עבר עריכה על ידי נשמה כללית בתאריך ז' בכסלו תשפ"ב 01:03
צריך להבין שבעצם כל מהלך העולם כולו עניינו נעוץ בכח התשובה.
והרי העובדה היא שהוא טרם הגיע לתיקונו, נכון?
זה לא סותר את כח התשובה, התורה לא ''מעידה בעצמה'' שדבר אחר שהיא אמרה הוא שקר.
אלא שיש דרגות, ושלבים, ויעד נפרד לכל דבר.
~~~
אמרת ''בעצם כמו ממזר''. אז בלי להכנס למה שענו לך על זה, אשאל רגע-
על ממזר עצמו לא קשה ש''הוא לא יכול לתקן''?
ובפרט - שהרי הוא בכלל לא חטא! מה הוא אשם?
אבל האמת היא ששתי השאלות מתורצות זו בחברתה. הנושא הוא לא אשמה שמצריכה תיקון, אלא מציאות מסויימת. כמו שאדם שעבר תאונה סובל למרות שאינו אשם, וכח התשובה לא מונע את סבלו. כך גם הממזר, נמצא במקום עובדתי מסויים.
ובהתאם - בדוגמה שהזכרת, שכהן לא מאבד את כהונתו. זה ממש לא נכון - כהן שנעשה בכל מום - מאבד לפחות חלק ממעלות הכהונה. שלא לדבר על המקבילה לממזר - חלל. כהן חלל הוא חלל לנצח. אז גם אם את משווה גרושה לממזר - לא ניתן לומר שאין דבר כזה אצל כהן.
ולכן, להבדיל, מובן גם המצב שאצל גרושה. גם פה - כח התשובה לא מועיל. כי אנחנו מדברים על מישור שונה. מישור של דרגה מציאותית.
~~~
ולחבר את שתי החלקים שכתבתי יחד-
האמת היא שמהות התשובה היא כן בתיקון של כל דבר, של העלאת המציאות עצמה לטהרתה ושורשה השלם. וכפי שכתבתי בשורה הראשונה.
ולכן, צריך לסייג גם את מה שכתבתי בחלק השני - גם חכמת הרפואה - שכן מתקנת נזקים גופניים - שורשה ומהותה בכח התשובה.
אלא ששוב - המציאות שקיימת בעולם הרפואה עליו דיברתי בחלק השני - שלא כל נזק ניתן לתיקון, היא היא המציאות אליה התייחסתי בחלק הראשון - שבמצבנו כעת כח התשובה לא מתקן כל דבר.
כי אנחנו בתהליך, באמצע הריפוי והעליה, העולם טרם הגיע לתיקונו השלם. והתשובה עדיין באמצע לפעול את פעילותה.
~~~
לסיום, ברור לי שאני לא מבין את הקושי והכאב שלך. אין ספק שאת במצב לא נעים ולא שמח. אני לא מתכוון לרגע להמעיט במה שאת עוברת.
אבל לפחות מצד הפן הזה של הנושא, הקושי האמוני, הרגשת העוול וחוסר העקביות עם שאר מה שלמדנו בתורה, אני מקווה שמה שכתבתי יעזור לך להפחית את הכאב, להבין את סיבת הדברים ואמיתתם.
וכמובן, מתוך איחול שבקרוב תגיעי את המנוחה והנחלה, ושמחות אחרונות ישכחו את הצרות הראשונות, ואדרבה: מתוך ההתמודדות והקושי ומה שעברת - יאירו ביתר שאת חייך ויהיו מעולים ומיוחדים. וגם בזה כמובן - כמו בחייך הפרטיים, כך בחיי האומה ובמהלך הבריאה כולה, במהרה בימינו.
(כתבתי יחסית ארוך, אבל יחסית למה שכללתי בדברים זה דווקא בקיצור נמרץ. ואכמ''ל)