לא מובן לי מה העניין עם תמונה פרטית באתר הכרויותמבקש אמונה

(אתם מבינים מה זה אומר נכון? זה שרק באישור שלה אפשר לראות)

איך שהיא פונה אלי אני אמור לבקש לצפות בתמונה? נשמע.. לא משהו

באמצע השיחה? ואם לא מוצאת חן, פתאום להגיד "אה לא, לא מתאים"? זה מאד פוגע

אז פונה אלי בחורה כזאת

אחלה, מתחילים לדבר והכל, פתאום באמצע שהשיחה בעיצומה היא אישרה לי לצפות בתמונה..

יופי, מה זה מועיל עכשיו? 

קיצור, מה הרעיון ואיך ההתנהלות... לא ברור לי

הרעיון הוא שלא כל אחד יראה את התמונה. מבין?כלי פשוט
אנחנו בני אדם לא תמונות במוזיאון
כן, זה ברור.. אני שואל על הקטע של האפשרות לחשוףמבקש אמונה

זה מכניס לקצת פלונטר לא נעים.. איך אני מתנהל מול זה?

אם זה רק חיצוני-להתעלם מהתמונה. עדיף לא לראות בכללכלי פשוט
ואם התמונה משקפת סגנון דתי או באופי אז מה הבעיה?
תגיד שאתה חושב שהסגנונות שלכם שונים
באמת עדיף.. אבל אם היא חשפה מעצמה זה כבר לא בשליטתימבקש אמונה

אי אפשר להתעלם בכוח.  אני לפחות לא יכול...

וזה לרוב מה שהן עושות.. קרה כבר כמה פעמים.

אז אני אמור לבקש ממנה "תעשי לי טובה, אל תחשפי את התמונה לא צריך?" חושב

כן אני אומר שאני לא רוצה לראותכלי פשוט
וואלה..מבקש אמונה

ואם אני כן רוצה לראות תמונה אבל לא רוצה לפגוע? מה אז..? לדעתך

מעניין אותי שמישהי מהבנות תענה פה,

מה הן מצפות שהגבר יעשה עם זה

דעתי שאין דרך כזאת. תרתי דסתריכלי פשוט
(לא הגיוני שאדם יעשה משהו שבמהותו מביא לפגיעה בלי לפגוע. כשאין הדרגה של קודם תמונה ואחר כך שמיעת פרטים כלליים על האדם ואח"כ הסכמה שרק אז מובאת לידיעת הבחורה יהיה בעייתי לבקש תמונה לדעתי)
תגיד "למען ההדדיות אשמח לראות תמונה..."נעימת הליכות

או תוסיף "אני מרגיש שזה מקדם את ההיכרות להבין את הסגנון של האדם"...

משהו כזה

וכן..זה לגיטימי לדעתי בפרט אם אתה חושף תמונה

סוף סוף הגיעה לשם כדי להכיר...

תודה על התגובה מבקש אמונה

יש פה בנות שיענו לי מצד הבחורה מה היא מצפה שיקרה?מבקש אמונה

>>ברוקולי

בנים ובנות שחפצים בפרטיות 

שלא מרגישים בנח שהתמונה שלהם גלויה לעיני כל ללא ידיעתם מי צופה. 

לגיטימי מאוד להגיד 
שתשמח לראות את התמונה 

מה גם שהרבה בנות אם הן מעוניינות בך יפתחו את התמונה עוד לפני שתבקש 

וואי, לדמיין את הפסקה השניה עושה לי- 🤢🤢🤢מדרשיסטית20
כי זה גס רוח.מדרשיסטית20
ויש בזה משהו שמרגיש לי לא צנוע.

זה כל התורה כולה באופן מקוצר.
תלוי איך מתנסחיםברוקולי
לא מסכימה.מדרשיסטית20
בעיני באופן עקרוני-בסיסי זה גס רוח.

הסברתי לך פעם את המשנה שלי בעניין, לא?
את צודקתרב שמואל
כאן בפורום, הרשעים הפולשים ששמורים את הציבור הדתי לאומי. ושונאים את הדת. ושונאים כל חוקיות מסודרת ומידות טובות מיושבות ומסודרות. והם אוהבים לעשות מזה צחוק, על ידי כל מיני 'עקיצות' קטנות, פה ושם. כל מיני משחקים מטופשים - וגם מרושעים.

והם הכניסו לפה סגנון כזה - שהופך מילים תמימות - לסגנון שמזכיר ומעלה אסוציאציות בעייתיות.

כי זה אהוב להם - השנאה, הבלבול וההפיכה של הסדרים - ההרס לכל חוק מאורגן - כל ההרס והשנאה הנ"ל - זה מטרתם האהובה להם. וזוהי מטרתם העיקרית, ומה שהם רואים בו דבר משמח ומשעשע ביותר - עפרא לפומייהו - עפר לפיהם של הרשעים.
לך ואמור לאומן שעשאניכבר לא ישיבישער
עבר עריכה על ידי ישיבישער בתאריך ל' בתשרי תשפ"ב 14:20

יכול להיות שיש גם סיבות והיגיון לא לבקש תמונה מראש, אני לא נכנס לזה.

אבל עדיין הצורך קיים פה וכך הקב"ה ברא את האדם. 

זה בטח לא משהו בעייתי ודוחה שיסביר את הסמיילי שהשתמשת בו

...כלי פשוט
משגע אותי שאנשים ממציאים דברים ואחר כך מוצאים לזה כביכול מקור בתורה.
אנשים המציאו שצריך תמונה הם ימצאו אמרות של חז"ל שקשורות לזה. כמו שהמציאו שבחור צריך לנסוע עד הבחורה ולא הפוך מצאו שהגמרא אומרת שתפקיד הגבר לחזר. לחזר כן, להיות פראייר או המשקיע והנותן היחידי בקשר לגמרי לא
לא אמרתי שמציאת חן זה לא פרמטר.מדרשיסטית20
רק אמרתי שהדרך לבדוק את זה דוחה אותי.

אני לא יודעת מה הפתרון באתרי היכרויות כי אני מדירה רגליי משם, אבל בבירורים יש דרכים אחרות לברר האם המראה שלה ירתיע אותך.
לא בא לי להתווכח בנושאכבר לא ישיבישער

אני רק בא לומר שהפיכת צורך של בנאדם למשהו דוחה ומגעיל - זה עצמו גם ממש לא יפה.

(ולא, אני לא יודע האם יש דרך לברר על מראה בלי לראות תמונה או להיפגש)

אבל ממש כתבתי במפורש שאני לא דיברתי על הצורך.מדרשיסטית20
הצורך עצמו לגיטימי. רק שיש על מה לעשות חשבון נפש בנוגע ל*דרך*.
יש דרך אחרת לדעתך?מבקש אמונה

בכללי? ברור!מדרשיסטית20
א. להגיד מראש איזה סגנונות מראה מרתיעים אותך לשדכן/למי ששואל אותך מה אתה מחפש. ככה שהם יודעים מראש לא לשדך לך משהו שלחלוטין לא מתאים בפן הזה.

ב. בשלב ההצעה לברר בעדינות דרך השדכן סגנון כללי של מראה/לספר מה מרתיע אותך ולשאול בכנות האם זה קיים.

זה נשמע מסורבל, אבל בעיני זה הרבה יותר מדויק ערכית.

תאכלס, לא ברור לי למה זה לא נכלל בתוך האיסור של הסתכלות. זה לא מבט ענייני, זה ממש לבחון את היופי. נטו את זה.
(אני יודעת שיש כאלו שיגידו שזה גם אינדיקציה לדברים אחרים, אבל מעבר לזה שאני לא מאמינה שזה נכון או שזה לפחות אינדיקציה מספיק טובה- את הדברים האלו ללא כל ספק אפשר לברר בדרכים אחרות).
^ ככה אני עושה כמציעה למי שלא רוצה להחליף תמונהברוקולי

ומסכימה איתך!
אני יודעת 😉מדרשיסטית20
האמת שאלתי ספציפית על המקרה שלי, אבל תגובה חשובה.מבקש אמונה

בגדול כשזה בכללי - דרך שדכן/חבר וכו' - אני בכלל לא מבקש תמונה ומעדיף להיפגש ככה.

אז אמרת דברים חכמים לטעמי,

אבל בעיה אישית שלי, לא נראה לי שאני יודע להגדיר מה בדיוק יכול להפריע לי במראה...

אז אני נפגש וזהו.

(אגב, כיוונת לדעתו של הרב בנציון מוצפי בעניין התמונות)

האמת שאני לא ממש אוהב את כל אתרי ההכרויות האלה...

אבל עם שדכניות לא ממש הולך לי אני שוכח לנג'ס להן ואז הן שוכחות אותי בוכה

אני יודעתמדרשיסטית20
אבל לגבי המקרה הספציפי שלך הגבתי כאן-
לא יודעת. - לקראת נישואין וזוגיות
ולכן בתגובה הזאת הגבתי כבר באופן כללי.

ואולי כדאי באמת לנסות בכל זאת לחבר קווים בין כל המראות (זה תקין להגיד את זה? חח) שהרתיעו אותך בפגישות. זה יכול לסייע..

ומבינה אותך, בהצלחה רבה!
אני הייתי שם יום אחד וברחתי, אז אין לי מושג מה הפתרון.

ושמחה שכיוונתי לדעת גדולים
אני לא בטוח שזה יותר צנוע מלבקש תמונהמישהו איתי
נראלי שלגבר דוס קשה יותר להגדיר בדיוק מה מפריע לו (הוא לא מסתכל בעיון..) וזה פחות צנוע לדבר על זה עם שדכן למשל.
...מדרשיסטית20
לע"ד זה יותר צנוע מאשר לבהות בתמונה. אפשר להסביר בצורה עדינה וכללית.
אבל יתכן גם שאני לא מספיק מבינה איך זה עובד מהצד השני..

אגב, הסוגריים לא מסתדרים לי עם תרבות החלפת התמונות.
אם מישהו מבקש תמונה משמע הוא כן מסתכל בעיון, לא?
מוזר לי אם זה עובד כך אפילו אצל בנות...ultracrepidam

באמת יש לך קטגוריות מראה "תקין" ו"לא תקין"? מישהו שיענה על התנאים על הנייר, ימצא חן בעינייך חיצונית?

וכדי לפרט איזה סוג של מראה מוצא חן בעיניו נדרש הרבה יותר מחשבה ופירוט מאשר כדי להסתכל על התמונה שניה וחצי ולהגיד "סבבה" או "לא נראה לי"

חלילה, זה לא עניין של תקין ולא תקין.מדרשיסטית20
זה עניין של מרתיע *אותי* או לא מרתיע אותי.
וכן, בהחלט יש לי קטגוריה כזאת.
וכן, עד כה השיטה הנ"ל עבדה יפה.

לגבי הפיסקה השניה-
לא יודעת, קטונתי מלעסוק בזה. באמת מעולם לא הייתי גבר. הצעתי את השיטה הנ"ל בתמימות, כי לי היא עובדת יפה, והיא פחות צורמת לי, אבל תאכלס, אני לא יודעת איך זה מתתרגם (נראה לי המצאתי מילה😁) בעולם הגברי.

בכל אופן, זה לא מוריד מכך שהחלפת תמונות בעיני היא בעייתית מאוד.
כמובן, הכוונה "רצוי" ו"לא רצוי"ultracrepidam

או כל הגדרה אחרת שתבחרי

הפסקה השניה - הופתעתי לשמוע שבעינייך השיטה המילולית עדיפה ושהיא יעילה בעינייך.

מסכים, יש בעייתיות בהחלפת תמונות. ובכל זאת גיליתי שזה הופך את החיים לקלים הרבה יותר מהרבה בחינות, והופכות את החיפוש אחרי זוגיות לאפקטיבי וקל יותר, ולכן היום אני תומך חד משמעית בהחלפת תמונות איכותיות ומחמיאות.

למה זה כל כך מפתיע?מדרשיסטית20

לגבי הפסקה האחרונה-

לכן אני משתדלת שלא לשפוט מקרים ספציפיים, כי זה באמת חוסך וזה באמת מורכב..

ועדיין, זה לא גורם לי להיות פחות להוטה על עצם הנושא.

לא יודעת, צריך למצוא פתרון אחר.

לא מצליח להבין איך מסבירים כזה דברמישהו איתי
אפשר לומר דברים טכניים (מתולתלת או בלונדינית) אבל לא מאמין שזה מה שמשנה למישהו.
לוידע איך אפשר להסביר דבר כזה שהרבה פעמים תלוי באובנתא דליבא.
ואם מנסים להיכנס להסברים זה הרבה פחות צנוע בעיניי מראיה קצרה של תמונה.
אולי אני לא מספיק מכיר אבל לא חושב שצריך לבהות שעות בתמונה, מספיק להסתכל כמה שניות כדי לסנן ברמה בסיסית
(זו בחינה של עד שיראנה..).

אולי זה תלוי בהבדל בין גברים ונשים ואיך הם תופסים את המראה של הצד השני🤷‍♂️

...מדרשיסטית20

בדיוק על זה היה הדיון עם @ultracrepidam.

מוזמן להסתכל בהמשך השרשור.

(ושמישהו יסדר כבר את התיוגים האלה!! אררר)

חח דווקא כאן ספציפית התיוג לא היה כזה נצרךמדרשיסטית20

הגבתי אחרי שראיתי את הדיון שלכם🙃מישהו איתי
...מדרשיסטית20

אז לא הבנתי, כי הוא כתב בדיוק את מה שאתה כתבת..

ועניתי שכשכתבתי את השיטה השניה באמת לא תירגמתי את זה למוח הגברי.

מבחינתי זה הרבה פחות התעסקות, אבל יתכן שאצל הצד השני יש התעסקות עם השיטה הזאת.

בכל מקרה נראה לי שזה שאין כאן עניין של ראיה, אלא רק תיאור תיאורטי זה עדיין הבדל משמעותי. 

באמת הייתי יכול לכתוב שאני מסכיםמישהו איתי
עם אולטרא (אני לא מצליח לתייג אז יולר נוח לכתוב בעברית).
למרות שבסוף הוא כתב משהו שלא בטוח שאנחנו מסכימים (מה בדיוק מטרת התמונה)

ותיאור תיאורטי יכול להיות הרבה יותר בעייתי, בבחינת הרהורי עבירה קשים מעבירה
...מדרשיסטית20

טוב טוב, נסוגה מהדיון הזה 😅

כי אני באמת לא מבינה בזה.

אין מה לסגתמישהו איתי
או שזה הבדל בין גברים לנשים (או לפחות רובם), או סתם בין אנשים, או שאנחנו מתארים דברים שונים באותם מילים וכו.
בכל מקרה, אני שומע את דברייך וחושב שהם חשובים
ואגב,מישהו איתי
מעניין אותי מה את חושבת על תמונות פרופיל בווצאפ.
אני יודע שיש הבדל וכו וכו ואין לי דעה ברורה בנושא.
אבל זה מתחבר לי..
...מדרשיסטית20

אכן גם אין לי תמונת פרופיל.

זה אומנם באמת לא בדיוק אותו הדבר, והדעה שלי פחות חדה על זה, אבל זה בהחלט מתחבר..

לא ידעתי איפה להגיב לכל הדיון הזהחצילים
אבל בגדול מסכים עם @מדרשיסטית20 בכל הקטע הזה של תמונות
אפילו לי שאני בן אין תמונה שלי בווצאפ (סתם נוף יפה) כי אני לא חושב שזה נכון לשים תמונה שלי במקום שכל אחד יכול לראות..
ולגביי בנות אני לא מתנגד נחרצות סתם כדי שהן לא ירביצו לי אבל בהחלט חושב שזה פחות מתאים..
@מישהו איתי
@ultracrepidam
@ברוקולי
ועוד מי שפה שמעניין אותו
אוסיף רגע אמירה שהרב שלי אומרמדרשיסטית20

(ומי שלמדה במדרשה ישר תזהה שאני גם למדתי בה🙈 אבל לא נורא)

שתמונת פרופיל (וגם לשלוח תמונה) זה כמו שאסכים שיהיה לבחור זר תמונה שלי בארנק שלו.

יפה מאדחצילים
זה קיצוני מדי מבחינתימישהו איתי
מה לעשות שזה לא כמו סתם בחור זר.
זה יותר מורכב🤷‍♂️
תשאלי אותו מה דעתו על האפשרותברוקולי

לצפייה חד פעמית שיש עכשיו בוואטסטפ
כך התמונה לא נשמרת
מה זה? הודעה שנמחקת?מישהו איתי
יש אפשרות עכשיו בוואטסאפ להגדירברוקולי

צפיה חד פעמית בתמונה , כך שהיא לא נשמרת ולא ניתן לפתוח בשנית

תעשה עדכון תוכנה ותראה בעצמך מספר 1 כזה כששולחים תמונה
וואלה טוב לדעת. תודה.מישהו איתי
אני לא חושבת שהוא יגיד משהו שונהמדרשיסטית20

מן הסתם יגיד שזה פחות גרוע. אבל העקרון עדיין עומד.

בכל זאת, זאת אחת ה-משנות שלו ;)

בדיוקקממלא כל עלמין

לא מזהה את הרב.. כנראה שאני בורה במדרשות 

לא מסכימה עם האמירהקל"ת
אבל גם אם נניח זה נכון, וואלה למה זה כ"כ אמור להפריע? מה החשש שאותו בחור יעשה עם התמונה? יסתכל וינתח אותה מידי יום? ברור שזה לא מה שיהיה. ובנוסף לכך , בעידן של היום, לכל מי שמעלה תמונות לפייסבוק, אז בכל מקרה ניתן למצוא את התמונות שם.
האנשים שלא יתנו תמונהממלא כל עלמין

גם לא יעלו תמונה לפייסבוק

לפחות לי אין תמונות ברשת

(אולי תמונות שחברות העלו בחשבון שלהן ולא שאלו אותי..)

מביןמישהו איתי
מותר לתת כאן גילוי נאות שאין לי תמונה בפרופיל ואני גם לא מבקש תמונה🤭?
מותרמדרשיסטית20

אבל כאמור, זה לא דיון ספציפי אלא עקרוני.

בעיני זה הרבה יותר צנוע בטח מול שדכן גברברוקולי

ו @מדרשיסטית20 עדה שכך אני נוהגת תמיד גם מול גברים ותמיד נרשמה התלהבות

על כל דבר אפשר לדבר בצניעות וגם להבין דבר מתוך דבר

בסוף מציאת חן נמדדת לבד. זה קריטריון מסנן צנוע בהרבה והלוואי ויותר אנשים היו נוהגים כך

$$ultracrepidam

התלהבות של השדכנים מזה שהיא מתארת את המראה שלה מילולית? וואו, מוזר לי. אולי כשאין תמונה הם שמחים שלפחות את המידע הזה אפשר למסור

עצם הדיבור וההתעסקות בעיני לא צנוע...

את המשפט האחרון לא הבנתי בכלל ואשמח שתסבירי ואתייחס

לא הבנת אותיברוקולי

לכתחילה, אם הנושא הזה יכול להפוך לאישיו, כדאי להעביר תמונה 

---

כשזה לא קורה / כשאין הסכמה להעביר תמונה ואז מתחיל שיח ודין ודברים על בקשה של תמונה 
על הסכמה לצאת או לא לצאת בעיני כל השיח הזה ו/או בקשת תמונות נוספות וכדומה הרבה יותר לא צנוע

אני חושבת שאם שדכן/ית שומע בצורה צנועה ומכבדת את הרצון של הבחור/ה במה הוא צריך בצד השני 
אז מראש ההצעות יהיו כאלה. 

ההתלהבות שציינתי היא מול בנים ובנות שלא מבקשים תמונה כי הם יודעים שאני מודעת לרצונות שלהם ויודעים שזה יכנס למכלול השיקולים בהצעה. 

ולגבי השורה האחרונה

בסוף החיבור והמציאת חן נמדדת במפגש אמיתי ולא בהכרח שתמונה כמסננת טובה יותר 

עם זה אני מסכיםultracrepidam

אני בהחלט מאמין שלהעביר תמונה מועיל מאד

אבל לא בעד לבקש תמונה

וואו, כאן אני ממש לא מסכים איתךultracrepidam

כי 

1 הביטוי "לא מתאים" הוא לא על מראה. מראה זה "לא מעוניין"

ההתייחסות למראה היא בדרך כלל לא "אני רוצה מישהי בגובה 160 עם BMI 28, צבע עיניים ושער X וכו'"

התייחסות בריאה למראה היא פתוחה לכל מראה, אבל כשרואים מישהי מסוגלים לומר האם ועד כמה המראה שלה גורם לרצון להתקרב (או להתרחק). וזה תלוי בהמון פרמטרים, באני חושב שאף אחד לא מקטלג ובוחן - זה לא הגיוני, לא בריא, לא נורמלי, ולא אפקטיבי. יכולות להיות שתי בנות עם תיאור מאד דומה שאחת יפה ואחת מכוערת (ובעיני מישהו אחר להיפך, הראשונה מכוערת והשניה יפה)

חז"ל אמרו שאסור לקדש אשה עד שיראנה שמא תתגנה עליו, ולא חשבו שהפתרון הוא לנהל שיחה מפורטת שבה הבחור יתאר איזה מראה הוא רוצה. כי לראות ולהתרשם מותר ומצוה, לעסוק בזה בצורה מפורטת זה כבר לא ראוי.

...מדרשיסטית20
לא לגמרי הבנתי את 1, אשמח אם תוכל להסביר יותר.

לגבי 2-
אני לא מסכימה. בפועל-יש משהו בתת מודע שלך שגורם למראה כזה או אחר להרתיע אותך. אז אתה יכול לבחור לא להגדיר את זה מפורשות, אבל זה קיים. גם אם נתעלם וגם אם לא 🤷‍♀️
אני מסכימה שזה כנראה לא עניין של צבע עיניים/שיער ודברים ספציפיים שכאלה, אלא משהו כללי יותר (שכנראה גם מתקשר לנו במוח למשהו שלילי), אבל גם את זה בעיני אפשר להגדיר.
מצד שני, אסייג קצת ואגיד שזאת חווית החיים שלי, ויתכן שמהצד הגברי הדברים עובדים אחרת. אין לי מושג.

לגבי הפסקה האחרונה-
היתה לי תחושה שמישהו יביא את האימרה הזאת.
והאמת שזה קצת מעצבן אותי.
במחילה, לא נראה לי שחז"ל התכוונו לבהייה בתמונות. קשה לי מאוד להאמין.
...ultracrepidam

1

לדוגמה, שדכנית סיפרה לי על מישהי, אמרתי שזה יכול להיות טוב, היא שלחה לי תמונה, שאלה אם קיבלתי, עניתי שקיבלתי, ואז היא שאלה אם מתאים. מה קשור מתאים? המראה של האדם בצד השני הוא לא משהו שמתאים או לא מתאים. הוא משהו שנעים לי או מרחיק אותי. הוא משהו שאני אוהב או לא, שיפה בעיני או להיפך. אבל התאמה היא קשר הדדי, ואין התאמה ביני לבין המראה של מי שפגשתי. אפשר לומר "מתאים לי" בקטע של "מתאים לי עכשיו פיצה" אבל לא התאמה במובן הזוגי

האמת היא שבאופן כללי אני חושב שמשתמשים יותר מדי במושג ההתאמה בזוגיות ובבחירה זוגית -  השאלות האמיתיות הן "האם טוב לי", "האם אני מעריך/אוהב/נהנה בחברתו של הצד השני", "האם נוכל לבנות בית משותף עם יעדים יציבים". השאלה של התאמה מתייחסת לניבוי של זה - מישהו שאוהב אנשים נמוכים, "מתאים לו" מישהי נמוכה, כי הוא יהנה יותר בחברתה; מישהי שאוהבת לדבר על עצים, מתאים לה נגר, כי יהיה להם נעים יחד.

2

זה בתת מודע ושם זה נשאר, וגם אם זה במודע - זה הרבה פחות צנוע להתעסק בזה במודע מאשר פשוט להתסכל לרגע ולראות. 

אז שוב, בעיני זה לא אפקטיבי, וגם הרבה פחות צנוע. אולי אצלך או אצל בנות באופן כללי זה ממש קטגורי, אבל מוזר לי שזה יהיה כך. אז אולי את חריגה בעניין ואת ממש פתוחה בקטע של מראה חוץ מקטגוריה ממש ספציפית.

3

לא אמרתי שתמונה היא מה שחז"ל דיברו עליו. ודאי שלא. הם דיברו על ראיה בעיניים, כמובן. אגב, לא בהכרח על מפגש הדדי. מאד יכול להיות שבעיניהם להסתכל עליה מהחלון כשהיא לא רואה היה תקין לגמרי בעיניהם.

מה שכן אמרתי היה שתיאור של המראה לא יפתור את הבעיה, כי אם כן, חז"ל היו יכולים לומר את זה (רלוונטי למישהו שמקדש אשה על ידי שליח, זאת הסוגיה בה מאמר חז"ל מובא, והגמרא לא מתרצת שאפשר להגיד לשליח "רק מישהי גבוהה")

...מדרשיסטית20

1

מבינה מה אתה אומר, אבל לא מסכימה עד הסוף.

א. יתכן שמילולית אתה צודק, אבל יש משהו הרבה יותר עדין במילה הזאת מאשר להגיד "היא יפה בעיני/מכוערת בעיני/אני לא מתחבר/המראה שלה מרתיע אותי" וכו'.

ב. בעיני כן יש כאן עניין מסוים של התאמה, אבל קצת קשה לי להסביר בכתב למה.

2

אפשר להעביר את זה למודע כדי להיעזר בזה.

לגבי המשפט האחרון-יתכן.. "רק על עצמי לספר ידעתי." (למרות שבעיני זה המצב התקין באמת..)

3

זה בדיוק העניין.

ה-"עד שיראנה" עליו דיברו חז"ל היה הרבה יותר ממשי והרבה יותר חלק ממכלול מאשר לבהות בתמונה. גם אם זה היה להסתכל מהחלון בלי שהיא תשים לב, אתה רואה מכלול, אתה רואה איך היא מדברת ומתנהלת, ולא רק גוף (מחילה על הבוטות הקלה. אבל זה פשוט מרגיש לי ככה). הנראות היא רק "חלק מ.." ולא הדבר היחיד שרואים ומתמקדים בו.

3.ultracrepidam

אני חושב שאת לא מפרשת נכונה את הראיה של תמונה.

1 חד משמעית, הייתי מעדיף לראות בפועל מאשר לראות תמונה.

2 גם כאשר אני רואה תמונה, אני יודע על עצמי ומניח שאני לא היחיד, שאני מתמקד ומתעניין הרבה יותר בשאלה מה הדמות שבתמונה וממש לא בשאלות של לבדוק מראה וכדומה.

בדרך כלל גם כאשר הבחירה היא נטו לפי תמונה זה ממש לא לפי הנתונים הפיזיים אלא הדמות שיש בה. ולכן גם אם למשל מישהו לא רוצה מישהי עם מאפיין חיצוני מסוים, מאד יכול להיות שכשהוא יראה תמונה זה יתן הקשר לתכונה המסוימת הזאת, ובהקשר הזה זה כבר יהיה לא משמעותי והוא יסכים לפגוש אותה.

יכול להיות שההבנה שלנו מה מחפשים בתמונה או מה המטרה של תמונה היא הבנה שונה בתכלית.

אגב, כאשר התמונה היא במוצהר כדי למסור נתונים פיזיים, אני באמת חושב שזה איכסה ולא נעים בכלל. אני חושב שאת מבינה את כל הסיפור של התמונות ככה, ולכן את מתייחסת לזה באופן שאת מתייחסת; אני מבין אותו אחרת לגמרי - כדי לתת תחושה של "אני יודע את מי אני הולך לפגוש", כדי לתת איזה דמות מאחורי המילים, כי תמונה אחת שווה אלף מילים, וכו' - ולכן אני לא רואה בזה בעיה חמורה כל כך (ואולי זה סתם שחיקה שלי עם השנים)

^^^חמדת66
ובעיקר עם הסיפא. חושב שיש משמעות לגיל בשאלה הזו.
רק בעיה אחתמדרשיסטית20

תמונה זה פלקט, זה חד ממדי, זה לא בהכרח מראה מי הדמות.

מה שתתפוס מהתמונה יכול להיות הפוך ממה שתתפוס במפגש עם אותה הדמות.

גם תיאורחמדת66
יכול להיות מושפע מהספר שהיא קראה לפני, אבל זה מה שיש לנו. ובאמת, בד״כ השילוב של תמונה ותיאור כן יתן פרספקטיבה מסויימת. כמו שאולטרא אמר לפני, הרבה פעמים תמונה אחת שווה אלף שאלות שלא רציתי/העזתי/חשבתי לשאול לפני.
מבינה מה שאתם אומרים.מדרשיסטית20

ועדיין, אותי זה מכווץ לחשוב על לשלוח תמונה.

צריכה לחשוב על זה עוד קצת.

תודה על החידוד.

>>חמדת66

אני גם פעם מאוד צידדתי בעמדה שלך והייתי נמנע לגמרי מתמונות. עם הזמן למדתי שזה פרמטר חשוב (בעיקר בגלל שאני מברר די גרוע) שלפעמים חוסך הרבה לשני הצדדים. אז זה עדיין לא 'הכי' חשוב, ותמיד אעדיף קודם לקרוא, ורק אם זה ממשיך להיות רלוונטי לראות, וגם לא תמיד אבקש (ותמיד זה מכווץ) - תלוי בכמה השדכן מכיר אותי (ואז אוכל לסמוך עליו יותר). וזה באמת כמעט ולא קשור ל'איך המראה החיצוני'. היו בנות שנאמר שהעולם לא היה פוסל אותן בגלל התמונה, אבל היה ברור לי מהסגנון שזה לא מתאים...

ייש"כ על הפתיחות המחשבתית.

אז אולי פשוט הפתרון הוא ללמוד איך לברר טוב?😅מדרשיסטית20

כתבתי על זה מקודם.. שאם זה כדי לבחון סגנון אז בהחלט אפשר להבין גם בלי לראות תמונה, אם יודעים איך לעשות את זה.

חבל בגלל זה לוותר על עקרון כל כך חשוב..

אני רואה שמילאו את מקומי בהעדרי...ultracrepidam

אני די מסכים עם מה שכתב @חמדת66

אציין שגם לפני עידן התמונות מעולם לא פסלתי על מראה

ובכל זאת היום שזה הפך להיות מקובל אני מעדיף לראות תמונה, וממש לא כדי לדעת פרט זה או אחר אלא כדי להכיר את האדם מאחורי המילים.

וסיפור - היתה מישהי שבמשך כמה חודשים לא רציתי לפגוש אותה עד שראיתי אותה במקרה.

כשראיתי אותה, זה היה במרחק כזה שלא יכלתי באמת להבחין בינה לבין הגבר שעמד כמה מטרים ממנה. ובכל זאת עצם העובדה שראיתי אותה, שידעתי במי מדובר, שהיא הפכה לדמות מוחשית - גרמה לי להחליט לפגוש אותה.

ושוב, כשאני מרגיש שהתמונה ניתנת כתיאור של "בוא תבדוק אם אני שמנה או רזה" אני באמת מרגיש שזה ממש לא יפה ולא מתאים. אבל בעיני זה ממש לא זה, כל העולם מלא בתמונות של האנשים שסביבנו, כל כתבה בעיתון כוללת תמונות של המרואיין, כל שיעור הוא מצולם, אז שדווקא איזה תמונה אחת של רווקה תהיה הסיפור?

--- ---רב שמואל
(אני משער, שאת הסיפור על 'מסתכל עליה מהחלון ה' לקחת מהמנהג, כנראה, כמו הסיפור שסבתא שלי סיפרה, שאצלם בבית שלה בהונגריה, בקהילה החסידית, אז אצלם, לפני שהתחתנו, - כך לפחות קרה במקרה אחד, בפעם אחת. אני יכול להניח, שהוא הכיר את המשפחה שלה. וגם ידע פחות או יותר באיזה הקשר מדובר. וגם סביר להניח שממילא הוא לא היה הולך רחוק לחפש מישהי מעיר אחרת. ובכל אופן הוא עמד בחלון של הבית שלו. והיא - אולי היא ומישהי אחרת, שאולי תהיה במקומה - כך שהוא בוחר. והוא מסתכל, בוחר, וכך זוכה לקיים את ההלכה 'אסור לקדש את האישה עד שיראנה')

אבל, אם הוא מסתכל עליה ממהחלון, והיא לא ראתה - לפי הסיפור שלך - זו טעות. כיוון - שהיא לא יודעת שהוא ראה. היא רק מאמינה לו. ואם היא רק מאמינה לו, והוא מקדש אותה על סמך זה - והיא מסכימה לקבל את הקידושין. (אולי הוא שלח אותם עם שליח, או שבכל אופן היא מסתמכת על מה שהוא אומר שהראייה שנתן שהיא לא ראתה - הוא אומר שזה היה הגורם) והרי היא לא ראתה, והיא לא יודעת. ואם כך, היא לא יודעת אם הוא מקיים כהלכתו באופן הראוי את הדין 'אסור לקדש את האישה עד שיראנה'. ואם כן, היא עלולה לעבור ב'לפני עיוור'. ולכן זה לא טוב. וצריך למצוא פיתרון אחר.
מחילה על הקטנוניותCherry
צרם לי מה שכתבת בפסקה האחרונה. לבחון גם את המראה של מישהו/י במטרה לבדוק התאמה זוגית זה הכי ענייני שיש. זה לא ריאיון עבודה.

כמובן, זה לא סותר את זה שאפשר לדון מה הזמן והדרך הנכונים לעשות זה.
...מדרשיסטית20

הכוונה שלי במילה "ענייני" הוא מבט לא ממוקד, כלומר כ"חלק מ..".

זה ממש בעיה בעיני לבחון מראה מצד עצמו (גם אם זה בשביל התאמה זוגית), לעומת לראות את זה כחלק ממכלול.

ושים לב, אני לא אומרת בזה שמשיכה היא לא דבר חשוב בזוגיות, אלא שזו לא הדרך בעיני לבדוק אותה.

אז מהCherry
ההבדל בעצם בין לראות תמונה לבין לקבל איזושהי תמונה באמצעות תיאורים גרפיים מהשדכן?

בשניהם בוחנים את המראה מצד עצמו (כשבמקביל בוחנים נקודות נוספות באמצעות קו"ח ותיאורים של חברים).
...מדרשיסטית20

הכוונה שלי היא לא תיאוריים גרפיים.. אלא משהו הרבה יותר עדין, עם הרבה פחות פוקוס.

ברור שהכל תלוי קודם כל בגישה, אם המבט שלך ממוקד על המראה אז גם אם תדבר על זה עם השדכן הוא יהיה ממוקד. אני רק באתי להציע שיטה אחרת למי שבאמת מאמין שהמבט צריך להיות פחות ממוקד.

אזCherry
זו בעצם שאלה של גבולות..

לתפיסתך לראות תמונה זה ממוקד מדי ולכן 'לא ענייני'.

ובאותה מידה אלה שמגיעים לדייט ראשון בלי שום בירור מקדים על מראה עלולים לחשוב שבירור על 'סגנונות מראה' עם השדכן הוא ממוקד מדי ולכן לא ענייני..
אני מכירה מישהי שביקשה תמונהממלא כל עלמין

כדי להבין סגנון והלך רוח,

או שאני נאיבית או שאני סתם רוצה להאמין כך מאמינה שיש גם כאלה בחורים

למרות שאני אישית יורדת בכלל מהצעה כשמבקשים ממני תמונה, לא כי אני לא סומכת על התמונות שלי ואני בסדר בתמונות ב"ה. זה פשוט מוריד לי מהבחור.

אני אישית..

ומצד שנינוגע, לא נוגע
תדמייני שאת מהצד של הבחור (או הבחורה), שכבר קרה לו כמה פעמים שנפגש בלי לראות תמונה וכבר מהתחלת הפגישה ידע מתוך נסיון שזה מראה שלא יתחבר אליו גם בהמשך כי זה פשוט לא הטעם שלו (ולא מתוך גאווה או חיפוש משהו מיוחד).
בשיחת טלפון שאחרי הדייט הוא התחיל לגמגם ולהגיד או אה אי ולא ידע איך לומר שזה לא מתאים.
וככה קרה לו כמה פעמים. ומעבר להרגשה שזה שוחק לחינם ושזה זמן יקר ש"מתבזבז" (ברור שלומדים מכל דבר וכו' אבל עדיין), כואב לו שהוא מצער בנות כשהוא אומר שזה לא מתאים למרות שהפגישה הייתה לא רעה מבחינת התוכן והכימיה.

אני ממש מבין למה זה מפריע להראות תמונות (וגם אפעם לא ביקשתי האמת).
ותמונה גם יכולה לגרום לפסול סתם אם הצופה לא מבין שתמונה מסמלת רק סגנון מראה.
וגם זה לא נעים לפסול אחרי שרואים תמונה אם זה נעשה בצורה שנותנים תמונה אחרי בירור הפרטים.
לא יודעת... לא נראלי שאני מבינה עד הסוףממלא כל עלמין

את הז'אנר הזה. אז לא מתערבת...

בכל זאת זה משהו שאני ישר פוסלת עליו, אולי היחיד שאני לא חושבת עליו פעמיים אפילו. אולי כי אני תופסת את זה בתור ג'נאנה ולא מצליחה לצאת מזה. 

וגם ברמה העקרונית נראלי שגם אלה שמבינים את הצורך בלבקש תמונה היו מסכימים איתי שזה מרגיש קצת שוק בשר. לא רוצה להיות חלק מהשוק הזה.

ולא, לא אכפת לי שמישהו יפגוש אותי ויפסול על מראה חיצוני. בסה"כ הפסיד אותי כמו ההוא שביקש תמונה.

לגבי שני הטיעונים שלך...ultracrepidam

אני מבין מה את אומרת

אבל

1. אולי אם לא שמת תמונה מההתחלה, שהיתה יכולה לתפוס מישהו שהיה רואה את התמונה ובודק אם יכול להתאים, את הפסדת אותו

2. אולי הוא הפסיד אותך, ואת ניצחת, אבל בסופו של דבר את לא נשואה. אולי אם הוא היה מפסיד פחות, גם את היית מרוויחה משהו על הדרך.

3. הבעיה היא שגם אם עולם השידוכים נראה כמו שוק בשר, הוא מתנהל יותר מקצב של מחסן גרוטאות. ואם להפוך אותו לשוק בשר יזרז את התהליך, אולי זה שווה את המחיר

...ממלא כל עלמין

1. אני מבינה לגמרי שיש פה כביכול הפסד שלי. אז אני מוכנה להפסיד ולוקחת בחשבון שאחד למליון אולי בחור מסוים שזה אצלו תנאי סף היה יכול להתאים לי. דווקא בגלל שזה לרוב לא יתאים אז אני די רגועה עם הטיעון הזה. מה גם שלא כל עולם הדייטים מתנהל ככה, יש בחורים לרוב שאין להם תנאי כזה. אם כולם היו מתנהלים כך אני מניחה שהתנהלות כמו שלי היתה קצת ראש בקיר.

2. שוב, נכון אני לא נשואה (והי! הוא גם לא), אבל לא מדובר ביציאה שלי, מבחינתי קצת מדובר ביציאה שלו, שאני אישית לא מכילה כשזה מגיע אלי (איך שהוא יתנהל ודרך החיפוש שלו את האחת כבר לא קשור אלי ואני לא מתערבת). וכמו שאמרתי, אם כולם היו מתנהלים כך (לא מאמינה שיכול להיות מצב כזה) אז וואלה צודק. מלחמה מטופשת שמשאירה אותי מנצחת ומנוצחת בו זמנית. 

אבל לא תופסת את זה כתחרות או ומנצח-מנוצח, זה בסה"כ תנאי שמלמד אותי לרוב שדי חבל על הזמן כי זה ממילא סגנון שלא יתאים 

3. לא אמרתי שעולם השידוכים נראה כמו שוק בשר. ההנהגה הזאת נראית לי כך. וכמי שמכירה הרבה מאוד כאלה עם עקרון כמו שלי שהצליחו, ומהצד השני כאלה שהצליחו עם תמונה, אני מבינה שאין קשר בין ההנהגה הזאת לבין זירוז התהליך. ואם אין קשר בין רמת ההצלחה לתנאי שאתה מתאר, אין לי סיבה אמיתית לשלם את המחיר הזה.

נכוןultracrepidam

ההבדל הוא שאצלך מדובר בהחלטה ואצלו מדובר בצורך או בחוסר מוטיבציה.

אז ברגע שתשתכנעי לשחרר תמונה, יהיו הרבה בחורים שלפני זה לא שמו לב אלייך בכלל (כי לא התנסחת בצורה שתתפוס את תשומת הלב שלהם), ועכשיו פתאום יתייחסו אלייך ויחליטו שיש מה לנסות. לאו דווקא כי זה תנאי סף אצלם (אולי גם כאלה), גם פשוט כאלה שבלי תמונה את סתם רשימת נתונים, אחת מאלף, ועם תמונה את דמות אנושית נוכחת.

אילו באמת היה מדובר בהחלטה שלך מול החלטה שלו, את צודקת לגמרי שזה מחיר זעום והגיוני להחליט לשלם אותו. כיון שמדובר במצב שזה יכול להיות שער כניסה, הדרך להיות מובחנת, אז המחיר קצת יותר גבוה. עדיין את יכולה להחליט לשלם אותו.

לא יודעת מה הייתי עושה היום אבל מתחברת לדעתךצפורה
(נשואה קרוב לעשור ב"ה, ולא זכור לי שהעברתי או בקשתי תמונה..)
בעיניי זה עקרון מספיק חשוב לעמוד עליו.
מניחה שהעמדה הזו תשקף פחות או יותר גם את סגנון הבחור שאת מחפשת כי זה מעיד כי על סגנון, אופי ותורניות במידת מה.
המצב היום שונהultracrepidam

בדיוק כמו שלפני ארבעים שנה לא היו מתאמים על דייט בטלפון נייד

היום כל מי שמחזיק וואטסאפ ונמצא בעולם השידוכים יודע שהמון הצעות מגיעות עם תמונה. אז מי שלא, נמצאת בעמדת נחיתות משמעותית, כי הטקסט שלה יעלם בין המון תמונות שכן נשלחות

אני חולקתקל"ת
בחורים שפחות יפנו לכרטיסים ללא תמונה של בחורה זה ממש לא בהכרח אומר משהוא על הסגנון שלהם או שהם פחות דוסים, זה אומר שהם נורמליים. כמו שאולטרה אמר לפני, זה לא בהכרח אומר שהם דורשים תמונה וזה תנאי סף אצלם אלא זה אומר שבמסגרת של אתר הכרויות הפרופילים ללא התמונה ייפלו לו בין הכיסאות והוא יפספס אותם כך שפחות בחורים יפנו אליה ורק היא מפסידה מזה.

לדעתי זה ממש לא עיקרון ששווה לעמוד עליו ולהיות קטנוני עליו. כל עוד אין לך תסביכים עם המראה שלך אז מה ככ נורא לשחרר תמונה לבחור אנונימי פוטנציאלי?
מסכימה שזה לא כזה פשוטצפורהאחרונה
ולכן ציינתי שאני לא בטוחה שזה מה שהייתי עושה היום למעשה.. אם כי בהחלט יש מצב שלא הייתי שמה למרות הטיעונים הללו.
גם לי זה מרגיש ככהנוגע, לא נוגע
עבר עריכה על ידי נוגע, לא נוגע בתאריך ד' בחשון תשפ"ב 18:03
ולכן לא ביקשתי.
מצד שני חוויתי את הצד השני של להסתבך ולהסביר בדרך אחרת למה לא ממשיכים וגם את עצם זה שלא נעים שעוד קשר לא הולך לשני הצדדים.

ולגבי הסוף- זה אינדיבידואלי.
בכל אופן, התכוונתי למקרה שההצעה היא דרך צד שלישי (ואולי אפילו הבחורה לא יודעת עליה עדיין) ואז אי אפשר לדעת למה הוא פסל.

העקרון שרציתי להעביר הוא שזה לא אמור להוריד מהבחור אם הוא מבקש תמונה לדעתי. לפעמים זה כורח המציאות.
על אותו משקל או פחות אפשר לפסול בחור ששואל על רמת הצניעות של הבחורה כי זה הרי גם סוגשל "שוק בשר".

בכל אופציה יש בעיות ברמה כזו או אחרת (כמו בשמיטה..). צריך הרבה תפילות.

עריכה- קלטתי עכשיו שבכלל כתבת "אני אישית" (ואני גם חושב שיש תחושות אישיות כאלה שהם "שלנו" ולפעמים לא צריך או אי אפשר לשנות אותם) אז בתכלס כל זה היה מיותר.. אבל אולי זה כן הועיל למישהו והיה זה שכרנו
אז מה לדעתך אמורים לעשות?מבקש אמונה

אם הבחורה בלי תמונה בכלל, ניחא אני מבין...

אבל אם זה ניתן לחשיפה, איך לדעתך הבחור אמור להתנהל עם זה?

הרי בסוף התכנון הוא כן לחשוף את התמונה.. אז מתי?  

לא יודעת.מדרשיסטית20
מראש כל "ההתנהלות" הזאת ממש יושבת לי לא טוב.
אז לא יודעת למצוא פתרון למשהו שמראש אני בהתנגדות אליו.
בעיני מאד מוזר יהיה לבקשultracrepidam

יכול להיות שיש בחורים שירגישו בנוח לבקש, ומי שרוצה מישהו כזה - באמת תחכה שהוא יבקש.

אבל יש הרבה, כמוני, שיראו בזה בקשה לא מכבדת, ולכן על אף שכן מעדיפים לראות תמונה, לא יבקשו. וצריך לקחת את זה בחשבון. כמובן יש גם שיקולים אחרים, אבל צריך לקחת בחשבון.

הן פותחות מעצמן את התמונה בעיצומה של שיחה כיפיתמבקש אמונה

לא מיד בתחילת השיחה.  לפחות אצלי זה ככה

ואז מה הן מצפות שאני אעשה עם זה? 

אז אם נניח מישהי שולחת "היי מה נשמע" את אומרת שאפשר מיד להגיד "אשמח לראות תמונה"?

לא יודע.. נשמע לי די מזלזל כלפי הצד השני. או שזה רק אני?

כמובןultracrepidam

תשאל "את מאלה שאוהבות שמבקשים תמונה או לא? כי אם מפריע לך אז אני לא אבקש"

אוקיי, ואם לא אז להגיד לה אל תחשפי בכלל וזהו?מבקש אמונה
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך ל' בתשרי תשפ"ב 15:30

כי אם היא מתכוונת לחשוף באמצע השיחה זה לא לעניין ואת זה אני לא אוהב

זאת אומרת, להתייחס לזה כ: "או אין תמונה בכלל, או לראות על ההתחלה"?

אולי...

אני מזדהה עם הדילמה שהצבת בהתחלהultracrepidam

אני מבין את הרצון שלא להראות לכולם, אבל אחרי הכל זה יוצר מצב בעייתי

מסכים שיותר חכם לעשות שיפתח אוטומטית כשמתנהלת שיחה בין הצדדיכבר לא ישיבישער

אתהy101
יכול לבקש מראש להציג תמונה. בצורה נעימה כמו:" הפרטים בכרטיס שלך נראים לי אשמח לראות תמונה".
וכן אפשר גם לאחר שראית תמונה לסרב בנימוס. לדעתי בשלב התחלתי כזה אין מה להיפגע כי לא היה כלום רק התעניינות בסיסית.
בנוסף אתה יכול לשער מראה כללי כמו גבוה מבנה גוף מנתונים שכתובים בכרטיס, ולפנות רק לכאלו שהנתונים הבסיסיים האלו מתאימים לך.
ההגיון בלא להציג תמונה הוא פשוט, באתרי היכרויות יש כאלה שפונים רק על סמך התמונה בלי קשר לשאר הנתונים.
תודה רבה!! מבקש אמונה

וואי אני חייב לומר, שלרגע כשראיתי בכותרת את המילה "אתה" והשאר בתוכן
חשבתי הנה מישהי עומדת לצאת עלי 

אל תלחיצי ככה אנשים צוחק

טובy101
אולי כי אני לא כותבת הרבה. אז אני פשוט כותבת את התוכן והמילה הראשונה בכותרת כי חיב כותרת (ואולי בכללי שיח כתוב פחות מובן מדבור).
בהצלחה!
שטויות, זה היה מצחיק סך הכלמבקש אמונה

תודה רבה על התגובה עזרת מאד

בהצלחה👍y101
זה קצת מרגיש לי כמו בנות שמנסות לשחק אותה "קשות להשגה"תורם דם

מנגד בנות כנראה יגידו שזה שילוב של צניעות ורצון לפרטיות,
לצד רצון שיתיחסו רק לנתונים שלהן.

אישית אני מכיר מישהי יפיפה שהתמונה שלה היא פרטית.

זה טוב, מכירים את האישיות קצתהיום הוא היום
אחכ רואים את התמונה. משקללים הכל ומחליטים.
פער בעומק100

היא במקום פשוט יותר, לא מסתבך, פחות שיחות עומק

יותר מעשית

והוא בשיח יותר עמוק.. וחשוב לו שיח גם כזה בקשר

יש מה לנסות?

אפשר לנסותהפיאחרונה

לראות גם את העומק שלה ולא רק את מה שנראה מבחוץ. הרבה פעמים אישה מבטאת את עצמה דרך רגשות ושם דווקא אפשר להבין מי היא באמת.

גיל בייחס לבשלות לזוגיותאחד האם שומע

הציעו לי מישהי בת 19, מסיימת שנה שנייה של שירות לאומי. אני בן 23, בשירות קרבי. יש בינינו פער של 3-4 שנים, 3 שנתונים. ומשהו בזה ממש מפחיד אותי. בסוף אני אדם בוגר מאוד, ומשהו בגילאים האלה נשמע לי ממש ממש ילדותי. עכשיו ברור שאי אפשר להכליל, ויש מקרים הפוכים לגמרי וכו וכו. השאלה שלי היא מה הבירורים שהייתם עושים לגביה וגם לגבי עצמכם כדי להבין האם היא בוגרת ברמה שמתאימה למה שאני מחפש? אני מדבר גם על בירורים לפני שיוצאים (שזה איפה שאני נמצא כעת) וגם על בירורים תוך כדי הפגישות במידה ומחליטים לצאת..

בנוסף גם יש את החשש הפרקטי, שהיא, בניגוד לבנות בגילי, עוד לא התחילה בכלל לימודים, ולא יודע אם היא סגורה על הכיוון שלה בשנים הקרובות (אפילו אם יש לה תכנון מסוים ללמוד משהו)

תודההההה

לדעתי תתקדםחוזר תמיד לאשתי

אם אתה מבין שהיא בוגרת ומבינה תתקדם.

מאוד יכול להיות שיש פה משהו

תתקן אותיהפי

מה שקפץ לי מהפוסט הוא שנראה שאתה קצת בודק אותה דרך רשימת נתונים חיצונית גיל לימודים תכנון קריירה

לפני שבדקת מי היא באמת(:

בסוף, מקצוע או העובדה שהיא כבר התחילה ללמוד לא מעידים בהכרח על בגרות. הייתי מנסה לברר קודם מי היא כאדם מה הערכים שלה מה היא אוהבת , איך היא חושבת ומתנהלת ורק אחר כך מחליטה אם הפער ביניכם באמת משמעותי..

ברוראחד האם שומע

אבל בסוף קשה לברר את כל זה בבירורים שלפני.. לפני אפשר לברר לרוב דברים יותר טכניים, שלפעמים מעידים על בגרות וכו'

או שאני טועה, מוזמנת להאיר את עיניי(:

הממממממממממממממ.חתול זמני

האם עובד גם הפוך?

לדעתי, אין באמת איך לברר מראשלגיטימי?

אפשר לדון על מה זה בגרות.

ואולי כדאי לפרק את המושג הזה - לדוגמה, האם אתה מדבר על מודעות כלכלית? על יכולת להכיל מורכבויות?

אם אתה יכול לפרק את המושג הזה, אפשר לנסות מראש לברר, וגם בפגישות לדבר על הנושאים האלה.

אבל -

קח בחשבון שבירורים לא בהכרח מציגים תמונה מלאה. כל אחד מכיר מישהו בפן מסוים שלו, ואולי לא מודע ולא מכיר צדדים אחרים.

לגבי פער השנים,

אני לא חושבת שהגיל הכרונולוגי בהכרח מעיד על משהו. לכל אחד מאיתנו יש מסע בחיים, ואנחנו עוברים בתחנות שונות, והאישיות שלנו משתנה בהתאם. יכול להיות מישהי בגיל 19 שעברה מבחינה נפשית הרבה יותר ממך - לא שזה תחרות, אלא שגם לה יש חיים מלאים.

תמיד תפסתי את עצמי כאדם בוגר יחסית לחברות שלי; זה לא מנע ממני לצאת עם אנשים שצעירים ממני בכמה וכמה שנים - וגם אם היה בינינו פער כמו שאתה מתאר, אבל הפוך, לגבי הלימודים. גם מזה לא נבהלתי, כי מה זה כמה שנים של לימודי מקצוע יחסית לחיים שלמים ביחד?

ואולי זה קצת אירוני, אני חושבת שמי שיצאתי איתו עם הפער הגי גדול מעליי - היה אחד המדוייטים הכי פחות בוגרים שלי (לפי ההגדרות שלי), ודווקא עם לא מעט שצעירים ממני ראיתי בגרות גדולה יותר. כמובן שלא כולם, היו גם כאלה שהיו צעירים ממני, וממש לא בוגרים בעיניי - כשהפער שכתבת, כשאני בלימודים והם עוד לא יצאו מהישיבה (כולל לא עשהו עדיין צבא), יחד עם איך שהתרשמתי בפגישה - ראיתי שזה מאוד לא רלוונטי מבחינתי.

בקיצור, לדעתי צריך לבדוק לגופו של אדם. אם שאר הפרטים נשמעים לך טוב, לדעתי כדאי לנסות -

אבל --

רק אם אתה מגיע עם ראש (ולב) פתוח.

אם אתה כבר ירית את החץ ורק רוצה לצייר מסביב את המטרה, עזוב. אתה לא צריך להוכיח שום דבר לאף אחד. רק אם אתה מוכן לתת הזדמנות אמיתית לבחורה להביא את עצמה, לך על זה. אם אתה לא שלם עם זה, אם כל הזמן יהיה לך ציפור בראש שתגיד לך - היא ילדותית, אינפניטילית וכו' - חבל על הזמן שלכם.

תודה רבה!אחד האם שומע

.

בתחילת הדרך היה לי קשר עם פער דומהadvfb

ואני זוכר שגם היה לי חשש דומה וראיתי שהיא בוגרת והכל היה סבבה.

תחשוב על זה שהיא אחרי שנתיים שירות,

כמו שהשלב של הצבא מבגר אז ככה גם שירות לאומי, וממש לא פחות בדר"כ.

אתה יכול לשאול בבירורים איפה היא ביחס לרצון להתחתן, אם היא מתכננת ללמוד בקרוב, אם היא בכללי בחורה מקורקעת-מעשית שלוקחת אחריות על עצמה ועל הסביבה.

חוץ מזה, תזכור - יש בזה גם יתרון שהיא צעירה, זה משהו שאפשר מאוד להנות ממנו

מכירה לא מעטשלומית.

זוגות כאלה, אנחנו ביניהם (:

( עם פער של כמעט 5 שנים, אני הייתי בת 19 בחתונה)

בנות בגיל הזה הרבה פעמים כן בוגרות, והרבה מהן גם די סגורות על עצמן.

מה היא עושה שנה הבאה זה משהו שאתה כן יכול לבדוק בבירורים...

קיצור, לא לפסול על הסף

יש לי חברהרקאני

שהתחתנה כשהייתה בת 18

עם בן 24

אפילו תעודת בגרות לא הייתה לה

אבל היא הייתה בוגרת ובשלה

והם התאימו

גבולי, אבל עדיין נראה לי בסדרPaslashאחרונה

בגיל 21 יצאתי עם מישהי בת 24, היה הרבה פחות ממה שחשבתי והיא הודתה שגם היא הופתעה.

מרחק גיאוגרפיארץ חדשה

שלום חברים

הכרתי מישהי באחד האתרים, מדברים וכיף לנו.

בסופו של דבר כשרצינו לקבוע דייט עלה הנושא של המרחק- אני מאזור חיפה והיא מאשדוד.

מה דעתכם? האם נכון להכנס לקשר ככה?

אשמח לשמוע מחשבות, ועיצות מעשיות לגבי קשרים עם מרחק גיאוגרפי

יש רכבת …פ.א.

המרחק הזה לא חריג… נפגשים באמצע, נפגשים פעם פה ופעם שם.

ואם הקשר מצליח ומתקדם, המרחק כבר בכלל לא יהיה גורם בשיקולים…

מעניין לשמוע מה הבנות חושבות על מה שכתבתהפי

"תביאו לי את החתן עד הבית, אין לי כח להתאמץ כיחתול זמני

אני נקבית. מספיק אני מתאמצת בכך שאני מקבלת."

סתם

שזה הגיוני לגמריאנימהאחרונה

אם יש מרחק משמעותי והזמן יקר, זה די מתבקש להפגש באמצע ברוב הפעמים.

חיזור מצד הגבר יכול להתבצע באופנים נוספים וזה לא צריך להיות כל כך טוטאלי.

מסכימה.נחלת

אוקיהפי

אני מאמינה שיש יופי בדינמיקה שבה הגבר נמצא יותר באנרגיה הזכרית, יוזם, מחזר, מוביל ונותן, והאישה באנרגיה הנקבית, מקבלת, נענית, נוכחת ומאפשרת לו להעניק, תוך שהיא מעריכה את המאמץ.

זה לא נובע מחוסר יכולת של האישה, אלא מבחירה בדינמיקה שיוצרת בעיניי ביטחון, הערכה ומשיכה. לכן, באופן אישי, אני פחות מתחברת למצב שבו הגבר מצפה שהאישה תגיע אליו או שמתחילים לחשב תורות. זו פשוט תפיסת הזוגיות שאני מאמינה בה.

אני חושבת שלפעמים יש גברים שמפספסים את הנקודה הזו. לא כי האישה לא מסוגלת לנסוע, ברור שהיא יכולה, אלא כי עבור הרבה נשים, החיזור עצמו הוא שפה של אהבה. כשגבר אומר "הפעם תבואי את", הוא אולי מתכוון לחלוקה הוגנת, אבל יש נשים שחוות את זה כוויתור על המקום המחזר והיוזם שלו.

אני תמיד אומרת לגברים שמתייעצים איתי הבחורה שלכם היא האדם האחרון שכדאי להתחשבן איתו. תנו מכל הלב. אישה מרגישה היטב מתי גבר נותן מתוך רצון ואהבה, ומתי זו רק חלוקה טכנית או סימון וי. בעיניי, דווקא הנתינה החופשית היא זו שבונה ביטחון, הערכה ומשיכה לאורך זמן.

תבחר נכון או ..

מסכיםארץ חדשה

אבל החשש הזה לא בא ממני, אלא מהצד השני- הבחורה.

אז מה ענית לה?הפי

שלדעתיארץ חדשה

שלדעתי חבל לא לנסות אפילו, וצריך לראות אם בכלל יש בסיס

ואם צריך פתרונות אז נמצא בעתיד..

שורה תחתונה- ממנה הבנתי שזה יותר מרתיע אותה.

מקווה שזה לא היה נשמע אצלה נואש מידי, אבל הבנתי שגם ככה בנות אוהבות חיזור במידה מסויימת

יפההפי

פעם ופעמיים, ברור שהגבר הוא זה שמתאמץ להגיע אליהפ.א.

אח"כ רואים איך מתפתח הקשר והדינמיק, הזמינות של כל צד

אני רק טיפהפי

אל תתייחס לאישה כמו לחבר שלך

לפעמים גברים היו מצפים שאני אחזור ב11 בערב לבד זה לא נעים וברור שזה הוריד לי חשק

לא נעים לדעתי..

ברור שלא מתייחסים לאישה כמו לחברפ.א.

ועוד יותר ברור ומובן מאליו שבחורה לא חוזרת לבד הביתה בשעת לילה.

זה לא שאלה של התחשבנותultracrepidam

תחשבי שהגבר תמיד צריך להגיע לאיפה שהבחורה גרה. אם מדובר בחצי שעה נסיעה זה באמת לא נורא. אפילו שעה.

אבל לנסוע שעתיים כל כיוון כדי לפגוש מישהי זה לשלם מחיר מטורף על כל דייט. תלוי מי, תלוי בסיטואציה, אבל להרבה אנשים נסיעה שעתיים לכל כיוון זה קנס רציני.

וזה אומר שאם הקשר דורש סבלנות, לתת לה את הזמן שלה להבשיל בקשר, לתת לקשר עצמו להבשיל, לתת את עצמך - אז באיזשהו שלב, אם לא ממש ממש כיף לך בקשר, נמאס לך לשלם את המחיר. יכול להיות שתגיע לפגישות מותש, ולפחות התשובה לשאלה של "האם אני רוצה לפגוש אותה שוב" יהפוך להיות שוב ושוב "לא בטוח", או "היה יכול להיות נחמד אבל אני לא יכול לעמוד בזה". ואם יש ספקות - אז זה קשר הרבה יותר שביר, כי בשביל מישהי שאני גם ככה לא בטוח, כנראה המוטיבציה שלי להשקיע השקעה רצינית תהיה פחותה יותר

ונכון שחיזור הוא חשוב, וזאת בדיוק הסיבה שצריך למצוא דרך שהבחורה תבין שכאן זה כבר לא חיזור, זה הקרבה, וצריך למצוא דרך לשמור על החיזור ועדיין להקל קצת את העול הזה.

ואז אם צריך להחליט בין לא לפגוש מי שגרה במרחק כזה, לבין האפשרות לחלוק את העול של הנסיעות - אני חושב שהאפשרות של לחלוק היא קצת יותר טובה

מסכימה. אבל סבורה שזה הוגן כן להתחלק אחרינחלת

מספר פעמים.

מצד הבחורה לפחות.

תפגשושבורת,לב

אם היא תהיה חשובה לך, ומתאימה לך, ותתאהב בה,

אתה תרחף מחיפה עד אליה.

בסה"כ רצועת חוף קטנה בינכם.

יש שיר כזה- גם לי מגיע להיות מאושר, אל תשאיר אותי מאחור...תן לי מחסה מהקור.. עד שיקלו המים עד שנגיע אל החוף.

אם הנתונים האישיים נראים טובים, המרחק הוא רק נראהאלישבע999

רחוק. מה זה כמה שעות לנסיעות כדי לא לפספס את הזדמנות חייך?

אצלנו בקהילה יש הרבה אנגלוסקסיים. זוגות שהמרחקים בין הערים מהם באו פי כמה יותר רחוקים - לונדון ומנצ'סטר למשל, בוסטון וצפון ניו ג'רזי…

אם זה מרתיע אותה רד מזה היא לא עושה לך טובה.חתול זמני

באופן כללי מאוד אין סיבה שזה לא יעבוד. יש אנשים גמישים והתחבורה מפה לשם לא כזאת מטורפת אפשר גם להיפגש באמצע.

מי שממש רוצה להרגיש חיזור כאילו אנחנו לטאות בג'ונגל ושה"גבר" שלה יסע אחריה שעתיים אחרי העבודה ויחזור הביתה בשתיים בלילה אחרי כל פגישה, לבריאות.

אישית אני רואה בזה משהו קצת מטומטם כי למה שתחזר אחרי מישהי שאתה בכלל לא מכיר? לך תבין. אבל לא משנה.

תעשה מה שכיף וטוב לך. אם אתה מרגיש שסבבה לך לנסוע רחוק או אפילו לנסוע עד אליה ואתה רואה בזה משהו מגניב ורומנטי ומעניק אז אחלה. אם זה מתיש אותך ואתה קם למחרת הפוך והפגישות הופכות לחתיכת קאדר אז אין בזה שום טעם. לשניכם אמור להיות נחמד וכיף.

האמת יש מדרש רבה כזה – לכל המפקפקים והמפקפקות.

רַבִּי אַבָּהוּ פָּתַח: בַּיִת וָהוֹן נַחֲלַת אָבוֹת וּמֵה' אִשָּׁה מַשְׂכָּלֶת, רַבִּי פִּינְחָס בְּשֵׁם רַבִּי אַבָּהוּ, מָצִינוּ בַּתּוֹרָה בַּנְבִיאִים וּבַכְּתוּבִים שֶׁאֵין זִוּוּגוֹ שֶׁל אִישׁ אֶלָּא מִן הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא, בַּתּוֹרָה מִנַּיִן: וַיַּעַן לָבָן וּבְתוּאֵל וַיֹּאמְרוּ מֵה' יָצָא הַדָּבָר. בַּנְּבִיאִים: וְאָבִיו וְאִמּוֹ לֹא יָדְעוּ כִּי מֵה' הִיא. בַּכְּתוּבִים הַיְנוּ דִּכְתִיב: וּמֵה' אִשָּׁה מַשְׂכָּלֶת. יֵשׁ שֶׁהוּא הוֹלֵךְ אֵצֶל זִוּוּגוֹ וְיֵשׁ שֶׁזִּוּוּגוֹ בָּא אֶצְלוֹ, יִצְחָק זִוּוּגוֹ בָּא אֶצְלוֹ: וַיַּרְא וְהִנֵּה גְּמַלִּים בָּאִים. יַעֲקֹב הָלַךְ אֵצֶל זִוּוּגוֹ, דִּכְתִיב: וַיֵּצֵא יַעֲקֹב.

אנשים עוברים ארצותנעמי28

אחד בשביל השניה

קצת מוגזם להגביל גם אזור מגורים בתוך הארץ הקטנה.

מדובר בקשר למטרות חתונה ולא קשר אחר..

ובהתחלה כמחווה אני כן רואה את זה יפה לבוא יותר לאזור שלה, בהמשך אפשר להציע במרכז.

חברים טוביםעוד מעט פסח

הכירו בזמן שהוא למד בישיבה בדרום והיא למדה בתל חי. וגם בתי ההורים במרחק של מעל שעתיים נסיעה.

ובכל זאת- התאמצו, נפגשו, היום כבר עם חמישה ילדים.

תלוי בכםהמקורית

אני ובעלי מרחק שעה וחצי נסיעה

פעמיים ראשונות הוא בא, אחרי זה גמני נסעתי

זה לעניין הדייטים

בעלי הניח על השולחן מהרגע הראשון את העובדה שהוא רוצה להישאר לגור בעיר שלו, ועברתי לגור בעיר מגוריו. מתרגלים להכל ואני לא מצטערת על ההחלטה

כדאי לדבר על זה

ברור שנכון להכנס לקשר ולא צריך לחשובSeven

על פקטור של מרחק

אם תתחתנו תיהיו קרובים נכון? כלומר תגורו באותו בית

לתקופת הדייטים תיפגשו בנקודות אמצע ומניחה שגם לפעמים אתה תיסע אליה וההפך

חברה טובה שלי נשואה +8 ילדים בזוגיות מדהימה

היא מרחובות בעלה מרמת הגולן..

הוא סבבה והכלרקשאלה12

אבל פחות חכם ממני, 

אשמח לשמוע את המלצות החכמים אם להמשיך איתו או להיפרד.

אם שמת לב לזהנעמי28

וזה חשוב לך אז לגיטימי לא להמשיך.

תלוי כמה העניין הזה בסדר העדיפות שלך.

וידע לא שווה חכמה, ידע תלוי בתחומי עניין וחשיפה.

אבל הבנה -אם ניסית להסביר משהו שוב והוא לא מבין, זה מבאס (לא יודעת כמה זה נפוץ)

הכל תלוי בכמה זה חשוב לך.

עוד פעםטבע, אמת

האמת,שקצת נמאס לי

אני יוצאת כבר תקופה, בת 22

ודי נמאס לי.

אין לי כח עוד פעם,שניים -שלוש דייטים

ואז זה לא מתאים,

כי החלומות שונים

כי סגנונות התקשורת לא מתאימים

סתם כי זה פשוט היה מוזר.

בסדר, כל קשר מדייק אותי. וזה אמיתי,

אבל נמאס לי לקבל דיוקים, אני פשוט רוצה למצוא את האיש שלי, את הדרך שאני עושה לבד, לעשות עם עוד משהו

נמאס לי לצעוד לבד בדרך, לפעמים אני מרגישה שגם הקב"ה איתי. אבל לא מעבר לזה,

ונמאס לי לשמוע עצות, ביקורת, תנסי לראות את..., מה הבעיה שלך עם..., אני רוצה משהו שיחלום חלום דומה לשלי, שהבית שלנו ילך לאותו מקום, בסדר. יש לי קצת חלומות לא קונבנציונלים, אבל יש לי חלום, ונמאס לי לחלום אותו לבד.

קיצר, אחרי הפריקה והתסכול - איך ממשיכים לשמוע עוד הצעות? לא רוצה לצאת לעוד הפסקה בין דייטים, אבל אין לי כח לעוד קשר שיגמר.

קודם כל - חיבוק ענק!רק נשמה

אני גם נמצאת במקום הזה. קצת יותר "מבוגרת ממך", וגם, כמעט ולא היו לי קשרים רציניים, הרוב נגמר אחרי משהו כמו פעמיים. הציפייה הזאת לפעמים הורגת, אני לפעמים מרגישה ממש מחנק אמיתי של תסכול ואכזבה, אבל אני משתדלת להיאחז באמונה תמימה שזה פשוט יבוא ושזה קיים, רק אם לא ארים ידיים. ואסור, פשוט אסור, לפזול הצידה ולראות מה קורה אצל חברות (אני בדיוק רוצה לפתוח שרשור בנושא הזה), זה שעוד אחת מתארסת אין לזה שום השפעה עלייך, על המסלול שלך, על הדרך המיוחדת שלך בדרך לבעלך. אנחנו אנשים מאמינים ואנחנו יודעים שהעולם לא הפקר, הכל מתוכנן ויש אלוקים שמוביל כל אחד בדרך שלו, גם אם היא קשה, מלאת ייסורים ומרגישה כאילו את קורעת בעצמך את ים סוף. קחי לך פסק זמן, קצר, אם את לא רוצה הפסקה ארוכה, לפעמים זה פשוט הכרחי בשביל לתת לנפש שלנו קצת לחזור לעצמה ולהתאפס. להיכנס ללופ זה מתיש ולא טוב, ואם את מרגישה שאת שם קחי לך צעד אחורה בשביל אחר כך לעוף קדימה. ותשבי עם עצמך ותנסי לראות אם יש דברים שאת יכולה לשנות באופי הפעולה שלך, לפנות לשדכנים אחרים, חברות שעד היום התפדחת לפנות אליהם, לשנות את הכרטיס שלך ככה שיגרור הצעות יותר מדוייקות, לשבת עם עצמך ולעשות זיקוק ערכים של מה באמת חשוב לך ומה סתם נחמד, והכי חשוב, נראה לי, לא להילחם בעצמך. מרגישה שמשהו לא שייך? תורידי. בלב שלם. ואל תתאכזבי ותכעסי על עצמך. את צריכה להיות עם מישהו כי את בוחרת בו לא כי הוא בחר בך.

סליחה אם סתם הארכתי, מקווה שעזרתי במשהו, ותמיד תזכרי ש"טוב ה' לכל", תנסי להתמקד קצת יותר במה שעושה לך טוב, ולא להתייאש. בהצלחה

מאוד יפה וחכם.נחלת

מה עדיף? להתחתן סתם כי כבר אין כח לחפש?חוזר תמיד לאשתי

ברור שאין אלטרנטיבה אחרת.

את יכולה לנסות לבדוק עם עצמך האם את מפוקסת מספיק על מי שאת וממילא על מי שאת מחפשת.

אם תהיי שלמה עם עצמך, המרחב של הניסוי והתהייה יקטן.

ברור שלאטבע, אמת

הדרך הזו, היא ארוכה, מתישה, ודורשת ים של כוחות, ולפעמים המאגרים של הכוחות פשוט נגמרים

אני יודעת שצריך לקום, לחפש, לדייק עוד ועוד.

אבל פשוט אני רוצה להגיע למצב שמצאתי את בעלי. ואין לי כח לעוד פעם, קצת התעייפתי מהדרך.

בדיוק באותה מידה, שאני יודעת שאני אקום ואמשיך עוד פעם, עד שאצליח.

מבינה אותך ככמחפשת111אחרונה

פשוט תני לעצמך זמן, כמה שאת צריכה

ואחכ תבואי עם כוחות מחודשים

אל תפחדי מההפסקה.. היא תיתן לך כוחות להמשך הדרך

ספרי לי על זההפי

תהי גאה בדרך שאת עוברת נשמה

שאת נאמנה לדרך שלך .

...אילת השחר

יש לי מחשבות בלב שאשאיר אותן לעצמי... למה הן מקבלות שורה בכל זאת? כי צריך לתת להן ביטוי איכשהו, גם אם לא גלוי, אחרת לא אצליח להמשיך לכתוב מה שרוצה שיגיע אלייך.

ועכשיו,

שולחת חיבוק לתסכול, ולכאב ולאכזבה ולכל הרגשות האלו שמסתובבים שם בנפש.

אמרת שנמאס לך מעצות, ודיוקים ואמירות ... אז לא באתי לתת כאלו.

רק לשים זרקור על משפט אחד שאמרת -

'הפסקה' לא חייבת להיות כשהמיקוד בה הוא על ה'בין דייטים'.

הפסקה יכולה להיות פשוט עבורך, עבור הנפש שלך שזקוקה עכשיו לנשום רגע עמוק, להרגיש מה עובר בפנים בלי להילחם בזה... לתת לזה לעבור כמו משב רוח (גם אם חם וכבד באמצע הקיץ), ולהמתין למשב רוח קליל שיבוא אחריו...

וכשהוא יבוא, להרים עיניים, להסתכל על השבילים שפתוחים לפניך, ולבחור אחד ללכת בו וללמוד את הדרך שלך בעולם דרכו.

לא ממקום מיואש, לא ממקום שחושב על הסוף שלו...

אלא פשוט כדי ליהנות מהמסע שיוביל לאן שיוביל...

ואולי גם תופתעי לגלות, שהבית לא חייב להיות רק בקצה של שביל, אלא הוא בכל מקום שבו נמצאת...

אֲת.

"אפקט הדומינו"רק נשמה

מישהו שמע על זה פעם בהקשר של חתונות? הבנתי שזה אומר כאילו שבתוך קבוצת חברות/חברים כשמתחיל איזה גל של התארסויות אז ה"נותרים" יכולים לקבל החלטות שנובעות מתוך לחץ חברתי ופחד "להישאר מאחור". כלומר, הם עלולים להתארס, גם אם יצאו עם מישהו הרבה זמן, מהסיבות הלא נכונות, אם מישהו שלא בהכרח מתאים להם, רק בגלל שהם לא מסוגלים להשתיק את הסביבה. שמעתי על זה מחברה בשבת בהקשר של איזה מישהי אחרת וזה פשוט טלטל אותי...מה דעתכם? זה באמת קיים ואנשים מצטערים על זה אחר כך?

ברור שלחץ חברתי משפיעברוקולי

גם לחיוב וגם לשלילה

רק צריך לזכור שלפעמים אנשים מצטערים כחוכמה בדיעבד בכל מקרה.

מה שאפשר לעשות זה להיות קשובים לאנשים חיצוניים שאינם מעורבים ריגשית

ולשים לב לדברים שעלולים להיחשב כתמרורים ( לאו דווקא אדומים, אלא כאלה שפשוט לא מתאימים לך)

ולזכור עבודת המידות.

ברור שקייםנפשי תערוג

לא רק בחתונות

בכל נושא

לא יודעת יוצא לי לשדך ואני מעורבתהפי
עבר עריכה על ידי הפי בתאריך ו' באב תשפ"ו 13:48

אני חושבת שיש כאן גם צד נוסף.

יש בנות שהתחתנו בגיל צעיר בין היתר כי התלהבו מהבחור הראשון שבאמת נתן להן תחושה שרואים אותן, שמתעניין בהן ונותן להן תשומת לב. לפעמים זה הרגיש להן כמו הזדמנות שלא תחזור, והן חשבו כנראה שלי ..

ומנגד, יש נשים בנות 28, 30 ו-32 שאני מנסה לשדך. דווקא להן הרבה יותר קשה להתרגש ממחמאות או מהתחלה טובה, כי הן כבר פגשו את זה לא מעט. מחמאות ותשומת לב הן לא מה שמכריע עבורן (:

האם הן יכלו להתחתן? כנראה שכן, ואולי אפילו מזמן. אבל בעיניי הן לא מחפשות רק את ההתרגשות הראשונית או את התחושה שמישהו בחר בהן.

הן מחפשות משהו עמוק יותר  חיבור אמיתי, ערכים משותפים ותחושה שזה באמת האדם הנכון לבנות איתו חיים.

לכן אני דווקא חושבת שיש בזה אומץ. לא לבחור מתוך לחץ, לא מתוך נו כבר הגיע הזמן להתחתן ולא מתוך רצון לרצות את הסביבה, אלא להישאר נאמנה לעצמך גם כשזה לא פשוט בכלל.

האם יש גם מקרים שבהם צעירות מושפעות יותר מלחץ חברתי? לדעתי כן. יש משהו בנשים שכבר עברו כמה שנים בעולם הדייטים נניח מעל 26 שהן פחות עסוקות בלרצות את הסביבה ויותר יודעות להקשיב לעצמן.

אני זוכרת בחורה בת 22 שבכתה לי בטלפון רק כי אמרה לא להצעה. כששאלתי מה קרה אמרה שהייתה לה שדכנית שגרמה לה להרגיש שהיא חייבת לתת אינסוף הסברים ולהצדיק את עצמה.. אז היא ממש נלחצה שזה שוב יקרה

בעיניי זה לא נכון. בגיל צעיר הרבה פעמים עדיין קשה להתמודד עם הלחץ הזה.

בסוף, כל אחת נמצאת במסע שלה. הכי חשוב הוא הרבה חיבור לעצמך, תפילה, ועבודה פנימית  כדי שהבחירה תגיע ממקום שלם ולא ממקום של פחד או לחץ.

( ובפן האישי ואני יכולה להגיד על עצמי  יכולתי להתחתןזה לא שאין בחורים שרוצים , זה שפשוט לא הרגשתי שזה בעלי..

זה שחברות שלי כבר נשואות לא אומר שאני צריכה להתחתן מתוך לחץ. זה פשוט לא..

אני לא יאבד את עצמי רק בגלל כמה בחורים שרוצים להתחתן מי אמר שאני רוצה ;/

אני מרגישהשלומית.

שהרבה פעמים את מחלקת בתגובות שלך בין בין הכלות הצעירות- אלו שהתחתנו מתוך לחץ חברתי, התלהבות ראשונית וחוסר בשלות

לבין הכלות מבוגרות יותר: אלו שהתחתנו מתוך קשר אמיתי, פנימי ועמוק, מחוברות לעצמו ולאנרגיה שלהן.

ואני מתקוממת על החלוקה הזו.

נכון, יש כאלה שאכן אצלם זה ככה, אבל ממש לא כולם, וממה שאני מכירה בסביבה שלי, גם לא הרוב.

כי באמת יש מכל הסוגים.

אז נכון שמי שהתחתנה בגיל 19 כנראה פחות בוגרת מבחורה בת 29 אבל זה לא בהכרח הופך אותה ללא בשלה שהתחתנה ממניעים לא נכונים.

ברור שלך כרווקה יותר נכון להתמקד ביתרונות של נישואין בשלב יותר מאוחר, ואין לך מה להתבחבש בכמה כיף להתחתן בגיל 19, אבל עדיין, ההכללה מאוד צורמת לי

(ודווקא מי שמתחתנת בגיל ממש צעיר, הרבה פעמים זה לא מתוך לחץ, כי אף אחד עוד לא מצפה ממנה להתחתן...)

אז את מרגישה לא נכוןהפיאחרונה
עבר עריכה על ידי הפי בתאריך י' באב תשפ"ו 13:08

באופן אישי, אני לא מכירה הרבה נשים שהתחתנו בגיל 19 מתוך בשלות מלאה והחלטה מאוד מגובשת. ברור שיש כאלה, אבל בעיניי הן פחות שכיחות.

ומצד שני, הכרתי גם נשים שהתחתנו בגיל 21 והיו בוגרות מאוד וקיבלו החלטה מתוך מקום בריא ומהמם

ואם כבר מדברים על לחץ, לפעמים דווקא בנות בנות 22 מרגישות יותר לחץ להתחתן מאשר בנות 27. למה?, בעיניי זה קשור לסביבה משדרת אותו דבר

סגנון על פי מקום לימודיםאביעד מילוא

כמה מקום הלימודים במהלך השנים לדעתכם משפיע על האישיות ,רמה התורנית, וההשתייכות החברתית בתוך הציבור כיום?

ואם כן אז האם ראוי לומר לשדכן שאני רוצה להכיר בחורה שלמדה במוסד הספציפי הזה או לפנות לאותו מוסד ולשאול על בוגרות שבאזור הגיל שלי פחות או יותר?

(לא רק מדרשות נכללות כאן אלא גם אולפנות)

ובכלל מה מגדיר סגנון של השקפה בציבור שלנו?

לדעתי כן,חתול זמני

(עד גבול מסוים)

אנשים מסגנון מסוים נמשכים לסגנון מסוים ולאו דווקא השקפתי שזה לדעתי החלק הפחות מעניין אלא מצד האופי

וכמובן המוסד מחזק את העניין

אלא שבחורי ישיבה אינם באמת חשופים לעולם המדרשות והאולפנות ולהיפך מלבד שמועות וקווים כלליים מאוד.

בגיל מסויים זה לא אומר הרבהיעל מהדרום

לק"י

והאמת שגם בסוף י"ב זה לא תמיד אומר משהו.

לצורך העניין אני למדתי באולפנא אזורית, שהיו בה כל מיני סגנונות. אני הייתי מההכי דתיות שם.

אם מישהו היה בוחן אותי לפי האולפנא, הוא כנראה היה חושב שאני משהו אחר.

כן ולאברוקולי

לא חושבת שאולפנא או ישיבה תיכונית אומרים הרבה

לא תמיד זה בבחירת הנער/ה ולפעמים השיקול הוא נוחות / לימודים / הקו של ההורים והבית.

גם אחרי תיכון צריך להיזהר עם ההכללות.

מה שכן-

זכותך להגיד סגנון X מעניין אותי ולפנות למוסד שאתה עלול למצוא בנות כאלה או לציין זאת בפני השדכן

(עדיף כמובן לתאר מה קנה אותך במקום הזה ולא רק להגיד מדרשה X מעניינת אותי או מכללה או אוניברסיטה כזו או אחרת)

מעניין אותי כי אני מחפש א' ב' ג'

ככה אתה נותן למי שמשדך אפשרות למצוא את מה שמעניין ומסקרן אותך גם במקומות אחרים שאולי לא היית חושב לחפש.

אני אדייקאביעד מילוא

אני מסכים עם מה שאמרתם אבל לא לגמרי. אני אחדד. אם ניקח כדוגמא את הציבור החרד"לי האם המוסדות שם מעידים על האופי והרמה התורנית או שהם רק מחזקים את זה?

כמובן שאשמח לתשובות כי זה יעזור לי להבין ולדעתאביעד מילוא

אני חושבת שלפעמים בנות משתנות מכיתה ט'יעל מהדרום

לק"י

עד לגיל 20+

הרבה בנים ובנות הולכים ללמוד בגלל שהחבריםפ.א.

הטובים הולכים ללמוד במקום מסויים, גם בגלל שיקולים שהאלטרנטיבות הרבה פחות טובות.

זה באמת לא מעיד על אורח החיים, הההשקפה, הכיוון הדתי, בגיל 20 ומעלה.

תלויאחד האם שומע

אני יכול להעיד על עצמי שלמדתי בישיבה שנחשבת ממש אשכנזית ואני בכלל בכלל לא כזה. לדעות קדומות בדרך כלל יש שורש באמת, אבל צריך לקחת אותן בערבון מוגבל ולבדוק כל מקרה לגופו.

שאלה יפההפי

אני אישית מרגישה שמקום לימודים יכול לתת כיוון מסוים אבל הוא לא באמת מגדיר את האדם.

פגשתי בוגרות של אותה אולפנה או מדרשה שהיו שונות מאוד אחת מהשנייה. בסוף האישיות הערכים וההשקפה נבנים מהרבה דברים לאורך החיים ולא רק מהמקום שבו למדו.

לכן הייתי פחות מתמקדת בשם המוסד ויותר במי שהבחורה היא היום.

למה זה לא נראה לי רלוונטילגיטימי?

לבדוק מוסד תיכוני:

א. מי בוחר את המוסד?

עד כמה זה החלטה שלי, ועד כמה זה החלטה של ההורים שלי?

ב. עד כמה בוגרים של מוסד דומים זה לזה? עד כמה אתה דומה לחבריך, ועד כמה אתם מקשה אחת?

ג. עד כמה הבחירה במוסד משקפת עמדה אידואלוגית, ולא נוחות\סיבה כלכלית\חברתית וכו'?

ד. עד כמה מה שהיה לפני "היציאה לעולם האמיתי" משקף את מי שאני היום? פתאופ כשאנשים יוצאים מהמסגרת, הם יכולים לבחור דרך קצת שונה ממה שהיה.

מדרשות זה אולי יותר פשוט, כי זה יותר מבטא בחירה אישית. אבל גם שם יש מגוון (בדיוק כמו שבישיבה יש מגוון...).

אבל בהחלט -

סטיגמות עוזרות לנו להתמודד עם העולם. לחלק אנשים לקופסאות. האם זה בהכרח נכון ויעיל? אפשר לדון על זה. אבל כדאי לדעתי להסתובב עם התודעה שזה לא בהכרח שמי שאתה מחפשה תהיה בוגרת אולפנה X ומדרשה Y, אלא שזה יכול לבוא מכל כיוון, גם אם אתה מחפש דווקא בוגרות של מוסדות מסוימים.

אני מסכים עם הנאמראביעד מילוא

יש הרבה קווים דקים פה שצריך לברר. ולכן אין כאן דבר מוחלט. צריך לדעת לברר טוב ונכון וגם לדעת איך להתייחס לסטיגמות

ואני אסייג בדברי משהואביעד מילואאחרונה

ברור לי שבחורה שלמדדה באולפנת ראשית תצא משם עם סל ערכים מסוים וזה לא בגלל הסטיגמות זה באמת בגלל שהיא בחרה לבדוק שם ולקבל מהאולפנה

מתנה ממני לחודש אבגלויה

שלום‭ ‬יקרה‭, ‬ברוכה‭ ‬הבאה‭. ‬

בגיל‭ ‬25‭ ‬הייתי‭ ‬גרושה‭ ‬בלי‭ ‬ילדים‭. ‬

עברתי‭ ‬מסע‭ ‬גדול‭ ‬

וה‮'‬‭ ‬נתן‭ ‬לי‭ ‬את‭ ‬כח‭ ‬הכתיבה‭.‬

בימים‭ ‬אלה‭ ‬של‭ ‬חודש‭ ‬אב

צער‭ ‬החורבן‭ ‬

הכללי‭ ‬והפרטי

ואחרי‭ ‬המהפך‭ ‬לט"ו‭ ‬באב

אני‭ ‬מזמינה‭ ‬אותך‭ ‬לקחת‭ ‬חלק

ולתת‭ ‬מילים‭ ‬לכאב‭ ‬ולתקווה‭.‬

‮"‬כל‭ ‬רודפיה‭ ‬השיגוה‭ ‬

בין‭ ‬המיצרים‮"‬‭ (‬מגילת‭ ‬איכה‭) ‬

חסידים‭ ‬מפרשים‭ - ‬‮"‬כל‭ ‬רודפי‭ ‬י‭-‬ה‮"‬‭ ‬

דווקא‭ ‬בשעת‭ ‬כאב‭ ‬ומצר

אפשר‭ ‬יותר‭ ‬להתקרב‭ ‬לקב"ה‭. ‬

אפשר‭ ‬באהבה‭ ‬רבה‭ ‬

להפיץ‭ ‬הלאה‭ ‬קובץ‭ ‬זה

לכל‭ ‬אישה‭ ‬שמחפשת‭ ‬אהבה‭, ‬משפחה‭ ‬וקרבת‭ ‬ה'.

20260721222259.pdf

(ללחוץ על הכותרת)

אולי יעניין אותך