מגיעה לבד בלי תיק במחשבה שהם ידרשו זירוז ואני אסרב ואחזור ביום חמישי לאחר יומיים כדי לתת עוד אופציה ללידה להתחיל.
במעקב רואים קצת צירים אבל לא אפקטיביים ללא ירידת מים אבל עם האטות בדופק התינוק ומיעוט מי שפיר.
הרופא מבקש לבדוק פתיחה ואני מסרבת זוכרת שזאת בדיקה כואבת אם אין תנאי לידה..
הוא מתעקש ומסביר שאם כן יש פתיחה כלשהי זה יעזור לבחור באיזה צורת זירוז נתחיל (מקשיבה לו למרות שממש לא מתכוונת לעשות זירוז...) היה סביל ואכן אין פתיחה ואין מחיקה או קיצור צוואר רחם "הכל סגור" לדבריו.
בשיחת הסיכום מבקש להתחיל זירוז על סמך מיעוט מי השפיר ודופק העובר.
מסרבת..קולטת שרשום שהוא מתמחה על התג ומבקשת לדבר עם רופא בכיר.
הרופאה הבכירה אינה פנויה אבל הוא מוסר לי מילה ומילה שלה והמלצה היא זירוז במקום כי התינוק אולי במצוקה.
מסרבת..ודורשת לראות אותה ולשמוע ביותר פירוט מה המשמעות.
לאחר חצי שעה בהמתנה היא מגיעה עוברת איתי על המוניטור וקובעת שהוא לא תקין שיש האטות דופק שגם אם הייתי מגיעה בשבוע 37 היא הייתה מבקשת זירוז ובטח שבשבוע 41.
אומרת שלתינוק בשבוע הזה אין עוד מה להרוויח ברחם ושהיא לא משחררת אותי.
מבחינתה זה ישר לחדר לידה אפילו לא למחלקה להתחלת השראת לידה ולא כלום.
בצער ובפחד משכנעת..באמת שהייתי בראש שהכל יהיה תקין ואחזור עוד יומיים אבל בהחלטה לא לקחת סיכון הולכים לחדר לידה...
מתקשרת לחצי להגיד שמתחילים שיתארגן אבל לא בלחץ..שיכין את הסבתות וקדימה.
בודקים אותי בחדר לידה שוב ומחברים למוניטור לבדוק אם יש שינוי בדופק העובר והאטות נמשכות..
עושים הכנה ללידה פותחים וריד בברנולה ומבקשים ממני להוריד תכשיטים לפתע...לא הבנתי למה
ושואלים איפה בעלי ואם הוא כבר יצא ובדרך..
הבנתי שהם שוקלים קיסרי..
אמרתי שיתנו לו 15 דק להגיע בינתיים המוניטור עדיין מחובר והן נשארות איתי בחדר.
מתקשרת מהר והוא עדיין לא יצא...
בינתיים הדופק מתאושש הלחץ בחדר יורד ונותנים לי להיות מחוברת ככה עוד שעה..
הניתוח יורד מהפרק..החצ מגיע.
בכל אופן לא נותנים לי להתנתק מהמוניטור השעה 12 בצהריים ושואלים אותי איך אני רוצה לזרז..ביקשתי פרופס שזו טבליה שגורמת לצירים אבל בגלל האטות הדופק הם לא מסכימים ורוצים זירוז עם בלון..
בלון מרחיב את צוואר הרחם אבל לא גורם לצירים מלאכותיים כמו הפרופס..
מסרבת ללא אפידורל..
אומרים לי לנסות בלי כדי שאוכל להסתובב ולא להיות מרותקת למיטה..
מנסה..לא מצליחה ומבקשת אפידורל.
מאותה השעה 12 ועד 17 מתחיל לחץ בחדר הלידה אז אני סתם מחוברת למוניטור אבל הרופאים עסוקים והכל מתעכב..
בינתיים נרדמת..מתעוררת..רוטנת..אוכלת..והשעות עוברות..
בשעה 17 המרדים מגיע לאפידורל
לא נעים אבל נסבל..הזריקת הרדמה הראשונית קצת שורפת..ואז קצת תחושת לחץ מהמחט אבל זהו. נגמר.
תחושה מוזרה..כי זה לא שהיו לי צירים או סיבה ממשית לאפידורל בשלב שבעצם אני בו..לא לידה פעילה.
אבל זאת הייתה הדרך היחידה לשים את הבלון (עבורי) זאת לידה שלישית ואני רגילה ללדת בלי טיפת כאב ולשם אני מכוונת גם אם זה לקחת אפידורל לפרוצדורה שרוב הנשים עושות בלי.
בשעה 19 שמים את הבלון ופיטוצין ביחד ומתחילים לחכות.
ומחכים..ומחכים..
ועוד שעה ועוד שעתיים..ושוב נרדמים..שוב קמים..אוכלים (למרות שאסור) ונרדמים..וככה עד...7 בבוקר!!!
המוניטור מראה צירים ואני בעננים לא מרגישה כלום.
בין לבין היו בדיקות פתיחה לראות אם הצוואר מתקצר ומשהו קורה..בדיעבד זה היה הסימן הראשון לזה שהאפידורל משפיע רק באזור הבטן..בחלק התחתון הרגשתי את הבדיקות.
למרות שהעלתי את החשש גם למרדים (שהגיע להוסיף חומר) וגם למיילדות...כולם טענו שזה מעולה שאני מרגישה רק רגליים וצירים לא.
כל כך הרגשתי את הרגליים שיכולתי ממש להרים אותן..לשבת..לדעתי גם לקום אבל לא הסכימו.
זה הלחיץ אותי אבל הנחתי לזה (טעות!!!!!).
בשעה 7 בבוקר אני כבר מיואשת..אין לי כח..יש פתיחה 6 מחליפים משמרת ואני פשוט מבינה שזה לא הולך לקרות.
מבקשת קיסרי..אני כבר עייפה...טרודה..מבינה שלא מתקדם ובגדול מיציתי.
היא אומרת שהן מחליפות משמרת וכבר תבוא המיילדת ונדבר.
בשעה שבע וחצי היא מגיעה..כואב לי למטה..לוחץ יש לי להתפנות ואני מבקשת שיעשו ניתוח ויוציאו אותו כבר!
בודקת שוב פתיחה..יש 6-7
היא עונה שהרופאה מגיעה כבר אלי בשעה 8 ושאני אחכה לה כי היא לא יכולה לקבוע ניתוח..בין לבין היא כמובן מעודדת אותי..היא מקסימה אבל אני כבר 24 שעות בחדר לידה..מתוכן 14 שעות בלידה לא באמת פעילה..ופשוט נשבר לי.
ופתאום..בום!!! כל הכאב שבעולם מגיע אלי ישירות..
לא מבינה מה קורה..מתחילה לצעוק..ממש להתחרפן..כואב ליייי כואב לי הצילווווו
היא גם בהלם..הרגע דיברנו...מה קרה..
היא שואלת איפה מה?צירים?
ואני אומרת (שואגת) לא!!!!!!!!!! למטה אני מתה!
היא קצת בהלם אבל אומרת טוב בואי נבדוק פתיחה שוב..(בדקנו לפני 10 דק..)
אני מסרבתתתת צועקת..לא נושמת
הכאב הכי נורא בחיי..אין לתאר.
בסוף איכשהו אין לי מושג איך..אולי התעלפתי..היא בודקת פתיחה 10! תחכי תני לי להכין הכל..
אני בהלם..כואב לי לא יכולה לנשום לדבר..
בוכה..מתחננת לניתוח..בעיקר ממש המומה
ברגע אחד עברתי מייאש ועייפות לצרחות של חיה פצועה
מאדישות של לבקש ניתוח לפתיחה 10 כי הוא יוצא.
זה לקח 10 דק. 10 דק בלבד והוא היה בחוץ.
וזה היה נורא..עד כדי כך..מזעזע ברמות אחרות..כאב שאין לתאר..סבל גדול גדול.
קשה לי לייפות את זה..זה באמת אמנם זמן קצר אבל אני חשבתי שזהו שאני עומדת למות
אובדן שליטה טוטאלי שתפס אותי בהפתעה..
כואב לי הלב שככה נגמרה הלידה שלי. בכזאת תחושה.
שמים אותו עלי..ואני לא נושמת
כל הגוף רועד..לא מצליחה לדבר..(בלידות קודמות ישר הנקתי ונהנתי מהם...).
20 דק רק מבקשת שלא יפנו אלי..הוא על בעלי..
היא מטפלת בי..
למזלי...מזליייי זכיתי ללדת ללא תפרים או קרעים בונבון במשקל 4.250!!!
אבל זה היה..באמת הלידה הכי נוראית משל כולם.
הכי חבל לי שלא התעקשתי לקבל תיקון לאפידורל..
בדיעבד הבנו שהוא פשוט לא השפיע מתחת למפשעה..ברגע שהתינוק ירד לתעלת הלידה פשוט ראיתי כוכבים..למרות שאת הצירים בבטן לא הרגשתי כלל כי הייתה רדומה.
תחושות מאוד קשות.
אחרי 20 דק התאוששתי...הנקתי
במחלקה כבר היה מדהים.אני מתקלחת ישר - אמרתי האפידורל לא עבד ברגליים....
אנחנו באפס הפרדה.
מדהים.
תודה למי ששרדה💪🏻