נפגשתי עם גרושהאש לבנה

והיא היתה אחת הבחורות הכי איכותיות שפגשתי.

אישיות ורוחניות שבנויות ברמה מאד לא רגילה.

מי שמעדיף איכות על פני 'מה יגידו', שילך על זה.

עם זאת חז''ל אמרו 1. אין אשה כורתת ברית אלא עם מי שעשאה כלי. 2. וכן העלו חשש מהשוואות בין הבעל הבעל לנוכחי.

אשמח לדעתן של גרושות: איך שני הדברים האלו מתבטאים במציאות, באיזו רמה? או שהשתנו הטבעים?

(בסוף לא התאים ונפרדנו)

אני לא גרושהadvfb

גם יצא לי פעם אחת לצאת עם גרושה (ולא התאים בלי קשר לכך) ושאלתי אנשים וממה שהבנתי כדאי לדעת לפני כן את סיבת הגירושין באופן שיטחי.

דווקא מהיכורת חיצונית עם נושא הגירושין - זה סיפור מאוד מאוד כואב. הגרוש/ה חווה תחושות שליליות מאוד מקשר בעבר אך זה לא נראה לי כמו ה'אקסית המיתולוגית' אין חשש שהבחור שהוא התרגש ממנה יהיה בראש.

החשש אולי הוא בכיוון ההתמודדות עם הגירושין והפחד והתמודדויות היחודיות שיוצאות מכך אבל זה מאוד קשור לקשר הנוכחי ונראה לי פותרים את זה בתוך הקשר.

לא רוצה להסיט את נושא הדיוןultracrepidam

אבל גרושה לא בהכרח טובה יותר מרווקה. לכל חשש יש בסיס במציאות, גם אם יש יוצאים מן הכלל

רק מוסיףadvfb
גרושה זה פרט אחד מתוך הרבה פרטים שיש כמובן
(טובה או לא טובה זה לא תלוי בפרט כזה או אחר כמובן)
כמובן התכוונתי לומרultracrepidam

שמי שהתגרשה פעם אחת כדאי לבדוק הרבה דברים - 

אולי בדיוק כמו שהיא התגרשה ממנו, היא לא תסתדר גם איתך. גם אם היא באמת צדיקה וטובה והכל באשמת הגרוש, האם היא באמת מוכנה לקשר חדש, ומה הצלקות שהיא סוחבת איתה. אולי עוד כמה דברים שלא חשבתי עליהם

כמובן יכולה להיות גם רווקה שלא תסתדר איתך (לכל דבר יש פעם ראשונה...), או רווקה שסוחבת מטען נפשי ורגשי מסובך.

אבל אצל גרושה מדובר בחשש ברור וקונקרטי, ולכן גם אם היא איכותית מאד כאדם, אלה נקודות שכדאי לבדוק

...לב אוהב

אתה אומר את זה כאילו בפליאה, "נפגשתי עם גרושה והופתעתי לגלות שהיא דווקא הייתה אחת המיוחדות..." וכו'

זה לא מפתיע. אנשים יכולים לעבור מלא גלגולים בתוך החיים שלהם. וחלק מזה זה גם להתחתן עם אדם שלא נכון להם.

זה לא מפליא.

עצם הסטטוס לא מצביע שמדובר בפגם. זה יכול גם אולי, אבל לא כמשהו עקבי לכלל הגרושות.

לא התכוונתי בפליאהאש לבנה

עונההיא יושבה בחלון
באמת יש הרבה גרושות עמוקות ואיכותיות מאוד.

לגבי 1. וואי זה הדבר שאני הכי אוכלת עליו סרטים דווקא לא מהבחינה של כורתת ברית איתו (זה דווקא לא ותכף אסביר למה) אלא מהבחינה של כמו נגיד שאסור להתחתן עם כהן או דברים כאלה. כאילו רבאק כל החיים שמרתי נגיעה, אני הולכת שיא הצנוע וכו' וכו' ובוסף זה מה שכתוב עלי בתורה? כאילו כל זה לא היה שווה. אבל אני מבינה שאני כנראה לא מבינה עד הסוף
וצריך להבין את המשפט הזה לעומק מה התכוונו. אני נרגעתי קצת אחרי שהסבירו לי שאם זה נעשה במסגרת הלכתית כמו כתובה וגירושים כדין אז יש לזה תוקף אחר.
בכל אופן, כמו שאני רואה את הדברים, רוב הנשים שמתגרשות עושות את זה אחרי שכלו כל הקיצין במיוחד דתיות וכשהמחשבה היא שאני כאילו מוכנה להישאר בלי בעל מאשר להיות איתו. לא מתגרשים כי רוצים יותר טוב, אלא כי עכשיו זה לא טוב נקודה ולכאורה עדיף כלום מאשר הוא. מה שעונה גם על שתיים, אם היא בחורה טובה סביר להניח שלא התגרשה סתם ולא לא תתגעגע או יהיו השוואות.
השוואות אגב תמיד יכולות להיות גם על דייטים קודמים וגם עם סתם דמיונות..

מה שכן אני תמיד בעד לברר את סיבת הגירושים היטב. לי אין בעיה למשל שישאלו גם את הגרוש כי מי שאין לו מה להסתיר כנראה שלם עם זה
קישור למאמר של. הרב אבינר כותב שם משהו מאוד חזקהיא יושבה בחלון
אני חושבת שגרושות שלא נישאומחוקה
שנית לא יוכלו לספר לך כי בינתיים הן היו נשואות רק לאחד
יכולה לענות לך. חברה מאודד טובה שלי התגרשהשנה טובה ומתוקה
הייתה בזוגיות אלימה. בסופו של דבר היא התגרשה מאוד מהר כמובן ללא ילדים.... היא נשואה בשנית באושר ברוך השם. אם יש השוואה היא כמובן לטובת בעלה ולא הגרוש.
טוב שנכנסתי!גלויה

הייתי גרושה בלי ילדים, נשואה ב״ה באושר ואם לבת. 

1. תאמין לי היא היתה מוותרת על זה... (אם הבנתי נכון למה התכוונת בשאלה) 

2. מי שהתגרשה, זה בגלל שהיא הבינה שהיא לא רוצה להמשיך לחיות עם הבעל הקודם. אז בד״כ השוואות בין הגרוש לסעל הנוכחי יהיו רק לטובת הבעל החדש. 

מזלט גלויה!סוג'וק

תודה!גלויה

הבת שלי כבר בת שנתיים וחצי ב״ה. 

כן שמעתי על זה שהיום הם נולדים בני כמה שנים כבר...סוג'וק

😆

זה רק לגרושות🙄😉חיים של
בדיוק באתי לתייג אותך חחחחהיא יושבה בחלון
תודה רבה. הכוונהאש לבנה

הכוונה כנראה של 1, שבבעל השני, יהיה פחות עומק בקשר, לעומת אם זה היה הבעל הראשון שלה. האם זה נכון, וזו הכוונה של חז''ל?

אפשר לחזור בתשובה במובן המהותי של הענייןנוגע, לא נוגע
ולענ"ד בדורנו שיש הרבה מודעות עצמית זה לא אמור להיות מסובך ככ.
ואני מניח שבדרגה של תשובה מאהבה מה שהיה בעבר רק יגביר את האהבה לבעל השני.
כמובן שזה תלוי בהרבה גורמים וכו'. אני מדבר על העיקרון
אני לא יודעת לכוון לדעת חז״לגלויה

רק יכולה להגיד מניסיון- 

אישה שהתגרשה לא שמחה על הקשר שהיה לה עם הבעל הראשון אלא היתה שמחה לוותר על זה... 

זה הפשטהָיוֹ הָיָה
אין ספק שהם לא התכוונו שהיא מעדיפה את הראשון על פני השני. אלא להשוות בין זוגיות טובה עם בעל ראשון (ויחיד, וטוב) לזוגיות טובה עם הבא בתור.
יצאתי עם גרושה שהייתה גדולה ממני בכמה שנים טובות...תורם דם
בחורה מדהימה, ואחד הקשרים שהכי נהנתי מהם...

מקווה שהיא כבר התארסה מאז
השרשור הזה עושה לי לבכות כי הוא מעמיד בספק את האמונה שהיא יושבה בחלון

כל עוד הנר דולק אפשר לתקן

ותמיד אפשר לחזור בתשובה

ובמקום שבעלי תשובה עומדים אפילו צדיקים אינם עומדים

ואת זה שתמיד אפשר להתחיל מהתחלה ולחזור בתשובה

לא במובן של חזרה בתושבה אלא יותר במובן של תיקון. הרי כל גירושים הם קריאה לתיקון

בעצם העובדה שגרושה לא יכולה להינשא לכהן (בשונה למשל מכהנים שכהונתם לא נפגמת לא משנה מה יעשו ע"ע בני עלי) יש בזה טעם לפגם בכל תורות התיקון שהיהודת מבוססת עליהם

ובעצם העובדה שיש משמעות לבתולין, ולא משנה כמה טובות היו כוונותייך או תמימות בנישואים עדיין את זו שנושאת את התואר בעולה (וגם לא משנה כמה זמן היית נשואה)

השרשור הזה עושה לי לבכות ומציף את כל הקושי שלי בגירושים. כל מה שעברתי הקשיים המטורפים הסיוטים המאבק להישאר שפויה, מאמינה, ההתעללויות הקטנות, כל הקשיים שעברתי אחרי ועברתי לא מעט. הכל פחות כואב לי כמו זה שאי אפשר באמת להתחיל מהתחלה. והנה גם התורה אומרת את זה.

אז השרשור הזה ממחיש את זה כמה שלא ננסה 

אני לא במקום שלך, אבל הדברים שלך ממש מבקשים תגובה..ביניש לנצח
אני לא הייתי שם, ולכן קשה לי לדבר..

אבל יותר מהכל אני רוצה לומר, על תשובה, היא לא יכולה למחוק את העבר אבל היא יכולה לשנות את היחס אליו.
כמו שבתשובה מיראה זדונות נהפכות לשגגות ובתשובה מאהבה הם הופכות לזכיות, הם אף פעם לא נמחקות. למרות שהם לא נמחקו, הם עברו צד, הם לא ברשימת העברות שלנו אלא ברשימת הזכיות.

אז גם גרושין, לא יחזרו אותך להיות רווקה, חוויות שחווית לא ימחקו, אבל היחס אליהם והעבודה בעקבותם, יכולה להביא אותך לרמת זוגיות גבוהה יותר, בע"ה.
אני לא רוצה למחוק את העברהיא יושבה בחלון
אבל המעמד שלי בתורה הוא מוכתם וזה מה שקשה
קצת כמו ממזר
אהובה!!גלויה

כהן גם לא יכול להתחתן עם גיורת. 

את אהובה ורצויה. 

בעז״ה תזכי להקים בית מתוק ומלא אהבה!! 

ממש לא כמו ממזרadvfb
אלו הרגשות שלך ואני מכבד אותם לגמרי אך עדיף שתקחי פרשנות שיותר טובה לך, ולמען האמת את מפרשת בצורה לא נכונה.

הכהן הוא קדוש לה' ולכן אסור לו התחתן עם גרושה כמו שאסור לו להכנס לבית קברות. הכהן לא רואה את החסרונות בעולם הזה. הוא חי במין חממה של שלימות.

המצב שלך הוא לא מצב שלם אבל לא צריך להסחף שזה כמו ממזר! (גם אם זה יכול להרגיש ככה)
כהן זה דין מיוחד...

וממש אני נזהר בכבודך.. זה נסיון קשה ואת ממש גיבורה בכל רגע שאת מתגברת עליו.

ה' אוהב את כולם והוא רגיש מאוד לנצרכים לחסדו. שומע תפילת עמו ישראל ישמע אליך בקרוב. קרוב ה' לכל קוראיו, לכל אשר יקראהו באמת.

את צריכה לדעת שאת אהובה לפניו יתברך.
מקווה שהייתי רגיש בתגובה ושיהיה לך רק טוב בעזה.
כתבת יפהאור וחיים

מוסיפה ברשותך על הכתובנפש חיה.
"הכהן הוא קדוש לה' ולכן אסור לו התחתן עם גרושה כמו שאסור לו להכנס לבית קברות. הכהן לא רואה את החסרונות בעולם הזה. הוא חי במין חממה של שלימות."

הכהנים הם למעשה אנשי הרוח של העם, המכוונים את המהות הרוחנית- פנימית שלו. הם מורים לעם את הדרך הנכונה/ראויה לעבודת ה' (בצורה שלמה)- הן מבחינה פיזית (לכן כהן בעל מום לא יכול לעבוד בבית המקדש) והן מבחינה רוחנית (לכן כשמתואר שקנו את הכהונה בכסף, שנשברה רגל בעת המירוץ אל המזבח...זה סימן של חורבן- כי המהות כבר לא בטהרתה ולא יכולה לשמש סמל ודוגמא לכל העם)
ובגלל שהמעמד של הכהן הוא כזה משפיע על כולם, הוא צריך להראות דרך רוחנית -חיובית
לעם.

אני לא חושבת שהאיסור לכהן להתחתן הוא כי יש פגם חס ושלום באישה גרושה/ אלמנה/ פרודה!
אלא בגלל החיוב שלהם להיות בעלי דוגמא אישית "שלימה"

ואפשר לראות מה כותב ספר החינוך (הוא מביא בעניין מצווה שלא לשאת אישה חללה אותו שורש מצווה של עניין נוסף אחר)
וגם הרמבן בספר המצוות .

מקווה שזה ענה קצת.

כואב מאוד לקרוא את מה שאת כותבתשנה טובה ומתוקה
ובעקבות מה שחברתי עברה, אני בהחלט יכולה להבין את מה שאת מרגישה. מקווה ומאחלת לך שתמצאי כמוה בחור טוב ורגיש שפחות יפריע לו הסטטוס ויותר יתעניין בך, באופי שלך ובטוב ובאור שאת מביאה... זה קיים לא להתייאש!! גם אם לא כהן לא אומר שהוא פחות טוב
לא הכי הבנתיאש לבנה

הרי גם באלמנה הייתי שואל זאת, ושם היא לא אשמה...

גם אצל גרושה הרבה פעם היא לא אשמה, אלא הבעל לא נורמלי, ובכ"ז יש גזירת הכתוב.

ואביגיל היתה אלמנה, שלא התקיימו בה 2 הנק' שכתבתי, ובכ"ז דוד המלך רץ אליה שתתחתן איתו... ואביגיל נחשבת לצדיקה מאד "ואפילו הן כאביגיל שהיתה צדקנית וזריזה וטובה" (ספר החינוך)

בנוסף לדברים החכמים והיפים והצודקים שכתבו פה-הָיוֹ הָיָה
עבר עריכה על ידי נשמה כללית בתאריך ז' בכסלו תשפ"ב 01:03
צריך להבין שבעצם כל מהלך העולם כולו עניינו נעוץ בכח התשובה.
והרי העובדה היא שהוא טרם הגיע לתיקונו, נכון?
זה לא סותר את כח התשובה, התורה לא ''מעידה בעצמה'' שדבר אחר שהיא אמרה הוא שקר.
אלא שיש דרגות, ושלבים, ויעד נפרד לכל דבר.
~~~
אמרת ''בעצם כמו ממזר''. אז בלי להכנס למה שענו לך על זה, אשאל רגע-
על ממזר עצמו לא קשה ש''הוא לא יכול לתקן''?
ובפרט - שהרי הוא בכלל לא חטא! מה הוא אשם?
אבל האמת היא ששתי השאלות מתורצות זו בחברתה. הנושא הוא לא אשמה שמצריכה תיקון, אלא מציאות מסויימת. כמו שאדם שעבר תאונה סובל למרות שאינו אשם, וכח התשובה לא מונע את סבלו. כך גם הממזר, נמצא במקום עובדתי מסויים.
ובהתאם - בדוגמה שהזכרת, שכהן לא מאבד את כהונתו. זה ממש לא נכון - כהן שנעשה בכל מום - מאבד לפחות חלק ממעלות הכהונה. שלא לדבר על המקבילה לממזר - חלל. כהן חלל הוא חלל לנצח. אז גם אם את משווה גרושה לממזר - לא ניתן לומר שאין דבר כזה אצל כהן.
ולכן, להבדיל, מובן גם המצב שאצל גרושה. גם פה - כח התשובה לא מועיל. כי אנחנו מדברים על מישור שונה. מישור של דרגה מציאותית.
~~~
ולחבר את שתי החלקים שכתבתי יחד-
האמת היא שמהות התשובה היא כן בתיקון של כל דבר, של העלאת המציאות עצמה לטהרתה ושורשה השלם. וכפי שכתבתי בשורה הראשונה.
ולכן, צריך לסייג גם את מה שכתבתי בחלק השני - גם חכמת הרפואה - שכן מתקנת נזקים גופניים - שורשה ומהותה בכח התשובה.
אלא ששוב - המציאות שקיימת בעולם הרפואה עליו דיברתי בחלק השני - שלא כל נזק ניתן לתיקון, היא היא המציאות אליה התייחסתי בחלק הראשון - שבמצבנו כעת כח התשובה לא מתקן כל דבר.
כי אנחנו בתהליך, באמצע הריפוי והעליה, העולם טרם הגיע לתיקונו השלם. והתשובה עדיין באמצע לפעול את פעילותה.
~~~
לסיום, ברור לי שאני לא מבין את הקושי והכאב שלך. אין ספק שאת במצב לא נעים ולא שמח. אני לא מתכוון לרגע להמעיט במה שאת עוברת.
אבל לפחות מצד הפן הזה של הנושא, הקושי האמוני, הרגשת העוול וחוסר העקביות עם שאר מה שלמדנו בתורה, אני מקווה שמה שכתבתי יעזור לך להפחית את הכאב, להבין את סיבת הדברים ואמיתתם.
וכמובן, מתוך איחול שבקרוב תגיעי את המנוחה והנחלה, ושמחות אחרונות ישכחו את הצרות הראשונות, ואדרבה: מתוך ההתמודדות והקושי ומה שעברת - יאירו ביתר שאת חייך ויהיו מעולים ומיוחדים. וגם בזה כמובן - כמו בחייך הפרטיים, כך בחיי האומה ובמהלך הבריאה כולה, במהרה בימינו.

(כתבתי יחסית ארוך, אבל יחסית למה שכללתי בדברים זה דווקא בקיצור נמרץ. ואכמ''ל)
--- ---רב שמואל
אז אתה אומר, שבעצם יש דמיון, בין "בעצם כמו ממזר", לבין הדרך שלך האישיותית?

לימוד נפלא בלי ספק
יפה מאוד! דברי אמתנוגע, לא נוגע
ואם נמשיך את הקו הזה (שיסודו מופיע בקצרה ובמילים פשוטות ברמח"ל בדרך ה' למעוניין):
ע"י המשך תיקון ("תשובת") עולם המעשה- יהיה פתרון רפואי לכהנים בעלי מומין.
ע"י המשך תיקון עולם הנפש, הרוח וכו'- יהיו פחות גירושין. ולמקרים המועטים שכן יהיו, יהיה אפשר כשנצרך להשתמש באפקעינהו- הכלי ההלכתי שמבטל את הסטטוס גרושה (ואגב @היא יושבה בחלון גם כיום שלא משתמשים בכלי הזה, עצם קיומו מעיד על מהות העניין, שעקרונית כן יש "תשובה" בעניין ורק יש סיבות שמונעות את הביטוי שלה במציאות. וממילא- גרושה שעשתה עבודה נפשית והתחדשה לא צריכה להרגיש שהיא פחות טובה מבחינת התורה)

וגם אז, יהיה זכר לכך שיש שלימות שהיא מעל התשובה (ומסמלת את שלימות הבורא), כאדם הראשון לפני החטא- כהן גדול שיש לו מ"ע לקחת רק בתולה (למרות שגם בזה יש קצת מה להעיר וד"ל)
יישר כח! 😀הָיוֹ הָיָה
ויותר ממה שיש ברמח''ל יש באורות תשובתו של מרן הרואה הגדול. יסוד תורתו כולה.
ובבחינת - אם דעת-התשובה קנית מה חסרת, ואם אותה חסרת מה קנית. הפוך בה והפוך בה דכולא בה ממש, ומינה לא תזוע.
כשהמשכתי להרהר בזה-הָיוֹ הָיָה
שמתי לב שהדוגמה מכה''ג המחוייב לישא בתולה היא ממש טובה להסביר מה שביקשתי להסביר.
הרי להלכה אנו פוסקים שהוא צריך לישא בתולה גמורה, לא רק שלא נבעלה אלא שהיא ''נערה'' ולא ''בוגרת''.
והרי כמובן שאין ספק שהתבגרות אינה חטא ואפילו אין בה קונוטציה של ''פגם'' כמו שניתן לומר על גרושה או אלמנה, אלא שיש כאן פשוט סטטוס. מציאות מסויימת. ולא כל מציאות מתאימה לכל צורך.
ואכמ''ל.
יפהנוגע, לא נוגעאחרונה
אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוחאחרונה

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולדאחרונה
אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
מחשבות מתקופה ההמתנה\מתנהאביעד מילוא

אני משתף אתכם בשאלה שהייתה לי לעצמי האם כשאין הצעות והתקופה הזו היא מורכבת ומאתגרת כי הרבה מתרחש סביב ויש הרגשה שאותך "שכחו" 

האם הרגשתם בסוף שהתקופה הייתה המתנה או מתנה? 

והאם כשהתחיל קשר אחרי תקופה ארוכה ללא הייתם עם ודאות וברוגע או שהייתם עם חששות שעוד פעם לא ילך

שנאתי את התקופה ואני עדיין שונאת אותה במבט לאחורתמיד בבטחה

אבל גם אני רואה שהייתי צריכה את הנסיונות כדי להגיע לנישואין ממקום בריא...

אז לא יודעת.

גם אני לא אוהב את התקופה הזואביעד מילוא

אבל אני עדיין מנסה להבין האם היא מתנה או רק המתנה

תראה קראתי ב"והגדת"חתול זמני

שהרב גלינסקי אומר שאמנם כתוב "לא טוב היות האדם לבדו" אבל גם לאו דווקא רע. אפשר לעשות מזה רע, אבל לא חייבים. אפשר ליהנות ממה שיש. לשיר בקולי־קולות בבית. לתופף על הבטן. לשים שעון מעורר לתיקון חצות ולימוד בהתעלות עצומה עד עלות השחר. לטוס לביקיני אטול. הקב"ה מבקש השתדלות לא השתגעות.

שכחת:לגדל קודם בטן הראויה לתיפוףנחלת
כבר בוצע, לדאבוני.חתול זמני
אהבתי מאודאני:)))))
על העצה הזאת אני גובה 50₪חתול זמני

לא כולל מע"מ.

שווה הרבה יותראני:)))))
אני יודע, זה מחיר מיוחד. אפשר להעביר לי בריאלחתול זמני

איראני בקריפטו.

אתה נוהג בכללי לקחת כסף על עצות של אחרים? אני:)))))
אני לא לוקח כסף על העצה עצמה,חתול זמני

זה יותר כמו דמי טיפול.

חחח יפהאני:)))))

הכסף הועבר

בZoom out הצעות או לא הצעות זה פחות משנהadvfb

זה משנה אם יש הצעה מתאימה והיא יוצאת לפועל.

לכן כל הטווח באמצע פחות משנה.

זה כן נותן תקווה וכיף שחושבים עלי ומציעים לי אבל בעיני זה בעיקר התמודדות אישית וריגשית ולא קשורה בהכרח לדייט הבא.

כסבתא בת דורות רחוקיםנחלת

מה זה ZOOM out?

יש לי מישהי בשידוכים בבית. קשה לפנות לשדכנים, או למלא טפסים עם

פרטים דקדקניים שלא נגמרים ואחראים לחלק מהמיגרנות, אז מה זה הדבר

הזה - גם צריך למלא מליון פרטים ?

תודה!

היא לא חרדית רגילה, גם לא ציונית, גם לא לא ציונית.  היא  -  היא.

פירוש zoom out - להסתכל במבט כללי, בלי לרדת לפרטיםפ.א.
להסתכל מרחוק, לראות את המציאות באופן כללי - ללא התעמקות בנסיבות הספציפיות 
מישהי או בת?אני:)))))
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊