דוסים פתוחיםבנש"ק

מי לא מחפשת דוס אבל פתוח, נכון? אין כמעט בייניש שלא רוצה את ה"תורנית אבל עם ראש פתוח" שלו, לא ככה?

הבעיה היא שברוב המוחלט של המקרים או שזה לא באמת דוס או שזה לא באמת פתוח. זו יכולה להיות מישהי מחברה מאוד מעורבת ולייטית אבל היא שומרת נגיעה אז היא תיחשב ביחס לסביבה שלה "דוסית", או הרהמורניק צו"ל שהוא טיפטיפה פתוח והוא נחשב פתוח ביחס לסביבה. אני מדבר על דוסיות אמת ופתיחות אמת. כאלו שמבחינת רמה תורנית, דתית, יראת שמיים, שאיפות בחיים, נמצאים לגמרי באזור של מרכז-הר המור אבל הם הרבה הרבה יותר פתוחים מזה, לא כפשרנות, כאידיאל. כדרך בעבודת ה'. שחושבים שהקב"ה באמת רוצה שנחווה את העולם ונרחיב את הידע שלנו ונכיר אותו דרך כל מה שברא, שרוצה שננוח קצת לפעמים ונירגע עם קצת מוזיקה טובה ויפה ושנשלב את זה עם יראת שמיים אמיתית, מחויבות מוחלטת להלכה ולימוד תורה בכמות ובאיכות גבוהה.

בקיצור - לא פתיחות כי אין לנו כוח להיות דוסים אלא פתיחות כדרך אמת, לכתחילה, בעבודת ה'. או אם תרצו - לא דוסית אבל פתוחה, אלא דוסית באמצעות עם הפתיחות. אני מתחיל להתייאש ולחשוב שאולי אין כאלו... (זא לא באמת כי אם אני כזה אז יש איפשהו אחת כזו בשבילי אבל כמה?) מה דעת הקהל הקדוש על זה?
מזדהים/ות? מכירים או מכירות אנשים כאלו? זה מעניין.

רבניםבנש"ק

לדעתי היו כמה רבנים כאלו.

הרב קוק והרב גורן למשל. זה בדיוק זה, לא חיים בבועה ומנותקים מהמציאות, להיפך. מחוברים לעולם המעשה, רואים עולם, בעלי ידע רב בחכמות חיצוניות (הרב גורן אמר שהלך לאוניברסיטה בהשראת הרב קוק שהיה, הרב גורן למד באוניברסיטה מתמטיקה ופילוסופיה ועוד ואפילו הרצה כשנתיים במחלקה לפילוסופיה בטכניון).

משום מה לציבור זה פחות חלחל, השאלה כמה ועד כמה.

לא נראה לי שנכון להשוות את זה לרבניםרואה אור
רבנים גדולים הם אנשי ציבור בהגדרתם (גם אם לא ברצונם), והם מודעים לדברים כי מפנים אותם אליהם ומבקשים את דעתם.
נכון, אבלבנש"ק

עדיין יש בזה סגנונות. אתה ודאי לא יכול להגדיר את הרב טאו עם כל צדיקותו וגאונותו (ויש, תאמין לי שיש והמון) כבעל השפקת עולם רחבה שדוגלת בפתיחות ורוחב הדעת ולא בצמצום, נכון? זה לא כגנאי חס וחלילה, פשוט עניין של השקפה.

הרב גורן היה לגמרי כזה באופי שלו. הוא הלך לאוניברסיטה כדי להרחיב אופקים כחלק מלימוד התורה ועבודת ה' הרבה לפני שנהיה איש ציבור ואיש צבא מוכר. זו דרך חיים, גם עניין של אופי. ואני מדבר על הרבה מעבר ללדעת מה קורה בעולם, זה דבר הרבה יותר רחב ועמוק מזה.

הרב קוק לא היה מעולם באוניברסיטה ושום אקדמיה אחרתממלא כל עלמין

ויותר מזה- אם אני לא טועה זה היה הרב חרלפ או מישהו אחר- כשהרב קוק נפטר ובאו לטהר אותו, הוא אמר להם שיזהרו ויתנהגו איתו באופן ראוי, ושידעו שהם מטהרים גוף קדוש שלא ראה צורת אישה מימיו..

לגבי חכמות חיצוניות וכו אני לא מתיימרת לדעת אם הוא קרא ומה קרא, אבל בכל אופן הדוגמה של הרב קוק דוקא לא הכי מתאימה כאן

ודאי שהם היו קדושיםבנש"ק

גם הרב גורן היה קדוש עליון.

זה בדיוק מה שאני אומר, שהרמה הדתית לא קשורה לצמצום או פתיחות.

שהרב קוק היה קדוש עליון על אף שהיה בקי בלתי רגיל בכל רזי הפילוסופיה הגויית ובעוד חכמות כלליות.

לדחות את טענתי בזה ש"הוא היה קדוש" זה לא להבין את הטענה שלי. מחילה.

אני לא מודדת עכשיו קדושהממלא כל עלמין

רק מדייקת שאם אתה לוקח כדוגמה את הרב קוק, הוא לא דוגמה.

התפיסה שלו הרבה יותר קנאית (אם אפשר להגדיר את זה כך, לא מצאתי ניסוח מתאים) ממה שחושבים, בכל מקרה ממש לא הדמות שאפשר להחיל עליה הגדרות של "פתוח/סגור", זה הרבה יותר עמוק מזה

ועובדתית גם דייקתי שהוא מעולם לא פנה לאקדמיה כזו או אחרת..

זהו, לא באתי להתייחס לדברייך הקודמים ואני עוד לא יודעת מה אני חושבת לגביהם

כשאדע, אם אדע, אגיב

אוליבנש"ק

לא פנה לאקדמיה, יש עוד פרמטרים בחיים. הרב גורן אומר שכשהלך ללמוד באוניברסיטה (אגב, הוא לא דוגמה מספיק טובה בפני עצמה?") הוא שאב השראה מהרב קוק והרב הרצוג.

אגב, הרצי"ה כששהה בשוויץ התלבט אם ללמוד באוניברסיטה שם ואביו ממש לא פסל את הרעיון, סתם עובדה מעניינת (באמת סתם עובדה מעניינת)

הרצי"ה למד באוניברסיטה כסטודנט חופשימישהו איתי
לא זוכר איזה מקצועות.
כך כתוב בעין בעין.
וכן כמה מתלמידיו.

גם באחת האגרות שלו לרב הוא כותב שהוא לומד חכצות חול.
בשיחות שלו רואים שהוא בקי.

מענייןממלא כל עלמין

כמו שכבר אמרתי- לא עניתי בתגובה לטענה שלך, רק הבאתי איזה דיוק בענין הרב קוק, ועכשיו אתה מדייק לי יותר

בדיוק בגלל זה לא התייחסתי לרב גורן. א- כי אני לא יודעת עליו ככ ומי אני שאמדוד, ב- כי הטיעון שלך עצמו פחות היה הסיפור ולא באתי להתייחס אליו, גם לא הבנתי עד הסוף לאן אתה מכוון ומאיזה מקום אתה מגיע

(לא חולק על עצם התיאור שלך, שהוא גם נכון בעיניי)טיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך ב' בחשון תשפ"ב 01:06

אבל רוצה לציין שהרב שלח כמה מתלמידיו לאוניברסיטה, והרציה גם למד באוניברסיטה

עריכה: רוצה לדייק למה אני מסכים איתך. אני חושב שהרב לא היה שומע עידן רייכל או אום כולתום, הוא היה פשוט ספירה מעל זה. (למרות שהוא כן קרא עגנון והבין באומנות). ומצד שני, אני חושב שלא היה לו אכפת שאחרים יצרכו תרבות כזאת; כמו שהוא לא היה באוניברסיטה ותלמידים שלו כן. כלומר, באופי הרב היה ליטאי ומקובל בהרבה מובנים

נכוןבנש"ק

שוב, אין אידיאל בלשמוע עידן רייכל. לא אמרתי שעבודת ה' היא דווקא ברייכל. זה סוג של אידיאל להבין שזה טוב לשמוע רייכל אם אתה רוצה לשמוע רייכל.

אני ממש לא מסכים. ממשהָיוֹ הָיָה
עבר עריכה על ידי נשמה כללית בתאריך ב' בחשון תשפ"ב 00:53
אדרבה, זה בדיוק הנקודה של ''דוס פתוח'' על אמת.

הרב היה קדוש נשגב, שרף עליון, מלאך מרום. ועם זאת, ודווקא מתוך כך, היה נטוע בהויה כולה. זו בדיוק הדוגמה המתאימה.
כזה ראה וקדש!
השאלה אם הוא מתאים למה שבנש"קממלא כל עלמין

טען, אני לכאו' הבנתי אחרת.

אני מסופקהָיוֹ הָיָה
דברי בנש''ק עצמם יכולים עדיין להתפרש לשני הצדדים.

זה באמת עניין מורכב.
באמת אולי כדאי שהוא יסביר יותר למה הוא התכווןממלא כל עלמין

@בנש"ק אם מתאים לך לכוון קצת יותר את פשוטי העם..

אני סקפטי לגבי היכולתהָיוֹ הָיָה
זה באמת עדין ומורכב ומדוייק מידי....
לא ברמת פורום
אולי תסבירו לי מה שני הצדדיםבנש"ק

ואז יותר מאשמח לומר למה התכוונתי.

נכון נכון נכוןבנש"ק

מההקדמה של הנזיר לאוה"ק משמע שהרב קוק לא היה ממש בקינוגע, לא נוגע
בכל רזי הפילוסופיה הגויית- "נסבה שיחה על חכמה יוונית וספרותה, שלא סיפקה עוד נפש היודעה ממקורותיה הראשונים".

אתה יודע על מקור שאומר אחרת?
זכור לי משהו אבל לא בדוקמישהו איתי
בכל מקרה, הפותח נראלי מתכוון לרוח הדברים שהרב כותב באוה"ק (ברצון הכללי שלו. ברור לי שהדוגמה של הרב היתה לרב עצמו ולא רק לדבריו

למרות שמצד האמת הפתיחות של הרב היא מאוד אידאלית (שהכל חלק מהאלוקות וכו) ויש מקום לפתיחות הרבה יותר פשוטה (אצל הרב סולובייציק/חרדים למיניהם וכו)
מעניין, מה הכוונה בפתיחות פשוטה?מדרשיסטית20

מודה שההגדרות לא ברורות לימישהו איתי
אבל אם ניקח קצוות -
היחס של הרב לחול נבע ממקום מאוד עליון, שהכל חלק מהקודש וכו וכו (כפסקאות הראשונות של אוהק).
יש בזה משהו מאוד גבוה וטוטאלי (קוקניקיים הם טוטאליים..).
אותו דבר למשל אם ניקח את הרבי מאמשינוב, שהוא קדוש עליון (תפילות של שעות ועוד).
היחס שלו לאנשים הוא מיוחד מאוד, הוא מקשיב ועוזר ומייעץ בדברים הכי גשמיים ופשוטים, אבל בעיני הכל נובע מתוך עולם גדול וקדוש

לעומת זאת אפשר לראות ת"ח גדולים שחיים את העולם (בטח בעניני חול) בצורה רגילה, כמוני כמוך (באופן כללי כמובן).
הגיוני שזה קשור לעיסוק בנסתר.
נראלי שהרב סולובייציק למשל התעסק בפילוספיה בצורה יותר פשוטה.
או הרב ליכטנשטיין כשעשה דוקטורט בספרות אנגלית..
או ר"י חשוב *מאוד* שהיה לידו פעם עיתון חילוני והוא פשוט קרא אותו

אני מכיר אנשים שחיים את השילוב בין קודש לחול בצורה מאוד הרמונית, בלי ללמוד פסקה אחת ברב, זה טבעי להם.
תחשבי על ההבדל בין בייניש שהולך ללמוד מחשבים כחלק מגאולת העולם וכו, לבין חרדי שעושה את זה..

אני לא בטוח שהסברתי טוב כי גם אצלי הדברים לא בהירים מספיק.

בכל מקרה, יש משהו מאוד מושך וגדול בסגנון של הרב והרבה מאמשינוב.
שמעתי על רב קוקניק שביום הבחירות הולך עם בגדי שבת (בעצם שמעתי על שניים..)
אבל יש בזה מסוכן.
כדרכם של דברים גדולים וכוללים, זה יכול לפגוע בנפש של הבנאדם.
הגובה הרוחני לא תמיד עושה טוב ולפעמים זה יכול ממש לפגוע.
בנאדם רגיל צריך לחיות בפשטות וטבעיות, ולא לדלג על שלבים, ומרוב התלהבות/מתח וכד לא תמיד שמים לב

אני לא חושב שזה מדוייקנוגע, לא נוגע
אתה מדבר על היחס של הרב קוק לשורש של הדברים.
בפועל- דווקא בגלל שההתנהגות הטבעית היא קדושה אפשר להתנהג בטבעיות ולא מתוך תפיסה גבוהה וטוטאלית של הטבעיות באופן קבוע (ורק שבתת מודע או איך שלא נקרא לזה יהיה צרוב שזה קודש).
ולכן יש סכנה של נפילה- כי מצד אחד לא חיים במודע שזה קדוש (כי אם כן זה חיים ברובד עליון של קדושה שמעל הטבע) ומצד שני לא מתייחסים לזה כחול (כמו החרדים). אז מה שיוצא זה שיש כאלה שברמה כזו או אחרת מקדשים את הטבעיות כטבעיות ולא כטבעיות שהיא חלק שנמשך מהקודש (או מאידך כאלה שחושבים שבגלל שהדבר קדוש זה אומר שהוא לא צריך זיכוך)

אני גם מכיר כאלה שחיים את השילוב בצורה הרמונית בלי ללמוד פסקאות מהרב (וזה בדיוק מה שמוכיח שהרב צודק אגב). זה נובע מתמימות של אמונה (במובן החיובי כמובן) ומחיבור חוויתי לחיים.
הרב קוק תמיד צודק 😁 (הרב שרקי, שם שם)מדרשיסטית20

חחנוגע, לא נוגע
אבל כדי שנאמין לזה אנחנו צריכים גם להניח שהרב שרקי תמיד צודק..
זה פשיטא 😝מדרשיסטית20

חחנוגע, לא נוגע
ואם כבר הזכרת אותו תראי קטע מצחיק איתו

נהה, יש לו יציאות הרבה יותר מוצלחות מזה חחמדרשיסטית20
עשו פעם קובץ לקראת פורים שקיבצו בו כל מיני יציאות מצחיקות שלו, בכיתי מצחוק.
למרות שיש לציין שכשרואים את זה בתוך המהלך של השיעור זה הרבה יותר מוצלח.
מה שבעיקר הצחיק אותי זו ההתחלהנוגע, לא נוגע
שיש שמועות שהוא התרחק מהדת

מעניין הקובץ הזה.
זה פורסם בקרב התלמידים והתלמידות הקרובים?..
חח אם זה הגיע אליי אז כנראה שלא 😉מדרשיסטית20
אבל הנה, מצאתי את זה גם ביוטיוב.
(יש מצב שגם צריך להכיר קצת את הדמות בשביל שזה יהיה מצחיק)

פתאום קולטת איזה ניצלו"ש רציני היה כאן חח
מחילה מהפותח
חחחחח אני מאוהב בוekselion

חחח יישר כחנוגע, לא נוגע
בדיוק ראיתי סיפור עלמישהו איתי
הרב פרומן, שלפעמים היה נכנס הבית וזורק את הכיפה ואומר שהוא כבר לא דתי..
או שהיה אוסף את הילדים שלו הרב פעמים ומשחזר איתם את הברית עם יהושע (גם אם כולם יעבדו ע"ז,אנוכי וביתי נעבוד את ה') -
גם אם כל העולם יהיה דתי, אני וביתי נעבוד את ה'
נו נו אפשר לדון על זה😉מישהו איתי
חחחח אמתekselion

יהודה ועוד לקרא?הָיוֹ הָיָה
הרב לא צריף אף אחד....

@נוגע, לא נוגע@נוגע, לא נוגע
חח אבל זו הוכחה מיניה וביה ולא הוכחה חיצוניתנוגע, לא נוגע
ככה שאני בסדר עם הרב אל תלחיץ
ובעברית? 😅מדרשיסטית20
יש גמרא בקידושין-הָיוֹ הָיָה
שמוכיחה מפסוק איזה עניין לגבי לשונות קידושין, ומסיימת ב''ועוד, שכן ביהודה קורין לארוסה...''
ומיד היא מקשה - יהודה ועוד לקרא? כלומר - וכי התורה צריכה ''ועוד'', ראיה ואישוש, ממנהג יהודה? יהודה משמשת ''ועוד'' למקרא?

וזה הפך לביטוי שמיש למקרים כאלו.
רש"ירב שמואל
כידוע מסביר אחרת - רש"י מסביר, שאם יש מנהג ביהודה - אין צורך בהוכחה מפסוק.

וידוע גם הקושיא שכולם מקשים על זה, למה זה כך, אבל זה ידוע שכך רש"י מסביר, ואין חולק, אלא יש הרבה שמתפלפלים בעניין.

ואני בטוח, "בעל" בקיאות כמוך. יודע את כל מה שכתבתי לעיל. אלא, שהחתולים יודעים היטב מה מותר ומה אסור, וכו'
אפילו יש סטיקר כזה!מישהו איתי
נכון, נכון חחמדרשיסטית20
האמת שנחשפתי לסטיקר לפני ששמעתי את האמירה ממנו 🤭
התכוונתי למדבקה בווצאפ, כן?מישהו איתי
עם תמונה של הרב שרקי.
סטיקר אמיתי לא ראיתי
כן כןמדרשיסטית20
מי בכלל מוציא היום סטיקרים?

וזה חלק מסדרה של מדבקות עם משפטים שלו, כן?
לי יש 5, חלקן טובות וחלקן פנימיות מדימישהו איתי
שאיזה חבר שהיה שרקיסט שלח לי.
אני לא זכיתי..
חח בהחלט הרוב פנימי מידימדרשיסטית20
(ורק שלא יצא מכאן שאני כן זכיתי להיות שריקיסטית 😅 זוכה לשמוע אותו מידי פעם, ומחבבת, לא מעבר..)
חח אולי בגלגול הבאמישהו איתי
עד כאן להיום, שלום שלוםבינה.
ומה באת להגיד בזה בעצם?מדרשיסטית20
כנ"לבנש"ק

אני חושב שהשורש משפיעה גם על ההתנהלות עצמהמישהו איתי
ברור לי שיש הבדל בין שיחה שלי עם חבר ובין שיחה של הרבי מאמשינוב.
אצלו זה מגיע בטבעיות אבל ממקום מאוד גבוה וזה שונה ממני.

הנפילה שדיברתי עליה היא לא הישאבות לחול אלא נפילה מרוב מתח ומאמץ להיות קדוש בצורה לא אמיתית.
אתה מבין מה אני מתכוון בטוטאליות הקוקניקית וסכנה שיש בה?
היא לא מתאימה לכולם, היא לא טובה לכולם, ויש לה סיגים.
זה גם ברב עצמו אבל בעיקר בצורה שלומדים אותו, באיך שחיים אותו ובמי שלומד אותו נכון להיום.

האם אפשר להיות קדוש ולהישאר נורמלי??
מבין מצויין.שני סוגי הנפילות הם שני צדדי הטעות של אותו עקרוןנוגע, לא נוגע
עבר עריכה על ידי נוגע, לא נוגע בתאריך ב' בחשון תשפ"ב 08:28
התכוונתי לומר דבר כזה- אתה הצגת בהודעה ההיא שתיארה את דרכו של הרב משהו לא מדוייק להבנתי.

ברגע שאתה הופך את קדושת הטבע וכו' למשהו גבוה ועליון ולא ישים לרוב האנשים- זה בדיוק ההיפך מקדושת הטבע כי זה אומר שאדם נורמלי לא יכול לקיים את זה. לכן בוודאי שזו לא כוונתו השלמה של הרב בקדושת הטבע.

לכן- הרב קוק דיבר על השורש. את השורש יחוו רק אנשים בעלי מעלה (וזה סוג הנפילה הראשון, מה שתיארת. שאנשים שלא שם מנסים להיות שם).

את הענפים- גם האדם הפשוט יכול לחוות (גם כאלה שלא למדו פסקאות של הרב כמו שכתבת). מכאן גם מגיע סוג הנפילה השני. הנפילה לחול שכתבתי עליה.
גם על הענפים יש פסקאות של הרב.
כשאני אומר ענפים אני מתכוון לדברים רגילים שעושה אדם פשוט עם כוונות פשוטות שחי פה ולא בעולמות עליונים.

וזה שהרב עצמו היה קדוש עליון לא אומר שזה הביטוי של קדושת הטבע. זו הייתה נשמתו ודווקא בגלל מעלתה השקיף מלמעלה והתווה דרך (להבדיל אלף אלפי הבדלות- זה כמו שיש מאמני כדורדל מעולים שבקושי יודעים לתת פס).

כמו שבנישואין יש אהבת נפש גדולה ואצילית ויש גם חיים גשמיים על כל רבדיהם ואין סתירה ביניהם (ואדרבה הראשון מוביל לשני)- בדיוק ככה גם פה.
הרב, מתוקף מעלת נשמתו, חי תמיד את "אהבת הנפש הגדולה והאצילית" כלומר את השורש העליון של קדושת הטבע אבל לא כי הוא חשב שזה הביטוי הנורמלי של קדושת הטבע (כי שוב, אם כן זו לא קדושת הטבע אלא קדושה שמעל הטבע). אנחנו, האנשים הפשוטים, ודווקא בגלל פשטותנו ושאין לנו נגיעה בעולמות עליונים, יכולים לקדש את הטבע כפשוטו. הרב הוא ה"מאמן" שלנו שמסביר את מה שעומד מאחורי הדברים ואת היחס אליהם.

מקווה שעכשיו הובנתי יותר.
מי שבוחר לחיות בדרך טוטאלית כמו שתיארת (ובהנחה שלא מדובר על אדם שזה שורש נשמתו)- זה רק שלב ההכנעה וההבדלה שלפני ההמתקה ואם הוא *לא מבין* את זה מראש (והדגשתי- "לא מבין" ולא "לא עושה")- מחילה אבל הוא לא הבין באמת את הרב ואז הסכנה גדולה (אובר הממלכתיות לדוגמא).

בעומק יותר- נדמיין שני אנשים שאוכלים. אחד שמו זושא והוא מנסה לפרוש מטבע ולהסיח דעת מההנאה מהאוכל כדי לא לשכוח את הדביקות בה'. השני שמו אריאל והוא חושב בזמן שהוא אוכל שלאכול זה קדוש ומדביק בה' וכו' ועכשיו כשאני אוכל אני עם ה' והוא גם מרגיש את הדביקות בה' באותו זמן.
הצד השווה בשני הצדיקים האלה זה שהם לא חווים את הטבע כפשוטו.
אדם שלישי, עומר שמו, היה בחצי שיעור על קדושת הטבע וחזר הביתה ואמר לעצמו וואלה הטבע זה קדוש אז אפשר לאכול בלי חשבון ולא לנסות להיות כמו זושא שעד עכשיו ניסיתי ללמוד ממנו.
עומר הגיע לעבודה הזו לא בזמן ולא עם נפש שמוכנה אליה ולכן לא רק שלא עלה אלא נפל בגדול.
אדם רביעי, נקרא לו בצלאל נניח, היה בהתחלה זושא ואז הפך לאריאל ואז הגיע לשלב הבא שהוא לא צריך לחשוב מחשבות עליונות ולחיות את הקדושה העליונה והדביקות בזמן שאוכל אלא בפעולה הפשוטה של אכילה, הריכוז בה והחוויתיות שלה, הוא מרגיש איך הוא לא נפרד מה'. וזה למרות שהוא שקוע בהנאה ולא חושב על ה' במודע. ככה שהבעיה אצלו כבר בכלל לא קיימת. אין נפרדות. הוא נע ברצוא ושוב בין קדושת הטבע במעשים הגשמיים לבין הקדושה שמעל הטבע במעשים הרוחניים (מצד האמת שני הצדדים קיימים גם ברוח וגם בחומר רק במינון שונה).

בצלאל מייצג את קדושת הטבע.
אריאל מייצג צד שהיה כבר לפני הרב ומופיע בחסידות ולכן ברור שזה לא עיקר חידושו של הרב.
כתבת יפה מאודמישהו איתי
הסברת מעולה את הצדדים השונים וזה מסדר לי כמה דברים בראש שמטרידים אותי הרבה זמן (לפחות נתת פתח להבנה ולסדר).
בכל מקרה, אני לא סגור אם זה סותר או לא למה שכתבתי ואין לי זמן כרגע לחשוב על זה לעומק.
אולי בהמשך.
שכוייח
תודה. יש גם פסקה שנזכרתי בה היום וקשורה לזהנוגע, לא נוגע
👍מישהו איתי
אני לא מצליח להגדיר מה מפריע לי.
אולי אני מרגיש שעצם הדיבור על התפיסה הגבוהה יכול להזיק אם אין לשומע יציבות והבנה ברורה מה מתאים לו
נכון. כי הוא יכול לקחת את זה למקומות לא נכוניםנוגע, לא נוגע
או סתם לחיות עם תפיסת עולם שהוא לא באמת מבין אותה
יפה, מעניין ממש.מדרשיסטית20

מעולם לא חשבתי על זה ככה, תודה.

נכון. רק באתי לדייק את הפרט הזה. מבלי לחלוק על העקרוןנוגע, לא נוגע
אולי הכוונה למכתב של הרציה לברנר?טיפות של אור

'אבי נרו יאיר... ירבה מאוד חקור ולמוד בתורות כל המורים הפילוסופים שבאומות בידיעה עמוקה'

אני מסכים גם עם שתי האבחנות - הרב זצל כתב הרבה פסקאות על כך שלא צריך לפחד מחקירה חופשית לחלוטין; והרב שרלו תיאר פעם את תורת הרב כמי שמרחיבה את הקודש עד שהוא כולל את החול, ואילו את המזרחי כמי שיש לו רגל בחול ורגל בקודש

הגיוני, שכוייחמישהו איתי
נראלי שיש עוד אבל משהו כבוי לי במוח אז לא זוכר

החלוקה של הרב שרלו הגיונית.
תמיד מביאים אותה כדי להסביר את החידוש של הרב על המזרחי ולמה הרב יותר טוב והם סתם מזרוחניקים.
ובעיני לא שמים לב שיש יתרון גם למזרחי.
גם עובדתית המזרחי היתה תנועה גדולה וחשובה, עם המון ת"ח עצומים,פעיליות רבות ועוד.

אני תוהה לעצמי כמה קשור כאן ההבדל בין מסורתיות (כתפיסה והתנהלות, לא בהכרח אדם שלא מקפיד לגמרי. ומסורתיות יכולה להיות ספרדית וגם אשכנזית, יש דבר כזה..) לישיבתיות.
אולי אני מערבב סתם

ותודה על ההסכמה שלך איתי.
אני נהנה לקרוא אותך כאן ושמח לקבל ממך חיזוק
הו, אני לגמרי בצד המזרוחניקי בסיפור הזה 🤭טיפות של אור

למרות שפעם ראיתי ניסוח רך יותר, שגורם לי נקיפות מצפון: הרב יעקב אריאל אמר שהרב מציב אידיאל, וזה סולם שמוצב ארצה וראשו מגיע השמימה

כלומר שזה בסדר גמור להיות כרגע עם רגל בחול, אבל צריכה להיות שאיפה להפוך חלקים מתוכו לקודש. כמובן בלי לחץ, וכל אחד מתוך קשב למקום שלו

(והתגובה שלך גרמה לי להתיישב חזרה - שאולי זה עניין של אופי, ולא לכולם זה טוב להפוך את הכל לקודש)

חחמישהו איתי
אני מבין מקרוב את התגובות שלך לצדדים השונים.
כרגע נראלי שזה באמת תלוי אופי וסגנון.
השאלה מה עושה מי שהאופי שלו מעורב משני הצדדים🤔
מחילה אם אני מפגינה כאן בורות אבלמדרשיסטית20

זכור לי דווקא שהוא כן התעניין בפילוסופיות למינהן.. זכור לי שיש אפילו פסקאות באוה"ק שהוא מתייחס לשיטות פילוסופיות כאלו ואחרות, לא?

נכון. וכמובן שהוא היה בקינוגע, לא נוגע
אבל הוא לא היה בקי גדול כמו שבנש"ק כתב "בקי בלתי רגיל בכל רזי הפילוסופיה הגויית'

עכשיו אני קולט שאפשר להבין את מה שכתבתי מקודם (לא היה ממש בקי) בשתי דרכים..
במובן הרגיל- היה בקי אבל לא בקי גדול (ולזה התכוונתי)
במובן הסלנגי- ידע ככה ככה. גם בקי רגיל לא היה
הרב מתייחס בשמם לשפינוזה קאנט ועודטיפות של אור

והפסקה על 'הקנאה באלוקים' מכוונת לניטשה, לפי הרב נריה

יש גם את ברגסוןמישהו איתי
או לפחות כך מסביר הרב הנזיר בהקדמה לאוה"ק (עח ההתפתחות).
הרצ"י הזכיר גם את הרמן כהן, לצרוס, פרויד.
וכמובן שהוגים ציונים כמו ברדיצבסקי וברנר וכד
אדרבההָיוֹ הָיָה
הפשט של זה ברור - הם דיברו על מרחבי הפילוסופיה, ואם הרב היה מסוגל לדבר בזה עם הנזיר סימן שהוא ידע טוב מאוד... הבעיה היתה שזה לא סיפק את הנזיר - שהיה נפש היודעת הדברים *ממקורן* - הנזיר קרא בשפת המקור והרב רק בתרגומים.
הרב בהחלט שלט היטב היטב בפילוסופיות הרבות, אלא שלפום דקות השגתו של הנזיר, ההבדלים העדינים שבין מי שמכיר את המקור וביןמי שמכיר את התרגום, גרמו לכך שהדברים לא היו מספיקים ללבטיו העמוקים.
הָיוֹ הָיָה
במחשבה שניה, זה קצת שונה ממה שכתבת. וזה שוני מהותי וחשוב.

הרב *כן* היה בקי גדול ובלתי רגיל. שלט בהכל!
אלא שמבחינת ה''איכות'' השגתו בזה היתה בגבול מסויים

לא רק הידע. דקות התפיסה. - לקראת נישואין וזוגיות
עכשיו ראיתי את מה שהוספת. צודקנוגע, לא נוגע
נכוןבנש"ק

האמת אני לא יודע אם הידע של הרב קוק לא הספיק לו, השיחה פשוט לא סיפקה אותו כי הוא ידע את הנושא במאה אחוז מהמקור, אז בזה הרב קוק לא חידש לו מדי.

לא רק הידע. דקות התפיסה.הָיוֹ הָיָה
ברור שהוא לא חיפש ידע, וזה גם לא המשמעות שם. הוא חיפש דיון עמוק, וה''רמה'' של הרב לא הייתה מספיקה לזה.
ואגב, זה מאוד מובן. ידוע שעולם הפילוסופיה בפרט יש משמעות ענקית לקריאת המקור. ואכמ''ל
נכוןבנש"ק

לכן הוא הקפיד לקרוא הכל במקור.

אדם כמו הרב הנזיר שכל שנייה שלו מחושבנת לא היה מכלה את זמנו על לימוד 10 שפות אם זה לא היה נצרך.

איזה אדם זה, בלתי נתפס. באמת.

אני עם נשמה^^טיפות של אור

פעם פעם קראתי שבמרכז היה לרב הנזיר ולרב פגישה יומית קבועה, והרב הנזיר היה מסכם בה לרב כל מיני שיטות פילוסופיות. מאז אני מחפש את זה ולא מוצא, אולי מישהו מכיר?..

זכור לי משהו כזהמישהו איתי
לוידע אם יומי.
אבל אני לא זוכר מקור
זהו, זה דיוק פשוט. שכוייחמישהו איתי
כנראה שדברי הרב הנזיר לא הובנו כהלכהבנש"ק

ודאי שהרב קוק היה בקי ואדרבה - על זה נסבה השיחה. אממה, הרב הנזיר בעצמו למד באוניברסיטה (בפרייבורג ולאחר מכן בבאזל) וידע את כל הפילוסופיה מהמקור (הקפיד ללמוד כל דבר בשפת המקור, ידע 10 שפות ולמד אריסטו ואפלטון ביוונית עתיקה) כך שהשיחה על פילוסופיה יוונית שהוא ידע היטב (וגם מרן הרב קוק זצ"ל) - לא חידשה לו ולא סיפקה אותו יותר מדי. זו כוונתו.

במילים אחרות- הרב היה בקי אבל לא "בקי בלתי רגיל בכל רזינוגע, לא נוגע
הפילוסופיה הגויית"
זו הייתה הכוונה שלי
יכול להיותבנש"ק

אני לא יודע עד כמה הוא בקי. ודאי שהיה בקי ולא בקי קטן, אולי לא גדול הבקיאים בהיסטוריה אבל הרבה הרבה יותר ממה שהיית מצפה מאדם קדוש כמוהו

נכון. אני מסכים לגמרי עם מה שכתבתנוגע, לא נוגע
הוא לא התחתן?ראשיתך
חוץ מאשתו, אמו וכדמישהו איתי
(מגיל 9)
כמובן חוץ מאשתו.. אבל כן כך העיד עליו הרב חרלפצע
שמגיל תשע הוא לא ראה דמות אשה..
על גיל 9 לא שמעתיממלא כל עלמין

תודה

הוא התחתן פעמייםממלא כל עלמין

(התאלמן בערך בגיל 20 והתחתן שוב אח"כ)

בצורה קצת אחרת מפופ ודייטים, והכוונה בדיבור הזה היא כנראה לשמירת עיניים ברמת קדוש מרחם...

אגב יש עליו סיפור עוד כשהיה נער, שידעו על הילד הקדוש ושמו לב כנראה שהוא אף פעם לא עובר במקום עם נשים או בין נשים... לא יודעת אם אני מדייקת בלשוני

אבל מעשה שהיה (כך מסופר)- 2 בנות החליטו לבדוק מה הוא יעשה אם הן יעמדו מ2 צידי רחוב שאין לו דרך אחרת וידברו. הן חיכו לו במקום שידעו כנראה שהוא עובר בו ודיברו ביניהן..

מספרים שהוא הלך לתומו וממרחק זיהה שהוא בבעיה, נעצר ופרץ בבכי 

סיפור אכזרי (מצד הבנות) ולא יודעת כמה אפשר לסמוך על סיפור

אבל כמו שאומרים- עלי לא סיפרו דבר כזה. עליו כן וזה אומר דרשני..

כנראה שלהד"מבנש"ק

לפחות על הרב קוק.

אבל בהחלט, עלינו לא מספרים את זה.

אני חושב שהסיפור מוכר לי על דמות אחרתultracrepidam

מצלצל לי בזכרון ר' חיים מצאנז

אני שמעתי את זה עליוממלא כל עלמין

יכול להיות שהסיפור בטעות הושאל, או אולי להיפך... בסופשד העקרון עצמו הוא שהרב קוק הוא לא בדיוק אותה הדמות שתופסים... גם כשבודקים בכתביו והלסת לא מצליחה להסגר, וגם ההנהגות שלו היו יותר בכיוון הפרישות והקפדה יתרה על טהרת הקודש (אב"י שהוא לא הסתכל עליו כשהיה בא להתייעץ בנושא השפה העברית... ועוד דברים שעולים בי שאני לא מספיק זוכרת לדייק- צורת ההתייחסות שלו לרבנות הראשית ולהיותו רב ראשי, היחס שלו לאוניברסיטה העברית- אחרי מה שאמר לגביה בנאום הידוע.. מורכב)

כמובן. לא שולל את הדמות. רק לגבי הייחוס של הסיפור הזהultracrepidam

היו דמויות שכן...ultracrepidam

הרבי מלובביץ' קיבל הכשרה של מהנדס

הרבי מראדזין, מחדש התכלת, היה עם הרבה ידע חיצוני

לא לדבר כמובן על דורות ראשונים - הרמב"ם, רמב"ן, רלב"ג...

הערה קטנה, מקווה שהיא במקום ולא נאמרה בלי קשר..צע
הצגת יפה שלפעמים דוס אבל פתוח מתפרש כמשהו דוס שקצת מחפף פה ושם .. או להפך משהו שמחפף בהלכה בגדול אבל גם מקפיד על כמה דברים..
ואילו מבחינתך דוס אבל פתוח שווה דוס שאם הוא פתוח זה לא מפשרה אלא מאידיאל. הוא לא רואה בזה פשרה.
על זה אני מוסיף שגם אם יש בנים ובנות כאלה שהם רואים בפתיחות שלהם כלפי העולם והסביבה אידיאל ולא פשרה, עדיין יש מנעד רחב שאפשר להתווכח עליו האם הוא אדיאל או פשרה.
למשל , לראות משהו כמו שטיסל וכו. יש מי שיגיד (בכנות רבה..) שמאידיאל הוא צופה בזה.. לא מפשרה..
ויש מי שיגיד שאתה יכול להגיד על זה אידירל מפה ועד הודעה חדשה אבל זה פשרה וחיפוף בעבודת ה'.

ועוד דוגמאות..
זה מאוד מאוד נכוןבנש"ק

ודאי שיש על זה מחלוקות. הרי רוב הדוסים הם סגורים מאידיאל, אז ודאי שמי שפתוח מאידיאל יקבל פידבקים לא חיוביים במיוחד ולא מבינים ולא מכילים על הצד הפתוח שלו.

פעם הייתה לי תיאוריה מעניינת שהגעתי אליה בשיחה עם מישהי: הדוסים המוגזמים, הסגורים, והלייטים - השורש שלהם נובע מאותה תופעה. התפיסה שאני ייצגתי במה שכתבתי היא שקיום מלא של התורה וחיים שלמים על פי התורה וחיים בריאים, נורמליים וטבעיים - אלו לא ערכים סותרים, הקב"ה שנתן את התורה וציווה אותנו בה גם ברא את החיים, זה בא ביחד, לא סתירה.

הם לעומת זאת, מרגישים שכן יש סתירה בין זה לבין זה. ההבדל הוא שהצו"לים בחרו בתורה והחפיפניקים בחרו בחיים, אבל שורש התופעה מאותו מקום.

עד כאן התובנה הפילוסופית להיום.

בכל מקרה - ברור שמישהו שבתפיסה שלו להיות דוס באמת זה גם להיות מצומצם ומנותק מהעולם לא יבין איך זה שאתה ברמה הדתית שלו אבל לא מצומצם וסגור. זה ודאי לא דבר שבקונצנזוס, אדרבה. על דא קא בכינא הכא. אבל זה לא אמור לערער אותי.

אני מכירה בלי סוף כאלו.מדרשיסטית20
כל אחד עם ניואנסים קצת שונים כמובן, אבל בגדול זה בהחלט קיים.
אז אל ייאוש!
באמת?בנש"ק

טוב לדעת. יכולה לפרט קצת?

לא יודעת אם יש כל כך מה לפרט..מדרשיסטית20

פשוט יוצא לי לשמוע הרבה בנות שמחפשות בחור שהוא באמת דוס, שההלכה חשובה לו וכו', אבל עם מבט רחב על המציאות.

מגניבבנש"ק

תשלחי אותן אליי
לגבי הלפרט - בניואנסים וכו, זה נשמע מעניין.

קצת מסובך להסבירמדרשיסטית20

בגדול, פשוט כל עקרון מתבטא קצת אחרת אצל כל אחד.

תודהבנש"ק

את יכולה אולי להדגים? אין לחץ, סתם זה מעניין מאוד...

כבר טוב ;)בנש"ק

כתבת מדוייק.. מזדההבת שמיא
וגם מאוד מסכימה עם @צע על זה שכל אחד תופס אידאלים בצורה שונה ואולי אידאל בעיני אחד יראה פשרנות בעיני אחר ולהיפך.. ואז קצת הסתבכנו

למה הסתבכנו?בנש"ק

בעיני מישהו עם תפיסת עולם מצומצמת פתיחות תיראה כפשרנות (זה נובע מא. חוסר יכולת להכיל מורכבות וב. התבססות על זה שברוב המקרים זה באמת ככה), אבל אנחנו יודעים שזה לא באמת ככה, שזה לא נובע מ'אין לי כוח לעבוד את ה' יתברך' אלא מ'כן, ככה ה' רוצה אותי'. צריך להיות לנו מול העיניים בעל צעד ושעל "מה הקב"ה רוצה ממני?" עבודת ה' שלא מפסיקה. השאלה אם כשהולכים ללמוד ולעבוד אומרים 'טוב נו, אין לי כוח לעבוד את ה' כל הזמן אז זה מה שנעשה', זו באמת פשרנות, או שאומרים 'כן, זה רצון ה', שאעבוד ואפרנס ואלמד תורה כמה שאני יכול'.

לא צריך לתת לחוסר היכולת של מישהו שמתוכנת לתבניות להכיל אותנו לערער את האמת שלנו...

מבינה וממש מתחברת..בת שמיא
והתכוונתי שזה יוצר עוד פעם טווח נורא רחב של "דוסים אבל פתוחים" שלא תמיד נתפס אותו דבר במקומות/ אצל אנשים שונים..

לדוגמא יש לי חברה שאין כמוה בעולם (😍) ומבחינתה "דוס אבל פתוח" זה שהוא ילך איתה לסרט בקולנוע סתם ככה לכיף או ישמע איתה שירים שהם לא דווקא דוסים/עבריים (כמו יהורם גאון/ עידן רייכל)..
ומבחינתי זה לא ככה.. אז שנינו נגיד דוס אבל פתוח, אם שתינו מחפשות אותו דבר- לא כ"כ

לכן לרוב אני לא אגיד את זה לאנשים שלא מכירים אותי מקרוב.. אלא אם כן אני מסבירה מה זה אומר מבחינתי (וממש אהבתי את איך שהגדרת- "פתיחות כדרך אמת, לכתחילה, בעבודת ה'")
מענייןבנש"ק

אבל מבחחינת יראת שמיים - היא לגמרי שם? בטופ? פשוט פתוחה לגמרי?
ואיך את מגדירה את זה?

אז החששות שלי מוצדקים או לא?
לגבי ההגדרה - תודה רבה כתבתי פה קודם, הדברים הכי יפים שכתבתי יצאו לי במקרה תוך כדי כתיבה, לא בכוונה וממחשבה מעמיקה. מסתבר שאני טוב יותר בשליפות.

עונה..בת שמיא
סליחה אבל אין לי יכולת להגדיר את היראת שמיים של חברה שלי.. 🙈

ואני ממש מתחברת למה שכתבת אז אין לי הגדרה אחרת , רק נתתי דוגמא לזה שההגדרה של "דוס אבל פתוח" כוללת בתוכה מגוון רחב אלא אם כן מסבירים בדיוק למה הכוונה.. (כמו שעשית בצורה ממש מדוייקת לדעתי..)
לא עקבתי איזה חששות העלית😅
ואשריך!
צודקתבנש"ק

תודה רבה רבה!

הקושי שדיברתי עליו - איפה אמצא מישהי כזו?

מזדהה ממש.מיס פטל
כתבת מדויק והצלחת לדייק לעצמי גם את הנקודה הזאת.

ויש כאלה, אבל אני חושבת שלפעמים קשה לאנשים להכיל את העמידה על 2 המשבצות האלו בו זמנית. למשל, הבאת דוגמא על מוזיקה- בעיניים מסויימות (או באוזניים 🙃), להיות דוס זה אומר לשמוע מוזיקה של יוצרים דתיים ובמקרים קיצוניים שירים של עידן רייכל. חריגה מהגבולות האלו זה פשוט חריגה מלהיות דוס (ביחד עם עוד מכלול של דברים). זאת כבר משבצת אחרת שממקמת אותך במקום אחר על הסקאלה.
אני חושבת שזאת התפיסה הנפוצה. ואני יכולה ממש להבין מאיפה היא נובעת. ולכן גם זה לא נשמע שיש הרבה כאלו שחיים את השילוב הזה מלכתחילה- כי גם אותם כנראה יתפסו כ- או או.

אני מודה שעד עכשיו התגאתי ב- ״אבל פתוחה״ הזה כי זה לגמרי מבחירה ומחשבה, אבל אני מבינה עכשיו שישמצב שאולי באמת זה צריכה להיות ״בגלל שפתוחה״, דווקא כי קשה להבין אתזה.
צודקתבנש"ק

ככלל, זו מורכבות. אין ספק שרוב הדוסים האמיתיים הם לא פתוחים... זו אחת הבעיות שלי עם ללכת לישיבה כמו הר המור למרות שמהבחינות הלימודיות והדתיות אני בחלק כמוהם ובחלק אפילו יותר.

פעם הגדרתי ככה, אשמח לשמוע את דעתך: יש דוסיות דתית, ודוסיות תרבותית. ניקח את עידן רייכל, הבאת דוגמא מעולה. 

הרי ודאי שאין איסור הלכתי לשמוע את עידן רייכל, עדיין לא תשמעי במרכז יותר מדי אנשים שיודעים לצטט את "ממעמקים" (החלקים שבעברית כמובן🤨). למה זה? זה ענייו תרבותי, לא הלכתי. סיפרו לי על בחור בהר המור שחודש לפני הבחירות סבב ב' (אלו שהיו ביז אלול תשע"ט) כשכולם דיברו על זה, שאלו אותו אם הוא הולך לעבוד / להתנדב ביום הבחירות (משהו כזה, לא זוכר בדיוק, בכל מקרה שאלו אותו משהו על הבחירות) והוא ענה "מה? יש עוד בחירות?" ודאי שאין עניין דתי בלהיות מנותק מהעולם ולא לשמוע חדשות. זה עניין חברתי, תרבותי. ברוב המקרים דוסים הם דוסים גם מבחינה דתית, וגם תרבותית. אני מדבר על להיות דוס מוחלט מבחינה דתית (ממש כמו תלמידי הר המור) אבל ממש לא כזה מבחינה חברתית. וזה לא מתבטא רק במוזיקה וסדרות, זה גם, אבל זה הרובד הפשוט יותר, זה בעיקר ברובד העמוק יותר של הרחבת אופקים והשקפת עולם רחבה.

בכל מקרה, את צודקת. לאנשים באמת קשה להכיל מורכבות ולקלוט. יש להם תבניות בראש וקשה להם להכיל אנשים שחורגים מהתבניות. אבל לא צריך לתת לזה להשפיע עלינו, נכון? אם מישהו לא מעכל איך אנחנו דוסים על מלא מלא וגם שומעים עידן רייכל - זה אומר שהוא מקובע, לא שאנחנו לא באמת דוסים, לא ככה?

אשמח לשמוע את דעתך ;)

אני מבין את הרצון שלךמישהו איתי
ומבין את העומק שמאחורי הדוגמאות שהבאת (עם הרב גורן למשל).
אבל אם ניקח את עידן רייכל לדוגמה, יש אנשים שלא ישמעו אותי כי זה נוגד את היר"ש שלהם.
ואולי חלקם יחשבו שאתה פחות דוס בגלל זה.
וכן בעוד דברים תרבותיים.
אפילו חלק מהדברים החברתיים, אצל חלק מהאנשים קשורים ליר"ש.

אני אישית כמוך, אבל יש אנשים אחרים
דווקא רוב הדוסים שאני מכיר הם כן פתוחיםנוגע, לא נוגע
כל אחד במה שמעניין אותו (המכנה המשותף הוא כמובן פוליטיקה). ואצל בנות זה נראה לי עוד יותר נפוץ.
אולי במעגלים שאתה מכיר זה פחות ככה
השאלה אם הם באמת כאלובנש"ק

תחשוב על זה. מבחינה דתית ומבחינת יראת שמים וקיום מצוות הם כמו הר המור ואחיותיה? מבחינת פתיחות - יש להם השפקת עולם רחבה, חיבור למציאות, רוצים להרחיב אופקים וליהנות מהחיים כחלק מעבודת ה' כי הם חושבים שזה חשוב, או שהם פשוט מדברים על פוליטיקה כי הם צעירים וזה כיף וזה מעניין?

הם אכן מקפידים על קלה כבחמורהנוגע, לא נוגע
ולגבי ההמשך- אצל רובם כן להתרשמותי
תיארת את זה ממש טוב.מיס פטל
מה שכן, אני יכולה להבין שאנשים צריכים תבניות. העולם הזה יכול להיות לא ברור לפעמים, דברים מעורבבים, זה נראה שאין סדר (יש. פשוט קשה לנו להבין אותו לפעמים). ומה שמקל על הכל זה להכניס דברים לתוך משבצות.
אני גם חושבת שלרוב זה קולע, ובדר״כ רוב המקרים נכנסים יפה באותה תבנית.
ובגלל זה אני חושבת שחובת ההוכחה מוטלת עלינו (באופן כללי, אני חושבת בקשר לסטיגמות שיש תפקיד ממש חשוב למי שהסטיגמה עליו להפריך אותה). כי קבעון הוא לפעמים חשוב, ולפעמים הוא שומר עלינו.
אנחנו אלו שצריכים להראות שהתבנית הזו מכילה יותר. התבנית הזו יכולה להיות כמעט ריקה, אם אנחנו מצמצמים אותה ממש, אבל חבל
למלא אותה בדברים כמו עידן רייכל למשללל יכול להוסיף לה דווקא.
דיברתי ממש גבוה, מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי
את בהחלט בהחלט צודקתבנש"ק

כפי שכתבתי פה, יש 2 סיבות לכך שאנשים מקובעים על התבניות, 1. זה האופי האנושי. 2. בדרך כלל זה נכון...

אבל לא צריכים להיות מקובעים בתבניות, כשמגיע משהו לא מתובנן, צריך לקבל אותו, לא לחפש את הזיוף שבו.

אכן אין טענות כלפי אנשי התבניות, אבל ללא ספק קשה איתם.

ואגבבנש"ק

לגבי זה שדייקתי את הדברים עם הדוס באמצעות הפתיחות, זו לא הגדרה שאני מסתובב איתה הרבה זמן. חשבתי עליה תוך כדי הכתיבה.האמת שרוב הניסוחים היפים שאי פעם יצאו לי, באו תוך כדי שכתבתי או כששאלו אותי שאלה אז נפלט לי משהו תוך כדי שעניתי... אז אדרבה, לשאול קורץ

טלפון כשר זו המצאה (גאונית יש לומר) של חברה מסחרית ומאודלמה? ככה..
אינטרסנטית, הידועה בשמה ״ועדת הרבנים לעינייני תקשורת״ שהטילה שנים ממש טרור בתוך החברה החרדית, ותודה לאל פורקה בצו בית משפט לפני כחצי שנה, לאור התנהלותה המאוד מפוקפקת.
נכוןבנש"ק

אגב, היה ברור לי מגיל די צעיר יחסית שאפנה כנראה גם או בעיקר לשוק החוצניקי בדיוק מהסיבה שכתבת.

אבל אכן, מעדיף ישראלית ציונית שמחבבת בנש"קים  

כתבת דברים נכונים ויפיםאוויל מחריש
מעניין איפה ניתן למצוא בנות כאלה, מצד שני גם בנים כאלה אני לא מכיר...
נעים להכירבנש"ק

הנה אחד.

איך מכירים בנות כאלו? שאלה טובה.

צריך להתפלל שהשדכן יפיל אותן, לא?
גם אם תמצא מישהי כזו, למשל פה, מה תעשה עם זה?

צריך לדעת גם לאיזה שדכן לפנות...אוויל מחריש
אני לא יודע איך אתה חווה את המצב הזה אבל מבחינתי אנשים מהסוג המדובר הם לא פסגת שאיפותיי, אני רואה את זה כעוד זווית חשובה באישיות. העובדה שאנשים כאלה נדירים מראה על בעיה בכלל ולא מעלה מיוחדת בפרט...
מה דעתך לגבי זה?
אתה לא מכיר אנשים כאלו? באמת?advfb

מבין את התחושה. מכיר כאלהג'ון
נראה לי הרבה נובע מפערים בהגדרותלגיטימי?

מה שאני מגדירה דוס ומה שאני מגדירה פתוח שונה ממה שאחרים מגדירים.

לכן נראה לי יותר נכון לפרט בכרטיס את ההגדרה שלך. לקחת את הפיסקאות שכתבת כאן ולתמצת אותם.

חוץ מזה, אלו נקודות שאני מנסה גם לברר בבירורים. אני נותנת דוגמאות מעשיות למה אני מתכוונת בדוס ולמה אני מתכוונת בפתוח.

מסכימה עם מי שכתב שנראה שלאנשים עם רקע חוצניקי יש גישה קצת יותר מורכבת, פחות שחור לבן (והיום הם ציוניים, אז אל חשש), אבל יש גם כאלו שהם ישראלים לכל דבר שיש להם גישה כזאת.

ואני מכירה לא מעט בנות כאלה, ויצאתי עם בנים כאלה, כך שהאנשים האלה קיימים.

ועוד הערה קטנה: אני ממליצה להיזהר מתיוגים. נתת פה דוגמאות לאנשים שיושבים בישיבה X או בישיבה Y. גם בהם תוכל למצוא אנשים שעונים על ההגדרות שלך של דוס אבל פתוח. האנשים האלה חיים בינינו ובכל מקום. יכול להיות שהם בחרו לחיות בסביבה מסוימת בגלל שיקולים מסוימים, אך שואפים (ולא מתפשרים!) למשהו אחר. ואיכשהו מהניסיון שלי בבירורים (ואולי זה כי זה הצעות שהגיעו אליי) אף אחד מהם הוא לא תלמיד טיפוסי לאותה ישיבה....

צודקת לגמריבנש"ק

לחלוטין.

נתתי את הדוגמא של הישיבה כקו הכללי של אותה ישיבה, לא כדי לומר ש100% מהתלמידים שם כאלו. חד משמעית, בהחלט.

כמה שאני מזדההזה רק אני
תמיד מרגיש לי שכששומעים על הצדדים ה"פתוחים" שלי זה סותר בתת מודע את הצדדים ה"תורניים" שלי.

2000 שנים היה פירוד מסויים בין התורה לעולם הזההיום הוא היום
זה לא חיבור ככ פשוט.

דבר חשוב שיכול לעזור: יראת שמים לא נמדדת לפי מוסדות. כל אדם הוא עולם שלם ובא מעולם מסויים. יראת שמים זה דבר שלוקח הרבה זמן לראות באמת.

ממילא אם מישהי מחפשת מישהו ירא שמים שלא תינעל על מוסדות מסויימים.

מה שכן, יש ישיבות ומכינות שמשקיעות יותר זמן וכח בחיבור של התורה לחיי היומיום ויש בזה משהו טוב לדעתי. כי היראת שמים יוצאת לשטח גם.
מובא שהרב הנזיר רצה להכניס ספרות פילוספית לישיבהדנון

ישיבת מרכז הרב, וכמובן הסכימו הרב חוץ מכמדומה שתי ספרי פיסלופיה גוייים,

ובכלל הרב קוק נראה ודאי שהיה בקיא נפלא בפיסלופיה והאמינו לי שבשעה קלה יכל הרב לגמור כל ספר פילוספיה הקשה ביותר שיש אחר שמדובר בשפיץ של ישיבת וולז'ין בה למד בנערותו חביב הנצי"ב מאוד והיה לומד ביום 60 דפי גמרא גפ"ת על הליכותיהם 18 שעות ביממה כל ימי שהותו בוולז'ין, ואף בפגישתם הראשונה בשוויץ התפלפלו 3 הכוהנים הראי"ה הרצי"ה והרב הנזיר יחד בפילוסופיה, ולרב הנזיר לענ"ד לא היה כ"כ ביטול תורה בלימוד שפות אחר שלא היה צריך להשקיע בהן הרבה מכוח זכרונו הפנמונלי כידוע עוד מילדותו טרם שהתחיל אפילו ללמוד עיון היה נבחן במבחני סיכה על כמה מסכתות, וידע כל התורה ממש וגדולים היו בהם לשאוב ממנו מקורות.

תיקון קטןבנש"ק

לא שני גויים, אלא דווקא שני יהודים, מהפילוסופיה האשכנזית, בעיקר לרנ"ק.

כן מכיריהודה224

"ראש פתוח אתה שואל?ממלא כל עלמין

כן אז מאז התאונה עם האופנוע היא לכל הדעות צנועה עם ראש פתוח"

מתנצל על הסמנטיקהדעתן מתחיל

דוס, לכאורה, מייצג סגירות דתית או שמרנות. אולי נאמר קנאות דתית מסוימת.

פתוח, לכאורה, מייצג פתיחות מחשבתית שכוללת גם פתיחות דתית.

ממילא, תיאורטית, לא יכול להיות דוס אבל פתוח. או כמו שהביטוי עצמו מוכיח 'אבל'. אם הוא כך, כיצד יהיה גם הפוך?

(מרגיש צורך לא קשור לציין שגם למילה 'דוס' אינני מתחבר כלל).

מעבר לפער הגדול בביטוי בין תת חברות שונות פשוט כי הביטוי יחסי, ע"פ רוב לענ"ד השימוש בביטוי יהיה לשני כיוונים ;

א. מתנהג בדוסיות, לרוב חברתית, אבל פתוח מחשבתית.

ב. מתנהג בפתיחות, כנ"ל, אבל רעיונית אידיאלית דווקא דוס.

ואם התכוונת למושג 'תורני', הוא הוא חיבור לעולם המעשה ולא להפך. עד כדי קרבן חטאת לנזיר כידוע. למושג המנותק מעולם המעשה קוראים פרישות. הדבר האחרון שהייתי מגדיר על גדולי התורה שהזכרת הוא 'דוס אבל פתוח'.

ולשאלתך,

חלקים גדולים ממי שאני מכיר מגדירים את עצמם 'דוס אבל פתוח' על אף שיש מרחק רב בין האחד לשני. אל ייאוש, הן רבות.

מי לא מחפש? ובכן, אני למשל. עובד ה' מספיק לי. אין בי חיפוש עבור קונטרה ליהדות, היא ממלאת את כל חיי בטוב.

יש מלא מלא כאלו.בייניש נח
אבל אף אחד מהם לא יכתוב בכרטיס "פתוח" כי המילה הזאת קיבלה משמעות מאוד קיצונית בעולם הדייטים.
בכללי צריך להשתדל להשתמש במושגים מדידים ולא רק במילים קלישאתיות עם טווח משמעות נרחב מידי.

תן דוגמאות למה אתה מתכוון ב"פתוח"- רואה סרטים? יוצא לטיולים, לומד מקצועות שהם לא קודש, מתפלל תפילה אחד ביום, חו"ל...
לא, לא מתפלל תפילה אחת ביוםבנש"ק

אני מדבר על מישהו שהוא בטופ מבחינת רמה דתית ומחויבות להלכה, אבל זה לא בא אצלו ביחד עם צולעריות וצמצום מחשבתי. מחובר למציאות, לומד גם דברים שהם לא קודש (כאידיאל, כמו הרב הנזיר והרב גורן), לא רואה הנאה כמילה מגונה.

בלת''קנחשון מהרחברון

הרבה ממי שמכיר אותי טוען שאני כזה

אשריך שזכית בנש"ק

איפה מוצאים אנשים ונשים כמוך?

גבר רצוי לא מצוי גבר מצוי לא רצוי גבר מצוי ורצוי - נשוינחשון מהרחברון

ועכשיו ברצינות - מסתכלים מעבר לתיוגיםנחשון מהרחברון

מחפשים דברים מעשיים ומדידים

והכי חשוב סייעתא דשמיא

יפה כתבת. ובוודאי שיש כאלה. גם בחורים וגם בחורות.ד.

כן? היכן?בנש"ק

יש.. יש.... גם כאן כתבו לא פעם כאלה.ד.

נכון שלפעמים התפיסה ה"שטאנצית" לא כ"כ מביאה לזה.

אבל יש כאלה. 

ואדרבה, אצל בנות מצוי יותר שגם מאד תורניות כבר לומדות מקצוע כלשהו, וממילא גם ההתענינות נמצאת בדברים נוספים ללא שמץ סתירה. וזה נכון לגבי התענינויות נוספות אצלן, אסתטיות ומוזיקליות.

מה שכתבת לגבי בנות -מישהו איתי
גם אני רואה את זה.
וזה מעורר לי מחשבה כזאת איך עושים את זה נכון גם עם גברים?
בעיני זה משהו חשוב ובריא..
לענ"ד אצל גברים זה קשה יותר בגלל ההוא יצראנוגע, לא נוגע
חוסר מימוש שלו והתגברות עליו אוטומטית יוצרים ניתוק מהחיים (אני מתכוון גם אצל מי שיש לו יחס נכון לעניין ולא נשרט לו המוח משטויות חילוניות) וממילא יש יותר נטיה לשקוע בעולם של רוחניות ושכל.
ויש עוד סיבות כמובן
נשמע הגיוני👍מישהו איתי
נראה לי שזה לא כ"כ מדויק...ד.

יש הרי יתרון עצום בבנים שלומדים שנים בישיבה. נבנים בתורה.

הלימוד הישיבתי, מכח עניינה של מצוות תלמוד תורה, הוא אינטנסיבי מאד. לומדים שלושה סדרים.

בנות אינן מחוייבות בכך - וממילא גם לומדות מקצועות אחרים מוקדם יותר במציאות כזו, וגם "יש להן זמן" לעוד דברים.

ובניית העולם הפנימי מתוך לימוד תורה בשקידה, זו מעלה עצומה. 

יש שונוּת בין האופן והתכלית של הבנין התורני אצל גברים, לזה שאצל נשים. האיש צריך יותר את ה"עמלה של תורה" לבניינו התורני, בד"כ.

עם זה, עם השנים, על גבי הבסיס הזה, יש גם גברים לא מעטים, שמתוך תורה משלימים ידיעות והתענינויות נוספות. יוצאים מזה דברים מאד יפים. שלא לדבר על כאלה שעוד טרם לימודם המסיבי, כבר נהיו מוזיקאים וכד'.

לגבי האסתטיקה, גם כן יש צד שאצל בנות כל מיני דברים "חיצוניים", שבעיני בנים לא מועטים יכולים להיראות שטויות, שם זה טבעי ואינו עומד בכל סתירה ל"תורניות"..  אלו שונויות מובְנות, שיש יתרון בכך שהן  קיימות. כל אחד עם עניינו.

אני מביןמישהו איתיאחרונה
אני מסכים שצריך להיות הבדל.
וברורה לי חשיבות העמל לבנין הנפש והרוח.

אני חושב שעיקר הענין שלי הוא במה שכתבת לקראת הסוף, על שלב מתקדם יותר שבו אנשים מתפתחים לכיוונים נוספים.
שם חסר לי משהו..

להבנתי זה שלב בהתפתחות (לרוב גדול של החברה), והוא יכול להיות גם בגיל צעיר, כל אחד לפי שלבי הגדילה שלו (בחור שהתבגר בגיל צעיר ולמד ברצינות בתיכון, יכול להיות כמו בחור אחר שהתחיל ללמוד ברצינות בישיבת הסדר ועכשיו בשיעור ד..)

לדעתי כל מין צריך לשמור על ייחודו ויחד עם זאת להיות מושפע מהטוב שבמין השני.
כולנו מורכבים מצדדים זכריים ונקביים.
לנשואים קל יותר לעשות את זה, ומסתבר שזה קורה מאליו.
לרווקים זה מסובך יותר ולפעמים יש לזה מחיר לא נעים שאפשר למנוע אותו מראש ע"י שמירה על איזונים
תשובהענווה1

אני מבין שאתה מדבר על אדם שאין אצלו סתירה בין עבודת ה' לבין החיים עצמם. אלא אדרבה דווקא בגלל שהוא עובד ה' בצורה שלמה, זה מתבטא גם בכל אורחות חייו. והוא לא מצמצם את החיים כדי לדבוק בקודש, אלא הוא מופיע את הקודש בכל מערכות החיים בצורתם הרחבה.  

אני חושב שכל הישיבות שהולכות לפי הדרך של תורת הרב קוק מחנכות לזה. השאלה היא באיזה צורה זה מתבטא בפועל, ומה הדרך הנכונה לבנות את המדרגה הזאת. יש כמה דעות בזה, ויש הרבה סגנונות של אנשים שזה מתבטא אצלם במינונים שונים. וזה דורש הרבה עיון, העמקה, והרחבה. כי בקלות אפשר להגיע לטעויות, שיגרמו לכך שהפתיחות תהיה מעל מה שראוי, ותפגע בעבודת ה'. 

לדעתי המושג "דוס אבל פתוח", לא מראה על הדרך הזאת. כי המושג הזה סובל מדואליות. כאילו יש שני ערכים שונים, "דוס"  ו"פתוח", שעלולים להיות סותרים, ובכל זאת מצליחים לאגד אותם ביחד. בעוד התפיסה של הרב קוק היא תפיסה הרמונית, שלא רואה בכך שני ערכים שצריך לאגד, אלא כמדרגת חיים אחת שצריך לחיות אותה. מדרגת חיים של עובד ה', איש אלוקים, שחי את הקודש בכל אורחות החיים בצורתם הרחבה. 

אין ערך להיות פתוח, אלא יש ערך ללכת בדרכי ה'. והליכה בדרכי ה' כוללת הליכה לפי רצון ה' בכל אורחות החיים שהוא ברא בצורה טהורה. 

הרבה בעיות עלולות להתעורר ממושגים שיש בהם דואליות, כל שכן שמגדירים את עצמנו על פיהם. זה עלול להביא לתפיסה שגויה, כאילו יש ערך נוסף מלבד התורה, וצריך לדעת לאזן בין התורה לבין אותו ערך. הרי יש ערך של דוסיות, שזה התורה, ויש ערך של פתיחות, וצריך לדעת לשלב בין שני הערכים. תפיסה כזו היא לא נכונה, והיא עלולה להביא לבעיות לא קטנות. 

חשוב לזכור ולהטמיע בתוכנו שהתורה היא האידיאה היחידה שעל פיה הולכים. והיא מדריכה אותנו איך לנהוג בכל אורחות החיים, כולל אורחות החול. 

בנוסף לא נכון להשתמש במושג הזה מבחינה חינוכית, משום שלנפש קשה לסבול ניגודיות בין ערכים שונים, כי הנפש היא הרמונית. ואם יחנכו את האדם מצד אחד ללכת לפי ערך התורה, ומצד שני גם צריך את הערך הפתיחות, זה לא יתיישב טוב בנפש. או שהוא ימשך לאחד הערכים ויזנח את השני. או שהוא יחיה בדואליות פנימית, וזה לא יביא לדרך חיים בריאה. או שהוא יתפשר ויעגל פינות, ולא יחיה את שני הערכים באופן מלא, כדי למנוע התנגשויות ביניהם. 

אלא צריך לחנך רק לתורה, אך להסביר באופן נכון מה התורה מדריכה אותנו בנושא הזה. 

ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfbאחרונה
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

יש לך עבודה רגשית לעשותמשה

גם על זה שאתה 'מחזיק' אותה, וגם על החרדה שהייתה לך בתוך הקשר.

אחרי שתעשה אותה

אתה תראה פלאים. מבטיח.

מה זאת אומרת "מחזיק"?מה כבר ביקשתי

ואיך עושים עבודה רגשית? 

תתחיל בלכתוב בפנקס רשימותמשהאחרונה

אחר כך יש לי עוד כמה כיוונים. אבל אני לא מכיר אותך מספיק בשביל לענות לעומק. בגדול זה אומר יותר ביטחון עצמי ויותר תשובות של פורום רגישים (גם שם קיבלת ממני תשובה אבל קצת אחרת).

זה כואב, אך תזהר לתלות את הערך העצמי שלךadvfb

במישהי כזאת או אחרת.

היא לא אהבה את זה, מי אמר שהיא מייצגת את כל הבנות?

כולם מיואשים ושבורים, אך זאת אשליה.. אל תחשוב שזה אישי שלך

בודאי שיש לכאב שלך מקום.

זה לא נעים וחשוב להרגיש את הכאב של הציפייה שהתנפצה.

זה חתיחת משבר, בחורה שאומרת לא, שמסבירה למה לא.

אני אישית לא ממליץ לך לקחת איתך את הפרשנות שלה. 

מה ששלה שלה. מה ששלך שלך.

מקדיש לך את שורות השיר -

"זה ניראה לך אבוד
ושאין לך סיכוי
שאותה אהבה
תבוא לך בשינוי

וביטוי שימו לב
מה אפשר להגיד
ומי יודע מה צופן העתיד
מי?"

איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפיאחרונה
ומנגד משדרים נחת נעימות
קניתי לה מתנה קטנה, מה לכתוב בפתק?אני הנני כאינני
הכוונה, מה סגנון הדברים? מחמאה? עקיצה קלה? משהו מאוד כללי? משהו רומז? מפורש? חמשיר?
..שפלות רוח

לא יודע אם הייתי כותב פתק, הייתי פשוט אומר לה פנים מול פנים שחשבתי עליה ורציתי לשמח אותה או משהו בסגנון כי תכלס בשביל זה קנית לא?

ואם בכל זאת מרגיש שחייב פתק, אז וכו.

משו משמחניצן*

אין כמו מילים על נייר כתוב

תתן לעט להוביל 

...advfb

בדרך כלל אנשים אוהבים את זה שאוהבים אותם ואכפת לאנשים מהם, אז כדאי משהו שמראה שאכפת לך ממנה ואתה חושב עליה

מחמאה זה ממש טוב, זה יכול להיות מתובל בעקיצה, לא מממשנה מה.. גם אם אתה רוצה לכתוב משהו כללי ממליץ בחום שיהיה איפשהו ביטוי יותר ספיצפי ומכוון למסר שאתה רוצה להעביר

איזה, בהצלחה רבה

אולי משהו בסגנון כזה?נקדימון
"חשבתי עלייך כשראיתי את זה"
תלוי בשלב לדעתיארץ השוקולד

ושישדר מי שאתה, אל תנסה לשדר מישהו שאתה לא.

אתה מדהים בכל מקרה

בהצלחה!מבולבלת מאדדדד

לדעתי אם זה שלב יחסית מתחיל, אתה יכול אפילו לכתוב לה "רציתי לשמח אותך"

אם זה שלב מתקדם יותר אז אתה יכול לכתוב גם משהו יותר ארוך…

ברור לכתובהפי
לא יודעת מה שעולה לך שאתה חושב עליה
מהלבברוקוליאחרונה

ואתה מרגש אותי 

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
חחח בעז"ההרמוניה
משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

באמת לא טוב להכנס לפנטזיות וחלומות ורודיםadvfb

זה נכון מאוד, לאו דווקא בהקשר הזה. כמובן שבכל דבר שקשור לזוגיות.

זה מעגל יחסית חיצוני.. אבל כמובן חשוב לתת עליו את הדעת.

לא מבין למה ענית בהקשר הזה, הרי השואל אמר שהוא דווקא דחה הצעה על רקע משפחתי. משמע, הוא מבין שזה נושא רגיש שיכול להיות משמעותי.

נראה לי שיותר מועיל להגיד מה כן ולא מה לא בהקשר הזה.

לכן השאלות הללו שהבאת הן נועדו רק כדי להבין שזה יכול מורכב.

כמו שאת בעצמך אמרת, קשה מאוד לענות על השאלות האלה, אם בכלל אפשרי לענות עליהם..

לכן, נראה לי שיש צורך בשאלות בירור ביחס למקום החשיבות של השואל ביחד לנושא.

שאלות שיעוררו להבין מה היחס שלו לזה וה המקום אותו הוא צריך לתת לנושא.

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לא יודעתהפי

בערך איך שאתה מתמודד עם החיים

או שזה זר לך

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

עונה בתור בעלת תשובההמקורית

שהתחתנה עם בעל תשובה - המשפחה לא קשורה לרמת הרוחניות של האישה. בכלל. מה שקשור זה ההחלטה שלה איפה להיות וכמה היא נחושה להישאר שם ולא להיות מושפעת.

הקשר היחיד למשפחה, זה כמה הם גמישים ביכולת להכיל את השוני ואם לא אזמה היא חושבת לעשות עם זה. ואת זה כדאי לבדוק ולברר כי אם זה בכיוון טוב ויש פתיחות - זה מעולה.

המשפחה שלי אפילו לא שומרים שבת חוץ מאחות אחת (ואנחנו משפחה גדולה) ואף אחד לא היה מהמר בחוץ שאני לא נראית דתייה מבית

נכון, זה אומר שעושים החלטות שהרבה פעמים הן לא פוטוגניות מבחוץ כזוג אבל הן כן תואמות את אורח החיים שבחרנו.

ואגב,גם בתוך משפחות דתיות ודוסיות יש הבדלים בהרבה דברים שצריך להכיל. אזלא בטוחה שיש לך איך לברוח מזה

איזה כיף שענית את התשובה הזאת מהמקום שלךadvfb
חבל לפסול בחורה טובה בגלל המשפחה שלהחושבת בקופסא

אם היא בסגנון שאתה מחפש ויש לה מידות טובות, מה היא אשמה שהשמפחה שלה לא באותו סגנון כמוה?

האמירות המגמרא מדברו על תקופה שבה ההשפעה היחידה על אנשים, בפרט לאישה, הייתה המשפחה. היום אנשים הרבה יותר עצמאים לבחור את הדרך שלהם בעצמם.

כמובן כדאי לבדוק שאין בעיות קשות שישפיעו על ההתנהלות כזוג, אבל אם מדובר על משפחה שיכולה להכיל ברמה מינימלית, חבל לפספס על זה מישהי שיכולה להתאים.

אני ובעלי שונים מהסגנון של המשפחות שלנו, והקמנו בית משלנו בדרך שמתאימה לנו.

אתה מתחתן איתה לא עם המשפחה שלה.shindov

לא פוסלים על זה, לפני פגישה.

...יוני.ו.אחרונה
קשרים בעיצוב דעות וההשקפות: איך קשריםחסדי הים

השפיעו על העיצוב השקפות ודעות שלכם בכללי? למדתם פעם משהו מעצב מהמדוייט? פרידה בקשר גרמה לכם לעצב דעות הפוכות?

זה מעניין שבארה"ב יש עכשיו את כל המחלוקת בימין לגבי תמיכה בישראל או דווקא לגנות. יש משפיען אחד ימני שיחסית קיצוני נגד ישראל, והוא מספר שאחד הרגעים המכוננים היה ויכוח עם ופרידה ממישהי שהתחילה בתהליך גירות, ועכשיו היא קשורה לבית הלבן ומשפיעה שם בעד ישראל.

מעניין מה איתכם לגבי השפעה של דעות או ריחוק מהדעות של המדוייט?

יש המון השפעהultracrepidam

כמו כל אדם שמכירים ואפשר ללמוד ממנו

בטח אם יש הרבה חוויות משותפות ושיחות עומק

בהחלט, היו אנשים שהמפגש איתם הוביל אותילגיטימי?

לשינוי בתפיסות ובעמדות שלי לגבי כל מיני דברים.

פחות בדברים פוליטיים...

לדוגמא? גם בעולם הדייטים?בחור עצוב
אצלי זה יותר השפעה במה שמעניין אותיחסדי הים
אני יותר מתעניין באמונות ודעות הנוגעים לתורה. הייתה לי פרידה אחת, שלא רוצה לפרט, אבל זה גרם לי לחדד גישות אמוניות ודרכי לימוד תורה בכללי.
כןרק נשמה

לא בהכרח שינוי אבל כן דיוק ועיסוק בערכים חשובים ומשמעותיים שהיו נראים לי פשוטים מובנים מאילהם ופתאום כשלצד השני ברור כל כך משהו שלי לא כזה סגור זה פתח להתבוננות והתעמקות בנושא

וממילא נראה לי שגם שינויים קלים מתרחשים בהתעצבות הכללית שלי כאדם אחרי כל פעם שהיתה לי התבוננות כזאת

חוצמזה שאני נורא מנסה לקחת משהו טוב מכל הפגישות שהיו לי מתוך אמונה שה' שלח אותם בשבילי אם לא להתחתן אז כדי להשתפר וללמוד משהו 

כןכלה עצבנית
אני ייקית של פעם וחשבתי שאני איזה וואו עד שנפגשתי עם בחור איכותי מאוד, בלדי כבד ואדוק, שלימד אותי מהן באמת עקשנות, דייקנות, ופדנטיות. הדייטים הכי טובים שהיו לי, ובלי ציניות לשם שינוי
שאלה מקסימהadvfb

לאחרונה יצאתי עם בחורה שהרגשנו פערים מסויימים בהשקפה הדתית (עניין יותר של ניואנסים, לא הכי גרונדזים)

מרגיש שזה נתן הפרייה מסויימת, זה אתגר אותי וזה זה הוסיף טוב בהקשר הזה, בהחלט למדתי מזה על עצמי.

מצד שני, שנינו אנשים שאוהבים לדבר על השקפה ויצא שלא מצאנו את זה בתור נושא משותף בגלל השוני בעניין ולשנינו זה היה בסדר גמור.

בהחלט יצא לי בעבר להתרם בעניין הזה, אפילו קניתי ספר שמישהי ספרה לי שהיא קוראת אותו... אבל לא זוכר הרבה פעמים כאלה.

תודה. לי קרה כמה וכמה פעמים שקראתיחסדי היםאחרונה

ספרים שהמדוייטים המליצו, או שחקרתי תחום או נושא מסויים שעניין אותן.

זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה