לא מובן לי מה העניין עם תמונה פרטית באתר הכרויותמבקש אמונה

(אתם מבינים מה זה אומר נכון? זה שרק באישור שלה אפשר לראות)

איך שהיא פונה אלי אני אמור לבקש לצפות בתמונה? נשמע.. לא משהו

באמצע השיחה? ואם לא מוצאת חן, פתאום להגיד "אה לא, לא מתאים"? זה מאד פוגע

אז פונה אלי בחורה כזאת

אחלה, מתחילים לדבר והכל, פתאום באמצע שהשיחה בעיצומה היא אישרה לי לצפות בתמונה..

יופי, מה זה מועיל עכשיו? 

קיצור, מה הרעיון ואיך ההתנהלות... לא ברור לי

הרעיון הוא שלא כל אחד יראה את התמונה. מבין?כלי פשוט
אנחנו בני אדם לא תמונות במוזיאון
כן, זה ברור.. אני שואל על הקטע של האפשרות לחשוףמבקש אמונה

זה מכניס לקצת פלונטר לא נעים.. איך אני מתנהל מול זה?

אם זה רק חיצוני-להתעלם מהתמונה. עדיף לא לראות בכללכלי פשוט
ואם התמונה משקפת סגנון דתי או באופי אז מה הבעיה?
תגיד שאתה חושב שהסגנונות שלכם שונים
באמת עדיף.. אבל אם היא חשפה מעצמה זה כבר לא בשליטתימבקש אמונה
מעתיקה מפוסט של מישהי:
ומי שלא יודעת מיהו הרב ניסים החתום על המכתב המביש הזה:
פורסם בכיכר השבת:

שרת המשפטים ציפי לבני החליטה להעמיד לדין משמעתי את הגאון רבי ניסים בן שמעון, ראש אבות בתי הדין בתל אביב, בגין התנהגות לא הולמת. במקרה והרב ימצא אשם, הרי שהעונש הגדול הוא הדחתו מתפקידו כראש אבות בתי הדין.

הסיפור החל כאשר אישה תבעה את הרב פיצויים, אז נחשף כי הרב בן שמעון סיכם עם אישה, בת הציבור החרדי, שהותקפה באכזריות על ידי בן דודה כי לא תתלונן במשטרה ובתמורה היא תקבל סך של 220 אלף שקל.

כעת לרב בן שמעון ישנם 30 יום להגיב להחלטת השרה לבני.

על פי הדיווח ב'הארץ' ההסכם נחתם בלשכתו של הרב בן שמעון לאחר שהוצג כ'בורר' בפרשיה הקשה והחמורה.

יצוין, כי למרות ההסכם, האישה התלוננה במשטרה, ולאחר הסדר טיעון התוקף נשלח לרצות מאסר של שבע וחצי שנות מאסר ובנוסף הושת עליו לפצות את האישה במאה אלף שקלים.

יצוין כי הרב בן שמעון, הינו גיסו של נשיא מועצת חכמי התורה הגאון רבי שלום כהן.
הרב נסים בן שמעון יועמד לדין - כיכר השבת

ומעתיקה עוד מהפייסבוק- בצילומי מסך פה ששיתפה מישהי בשם רויטל.

כן אני אומר שאני לא רוצה לראותכלי פשוט
וואלה..מבקש אמונה

ואם אני כן רוצה לראות תמונה אבל לא רוצה לפגוע? מה אז..? לדעתך

מעניין אותי שמישהי מהבנות תענה פה,

מה הן מצפות שהגבר יעשה עם זה

דעתי שאין דרך כזאת. תרתי דסתריכלי פשוט
(לא הגיוני שאדם יעשה משהו שבמהותו מביא לפגיעה בלי לפגוע. כשאין הדרגה של קודם תמונה ואחר כך שמיעת פרטים כלליים על האדם ואח"כ הסכמה שרק אז מובאת לידיעת הבחורה יהיה בעייתי לבקש תמונה לדעתי)
תגיד "למען ההדדיות אשמח לראות תמונה..."נעימת הליכות

או תוסיף "אני מרגיש שזה מקדם את ההיכרות להבין את הסגנון של האדם"...

משהו כזה

וכן..זה לגיטימי לדעתי בפרט אם אתה חושף תמונה

סוף סוף הגיעה לשם כדי להכיר...

תודה על התגובה מבקש אמונה

יש פה בנות שיענו לי מצד הבחורה מה היא מצפה שיקרה?מבקש אמונה

>>ברוקולי

בנים ובנות שחפצים בפרטיות 

שלא מרגישים בנח שהתמונה שלהם גלויה לעיני כל ללא ידיעתם מי צופה. 

לגיטימי מאוד להגיד 
שתשמח לראות את התמונה 

מה גם שהרבה בנות אם הן מעוניינות בך יפתחו את התמונה עוד לפני שתבקש 

וואי, לדמיין את הפסקה השניה עושה לי- 🤢🤢🤢מדרשיסטית20
כי זה גס רוח.מדרשיסטית20
ויש בזה משהו שמרגיש לי לא צנוע.

זה כל התורה כולה באופן מקוצר.
תלוי איך מתנסחיםברוקולי
לא מסכימה.מדרשיסטית20
בעיני באופן עקרוני-בסיסי זה גס רוח.

הסברתי לך פעם את המשנה שלי בעניין, לא?
את צודקתרב שמואל
כאן בפורום, הרשעים הפולשים ששמורים את הציבור הדתי לאומי. ושונאים את הדת. ושונאים כל חוקיות מסודרת ומידות טובות מיושבות ומסודרות. והם אוהבים לעשות מזה צחוק, על ידי כל מיני 'עקיצות' קטנות, פה ושם. כל מיני משחקים מטופשים - וגם מרושעים.

והם הכניסו לפה סגנון כזה - שהופך מילים תמימות - לסגנון שמזכיר ומעלה אסוציאציות בעייתיות.

כי זה אהוב להם - השנאה, הבלבול וההפיכה של הסדרים - ההרס לכל חוק מאורגן - כל ההרס והשנאה הנ"ל - זה מטרתם האהובה להם. וזוהי מטרתם העיקרית, ומה שהם רואים בו דבר משמח ומשעשע ביותר - עפרא לפומייהו - עפר לפיהם של הרשעים.
לך ואמור לאומן שעשאניכבר לא ישיבישער
עבר עריכה על ידי ישיבישער בתאריך ל' בתשרי תשפ"ב 14:20

יכול להיות שיש גם סיבות והיגיון לא לבקש תמונה מראש, אני לא נכנס לזה.

אבל עדיין הצורך קיים פה וכך הקב"ה ברא את האדם. 

זה בטח לא משהו בעייתי ודוחה שיסביר את הסמיילי שהשתמשת בו

...כלי פשוט
משגע אותי שאנשים ממציאים דברים ואחר כך מוצאים לזה כביכול מקור בתורה.
אנשים המציאו שצריך תמונה הם ימצאו אמרות של חז"ל שקשורות לזה. כמו שהמציאו שבחור צריך לנסוע עד הבחורה ולא הפוך מצאו שהגמרא אומרת שתפקיד הגבר לחזר. לחזר כן, להיות פראייר או המשקיע והנותן היחידי בקשר לגמרי לא
לא אמרתי שמציאת חן זה לא פרמטר.מדרשיסטית20
רק אמרתי שהדרך לבדוק את זה דוחה אותי.

אני לא יודעת מה הפתרון באתרי היכרויות כי אני מדירה רגליי משם, אבל בבירורים יש דרכים אחרות לברר האם המראה שלה ירתיע אותך.
לא בא לי להתווכח בנושאכבר לא ישיבישער

אני רק בא לומר שהפיכת צורך של בנאדם למשהו דוחה ומגעיל - זה עצמו גם ממש לא יפה.

(ולא, אני לא יודע האם יש דרך לברר על מראה בלי לראות תמונה או להיפגש)

אבל ממש כתבתי במפורש שאני לא דיברתי על הצורך.מדרשיסטית20
הצורך עצמו לגיטימי. רק שיש על מה לעשות חשבון נפש בנוגע ל*דרך*.
יש דרך אחרת לדעתך?מבקש אמונה

בכללי? ברור!מדרשיסטית20
א. להגיד מראש איזה סגנונות מראה מרתיעים אותך לשדכן/למי ששואל אותך מה אתה מחפש. ככה שהם יודעים מראש לא לשדך לך משהו שלחלוטין לא מתאים בפן הזה.

ב. בשלב ההצעה לברר בעדינות דרך השדכן סגנון כללי של מראה/לספר מה מרתיע אותך ולשאול בכנות האם זה קיים.

זה נשמע מסורבל, אבל בעיני זה הרבה יותר מדויק ערכית.

תאכלס, לא ברור לי למה זה לא נכלל בתוך האיסור של הסתכלות. זה לא מבט ענייני, זה ממש לבחון את היופי. נטו את זה.
(אני יודעת שיש כאלו שיגידו שזה גם אינדיקציה לדברים אחרים, אבל מעבר לזה שאני לא מאמינה שזה נכון או שזה לפחות אינדיקציה מספיק טובה- את הדברים האלו ללא כל ספק אפשר לברר בדרכים אחרות).
^ ככה אני עושה כמציעה למי שלא רוצה להחליף תמונהברוקולי

ומסכימה איתך!
אני יודעת 😉מדרשיסטית20
האמת שאלתי ספציפית על המקרה שלי, אבל תגובה חשובה.מבקש אמונה
מעתיקה מפוסט של מישהי:
פורסם בכיכר השבת:

שרת המשפטים ציפי לבני החליטה להעמיד לדין משמעתי את הגאון רבי ניסים בן שמעון, ראש אבות בתי הדין בתל אביב, בגין התנהגות לא הולמת. במקרה והרב ימצא אשם, הרי שהעונש הגדול הוא הדחתו מתפקידו כראש אבות בתי הדין.

הסיפור החל כאשר אישה תבעה את הרב פיצויים, אז נחשף כי הרב בן שמעון סיכם עם אישה, בת הציבור החרדי, שהותקפה באכזריות על ידי בן דודה כי לא תתלונן במשטרה ובתמורה היא תקבל סך של 220 אלף שקל.

על פי הדיווח ב'הארץ' ההסכם נחתם בלשכתו של הרב בן שמעון לאחר שהוצג כ'בורר' בפרשיה הקשה והחמורה.

יצוין, כי למרות ההסכם, האישה התלוננה במשטרה, ולאחר הסדר טיעון התוקף נשלח לרצות מאסר של שבע וחצי שנות מאסר ובנוסף הושת עליו לפצות את האישה במאה אלף שקלים.

אני יודעתמדרשיסטית20
אבל לגבי המקרה הספציפי שלך הגבתי כאן-
לא יודעת. - לקראת נישואין וזוגיות
ולכן בתגובה הזאת הגבתי כבר באופן כללי.

ואולי כדאי באמת לנסות בכל זאת לחבר קווים בין כל המראות (זה תקין להגיד את זה? חח) שהרתיעו אותך בפגישות. זה יכול לסייע..

ומבינה אותך, בהצלחה רבה!
אני הייתי שם יום אחד וברחתי, אז אין לי מושג מה הפתרון.

ושמחה שכיוונתי לדעת גדולים
אני לא בטוח שזה יותר צנוע מלבקש תמונהמישהו איתי
נראלי שלגבר דוס קשה יותר להגדיר בדיוק מה מפריע לו (הוא לא מסתכל בעיון..) וזה פחות צנוע לדבר על זה עם שדכן למשל.
...מדרשיסטית20
לע"ד זה יותר צנוע מאשר לבהות בתמונה. אפשר להסביר בצורה עדינה וכללית.
אבל יתכן גם שאני לא מספיק מבינה איך זה עובד מהצד השני..

אגב, הסוגריים לא מסתדרים לי עם תרבות החלפת התמונות.
אם מישהו מבקש תמונה משמע הוא כן מסתכל בעיון, לא?
מוזר לי אם זה עובד כך אפילו אצל בנות...ultracrepidam

באמת יש לך קטגוריות מראה "תקין" ו"לא תקין"? מישהו שיענה על התנאים על הנייר, ימצא חן בעינייך חיצונית?

וכדי לפרט איזה סוג של מראה מוצא חן בעיניו נדרש הרבה יותר מחשבה ופירוט מאשר כדי להסתכל על התמונה שניה וחצי ולהגיד "סבבה" או "לא נראה לי"

חלילה, זה לא עניין של תקין ולא תקין.מדרשיסטית20
זה עניין של מרתיע *אותי* או לא מרתיע אותי.
וכן, בהחלט יש לי קטגוריה כזאת.
וכן, עד כה השיטה הנ"ל עבדה יפה.

לגבי הפיסקה השניה-
לא יודעת, קטונתי מלעסוק בזה. באמת מעולם לא הייתי גבר. הצעתי את השיטה הנ"ל בתמימות, כי לי היא עובדת יפה, והיא פחות צורמת לי, אבל תאכלס, אני לא יודעת איך זה מתתרגם (נראה לי המצאתי מילה😁) בעולם הגברי.

בכל אופן, זה לא מוריד מכך שהחלפת תמונות בעיני היא בעייתית מאוד.
כמובן, הכוונה "רצוי" ו"לא רצוי"ultracrepidam

או כל הגדרה אחרת שתבחרי

הפסקה השניה - הופתעתי לשמוע שבעינייך השיטה המילולית עדיפה ושהיא יעילה בעינייך.

מסכים, יש בעייתיות בהחלפת תמונות. ובכל זאת גיליתי שזה הופך את החיים לקלים הרבה יותר מהרבה בחינות, והופכות את החיפוש אחרי זוגיות לאפקטיבי וקל יותר, ולכן היום אני תומך חד משמעית בהחלפת תמונות איכותיות ומחמיאות.

למה זה כל כך מפתיע?מדרשיסטית20

לגבי הפסקה האחרונה-

לכן אני משתדלת שלא לשפוט מקרים ספציפיים, כי זה באמת חוסך וזה באמת מורכב..

ועדיין, זה לא גורם לי להיות פחות להוטה על עצם הנושא.

לא יודעת, צריך למצוא פתרון אחר.

לא מצליח להבין איך מסבירים כזה דברמישהו איתי
אפשר לומר דברים טכניים (מתולתלת או בלונדינית) אבל לא מאמין שזה מה שמשנה למישהו.
לוידע איך אפשר להסביר דבר כזה שהרבה פעמים תלוי באובנתא דליבא.
ואם מנסים להיכנס להסברים זה הרבה פחות צנוע בעיניי מראיה קצרה של תמונה.
אולי אני לא מספיק מכיר אבל לא חושב שצריך לבהות שעות בתמונה, מספיק להסתכל כמה שניות כדי לסנן ברמה בסיסית
(זו בחינה של עד שיראנה..).

אולי זה תלוי בהבדל בין גברים ונשים ואיך הם תופסים את המראה של הצד השני🤷‍♂️

...מדרשיסטית20

בדיוק על זה היה הדיון עם @ultracrepidam.

מוזמן להסתכל בהמשך השרשור.

(ושמישהו יסדר כבר את התיוגים האלה!! אררר)

חח דווקא כאן ספציפית התיוג לא היה כזה נצרךמדרשיסטית20

הגבתי אחרי שראיתי את הדיון שלכם🙃מישהו איתי
...מדרשיסטית20

אז לא הבנתי, כי הוא כתב בדיוק את מה שאתה כתבת..

ועניתי שכשכתבתי את השיטה השניה באמת לא תירגמתי את זה למוח הגברי.

מבחינתי זה הרבה פחות התעסקות, אבל יתכן שאצל הצד השני יש התעסקות עם השיטה הזאת.

בכל מקרה נראה לי שזה שאין כאן עניין של ראיה, אלא רק תיאור תיאורטי זה עדיין הבדל משמעותי. 

באמת הייתי יכול לכתוב שאני מסכיםמישהו איתי
עם אולטרא (אני לא מצליח לתייג אז יולר נוח לכתוב בעברית).
למרות שבסוף הוא כתב משהו שלא בטוח שאנחנו מסכימים (מה בדיוק מטרת התמונה)

ותיאור תיאורטי יכול להיות הרבה יותר בעייתי, בבחינת הרהורי עבירה קשים מעבירה
...מדרשיסטית20

טוב טוב, נסוגה מהדיון הזה 😅

כי אני באמת לא מבינה בזה.

אין מה לסגתמישהו איתי
או שזה הבדל בין גברים לנשים (או לפחות רובם), או סתם בין אנשים, או שאנחנו מתארים דברים שונים באותם מילים וכו.
בכל מקרה, אני שומע את דברייך וחושב שהם חשובים
ואגב,מישהו איתי
מעניין אותי מה את חושבת על תמונות פרופיל בווצאפ.
אני יודע שיש הבדל וכו וכו ואין לי דעה ברורה בנושא.
אבל זה מתחבר לי..
...מדרשיסטית20

אכן גם אין לי תמונת פרופיל.

זה אומנם באמת לא בדיוק אותו הדבר, והדעה שלי פחות חדה על זה, אבל זה בהחלט מתחבר..

לא ידעתי איפה להגיב לכל הדיון הזהחצילים
אבל בגדול מסכים עם @מדרשיסטית20 בכל הקטע הזה של תמונות
אפילו לי שאני בן אין תמונה שלי בווצאפ (סתם נוף יפה) כי אני לא חושב שזה נכון לשים תמונה שלי במקום שכל אחד יכול לראות..
ולגביי בנות אני לא מתנגד נחרצות סתם כדי שהן לא ירביצו לי אבל בהחלט חושב שזה פחות מתאים..
@מישהו איתי
@ultracrepidam
@ברוקולי
ועוד מי שפה שמעניין אותו
אוסיף רגע אמירה שהרב שלי אומרמדרשיסטית20

(ומי שלמדה במדרשה ישר תזהה שאני גם למדתי בה🙈 אבל לא נורא)

שתמונת פרופיל (וגם לשלוח תמונה) זה כמו שאסכים שיהיה לבחור זר תמונה שלי בארנק שלו.

יפה מאדחצילים
זה קיצוני מדי מבחינתימישהו איתי
מה לעשות שזה לא כמו סתם בחור זר.
זה יותר מורכב🤷‍♂️
תשאלי אותו מה דעתו על האפשרותברוקולי

לצפייה חד פעמית שיש עכשיו בוואטסטפ
כך התמונה לא נשמרת
מה זה? הודעה שנמחקת?מישהו איתי
יש אפשרות עכשיו בוואטסאפ להגדירברוקולי

צפיה חד פעמית בתמונה , כך שהיא לא נשמרת ולא ניתן לפתוח בשנית

תעשה עדכון תוכנה ותראה בעצמך מספר 1 כזה כששולחים תמונה
וואלה טוב לדעת. תודה.מישהו איתי
אני לא חושבת שהוא יגיד משהו שונהמדרשיסטית20

מן הסתם יגיד שזה פחות גרוע. אבל העקרון עדיין עומד.

בכל זאת, זאת אחת ה-משנות שלו ;)

בדיוקקממלא כל עלמין

לא מזהה את הרב.. כנראה שאני בורה במדרשות 

לא מסכימה עם האמירהקל"ת
אבל גם אם נניח זה נכון, וואלה למה זה כ"כ אמור להפריע? מה החשש שאותו בחור יעשה עם התמונה? יסתכל וינתח אותה מידי יום? ברור שזה לא מה שיהיה. ובנוסף לכך , בעידן של היום, לכל מי שמעלה תמונות לפייסבוק, אז בכל מקרה ניתן למצוא את התמונות שם.
האנשים שלא יתנו תמונהממלא כל עלמין

גם לא יעלו תמונה לפייסבוק

לפחות לי אין תמונות ברשת

(אולי תמונות שחברות העלו בחשבון שלהן ולא שאלו אותי..)

מביןמישהו איתי
מותר לתת כאן גילוי נאות שאין לי תמונה בפרופיל ואני גם לא מבקש תמונה🤭?
מותרמדרשיסטית20

אבל כאמור, זה לא דיון ספציפי אלא עקרוני.

בעיני זה הרבה יותר צנוע בטח מול שדכן גברברוקולי

ו @מדרשיסטית20 עדה שכך אני נוהגת תמיד גם מול גברים ותמיד נרשמה התלהבות

על כל דבר אפשר לדבר בצניעות וגם להבין דבר מתוך דבר

בסוף מציאת חן נמדדת לבד. זה קריטריון מסנן צנוע בהרבה והלוואי ויותר אנשים היו נוהגים כך

$$ultracrepidam

התלהבות של השדכנים מזה שהיא מתארת את המראה שלה מילולית? וואו, מוזר לי. אולי כשאין תמונה הם שמחים שלפחות את המידע הזה אפשר למסור

עצם הדיבור וההתעסקות בעיני לא צנוע...

את המשפט האחרון לא הבנתי בכלל ואשמח שתסבירי ואתייחס

לא הבנת אותיברוקולי

לכתחילה, אם הנושא הזה יכול להפוך לאישיו, כדאי להעביר תמונה 

---

כשזה לא קורה / כשאין הסכמה להעביר תמונה ואז מתחיל שיח ודין ודברים על בקשה של תמונה 
על הסכמה לצאת או לא לצאת בעיני כל השיח הזה ו/או בקשת תמונות נוספות וכדומה הרבה יותר לא צנוע

אני חושבת שאם שדכן/ית שומע בצורה צנועה ומכבדת את הרצון של הבחור/ה במה הוא צריך בצד השני 
אז מראש ההצעות יהיו כאלה. 

ההתלהבות שציינתי היא מול בנים ובנות שלא מבקשים תמונה כי הם יודעים שאני מודעת לרצונות שלהם ויודעים שזה יכנס למכלול השיקולים בהצעה. 

ולגבי השורה האחרונה

בסוף החיבור והמציאת חן נמדדת במפגש אמיתי ולא בהכרח שתמונה כמסננת טובה יותר 

עם זה אני מסכיםultracrepidam

אני בהחלט מאמין שלהעביר תמונה מועיל מאד

אבל לא בעד לבקש תמונה

וואו, כאן אני ממש לא מסכים איתךultracrepidam

כי 

1 הביטוי "לא מתאים" הוא לא על מראה. מראה זה "לא מעוניין"

ההתייחסות למראה היא בדרך כלל לא "אני רוצה מישהי בגובה 160 עם BMI 28, צבע עיניים ושער X וכו'"

התייחסות בריאה למראה היא פתוחה לכל מראה, אבל כשרואים מישהי מסוגלים לומר האם ועד כמה המראה שלה גורם לרצון להתקרב (או להתרחק). וזה תלוי בהמון פרמטרים, באני חושב שאף אחד לא מקטלג ובוחן - זה לא הגיוני, לא בריא, לא נורמלי, ולא אפקטיבי. יכולות להיות שתי בנות עם תיאור מאד דומה שאחת יפה ואחת מכוערת (ובעיני מישהו אחר להיפך, הראשונה מכוערת והשניה יפה)

חז"ל אמרו שאסור לקדש אשה עד שיראנה שמא תתגנה עליו, ולא חשבו שהפתרון הוא לנהל שיחה מפורטת שבה הבחור יתאר איזה מראה הוא רוצה. כי לראות ולהתרשם מותר ומצוה, לעסוק בזה בצורה מפורטת זה כבר לא ראוי.

...מדרשיסטית20
לא לגמרי הבנתי את 1, אשמח אם תוכל להסביר יותר.

לגבי 2-
אני לא מסכימה. בפועל-יש משהו בתת מודע שלך שגורם למראה כזה או אחר להרתיע אותך. אז אתה יכול לבחור לא להגדיר את זה מפורשות, אבל זה קיים. גם אם נתעלם וגם אם לא 🤷‍♀️
אני מסכימה שזה כנראה לא עניין של צבע עיניים/שיער ודברים ספציפיים שכאלה, אלא משהו כללי יותר (שכנראה גם מתקשר לנו במוח למשהו שלילי), אבל גם את זה בעיני אפשר להגדיר.
מצד שני, אסייג קצת ואגיד שזאת חווית החיים שלי, ויתכן שמהצד הגברי הדברים עובדים אחרת. אין לי מושג.

לגבי הפסקה האחרונה-
היתה לי תחושה שמישהו יביא את האימרה הזאת.
והאמת שזה קצת מעצבן אותי.
במחילה, לא נראה לי שחז"ל התכוונו לבהייה בתמונות. קשה לי מאוד להאמין.
...ultracrepidam

1

לדוגמה, שדכנית סיפרה לי על מישהי, אמרתי שזה יכול להיות טוב, היא שלחה לי תמונה, שאלה אם קיבלתי, עניתי שקיבלתי, ואז היא שאלה אם מתאים. מה קשור מתאים? המראה של האדם בצד השני הוא לא משהו שמתאים או לא מתאים. הוא משהו שנעים לי או מרחיק אותי. הוא משהו שאני אוהב או לא, שיפה בעיני או להיפך. אבל התאמה היא קשר הדדי, ואין התאמה ביני לבין המראה של מי שפגשתי. אפשר לומר "מתאים לי" בקטע של "מתאים לי עכשיו פיצה" אבל לא התאמה במובן הזוגי

האמת היא שבאופן כללי אני חושב שמשתמשים יותר מדי במושג ההתאמה בזוגיות ובבחירה זוגית -  השאלות האמיתיות הן "האם טוב לי", "האם אני מעריך/אוהב/נהנה בחברתו של הצד השני", "האם נוכל לבנות בית משותף עם יעדים יציבים". השאלה של התאמה מתייחסת לניבוי של זה - מישהו שאוהב אנשים נמוכים, "מתאים לו" מישהי נמוכה, כי הוא יהנה יותר בחברתה; מישהי שאוהבת לדבר על עצים, מתאים לה נגר, כי יהיה להם נעים יחד.

2

זה בתת מודע ושם זה נשאר, וגם אם זה במודע - זה הרבה פחות צנוע להתעסק בזה במודע מאשר פשוט להתסכל לרגע ולראות. 

אז שוב, בעיני זה לא אפקטיבי, וגם הרבה פחות צנוע. אולי אצלך או אצל בנות באופן כללי זה ממש קטגורי, אבל מוזר לי שזה יהיה כך. אז אולי את חריגה בעניין ואת ממש פתוחה בקטע של מראה חוץ מקטגוריה ממש ספציפית.

3

לא אמרתי שתמונה היא מה שחז"ל דיברו עליו. ודאי שלא. הם דיברו על ראיה בעיניים, כמובן. אגב, לא בהכרח על מפגש הדדי. מאד יכול להיות שבעיניהם להסתכל עליה מהחלון כשהיא לא רואה היה תקין לגמרי בעיניהם.

מה שכן אמרתי היה שתיאור של המראה לא יפתור את הבעיה, כי אם כן, חז"ל היו יכולים לומר את זה (רלוונטי למישהו שמקדש אשה על ידי שליח, זאת הסוגיה בה מאמר חז"ל מובא, והגמרא לא מתרצת שאפשר להגיד לשליח "רק מישהי גבוהה")

...מדרשיסטית20

1

מבינה מה אתה אומר, אבל לא מסכימה עד הסוף.

א. יתכן שמילולית אתה צודק, אבל יש משהו הרבה יותר עדין במילה הזאת מאשר להגיד "היא יפה בעיני/מכוערת בעיני/אני לא מתחבר/המראה שלה מרתיע אותי" וכו'.

ב. בעיני כן יש כאן עניין מסוים של התאמה, אבל קצת קשה לי להסביר בכתב למה.

2

אפשר להעביר את זה למודע כדי להיעזר בזה.

לגבי המשפט האחרון-יתכן.. "רק על עצמי לספר ידעתי." (למרות שבעיני זה המצב התקין באמת..)

3

זה בדיוק העניין.

ה-"עד שיראנה" עליו דיברו חז"ל היה הרבה יותר ממשי והרבה יותר חלק ממכלול מאשר לבהות בתמונה. גם אם זה היה להסתכל מהחלון בלי שהיא תשים לב, אתה רואה מכלול, אתה רואה איך היא מדברת ומתנהלת, ולא רק גוף (מחילה על הבוטות הקלה. אבל זה פשוט מרגיש לי ככה). הנראות היא רק "חלק מ.." ולא הדבר היחיד שרואים ומתמקדים בו.

3.ultracrepidam

אני חושב שאת לא מפרשת נכונה את הראיה של תמונה.

1 חד משמעית, הייתי מעדיף לראות בפועל מאשר לראות תמונה.

2 גם כאשר אני רואה תמונה, אני יודע על עצמי ומניח שאני לא היחיד, שאני מתמקד ומתעניין הרבה יותר בשאלה מה הדמות שבתמונה וממש לא בשאלות של לבדוק מראה וכדומה.

בדרך כלל גם כאשר הבחירה היא נטו לפי תמונה זה ממש לא לפי הנתונים הפיזיים אלא הדמות שיש בה. ולכן גם אם למשל מישהו לא רוצה מישהי עם מאפיין חיצוני מסוים, מאד יכול להיות שכשהוא יראה תמונה זה יתן הקשר לתכונה המסוימת הזאת, ובהקשר הזה זה כבר יהיה לא משמעותי והוא יסכים לפגוש אותה.

יכול להיות שההבנה שלנו מה מחפשים בתמונה או מה המטרה של תמונה היא הבנה שונה בתכלית.

אגב, כאשר התמונה היא במוצהר כדי למסור נתונים פיזיים, אני באמת חושב שזה איכסה ולא נעים בכלל. אני חושב שאת מבינה את כל הסיפור של התמונות ככה, ולכן את מתייחסת לזה באופן שאת מתייחסת; אני מבין אותו אחרת לגמרי - כדי לתת תחושה של "אני יודע את מי אני הולך לפגוש", כדי לתת איזה דמות מאחורי המילים, כי תמונה אחת שווה אלף מילים, וכו' - ולכן אני לא רואה בזה בעיה חמורה כל כך (ואולי זה סתם שחיקה שלי עם השנים)

^^^חמדת66
ובעיקר עם הסיפא. חושב שיש משמעות לגיל בשאלה הזו.
רק בעיה אחתמדרשיסטית20

תמונה זה פלקט, זה חד ממדי, זה לא בהכרח מראה מי הדמות.

מה שתתפוס מהתמונה יכול להיות הפוך ממה שתתפוס במפגש עם אותה הדמות.

גם תיאורחמדת66
יכול להיות מושפע מהספר שהיא קראה לפני, אבל זה מה שיש לנו. ובאמת, בד״כ השילוב של תמונה ותיאור כן יתן פרספקטיבה מסויימת. כמו שאולטרא אמר לפני, הרבה פעמים תמונה אחת שווה אלף שאלות שלא רציתי/העזתי/חשבתי לשאול לפני.
מבינה מה שאתם אומרים.מדרשיסטית20

ועדיין, אותי זה מכווץ לחשוב על לשלוח תמונה.

צריכה לחשוב על זה עוד קצת.

תודה על החידוד.

>>חמדת66

אני גם פעם מאוד צידדתי בעמדה שלך והייתי נמנע לגמרי מתמונות. עם הזמן למדתי שזה פרמטר חשוב (בעיקר בגלל שאני מברר די גרוע) שלפעמים חוסך הרבה לשני הצדדים. אז זה עדיין לא 'הכי' חשוב, ותמיד אעדיף קודם לקרוא, ורק אם זה ממשיך להיות רלוונטי לראות, וגם לא תמיד אבקש (ותמיד זה מכווץ) - תלוי בכמה השדכן מכיר אותי (ואז אוכל לסמוך עליו יותר). וזה באמת כמעט ולא קשור ל'איך המראה החיצוני'. היו בנות שנאמר שהעולם לא היה פוסל אותן בגלל התמונה, אבל היה ברור לי מהסגנון שזה לא מתאים...

ייש"כ על הפתיחות המחשבתית.

אז אולי פשוט הפתרון הוא ללמוד איך לברר טוב?😅מדרשיסטית20

כתבתי על זה מקודם.. שאם זה כדי לבחון סגנון אז בהחלט אפשר להבין גם בלי לראות תמונה, אם יודעים איך לעשות את זה.

חבל בגלל זה לוותר על עקרון כל כך חשוב..

אני רואה שמילאו את מקומי בהעדרי...ultracrepidam

אני די מסכים עם מה שכתב @חמדת66

אציין שגם לפני עידן התמונות מעולם לא פסלתי על מראה

ובכל זאת היום שזה הפך להיות מקובל אני מעדיף לראות תמונה, וממש לא כדי לדעת פרט זה או אחר אלא כדי להכיר את האדם מאחורי המילים.

וסיפור - היתה מישהי שבמשך כמה חודשים לא רציתי לפגוש אותה עד שראיתי אותה במקרה.

כשראיתי אותה, זה היה במרחק כזה שלא יכלתי באמת להבחין בינה לבין הגבר שעמד כמה מטרים ממנה. ובכל זאת עצם העובדה שראיתי אותה, שידעתי במי מדובר, שהיא הפכה לדמות מוחשית - גרמה לי להחליט לפגוש אותה.

ושוב, כשאני מרגיש שהתמונה ניתנת כתיאור של "בוא תבדוק אם אני שמנה או רזה" אני באמת מרגיש שזה ממש לא יפה ולא מתאים. אבל בעיני זה ממש לא זה, כל העולם מלא בתמונות של האנשים שסביבנו, כל כתבה בעיתון כוללת תמונות של המרואיין, כל שיעור הוא מצולם, אז שדווקא איזה תמונה אחת של רווקה תהיה הסיפור?

--- ---רב שמואל
(אני משער, שאת הסיפור על 'מסתכל עליה מהחלון ה' לקחת מהמנהג, כנראה, כמו הסיפור שסבתא שלי סיפרה, שאצלם בבית שלה בהונגריה, בקהילה החסידית, אז אצלם, לפני שהתחתנו, - כך לפחות קרה במקרה אחד, בפעם אחת. אני יכול להניח, שהוא הכיר את המשפחה שלה. וגם ידע פחות או יותר באיזה הקשר מדובר. וגם סביר להניח שממילא הוא לא היה הולך רחוק לחפש מישהי מעיר אחרת. ובכל אופן הוא עמד בחלון של הבית שלו. והיא - אולי היא ומישהי אחרת, שאולי תהיה במקומה - כך שהוא בוחר. והוא מסתכל, בוחר, וכך זוכה לקיים את ההלכה 'אסור לקדש את האישה עד שיראנה')

אבל, אם הוא מסתכל עליה ממהחלון, והיא לא ראתה - לפי הסיפור שלך - זו טעות. כיוון - שהיא לא יודעת שהוא ראה. היא רק מאמינה לו. ואם היא רק מאמינה לו, והוא מקדש אותה על סמך זה - והיא מסכימה לקבל את הקידושין. (אולי הוא שלח אותם עם שליח, או שבכל אופן היא מסתמכת על מה שהוא אומר שהראייה שנתן שהיא לא ראתה - הוא אומר שזה היה הגורם) והרי היא לא ראתה, והיא לא יודעת. ואם כך, היא לא יודעת אם הוא מקיים כהלכתו באופן הראוי את הדין 'אסור לקדש את האישה עד שיראנה'. ואם כן, היא עלולה לעבור ב'לפני עיוור'. ולכן זה לא טוב. וצריך למצוא פיתרון אחר.
מחילה על הקטנוניותCherry
צרם לי מה שכתבת בפסקה האחרונה. לבחון גם את המראה של מישהו/י במטרה לבדוק התאמה זוגית זה הכי ענייני שיש. זה לא ריאיון עבודה.

כמובן, זה לא סותר את זה שאפשר לדון מה הזמן והדרך הנכונים לעשות זה.
...מדרשיסטית20

הכוונה שלי במילה "ענייני" הוא מבט לא ממוקד, כלומר כ"חלק מ..".

זה ממש בעיה בעיני לבחון מראה מצד עצמו (גם אם זה בשביל התאמה זוגית), לעומת לראות את זה כחלק ממכלול.

ושים לב, אני לא אומרת בזה שמשיכה היא לא דבר חשוב בזוגיות, אלא שזו לא הדרך בעיני לבדוק אותה.

אז מהCherry
ההבדל בעצם בין לראות תמונה לבין לקבל איזושהי תמונה באמצעות תיאורים גרפיים מהשדכן?

בשניהם בוחנים את המראה מצד עצמו (כשבמקביל בוחנים נקודות נוספות באמצעות קו"ח ותיאורים של חברים).
...מדרשיסטית20

הכוונה שלי היא לא תיאוריים גרפיים.. אלא משהו הרבה יותר עדין, עם הרבה פחות פוקוס.

ברור שהכל תלוי קודם כל בגישה, אם המבט שלך ממוקד על המראה אז גם אם תדבר על זה עם השדכן הוא יהיה ממוקד. אני רק באתי להציע שיטה אחרת למי שבאמת מאמין שהמבט צריך להיות פחות ממוקד.

אזCherry
זו בעצם שאלה של גבולות..

לתפיסתך לראות תמונה זה ממוקד מדי ולכן 'לא ענייני'.

ובאותה מידה אלה שמגיעים לדייט ראשון בלי שום בירור מקדים על מראה עלולים לחשוב שבירור על 'סגנונות מראה' עם השדכן הוא ממוקד מדי ולכן לא ענייני..
אני מכירה מישהי שביקשה תמונהממלא כל עלמין

כדי להבין סגנון והלך רוח,

או שאני נאיבית או שאני סתם רוצה להאמין כך מאמינה שיש גם כאלה בחורים

למרות שאני אישית יורדת בכלל מהצעה כשמבקשים ממני תמונה, לא כי אני לא סומכת על התמונות שלי ואני בסדר בתמונות ב"ה. זה פשוט מוריד לי מהבחור.

אני אישית..

ומצד שנינוגע, לא נוגע
תדמייני שאת מהצד של הבחור (או הבחורה), שכבר קרה לו כמה פעמים שנפגש בלי לראות תמונה וכבר מהתחלת הפגישה ידע מתוך נסיון שזה מראה שלא יתחבר אליו גם בהמשך כי זה פשוט לא הטעם שלו (ולא מתוך גאווה או חיפוש משהו מיוחד).
בשיחת טלפון שאחרי הדייט הוא התחיל לגמגם ולהגיד או אה אי ולא ידע איך לומר שזה לא מתאים.
וככה קרה לו כמה פעמים. ומעבר להרגשה שזה שוחק לחינם ושזה זמן יקר ש"מתבזבז" (ברור שלומדים מכל דבר וכו' אבל עדיין), כואב לו שהוא מצער בנות כשהוא אומר שזה לא מתאים למרות שהפגישה הייתה לא רעה מבחינת התוכן והכימיה.

אני ממש מבין למה זה מפריע להראות תמונות (וגם אפעם לא ביקשתי האמת).
ותמונה גם יכולה לגרום לפסול סתם אם הצופה לא מבין שתמונה מסמלת רק סגנון מראה.
וגם זה לא נעים לפסול אחרי שרואים תמונה אם זה נעשה בצורה שנותנים תמונה אחרי בירור הפרטים.
לא יודעת... לא נראלי שאני מבינה עד הסוףממלא כל עלמין

את הז'אנר הזה. אז לא מתערבת...

בכל זאת זה משהו שאני ישר פוסלת עליו, אולי היחיד שאני לא חושבת עליו פעמיים אפילו. אולי כי אני תופסת את זה בתור ג'נאנה ולא מצליחה לצאת מזה. 

וגם ברמה העקרונית נראלי שגם אלה שמבינים את הצורך בלבקש תמונה היו מסכימים איתי שזה מרגיש קצת שוק בשר. לא רוצה להיות חלק מהשוק הזה.

ולא, לא אכפת לי שמישהו יפגוש אותי ויפסול על מראה חיצוני. בסה"כ הפסיד אותי כמו ההוא שביקש תמונה.

לגבי שני הטיעונים שלך...ultracrepidam

אני מבין מה את אומרת

אבל

1. אולי אם לא שמת תמונה מההתחלה, שהיתה יכולה לתפוס מישהו שהיה רואה את התמונה ובודק אם יכול להתאים, את הפסדת אותו

2. אולי הוא הפסיד אותך, ואת ניצחת, אבל בסופו של דבר את לא נשואה. אולי אם הוא היה מפסיד פחות, גם את היית מרוויחה משהו על הדרך.

3. הבעיה היא שגם אם עולם השידוכים נראה כמו שוק בשר, הוא מתנהל יותר מקצב של מחסן גרוטאות. ואם להפוך אותו לשוק בשר יזרז את התהליך, אולי זה שווה את המחיר

...ממלא כל עלמין

1. אני מבינה לגמרי שיש פה כביכול הפסד שלי. אז אני מוכנה להפסיד ולוקחת בחשבון שאחד למליון אולי בחור מסוים שזה אצלו תנאי סף היה יכול להתאים לי. דווקא בגלל שזה לרוב לא יתאים אז אני די רגועה עם הטיעון הזה. מה גם שלא כל עולם הדייטים מתנהל ככה, יש בחורים לרוב שאין להם תנאי כזה. אם כולם היו מתנהלים כך אני מניחה שהתנהלות כמו שלי היתה קצת ראש בקיר.

2. שוב, נכון אני לא נשואה (והי! הוא גם לא), אבל לא מדובר ביציאה שלי, מבחינתי קצת מדובר ביציאה שלו, שאני אישית לא מכילה כשזה מגיע אלי (איך שהוא יתנהל ודרך החיפוש שלו את האחת כבר לא קשור אלי ואני לא מתערבת). וכמו שאמרתי, אם כולם היו מתנהלים כך (לא מאמינה שיכול להיות מצב כזה) אז וואלה צודק. מלחמה מטופשת שמשאירה אותי מנצחת ומנוצחת בו זמנית. 

אבל לא תופסת את זה כתחרות או ומנצח-מנוצח, זה בסה"כ תנאי שמלמד אותי לרוב שדי חבל על הזמן כי זה ממילא סגנון שלא יתאים 

3. לא אמרתי שעולם השידוכים נראה כמו שוק בשר. ההנהגה הזאת נראית לי כך. וכמי שמכירה הרבה מאוד כאלה עם עקרון כמו שלי שהצליחו, ומהצד השני כאלה שהצליחו עם תמונה, אני מבינה שאין קשר בין ההנהגה הזאת לבין זירוז התהליך. ואם אין קשר בין רמת ההצלחה לתנאי שאתה מתאר, אין לי סיבה אמיתית לשלם את המחיר הזה.

נכוןultracrepidam

ההבדל הוא שאצלך מדובר בהחלטה ואצלו מדובר בצורך או בחוסר מוטיבציה.

אז ברגע שתשתכנעי לשחרר תמונה, יהיו הרבה בחורים שלפני זה לא שמו לב אלייך בכלל (כי לא התנסחת בצורה שתתפוס את תשומת הלב שלהם), ועכשיו פתאום יתייחסו אלייך ויחליטו שיש מה לנסות. לאו דווקא כי זה תנאי סף אצלם (אולי גם כאלה), גם פשוט כאלה שבלי תמונה את סתם רשימת נתונים, אחת מאלף, ועם תמונה את דמות אנושית נוכחת.

אילו באמת היה מדובר בהחלטה שלך מול החלטה שלו, את צודקת לגמרי שזה מחיר זעום והגיוני להחליט לשלם אותו. כיון שמדובר במצב שזה יכול להיות שער כניסה, הדרך להיות מובחנת, אז המחיר קצת יותר גבוה. עדיין את יכולה להחליט לשלם אותו.

לא יודעת מה הייתי עושה היום אבל מתחברת לדעתךצפורה
(נשואה קרוב לעשור ב"ה, ולא זכור לי שהעברתי או בקשתי תמונה..)
בעיניי זה עקרון מספיק חשוב לעמוד עליו.
מניחה שהעמדה הזו תשקף פחות או יותר גם את סגנון הבחור שאת מחפשת כי זה מעיד כי על סגנון, אופי ותורניות במידת מה.
המצב היום שונהultracrepidam

בדיוק כמו שלפני ארבעים שנה לא היו מתאמים על דייט בטלפון נייד

היום כל מי שמחזיק וואטסאפ ונמצא בעולם השידוכים יודע שהמון הצעות מגיעות עם תמונה. אז מי שלא, נמצאת בעמדת נחיתות משמעותית, כי הטקסט שלה יעלם בין המון תמונות שכן נשלחות

אני חולקתקל"ת
בחורים שפחות יפנו לכרטיסים ללא תמונה של בחורה זה ממש לא בהכרח אומר משהוא על הסגנון שלהם או שהם פחות דוסים, זה אומר שהם נורמליים. כמו שאולטרה אמר לפני, זה לא בהכרח אומר שהם דורשים תמונה וזה תנאי סף אצלם אלא זה אומר שבמסגרת של אתר הכרויות הפרופילים ללא התמונה ייפלו לו בין הכיסאות והוא יפספס אותם כך שפחות בחורים יפנו אליה ורק היא מפסידה מזה.

לדעתי זה ממש לא עיקרון ששווה לעמוד עליו ולהיות קטנוני עליו. כל עוד אין לך תסביכים עם המראה שלך אז מה ככ נורא לשחרר תמונה לבחור אנונימי פוטנציאלי?
מסכימה שזה לא כזה פשוטצפורהאחרונה
ולכן ציינתי שאני לא בטוחה שזה מה שהייתי עושה היום למעשה.. אם כי בהחלט יש מצב שלא הייתי שמה למרות הטיעונים הללו.
גם לי זה מרגיש ככהנוגע, לא נוגע
עבר עריכה על ידי נוגע, לא נוגע בתאריך ד' בחשון תשפ"ב 18:03
ולכן לא ביקשתי.
מצד שני חוויתי את הצד השני של להסתבך ולהסביר בדרך אחרת למה לא ממשיכים וגם את עצם זה שלא נעים שעוד קשר לא הולך לשני הצדדים.

ולגבי הסוף- זה אינדיבידואלי.
בכל אופן, התכוונתי למקרה שההצעה היא דרך צד שלישי (ואולי אפילו הבחורה לא יודעת עליה עדיין) ואז אי אפשר לדעת למה הוא פסל.

העקרון שרציתי להעביר הוא שזה לא אמור להוריד מהבחור אם הוא מבקש תמונה לדעתי. לפעמים זה כורח המציאות.
על אותו משקל או פחות אפשר לפסול בחור ששואל על רמת הצניעות של הבחורה כי זה הרי גם סוגשל "שוק בשר".

בכל אופציה יש בעיות ברמה כזו או אחרת (כמו בשמיטה..). צריך הרבה תפילות.

עריכה- קלטתי עכשיו שבכלל כתבת "אני אישית" (ואני גם חושב שיש תחושות אישיות כאלה שהם "שלנו" ולפעמים לא צריך או אי אפשר לשנות אותם) אז בתכלס כל זה היה מיותר.. אבל אולי זה כן הועיל למישהו והיה זה שכרנו
אז מה לדעתך אמורים לעשות?מבקש אמונה

אם הבחורה בלי תמונה בכלל, ניחא אני מבין...

אבל אם זה ניתן לחשיפה, איך לדעתך הבחור אמור להתנהל עם זה?

הרי בסוף התכנון הוא כן לחשוף את התמונה.. אז מתי?  

לא יודעת.מדרשיסטית20
מראש כל "ההתנהלות" הזאת ממש יושבת לי לא טוב.
אז לא יודעת למצוא פתרון למשהו שמראש אני בהתנגדות אליו.
בעיני מאד מוזר יהיה לבקשultracrepidam

יכול להיות שיש בחורים שירגישו בנוח לבקש, ומי שרוצה מישהו כזה - באמת תחכה שהוא יבקש.

אבל יש הרבה, כמוני, שיראו בזה בקשה לא מכבדת, ולכן על אף שכן מעדיפים לראות תמונה, לא יבקשו. וצריך לקחת את זה בחשבון. כמובן יש גם שיקולים אחרים, אבל צריך לקחת בחשבון.

הן פותחות מעצמן את התמונה בעיצומה של שיחה כיפיתמבקש אמונה

לא מיד בתחילת השיחה.  לפחות אצלי זה ככה

ואז מה הן מצפות שאני אעשה עם זה? 

אז אם נניח מישהי שולחת "היי מה נשמע" את אומרת שאפשר מיד להגיד "אשמח לראות תמונה"?

לא יודע.. נשמע לי די מזלזל כלפי הצד השני. או שזה רק אני?

כמובןultracrepidam

תשאל "את מאלה שאוהבות שמבקשים תמונה או לא? כי אם מפריע לך אז אני לא אבקש"

אוקיי, ואם לא אז להגיד לה אל תחשפי בכלל וזהו?מבקש אמונה
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך ל' בתשרי תשפ"ב 15:30

כי אם היא מתכוונת לחשוף באמצע השיחה זה לא לעניין ואת זה אני לא אוהב

זאת אומרת, להתייחס לזה כ: "או אין תמונה בכלל, או לראות על ההתחלה"?

אולי...

אני מזדהה עם הדילמה שהצבת בהתחלהultracrepidam

אני מבין את הרצון שלא להראות לכולם, אבל אחרי הכל זה יוצר מצב בעייתי

מסכים שיותר חכם לעשות שיפתח אוטומטית כשמתנהלת שיחה בין הצדדיכבר לא ישיבישער

אתהy101
יכול לבקש מראש להציג תמונה. בצורה נעימה כמו:" הפרטים בכרטיס שלך נראים לי אשמח לראות תמונה".
וכן אפשר גם לאחר שראית תמונה לסרב בנימוס. לדעתי בשלב התחלתי כזה אין מה להיפגע כי לא היה כלום רק התעניינות בסיסית.
בנוסף אתה יכול לשער מראה כללי כמו גבוה מבנה גוף מנתונים שכתובים בכרטיס, ולפנות רק לכאלו שהנתונים הבסיסיים האלו מתאימים לך.
ההגיון בלא להציג תמונה הוא פשוט, באתרי היכרויות יש כאלה שפונים רק על סמך התמונה בלי קשר לשאר הנתונים.
תודה רבה!! מבקש אמונה
מעתיקה מפוסט של מישהי:
פורסם בכיכר השבת:

טובy101
אולי כי אני לא כותבת הרבה. אז אני פשוט כותבת את התוכן והמילה הראשונה בכותרת כי חיב כותרת (ואולי בכללי שיח כתוב פחות מובן מדבור).
בהצלחה!
שטויות, זה היה מצחיק סך הכלמבקש אמונה

תודה רבה על התגובה עזרת מאד

בהצלחה👍y101
זה קצת מרגיש לי כמו בנות שמנסות לשחק אותה "קשות להשגה"תורם דם

מנגד בנות כנראה יגידו שזה שילוב של צניעות ורצון לפרטיות,
לצד רצון שיתיחסו רק לנתונים שלהן.

אישית אני מכיר מישהי יפיפה שהתמונה שלה היא פרטית.

זה טוב, מכירים את האישיות קצתהיום הוא היום
אחכ רואים את התמונה. משקללים הכל ומחליטים.
בשעה מסוימת נסגרות כל הדלתותאדום

מתי ננעלה הדלת שלכם?

הדלת לאהבה, נישואין, זוגיות

מה הייתם עושים אחרת?

שום דלת לא נסגרת לעולםלאחדשה

הכל בר תיקון בכל שלב.

חוץ ממה המעורבות בו בעיות נפשיות שלא ניתנות לטיפול.

מה שכן, לפעמים הדרך לתיקון כרוכה בעבודה גדולה, אמיתית, כואבת, מורכבת, מאמצת, דורשת...

השאלה אם יש מספיק אומץ

אני מכיר מספיקאריק מהדרום

מתמודדי נפש עם בעיות שלא ניתנות לטיפול נשואים.

לא אמרתי את זה בשום צורהלאחדשהאחרונה

אמרתי שהדלת עלולה להיסגר כשהתמודדות נפשית מעיבה על זוגיות בצורה אלימה ורעילה.

לא אמרתי שמתמודדי-נפש לא יכולים לחיות חיי נישואין אוהבים, מיטיבים ונעימין.

גםoo

אם דלת ננעלה

לא משנה אם אתה נעלת או מישהו אחר

תמיד ישארו דלתות נוספות

בכל נושא ובפרט באהבה

עם עבודה נכונה

הדלת הבאה יכולה להוביל למקום טוב יותר

תמיד יהיו ספקות?עַלְמָה

אומרים שתמיד יהיו ספקות..

השאלה כמה לחכות ולמשוך את הקשר עד שמחליטים שזה זה?

כאילו, מתי נכון לשים סוף לספקות ופשוט לבחור?

למען יראו ויראו...😌שבורת,לב

צוות הפורום מאחל לכם ולכן שנה טובה 🍎🍯ברוקולי

שנה של בשורות טובות, לכלל ולפרט.

תתברכו בשנה החדשה באמונה ובשמחה, לעשות את ההשתדלות ולתת לקב"ה להוביל את הדרך.

שנה של הצעות טובות ומדויקות, שמכבדות אתכם ואת מי שאתם!

שתזכו להיכנס לקשרים בלב פתוח ובאומץ, לתת מקום למה שיכול לצמוח וגם לקבל בהירות כשצריך.

ובעזרת ה', שתזכו לראות השנה קשרים טובים הופכים לבתים נאמנים בישראל.

ולקראת השנה החדשה, אם במהלך השנה מחקנו, ערכנו, לא נתנו מענה או שבדרך פגענו במי מכם - מבקשים סליחה ומחילה. הכול נעשה מתוך רצון לשמור על הפורום כמקום טוב, מכבד ומיטיב לכולנו באמונה ובתקווה להוות עוגן בדרך לבית.

מצוות הפורום

@ברוקולי @יעל מהדרום @ארץ השוקולד @נגמרו לי השמות

אמן וכן לאמוראביעד מילוא

אמן! שנה טובה בשורות טובות ותודה על ההשקעה בניהולתפוחית 1

אמן ואמןנגמרו לי השמות

מצטרפת מכל הלב ❤️

שנה טובה ומתוקה, גמר חתימה טובה לחיים טובים, לשלום ולכל הישועות.

ב"ה גאולה שלמה פרטית וכללית לכולכם 🙏🌷🏠

שנה טובה גם לכם, תודה על הכלנוגע, לא נוגע

שיתגשמו כל משאלות ליבכם לטובה,

גמר חתימה טובה

אמן וכן למראביעד מילואאחרונה

מחרפן אותי הקטע הזה של הבניםאורי ציון

לפסול בחורה רק בגלל שהיא טסה לחו"ל.

זה לא אומר כלום חוץ מזה שהיא סקרנית ואוהבת להנות מהחיים.

אני בחורה דוסית מבית דוס, ההלכה היא נר לרגלי, ובכל זאת כל כך הרבה בחורים פוסלים אותי עוד בשלב ההצעה רק בגלל ששמעו שאני טסה לחול. ביקשתי מחברות שלי להפסיק להגיד את זה בבירורים, אך אחרי דייט אחד, אחרי שביררו את העניין הם חותכים בגלל הנקודה הזאת. מבחינתי זה אחלה סינון לאיזה בחור יש שכל ישר והגיוני ולמי אין. אבל עדיין זה מחרפן אותי.

מה אתם חושבים, לגיטימי שבחורים יפסלו על זה בלי לברר מאיפה זה נובע ולמה, או לא?

עדיף להגיד בבירורים ולהסתכן שזה יגרום לבחור מראש לדחות את ההצעה, או לא להגיד ואם הוא שואל בדייט אז לספר ולקוות שהדייט לא היה לשוא כי גם ככה יחתוך על זה.

מה אומרים?

שני הצדדים לגיטימיים בעיני, מדהה יותר עם הצד שלךadvfb

יש הרבה אנשים שתופסים את הדת כעניין טכני.

עשית א' ב' ג' - אתה דתי.

לא עשית - אתה לא.

עשית ד' ה' ו' - אתה זוכה גם לטייטל "תורני"

לא עשית - אתה לא.

אממ יש בזה צדק מסויים וברור שאיפשהו עובר הגבול.

מזדהה מאוד עם הלך הרוח שאת מביאה - המוטיבציה לעשיית פעולות היא לא פחות חשובה מהעשייה עצמה. היא ה"נשמה" שנותנת משמעות לעשייה.

בכל מקרה, לגופו של עניין

אם ככה אדם מגדיר את הדת מבחינתו - זכותו המליאה. מי יגיד לו לא לעשות את זה? יש בחירה חופשית בעולם.

ובאותה מידה - זכותך לבקש מאנשים להציג אותך כפי שאת חושבת. יש לך עולם ערכים ואת רוצה שיציגו אותך לפי עולם הערכים שלך, בדגש על להגיד את מה שנראה לך עיקרי ולא את מה שנראה לך טפל. יש יותר פשוט מזה?

יש מן אשליה כזאת שאנחנו צריכים להתאים את עצמנו לאיזה מילון מושגים דמיוני ביחס לאיך רמה דתית נשקפת אבל כל זה עורבא פרח

בדידות ו-AIבחור עצוב

יצא לי בזמן האחרון להתקל בכמה בנות תורניות בגילאי 30+ שמשתמשות בכל מיני כלי ai כמין חבר\ אוזן קשבת\מטפל או שילוב כלשהו של הנ"ל.

שופכות לפני הai את ליבן, מקבלות ממנו חיזוקים ויוצאות מעודדות.

נתקלתם בתופעה כזו? אני היחיד שנתקל וזה מפריע לו?

( סוג וגילאי הבנות שכתבתי הוא כי איתן בעיקר יש לי ממשק, מעריך שקורה בשאר הגילאים והמגזרים)

לפחות הן לא מתחתנות איתו..intuscrepidam

תופעה נפוצהoo

אבל מה הקשר לבדידות

ולמה שזה יפריע

חופשי אחי גם בנות 18 19 ככה.. כל היום על זה.בנות רבות עלי

ניסיתי לשכנע מישהי שתפסיק ושהוא סתם מבלבל אותה עם שטויות, לא מקשיבה...

>>ברוקולי

בעיניי הכול עניין של מינון. הבעיה מתחילה כשנוצרת תלות- כשהוא הופך לכתובת הרגשית הקבועה או מחליף קשר אנושי.

זו בדיוק הנקודהבחור עצוב

שלי ממש חמודהפי

פסדר מאמינים לךבנות מרכלות עלי

חחחהפי

זה אכן טבעי כשאנשים במצב של בדידות כמו שכתבתמתוך סקרנות

הבעיה היא בין היתר שהוא מתחנף ומרצה ולא מאתגר.

נתקלתי בזה לא מעטמשה

להבנתי הוא נותן עצות לא רעות בכלל לנשים, והרבה פעמים לא מתאימות בכלל לגברים.

מעניין, כולם ככה? גם גרוק?מתוך סקרנות

לא מדוייקמשה

נתתי פעם תאור של קשר חצי רעיל (לא כזה שמרעילים בכוונה, אבל כזה שלא בריא לצד הגברי שבעניין).

GPT הציע להמשיך

ג'מיני ממש צעק שזה קשר רעיל ושנכון להפסיק אותו. אבל רק לאחר עוד קצת התכתבות.

גרוק לא זוכר מה הייתה התשובה. אבל יהיה מעניין לנסות. אני אחפש אם יש לי את השאלה.

ראיתי פה ושם התייעצויות עם GPT של נשים עם שאלות נשיות (וגם ניסיתי לבדיקה) והיה ניכר ממש שהוא מוטה לכיוון הזה.

מקום אחד שהיה בו מענה לא רע לגבר: מודלים סיניים לא מצונזרים. המצונזרים עושים את מה ש"נכון" ופמיניסטי.

אבל יש גם צד שנימשה

GPT ודומיו מעולים בצורך לקחת משהו שאדם כותב ולעשות לו שיקוף. זה נותן תועלת בערך כמו לכתוב בשביל עצמך (תרגיל ידוע לניקוי הנפש מעומסים שעובד יפה) וגם קצת כמו המנגנון המקובל באחת החסידויות לכתוב ליהודי שכבר לא איתנו.

העניין עם GPTבנות מרכלות עלי

זה שהוא יכול לשנות את דעתו תוך כדי תנועה מאות פעמים אם זה מתיישר עם דעת השואל.

אז אני לא יודע כמה נכון לשפוט אותו כמישהו עם מערכת מוטה לצד כזה או אחר...

במקרה של גבריםמשה

הוא פשוט נותן עצות לא נכונות. גם אם הוא "נוטה לכיוון".

בינה מלאכותית לא יכולה להוות קשר אמיתיאביעד מילוא

אין לה באמת אינטילגנציה רגשית ויכולת חשיבה מורכבת זה ניתוח שכלתני של מה שאתה כותב לו. מעבר לזה יש סכנה שכשפורקים רגשית לבינה המלאכותית הוא גורם לנו לפתח אליו מעין מערכת יחסים שהיא מסוכנת בקלות היא יכולה לנתק אותנו מהחברים שלנו.

גם אני שמתי לב לזהמתוך סקרנות

אבל, נראה לי שגרוק פחות מפחדים מהשטויות האלו

תנסה, תספר פה על התוצאותמשה

נסה גם את ג'מיני.

זה לא מפחיד להשתמש בסיניים?נקדימון

התלבטתי אם לנסות את deepseek ובסוף וויתרתי.

נתקלתי בהרבה כאלו,וגם אני לפעמיםעַלְמָה

לא תקין, לא בריא, לא בעד

אבל כן...

יש דברים כאלהshindov

לא צריך להיות בת בשביל זה... מסוכן ביותר.

הי, אני אוהבתאנוני.מית

למה זה רע?

זה מחליף חבריםאביעד מילוא

וגם מבזבז זמן ותנסי לחשוב כמה זה מנתק אותך מהיום יום וחוסם את היכולת להיפתח רגשית לבני אדם

זה כליoo

תלוי איזה שימוש עושים בו

אפשר לתעל אותו ואפשר להתבזבז איתו

ובAI זה בריבוע

כי בשימוש נכון הוא מתאים את עצמו והתועלת עולה

ובשימוש גרוע להיפך

אתה צודק, מצד שני גם הפורום יכול להחליףמתוך סקרנות

קשרים פרונטליים...

העולם הולך לשם בכל מקרה, צריך לחשוב מה עושים ואיך לוקחים את זה לטוב, אם זה אפשרי...

We live happily ever afterנעמי28

והוא לא משאיר את הנעליים בסלון

בסדר, זה לא שהוא מוריד זבלנוגע, לא נוגע

למה לאאורי ציון

בסוף הבינה המלאכותית חשופה לכל המידע שקיים ברשת, חשופה להרבה מאמרים פסיכולוגיים וידע מקצועי. למה לא לנצל את זה?

בנוסף יש לה מוח גדול, אמנם מלאכותי אך עדיין מתפקד והיא יכולה לעשות סדר במחשבות ולעזור ולהעלות נקודות.

כמובן שצריך להשתמש בה בגבול הטעם הטוב. אני מכירה מישהי שכשבחור מסוים נפרד ממנה אמר לה שזה בעצת הצ'אט. זה מוגזם בהחלט.

אבל אם סתם מתבכיינים לו, בעיני סבבה.

*ולמה הדגשת שהן תורניות? אם זה בעיה זה בעיה לכולן בכל המגזרים.

הוא גאון איטלקטואליתאביעד מילוא

אבל הוא לא גאון רגשית, חוץ מזה תחשבי גם על ניצול הזמן שלך מולו

הוא סופר גאון רגשית, פשוט זה עניין של ניסוי וטעייהנוגע, לא נוגע

צריך לפעמים להקשות עליו, להגיד לו להעלות רמה, ולדייק אותו. כלומר להעלות אותו על המסלול האישי שלך.

פעם קראתי כתבהמשה

על מישהי שנפרדה מהחבר שלה בגלל שהיא הבינה שהיא פשוט נמצאת בתוך לולאת צ'ט. הוא פשוט אמר לו מה לעשות והוא עשה.

די נוהפי

הוא לא באמת יכול להחליף בן אדם

הוא גם קוטע כל רגע ומביא מלא עצות

הוא נכשל בתור גבר או אישה

נקווה שלאבחור עצוב

שתהיה שנה טובה! בע"ה כולנו נמצא את החצי השני שלנו ולא נזדקק לפתרונות ביניים.

השאלה האם יש מעגלי תמיכה נוספיםadvfbאחרונה

זה שהAI עושה את זה זה לא הבעיה, הבעיה אם יש עוד מעגלי תמיכה או אין.

לא נתקלתי בזה

לצאת עם בחורה שחזרה בתשובהארץ חדשה

אחרי דיון עם חבר

הייתם יוצאים עם בחורה שחזרה בתשובה, וככל הנראה גם לא בתולה? או שזה יפריע לכם?

זו שאלה מורכבתאביעד מילוא

יש כאן כמה שיקולים:

1. לאיזה כיוון היא חזרה בתשובה? מה עולם הערכים שלה? האם המנטליות שלה קרובה לשלי?

2. זה שהיא הייתה בקשרים עם בחורים לפניי החזרה בתשובה זו גם שאלה. ברור שהלכתית יש כאן בעיה האם אחרי שהיא חזרה בתשובה אני צריך להתייחס לזה?

אני אישית חושב שרק אחרי הבירור הזה יהיה ניתן לענות ואם ז מתאים לא אשלול (בתנאי שזה באמת מתאים למנטליות ולעולם הערכים שלי

יש די והותר נושאים המחייבים התאמה - ואם קיימתפ.א.

ההתאמה - שתי הנקודות הללו לא יפריעו.

אתה יודעאריק מהדרום

השאלה הזו נשאלה בפורום הזה במהלך השנים עשרות פעמים על בנים ובנות רק ברגישות יתר, בדיסקרטיות ובצנעה בלי להכניס את הבעיה שכולם מבינים לתוכן ההודעה ובניסיון לא לפגוע באף אחד מהמשתמשים.

כולה אמר בתולה אפשר לחשובintuscrepidam

מכל המעלות שהתורה יכלה לספר על רבקה, הדבר היחיד שהתורה כתבה הוא שהיא הייתה בתולה.

לא צריך להגזים, יש אנשים שמפריע להם להיפגש עם חוזרים בתשובה בגלל המשפחה, יש כאלה בגלל תרבות, אז הוא דייק לנושא שמפריע לו.

מסכימה עם ההערהאורין

תלוי איזו חוזרת בתשובהPaslash

אם היא חזרה בתשובה לכיוון של פולחן צדיקים (וד"ל) אז התשובה היא לא. אבל אם היא פשוט החליטה לשמור מצוות - למה לא? בגלל שזה פורום דתי אני נמנע מלהשתמש בשפה גסה, אז הניסוח הכי מעודן שאני יכול לומר זה שלא משנה לי עם מי היא הייתה כל עוד היא לא החליפה בני זוג כל שני וחמישי.

רחב החליפה כל ראשון שני שלישי רביעי חמישי שישיטובע בפוף

ושבת גם איתה לא הייתה יוצא?

וואללה לאPaslash

היא כנראה הייתה דוסית מדי בשבילי 😅

היא הייתה מוכרת מזונות, כידועshaulreznik

ושום דבר אחר, חחחחחחחח

וכי אלו שנוהרים אחרי פולחן צדיקים נשארים רווקים?פ.א.

באופן טבעי, אישה מסוג זה ואורח חיים כזה, תמצא חתן מתאים.

או אלו שנוהרות אחרי הצדיקות שמפעילות אירועי הפרשת חלה עם משפיעניות רשת - גם הן מוצאות חתנים מתאימים. ושם די בוודאות יש הרבה מאוד חוזרות בתשובה.

אכן כןPaslash

אך אני לא הייתי לוקח אותן

כן, יצאתי בעברארץ השוקולד

יש כאן אתגר גדולאביעד מילוא

אם יש יכולת לגשר על הפערים השמיים הם הגבול. אני כן אומר שהאתגר הוא השפה שיש מנטליות שיש בה שפה מסוימת זה מאתגר לגשר בה על הפער אם הצד השני לא מכיר ונמצא שם זה אפשרי אבל מאתגר

תכלית החיים!Nachman Wilhelm

הארה מול האפלה: חזון הנצח וייעוד האדם מול תפיסה חומרית חולפת

יש המתבוננים במשפחה ברוכת ילדים ורואים בה "דלות" או "כניעה", אך מבטם נעצר במעטפת החומרית בלבד. השאלה המהותית היא: מהי מטרת הבריאה ומהו תפקיד האדם עלי אדמות בשנותיו הספורות? אם התכלית היא נוחות רגעית ומיצוי עצמי אנוכי, הרי שדבריך "מתאימים" לך. אך אם נרכיב את משקפי התורה והמצוות, נגלה עולם אחר לגמרי.

המצווה הראשונה בתורה, "פרו ורבו ומלאו את הארץ", אינה רק ציווי ביולוגי, אלא היסוד להמשכיות האלוקית. ההשקעה במשפחה היא השקעה נצחית, המביאה להתעלות הנשמה ללא הפסק בנצחיות של הבורא. המטרה העליונה היא חיבור לבורא יתברך וגילוי אלוהות בעולם הזה התחתון. דווקא מתוך הריבוי והעמל, נבנה בניין עדי עד שמתקן את השלילה שנגרמה מחטא עץ הדעת, כפי שמבארת תורת הקבלה.

כל ילד הוא נשמה נצחית וחלק מהתוכנית להפוך את היקום למשכן לו יתברך. מי שחי בתפיסת "אכול ושתו כי מחר נמות", מחמיץ את המהות האמיתית של הקיום ובוחר בחיי שעה על פני חיי עולם. אנו לא משועבדים לערכים עבשים, אלא מחוברים למקור החיים ולחוקים שמובילים לשינוי מהותי וחיובי בנפש, עד להשגת חיים נצחיים ושונים בתכלית. כפי שנאמר: וזרח בחשך אורך ואפלתך כצהרים (ישעיהו נח). וכן: כי לא על הלחם לבדו יחיה האדם כי על כל מוצא פי יהוה יחיה האדם (דברים ח). וגם: ונגלה כבוד יהוה וראו כל בשר יחדו כי פי יהוה דבר (ישעיהו מ). האמת אינה נמדדת במטרים רבועים של מגורים, אלא בגודל השליחות ובנצחיות הנשמה.

אין סיבה שלא.shindov
עבר עריכה על ידי shindov בתאריך כ"ב באלול תשפ"ו 15:16

גם גרושה לא בתולה, וגם לא אלמנה. ר' עקיבא נשא את אשתו של טורנוס רופוס הרשע. לא הייתה בתולה. אם אתה כהן גדול הסיפור שונה.

אדם שבוחר מעצמו לעבוד את ה' הוא במעלה גדולהמקריוס

אם היא "נורמלית" כפשוטו, ולא מתוסבכת, זה מצוין. היא תרים אותך ואת הבית כלפי מעלה.

ההתנסות המינית לא תהיה שיקול ממשיadvfb

המנטליות כן

שאלה מורכבתמבולבלת מאדדדד

אני מניחה שאם הייתי רווקה, אז התשובה שלי כרגע היתה לא. ואם זה היה עוד כמה שנים, הייתי עלולה להתפשר על כן.

אבל אין לי בעיה עם חוזר בתשובה, בכלל. הדבר היחיד שהיה מפריע לי, זה הפחד שהוא יחשוב על הקודמת (קודמות?) וישווה. לא בגלל ההתנהגות והמצב שלו אלא בגלל שאני לא רוצה להרגיש בתחרות סמויה עם מישהי. ולכן אני גם קוראת לזה להתפשר- כי זו סיטואציה שלא הייתי מוכנה להכניס את עצמי לתוכה.

אחרי שאלה כזאתאשר ברא

הייתי ממליצה לחוזרת בתשובה לא לצאת איתך או עם כל בחור שמתכנן לשאול שאלה כזרת חסרת טאקט ופוגעת.

מרגיש לי כ"כ מתנשא להיות "הדתי השמור מבית", מדובר בנשמה שיצאה מהמקומות שהייתה בהם ובחרה בדרכי תורה, שרוצה להקים בית של קדושה.

עם כל הכבוד כאשר אלה הדברים שאתה מסתכל עליהם עוד לפני שהכרת בחורה כזאת, אז גם אם תצא עם חוזרת בתשובה לא באמת תכיר אותה כי תגיע מהמקום המתנשא והשיפוטי, שלא יהיה מפגש חוץ מהמחשבות האלה.

צריך להגיע עם הרבה אומץ והכלה לפגוש משהו שיש בו גודל, עוצמה ואנושיות.

ואחת כמה חוסר מושלמות. בטוחה שגם אתה לא בבחינת מושלם.

זאת זכות, לא פחות ולא "ברירת מחדל" או "סוג ב'." וכל הדברים האלה.

עשתה תשובה, בחרה וחיה דרכי תורה- אז מה יש להזכיר לה את החטאים שלה?

אף אחד לא מגיע עם פנקס לפגישה ומזכיר לך על מה אתה עברת ומה אתה לא שמרת.

יש הרבה שאלות מעבר להיותה בתולה או לאshaulreznik

בראש ובראשונה, הפז"ם הדתי שלה. מן הסתם, במשפחה שלכם אימא לימדה אתכם קריאת שעל המיטה, אולי שרה את "מודה אני", קראה ספרים של סופרי ילדים דתיים וכו'. השאלה היא אם חוזרת בתשובה הספיקה להכיר את התכנים הללו ותאורטית, בכוחה להעביר אותם לילדיכם המשותפים.

נקודה נוספת: כיצד ההורים שלה מתייחסים לדת, ומה תהיה מידת ההשפעה שלהם על הנכדים.

מה שחשוב לךנחלת

בעלות תשובה, שבחרו (בעצם, שהשם גרם להן לבחור..), הן, לענ"ד, משכמן ומעלה.

לעזוב הכל, ולהתחיל לקיים חיים שיש בהם עול. כן. עול מצוות. זה לא פשוט בכלל.

הן לא גדלו כך. האין זה אומר הרבה לזכותן?

אבל לא באנו כאן לדבר על מעלתן ומעלתם של החוזרים בתשובה, אלא:

מה חשוב לך.

אם הדברים שציינת חשובים לך, ועלולים ללוות אותך אם יווצר ביניכם קשר

רציני - אתה צריך לחשוב על זה שוב. לא לכל אחד זה מתאים.

מכל מקום, חושבת שבעלי תשובה מתאימים...זה לזו. בדרך כלל, אותה מנטליות,

אותם שלבים בחיים, אותה התמודדות.....

אלא אם כן, הדתי מאוד מכיל, עם "ראש גדול"......

אנקדוטה:

לרב אהרן שטיינמן זצק"ל, הגיע בחור חרדי כדי להתייעץ איתו על הצעה

שהוצעה לו:

בחורה חרדית ש"ירדה" מהדרך ושבה בתשובה שלמה.

על השולחן ניצב בקבוק יין. הרב שטיינמן דפק על השולחן

והוא, שהיה שיא העדינות והשלמות בין אדם לחבירו,

אמר בקול קשה: אני אוסר עליך לגעת בבקבוק הזה;

אתה כופר!......

אם אתה לא מאמין באפשרות של החזרה בתשובה,

אתה כופר!

לא שחור לבןבננה צהובה

עם כל הכבוד לכל מי שמייעץ כאן. נראה לי לחפש תשובות אצל מי שנמצא בעניין.

מכירה זוגות שאחד חזר בתשובה והכל נפלא, ויש כאלה שעוברים משבר (קוראים לזה משבר 15 השנים) ופתאום מתגעגעים להמון דברים שהיו בילדות/נערות/בית אבא.

ואז פורקים עול בצורה קטנה או

בצורה גורפת.לצערי מכירה מקרה שאישה עם 4 ילדים שחזרה בתשובה אחרי כעשור החליטה שזה לא מתאים לה ועזבה הכל.

מאוד מורכב.

זה עלול לקרות גם אצל דתיים מביתנחלת

אבל לא יודעת מה היחס ביניהם לבין החוזרים בתשובה שחוזרים שוב בשאלה...

מכל מקום, רוב בעלי התשובה המוכרים לי, יציבים, מאוזנים וגם....סוג של צדיקים. וגיבורים. באמת.

תלוי אולי לפני כמה זמן היא חזרה בתשובה, אם היא לא קיצונית מדי, אם היא מאוזנת כבר, בריאת

נפש.... איך הקשרים שלה עם משפחתה (כמובן שצריך להיות מודע לעובדה שסבא וסבתא הם

לא שומרי מצוות ואיך לשמור על הילדים מצד אחד ולשמור על יחסים טובים מצד שני - אבל זה

לפי דעתי, לא אקוטי. אבל שוב, זה מאוד תלוי בך: כמה אתה גמיש, רחב אופקים, יודע להכיל,

מאוזן, יכול להציב גבולות בצורה נעימה, לא היסטרי.....)

יש אגב בעלי תשובה שנכנסו ממש לעולם הדתי, כל כולם והתנתקו ממש מכל העבר ויש

כאלה שלא; שמתגעגעים לפעמים לספרים שאהבו, מוסיקה שאהבו, לבטן גב בחוף

גדול, רחב, נדיב לעומת פיסת חוף צרה, חנוקה, צפופה, חורקת זיפזיף מתחת לכפות הרגליים

הנרתעות..., וכו'. רוצים באמת להיות על טהרת הקודש, אבל לא מצליחים באמת להיות

שם. אולי זה סוג של נשמה, או מבנה נפשי, או עד כמה החילוניות השפיעה עליהם....

ועדיין, מנסים לשמור בכל כוחם, ככל שביכולתם, על המצוות, אוהבים שיעורי תורה

רוצים להשתפר במצוות שבינם לבין המקום ובינם לבין הזולת....

לא יודעת מי יותר נחשב אצל השם.... מי יכול לדעת?

אז, תלוי איזה סוג היא ותלוי.....איזה סוג אתה!

בהצלחה!

מבחינת חזרה בתשובהניק חדש2

זה מאד תלוי באיזה אופן היא מתנהגת עכשיו.

לעיתים לחוזרים בתשובה אין אפור. רק שחור או לבן.

וזה עניין הרבה יותר מהותי ממה שציינת.

אנשים כל כך שונים אחד מהשני. אבל אני...שנונימיאחרונה

בשבילי אם היא יפיפייה, עדינה ומאוהבת בי -

אז כן.

אם ההפך,

לא הכי יפה, מחוספסת ואין לה ניצוץ בעיניים -

ועוד היה לה גברים לפניי?!?!?

אני בורחחח!!!!

שאלת המשךפצלשלי2

שלום, (אני פצלשלי מהשרשור קשר צעיר… פתחתי חדש כי איבדתי תסיסמה)

חשבתי הרבה והתייעצתי בנוגע לקשר ובסוף החלטתי שאמנם יש אי אילו פערים בנושא הדת אבל בסוף אני מעוניין לגשר עליהם ולהתגבר עליהם

אז רציתי להתייעץ בנושא, איך מכילים ומתגברים על פערים?

אני אתן דוגמא קיצונית שאני לא ממש יודע לנסח טוב (זה ממש יישמע נורא ואני מבין את כל אלה שיגידו שזה לא ענייני ואני לא צריך להיכנס לזה, מצד שני בסוף זה כן רלוונטי לביתי שאבנה, אז לעזור ליהודי לקראת חתונה אולי עדיף מאשר להוציא עליו עצבים) אבל למשל קשה לי כשאני הולך ברחוב ו(חס ושלום) אני רואה בת אחרת שדווקא כן לבושה באופן צנוע יותר, ואני שואל את עצמי אם אני בוחר נכון. ברור לי שזה עניין של איזהו העשיר השמח בחלקו, אבל יש גם עניין זוגי פה בנושא. בקיצור הניסוח שלי גרוע וזה ממש לא נוגע רק לצניעות פשוט זה יחסית קיצוני.

אני בבלאגן פה. אשמח לחכמת ההמונים!

(נא לא לכעוס עליי)

שאלה גדולה שאלתלגיטימי?

וזו בדיוק תובנה #1 שלי:

תובנה #1 - לקראת נישואין וזוגיות

זה הבסיס, וצריך ללמוד על זוגיות.

אבל נראה לי יותר עקרוני מזה:

אם אני מבינה נכון, שניכם עוד בשלבים ראשוניים של גיבוש זהות עצמית. אלו השנים של עיצוב האישיות הרוחנית. כשאנחנו במסגרת של תיכון, יש פחות מקום של בחירה ועצמאות, וזה מתבטא בשנים שאחר כך - מהן הבחירות שאני עושה? ממי אני בוחר ללמוד?

המקום שבו גדלנו, אותו ההורים שלנו בחרו, זה לא בהכרח מה שאנחנו נבחר - ובטח שלא אחרי שינוי משמעותי של שירות צבאי (או לאומי). איך שאתם היום, כפרטים וכזוג, יכול להשתנות בצורה דרסטית בשנים הקרובות, לכל כיוון.

מעבר לזה, כמה עניינים נוספים:

1. כבני זוג, אנחנו לא אחראים על עבודת השם של השני. נכון, יש כיוון, יש דרך, יש שאיפות משותפות לבית - אבל בפרקטיקה, אני מאמינה שאין לי מקום להתערב.

במילים אחרות: אנחנו מתחתנים עם האדם, לא עם קיום המצוות שלו. נכון, זה צד מסוים של האישיות - אבל יש עוד הרבה.

אני מניחה שלא כולם יסכימו איתי, וזה בסדר, אבל מה יקרה אם בת הזוג שלך תחליט יום אחד להיות חרדית? חב"דניקית? גוראית? חילונית? מסורתית?

אני חושבת שלעמדה הרוחנית יש השפעה גדולה על הקשר, ואנחנו רואים זוגות שנפרדים על רקע זה - אבל גם כאלו שמחליטים להישאר יחד, בגלל האדם שאיתו התחתנו. (אאלט כך קרה למנהלת כאן).

[וגם צריך לשאול מה יקרה לחינוך הילדים - בהנחה שהיא לא משתנה, האם זה קו אדום מבחינתך?

2. זוגיות זה מקור של אור וחום, התעצמות וגדילה - אבל לא של טיפול. לטיפול הולכים לאנשי מקצוע. לברוח מבעיות בבית לתוך קשר זה רחוק מאוד מפתרון, ועלול גם להזיק לקשר.

3. האם בחרת נכון? עוד לא באמת בחרת, אבל שים לב - תמיד יהיו בנות צנועות יותר, וכל X אחר שתרצה. מה שהופך בחירה להיות נכונה זה המחויבות ההדדית שלכם. אם כל הזמן תפקפק בבחירה, אז זה לא יאפשר לקשר שלכם להתרומם. פזילה לצדדים לא תקדם אותך למטרה.

מותר לרצות ולחלוםלאחדשה

זה בסדר גמור שאתה רואה משהו ורוצה אותו, ולאף אחד אין זכות לכעוס עלייך בשל זה.

צריך לזכור כמה דברים-

1. פער דתי יכול להתרחב ולהצטמצם בלי קשר למה שהיה לפני החתונה. החיים קורים, דברים משתנים, לאנשים מוצאים את עצמם במקום אחר ממה שהתחתנו.

2. תחפש מידות ולא מעשים. כשיש בסיס מוצק וטוב של התנהלות נכונה ומידות טובות, השאר כבר יבוא מעצמו. ז"א אם האשה שלך מחוברת לעצמה ולאמת שלה, שואפת לבית של תורה פשוט עדיין קשה להם זה כיוון טוב.

לעניות דעתי זה עדיף מישהי שמתלבשת צנוע אבל מסוכסכת עם עצמה, חסרת ביטחון ועושה דברים כי צריך ולא כי היא רוצה ומחוברת..

3. תסתכל על המכלול. לכל אחד יש חיסרון. האם הפערים האלה מהותיים ההתנהלות החיים או פשוט לא מתכתבים עם מה שדמיינת לעצמך?

לעניות דעתי ניכר שאתה צריך לבנות את עצמךintuscrepidam

אתה צריך לבנות לברר עם עצמך מה חשוב לך, לבנות סולם ערכי, ללמוד תורה, להתחבר לישיבה ולרבנים, ומתוך כך להחליט.

כמו שאמרתי בתגובה הקודמת, אפשר לעשות את התהליך הזה עם הבחורה. אבל תברר איתה קודם מה היא חושבת. אמרת שהיא הולכת למדרשה, דבר איתה על ערכים, על השאיפות…

בא לי להיתפס דווקא לדוגמא שלךמדרשיסטית20

ולומר לך שהכי לגיטימי בעולם הרצון שלך שאשתך תתלבש צנוע!!

ירגמו אותי כל הפמיניסטיות הפרוגרסיביות אבל חוסר צניעות של האישה חד משמעית פוגם משהו בקשר האינטימי שלהם. הוא הופך משהו שאמור להיות רק שלהם כזוג, מקום של "סוד", מקום שהוא אינטימי ומיוחד להם- לנחלת הכלל. ברור שזה פוגע בזוגיות!! ברור!

אני לא יודעת אם בהכרח רואים את זה תמיד על פני השטח, אבל ברור שבפנים- זה משפיע. מותר לך לרצות שאשתך תשמור על צניעות ובכך תשמור על האינטימיות שלכם. מעבר לזה, ברור שחוסר צניעות חיצונית זו אמירה, וסופר לגיטימי שלא יתאים לך מבחינה תורנית האמירה הזאת.

האם בגלל זה נכון שתיכנס לה לעבודת ה'? לא. אבל מותר לך לחפש ולרצות אישה שמתלבשת בצניעות.

ביחס לשאלה המרכזית שלך- אני לא מומחית גדולה באיך מגשרים על פערים דתיים ותורניים, כי אחד מכללי הברזל שלי כשחיפשתי בעל זה שיהיה לנו שיח תורני משותף, שנסתכל על התורה מאותה נקודת מבט. וב"ה זכיתי וזאת אכן המציאות ואין ברכה כזאת! תענוג עצום!

הדבר היחיד שכן עולה לי זה שלפני שאתה ניגש לגשר על פערים אני חושבת שלפני הכל אתה צריך להחליט עד כמה זה חשוב לך. ואל תוותר על משהו מכוח האנרציה, כי זה יכול להתהפך עליך יום אחד ותהיה מתוסכל שויתרת על עצמך ועל משהו שחשוב לך.

זה לא אומר שאם תחליט שזה מאוד חשוב לך אז אוטומטית שווה להיפרד, אבל כן כשדברים יותר מבוררים לך באופן אישי, אז יותר קל לנהל שיח של גישור על פערים.

אגב זה לא סותר את מה שאמרתי מקודם לגבי לא להיכנס לעבודת ה' שלה, כי מראש שיח של גישור על פערים הוא לא שיח של "תשתני" אלא של "וואי אני מרגיש שהעקרון הזה נורא חשוב לי כי.... ומצד שני..... מה את מרגישה כלפי זה? איפה זה פוגש אותך?" ומשם מתגלגלים ומנסים להבין איך מגשרים על הפער ובמקרה של לפני נישואין- האם זה שווה לנו לגשר על הפער.

היחס ללבוש האישה בדייטים יכול לנבוע מ3 רבדים לענ"דadvfbאחרונה

רובד הלכתי - לבוש מסויים לא עונה על הקריטריונים ההלכתיים. סעיף בשו"ע, שצריך לקיים כמו כל הסעיפים שבשו"ע.

רובד הברית בין איש לאישה - לבוש לא צנוע פוגם בברית מההיבט האינטימי בין האיש לאישה.

רובד חברתי - לבוש מסויים מציין השתייכות חברתית.

דווקא אני מבין שבדרך כלל מה שמעסיק אנשים זה בעיקר הרובד החברתי, ואני אומר את זה בלי לזלזל בו כהוא זה, זה רובד מאוד משמעותי.

בעיני, הרובד של הברית הוא לא תלוי רק בקריטריונים ההלכתיים, הרי גם בהלכה יש מגוון *מסויים* של דעות. וחלילה אם נגיד על דעה מסויימת שמתירה טיפה יותר שהיא חס ושלום גורמת לפגם בין הברית לאיש והאישה. לכן, עניין זה גורם לי לתהות ביחס לכך האם הקריטריונים ההלכתיים הם הפרמטר המרכזי לעניין של הברית. בודאי שהם מעצבים את הברית, אך לא נראה לי שבצורה בלעדית.

העניין שלהכנס לעבודת ה', נראה לי שבהחלט הוא נכנס לה לעבודת ה' וזה לגיטימי מאוד. בפועל, עבודת ה' של האישה משפיעה על הבית כמו עבודת ה' של האיש.

הפתרון שהצעת בתור החלפת רגשות הוא בהחלט נשמע נכון לכל דבר שקשור לזוגיות. ליצור תקשורת מיטיבה ולהגיע להבנה הדדית והזדהות זה מדהים. ההתעסקות בפן הריגשי והתקשורתי יכולה להפרות את השיח וליצור מחשבות ורגשות חדשים של כל אחד מהצדדים ביחס לאיך שהוא תופס את הנושא. שיח זה גם יכול להגיע לקרבה שמאפשרת ויתורים והליכה לקראת אחד לשנייה. אמנם כמו שכתבת, ברגעי ההחלטה לפני נישואין, ההחלטה היא מאוד אישית - לשחרר או לא. מכיר חבר ששם תנאי לכיסוי ראש מלא אחרי החתונה והאישה החליטה לזרום. זה באמת עניין מאוד אישי.

בגלל שהוא עסוק בהשוואות נשמע שהעניין יותר חברתי.

אם עניין הברית היה פה המרכזי, ההשוואה בין נשים שונות לא היתה מתחילה. מה שפוגם בברית, בודאי לא ראוי לזוגיות.

תעשה לה טובה ואל תתחתן איתה.ניק חדש2

זה מתחיל בקטן וממשיך בגדול.

סליחה שתוקפנית.

מכירה יותר מדי מקרוב את ההשוואות הבלתי פוסקות האלה.

אם אתה רוצה דוסית תתחתן עם דוסית.

ואל תצפה ממישהי שכרגע לא דוסית להפוך לכזו.

מה עם אהבה?שנונימי

אתה מתחתן עם אישה שאתה אוהב?

או עם שמלה?

אם היית מבוגרנעמי28

הייתי מתייחסת לפזילות שלך החוצה.

אבל כתבת שאתה צעיר לקשר (תיכון?) + נכנסת לזוגיות ממקום של קושי נפשי + פערים + פזילות החוצה לחיפוש יותר טוב.

אולי פשוט קחו הפסקה אחד מהשני.

אתה עדין צעיר, תבנה את עצמך, תבין מה חשוב לך, כל אחד יפנה לחייו ולהתפתחות שלו ותדברו בעוד תקופה אם מתאים.

אני לא חושבת שבשלב כל כך מוקדם בחיים צריך להיות במקום של "להילחם על הקשר"

די מסכימה.נחלת

שאל את הרב שלךadvfb

שאלה על מיזםאביעד מילוא

מישהו כאן נרשם למיזם מפה לחופה וחזרו אליו משם? או מישהו קצת מבין איך המיזם עובד?

אשמח אם מישהו נרשם למיזם או מכיר למענהאביעד מילוא

לא ממש הבנתי איך הוא עובד ולא ענו לי מהתמיכה הטכנית של האתר

חיפשתי באינטרנטנקדימוןאחרונה

ובאתר שלהם יש רשימת שדכנים עם מספרי טלפון. תחפש את מי שהכי קרוב אליך ולנסות ליצור קשר ישירות.

אולי המיזם לא התרומם, ורק נשאר אתר...?

אולי יעניין אותך