושות טוב לאף אחד! (מה הענין לא לקבל כסף מההורים שלך כי הצד השני לא נותן? גם אצלנו רק צד אחד נתן וגם זה היה מעל ומעבר לציפיותי. אני אף פעם לא משווה ולא מספרת לאף צד מי נתן ומי לא, מבחינתי אף צד לא חייב לי כלום גם אם יש לו כסף בשפע)

כנ"ל בענייני עזרה עם הילד שיוולד. אני גרה ליד חמותי, היא גם בגישה שעשתה את שלה ולא עוזרת יותר מידי (בטח לא ביחס למה שהייתי מקבלת אם הייתי גרה ליד ההורים שלי), בהתחלה הייתי מתעצבנת מזה ומתאכזבת מאוד. אחר כך הבנתי שפשוט צריך להפסיק לצפות. אלו החיים שלה וזו זכותה. היא לא חייבת לעזור לי לגדל את הילדים שבחרתי להביא לעולם. אני נעזרת המון בבייביסיטריות וממשיכה לגור כאן לא בגלל הקרבה אליה, אלא כי אני אוהבת את המקום.

מה שאני באה להגיד זה שאתם צריכים לעזוב את התלות הזו ולהתחיל לחיות את החיים שלכם בכוחות עצמכם, גם מבחינה כלכלית וגם מבחינת עזרה עם הילדים. (ברור שאם גם מתאים לכם כלכלית וחברתית לעבור לגור ליד ההורים שלך ו"להרוויח" עזרה, זה לא שזה אסור, אבל שזה לא יהיה שיקול ראשון).

לגבי העניינים מול בעלך על חסכון ויחס לרכב וכד', אלו דברים שאתם צריכים ללמוד ללבן ביניכם (וכנראה לא ממש לפני השינה), ושנה ראשונה של נישואין זה זמן הגיוני שבו צצים הפערים האלו. צריך לדבר, לחשוב יחד, לבנות גישה כלכלית משותפת, זה לוקח זמן, שוב, אל תשכחי שבאתם ממשפחות מאוד שונות באופי הכלכלי שלהן. ככל שתקדימו להתנהל עצמאית מבחינה כלכלית ולהפסיק לסמוך על מה ההורים יביאו או לא יביאו או היו אמורים להביא ולא מביאים, כך גם היכולת שלכם לנהל בצורה טובה את החיים הכלכליים שלכם תהיה משופרת יותר.

אתם ממש בתחילת הדרך המשותפת שלכם. כל מה שאת מתארת נורמלי לגמרי וקורה לכולם. בע"ה בשיחות טובות, בסבלנות ובהבנה הדדית משותפת תבנו גם את הביחד שלכם.
הרבה הצלחה!
תודה על התגובה.. עונה לך..הילושש

היי.. 

זה בדיוק מה שאני רוצה, שנסתדר לבד! זה בדיוק מה שמפריע לי. ואני לא יודעת איך להסביר את זה לבעלי. 

כי מבחינתו- 'נותנים לך- תקחי ותפסיקי לחיות בייסורי מצפון. ההורים שלך נותנים לך כי הם אוהבים אותך ורוצים להעניק לך. '

הוא לא מבין אותי, ואני לא יודעת איך להסביר את עצמי נכון. קשה לי שההורים שלי עוזרים לנו ומתמסרים בשבילנו, זה מילא, אבל אני מרגישה שהוא גם לא מעריך את זה ולוקח את זה כמובן מאליו. 

מבינה את הבעיה? 

כנראה לא הסברתי את עצמי נכון למעלה, זה מה שאני כל הזמן אומרת לו- שנסתדר לבד!! יש כסף- ברכה. אין ? להצטמצם ולא לקחת כלום מאף אחד! 

אני רוצה להיות עצמאית ושונאת להיות תלותית. והוא לא. כשההורים שלי מביאים- מאוד קשה לי לקבל. 

זה נשמע מצוייןשחרית*
אבל לא הייתי נמנעת לקחת מההורים.
כלומר, לא הייתי אומרת- או הכל או כלום.
אם ההורים שלך מאוד רוצים לעזור לכם ורוצים לתת, אז למה לא? (במיוחד שאתם זוג צעיר ואת לפני לידה ובעלך אברך)

אמא שלי הסבירה לי פעם בסיטואציה דומה שאני לא צריכה לעשות את השיקולים שלהם- אם יש להם לתת לי או לא. הם אנשים מבוגרים ואם הם מחליטים לתת, זה מלב שלם ובאהבה.

במקביל, להפסיק השוואות (אם הם נתנו, שגם הצד השני יתן) ולעבוד על להצליח לעמוד לבד על הרגליים. אפשר להחליט שאת הסכום החודשי של ההורים שמים בחיסכון אם יש לכם כזו אפשרות.

הענין שחידדת עכשיו שמפריע לך זה שאת מרגישה שבעלך לא מעריך את מה שההורים שלך עושים בשבילכם. כלומר, אם הוא היה אסיר תודה כלפי ההורים שלך וממש מרגיש הערכה כלפיהם על המאמץ לתת לכם, היית מקבלת מהם יותר בשמחה או בקלות?

נסי לדבר עם בעלך על זה שזה מפריע לך שהוא מרגיש שזה מובן מאליו, ושהיית רוצה להיות יותר עצמאית. ותהיי סבלנית, כי כמו שכתבו לך פה בשרשור, הפערים האלה ממש נורמליים ומצויים אצל זוגות בשנה ראשונה. אז גם אם בעלך כרגע נראה לך פחות מעריך, אולי בהמשך הוא יעריך יותר (או אולי רק כשההוצאות שלכם יגדלו, או כשההורים שלך יפסיקו לתת מכל סיבה שהיא). וגם אם לא, אני לא חושבת שאת צריכה להתנות בזה האם תקחי או לא תקחי כסף מההורים שלך.
וואי, אני בטוחה שממשממש מורכב לך כרגעכוכבי בוקר
אבל מרגישה שאת מערבבת מליון דברים שהמעורבות שלך בהם פשוט שגויה ומכניסה אותך ללופים לא טובים.

ממליצה לך בחום חום על הספר לדעת להכנע,
ומעבר לזה לנסות לעשות עם עצמך הפרדה.

את אדם בוגר, בחרת בבעלך, הוא בחר בך. המערכת שלכם לא קשורה למערכת של ההורים שלו או שלך. אתם ילדים גדולים. זכותה של חמותך לקנות לעצמה סטייקים ומותגים ולא לעזור לך בשקל, זה הכסף שלה. וזכותם של ההורים שלך לעזור ואת יכולה לקבל בלי להרגיש לא בסדר.

בעלך הוא לא את, הוא מגיב אחרת לדברים, יכול להיות שהיחס או הפער בין היחס של ההורים קשה לו ולכן מתנהל ככה ויכול להיות שלא, מה שבטוח הוא שכל אחד מכם יש לו את הדרך שלו, תגידי את תודה ותביעי הערכה להורים שלך, ותני לו להתנהל כמו שהוא חושב. תודה מאולצת או פרגון מאולץ ירגיש ככה, לעומת זאת אם תשחררי וזה יגיע מהלב זה יהיה הרבה יותר משמעותי.

גם לגבי המעבר דירה- אם את זו שהחליטה שעוברים, מה הפלא שהוא מצפה שאת תחפשי? זו היתה החלטה משותפת או שלך והוא נענה בעל כורחו?

ושוב חוזרת על ההמלצה שלי לדעת להכנע, ולהפריד מה שייך לך וצריך להיות בשליטתך( רמז: את, ההתנהגות שלך, המחשבות שלך) ומה לא( כל השאר)

שיהיה סוף הריון קל ורגוע,
תודה על התגובה..הילושש

צודקת.. אני צריכה לשחרר ושיתנהל איך שהוא רוצה.. 

לגבי המעבר דירה- אני לא החלטתי לבד. אני הסברתי לו שקשה לי רחוק מההורים שלי, וזה ידוע שנצטרך עזרה עם הילד. ולכן כדאי לנו לעבור קרוב יותר להורים שלי.. בהתחלה הוא סירב בכל תוקף, אבל אחכ הוא הסכים ואמר שאין לו בעיה שנעבור אם רק נמצא משהו בגודל של הדירה שלנו היום ובתשלום לא יותר גבוה ממה שמשלמים היום.. 

לאט לאט הוא הפיל את זה עליי, את החיפוש. 

כנראה בגלל שנוח לו לגור בדירה הנוכחית, וגם קרוב לו יותר להורים. 

מנסה לעבוד על המחשבות שלי, אבל כל פעם יש גילוי אחר חדש שמסעיר אותי, או ביקור אצל ההורים שלו שכל פעם יש הערה או אמירה מאמא שלו.. שזה מה שמעורר לי את המחשבות מחדש. 

ובעיקר ההתנהלות שלו- החוסר הערכה, שהוא מקבל הכל כמובן מאליו.. 

לא מתייחסת להכל רק למעבר דירהמיואשת******
פייר זה לא. בכלל. הוא לא בסדר
אבל לא לעבור דירה בגלל זה זה להעניש את עצמך יותר מהכל
די ברור מכל הסיפור שכרגע חייבים להתנתק מההורים שלו כדי להצליח לבנות משהו, ולכן עזרה ראשונה זה לחפש ולמצוא דירה. אל תתייחסי לכללים שלו, תמצאי דירה שמוצאת חן בעינייך וגם אם היא מעט יותר יקרה או מעט יותר קטנה, תסגרי עליה. אם הכל עלייך אז גם ההחלטה עלייך. ותעברי. אל תענישי את עצמך כי הןא מעצבן. זה חסר תועלת כרגע.
אחרי שתעברו יהיה לך יותר קל להתחיל להתנתק מההורים שלו.
אם הוא נכנס ללחץ מאמא שלו, שילמד להכין סלטים. סבבה. תגידי לו יפה שאת לא מכינה וזהו . בכלל לא צריכה להתנהל מול אמא שלו, שהוא יסתדר עם זה.
לגבי המתנות ההורים שלך מקסימים, את יכולה להחליט שכל פעם שאת לוקחת מהם מתנה את שמה סכום כסף בצד.
תפתחי איזה חשבון חיסכון ואם קיבלתם עגלה? שימי חמש מאות בצד. זה לא מחיר של עגלה אבל עדין חסכת משהו. את תרגישי יותר טוב ע״פ זה ומצד שני עדיין קיבלתם מתנה גדולה ובעלך ישמח. תנסי למצוא אמצעים

אה, וכל מה שהבטחת להורים שלו לפני החתונה פשוט לא רלוונטי. התחתנתם. זהו. אתם יחידה אחת. והתחתנת איתו ולא איתם. תמחקי את זה מהזיכרונות שלך בכלל ותבני את החיים עם בעלך
ברור שלא החלטת לבד אבל נשמע שבפועל הוא לא שלםכוכבי בוקר
עם ההחלטה בכלל... ולכן מתנהל כמו שמתנהל.
לא מזמן אמרתי לבעלי שאני רוצה להגביל לילדים סרט לפעם בשבוע, הוא הנהן והסכים אבל בפועל המשיך להראות להם בכל הזדמנות. כשחשבתי ים עצמי הבנתי שלא החלטנו ביחד, אלא אני החלטתי והוא נענה, אולי בעל כורחו.
שאלתי אותו איך הוא רוצה לנהל את זה, הגענו להסכמה כלשהי ומאז הרבה יותר קל לעמוד בה.

את מבינה את ההבדל?
כן אני מבינה ..והוא אכן נאלץ בעל כורחו..הילושש

כי נוח לו במקום שלנו עכשיו. מבחינת הרבה דברים. 

ולי לא נוח. קשה לי שכשהוא רוצה ללכת להורים שלו- אז אנחנו 'קופצים' אליהם.. והוא 'קופץ רגע' להורים כדי להביא/ להחזיר/ לקחת משהו.. 

ולהורים שלי אנחנו צריכים לחשוב ולדייק מתי נצא מתי נחזור, ואין לנו כוח לנסיעה ועוד הרבה תירוצים. 

אחרי לידה יהיה לי הרבה יותר נוח להיות קרוב להורים שלי, (למרות שגם בזה הוא מגביל אותי, הוא לא רוצה באותה עיר). 

הוא גם לא חושב שנצטרך עזרה עם הילד. הוא חושב שאנחנו סופרמנים. והוא לא יודע ביזה קשיים ניתקל. 

אז איך אני אמורה להתנהל? מה להגיד לו שזו תהיה החלטה משותפת ושזה יהיה גם מרצונו? 

קודם כל אתם באמת ההוריםכוכבי בוקר
של הילד שיוולד והאחריות עליכם, ועבה אם לא יהיה משהו חריג, תעמדו בה.

כמו שאת לא רוצה לגור ליד המשפחה שלו, זכותו שלא לרצות ליד שלך.
הייתי פותחת את הנושא בזמן רגוע ואומרת לו שהמציאות הנוכחית ממש קשה לך, וגם לחפש דירה לבד קשה לך ושאת חוששת מאחרי הלידה ואחרי כל זה היית רוצה שירגיש החלטה משותפת והבית ביחד.

אז תשמחי לשמוע מה הוא מציע..

ותנסי להיות ממש עם לב פתוח להקשיב לו ולרצונותיו וגם קצת מה עומד מאחורי, אולי אם תהיה גם לך הכלה לתחושותיו תצליחו להתקדם יותר.
וואו נשמע שכדאי לקבל הכוונהאני זה א
מדמות שהוא יסכים לקבל ממנה.נשמע שהוא לא מודע למה שעובר עליך ולדעתי צריך למצוא את הדרך בעדינות בלי להוציא לעז על ההורים שלו שיהיה קצת יותר מודע.בהצלחה
כן.. צודקת, הלוואי שהיה מישהו כזה..הילושש

כרגע אין לי מישהו כזה.. יש לנו רב שאנחנו שואלים שאלות הלכתיות, אבל זה לא רב או יועץ זוגיות שיש לו פנאי לשמוע את כל הסיפור.. 

הלוואי שאמצא מישהו כזה.. 

הוא אברך לא? אז מה עם הרב שלאני זה א
הישיבה או הכולל שהוא לומד בו
אממ.. זה לא בדיוק רב שמדבר עם האברכים שם..הילושש

הוא יותר נטו ללמידה בכולל, ממה שהבנתי מבעלי הוא לא ממש נמצא שם גם. הם פשוט יושבים ללמוד לבד.. אין שם מישהו שנמצא שם ואפשר לדבר איתו. 

מה עם ראש הישיבה שלו?נקדימון
הרי לפני הכולל הוא למד בישיבה, אז אולי רה"י או המשגיח? (אני מבין שאתם יותר חרדים)
אולי תנסי לברר איתו, כבדרך אגב, על הדמויות שהוא מאוד מאוד אהב בישיבה. ממי הוא קיבל הכי הרבה? דרך ההתעניינות בישיבה, אולי תוכלי למצוא את הפיתרון שלך.
יקרה,חדשה ישנה
אני חושבת שיש כאן 2 נושאים:
1. חמיך וחמותך, שעם כל הצער שבדבר, אין לך מה לעשות, אין ספק שלחמותך יש אופי בעייתי, שלא לומר אופי נוראי, אבל זה מה שיש לך, כל מה שנותר לך לעשות זה להתפלל שהאופי שלה לא יעבור לנכדים... ולהפסיק להשוות להורייך, כי זה מה שהם (זכית!!) וזו מה שהיא (לא זכית...)

2. התקשורת מול בעלך. אני מרגישה שאת טעונה על המון דברים על בעלך אבל לא נעים לך להגיד לו, או שאת חוששת, או מאוד חשוב לך לרצות אותו אבל את אוגרת אוגרת אוגרת וכמעט מתפוצצת ובסוף את משלמת על זה מחיר נפשי! אני מציעה לך לשקול יעוץ לתקשורת נכונה בין בני זוג. את לגמרי יכולה לפתוח איתו המון דברים, רק ללמוד איך לעשות את זה. כי לדעתי הנושא פה הוא תקשורת, וזה כל כך חשוב להשקיע בזה כמו שצריך, כי על זה יושבות רוב הבעיות בין בני זוג.
כן..הילושש

לגמרי התקשורת לא תקינה וזה מתסכל אותי! 

חושבת למי אני יכולה לפנות שיוכל לעזור בנושא תקשורת.. 

תודה רבה! 

ממליצה על מאיר שרפראביול
יש לו עכשיו מדריך חינמי שהוא שולח במייל. חפשי בגוגל
קראתי הכל אנסה לעזור אישה יקרה,רויטל.

לדעתי את צריכה פחות לחשוב על ההורים שלו כי זה ממש מלחיץ אותך,

זה המנטליות ואי אפשר בגיל כזה לחנך, זה לא עינייך מה היא קונה מה היא אוכלת וכ..

נכון כואב לך שזה כך אבל תנסי לא לחשוב על העניין, בקשר לדירה תנסו מעכשיו לחפש

כבר מעכשיו, את חייבת יותר להירגע לא כל דבר לקחת ללב,הלוואי שנשמע ממך רק בשורות

טובות אמן, שבעזרת השם לידה קלה וידיים מלאות אמן

נ.ב. מתייגת את היקרה   @אם_שמחה_הללויה    היא בטח תעזור     

ואו כמה עצות קיבלתאם_שמחה_הללויה
חכמות ומעשיות.
קטונתי מליייעץ, במיוחד שאני לא אשת אברך וגם לא באה ממגזר חרדי..בטוח נשים שנשואות לאברכים יצליחו לעזור יותר.
אני רק..חיבוק!! השנים הראשונות של הנישואים כל כך מאתגרות ועוד הריון ראשון! להתרגל לבעל, למשפחה שלו. המשפחות שלי ושל בעלי גם שונות אז כל כך מזדהה עם מה שתיארת.
אני אגיד רק דברים שעובדים תמיד ותלויים רק בך

1)ללמוד לכבד את ההורים שלו. הם הביאו את בעלך לעולם.
כמה שהם שונים ואת לא מסכימה איתם. תנסי בכל הכח ללמוד לכבד אותם. גם אם זה נראה לך לא אפשרי שאפשר לכבד אנשים כאלה. תכבדי אותם על עצם המעמד. ברגע שאת מכבדת אותם , את מכבדת גם את בעלך. זה לא צריך להיות כלפי חוץ, אם קשה לך, מספיק מה שבתוך הלב שלך.

2) כל יום תרשמי 5 דברים טובים שבעלך עשה ותכירי תודה.
אפילו דברים קטנים כמו קם בבוקר, הלך לכולל וכו'
כי עכשיו את מרגישה שאת מתוסכלת מבעלך. את רואה את כל החסרונות שלו. תזכרי למה התחתנת איתו.

זה עבודה פנימית שאת יכולה לעשות עם עצמך ורק ממנה כבר תראי איך כל הדברים מסתדרים והתקשורת שלך עם בעלך תשתפר.

תודה רבה..הילושש

מנסה לכבד אותם, 

כשאני איתם אני מצליחה. 

אחרי זה, אחרי המפגשים המשפחתיים, נופל לי האסימון והמחשבות מתחילות לרוץ.. 

ולגבי בעלי, לגמרי רואה את כל החסרונות שלו. ואמאלה כמה הכל מפריע לי, 

צריכה לפתוח עין טובה עליו. אנסה כבר מהיום להתחיל לרשום דברים טובים.. כי אני מרגישה כמו בלון שעומד להתפוצץ. 

תודה רבה.

הפסקה השניה-חדשה ישנה
את רואה את כל השלילי שבו כי את לא מוציאה כלום, או שאת מוציאה בצורה לא נכונה. שוב , זה התקשורת הלקויה. לכל אחד יש חסרונות .

תנסי לחשוב איך את מסבירה לו נקודה אחת שיושבת עלייך הכי כבד.
עזבי את ההורים שלו, זה מי שהם. משהו ביניכם.

נקודה שקשה לך שהוא לא מעריך את ההורים שלך.
או שקשה לך שהחיפוש של הדירה עלייך,
או שלא חוסכים...
נקודה אחת.
תחשבי איך את אומרת לו את זה. לא שניה לפני השינה ולא על הבוקר, בנחת על כוס קפה, בלי האשמות, אבל תגידי הכל.
תראי איך יוקל לך גם אם לא פתרתם את הבעיה, רק הוצאת אותה.
ממש מכירה את ההרגשהאם_שמחה_הללויה
של "בלון שהולך להתפוצץ". גם לי יש תקופות כאלה. והתרגיל הזה עוזר לי.
ולגבי ההורים, זה משהו שצריך לעבוד עליו בלב, לאו דווקא כלפי חוץ, אם אפשר אפילו פחות להפגש. זה לוקח זמן, אבל זה שווה את זה. משהו בפנים נרגע.

תודה רבה לך!הילושש

וואו וואו וואו!!רק שאלה לי
אמאלה התעייפתי מלקרוא אותך... נשמע ממש קשה!! הפערים האל באמת יכולים להוציא אותנו מהדעת!

כמה דברים...
לעולם, אבל לעולם, אל תשווי בין ההורים שלך להורים של בעלך. זה לא מביא לשום דבר טוב. כל אחד והאופי שלו, והשוואה בין הצדדים רק תגמור אותך נפשית. מכיוון שאנחנו לא יכולים לשנות אף אדם אחר, בטח שלא את החם והחמות, אין לנו מה להתדייו עם עצמנו על "למה הם ככה וההורים שלי ככה??". קבלי את המציאות כדבר נתון. לכל אחד יש תפיסת חיים שאיתה הוא הולך, שלפיה הוא חי. ההורים שלך רק רוצים לעזור כמה שאפשר לילדים שלהם אז הם יעשו הכל בשביל זה. ההורים של בעלך אולי סופסוף הדיעו לגיל שהם לא צריכים לדאוג לילדים קטנים (לא כלכלית ולא פיזית) ורוצים להרגיש את השחרור המטורף הזה, וזה מתבטא בכל מה שכתבת. יכולות להיות לדרך חיים שלהם עוד אלף ואחת סיבות שעומדות מאחוריה. אגב, ברור שגם בעלך מושפע מדרך החיים של ההורים שלו כי בבית הזה הוא גדל, והגיוני שהוא מתנהג כמוהם... (בדיוק כמו שאת יותר מסכימה עם דרך החיים של ההורים שלך...).
וגם, בעלך לא אברך על הגב שלך. זאת החלטה משותפת של שניכם. על איך לדבר על שינויים לא אכתוב כאן, בטוחה שיש פה אחרות שהגיבו על זה. אבל זה לא שהוא החליט שבא לו להיות אברך ואת צריכה לשאת בתוצאות הכלכליות של זה, זאת החלטה של שניכם שזה הבית שאתם רוצים לבנות (זה אפילו לא החלטה באיזו עבודה לעבוד, זה הרבה מעבר).
דבר שני, ההורים לא חייבים לתת לילדים הנשואים שלהם כלום. אפס. גורנישט. כל זוג יכול להתנהל כלכלית באופן עצמאי (ואני מדברת בתור סטודנטית ובעל אברך, עם כמה ילדים, שחוץ מכמה חודשים בודדים ב3 שנים של התואר בהם ההורים עזרו, התנהלנו כלכלית לבד. זה אפשרי). אם נצא מנקודת הנחה שכל שקל שההורים מביאים לנו הוא לא מובן מאליו, הוא בונוס (וכמובן שלא בונים עליו בתזרים החודשי) כל מה שישאר לנו לעשות זה רק להגיד להורים תודה גדולה וזהו. פתאום זה לא משנה שהצד השני לא מביא כלום, כי הם יכולים והם לא, הם רוצים לתת והם לא, (ושוב, לא משנה למה הם לא יכולים או לא רוצים לתת).
אני יכולה לתת לך דוגמה עלינו, שנגיד עם קניית דירה דווקא ההורים של בעלי מאוד עוזרים וההורים שלי בכלל לא. וגם עם האוטו - כל פעם שהיינו לוקחים את האוטו מההורים שלי היה ברור שאנחנו משלמים על הדלק, כך גדלתי. ואין לי שום טרוניה כלפיהם על זה...

ודבר אחרון, שאולי קצת מצחיק אבל אני בטוחה שירגיע אותך לשמוע - הבעיות האלה ממש קלאסיות לשלב שבו אתם נמצאים. אצל כל זוג זה מתבטא בצורה קצת שונה, אבל תמיד בשנה הראשונה של החתונה הפערים האלה מתגלים ומתעצמים. אתם נשואים 9 חודשים, זה ממש לא הרבה זמן... עם הזמן לומדים איך לחיות עם הטיפוסים האלה שנקראים חם וחמות😆, לומדים להתמודד עם הפערים וברוב המקרים העניינים נרגעים בנפש...

חיבוק גדול גדול על ההתמודדות!!
תודה על התגובה.. עונה..הילושש

זה בדיוק מה שאני רוצה, שנסתדר לבד! זה בדיוק מה שמפריע לי. ואני לא יודעת איך להסביר את זה לבעלי. 

כי מבחינתו- 'נותנים לך- תקחי ותפסיקי לחיות בייסורי מצפון. ההורים שלך נותנים לך כי הם אוהבים אותך ורוצים להעניק לך. '

הוא לא מבין אותי, ואני לא יודעת איך להסביר את עצמי נכון. קשה לי שההורים שלי עוזרים לנו ומתמסרים בשבילנו, זה מילא, אבל אני מרגישה שהוא גם לא מעריך את זה ולוקח את זה כמובן מאליו. הוא לא מקבל את זה כבונוס אלא כמובן מאליו. 

מבינה את הבעיה? 

כנראה לא הסברתי את עצמי נכון למעלה, זה מה שאני כל הזמן אומרת לו- שנסתדר לבד!! יש כסף- ברכה. אין ? להצטמצם ולא לקחת כלום מאף אחד! 

אני רוצה להיות עצמאית ושונאת להיות תלותית. והוא לא. כשההורים שלי מביאים- מאוד קשה לי לקבל. 

הלוואי שהפערים יתגמדו בע"ה.. תודה רבה!

הזכרת בפוסט הפותחנקדימון
שניסית לדבר עם ההורים שלך לגבי העניין של התמיכה. אני חושב שבאמת זה פיתרון טוב. דברים יוכלו לזוז רק כשיהיה קשה. ההורים הם לא בנק ולא פראיירים.
בגלל שאת מאוד קרובה ללידה ועם כל הלחץ שתיארת, אולי לא כגאי לעצור כרגע את התמיכה אלא לדבר איתם שאחרי שתמלאו שנה ראשונה אז שיעצרו. מקובל מאוד שיש תמיכה בשנה הראשונה כדי להקל על כל המצב החדש ואח"כ מתחילים להתמודד לבד.
נשמע שיש כמה חלקים שאת צריכה לטפל בהם, אז את החלק של הסיוע תעזבי כרגע. עדיף להתמקד בלעבור קרוב יותר אליהם, שזה הדבר היחיד שתשקיעי בו. במקום אלף דברים, רק משהו אחד. זה שהכי קריטי בגלל הלידה.
קצת הבנתי...רק שאלה ליאחרונה
עצה נקודתית לעניין הזה - כל פעם שהם מביאים לכם כסף שימו אותו בצד ותחסכו, אל תשמשו בו באותו רגע, כי אז הוא נכנס לתזרים החודשי לפינוקים וכאלו (שגם זה נצרך לפעמים).
אני קצת מבינה את בעלך - נותנים לך, אז למה לא לקחת? באיזשהו מקום הייתי ככה גם בשנה הראשונה של הנישואים מול ההורים של בעלי. אח"כ התחילה להתפתח לי העמדה של לא נעים לקבל מהם כל הזמן ואז גם ההצעות פחתו מעצמן וגם פחות לקחנו. אולי זה מגיע ממקום של התלהבות מהמצב הזה של שפע כלכלי שמגיע לילדים (במיוחד לאור הדרך בה הוא גדל). זה מין קיצוניות שנייה שהוא נהנה ממנה שעוד תתאזן.
מתייחסת רק לדבר אחד-דיאט ספרייט
האם להורים יש אפשרות לרכוש בית ולאפשר לכם לגור בו ואתם תשלמו להם שכירות? בצורה כזו הכסף לא יתבזבז בהתאם לתפיסת העולם שלהם, הכסף יישאר במשפחה, דמי השכירות יממנו את המשכנתא. אחרי 120 שנה שלהם יוכלו לרשום את הדירה עבור הנכדים שלהם מכם או עבור כל המשפחה
יכול להיות..הילושש

אני לא יודעת.. אם זה אפשרי.. 

אבל חוששת שאם נעשה את זה, בעלייצפה שאם החודש קשה- שיוותרו לנו החודש.. וזה יעורר ויכוחים ובעיות.. 

אבל כן, אולי עדיף מכלום.. 

תודה רבה.

מסכימה עם התחושות שלך. לדעתי זו טעותהמקורית
חולק בתוקףנקדימון
זה לא פותר שום דבר, להיפך, זה עלול להרגיל למציאות עוד יותר עצלנית. אני חושב שהחשש שלך נכון מאוד.
התחושות שלך כואבות , ונשמע לא פשוטד"ר מוצרלה

אבל,

הצעד הכי חכם שתעשי לביתך, היא לא לייצור השוואות כי זה פשוט נועד לכישלון מראש!

נראה שבהתנהלות לפחות לפי ראותך משפחת בעלך חיים את החיים בצורה שגויה מכמה בחינות אבל , זו הבחירה שלהם, זה שלהם!  . ואם תענשי את עצמך אם הם לא מביאים אז למה ההורים שלי וכו'... רק את עצמך את מענישה זה לא ישנה אותם , תשכחי מזה .

זה  כמו שהמשפחה שלך ממוצעים כלכלית והם במינוס מגרד ברור שלא תצפי מהם לשלם, ככה זה גם מבחינה יכולת מנטלית והבנתית במערכת המשפחתית , הם לא מבינים את הנתינה המשפחתית הם מפסידים.

(אני חרדית ואצלנו לא קנו לי כלום ללידה חוץ ממתנה סימלית כל צד למרות שעזרו בדירה כל אחד לפי יכולתו, ההורים שלי הביאו אולי 20% ממה שמשפחת בעלי הביאה , הם היו רוצים יותר אבל אלו היו היכולות שלהם והם עשו את המקסימום לפי היכולות שלהם )

עכשיו גם אם את צודקת וגם עם בעלך לא מוכן להודות במינוס של שיטתם, 

זה רק יחמיר את המצב לצפות ממנו שיודה במציאות הזו ...

ולקחת אותו שישמיץ את משפחתו בשביל ההרגשה שלך, זה  לא יקרה , ורק יסכסך בינכם , חבל!

לדעתי הדרך היחידה שלך להתמודד עם זה ,

זה להחליט שאת לא מצפה מהם, כמו שהם עושים מה שטוב להם תעשי מה שטוב לך . ואל תצפי,

אם את מרגישה שמה שאתם לוקחים מהורייך אינו מציאותי ונכון כלפיהם 

אל תקחי! 

תקחי מה שאת חושבת שהם יכולים ורוצים לתת , ואת השאר אל תקחי ,

לא בגלל שההורים שלו לא נתנו , אלא בגלל שאת לא תחנקי את ההורים שלך בשביל אף אחד.

יכול להיות שהוא נהנה מהנתינה של ההורים שלך ,

את צריכה לשמור על כבודם , לקחת מה שנראה לך הגינוי שיש ביכולותם ואם זה אל ביכולותם אז אל תקחי 

אולי הוא יבין שזה לא מובן מאליו.

וגם בעל אברך, ברגע שברור לו שעול הפרנסה עליו, הוא יכול בערב ללמוד עם בחורים 

הוא יכול ללכת לפעמים בשבוע שיעורי תורה שלומדים עם חברותא של נוער מתחזק באזור מגורכם. וכו'...

יכול להיות שהוא עדין באופוריה של בחור ישיבה ולא מבין את האחריות שעל כתפיו, וכן המילה הנכונה היא , סבלנות! 

בלי להאשים , בלי להיות צודקת , (כי זה לא חכמה להיות צודק ולא להיות חכם )

לאט לאט הוא יבין.

אם את תפנימי (בלי להגיד לו בכלל הוא ירגיש את זה בסוף) שאף הורה לא חייב לכם כלום, ומי שמביא מה שיכול אשריו , ואם משפחת חמותך לא נותנת כלום ועושה רק מה שנוח לה , אז גם את אם מזמינים אותך לערב משפחתי ולא דורשים להביא משהו , ולא נח לך עכשיו בהריון להביא משהו אל תביאי , לא בקטע של נקמה אלא בקטע של רוגע פנימי אני מתנהלת בדיוק איך שנכון לי והם איך שנכון להם . בי.

ובקטע של אנשים שמתאמצים מעבר , גם את תתמצאי מעבר למה שאת יכולה.

תתחברי ותבני את הקן הפנימי שלכם , זה הפתרון מול כל זה

תודה רבה..הילושש

זה מה שאני עושה, מנסה כמה שפחות לקחת מההורים שלי, אבל הוא כועס עליי שאני לא יודעת לקבל מה שההורים רוצים לתת ולהעניק לי. מבינה? 

ולגבי אחריות על הפרנסה.. אני לא יודעת האם אני צריכה להגיד לו את זה? 

אני ככ מנסה לגרום לו בעדינות ובלי ללחוץ עליו לעסוק בעבודת קודש שהוא למד פעם.. אבל הוא כל פעם בטענה שהוא לא אוהב לעשות את זה וזה קשה לו.. אז אני מרגישה שמבחינתו הכסף גדל על העצים. והוא מצפה לעזרה מההורים שלי. 

ולגבי הרוגע הנפשי שאני אעשה מה שאני יכולה- זה גם גורם לנו לויכוחים. 

אמא שלו דורשת מאיתנו מאוד. כל פעם שמגיעים שבת להכין סלטים ואם לא מביאים איתנו אז היא דורשת שנגיע מוקדם להכין אצלה את הסלטים והם לא מכינים, הם מחכים שאני אבוא ואעשה. 

אז איך אני יכולה להיות רגועה נפשית?

ואם מבחינתי לעמוד על שלי ולא לעשות, נגיד, לא שיש לי אומץ, אז בעלי נכנס ללחץ מטורף מאמא שלו.. שהיא תכעס וכו'. וזה משפיע על הזוגיות שלנו. 

את יכולה בעדינות לבקשאני זה א
ולהגיד שנורא חשוב להורים שלך שכשאתם מגיעים ידבר יותר או יאיר פנים יותר. באמת יכול להיות שהמנטליות השונה שאתם מגיעים ממנה גורמת לזה להיראות לא טוב אבל בעצם זה לא מכוון ואם תגידי לו שישים לב אולי לאט לאט ילמד להיות יותר חמים ביחס.( גם בעלי מגיע ממשפחה בלי הרבה חמימות ופירגון ולקח לו זמן ללמוד לסגל לעצמו תגובות ויחס שיתאימו גם לצד שלי)
ואחרון חביב דוקא לגבי אמא שלו הייתי אומרת לו שידבר איתה שזה לא מתאים שהכל עלייך ושאתם בשמחה תעזרו ויגיד מפורש( תסכמו לפני מה) מה אתם מוכנים לקחת עליכם נגיד 2 סלטים ואז את יכולה לפעמים לקנות לפעמים להכין דברים מראש שאפשר להקפיא וכו... ולא את ולא הוא צריכים לפחד מהתגובה של אמא שלו.
וואי זה רעיון..הילושש

אני אומרת לו אבל לא ככה.. את צודקת, אני צריכה לומר לו כנראה בכלליות שיאיר יותר פנים.. והוא יעשה עם זה מה שהוא רוצה.. כי אני מתעייפת מלהיות במתח הזה.. 

תראי לשנות אותו את לא יכולה אבל ללמד אותואני זה א
איך למצוא את האיזון שמתאים לו בהחלט אפשרי.
את לא יכולה להגיד לו נגיד תלחץ עכשיו יד לאבא שלי כמו שאת אומרת ליחד קטן אבל את יכולה בזמן שהוא לא הסיטואציה עצמה לזרוק אתה יודע אבא שלי ישמח מאוד לשבת איתך ללמוד בצהרים או ממש ישמח אותם שתשתתף יותר בשיחות בסעודות וכו.. וחוץ מזה 9 חודשים זה כלום זמן של נישואים ברור שכולם עוק לומדים את ההתנהלות הנכונה ואל תשכחי שתיכף יגיע תינוק שישנה את כל התמונה ויכול להיות שיהיו קשיים אבל בטוח גם יהיו דברים טובים שיקרו בזכותו. ולסיום אני עדין אחרי יותר מעשור נישואים לומדת איך להתנהל מול המשפחה של בעלי וכנל בעלי מול המשפחה שלי.כמובן ששנינו צברנו בנתיים ביטחון ויותר קל לנו אבל לפעמים עדין יש קשיים וזה לא נורא מהכל לומדים.היום אגב בעלי הרבה אומר לי תתיעצי עם אמא שלך בעניין איקס למרות שרוב הדעות שלהם שונות משלו בצורה קיצונית הוא סומך עליהם ומעריך אותם.ואגב מדי פעם כשהוא מתנהג כביכול לא כמו שמצופה אני יכולה לחפות עליו ולעדן את העניין על משהו שאצלם לא מקובל ואצלו מקובל אחרת וזה באמת לא נובע מרוע זה נובע משוני מנטלי מאוד גדול בין המשפחות.ולפעמים הוא גם מתמודד לבד. ואולי בגלל שאני גדלתי בבית עם פערים מנטלים בין הצדדים ( אבא שלי התאים את עצמו למשפחה של אמא שלי)שמאוד מזכירים את הפערים בין המשפחה שלי לשל בעלי קל לי יותר להתמודד.
זה נשמע שכל כך יעזור לכם ייעוץדואגת!
לדעת איך לתקשר את הדברים.

כי את חושבת בלב דברים ומסיקה מסקנות על מה הוא מתכוון.

יכול להיות שהדברים יפתרו בשיח טוב.

'אני חושבת שאנחנו צריכים להיות יותר עצמאיים כלכלית, אני מרוויחה מספיק בשביל זה, על כל אקסטרה אפשר לחשוב איך נצליח במאמץ משותף להרוויח יותר, אני לא מעוניינת שניקח כסף מההורים'

או
'אני אוהבת להיות אצל ההורים שלך. ויש לי כמה נקודות שקשה לי איתם, אשמח לעזרתך איך לפתור..... קשה לי עם הסלטים...' הפתרון יכול להיות שהוא יתקשר להגיד להורים שלו שאתם לא תוכלו להכין את הסלטים. או שתגיעו מאוחר מדי או משהו.

אבל הכל צריך להיות כשאתם בעמדה אחת ביחד.

וזה נוצר בשיח תקין
לגבי הסלטים - רק אם בא לך בטובהמקורית
ואם לא אז לא. את בהריון מתקדם כאילו..ואחרי לידה?? גם יצפו ממך?
אני חוזרת למה שכתבתי לך בתגובה הראשונה - אסרטיביות. מולו ומול המשפחה שלו. בעלך ממש בצד של המשפחה שלו כרגע, ואם עכשיו לא תבני את זה זה יכרסם בל בהמשך בעוד תחומים כמו התערבות בחינוך שלום בית ושאר ירקות..
איך עושים את זה? פעם הבאה שמתארחים את אומרת - אני לא מרגישה טוב לא יכולה להכין סלטים. זה עושה לי לחצים למטה/ כואבות לי הרגליים/ הגב וכו.. והם יסתדרו גם בלי.
בשום פנים לא לבוא בהאשמה לאמא שלו שדורשת יותר מדי, זה לא היא לא בסדר אלא את שלא מסוגלת וקשה לך.
אתם נשואים רק תשעה חודשים מה הם עשו לפני שהתחתנם? מי הכין סלטים?
זה לא שהיא לא מסתדרת בלעדיי..הילושש

זה פשוט שהיא מנסה לחנך אותי ולהרגיל אותי למשפחה שלהם.. 

היא עושה את זה כל הזמן, כל פעם במשהו אחר.. מנסה כביכול 'לקרב' אותי למשפחה שלהם. 

נגיד הם עשו על האש עם כל הילדים, והבת שלה עוד לא הגיעה, היא עם הטלפון שלה ומבקשת ממני תתקשרי לאסתר תשאלי אותה איפה היא.. אז אמרתי לה אין לי את המספר שלה.. אז היא אומרת לי אהה אני אתן לך תרשמי.. 

כאילו לא ותר פשוט שאת תתקשרי?! 

יש לה כל מיני קטעים שהיא מנסה לחנך אותי להיות כמוהם.. 

זו בדיוק הנקודה. אל תתני לה לחנך אותך.המקורית
זה לא תפקידה.
את אמורה להיות ולהרגיש חלק מהמשפחה בטוב ובכיף. ולהשתלב ברכות. ואם לא טוב לך להכין סלטים אז תעמדי על זה. בחכמה.
ואם טוב לך אז מעולה תתני באהבה. אבל ברגע שאת מתחילה לרצות בלי סוף על חשבונך עוד, אין לזה גבול. צריך לפעמים להגיד לא וזה בסדר.
לא קראתי הכלים...
אבל הבנתי בגדול מה רצית לומר.
מה שיש לי להגיד זה שאת צריכה לשבת לשיחה עם בעלך. גם ככה לקראת הלידה- ההוצאות שלכם הולכות לגדול משמעותית.
תדברי איתו שכך וכך המצב ואת לא מוכנה לחיות על חשבון ההורים שלך ולכן הוא צריך למצוא עבודה ולפחות חצי משרה כדי שיוכל להמשיך ללמוד.
זה גם יהיה לכם טוב בשביל לקבל את ההנחה של התמ"ת במעונות. (ביטלו את ההנחה לאברכים כך שכדי שאת תוכלי לצאת לעבוד הוא חייב לעבוד לפחות חצי משרה).
אין מה להתרגז על ההבדלים בין ההורים. הרי אתם גם ככה צריכים את היכולת לעמוד בפני עצמכם מבחינה כלכלית בלי עזרה מההורים. וזה עוד משהו שאת יכולה להגיד לו, שאת לא רוצה להצטרך לקחת כסף מההורים שלך

לגבי הכאילו התחייבות שהבן ישב ללמוד. אם ההורים שלו יבואו אליך בטענות תגידי להם שהבן שלהם והנכד צריכים גם לאכול, ובית לישון בו וכו או שאתם צריכים את הכסף.
כל הכבוד להורים שלך שהם נותנים מעצמם. אני מאוד מעריכה את התכונה הזו, אבל היא לא קיימת אצל כולם.
תדעי שמגיע גם לך לחיות בטוב, את לא סוס עבודה ומגיע לך גם להינות מהחיים.
עול הפרנסה הוא על הבעל. לקחת את זה לתקופה אבל אם ההורים שלו לא דןאגים לכם לפרנסה הוא צריך לצאת ולעבוד. לרוב משכורת אחת לא מספיקה. ואם כל כך חשוב להורים שלו שילמד, אז הם אלה שצריכים לדאוג לכם לפרנסה ולא ההורים שלך. שאת כן מביאה משכורת הביתה.
הערות על המשקלאין לי הסבר

"וואי, איך את כל כך שמנה?"

"ממש רואים שהיית בהריון"

"את נהיית הר''

.

.

.

הערות צובטות, נכון?

לכל אישה שעיניה בראשה ברור שהיא לא תעיר למישהי על כך ששמנה לאחרונה, או שהיא נראית אחרי לידה.

אז למה כשזה לצד השני זה מותר?

למה זה לגיטימי בעיני מרבית הנשים להגיד לי ''איך את כל כך רזה?'', ''לא רואים שילדת!''.

.

.

.

זה לא לגיטימי, בדיוק כמו שלא לגיטימי להעיר על הצד השני.

לתת הערות על משקל, כל משקל שהוא, זה בעייתי.

זה נושא רגיש.

גם אצל מישהי ששוקלת מעט.

.

.

.

אתן לא יודעות מה ההתמודדות של אותה אחת.

אולי יש לה הפרעות אכילה? אולי היא בדיכאון?

אולי היא בטיפולים רפואיים שגורמים לכך?

.

.

.

משערת שאצל הרוב יש ''כוונה טובה'' ומבחינתן זו ''מחמאה''.

אז שתדעו- לפעמים זה לא.

לפעמים זה יושב על פצע פתוח, ולפעמים זה פצע שכבר הגליד.

אבל ''משקל'' זה עקב אכילס גם אם את שמנה וגם אם את רזה.

.

.

.

והלוואי שהצלחתי להאיר עיניים.

והלוואי שאפסיק לקבל 5 הערות כל יום בעבודה על כך שאני רזה.

כי מבחינתי

זו לא

מחמאה.

חג שמח🌟

מזדההoo

עם ההטרדה עם ההערות כאלו

זה ממש מטריד שנשים עסוקות בצורה אובססיבית עם המשקל שלי

אם כי אני כן מרוצה מהמשקל שלי (ולא מרוצה מהסיבה שהגעתי אליו)

בעיניי הסיבה שנשים כן מרשות לעצמן להעיר ולהתערב

כי זה לא פוגעני בעיניהן

אלא שיח מתוך קנאה

ועדיין כשקיבלתי כמה הערות ביום זה היה מטריד ביותר (הפסקתי להתייחס להערות והן לאט לאט התאדו)

❤️אין לי הסבר
את צודקת עם מה שהוספת 
ואי כל מילה שלךלפניו ברננה!

אחרי הלידה הזאת עליתי במידה והייתי ממש מתוסכלת על זה שבגדים לא עולים עלי - הרגשתי מוזנחת ושאין לי מה ללבוש כל פעם שפתחתי את הארון

ואז קיבלתי מאיזה מישהי הערה שאני לא נראית שילדתי.

ועוד אחת עם הערה שאני בטח לא מתמודדת עם דימוי גוף ומשקל.. אז כן. אני כן.

❤️אין לי הסבר

אף פעם אי אפשר לדעת איפה ההערות האלו תופסות את הצד השני...

חיבוק❤️

❤️כל השיח על משקל הוא לא לגיטימיאנונימיות

בא לך להחמיא? תגידי למישהי שהיא יפה/ נראית טוב

לא צריך להוסיף ירדת/עלית/רזה/שמנה.

לא רלוונטי! לא מתאים. לא נכון.

וואו כל כך מבינה אותך❤️סטודנטית אלופה

בדיוק הייתה לי שיחה כזו עם חברה לפני כמה שבועות. ודיברנו על כמה צריך לתת את הדעת לכל מילה שיוצאת מהפה, כי אולי מצד הדוברת היא חושבת שזו מחמאה אבל לעולם לא תדעי איך זה מתקבל בצד השני.

ובכלל בעיניי כל השיח על הנראות החיצונית, צריך לקבל גבולות ופרופורציות..

הלוואי ותזכי בהודעה שלך להאיר את עיניי הסביבה ולו במעט🥰 

צודקת ממשבתאל1
סליחה מראש אם ההודעה שלי תהיה קצת מעצבנת, אבלכבת שבעים

אני בטוחה שיש עוד כמה שיסכימו איתי.

אני משתדלת תמיד לדבר ברגישות ובטקט, אבל הודעות כאלה גורמות לי לשתוק ולא לדבר עם אף אחת, אולי לפעמים בצורה קצת פוגעת.

אני אחת לא פטפטנית בכלל וגם ככה לפעמים קשה לי למצוא נושאי שיחה, אז עוד יותר קשה לי אם אני יודעת שאני צריכה להיזהר במלא דברים...

אולי לא עם האישה שלידי על ילדים כי אולי יש לה בעיות פוריות? אולי לא אדבר איתה על בעלי, כי אולי היא רווקה שממש מחפשת או גרושה או אלמנה או שיש לה בעיות בזוגיות? אולי לא אספר לה על הדיאטה היקרה שעשיתי כי היא במשבר כלכלי כרגע? אולי לא אספר משהו על ההורים שלי כי שלה נפטרו?

כן יש מצב שהייתי מחמיאה למישהי, "איזה כיף לך לא רואים שילדת בכלל, בניגוד אליי שקבוע נראית בחודש שביעי" אבל בפירוש לא הייתי חופרת לה כל יום על המשקל.

בכל מקרה חיבוק על החוויה הלא נעימה 🫂

יש הבדל בין לדבר על עצמי לבין לדבר על אחריםאין לי הסבר

ברור שאם את תדברי על כך שהשמנת, זה לא יפריע לך.

אבל אם מישהו אחר ידבר/יעיר על זה- זה יפריע מאוד.

אז אני אדבר עם חברה שלי שעוד אין לה, על הילדים *שלי*, והיא תדבר על התואר השני *שהיא עושה* ולי כרגע אין אפשרות לעשות.

אבל בחיים זה לא יקרה הפוך, שאני אדבר על הילדים שאין לה או שהיא תשאל אותי לעומקן של הסיבות שבגינן אני לא לומדת.

שתינו משותפות אחת את השנייה, היא על טיפולי פוריות ואני על החסמים, אבל אף אחת לא תתחיל שיחה על הדברים של השנייה.

כך גם במשקל.

אם אני מדברת על המשקל שלי, אין בעיה.

אבל אם אחרת תדבר על המשקל שלי אז יש בעיה.

מסכימה איתך שאי אפשר לא לדבר בכלל,

אבל כשמדברים צריך להתרכז בצד *שלך*,

ולא בצד השני.

מקווה שהצלחתי להסביר את הנקודה שלי🙏

ונשמע מהדברים שלך שאת מאוד רגישה ומשתדלת לכבד את הגבולות של האחר❤️

אין לי הסבר- הסבירה מאוד יפה את המקוםסטודנטית אלופה

של השיח שהוא עליי ולא על האחר.

ובאופן כללי נשמע שאת אדם מאוד רגיש ופחות הבן אדם שיפגע😍

אז אין לך מה לחשוש❤️

ובכללי תמיד אפשר לדבר על הכל, עם יד על הדופק ולהרגיש את האדם שנמצא מולך.. 

נראה לי שזה תלוי גם הטוןמתיכון ועד מעון

בעבר הייתי רזה מאוד מאוד באמת ברמה קיצונית, לא עשיתי כלום בשביל זה, אכלתי רגיל התנהלתי ממש רגיל... ועדיין חברות של אמא שלי שאין לי שום קשר אליהן מצאו לנכון לגשת אליי ולצעוק עליי שאני אפסיק עם הדיאטה הזו, שאני נראית רע וגרוע וזה בכלל לא מחמיא ונשי, כאילו יש לי מה לעשות עם ההערות האלה, והן כמובן לא הסתפקו בזה אלא פנו גם לאמא שלי ודרשו ממנה שתעיר לי.

אפשר לדבר על המון דברים, בעיקר תלוי איך

את צודקתאין לי הסבר
אבל יש נושאים שעצם העיסוק בהם זו חדירה לפרטיות. כנשים צעירות לי על משקל בד''כ זה בטון חברי וידידותי, אבל עדיין זו חדירה למרחב האישי שלי.
*טריגר* משקל זה קצת כמו לדבר על פגיעות מיניותמרגולאחרונה

אני לא מעירה על משקל אף פעם, גם לא כשאני יודעת שחברה שלי עשתה דיאטה.

אם היא העלתה, על עצמה, אני אגיב בעדינות. ועל ההתמדה, לא על ההיבט הפיזי של הירידה.

לא. זה לא כמו לדבר על ילדים או הורים למשל. כי נגיד ילדים, יכול להיות שלמישהי זה מאוד רגיש כי פוריות, אבל אצלך, זה מאוד חיובי ומשמח וחלק גדול בקטע טוב מהחיים שלך.

משקל זה לא באמת ככה. יש כאלו שאחלה להן עם המשקל שלהן ולא היו רוצות שהוא ישתנה. לא מכירה מישהי שהמשקל שלה אקטיבית משמח אותה בצורה טבעית ובריאה. (מכירה מקרים שזה ממש "שימח", ואלו היו מקרים של הפרעת אכילה ממש רצינית).

נכון, יש כאלו שעושות דיאטה מאוזנת, ושמחות בירידה במשקל וכו'. אבל גם אז, להערות יש פוטנציאל לעודד כיוון של הפרעת אכילה. 

וואי ממש!! ונשים פשוט לא מצליחות להבין את זה!!אמא לאוצר❤

זה גם מלא פעמים מגיע מנשים שמנות ששונאות שמעירים להן על משקל

ועדיין הן חושבות שלצד ההפוך זה בסדר!

הזוי ..

ולפעמים זה מנוסח עוד יותר בחוסר טקט-

עוד רגע את נעלמת

את בטוחה שאת אוכלת?

מה יהיה, את מצטמקת מיום ליום...

למה את ככ רזה?

ועוד ועוד 🤦

פשוט

לא

רלונטי!!

אוף 

מסכימה מאודאין לי הסבר

והדוגמאות שנתת- בדיוק!

אחד לאחד...

ואם זה היה הפוך- אז היה ברור לכולם למה זה לא לגיטימי.

ועודדעדי98

בתור נערה קראו לי ילדת שואה

עפרון..

ומוכרת בחנות בגדים שאלה אם צריך להזמין את הרווחה כי כנראה אין לי אוכל בבית . פשוט מעצבןןן ולאישה מלאה בחיים לא ידברו ככה כי זה פוגע..

הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!
וואו! איזה כיף זה!שמש בשמיים

יש משהו ממש פותח את הראש כשהגלישה היא לא אפשרות בכלל.

איך היה לך הבוקר?

האמת שיש לו גלישה בפלאפוןלפניו ברננה!

אבל כשאני בנסיעה זה פחות גלישה.. אבל נהניתי שהיה שקט מצד כל הווטסאפים וההתרעות..

(במחשבה שניה נגיד לפורום אולי כן הייתי נכנסת פה ושם בתור בחנות או משהו כזה.. או כשחיכיתי במרפאה.. וזה שזה לא בקיצורים ולא מחובר למשתמש שלי בהחלט הפחית גם שם..)

הבוקר בשעה שלקחתי ישנתי. היה נפלא. ואז גם הפעלתי שיעור ורק הקשבתי לשיעור כשעשיתי דברים, בלי לעצור לפתוח דפדפן ווטסאפ.

גם עם הילדים לקחתי קצת זמן פה ושם וגם היה מעולה ב"ה!

מהמם! איזה יוזמה יפה!שמש בשמיים

אני חשבתי קצת לשנות קונספט, עד עכשיו לקחתי הרבה בזמן שאני עם הילדים ואז בלילה מצאתי את עצמי שקועה במסך. אז ברור שלא כדאי להיות שקועה במסך בזמן עם הילדים אבל אני רוצה לנסות את הגמילה בשביל עצמי יותר, חושבת להחליט על שעה שממנה אין אינטרנט עד הבוקר, אולי תשע וחצי?

כמובן שגם בצהריים אני אשתדל להיות יותר פנויה לילדים, אבל היום אני בעזרת ה' מכבה את האינטרנט מתשע וחצי בלילה עד הבוקר

בהצלחה! האמת אני גם עשיתי ככה תקופה אבל משעהלפניו ברננה!

מאוחרת יותר. בהנקה זה דווקא קשה לי כי כשהוא ישן עלי נוח לי להיות בפלאפון כשזה בגבולות הטעם הטוב..

לי עלתה מחשבה שבמקום להגדיר מתי לא אנסה להגדיר מתי כן.. אנסה להפוך בדעתי אם ואיך לעשות את זה.

תודה לך! מצטרפתבארץ אהבתי
מעכשיו לשעתיים בלנ"ד
אוף, עשיתי כמה דברים שהייתי צריכה בפלאפוןבארץ אהבתי

ולגמרי שכחתי מהזמן רנה, ונגררחי ועוד דברים לא נצרכים...

מנסה שוב, מעכשיו עד 16:00 בלנ"ד.

בהצלחה!שמש בשמיים
איך היה? ❤️לפניו ברננה!
תודה ששאלת! עניתי בטעות לעצמי במקום לך..😊בארץ אהבתי
ב"ה היה טוב (אחרי הפסקה קצרה ב4 המשכתי עוד ב"ה)בארץ אהבתי
ועשינו גם שעתיים משפחתיות אחרי הדלקת נרות ששיתפתי גם את הילדים בזה (הצטרפנו לאתגר..), וזה גם פתח קצת שיח טוב על גבולות בשימוש במסכים.
נפלא 🙂לפניו ברננה!

אבעלי לא ענה לי אם הוא בעניין שנצטרף לאתגר (שלחתי לו הודעה בבוקר והוא היה עסוק..)

אבל הפלאפון שלי היה בצד כל השעתיים

והפלאפון שלו שימש בעיקר כמצלמה של היום הולדת שהייתה פה יחד עם הדלקת נרות

היה פה ערב יפה ב"ה.

מצטרפתחשבתי שאני חזקה

תודה שוב על הרמת הכפפה!

רוב הזמן מאז הדלקת נרות הייתי בלי הפלאפון,

ומעכשיו עד שכל הילדים ישנים, כולל המתבגרים..

בהצלחה!!לפניו ברננה!
תספרי איך היה❤️❤️
היה חצי חצי..חשבתי שאני חזקה

לא נכנסתי לאינטרנט בכלל, אבל נזכרתי במשהו שהייתי צריכה לברר ומפה לשם התעכבתי עם הפלאפון מעבר למה שתכננתי...

מקווה שמחר ילך טוב יותר..

הצטרפתי! לקחתי לשעתיים אחרי הדלקת נרותבוקר אור
והיה מעולה
כיף לשמוע!!לפניו ברננה!
הצטרפתישומשומונית

הייתי כמעט 3 שעות ללא...

שיחקתי עם הילדים בסביבונים, סיפרנו גברת קרש ומר מערוך עם דמויות והצגה, הכנו לביבות תפוא והיה ממש זמן איכותי.

איזה כיף!!לפניו ברננה!

ואי כזה משמח לשמוע!

שיעור מהמם לחנוכה שקיבלתי המלצה עליולפניו ברננה!

קשור מאוד לנושא השרשור

הרב אייל ורד:

הרב מתייחס רק למה שקורה שמחצינים, ובכלל לא למה שנכנס הביתה. לי זה נתן נקודות למחשבה גם בכיוון הזה...

וואו תודה ששלחת על היוזמה, הכניס לי מודעות לזה...תודה לה''אחרונה
לא שמתי לב אם התנתקתי ברצף לשעתיים אבל כן היה בראש.. תודה!
טיול צפונה עם הילדודסשמחה כפרוייקט

אנא עזרתכן

יוצאים לצפון לשלושה ימים עם הילדים

גילאי שנה עד 12

כנראה שהולך להיות קר אבל לא גשום

יש רעיונות למקומות מתאימים?

לא עולה לי שום רעיון שמתאים עם הקטנצ'יק

מצד שני המזג גם קצת מגביל

ולא רוצה למצוא את עצמי באיזה פעלטון שיש לי גם ליד הבית…

תבורכו!

מה זה צפונה?דיאן ד.

הצפון זה אזור מאוד מאוד נרחב

למה את מתכוונת? אזור הגולן/ הגליל העליון/ אזור חיפה והקריות/ אזור עפולה?

הלינה תהיה באיזור הכנרתשמחה כפרוייקט

אבל אנחנו מגיעים מרחוק

כמעט לא מכירים את הצפון

ככה שגם נסיעות של שעה מיעד ליעד זה משתלם לנו

גמישים

תבדקו את ירכא מיי ביייבידיאן ד.

זה לונה פארק שווה ממש שכל המשפחה תהנה עם מלא מתקנים.

אולי מדעטק בחיפה גם יתאים, זה מוזיאון מדעי. הגדולים שלך מאוד יהנו הקטן פחות.

אפשר לעשות רכבלית בחיפה במחיר בדיחה של נסיעה בתחבורה ציבורית.

מיי בייבי ממש שווה ומתאים לכל הגילאיםעדי98
האיזור שם בסדר? בטוח?שמחה כפרוייקט
את מתכונת מבחינת האוכלוסייה?עדי98

זה ישוב דרוזי הם ממש בסדר ונחמדים ומפוצץ שם יהודים

אין שם אוכל כשר מין הסתם חח אז הם מקצים למעלה קומה שאפשר לשבת בה ולאכול..

אם אתם רוצים קצת טבע יש בלי סוף מקומות יפיםדיאן ד.

לא יודעת איך זה יהיה לכם עם המזג אוויר.

בטיולים בטבע באזור עמק המעיינות יש המון המון נחלים יפייפים.

מקומות פתוחים כנראה שמאוד בוצי עכשיו

אבל שמורות טבע בתשלום בטח יהיה יותר פשוט עם שבילים מסודרים.

אתם יכולים גם להצפין עוד יותר ולהגיע לבנייאס ולשמורת תל דן וכמובן לחרמון - לדעתי עכשיו עוד לא מושלג.

נשמע מהמםשמחה כפרוייקט

בטח שרוצים טבע

אני בונה על השמש שבעז"ה לא יהיה קור מטריד

וכמובן אלביש היטב

הבת שלי רוצה אגמון החולה

זה שווה?

וכמובן אשמח לעוד רעיונות למלא את הימים

היתרון של חנוכה זה שאפשר לטייל בלי להזיע בכלללתודה לה''

והכל ממש יפה וירוק ורענן כזה

החיסרון הוא שאי אפשר להיכנס למים..

ולכן זה יותר מסלולים  יפים

והאטרקציות הן תצפיות מיוחדות או מסלולים עם חלק מגניב של יתדות או משהו...

החולה זה מאודדד צפונה, השאלה אם יש לכם כוח ככ צפון..

אולי איזור הכנרת

יש את מסלול הארבל שהוא מהמם

אפשר נחל עמוד ואז גם ביקור במירון/ צפת

ועכשיו אני נזכרת שיש נחלים עם מפלים שזורמים רק בחורף

ואז שווה לבקר

למרות שלא יודעת אם יעניין את הילדים וגם אם הזרימה התחילה כי לא ירד עד כה הרבה גשמים...

בהצלחה!!

לגבי אטרקציות אולי אפשר לשלב

גם מסלולים יפים ששווים את הנסיעה

וגם אטרקציות משפחתיות שיש בעיקרון גם ליד הבית אבל בעצם זה שונה שזה חלק מחופשה משפחתית וזמן איכות משפחתי...

כי לפעמים יש כל מיני צרכים בתוך המשפחה וחלק רוצים גם אטרקציות ולא רק טבע.. אז שיהיה גם וגם...

הבית בנמל בעין גבצוצקהלה
היינו פעמיים וממש ממליצה! ממש על הכינרת, לקטנים יש משחקייה מתוקה ולגדולים יותר יש איזור אומנות שמתאים לכל הגלאים עם מגוון חומרים, הרכבות ויצירות מהממות! מקום סגור שמתאים לימים חמים וקרים במיוחד...
מקום נחמד מאד בטבעהריון ולידהאחרונה

סכר אלומות -

חונים ליד האתר 'רוב רוי'

והולכים איזה רבע שעה דרומה בשביל סלול לאורך נהר הירדן עד לסכר. ואפשר גם להמשיך הלאה.

הליכה ממש נעימה וכיפית.

עוד מקום יפה- יער שוייץ

אפשר להתחיל מכאן, בקטע של שביל ישראל-

שדרות ספיר · טבריה

כמה זמן הגודש שאחרי הלידה?תודה לה''

לא מצליחה לישון מרוב כאבים... 😞

עבר 36 שעות מאז שהתחיל 

כל פעם שיש הקלה בעקבות ריקון , כמובן רק עד הקלה, לא מרוקנת יותר מזה.. מיד מתמלא שוב ממש ונהיה כואבבבבב

אצליDoughnut
בשלב הזה הייתי שואבת ושומרת לי מנות במקפיא לשעת הצורך. לא גרם לי לבעיות וסתימות אח"כ, התאזן למרות השאיבות ונהניתי אח"כ מהמנות השאובות. רק כששאבתי ממש היתה לי הקלה.
תודה! אני לא אוהבת להתעסק עם שאיבות...תודה לה''
וגם, זה כרגע יוצא רק בהרבה מאמץ ועיסויים ולא זורם בכלל...
הבנתיDoughnut

אז זה ממש שונה כי אצלי בגודש אני ממש מטפטפת...

בהצלחה יקירה!

תודה!!!תודה לה''
אולימקלדתי פתח

לא שאיבות אבל כוס טפטופים. לי ממש עזר בלילות הראשונים, גם לא התעסקתי עם סטריליזציה זרקתי את הטיפות שהוצאתי. לא הסוג שמתלבש שלא כזה שאפשר טיפה ללחוץ אז זו שאיבה סופר עדינה, הוצאתי כמה מל וזה עשה הבדל. אבל זוכרת את זה יותר מיומיים...

מזל טוב, תרגישי טוב!!

תודה!!תודה לה''
כן נראלי אשאב בלי סטריליזציה 
וואי סיוטט הגודש שאחרי לידהתלמים

תקפיאי מגבות עם מים שסחטת או פדים רטובים

)אני לקחתי מהבית חולים כמה פדים קפואים כאלה וכלפעם שהתחמם עלי הקפאתי שוב)

ושימי על עצמך איפה שגדוש וכואב

אצלי ממש עזר 

תודה! אני אנסהתודה לה''
אבל שמים רק אחרי ששואבים לא?
גם אני בד"כ שואבת בשלב הזהאפונה
פעם אחת, ואז זה מסתדר.
שאבתי כבר פעם אחת וסחטתי הרבה פעמיםתודה לה''

עדיין כואב...

ועד שהקטנה ישנה אני לא מצליחה לישון מהכאבים

ואני לוקחת אדוויל

זה מוכר לך מלידות קודמות?אפונה
אצלי אצל הקטנה היה לי גודש פסיכי שלא הצלחתי לישון כבר בבית חולים ובדיעבד היא פשוט לא הצליחה לינוק
כן מןכר לי לצערי אבל הפעם חריף יותר...תודה לה''אחרונה
אבל בדוק היא יונקת.. ממלאת חיתולים ורואים את הבליעות...
סיוטצלולה

אצלי עובר לחלוטין בערך שבוע אחרי הלידה.

אני כן שאבתי עד להקלה משמעותית, בהתחלה אפילו פעמיים-שלוש ביום ואז פעם ביום, ראיתי שאצלי זה לא הגביר את החלב (עובדה שאחרי מספר ימים זה ירד) אבל מאוד הקל ומנע דלקת (באחת הלידות הקודמות ניסיתי בלי לשאוב כי אומרים שזה לא נכון לשאוב בשלב הזה, כן סחטתי ועיסיתי את המקום ונוצרה לי דלקת).

וואי טוב לדעת תודה רבה רבה!!תודה לה''
תיק לידהלומדת כעת

1. יש מה לקחת משאבת הנקה בתיק לידה?

2. נשים עם ילדים שהיו אחרי הלידה אצל ההורים

אתן מכינות מראש גם תיקים לילדים?

אני לא מבינה איך אני אמורה להתכונן לתיק ללידה וגם בנוסף לשהות בבית שלא שלי. בוחרת בזה בלב שלם אבל זה מאתגר.

מנסה לחשוב מה הכי הגיוני

נראה לי הכי הגיוני להביא מראש את כל הציוד של הבייבי להורים לארון מסודר שם ורק הדברים של הילד הגדול (חח בן שנה וחצי וכבר גדול) יישארו כרגיל בבית פה. אחרי הלידה בעלי פשוט יקח איזה 5/6 בגדים של הילד ושלו ויביא להורים...

נשמע הגיוני? אשמח לשמוע מנסיון של נשים שעשו את זה

כמה זמן מתכננים להיות אצל ההורים?ים...

מה המרחק מהבית? 

אני חשבתי להיות כמה ימים אצל אמא שלי עם התאומים, בסוף ברחנו אחרי לילה אחד הביתה

היה צפוף ולא נוח, והמזגן לא הגיע לחדר, היה חם נורא

מתכננים שבועיים, מקווה שאפשרי...לומדת כעת

גרים רחוק. אזור השעה נסיעה... 

לא יודעת אם החוסר סדר אצל הגדול יהיה שווה את העזרה של אמא...

אם לא יסתדר אז נחזור לפני, אבל אז זה אומר שאני מוותרת על העזרה מאמא.

לגבי 1השקט הזה
ביומיים שבהם נמצאיפ בבי"ח עוד אין חלב, זה רק קולוסטרום אז אין מה לקחת משאבה. אם מאיזשהי סיבה תצטרכי לשהות יותר בבי"ח, תוכלי לדאוג שיביאו לך מהבית/ להשתמש במשאבות של בית החולים.

לגבי 2, הכנתי תיקים לילדים אבל ליומיים שאני בבי"ח. אחכ חזרתי הביתה

כמה זמן את מתכננת להיות אצל ההורים? זה משמעותי להחלטה בעיני

תודה...לומדת כעת
מקווה שבועיים
אז אחד משנייםהשקט הזהאחרונה

אם יש לילד מספיק בגדים הייתי מכינה תיק עם 4-5 סטים, פיג'מה וכו' כדי שיהיה מוכן כבר

אם לא אז מכינה תיק עם דברים ליום- יומיים של הלידה ואחכ שבעלך יביא לו את השאר להורים שלך

שאלה גם של מרחקחנוקה

וגם של התנהלות

למשל, חמותי מעדיפה שיביאו לה 2 בגדים של הילדים ובערב היא פוט משה במכונה במייבש ומלביהש למחרת. עדיף לה מאשר לנסות להתאים חולצה למכנס וכו...

אני הולכת לביח עם כלום פחות או יותר כי אין לי כמעט בגדים בסוף ההריון ולא מתאים לי שישבו בתיק לידה, אבל גרים ממש קרוב, ובעלי עם רכב, ובכיף יוצא אחרי הלידה להביא לי מה צריך, 40 דקות גג הוא אצלי חזור.

הז סתם אני אישית אבל כוונתי לומר שיש כל מיני פרמטרים טכניים שמשפיעים על הענין.

עוד נקודות

כמה מקום יש אצל ההורים וכמה נח לאחסן שם חפצים

האם יש שם ואצלכם מייבש

מי עוד חוץ ממך מתמצא בפריטים האלו )בעלי בלידה ראשונה לא ידע להוציא מהארון שלי גרב. אחותי באה לארוז לי בגדי החלפה למחלקה...(

הבנתי, אוקי תודה רבהלומדת כעת

אנחנו גרים רחוק אבל יש הרבה מקום אצל ההורים, גם מייבש וגם אני די סומכת על בעלי שיבין איזה בגדים להביא לילד (במקסימום הוא מביא הרבה מדי, שזה עמוס אבל לא נורא)

לגבי 1שלומית2

תלוי מה היה לך הנסיון בלידה קודמת

אני באחת הלידות כן שאבתי כבר בבית חולים

הייתי מכינה מראש גם לגדוליעל מהדרום
לק"י

אלא אם כן בעלך ממש בעניינים, ויודע מה להביא.

עונה ךבשורות משמחות

1. כן כדאי להביא איתך משאבה ידנית, לא תמיד צריך אבל יש מקרים שצריך ותמיד טוב שיהיה לך כבר בביח

2. כן עדיף

תכיני תיק רק לזמן השהות בביח ולפני שאת נוסעת להורים תעברי בבית ותכיני לך תיק

ולילד הפעוט תביאי 10 חליפות ו-2 פיג'מות לא תצטרכי יותר מזה לדעתי

מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

וואו איזה קטע שזו התפיסהאמונה :)

כמורה- מרגישה שזה ממש לא המצב

מחנכות כן מקבלות פרגונים, אבל כמורה מקצועית- וואו אף אחד לא רואה אותךך

אם מתקשרים זה רק כדי להתלונן;)

לצורך העניין, היום יום המורה וההתייחסות היחידה הייתה שוקולד בקערה בחדר צוות- מבית הספר! לא מההורים/תלמידים...

כנראה צריך לגעת איפה לעבוד

נכון זה חלק מהעניןחנוקה

גננות מקבלות גם יותר מסיעות

למרות שסיעות לא פחות משמעותיות בחויה של הילד

ועובדות קשה ומתוגמלות פחות.

כנל מורה לא מחנכת יכןלה להעביר שנה בלי לקבל פתקון אבל מחנכת מוצפת ברמה שגיסתי ספרה לי שהיא שונאת ימים כאלו כי אין לה איך לחזור הביתה עם מליון שקיות קטנות...

גם אני מורה מקצועיתרק טוב!
וממש לא מצפה ואף מעדיפה שלא לקבל מתנות מהורים במהלך השנה. גם בסוף שנה מיותר מבחינתי.

לגבי להרגיש שקופה, בחוויה שלי אם את רוצה לשמוע מחמאות מהורים תתחילי את לשתף אותם בדברים טובים על הילדים שלהם. יש לי תלמידים שיותר קשה לי איתם (לא כאלה שהופכים כיתה ואין להם שום עניין ללמוד, אלא כאלה שכן רוצים רק קשה להם) ואני שולחת הודעות פירגון להורים ולמחנך שלהם. הם מחכים לזה. אנחנו מדברים על זה בתחילת שיעור שאני אשמח לשלוח הודעה לאבא/אמא שלך לשמח אותם. גם תלמידים בכיתה י זה חשוב להם. ואז ההורים מחזירים פרגון. לפעמים כתשובה להודעה. לפעמיים בהזדמנות אחרת בשיחת טלפון או משהו כזה אז אומרים לי כמה זה משמעותי שאני רואה את הבן שלהם, ושהוא אוהב ללמוד אצלי, ושמשמח אותו ההודעות ממני וכו...  

את נשמעת כמו מורהחנוקהאחרונה

שהייץי ממש מאחלת לילדים שלי בפרט

ולמערכת החינוך בכלל

להתברך בה...

אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

גם חושבת ורוצה אבל לא תמיד מגיעה לזהצמאה

בחנוכה זה חג החינוך

זה אותם מילים

אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה

והם מתרגשות מאוד משוקולד

או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה

ממש סמלי

ופתק

זה מהמם

מגש ספינגיםמצפה להריון.
טעים ומחמם את הלב
אם זה לא משהו ארוז- חשוב שהכשרות תהיה ברורהיעל מהדרום
לק"י

וגם אז הייתי מביאה, רק אם הייתי בטוחה שיסמכו על זה.

ספינג זה לא בעיהמצפה להריון.
אם הקמח מנופה, זה לא שוקולד או בשר
לא נכון. גם כלים זו בעיהיעל מהדרום
לק"י

וגם הכשרות של שאר המצרכים.

מאוד תלוי באיזו חברה נמצאיםטארקו

(בהכללה) בישובים או בקהילות סגורות שכולם מכירים את כולם ואותה אוכלוסיה פחות או יותר, זו באמת לא בעיה

בעיר שהגן מורכב מכל מיני סוגי משפחות, זה בהחלט כן..

נכון. לזה התכוונתייעל מהדרום
לק"י

אני עובדת במקום לא דתי, ולא אוכלת מכל אחת, גם אם היא מצהירה שהיא שומרת כשרות (כי אין לי מושג מה זה כשרות מבחינתה....).

מצטרפת לגמרי להשקעה בברכההשקט הזה
בסוף זה מה שעושה את זה בעיני.

ואמזה כיף לשמעע שהילדים נהנים ומרוצים, זוכרת ששנה שעברה היו קשיים מול הילדים עם צוות הצהרון

אם הביאו משהו מכל ההורים ממש אין צורך לשלוח עודואילו פינו

משהו בנוסף.

אם לא הביאו ואת באמת רוצה לתת אז חבילה של שוקולד כמו עד חצות עם פתק לכל הצוות שיהיה בגן

ממש לא צריך להשתגע..

בגן שלי הועד הורים הביא לכולם וזה ממש לא ברור מאליו ומאוד מוערך, אבל באמת שאין צורך..

מארז מתוקים של חנוכהאמ פי 5

הזמינו אז סופגניות מעוצבות באריזה

לא מקובל להביא בחנוכהבתאל1
בשנים האחרונות קונים אצלינו מהועד בכל חג כמעטיעל מהדרום
לק"י

השנה בגנים של הילדים שלי הביאו להם היום ארוחה/ כיבוד לכבוד יום המורה. 

אני הכנתי את זה השקעה של 15 שקל לאחת בשביל תשומת לעדי98

תסמיני הריוןאנונימית בהו"ל

עזבו רגע הגיוני או מדעי

יכול להיות שהתחילו לי בחילות שבוע אחרי הביוץ?

נראה לי מופרך לחלוטין

אבל משהו שהתחיל כוירוס בטן (כך חשבתי), פשוט לא נגמר ועכשיו במקום כאבי בטן יש בחילות.

כל מחשבה על אוכל מעוררת בי בחילה

הבטן שלי כואבת מרעב, אבל לא בא לי לאכול כלום.

זה קרה למישהי?

וזה רקאנונימית בהו"ל

בערב

במהלך היום אני בסדר

מכירה מקרוב🥴סטודנטית אלופה

ככה גיליתי על ההריון..

לא יודעת לתת הסבר הגיוני, אבל תכלס זה מה שהיה.

שיהיה הריון תקין וקל בעזרת ה', בידיים מלאות❤️

תודה❤️אנונימית בהו"ל

וואי הלוואי

יש עוד קצת זמן עד שאוכל לבדוק

אבל נחכה בסבלנות

קרה גם לימדפדפת
בגלל בחילות עשיתי בדיקות לפני האיחור שיצאו חיוביות
אצלי היו חוסר תיאבון וחוסר חשק לאוכלמצפה88
אצלי יש תופעות יותר משבוע לפני האיחוראמא לאוצר❤אחרונה
התלבטות לגבי הטיולוןשירה_11

החמוד בן ה 5.5 חודשים עדיין באמבטיה, תכף אעביר לטיולון.

יש לי עגלה של אינגלזינה אלקטה והטיולון שלו כזה גבוה והעגלה בשימוש ב"ה כבר 3 שנים תכף

אני מתלבטת אם לקנות טיולון של אינפינטי מון שהוא נראה נוח ונמוך ושכיבה מלאה וקליל כזה

או להישאר עם הטילון של האינגלזינה

השיקולים בעד לקנות:

נראה יותר נוח, שכיבה מלאה, וזה נראה שאם אקצה להכניס שם את בת ה3 בנוסף לתינוק מידי פעם זה אפשרי

וגם פחות בלאי של השלד של העגלה, הוא בכל זאת כבר 3 שנים בפעולה…

נגד:

חבל על הכסף יש כבר טיולון

אשמח לעצתכן אני חושבת שאני צריכה לשמוע ממנוסות

מקפיצה לך❤️סטודנטית אלופה
תודה לך 💝שירה_11
אני לגמרי בעד טיולון, הרבה יותר נוח לשימושמתואמת

בילדות האחרונות אף השתמשתי בטיולון מהלידה...

בכל אופן, אם העגלה יקרה יחסית, אז זו סיבה טובה לשמור עליה במצב טוב בשביל הילדים הבאים בע"ה, ולקנות טיולון שהוא יחסית זול ובו להשתמש עד שלא יהיה צורך יותר בעגלה בכלל.

וגם זה שאפשר לשים את שני הילדים ביחד - זה יתרון גדול בעיניי... (רק צריך לשים לב שהגדולה זהירה מספיק על הקטן)

אני אוהבת טיולוןושלומית.

הרבה יותר קליל וכיפי.

וגם אוהבת לקנות אותו ביד 2 ואז זה גם לא הרבה כסף...

לא מזמן חידשתי טיולון, בה מצאתי במצב מעולה קרוב לבית

כשאתן רושמות טיולון אתןשירה_11

מתכוונות לטיולון שהוא לא של העגלה?

כן, ברור.מתואמת
האמת שטיולון של העגלהחנוקהאחרונה

זה כזה כבד ומסורבל

לא מבינה מה טוב בזה

)כן מבינה. זה יותר יציב, לפעמים, וגם אפשר להפוך את הפנים לכוון האם. לא שווה בעיני(

אחרי שיהיה לך טיולון קליל כזה לא תביני איך חשבת בכלל על משהו אחר

אולי יעניין אותך