לא מובן לי מה העניין עם תמונה פרטית באתר הכרויותמבקש אמונה

(אתם מבינים מה זה אומר נכון? זה שרק באישור שלה אפשר לראות)

איך שהיא פונה אלי אני אמור לבקש לצפות בתמונה? נשמע.. לא משהו

באמצע השיחה? ואם לא מוצאת חן, פתאום להגיד "אה לא, לא מתאים"? זה מאד פוגע

אז פונה אלי בחורה כזאת

אחלה, מתחילים לדבר והכל, פתאום באמצע שהשיחה בעיצומה היא אישרה לי לצפות בתמונה..

יופי, מה זה מועיל עכשיו? 

קיצור, מה הרעיון ואיך ההתנהלות... לא ברור לי

הרעיון הוא שלא כל אחד יראה את התמונה. מבין?כלי פשוט
אנחנו בני אדם לא תמונות במוזיאון
כן, זה ברור.. אני שואל על הקטע של האפשרות לחשוףמבקש אמונה

זה מכניס לקצת פלונטר לא נעים.. איך אני מתנהל מול זה?

אם זה רק חיצוני-להתעלם מהתמונה. עדיף לא לראות בכללכלי פשוט
ואם התמונה משקפת סגנון דתי או באופי אז מה הבעיה?
תגיד שאתה חושב שהסגנונות שלכם שונים
באמת עדיף.. אבל אם היא חשפה מעצמה זה כבר לא בשליטתימבקש אמונה

אי אפשר להתעלם בכוח.  אני לפחות לא יכול...

וזה לרוב מה שהן עושות.. קרה כבר כמה פעמים.

אז אני אמור לבקש ממנה "תעשי לי טובה, אל תחשפי את התמונה לא צריך?" חושב

כן אני אומר שאני לא רוצה לראותכלי פשוט
וואלה..מבקש אמונה

ואם אני כן רוצה לראות תמונה אבל לא רוצה לפגוע? מה אז..? לדעתך

מעניין אותי שמישהי מהבנות תענה פה,

מה הן מצפות שהגבר יעשה עם זה

דעתי שאין דרך כזאת. תרתי דסתריכלי פשוט
(לא הגיוני שאדם יעשה משהו שבמהותו מביא לפגיעה בלי לפגוע. כשאין הדרגה של קודם תמונה ואחר כך שמיעת פרטים כלליים על האדם ואח"כ הסכמה שרק אז מובאת לידיעת הבחורה יהיה בעייתי לבקש תמונה לדעתי)
תגיד "למען ההדדיות אשמח לראות תמונה..."נעימת הליכות

או תוסיף "אני מרגיש שזה מקדם את ההיכרות להבין את הסגנון של האדם"...

משהו כזה

וכן..זה לגיטימי לדעתי בפרט אם אתה חושף תמונה

סוף סוף הגיעה לשם כדי להכיר...

תודה על התגובה מבקש אמונה

יש פה בנות שיענו לי מצד הבחורה מה היא מצפה שיקרה?מבקש אמונה

>>ברוקולי

בנים ובנות שחפצים בפרטיות 

שלא מרגישים בנח שהתמונה שלהם גלויה לעיני כל ללא ידיעתם מי צופה. 

לגיטימי מאוד להגיד 
שתשמח לראות את התמונה 

מה גם שהרבה בנות אם הן מעוניינות בך יפתחו את התמונה עוד לפני שתבקש 

וואי, לדמיין את הפסקה השניה עושה לי- 🤢🤢🤢מדרשיסטית20
כי זה גס רוח.מדרשיסטית20
ויש בזה משהו שמרגיש לי לא צנוע.

זה כל התורה כולה באופן מקוצר.
תלוי איך מתנסחיםברוקולי
לא מסכימה.מדרשיסטית20
בעיני באופן עקרוני-בסיסי זה גס רוח.

הסברתי לך פעם את המשנה שלי בעניין, לא?
את צודקתרב שמואל
כאן בפורום, הרשעים הפולשים ששמורים את הציבור הדתי לאומי. ושונאים את הדת. ושונאים כל חוקיות מסודרת ומידות טובות מיושבות ומסודרות. והם אוהבים לעשות מזה צחוק, על ידי כל מיני 'עקיצות' קטנות, פה ושם. כל מיני משחקים מטופשים - וגם מרושעים.

והם הכניסו לפה סגנון כזה - שהופך מילים תמימות - לסגנון שמזכיר ומעלה אסוציאציות בעייתיות.

כי זה אהוב להם - השנאה, הבלבול וההפיכה של הסדרים - ההרס לכל חוק מאורגן - כל ההרס והשנאה הנ"ל - זה מטרתם האהובה להם. וזוהי מטרתם העיקרית, ומה שהם רואים בו דבר משמח ומשעשע ביותר - עפרא לפומייהו - עפר לפיהם של הרשעים.
לך ואמור לאומן שעשאניכבר לא ישיבישער
עבר עריכה על ידי ישיבישער בתאריך ל' בתשרי תשפ"ב 14:20

יכול להיות שיש גם סיבות והיגיון לא לבקש תמונה מראש, אני לא נכנס לזה.

אבל עדיין הצורך קיים פה וכך הקב"ה ברא את האדם. 

זה בטח לא משהו בעייתי ודוחה שיסביר את הסמיילי שהשתמשת בו

...כלי פשוט
משגע אותי שאנשים ממציאים דברים ואחר כך מוצאים לזה כביכול מקור בתורה.
אנשים המציאו שצריך תמונה הם ימצאו אמרות של חז"ל שקשורות לזה. כמו שהמציאו שבחור צריך לנסוע עד הבחורה ולא הפוך מצאו שהגמרא אומרת שתפקיד הגבר לחזר. לחזר כן, להיות פראייר או המשקיע והנותן היחידי בקשר לגמרי לא
לא אמרתי שמציאת חן זה לא פרמטר.מדרשיסטית20
רק אמרתי שהדרך לבדוק את זה דוחה אותי.

אני לא יודעת מה הפתרון באתרי היכרויות כי אני מדירה רגליי משם, אבל בבירורים יש דרכים אחרות לברר האם המראה שלה ירתיע אותך.
לא בא לי להתווכח בנושאכבר לא ישיבישער

אני רק בא לומר שהפיכת צורך של בנאדם למשהו דוחה ומגעיל - זה עצמו גם ממש לא יפה.

(ולא, אני לא יודע האם יש דרך לברר על מראה בלי לראות תמונה או להיפגש)

אבל ממש כתבתי במפורש שאני לא דיברתי על הצורך.מדרשיסטית20
הצורך עצמו לגיטימי. רק שיש על מה לעשות חשבון נפש בנוגע ל*דרך*.
יש דרך אחרת לדעתך?מבקש אמונה

בכללי? ברור!מדרשיסטית20
א. להגיד מראש איזה סגנונות מראה מרתיעים אותך לשדכן/למי ששואל אותך מה אתה מחפש. ככה שהם יודעים מראש לא לשדך לך משהו שלחלוטין לא מתאים בפן הזה.

ב. בשלב ההצעה לברר בעדינות דרך השדכן סגנון כללי של מראה/לספר מה מרתיע אותך ולשאול בכנות האם זה קיים.

זה נשמע מסורבל, אבל בעיני זה הרבה יותר מדויק ערכית.

תאכלס, לא ברור לי למה זה לא נכלל בתוך האיסור של הסתכלות. זה לא מבט ענייני, זה ממש לבחון את היופי. נטו את זה.
(אני יודעת שיש כאלו שיגידו שזה גם אינדיקציה לדברים אחרים, אבל מעבר לזה שאני לא מאמינה שזה נכון או שזה לפחות אינדיקציה מספיק טובה- את הדברים האלו ללא כל ספק אפשר לברר בדרכים אחרות).
^ ככה אני עושה כמציעה למי שלא רוצה להחליף תמונהברוקולי

ומסכימה איתך!
אני יודעת 😉מדרשיסטית20
האמת שאלתי ספציפית על המקרה שלי, אבל תגובה חשובה.מבקש אמונה

בגדול כשזה בכללי - דרך שדכן/חבר וכו' - אני בכלל לא מבקש תמונה ומעדיף להיפגש ככה.

אז אמרת דברים חכמים לטעמי,

אבל בעיה אישית שלי, לא נראה לי שאני יודע להגדיר מה בדיוק יכול להפריע לי במראה...

אז אני נפגש וזהו.

(אגב, כיוונת לדעתו של הרב בנציון מוצפי בעניין התמונות)

האמת שאני לא ממש אוהב את כל אתרי ההכרויות האלה...

אבל עם שדכניות לא ממש הולך לי אני שוכח לנג'ס להן ואז הן שוכחות אותי בוכה

אני יודעתמדרשיסטית20
אבל לגבי המקרה הספציפי שלך הגבתי כאן-
לא יודעת. - לקראת נישואין וזוגיות
ולכן בתגובה הזאת הגבתי כבר באופן כללי.

ואולי כדאי באמת לנסות בכל זאת לחבר קווים בין כל המראות (זה תקין להגיד את זה? חח) שהרתיעו אותך בפגישות. זה יכול לסייע..

ומבינה אותך, בהצלחה רבה!
אני הייתי שם יום אחד וברחתי, אז אין לי מושג מה הפתרון.

ושמחה שכיוונתי לדעת גדולים
אני לא בטוח שזה יותר צנוע מלבקש תמונהמישהו איתי
נראלי שלגבר דוס קשה יותר להגדיר בדיוק מה מפריע לו (הוא לא מסתכל בעיון..) וזה פחות צנוע לדבר על זה עם שדכן למשל.
...מדרשיסטית20
לע"ד זה יותר צנוע מאשר לבהות בתמונה. אפשר להסביר בצורה עדינה וכללית.
אבל יתכן גם שאני לא מספיק מבינה איך זה עובד מהצד השני..

אגב, הסוגריים לא מסתדרים לי עם תרבות החלפת התמונות.
אם מישהו מבקש תמונה משמע הוא כן מסתכל בעיון, לא?
מוזר לי אם זה עובד כך אפילו אצל בנות...ultracrepidam

באמת יש לך קטגוריות מראה "תקין" ו"לא תקין"? מישהו שיענה על התנאים על הנייר, ימצא חן בעינייך חיצונית?

וכדי לפרט איזה סוג של מראה מוצא חן בעיניו נדרש הרבה יותר מחשבה ופירוט מאשר כדי להסתכל על התמונה שניה וחצי ולהגיד "סבבה" או "לא נראה לי"

חלילה, זה לא עניין של תקין ולא תקין.מדרשיסטית20
זה עניין של מרתיע *אותי* או לא מרתיע אותי.
וכן, בהחלט יש לי קטגוריה כזאת.
וכן, עד כה השיטה הנ"ל עבדה יפה.

לגבי הפיסקה השניה-
לא יודעת, קטונתי מלעסוק בזה. באמת מעולם לא הייתי גבר. הצעתי את השיטה הנ"ל בתמימות, כי לי היא עובדת יפה, והיא פחות צורמת לי, אבל תאכלס, אני לא יודעת איך זה מתתרגם (נראה לי המצאתי מילה😁) בעולם הגברי.

בכל אופן, זה לא מוריד מכך שהחלפת תמונות בעיני היא בעייתית מאוד.
כמובן, הכוונה "רצוי" ו"לא רצוי"ultracrepidam

או כל הגדרה אחרת שתבחרי

הפסקה השניה - הופתעתי לשמוע שבעינייך השיטה המילולית עדיפה ושהיא יעילה בעינייך.

מסכים, יש בעייתיות בהחלפת תמונות. ובכל זאת גיליתי שזה הופך את החיים לקלים הרבה יותר מהרבה בחינות, והופכות את החיפוש אחרי זוגיות לאפקטיבי וקל יותר, ולכן היום אני תומך חד משמעית בהחלפת תמונות איכותיות ומחמיאות.

למה זה כל כך מפתיע?מדרשיסטית20

לגבי הפסקה האחרונה-

לכן אני משתדלת שלא לשפוט מקרים ספציפיים, כי זה באמת חוסך וזה באמת מורכב..

ועדיין, זה לא גורם לי להיות פחות להוטה על עצם הנושא.

לא יודעת, צריך למצוא פתרון אחר.

לא מצליח להבין איך מסבירים כזה דברמישהו איתי
אפשר לומר דברים טכניים (מתולתלת או בלונדינית) אבל לא מאמין שזה מה שמשנה למישהו.
לוידע איך אפשר להסביר דבר כזה שהרבה פעמים תלוי באובנתא דליבא.
ואם מנסים להיכנס להסברים זה הרבה פחות צנוע בעיניי מראיה קצרה של תמונה.
אולי אני לא מספיק מכיר אבל לא חושב שצריך לבהות שעות בתמונה, מספיק להסתכל כמה שניות כדי לסנן ברמה בסיסית
(זו בחינה של עד שיראנה..).

אולי זה תלוי בהבדל בין גברים ונשים ואיך הם תופסים את המראה של הצד השני🤷‍♂️

...מדרשיסטית20

בדיוק על זה היה הדיון עם @ultracrepidam.

מוזמן להסתכל בהמשך השרשור.

(ושמישהו יסדר כבר את התיוגים האלה!! אררר)

חח דווקא כאן ספציפית התיוג לא היה כזה נצרךמדרשיסטית20

הגבתי אחרי שראיתי את הדיון שלכם🙃מישהו איתי
...מדרשיסטית20

אז לא הבנתי, כי הוא כתב בדיוק את מה שאתה כתבת..

ועניתי שכשכתבתי את השיטה השניה באמת לא תירגמתי את זה למוח הגברי.

מבחינתי זה הרבה פחות התעסקות, אבל יתכן שאצל הצד השני יש התעסקות עם השיטה הזאת.

בכל מקרה נראה לי שזה שאין כאן עניין של ראיה, אלא רק תיאור תיאורטי זה עדיין הבדל משמעותי. 

באמת הייתי יכול לכתוב שאני מסכיםמישהו איתי
עם אולטרא (אני לא מצליח לתייג אז יולר נוח לכתוב בעברית).
למרות שבסוף הוא כתב משהו שלא בטוח שאנחנו מסכימים (מה בדיוק מטרת התמונה)

ותיאור תיאורטי יכול להיות הרבה יותר בעייתי, בבחינת הרהורי עבירה קשים מעבירה
...מדרשיסטית20

טוב טוב, נסוגה מהדיון הזה 😅

כי אני באמת לא מבינה בזה.

אין מה לסגתמישהו איתי
או שזה הבדל בין גברים לנשים (או לפחות רובם), או סתם בין אנשים, או שאנחנו מתארים דברים שונים באותם מילים וכו.
בכל מקרה, אני שומע את דברייך וחושב שהם חשובים
ואגב,מישהו איתי
מעניין אותי מה את חושבת על תמונות פרופיל בווצאפ.
אני יודע שיש הבדל וכו וכו ואין לי דעה ברורה בנושא.
אבל זה מתחבר לי..
...מדרשיסטית20

אכן גם אין לי תמונת פרופיל.

זה אומנם באמת לא בדיוק אותו הדבר, והדעה שלי פחות חדה על זה, אבל זה בהחלט מתחבר..

לא ידעתי איפה להגיב לכל הדיון הזהחצילים
אבל בגדול מסכים עם @מדרשיסטית20 בכל הקטע הזה של תמונות
אפילו לי שאני בן אין תמונה שלי בווצאפ (סתם נוף יפה) כי אני לא חושב שזה נכון לשים תמונה שלי במקום שכל אחד יכול לראות..
ולגביי בנות אני לא מתנגד נחרצות סתם כדי שהן לא ירביצו לי אבל בהחלט חושב שזה פחות מתאים..
@מישהו איתי
@ultracrepidam
@ברוקולי
ועוד מי שפה שמעניין אותו
אוסיף רגע אמירה שהרב שלי אומרמדרשיסטית20

(ומי שלמדה במדרשה ישר תזהה שאני גם למדתי בה🙈 אבל לא נורא)

שתמונת פרופיל (וגם לשלוח תמונה) זה כמו שאסכים שיהיה לבחור זר תמונה שלי בארנק שלו.

יפה מאדחצילים
זה קיצוני מדי מבחינתימישהו איתי
מה לעשות שזה לא כמו סתם בחור זר.
זה יותר מורכב🤷‍♂️
תשאלי אותו מה דעתו על האפשרותברוקולי

לצפייה חד פעמית שיש עכשיו בוואטסטפ
כך התמונה לא נשמרת
מה זה? הודעה שנמחקת?מישהו איתי
יש אפשרות עכשיו בוואטסאפ להגדירברוקולי

צפיה חד פעמית בתמונה , כך שהיא לא נשמרת ולא ניתן לפתוח בשנית

תעשה עדכון תוכנה ותראה בעצמך מספר 1 כזה כששולחים תמונה
וואלה טוב לדעת. תודה.מישהו איתי
אני לא חושבת שהוא יגיד משהו שונהמדרשיסטית20

מן הסתם יגיד שזה פחות גרוע. אבל העקרון עדיין עומד.

בכל זאת, זאת אחת ה-משנות שלו ;)

בדיוקקממלא כל עלמין

לא מזהה את הרב.. כנראה שאני בורה במדרשות 

לא מסכימה עם האמירהקל"ת
אבל גם אם נניח זה נכון, וואלה למה זה כ"כ אמור להפריע? מה החשש שאותו בחור יעשה עם התמונה? יסתכל וינתח אותה מידי יום? ברור שזה לא מה שיהיה. ובנוסף לכך , בעידן של היום, לכל מי שמעלה תמונות לפייסבוק, אז בכל מקרה ניתן למצוא את התמונות שם.
האנשים שלא יתנו תמונהממלא כל עלמין

גם לא יעלו תמונה לפייסבוק

לפחות לי אין תמונות ברשת

(אולי תמונות שחברות העלו בחשבון שלהן ולא שאלו אותי..)

מביןמישהו איתי
מותר לתת כאן גילוי נאות שאין לי תמונה בפרופיל ואני גם לא מבקש תמונה🤭?
מותרמדרשיסטית20

אבל כאמור, זה לא דיון ספציפי אלא עקרוני.

בעיני זה הרבה יותר צנוע בטח מול שדכן גברברוקולי

ו @מדרשיסטית20 עדה שכך אני נוהגת תמיד גם מול גברים ותמיד נרשמה התלהבות

על כל דבר אפשר לדבר בצניעות וגם להבין דבר מתוך דבר

בסוף מציאת חן נמדדת לבד. זה קריטריון מסנן צנוע בהרבה והלוואי ויותר אנשים היו נוהגים כך

$$ultracrepidam

התלהבות של השדכנים מזה שהיא מתארת את המראה שלה מילולית? וואו, מוזר לי. אולי כשאין תמונה הם שמחים שלפחות את המידע הזה אפשר למסור

עצם הדיבור וההתעסקות בעיני לא צנוע...

את המשפט האחרון לא הבנתי בכלל ואשמח שתסבירי ואתייחס

לא הבנת אותיברוקולי

לכתחילה, אם הנושא הזה יכול להפוך לאישיו, כדאי להעביר תמונה 

---

כשזה לא קורה / כשאין הסכמה להעביר תמונה ואז מתחיל שיח ודין ודברים על בקשה של תמונה 
על הסכמה לצאת או לא לצאת בעיני כל השיח הזה ו/או בקשת תמונות נוספות וכדומה הרבה יותר לא צנוע

אני חושבת שאם שדכן/ית שומע בצורה צנועה ומכבדת את הרצון של הבחור/ה במה הוא צריך בצד השני 
אז מראש ההצעות יהיו כאלה. 

ההתלהבות שציינתי היא מול בנים ובנות שלא מבקשים תמונה כי הם יודעים שאני מודעת לרצונות שלהם ויודעים שזה יכנס למכלול השיקולים בהצעה. 

ולגבי השורה האחרונה

בסוף החיבור והמציאת חן נמדדת במפגש אמיתי ולא בהכרח שתמונה כמסננת טובה יותר 

עם זה אני מסכיםultracrepidam

אני בהחלט מאמין שלהעביר תמונה מועיל מאד

אבל לא בעד לבקש תמונה

וואו, כאן אני ממש לא מסכים איתךultracrepidam

כי 

1 הביטוי "לא מתאים" הוא לא על מראה. מראה זה "לא מעוניין"

ההתייחסות למראה היא בדרך כלל לא "אני רוצה מישהי בגובה 160 עם BMI 28, צבע עיניים ושער X וכו'"

התייחסות בריאה למראה היא פתוחה לכל מראה, אבל כשרואים מישהי מסוגלים לומר האם ועד כמה המראה שלה גורם לרצון להתקרב (או להתרחק). וזה תלוי בהמון פרמטרים, באני חושב שאף אחד לא מקטלג ובוחן - זה לא הגיוני, לא בריא, לא נורמלי, ולא אפקטיבי. יכולות להיות שתי בנות עם תיאור מאד דומה שאחת יפה ואחת מכוערת (ובעיני מישהו אחר להיפך, הראשונה מכוערת והשניה יפה)

חז"ל אמרו שאסור לקדש אשה עד שיראנה שמא תתגנה עליו, ולא חשבו שהפתרון הוא לנהל שיחה מפורטת שבה הבחור יתאר איזה מראה הוא רוצה. כי לראות ולהתרשם מותר ומצוה, לעסוק בזה בצורה מפורטת זה כבר לא ראוי.

...מדרשיסטית20
לא לגמרי הבנתי את 1, אשמח אם תוכל להסביר יותר.

לגבי 2-
אני לא מסכימה. בפועל-יש משהו בתת מודע שלך שגורם למראה כזה או אחר להרתיע אותך. אז אתה יכול לבחור לא להגדיר את זה מפורשות, אבל זה קיים. גם אם נתעלם וגם אם לא 🤷‍♀️
אני מסכימה שזה כנראה לא עניין של צבע עיניים/שיער ודברים ספציפיים שכאלה, אלא משהו כללי יותר (שכנראה גם מתקשר לנו במוח למשהו שלילי), אבל גם את זה בעיני אפשר להגדיר.
מצד שני, אסייג קצת ואגיד שזאת חווית החיים שלי, ויתכן שמהצד הגברי הדברים עובדים אחרת. אין לי מושג.

לגבי הפסקה האחרונה-
היתה לי תחושה שמישהו יביא את האימרה הזאת.
והאמת שזה קצת מעצבן אותי.
במחילה, לא נראה לי שחז"ל התכוונו לבהייה בתמונות. קשה לי מאוד להאמין.
...ultracrepidam

1

לדוגמה, שדכנית סיפרה לי על מישהי, אמרתי שזה יכול להיות טוב, היא שלחה לי תמונה, שאלה אם קיבלתי, עניתי שקיבלתי, ואז היא שאלה אם מתאים. מה קשור מתאים? המראה של האדם בצד השני הוא לא משהו שמתאים או לא מתאים. הוא משהו שנעים לי או מרחיק אותי. הוא משהו שאני אוהב או לא, שיפה בעיני או להיפך. אבל התאמה היא קשר הדדי, ואין התאמה ביני לבין המראה של מי שפגשתי. אפשר לומר "מתאים לי" בקטע של "מתאים לי עכשיו פיצה" אבל לא התאמה במובן הזוגי

האמת היא שבאופן כללי אני חושב שמשתמשים יותר מדי במושג ההתאמה בזוגיות ובבחירה זוגית -  השאלות האמיתיות הן "האם טוב לי", "האם אני מעריך/אוהב/נהנה בחברתו של הצד השני", "האם נוכל לבנות בית משותף עם יעדים יציבים". השאלה של התאמה מתייחסת לניבוי של זה - מישהו שאוהב אנשים נמוכים, "מתאים לו" מישהי נמוכה, כי הוא יהנה יותר בחברתה; מישהי שאוהבת לדבר על עצים, מתאים לה נגר, כי יהיה להם נעים יחד.

2

זה בתת מודע ושם זה נשאר, וגם אם זה במודע - זה הרבה פחות צנוע להתעסק בזה במודע מאשר פשוט להתסכל לרגע ולראות. 

אז שוב, בעיני זה לא אפקטיבי, וגם הרבה פחות צנוע. אולי אצלך או אצל בנות באופן כללי זה ממש קטגורי, אבל מוזר לי שזה יהיה כך. אז אולי את חריגה בעניין ואת ממש פתוחה בקטע של מראה חוץ מקטגוריה ממש ספציפית.

3

לא אמרתי שתמונה היא מה שחז"ל דיברו עליו. ודאי שלא. הם דיברו על ראיה בעיניים, כמובן. אגב, לא בהכרח על מפגש הדדי. מאד יכול להיות שבעיניהם להסתכל עליה מהחלון כשהיא לא רואה היה תקין לגמרי בעיניהם.

מה שכן אמרתי היה שתיאור של המראה לא יפתור את הבעיה, כי אם כן, חז"ל היו יכולים לומר את זה (רלוונטי למישהו שמקדש אשה על ידי שליח, זאת הסוגיה בה מאמר חז"ל מובא, והגמרא לא מתרצת שאפשר להגיד לשליח "רק מישהי גבוהה")

...מדרשיסטית20

1

מבינה מה אתה אומר, אבל לא מסכימה עד הסוף.

א. יתכן שמילולית אתה צודק, אבל יש משהו הרבה יותר עדין במילה הזאת מאשר להגיד "היא יפה בעיני/מכוערת בעיני/אני לא מתחבר/המראה שלה מרתיע אותי" וכו'.

ב. בעיני כן יש כאן עניין מסוים של התאמה, אבל קצת קשה לי להסביר בכתב למה.

2

אפשר להעביר את זה למודע כדי להיעזר בזה.

לגבי המשפט האחרון-יתכן.. "רק על עצמי לספר ידעתי." (למרות שבעיני זה המצב התקין באמת..)

3

זה בדיוק העניין.

ה-"עד שיראנה" עליו דיברו חז"ל היה הרבה יותר ממשי והרבה יותר חלק ממכלול מאשר לבהות בתמונה. גם אם זה היה להסתכל מהחלון בלי שהיא תשים לב, אתה רואה מכלול, אתה רואה איך היא מדברת ומתנהלת, ולא רק גוף (מחילה על הבוטות הקלה. אבל זה פשוט מרגיש לי ככה). הנראות היא רק "חלק מ.." ולא הדבר היחיד שרואים ומתמקדים בו.

3.ultracrepidam

אני חושב שאת לא מפרשת נכונה את הראיה של תמונה.

1 חד משמעית, הייתי מעדיף לראות בפועל מאשר לראות תמונה.

2 גם כאשר אני רואה תמונה, אני יודע על עצמי ומניח שאני לא היחיד, שאני מתמקד ומתעניין הרבה יותר בשאלה מה הדמות שבתמונה וממש לא בשאלות של לבדוק מראה וכדומה.

בדרך כלל גם כאשר הבחירה היא נטו לפי תמונה זה ממש לא לפי הנתונים הפיזיים אלא הדמות שיש בה. ולכן גם אם למשל מישהו לא רוצה מישהי עם מאפיין חיצוני מסוים, מאד יכול להיות שכשהוא יראה תמונה זה יתן הקשר לתכונה המסוימת הזאת, ובהקשר הזה זה כבר יהיה לא משמעותי והוא יסכים לפגוש אותה.

יכול להיות שההבנה שלנו מה מחפשים בתמונה או מה המטרה של תמונה היא הבנה שונה בתכלית.

אגב, כאשר התמונה היא במוצהר כדי למסור נתונים פיזיים, אני באמת חושב שזה איכסה ולא נעים בכלל. אני חושב שאת מבינה את כל הסיפור של התמונות ככה, ולכן את מתייחסת לזה באופן שאת מתייחסת; אני מבין אותו אחרת לגמרי - כדי לתת תחושה של "אני יודע את מי אני הולך לפגוש", כדי לתת איזה דמות מאחורי המילים, כי תמונה אחת שווה אלף מילים, וכו' - ולכן אני לא רואה בזה בעיה חמורה כל כך (ואולי זה סתם שחיקה שלי עם השנים)

^^^חמדת66
ובעיקר עם הסיפא. חושב שיש משמעות לגיל בשאלה הזו.
רק בעיה אחתמדרשיסטית20

תמונה זה פלקט, זה חד ממדי, זה לא בהכרח מראה מי הדמות.

מה שתתפוס מהתמונה יכול להיות הפוך ממה שתתפוס במפגש עם אותה הדמות.

גם תיאורחמדת66
יכול להיות מושפע מהספר שהיא קראה לפני, אבל זה מה שיש לנו. ובאמת, בד״כ השילוב של תמונה ותיאור כן יתן פרספקטיבה מסויימת. כמו שאולטרא אמר לפני, הרבה פעמים תמונה אחת שווה אלף שאלות שלא רציתי/העזתי/חשבתי לשאול לפני.
מבינה מה שאתם אומרים.מדרשיסטית20

ועדיין, אותי זה מכווץ לחשוב על לשלוח תמונה.

צריכה לחשוב על זה עוד קצת.

תודה על החידוד.

>>חמדת66

אני גם פעם מאוד צידדתי בעמדה שלך והייתי נמנע לגמרי מתמונות. עם הזמן למדתי שזה פרמטר חשוב (בעיקר בגלל שאני מברר די גרוע) שלפעמים חוסך הרבה לשני הצדדים. אז זה עדיין לא 'הכי' חשוב, ותמיד אעדיף קודם לקרוא, ורק אם זה ממשיך להיות רלוונטי לראות, וגם לא תמיד אבקש (ותמיד זה מכווץ) - תלוי בכמה השדכן מכיר אותי (ואז אוכל לסמוך עליו יותר). וזה באמת כמעט ולא קשור ל'איך המראה החיצוני'. היו בנות שנאמר שהעולם לא היה פוסל אותן בגלל התמונה, אבל היה ברור לי מהסגנון שזה לא מתאים...

ייש"כ על הפתיחות המחשבתית.

אז אולי פשוט הפתרון הוא ללמוד איך לברר טוב?😅מדרשיסטית20

כתבתי על זה מקודם.. שאם זה כדי לבחון סגנון אז בהחלט אפשר להבין גם בלי לראות תמונה, אם יודעים איך לעשות את זה.

חבל בגלל זה לוותר על עקרון כל כך חשוב..

אני רואה שמילאו את מקומי בהעדרי...ultracrepidam

אני די מסכים עם מה שכתב @חמדת66

אציין שגם לפני עידן התמונות מעולם לא פסלתי על מראה

ובכל זאת היום שזה הפך להיות מקובל אני מעדיף לראות תמונה, וממש לא כדי לדעת פרט זה או אחר אלא כדי להכיר את האדם מאחורי המילים.

וסיפור - היתה מישהי שבמשך כמה חודשים לא רציתי לפגוש אותה עד שראיתי אותה במקרה.

כשראיתי אותה, זה היה במרחק כזה שלא יכלתי באמת להבחין בינה לבין הגבר שעמד כמה מטרים ממנה. ובכל זאת עצם העובדה שראיתי אותה, שידעתי במי מדובר, שהיא הפכה לדמות מוחשית - גרמה לי להחליט לפגוש אותה.

ושוב, כשאני מרגיש שהתמונה ניתנת כתיאור של "בוא תבדוק אם אני שמנה או רזה" אני באמת מרגיש שזה ממש לא יפה ולא מתאים. אבל בעיני זה ממש לא זה, כל העולם מלא בתמונות של האנשים שסביבנו, כל כתבה בעיתון כוללת תמונות של המרואיין, כל שיעור הוא מצולם, אז שדווקא איזה תמונה אחת של רווקה תהיה הסיפור?

--- ---רב שמואל
(אני משער, שאת הסיפור על 'מסתכל עליה מהחלון ה' לקחת מהמנהג, כנראה, כמו הסיפור שסבתא שלי סיפרה, שאצלם בבית שלה בהונגריה, בקהילה החסידית, אז אצלם, לפני שהתחתנו, - כך לפחות קרה במקרה אחד, בפעם אחת. אני יכול להניח, שהוא הכיר את המשפחה שלה. וגם ידע פחות או יותר באיזה הקשר מדובר. וגם סביר להניח שממילא הוא לא היה הולך רחוק לחפש מישהי מעיר אחרת. ובכל אופן הוא עמד בחלון של הבית שלו. והיא - אולי היא ומישהי אחרת, שאולי תהיה במקומה - כך שהוא בוחר. והוא מסתכל, בוחר, וכך זוכה לקיים את ההלכה 'אסור לקדש את האישה עד שיראנה')

אבל, אם הוא מסתכל עליה ממהחלון, והיא לא ראתה - לפי הסיפור שלך - זו טעות. כיוון - שהיא לא יודעת שהוא ראה. היא רק מאמינה לו. ואם היא רק מאמינה לו, והוא מקדש אותה על סמך זה - והיא מסכימה לקבל את הקידושין. (אולי הוא שלח אותם עם שליח, או שבכל אופן היא מסתמכת על מה שהוא אומר שהראייה שנתן שהיא לא ראתה - הוא אומר שזה היה הגורם) והרי היא לא ראתה, והיא לא יודעת. ואם כך, היא לא יודעת אם הוא מקיים כהלכתו באופן הראוי את הדין 'אסור לקדש את האישה עד שיראנה'. ואם כן, היא עלולה לעבור ב'לפני עיוור'. ולכן זה לא טוב. וצריך למצוא פיתרון אחר.
מחילה על הקטנוניותCherry
צרם לי מה שכתבת בפסקה האחרונה. לבחון גם את המראה של מישהו/י במטרה לבדוק התאמה זוגית זה הכי ענייני שיש. זה לא ריאיון עבודה.

כמובן, זה לא סותר את זה שאפשר לדון מה הזמן והדרך הנכונים לעשות זה.
...מדרשיסטית20

הכוונה שלי במילה "ענייני" הוא מבט לא ממוקד, כלומר כ"חלק מ..".

זה ממש בעיה בעיני לבחון מראה מצד עצמו (גם אם זה בשביל התאמה זוגית), לעומת לראות את זה כחלק ממכלול.

ושים לב, אני לא אומרת בזה שמשיכה היא לא דבר חשוב בזוגיות, אלא שזו לא הדרך בעיני לבדוק אותה.

אז מהCherry
ההבדל בעצם בין לראות תמונה לבין לקבל איזושהי תמונה באמצעות תיאורים גרפיים מהשדכן?

בשניהם בוחנים את המראה מצד עצמו (כשבמקביל בוחנים נקודות נוספות באמצעות קו"ח ותיאורים של חברים).
...מדרשיסטית20

הכוונה שלי היא לא תיאוריים גרפיים.. אלא משהו הרבה יותר עדין, עם הרבה פחות פוקוס.

ברור שהכל תלוי קודם כל בגישה, אם המבט שלך ממוקד על המראה אז גם אם תדבר על זה עם השדכן הוא יהיה ממוקד. אני רק באתי להציע שיטה אחרת למי שבאמת מאמין שהמבט צריך להיות פחות ממוקד.

אזCherry
זו בעצם שאלה של גבולות..

לתפיסתך לראות תמונה זה ממוקד מדי ולכן 'לא ענייני'.

ובאותה מידה אלה שמגיעים לדייט ראשון בלי שום בירור מקדים על מראה עלולים לחשוב שבירור על 'סגנונות מראה' עם השדכן הוא ממוקד מדי ולכן לא ענייני..
אני מכירה מישהי שביקשה תמונהממלא כל עלמין

כדי להבין סגנון והלך רוח,

או שאני נאיבית או שאני סתם רוצה להאמין כך מאמינה שיש גם כאלה בחורים

למרות שאני אישית יורדת בכלל מהצעה כשמבקשים ממני תמונה, לא כי אני לא סומכת על התמונות שלי ואני בסדר בתמונות ב"ה. זה פשוט מוריד לי מהבחור.

אני אישית..

ומצד שנינוגע, לא נוגע
תדמייני שאת מהצד של הבחור (או הבחורה), שכבר קרה לו כמה פעמים שנפגש בלי לראות תמונה וכבר מהתחלת הפגישה ידע מתוך נסיון שזה מראה שלא יתחבר אליו גם בהמשך כי זה פשוט לא הטעם שלו (ולא מתוך גאווה או חיפוש משהו מיוחד).
בשיחת טלפון שאחרי הדייט הוא התחיל לגמגם ולהגיד או אה אי ולא ידע איך לומר שזה לא מתאים.
וככה קרה לו כמה פעמים. ומעבר להרגשה שזה שוחק לחינם ושזה זמן יקר ש"מתבזבז" (ברור שלומדים מכל דבר וכו' אבל עדיין), כואב לו שהוא מצער בנות כשהוא אומר שזה לא מתאים למרות שהפגישה הייתה לא רעה מבחינת התוכן והכימיה.

אני ממש מבין למה זה מפריע להראות תמונות (וגם אפעם לא ביקשתי האמת).
ותמונה גם יכולה לגרום לפסול סתם אם הצופה לא מבין שתמונה מסמלת רק סגנון מראה.
וגם זה לא נעים לפסול אחרי שרואים תמונה אם זה נעשה בצורה שנותנים תמונה אחרי בירור הפרטים.
לא יודעת... לא נראלי שאני מבינה עד הסוףממלא כל עלמין

את הז'אנר הזה. אז לא מתערבת...

בכל זאת זה משהו שאני ישר פוסלת עליו, אולי היחיד שאני לא חושבת עליו פעמיים אפילו. אולי כי אני תופסת את זה בתור ג'נאנה ולא מצליחה לצאת מזה. 

וגם ברמה העקרונית נראלי שגם אלה שמבינים את הצורך בלבקש תמונה היו מסכימים איתי שזה מרגיש קצת שוק בשר. לא רוצה להיות חלק מהשוק הזה.

ולא, לא אכפת לי שמישהו יפגוש אותי ויפסול על מראה חיצוני. בסה"כ הפסיד אותי כמו ההוא שביקש תמונה.

לגבי שני הטיעונים שלך...ultracrepidam

אני מבין מה את אומרת

אבל

1. אולי אם לא שמת תמונה מההתחלה, שהיתה יכולה לתפוס מישהו שהיה רואה את התמונה ובודק אם יכול להתאים, את הפסדת אותו

2. אולי הוא הפסיד אותך, ואת ניצחת, אבל בסופו של דבר את לא נשואה. אולי אם הוא היה מפסיד פחות, גם את היית מרוויחה משהו על הדרך.

3. הבעיה היא שגם אם עולם השידוכים נראה כמו שוק בשר, הוא מתנהל יותר מקצב של מחסן גרוטאות. ואם להפוך אותו לשוק בשר יזרז את התהליך, אולי זה שווה את המחיר

...ממלא כל עלמין

1. אני מבינה לגמרי שיש פה כביכול הפסד שלי. אז אני מוכנה להפסיד ולוקחת בחשבון שאחד למליון אולי בחור מסוים שזה אצלו תנאי סף היה יכול להתאים לי. דווקא בגלל שזה לרוב לא יתאים אז אני די רגועה עם הטיעון הזה. מה גם שלא כל עולם הדייטים מתנהל ככה, יש בחורים לרוב שאין להם תנאי כזה. אם כולם היו מתנהלים כך אני מניחה שהתנהלות כמו שלי היתה קצת ראש בקיר.

2. שוב, נכון אני לא נשואה (והי! הוא גם לא), אבל לא מדובר ביציאה שלי, מבחינתי קצת מדובר ביציאה שלו, שאני אישית לא מכילה כשזה מגיע אלי (איך שהוא יתנהל ודרך החיפוש שלו את האחת כבר לא קשור אלי ואני לא מתערבת). וכמו שאמרתי, אם כולם היו מתנהלים כך (לא מאמינה שיכול להיות מצב כזה) אז וואלה צודק. מלחמה מטופשת שמשאירה אותי מנצחת ומנוצחת בו זמנית. 

אבל לא תופסת את זה כתחרות או ומנצח-מנוצח, זה בסה"כ תנאי שמלמד אותי לרוב שדי חבל על הזמן כי זה ממילא סגנון שלא יתאים 

3. לא אמרתי שעולם השידוכים נראה כמו שוק בשר. ההנהגה הזאת נראית לי כך. וכמי שמכירה הרבה מאוד כאלה עם עקרון כמו שלי שהצליחו, ומהצד השני כאלה שהצליחו עם תמונה, אני מבינה שאין קשר בין ההנהגה הזאת לבין זירוז התהליך. ואם אין קשר בין רמת ההצלחה לתנאי שאתה מתאר, אין לי סיבה אמיתית לשלם את המחיר הזה.

נכוןultracrepidam

ההבדל הוא שאצלך מדובר בהחלטה ואצלו מדובר בצורך או בחוסר מוטיבציה.

אז ברגע שתשתכנעי לשחרר תמונה, יהיו הרבה בחורים שלפני זה לא שמו לב אלייך בכלל (כי לא התנסחת בצורה שתתפוס את תשומת הלב שלהם), ועכשיו פתאום יתייחסו אלייך ויחליטו שיש מה לנסות. לאו דווקא כי זה תנאי סף אצלם (אולי גם כאלה), גם פשוט כאלה שבלי תמונה את סתם רשימת נתונים, אחת מאלף, ועם תמונה את דמות אנושית נוכחת.

אילו באמת היה מדובר בהחלטה שלך מול החלטה שלו, את צודקת לגמרי שזה מחיר זעום והגיוני להחליט לשלם אותו. כיון שמדובר במצב שזה יכול להיות שער כניסה, הדרך להיות מובחנת, אז המחיר קצת יותר גבוה. עדיין את יכולה להחליט לשלם אותו.

לא יודעת מה הייתי עושה היום אבל מתחברת לדעתךצפורה
(נשואה קרוב לעשור ב"ה, ולא זכור לי שהעברתי או בקשתי תמונה..)
בעיניי זה עקרון מספיק חשוב לעמוד עליו.
מניחה שהעמדה הזו תשקף פחות או יותר גם את סגנון הבחור שאת מחפשת כי זה מעיד כי על סגנון, אופי ותורניות במידת מה.
המצב היום שונהultracrepidam

בדיוק כמו שלפני ארבעים שנה לא היו מתאמים על דייט בטלפון נייד

היום כל מי שמחזיק וואטסאפ ונמצא בעולם השידוכים יודע שהמון הצעות מגיעות עם תמונה. אז מי שלא, נמצאת בעמדת נחיתות משמעותית, כי הטקסט שלה יעלם בין המון תמונות שכן נשלחות

אני חולקתקל"ת
בחורים שפחות יפנו לכרטיסים ללא תמונה של בחורה זה ממש לא בהכרח אומר משהוא על הסגנון שלהם או שהם פחות דוסים, זה אומר שהם נורמליים. כמו שאולטרה אמר לפני, זה לא בהכרח אומר שהם דורשים תמונה וזה תנאי סף אצלם אלא זה אומר שבמסגרת של אתר הכרויות הפרופילים ללא התמונה ייפלו לו בין הכיסאות והוא יפספס אותם כך שפחות בחורים יפנו אליה ורק היא מפסידה מזה.

לדעתי זה ממש לא עיקרון ששווה לעמוד עליו ולהיות קטנוני עליו. כל עוד אין לך תסביכים עם המראה שלך אז מה ככ נורא לשחרר תמונה לבחור אנונימי פוטנציאלי?
מסכימה שזה לא כזה פשוטצפורהאחרונה
ולכן ציינתי שאני לא בטוחה שזה מה שהייתי עושה היום למעשה.. אם כי בהחלט יש מצב שלא הייתי שמה למרות הטיעונים הללו.
גם לי זה מרגיש ככהנוגע, לא נוגע
עבר עריכה על ידי נוגע, לא נוגע בתאריך ד' בחשון תשפ"ב 18:03
ולכן לא ביקשתי.
מצד שני חוויתי את הצד השני של להסתבך ולהסביר בדרך אחרת למה לא ממשיכים וגם את עצם זה שלא נעים שעוד קשר לא הולך לשני הצדדים.

ולגבי הסוף- זה אינדיבידואלי.
בכל אופן, התכוונתי למקרה שההצעה היא דרך צד שלישי (ואולי אפילו הבחורה לא יודעת עליה עדיין) ואז אי אפשר לדעת למה הוא פסל.

העקרון שרציתי להעביר הוא שזה לא אמור להוריד מהבחור אם הוא מבקש תמונה לדעתי. לפעמים זה כורח המציאות.
על אותו משקל או פחות אפשר לפסול בחור ששואל על רמת הצניעות של הבחורה כי זה הרי גם סוגשל "שוק בשר".

בכל אופציה יש בעיות ברמה כזו או אחרת (כמו בשמיטה..). צריך הרבה תפילות.

עריכה- קלטתי עכשיו שבכלל כתבת "אני אישית" (ואני גם חושב שיש תחושות אישיות כאלה שהם "שלנו" ולפעמים לא צריך או אי אפשר לשנות אותם) אז בתכלס כל זה היה מיותר.. אבל אולי זה כן הועיל למישהו והיה זה שכרנו
אז מה לדעתך אמורים לעשות?מבקש אמונה

אם הבחורה בלי תמונה בכלל, ניחא אני מבין...

אבל אם זה ניתן לחשיפה, איך לדעתך הבחור אמור להתנהל עם זה?

הרי בסוף התכנון הוא כן לחשוף את התמונה.. אז מתי?  

לא יודעת.מדרשיסטית20
מראש כל "ההתנהלות" הזאת ממש יושבת לי לא טוב.
אז לא יודעת למצוא פתרון למשהו שמראש אני בהתנגדות אליו.
בעיני מאד מוזר יהיה לבקשultracrepidam

יכול להיות שיש בחורים שירגישו בנוח לבקש, ומי שרוצה מישהו כזה - באמת תחכה שהוא יבקש.

אבל יש הרבה, כמוני, שיראו בזה בקשה לא מכבדת, ולכן על אף שכן מעדיפים לראות תמונה, לא יבקשו. וצריך לקחת את זה בחשבון. כמובן יש גם שיקולים אחרים, אבל צריך לקחת בחשבון.

הן פותחות מעצמן את התמונה בעיצומה של שיחה כיפיתמבקש אמונה

לא מיד בתחילת השיחה.  לפחות אצלי זה ככה

ואז מה הן מצפות שאני אעשה עם זה? 

אז אם נניח מישהי שולחת "היי מה נשמע" את אומרת שאפשר מיד להגיד "אשמח לראות תמונה"?

לא יודע.. נשמע לי די מזלזל כלפי הצד השני. או שזה רק אני?

כמובןultracrepidam

תשאל "את מאלה שאוהבות שמבקשים תמונה או לא? כי אם מפריע לך אז אני לא אבקש"

אוקיי, ואם לא אז להגיד לה אל תחשפי בכלל וזהו?מבקש אמונה
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך ל' בתשרי תשפ"ב 15:30

כי אם היא מתכוונת לחשוף באמצע השיחה זה לא לעניין ואת זה אני לא אוהב

זאת אומרת, להתייחס לזה כ: "או אין תמונה בכלל, או לראות על ההתחלה"?

אולי...

אני מזדהה עם הדילמה שהצבת בהתחלהultracrepidam

אני מבין את הרצון שלא להראות לכולם, אבל אחרי הכל זה יוצר מצב בעייתי

מסכים שיותר חכם לעשות שיפתח אוטומטית כשמתנהלת שיחה בין הצדדיכבר לא ישיבישער

אתהy101
יכול לבקש מראש להציג תמונה. בצורה נעימה כמו:" הפרטים בכרטיס שלך נראים לי אשמח לראות תמונה".
וכן אפשר גם לאחר שראית תמונה לסרב בנימוס. לדעתי בשלב התחלתי כזה אין מה להיפגע כי לא היה כלום רק התעניינות בסיסית.
בנוסף אתה יכול לשער מראה כללי כמו גבוה מבנה גוף מנתונים שכתובים בכרטיס, ולפנות רק לכאלו שהנתונים הבסיסיים האלו מתאימים לך.
ההגיון בלא להציג תמונה הוא פשוט, באתרי היכרויות יש כאלה שפונים רק על סמך התמונה בלי קשר לשאר הנתונים.
תודה רבה!! מבקש אמונה

וואי אני חייב לומר, שלרגע כשראיתי בכותרת את המילה "אתה" והשאר בתוכן
חשבתי הנה מישהי עומדת לצאת עלי 

אל תלחיצי ככה אנשים צוחק

טובy101
אולי כי אני לא כותבת הרבה. אז אני פשוט כותבת את התוכן והמילה הראשונה בכותרת כי חיב כותרת (ואולי בכללי שיח כתוב פחות מובן מדבור).
בהצלחה!
שטויות, זה היה מצחיק סך הכלמבקש אמונה

תודה רבה על התגובה עזרת מאד

בהצלחה👍y101
זה קצת מרגיש לי כמו בנות שמנסות לשחק אותה "קשות להשגה"תורם דם

מנגד בנות כנראה יגידו שזה שילוב של צניעות ורצון לפרטיות,
לצד רצון שיתיחסו רק לנתונים שלהן.

אישית אני מכיר מישהי יפיפה שהתמונה שלה היא פרטית.

זה טוב, מכירים את האישיות קצתהיום הוא היום
אחכ רואים את התמונה. משקללים הכל ומחליטים.
אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאראחרונה

עם שטויות

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי
תמונות/מראה חיצוניאנונימי 14

רוצה להציע משהי מהעבודה לחבר.

חושש שאחד הצדדים לא יתלהב מהמראה החיצוני של השני. (שזה כמובן לגיטמי, פשוט החשש האמיתי שאחד הצדדים יבין שזה בגלל זה..)

מניח שהפתרון פשוט אבל לא חד לי מה לעשות.

אשמח להסבר קצר.

תודה.

נראה ליהרמוניה

-לשאול מראש את שני הצדדים אם יש דברים במראה חיצוני שקשה להם איתם והם עילה לפסול מבחינתם, ולפעול לפי זה.

-אם יש אפשרות להציע קודם לצד שפחות יתלהב בלי שהצד השני יודע שהציעו אותו. אולי לבקש פרטים משני הצדדים, ורשות להציע וכולי... ואח"כ אם התשובה שלילית להגיד שבסוף הצד השני תפוס.

פשוט תציעadvfb

נטית ליבי אומרת שזה לא אחריות שלך, מי שלא ירצה אז לא ירצה, אתה עשית את שלך.

האמת עברתי משהו דומהשבור לרסיסיםאחרונה

איזה הצעה שהצעתי לחבר.

תתיעץ עם אנשים שמבינים

שאלהאני:)))))

מישהו פה שאל על איך מתנהלים נכון בשידוכים ובפגישות ועניתם יפה, אני לא חדשה בשידוכים אבל אשמח לשמוע מהצד הגברי איך הייתם רוצים שהמדוייטת תתנהל, מה עושים ומה לא.

סתם רוצה לשפר את איכות הפגישות.

תודה רבה! אשריכם!

אם אינני טועה עיקר האיפור בעבר היה דווקא בהירחתול זמני

כמו הגיישות ביפן וכיו"ב

כי האיכרות היו שזופות ובנות המעמד העליון יכלו לשבת בבית ולכן היו בהירות יותר

אולי יעניין אותך